HTML

A Játék Neve: Föld

Ez a blog arról szól, hogy hogy működik a világ valójában. Túl a látszatokon, a manipuláción, a mindent átszövő hazugságon és felelősséghárításon. A jelenkor eseményeinek mozgatórugóival is foglalkozik, ahogy a régmúltba is tapogatózik visszafelé, egészen az emberi lét kezdeteiig. Mindez egy sokéves kutatómunka eredményeire támaszkodik. A blog korábban "2012 blog" címen működött a blogol.hu szerverén. Kapcsolat: blog2012 kukac freemail ponnt hú!

Friss hozzászólások

  • Lazur: @Nikiló: www.youtube.com/watch?v=TQcqOW39ksk Apropó, és az már smafu, hogy a kínaiak azért akarnak... (2023.09.15. 00:32) Emberek, Irányítók és a Háttérhatalom
  • Gergő92: Nem csak én szoktam néha felnézni ide. :) (2023.01.18. 00:00) Mire készülnek a Marson?
  • Lazur: Ez egész friss: futureofhumanity.report/en www.youtube.com/watch?v=MYJFc3vA6N4 Csak a rotary klu... (2023.01.10. 18:29) 2019
  • Lazur: Szűk tíz évbe telt, de lassan a híradóba is bekerül ahogyan Kínában készülnek a cellák. www.youtu... (2022.12.05. 01:07) AUTOKRÁCIA (szerk)
  • Gergő Bohrát: A mostani események fényében bár 10 év késéssel, vagy inkább több, de csak efelé haladnak a dolgok... (2022.04.23. 22:12) A Jobbik és az Irányítók
  • Lazur: 2012 helyett 2021, de itt a mátrix 4. része: www.youtube.com/watch?v=JQVHrXek73E (2021.12.17. 20:30) Előadás videó - A Mátrix-trilógia (szerk)
  • Kápráz: ...Történt egyszer, hogy Noé szőlőt telepített, de a bortól megrészegedvén meztelenül feküdt sátrá... (2021.12.11. 21:02) Előadás videó (szerk)
  • maztro: @Gergő Bohrát: Szeretnek minket behúzni a csőbe, a cikk lényegében minden pontján prezentálja azt,... (2021.08.26. 05:03) Menetrend (szerk)
  • dangbird: Új nagy ívű, félelmetes novella a személyes blogomon: marioatreides.blog.hu/2020/01/06/nem_tehete... (2020.01.06. 10:36) Olyan, mintha
  • dangbird: ferfiakklubja.hu/fk_magazin/az_fk_noi_tamogatoi_korebol/amikor_nem_fogadjuk_el_a_ferfi_es_no_kozot... (2019.11.13. 10:09) A házasságról

Utolsó kommentek

A szívkirály

2009.10.23. 12:02 dangbird

- avagy miért késik az Euró?

Október 23-a van ma, az éjköztársaság kikiáltásának huszadik évfordulója. A kerek évfordulók különös okot adnak a magyar embereknek arra, hogy a történelem ismétlését művi úton megkíséreljék (maga a köztársaság kikiáltása is évforduló volt), mégis teljes nyugalommal nézek az ünnep elébe – tudom, hogy nem lesz forradalom, tudom, hogy nem lesz újabb ál-rendszerváltás, nem fog történni semmi érdemleges, legfeljebb >Neóék< kapnak megint pár liter könnygázt >a mellényükre< való tekintettel. Miért vagyok ebben biztos?

Észrevette már valaki, hogy a rendszerváltás után bevezetett bankjegyeken csupa politikus, államférfi található? A régi rendszer régi, nagyobb formátumú (és főleg nagyobb értékű) papírpénzein még művészek is voltak: Bartók Béla, Ady Endre, Petőfi Sándor… Hogy jön ide mindez? A megfejtés az áljobboldali Fidesz háza táján található. Fidesz latinul annyit tesz: hűség, amely magyarban viszont közös eredetű szó a hittel.

