HTML

A Játék Neve: Föld

Ez a blog arról szól, hogy hogy működik a világ valójában. Túl a látszatokon, a manipuláción, a mindent átszövő hazugságon és felelősséghárításon. A jelenkor eseményeinek mozgatórugóival is foglalkozik, ahogy a régmúltba is tapogatózik visszafelé, egészen az emberi lét kezdeteiig. Mindez egy sokéves kutatómunka eredményeire támaszkodik. A blog korábban "2012 blog" címen működött a blogol.hu szerverén. Kapcsolat: blog2012 kukac freemail ponnt hú!

Friss hozzászólások

  • Lazur: @Nikiló: www.youtube.com/watch?v=TQcqOW39ksk Apropó, és az már smafu, hogy a kínaiak azért akarnak... (2023.09.15. 00:32) Emberek, Irányítók és a Háttérhatalom
  • Gergő92: Nem csak én szoktam néha felnézni ide. :) (2023.01.18. 00:00) Mire készülnek a Marson?
  • Lazur: Ez egész friss: futureofhumanity.report/en www.youtube.com/watch?v=MYJFc3vA6N4 Csak a rotary klu... (2023.01.10. 18:29) 2019
  • Lazur: Szűk tíz évbe telt, de lassan a híradóba is bekerül ahogyan Kínában készülnek a cellák. www.youtu... (2022.12.05. 01:07) AUTOKRÁCIA (szerk)
  • Gergő Bohrát: A mostani események fényében bár 10 év késéssel, vagy inkább több, de csak efelé haladnak a dolgok... (2022.04.23. 22:12) A Jobbik és az Irányítók
  • Lazur: 2012 helyett 2021, de itt a mátrix 4. része: www.youtube.com/watch?v=JQVHrXek73E (2021.12.17. 20:30) Előadás videó - A Mátrix-trilógia (szerk)
  • Kápráz: ...Történt egyszer, hogy Noé szőlőt telepített, de a bortól megrészegedvén meztelenül feküdt sátrá... (2021.12.11. 21:02) Előadás videó (szerk)
  • maztro: @Gergő Bohrát: Szeretnek minket behúzni a csőbe, a cikk lényegében minden pontján prezentálja azt,... (2021.08.26. 05:03) Menetrend (szerk)
  • dangbird: Új nagy ívű, félelmetes novella a személyes blogomon: marioatreides.blog.hu/2020/01/06/nem_tehete... (2020.01.06. 10:36) Olyan, mintha
  • dangbird: ferfiakklubja.hu/fk_magazin/az_fk_noi_tamogatoi_korebol/amikor_nem_fogadjuk_el_a_ferfi_es_no_kozot... (2019.11.13. 10:09) A házasságról

Utolsó kommentek

Emberek, Irányítók és a Háttérhatalom

2019.09.01. 19:13 dangbird

konyv3_fedlap.jpg„A lemúr lények a galaxis legkiválóbbjai közül jöttek, és komoly elismertség övezte őket Tejút-szerte. Nem mindenki jött ide közülük, hiszen egy csapat hátramaradt. Hogy honnan érkeztek, valódi tartózkodási helyük nem publikus azonban. A Nap már létezett, de sokkal nagyobb volt, és mai formáját hiába keresnénk. A lemúrok megkezdték munkájukat ebben a rendszerben. Isteni teremtőerejük olyan hatalmas volt, hogy létrehoztak egyfajta Naprendszert – amely akkor persze teljesen máshogy festett, mint ma. Harminc-negyven bolygó keringett a központi csillag körül, egészen más pályákon, mint a ma ismeretes bolygópályák: kettős spirál, csavar, hurok, fektetett nyolcas. Voltak olyanok, melyek mint ikerbolygók, egymással párhuzamosan és szabálytalan spirál alakban kerülték meg a Napot. A Naprendszer pályaelemei egyébként az isteni egység és az atyai tudat szimbolikái voltak. Lemúria a gyermeki ártatlanság, az atyai tudatosság és a felnőtt intellektus szintjén létezett.

HIBA: Ilyet nem szabad létrehozni, csak többes rendszerekben, de a miénk – akkor is és ma is – egy csillagból álló rendszer. Így a sötét rendszerek közé tartozik, és bár Lemúria szándéka fantasztikusan jó volt, mégis magában hordozta a végzetszerűséget...”

 

Kedves olvasók!

Megjelent Szemrád Nándor, okkult kutató harmadik könyve Emberek, Irányítók és a Háttérhatalom címmel – nyomtatott formátumban és e-könyvben is. Nem csak azért ajánlom, mert Nándi régi barátom és „harcostársam”, és a korábban a 2012 Blogon megosztott információk, illetve az általa képviselt nézetek részben közös gyökerekből, kutatásokból táplálkoznak, hanem mert ebből kifolyólag én végeztem a szerkesztői munkát. Egy bő évtized írásait rendeztem logikailag folyamatos gondolatmenetet átadó könyvvé és láttam el itt-ott a saját megjegyzéseimmel. Bár az írások egy jelentős része már megjelent a szerző blogján és facebook-oldalán, kisebb része pedig korábbi könyveiben, de tartalmaz teljesen új gondolatokat, közléseket is: például az első rész egy minden eddiginél teljesebb és részletesebb teremtéstörténet, amelyet a szerző eddig soha sehol nem hozott nyilvánosságra.

Egy kis „műhelytitok”, a könyv eredeti címe Emberek, Idegenek, Háttérhatalom lett volna, kis szervezési hibából adódóan változott meg végül. De így sem rossz, hiszen az Irányítók szó végül is valahol „trademark”: Szemrád Nándor használta elsőként a nyilvánosság előtt fel nem fedett hatalmi rendszerre, hálózatra, adott esetben annak tagjaira.

