HTML

A Játék Neve: Föld

Ez a blog arról szól, hogy hogy működik a világ valójában. Túl a látszatokon, a manipuláción, a mindent átszövő hazugságon és felelősséghárításon. A jelenkor eseményeinek mozgatórugóival is foglalkozik, ahogy a régmúltba is tapogatózik visszafelé, egészen az emberi lét kezdeteiig. Mindez egy sokéves kutatómunka eredményeire támaszkodik. A blog korábban "2012 blog" címen működött a blogol.hu szerverén. Kapcsolat: blog2012 kukac freemail ponnt hú!

Friss hozzászólások

  • Lazur: @Nikiló: www.youtube.com/watch?v=TQcqOW39ksk Apropó, és az már smafu, hogy a kínaiak azért akarnak... (2023.09.15. 00:32) Emberek, Irányítók és a Háttérhatalom
  • Gergő92: Nem csak én szoktam néha felnézni ide. :) (2023.01.18. 00:00) Mire készülnek a Marson?
  • Lazur: Ez egész friss: futureofhumanity.report/en www.youtube.com/watch?v=MYJFc3vA6N4 Csak a rotary klu... (2023.01.10. 18:29) 2019
  • Lazur: Szűk tíz évbe telt, de lassan a híradóba is bekerül ahogyan Kínában készülnek a cellák. www.youtu... (2022.12.05. 01:07) AUTOKRÁCIA (szerk)
  • Gergő Bohrát: A mostani események fényében bár 10 év késéssel, vagy inkább több, de csak efelé haladnak a dolgok... (2022.04.23. 22:12) A Jobbik és az Irányítók
  • Lazur: 2012 helyett 2021, de itt a mátrix 4. része: www.youtube.com/watch?v=JQVHrXek73E (2021.12.17. 20:30) Előadás videó - A Mátrix-trilógia (szerk)
  • Kápráz: ...Történt egyszer, hogy Noé szőlőt telepített, de a bortól megrészegedvén meztelenül feküdt sátrá... (2021.12.11. 21:02) Előadás videó (szerk)
  • maztro: @Gergő Bohrát: Szeretnek minket behúzni a csőbe, a cikk lényegében minden pontján prezentálja azt,... (2021.08.26. 05:03) Menetrend (szerk)
  • dangbird: Új nagy ívű, félelmetes novella a személyes blogomon: marioatreides.blog.hu/2020/01/06/nem_tehete... (2020.01.06. 10:36) Olyan, mintha
  • dangbird: ferfiakklubja.hu/fk_magazin/az_fk_noi_tamogatoi_korebol/amikor_nem_fogadjuk_el_a_ferfi_es_no_kozot... (2019.11.13. 10:09) A házasságról

Utolsó kommentek

Világ proletárjai!

2011.01.17. 16:41 dangbird

 Régóta tartozom ezzel a bejegyzéssel a 2012 Blog olvasóinak, mivel gyakran megfeledkeztem róla, lévén hogy nagyrészt már leírt dolgokra reflektál, illetve már közölt információkat szervez új rendszerbe. >Személyes blogomon< egyszer már elkezdtem írni a >proletár-kérdésről<, akkor igény mutatkozott a téma teljesebb kifejtésére. Hát legyen.

Korábban már szó volt róla, hogy ember embernek farkasa – úgy teremtették, úgy tervezték meg. Harcolni akar, s mivel más méltó ellenfelet nem talál magának (legalábbis egyelőre, a földi lét keretein belül), hát a másik ember ellen harcol; illetve közösségekbe szerveződik, s mindenki, aki nem a közösség tagja, idegen, s megbízhatatlan.

(„Ez a program máig is fut az emberekben, ezért adnak maguknak csapat-identitásokat, akár nemzetiség, akár vallás, akár politikai vagy szexuális beállítottság alapján, de még olyan értelmetlen alapokon is, hogy ki milyen zenét szeret hallgatni vagy melyik a kedvenc focicsapata.”)

(Az emberiség eredete II.)

Ebből adódóan az emberek a történelem kezdetétől fogva egyéni és közösségi önellátásra törekedtek. A telepes civilizációban aztán elkerülhetetlenül megjelenik a nagyfokú specializáció; innentől legfeljebb a közösségi önellátás lehet nagyjából teljes, az egyéni legfeljebb részleges, s az is elsősorban a földművelésből megélő embereknél. Az iparosok ugyanis egyetlen terméktípus előállításával vagy egyetlen szolgáltatási fajta elvégzésével foglalkoznak (ebből a szempontból, tágabb értelemben, nevezhetjük „iparosnak” nem csak a patikust, de az orvost is, nem csak a kovácsot, de még a fuvarost is). Munkájukért ellenértéket (pénzt) kapnak, melyet aztán visszafordíthatnak a saját szükségletkielégítési potenciáljukon kívül eső javakra. Ezzel létrejön egy részben kereskedő társadalom, ahol a piaci szereplők mindegyikénél túl sok van a javak egy adott típusából, s túl kevés minden másból. A javak pedig a sok felől a kevés felé fognak áramlani, a pénz pedig velük ellentétes irányban, mint ahogy arról már >szó volt<. Addig nincsen probléma mindezzel, amíg a közösségi önellátás nagyrészt működik, s a közösség belső létszámbeli és munkavégzési egyensúlya fennmarad.

A gazdaság alapképlete egyszerű. Természeti javak (föld, élő természet, bányakincsek, vizek, levegő, napenergia) + emberi munkavégzés = gazdasági javak. A modern közgazdaságtanban ez föld-tőke-munkaerő-vállalkozó felbontásban jelenik meg. Ez egyrészt az alapelemek közé hamis módon behozza a tőke fiktív fogalmát, ami lényegében csak pénz; a pénz pedig ellenérték, a már megtermelt javak ellenértéke, a javaknak a munkavégzési specializációból eredően szükséges újraelosztási eszköze, nem pedig termelési eszköz. Másrészt, ami jelen írás szempontjából lényeges, hogy különválasztja egymástól a munkaerőt és a vállalkozót. A munkaerő (L) a munkát végző ember állati létszintje, a fizikai cselekvés szintje, míg a vállalkozó (E) tisztán szellemi létező, tudás és gondolat összessége, aki a munkaerő fizikai cselekvési potenciálját irányítja.

Nem nehéz ez alapján kitalálni, hogy alapvetően mindannyian egyszerre munkaerőnek és vállalkozónak teremttettünk, hiszen az embernek eredendően van mind fizikai munkavégző potenciálja, mind intelligenciája, azaz a tudás megszerzésére, feldolgozására és hasznosítására irányuló potenciálja, ebből eredően pedig idővel hasznosítható tudása is. Azonban ezen a ponton megjegyeznénk, hogy amint a fizikai földi lét és ezáltal az arra épülő emberi gazdálkodás hagyományos* motorja egy földönkívüli energiaforrás: a Nap, ugyanúgy a gazdaság szellemi rétegének hagyományos* motorja is „földönkívüli” tudás volt, vagyis olyan ismeretanyag, amely a földi érzékelési, tapasztalási skálán sem közvetlenül észlelve, sem közvetve, észlelések feldolgozásának útján meg nem szerezhető. Ez tulajdonképpen maga az emberi hagyomány, amire bár többlettudást építeni lehet, de magán a hagyományon javítani, fejleszteni nem lehet, csak továbbadni: ugyanúgy, ahogy az előző generációtól megkaptuk, vagy rosszabbul. Jobban semmiképpen.

(*A hagyományos fogalma a fentiekkel értelmet nyert: olyan, ami az újratermelhetetlen szellemi hagyományra épül. Pl. aki ezzel a hagyománnyal rendelkezik, az tudni fogja, hogy ha energiára van szüksége, az ég felé tekintsen és ne a föld alatt kotorásszon.)

Ez az önerőből megszerezhetetlen szellemi alaptőke az, amely a nagymértékben önellátó közösségben a fentebb említett létszámbeli és munkavégzési egyensúlyt fenntartja. Ha ezt elkezdjük „javítani”, vagyis valójában rontani, új, intellektuálisan az ember számára jól hangzó, ám magasabb értelemmel vizsgálva hibás ötletekkel megtűzdelni, mint pl. a profit fogalma, amely a kamattal együtt a pénzt önjáróvá teszi, megszünteti a jószágfedezetet mögötte, mindeközben karhatalmi úton elkezdjük a termelés fizikai viszonyait manipulálni (hogy ez Magyarországon, történetileg hogyan zajlott, arról a következő tervezett bejegyzésben lesz szó), akkor elég könnyen szétbomlik az érzékeny egyensúly; mint a harisnya, amelyben ha egy szemet elszakítunk, idővel cérnafoszlányokká redukálódik az egész szövet.

Hogyan sikerült rést ütni a gyakran „zárt, szakrális paraszti társadalom” néven emlegetett szöveten? Ehhez vissza kell térnünk a >városi létforma< vizsgálatához.

A város a telepes civilizáció csúcspontja. A vertikális civilizációépítés, a halmozás szinte korlátlan lehetőségét kínáló élettér. Nagy munkaerő-potenciált sűrít kis helyre, változatos tevékenységi ágak szoros együttműködési lehetőségét kínálja. A felhalmozásra törekvő telepes civilizáció anyagi és szellemi raktárközpontja; hadászati szempontból sokkal előnyösebb itt felhalmozni a készleteket, mint szertehagyni vidéken, ahol az ellenség apránként felprédálhatja. A távközlés kora előtt az államigazgatást is fizikailag egy helyre kellett sűríteni, célszerűen ez ugyanott volt, ahol a gazda(g)sági központ.** Természetéből adódóan a városi lét sokkal alkalmasabb tér a specializációs jellegű tevékenységek számára, tehát mind az iparos, mind a kereskedelmi tevékenység nagyrészt ide fog csoportosulni.

(**Érdekes megjegyezni, hogy a zsidó államokban – USA, Izrael – módszeresen különválasztják a politikai és üzleti központot – Washington-New York, Jeruzsálem-Tel-Aviv – noha a lobbirendszeren keresztül a politikai és gazdasági hatalom éppúgy összefonódik, mint más országokban, tehát ezen gyakorlatnak az okára eddig nem sikerült rájönnöm.)

Így végül létrejött kétféle embertípus: paraszt és polgár. Az egyik földműves, a másik iparos, az egyik vidéken lakik, a másik jellemzően városba tömörül – más világban élnek tehát, s így másképp is fogják szemlélni a dolgokat idővel. A paraszt egy lépéssel közelebb maradt a természethez, a nomád civilizációhoz, tehát a vízszintes létrendhez, ő jobban fog ragaszkodni a hagyományhoz; míg a polgár elsősorban a paraszt által értéknek tartott dolgokra, mint – normális alapesetben általa is tisztelt (ha nem is értett, de legalább tisztelt) – talapzatra ráépített, hozzáadott többletértéket fogja előnyben részesíteni. Fontos ehhez hozzátenni azt is, hogy térben beszorított, függőleges létrendjéből adódóan a tudást is hajlamos lesz felhalmozható, mennyiségi értékként kezelni, ami idővel azt jelenti, hogy idegenkedni fog az ún. „szerves tudástól”, ami két ismeretből egy ismeretet kovácsol, hiszen az neki rossz üzlet.

A parasztban és a polgárban posztmodern szemmel mégis van valami alapvetően közös. Ma úgy hívnánk őket: vállalkozó.

A maga ura mindkettő. Anyagilag és szellemileg önjáró gazdálkodó. A maga szerencséjének kovácsa. Annyija van, amennyit termel, közvetlenül (paraszt), vagy közvetve (polgár). Nincs rászorulva senkire, nem kér nyugdíjat, betegbiztosítást, közoktatást, táppénzt, munkanélküli járadékot – de még fizetést sem. Fizetséget, azt igen, ha elad valamit, amit termelt. Önmaga nem eladó, sem mint munkaerő, sem mint vállalkozó.

A városi létforma azonban nem tudja abbahagyni a burjánzást. Emlékezzünk, a létezés alapjait a földön a paraszt termeli meg, a városi polgár csak értéknöveléssel foglalkozik. Márpedig az ember szaporodási ütemének korlátját elsősorban az alapvető létezést biztosító javak szűkössége fogja meghatározni. Márpedig ha ezeket a vidék bőséggel biztosítja, akkor a város túlszaporodik, olyan értelemben, hogy a vagyon elaprózódik a sok örökös között, több ember lesz, mint lakás és főleg műhely, ahol a mesterség űzhető. Ha a vagyont elkezdik aprózni, az a polgári lét alapjait fenyegeti: egyrészt, hogy egy végletesen leegyszerűsített példával éljünk, ha a szabó két fia közül az egyik az ollót örökli, a másik meg a tűt, egyikük sem fog tudni ruhát készíteni. Másrészt, minél kisebb lyukakban, minél nehezebb körülmények között élnek az emberek, annál több energiát kell fordítaniuk az elemi fizikai igények kielégítéséhez szükséges javak megszerzéséhez és azokkal való takarékos gazdálkodásra, annál kevesebb energiájuk marad a szellemi dolgokkal foglalkozni – emlékezzünk, a városlakónak már nem létalapja a tudás, mint a vidéki embernek a hagyomány, mely nélkül életben maradni sem tudna; ő már csak a talapzatra ráépített, hozzáadott többlettel foglalkozik, ha teheti, ám ennek praktikus célja sokszor nincsen. Így jön létre az állati létszintre lekötött ember: a proletár. A proletárra pedig a polgár azonnal le fog csapni, mint hihetetlen jószágra: haszonállat, amely emberi képességekkel bír, legalábbis azok egy részével. Beszélni tud, munkafolyamatok változatos skálájára betanítható, s tartása éppannyi anyagi ráfordítást igényel, mint egy háziállaté. A proletár tehát megtalálja a helyét a dolgok rendjében, bérbe vehető haszonállatként.

Ez az embertípus a történelmi emlékezet szerint legelőször a Római Birodalomban jelent meg. A birodalom számára pedig rendkívül hasznos volt – minden hódító birodalom törekszik arra, hogy proletárokat termeljen, mint azt látni fogjuk. Maga a proletár szó arra utal, hogy sem adóval, kezdetben pedig még katonai szolgálattal sem járul hozzá az államhoz, egyetlen funkciója, hogy szaporodjék, gyermekeket (proles) termeljen. A hódító birodalmaknak pedig szükségük van az emberanyagra. Rómában ezt még úgy oldották meg, hogy a katonai szolgálat által kiesett polgári munkaerőt proletár segédekkel pótolták, azonban Gaius Marius 107-ben megvilágosodott: a proletár közvetlenül sorozható. Ha a kovács katonának áll, nem lesz fegyver, ha a molnár katonának áll, nem lesz liszt a búzából, ha a földműves katonának áll, még búza se lesz – de a proletár nem hiányzik a fenének sem, ágyútölteléknek pont jó lesz! (Ráadásul ő sem feltétlenül vonakodik beállni a seregbe, mely biztos kenyeret kínál neki.) A későbbiekben is látható gyakorlat, hogy a parasztok és polgárok körében nem soroztak, csak toboroztak. Még az újkorban is csak meghatározták, hogy területenként hány katonát kell kiállítani, s ezek összegyűjtését az ispánokra, földesurakra, bírókra hagyták, szuverén országokban jellemzően önkéntesek toborzásával; különben a gazdaság, mely a hadsereget is ellátta, működésképtelenné vált volna. Paradox módon pont akkor van szükségünk civil többletmunkaerőre, mikor többletkatonára is. A proletár ilyenkor értelemszerűen felértékelődik, ezt nevezték történelemórán „ipari konjunktúrának”, csak a humántényezőt nem magyarázták mögötte soha. A hódító birodalmaknak tehát kifejezetten érdekük proletárt tenyészteni, mégpedig nem csak a fenti okokból, hanem egy másik elgondolás mentén is.

Nevezetesen, hogy a hódító birodalmak törvényszerűen mindig elnyomó birodalmak is. Ha egy területet erőszakkal meghódítottunk, az ott élő emberek nyilván nem jóakaratukból tartoznak birodalmunkhoz, tehát nem csak megszerezni kell az adott területet, hanem – éppúgy erőnek erejével – megtartani is. A Római Birodalom, bár sok szempontból a modern világrend prototípusa volt, ezt a megtartó erőt folyamatos katonai jelenléttel érte el, tehát fizikai úton, miközben a megszállt területek szellemi-kulturális hátterét nem piszkálta. Még az Oszmán Birodalom is, másfélezer évvel később, gyakorlatilag ugyanígy járt el.

A modern világbirodalmak vívmánya, hogy gyakorlatilag nem is hódítanak, hanem asszimilálnak. Homogén lakosságot hoznak létre, egyenkultúrá(latlanságo)t, egyengondolkodás(nélkülisége)t – tehát nem fizikai, hanem szellemi erőszakkal tartják a megszerzett területet uralmuk alatt. Ennek előnye az is, hogy a fizikai erő jelenlétének folyamatosnak kell lennie, míg a szellemi rontást elegendő egyszer véghezvinni s onnantól nem csak hogy nem fog ellenállni az alattvaló, de még önként szolgálni is fogja a rendszert, s készségesen fog részt venni újabb és újabb asszimilációs műveletekben is. Akit fizikailag tartanak megszállás alatt, az tudja, hogy őt elnyomják, és próbál szabadulni. Akit szellemileg tartanak megszállás alatt, annak fogalma sincs, mi történik vele.

A jelenkori globális birodalom esetében ez olyan szintig fokozódott, hogy még az új területek megszerzése is hátramenetben történik, mint ahogy a farkas jut be a kismalac házába. Régen először odaküldték a katonákat, akik meghódították az adott területet, aztán bevitték az infrastruktúrát és ezen keresztül a birodalmi gazdaságot, végül ez, mintegy mellékesen, hozta magával a birodalmi kultúrát, melyre a leigázott emberek nagy része egyáltalán nem is volt kíváncsi. Most először pont a szellemi termékeit kezdi átrakétázni a határon a birodalom, aztán az ezekbe „ravaszul odarejtett” gazdasági produktumokat (nem kell igazából rejteni, nyilván minden civilizációban az anyagi és a szellemi javak oda-vissza egymás tükörképei) kezdi minden erőszak nélkül felajánlani megvételre. (Nem mintha a vételárra szüksége lenne, igazi célja a hódítás, de saját adok-kapok szellemét nem akarja meghazudtolni.) A termelőeszközök megszerzéséről ekkor még szó sincsen, nemhogy a földről, amelyen állnak. Ebből a szempontból is fordított ez a hódítás: régen az elsődleges célpont a földterületen való előrenyomulás volt, a határ kitolása, majd ha az országot megszereztük, kikiálthattuk a saját kormányunkat/helytartóságunkat. A világbirodalom következő lépése ezzel szemben a szellemileg megrontott társadalom legkorruptabb példányainak megkeresése és hatalomra segítése. Amikor ez megtörént, ő írja a játékszabályokat, s ekkortól kezd aktívabb szerepet vállalni a hódítás alatt levő ország gazdaságában – megszerzi magának a termelőeszközöket. Végül, fizikailag, csak akkor megy oda, amikor már semmilyen ellenállást nem tapasztal, s amikor gazdasági szempontból már úgyis övé az ország.

Mindennek az alapja tehát a szellemi romlás. Így tehát nem nehéz kitalálni, hogy egy hódító biodalomnak miért duplán érdeke a proletarizáció, tehát hogy minél kevesebb legyen az önálló ember, s minél több a nyomorult, tehetetlen emberállat. Mert nem csak fizikailag tehetetlenek a proletárok, hanem szellemileg is, megfelelő szellemi háttér híján felfogni sem képesek, hogy mi történik velük, így, még ha fel is hecceli őket valaki (általában pont a hatalom, különböző okokból), és az utcára áramlanak, tehetetlen dühükben csak törni-zúzni tudnak céltalanul, majd kiélvén magukat, hazamennek, hiszen fogalmuk sincsen, kik, hol, mit, hogyan, és miért csinálnak velük, nemhogy arról, hogy ez ellen milyen lépéseket lehetne tenni. Az egyetlen veszély az, hogy mivel a helyzetet átlátó emberek száma nullára semmiképpen nem csökkenthető, támadhatnak a semmiből népvezérek, akik élére állnak a folyton elégedetlen proletariátusnak. Ennek talán legfőbb ellenszere az iskola, a proletárgyerekek korai védőoltása tudás ellen. A proligyereknek természetesen prolitanár kell, a tehetetlen, elnyomott kisember, aki halálosan élvezni fogja, hogy végre hatalma van valaki felett, ha más nem, hát harminc megszeppent hatéves felett. A felnőtt proletár gyűlölni fogja azt, aki többet tud és ért nála, s ezt a tudást meg is akarja osztani, hiszen az ilyen ember kora gyermekségének tanár-archetípusát testesíti meg.

Ezek után teljesen érthető, hogy minden idők legpusztítóbb hódító hatalmának, a bolsevista diktatúrának miért a proletár volt az eszményképe, s miért üldözte a fizikai és szellemi gazdagságot. A proletár-létforma a telepes civilizáció végletekig eltúlzott önparódiája. Mennyiségben méri még önmagát is, hiszen a pedrett bajszú, bolsigyűlölő hazafiaktól halljuk legtöbbet, hogy „fogy a nemzet”, miközben ötször annyian vagyunk a Földön magyarok, mint ötszáz éve, az ország történelmének delelőjén.

A mennyiségi embergazdálkodás egy nagyon fontos alapja, hogy a megfelelő alapellátást biztosítani tudjuk a proletarizált tömegeknek. Ennek alapelve már az ókori rómában megszületett: panem et circenses, vagyis ha élelemre nem is (hiszen itt életről már csak feltételesen beszélhetünk), de egy alapvető mennyiségi üzemanyagra mindenképp szüksége van a proletárnak, ahogy egy minimális „szellemi” tevékenységre is (magasabb szellemi tevékenységet gátló agylekötő stimulációra). Az utóbbit a jelenkor technikai feltételei mellett olyan könnyű biztosítani, olyan hihetetlen változatosságban, hogy kár is részletezni. Az előbbinek azonban ma is ugyanaz az eszköze, mint kétezer éve volt: a gabona. A hódító birodalmak a minőség helyett a mennyiséget preferálják a mezőgazdaságban is, a biodiverzitás helyett a hatékonyságon van a hangsúly. Néhány fajta, igénytelen növény termesztése, elsősorban fűfélék, melyeknek a magját fogja fogyasztani a proletár. Persze az ilyen emberekből hihetetlen teljesítményekre képes, herkulesi hősök nem lesznek a csatatéren, de hát a sorkatona mennyiségi katona. Az nyer, akinek később fogy el. A ravaszt meghúzni pedig kenyéren is lehet.

Ha körülnézünk a XXI. század valóságában, azt láthatjuk, hogy bizony egy hódító birodalom proletárjai vagyunk. Alig akad közöttünk, aki nem kényszerül áruba bocsátani magát, de egyrészt ők is általában ugyanúgy prolitápon nőttek fel, másrészt stabil, gazdag egzisztenciát általában még ők sem tudnak örökül hagyni gyermekeiknek, mert mindannyian egy globális nagytőke monopolisztikus, behozhatatlan versenyelőnyével állunk szemben. Mindannyian egy agylekötő rendszerre vagyunk megszokás-szerűen rácsatlakozva, és szinte mindannyian mennyiségi táplálkozást folytatunk – még az is, akinek a minőségire módja lenne fizikailag, mert már szellemileg nem tudja, hogyan kellene csinálni.

Hódító globális birodalom – nincs ebben valami ellentmondás? Mit akar meghódítani ez a birodalom, miért tenyészti a katonákat, mikor már minden talpalatnyi föld ezen a bolygón az irányítása alatt van? …Igen, Oroszország is. Igen, Kína is. Igen, a muszlim világ is. Mutass egy országot, amelynek a vezetője nem öltönyben van és nem autóval jár, és én mutatok egy országot, amelyik még nincs megfertőzve a globális vírussal. Az ellenségeskedés csak a kegyencek szintjén megy, marakodás a koncon a középszintű vezetők között, felül egység és „rend” (rendszer) van. Ugyanúgy látszat ez, mint a folyamatos fenyegetés, hogy az emberiség létszámát majd ennyire meg annyira csökkentik. Meradzsordzsgájsztón. Ott van az már vagy tíz éve – közben még újabb egymilliárddal nőtt a létszám. Mondhatnánk, hogy a „harmadik világban” sokan éheznek, és az nem számít bele a kenyéren és cirkuszon tespesztett proletárlétszámba, node gondoljunk bele: ha az emberiséget folyamatosan szaporítják, és közben nagyjából béke van – esetleg gyarmatközi belső hódítás zajlik pl. Irakban vagy Palesztinában, de a birodalom már kifele nem terjeszkedik, mert nincs hova – akkor mégis készülnek valamire, nem? És amikor ennek eljött az ideje, nem a „harmadik világ” gyermekei fognak a legjobban örülni, hogy tiszta ruhát kapnak, kenyeret, mobiltelefont – és fegyvert? Nehéz dolga lesz Afrikában egy „globális toborzóirodának”, ha majd önkéntesek kellenének az Új Világba? Mert nyilván, ha valahol hódító háborúra készülnek, az nem ezen a bolygón lesz, az óceán mélyén lakó emberkék ellen, hanem egy másik bolygón, egy másik rendszerben. Ha az a bolygó lakható, akkor lakott is. És akkor el kell foglalni erővel. De ez még mindig kisebb ráfordítás, mint átterraformálni egy lakhatatlant. Az egyéb előnyökről nem is beszélve.

A fentiek gyakorlatilag új megközelítésből mutatták be ismét, amit már >korábban leírtunk<. Lehet bizonyítékot követelni, de gyakorlatilag mindez a szemünk előtt történik – ám erről is >volt már< szó. Aki mindenáron egy adott kereten belül akarja értelmezni az eseményeket, az mindig falakba fog ütközni, mert az oksági szálak kivezetnek a kereteken. Az ismerős, a megtapasztalt – a földi kereteken. Aki az emberiség jövőjét a földön képzeli el egy orwelli rendőrállamban, melynek egyetlen célja, hogy minél tovább fennmaradjon változatlan formában (bár szerintem azért az Irányítókról ennél egy kicsit többet feltételezhetnénk…), az sosem fog magyarázatot találni arra, hogy a rendszer urai miért nem állítják meg >a környezet pusztítását<. „Hát nem értik meg, hogy együtt fognak pusztulni a bolygóval?!” – hallgattam egy szenvedélyes kitörést nemrég Bogár Lászlótól, aki perceken át ecsetelte, mennyire „végtelenül cinikus”, hülye és ostoba ez a „neoliberális globálnyik pénzbirodalom”. Nem az. Csak annak a szemében az, aki nem tud tíz évnél nagyobb távban gondolkodni. Valójában ez a hatalom pontosan tudja, mit akar. Nem csupán túlélni, hanem terjeszkedni. Minden, ami Mátyás király halála óta történt a Földön (ez nem véletlen, de erről talán majd máskor), egy közel nyolcszáz éves terv része, amelynek nagyjábóli lefolyásával már tisztában is lehet, aki a 2012 blogot teljes hosszában végigolvasta, aki pedig >Kereszt a Koronán< című előadásomat látta, már arról is tud valamit, hogy mi a terv végső fázisa. Ez a terv is persze csak egy mozzanata egy nagyobb tervnek… amely pedig egy még nagyobbnak – a fő terv pedig már évmilliókban gondolkodik.

331 komment

Címkék: forradalom globalizáció környezetvédelem iparosodás ipari űrutazás imperializmus technológiai borg proletárdiktatúra térhódítás űrkorszak Lenin környezetpusztítás

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekneve.blog.hu/api/trackback/id/tr156226010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012 2011.01.17. 17:15:43

Az értesítőrendszer megint szarozik, szóljon, aki nem kapja.

