HTML

A Játék Neve: Föld

Ez a blog arról szól, hogy hogy működik a világ valójában. Túl a látszatokon, a manipuláción, a mindent átszövő hazugságon és felelősséghárításon. A jelenkor eseményeinek mozgatórugóival is foglalkozik, ahogy a régmúltba is tapogatózik visszafelé, egészen az emberi lét kezdeteiig. Mindez egy sokéves kutatómunka eredményeire támaszkodik. A blog korábban "2012 blog" címen működött a blogol.hu szerverén. Kapcsolat: blog2012 kukac freemail ponnt hú!

Friss hozzászólások

  • Lazur: @Nikiló: www.youtube.com/watch?v=TQcqOW39ksk Apropó, és az már smafu, hogy a kínaiak azért akarnak... (2023.09.15. 00:32) Emberek, Irányítók és a Háttérhatalom
  • Gergő92: Nem csak én szoktam néha felnézni ide. :) (2023.01.18. 00:00) Mire készülnek a Marson?
  • Lazur: Ez egész friss: futureofhumanity.report/en www.youtube.com/watch?v=MYJFc3vA6N4 Csak a rotary klu... (2023.01.10. 18:29) 2019
  • Lazur: Szűk tíz évbe telt, de lassan a híradóba is bekerül ahogyan Kínában készülnek a cellák. www.youtu... (2022.12.05. 01:07) AUTOKRÁCIA (szerk)
  • Gergő Bohrát: A mostani események fényében bár 10 év késéssel, vagy inkább több, de csak efelé haladnak a dolgok... (2022.04.23. 22:12) A Jobbik és az Irányítók
  • Lazur: 2012 helyett 2021, de itt a mátrix 4. része: www.youtube.com/watch?v=JQVHrXek73E (2021.12.17. 20:30) Előadás videó - A Mátrix-trilógia (szerk)
  • Kápráz: ...Történt egyszer, hogy Noé szőlőt telepített, de a bortól megrészegedvén meztelenül feküdt sátrá... (2021.12.11. 21:02) Előadás videó (szerk)
  • maztro: @Gergő Bohrát: Szeretnek minket behúzni a csőbe, a cikk lényegében minden pontján prezentálja azt,... (2021.08.26. 05:03) Menetrend (szerk)
  • dangbird: Új nagy ívű, félelmetes novella a személyes blogomon: marioatreides.blog.hu/2020/01/06/nem_tehete... (2020.01.06. 10:36) Olyan, mintha
  • dangbird: ferfiakklubja.hu/fk_magazin/az_fk_noi_tamogatoi_korebol/amikor_nem_fogadjuk_el_a_ferfi_es_no_kozot... (2019.11.13. 10:09) A házasságról

Utolsó kommentek

Az Univerzum

2009.08.24. 15:08 dangbird

Be kell iktatnom ezt a bejegyzést az ígért következő bejegyzés elé, mert ahogy megpróbáltam azt megírni, szembesülnöm kellett vele, hogy túl sok fogalommagyarázó kitérőt kell tennem – most ezeket megpróbálom összefoglalni egy bejegyzésben.

Az Univerzumban nincsen demokrácia. Ez azt hiszem, az eddigi néhány bejegyzésből meglehetősen tisztán kiderült.

Az Univerzumban nem egy csomó lény kaotikus futkorászásának, kavargásának eredőjeként kialakult erőegyensúly uralkodik. A lapokat felülről osztják, minden hatalom Istentől jön, közvetlenül vagy közvetve. Ő a teremtője, a tulajdonosa és a korlátlan jogkörrel bíró „rendszergazdája” az Univerzumnak. Az Univerzum Legmagasabb Szellemi Hatalmai (a továbbiakban: Mesterek) az ő közvetlen felhatalmazásával bírnak, és gyakorlatilag megoszlik közöttük az isteni mindentudás és mindenhatóság legfelsőbb privilégiuma, melyből minden egyéb hatalom, erő és képesség is származtatható, egészen a legtriviálisabb tetterőig, mellyel a hangya hátára veszi a leejtett morzsát. Így a Mestereknek lehetőségük van csillagrendszereket vagy akár egész galaxisokat teremteni vagy kitörölni a létezésből.

Az Univerzum nem teljesen egységes rendszer. Vannak ugyan egységes, mindenhol és mindenkor érvényes szabályai, azonban ezek semmiképpen nem azonosak az általunk ismert természeti törvényekkel – a fizika, kémia, biológia törvényei legfeljebb esetleges folyományai ezeknek az egyetemes törvényeknek, melyek minden rendszerben más és más módon és logika mentén jelennek meg. Hogy egy számítógépes példával érzékeltessük, nincs az Univerzumban egy Központi Szerver, ami az egész létezést mindenestül implementálja, hanem sok „kis” szerver van, asztrálhatalmasságok ezermilliárdjai, amelyek „jöhetnek” akár közvetlenül az asztrális létezés ősforrásaként szolgáló ún. Univerzális Formából, vagy akár „születhetnek” egymásból is. („Jöhetnek” és „születhetnek” idézőjelben, mert itt valójában egy egységes létezésben megjelenő szingularizációs folyamatról van szó, de ez most nem tartozik ide.) Az egyes rendszereknek megvannak a maguk szabályai, a maguk helyi törvényei, mind fizikai, mind szellemi szinten – és természetesen megvannak a maguk egyéni hatalmi privilégiumai is, tehát az, hogy valaki egy rendszerben szinte „mindenható”, nem jelenti azt, hogy egy másik rendszerbe egyáltalán belépési joga van.

Az egyes rendszerek feletti rendszergazdai jogosultságokat a Mesterek osztják ki, ezeket a jogokat nevezzük szimbolikusan „mesterkulcsoknak”. Aki egy rendszer minden mesterkulcsát a kezében tartja, az gyakorlatilag korlátlan hatalommal bír az adott rendszer felett. A mesterkulcsokat erővel vagy csellel megszerezni képtelenség, mint ahogy „eldobni” is (a velük járó felelősséggel együtt), csak önként lehet átadni és átvenni őket.

Az egyes rendszerek között óriási különbségek vannak. A leggyakrabban használt 7-es tagozás szerint vannak sötét rendszerek (egyes, kettes szintű), sötétszürkék (hármas szintű), világosszürkék (négyes szintű), és fehér vagy fényrendszerek (ötös, hatos, hetes szintű). Míg a sötét rendszerekben a fizikai létezés kiemelkedő fontosságú, a fényrendszerekben már nincs is „fizikai síknak” nevezhető létforma, minden szellemből van, a képzelet és a valóság között nincs különbség, az ott élő lényeknek pedig létszükségleteik nincsenek – soha nem éhesek, nem fáradtak, nem fáznak, nincs melegük, nem álmosak, stb. Nincs alvás, ébrenlét, részegség, meditáció vagy halál – csak egyetlen tudatállapotot ismernek, és a létezésük összes síkján egyszerre tudatosak (ők nem is osztják síkokra a létezést, csak mi fogjuk fel így az ő világaikat).