„Szemrád Nándor asztrológus és okkult kutató eddigi két kötete (Szabadítsuk fel a Földet! valamint Harc a Földért) felkavarta a hazai ezoterikus közeg állóvizét azzal, hogy olyan tényeket közölt a nyilvánossággal, melyeket írásba foglalni azelőtt nem sokan mertek. Ezen könyvek ma már beszerezhetetlennek számítanak, és nehéz fába vágja a fejszéjét az, aki birtokolni szeretne egy példányt.

Harmadik könyvével a szerző emeli a tétet, és a tőle megszokott nyíltsággal oszt meg újabb információkat a Föld eltitkolt történelméről és arról az irányító kasztról, mely civilizációnk sorsát a kezében tartja már évezredek óta. Ennek a kasztnak pedig nem csak emberek a tagjai...”

A „fülszöveghez” kiegészítésként annyit, hogy bár papírpéldány valóban évek óta nem elérhető a korábbi könyvekből, pdf-formátumban most újra kaphatóak!

 

Rendeléshez vegyétek fel a kapcsolatot a szerzővel: fenyorveny kuk@c gmail ponnt com - vagy velem.

 

59 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekneve.blog.hu/api/trackback/id/tr5315035050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nagyesz 2019.09.26. 18:19:24

Azt hiszem nem csak én vagyok kíváncsi rá, hogy van-e bizonyíték az állításokra? Ugyanis ha nincs, akkor bármelyik fantasy vagy sci-fi regénynek is kb. ennyi a valóságalapja. Pl. Jack London Ádám előtt című könyve is egész hihetően van felvezetve (álmában újraéli egy régi ősének az életét). És minél inkább ellentmond egy állítás a mindennapi tapasztalatnak annál jobban alá kell támasztani szerintem. A scientológia is egy ufós meséből vezet le mindent, ha jól tudom...

dangbird 2019.09.27. 08:39:00

@nagyesz: konkrétan melyik állításra vársz milyen bizonyítékot? Csak elméletben. "Elhinném X dolgot, hogyha Y dolog itt lenne a szemem előtt" Tehát mi az, amivel elégedett lennél?

nagyesz 2019.09.27. 09:42:44

Egyelőre nem várok bizonyítékot, csak kérdezem, hogy van-e. Az előadásaid alapján értelmes embernek tartalak, tehát pl. szerinted 1-től 10-ig mennyire biztos hogy léteztek lemúr lények? Szórakoztató irodalomként érdemes olvasni a könyvet vagy érdemes-e komolyan elgondolkodni rajta? Vannak következményei a jelenre vonatkozóan?
Jó kérdés hogy engem mi győzne meg. Igazából még ha egy fura lény aki magáról azt állítaná hogy ő lemúr és telepátiával tudna velem beszélgetni, na talán még ő sem :-)
A fő kritérium a hihetőség szempontjából hogy tartalmaz-e önellentmondást egy elmélet, és a valósággal milyen viszonyban van (irreleváns/vannak látható következményei/ellentmond). Pl. fektetett 8-as bolygópálya egy központi csillag körül: egyrészt ellentmond a newtoni törvényeknek (csak kúpszelet lehetne a pálya), másrészt minek? Túl nagy lenne a hőmérséklet-ingadozás a bolygón. Csak hogy valami szimbolikának megfeleljen? Nekem ez zavaros. Persze lehet azzal jönni mint amit a bibliával kapcsolatban is fel szoktak hozni hogy ha nem értem az azért van, mert a felsőbbrendű logikához túl fejletlen az agyam. De egyrészt a logika az logika, másrészt meg akkor minek foglalkozzak vele...

dangbird 2019.10.02. 11:16:47

"szerinted 1-től 10-ig mennyire biztos hogy léteztek lemúr lények?" - Minusz tizenegy.

Szerintem a könyvben leírottak a jelennel eléggé összevethetőek. Sőt, az utolsó rész kifejezetten a jelent vizsgálja "okkult" szempontból.

A fizikai törvényeivel a nyolcas alakú bolygópálya nem összeegyeztethető. De ha de facto létezne ma is egy ilyen bolygó, akkor lenne rá fizikai magyarázat. Amitket mi "fizikai törvényeknek" nevezünk, nem szabályozzák a létezés működését, csak leírják azt.

TÚL nagy lenne a hőmérséklet-ingadozás? Mármint mihez képest TÚL nagy? Mi az a cél, aminek már nem felelne meg?

Valóban nem fogjuk soha megérteni a lemúriai teremtés logikáját, nem is beszélve az egész Teremtés logikájáról. De akkor minek asztrofizika, minek biológia, minek az egész tudomány? Mert törekedni kell az elérhetetlen felé, így tudunk fejlődni. Erről szó van a könyvben is. Aztán mikor már kényelmetlenül szűkké válnak az emberi lét határai, akkor tovább tudunk lépni.

2020.02.07. 18:42:22

Kimondhatatlan mély fájdalommal tudatom a blog minden olvasójával, hogy Tóth Bálint János "dangbird", vagy "marioatreides" blogger nem gyarapítja már a blogjait az oldalon, és nem tud válaszolni egyetlen hozzászólásra sem, mert élete negyvenedik évében váratlanul meghalt.

Imre Bajkán 2020.02.09. 16:44:58

Egy Trónus nevű Telegram-csatornán (t.me/tronus717) volt kint ez a szöveg tegnap:

Tudom, hogy ma a Becsület Napja a téma elsősorban, mégis egy szolgálati közleménynek adnék elsőbbséget. Van, aki emlékszik a Bombagyárra? A Bétahullámra? Vagy legfőképpen a 2012 blogra? Az én generációm a jobboldali szubkultúrában biztosan ismerték ezeket. Tóth Bálint, aki Ketemén illetve Dangbird néven blogolt, mind a három projektben részt vett, a harmadik az ő személyes projektje volt. Nagyon érdekes összeesküvés elméleteket tárgyalt ki, néha talán már olyan témákat is érintve, amik sokaknak túl rázósak (idegenek, Illuminati, stb.) , ennek ellenére az írásai kifejezetten összeszedettek és elgondolkoztatók voltak. Jómagam is részben az ő hatására kezdtem megkérdőjelezni a rendszert.