Diodara 2011.01.17. 17:21:15

Én nem hiszek a tervekben. :) Szerintem az 1000 évvel ezelőtti ember ugyanazért szenvedett, ha szenvedett, mint a mai. Nincs különbség ember és ember közt, ugyanúgy működünk. Mi komplikáljuk túl az egész létezést, és ha még belemegyünk a tervekbe és majd kreálunk ellenterveket és majd jól rátervezünk a tervre, akkor a káoszból újabb nyomorúság lesz. Szerintem ideje lenne visszatérni a forrásba. Mátrix után szabadon. :)

Inlakesh 2011.01.17. 17:26:24

Jó volt az írás, de az utolsó bekezdés témájáról is lehetne írni egy bejegyzést. Kiváncsi lennék arra, hogy egészen pontosan mi is a céljuk az irányítoknak (végső cél)? Kicsit úgy tűnik, hogy az irányítok olyanok, mint a Mátrixban Smith ügynök, aki a rendszerből próbál kiszakadni. Ha van erre vonatkozóan infód, azt örömmel fogadom.

elbunda 2011.01.17. 18:53:33

Ez igen! Mondjuk a cikk előtt érdemes megnézni a Háború a nemzet ellen c. dokumentumfilm-sorozatot (bár...elég körbenézni kicsit) és hatalmas igazságokra bukkanunk. De hogy lehet a poletár szintről magunkat visszajuttatni polgári szintre?Szinte mindenki "proli", agyatlan fogyasztó.A mai komplex (tehát elcs*szett ) világban meg elég nehéz elérni,hogy vállalkozó és termelő legyél egy személyben , fizikai-szellemi szinten.

tepertos pogi 2011.01.17. 19:35:04

Végre új bejegyzés! :) Köszönöm! Titkos vágyam egy rádió adás Nándi részvételével! :D

sergi 2011.01.17. 23:22:37

Annyit füznék hozzá,hogy afrikában egypár országban csak etetik az embereket a birodalom jómódú proletárjai és az ensz meg társai.Ezzel elfelejtik a benszülöttek hogyan kell élelmet termelni és voalá kész is néhány ujjabb millió friss ropogós proli.Kenyeret kapnak,cirkuszt meg csinálnak maguknak. :))

spike 2011.01.18. 00:29:11

Van valami tipp, hogy melyik bolygó lehet az, amelyik stratégiai szempontból előnyös lehet számukra?Nem értem amúgy, hogy meddig mehet még ez a rohangászás bolygóról bolygóra.Meg, hogy mi a célja.És, hogy a mesterek miért nem kapcsolják le őket.Hirtelen annyi kérdés jönne, le sem tudnám írni, inkább megállok itt.Majd máskor.

bananajoe 2011.01.18. 08:52:50

Nos asszem van valami "nem avatkozhatunk bele" hozzáállás a mesterek részéről, másrészt meg gondolom nem mi / kedves irányítóink vagyunk a galaxis legnagyobb söpredéke, ennyi erővel egész sötét rendszereket és fajokat radírozhatnának ki a létezésből. Mindennek megvan a helye a világegyetemben, nekik is.

spike 2011.01.18. 13:59:43

nem arra gondoltam, hogy kicsinálni őket, mert azt tudtommal nem is lehet.korlátokat állítani nekik, amíg rá nem jönnek, hogy azér még sem így kéne.

Alienexperiment 2011.01.18. 15:01:19

A pénzügyi és politikai központokhoz: Washington megtervezett (vakoló) város, NY meg történelmileg alakult ki, (és azért ott, mert kikötő is) persze azt is tervezték/alakították, de közlekedési szempontokból. Telaviv , Jeruzsálem nem tudom milyen, ha ugyanaz, mint USA, akkor, a régebbi kellene, hogy a pénzügyi központ legyen, és telaviv a politikai. (ezekszerint telaviv az újabb város, és az épült vakoló vagy hasonló elvek alapján) UFó-s beszámolók szerint NEM fogják megengedni, hogy emberek fegyverrel a világűrbe menjenek, még kis távolságra sem. (sajnálkozva, de ki fogják irtani a próbálkozókat, mert : "nem engedhetjük meg, hogy az önzés elterjedjen az univerzumban" idézet egy állítólagos tojásfejű alientől) Alienexperiment

marioatreides 2011.01.18. 15:18:44

Nyilvánvalóan Jeruzsálem sokkal régebbi város. :) És ez a főváros, tehát a politikai és közigazgatási központ. Tel-aviv viszont Izrael "üzleti fővárosa" és a világ egyik legfontosabb pénzügyi központja.

Alienexperiment 2011.01.18. 15:21:11

Ezekszerint, ha igaz, amit a tojásfejű alienek mondanak, akkor ők is tudják, hogy mi lesz a jövőben, ill. látják, hogy mi készülődik, csak pont mi nem, akiket a leginkább érint. (a katasztrofális változásokról mi a vélemény? amikről szintén beszámolnak az ufós kintaktok, márminthogy pólusok felcserélődnek, a föld kérge meghasad, stb..???) Azt meg kár elvárni, hogy főműsoridőben ilyen témákról legyen szó, amikor a 911 is olyan húzósnak számít, hogy eddig 2db (KETTŐ) műsorban volt erről szó magyar TV-kben. (ECHO-TV-ben volt azóta még 2 talán) De az még ott is vad lenne, hogy nem is volt repülőgép (talán az első igen), csak a TV-ben mutogatták, és azt már mindenki látta, tehát igen, és az "élő" adás sem volt igazán élő. Úgy néz ki az egész, mint egy MATRJOSKA baba, ahol az külső rész az, amit mainstream média ad, alatta az amit a nagyon tájékozott tud, alatta az amit a megbízható és nemnyilvános tud, stb..., stb.... és valahol a mélyén van a valóság? Itt egy betekintés ebbe, 911-en keresztül: http://www.richplanet.net/starship_main.php?ref=10&part=2 (a következő részben: CLICK TO WATCH NEXT PART van az ütős NEM PUBLIKUS infó, amiben látható, hogy nem repülőgép okozta a látványosságot, de a jelek azt mutatják, hogy itt egy modern űrfegyveres bemutatót is láthattunk, ez olyan tudd, hogy értsd helyzet lehet) Alienexperiment

velencei 2011.01.19. 21:58:14

Üdvözlet! Tetszett az írás. Aztán olvasás után egy nappal az jutott eszembe, hogy újraolvastad az 1984-et cikkírás előtt? Nem támadásnak szántam, ez jutott eszembe. A proliképzés meg már most is elég magas fokon megy. A legtöbbel szóba sem lehet állni, ugyanis azt hamar kiszúrja, hogy nem "osztálytárs" vagyok és ez azonnal vicsorítást vált ki. Erre nagyon fogékonyak, aki fölötte áll tudásban vagy főleg pénzben ( hisz a prolinak ugye ezek a színes papírok az isten) az egy szemét mert őbelőle él, aki meg alatta van az meg nem méltó hozzá. Hú, ha öt percet kapnék az alapprogram kitalálójával...

velencei 2011.01.20. 10:28:46

Tudod, én úgy vagyok ezzel, hogy teljesen mindegy a miért. Ha valaki az igazságot írja meg, akkor számomra lényegtelen, hogy be volt avatva vagy csak bebélyegezett állapotban látta meg a valóságot. Mint mondjuk a cion bölcseinek jegyzőkönyvei. Nem az az érdekes, hogy volt-e valaha ilyen összejövetel, hanem az hogyha szétnézel az elolvasása után, egyezik-e azzal a képpel amit látsz. Egyébként éppen a Vak Sámsont olvasom. Nem teljesen témába illő, de mégis. Most néztem újra a Hálózat (Network,1976) című filmet. Erősen ajánlott darab mindenkinek!

M.A. 2011.01.20. 12:16:55

"újraolvastad az 1984-et cikkírás előtt?" - nem, sőt az 1984-gyel kapcsolatos párhuzamokat próbáltam is elkerülni írás közben, hogy valóságos maradjon a cikk, ne legyen parabolisztikus. Egyébként Orwellel kapcsolatban érdekes talány, hogy vajon beletartozik-e az Aldous Huxley, William Gibson, stb. -táborba, tehát azért tudott olyan pontos képet adni a jövőről, mert "belülről" látta, be volt avatva a tervekbe, vagy magától jött rá mindenre, esetleg még adott is ötleteket az Irányítóknak? "Hú, ha öt percet kapnék az alapprogram kitalálójával..." - akkor mi lenne? Mit mondanál neki, mit kérdeznél tőle?

M.A. 2011.01.20. 12:18:33

A Network már valamelyik bejegyzésben szerepelt ajánlott filmként. (velencei hozzászólása egyébként az én 2 órával későbbi hozzászólásomra válaszol, mert az Irányítók manipulálták már megint a téridőt :)

Divinorum 2011.01.20. 14:03:33

Nem a Zarmina lesz az a bolygó, amelynek klónozott álhadserege lerohan minket, casusbellit teremtve? Nézz utána kérlek, és várom a válaszod!

emjé 2011.01.20. 14:40:12

Érdekes a kérdés Orwellel kapcsolatban, hiszen míg a bolsevik diktatúra idején szamizdatként járt kézről-kézre a regénye, mindenki meg volt győződve, hogy az csakis kizárólag a kommunista elnyomásról szólhat. Aztán eljött a totalitárius globalizmus ideje - és időszerűbb, mint valaha. Ha türelemmel várunk pár évet, még időszerűbb lesz...:-) A talánnyal kapcsolatban az a véleményem, nemcsk Orwell, de Huxley, Gibson (és még páran) elsősorban ötletadók voltak.

b_alin 2011.01.20. 15:45:39

Igaz, igaz, igaz... viszont prolikról beszélni már címkézés, kategorizálás, indirekt falka-tevékenység. Minden negatív megjegyzés mögött ott van a gondolat "bezzeg én ennél jobb vagyok", és általában ez is az alapmotiváció hozzá. Proliságról nem proliként beszélni szinte lehetetlen, hiába az emelkedett hangnem, a doktor-doktorok sem tiszteletből "uramoznak" mindekit, hanem simán a vélt felsőbbrendűségük okán. Ők is azt hiszik tudnak valamit, őket magas szinten oktatták, és amúgy is mindig a másik a hülye. A nemzeti oldal "összefogása" is egy prolitábor, még egymás között is képesek ellenséget találni. Van aki még arra is képes hogy egyedül alkosson egy tábort és úgy nézzen le mindenki mást. A prolizás szerintem egy prolicsapda, szóval csak óvatosan Uraim! :D:D

Divinorum 2011.01.20. 16:37:47

Elfelejtettem hozzáírni, a fentebbi kérdésem neked szólt M.A. !

emjé 2011.01.20. 17:41:51

b_alin, figyelmedbe ajánlom Mensáros László sorait a proliról. Nem másolom ide, a guglival megtalálod. (Velencei kapásból ráérzett...:-) "Proliságról nem proliként beszélni szinte lehetetlen" Ebből egyenesen következik, hogy mi egy lompos proli provokátor miatt b@sszuk itt a rezet harmadik napja...

b_alin 2011.01.20. 18:11:06

Nem, ebből az következik egyenesen, hogy ha valakiben hibát látsz, az a te hibád egy másik aspektusa. Minden hiba a te szemedben létezik, ha nem látod, akkor nincs. Ha valakiben látsz valami rosszat, azt szükségszerűen látod magadban is. Az ember általában megelégszik az illúzióval hogy a másik hibája rosszabb mint az övé, és ebből fakad mások lenézése. Ez az egyetlen vigasz, mert a saját hibájával képtelen szembe nézni, de nem is akar. A szőnyeg alá söpri, és letudja azzal hogy eltűnt a "szeme elől". A düh amit érzel saját magadnak szól, tulajdonképp a saját kis világodban létezik csak. Amíg nem mersz a mélyére nézni, másokra vetíted ki, és bejön a képbe az ujjal mutogatás szép szokása. Az hogy a szardobálás végére odabiggyeszted hogy "szeretetből" mondod, attól még csak egy mentális f*szverés marad, semmi több. Szerinted én ezt magamban nem látom? Szerinted számít hogy E/1-ben, E/2-ben, vagy E/3-ban írom? Indulj ki abból hogy mind egyformák vagyunk, az hogy valaki jobb valamiben, csak egy szempontból igaz. Egyetlen szempontból. Minden prolinak igaza van a saját kis világán belül, de ez nem magasabb rendű bármelyik másiknál. Minden ami van, olyan amilyennek látod. Minden élő ember a te tükröd. Mindenkiben azt veszed észre ami Téged érdekel. Mindenkiben azt szereted (vagy inkább szeretnéd) amit magadban szeretsz. Mindenkiben azt utálod amit magadban utálsz. Ha képes vagy szembenézni a saját hibáiddal, ha hajlandó vagy a mélyére nézni, és lerombolni a saját kis illúzióidat a saját "nagyságoddal" kapcsolatban, Senki a földön nem tud majd feldühíteni a butaságával. Az írás korrekt, a prolizás (beleértve Mensáros László prolizását) önparódia.

emjé 2011.01.20. 18:58:55

És ezt mind a nem egész négy soros kommentemmel okoztam? Asszem nem egy malomban evezünk...

b_alin 2011.01.20. 19:23:31

Én nem hiszek a malmokban.

Alienexperiment 2011.01.20. 21:35:37

Elutasítanám ezt a másban hibát látok, akkor az magamban is megvan szemléletet: pl. pedofil, nekrofil, homo- és biszex hajlamot és a liberális felfogást (mostanában derült ki, hogy ennek genetikai oka is van!) hibának látom másokban, pedig én pl. kizárólag a (szinte) tökéletes nőket (ellenkező nem és ugyanaz a faj) tartom az említett célra alkalmasnak. (persze a Pamela Anderson külső mellé 200-as IQ lenne a megfelelő) Tehát én pl. azt látom (végzetes) hibának, hogy az ember önmagát nem nemesíti, mert mindenki magát tartja a legjobbnak(?) pedig a kutyákat, macskákat, teheneket, halakat sikerült nemesíteni, ott működik a kritikus szemlélet. Sajnálatos módon a szaporodás semmilyen feltételhez nincs kötve, a nemesítés meg ma már szinte elképzelhetetlen, ez is a németek hibája. (meg a görögöké, rómaiaké, ha valaki , akkor ők bevezethették volna először csak saját maguknál, utána elterjedt volna, mint a pestis) A legnagyobb prolik szerintem a bolygó vezetésében (és a kollaboráns elitben) vannak, akik inkább a saját kis szemétdomjukká teszik a Földet, de akkor is ők akarnak a helyi királyok lenni, mintsemhogy egy közepes szinten legyenek egy tökéletesebb közösségben. Inkább leszek úr a pokolban szemlélet? (galaktikus szinten a bolygó a lehetőségeihez képest alulteljesít miattuk, és részben a prolik nagy száma miatt, ami a népesség 90% is lehet) Lehet, hogy az irányítás mindig költözik, bolygóról-bolygóra, ahonnak kirúgják őket, onnan mennek a selejtesebb népességű helyekre? Egy ideje már itt vannak, és a környéken már nem értik, a bennszülöttek miért tűrik? Alienexperiment

cath 2011.01.20. 23:23:41

a cikkből nagyjából kiderült, hogy mindenki valamilyen szinten "proli" aki kénytelen saját maga áruba bocsátásából élni... Akkor most mit proletároztok itt egymásnak? "Hagyományosan" a faluról városba, városszélekre feltelepült és ott az ipari "fejlődés" miatt munkássá váló népréteget hívják proletárnak. Manapság a középosztály módszeres elhülyítésével, kiírtásával tulajdonképpen nem mondhatjuk azt hogy vannak még nem prolik, mert gazdasági értelemben mindenki az aki nem rendelkezik 700 hektár megművelt földdel, avagy 3 működő gyárral. A "kultúrális" proli fogalom ettől eltérő, mivel itt a népcsoport kulturális-életmódbeli-szórakozási szokásai alapján kapja ezt a bélyeget(függetlenül a vagyonától, mivel vannak "újgazdagok" is, akik egyértelműen proli mentalitást képviselnek a személyközi, szociális kapcsolatokban, és viselkedésben). A cikkben olvasatomban a "gazdasági"- rabszolgásított verzióról van szó.

Divinorum 2011.01.21. 00:26:24

Pedig b_alinnak igaza van (elnézést, hogy újként egyből egy vita közepébe tenyerelek). Ne gondolja senki, hogy a liberál felfogás, a buzik, a nekrofil dolgok, vagy a sorozatgyilkosság lehetősége nincs ott mindenkiben, sőt! Azt se gondolja, hogy soha nem tett, tehetett ilyet létezése során. Ne a bűnöst, csak a bűnt gyűlöld. Tudom nehéz, számomra is, (főleg a rétinégerekkel szemben), de eszerint kell gondolkodni. Ez nem jelenti azt, hogy ne fékezzük meg, vagy ne büntessük tetteiket, csak azt, hogy ő bennük is lélek van. Azonos lélek, és adott szinten lévő szellem.

vlk 2011.01.21. 02:13:32

"persze a Pamela Anderson külső mellé 200-as IQ lenne a megfelelő" hidd el, hogy nem szeretnél egy IQ 200as csajjal élni :P kivéve persze, ha kikötnéd pórázzal, és csak akkor adnál neki enni, ha kedves hozzád :D

Alienexperiment 2011.01.21. 09:54:50

vlk, nem a természetét mondtam, hanem az IQ-ját, persze célirányos nemesítéssel csak kifogástalan természetűek lennének, és mind magas intelligenciával, mert szerintem a mai helyzet sokban a nők miatt van, ők maximálisan megalkuvók. (a legrosszabb hogy a világ nőiesedik és zsidósodik is egyszerre) Alienexperiment

zui 2011.01.21. 11:15:11

Alien, te még mindig kívül keresed az okot, pedig az beül van.

b_alin 2011.01.21. 11:26:20

A nemesítés nem teszi jobbá az embert, csak alkalmasabbá. Egy kutya akkor jó ha hűséges, a nemesítése pedig ezen szempont alapján valósul meg. Ha azt mondjuk hogy az új világrend szempontjából a prolitenyésztés a kívánatos, akkor fel lehet úgy fogni hogy ez egy nemesítési folyamat. Most úgy szeliditik az embert, mint mi anno a kutyát. Szóval fel a fejjel elvtársak, "nemesedünk"! :D Ez is csak egy irány, mint a 200-as IQ... A bűn attól bűn hogy bűnnek tekinted. Megtanították hogy bűn, azért szégyenkezned kell ha becsúszik egy ilyen hiba, aki meg nem hajlandó az önszabályozásra, azt büntetni kell. Pont az ilyen tanult minták miatt nyomjuk el magunkban az ösztönös empátiát mások felé, és így paradox módon a rossz program miatt kell egy újabb rossz program amivel kordában tartjuk magunkat. Ezt nevezzük törvénynek, és ennek függvényében állapítjuk meg hogy mi a bűn. Ezért sajnos az ember hajlamos felületesen gondolkodni, miszerint az a bűn az amit büntetnek, pedig ez csak a "villanypásztor" működési elve. A törvény, vagy az alap erkölcs egy ilyen szabályozás. Azoknak kell akik "bűnösök", vagyis hibás program van a kis fejükben. Egy sikerorientált társadalomban nem lehet az ember bűntelen. Szeretetből nemigazán lehet fennmaradni, viszont a "szeretetre való alkalmasság" mindenkiben benne lehet, akinek elege van a rendszerből. A lényeg az, hogy a bűn is kétrétegű, és amíg nem néz az ember az alsó réteg aljára, nem tud "bűntelen" lenni. Nem képes arra hogy érzelmileg függetlenítse magát a világ bűneitől is, és így játékban marad, ezáltal szentesíti a törvényt. Van aki bűntelenné válhat szimplán azáltal hogy nem támadjuk, viszont van akiben még ott van a program ami rákényszerít hogy kordában tartsuk az illetőt. Magyarul nem a viselkedés az ami érdekes, hanem az emberben lévő alkalmasság. Ez az amit senki se lát, és minden "bűnös" viselkedésre ugyanazt a választ adjuk újra és újra. Lenyomjuk az illetőt a gödör aljára, pedig lehet hogy ő már alkalmas lenne arra hogy kihúzzuk onnan. Amúgy a bűntelenség a legmagasabb emberi minőség amit elérhetsz, szóval ha annak tartod magad, valószínű hogy tévedsz :) ezt még te magad se tudod megítélni, mert az egó mindig beleszól. Mindenki azt mondja hogy neki van igaza, és általában ez szokta szentesíteni (az ő szempontjukból) hogy mások felett ítélkezzenek... és így a kör (vagy a prolicsapda) bezárul.

M.A. 2011.01.21. 12:11:08

"Pamela Anderson külső"... hihetetlen, a média milyen mértékben eltorzította a férfiak szépségfogalmát. "célirányos nemesítéssel csak kifogástalan természetűek lennének, és mind magas intelligenciával" - a célirányos nemesítéssel emberi tulajdonságok esetében csak az a baj, hogy a genetikai felépítésben a külső környezet tükröződik. Adott génállomány adott karmikus háttérrel lesz kompatibilis, azt pedig adott sorslehetőségek vonzzák be. Tehát ha pl. multi-generációsan bűnöző hajlammal rendelkező cigány családokat próbálnál úgy megjavítani, hogy csak a bűnözés helyett munkát preferáló egyedeket engednéd szaporodni, a "bűnöző-gén" a jelen társadalmi rendszerben a végtelenségig vissza-visszatérne. Az IQ-ról meg ne is beszéljünk, csak menj el egy mensa-találkozóra. Én pl. simán lehetnék mesa-tag, de valahogy nem vágyódok a 150-200-as IQ-jú szellemi fogyatékosok klubjába.

Alienexperiment 2011.01.21. 13:13:00

Akkor nincs mit tenni, itt a vég. Dehamégsem, akkor én a legjobbakhoz (akit "ismerünk") szeretnék hasonlítani, azok pedig az ide látogató tojásfejű alienek, ott valahogy nincs bűnöző gén (kiirtották, vagy létrejönni sem engedték) nincs kisebbség, nincs 200 alatti IQ. Persze nem csak ez a lényeg, hanem a különböző hivatalosan elismert 5 érzékszerven kívüli képességek feljavítása, ezek ugyanis súlyosan lepusztultak az utóbbi pár1000 évben, az egyházak színrelépése miatt. (tisztánlátás, telepátia, stb..) A bűn attól bűn, hogy bűnnek tekinted????? Magasabb szinten pl. nem kell szennyezni a környezetet, hogy közlekedjenek, nem kell állatokat leölni, hogy táplálkozzanak, de ez már itt is megoldható lenne magasabb szintű technológiával, még a selejtes proli népséggel is. Ha bűnözni sem kellene, hogy jól élhessenek, akkor nem bűnöznének, én azért a szaporodást mindenképpen engedélyhez kötném, nehogy feldúsulhasson a selejt. (ehhez egy olyan vezetés kellene, aki jóindulatú, és nem akar innen elmenni) A Pamela Anderson külsőhöz: az itt-ott feltűnő magas szőke alienek között nőket is láttak, és hát azok nem a középkori nőideált testesítették meg, hanem az északi típust. (a más, kevésbé emberszerű, vagy magasabb, alacsonyabb tojásfejűek között viszont nem láttak nőket, vagy azok pont ugyanolyanok, mint a többiek, a szürkéknél meg már nemek sincsenek, dehát azok a legkevésbé emberszerűek) A nemesítést én szó igazi értelmében használom, tehát a szuperember, aki jóindulatú lenne a cél. (az nem lehet cél, hogy írni-olvasni tudó nem bűnözésből élő átlagemberek legyünk, mert az a minimum) Alienexperiment

spike 2011.01.21. 13:50:09

pamela andersont inkább szexuálisan attraktívnak nevezném, mint szépnek.a szépség ennél mélyebb dolog. alien: agyonlövetnél mindenkit, akinek 200 alatt van az IQ-ja?ráadásul milyen rendszer szerint mérnéd?

Alienexperiment 2011.01.21. 14:53:37

Nem lövetnék, de a szaporodást mindenképpen IQ-hoz és vizsgához kötném. Ha van értelme, mert több tojásfejű alien csapat elmondása szerint is a Föld, mindig is a környék szemétdombja volt, egyfajta büntetőtelep, ami lehet, hogy úgy börtön, hogy ide születik az elítélt, és így már érthető, miért nem emlékszik az előző életére, és miért nem engedik, hogy fejlesszék a helyet, csak arra az egyre vigyáznak, hogy egy bizonyos szint alá ne süllyedjen. (attól még messze vagyunk) A vezetés meg lehet, hogy a rabok olyan csoportja, akik valamiért ráébredtek, hogy miért is vannak itt pontosan. Lehet, hogy a "galaktikus környék" azért olyan tiszta és felsőbbrendű, mert a selejtet és hulladékot (meg azokat akik hibáztak) ide pakolják. Így már a szürkék érdeklődése is beleillik a képbe, ők valószínű hozzáférnek a teljes tudathoz és emlékekhez is, nekik ez maga a információs önkiszolgáló shopping center, ami ráadásul majdnem ingyenes is. De ez csak egy elmélet. Alienexperiment

Divinorum 2011.01.21. 17:03:02

Alienexperiment miről beszélsz, úristen! A kis szürkékről? A legganébb sunyibb faj a galaxisban. Még a cigánynál is roszabb.

Divinorum 2011.01.21. 17:08:05

Nem akarnál hozzájuk tartozni. "Mellesleg" a bűn nem nevelés kérdése. Vannak isteni alapigazságok, alaptörvények, amik szerint működik az univerzum. Bűn az, amivel ártasz legalább egy másik léleknek. Másrészt ez az ateista, vénuszprojectes gondolat, hogy nem lenne bűnözés, hogyha jólét lenne...bah. Nem sokat tanulmányozhatjátok a szellemet, ha ilyen bölcs gondolatot kitermeltek! Vannak akik azért követnek el bűnt, mert élvezik, hogy mások szenvednek! Nem pénzért vagy ételért.

Diodara 2011.01.21. 17:09:21

Én azt hittem, hogy Alien nem tud meglepni a korábbiaknál jobban, de ez.. ::DD

Alienexperiment 2011.01.21. 17:20:16

Nem sikerült megérteni: a törpe nagyfejű szürkéknél nyilvánvalóan nincs bűnözés, mert diktatúrában élnek, és elképzelhetetlen büntetés járna még a gondolatért is, ők azért jönnek ide, mert az egyéb fajok egyedeinek emlékeit itt tudják könnyen ellopni. (egy börtön tele van értékes információval, csak a rabok itt nem tudják, hogy ők rabok, és az infókról sincsenek tudatos emlékeik? aranyrudakon ülnek) A többiek lehet azért jönnek ide, mert ellenőrzik a rabokat és a börtönkörülményeket, ők a védőügyvédek, esetleg az ügyészek. Tehát a rabokkal üzletelő fajok rosszabbak, mint a helyi bűnözők. A szabadkőműves szekta lehet valahogy bele tud nyúlni a blokkolt infókba, és ezzel jutnak előnyökhöz? Alienexperiment

Alienexperiment 2011.01.21. 20:43:49

A börtönhasonlat elég jól megmagyaráz sokmindent, pl. ha egymással rossz viszonyban levő távoli fajok egyedei ide születnek (már akiket büntetésként erre ítélnek) mint "szomszédos" népek, akkor garantált a konfliktus. (ugyanez igaz távoli népek szimpátiájára is, valójában lehet, hogy ők "rokon fajok") Börtön őrség-váltás lesz 2012-ben? (ezt a börtön"elit" is tudja, és látszik is, hogy most-az utóbbi 2-300évben- erősíti a pozícióját, lehet, hogy a létszámot is azért duzzasztották fel, hogy az őröknek nehezebb legyen a dolga? vagy ezzel akar alkupozícióba kerülni, mert így tehermentesít másokat?) A műszaki embargó is érthető , te sem adnál fegyvernek (is) használható eszközt egy bűnöző kezébe, főleg ha ön-és közveszélyesek. Alienexperiment

prágagyár 2011.01.22. 18:58:34

NAGYON JÓ ÍRÁS! Olyan szögből foglaltad össze, hogy pont mutogatható az ismerőseimnek! Grat. Pont a héten néztem Tarr Béla Családi Tűzfészek c. filmjét. Nagyon az ugrott be róla. Aki még nem látta volna, az pótolja! (de ne számítson robbanásokra meg szájbarágós történetmesélésre) Alien, a világ IQja már definíció szerint sem lehetne 200. Különben is, ott romlik el minden, ahol ész elsőbbséget érez a szívvel szemben. Az ész csapongó, megtanulni irányítani hosszú évek munkája és a legtöbb ember - főleg mai ember - nem is lenne rá képes. Én biztosan nem, de szerintem közülünk kb senki. Az ember szíve viszont tévedhetetlen. Csak csendben kell hozzá lenni mert az ész szereti túlkiabálni.

M.A. 2011.01.22. 19:03:12

Mutogasd szorgalmasan.

prágagyár 2011.01.22. 19:06:20

Hogy a Tao Te Kingből idézzek: #3 Ha nem emelik fel az okosakat, a nép közt rend és béke fakad; ha nem kell többé a ritka, drága, megszűnik a nép kirablása; ha nem a vágy uralkodik, a nép szíve megnyughatik. Ezért a bölcs a szívet kiüríti, a gyomrot teletölti, a sóvárgást gyengíti, a csontot erősíti, hogy az emberek ne tudjanak, ne vágyjanak, az okosak veszteg maradjanak. A nem-sürgés ez és rend és békesség lesz.