A 7-es tagozás a rendszereket lakóik elvárt szellemi fejlettsége alapján osztályozza. „Elvárt”, mert egy rendszerbe – normális esetben – nem léphet be akárki, hanem a belépési szabályok bizonyos helyi létformához bizonyos szellemi fejlettséget és vágyszerkezetet írnak elő. Akinek hajlama van pl. ölni, annak egyrészt nincs keresnivalója egy fényrendszerben, másrészt nem is tudna ott magával mit kezdeni, hiszen ezt a hajlamot ott nem tudja kiélni.

A 7-es mellett létezik a 14-es vagy védikus tagozás is, amely aszerint osztályozza az egyes rendszereket, hogy az élvezet és a szenvedés aránya milyen. Értelemszerű, hogy a kétféle tagozás összefügg egymással, hiszen minél fejlettebbek egy rendszer lakói szellemileg, annál kevésbé hajlamosak akár véletlenül, akár szándékosan szenvedést okozni egymásnak vagy önmaguknak. A védikus tudás ezen skála szerint különböztet meg „mennyei” és „pokolbolygókat”. A pokolvilágokon felvett testek jobban alkalmasak mind a szenvedés elviselésére, mind a harcra, az önvédelemre és az agresszióra. A magasabb világokban a fizikai test és a fizikai harc fontossága fokozatosan csökken, majd a fényrendszerekben meg is szűnik. Az, hogy az ördögi lényeket a keresztény mitológiában patával és szarvval rendelkező lényekként ábrázolták, nem hiba – attól még, hogy az ilyen kinézetű lények a földön békés növényevőek, a 14-es beosztás szerinti alacsonyabb világokban harcias fenevadak lehetnek, sőt bizony valóban ők azok, akik a pokolkirályoktól, a sötét rendszerek uraitól felhatalmazást és mágikus erőket kapnak, hogy felvigyázói legyenek az ott élő, adott esetben akár náluk szellemileg fejlettebb (emberhez hasonló) lényeknek is. A növényevőknek általában két oldalon van a két szemük, míg a ragadozóknak párhuzamosan előre néz (persze vannak kivételek), azonban szerintem mindenki látott már előrenéző szemű szarvast, de senki nem tudná megmondani, hol… 10. szinten pedig a macskáknak is oldalra néző szemük van, és békésen legelik a füvet.

A Naprendszer a 7-es szintű felosztás szerint kettes szintű, tehát sötét rendszer, a védikus felosztás szerint pedig 7. szintű, tehát nagyjából középszintű – lenne, azonban ez az utóbbi időben jócskán lecsúszott, már inkábbis az 5. szintű pokolvilágok közé vagyunk sorolhatóak.

Egy szellem, illetve szellemcsalád normális utazási folyamata a legalacsonyabb szintű világokban kezdődik, legalacsonyabb szintű lényekként, majd fokozatosan egyre feljebb vezet, keresztül az individuális léten, végül pedig a fényrendszereken át az individuális lét fokozatos újra feladásával elvezet a végső kozmikus megvilágosodásig, a létezés minden formájának feladásáig és a Mesterek közé való belépésig. A szellemcsaládokat fontos megemlíteni, ezek azok a nagyobb szellemi entitások, amelyeken belül egy osztódás-jellegű szingularizációs folyamattal az individuális lények létrejönnek, majd ismét visszaolvadnak egy nagyobb kollektívába – természetesen egy szellemcsalád szintén része egy még nagyobb kollektívának, és így tovább; minél nagyobb léptékben nézzük az Univerzumot, annál inkább azt látjuk, hogy egyetlen hatalmas élőlény ömagukban értelmetlen sejtjei vagyunk. Sejtes felépítés helyett talán célszerűbb lenne ezt a lényt a tűzhöz hasonlítani, amely ugyan lángnyelvekből áll, de a lángok között nem lehetséges éles határvonalat húzni, egyetlen egybefüggő jelenség az egész.

76 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekneve.blog.hu/api/trackback/id/tr546226118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lololok 2009.08.24. 17:18:11

Annyit kérdeznék: honet szedted ezt?

2012 Blog 2009.08.24. 17:31:07

A válasz mindig ugyanaz: kutatás. :) A 3. rádióban terveztünk a kutatásosdiról részletesebben beszélni, de egyelőre nem bírtuk felvenni. Különben meg akkor mit fogsz szólni a következő bejegyzéshez...? Tiszta fantasy lesz...

PortaS 2009.08.24. 19:39:06

Nem tartom magam földhözragadt elmének, de egyre inkább érdekel a 3. rádióadás, s benne a kutatási módszereitekről pár gondolat. (Ezen mondatomban ne keress iróniát, tényleg érdekel). Szemrád Nándi Holdra szállással kapcsolatban "kútfőként" emlegette a regressziós(?) hipnózis alanyait. Már itt a szokvány ismeret-halmazommal volt egy olyan érzésem, mintha mézet kaszálnék, bár a Cube c. filmben is volt megoldás, végül ki tudtak jönni a feladványból. Frederik Pohlnak van az Átjáróval induló regényfolyama (asszem 5-nél tart), és abban olvastam hasonló dolgokat. Lenne szokásos kérdés is, rövid, tömör. Esetleg érdeklődő pajtásoknak ajánlott irodalom? :)

Lili 2009.08.25. 09:20:39

Én is próbáltam már könyvajánlót kérni, kitérő választ kaptam. De nem baj, a könyvekben sem bíznék jobban.

PrágaGyár 2009.08.25. 10:15:53

Ez egyre érdekesebb. :) Hitetlenkedőknek pedig, attól, hogy ti más szögből látjátok a dolgot, ezek itt mind lehetnek igazak. Ahogy az abszolút igazságot is max tapasztalni lehet, elmagyarázni legfeljebb bizonyos szögekből tudjuk. Könyvekből, információkból egyedül aligha világosodhat meg az ember. Tapasztalás szükséges, ami munkával jár. Gondolkodjatok szimbólumokban, de ne vegyétek saját interpretációitok - sem másét - túl komolyan. Ez az első lépés.

PrágaGyár 2009.08.25. 10:17:26

Ajánlott irodalom egy 'civiltől' :) Weöres Sándor: A teljesség felé.