Summa summarum Tóth Bálint a közelmúltban elég fiatalon elhunyt. Aki ismerte, mondjon el egy imát érte, aki nem ismerte, annak pedig ajánlom az írásait, itt megtalálhatók: jatekneve.blog.hu/2009/02/24/terria_es_lerzia_meseje_avagy_mese_a_bankrendszerrol

DManó 2020.02.11. 22:54:47

Nem szeretném elhinni, hogy igaz a hír, és remélem, csak valami félreértés vagy dezinformáció áll emögött.
Ha viszont igaz, akkor a JóIsten nyugosztalja Tóth Bálintot. Jelentősége az én szememben a legnagyobbak közt van mind a magyarság, mind az emberiség szemszögéből.

maztro 2020.02.12. 00:33:03

3 hete találkoztam vele utoljára, és rövidesen az internetes kapcsolattartásunk megszűnt. A hírt külön úton kaptam váratlanul a minap. -régi nevemen "teGergő"

Egy_Vándor 2020.02.12. 09:26:25

Nehéz bármit mondani, mert még nem igazán ülepedett le a dolog. Tegnap este kaptam a hírt telefonon, és azóta is pörög rajta az agyam. Annak ellenére, hogy magánemberként alig ismertem őt (utoljára talán 2 éve találkoztunk személyesen), az elmúlt 11 évben, a 2012blog indulása óta mégis folyamatosan jelen volt az életemben az írásai és előadásai révén, amelyeket a mai napig aktívan követtem. Sokat gondolkodtatott, formálta a világképemet, és rendkívül hiteles figurának tartottam. Úgy gondolom, hogy az írásainak egy jelentős része sokkal nagyobb nyilvánosságot érdemelne, mint amennyit eddig kapott. Jó lenne az életművét átlátható, hozzáférhető formában megőrizni az utókornak, például egy weblapon, ahol összegyűjtve elérhetők lennének az írásai, előadásai stb. Ha másban is van ilyen irányú törekvés, akkor azt javaslom, fogjunk össze. Én szívesen segítek anyagok gyűjtésében, szerkesztésében stb. Konkrét ötletem még nincs, de nem szeretném, ha az eddigi munkái eltűnnének a digitális zajban.

Nikiló 2020.02.12. 18:40:46

@Egy_Vándor: A 2012 blog anyaga nálam megvan. A szolgálati telep is. Ez itt, meg a marioatreides anyaga nincs meg, azt le kellene mentegetni, míg még élnek a blogok. És nem tudom, mi ennek a módja, kell-e engedélyt kérni szüleitől, stb...... És hát ez azért nagyon nagy munka összerakni!

2020.02.13. 13:22:17

2020. február 19.-én szerdán három órakor lesz Tóth Bálint /dangbird, marioatreides/ temetése az isaszegi temetőben.

Hilda02 2020.02.17. 18:03:36

Lehet tudni, hogy mi történt vele? Baleset, vagy rejtett betegség? Egyik se?

Hilda02 2020.02.17. 21:37:42

@funivia: Sajnálom, hogy ilyen véget ért. Olvastam az egész blogot a kezdetektől, de őt személyesen nem ismertem. Figyelemre méltó munkássága volt, valószínűleg sok embernek felnyitotta a szemét.

maztro 2020.02.19. 20:56:38

@AdMiRaL4488: (Félreértés ne essék, az évszámot közben javítani kellett, de még ott helyben cserélték: 1980-2020.)

Nyugodjon békében!

@Egy_Vándor: Magam részéről az egykoron "2012bonanza" név alatt összegyűjtött anyagokat ( https://mega.nz/#F!4AoHkQJa!VtJ4-xevaa5GsYjbD_gcpg ) saját gépemre lementettem. Ezt folytatom a youtube-csatornák (2012blog, gamma3c, dangbird) anyagával, illetve néhány közzétett írásából is készítek biztonsági másolatokat (pl. Három irány (1999), A Pince (2001), Rendkívüli lebegés (2015), Nem tehetek róla (2020), stb). Minthogy ezek még elérhetőek, az őrzésükön kívül ma semmit nem tervezek velük kapcsolatban, és igen, elképzelhető, hogy egyik-másik újraközléséhez jogilag engedély is kellhet, nem tudom.

Viszont kétséges, hogy írásai közül hányat publikált, és ha igen, hol. Egyszer-egyszer úgy jelentette meg régi írásait itt is, mint amire véletlenül akadt rá, lehet, hogy volt több is, nem tudom ezekről ki mit tudhat. Némely itt van, némely a személyes blogján, és megint csak némely írása egészen máshol lelhető fel.

Maguk a blogok tartalmához nincs forrásom, bár lementhető többféleképpen, de sok munkát igényelne (rendezetten, formailag is eredetiként megőrizve). A 2012bonanza gyökérkönyvtárában 2012-es változata van feltöltve ennek ill. a személyes blogjának offline változataiból. Jelenleg ennyit tudok hozzátenni.

DManó 2020.02.22. 22:10:36

Miért van az, hogy hiába, hogy nem ismertem személyesen, mégis bőgök mint egy kisfiú a halálhírén??
Hiányzik nekem (még így is) -b. ssza meg!
Szerintem munkássága kiemelkedő volt az emberek, sőt, a magyar emberek közt is!

maztro 2020.02.22. 23:40:29

@DManó: Ez attól is függ, hol tartasz most az életedben, miken mentél már és nem mentél még keresztül, beleértve nem csak konkrét eseményeket, de sokkal inkább huzamosabb komplett és többrétűen-egymásbanyúló időszakokat is.