S valóban, azt láthatjuk, hogy a Fideszre szavazó emberek nagy része hisz a Fideszben és Orbán Viktorban, ahogy a kiábrándult Fideszesek kisebbsége ma már a Jobbikban és Vona Gáborban hisz ugyanígy.

Azt szoktam mondani, az ember nem egy észlény – hanem szívlény. >Teremtésünkből< adódik azon sajátosságunk, hogy bár szellemileg valóban meglehetősen a fejletlenebb végén helyezkedünk el az értelmes lények skálájának, ennek ellenére érzelmeink gazdagsága, bonyolultsága, igazságérzetünk, „lelkiismeretünk” meglepően fejlett. A legtöbb ember belül tudja, amikor helytelenül cselekszik, hogy rossz úton jár – csak éppen a szíve enged a „démonok” csábításának, az esze pedig igazolásokat gyárt, hogy neki ezt miért szabad mégis. Mindez a szívbéli fejlettség persze azért van, mert belső „magunkat” a Lemúriaiak hozták létre, a maguk tisztább, nemesebb erkölcsiségével.

Ennek ellenére az embereknek körülbelül pontosan a fele az eszére hallgat inkább, mint a szívére, a másik fele éppen ellenkezőleg. Teremtőink, akik egyúttal >az Irányítói< gárda legfelsőbb parancsnokai, nagyon jól tudják ezt, és felhasználhatják akár a politikai megosztottság céljaira. Azokban az években, amikor a magyar politika az MSZP-Fidesz ellentétre volt kihegyezve, megfigyeltem, hogy a fejük után menő emberek sokkal inkább hajlamosak a balliberális koalícióra szavazni, míg a szívükre hallgató, magasabb ideálokat sokszor a racionalitást megkerülve kereső, hinni akaró emberek a fideszes képviselők mellé ikszeltek.

A Fideszre szavazni nyilván nem egy racionális döntés. Logikus gondolkodással senki nem mehet el azon tények mellett, amelyek a fideszes vezetés hazaáruló voltát mutatják.

Orbánék a KISZ-ből nőttek ki, az SZDSZ ifjúsági szárnyaként, ultraliberális pártként kezdték pályafutásukat. Az olyan vén majmok, mint én, akiknek még volt papírtízesük Petőfivel, emlékeznek arra is, hogy Orbán Viktor farmernadrágban, kockás ingben, borotválkozás nélkül járt be a Parlamentbe, ezzel is a „leszarok minden konvenciót” imázst hangsúlyozva. Logójuk egy olyan narancs volt, amelyre mintha festékszóróval írták volna a Fidesz szót, ami eredetileg a „Fiatal Demokraták Szövetsége” rövidítése volt. Lezser, fiatalos, konvencióktól, kötöttségektől mentes, haladó szellemű, liberális társaságnak vezették fel magukat. Nyilvánvaló, hogy miért: egy olyan országban, ahol negyven éven át megmondták az embereknek, mit szabad gondolniuk és mit nem, a szabad gondolatra, szabad elvűségre volt a legnagyobb kereslet.

Pár évvel később, hirtelen pálfordulással a Fiatal Demokraták polgári-konzervatív párttá alakultak. Nevük latin jelentése egyébként arra utal, hogy ez a fordulat a rendszerváltáskor már le volt zsírozva, mint ahogy az is, hogy a létrejövő bal-jobb hatalmi egyensúlyban, ahol az emberek kénytelenek valamelyik nagy pártra szavazni és ezáltal a rendszert támogatni, ők fogják a „szív-oldalt” képviselni. „Hallgass a szívedre, szavazz a Fideszre!”, ez volt a rendszerváltás utáni szlogenjük! A szív-vezérelt embereknek pedig nagyon tetszett, hogy ez a Viktor srác, valahányszor mikrofont dugnak az orra alá, mindig csak egyetlen dologra figyel: hogy az emberek mit szeretnének hallani. Azóta is mindig csak ezt mondja, ez sikerének az egyik titka. Híveinek pedig szeme sem rebbent, mikor köpenyén fordított egyet, megborotválkozott, életében először elment fodrászhoz, öltönyt húzott, templomba kezdett járni vasárnaponként – és kész volt az új imázs. Kapóra is jött, hiszen nyolc év liberális ámokfutás után Magyarországon erény lett a maradiság, az emberek koncentráltan tapasztalták meg, hogy a világ nagyon gyorsan halad nagyon rossz irányba, így a régi értékek felé nyúltak. Mire idáig jutottak a szívek, a szemeknek már ott volt az új, a polgári-keresztény-konzervatív Orbán Viktor. Nosza, kormányra vele!