Lili 2009.08.25. 13:11:35

PrágaGyár, köszönöm! Nem értem teljesen, de a lényeg átjön, úgy érzem.

Szeter 2009.08.25. 14:26:53

Az emberiség egy szellemcsalád vagy több?

2012 Blog 2009.08.25. 14:32:39

PortaS: egyébként a fenyorveny.info oldalon van egy pár szó a kutatási módszereinkről... Szeter: Mint írtam, az egész Univerzum is egy nagy szellemcsalád, ugyanakkor természetesen az emberiség is tagolható szellemcsaládokra, illetve egyes szellemcsaládoknak csak egyes részei, tagjai élnek itt a Földön, mások viszont más rendszerekben. Minden úgymond "nagycsalád" végignyúlik az egész Univerzumon a legalacsonyabb rendszerektől a legmagasabbakig, hiszen mindenkinek van egy nála szellemileg fejlettebb "szellemi atyja".

pasinszki 2009.11.01. 11:30:30

Nem igaz az egész. A világ lapos, tányér alakú, 4 elefánt tartja, amik teknősbékékon állnak, azok megint elefántokon, aztám lejjebb más csak tenősbékák vannak.

2012 Blog 2009.11.01. 11:59:11

Ha már szóba került a lapos világ, meg a sötét középkor is ma: http://bombagyar.hu/index.php?post=2631

Diodara 2010.01.14. 21:39:55

Erről mi a véleményetek? http://hu.wikipedia.org/wiki/Dogonok

zui 2010.01.14. 22:15:35

Diodara, Jó úton jársz az igazság felé!

zui 2010.01.14. 22:29:37

A decemberi norvég spirál sem az volt, aminek a hivatalos média beállította. http://hu.wikipedia.org/wiki/Spir%C3%A1lgalaxis Ugye kicsit hasonlít a videóban látható képekre? Itt az ideje megbarátkozni a nagyon nevetségesnek TŰNŐ VALÓSÁGGAL!

steinerista 2010.01.14. 23:12:03

Zui, ezt kifejtenéd bővebben? Mi volt az? És minek látszott??

Diodara 2010.01.14. 23:35:52

Zui, csak én érzem magam eltévelyedettnek? :)) Mindenesetre itt már nem állhatok le. A skandináv sztori nagy hazugság, a hivatalos sztori szerint egy meghibásodott rakéta volt az. Na most a jelenség 2 percig tartott és egy fix középpont körül örvénylett, szóval jól kiszámíthatták azt a meghibásodást. :)

zui 2010.01.15. 00:04:16

Hát jó! Én nem tudom nem komolyan venni, azt a sok kapcsolattartót, aki az Univerzum különböző civilizációinak üzenetét közvetíti egyre nyíltabban és egyre elszántabban. A Biblia sem szól másról. Egyre több gyermek beszél "különös" dolgokról, álmokról. Ezek mind jelzések. De hát mire is? Arra, hogy végre feltegyük magunkanak a kérdést. Ki vagyok én, mit akarok én, miért is vagyok itt? Miért vagyok itt, ha már mindennel tele van a ...m , miközben szeretem az embereket és egy jobb világot szeretnék. Egy olyat, mint amilyenben pl.a Hupikékek élnek. Megteremteni harccal nem akarom, mert az élet számomra SZENT. Mindenkié! Azt is tudom, hogy ezzel sokan vannak így. Mi hát a megoldás? El kell innen menni! Az idő pedig el is érkezett rá. Nem csak a sötét erőknek lesz erre lehetőségük. Erre minden olyan embernek lehetősége lesz, aki erre vágyik. A többiek maradhatnak, mivel ők még ITT szeretnének tovább tanulni.Az idegen civilizációk jelenléte az USA számára gyümölcsöző kapcsolat, de titkolják, mivel minden érdekük ehhez fűződik. A sötét erők célja a Hatalom!Ezt pedig csak addig tudják fenntartani, amíg az emberek félnek. Amikor végre felébredünk és nem félünk tovább,akkor elhisszük, hogy van egy végtelen jó Teremtő, akihez "közelebb" lehet kerülni, ha ezt az ember már akarja, és magasabbrendű vágyai vannak. Nem folytatom tovább...Beidéznék egy kontakta közvetítést a spirálról: " Máté azt mondja, hogy ez az eddigi legmélyrehatóbb jel más civilizációkból jött testvéreinktől, hogy az az idő közeleg, amikor a jelenlétüket megfelelően tudomásul veszik - és már nincs arra lehetőség, hogy azok, akik nem akarják, hogy ez megtörténjen képesek legyenek ezt a drasztikus jelenséget megmagyarázni. A spirál azt a töretlen kapcsolatot jelképezi amely összeköt minden lelket, aki a kezdetek fényéből származik- a középen lévő intenzív fény - és a Föld felé irányuló kék spirál a legerőteljesebb nyilvánvalóság, hogy az ő vágyuk az, hogy mi is tudatosan kapcsolódjunk össze velük abban a szellemben, ahogy ők is jöttek. Az időpont és a helyszín is jelentős, azért lettek kiválasztva, hogy megjelöljék Obama elnök Béke Nobeldíjjal való jutalmazását, a látomásáért és elszántságáért a világbéke megteremtése érdekében és azért, hogy ők jelezzék, itt vannak és segítenek ezen cél elérésében." Vagyis a spirál egy gyönyörű SZIMBÓLUM volt, ami a szándékaik TISZTASÁGÁT tükrözi!

Diodara 2010.01.15. 00:16:13

Mi is az USA? Nem a nemzet mögött van a nagybohóc, ahol egyébként minden úgy működik, ahogy az meg van írva, hanem maga a nagybohóc építette fel a nemzetet. És ez a féle bohóc nagyon is tisztában van az igazság rá vonatkozó részével, úgy tűnik. Egyébként az UFO mánia szerintem szintúgy csak dezinformáció, eléggé izolált egy rendszer ez, legalábbis sok forrás szerint (pl. a 2012blog szerint is:) ). Obama Nobel-béka díja. Obama 1 héttel a kérelembenyújtás előtt lett elnök, tehát megelőlegezték neki ezt a címet tulajdonképpen, szerintem kicsit elszámolták magukat, mert az 1 év alatt totál mélyrepülést vett a népszerűségi indexe és ez csak tetézte a dolgot. a Kuruc.info már csak úgy hivatkozik rá, hogy pl. "A Nobel békedíjas újabb 30 ezer katonát küld Afganisztánba" stb. Ez a nagyszerű Nobel békedíjas színész megszavazott egy 600 millió dolláros bankmentő csomagot, amit a FED önmaga által ismeretlen (lásd legnagyobb) bankoknak osztott szét, ez békehuszár 2 országgal áll háborúban, szemet huny az izraeli betelepítések felett és fenyegeti Iránt. :)