M.A. 2011.01.22. 19:34:10

Ez arról szól, hogyan kell a stabilitást fenntartani egy rendezett társadalomban, nem arról, hogyan kell megjavítani egy rosszul működőt.

prágagyár 2011.01.22. 20:03:49

Félreértések elkerülése végett ez az Aliennek szólt mint próbálkozás az IQfétiséből való kigyógyításából. De mivel nem csinálok naprakész igazságavégtelenenergiárólésextraterresztriálisintelligenciáról.hu oldalt úgyhogy mondhatni egy igen gyenge próbálkozás. Írásodra reagálva, szerintem a kettő nem zárja ki egymást, sőt, bizonyos olvasatban pont szólhat arról is, hogy az olvasó (egyén) hogyan találhatja meg önmagában a stabilitást, ami kezdetnek azért nem rossz. :)

Alienexperiment 2011.01.22. 23:29:00

Nem tudom ott, ahol ismeretlen, de qurvaveszélyes vírusok és éhezés közepette szaporodnak bele a világba, mivel gondolkoznak, de hogy nem az eszükkel az biztos. Az összes probléma visszavezethető arra, hogy a népességszám és a fenntartható szinthez megfelelő technológia nincs egyensúlyben. Ez így jelenleg bukó lesz, vagy valami nagyon extra cuccnak kell a előjönni, ezen semmilyen hippimentalitás nem fog segíteni. Itt még nem volt olyan, hogy a technológia és a népességszám egy elfogadható színvonalon (garantált 80-100év élettartam) és fenntarthatóan működhessen, anélkül, hogy a szennyezés vagy valamilyen alapanyag fogyása ne lebegjen a fejünk felett. Ha lett volna ilyen, azt neveznánk aranykornak. (nincs több rohanás, a megélhetés és az egészség garantált, a többi az egyének képességein múlik, ehhez minimum két dolog kellene: valamilyen tiszta és ingyenes energia meg a gyógyíthatatlannak hazudott betegségek gyógymódja, aztán aki akar, az kertészkedhet magának, mert ő hippifarmer, aki akar az meg építsen hitech közösséget, lényeg a képesség a függetlenségre, nem tudom mennyi IQ kell ehhez) Alienexperiment

prágagyár 2011.01.23. 00:40:11

Amíg nem lépett be oda a nyugati "fejlett" ember, ott nem volt semmiféle vírus meg éhezés. Modern kori agymosás, hogy Afrikában, Ázsiában, a mai harmadik világ területén mindig is nyomor volt. Ez XX. századi újdonság!! Míg nem züllesztették széjjel vezetőink az egészet ott törzsek voltak, természetközeli népek. Együtt lélegeztek az ökokultúrával. Sámánok voltak az elöljárók, akik értettek a felhők, az erdők és az állatok nyelvén. Hiszed vagy nem, a baktériumok, a betegségek, a vírusok nyelvén is értettek. Csak nem úgy képzelték el őket, mint mikroszkópon keresztül bámulható rendkívül pici dolgokat, hanem mint szellemeket, manókat, ördögöket. "Mai fejjel" nevetségesnek tűnhet ez, de ez csak a népmanipuláció része. Van egy rövid történetem. Veszed mondjuk az ebóla vírust. Ez a mára hidegvérű gyilkosként ismert jószág eredetileg egy kb. 2-20 négyzetkilométeres esőerdős területen élt Zairéban egy jó 30-egynehány évig, és amíg nem jött mr. McDonald's (vagy éppen aki, ezt pontosan nem tudni -- nem véletlenül!) ledózerolni a helyet szántónak, frankón elbaszva a helyi egyensúlyt, a vírus vándorútra kényszerült és új otthont kellett keressen...ott lett kb mindenhol. Most hogy ezt az ott élő kedves szerecsenek évezredek alatt tudták hogy ne borogassák meg XY szellem erdejét, mert elvisz az ördög. Leírva nem túl "tudományos", és nem túl ésszerű, mégis működött, évezredekig együtt éltek vele és nem volt semmi baj. A "felvilágosult" ember meg mikor is tette be a lábát arra a helyre? 1800as évek végén...és 100 évig bírták. És ez csak egy példa. Az összes egzotikus betegségnek, vírusnak, baktériumnak nettó ugyanez a története. Nem mellesleg komolyabb járványok a XIX. század végéig csak Európában voltak illetve ahol függőleges társadalom volt: bubópestis, lepra, meg ami épp. Szóval felejtsd el ezt a dumát arról hogy ahol ma ismeretlen, qurvaveszélyes vírusok és éhezés van ott mindig is az volt, hacsaknem akarsz a Rotschild-félék bohóca lenni. Tulajdonképpen ez kb az ára annak, hogy most gáz, víz, villany, internet van a lakásodban.

prágagyár 2011.01.23. 00:41:41

A 30-egynehány évig azt úgyértettem, hogy 30 egynehány éve vált veszélyes vírussá. Addig csak egy szellem volt, akiről tudták a bennszülöttek hogy nem szabad zargatni.

Alienexperiment 2011.01.23. 12:28:11

Afrika megszívta a multivilágot, ezért van túlnépesedés? A társadalmuk szétzilálódott, nem tudtak védekezni a gyarmatosítás ellen, technológiailag alsóbbrendűek voltak, és ez hozta magával a vírusok terjedését. (nyilván régen pl. qurvák sem voltak, az AIDS sem bírt volna így elterjedni, és éhezés helyett vadásztak meg ették ami volt, pedig nem volt mezőgazdaság, de nyilván ez a multicégeknek ma nem tetszene, stb...) Most akkor igaz, hogy régen 10gyerekből 1 érte meg a felnőttkort, és azért nem volt túlnépesedés, vagy nem? (az az 1 persze életképes volt, és a tudása is megvolt, hogy ezt továbbadja, stb..) Az EBOLA állítólag mesterséges cucc. (mint az AIDS) Ha természetesen élsz, akkor nyilván egy ragályos valamivel szemben védtelen vagy, de ahol nincs közlekedés és nagy tömegek, ott hiába ragályos valami, akkor sem tud elterjedni, gondolom régen nem voltak nagyvárosok arrafelé, meg tömegközlekedés. Alienexperiment

prágagyár 2011.01.23. 14:29:53

Há. Ha még csak Afrika szívta volna meg...az egész Föld megszívta, és most a beteg rendszernek a harmadik világ issza a sűrűjét. A túlnépesedést meg köszönd ismét technológia úrnak és az őáltala nyújtott kényelmek vonzó varázsának. Hogy félreértés ne essék, nem magával a technológiával van bajom, hanem azzal, ahogyan felhasználják, és amilyen irányba már több évszázad óda manipulálják. Ha természetesen élsz, nem vagy védtelen a ragályos valamivel szemben (ez is irányítós faszság) hanem eleve nem ellenségként tekintesz a ragályos valamire, hanem mint élőlény társadra, akivel meg vannak az együtt élésnek a szabályai - mondjuk hogy ne igyál az ez meg az a tó vízéből, meg ha a medve meglátja az árnyékát akkor te még ne örülj a melegnek, mert akármikor jöhet a semmiből egy vihar, stb - számtalan dolog, egy komplett vízszintes kultúra, minek tudatában vagy, mert a természetesen élés ezt magában foglalja. (hogy közösségi, vagy egyéb, mai szemmel vadul ezoterikus módon jutnak ezen dolgok hozzád, az esetfüggő, de leginkább a kettő valamilyen arányú keveréke lesz)

M.A. 2011.01.23. 15:47:21

"Most akkor igaz, hogy régen 10gyerekből 1 érte meg a felnőttkort, és azért nem volt túlnépesedés, vagy nem?" - nem igaz. A túlnépesedés egyrészt attól indult meg, hogy kozmikus dühöngő lett a bolygóból, és minden sötét lélek ide jön kiélni a sötét vágyait, másrészt a romló körülmények miatt egyre több szellemcsalád próbálja kimenteni az itt ragadt tagjait, aminek csak annyi lesz a következménye, hogy a beküldött ejtőernyősök is itt ragadnak (Harsh realm-effektus), harmadrészt, és ez a legkevésbé misztikus, fizikailag leginkább tettenérhető ok: minden hagyományos törzsi vagy nem törzsi kultúrának része volt a családtervezés, amit az adott kultúra szimbólumrendszerén keresztül tanítottak az újabb és újabb generációknak. Elveszett a kultúra, mivel elveszett a szimbólumértés képessége, tehát hiába van ilyenolyan magyar népi mintával hímezve egy kelengye, legfeljebb megcsodáljuk, hogy deszép, de az intelmeket, amelyeket a minta hordoz, már senki nem tudja kiolvasni belőle - így aztán az emberek ötletszerűen szaporodnak, mint az állatok.

spike 2011.01.23. 17:42:31

És régen egy férfi és egy nő csak akkor feküdt le egymással, ha gyereket akartak? (bevallom őszintén, én ezt nem tudom elképzelni) Vagy volt valami módszer amivel megoldották? Valami ami természetesebb mint a lufi vagy a hormonbomba.

Alienexperiment 2011.01.23. 18:51:15

Igen, tényleg, hogyan működött régen a családtervezés? Hogy-hogy nem született akár 15gyerek is, ha nem használtak valamit? Eddig úgy tudtam, a HALANDÓSÁG nagyon nagy volt, aki viszont megérte a 30-at, az már számíthatott egy 60-70 éves várható élettartamra. Szerintem a születések száma azért is növekedhetett meg, mert az irányítás ezzel valakinek szivességet tesz, valahol emiatt csökkentek a problémák. (és ezért is van meg ehhez az eü. háttér) Tehát a kevés és hosszú, de keserves életet átváltották a sok, de kevésbé keserves ámdeviszont rövid életre. (a 600-800 éves élettartamokról lement 60-80-ra, tehát a születések száma nyugodtan felmehet, a népesség lecsökkenthető egyetlen emberöltő alatt, ha akarják, az meg csak 60év) Alienexperiment

catsword 2011.01.23. 21:55:50

Afrika és a harmadik világ "túlnépesedése" kb mindegy a föld kincseinek kirablásában, mivel a föld alig egyhatoda (vagy még kisebb része) viszi véghez azt a totális kiszipolyozást, ami betesz majd előbb utóbb az egész rendszernek. Kicsit durván azt is mondhatnánk, hogy a harmadik világ éhezői "nem tétel" a föld mérlegében akár anyagilag, akár felhasznált erőforrásokban , akármiben mérjük is.... Akik tönkreteszik a bolygót, nem nagyon vannak "túlszaporodva", ahogy a megmentésért fáradozók sem. Régen nem azért haltak meg a gyerekek mert életképtelenek voltak, hanem mert darab darab volt nagyjából. Azaz a gyerekhalandóság legnagyobb részét a ma "gondatlan veszélyeztetés" kategóriába tartozó esetek adták. Persze ezt nem tanítják, csak hogy jajmilyen rossz volt. Mélyebben kell belemenni, hogy kiderüljön, bizony nem betegségben haltak ezek(főleg, és amelyik igen, az is megelpzhető lett volna ha adnak rá egy ruhát vagy egy cipőt), hanem beesett a kútba, agyonnyomta a szoptatósdajka, ráesett a balta, stb... Fogamzásgátlás mindig is volt :), óvszer, naptármódszer, öblögetés mindig is terítéken voltak. Sőt az első pár hónapban anyarozs rágcsálás és fűszereknek használt növényekből erős teafőzögetés is. Mindenesetre "humánusabb" módszerek is rendelkezésre álltak, mint a modern kor vívmánya, anyát-gyereket széttépő gyilkos abortusz.

emjé 2011.01.23. 23:15:35

Bukovinából hazatelepített székely családba nősültem, feleségem nagyanyja hét gyereket szült. Ebből kettő napokon belül meghalt, egyszerűen gyengék, életképtelenek voltak. Akkoriban ez nem volt cucc, a Jóisten adta - a Jóisten elvette, mondták. És így is élték meg. Majd jöttek a többiek. Szóval nem spilázták túl a dolgot. Ma a technikának köszönhetően majdhogynem félidős, nyolcvan-kilencven dekával született koraszülötteket 'mentenek meg' az élet számára - míg a másik oldalon, persze merő emberiességből, a teljes kujbisevi erőmű kapacitását fordítják egy-egy totál reménytelen eset életben(?!) tartására, ahelyett, hogy hagynák a dolgára menni. A túlszaporodást pedig semmiképpen nem választanám külön attól a mentalitástól, amit a világot felzabálni akaró nyugati ember művelt/művel pl. Afrikában, ezzel durván beavatkozva a teremtés rendjébe.

Alienexperiment 2011.01.24. 00:20:04

Megint ugyanoda lyukadunk (lyukadtok) ki, a magasszintű technológiát én a magas szintű civilizációra (utazás a bolygón olcsón bárhova, gyorsan és szennyezésmentesen, információ mindenről mindenkinek + csúcsszintű eü ellátás+kaja is ingyen) alkalmaznám, de itt sokan ezt nem bírják még elképzelni sem, ők maradnának a "jól bevált" középkori szintnél, ahol egy lábtörésbe simán belehaltak. (balesetek voltak és lesznek is, még a tojásfejű alieneknél is) Eleve elutasítom ezt a hozzáállást, hogy majd születik másik gyerek, stb.. ez szerintem erőforrás pazarlás, mintahogy az is, hogy nem a K+F a legfontosabb, és azon belül is az energia kutatása. Nem a nyugati ember teszi ezt (fehérek és öngyűlölők vagytok?) hanem a nyugati multicégek, már 300évvel ezelőtt is azok voltak a legrohadtabbak. (azt meg csak látszólag vezeti a nyugati fehér ember) A fehér ember ugyanazt akarja amit én: magasszintű civilizációt, de egy virágzó bolygón, de ezt az istenért nem hagyják. (a fehér ember meg nem szeret forradalmat csinálni, meg zűrzavart, márpedig a jelenlegi status-quo-t nem lehet könnyen, gyorsan és olcsón megdönteni. (copyright Bogár) Alienexperiment

Elric 2011.01.24. 16:26:27

Bla... bla... bla... Marha jo dolog ennyire felvilagositottnak lenni. Fesziti a mellkasom a buszkeseg, hogy ennyi mindent tudok a vilagot uralo/mukodteto dolgok hattererol. De ez igy onmagaban sz@rt se er. A pusztan elmeleti tudas és az intellektualis megertes semmit nem er. Igy az egesz csak egy mentalis f@szveres. Kellemesnek kellemes, de igazabol a pillanatnyi joerzesen kivul semmire nem jo... :( Megosztod itt es mashol is ezeket az informaciokat masokkal (eddig tok jo), aztan egy kis zugolodas utan mentek vissza dolgozni az iranyitok celjaiert. Hurra! :( Nem tetszik a tervuk? Mi a TE alternativad? Hogy valositod meg ezt a sajat eletedben? Hogyan tudjuk mi is megvalositani a sajat kis csokott kepessegeinkkel es tudasunkkal? Azt mondod, hogy ok evezredekre (esetleg evmilliokra) terveznek. Mi a te terved (egyeni, csaladi, kozossegi szinten) akarcsak a kovetkezo 50-100 evre? Nem kodos, homalyos "de jo lenne ha" tipusu tervekre gondolok, hanem konkretumokra. A francba, mar megint megallt egy fekete Pobjeda a hazunk elott...

M.A. 2011.01.24. 16:43:36

Leírtam azt is. Mindenki elolvasta, aztán mindenki kérdezi mégis, hogy mi a teendő. Mert csodafegyvert vár tőlem mindenki. Könnyű, gyors, olcsó megoldást. Nincsen.

Elric 2011.01.24. 16:55:27

Segits legyszi. Elejetol fogva olvasom a blogodat, de nem emlekszem melyik irasodban van leirva. Masreszrol nem varok csodafegyvert toled. En pont azok koze tartozok, akik nem varnak masokra (ettol fuggetlenul szivesen egyuttmukodok az arra erdemesekkel). Pont ezert kerdeztem, hogy mik a TE (ti) terveid... "Konnyu, olcso, gyors megoldas nincsen" Nem baj. Kemenyek vagyunk :) es tudunk dolgozni. Penzbol (eroforrasbol) gyakorlatilag vegtelen mennyiseg all rendelkezesere mindenkinek. Idonk pedig szinten vegtelen van. (spiritualis ertelemben a szellem orokkevalosaga miatt; fizikai ertelemben pedig az utodok/vervonalak/csaladi tanitasok tovabbelese miatt). Szoval szena vagy szalma?

zui 2011.01.24. 21:14:55

Volt egy idős tanárnőm, aki mindig ezt hangoztatta: " Ismétlés a tudás anyja." "Ennek ellenére, a tehetetlenség érzésének csak akkor van alapja, ha egyetlen nap alatt akarjuk megváltani a világot, vagy legalábbis Magyarországot. Legtöbben ezt szeretnék. Legtöbbeknek nem tetszik a hosszas, kitartó, áldozatos munka gondolata, amely jó sokáig nem fog még határozottan látható eredményt hozni. Azonban ez az egyetlen út...." forrás: http://2012.blogol.hu/read?perm=2566168#logdrb

Jain Zar 2011.01.25. 09:41:07

Hogyan tudunk ellenállni a Monarch programozásnak? Nem te, hanem mi egyszerű halandók! Hogyan tudjuk felkészíteni a gyermekeinket, akik életkoruknál fogva még nem képesek átlátni komplex dolgokat, hogy ők is ellenállók legyenek.

Inlakesh 2011.01.25. 11:11:33

Jain Zar Ha magamból indulok ki, akkor azt kell mondjam, hogy gyerekként sokkal több dolgot fel tudtam volna fogni, ha nyílik rá lehetőségem... Másrészről dobd ki a tévét, ha van otthon, és bíztasd erre a többi szülőt is. Ne vidd el a gyereket mekibe és moziba, hanem inkább kiránduljatok az erdőben néhány házikészítésű szendviccsel a hátizsákban. Sok kicsi sokra megy.

M.A. 2011.01.25. 12:06:38

"Hogyan tudunk ellenállni a Monarch programozásnak?" - :) Az elég egyszerű, nem kell pénzért eladni a gyerekedet egy ballonkabátos embernek, aki mondjuk a CIA-tól vagy a Disneytől jött. :) Ezt elég egyszerű betartani, ha az ember nem heroinfüggő. Viccet félretéve: hogy egy gyerek "mekkora", azt jobban befolyásolja, hogy milyen hatásokat kap a külvilágból, mint az, hogy hány éves. Nagyon sok információt nem kapnak meg bizonyos korban a gyerekek olyan címen, hogy "túl kicsi" hozzá, pedig ha megkapná, felnőne hozzá. Persze az érettség meg az igazság tudása a tömegmédiával kapcsolatban valamennyire elszigeteli majd a vele egykorú gyerekektől - de azért emlékszem gyerekkoromból, hogy az ember "ki tud kapcsolni" kisebb, éretlenebb gyerekek között, és egy pillanat alatt le tud menni az ő szintjükre, aztán ugyanúgy egy pillanat alatt vissza, ha nagyobb gyerekek vagy felnőttek közé kerül. Az mindenesetre alapkövetelmény, hogy tévé ne legyen a lakásban. Az Internet szűrése már nehezebb kérdés, van olyan szülő, aki a technikai megoldásra esküszik (csak bizonyos oldalakra mehet a gyerek), más meg nem engedi, hogy a gép a gyerek szobájában legyen, hanem nappaliban vagy más olyan helyen kell lennie, ahol a szülő fél szemmel rá tud nézni a gépre. Persze ez csak bizonyos korig működik. De addigra már a nevelésnek meg kell lennie, onnantól már csak finomhangolni lehet. Ha 13 évesen elkezd cigizni/piálni/drogozni/fűvel-fával lefeküdni, már késő a fejedhez kapkodni.

bananajoe 2011.01.25. 12:47:26

Sajnos én nem nagyon tudom felfogni, hogy hogyan is hat a programozás ránk. Én mostanában elkezdtem nézni az egyik csatornánk a Star Trek Voyagert és a DS9-t, de attól függetlenül hogy elolvastam a blogon hogy a sorozatban mi mit jelent, nem nagyon értem, hogy ennek mi a hatása. Pl volt a videó, amiben az alakváltó fickó, most nem jut eszembe a neve, felvillant a kezével egy metálvillát(nem tudom mi rá a szakszó, biztos tudjátok miről beszélek:) ), aztán Quark ismételget valami számsort.. Na kérem akkor ez most mit tesz egy 10 évessel, ha meglátja? És mit tesz az, hogy a Klingonok a középkori embert szimbolizálják, a Ferengik a modern embert, a Jem'hadar és a Borg pedig azt, hogy mivé akarnak tenni bennünket. Mit befolyásol ez a tudatalattinkban vagy a viselkedésünkben?

spike 2011.01.25. 12:56:56

A már programozott emberre van hatással, ha nem tévedek.

marioatreides 2011.01.25. 13:42:31

Egy része a programozottra, egy része ránk is. De elég nehéz elmagyarázni, mert ez nem csak pszichológia, hanem nagyobb részt fekete mágia. Mint a csak felülről látható szabadkőműves szimbólumok a köztereinken.

Kang 2011.01.25. 14:17:15

Ez eddig a legérdekesebb (és legnyomasztóbb) írásod (nekem).

bananajoe 2011.01.25. 14:26:00

No igen, láttam már sok ilyen képet, pl pentagramma vagy káosz-szimbólum(asszem nyolc ágú csillag) alakú parkokról, terekről, stb. Ennek a miértjét sem értem pontosan, úgy látszik újra át kell nyálaznom a szimbólumokról szóló bejegyzést. .)

bananajoe 2011.01.25. 14:32:59

Egyébként írhatnál egy posztot, vagy akár csak egy kis szösszenetet a mágiáról, hogy mi is az valójában, fehér,fekete és köztes oldalairól, stb, sztem sok embert érdekelne hogy miről is van szó valójában, mert bár a témáról rengeteg könyvet és infot találni a neten, de szerintem az ilyen Odin a boszorkánypap(rtl klubon szokott műsora lenni, komolyan:D) kaliberű emberek nem túl hiteles források.

2012 2011.01.25. 14:48:30

Egyébként nem is tudtam, hogy Magyarországon most is adják a Star Treket. Melyik adón van? (Kár, hogy már nem szerveznek Star Trek conokat, mint anno, mikor a Viasaton mentek a sorozatok. Ott tartanék olyan előadást, hogy beszarnának.)

bananajoe 2011.01.25. 14:57:41

TV6-on megy, ez a Viasatnak valami mellék csatornája, mint a fosadék Cool az RTL-nek. Elég jó kis sorozatokat adnak rajta, Star Trekből az Enterprise-t már leadták, most Voy 6. évad végénél járnak, DS9-nál nem tudom, de ha végig mennek a sorozatok akkor kezdik majd előről.

spike 2011.01.25. 16:11:11

Egy mágiás bejegyzés engem is érdekelne. Bár ha nincs rá mód, akkor könyvcímekkel is megelégednék :)

Alienexperiment 2011.01.25. 16:15:15

HUH, B+: http://www.youtube.com/watch?v=hzqDVOjtNhg&feature=channel 16perc40másodperctől, ha ez jön, akkor nem semmi műsor lesz! (egybevág a 2012blog jóslatával, csak nem a távoli jövőben lesz, hanem hamarosan! COMING SOON! és ez nem mozifilm) Alienexperiment

b_alin 2011.01.25. 16:19:19

Szerintem nem érdemes bármit is tenni ellene, inkább valami másÉRT érdemes dolgozni. Nem görcsösen, nem gyűlöletből, nem félelemből, pusztán szeretetből. Az embereknek ez eleve nem megy, mindig valaminek az elkerülése a cél, mindig valami negatív gondolat motiválja őket. Ha ezen a szokáson nem tudunk változtatni, mindig kaphatóak leszünk egy kis rettegésre. Kezdetnek már az is nagy dolog lenne ha kizárnánk a felesleges belső örlődést, stresszelést, és valami értelmessel foglalkoznánk. Arról beszélni hogy hogyan manipulálnak minket, hogyan kötik le a teremtő erőnket a médiával, több szempontból is hasznos. Az hogy beszélünk róla, és megtanítunk embereket nézőpontot váltani, hatalmas fegyvertény ám! Nem az a fontos hogy az az ember mit fog csinálni konkrétan, hanem hogy az miből fakad. Annyi elég ha mindenki csak éli az életét de úgy hogy nem hagyja magát manipulálni. Ha ez megvalósul, megoldódik minden probléma. Nem az izmusokban, meg a mozgalmakban kell keresni a megoldást szerintem. Addig jó amíg nincs semmi konkrét megoldás, mert így nem tudnak az élére állni és kisiklatni azt. Nem embereket kell összefogni, hanem az embereknek kel összefogniuk. Nem valami ellen, hanem valamiért.

Alienexperiment 2011.01.25. 18:03:58

Nem tetszik ez a hippimentalitás, ezért tartunk még mindig itt, mert a sok szomorú hippi csak dumál, meg sajnálkozik, (szeressük egymást gyerekek) közben a háttérben a katonák olyan fejlesztéseket végeznek, hogy attól az átlagember összefosná magát, vagy eldobná a billentyűzetet/kalapácsot/stb.. (ha tudná) Itt ez a szánalmas fizikus is, aki csak sajnálkozik: http://www.youtube.com/watch?v=6WAyKnqzHco Alienexperiment

emjé 2011.01.25. 18:35:36

"HUH, B+:" Alien... Hálistennek nem sokat értek angolul (asszony angoltanár:-), de '16perc40másodperctől' csak megnéztem magamnak ezt a szemüveggel álcázott, gesztikulációjával is hüllőre emlékeztető echte komodói sárkányt - miszerint reptilian. Ugatós-nyávogós amerikás angoljával, karmot formáló hadonászó kezeivel, randa pofájával hitelesen hangzott tőle, hogy "reptilijaen"...:-) A többit sajnos nem értettem...

bananajoe 2011.01.25. 19:28:46

hmmm... épp most olvasom újra a DragonLance krónikák három kötetét, lehet abban sem véletlenül a sárkányok és a sárkányfattyak(humanoid hüllők, angolul draconian) a rosszfiúk? :)

Jain Zar 2011.01.25. 22:18:39

""Hogyan tudunk ellenállni a Monarch programozásnak?" - :) Az elég egyszerű, nem kell pénzért eladni a gyerekedet egy ballonkabátos embernek" Ennél azért kicsit bonyolultabb a dolog. A Tv-t is hiába dobod ki. Ha van szemed, akkor látod, hogy a programozási módszerek egyre jobban és egyre kifinomultabban lopóznak be a mindennapokba. Itt nem csak a tömegmédia hatásait értem, hanem különböző (már-már mágikusnak tűnő) módon információkat, vágyakat, gondolkozási mintákat juttatnak be az emberek tudatalattijába és tudatába. B*szhatod a kis alufólia csákódat (vö. Jelek c. film), mert ezen módszerek ellen semmit nem ér. Na ez ellen mit tehet az átlagparaszt, aki még nem rendelkezik Buddha szintű tudattal és nem mestermágus. (A rózsaszin hippidumára nem vagyok kiváncsi. Amikor éppen ütik a fejemet akkor igenis az ELLEN kell tenni. Valamiért tenni majd akkor lesz érkezésem, ha túléltem a verést). Uff beszóltam :)

cath 2011.01.25. 22:53:34

"ne legyen a lakásban tévé"- haha. 3 hét ovi után tudta hogyan kell lövöldözni, hogyan repülnek és ütköznek autók egymásnak üldözésnél, és sorolhatnám... Holott itthon szigorúan csak normális (azaz nem üldözéses meg modern rémséges meséket nézett). szerintem nem kell ócsárolni a tévét, válogatni kell, és nem kell háttérzajként üzemeltetni mert a gyerek viszont akkor is nézi és veszi hogy mi van benne. Valamint mihelyst kínálsz alternatívát (játék, séta, kirándulás, könyv, stb) rögtön nem néz tévét inkább

Alienexperiment 2011.01.25. 23:23:00

emjé B+ az Steven Greer, aki összehozta a Disclosure Projectet, és az egész UFO , FreeEnergy, NWO témát nyomja bele az átlagember fejébe is, hogy mindenki tudjon róla, mert a hírműsorokból nem lehet tájékozódni. Amit meg mond 16perc 40mp-től, az az, hogy a közeli jövőben egy KAMU UFóTÁMADÁS lesz, amit "idegen lények" fognak "elkövetni", őket éppen most gyártják le Ausztráliában, egy titkos létesítményben. Rondák lesznek, hogy a TV nézők is beszarjanak, de annyira, hogy hip-hopp egyből elfogadják a világállamot. Alienexperiment

Alienexperiment 2011.01.25. 23:26:24

Jain Zar van ellene védelem, egyfajta sisak, ha megtalálom betallózom, egy "őrült tudós" kidolgozta, hogy miből és hogyan kell sapkát csinálni, hogy megvédje az agyat. Nem hülyeség abban aludni, valószínűleg akkor a legkönnyebb elérni a tudatalattit. Alienexperiment

2011.01.25. 23:34:36

"emjé B+ az Steven Greer, aki összehozta a Disclosure Projectet, és az egész UFO , FreeEnergy, NWO témát nyomja bele az átlagember fejébe is, hogy mindenki tudjon róla, mert a hírműsorokból nem lehet tájékozódni." Steven Greer

emjé 2011.01.25. 23:53:10

De most tényleg, Alien... Nekem egyszerűen tele van a tököm az összes olyan titkos projekttel, amit a vikilíxtől a jutyubos és egyéb fisifosi videómegosztókon keresztül tizenhárom és fél percenként nyolc egész hét-nyolc egész nyolc tizedszer lepleznek le napi rendszerességgel.