A fideszesek négy éves kormányzásukatt a választóik szemen köpésével kezdték, amikor határozott ígéretük ellenére koalícióra léptek az FKGP-vel, élén a magyar politika egyik akkori mumusával, Torgyán Józseffel, akit senki nem szeretett volna a kormányban látni. Az ő négy éves agrárminiszteri tevékenysége alatt kezdett a magyar mezőgazdaság termelése meredeken hanyatlani s Magyarországra beáramlani a rosszabb minőségű, külföldi élelmiszer. A boltláncokban a magyar krumplit, magyar sajtot, magyar sárgarépát kiszorította a külföldi, s a fideszes szavazóknak szemük sem rebbent, mikor ezek után Orbán Viktor kijelentette 2006-ban, hogy meg kell szüntetni azt az állapotot, hogy Magyarország Európa élelmiszer-szemétlerakóhelye. Mint ahogy azzal sem törődtek, hogy amikor Gyurcsányt az őszödi beszéd után egy pöccintéssel félre tudta volna söpörni Orbán, a legtöbb, ami tellett tőle, a „szakértői kormány” szlogen benyögése – amely Horn Gyula kampányszlogenje volt 1994-ben! Azon felül emlékszünk az ő szakértői kormányukra is, benne a kiváló agrárszakemberrel, aki a búzát nem tudta megkülönböztetni az árpától, mikor néhány ravasz ballib újságíró az orra alá dugta, hogy inkompetenciáját leleplezzék (ha jól emlékszem, a >Zsindexesek< néhány méltatásra érdemes húzásának egyike volt).

A Fidesz simán keresztülvihetett volna egy népszavazást 2006-ban, ehelyett népi kezdeményezéshez gyűjtötték össze az aláírásokat, amely nagyon szépen hangzik: „népi kezdeményezés”. Az aláírók nagy része nem tudta, hogy ez arra szolgál, a Parlamentben napirendre tűzzenek és szavazásra bocsássanak egy kérdést – amelyhez egyébként a legnagyobb parlamenti frakcióval bíró pártnak nyilván nincs szüksége egyetlen választói aláírásra sem!

Nyilvánvaló a látszatcselekvés igénye, mint ahogy nyilvánvaló az is, hogy akik azt mondják, „2006-ban kellett volna forradalmat csinálni, most már késő”, elfelejtik azt az egyszerű tényt, hogy ugyan közel százezer ember volt Budapest utcáin 2006. október 23-án, ám azok az emberek nem azért voltak ott, mert forradalmat akartak csinálni! Azok az emberek azért voltak ott, mert a juhászuk, Orbán Viktor megrázta a kolompot. Azért voltak ott, hogy legyen kit elrettentésből szétvernie a magyar rendőrruhába bújtatott horvát katonáknak, miután Orbán egy semmitmondó beszédet követően faképnél hagyta őket.

Ezeknek a tonfával szétvert embereknek egy része ma is elmenne Orbán Viktorra ikszelni, így nyilvánvaló, hogy forradalmat nem lehetne velük csinálni. Miért ez a konok ignorancia? Orbán Viktor a magyar politika szívkirálya, amíg emberek milliói benne bíznak, benne hisznek, addig itt nem lesz forradalom. Körülötte forog már tizenegy éve az egész magyar politika, s azt is nyilvánvaló birkaság nem észrevenni, hogy mikor ő kikerült a kormányból, régi KISZ-es cimborája, Gyurcsány Ferenc másnap bekerült – csak az ő nevére akkor még senki nem figyelt oda, hiszen csak egy vacak sportminiszter volt. A hírekben a 2004-es olimpia során kezdték napi szinten emlegetni a nevét, s mit ad Isten, véletlenül rövidesen ő lett a miniszterelnök. Nyilvánvaló az előre eltervezettség!