steinerista 2010.01.15. 00:29:42

Zui, nem mondod, hogy a jóságos ufók csináltak egy kis földönkívüli tüzijátékot a Barack tiszteletére??!? Egyébként nem mindegy merre irányul az a kék spirál: http://www.google.hu/#hl=hu&source=hp&q=eiscat&btnG=Google+keres%C3%A9s&meta=&aq=f&oq=eiscat&fp=407783a1f9dc528a Nézd meg az első videótalálatot, ha nem jó az angolod (a 20-25-30. oldaltól szórványosan is érdekes találatokat oszt a gugli, de mind angol, magyarul nem találod) és még véletlenül se gondold, hogy tudom mi volt Norvégiában, vagy októberben Moszkvában és dec. 10.-én Kairóban!! :) De mind "belső" munka volt, az száz.

2012 Blog 2010.01.15. 09:52:34

Zui, ez szerintem is rossz nyom. Bővebben ki fogom fejteni a rádióban!

zui 2010.01.15. 10:52:24

Az első reakció mindig az elutasítás, de ez természetes. A Barackra való hivatkozás pedig félre lett fordítva, vagy értelmezve. Posta Imre próbálkozása sem volt véletlen, csak nagyon szánalmasra sikeredett. Ezek a dolgok a többség számára teljességgel elfogadhatatlanok. Ez nem baj, és buta dolog lenne elkezdeni téríteni. Erre lelkileg mindenkinek önmagát kell megérlelnie, ami nem egy kéjutazás.

steinerista 2010.01.15. 11:19:56

A magyarázatot, miszerint ez csak egy szimbólum, tényleg elutasítom. Posta pedig nemigen nevezhető szánalmasnak, kikérem neki. A scifi dolgai valóban nem stimmelnek, de mutass kérlek valakit, akinek igen. Értsd, ahogy akarod, de: hamar munka sose jó. Úgy csinálsz, mintha nem is olvastad volna a 2012 blogot. Ha másképp gondolod az eljövendőt, írd le, kíváncsi volnék, nincs jobb az önálló gondolkodásnál, de hagyd az önző "nem jó Föld, lelépek" dumát. Illetve arra sem vagyok kíváncsi, hogy egy-két emelettel feljebb az élet már csak játék és mese :)

26 2010.01.15. 11:31:04

Steinerista: egyenes beszéd, jó kis rádió lesz ez. Csak nehogy lemondd a sztrájk miatt a felvételt.

zui 2010.01.15. 11:40:05

A próbálkozását neveztem szánalmasnak, és nem őt. A jövőjét mindenki maga készíti elő. Felesleges bárkit is befolyásolni a saját világképünkkel. Az egy-két szinttel feljebbről Nándiék sokkal többet tudnak,mint én. Az élet ott sem játék és mese, de sokkal TISZTÁBB.

steinerista 2010.01.15. 11:58:20

26: igyekszem! :) Remélem az ellenőrök tényleg csak részegen kolbászolnak, mert így nem vagyok hajlandó fizetni, nekem nincs sztrájkalapom. zui: mesterien kerülöd ki a kérdéseket. Postát is a cselekedetei minősítik, mint ahogy mindenki mást. A gondolkodásra ösztönzés nem egyenlő a befolyásolással. Te honnan vetted a gondolataid? Valakitől olvastad az interneten vagy könyvekben és adod a lopott holmit, csak mert úgy érzed valós, vagy netán magasabb Akasha-szintekről?

zui 2010.01.15. 12:30:42

Én nem lopok és nem akarok senkit befolyásolni!!!!! A hatalmaskodás és mások gondolátának irányítása, lenézése soha nem volt célom és nem is lesz az. Az a politikusoké és a vallási vezetőké. Elindítottam egy gondolatmenetet, amely ha érdekel, akkor elkezdesz utána keresi, átdolgozod magadon, esetleg kapsz is hozzá "felsőbb" segítséget. Ha nem, akkor nem. Mindössze ennyi az egész. A kommentekben számtalan link van, amely ezen az úton elindithat. Én erre szerettem volna felhívni a figyelmet és nem is szeretnék erről további párbeszédbe keveredni.

steinerista 2010.01.15. 12:56:04

Zui, veled nem könnyű kommunikálni :) Mondta itt valaki, hogy bárkit is befolyásolnál? A "lopott holmi" pedig egy kifejezés... Már elnézést, az utóbbi három kommentedben csak saját magadhoz beszéltél. Már belekeveredtél és gondolom nem egyedül vagyok rá kíváncsi, de akkor nyilván kaptál hozzá "felsőbb" segítséget. Legalább ezt megírhatnád, hogy ezt segítséget hogyan és miként kaptad. Nem muszáj válaszolni, ha nem tudsz, befejeztem, de egy gondolatmenet felvetése nem úgy működik ám, hogy beírod, aztán ha akadályokba ütközöl lelépsz, kérdésekre nem válaszolsz. Gondolom neked sem esett volna jól, ha 2012 nem válaszolt volna a kismillió kérdésedre. Tisztelet, zui, tisztelet.

Vándor 2010.01.15. 13:09:18

Nos, szerintem itt a következő történik: Mivel olyan területet vizsgálunk, amit úgymond "tudományos" módszerekkel nemigen lehet vizsgálni (ezáltal közvetlenül bizonyítani sem... egyelőre), ezért zui sem tud mást tenni, mint hogy összeolvas mindenhonnan mindenfélét, aztán ezekt a saját logikájával megpróbálja összerakni. Mindenki ezt teszi (mert nem is tehet mást), akinek nincsenek olyan érzékei/képességei, hogy személyesen is meggyőződjön dolgokról. A gond akkor kezdődik, amikor valaki minden alap nélkül elkezd túlságosan biztosra venni olyan dolgokat, amiket valójában csak szeretne elhinni. Itt most annyi történt, hogy steinerista képe nem azonos zui képével, és ezért megjegyzi zuinak, hogy szerinte az nem úgy van. zui: Ezt sem kéne elutasítanod (pont te beszéltél erről), mert lehet, hogy neki van igaza. Egyébként meg ez sztem olyan apróság, hogy tök lényegtelen vitázni róla.

zui 2010.01.15. 13:47:48

Álmaim voltak, amelyeket már csak azután kaptam, hogy kerestem és olvastam és godolkodtam, és kerestem és olvastam és gondolkodtam......mert egy "belsö" hangra hallgattam. Még egyáltalán nem vagyok KÉSZ, de fel szerettem volna hívni a figyelmet arra, hogy ezekkel a dolgokkal komolyan kell foglalkozni azoknak, akiket érdekel. Ez az út már egyéni, ezt kell megérteni. Itt már emberek nem vezethetnek és te ezt nem is engednéd meg. Válaszolni pedig semmire sem tudok, mert nem ez a feladatom. Még mielőtt megkérdeznéd, hogy mit álmodtam: Arról álmodtam, hogy el fognak bennünekt vinni, de csak azokat,akik ezt akarják.- És ezzel máris befolyásoltalak. Én Aranyi László honlapjával kezdtem.

