HTML

A Játék Neve: Föld

Ez a blog arról szól, hogy hogy működik a világ valójában. Túl a látszatokon, a manipuláción, a mindent átszövő hazugságon és felelősséghárításon. A jelenkor eseményeinek mozgatórugóival is foglalkozik, ahogy a régmúltba is tapogatózik visszafelé, egészen az emberi lét kezdeteiig. Mindez egy sokéves kutatómunka eredményeire támaszkodik. A blog korábban "2012 blog" címen működött a blogol.hu szerverén. Kapcsolat: blog2012 kukac freemail ponnt hú!

Friss hozzászólások

  • Lazur: @Nikiló: www.youtube.com/watch?v=TQcqOW39ksk Apropó, és az már smafu, hogy a kínaiak azért akarnak... (2023.09.15. 00:32) Emberek, Irányítók és a Háttérhatalom
  • Gergő92: Nem csak én szoktam néha felnézni ide. :) (2023.01.18. 00:00) Mire készülnek a Marson?
  • Lazur: Ez egész friss: futureofhumanity.report/en www.youtube.com/watch?v=MYJFc3vA6N4 Csak a rotary klu... (2023.01.10. 18:29) 2019
  • Lazur: Szűk tíz évbe telt, de lassan a híradóba is bekerül ahogyan Kínában készülnek a cellák. www.youtu... (2022.12.05. 01:07) AUTOKRÁCIA (szerk)
  • Gergő Bohrát: A mostani események fényében bár 10 év késéssel, vagy inkább több, de csak efelé haladnak a dolgok... (2022.04.23. 22:12) A Jobbik és az Irányítók
  • Lazur: 2012 helyett 2021, de itt a mátrix 4. része: www.youtube.com/watch?v=JQVHrXek73E (2021.12.17. 20:30) Előadás videó - A Mátrix-trilógia (szerk)
  • Kápráz: ...Történt egyszer, hogy Noé szőlőt telepített, de a bortól megrészegedvén meztelenül feküdt sátrá... (2021.12.11. 21:02) Előadás videó (szerk)
  • maztro: @Gergő Bohrát: Szeretnek minket behúzni a csőbe, a cikk lényegében minden pontján prezentálja azt,... (2021.08.26. 05:03) Menetrend (szerk)
  • dangbird: Új nagy ívű, félelmetes novella a személyes blogomon: marioatreides.blog.hu/2020/01/06/nem_tehete... (2020.01.06. 10:36) Olyan, mintha
  • dangbird: ferfiakklubja.hu/fk_magazin/az_fk_noi_tamogatoi_korebol/amikor_nem_fogadjuk_el_a_ferfi_es_no_kozot... (2019.11.13. 10:09) A házasságról

Utolsó kommentek

Szájbatalpaló #4: A média

2015.10.02. 12:29 dangbird

szechenyi400.jpg
A bejegyzés a Szájbatalpaló blogon itt található.

Vonjuk le az előző bejegyzés tanulságait!

Természetesen az egész egy tömény baromság volt – némi igazság-morzsákkal.

Kezdjük ott, hogy „New York Telegraph” nevű újság nem is létezik...

Folytassuk ott, hogy az SRC nem az UCLA-n működik, hanem a Leicesteri Egyetemen, „Dr. John Drumm” pedig Dr. John Pye-ból és Dr. Paul Drumm-ból, az intézmény két vezetőjéből lett összerakva.

Timothy Warner pedig egy beszélő név, ő „figyelmeztet” minket a „veszélyre”. A Föld-Hold rendszert ábrázoló képek közül szándékosan olyat választottam, amelyen a Hold nagynak/közelinek tűnik a Földhöz képest.

De most aki nem ért a csillagászathoz, az hogy szúrja ki, hogy szórakoznak vele?