Alienexperiment 2011.01.26. 10:17:40

Hiába van tele vele a nez, ha az átlagember azt hiszi el, amit a TV-ben bemondanak. (ez csak a zinternet, nem számít, a TV az igen, az mondja meg a tutit, 911-et sem véletlenül ott adták elő, 11-én este már mindenki látta, hogy repülőgépek csapódtak bele a tornyokba) Alienexperiment

prágagyár 2011.01.26. 10:41:13

"Rondák lesznek, hogy a TV nézők is beszarjanak, de annyira, hogy hip-hopp egyből elfogadják a világállamot." Ha ez így van kíváncsi vagyok, művészileg mennyire fog telni... Giger és Moebius óta nincs egy valamirevaló képzőművész aki hiteles idegent tudna teremteni. A most hűde hűde navik is kb. annyira voltak egzotikusak mint egy hétvégi jógaoktató és egy urbanizálódott rasztafári keveréke. Kb egy magyar erdőlakó "hajléktalan" idegenebbnek hat, de én azon sem csodálkoznék ha a TV-szinten élő ember arra sem gyanakodna, ha egy Budapest TV-s celebet beöltöztetnének fura ruhákba.

M.A. 2011.01.26. 10:53:27

Na már ne süllyedjünk már le az alumíniumsapis meg a "nem is voltak repülők" szintre...

b_alin 2011.01.26. 15:16:55

"a sok szomorú hippi csak dumál, meg sajnálkozik" - A hippi attól hippi hogy nem sajnálkozik. A hippi tudja hogy tökmindegy hogy ő egyénileg mit erölködik, meg egyébként se tudhat mindent. Ha pedig keveset tud, kihasználják. F*szságokra megy el az ideje és az ereje. Plakátot ragaszt, politizál, vitatkozik az interneten, satöbbi. Az igazi hippi leszarja mert belátja hogy ezzel árt a világnak a legkevesebbet. Nézz magadra. Hány irányból lehetne átbaszni a fejed? Megnézel egy nagyonokosos-tudósos jutúb videjót, és meg vagy győződve hogy igazat mond, mert őszes a szakálla és szemüvege is van. És ha a két verzió amelyek közül elhiheted az igazat mind kamu, és csak azért dobják be a köztudatba hogy lekössenek vele? Nem tudhatod hol basznak át. Lehet ez a blog is csak azért tárja fel az igazság egy részét, hogy majd a konklúzióval szépen átkúrja a pici fejed. A legjobb amit tehetsz hogy semmit sem hiszel igaznak, és semmit nem akarsz megjavítani. Ha majd nem félsz a világvégétől, akkor felkészültél rá, és azt fogod tenni amit kell. Magadtól. Nem azért mert megmondták a tutit az interneten. Felejtsd el az egészet!

Alienexperiment 2011.01.26. 15:51:00

M.A. sajnos a rémhírekről mindig beigazolódik, hogy a valóság még annál is rosszabb: www.richplanet.net/starship_main.php?ref=10&part=2 (a következő részben: CLICK TO WATCH NEXT PART van az ütős NEM PUBLIKUS infó, amiben látható, hogy nem repülőgép okozta a látványosságot, de a jelek azt mutatják, hogy itt egy modern űrfegyveres bemutatót is láthattunk, ez olyan tudd, hogy értsd helyzet lehet) Bemutató volt, csak nem tudom kinek. (nem az átlagembernek, mert az erről nem tud, lehet, hogy a világ vezetésének, hogy lássák, nekünk van ehhez technológiánk, aki nem igazodik megfelelően, ott történhet valami hasonló, vagy rosszabb, azt meg ugye nem akarja?) A PSYCHOTRONIC ellen pedig nem árt védekezni, mert nem éppen a jószándékú emberek(?) kezében van ez a technológia: www.richplanet.net/starship_main.php?ref=16&part=2 4perc40mp-től Alienexperiment

Alienexperiment 2011.01.26. 15:59:42

b_alin, én hírekért járok ide(is), a következtetést azt magamtól várom, pl. a következő 911-hez hasonló látványosságra próbálok felkészülni, ill. felkészíteni pár ismerőst. (ezt kellene tenni a 2012blognak is, hogy teljesítsék a küldetésüket, gondolom az információkat nem azért kapták, hogy azt magukban tartsák? (a kamu ufótámadásról beszélek, ami a közeljövőben várható, lehet, hogy pont 2012 karácsonyra?) Alienexperiment

spike 2011.01.26. 16:26:03

fú de szörnyű akcentusa van a riporter manusnak. csak olyan idegenek tartózkodnak a bolygón, akik nekünk nem akarnak segíteni? van egyáltalán olyan faj, amelyik nem szarik a fejünkre? :D

Alienexperiment 2011.01.26. 18:42:26

biztos van, de a vezetés olyan, mint itthon volt a szocionista-liberós, aki nagy haver volt külföldön, látszólag ez nagyon menő volt, bush is jött ide beszédet mondani, toniblerek vacsoráztak Budapesten, meg srőderek ugrottak le ide tüntetni, közben meg ez mutatta, hogy az akkori vezetés nyelve mennyire volt mélyen a fönökük seggében. Tehát a nekünk segíteni akaró alieneknek le kellene váltani a helyi vezetést, ők viszont a be nem avatkozás elvét vallják (sajnos) és ezt nem teszik meg. A sötét oldal bezzeg nem ilyen finnyás, ők ha kell fézerrel lövik szét az okvetetlenkedőket, vagy egyszerűen eltüntetik egy föld alatti bázison, helyettesítik egy klónnal, vagy akár agyba ültetett elektronikus cuccokkal befolyásolják a kulcspozíció embereit. Milyen jó lett volna az XVII sz.-ban egy ilyen beavatkozás, (a mi oldalunkon) hogy ne alakulhasson ki, az ami most van. (lehet, hogy volt is ilyen, de nem sikerült, pl. Svájc, Bázel, 1566) Alienexperiment

marioatreides 2011.01.27. 10:03:35

"az ütős NEM PUBLIKUS infó, amiben látható, hogy nem repülőgép okozta a látványosságot" - az még a Zeitgeistben is benne volt, annyira "nem publikus". Az egy dolog, hogy nem a repülő okozta, de az nem jelenti azt, hogy nem is volt repülő a WTC esetében. A Pentagon esetében már kérdéses, a pusztában lezuhant esetében biztos, hogy az csak kamu filmes díszlet törmelék. Hogy a második repülő becsapódását New Yorkban odafotosoppolták a híradóban, azt azért terjesztik az Irányítók, hogy a szemtanúk jól megcáfolhassák, aztán onnantól ha valaki meghallja a "nem is úgy volt a 9/11, mert..." kezdetű mondókát, már csak legyint. Így működik a dezinformálás, de ezt már annyiszor leírtam.

Alienexperiment 2011.01.27. 16:18:57

Egyszerre nem lehetett homemade (made in area 51) ufó is meg 747-es is? Márpedig az ORB (vagy mi legyen a neve a golyónak) az ott volt, az NBC-ben ment le egyedül élőben csak 11-én, először és utoljára. Az NBC helikopter vezetője nem nyilatkozik. Szemtanúk nagyon kevesen voltak, és mivel aznap este már azt adták, hogy 747-esek csapódtak befelé mindenhová, ez maradt meg mindenkiben. Nem tudjuk mi volt, de az biztos, hogy nem az amit beadtak a híradókban. A golyót soha sehol senki nem hozta szóba, csak az összeesküvéselméletes oldalak. (pedig a felvétel az NBC-nek köszönhető) Dr. Greer forrása szerint az ALIENEK itt készülnek (nem a Marson) egy eldugott ausztrál laborban, most akkor mi az igazság, csak hogy tudjam, milyen előadásra számítsak? Marslakók, vagy "csak" idegenek a Marsról, vagy támadó földalatti hüllő mutánsok, stb...? (ezt még most alakítják a marketingesek?,lényeg, hogy az átlagember befosson) Alienexperiment

bananajoe 2011.01.27. 16:48:46

No nekem ma érkezett meg a fegyver gyűjteményembe a már rég áhított Katanám, lesz mivel aprítani az ufókokat :)

emjé 2011.01.27. 18:56:55

Golyó, vagy hétnegyvenhetes - hát nem tök mindegy? Lényeg, hogy 9/11 óta amerikának van a legnagyobb mákültetvénye és területen kívüli olajmezeje...:-) ...oszt jónapot.

Alienexperiment 2011.01.27. 19:17:14

Nem érdekel a heroin, meg az olaj, viszont az már igen, hogyan is repült pontosan az a "golyó"? Mert szárnya nem volt, kipufogócső sem állt ki belőle, csak nem sikerült mégis rájönni, hogyan működik a gravitáció? Alienexperiment

emjé 2011.01.27. 21:05:46

Van erről a repülő biszbaszról videofelvétel dagerrotipia, fénymásolat, festmény vagy stencilezett példány? Megnézném én is.

Alienexperiment 2011.01.28. 00:16:11

Itt is van, de előbb ezt érdemes megnézni: a MASZK mögé csúszik a repülőgép orra, az "élő" adásban: (muhahaha, mekkora BUKTA!!!!! biztos leb*szták a videoeditort, hogy nem figyelt) www.richplanet.net/starship_main.php?ref=9&part=1 És itt a valóság, ami valahogy kicsúszott adásba a trehány NBC-nek köszönhetően: www.richplanet.net/starship_main.php?ref=9&part=2 MUAHAHAHA, hogy beszopta az egész világ az alkaloidás repülőket, hihetetlen, nagy műsor várható 12 karácsonyára is. Alienexperiment

Elric 2011.01.28. 11:17:50

bananajoe: Ertesz is a kard hasznalatahoz? Mert ha nem, akkor inkabb elo se vedd, mert az elso ufo felnyomja a s*ggedbe. Arrol mar ne is beszeljunk, hogy mennyi eselye van egy kardos humanoidnak egy lezerpisztolyos aliennel szemben. :P Volt itt valami kezdemenyezes regebben Arpad lovagrend nev alatt. Azzal mi lett? Kardvivas helyett szajkarate a tananyag? :)

marioatreides 2011.01.28. 11:43:03

Nem indul el a videó.

emjé 2011.01.28. 11:56:34

Írd be a gugliba: NBC ball video. Ott néztem meg én is.

spike 2011.01.28. 12:33:55

"No nekem ma érkezett meg a fegyver gyűjteményembe a már rég áhított Katanám, lesz mivel aprítani az ufókokat :) " eredeti hamisítvány? :D honnan van? gondolom nem japánból, az kicsit drága lenne

prágagyár 2011.01.28. 12:51:38

Hogy leoltottátok szegényt, pedig tényleg csak egy kedves új darabot kapott a gyűjteményébe. :( Az ufókról meg nyilvánvalóan viccelt, 'ufókokat' én is vertem már bucira, egy nyélre kötött Dolák-Saly könyv segítségével. (H) (szerintem lehetne egy jó lépés az irányítókkal való ellenállásban, hogy szerezzünk magunknak egy kicsit több humorérzéket, elnézve a mostani hivatalos kulturális kánonokat, valakik nagyon azt szeretnék hogy kikopjon az emberekből......)

2012 2011.01.28. 12:57:39

FELTÖRTEM A BLOGOT

spike 2011.01.28. 13:01:15

amúgy a "labdának" látszanak a szárnyai bizonyos pontokon. szerintem a robbantós elmélet a legvalószínűbb. fényképeken is lehetett látni, hogy az acélgerendák el voltak vágva. az emberek pedig robbanásokról számoltak be.

prágagyár 2011.01.28. 13:03:29

Akkor biztos nagyon király vagy, de nem félsz, hogy a blog hűséges, ezoterikában jártasabb olvasói már küldik is a rontást?

bananajoe 2011.01.28. 13:03:39

Természetesen csak vicceltem, nem azért gyűjtök fegyvereket mert ezzel akarom aprítani a lézerpisztolyos élieneket, hanem mert imádom a középkori történelmet. :) Természetesen nem eredeti japán, de nem is díszkard, vágótesztekre is lehet használni, nem törik el és nem csorbul ki. Nem volt olcsó mulatság, de nekem megérte.

spike 2011.01.28. 13:04:44

prágagyár: én nem leoltottam, szeretem a japán cuccokat :D tényleg érdekel, hogy honnan és mennyiért :D "FELTÖRTEM A BLOGOT" KIRÁLY VAGY! menj és dicsekedj el vele :)

bananajoe 2011.01.28. 13:05:10

Ja, és amatőr szinten értek a kard/fejsze forgatásához.

prágagyár 2011.01.28. 13:05:57

Mármintha M.A. vagy és nem erről a saját blogodról van szó, akkor nem szóltam. :$

bananajoe 2011.01.28. 13:17:57

spike: kard ügyben Szabó András kardkészítőt tudom ajánlani, aki mellesleg 6 danos iaido mester, és eredeti japán acéllal dolgozik, egy kendo egyesületet lát el kardokkal. Egy minőségi, de egyszerű kard amivel vágni is lehet és nem esik szét a kezedben olyan 80-100.000 forint körül van.

marioatreides 2011.01.28. 13:18:59

Semmi, csak nem jönnek meg rendesen a hozzászólás értesítők, és gondoltam, ez izgalmasabb lesz, mint a "tesztkomment".

spike 2011.01.28. 13:48:20

bananajoe: kösz, az most úgy érzem kimarad :D tök jó, hogy még van ilyen, hogy kardkészítő. ja amúgy általában, ha feltörnek egy oldalt, csak "kifehérítik" és otthagyják a nevüket :D

b_alin 2011.01.28. 13:51:27

Ez a 9/11-es videjó tök zsír. Nekem amúgy mindegy hogy egy repülőtől nem-roskadt-magába, vagy egy sima robbanástól nem-roskadt-magába, sőt felőlem az ufók is lehettek. Tény hogy egy ilyen épület akkor dől össze így ha felrobbantják szépen, szintről szintre. Az hogy nem volt repülő csak azt mutatja hogy milyen sóher banda ez :D de lehet hogy csak paráztak hogy baj lesz a "landolással".

Alienexperiment 2011.01.28. 16:20:04

Nem felrobbantották, hanem a többi maffiafőnöknek tartottak egy energiafegyveres bemutatót, és mivel ezt fentről (az űrből valószínűleg) történt, el lehet képzelni milyen szinten van a tényleges technika, nem a gagyi eldobható madeinchina, hanem valami XXII.sz.-i made in area 51. (a porráválást nem magyarázza a robbanóanyag, meg a környéken parkoló autók furcsa elváltozásai.) Ajánlott megtekinteni : SEPTEMBER CLUES c. dok.filmet, 0 angoltudással is érthető, hogyan történt ez a fantasztikus esemény, ami a világtörténelem első VIDEÓKATASZTRÓFÁJA, mert csak a videotechnika tette lehetővé, hogy az alkaloidás muzulmánok repüljenek bele a WTC-br) Alienexperiment

Alienexperiment 2011.01.28. 16:26:30

Az első reflex az volt, amikor az eseményt láttam 2001-09-11-én (retekklub híradóban 18-30-kor) hogy nem igaz, ez valami trükkfelvétel? (nemtűnt valóságosnak) Utána azért volt pár év szünet, mire jött valami igazi magyarázat, hogy mégis mialóf*sz történt. (mindig az 1.megérzés az igazi) Alienexperiment

2012 2011.01.28. 17:03:28

Nem találom. Csak okoskodó 3D grafikás videókat találok, az eredeti felvételt nem.

emjé 2011.01.28. 20:08:16

A jutubon 1/3 - Analysis of "Ball" Footage on NBC - Richard D Hall címmel megtalálod. Valóban érdekes, ahogy a repülőgép orra jól láthatóan kibújik a toronyház (maszk) másik oldalán...

st.anger 2011.01.28. 21:15:11

na és mi a helyzet a szemtanúkkal? hogy-hogy nem számolt be erről senki az elmúlt tíz évben? és mi a bizonyíték? néhány vacak minőségű felvétel? ennyi erővel hamisíthatták ezeket is.

st.anger 2011.01.28. 21:27:41

a "proli" kifejezés szerintem nem emberi tulajdonságok alapján besorolható valaki, hanem egy politikai, társadalmi jelenség megnevezése, ami nem személyhez kötött. "Maga a proletár szó arra utal, hogy sem adóval, kezdetben pedig még katonai szolgálattal sem járul hozzá az államhoz, egyetlen funkciója, hogy szaporodjék, gyermekeket (proles) termeljen." ennyi. ebbe sok minden belefér. mensáros lászló elmélkedéséről nekem speciel az "orkok" jutottak eszembe - leszámítva a panelt (habár...) én is panelban élek egy tipikus lakótelepen, de az itteni emberekre egyáltalán nem passzol a leírás. vannak ilyenek is, de csak kb. a lakosság 10%-a és azok is csak részben olyanok, mint mensáros agymenésében. valóban a saját belső kis szarságát vetíthette ki egy olyan "etnikumra" akinek nem jutott ombudsman - mivel nem is létezik.

Alienexperiment 2011.01.29. 01:30:10

Itt látható: (911 elemzések) www.richplanet.net/starship.php Meg a SEPTEMBER CLUES c. dokfilmben, ami torrenten elérhető. (erősen ajánlott!!!) (tisztán látszik, hogy a "repülőgép" orra a WTC toronyház túloldalán is megjelenik, SŐT becsúszik a maszk alá ---> videoeditálás) A másik a "golyó" ami csak és kizárólag az NBC egyetlen élő felvételén maradt ott, az összes többiről eltüntették, és már a "repülőgép" van helyette. Az "amatőr" felvételeken is ugyanaz, ugyanúgy, vagy rosszabb kivitelben látható, egyetlen egy valóságos felvétel sem került ki, még fotó sem, igaz azokat a rendőrség lefoglalta, ugyanis a laborokban összeszedték a kidolgozásra váró filmeket. (a hagyományost, mert állítólag elektromágneses blokkolás alatt volt a terület, a net és a mobilhálózat nem működött, csak a hagyományos vezetékes, igyaz akkor a mobiltelefonba épített fényképező még qurvaritka volt.) A SEPTEMBER CLUES-t naponta le kellene adni főműsoridőben (hekkerek ügyesen a tv2/rtl helyett azok csatorna frekijére is rátehetnék a nagyobb kábelhálózatokon, hogy a nép is lássa) mert a következő "előadás" elemzésére nem biztos , hogy lesz 5-10 év!!!! (és az még nagyszabásúbbnak ígérkezik, lassan a saját szemének sem hihet az ember, de tv-nek biztos, hogy nem) Alienexperiment

Rics 2011.01.29. 02:22:02

Kicsit elterelem a beszélgetést, aktualitásokat célozva: forrong az arab világ egy jelentős része. Tunézia, Egyiptom, Jordánia... szerintem lesz szép lassan több is. M.A.: ezek már azok a lázongások, amikről te is írtál? Mik várhatók még?

Rics 2011.01.29. 02:57:20

Pontosítom a kérdést. Az általános irányvonalról már értesülhettünk a blogból, hanem inkább arra lennék kíváncsi, van-e arról info, hogy hová fog vezetni ez a sok forrongás?

Boldest Zinc Seeker 2011.01.29. 10:24:35

Megint néhány kérdés következik. 1) Vajon a globális sorkatonagyártásból miért vették ki Európát, amelynek népessége majd hetven éve stagnál? Persze jönnek bevándorlók, de maguk az európaiak, azok inkább fogynak - és nem csak ott, ahova a komcsik betették a lábukat (bár ott gyorsabban), hanem a jóléti Nyugaton is. Pedig ha a világ népességének 10%-át kitevő Európa úgy szaporodna, ahogy Afrika, az kb. 10%-kal több jövőbeli fehér páncélos rohamosztagos-konzervet, avagy pikkelyes bőrű, homokos jemhadart jelenthetne. És miért hagyják, hogy Kínában az egyke-kettőcske (attól függ, hogy városban, vagy vidéken, ill. fiú, vagy lány születik-e előbb) népesedéspolitika hivatalossá váljon, és többé-kevésbé működjön is? 2) Nem elég jó magyarázat mind a népességrobbanásra (ugye, Európát kivéve), mind pedig arra a sokat emlegetett környezetszennyezésre az Irányítók alsóbb rétegeinek marakodása a koncokért? Hiszen abban a marakodásban a népességet és annak (tág értelemben vett) gazdasági teljesítményét használják a másik helytartó befolyása ellen - és előbbit népességrobbanással, utóbbit pedig a természeti erőforrások intenzív kihasználásával lehet fokozni. Egyébként is, évezredeken keresztül ezzel játszadoztak, ha hihetünk az elméletnek - lehet, hogy az ilyen játszadozást szolgáló, népesedéspárti kulturális parancsok csak eléggé beépültek már az alattvalói kultúrába. Az Irányítóknak meg persze mindegy - ha igazán zavarni kezdi őket, hát csak le tudják állítani az önjáróvá vált kultúrákat, ahogy pont Európáét le is állították hamar. 3) A terjeszkedéssel kapcsolatban: ha az Földön kívüli univerzum olyan szigorúan van szabályozva, ahogyan azt korábban leírtátok, akkor tulajdonképpen hová akarnak menni a mi uralkodó démonaink (nem mintha nem lenne mindegy, csak innen húznának mán el ;) )? Nem félnek attól, hogy a célpontbolygó Mesterei egyszerűen kitörlik őket a létezésből, mint a hagyományos iskolatábláról a krétafirkát? Vagy úgy görbítik el a teret, hogy az űrflotta ne találjon el oda, vagy bármi más trükkel élnek, amelyre egy Mesternek lehetősége van? Hogyan akarják ezt kiküszöbölni, mikor a szerencsétlen másik bolygórendszerbe érnek? (És ha győztek, mit kezdenek ezzel a rengeteg felfegyverzett, bemonarchprogramozott, a hódításon kívül semmi másra nem használható prolival? Mennek tovább?) 4) Ha az emberiség - a Föld egyéb élőlényeivel együtt - pusztán az Irányítók gyártmánya, akkor hogyan kerülhetett belé az a gazdag, földöntúli metafizikai hagyomány, amely ellen olyan keményen kellett szervezkedniük és küzdeniük az Irányítóknak, hogy a befolyását felszámolják? Hiszen még most is öntik bele a szervezést, az energiát, a tudást abba, hogy visszaszorítsák ezeket a tudásokat, amelyek még most is jól-rosszul szervezett ellenállási mozgalmak sorát tartják életben. Egyébként is, szívesen látnék egy ilyen visszatekintést arról, hogy hogyan foglalták el az egyes társadalmakat sorban - hiszen úgy 100 évvel ezelőttig igenis léteztek különálló társadalmak, nem ugyanazt az egyenöltönyös, egyenautós-repülőgépes p(r)olitikust lehetett látni minden ország trónján! Honnan származott annak idején ez a kulturális diverzitás, ha egyszer ugyanazon design alapján készült emberek üzemeltették az összes országot?

Jain Zar 2011.01.29. 11:56:14

Jok az elottem szolo kerdesei. 1, Miert nem a kicsi kinaiakat tenyesztik urhaborura, gyarmatositasra? Fele akkora helyen elfernek, mint a nagydarab negerek es kb ugyanannyira igenytelenek. :) A testmeret amugy sem szamit, mert nem lebirkozni akarjak az ellenseget, hanem szetloni (gombnyomogatasnal pedig nem szamit a testmeret). Szamit viszont, hogy a szalitas/odaut valamint a harcok alatt mennyi kajat, vizet, levegot hasznal el a "rohamdroid". 2, Amikor elhuznak innet a verbe a hoditok, akkor az ittmaradottaknak meg mindig rengeteg sz*rsaggal kell szembenezniuk. Kornyezetszennyezes, eroforras es gazdasagi valsag, elelmiszer hiany, bunozes terjedese, stb. Ha ezekre nem keszulunk fel valamilyen szempontbol, akkor nagy cumi lesz maradni is. Hogy jol ertse mindenki: A pusztan intellektualis felkeszules nem er semmit. Pl. 3 eve elek egy 4 hektaros birtokon es hiaba volt elmeleti tudasom a gazdalkodasrol megis az elso ket ev termeseitol lazan ehenhaltunk volna. A legutolso evben kezdett onfentartoba atfordulni a dolog, de meg kb 4-5 ev mire teljesen onjaro lesz itt minden. Ha akkor kezdesz el kiserletezni, amikor becsap a kaki, akkor halott vagy csaladostol. Ugyanez igaz az onvedelem eseten is. Minimum 2 ev mire elfogadhato/hasznalhato szintu kikepzest kap valaki. Nyugodtan el lehet felejteni az osszes himi-humi stilust, mert nem ernek semmit. Ha egy heten egynel tobbszor jossz ugy haza edzesrol, hogy nem vagy tele kek-zold foltokkal, akkor ott csak az idodet toltod. (es akkor meg a fegyveres harci kikepzesed sehol sincs). A szokvanyos paint-ball es tarsai csak jatekok es nem valodi kikepzes. Ezert (is) lenne jo valamifele oszzefogas es nem csak agyalas meg szajkarate.

M.A. 2011.01.29. 14:48:45

"van-e arról info, hogy hová fog vezetni ez a sok forrongás?" - szerintem erről is írtam már, az Irányítók visszább húzódnak, látszólag normálisabb kormányoknak adják át a terepet, akik részben önjáróak, részben előre megírt tervek alapján csinálják a dolgokat, és egy általános (enyhe) javulás várható néhány évig, aminek a közepébe aztán majd beüt az idegenek elleni háború és a világkormány - de ugye mindig van B, C és D terv. Itt pl. számolni kell azzal is, hogy a nemzeti kormányok, miközben befele viszonylag jól kormányoznak, jól megerősítik a nacionalizmust és ezt meglovagolva rengeteg nemzetközi konfliktust csinálnak - amit aztán majd jól megold a világállam létrehozása. B.Z.S: 1. Fogalmam sincs, nyilván az Irányítók tudnak olyan dolgokat az egyes embercsoportok karmikus hátteréről, amiket mi nem. Az európai meg a kínai alapvetően el van kényeztetve, nem biztos, hogy az űrkatonaság hosszú távon annyira fekszik neki, mint az éhező négernek. Szóval jól meg akarják gyötörni a sereg minél nagyobb részét - a másik meg az, hogy a fehér embernél várnak egyfajta "visszarúgásra", a jelenlegi rendszer elleni tiltakozásra, amire aztán majd jól rá lehet építeni a fent említett nemzeties kormányokat, családalapítást segítő politikával, stb. Lehet, hogy 2015-től óriási népességrobbanáson fog átmenni a fehér ember, amire nem is lenne hajlandó, ha olyan sok időn át nem szorították volna vissza szaporodásában. A kínaiak születésszabályozása meg szerintem egyszerűen arról szól, mint Afrikában a tizedelős laborvírusok: hogy nem akarják teljesen kontrollálhatatlanná tenni a népességnövekedést. 2. Persze, hogy alsóbb szinteken is meg lehet magyarázni a dolgokat, pillanatnyi üzleti érdekek mentén, de én inkább nagy távlatokban tekintem át a dolgokat. 3. Na azért nincs akkora patentség az Univerzum egészében, mint ahogy én azt 3 oldalban leírtam annak idején. Ez az elmélet, gyakorlatban ez csak a fényrendszerekben működik ilyen ideálisan, a sötét világoknak az urai is sötétek, tehát egymás ellen fordulhatnak/fordíthatóak, nem mindig tisztázott, kinél van hány mesterkulcs, hányat dugdosnak, hányat adtak vissza, stb. Van elég sok ilyen félig-gazdátlan világ, mint a Föld. Arról nem is beszélve, hogy a mesterkulcsok nem "öröklött mindenhatóságot" jelentenek, csak egy nagyon átfogó mágikus hatalmat, amit adott esetben felül lehet bírálni - lásd a fényrendszereknek a Föld ellen indított támadását, amit nem tudott megállítani Atlantisz, hiába volt akárhány mesterkulcsa. Azt hiszem egyébként a Mester fogalmát is félreértetted, nincsenek az egyes bolygóknak "Mesterei", ők a nagy kozmikus vezetők; ők meg tudnák állítani az Irányítókat egy pöccintéssel, de nem az a dolguk, hogy mindent megoldjanak helyettünk. (Aki a Star Trek univerzumban ismeri a Q-t, annak ezt nem kell tovább magyarázni, mert a Q-kontinuum a Mestereket szimbolizálja - azért is olyan ellenszenvesek, idióták, önkényeskedők a sorozatban.) Jain Zar: "A pusztan intellektualis felkeszules nem er semmit." - igen, a legtöbb embernek tennie is kéne. Persze vannak, akiknek csak az a dolguk, hogy tanuljanak, gondolkodjanak és osszák az észt, a "szellemi nexusok", de ezek kevesen vannak. "Minimum 2 ev mire elfogadhato/hasznalhato szintu kikepzest kap valaki." - ez mindig viszonylagos. Én inkább 5-nek mondanám, de az utcán részegen beléd kötő, egyébként nálad erősebb embert akár 1 hónap tanulás után is legyőzheted, míg előtte nem tudtad volna. "Ha egy heten egynel tobbszor jossz ugy haza edzesrol, hogy nem vagy tele kek-zold foltokkal, akkor ott csak az idodet toltod." - ezt nagyon jól beszopatták a civilizációs tespedtségbe süllyedt emberrel, hogy ettől leszel "fasza csávó". Egyáltalán nem így van. Gondold végig: akkor vagy jó harcos, ha legyőzted az ellenfeledet, mert ő csak 5-ször tudott pofán vágni, te meg 10-szer őt, vagy akkor, ha egy ütéssel kifekteted, és neked az inged se gyűrődött meg? Én pont arra az "edzésre" mondanám, ahonnan folyton lilán jön haza valaki, hogy szart se ér. Ha folyton lilán jössz haza, akkor hogy higgyem el, hogy megtanítottak védeni? És vívásóráról akkor meg ömlő vérrel kell hazajönni? Hülyeség. Én évekig tanítottam kung-fut, amennyi vér ott összesen kifolyt, abba egy muslicát se lehetne belefojtani. Persze néha valaki beleszaladt egy-egy ütésbe, de ez alapvetően a kivétel, a hiba, nem a tendencia. És nem a hiba elfogadására kell tanítani valakit. Magyarázd meg egy autós oktatónak, hogy ha nem törsz össze naponta három kocsit, akkor sose leszel profi autóversenyző.