Vándor 2010.01.15. 14:03:44

Álmokra nem feltétlenül szerencsés alapozni. Az, hogy ilyen dolgokról álmodsz, az teljesen természetes, mivel napközben foglalkoztat a dolog. Nem azt mondom, hogy álmokban nem juthat hasznos infohoz az ember, de azért erre óvatosan szabad csak alapozni. Mellesleg én bízom benne, hogy igazad lesz:). Egyébként nekem is AL honlapja keltette fel először az érdeklődésemet ilyen témában, de ez már nagyon régen volt (legalább 6 éve). Miután az ő honlapját "kivégeztem", sokáig nem olvastam a témában, és most az utóbbi kb. fél-1 évben kezdtem újra "kutakodni".

steinerista 2010.01.15. 14:11:30

Köszönöm zui :) Nehéz volt? Nem befolyásoltál, ne aggódj miattam. Válaszolni pedig nem árt annak, akit kérdeznek, ez nem feladat kérdése. Vagy a kérdés rejti magában a válaszolás feladatát? Egyébként sokkal több mindennel kellene komolyan foglalkoznia annak, akit ez érdekel, nem csak a csodát várni. Gyanúsan kényelmes :) Vándor: nem ismersz, nem vagyok vitatkozó, inkább ráhagyó-típus. De ha kérdezek (és nem indiszkrétet) akkor zavar, ha nem válaszolnak. Nem baj, ha az a válasz, hogy "nem tudom", vagy "nem akarok válaszolni, mert senki vagy", de ködösítés, szándékos kerülgetés ne legyen. Ez olyan parlamenti stílus :)

Vándor 2010.01.15. 14:11:37

Ja, ha már álmoknál tartunk, volna egy kérdésem az ittlévőkhöz. Nekem néhány éve nagyon gyakori volt (és néha manapság is előfordul), hogy ún. "alvási paralízisem" volt. Aki nem tudná, mire gondolok: amikor alvás után/előtt/közben(?) felébred a tudatom, és érzékelem a külvilágot, tudatában vagyok annak, hogy alszom, de a tudatom már éber. Ilyenkor a testem nem engedelmeskedik, vagy csak nagyon nehezen. Kissé képlékenyen érzékelem a környezetet, de érzékelem. És néha olyan dolgokat is érzékelek, amik valójában nincsenek ott (egyszer pl. zenét hallottam), ill. volt már, hogy pl. olyan személyeket érzékeltem a házban, akik valójában nem voltak otthon épp. Ennek ellenére nagyon valóságos, és jól megkülönböztethető az átlagos álmoktól. Nektek volt már ilyen? Mi ez? A környezetemben csak nagyon kevés embert találtam, akinek volt már hasonló élménye.

steinerista 2010.01.15. 14:19:40

Nekem baromi sokszor, gyerekkoromban rettegtem is közben, csak nem tudtam üvölteni :) Aztán az idők során egyre nyugodtabban kezeltem, nem is tudom mikor volt utoljára. Maga az érzés már csak halvány emlék, de mintha nem a testemben tartózkodtam volna, érzékeltem mindent magam körül és "soha nem voltam egyedül közben". Most sincs senki, soha egyedül, csak olyankor tisztább volt a kép.

steinerista 2010.01.15. 14:20:27

Ja elég általános dolog, nekem legalábbis környezetemben sokaknál előfordult.

zui 2010.01.15. 14:26:12

Steinerista,mindig válaszoltam az adott kérdésedre.:) A tiszteletem feléd pedig sokkal több,mint gondolod!

Vándor 2010.01.15. 14:27:23

Csak arra lennék kiváncsi, hogy lehet-e ez egyfajta kiindulópont valamerre, ha az ember elkezdi tudatosan kezelni? Esetleg rejt-e veszélyeket? Amikor gyakori volt, akkor mindig elhatároztam, hogy "legközelebb nem fogok félni, és kiszállok a testemből, felderítem a terepet, amennyire csak lehet". De amikor oda kerültem, legtöbbször nagyon féltem, hogy "mi van, ha nem tudok visszajönni", meg ilyenek, és csak azt vártam, hogy végre ébredjek már fel.

steinerista 2010.01.15. 14:31:03

Nem hiszem, nem is javaslom kiindulópontnak. A testkilépés veszélyes nagyon. A földi éter egy hulladéktároló.

Vándor 2010.01.15. 14:35:45

Aham... csak azért kérdem, mert amikor először elkezdett ez jelentkezni nálam, kicsit kutattam neten, és kilyukadtam a lelekvandor.hu oldal asztrálutazás topicjába, ahol sokan számoltak be erről az élményről, sokan tudatosan művelték és rendszeresen "utaztak", és mindenki mindenféle csodás élményekről számolt be. Ott is volt szó esetleges negatív entitásokról, de legtöbben azt állították, hogy biztonságban van az ember, és nem történhet baja.

steinerista 2010.01.15. 14:38:37

Zui, én nem úgy vettem észre, de annyi baj legyen. A tiszteleted nem volt megkérdőjelezve, csak szóltam, hogy figyelj oda :) Írott szövegre, főleg édesvíz-félékre nem szabad "ráérezni", illetve az érzéseket mindig kritikával kell figyelni, mint az álmokat is. Vannak már olyan technológiák, amik érzéseket, gondolatokat plántálnak a tudatba. De nem is kell ilyen messzire elmenni, a retorikáról hallottál már? A sok bolond helyett olvasd inkább el Shakespeare Julius Ceasarját. Vagy a Faustot. Klasszikus.

steinerista 2010.01.15. 14:42:11

Vándor, ez érdekes. Majd megnézem én is, most mennem kell. Az biztos (vagyis én vagyok biztos), hogy nem sok köze van az asztralitáshoz. Nándi tudna mesélni a veszélyekről.

zui 2010.01.15. 16:15:09

http://szemradnandor.blog.com/2010/01/08/zeta-reticuli/#comments

zui 2010.01.15. 23:34:11

Egy kis összefoglaló. A hangot nyugodtan le lehet venni, mert felesleges hatáskeltés. http://www.youtube.com/watch?v=MSdzLxHaykM

Vándor 2010.01.15. 23:53:50

Érdekes... de azért itt is van csúsztatás... pl. a kínai spirál nem közvetlenül a norvég előtt történt, hanem ha jól tudom, vagy 10 éve... persze ettől még érdekes...