Úgy, hogy igazából legalábbis gyanúsnak kell lennie a cikk olvasása közben néhány dolognak. Semmi hozzáértés nem kell, csak némi józan ész és az általános iskolában tanultak: a gravitáció egy kölcsönhatás, tehát ennek: „nemcsak a Föld vonzza a Holdat, de a Hold is a Földet” – semmi értelme nincsen. Legfeljebb csak annyi, hogy amit alsó tagozatban megtanultunk környezetismeretből, hogy „a Hold a Föld körül kering”, a valóságban nem igaz, csak leegyszerűsítették, hiszen nyolc évesen lehet, hogy túl nagy falat lett volna értelmezni azt, hogy „a Hold és a Föld egy közös tömegközéppont körül keringenek”. De ebben nincs semmi újdonság a csillagászoknak, hiszen Newton óta tudják, és főleg nincs szükség egy holdfogyatkozásra ahhoz, hogy pontosan mérni lehessen a Hold keringési pályaadatait – noormális, pont akkor, mikor árnyékban van?

A „legtudományosabban” hangzó rész volt az igazságbetét, amit a cikkbe rejtettem, „Warner professzor” magyarázata a szuperholdról és a perdületmegmaradásról megfelel a valóságnak (legalábbis laikus szinten, annál jobban pedig én sem értek az asztrofizikához).

A NOAA Space Weather Prediction Center valóban létezik, Dr. Logan azonban az én találmányom. Stephen Hawking is természetesen létezik, és tényleg Cambridge-en tanít, de sosem mondott ilyet. A „nano-feketelyuk” a kedvencem: egy oximoron, olyan, mint a „mikro-vörösóriás”.

Persze ezzel az egésszel semmi újat nem mutattam be, évekkel ezelőtt már a Bombahír is megcsinálta ezt, és sokkal jobban.

Halljátok jóslatomat: karácsonyra egyetlen hír sem fog szólni a bevándorló-problémáról. Nem azért, mert fel fognak szívódni, hanem mert az emberek mindennapi valóságát a média határozza meg. Ha ott nem beszélnek róla, elmegyünk szó nélkül a keletinél bandázó arabok mellett, ott végül is elég sok volt eddig is, hát most az utcán vannak, istenem, ez nem érdekel, mert a vasárnapi zárvatartás aggaszt folyamatosan...

Akarom mondani Paks 2...

Akarom mondani a halálbüntetés visszaállításának kérdése...

Akarom mondani a fukushimai atomkatasztrófa...

Akarom mondani az olajömlés a Mexikói-öbölben... (MI? HOL?)

Akarom mondani az őszödi beszéd...

Akarom mondani az Al-Kaida...

A madárinfluenza... Az Antrax... A tiszai ciánszennyezés... A sertésinfluenza... Az atípusos tüdőgyulladás... A kergemarha-kór... (emlékszünk ezekre???)

Ezekkel a problémákkal mi lett? Hova lettek? Miért nem haltunk bele egyikbe se - pedig tök úgy nézett ki, hogy bele fogunk...! Hova lett a fukusimai sugárzás, ami egyre csak közelgett-közelgett Amerika nyugati partjaihoz, aztán... semmi. Hova lett a sok olaj, ami kiömlött 2010-ben? (Miért nincs és nem is volt a partra sodródott olajról egyetlen házi felvétel sem a Facebookon vagy a YouTube-on?) Hova lett a cián a Tiszából, ami állítólag 50 évre... Miért mindig csak problémák vannak, azt miért nem halljuk soha, hogy hogyan oldódnak meg? Vagy nem is oldódnak meg? Hova tűnnek?

A részletes választ most nem fogom több oldalban leírni, mert egyszer már megtettem. A média célja nem a „tájékoztatás”, hanem hogy a kívánt pszichológiai hatást elérje. Ahhoz, hogy „tájékoztasson”, elég lenne egy adott információt csak egyszer közölnie! Amikor valamit ismételgetnek, az nem tájékoztatás, az programozás. És nézzük meg a híreket: más lelkiállapotot, érzelmet, indulatot nemigen fognak közvetíteni (legfeljebb a legvégén a kis színest, ami a végén letolja a sok aggódnivalót a tudatalattiba), mint félelem, bizonytalanság, gyűlölet, tehetetlenség... és valaki segítsen!... Valaki (NEM ÉN) csináljon valamit, jaj...