Nem tartom magam érzéketlen embernek, inkább pont az elmúlt 8 hónapom volt olyan, hogy fontos élettapasztalatok szerzése mellett ádázan kiálltam magamért, ami bátorságot csatolt vissza és rengeteg lelkierőt adott nekem. Évekkel ezelőtt és még a nem is olyan távoli múltban is én egy nagyon mosolygós figura voltam, de az utóbbi időben volt mihez felnőni, adott tartást, és növesztett vastag bőrt a fapofámra, határozottság- és önvédelemképp. Kellemetlen, de egyedül elfogadni lehetséges a tényt, hogy Bálint elvesztése is ezt a lelkierőt szilárdítja most tovább bennem. Ezért aztán most sem azon kesergek, hogy kényszeresen is változtatni akarjak visszamenőlegesen is magamat őrölve a változtathatatlan történéseken vagy éppen azokon, amik sajnos nem történtek meg, hanem tanulni akarok belőlük, és alkalmazni a tanulságokat egészen a közeljövőtől kezdve.

Ahogy pedig azt Bálint is mondotta volt régen (nem szó szerint így, kicsit kiegészítem): részben az a cél, hogy ne csak megtalálja az olvasóközönségét, de az olvasók aztán már maguktól is, fejből le tudjanak írni bármikor egy "2012blogot" akár, vagy ahhoz hasonló tudásanyagot fel tudjanak önállóan is mutatni, amihez ő is igyekezett hozzásegíteni minket a munkásságával.
Sokszor sok mindent elolvastam, de elmondhatom, hogy szinte semmit sem tanultam, pontosabban alig értettem meg dolgokat vagy nem a legkézenfekvőbb megközelítéssel, és ma is képtelen lennék átadni azokat a dolgokat, amiket ő már átadott nekünk. Nemrégiben jártam egy tanfolyamra, ahol magam részére egy újfajta tanulási technikát eszközöltem, és már akkor eldöntöttem, hogy a jövőben is így fogok tenni előadásokat és bejegyzéseket is komolyabb tanulási folyamat alá téve. Szigorúbb tananyagot csinálok, lejegyzetelem a fontosabb dolgokat, majd kidolgozom, mint valami tételsort, és később oly módon kérdezem ki magam akár segítség nélkül is, hogy minden témakörről címszavakban listát írok egy papírra, majd négyszínű tollal, először zölden leírom amit fejből is meg tudok felelni, azután pirossal, amit "szégyen-szemre" még lesni kellett, azaz a zöldön felül tovább kellek tanulni. Így elég jól le tudom követni magam, és tételesen tudok tanulni.

Képzem magam és változatlan, de egyre kézzelfoghatóbb célom az évek után, hogy egy "2012blog" leírására már magamtól is képes legyek majdan. Plusz, a saját blogom sok éve elmaradt, de máig a felszín alatt lappangó-érlelődő témáit.

Azon túl 2012 óta sokat segített az Irányítók-wiki enciklopédikus írásmódjába való betanulás is a fogalmazási készségeimen, ezért is csak köszönettel tartozom Bálintnak.

Ami pedig az önképzésben talán máig a legnagyobb falat, az a különféle tudatállapotok megélése, melyek meg nem léte nyilvánvalóan a legkétkedőbbé teszi az embert Bálint bármely írásával kapcsolatban, és ezen is változtatni akarok a jövőben. Ami azt illeti, több tucat esetben volt már részem meghökkentő tapasztalatokból, függetlenül attól, ki hogyan magyarázná, én pedig nyitok újabb tapasztalatok felé, önkritikusan, de befogadóan.

Ha úgy érzed sírnod kell, sírd ki magad! Viszont ha valóban fontosnak érzed azt az ügyet, amelybe belecsöppentél, akkor képezd magad, ha nem most, akkor évek múlva, ahogy kifinomultabbnak érzed a haladást, ahogy lehetőségeid engedik, ahogy a szerencsék (avagy isteni gondviselés, avagy az út mentén szükségszerűen megjelenő tényezők, vagy nevezhetjük bárhogy) megadatnak. Egy évtized áll mögöttem is, most sem vagyok képes arra, amire akkor meg aztán hajaj, főleg nem lettem volna képes, de sok mindenen keresztül mentem, és egyre határozottabb vagyok. Sírtam én is, kellett, de emellett arra összpontosítok, hogy elfogadjam és tanuljak belőle, hogy majd tovább is tudjam adni, amiből sokaknak kell még 0-ról kezdeniük a tanulást.

Remélem érthető és olvasásra ajánlható voltam.

Gergő Bohrát 2020.02.28. 22:04:22

Amúgy fura: Pár éve volt egy álmom vele: Valahol...mintha a Déli sarkon lettünk volna, Szemrád Nándor is ott volt. Minden fehér a hótól, meg havas hegyek vettek körbe és elindult valamerre egyedül Bálint és tudtam, hogy utoljára látom és akkor magamban meg is jegyeztem, hogy "iylen korán el kell mennie?"

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2020.03.02. 08:45:05

lehet megrendezte a halalat semmi se biztos a mai vilagba

Peter266 2020.03.03. 20:23:40

Sajnálatos ez a hír, az egyik legjobb igazságkeresős előadó volt. De lehet valami többet tudni a haláláról?, megölték?, túladagolta magát?, öngyilkos lett? vagy csak úgy meghalt hirtelen, mint Attila hun király? vagy csak megjatszotta lehet a halálát? 40 éves volt, joggal merülnek fel ezek a kérdések.

Nikiló 2020.03.06. 11:12:43

Hirtelen elhalálozott.
Nem rendezte meg a halálát, bár kétség kívül ez illene hozzá.
Aki ide jár, az persze összeesküvéselméletekre van szocializálva, de biztosíthatok mindenkit, most ilyenről nincs szó.
Aki akart, ott lehetett a temetésén.
Bálint jobblétre szenderült. Nyugodjék békében.

Ha tenni akarsz érte, gyújts gyertyát és kérdd az égieket, hogy vezessék a fénybe.
Köszönöm.