Vándor 2010.01.15. 23:59:27

Bocs, nem 10 éve, hanem 1988-ban, azaz 20 éve...

steinerista 2010.01.16. 00:08:06

Jajas, kínai spirál igen régi, vajon az mit szimbolizált?

Vándor 2010.01.16. 17:04:29

Nem tudtam, hova tegyem be, de talán itt jó lesz. Ezt a filmet láttátok már? http://chibis.overstream.net/swf/player/oplx?oid=a5sdaot6a3i8&noplay=1 Esetleg a címét nem tudja valaki (letölteném)? Elhangzik benne sok elgondolkodtató dolog... kicsit hasonló a zeitgeist-hoz, de kevésbé "rámenős" a stílusa, és talán kicsit elvontabb dolgokkal foglalkozik. A linken magyar felirat is van, bár nálam eléggé el volt csúszva.

26 2010.01.16. 17:07:45

Ez a Kymatica.

Vándor 2010.01.16. 17:15:42

Aha, köszi... tehát az elején az a felirat a címe volt...ki gondolná...XD

26 2010.01.16. 18:48:47

Jó, hogy belinkelted! Most megnéztem még egyszer, és még mindig tetszik :)

cath 2010.01.16. 23:28:54

én elneveztem ezt álomban ébredésnek. sokzor van velem is, hogy felébredek, kimegyek a szobából, csinálok ezt azt, hallom hogy hazajön az apa, látom a cipőjét :), stb.... aztán TÉNYLEG felébredek, holott az eddigiek totál nem álomszerűek voltak, hanem teljesen olyan mint ébren... pl ez a cipős dolog után tényleg fél órán belül megjött az apa váratlanul, azaz nem akkor kellett volna neki. de nekem sokszor van olyan álmom is hogy tudom hogy álmodok és azt is hogy ezen a álomtájon már jártam...és anakidején is pont ez jutott eszembe hogy ezt már álmodtam :) , azaz 3-4szer már voltam ugyanabban az álomban és ezt álmodás közben tudom is.

Vándor 2010.01.17. 14:34:39

cath: Ezek is érdekes dolgok, de szerintem nem ugyanarról beszélünk. Legalábbis amikor nekem ilyen van, hogy "felébred a tudatom" álmomban, akkor az van, hogy a testem egyáltalán nem, vagy nagyon nehezen engedelmeskedik, és már az is ritka, hogy egyáltalán fel tudok ülni az ágyból (max pár másodpercre... és ez sem az itteni fizikai "síkon" történik, mert ha egy kamerával megfigyelnénk, látnánk, hogy valójában végig aludtam). Eddig max. a szobám küszöbéig jutottam el, mielőtt visszazuhantam volna az ágyba, és azt is elég nagy szenvedés árán, nemhogy még "csináljak ezt-azt". Mindenesetre elég jól elkülöníthető a normális álmoktól.

cath 2010.01.17. 15:10:24

De nekem a fizikai testem sincs 50 kiló, valszeg azért jutok ki alvás közben is simán belőle ;-), és csinálok ezt azt máshol :). szerintem hasonlóról beszélünk. olyan mintha tényleg felébrednél, legalábbis teljesen azt érzed, és kikelsz az ágyból (én rendesen járkálok is meg minden), aztán nekem az szokott a meglepő lenni, hogy egyszercsak igazából is felébredek...és rendesen csodálkozom hogy még mindig ágyban vagyok, és ezek szerint csak ez a másféle álom volt hogy egyszer már felébredtem

Vándor 2010.01.17. 15:53:27

Szerintem tudom, miről beszélsz, és nekem is volt már hasonló, de a 2 dolog nem ugyanolyan. Nem hinném, hogy a testsúlynak köze volna a dologhoz:). Eddig az a kevés ember, akivel tudtam erről beszélni, mind ugyanígy beszámolt a test nehéz mozgásáról. Mindenesetre jó volna megfejteni ezeket a dolgokat, hogy pontosan mi okozza, meg miért van. Úgy tudom, a tudományos magyarázat az az, hogy alvás közben a szervezetnek bekapcsol egy "védelmi mechanizmusa", ami úgymond "lekapcsolja" az agyat/tudatot(?) a testről, hogy miközben álmodunk, ne mozogjon a testünk (ha ez nem lenne, akkor pl. ha azt álmodnánk, hogy futunk, a valóságban is mozogna a lábunk... kutyáknál egyébként előfordul ez). Namost, amikor ilyen van, akkor a tudat felébred, de a szervezet "elfelejti(?)" visszakapcsolni a testünk fölötti irányítást. Ez eddig okés is lenne, a dolog viszont ott nem állja meg számomra a helyét teljesen, hogy ilyen állapotban is (nagy nehezen) ki tudom nyitni a szemem, és érzékelem a külvilágot, sőt, még nagy nehezn mozogni is tudok kicsit. Na most, a kérdés az, hogy ha a fizikai testem ilyenkor valójában nem mozdul (a szemem se nyílik ki igazából), akkor mégis mivel látok, mivel érzékelem a külvilágot? Régen azt írták nekem a fentebb említett fórumon, hogy ilyenkor az "asztráltestemet" irányítom valójában. Nem tudom, ez mennyire állja meg a helyét.

Vándor 2010.01.17. 16:10:46

Közben megkerestem azt a bizonyos forumot, itt van: http://lelekvandor.hu/form.php?tid=40&aid=1 Itt van minden hozzászólás több, mint 5 évre visszamenőleg. Érdekes tapasztalatokat lehet olvasni.

2012 Blog 2010.01.17. 16:24:11

Vándor, azt ne csináld, ugyanis olyankor az éteri síkon lépsz ki, aminek egy csomó veszélye van. Vagy próbálj meg felébredni teljesen olyankor, vagy visszaaludni. Egy csomóan összekeverik az asztrális és az éteri minőségeket, asztrálutazásról beszélnek, holott az egészen más.