Mi táplálja az emberekben ezt a szinte vallásos hitet Orbán Viktorral kapcsolatban?

Nos, mi az, amiben a legjobban hisznek manapság az emberek, nem csak Magyarországon, de az egész világon?

Igen, kedves olvasó, kitaláltad, a PÉNZ. A „Zöld Bartók” kivonása és az új ezer forintos bevezetése, rajta Mátyás Király arcképével Orbán Viktor miniszterelnöksége idején történt meg.

Emlékszem, a metrón utaztam, s egy apuka mesélte négy éves fiának, hogy új ezer forintost fognak bevezetni.

„Tudod, ki lesz rajta?”, kérdezte az apuka.

„Az Ornyán?”, kérdezett vissza a kisgyerek, és az utasok mosolyogtak, az Orbán és Torgyán nevének félrehallásából mixelt néven. Ennek a négyéves gyereknek azonban látatlanban több esze volt, mint az ezer forintost naponta forgató emberek millióinak.

Tessék mondani, ki ez?

Igen, ő az, a Szívkirály, személyesen, Mátyásnak álcázva. Ezért hisznek benne az emberek még mindig.

Szabadkőműves feketemágia…

Egymást érik a „lelpelező” blogokon a cikkek, amelyek 129 ezredszer is „közhírré teszik”, amit a blog szerzője csak aznap tudott meg (jó reggelt), hogy baglyok, piramisok és egyéb szabadkőműves furcsaságok vannak a papír egydollároson, és ezért azt nem szabad a forgalomból kivonni, bár jóval gazdaságosabb lenne érmére cserélni. Ami meg itt van az orrunk előtt, azt nem vesszük észre!

Azt már csak mellékesen említjük meg, hogy az ezer forintos bankjegyen szereplő latin szöveg arról szól, hogy Nagy Sándornak meghódol egy kisázsiai város, s nyilván ez sem véletlen. Forrás: >izotov blog<, köszönet érte, cserébe megugrasztjuk egy kicsit a látogatottság-számlálóját. :) Itt elolvasható a teljes szöveg magyar fordítása. Nyilván ezt az idézetet sem véletlenül választották a Vagyóczky Karcsi bácsi kezét vezető Irányító erők…

S ezért nem szabad Magyarországon az Eurót bevezetni…

27 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekneve.blog.hu/api/trackback/id/tr1006226098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012 Blog 2009.10.23. 12:05:10

Na MOST már lehet, hogy tényleg elvisznek...

Laca 2009.10.23. 13:32:04

Lehet, hogy a arcfelismerő képességem most nem a legjobb, de próbáltam ezt az arcot Viktorkával összehasonlítani, de ment. Linkelj már légy szíves egy képet, amin jobban felismerhető a hasonlóság.

Vlk 2009.10.23. 13:51:56

Szerintem Mátyásra jobban hasonlít: http://www.lutheran.hu/z/honlapok/protestans/felvidek/pozsony/3/p_alt_portre_matyas_kiraly_02.jpg telt arc erős áll nagy orr nagy szemek. Az mondjuk oké hogy Orbán lehet hogy hasonlít kicsit Mátyásra. Egyébként azt nem értem az ilyen írásokban hogy, mit akarsz sugallni ezzel? mi legyen? Már kifejtetted hogy a demokrácia amit ismerünk igazából csak agymosás+diktatúra, és nem azok irányítanak akiket megválasztunk, akkor most miért kell egyenként megtámadni a pártokat? Meg hogy, aki az eszére hallgat az az mszpre szavaz? :o ez után a 8 év után ez elég furcsa kijelentés. Szóval a tanulság, hogy ne szavazzunk, igaz?