Severo 2020.03.12. 10:43:49

@Peter266:
Nem ölték meg, nem adagolta túl magát, nem lett öngyilkos.
Csak úgy meghalt hirtelen, mint Attila a hun király.
A szüleitől tudom, hogy a boncolás belsővérzést állapított meg. A kivérzés miatt a szervezetét ért sokk lehetett a halál közvetlen oka. /Mint Attilánál, egyes források szerint./

Nikiló 2020.03.13. 22:58:23

@Severo: Azért semmiféleképpen sem hasonlítanám a halálát Attiláéhoz, hiszen Bálint halála azért nem volt előzmény nélküli. De tény: elhunyt. Több nem kell ide. Nem kell kalkulálgatni feltételes módban.

Maaaaaaargit 2020.03.24. 16:45:20

Sziasztok!

Úgy gondolom, hogy az itt megjelenő írásokat érdemes figyelemmel kísérni.

1st1.1st1.hu/2020/03/rendkivuli-allapot.html

Gergő92 2020.04.13. 23:15:40

Na mi van amúgy, mi a helyzet? Akkor most itt is megállt az élet?...Amúgy Bálint abból a szempontból a kuldetését teljesítette, hogy elmondta amit tudni kell a világról...Egy átfogó,érthető rendszerbe rendezte a tudást, osszerakta nekünk, hogy megértsük az összefüggéseket...a szellemiség és filozófia meg van már...na a lényeg: már kb 1hónapja akarok írni ide...Egyik éjszaka "belépett" az Álmomba Bálint, vagy csak szimplán a tudatalattim...mindegy melyik, mert a főlényegen nem változtat. Röviden az álomról: tudatomra ébresztet és mintha heccelt volna...igazából ijesztgetet, valahogy képes volt irányítgatni valamilyen szinten...de a lényégét megértettem, ami az volt, higy felrázzon, hogy cselekedjek és elég az eddigi életből, a halogatásból és tedd amiért születtél. Na ez volt. Igazából elég depresszív és elhagyatott vagyok/voltam az elmúlt 1évben és elég sok mindem változott is jobb irányba velem....no, de a lényeg, hogy igazából van egy célomy tervem az életemre vonatkozólag, ami lehet idillikus még, meg át kell gondolnom sok mindent, meg lehet az irányt is, de már évek óta ott van bennem, csak a függőségeim, meg részben az anyagiak, meg a hívságok is amiket kergetek néha visszatartanak még, bár egyre kevésbé, a videójátékokról leszoktam, élek normálisan szociális életet, mint a normális emberek és tudok is velük kommunikálni most már és kevésbé tűnök furának. 28 éves koromra elértem amit más kb 15éves korára.

Gergő92 2020.04.13. 23:21:58

@Gergő92: az anyját mennyit írtam...nagyon tudok csapongani amúgy.

maztro 2020.04.14. 00:16:20

@Gergő92: Nekem úgy két hete "lépett be" az álmomba, egy sötét szobába, ahol épp voltam (magát az álmot nem írom le), azonnal magamhoz tértem az álomból, tudatosultam vele, hogy találkozunk, de aztán nyomasztóan közel jött hozzám, nyomasztó volt a helyiség is, és ritmikusan erősödő zuhogást hallottam, mire gyorsuló szívdobogással inkább felébredtem, és szóban elnézést kértem tőle a gyakorlatlanságért. Mostanában több ilyen is volt, hogy magamhoz tértem álomban (újdonság), miután valakimmel szemtől szemben találtam magam, álomtól függetlenül (eredetileg nem szerepelt benne) - de ők élnek.

Még sokat kell tanulnom azokból, amiket leírt, illetve feldolgozni, mivel érthetek egyet. 10 év után érettebben tudok ezekhez a dolgokhoz hozzáállni, 8 éve a nagy világvége hangulatban (mely rám nem annyira hatott) még azért elég sok mindenen nem mentem keresztül, ami most már megvan, segít igazodni. Több elmaradásomat is igyekszem pótolni, most, hogy alkalmasabb vagyok rá magam is.

Nem írtál olyan sokat, legfeljebb nem tagoltad.

Gergő92 2020.04.14. 15:07:03

Volt egy sejtésem, hogy másnak is lesz/van ilyen tapasztalata.

Ja...amúgy az álmomban az volt...vagy valami olyasmi, hogy valami emletes épület, agy irodaház lehet...vagy nem tudom és azzal heccelt, hogy mondta nekkem, hogy én is halott vagyok. Mondom nem vagyok...erre ő, de-de...mondom nem, mert ez egy álom csak...ő meg valamihogy hozzáfért a tudatlattimból a félelem szekcióhoz és "kidobálta" ott nekem...a lényeg, hogy nem volt egy nyugodt álom. :D AMiket éreztem: Frusztráció,félelem, hogy nem vagyok magam ura és kivagyok szolgáltatva, félelem attól, hogy elpazarlom az életem, halálfélelem is...ilyen volt.Ez egyébként mostanság álom nélkül is időszerű nálam...na mindegy...nem recsegek itt :D, a lényeg, hogy amit fentebb rtam az komoly szándékom, de ha az 5%-át eltudom érni...már az is jó. Valószinuleg itt helyben Szarvas környékén kezdek majd bele, meg vannak többen is itt akik tudnak segíteni és valják ezt az eszmét...de ez mikor lesz?! Magamat is összekéne szednem még...

Nandarani Edith Visegradi 2020.04.18. 09:37:20

@Severo:
Az összes madárnak amik elhullanak egy 5G-s rendszer működésének hatására mind belső vérzéseik vannak ☝☝☝ az 5G bekapcsolásától számítottan 20 perc után kezd hatni és az emberi test teljes kiszolgáltatottságát 2-3 héten belül fixálja. Ezt láthattuk wuhanban, látjuk olaszban stb... Az 5G rendszert minden előző rendszeren lehet futtatni ☝

Egy_Vándor 2020.04.21. 18:36:21

Kedves egybegyűltek, régi és új látogatók!