Vándor 2010.01.17. 16:38:50

Ezek szerint nem véletlen a gyakori félelem ilyen esetekben. Érdekes dolog egyébként, hogy az utóbbi időben (bár már jóval ritkábban fordul elő, mint régen) szinte mindig kellemetlen az élmény. Mindig fel akarok ébredni, de általában ez nem sikerül, vagy csak nagyon nehezen. Mit mondjak, elég kellemetlen. Egyszer viszont a közelmúltban volt egy jó élményem is. Volt egyszer, hogy valamiféle zenét hallottam, ami kellemes volt. Nem tudnám leírni, milyen volt, nem emlékszem, csak arra, hogy jó volt. Azt hiszem, ugyanekkor volt (de lehet, hogy másik alkalommal), hogy éreztem valamiféle energiát/entitást magam fölött. Aztán mintha felfelé kiemelkedtem volna, és mintha "átöleltem" volna. Nagyon jó érzés volt, de csak rövid ideig tartott, aztán felébredtem. Egyfajta "lelki orgazmushoz" tudnám hasonlítani:). Utána lehet egyébként olvasni valahol, hogy milyen veszélyeket rejt a dolog? Érdekelne a téma (mivel talán ez az egyetlen "spirituális" dolog, amit személyesen tapasztalok). Egyébként a linkelt fórumon sok beszámoló van, ahol pozitív élményekről mesélnek, szép helyekről, pozitív találkozásokról... valójában ők is veszélyben vannak, csak nincsenek ezzel tisztában?

zui 2010.01.17. 19:00:31

Nándi mondja 4.37-től: Lesznek csodák, lesznek majd emberek, akiket elragadnak, elvisznek...... http://videos.wittysparks.com/id/2785039845/

Vándor 2010.01.17. 19:06:55

Na, töltöm a rádiót... közbe meg találtam egy írást az akasha-ról: http://www.tar.hu/tuvok1/myst/akasha.htm Ez mennyire állja meg a helyét? Egyébként előző hsz-emhez továbbra is várok kommenteket, ha valaki tud még vmit hozzáfűzni:)

2012 Blog 2010.01.17. 19:18:18

Alapvetően hiteles tudást közvetít, csak rosszul adja át - mindenáron anyagi dolgokkal akarja megmagyarázni a szellemet. Ismerem ezt az irányzatot, "lélekbarionok", meg minden. Azt hiszik, hogy ha a mondanivalójukat közelítik a jelenleg érvényes (nyilván téves) fizikai világkép felé, akkor majd a tudósok lassan elfogadják azt.

Vándor 2010.01.17. 19:27:02

Azért arra jó ez a megközelítés, hogy az átlagember jobban megértse és esetleg elfogadja. Nekem legalábbis a számítógépes rendszerekhez történő hasonlítgatásoknál nagyon jól összeállnak a képnek bizonyos kisebb részei (vagyis nekem úgy tűnik). Persze olyan embereknek, akik nincsenek otthon kicsit sem az informatika világában, még így is elég nehezen megfogható.

Vándor 2010.01.17. 19:27:58

Ja, és pont ebben a bejegyzésben te is egy hasonló rendszerhez hasonlítottad az univerzumot (szerverek, jogok...):)

Vándor 2010.05.19. 00:05:51

Balogh Béla - A Végső Valóság c. könyvről mi a véleményetek? Olvasta már valaki? Én most tartok a II. kötet felénél kb, és eddig nem nagyon találtam benne kivetni valót.

Vándor 2010.05.20. 22:06:02

Na, befejeztem az említett könyvet. Hát, a második kötet második fele már jóval "elszálltabb", mint a többi része. Szóval, mi a véleményetek róla? Hallott már esetleg valaki erről a fószerről? Az tűnt fel egyébként, hogy amikor a szabadkőműveseket említi a könyvben, egyáltalán nem negatív színben tűnteti fel őket, hanem csak simán bizonyos "titkok" őrzőiként ír róluk...

Daradics Levi 2010.05.30. 15:47:44

Szervusz Vándor én olvastam bizony ezt a könyvet Balogh Bélától, szerintem átfogó képet ad a világról és logikus, de hogy pontosan igaz-é azt nem tudhatom. (annak tűnik)

loveb 2010.09.19. 23:02:41

hát öregem, nem vagy semmi. azt hittem, olyan különc pókok, mint én, nem igen mászkálnak, de én életemben nem találkoztam még ennyire érdekes emberrel mint te, pedig munkámból kifolyólag évente vagy 5 ezer emberrel futok össze (és általában nem ismétlődnek mindig újra és újra:-) ) amúgy van benne logika, amit írsz, de mindenesetre nagyon fura egy faj ez az ún. emberiség. az egyiknek a napi fröccse a lényeg, miközben tőlük 200 méterre vannak akik az univerzum felosztásáról elmélkednek.

FehérTea 2013.08.22. 18:54:24

Helló Vándor! Nem tudom az emailcímed, de leírom ide az én tapasztalatomat. Nekem egyetlen egyszer volt hasonló tapasztalatom, mint amit írsz, ijesztő volt és kellemetlen. Gyerek voltam, családdal ültem a kocsi hátsó ülésén és nem emlékszem, hogy meditáltam-e vagy csak pihentem, de valószínűleg elaludtam és 'megcsúszott a tudatom'. A megszokott éber tudatomra kerültem, nem voltam se lentebb, se fentebb, pont ugyanúgy, mintha fent lenék, de nem tudtam mozogni, bárhogyan is erőlködtem, talán csak szemernyit és aggasztott, hogy hallom a beszélgetését a családomnak és mégis a légzésem olyan, mintha aludnék és szűk résnyire nyílik csak a szemem. Végül pont a légzésemre tudtam hatni, felgyorsítottam, levegőért kapkodtam, amit mindenki hallott. Nem fulladoztam, csak próbáltam feléleszteni a testemet és végül visszatért az irányítás a testembe, már majdnem azt hitték rosszul vagyok de elhessegettem a témát... Mondok mást. Még kisebb koromban volt egyszer csak úgy spontán, hogy pár másodpercre láttam csukott szemmel, de akkor tudtam közben mozogni és az egy kellemes tapasztalás volt. Nem tudom mire véljem konkrétan ezeket a dolgokat, de ma már nem is nagyon izgat. Azt ajánlom meditálj, akár egyedül, akár társaságban és csinálj valami olyan fizikai mozgást, ami jobban összeköttet a lelkeddel, pl. jóga, túrázás, úszás. ;)