Boldest Zinc Seeker 2011.01.29. 16:27:39

Köszönöm. Félreérthetően fogalmaztam, de nem gondoltam, hogy minden egyes bolygónak van egy Mestere; a célpontbolygó Mestere alatt azt a Mestert értettem, aki az univrzum azon területeiért felelős, amelyben többek között a célpontbolygó tartózkodik. Ezzel persze feltételeztem, hogy van valamiféle területi szakosodás - egy Mester, egy szektor -, amiben tévedhetek. Ha esetleg a 4-es kérdésemre is van valami hozzáfűzésed, azt kíváncsian várom.

M.A. 2011.01.29. 17:05:28

4-es kérdésre: az embernek lelke van, élő tejúterőkkel van kapcsolatban, ahonnan tudást tud nyerni, és ezt nem tudják olyan egyszerűen meggátolni. Meg le-leszületnek rendszeresen olyan emberfeletti szellemiségek, akik próbálják az emberek fejébe beleverni a világos tudást. Aztán abból marad valami utánérzés.

Jain Zar 2011.01.29. 21:27:07

M.A.: Kiforgatod a szavaimat... :( Az 1 utessel kifekteteshez jo sok ev tanulas kell, felteve persze, hogy nem egybol megolni akarod az ellenfelet (a habozas nelkul valo oleshez is rengeteg gyakorlas kell, ha nem vagy pszichopata alapbol). Lila foltjaid pedig azert lesznek, mert adott esetben fel orat- orat verekszel valtott ellenfelekkel es ha nem te vagy Chuck Norris, akkor ennyi ido alatt biztos fogsz hibazni is (foleg, ha tobb ellenfel ellen kuzdesz egyszerre). Egy full kontakt stilusnal pedig hiba=fajdalom+lila folt. Vivasoran pedig gyakorlo fegyverekkel szokas a tarsainkat gyepalni. Attol ver nem fog folyni (altalaban), de lila folt es fajdalom lesz. Azt ne mond, hogy te tudsz ugy kuzdeni fel orat pl bottal, hogy egyszer se talalnak el. En egy 40 eves pocakos emberke vagyok, de kizartnak tartom, hogy ne vernek vegig parszor az ellenfelemen megha vegul alulmaradok is. Igazad van, nem a hiba elfogadasara kell megtanitani valakit, hanem arra, hogy tanuljon a hibaibol. De ahhoz "kezzelfoghatoan" szembesiteni kell a hibaival.

bananajoe 2011.01.29. 23:02:23

Fiatal koromnak "köszönhetően", sajnos volt már részem pár utcai verekedésben, és bárki bármit mond, lehet akármekkora harcos, szerintem a küzdősportok ilyen helyzetekben nem sokat érnek.Láttam már 60 kilós orkgyereket leütni kopasz állatot, és láttam már boxolót diszkóban egy ütéstől kidőlni.Akinek nem volt még ilyesmiben része az nyugodtan képzelje el ahogy 5-6an ütlegelik meg rugdossák minden oldalról, néha a földön is.Sajnos a fiatalok körében is egyre gyakrabban kerülnek elő már az ilyen helyzetekben a kések és egyéb szerszámok, bár ez inkább még csak az orkoknál divat.Akkor meg lehet akárki akármekkora rambó, inkább elszalad mint hogy megszúrják.Igazából a krav-magát tartom önvédelmi célból a legjobbnak, aki nem ismerné ez az izraeli :) hadsereg önvédelmi technikája, pont ilyen helyzetekre kitalálva.Nem lesz tőle senki kék zöld és nem lesz állóképessége sem, viszont kellő gyakorlással elsajátíthatók azok a mozdulatok amik az ilyen esetekben segíthetnek.

Jain Zar 2011.01.29. 23:43:28

Kicsit messzire kanyarodtunk az eredeti tematol... Ha nem kezdunk el felkeszulni, osszefogni akkor (ha igazak az itt leirtak) a legjobb esetben is rabszolgak leszunk mi is es a gyermekeink, csaladunk is. Ez nekem nem annyira szimpatikus jovokep... A kerdes az, hogy teszunk-e ellene valamit vagy csak a szankat jaratjuk? Ennel meg az is jobb, hogy elteritunk egy urhajot es keresunk egy masik lakhato bolygot valahol. :)

Alienexperiment 2011.01.30. 00:52:22

Csak a kravmagát ne! Az egyik legnagyobb kamu, tele van a youtube, hogy ütik le a karavmaga mestert a ketrecharcban, igaz ott leütik a többit it, de kravmagás 1percig sem húzza. (mint mindent, a zsidók a kravmagát is összelopták, meg is látszik rajta) A SHAOLIN KungFu azért tudhat valamit, bár ők nem szállnak be pl. a K1-be (sem) pedig tudnának mutatni egy két érdekességet, mint ez itt: www.youtube.com/watch?v=QP5TgxWaZrs Akármilyen profi, még ő is futva hátrál, ha védekezni kell, a zárt helyen történő "harc" teljesen kétesélyes, tömegben bicskával meg főleg, ott csak menekülni lehet. Sokkal értelmesebbnek tartom a gyors futást, és kerítésen felmászás/átugrás technikáját. (szabadfutás/parkour, vagy mi a neve ennek magyarul) Esetleg Bas Rutten-t tudom még ajánlani. (bár tömeg+kés esetén ő is futna) Alienexperiment

Kang_the_Conqueror 2011.01.30. 01:34:58

"2, Amikor elhuznak innet a verbe a hoditok, akkor az ittmaradottaknak meg mindig rengeteg sz*rsaggal kell szembenezniuk. Kornyezetszennyezes, eroforras es gazdasagi valsag, elelmiszer hiany, bunozes terjedese, stb. Ha ezekre nem keszulunk fel valamilyen szempontbol, akkor nagy cumi lesz maradni is." Ha tényleg megtörténnek ezek az események és maradnak itt emberek, akkor nagyon kétlem, hogy kollektíven ne fogná föl senki, hogy az életben maradás és a fajfenntartás a legfontosabb cél, amiért össze kell fogni akkor is, ha egy-egy adott egyén mondjuk rühelli egymást. Minden attól függ persze, hogy milyenek lesznek akkor majd a körülmények, de szerintem kisebb-nagyobb törzsek fognak kialakulni/szerveződni, akik majd harcolni fognak egymással a földért, a vízért, s minden másért. A bűnözéssel pedig egyedül olyan módon lehet leszámolni, ha fizikailag is megsemmisítik a bűnözőket, vagy a bűnözői csoportokat. Kérdés az, hogy magára lesz-e hagyva az ember, vagy pedig továbbra is irányítva lesz...

Alienexperiment 2011.01.30. 11:07:20

Kang, akkor lesz egy kellemes visszazuhanás a 17-18.sz.-i szintre, még lehet, hogy harcolni is kapával-kaszával fognk egymás ellen. Én egy felkelést szerveznék, de nem a kormány, vagy az egyéb semmirekellők ellen, hanem az AREA-51-ellen, konkrétan ha ott a semmi közepén, a sivatagban megjelenne pár millió ember, autókkal, fegyverekkel, akkor bebuknák az egészet, egyszerűen erre nincs kialakítva védelem, azt a helyet pár100 fegyveres őr védi. A lefoglalt technológiát pedig FREEWARE-ré tenném. Alienexperiment

M.A. 2011.01.30. 11:36:19

"mint mindent, a zsidók a kravmagát is összelopták, meg is látszik rajta" - vannak életképes összelopott rendszerek is, pl. tae kwon do. A krav maga egyébként nem használhatatlan, csak túl van egyszerűsítve "hatékonyság" címszó alatt, nem ismeri és nem használja azokat a "titkokat", amiktől az évezredes múlttal rendelkező rendszerek "érdekességeket" tudnak mutatni, mind éteri energia (chi), mind fizikai, fiziológiai trükkök szintjén. "Esetleg Bas Rutten-t tudom még ajánlani." - érdekes, ő is összelopott, túlegyszerűsített stílust használ, ami nagyon hasonlít a krav magára. Krav magának egy nagy előnye, amit én is tanultam belőle, az a lőfegyver elleni védekezés, ami ugye kung-fuban nincsen, mert amikor azt kifejlesztették, még nem voltak lőfegyverek. "ők nem szállnak be pl. a K1-be" - igazi shaolin pap soha nem harcolna sportból, fogadásból, versenyből, pénzért vagy serlegért. "azt a helyet pár100 fegyveres őr védi" - honnan tudod, hogy nem használnak valami mező- vagy téridő-technológiát a védelmére? Egyébként amennyire közismert az AREA-51, nem hiszem, hogy nagyon komoly dolgokat ott fejlesztenének. Azokat inkább a Marson vagy a Holdon.

Alienexperiment 2011.01.30. 11:38:47

Mindannyiunk érdeke, hogy a PROLIK is tájékozottak legyenek, mert ők a tömegerő, és nem biztos, hogy ismerik Zbigniev Brezinski írásait: http://internetfigyelo.wordpress.com/2011/01/30/arab-netan-vilagforradalom-keszul/ Úgy néz ki, hogy a kisebb államokat (pl. Tunézia) már hagynák kicsúszni az irányításuk alól, csak a nagyokat megtarthassák, talán Magyarországnak is van esélye? Alienexperiment

M.A. 2011.01.30. 11:39:18

"A lefoglalt technológiát pedig FREEWARE-ré tenném. " - ja igen, hogy megint lovagoljunk egy kicsit a technológia és az ember viszonyán: ha pl. házilag összerakható teleportációs berendezést találnál ott, azt is freeware-ré tennéd? Merthogy "tönkremennének a gonosz olajtársaságok, mert senki nem autózna meg repülőzne többet, muhahahaha"? Csak mellesleg összeomlana az egész civilizáció.

Alienexperiment 2011.01.30. 11:48:11

M.A. már az is elég lenne, ha kiderülne, hogy használnak valamilyen erőtér technológiát az AREA-51 védelmében, de úgy néz ki, a külső részeken semmilyen "fejlettebb" technológia nincs, egyszerűen vezetékes (!)rezgésérzékelők és hasonlók vannak elrejtve a határ előtt(!) közterületen, és innen tudják azt pl. ha valaki MEGKÖZELÍTI a határvonalat. A csúcstechnológia nyilván nem ott van, de sokminden lehet ott, és mellette is az S4 területen, ezek nem katonai bázisok, tehát nem lehet úgy védeni, mint az Edwards légibázist, tehát egy széles vonalon támadó autós - fegyveres civil csapat simán elfoglalhatná. Utána már az őrzött légibázisok is gondban lennének, mert arrafelé sok a fegyver magánkézben, nem ilyednek meg pár katonától. (meg azt is meg kellene magyarázni, pl. hogy honnan vannak azok a nem olajjal működő energiatermelő berendezések) Alienexperiment

Kang_the_Conqueror 2011.01.30. 14:20:12

"A lefoglalt technológiát pedig FREEWARE-ré tenném." Hiba lenne minden részét, mindenki számára elérhetővé és használhatóvá tenni. Szerintem te is tudod, hogy az emberek nagy része nem tudna mit kezdeni a technikával. És nem is tud. Anarchiába fulladna az egész. Én nem vagyok ellene a technikának, ha azt mondjuk bizonyos keretek között akár a tömegek is használhatnák. Intézményesítve lehet használni védelmi célokra, az oktatásban, a közegészségügyben, stb. De az abszurd, hogy legyen minden háztartásban teleportáló (csak egy példa), meg Tesla cuccok, meg hasonlók. Nem vezetne az semmi jóra. Máskülönben minek kellene neked annyira a technika? Az a baj, hogy addig nem tudlak megérteni, amíg nem ismerem teljesen az elképzeléseid. Te miért nem csinálsz egy blogot, ahol felvázolnád ezeket? Esküszöm, engem érdekelne, ahogy a terveid is, már mondtam, de te nem állsz le velem... Akkor legalább egy blogban fejts ki néhány dolgot. Időszerű lenne.

marioatreides 2011.01.30. 14:26:22

Hiába mondod neki, hogy írjon ewokfalu blogot, nem ír. Már én is mondtam neki, még azt is mondtam, hogy indítástól(!) bannercsere, ami ugye nem kis ajánlat, hogy nem a 0-ról kell kezdeni.

Alienexperiment 2011.01.30. 19:37:11

A technológia alatt pár apróságot értek: pl. hidrogén előállítása vízből (nem elektrolízissel), áram előállítása TPU-val, (Toroidal Power Unit vagy M.E.G.) és valamilyen olcsó és gyors személyi közlekedési eszköz, pl. Coanda effektus alapján működne (ami hidrogénnel vagy árammal üzemelne esetleg elektromágneses, mint a német BELL kísérletben volt 1944-ben), nem kell ide fézerágyú, meg teleport, a felsoroltakra viszont már 50éve szükség lenne. Csak olyan technológiát tennék teljesen freeware-ré, amivel helyben lehet működni, nem lehet kilépni a világűrbe, mert azt jelen állapotban nagyzási hóbortnak tartom. (kivéve a műholdak, de az megy a jelenlegi technológiával is) Alienexperiment

Alienexperiment 2011.01.30. 21:13:11

MUHAHAHAHA: (peak-oil komment) Joe Biden says Egypt's Mubarak no dictator, he shouldn't step down... http://www.csmonitor.com/World/Backchannels/2011/0127/Joe-Biden-says-Egypt-s-Mubarak-no-dictator-he-shouldn-t-step-down Mi fizetjuk nem diktator. Akit nem mi fizetunk, csak a nep valasztotta meg az GONOSZ DIKTATOR. (tiszta brezsnyevi idők, csak most kékben) Alienexperiment

Alienexperiment 2011.01.31. 15:25:38

MUHAHAHAHA+1 http://kreten.hu/images/blog10274_1.jpg Alienexperiment

Jain Zar 2011.02.01. 18:43:42

Szerda délután vagy este tali valahol?

M.A. 2011.02.01. 19:05:55

Mi ez a randivonal? Ez a kérdés most kinek szól?

Jain Zar 2011.02.01. 19:43:55

Igazából a korábbi érdeklődésemet tettem kicsit konkrétabbá. Ha túl akarunk jutni a szájkarate szintjén, akkor akár találkozhatnánk is, hogy beszélgessünk a továbbiakról élőszóban. A kérdés mindenkinek szólt, aki fontosnak érzi a felkészülést az eljövendő időkre (legyen szó akármelyik lehetséges forgatókönyvről). Mivel én Budapesttől elég messze lakom, ezért javasoljatok ti egy helyszint és időpontot (16.30 után) én meg majd odatalálok valahogy...

M.A. 2011.02.01. 20:19:25

Szoktak lenni blogtalálkozók. Ezek nem kommentek szintjén szerveződnek előző nap, hanem már jóval korábban kiírom őket bejegyzésben, és még így is elég kevés ember szokott eljönni (eddig mindig 10 alatt, ha jól emlékszem). És érdekes módon a legaktívabb hozzászólókat látjuk ott a legkevésbé. Pedig a blogtalálkozók elsődleges célja nem is az lenne, hogy velem találkozni lehessen, hanem hogy egymást élőben megismerhessék, akik a kommentrendszeren keresztül eszmecserét folytatnak. Elég régen szerveztem utoljára ilyet, mert azt gondoltam, hogy az előadások ezeket pótolni fogják - de tévedtem. Úgyhogy majd írok ki blogtalálkozót.

Jain Zar 2011.02.01. 20:48:18

Örülök neki. Részemről a hétvégék általában jók, ha előre tudom kb 1 héttel. Most csak kivételes, hogy hétközben előfordulok Pesten. Azért hátha rácuppan valaki a holnapi napra is. :)

Diodara 2011.02.01. 21:03:22

Jain Zar: Hogyan szeretnél felkészülni egy ilyen találkozó alkalmával az eljövendőre? Kezdve azzal, hogy honnan tudod, mi jön el? Ha pedig tudod, mi jön el, akkor nem leeht felkészülni rá, max beteljesíteni. :) Szóval én szeretem a különböző blogtalálkozókat, ha és amennyiben baráti találkozók és ugyanolyan normál emberi dologról van szó, mint bármi más. Világot ne váltsunk sörözőben.

gyuff 2011.02.01. 21:22:56

szerintem meg menjünk el egy kocsmába itassuk le M.A-t hátha mondd néhány érdekes dolgot:D

M.A. 2011.02.01. 21:33:01

A pia nem változtatja meg, hogy ki vagy, csak megmutatja. Nem mondok el részegen olyat, amit józanon nem mondhatnék el. De természetesen a próbálkozást nagyra fogom értékelni, ha ti fizetitek a piát. Bármikor. :)

Jain Zar 2011.02.01. 21:38:56

Diadora: Nyilván nem két korsó sör között fogjuk mennyországgá varázsolni kicsiny országunkat... De egy ilyen vagy hasonló beszélgetés során meg lehet találni a közös nevezőt a jövőverziók és köztünk emberek között is. Ebből a közös nevezőből aztán ki tudunk majd indulni (ez persze rengeteg munkát és sört kíván) gyuff: Ha M.A. is benne van, akkor az első sörét fizetem holnap. Gyertek el ti is, hogy bírjuk anyagiakkal a terved végrehajtását. :)

zui 2011.02.01. 22:42:48

Tudjátok-e, hogy a pia szó a romáktól került át a magyar nyelvbe? ( és a pisál is! :))

spike 2011.02.01. 23:24:07

zui: nagy értékek, ez vitathatatlan :D blogtalálkozó: sajnos ritkán tudok megoldani egy pesti utat, amikor viszont fent vagyok, akkor se találkozó, se előadás :D jól szoktam időzíteni. viszont ha minden jól megy az év második felében már gyakrabban meg tudom oldani. (ha hétvégére esnek majd a blogtalálkozók)

Alienexperiment 2011.02.01. 23:50:35

MUHAHAHAHAHA, vajon miért nem a KVANTUMFLUKTUÁCIÓ szó jött a cigányoktól? Helyette itt egy érdekes oldal, ahol a KAZÁR birodalomban történt puccsról is írnak, (amikor a zsidó vallást felvették) és hogy a magyarok miért szorultak ki a területről? http://www.magtudin.org/Zakar%20Andras%203.htm Alienexperiment

gyuff 2011.02.02. 11:37:43

háát akkor nosza ti Istenfélő szent hívek, ma vagy holnap én állom a 2. és 3. sörét xD

Alienexperiment 2011.02.02. 13:07:09

Elképesztő, még mindig itt tart a hungarisztáni "diplomácia" ? (ekkora balf*szokat sem lehet találni sehol) http://internetfigyelo.wordpress.com/2011/02/02/magyarorszag-magyarellenes-on-bemutatasa-az-eu-ban/ Alienexperiment

M.A. 2011.02.02. 15:10:48

Jó, akkor legyen holnap rendkívüli "last minute" blogtalálkozó, de mikor és hol? Magyarok házában azért nem akarom, mert a Csikós ránk telepszik, aztán nem hagy szóhoz jutni senkit. Asszem visszaállunk a régi helyre.

gyuff 2011.02.02. 15:51:51

nah ez a beszéd:) az előző helyszín mister sörözőt jelent?

2012 2011.02.02. 16:10:17

Nem, nem, ez jobb hely.

spike 2011.02.02. 17:28:22

A SETI bejelentette, hogy 3 azonosítatlan tárgy közeledik a Föld felé, és 2012 vége körül érkezik ide :D

2012 2011.02.02. 17:34:56

Forrás? Jain Zar, gyuff, mindenki más aki jönne, tessék listázódni a blogtalálkozós komment alatt, hogy lássam, hányan leszünk kb.

Rics 2011.02.02. 17:42:25

spike: Régi Hoaxnak tűnik ez, csak akkor 3 űrhajóról beszéltek.

spike 2011.02.02. 19:29:32

http://www.youtube.com/watch?v=Cud9f6yzjtk találtam egy jútúb videohoz vezető linket, ami egy felvétel egy rádióadásról, és ebben hallottam. azért jót mosolyogtam, amikor benyögte, hogy "valaki bábozik, vagy odavetítették az égre?" :D (persze ezt úgy mondta, mintha lehetetlen lenne) azért tartom elképzelhetőnek, hogy tényleg így volt, mert akkor ez úgy hangzik, mintha előkészítés lenne az ufo showra ami már említve volt valamelyik bejegyzésben.

Alienexperiment 2011.02.02. 21:52:53

Alig várom már azt az UFÓSÓT, videókamera, és fényképezőgép, pattogatott popkorn bekészítve, jöhetnek! Valahogy , valamilyen esemény kapcsán be kellene kerülni valamilyen nagy híradóba, és elmondani, hogy azért történt ez a .................. mert kamu UFÓTÁMADÁS készül! (a ........ helyére kellene kitalálni valamilyen nagy hoax-ot, amire ráugrik a média, és kellene pár ember, aki hajlandó magából hülyét csinálni az ország nyilvánossága előtt, de a bogár akkor már a fülekben lenne, és ez a lényeg!) Alienexperiment

Rics 2011.02.02. 22:21:21

Milyen érdekes, hogy most jelentik be, hogy a Kepler rengeteg új bolygót talált. Közülük 5 földméretű és (nekünk megfelelő) lakhatási zónában van. A Kepler a mostani megfigyelést 2012. novemberéig végzi. Mindez csupán véletlen egybeesés lenne? :) Vagy esetleg készítik a népeket az utazásra? Mondjuk arra lennék kíváncsi, hogy fogják bejelenteni, hogy megvan a csillagközi technológia az utazáshoz. "kedves emberek: rájöttünk!" - és ennyi lesz? És senki sem kérdez majd semmit? :D

emjé 2011.02.02. 22:23:34

Jól van spike, te meg még egynéhányan - ha beleélném magam, tán még én is - azonnal tudnánk, miről van szó, ha indulna a műsor. De vajon szerinted a zemberiség hány százaléka van pillanatnyilag úgy kondicionálva, hogyha bármely pillanatban kezdődne az előadás, akkor hótt tájékozottan, két bőröndnyi motyóval várná a sorsát?

prágagyár 2011.02.02. 22:38:35

Ajjajj...kezdem érteni, hogy a Jodorowsky miért mondja elsőnek az utóbbi évek filmtermései közül kedvencének a Starship Trooperset...valami tényleg készül. Lehet, tényleg olyasmi világ elé nézünk. :D Igazából azon sem csodálkozom, miért bojkottálták meg az ő Dűnéjét és csináltatták meg a kiherélt változatát helyette az amúgy tökre elismert, de hozzá képest kispályán játszó Lynchel. Organikus űrhajók, Salvador Dalí, mint a Császár, autentikus alkimisták, varázslók, mágusok, Mobieus mint az Atreides, Giger mint a Harkonen világ megteremtője (amiből aztán később kis átalakítással az Alien világ lett), hát kár hogy nem tudtuk meg, mi a Jodó mondandója a történetről.

prágagyár 2011.02.02. 22:41:26

...és még mennyi technikát / színhelyet lenyúltak tőle a enochi Star Wars IV szeméthez aztán...jesszusom!

bananajoe 2011.02.02. 23:48:30

Tökmindegy lesz hogy "valódiak"-e az alienek majd vagy nem, ha leállnak majd itt halomra gyilkolni mindenkit. Egyébként a három objektum tart a Föld felé téma egy HOAX.

Kang 2011.02.03. 02:26:45

Bananjoe, bizonyítsd be kérlek, hogy hoax.

b_alin 2011.02.03. 15:40:50

Kang, bizonyítsd be kérlek, hogy nem hoax. A hoax azt jelenti hogy valamit elhitetnek veled amiről nem tudhatod biztosan hogy igaz vagy sem. Majd ha biztosan lehet tudni, és képes leszel saját magadnak igazolni hogy úgy van, majd akkor lesz igaz. Addig csak egy újabb hoax.

bananajoe 2011.02.03. 18:01:06

Az objektumokat, melyek néhány száz km nagyságúak és a Plútó mögött vannak jelenleg, a HAARP rádiófrekvenciás detektorai észlelték. A HAARP ugyebár Alaszkában van. A háárom objektum állítólagos helye viszont a déli égbolton. Bárki aki tanult geometriát az tudja, hogy Alaszkából nem láthatod a déli pólus égbltját! Ráadásul a SETI nem használja a HAARP technológiáját! Az eredeti cikkben (http://www.examiner.com/ufo-in-canada/3-very-large-objects-space-flying-to-earth) a SETI asztrofizikusa, Craig Kasnov nyilatkozik a három objektum közeledéséről. Senkit sem hívnak Craig Kasnovnak, aki valaha a SETI-nél dolgozott. Létezik ugyan egy Craig Kasnoff nevű személy, aki David Gedy-vel együtt a SETI@home képernyővédőjét dolgozta ki több évvel ezelőtt. Neki azonban az égvilágon semmi köze a dologhoz, ráadásul a cikk külön említi, hogy nem Kasnoffról, hanem Kasnovról van szó. Tehát a történet ezen része egy kitalált személyről szól. Ha a SETI bármit találna, beleértve Föld felé közeledő mesterséges objektumokat, a hírt azonnal közzétennénk weboldalunkon. Ezt rögtön fel is kapná a média. A vélt objektumok 2012-es megérkezése egy másik világból nem hihetőbb mint a maja kalendárium állítása, miszerint a világ véget fog érni ugyanebben az évben Dr. Seth Shostak Senior Astronomer, SETI Institute

Alienexperiment 2011.02.03. 21:12:09

A SETI egy galaktikus méretű kocsog, megélhetési csillagászok, a CSETI az már komolyabb. Itt egy érdekes hír a híradóból: www.youtube.com/watch?v=u_bTuwgddnw Ez a kocsog még azt is elmondja, hogy 2025 előtt nem találnak semmit, (akkor megy nyugdíjba?) és találnának (nem fognak) akkor sem tudnánk dekódolni. (a körtefejű alienek nem használnak CB rádiót) És különben sem tudnának idejönni, mert messze van. (MUHAHAHAHA, ez mekkora egy gyökér) www.youtube.com/watch?v=LRNJuWAIouQ&NR=1 Alienexperiment

spike 2011.02.03. 22:34:00

Egy szóval sem említettem, hogy szerintem közeledik bármi is. Amikor azt írtam hogy "azért tartom elképzelhetőnek, hogy tényleg így volt, mert akkor ez úgy hangzik, mintha előkészítés lenne az ufo showra ami már említve volt valamelyik bejegyzésben." akkor arra gondoltam az elképzelhető dolog alatt, hogy a SETI ilyet jelentett be. Végülis mindegy, mert ez már benne van az emberek fejében, és ha bejátsszák az égrevetítős akciót 2012 végén, akkor majd arra gondolnak az emberek, hogy "IGEN, EZT MEGMONDTA VALAKI ELŐRE, IGAZA VOLT" Egyáltalán nem az számít ebben az esetben, hogy tényleg jönnek-e, hanem, hogy elszórták az infot az emberek tudatába.

bananajoe 2011.02.03. 23:18:41

de most egyébként ha ez csak ilyen vetítősdi meg hologramosdi lesz, akkor minek "gyártják" a holdon meg a marson meg ausztráliában meg a hátsó kertben az idegeneket hozzá? azok a földi "invázióhoz" kellenek?

b_alin 2011.02.03. 23:27:05

Nem értem ezt a világvégét miért mossák egybe a maja naptár végével... ami ugyanaz mint a maja naptár kezdete, nem? Miért nem új kezdetnek nevezik ennyi erővel? Miért hihetőbb a félelmet keltő üzenet? Miért hajlamos az ember mindent így látni?