Két hónappal ezelőtt jeleztem szándékomat egy Bálint munkáit összegyűjtő weboldal létrehozására. Ezt követően hamar meg is kezdődött a munka a színfalak mögött. teGergő és Nikiló közreműködésével mostanra került a weboldal vállalható állapotba, amit ezennel szeretnénk megosztani veletek: Az oldal a tothbalint.info címen érhető el. Jó böngészést és olvasgatást kívánok mindenkinek. :)

@Gergő92
Az ehhez hasonló intenzív álomélményekkel szerintem érdemes foglalkozni. Már az is sokat számít, ha leírod, akár másoknak, akár magadnak. Nem feltétlenül kell túl nagy jelentőséget tulajdonítani minden ilyen tapasztalásnak, de már azáltal, hogy nem hagyja az ember egyből kikopni az élményt a tudatából, hanem foglalkozik vele, elősegíti a saját tudata "tágulását", és fogékonyabbá válhat a hasonló tudatállapotokra/élményekre. Aztán persze ki is lehet jönni a "gyakorlatból", ha huzamosabb ideig nem foglalkozik vele az ember, ami nem feltétlenül baj, néha más dolgokkal is kell/lehet foglalkozni. :) Én amúgy nem emlékszem, hogy álmodtam volna vele, viszont az elmúlt 2 hónapban (részben feltehetőleg a weboldallal való munka miatt) folyamatosan a "közelemben" éreztem a jelenlétét, sokat kavarogtak a fejemben a vele, illetve a tőle tanultakkal kapcsolatos gondolatok.

spike_spiegel 2020.04.22. 13:26:23

@Egy_Vándor: jó lett, köszönjük!

Nem tudom, hogy volt-e eszetekben, de a 2012Bonanza féle megaupload tár még él, ott is van talán 40GB anyag (rádió, előadások, stb) plusz egy 2012-es mentés a régi blogról azt hiszem.
Gondoltam szólok, hátha nem tudtok róla.

itt a link
mega.nz/folder/4AoHkQJa#VtJ4-xevaa5GsYjbD_gcpg

Egy_Vándor 2020.04.24. 16:05:00

@spike_spiegel: Köszönjük! Tudunk róla, de abban maradtunk, hogy a weboldal csak a közvetlenül Bálinthoz kapcsolódó dolgoknak ad otthont, nem szerettük volna átláthatatlan, rendezetlen, ömlesztett egyéb tartalmakkal "hígítani" az oldalt. Bálint írásai/előadásai stb. tudtommal mind felkerültek, a blográdiók pedig azért maradtak ki, mert azok főként akkori aktualitásokkal foglalkoztak. Én személy szerint nem hallottam az összeset, de néhányat annak idején meghallgattam, az alapján szerintem nem feltétlenül hiányzik.

Érdekességképpen persze akár meg is oszthatnánk a megaupload tárhelyet egy külön aloldalon, úgy, ahogy van, csak nem tudom, hogy az meddig fog élni, illetve ki kezeli, Bálinton kívül volt-e másnak is hozzáférése? Egyáltalán, ez egy ingyenes szolgáltatás, vagy bérelt/vett valaki egy tárhelyet? Ezzel a részével nem vagyok képben egyáltalán, ezért nem is erőltettem...

spike_spiegel 2020.04.27. 08:56:49

@Egy_Vándor: Logikus, jobb is így. A tárhelyről egyébként én sem tudok semmi többet, valószínűleg egyedül intézte Bálint.

A blográdió maximum abból a szempontból lehet érdekes, hogy néhány bejegyzésben van rájuk hivatkozás.

De ez maradjon akkor meg azoknak, akik elég mélyre mentek a nyúl üregében:)

Hunfonix 2020.05.30. 22:25:22

Sziasztok!

Van valami info Bálintról? Lassan egy éve el van tűnve :(

Hilda02 2020.05.31. 14:52:47

@Hunfonix: Olvass bele a fentebb lévő hozzászólásokba:(

Severo 2020.06.08. 14:54:41

@Hunfonix: Tóth Bálint /Marioatreides, dangbird/ élete 40. évében 2020. február 5.-én váratlanul meghalt.
Temetése február 19.-én volt az isaszegi temetőben.
"nem gyarapítja már bejegyzéseit az oldalon, és nem tud válaszolni egyetlen hozzászólásra sem"

spike_spiegel 2020.06.17. 10:11:42

Tomcat története, amit Bálint emlékének ajánl:
www.youtube.com/watch?v=a1h-f1ymzYY

Hát idén van bőven esemény, amit itt ki lehetne tárgyalni, kíváncsi lennék miket írna most ...

GravomarkBt 2020.06.18. 14:23:51

Alienexperiment néven írtam ide (is) régebben , sajnos csak most láttam a hírt, elég megdöbbentő. Részvétem. Valaki esetleg leírhatná az irányított meditációs eljárást, ahogyan a 2012 blog-ban laírt infókat megkapták. (párszor kérdeztem a részleteket, de nem mondta el: meditáció egy bizonyos földrajzi ponton egy bizonyos időpontban a személy nem tudom mennyire lényeges elem ebben?) Ha valamikor, akkor most lenne jó valami olyan forrás, hogy mi várható, mi legyen az az irány, amivel a legkisebb rombolással át lehet lépni az aranykorba. (a másik irányba könnyű, de én sem szeretnék oda menni)

sugarfly 2020.06.24. 12:00:45

Iszonyúan sajnálom, nagyon lesújtott a hír
A blográdiós időkben találtam rá, minden írását elolvastam és szerettem
Köszi mindenkinek hogy közzétettétek a munkásságát, biztos fogok találni még újdonságokat <3

Nem jutok szóhoz.. mitől kapott belső vérzést? Aneurizma? Baleset?
Egy biztos, már jó helyen van!