2012 Blog 2009.10.23. 14:07:40

Szerintem ez alapján a kép alapján is jobban hasonlít Orbánra. Nézd meg az orra vonalát, a szája körüli vonásokat. Az igaz, hogy az ajka meg Mátyás királyosabb. Egyébként ami a legárulkodóbb, az a szeme állása, minden embernek van egy bizonyos kancsalsága, amitol egyéni lesz a pillantása, és ez majdnem egy az egyben megvan ezen a képen. Mielőtt megírtam a cikket, leteszteltem embereken, hogy így, a hajat levágva felismerik-e a képen Orbánt, anélkül természetesen, hogy én megmondanám, kit kéne felismerni benne. Sugallni nem akarok, közölni akarok, aztán, hogy "mi legyen", mit csinálsz vele, te eldöntheted. Aki az eszére hallgatott, az MSZP-re szavazott, de egyrészt mostanra megdolt a jobb-bal egyensúly, készülnek az új ál-rendszerváltásra, másrészt mint írtam, az ember nem észlény, tehát ha az eszére hallgat, sokszor még nagyobb hülyeséget csinál. A Fideszesek átlátszó, primitív, demagóg módon hazudnak, az MSZP-sek körmönfont módon, ennyi a különbség. Az egyik a szívedet akarja elbolondítani, a másik az eszedet. De ez alapján egyébként törvényszerű is volt, hogy melyik fog hamarabb bukni.

zip 2009.10.23. 18:24:26

Magam sem tudlak igazán hova tenni, de általában elgondolkodtató témákról írsz. Engem is érdekelne, szerinted van azért valami kiút a jelenlegi helyzetünkből? Nem okoskodás céljából, de mintha rossz volna a forrásmegjelölés a fordításnál. Az általad megjelölt oldalon csak átemelték az írás egy másikról. http://laudator.blog.hu/2009/02/10/arulas_es_koncepcios_per_az_ezerforintoson#comments

2012 Blog 2009.10.23. 19:22:33

Én náluk találtam meg, úgyhogy nekik köszönhetem az információt.

lényegtelen 2009.10.23. 21:30:45

Egy kis érdekesség a 200 Ft-ról. http://szentkoronaradio.com/printable/node/32083

2012 Blog 2009.10.23. 21:36:47

Mondjuk ez szerintem annyira nem hasonlít, mint az ezresen lévő kép Orbánra... de ha Vagyóczky nem tagadta...

lényegtelen 2009.10.23. 22:21:14

Ha 2006. októberében mégis forradalom lett volna, akkor sem voltak meg ( legalábbis nyilvánosan ) azok a vezetők, akik mentesek lettek volna az irányítóktól. Mire mentünk volna vele? zip is azt kérdezte, hogy van-e kiút? Jelenleg én sem látok semmi alternatívát a hazugságra. Hazug a szív, hazug az ész és hazug az emberek mentalitása. A kifejlődött rendszer már a gyökereinél is hazug volt, ami pedig kinőtt belőle, arról jobb nem is beszélni. Ma már nagyon kevés szabad ember van ebben az országban ( megkockáztatom a világban ) . Benyeltük a legnagyobb csalit (HITEL), és most már kevés az esély arra, hogy valaki vagy valami visszadobjon bennünket a vízbe. Egy pozitívumot azért még látok. Okosabban fogunk elpatkolni.

cx3200 2009.10.24. 02:11:13

Orbánnak balra görbül az orra, ezenkívül nem karvajorrú, mint a képen Mátyás. Mátyás álla a homlokához viszonítva feltűnően előre van tolva, ami szintén nem jellemző Orbánra. Nem tudom honnan szeded ezt a baromságot, hogy Orbán van a képen. Inkább hasonlít szakáll nélküli mikulásra, mint Orbánra.