Alienexperiment 2011.02.04. 00:38:59

Lehet, hogy 2012 vége egy olyan időpont, amikor megint bele lehet "kavarni" a folymatokba, és az irányítás meg is akarja tenni. Mintahogy ilyen időpontok voltak 2001, 1989, 1978, 1968, 1956, 1945, 1933, és még sorolhatnám, de a 11 éves ciklusok azok láthatóak, ezek állítólag a NAP 22éves ciklusaival vannak összhangban. (napfolttevékenység minimuma és maxima) Ennek és egy sor más ciklusnak is a közös pontja lesz 2012 évvégén. Remélhetőleg most nem fog összejönni nekik, és végre összejön nekünk. Alienexperiment

Kang the Conqueror 2011.02.04. 03:54:54

bananjoe: "Dr. Seth Shostak Senior Astronomer, SETI Institute" Ok, köszönöm. Egyébként nem kötekedni akartam, csak információt szerezni és ennyi...

spike 2011.02.04. 11:29:27

b_alin: mert hozzá van szokva. szerintem.

cath 2011.02.04. 12:07:25

van itt egy kis félreértés. a "vetítősdi" nekünk földi lényeknek, testben élve, nagyon is "valóságos" lesz. itt mindenki úgy beszél mintha már túl lenne a sejtes szerveződésén és valami felhőcskén egy rózsaszín fotelben ülne és várná a "műsort". nem tudom a blog írója hol említette, hogy ez nekünk csak tüzijáték lesz? emlékeim szerint lesz olyan valóságos mint bármelyik háború eseményei amit átéltek emberek.

zui 2011.02.04. 12:12:54

Én is úgy gondolom, hogy nem popcornos matiné vár az emberekre!

bananajoe 2011.02.04. 12:34:05

Egyébként nem érzékelt mostanában rajtam kívül valaki ilyen éjfél-1 körül furcsa dolgokat? Én kb 2 hete elalvás előtt néhány naponta érzékelek valami "bizsergést" a homlokomban, a harmadik szememnél. Nem kellemetlen, csak furcsa. Aztán a héten ahányszor lefeküdtem aludni mindig felriadtam valami rémálolmra vagy csak úgy, tegnap pl olyan érzésem volt mintha fejbe vágtak volna valamivel és a fejem valójában mozgott mintha hátrébb ütötték volna, nem csak álmomban.

spike 2011.02.04. 13:32:57

bizsergés mindig van :D én éjszaka az égboltot néztem sokat, ott láttam mindig furcsa dolgokat, de az is lehet, hogy a szemem káprázott. mostanában nem nézem, mert felhős.

M.A. 2011.02.04. 14:12:29

Igen, lehet, hogy az égre is fognak vetíteni ezt meg azt, bár erről nem tudok konkrétan, csak hallottam ezt a verziót is, azt pedig konkrétan tudom, hogy létezik ilyen égre vetítős technológia, mert ezt is magyar találta ki, a rádióban hallottam egy beszélgetést vele még a '90-es években. Viszont a Marson gyártott "idegen" lények meg ténylegesen, itt a felszínen fognak zavarászni bennünket, Orson Welles meg fogja irigyelni.

steinerista 2011.02.04. 17:02:46

http://www.wired.com/dangerroom/2010/12/military-one-step-closer-to-battlefield-holograms/ Persze azért sokkal több lépéssel vannak közelebb :)

Vándorr 2011.02.04. 17:29:19

A 3 objektumról én is olvastam, és elég hamar belefutottam abba, hogy hoax. Ha jól tudom, csak egy weboldal hozta ki az infot a seti-re hivatkozva, de a seti-sek erről semmit sem tudtak, és maga Craig Krasnov (vagy Krasnoff, nemtom már, melyik a valódi, de arról beszélek, akinek tényleg köze van a seti-hez) nyilatkozta egy fórumon, hogy neki ehhez semmi köze, ő ilyesmit sose észlelt. Persze aztán bele lehet menni a fejtegetésbe, hogy mi van, ha csak el akarják hallgatni a dolgot, de ez meg nem vezetne sehova...

Alienexperiment 2011.02.04. 18:38:31

hagyjuk már a SETI-t, mert az maga a HOAX, sosztákkal az élen, akkora gyökér ritkán terem, még a csillagász/fizikus szektán belül is! Én azért arra várok, hogy amikor beindul a műsor, akkor az emberek a csillagászokat és a fizikusokat fogják meglincselni, a politikusokkal, jogászokkal, közgazdászokkal együtt. Ezek miatt a szekták miatt tartunk itt (részben), mert ők mindig a problémát keresik, nem a megoldást. (így ők maguk is a probléma része lettek) Alienexperiment

Alienexperiment 2011.02.05. 12:42:14

G.I. Joe razfilmet a proligyerekeknek! (Komolyan, rájuk férne!) Magyarul adták ezt valahol? Érdemes megnézni, hogy a rajzfilmbeli rosszak, mivel próbálkoztak, itt van pár példa: http://vigilantcitizen.com/?p=5830 Alienexperiment

bananajoe 2011.02.07. 13:35:52

Hmm egyébként érdekes, hogy néhány steampunk RPG-ben is pont mostanra datálják a világ gazdasági összeomlását/háborúkat.. Pl Cyberpunk 2020 nevű RPG(1990) a 2020-as években játszódik, ahol a kormányok összeomlottak, mindent a bankok és a multicégek irányítanak, mindenki az ő rabszolgájuk, a természet nagyrészt kihalt, és általános anarchia uralkodik.. Shadowrun(1988)-ban a 2060-as évet írjuk, a sztori ugyan az, gazdaság összeomlott, anarchia, háboú, a 2012-ben(!) visszatérő mágia és az Unexplained Genetic Expression nevű vírus miatt...Van még egy-két ilyen, azért érdekes, biztos nem véletlenül ezek a dátumok a játékokban sem...

bananajoe 2011.02.07. 13:36:19

cyberpunk, nem steampunk, bocsi :)

spike 2011.02.07. 16:59:43

A Final Fantasy VII (1997) is cyberpunk szerű. Bár abban évszám nincs, és a bolygó amin játszódik nincs megnevezve ha jól emlékszem, de szép párhuzamokat lehet vonni a valósággal. Gonosz multicég, majdnem az egész bolygóra kiterjedő monopóliummal; közeledő katasztrófa, ami elpusztíthatja a bolygót; szürke életű prolik befalazva a betondzsungelbe; félreértelmezett ősi írások stb. :D

bananajoe 2011.02.07. 18:45:24

Azzal még játszodtam régen, de akkor még nem nagyon értettem miről szól, nem tudtam angolul :) Érdemes még megnézni a Deus Ex 3 - Human Revolution trailerjét, ez is 2020-as években játszódik, lázongások, konspirációk, háború, az emberek tele kiberverekel, stb.. A trailer pedig tele van szimbólumokkal, a piramis és a mindent látó szem többször is felvillan.

spike 2011.02.07. 20:20:31

És jut eszembe, mivel a blogon gyakran van emlegetve a Star Trek, gondoltam szólok, hogy van mostmár Star Trek-es MMO :D Böngészőben játszható.

bananajoe 2011.02.07. 20:23:26

Van rendes MMO is, Star Trek Online néven, én játszok vele :)

Inlakesh 2011.02.09. 18:36:16

Csak nekem van manapság olyan érzésem, hogy vihar előtti csend van?

spike 2011.02.09. 18:45:51

mostanában csak két lehetőség van: vihar, vagy vihar előtti csend :D

M.A. 2011.02.09. 18:47:10

Azt nem tudom, de 46 órája nem írt senki semmit. Ilyen legalább egy éve nem volt...

bananajoe 2011.02.09. 18:59:08

Legyen új poszt , akkor majd lesz miről beszélni :)

Inlakesh 2011.02.09. 19:30:07

A vihar előtti csendet úgy értem, hogy olyan érzésem van, hogy a háttérben valami készülődik, de nem tudom megmondani, hogy mi. Ezt amúgy már január eleje óta érzem. Az új poszt jó ötlet lenne... Mondjuk a múltkor felvetett mágia témában szívesen olvasgatnék. Továbbá kérdezném M.A.-t, hogy tényleg nincs semmi olyan dolog, amiről úgymond tudnunk kéne még? Esetleg új infó a hipnózisokról?

bananajoe 2011.02.09. 20:12:20

Mágia témát én is akarok!!!!

bananajoe 2011.02.10. 17:52:16

Nemrég olvastam, hogy az ENSZ 80 országot szólított fel, hogy készüljenek az éhezésre.. Kezdődik?! Az egyiptomi események már a dolgok előfutára vagy ez még csak valami kis villongás?

emjé 2011.02.10. 18:43:59

'Mágia témát én is akarok!!!!' Akkor olvass Szepes Máriát.

Diodara 2011.02.12. 20:46:33

Mindenki emészti a dolgokat önmagában. :) Azt gondolom, hogy a változás felgyorsult, és nem abba az irányba, amit ez a blog pl felvázolt (Hogy kiirtjuk egymást gyakorlatilag). Legalábbis nagyon remélem. :)

Alienexperiment 2011.02.12. 22:49:23

semmi sem kezdődik, csak majd 2012 évvége után. (12.23.12) Addig is: * 176 év -> (1679-1855) Ipari forradalom * 88 év -> (1856-1944) Olajkor * 44 év -> (1945-1989) Atomkor-Kapitalizmus és szocializmus versengése (látszólag) * 22 év -> (1990-2012) Nyugati eredetű (multikultis) globalizmus egyesített kapzsisága, Kínával súlyosbítva, ami nyugat alapjait is fenyegeti (vagyis inkább átveszi a stafétát, ha lesz még) * 11+5+2+1 év -> (2012évvége-2032?) V-É-G-J-Á-T-É-K???? Egyre kevesebb idő jutna egyre nehezebb és megoldhatatlanabb problémákra? Avagy jönne a várva várt aranykor? (végre zsidók/globalisták és az ő problémáik nélkül) Alienexperiment

Rics 2011.02.13. 03:13:38

Most olvastam talán az sg-n egy cikket. Mi a Voynich kézirat?

bananajoe 2011.02.13. 11:38:56

http://hu.wikipedia.org/wiki/Voynich-k%C3%A9zirat

Rics 2011.02.13. 14:46:40

A Google-be én is betudtam ám írni! :) Úgy értem tartalmaz-e számunkra érdekes információkat, vagy egy ügyes alkimista képzelgése? Nagyon bizarr képek vannak benne, és az írott szöveg is egy működő nyelvnek tűnik a statisztikai elemzések alapján. Ráadásul olyan növények vannak benne, amiket nemigazán lehet beazonosítani (ahogy én hallottam.). Ezért kérdeztem. :D

bananajoe 2011.02.16. 17:55:25

Mennyire hiteles forrás Szepes Mária? Olvastam a Vörös Oroszlánt tőle, de érdekel még a Mágia könyve 1-2. kötet. M.A neked vélemény a szerzőről? Nem akarok baromságokat venni, annyi ilyen könyv van már a piacon, persze azért biztos vannak normális írások is, de nem akarok látatlanba 5-6 ezer forintot kiadni.

prágagyár 2011.02.16. 20:02:44

Szvsz jó arc. Bár írásait nem olvastam, de kiindulva, hogy a Hamvas Bélának nagy barátnéja volt, badarságot nem hinném hogy sokat hordott volna össze. Meg boszorkány tekintettel rendelkezik, szóval hitelesnek hiteles. Viszont szándékai, jelleme felől nem tudok semmit. Elsőre szimpatikus.

bananajoe 2011.02.16. 20:22:45

boszorkány tekintet?! :D

M.A. 2011.02.17. 13:51:09

Fú basszus, egy hónapja nem volt bejegyzés. Lassan összekapom magam, meg az élő rádió ügyében is kezdünk mozgolódni. Valakinek van tapasztalata a blogtalkradio.com-mal kapcsolatban? Illetve valaki esetleg Budapesten, akinek van forrasztópákája?

M.A. 2011.02.17. 13:55:07

Szepes Mária magas szintű rózsakeresztes beavatott volt, amiről azért tudni kell, hogy nem teljesen tiszta irányzat - dehát intézményes "irányzatból" melyik az? Nagyon sokat lehet tőle tanulni, csak vigyázni kell, mert a "jó" meg a "rossz" fogalma elég érdekesen értelmeződik nála.

spike 2011.02.17. 16:15:06

Az élő rádió olyan lenne, mint egy előadás? Tehát lennének nézők, és úgy menne a felvétel? Ha Szepes Mária rózsakeresztes volt, akkor a testvére is? Amúgy nem teljesen tiszta számomra, hogy az ilyen rendeknek mi a céljuk. Beépülni a hatalomba? Néha olyan érzésem van, hogy túl sokat kérdezek egyszerre :D

M.A. 2011.02.17. 16:24:17

Egyelőre nem élő közönség előtt tervezzük a rádiót, csak élőben lehet majd hallgatni a neten. (Letölteni is lehet majd a vágott verziót.)

bananajoe 2011.02.20. 12:29:44

Közben tovább keresgéltem az újabb sci-fi játékok között, és az egyik legjobb, a Mass Effect története is érdekes. A 2100-as években vagyunk, az emberiség felfedezett valami ősi romokat a marson ahol megtalálták a Mass Effect Field-et, amivel egy objektum tömege nagyon nagy mértékben lecsökkenthető, így lehetségessé

bananajoe 2011.02.20. 12:30:52

-vált a galaxis felfedezése. Bocsi, valamit elnyomtam azért küldte el a másik felét hamarabb :) Érdekes egyébként hogy mindegyik sci-fi játék 2100 körülre datálja ezeket a dolgokat, biztos véletlen.. :)

prágagyár 2011.02.20. 13:31:20

:) Ez a Mars Effect kb. egy az egyben Űrodesszeia, csak ott a holdon találták meg a Monolitet, és nem lecsökkenti a súlyt, hanem rajta keresztül tudsz utazni (ami a Jupiternél van...könyvben Szaturnusz).

prágagyár 2011.02.20. 22:20:42

Viszont ja. Az 2001. A játék meg 2100.

Alienexperiment 2011.02.21. 20:36:59

Egy kis bicskanyitogatás: nem tudom ki ez a tarbéla, de qurvaanyját az ilyen kocsognek. (állampolgárságot megvonni tőle, MAGYARORSZÁGI számláit, ingatlanjait elkobozni , mert kárt okozott az országnak, utána ugathat, de ide már nem jöhet vissza) Ezt bírta mondani: A liberális újság munkatársával beszélgetve az 55 éves rendező kifejti: magát szabad embernek tekinti, aki azonban "olyan országban él, amely már nem szabad. Magyarország az utóbbi húsz évben szabad volt,(WTF????) ami boldogságot (PÉNZT nyilván, sok sok pénzt) jelentett, ám ez mára elmúlt. A magyar művészek tiltakoznak a kormány kultúrpolitikája ellen", (adjatok pénzt!) ennek a jele volt Schiff András zongoraművész nyilatkozata "a kormány és annak rasszista uszítása ellen", valamint filmes alkotók tiltakozása munkafeltételeik tönkretétele ellen. Utóbbit negyven külföldi kolléga is aláírta. (takarodjanak haza!) Tarr szerint Magyarországon ma olyasmi történik, amit Németországban kultúrharcnak (Kulturkampf) neveznek.(BÁRCSAK AZ LENNE) "A kormány gyűlöli az értelmiséget, mert az liberális és ellenzéki, hazaárulóként szidalmazza annak tagjait.(mert úgy viselkednek) Heller Ágnest azzal vádolják, hogy pénzt lopott az államtól, holott 81 éves, és azt sem tudja mi a pénz." MUHAHAHAHAHA, MEGALOL, B+, akkor miaf*sznak tették el a sok100milliókat???? Mázlijuk van, hogy nem én vagyok a főnök, mert akkor már követ törnének egy bányában, vagy szenet fejtenének, ha jön a szén/kő, megy a kaja alapon. Valamit valamiért, mindjárt rájönnének, mi a valódi ÉRTÉKTEREMTÉS. Alienexperiment

M.A. 2011.02.21. 20:49:17

Na ne viccelj. SZENET? Hogyhogy nem a kozmikus nullponti energiafejtőbe?

emjé 2011.02.21. 21:55:24

Azért nemoda, mert Alien jó szimattal biztosra ment. A kozmikus nullponti energiafejtő kitermelési mechanizmusa egyelőre ismeretlen. De képzelj el egy Tarrt, egy Schiffet, egy Hellert csákánnyal és csillével a fejtésben. Hát létezik ennél szebb látvány?

Alienexperiment 2011.02.21. 22:20:37

Legyünk méltányosak (arisztokraták) heller lehetne konyhásnéni, de ha beleköpne a levesbe, mehet a bányába ő is. Mindenki a megfelelő pozícióba. A józan paraszt lehetne FILOZÓFUS, mert az ő fejáből biztos nem akkora baromságok jönnek ki, mint a tudjukkikből. A mérnök meg soha nem lehetne ALÁRENDELVE a könyvelőnek, marketingesnek, csak és kizárólag a termék felhasználójának. De ez utópia a mai felfogás és status-quo mellett. Alienexperiment

Rics 2011.02.22. 02:26:03

Alien: azért kíváncsi lennék, vajon hány Tarr Béla filmet láttál, hogy ilyen határozott véleményed van róla...

Kang the Conqueror 2011.02.22. 04:49:56

Így van Alien, a költőket, írókat, művészeket is egyenesen a lágerekbe, bányákba. Minek élnek egyáltalán az ilyenek? Azt azért elárulnám, hogy a "józan paraszt" nem filozofálgatni szeretne, hanem művelni a földet (amihez nem kell hi-tech), gazdálkodni és élni! Ahogy azt teszi több száz éve és tenné most is, ha hagynák. A sok százmilliókért való durrogás meg úgy látom csak azért annyira fájó, hogy nem mind a tiéd és az utópiádé...

emjé 2011.02.22. 09:15:14

Nem költőkről, írókról, művészekről van szó, hanem Tarr Béláról és Schiff Andrásról, akik Brüsszelben és a Washington Postban fasistázzák és kutyapicsázzák hazájukat és a magyarokat. Továbbá a magyar nyelvet kerékbe törő, permanensen antiszemitázó és közpénzlenyúló Heller Ágnesről.

Alienexperiment 2011.02.22. 10:22:24

Felőlem filozofálgathat, meg írhat, költhet, filmezhet bárki, (itthon magyarellenes nem lehet, mert állampolgárság elvesztése és kiutasítás járna érte) de KÖZPÉNZT egy qurva fillért nem adnék rá. Amire igen, az a kutatás-fejlesztés, ott (szinte) bármire, mert arra tényleg szükség van. (energiatermelés, eü, agrár, és oktatás témában) A TISZTESSÉGES munka mellett lehet csinálni, mert különben megélhetési író, költő, filozófus, filmes lesz belőle, az meg kell a francnak. Alienexperiment

Alienexperiment 2011.02.22. 10:27:34

Nem tudom, ki az a tarbéla, én CARPENTER filmeket szoktam nézni, tudom ajánlani a They Live c. filmjét, 1988-ból. (valószínű tarbéla a hülye emberek hülye problémáiról csinált valamilyen hülye filmet, kisstílű és lilabölcsész színvonalon, dehát ugye a pénz, abból sosem elég, mindig arra hivatkoznak, hogy kevés a pénz) Alienexperiment

vilagvege 2011.02.22. 11:04:57

nehogy megköszönd, hogy belinkeltem egy másolómajmot

prágagyár 2011.02.22. 13:41:12

Merre lehet ezt a Tarr Bélás megnyilvánulást elolvasni? Érdekes, ha ilyeneket mond, mellesleg Magyarországon most már csak kb ő képes normális filmet készíteni. A többi jó rendező vagy meghalt, vagy elcsúszott és csak ilyen álművész fos Taxidermiákra képesek, vagy huszadrangú amerikanyúlás S.O.S. Szerelmekre Csányi Sándorral meg Stohl Bucival a főszerepben. 'Így van Alien, a költőket, írókat, művészeket is egyenesen a lágerekbe, bányákba.' Remélem viccelsz.

Rics 2011.02.22. 13:41:48

Alien: Pff. És mégegyszer: pffff. Megpróbálok nem személyeskedni, de ostoba és korlátolt nézeteket vallasz. A művészet mindig sokkal fontosabb, mint bármilyen kutatásfejlesztés. Mert emberi lélek mindig lesz, és azzal foglalkozni kell mindig és minden körülmények között. Tudomány pedig nem volt mindig, legalábbis a mai színvonalon biztosan nem, mégis éltek az emberek, és jó emberek voltak. A művészet nem piacorientált tevékenységi forma. Hanem hosszú távú befektetése egy államnak, mint amilyen az oktatás, az egészségügy. Támogatásával el lehet érni, hogy az emberek ne gondolkozzanak úgy, mint te. Sajnos itthon nem sikerült ennek eleget tenni. Éppen ezért igenis közpénzből kell támogatni a művészetet. És igenis megélhetési művészet. Ugyanis ehhez, mint bizonyára tudod, tanulni kell, mégpedig rengeteget. Vagy te mondjuk elmennél színházba 10E Ft-s jeggyel a kakasülőre? Mert ahhoz, hogy kifizetődő legyen, kb ilyen áraknak kéne lenniük. Mellesleg, akkor a tanár az megélhetési tanár? Pff... Kultúra, ember, ez tesz naggyá. Nem a technológia.

prágagyár 2011.02.22. 13:58:45

BTW, Alien, ezt Neked ajánlom :) http://www.youtube.com/watch?v=o2-5R2gVWW8

M.A. 2011.02.22. 13:59:53

"nehogy megköszönd, hogy belinkeltem egy másolómajmot" - ja köszönöm, azt hittem, hogy még neki volt pofája belinkelni magát.

M.A. 2011.02.22. 14:08:42

"Éppen ezért igenis közpénzből kell támogatni a művészetet." - csak nem azt a "művészetet", amit ma támogatnak. Aliennek annyiban igaza van, hogy akiket ma futtatnak, tényleg nagyobbrészt semmirekellőek, de még amelyik tehetséges, az is elkurvul ebben a miliőben (Alföldi, Kern, Antal Nimród, stb.). Ezt kéne megváltoztatni, megszüntetni a kontraszelekciót meg azt, hogy azt nézik, kinek a kije vagy, nem azt, hogy mit tudsz letenni az asztalra. 7 éve van fiókban egy olyan kaliberű színdarabom, amilyenből max 5 évente születik egy darab magyar nyelven. Az egyetlen baja, hogy nagy kiállású darab, csak nagyteremben, emeletes színpadon lehetne megvalósítani, több millió forintból.

Rics 2011.02.22. 14:17:13

M.A.: Én ebben a közegben mozgok. És pontosan tudom, hogy amit most készülnek támogatni, az nem hogy rossz művészet nem lesz, hanem egyáltalán semmilyen művészet sem. Hanem a leghígabb fos, ami csak létezik. Mi számít elkurvulásnak? Az, hogy Alföldi csinál egy baromi jó Nemzeti Színházat? Vagy hogy régebben műsort vezetett? Vagy itt most művészi értékekről beszélgünk inkább? Ez egy összetett kérdés, nem lehet ennyivel elintézni. Amit betiltani kéne, az a Való Világ és a többi hasonló szenny, amivel az embereket mérgezik. Ami mögött gondolkozás van, az már teljesen rossz nem lehet, legfeljebb nem ért vele egyet az ember. Ami a művészetek támogatására elmegy, jóval kevesebb, mint amibe a Celebvilág pénzelése kerül. Egy nagyszínpadi előadás összköltsége egyébként (persze ez sok mindentől függ, úgy mint résztvevők száma, díszlet, kellékek, helyszín stb) de simán belekerülhet 20-30 millióba. Átküldöd a darabot, amit írtál?

M.A. 2011.02.22. 14:34:08

Én meg ezt ajánlom: http://www.youtube.com/watch?v=PKuCVkJLaPQ Ez lesz a teknokratizmus+eugenika kombóból... Rics: elkurvulás alatt pl. azt a darabot értem, amiről a rádióban beszéltünk, a János vitéz "feldolgozást", amiben a tündérek kurvák, tehát amit te "híg fosnak" neveztél. "Ami mögött gondolkozás van, az már teljesen rossz nem lehet" - szerintem a hazugság veszélyesebb, mint a zagyvaság. Ami mögött sötét gondolat van, veszélyesebb, mint ami mögött nincs. A Star Trek veszélyesebb, mint a Való Világ. Lehet, hogy tanulni is lehet belőle a rosszról, hogy el tudd kerülni - de a Való Világnak is lehet annyi pozitív szerepe, hogy kontrasztot ad az értéknek.

prágagyár 2011.02.22. 14:47:51

'Mi számít elkurvulásnak? Az, hogy Alföldi csinál egy baromi jó Nemzeti Színházat?' - Te mi a retekről beszélsz?!? Az Alföldi Nemzeti Színháza "jó"??? Nem azért mondom, de nála öncélúbb előadásokat olyan sok pénzből megcsinálva még nem láttam színpadon. Ott van a Szentivánéji álom..kritikán aluli. Egy 80 éves nő meztelenkedik. Jujj de sokkoló, kb. ennyit tud a "remake". Legalább a Gyöngyössy Bence nem művészkedi túl a dolgot. Vagy valamit én nem értek? Jó lenne, ha megérteném...ismerem és értékelem az avantgardeot, a modernt, a poszt-modernt. Fluxus, Situationist International, az Artpool amit a Galántaiék csinálnak, mindben van valami, de amit az Alföldi csinál az szar.

Kang the Conqueror 2011.02.22. 19:41:48

"Felőlem filozofálgathat, meg írhat, költhet, filmezhet bárki" Alien, őszintén, téged hozott már lázba egy-egy zseniális és gyönyörű zenemű? Vagy éreztél már nyugalmat egy kellemes vers elolvasása után? Olvastál már egyáltalán valaha valamit is, ami szép? Ha a művészet az emberiség javát szolgálja és kikapcsolódást nyújt, akkor az támogatandó és ha valaki szívvel lélekkel csinálja, mert erre született, azt hiba lenne bedobni kapálni, vagy valami. Mert nem biztos, hogy azért nem akarja azt dolgozni, mert lusta, vagy ingyenélő, hanem mert igazi művész. "az meg kell a francnak" Semmi rossz nem lenne abban, ha valaki például zenéléssel keresi a pénzét. És nem Kozsóra, meg a többi majomra gondolok! Emjé: "Nem költőkről, írókról, művészekről van szó" Tudom, hogy kikről volt szó, de Alien ezeket is munkatáborba zárná, írta régebben. Prágagyár: "Remélem viccelsz." Szerinted? M.A.: " "csak nem azt a "művészetet", amit ma támogatnak" Ha hozzászólhatok, akkor ezzel egyetértek. Szerinted amúgy a tömeg (egy része legalább is, ami a TV nézést és a zenét, stb. illeti) annyira igénytelen, hogy benyelnek egy csomó szemetet, vagy valami más oka van? Egyébként milyen emberkék laknak az óceán mélyén??