emberneve.gyufa 2020.07.01. 19:36:26

vagy ő játszotta el a halálát vagy a halál játszotta el őt

maztro 2021.02.05. 13:07:22

Néhány szó.

kritikaigondolkodas.blog.hu/2021/02/05/toth_balint_emlekere_1980

Amit itt, nektek további szavakkal egészítek ki:

Fontosnak tartom folytatni, amit Bálint elkezdett, persze mindenki részéről csak a maga által felért szinten, ahogy eddig is. Sajnos, csak az ő halála után kezdtem el foglalkozni a tudatállapotokkal egyszerű ember módjára itthon, melyek régen is érdekeltek, és ha minden igaz, jószerivel csak koncentrációt, figyelmet igényelnek. Nem olvastam hozzá könyveket, de lett eredménye, és most mintegy öt állapot-folyamatra tudom felosztani az elalvás tudattalanabbul, illetve az el nem alvás tudatosabban megfigyelhető szakaszait, melyeket magamon tapasztaltam. Ez persze messze nem fed le minden szóba jöhető témakört, de kezdésnek is jó. Néhány dolog megkockáztatom, hogy világosabb is lett számomra, de nagyon kevés tapasztalat még ez ahhoz, hogy tényszerűen beszélhessek.

Annyi bizonyos, hogy ezek a szakaszok nincsenek kőbe vésve, leginkább úgy, hogy spontán is jelentkeznek néha egyik-másik szakaszt, vagy magát a rákészülődést (így némely kategorikusan szándékos dolgot abból, amit alább írok) mellőzve, de a sorrend mindig azonosan alakul egymáshoz képest.

Az 1-es szakaszban készülődöm, elalvási szokásaimat és testem igényeit kielégítve, hőmérsékletet, takarózást, kényelmet, stb. úgy rendezve, hogy ne kelljen tízpercenként megmozdulni, légzésemet és magamat elnyugtatva fekszem szimmetrikusan háton.
2-es szakasznak hívom azt, amikor eldöntöm, hogy koncentrálni fogok-e, vagy csak úszom az árral és „álomba dobom magam”. Ha nem a fáradtság, sokszor lehetetlenül viszkető pontok érzékelése töri ezt meg a bőröm különböző pontjain, melyeket képtelen vagyok megszüntetni, újra és újra jelentkeznek (bezzeg ébren sosem érzek ilyesmit, de csak a gyakorlottságot erősíti).
3-as az úgynevezett előálom: miután elkezdtem képeket látni, egyre álomszerűbb cselekményt látok magam előtt, és általában itt dől el, hogy részlegesen öntudatomra ébredek-e, vagy átaludva az éjszakát, legközelebb már csak reggel veszem újra észre magamat. Ha sikerül a koncentrációt megtartani, az álmokra is jellemző torz és mégis magától értetődő logika, különös érzések, hangulatok, netán mély félelmek járnak át és ennek kezelése is befolyásolhatja a tapasztalat kimenetelét.
Amennyiben nem aludtam teljesen el, rendszerint követi a 4-es szakasz, ami néha spontán is jelentkezik, és a már tudatlanul folyó előálmomból is tudatos éberséget idéz elő. Ekkor, mintha határvonal jelenne meg az álom és az ébrenlét között, gyakran alakul ki a paralízis jelensége, az ember nem tudja mozgatni a fizikai testét, ha „sikerül” is, utólag kiderül, hogy csak azt hitte, de álmodta. Itt a cselekmény még nagyon álomszerű, de a határvonal adottnak tűnik, és gyakran az az érzésem, hogy már a csukott szemhéjamon keresztül is látom a szobámat, így részben már 5-ösről is beszélhetnénk. A 4-es jellegzetes kísérőjelensége továbbá egy gyorsan suhogó, szinte a bőrömet is masszírozó hang érzülete - ez a legfrappánsabban, teljesen jól elkülöníthető mind a fizikai ébrenléttől, mind az álmodástól, annyira magával ragadó és egyszersmind szokatlan is.
5-ös szakasznak azt hívom, amikor ezen a „suhogó maszíron” túljutottam, és ha mozdítani kívánom testemet, ezúttal sikerülni fog, csak nem a szokásos módon. Valójában fizikai testem mozdulatlanul fekszik az ágyon, ezt a későbbi felébredésből lehet tudni – én viszont nem csak látom a szobámat magam előtt és azt, ahogyan felkelek az ágyamból, de érzem a talpam érintését is a padlóval, olyan meggyőző és magával ragadó módon, mintha csakugyan fizikai testemmel ébredtem volna fel. Ha jól sejtem, ezt hívjuk testkilépésnek, tavaly ezen próbálkozások keretében, 1 év alatt is mindössze 2x jutottam el idáig, legutóbb novemberben. Sok tapasztalatot nem szereztem, mert mindkétszer annyira magával ragadott az élmény, bizonyságul fel kívántam ébreszteni magam belőle, hogy csakugyan a másik szoba közepén állok-e, mint egy alvajáró, de ahogy azt sejthettem, fizikai testemben a vaksötétben ébredtem fel újra a szobámban, a zárt ajtó mögött - addig pedig olyan volt, mintha két helyen lettem volna egyszerre, talán az alsó éterinek nevezett síkon, az étertestemben találva magam. Statisztikailag, a 4-es szakaszt akarva vagy spontán, havi 2-3 alkalommal sikerül elérnem, az 5-ös viszont sokat várat még magára, ám legtöbbször a 3-asban elalszom, zavart vagy el sem kezdett 2-es után, és elenyésző lélekjelenléttel az álmok alatt, csak reggel válok újra igazán tudatossá.

Hozzáteszem, magánéletemben én kerülöm az alkoholt és a tudatmódosító szereket, mindezeket egyszerű megfigyelésként, puszta koncentrációval sikerült magamon tapasztalnom.

maztro 2021.02.06. 13:21:19

Bízva abban, hogy még nézitek néhanapján a kommentszekciót, folytatom a fentit további statisztikával, részletekkel.