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekneve.blog.hu/api/trackback/id/tr867881082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nikiló 2015.10.02. 12:52:46

Dhe pharaszt vaagy!!!
:D

Lazur 2015.10.03. 11:21:44

Warner bros, time warner co., érdekes beszélő név analógia.

emberneve.gyufa 2015.10.03. 12:51:56

A Hősökben van New York Telegraph :D

heroeswiki.com/New_York_Telegraph

Meg sok más furcsa szimbolika is. :D

robitsas 2015.10.03. 17:36:52

En tudtam, azert jottem egyszerre asimov-al.Azt nem hogy ez egy atveres Balazstol, de azt igen hogy a New York Telegraph tol igen.Most meg kiderul nem is letezik az ujsag aminek nem hittem el amit mond.:)

Erich · https://www.youtube.com/channel/UCWAisSU8mRSILGzT-ShWNLQ 2015.10.05. 16:53:01

A cikk második felében tökéletesen be van mutatva hogyan működik a félelem programozás.

emberneve.gyufa 2015.10.27. 15:28:47

A szocialista ifjúság levelet ír az Egyesült államoknak Angela Davis kiszabadításáért!!

Na jó, kamuztam. Valójában a demokratikus ifjúság ír levelet Orbán Viktornak, a bevándorlás politika átgondolásáért.

magyaridok.hu/belfold/orban-viktor-valaszolt-a-belga-diakok-levelere-72392/

Azt gondolom, ilyen eszközökkel kénytelenek fenntartani azt, hogy hosszabb távon könnyen társadalmi ellentétet kreáljanak. Azaz egy csoport előtt kompromitálják, egy másik társadalmi csoport előtt pedig legitimizálják ugyanazokat a társadalmi jelenségeket.

Ha ez így van, egy esetlegesen létező háttérhatalom számára, az az előnyös, hogy minél több olyan ember legyen, aki csak az egyik csoport tagja. Pl: vagy legyen USA-barát vagy legyen USA-gyűlölő. Elég könnyű belátni, hogy ennek eléréséhez a társadalom értelmi szintjét meglehetősen alacsonyra kell szabályozni(Ld: előítélet)

Pl: Nem fogom utálni Jan Slotát és a szlovákokat. Nem kell Slota gyűlölő lennem, mert gyűlöli a magyarokat. Egyszerűen elfogadom, hogy szerinte ez a helyes. Lehet, hogy helyesen teszi és igaza van. :D

Az előző kommentben postolt link is pontosan ilyen jelenség:

- Az emberek egy része Nógrádit egy áltudományos kóklernek tartja, aki semmihez sem ért stbstb, de OV sleppjébe tartozik ezért nyilvánosságot kap. Mindezt az 'oknyomozó újságírásra' hivatkozva.

- Egy másik része a társadalomnak hitelesebbnek tartja Nógrádit mint az újságírókat, mivel egyetemi tanár és jól tud érvelni is.

De ettől Nógrádinak a második csoport számára nem kéne legitimizálódnia, az első csoport előtt pedig nem kéne kompromitálódnia...

Ugyanezek az újságírók napokig emlékeztek meg Horn Gyuláról csak hogy egy példát említsek. Nógrádi pedig feltehetőleg nem csak egy egyetemi tanár.

emberneve.gyufa 2015.11.03. 17:45:28

Eléggé érdekes, hogy milyen irányba terelődnek az események, és hogy milyen egybevágóak a megoldási javaslatok.

mno.hu/kulfold/merkel-legalizalni-kell-a-migraciot-1312206
süti beállítások módosítása