Alienexperiment 2011.02.22. 21:01:47

Akkor kezdjük mindjárt azzal, hogy NINCS OLYAN, hogy valami NEM TUDOMÁNY! Megvárom, míg az input behatol a winchester katedrálba. A "lélek/szellem" kutatása nem hinném, hogy a hülyelilabölcsészek módszereivel lehetséges, ehhez nem kellenek alföldiroberták, meg pénzéhes filozófusok. Ezek semmi mások, mint a jelenlegi irányítás ölebei, esetleg (rosszabb esetben) kísérleti think-tank-jai. Zenében ott van Wagner, Beethoven, Mozart, Liszt, stb... ezeket lehet utánozni, ha már vannak , akkor másolni csak a legjobbaktól. Építészet: római-görög, és a 30-as évek bauhaus, és a hasonlók, a többi az valami elb*szott rémálomszerű horror.(az irányítás ölebei, a kaptárakat és piramisformát pl. nagyon szeretik) Egyelőre ennyi, a festészet és a színház, film az eddig csak mint szórakoztató és érdekesség kategória, nincs azon a színvonalon, hogy a zenéhez felérjen. (a költészet nem értékelhető, a szegénysorsú , nem elismert és ezért ideges költő, különböző nőkhöz írt jajgatásai nem érdekelnek, a sz*r helyzet elemzését meg már sokan megírták, most már inkább a megoldásról kellene írni, ha azt OKTATNÁK, már előrébb lennénk.) Az írok dettó, vagy önmagukat fényezik/sajnáltatják, vagy a rossz helyzetről írnak, nagyon kevesen jutottak el arra a szintre, hogy a MEGOLDÁSRÓL értekezzenek, ezek általában alig ismert vagy betiltott művek. (vagy pl. nehezen érthetőek ma már, és aki tud róla, az amúgy is képben van) Alacsonyabb szinten, de a komédia (szórakoztató művek, paródiák, stb..) az amihez tehetség kell, a zenén kívül, ezek nem igazán megtanulhatók. (vagy az izzadságszagú lesz) Festő, szobrász is tehetségfüggő, de messze nem akkora hatású, mint a zene.(illetve a mai technológia már ráver a legjobbakra is) Ha a tudományt komolyan vennénk, akkor azt kutatnánk, hogy mi az aminek hatása (mi is az a kisugárzás?) van, hogy tudjunk olyan szinten alkotni, mint a kivételes tehetségek. Ha nem lenne az irányítás, nyilván már régen nem itt tartanánk, nem vélelen, hogy esik a színvonal, ott tud csak jobb lenni, ahol a technológia be tud segíteni. (építészetben/zenében/filmben megvan az esély) Alienexperiment

Rics 2011.02.22. 21:21:56

M.A.: Nem értünk egyet. A János vitéz egészen zseniáls rendezés. Megjegyzem, kíváncsi lennék, hogy a fórumról ki mikor volt a Nemzetiben utoljára, vagy akár színházban stb... Nos igen, a János vitéz c. daljátékban a tündérország valójában nem más, mint kurvaság. Amikor olyanokról éneklnek benne, hogy amint elvágyódsz, elveszíted tündérországot, vagyis az egész scak illiúzió, teljesen jogos az elgondolás. Ráadásul a végén, mikor egy szűk dobozban, az első felvonás díszletében énekel JV, egsézen megrázó. Szóval, hagyjuk ezeket a közhelyeket, amiket a TV-ből nyomnak az idióta Jobbikosok, meg Pálffy Istvánok. Ez a vége már nem elsősorban neked ment... Prágagyár: Melyik Alföldi rendezésre gondolsz? A Szentiván már szerintem régen nem megy. Esetleg valami újabb? Oresztész? Magyar Ünnep? János vitéz? Bánk bán? vagy valami? Alien: Nagyon kíváncsi lennék, hány éves vagy, mert azok alapján, amiket írsz, körülbelül egy 16 éves lázongó kiskamasz belátásával bírsz jelenleg. A művészet nem a másolásról szól. Egy zeneszerző újat alkot. Ma már senki sem ír oylat, mint Bach, Mozart, vagy Beethoven, mert az akkor volt, ma más van. Sok a parodisztikus elem (remélem lesz valaki, aki érti, ez a zenében mit jelent) de alapvetően abból írnak, ami ma van. Építészet: hmm meg még van egy pár azon kívül, amit írtál. Nem tudom, hogy Gaudi neve mond-e valamit? stb. Erről ennyit. "A költészet nem értékelhető" - Bassz... kösd magad egy géphez. Ady? Madách? Babits? Kosztolányi? Homérosz? Nietzsche? Rimbaoud? Hol élsz ember?! Ugyanakkor azt hiszem teljesen felesleges vitatkozni. Egy olyan magad által kreált zárt világban élsz, ami abszolút kirekeszt mindent, ami rajtad kívül van, teljesen értelmetlen mondani bármit is, meggyőzhetetlen vagy. Elárulom, nem azért, mert te már tudod a megingathatatlan tutit. Az alföldirobertázást meg kikérem magamnak.

spike 2011.02.22. 22:25:14

"illetve a mai technológia már ráver a legjobbakra is" ez alatt mit értesz? Amúgy meg Beethoven és Mozart ide vagy oda, ők is csak hallották a dallamokat, nem ők csinálták :)

catsword 2011.02.22. 22:37:17

Kulturavita: A Ualföldit én rég szerettem és tiszteltem, pár éve nem érdekel, amit csinál. "elkurvult" mondhatnám, de én nem követtem a színvonal-változását, ezért mondom azt, hogy nem érdekel amit csinál. Persze érdekel, de amiket látok belőle részletek, meg ahogyan újabban (5-6 éve) megnyilvánul, az már messze van attól a művésztől, akit én tiszteltem addig benne. Építészet- nem értek hozzá, de az elgondolkoztató, hogy praktikusság és hasznosság alapján mi mindent létre tudnak hozni. A modern épületek szépsége és lelke pedig fémes és gépies bármelyik eddigi kor stílusához képest. Megélhetési művészek voltak a barlangrajzolók is, és az esőcsináló táncosok. Szerintem nincs nem megélhetési művészet, már azok között, amiket kortársként ismerünk. Bár megkockáztatom, akiket haláluk után fedeztek fel, azok is a megélhetésükért festegettek (pl.) addig, csak épp nem olyan áruk volt mint ma. (azaz egyéjszaka szállásért, egyhavi kajáért vagy ilyesmi, adott egy festményt.) írók költők: a lélek útvesztőinek a kulcsos emberei. Kevés élt meg csak abból, hogy írt. Ergo legtöbben írás mellett ugyanúgy gályáztak mint bárki más. legfeljebb a kisebb igények miatt kevesebbet. A zene. Nos az kell. :). Viszont ha nem is küldeném el őket gályázni, én sem "támogatnám" államilag meg ilyenek. Ami kifejező, azt megnézik-értik-akarják az emberek. Nem kell támogatni. Shakespeare darabokat is kezdetben vásárokban meg szekéren berendezett színpadon játszottak. Akkor "olcsó és népi szórakoztatóipar" volt, most meg "klasszikus". A VV-ket meg azok tartják el, akik elhiszik hogy ha valaki képernyőre kerül 3 percre, az már sztár lesz. Igazuk van,az lesz, 3 percig. A tévét nem ezekért a 3 percekért "tartja" :) az ember.

catsword 2011.02.22. 22:42:19

És hogy magamnak ellentmondjak: az ilyen silány műsorok azért futnak mégis, mert az emberek azt nézik és abból választanak, amit a "legelérhetőbbé" tesznek a számukra. De erre is van megoldás: lehet azt is választani hogy nem nézel semmit és olvasol vagy beszélgetsz a bárkiddel, vagy támogatos te magad a kiválasztott magyar művészedet és elmész a koncertjére/darabjára/kiállítására, stb.

Rics 2011.02.22. 23:33:10

Catsworld: Ahhoz, hogy az emberek a magasabb, összetettebb, többszörösöen átgondolt dolgokat megértsék, nevelni kell őket. Ha ez nem történik, mindig az olcsó musicalek, és magyarkodó operettek lesznek a menők. Nem az a menő, amire az emberek azt mondják, hogy az. Ebbe energiát kell fektetni. Shakespeare darakoat kezdetben sosem játszották vásári komédiákon. Londonban mutatták be mindet a Globe színházban és a Hamelt, a Lear, a Rómeó, a Coriolanusz és a többi már akkor is klasszikus volt. Ugyanis az értéket nem utólag fedezték fel, és nézték bele, hanem benne volt már akkor is, ahogy a Máté Passió is klasszikus kezdettől fogva.

Alienexperiment 2011.02.22. 23:46:06

Nem sikerült felfogni, pedig vártam, hogy az input behatoljon a wincseszter katedrálba. A művészet nem a másolásról szól. Egy zeneszerző újat alkot. Ma már senki sem ír oylat, mint Bach, Mozart, vagy Beethoven, mert az akkor volt, ma más van. WTF??? (tényleg, ma kozsó van, meg kortárs művészet) A TEHETSÉG mióta köthető korokhoz? (tipikus liberós duma, azt hiszik, akkor régen, mindenki hülye volt, elvégre nem volt mobiltelcsi, meg f*szom, ma meg mindent jobban tudunk. Akkor írjon már valaki egy olyan szintű zeneművet, mint régen egy süket vagy egy 5éves) Én még csak 9éves vagyok, de már jobban átlátok a manipulációs technikákon, mint te. Az építészet nem azt jelenti, hogy érdekes, de értelmetlen, és funkcióját nem ellátó valamit összehányok. (az épületekben laknak, vagy dolgoznak, az nem egy dísztárgy, illetve a külalak nem mehet a FUNKCIÓ rovására, az energiahatékony épületeket meg sem említem, mert az építészek LEALACSONYÍTÓNAK érzik, hogy nemcsak az ÖNKIFEJEZÉSÜK lehet az adott épület! ELKÉPESZTŐ B+, mint egy primadonna, akinek ebédet kellene készíteni) A költők mondanivalója: NŐT AKAROK, szegény vagyok, nem ért meg a világ, a kor EMÓSAI gyakorlatilag, legalább viccesen fognák fel, akkor értékelhető lenne, (Romhányi) de ők komolyan gondolják, MEGALOL. Akik meg rávilágítanak a problémákra, azok meg rejtve teszik, hogy ne értse , csak az, aki már amúgyis képben van, tehát FELESLEGES amit tesznek. Kb., mint egy újabb valóvilág műsor. (a legelső volt a kísérlet, a többi már a profit) A festők a kor fotóművészei voltak, a szobrászok ugyanez 3D-ben, a technológia átlépett rajtuk, ma lehetnének a kor belsőépítészetének a részei. És igen, a kÖNYV egyszerűen információs médium, a technológia átlépi, ha tetszik, ha nem, a papíralapú könyvek (ami megmarad) régészeti érdekességek, műkincsek lesznek. Ajánlom a PERSONS UNKNOWN c. sorozatot, tipikus patkányteszt, érdekes végkifejlettel. Érdekes, hogy a liberósok mennyire ragaszkodnak a költők, írók, "művészek" önmegvalósítási "szabadságához", már ha azok beleillenek a liberós világképbe. (és mennyire ellenzik a családot, mint egységet, a nemzetet, függetlenséget, önnellátást, önvédelmet, stb....) Alienexperiment

Kang the Conqueror 2011.02.23. 03:53:46

Alien, már megbocsáss, de te vagy tényleg ennyire ostoba vagy, vagy pedig tényleg 9 éves. (?!) Egyébként meg ne célozgass ilyen "irányítás ölebei", meg "liberósok" beszólásokkal, mert marhára nem vagy képben, világos? Nyomod itt ezt a süket szöveget olyan dolgokról, amik csak a te fejedben életképesek. Teljesen bele vagy hülyülve a technológiádba... isten bizony azt kívánom, hogy söpörje el ezt a fene nagy technokrata világot egy egész bolygóra kiterjedő katasztrófa, hátha teljesen beleőrülsz. Ugyanis akkor húzni kell vadászni, meg földet művelni, és leírni mindent papírra. Akkor majd mondhatod, hogy felesleges. Áh, nem is érdemes veled beszélgetni... Kb. ez a lényege a mondandódnak e témában: ami nekem tetszik, egyedül az az értékes, a többi nem lehet az, mivel nekem nem tetszik. Gratulálok.

prágagyár 2011.02.23. 15:01:40

Szerintem akkora blőd dolog a zenét magasabb rangúnak/hatásúnak ítélni a szobrászat vagy a festészet felett, mint mondjuk kijelenteni, hogy a 'szőlő' jobb gyümölcs mint az 'alma'. Rics: Csak a Szentivánéjt láttam. Bőven elég volt. Öncélú, elcsépelt, és annyira ordított róla az arrogancia, még kevesebbnek is éreztem magam miután megnéztem, hogy őszinte legyek. Kicsit félek, hogy milyen silány minőségű lehet a mostani, általad is hígnak minősített feltörekvő hullám. Legutoljára színházban a Bárkában voltam, szeptemberben. Valami modern volt, nem néztem végig, elvileg "tabutörő" akart lenni, valójában csak közönséges volt. A címére sem emlékszem, ilyen kardozós-lovagias-tanácsnokösszeesküvős volt Mucsi Zoltán főszereplésével. A darab fő humormotívumát abból igyekeztek meríteni, hogy sok nővel lefeküdtek már a szereplők és kinek milyen nemibetegségei voltak. Olcsó hatásvadászat. "Nos igen, a János vitéz c. daljátékban a tündérország valójában nem más, mint kurvaság. Amikor olyanokról éneklnek benne, hogy amint elvágyódsz, elveszíted tündérországot, vagyis az egész scak illiúzió, teljesen jogos az elgondolás." Micsoda? :D 1. Amint elvágyódsz, elveszíted a kurvaságot? Tudod milyen nehéz abból kijönni? :D 2. Az egész csak illúzió? :D A kurvaság? Ezt az Alföldi mondja? Lehet, hogy ő szeretné, hogy az legyen az övé...de ha egyszer nem az! Ne haragudj Rics, de az egész posztodban az esett a legjobban, hogy még Rimbaud nevét sem tudod leírni, de még a fáradtságot sem vetted, hogy utánanézz, ellenben jól hozzávágtad a 9 éves Alienhez, hadd okuljon. És még "te mozogsz -ilyen- közegben". Hát igazán büszke lehetsz magadra. Alien, a költészetet jól bezártad egy kis dobozba. Sokkal többet tud, mint gondolnád. Pl. ezt hova sorolnád önfényezés/nőéracsargás/derossznekem hármasodból? "Öröklétet dalodnak emlékezet nem adhat. Ne folyton-változótól reméld a dicsőséget: bár csillog, néki sincsen, hát honnan adna néked? Dalod az öröklétből tán egy üszköt lobogtat s aki feléje fordul, egy percig benne éghet. Az okosak ajánlják: legyen egyéniséged. Jó; de ha többre vágyol, legyél egyén-fölötti: vesd le nagy-költőséged, ormótlan sárcipődet, szolgálj a géniusznak, add néki emberséged, mely pont és végtelenség: akkora, mint a többi. Fogd el a lélek árján fénylő forró igéket: táplálnak, melengetnek valahány világévet s a te múló dalodba csak vendégségbe járnak, a sorsuk örökélet, mint sorsod örökélet, társukként megölelnek és megint messze szállnak." Vagy ha ez elsőre túl elvont, itt egy érthetőbb: "Ha majd valóra válik a népek óhaja (meglátom-e ki tudja?) ne formálják soha, jószándékból se ám, sem a bürokratákért archívumokká, sem a közgazdászokért bankszámlákká, sem a tábornokokért háborúkká: hadd formálódjék belőle virág s gyümölcs az ember legősibb álma képére és hasonlatosságára!"

prágagyár 2011.02.23. 15:13:01

Bocs Rics, nyilván jó arc vagy meg minden, kicsit elragadtattam magam. Az oltás nem neked szólt, hanem a közegednek.

spike 2011.02.23. 15:34:09

Egy jó vers ugyanúgy elgondolkodtathatja az embert, mint egy érdekes cikk. A filózás eredményhez vezet előbb vagy utóbb. Ráadásul a költészet nem csak egyszerű filozofálás, plusz hatásokat is nyújt a szavakkal való játék által. Élvezet és haszon egyben. (persze nem anyagi) Beethoven azért tudott alkotni még akkor is amikor már süket volt, mert abszolút hallással rendelkezett. A zene nem feltétlenül úgy születik, hogy játszol a hangszeren és "fú ez jó volt, leírom" hanem olyan lelkiállapotba kerülsz aminek hatására meghallasz egy dallamot. Ha pedig abszolút hallásod van, akkor ha hallasz egy hangot meg tudod mondani pontosan, hogy milyen hang. És mivel nem a füleddel hallod a dallamot, ezért gond nélkül le tudod írni. Ez a tehetség pedig nincs korhoz kötve. Így Mozart is tudott írni király zenéket már fiatal korában. Persze nyilván meg kellett tanulnia játszani, meg kottát írni, de ma is sok gyerek tudja ezeket. Tele van a youtube ilyen villámkezű törpékkel :D Viszont ezeket a gyerekeket korlátozzák, befolyásolják és ezzel elfojtják a tehetségüket.

2 2011.02.23. 16:22:39

két éves a blog

zui 2011.02.23. 16:35:35

Weöres Sándor Az érzelgésről Szereteted ne olyan legyen, mint az éhség, mely mohón válogat ehető és nem-ehető között; hanem mint a fény, mely egykedvűen kiárad minden előtte-levőre. Mikor a szereteted válogatni kezd, már nem szeretet többé, hanem sóvárgásnak és undornak kettőssége. S ez: az érzelgés, mely manapság mindennél veszedelmesebb; cukros váladéka bekente az emberiséget. Minden emberi indulat közt az érzelgősség a legnyomorúságosabb. Egyik irányba szeretni csak akkor tud, hogy másik irányba gyűlölködik; vonzalma nyállal ken, gyűlölete köpköd. Állandó mértéke nincs, önmaga kavargó formátlanságához mér mindent; akármerre fordul, jó nem fakad belőle. A jelenkor legveszélyesebb ördög-násza: Érzelgősség úrnő és Propaganda úr egybekelése. Bármi képtelenséget akar a propaganda elfogadtatni, úgy alakítja, hogy a tömeg érzelgősségéből kiváltsa egyfelé a meghatódást, másfelé a fölháborodást és nyert ügye van. Az érzelgősség kétfejű nőstény: egyik feje édesen mosolyog és mohón csókolgat, másik feje könnyeket ont, harap és piszkolódik. Csókolgató fejét immár majdnem mindenki összecseréli a jósággal, szeretettel, erkölccsel, családiassággal, ízléssel, eszményi lelkülettel, harapós fejét pedig a joggal, törvénnyel, megtorlással, igazsággal. Korunk betegsége, a lelki talajtalanság és általános összezavarodás, innen ered: a kétfejű bestia mosolyából és könnyzacskóiból. Többet ártott, mint akár melyik szenvedély: a józan emberi mértéket összezavarta.

2011.02.23. 17:18:27

úgy hiszem vannak emberek, akik művésznek születtek, a művészetnek élnek és az eltartja őket, függetlenül attól, hogy az illető akarja-e azt, vagy sem. mások azért művészkednek, hogy megéljenek belőle. szeretik ezt az életformát, a jó fizetést, a lendületes életmódot, a sikert, hírnevet, egyéb izgalmakat, a kiváltságosság érzését. na, ezek a megélhetési művészek. ezzel ők is tisztában vannak és igyekeznek is úgy tenni, mintha nem érdekelné őket a pénz, próbálják rejtegetni a vagyonukat és a keresetük mértékét több kevesebb sikerrel. (már amelyik. aki nem, az nem is "művész" hanem celeb). mondhatod, hogy a megélhetési művész is művész, de azzal magát a művészetet alacsonyítod le. művészetként ma már szinte bármi eladható, hála a "feltörekvők" propagandájának, ma már szinte mindenki művésznek képzeli magát és ha odaken néhány színes pacát egy vászonra, vagy kiáll pucéran a színpadra a p*csét himbálni, máris elvárná, hogy dollármilliókat kapjon érte. valójában a művészet próbálkozás olyasvalaminek a kifejezésére, ami túl van az emberi értelem határain. szerinted az alföldi ezeket a határokat feszegeti? aligha. a kortárs művészet nem más, mint elbaszott és céltalanná vált létünk érdekesebbé tételének egyik hitvány megnyilvánulása. szóval el lehet fogadni a megélhetési művészek létjogosultságát, mert sokak szerint nem igazán kivehető a határvonal a művészet ill. a giccs között és nem tudom miért akarná bárki is elvenni tőlük azt az érzést, hogy lelkileg kifinomultabbak lettek egy olyan színházi darab megtekintése után, ahol oberon egy hatalmas műf*szon furulyázik. attól, hogy valami eredeti, még nem lesz művészi. (habár lehet, hogy a hangulatkeltésnek és botrányokozásnak is megvan a maga "művészete".) a művészet az élet misztériumáról szól, nem a mindenki számára nyilvánvaló sekélyes és/vagy ordenáré gondolatok jól kifundált előadásáról. a művészet maga a halál. az igazi művész belehal alkotásába. a többit kéretik nemes egyszerűséggel a szórakoztatóipar, vagy az iparművészet kategóriájába sorolni. ui.: az egyéni stílus önmagában még nem művészet, bármilyen ritka madár is mostanság. nem kell hasra esni minden parasztvakítás előtt.

st.anger 2011.02.23. 17:19:03

na, a név megint lemaradt.

M.A. 2011.02.23. 18:15:31

"két éves a blog" Igen, ez meg annak szól, akinek: http://www.youtube.com/watch?v=z3yHzQ21EHI

csakugy, mint 2011.02.23. 18:34:26

csakugy, mint az egesz blog osszefuggesekre kihegyezett elmeju ember blogja, nem hiszem, hogy veletlen

M.A. 2011.02.23. 18:50:58

Khm, házirend 5.§ első bekezdését itt egyre gyakrabban kerülgetik...

emjé 2011.02.23. 19:33:19

"Ne haragudj Rics, de az egész posztodban az esett a legjobban, hogy még Rimbaud nevét sem tudod leírni" Kösz prágagyár, hogy helyettem is szemétkedsz...:-) Miután Rics (2011. február 22. 21:21:56) leidiótázta a jobbikosokat, igazán nem értettem, miért hivatkozik Gaudi Nagy Tamás jobbikos képviselőre. "Nem tudom, hogy Gaudi neve mond-e valamit?" Nem túl sokat. Hacsak nem az Országgyűlés Interparlamentáris Uniójának magyar-izraeli baráti tagozatának elnökére gondolt. De ha a katalán építészre - Gaudíra - gondolt, akkor azért mond ezt-azt...

Rics 2011.02.23. 20:23:55

Rimbaud. Gaudí. Elnézést a helyesírási hibákért, ám azt hiszem elnézhető, mivel 1) indulatosan írtam, 2) az ember nem írja le ezeket a neveket naponta, és igen, elbizonytalanodik olykor, vagy a hév hevében leírja rosszul. Erről ennyit. A János vitézre: az egészben érthetetlen számomra, hogy miért baj, ha a Tündérország egy metróaluljáróban játszódik és kurvák vannak benne? Láttad az előadást? Akkor bizonyára értetted, hogy a felvonások díszlete milyen változásokon megy keresztül. I: Majdnem a száz évvel ezelőtti eredeti díszlet mása, ugyanolyan vetítéssel. (Megjegyzem, eredetileg Fedák Sári játszotta a János vitézt, ez az enyhén leszbikus vonal az nem erkölcsromboló? Vagy itt elfogadhatjuk a jelrendszert, de egy meleg színházigazgatónál meg nem?) Ebben a felvonásban elképesztően sok, hogy pofátlanul "JÁNOS VITÉZES" az egész. Amin fel kéne háborodni, az a zászló, ami akkor, mint a színpad, meg amikor kilyukasztják középen. De mivel ha jól értem, a János vitézt nem láttad, csak azt szajkózod, amit a médiában, bizonyos politikai oldalról nyomnak. II: A francia udvar, karácsonyfadíszekből. A GICCS csúcsa. III: Meghal Iluska, az előző felv. végén, törés. lecsúszás. János vitéz élete a fényből a legaljára megy. Tipikis hőstoposz. A hős megjárja a poklot, eze setben azt a lelki-poklot, hogy az egykori, otthoni szerelme, már nem olyan, mint volt, a körülmények sem olyan, ezért a szerelem sem működhet. Tapasztalatokban gazdagon hazaér, és már tudja, hogy amit korábban a világnak hitt, az csak egy kis doboz, de ő ott boldog, még Iluska nélkül is. Ezt jelenti a kurvaság. És még annyit fűznék hozzá, hogy a János vitéz c. daljátok nem Petőfi Sándor írta, hanem Kacsóh Pongrác, aki matematikus volt, és valójában a legolcsóbb zenei közhelyekből áll az egész darab. A szöveget pedig kocsmában írták, kb úgy, hogy körbeadogattak egy lapot, és a következő, mindig csak az előző sort látta. "A fuszulyka szára, fölfutott a fára, az én édes galambomnak, csókra áll a szája." Hát... akinek ez költészet... Ezek után nem értem, miért ne nyúlhatna egy modern rendező akárhogyan a darabhoz. Az pedig, hogy milyen volt a Szentiván, nem minősíti, hogy milyen most egy Alföldi rendezés. Az emberek érnek, változnak. Spike: jó amit írsz, én is így gondolom. Azzal egészíteném még ki, (és ez most nem neked szól) hogy egy alkotás mindig reflektál a korra, amiben született. Ha nem értesz egy képet, zenét, írásművet stb. akkor 1) nincs meg a kellő műveltséged, hogy értelmezni tudd az alkotást, 2) pont valami ilyesmi volt az alkotó célja, hogy szóljon, "hahó, baj van. a világ értelmetlen" St.anger: Alapvetően egyetértek, de nem szeretem az olyan sztereotípiát, hogy rossz, amikor valaki kiáll a pöcsét lengetni. Példának hadd hozzam fel a Katonás Ivanovot, ahol Fekete Ernő az egyik éjszakai jelenetben egy szál atlétában seggel ül a zongora billentyűire kínjában. Csodálatos jelenet. Minden elárul Ivanov állapotáról. Nem kell feleslegesen prűdnek lenni, mikor a meztelenség 1) természetes állapot 2) mindenhonnan ez jön evled szemben az utcán. Ha meg egy előadás annyira olcsó, h a meztelenséggel akarják megmenteni, azt véletlenül sem nézném meg. De nem a meztelenkedés miatt. Ja, és a művész nem hal bele minden alkotásába. Valamibe igen, valamiben pedig nem. A művészet munka. Csak részben lélek, más részben ugyanolyan technikai fogásokat tartalmaz, mint mondjuk egy asztalos tudása. Én nem láttam ezt a bizonyos Szentivánéjit, úgyhogy nem nyilatkoznék róla, így látatlanban csak annyit jegyeznék meg, hogy semmi kivetnivalót nem látok egy műfaszban, mert egyfelől Oberon és Titánia, Pukk, meg a többiek tündérek, bármilyen megjelenésük lehet elemelt, ráadásul O. és T. között ha nagyon egyszerűen nézzük a legnagyobb baj, hogy O. nem b.ssza meg Titániát rendesen. Titánia mérges, családi viszály. A lényeg, h indokolt volt-e adott esetben egy ilyen eszköz használata, vagy pusztán polgárpukkasztás. Ez utóbbival sincs feltétlen baj, csak a helyén kell kezelni a dolgokat. Azt hiszem mindenre válaszoltam, amire akartam, remélem nem ejtettem újabb hejesírási hibákat.

emjé 2011.02.23. 20:49:02

"remélem nem ejtettem újabb hejesírási hibákat." Ejtettélbazmegdehaggyuk:-) Reflektálnék én sokmindenre, de nem fogok. Mert jó végre olvasni a kétsoros vakkantások helyett a végre bő lére vett szenvedélyes sorokat a zenéről, a művészetről, színházról, köcsög rendezőkről (akkor is szénbánya:-) és arról, hogy egy kib@szott versről kinek mi jön le.

Rics 2011.02.23. 20:55:50

Az utolsó sorom azért erősen önironikus volt...

gyuffantó 2011.02.23. 21:08:53

lehet Magyarország virágzása egy kápolna építésnyire van? http://www.hegyvidekujsag.eu/archivum/archivum-2010-december/vilag-kiralynoje

gyuffantó 2011.02.23. 21:20:08

tessék MTV-s műsor a témában http://videotar.mtv.hu/Videok/2011/01/31/18/Atjaro_2011_januar_31_.aspx

Alienexperiment 2011.02.23. 22:09:43

Bőcsészek készüljetek: http://olajcsucs.blogspot.com/2011/01/hamis-tortenelem-hamis-nemzeti-hosok.html A 2012 blog azért picit gondolkozzon el, miért lehet mindenhol petőfi s. utca, és kossuth utca? (Széchenyi már kevesebb) Ha már ideológiagyártók, akkor lehetne Raymond F. Jones utca, Roger Dee, vagy Jack Williamson utca, vagy hogy a műveletlenebbek is értsék, pl. A.C. Clarke u., de nem, ez mind semmi, egyetlen zavarosfejű 20éves éretlen költő lenyomja mindet, akinek ez nem gyanús, az nem lát ki a fejéből. (és az említett írók egyike sem nőkhöz óbégatott, meg fogadott be mindenféle vakolós francia ideológiát, viszont átlátták az egész bolygó problémáit, és még MEGOLDÁSOKAT is felvázoltak) Alienexperiment

Alienexperiment 2011.02.23. 22:15:54

Sajnálatos, de a kit kit qúr meg szintre nem tudok lealacsonyodni, (kultúrának meg nem nevezném) de ez a legegyszerűbb, mindenki qúrjon meg valakit, és az összes probléma meg lesz oldva. (fogd rá a nyuszira) Valószínűleg a tojásfejű alienek a bolygót, mint egy ritka degenerált realitysót figyelik elszörnyedve, hogy van még lejjebb is? Hogyne lenne, elég elmenni a színházba, vagy bekapcsolni bármit, kinyitni egy verseskötetet, vagy úgynevezett szépirodalmat olvasni. Alienexperiment

emjé 2011.02.23. 22:37:52

"mindenki qúrjon meg valakit, és az összes probléma meg lesz oldva. (fogd rá a nyuszira)" Alien, én igazán szívesen veszek részt az összes probléma megoldásában, de a zátellenben lakó, nagyszemű, mosolygós tűzoltóné asszonyról ugyan ki hinné el, hogy a nyuszi járt nála? Használhatóbb alibi...?

Rics 2011.02.23. 22:44:15

Alien: az utcanevekkel egyetértek. Petőfi hol lenne ma, ha nincs a forradalom? Kossuth meg egy gyáva faszként viselkedett a végén. Stb. Senki nem kérte, h alacsonyodj le a ki kit kúr meg szintre. Nem is teljesen értem, ezt minek a kapcsán hozod fel, a művészet nem teljesen erről szól, bár ne felejtsük el, hogy az egyik legfőbb emberi motivációs erő, mindig is a szexus volt és az is marad. És ezzel nincs is semmi probléma. Valószínűleg a tojásfejű Alienek is szaporodnak valahogy, vagy tudnak egymásnak örömet okozni, ha erre nem képesek, akkor kösz, inkább választom a Föld nevű porfészket.

Alienexperiment 2011.02.23. 22:50:32

Az már nem az én gondom emjé, én emigrálok valamelyik bolygóra, ahol nincsenek utcák elnevezve költőkről, és nem őrült filozófusok találják ki, hogy mi legyen. Addig is, a művészet egy kritikus szemszögből: http://szenbanyasz.blog.hu/ A festőnő bosszúja, kiszabadult bányászok, evés ivás dugás, meg a megélhetési bűnözés a festészetben különösen jó, kár, hogy a költőkről , írókról nincs szó a blogon. Alienexperiment

Rics 2011.02.23. 23:08:32

Elég szellemtelen blog. Viszont még nem hallottam Tunickról, akit ezen a csodás helyen fikáznak. Rákerestem a képeire baromi jó egy csomó belőle. Legalább ennyi haszna volt a belinkelésnek...

emjé 2011.02.23. 23:18:48

Hja kérlek, miután ilyetén mód oldatnád meg velünk a problémát, te egyszerűen csak lelépsz egy másik bolygóra, mint qrva a díványól... Én meg naphosszat magyarázhatnék a főhadnagy úrnak a bolyhos farkincájú húsvéti nyusziról, meg valami szökésben lévő ismeretlen felbujtóról. Így már valóban nem a te problémád...:-)

prágagyár 2011.02.24. 00:06:02

Zui: Köszönöm.