Már csak azért is, mert tudomásom szerint annó a 2012 Blog a síkokról szóló bejegyzésen és úgy amblokk a teremtéstörténet regressziós kutatásának vázolt képén túl nem igazán mélyítette el a témát a gyakorlatban, és azt gondolom, hogy nem csak én maradtam az egyedüli, aki ugyan több sültgalambot is várt, de érdekelné mélyebben is a téma, és ha már itt vagyunk egymásnak, nem csak az ezoterikus oldalak adottak számunkra, belekezdenék a gyakorlati galambsütés mélyítésébe veletek. Nem gondolom, hogy ez felesleges szócséplés lenne szimpla utánaolvasás helyett, és azt sem, hogy olyan információkat közölnék, amivel mindenkit traktálnék, aki már eljutott egy bizonyos szintre és számára ne lehetne új a nap alatt, de főleg azokat, akik még nem juttatták el saját magukat a megértés azon fokára, hogy akarattal vagy spontán, pusztán megengedjék önmaguk számára, hogy megtapasztalhassanak ilyesmit. Utóbbi kijelentés kulcsfontosságú, mert még ha megél is valamit az ember, a hitbeli előítélete (köznyelven: hitetlensége) miatt maga előtt is simán letagadhatja.

Annál is inkább, mert egy józan és előzményektől mentes saját tapasztalat mindig hitelesebben tárgyalható egymás között, ha bárkiben kérdés vagy éppen megerősítő vagy helyesbítő, kiegészítő gondolat merülne fel. Ha a válaszok nem is felelnének meg számunkra, akkor is mindkettőnk tisztábban tudja kezelni a témát (vagy bölcsebben először is az adott hozzászólót), mint annak előtte, ha az érvelések jók, senki sem veszít vele. Mintha éppen csak mi írtuk volna azt a bizonyos cikket, amit másikunk egyébként ezotérikus oldalakon, könyvekben talál meg, új tapasztalatok pedig éppúgy lehetnek, amelyekkel hozzáteszünk mindenkinek az addigi világképéhez vagy saját tapasztalataihoz. Ez is, az is, ha valós emberi tapasztalatokon alapszik, és mindkettőre lehet építeni, amiben az olvasás és az írás éppúgy megfelel egy személyes (de jobb esetben kölcsönös) pro és kontra kutatómunkának.

Tehát folytatva saját tapasztalataimat:

Van, hogy a 3-4-5 szakaszok spontán, a lefekvésemtől számított 15-20 percen belül lezajlanak (tulajdonképpen több 5-ösöm is volt, mint 2x, de azokban az esetekben egyszer sem mozdultam ki az ágyból, így nem számítom be „fő” tapasztalatnak). A koncentráció folytán a 3-4 szakaszok általában 40-60 percen belül váltják egymást, vagyis spontán néha jóval hamarabb is mélyebbre jutok, de szándékosan még aligha. Amit hozzá kell tenni, hogy én ezelőtt sem aludtam el 5-10 perc alatt, ezért nekem a 15-20 perces mélyre jutás annál is érdekesebb érzés. Az időtartamokat onnan tudom, hogy lefekvéskor mindig felírom az időt, és a fenti esetekben felébredtem a végén, így meg tudtam állapítani meddig tartottak. Az egyik 20 perces paralízisbe kerülés folytán pedig amnéziás is lettem kis időre, mert azt ugyan tudtam, hogy ki vagyok, és mit figyelek meg frissiben az ágyamba lefeküdten, de képtelen voltam felidézni, hogy hol fekszem, nem jutott eszembe a tulajdon szobám kinézete, elrendezkedése és benne az én fekhelyem sem, pedig koncentrált állapotban kezdtem neki és alig 20 perc alatt jutottam a paralízisbe. Elgondolkodtató, hogy még koncentrált állapotban is meg tudnak szakadni bizonyos folytonosságok, hogy így is „kiszakadhatok”, nem csak úgy.

maztro 2021.02.06. 13:40:53

*ha valós emberi tapasztalatokon alapszik, mindkettőre lehet építeni

Gergő92 2021.02.18. 05:25:01

Amúgy én néha ránézek mi a helyzet itt. :) Amúgy anno 2013-14 tájékán voltam elmerűlve ebben a témában nagyon én is. Volt pár érdekesség akkor, többnyire tudatos álmodások...aztán valahogy" elvitt az élet" és nem foglalkoztam vele. Pont mostanában kedzett el érdekelni megint, meg egy 10 alkalamass online jóga nidra tanfolyam szerűségre fizettem be, amit Daubner Béla tart.

Gergő92 2023.01.20. 09:41:00

Tennék fel tik tokra részeletelet előadasokból...ugye nincs senkinek ellenvetése ez ellen?

Nikiló 2023.01.31. 08:51:06

@Gergő92:
Nincs ellenvetésem az ellen, hogy tik-tok-ra menjenek előadás részletek, teltéve - természetesen - ha feltünteted, hogy a szerző/előadó Tóth Bálint János, valamint a videó eredeti forrását.
Köszönöm szépen, Gergő92!

Gergő92 2023.02.01. 08:16:53

@Nikiló: Oksa. Majd hamarosan lesznek. Elég népszerű ez a tiktok, remélhetőleg sok emberhez eljutt majd.

CatsSword 2023.03.15. 14:47:59

@Gergő92: úgy 4 évvel ezelőtt kellett volna. Szerző úrnak mondtam is anno, de csak pislogott :(. Most már tele van vegyes összeesküvés elmélettel az is :)

Lazur 2023.09.15. 00:32:37

@Nikiló: www.youtube.com/watch?v=TQcqOW39ksk
Apropó, és az már smafu, hogy a kínaiak azért akarnak a Holdra menni, hogy az ottani kráterekbe fagyott vízből tankoljanak? www.youtube.com/watch?v=4b1kG1XZNsM
süti beállítások módosítása