Vándorr 2013.08.22. 19:18:05

Üdv, FehérTea! Köszi a hozzászólást és a tippeket. Bár már több mint 3 éve írtam a hozzászólásomat, valójában még mindig aktuális, mert nem sok minden változott. Nagyon változó intenzitással ugyan, de továbbra is életem része a dolog (bár mostanában spec. baromi ritka, nem is emlékszem, mikor volt utoljára), sőt, időnként tudatos álmaim is vannak. Már egy ideje nem foglalkoztat annyira, hogy ezeknek az értelmét keressem, inkább úgy vagyok vele, hogy tudom azt, hogy ha aktívan foglalkoznék ezzel (meditáció stb.), akkor talán "előrébb" jutnék, de még ennyi év után sem vettem rá magam a dologra. Párszor próbálkoztam már meditációval, kezdőként, egymagamban, és voltak is kisebb eredményeim, de azóta sem lett rendszeresítve. Talán majd életem egy későbbi szakaszában. Írtad, hogy nem tudod, mire véld ezeket a dolgokat. Én sem tudtam, illetve máig sem nagyon tudom, de az az elképzelésem, hogy ez talán azt jelzi, hogy van bennem valamiféle fogékonyság az efféle dolgokra, amivel esetleg illene foglalkoznom. De, mint írtam, nem tudom, mikor fog erre sor kerülni. Mindenesetre azóta több olyan emberrel is összehozott a sors, akik hasonló, vagy még "komolyabb" élményekről számoltak be, szóval annyi változás azért történt, hogy addig csak sejtettem, most pedig már tudom, hogy nem vagyok egyedül. :)

FehérTea 2013.08.22. 19:45:22

Szia 2012 Blog! Ez az egész most nagyon magas. Remélem lesz ami segíti az azonosulást, támpontok, amiket képes vagyok felfogni vagy érzékelni. :)

spike_spiegel 2018.12.06. 16:27:34

@2012 Blog: "Vándor, azt ne csináld, ugyanis olyankor az éteri síkon lépsz ki, aminek egy csomó veszélye van. Vagy próbálj meg felébredni teljesen olyankor, vagy visszaaludni. Egy csomóan összekeverik az asztrális és az éteri minőségeket, asztrálutazásról beszélnek, holott az egészen más."

Hogy különbözteted meg? Most ezt valószínűleg hülyén fogalmazom meg, de: amikor pl már a paralízis beállt, elkezdesz nagy rezgéseket érezni, meg hatalmas búgást, sípolást az mondjuk meghatározhatja, hogy melyik történik, vagy mindkettő lehet?

dangbird 2018.12.06. 18:15:30

Az az éteri sík. Az asztrálvilágban nem annyira vannak szokatlan tapasztalataink, hiszen életünk 1/3-ában ott vagyunk tudatosak.

spike_spiegel 2018.12.07. 09:46:02

Köszi, értem, akkor leállok.

Fogalmam sincs hogy lehet akkor ezt irányítani. Pedig ezek az OoBE előadásos fazonok is erről a vibrációról beszélnek, többek között az a szakállas arc is, akit a múltkor tettél ki FB-ra. (nem jut eszembe a neve)

dangbird 2018.12.08. 12:03:44

Rosszul fogalmaztam. Az ilyen szokatlan, testi-szerű érzetek az éteri síkon történnek. Az nem azt jelenti, hogy az éteri síkon is fogsz kilépni. A "szakállas arcot" (William Buhlman), nem néztem még, milyen kilépési módszert tanít (a célpont technikát leszámítva), de az élménybeszámolói egyértelműen asztrálisak.
A kettő között egyébként ugyanúgy nincs éles határ, mint az éteri és az anyagi között.
Vagy mint az érzelem és a gondolat, vagy az indulat és érzelem között - utóbbit keverik is ezerrel. De ugye vannak olyan kifejezésmódok is, mint "úgy érzem, hogy..." - és megfogalmaz egy gondolatot.
Ezek olyanok, megint rossz hasonlat, mint az elektromágneses frekvenciatartományok. Fizikai jellemzők terén is van különbség egy mikrohullám, egy hősugárzás, egy zöld fény és egy UV-B és egy röntgen között, de egy folyamatos skálán helyezkednek el.

spike_spiegel 2018.12.10. 14:27:00

Aha, akkor csak a folyamatok "mellékhatása", de nem ez teszi egyértelművé melyik lesz belőle.
De vajon mennyire káros az alvás idejét felhasználni, mondjuk éber álomban vagy akár asztrálprojekcióban végrehajtott kreatív műveletekre?
Alapvetően az ötlet az lenne, hogy mivel az életmód és a beteg városi élet fenntartása elrabolja a nap java részét így nem marad elegendő idő mindenre, ami mondjuk nem igényel fizikai interakciót fizikai tárgyakkal, csak "agymunka".
Vajon ez elveszi-e azt amiért szüksége van az embernek az alvásra? (ami egyébként fogalmam sincs, hogy mi)

dangbird 2018.12.10. 15:16:51

Na, erre nem tudok tapasztalatból válaszolni, csak elméleti okoskodás szintjén. Az alvás közben, saját megfigyelésem szerint, elsősorban a figyelmet irányító akarat pihen, másodsorban az agy "takarítja" magát. A tudatos álom az elsődleges cél szempontjából problémás lehetne, de mások tapasztalata azt mutatja, hogy a tudatos álmodásban töltött alvás is ugyanolyan pihentető. Bár kevés ember képes arra, hogy minden nap több órát tudatosan álmodjon. Nem is hiszem, hogy ezt túlzásba lehetne vinni, úgyis "beleájul" az ember a normál álmodásba, ha már túl fáradt.
Még arra se nagyon ismerek példát, hogy valaki a tudatos álmodást konkrétan "kreatív műveletekre" használná, pedig akiknek néha sikerül, azok beszámolnak róla, hogy ebben az állapotban mindenki zseni.

spike_spiegel 2018.12.10. 15:52:27

Akkor ez bajos lehet, mert abból kiindulva amit írtál a dolgok létrehozása valószínűleg még inkább "meríti" az akaratot, mint pusztán a figyelem fenntartása.
Ettől függetlenül érdemes lehet próbálgatni szerintem, mert ha ez plusz aktív időhöz juttat, akkor már lehet vele kezdeni valamit. Feltéve, ha sikerül viszonylag tisztán "áthozni".
Az esetek többségében magamnál szoktam lenni amikor álmodom, de nincs mindig meg az akarat, hogy belenyúljak, így szinte csak utas vagyok.
Na meglátjuk mi sül ki belőle.

Milo 2018.12.18. 19:30:20

Carlos Castaneda könyvei elég jól belemerülnek az éberen álmodás tudományába. Ha valakit érdekel a téma érdemes elolvasni. Főleg hogy a jelen lét fontosságát is kiemeli.
süti beállítások módosítása