Alienexperiment 2011.02.24. 10:21:56

Ki tud sokat Wilhelm Reich-ről, Rudolf Steinerről, és az éterkutatásról? (az elektromosságnak több fajtája van, amit mi használunk, az a természetben nem található meg, és a Rudolf Steiner által ismertetett 4-ből 2-nek a nem szerencsés kombinációja, ezért ráz pl.) Várok linket a HIDEG ELEKTROMOSSÁGRÓL, ide, vagy emailbe. Lindemann szerint a hideg elektromosság az elektromosság egyik tiszta formája (a 4-ből), és ERRE nem érvényesek a már felállított törvények (Ohm, Maxwell, stb...) ezért nem úgy viselkednek azok a berendezések, amik ezt használják. (overunity jelenség, szupravezetés-szerűség, stb..) Alienexperiment

M.A. 2011.02.24. 11:25:04

Ha a művészet neked cska az evés, ivás, dugásról szól, az azért van, mert eddig terjed a felfogógépességed. Ezért is vagy oda annyira a technológiáért. Mert az viszont tényleg csak az evés, ivás, dugás hatékonyabbá tételéről szól, az állati létszükségleteink kielégítését teszi egyszerűbbé. (Nem kell lemenni a patakhoz vízért, elég kinyitni a csapot, stb.)

Rics 2011.02.24. 11:34:44

Alien: ha ezek valóban léteznek, nem csak urbánlegendák, akkor miért nem csinálják meg? Rengeteg youtube videó van fent mindenféle ingyenenergia-gépről, meg új technológiáról, de érdekes módon, amint nekiállsz megcsinálni, nem megy. Vajon mi az oka ennek?

M.A. 2011.02.24. 11:46:06

Erre már leírta a választ százszor: "mert amint valaki megcsinálja, rögtön elviszik és eltüntetik és megölik és bezúzzák!"

Rics 2011.02.24. 12:10:08

Unokaöcsém épített egy pszi-kereket. Nem működött. És nem is vitték el.

prágagyár 2011.02.24. 12:25:01

Én sokat tudok a Wilhelm Reichről és csodálkozom, hogy őt nem büdöshippized le.

catsword 2011.02.24. 13:10:26

Rudolf Steinerről milyen ügyben kell mi? (életfilozófia, pedagógiai módszer, élete és munkássága....?)- amúgy elég felkapott lett mostanában, szerintem még neten is össze lehet olvasni róla a fontosabb dolgokat.

bananajoe 2011.02.24. 13:32:20

Foglalkozik itt valaki Zen meditációval vagy Zen Buddhizmussal? Ha igen akkor leírhatná a tapasztalatait :)

Alienexperiment 2011.02.24. 13:55:46

A TECHNOLÓGIA a valóság művészete, (most találtam ki) csak itt megmutatkozik egyből, ha valaki hazudik, vagy kókler. Steiner írásait keresem az ÉTERREL kapcsolatban, (ő 4féle éter/elektromosságról beszél) de a tojásfejű alienektől kapott infók is azt mondják, hogy az ELEKTROMOSSÁGNAK több fajtája van,(9-et mondtak) mi ebből ismerünk kettőt, használunk egyet. (a HIDEG elektromosságot nem használjuk, de már láttuk, a villám sem az amit használunk, mert abban van életerő elektromosság is,(ezzel kísérletezett Reich) okozhat olyan elváltozásokat, ami nem magyarázható, igaz a közönséges nagyfesz is, de nagyrészt a forró elektromosságot ismerjük és használjuk, erre igazak a felállított törvények) Egy ismeretlen tudományt próbálnak használni az "ingyenenergia" kísérletek, de mivel nincs aki le tudná írni a törvényeit, (Tesla kísérletei a legjobbak eddig, 100évvel ezelőttről) csak próbálkozások vannak, mint 200 éve a Galvani békacombbal, az irányításnak meg érdeke, hogy maradjon a tudatlanság, így könyebb kézbentartani a tömeget. (víz, gáz, villany) (persze az AREA51 már használja, de az nem kerülhet köztulajdonba, kíváncsi leszek, mikor jönnek elő vele) Alienexperiment

Diodara 2011.02.24. 13:59:25

Nézz Adyashanti előadásaiból párat! Nekem viccesen telt az utóbbi pár hét, hónap, néhány naponta megnéztem egy-egy videóját, amiben elmondta azt, ami előtte való napokban történt velem. :) Úgyhogy jó néhányat végigröhögtem, de mond hasznos dolgokat.

Alienexperiment 2011.02.24. 14:24:55

Ha valaki 100%-ban megismételhető kísérletet akar, nézze meg Dr. Konstantin Meyl (osztrák!) fizikus prof. KÍSÉRLETEIT (nem csak beszél!!), meg is lehet venni KITben a cuccot, oktatási célokra(!!!) nehogy valaki gyakorlati hasznosításon gondolkozzon, mert megüti a bokáját. (Tesla Longitudinalis hullámok) http://video.google.com/videoplay?docid=-4615804709108706714# Alienexperiment

bananajoe 2011.02.24. 14:58:17

Még egy tökoff kérdés, de ezen gondlkodok néhány napja: léteznek kísértetek? Mert ugye ha meghal a személy, a lelke folytatja tovább létciklusát és új testet ölt, stb. De akkor mik a kísértetek?

M.A. 2011.02.24. 15:20:56

Azok, akik nem tudnak továbbmenni, annyira ragaszkodnak az anyagi léthez. Mehetett volna a reinkarnációs bejegyzés alá.

bananajoe 2011.02.24. 15:25:32

Értem, csak már tettem fel ilyen régi bejegyézsnél kérdést és senki nem válaszolt rá, azt hittem azokat nem nézi már senki.

b_alin 2011.02.24. 15:49:20

Én nem értek a művészethez, de van egy erős érzés a szívem mélyén hogy a pöcsmutogatás nem az.

emjé 2011.02.24. 18:51:56

Csak érdekességként: Az előbb néztem a Mezzo-n Haendel Cleopatra-ját. Akadnak ott érdekes rendezések, de eddig ez volt a csúcs. A kb. háromszázötven éves operát az amúgy világhíres Natalie Dessay fedetlen fél cicivel - a másikat is csak némi tüll takarta - énekelte végig egy színházi díszletraktárnak berendezett színpadon Viszont igaz, hogy Caesar nem mutogatta a pöcsét. Szóval Alföldi nem egyedi eset...

Alienexperiment 2011.02.24. 20:05:38

Az 50-es, 60-as években kezdődött az ÚGYNEVEZETT (francia és olasz) művészfilmekkel, amik nem szóltak semmiről, de volt benne 1-2 jelenet nőkkel, ruha nélkül, és erre rámozdult az egész világ, főleg amerika, ott hatalmas karriert futottak be ezek a főleg zsidó "művészek". Ebből nőtt ki a pornóipar, meg a média-manipulációs technikák, ugyanis pl. az USÁban soha nem indulhatott volna el, a hagyományoktól idegen volt. (puritánok) Az összes degenerált "művészet" központja a francia-olasz régió, azt nem tudom, hogy miért, (sok a zsidó?) de onnen terjedt szét, mint a pestis. (milyen meglepő, hogy alföldiroberta buzi is, meg zsidó is, ebben tehetségesek) Alienexperiment

emjé 2011.02.24. 21:40:17

Jut eszembe, puritánok... Két zsidó beszélget a művészetről: -Mondja, kedves Kohn, és melyik a kedvenc operája? -Ugyan Grühn, melyik volna? Hát a Puritánok. -Aztán miért épp az ? -Abban a keresztények gyilkolják egymást, és egy zsidó írta hozzá a muzsikát, a Meyerbeer... Na, szóval mielőtt a nagy puritanizmus miatt remegve fosnám le a bokámat, az ugye nem volt idegen a "hagyományoktól", hogy milliószám irtsák ki a lenyúlt ingatlan jogos birtokosait?

catsword 2011.02.24. 22:28:25

Lesz valamikor írás, vagy csöndben megvárjuk, míg 2012 lesz? :)

Alienexperiment 2011.02.25. 00:24:01

Én a puritán vallásra gondoltam, meg azokra, akik Európából elmenekültek (amerikába), mert itt nem hagyták őket élni, a nagyobb szabadság, államtól független élet reményében. (ott azért egy darabig úgy élhettek a telepesek , hogy nem volt KÖZPONTI HATALOM, ami naponta beleugatott volna az életükbe, egymással kellett megszervezni az életüket, nem az állammal, adó nem létezett, magadnak dolgoztál) Nem lehetne valami elemzés a médiáról, pl. 2001 előtti és az utáni filmek (törésvonal) , esetleg különleges helyek és különleges festmények: Denveri Nemzetközi Reptér, és amit most láttam: BANK OF AMERICA központi épületében található freskók: http://vigilantcitizen.com/?p=5638 (mit akarnak ezek a vakolók, tényleg tudnak valamit a jövőre nézve, vagy csak zavaros, okkultista idióták?) Alienexperiment

M.A. 2011.02.25. 10:39:12

"Ebből nőtt ki a pornóipar" - a pornóipar az 1910-es években indult el, a '70-es évekre a házi videólejátszók megjelenése tette tömegcikké.

Rics 2011.02.25. 18:26:46

Tudom, hogy nem ide tartozik, de már úgyis elkanyarodtunk. Azt hiszem, hogy az arab világban zajló események igazolják a Blog vonatkozó részeit. Szerintem a helyzet nem fog jobbra fordulni. És előbb-utóbb háború lesz. Inkább előbb. Bocs az offért, scak most néztem ma még a híreket.

Alienexperiment 2011.02.25. 18:53:48

MA, rosszul tudod, a széles néptömegek részére semmi nem volt az 1910-50-es években, (képek maximum) én nem arról beszélek, hogy létezett-e, hanem, hogy elérhető volt-e. Nagy különbség. Az érdeklődést mérték le a "művészfilmekkel", utána indult be. (előtte még a törvényi hátterét is rendezték, mert az sem volt!) A videotechnika már a mozi után jött, be is csődölt a drágább mozi. (mármint pornómozi, fimre nem is forgattak utána, videomozivá alakultak át) Alienexperiment

Inlakesh 2011.02.25. 19:06:56

Amúgy Rics kommentjéhez még annyit, hogy szerintem az araboknál most tapasztalható forrongás valahogy kapcsolódik a jotengrit hét tevéjéhez és a félhold csillogásához. Aztán persze lehet tévedek. Remélem M.A. mielőbb megoldja a technikai problémát, mert már nagyon kiváncsi vagyok az előadásra.

2012 2011.02.25. 19:16:32

A nyirkai jóslatról nem esett szó az előadáson... De mi elég bizonytalanok vagyunk azt illetően, hogy az hiteles-e. Vannak más nyomai is annak, hogy a Jotengrit politikai célokat is szolgált a hiteles forrásgyűjtés mellett. (Pl. finnes hangzású nevek.)

Rics 2011.02.25. 19:28:06

Én még annyit szeretnék kérdezni, hogy a lázongásokról szóló információk felsőbb helyekről érkeztek?

Inlakesh 2011.02.25. 20:50:37

Tegyük fel, hogy a nyirkai jóslat hiteles... A kérdés számomra az, hogy miért olyan rövid a vége? Miért nincsen kifejtve részletesen a jövőbeni történések menete? Hogy lehet az, hogy az előző néhány kormány legalább olyan részletesen van jellemezve a jóslatban, mint a jóval fontosabb közeljövő eseményei? - Ráadásul ezeknek az eseményeknek a bekövetkezése bármelyik pillanatban lehetséges a jóslat szerint. Valahogy nem áll össze a kép. Ha hiteles a jóslat, akkor miért tűnik a legfontosabb rész finoman szólva is ködösnek? Elképzelhető, hogy az a bizonyos őstengerek istene egy lemúriai szellemcsalád tagja, aki viszont valmilyen okokból nem képes pontosan megmondani a mostani zűrös idők végkimenetelét?

2012 2011.02.25. 20:57:39

Na ezek miatt van nekem olyan érzésem, hogy ez kamu. A mátrixban is az orákulum a jóslatokon keresztül manipulált mindenkit.

Inlakesh 2011.02.25. 21:16:47

Az tény, de az orákulum legalább a jó oldalon állt. Ezt viszont nem tudhatjuk a jóslat készítőjéről. (legyen akár egy szélhámos, vagy valamilyen magasabb szinten lévő szellemcsalád tagja) Ha már orákulum, akkor javaslom, hogy tűzzük napirendre a mátrix megtárgyalását is. Valahogy az az érzésem a filmmel kapcsolatan, hogy többre hivatott, mint egyszerűen csak szórakoztatni.

2012 2011.02.25. 21:29:08

Április 19-én tartok előadást a trilógiáról.

matkom 2011.02.25. 22:10:26

2011. február 25. 20:50:37 Inlakesh: Azért rövid a vége, mert nem magyar gondolkodást tükröz. Jellemző példa: 2004-ben meghívást kaptunk egy müncheni kiállításra. Meghívónk - csupa jó szándéktól vezérelve - neten elküldte az útvonaltervet, ami kinyomtatva két-három A/4-es ívet tett ki. Indulási helyszínünktől Hegyeshalomig minden helységet aprólékosan megemlített. Az utolsó lap utolsó néhány sora pedig: Wien -Salzburg - München...:-)

newman 2011.02.25. 22:17:19

Ha már Mátrix: http://kataklizma.info/2011/02/11/piros-vagy-kek-a-matrix-c-film-elemzese Pont ma este néztem végig Géczy Gábor elemzését a trilógia első részéről. Aki még nem látta annak ajánlom. üdv: Laci

2012 2011.02.25. 22:40:48

Eléggé felszínes, pont ez az elemzés győzött meg arról, hogy erre szükség van.

newman 2011.02.25. 23:14:54

Igen, főleg azért mert a történet nem ér véget az első résznél. A 2. részben az "építésszel" folytatott eszmecsere is megérne egy misét. Kb 20szor néztem végig azt a pár percet de még mindig nem világos. Vagy a 3. rész vége az építész és az orákulum párbeszéde: - "Mi lesz a többiekkel? "Szabadon elmehetnek" Ezeket a részeket sem értem még igazán. Remélem kapok akkor válaszokat mert elég sok kérdés van bennem a trilógia kapcsán (is). Az eddigi előadásaid nagyon tartalmasak voltak. Csak így tovább és jó munkát! Laci

Alienexperiment 2011.02.25. 23:34:22

Szabadon elmehetnek: haláluk után újjászülethetnek valahol máshol?, lehet, hogy ez az összes vallás (helyi folklór) mondanivalója is, ha elég ügyes vagy, már nem kell IDE visszajönnöd. (a tojásfejűek, meg egyszerű turisták, idejárnak tanulmányozni a bennszülötteket) Ami tényleg kérdés, hogy miért "jönne" ide bárki, egy ennél jobb helyről? (küldetés, büntetés, kaland?) Alienexperiment

prágagyár 2011.02.26. 12:34:55

Alien, a filmekkel kapcs csak nem Fellinire, Truffautra meg Godardra gondolsz? Amúgy az erotikus filmek körülbelül egyidősek a mozival. Nemhogy a 10es években, de az 1890es években is voltak már erotikus filmek. Pornók meg 1968 óta vannak, amióta az ifjúság lázadását kilóra megvették az utolsó morzsáig. A nyirkai jóslatnak van egy erős mához-szóló íze. Olyan dolgok felett siklik el, amik a maguk idejükben igen nagy jelentőséggel rendelkeztek, ám mára javarészt kikoptak a köztudat emlékezetéből. A jelen aktuálpolitikai viszonylatokba viszont olyan részletességgel megy bele, ami már-már zavarbaejtő. Szerintem valami posztposztmodern netbűvölés lehet. :)

st.anger 2011.02.26. 16:41:43

"A Yotengrit Egyház főbácsájának 4.sz internetnyilatkozata A NYIRKAI JÓSLAT terjesztőinek, kommentátorainak Sajnálattal észleltük, hogy a NYIRKAI JÓSLAT ami a Yotengrit 2.című könyv része, forrás megjelölés nélkül, nem elkülönített kommentátorokkal, a szerzői jogokat semmibe véve forog közkézen. Emögött anyagi haszonszerzés szándéka, vagy szélsőséges politikai célok, esetleg a Yotengrit mozgalom lejáratásának szándékai feltételezhető. Tájékoztatjuk e fórumokat hogy a továbbiakban akár jogi eszközökkel és anyagi kártérítés igényével is fellépünk! A Nyirkai Jóslat jogdíjával kapcsolatos kérdéseket elintézhetik az alábbi e-mai címen: Máté Imre nyirkaijoslatjogdij@gmail.com" na kérem ez a nyirkai jóslat!

marioatreides 2011.02.26. 16:59:38

Ok, akkor már tudjuk, hogy ki a jóslat szerzője. (Tán csak nem Lapkumánja főtáltos ügyvédjével fog meggyűlni a bajunk a bíróságon?)

prágagyár 2011.02.26. 17:45:14

"Emögött [b]anyagi haszonszerzés szándéka[/b], vagy szélsőséges politikai célok, esetleg a Yotengrit mozgalom lejáratásának szándékai feltételezhető." Uramteremtőm, irgalmazz lelküknek! :D:D:D:D:D

catsword 2011.02.26. 20:07:00

"Ami tényleg kérdés, hogy miért "jönne" ide bárki, egy ennél jobb helyről? (küldetés, büntetés, kaland?)" - Csak :))))

emjé 2011.02.26. 20:42:42

Nemtom mire a hiszti. A www.yotengrit.com/hu/ olyan hivatalosan hangzik, hogy csak na. Az egész jóslat megtalálható rajta mindennemű retorzió kilátásba helyezése nélkül. Ja, és ez külön tetszik: "Emögött anyagi haszonszerzés szándéka,..." Tessékmondani, hogyan...:-)???

marioatreides 2011.02.26. 21:10:01

További érdekesség, hogy ezen a videón 3:14-től látható sátor teljes egészében valami lapp cuccnak néz ki: http://www.youtube.com/watch?v=5MsPAHLjAhI Felismerhetőek egyes nagyon ősi motívumaink (pl. kör-kereszt az oltáron), de az egész mintavilág szögletesítve, merevedve van, hiányzik belőle a magyar hagyomány terjengő, szétágazú, burjánzó életszerűsége - ebben a különbségben tetten érhető egy szerves, életcentrikus, pulzáló mérsékelt égövi kultúra észak felé, az örök hideg világa felé terjedés közbeni szórványosodó lokalizálódása. Ráadásul ezek a nevek: Yotengrit, Ukku, Lápkumánja... Minél többet hallok erről az irányzatról, annál ellentmondásosabbnak érzem.

seh 2011.02.27. 00:03:01

És mi a helyzet az Arvisurák azon részével, ahol az amerikai őslakosokat vagy a kontinenst (rég olvastam, nem tudom pontosan idézni, és nincs kéznél egy példány, hogy utána tudjak nézni, így elnézést kérek a hibákért) az Indijó-om megnevezéssel illetik. M.A. tudom, hogy hideglelésed van a tankönyvekben tanított dolgokkal kapcsolatosan, de azt tanították réges régen az iskolában, hogy az "indián" megnevezés tévedésből történt, mivel Kolumbusz azt hitte, hogy Indiában kötött ki. Az Arvisurák pedig régebbiek, mint az úgynevezett Amerika felfedezése, nem beszélve arról, hogy Kolumbusz pontosan tudta, hogy hova ment, pontosan tudta, hogy mit akart, az, hogy összetévesztette az ameriaki őslakosokat az indiaiakkal, az kamu. És mégis ezzel a kamu-névvel nevezik meg az ameriaki indiánokat az Arvisurákban. Még a legelején, a teremtésnél. Akárhogy is történt, ellentmondás van. Erről valaki tud-e mondani valamit? Mármint az Arvisurák hitelességéről?

M.A. 2011.02.27. 09:24:50

Az Arvisurákat a XX. században írta egy ózdi kohász, ezt azért figyelembe kell venni. Kétségkívül médiumként működött valamilyen magasabb szellemi hatalom számára; dehát az Arvisurák kézirata nyolc köbméter, kizártnak tartom, hogy minden száz százalékosan átjött információ legyen. Ilyen médium nincs a földön. Az "indián" elnevezésről meg csak annyit, hogy az "Amerikáról" meg azt tanítják, hogy Amerigo de Vespucci ígymegúgy (kíváncsi vagyok, egyáltalán létező személy volt-e), holott észak-amerikai indián nyelvekben Merigának hívják azt a csillagot, ahonnan az indiánok szellemi értelemben származtatják magukat (mint a magyarok meg a Szíriusz érdekes esete).

2011.02.27. 10:53:01

Onnantól kezdve hogy bizonyos emberek önkényes jogot formálnak a jóslatra és terjesztésére (ami lehet hogy csak azért van hogy minél jobban feltüzelje a böngésző népeket és terjesszék mindenhol) valóban el kéne gondolkozni hogy hiteles-e...

seh 2011.02.27. 11:33:38

Leírva valóban huszadik századi, de a szájhagyomány annál régebbi. Itt láttam én az ellentmondást. A Merigáról még azt is olvastam, hogy egyik törzs és a törzs nyelvének is ez volt a neve. Így már inkább helyibb vonatkozásó a név és hitelesebb is.

M.A. 2011.02.27. 11:50:07

Nem tudok róla, hogy az Arvisuráknak bármiféle szájhagyomány-alapja lenne. Az a Yotengrit.

seh 2011.02.27. 12:14:10

Még a legelején említi, amikor Paál Zoltán találkozik azzal a pasassal, aki elmondja neki a dolgokat. És az a pasas azt mondja, hogy ő is úgy hallotta, és hogy ez évszázadok óta így megy, mindig kiválasztanak egyet, aki őrzi, majd továbbadja a hagyományt. Valahol utána nézek, hogy nem keverem-e valami mással, de úgy emlékszem, hogy az Arvisurákban van.

seh 2011.02.27. 12:23:38

Megtaláltam a Wikipédián. "Paál találkozása az Arvisurával 1944. decemberében munkaszolgálatra behívták és többedmagával Németország felé irányították. Egy ötvenfős szovjet ejtőernyős partizáncsoport, akik akkoriban a Sajó és Vág vidékére érkeztek, Paál Zoltánt (véletlenszerűen) e menetből megszöktették. E partizáncsapat egyik fiatal huszonéves tagja volt Szalaváré Tura, akinek nagyapja történetesen a manysi fősámán unokája volt. Tura a szlovákiai hegyek közötti bújdosás során mesélt Paál Zoltánnak először az Arvisurák létéről. Tura ekkor kvázi átadta Paál-nak az Arvisurák világlátását, majd egy rögtönzött medvetoron őt ősi hagyomány alapján beavatta. Tura kiválasztottnak nevezte Paál Zoltánt, aki hevesen tiltakozott minden efféle dolgotól. Eztán mindketten német fogságba estek, túlélték Drezda bombázását is, majd valahogyan hazakeveredtek, ám Tura nem sokkal később Szombathelynél egy bombatámadásban Paál Zoltán karjai között meghalt." Rosszul fogalmaztam, de a lényeg így is megvolt.

M.A. 2011.02.27. 12:35:50

Hol van itt a szájhagyomány útján való tanítás? Pláne egy manysi fősámán unokája? Beavatást kapott, hogy aztán leírhassa, amit küldenek rajta keresztül. Ebből a szempontból mindegy, hogy manysi, indián vagy japán a beavatód.

emjé 2011.02.27. 14:08:23

Véleményem szerint a sztálini (judeobolsevik) propagandagépezet nem csak a Pravdát, a terrort, a koncentrációs táborokat, a Csekát/GPU-t stb... használta fel céljai elérése érdekében, hanem okkult eszközökkel is operált - ilyen volt pl. Szalaváré Tura, majd a 'beavatott', írómédiummá lett Paál Zoltán munkássága is. Diszkrét bája a dolognak, hogy míg az Arvisurát az úgynevezett nemzeti oldalon őstörténeti dokumentumként tartják nagy becsben, addig nem felejtkeznek el a Habsburgok által finanszírozott Hunsdorfer-féle, máig akadémiai szinten elismer finnugrászatot folyamatosan szidalmazni.

Alienexperiment 2011.02.27. 14:10:58

Halleluja, Ámen! Sokra megyünk vele, főleg, ha eddig az összes átadásnál torzult a tartalom, ma meg már hamisítványok és hazugságok tömkelege is kering. Egyszeűbb lenne valamilyen műszaki cucc "átadása" (elvi, leírás) amiből NEM LEHET fegyvert barkácsolni, és mindjárt előrébb lennénk, főleg, hogy ezzel egyúttal meglenne a bizonyíték is a csenelinges információátadásra, a jószándékú magasabbrendűektől. Alienexperiment

M.A. 2011.02.27. 14:18:09

Ha az összes átadásnál torzult a tartalom, hogy hozzák át az áthozógép kapcsolási rajzát? :D (Költői kérdés...) emjé, mire alapozod, hogy az Arvisurák kommunista hamisítvány? (Mondjuk azon kívül, hogy a saját világképeddel nem illik össze.)

emjé 2011.02.27. 14:54:13

"kommunista hamisítvány" Írtam volna ilyet? Okkult eszközök egyebek közti használatáról beszéltem. Mint ahogy Hitler is nem kevés kalóriát feccelt az okkultistákat, parafenoméneket és egyebeket egybegyűjtő ANENERBE-be, és mint ahogy a mai nagyhatalmak is szívesen és eredménnyel alkalmaznak okkult technikákat, természetesen az ismert eredetű bolsevizmus is élt vele. Egy félrevezető dokumentum nem feltétlenül úgy készül, hogy néhány megátalkodott esténként egy koncepció mentén nekiáll körmölni. Ha én csinálnám, beavatás címén egy arra alkalmas illető nyakába akasztanék egy szószátyár entitást, aztán hozzanak össze egy raklap ánégyest.

Inlakesh 2011.02.27. 15:01:18

"Egyszeűbb lenne valamilyen műszaki cucc "átadása" (elvi, leírás) amiből NEM LEHET fegyvert barkácsolni, és mindjárt előrébb lennénk" Egy dolgot mutass nekem, amiből a leleményes ember ne tudna fegyvert készíteni... :D

st.anger 2011.02.27. 17:27:29

úgy tudom egyébként, hogy ezt a máté imrét a cocialisták is kitüntették a finnugribugrizmus kutatásában (vagy mifene) elért jelentős eredményeiért. hogy még a módszerváltás előtt-e vagy utána, arra már nem emlékszem.

Alienexperiment 2011.02.27. 20:30:42

M.A. lehet, hogy egy 1 db A4-es lapon elférő elvi blokkvázlatot egyszerűbb lecsenelingelni, mint 100ezer oldalt? Nehéz kérdés, hogy miből nem lehet fegyvert készíteni, (ezt rábíznám a magasszintű létformákra, biztos tudnak rá választ) de ma amikor mikrohullámú fegyverek meg hagyományos fegyverek ilyen számban és minőségben vannak, éredemes-e valami olyanból elkezdeni fegyvert barkácsolni, ami nem arra készült? Pl. VÍZBONTÁS nem elektrolízissel. (ebben a másfajta elektromosság felhasználása a kulcs, nyilván LEHETSÉGES belőle fegyvert készíteni, pl. mint a Stargate ZAT gun, de az alig jobb, mint a hagyományos gépfegyverek, sőt konkrét harcban sokszor rosszabb, tehát minek erölködni, viszont a bontóval termelt H2 és O2 az kompletten helyettesítheti az olajat, meg a gázt, és szennyezésmentes! Ebben ez ver mindent, míg fegyverként aligha. Alienexperiment

newman 2011.02.27. 20:41:12

Nem tudom láttátok-e Born Gergely előadását: http://www.magyartaltos.info/index.php/tar/49-born-gergely/510-born-gergely-arvisura-eloadas Bennem elég sok kétséget támasztott az Arvisúrával kapcsolatban. Laci

st.anger 2011.02.28. 18:39:45

átlépted a 6 hetes lélektani határt :)

Alienexperiment 2011.02.28. 20:27:18

Itt egy A4-es blokkvázlat: (fasiszta olasz tudósok kis csoportja kapta meg, és máris összeraktak egy "hidegfúziós" cuccot, ami több, mint 20-szoros hatásfokkal tud vizet melegíteni. Gázkazán, elektromos vízmelegítő tudna működni a mai árak 10-edéből, alig várom, hogy a boltokba kerüljön.) Itt a hír:(2011 január 24. valahogy a magyar híradókba nem bírt bekerülni, nem is értem miért) www.eetimes.com/electronics-news/4212428/Italian-scientists-claim-cold-fusion-success?pageNumber=1 itt a sajtótájékoztató, angol felirattal: www.youtube.com/watch?v=L4JUJhkpc3I&feature=related Alienexperiment

teGergő 2011.05.15. 12:56:25

Prolitápos értelmezésben érdekesen hangzik: "MINDEN NAPI KENYERÜNKET add meg ma..." :P
süti beállítások módosítása