cath 2009.10.24. 10:58:27

orbán inkább mister bean-re hasonlít. volt is egy olyan gif forgalomban, ahol átalakul az arca beanné. :) A hit és szív- duma viszont szerintem is igaz rá, anno még gyurcsánnyal párban, mikor volt valami párbaj velük, nagyob jól kijött, hogy orbán lelkesedéssel, "magyar" fordulatokkal teli szöveggel, logikusan de érzelmekre hatóan felépített rendszerben beszél, míg a botsáska (gyurcsány) meg modoroskodva, és csak innen onnan összeszedett "tényeket" mondott mindenre, ami persze vagy úgy volt vagy nem, de mindenesetre ilyen látszólagos észérveket ütköztetett mindig orbán mondandójára. Igazából az alapján még szimpi is az orbán király, mert legalább beszélni tud, (nem úgy mint a vállfáját az öltönyében felejtett gordon- aki ráadásul hazudósan pislog is minden mondatban legalább 10szer). persze ettől még az elmúlt két év egyértelműen beigazolta hogy orbán is egy követ fúj ezekkkel, csak ő a megrendezett játszma ellenpólusa. de jót nem a nének akar az már biztos.

cath 2009.10.24. 10:59:44

nének=népnek :)

PortaS 2009.10.26. 09:26:57

Mivel az ajró ország- (nemzet-) specifikus, az nem lehet esetleg, hogy mondjuk a "magyar" 5 ajrósra, ami értékben nagyjából passzol, ráteszik Viktorviktor Rex képét, és máris elhárult ez az akadály a bevezetés elől? :)

2012 Blog 2009.10.26. 09:33:32

Ez technikailag komoly problémákba ütközik. Amíg racionális szinten nem volt lejáratódva a Fidesz, az Orbánban egyébként is meglevő hitre lehetett ráalapozni azt a mágikus áramlatot, amit az ezres bevezetésével indítottak. Egy újabb ilyen "varázspénz" bevezetése egy újabb áramlat indítását jelentené, amihez már nincs elég "energia" az emberek hitében, hogy kellően erős és megkötő legyen.

varázspénz :) 2010.01.28. 18:27:20

http://www.kommentalok.hu/news.php?readmore=119&rstart=0

X 2010.03.08. 12:54:25

Ha olyan erős a pénzmágia, akkor miért bukta el Orbán a 2002-es választásokat?

hacker001 2010.05.31. 19:39:43

A pénzről jut eszembe egy idézet Adolf Hitlertől: "A német birodalmi márkának nem az arany a fedezete, hanem a munka." Hát ez kurwára rosszul esett a világ aranytartalékainak a felét felhalmozó USA-nak...:D És egy másik bölcsessége: "Ha egy egész nemzet gyávává vált, és csak ezer ember maradt, akik valami nagyot akarnak, és akiknek erejük van az állam átalakítására, akkor ez az ezer ember a nemzet. " A gárdistákra és a Jobbikosokra nem igaz? Vagy a 2012 blog olvasóira? :D

Nihilus 2010.05.31. 20:38:51

hacker001: Nagyon tisztelem Hitlert politikusi és filozófusi minőségében egyaránt. Jó gondolatai voltak, és azon emberek közé tartozott, akik cselekedtek is. (Juj, most lebuktam, náci vagyok!) Itt vannak további idézetek, angol nyelven: http://thinkexist.com/quotes/adolf_hitler/

hacker001 2010.05.31. 21:42:02

Nihilus, tudjuk, mi mind nácik vagyunk, akik ilyen antiszemét kirekesztő blogokat olvasnak... :D

emjé 2010.07.10. 21:52:28

Későn érő típus vagyok, csak a napokban tévedtem a 2012-re. Határozottan nem rossz. Szóval a kérdésem: mi célt szolgálnak, és hogyan működnek a mindennapi használati eszközeinken sokszor észrevehetetlenné trükközött okkult és egyéb jelképek? A szívkirály ezresen lévő fizimiskájára valószínűleg rászámoltak nyolc-tíz évet, nagyjából mostanra párnázódott ki a pofázmánya ilyen karakteresre.

Jatta 2011.12.30. 17:26:30

Az orra, a bajsza és a pofázmányának görbülete: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/7/78/HUF_20000_1999_obverse.jpg/800px-HUF_20000_1999_obverse.jpg és http://celebcenter.hu/wp-content/uploads/tdomf/2103/koverlaszlo3.jpg valamint Az orra, a szemöldöke, a szeme alatti táskák, a csapott homloka és a szája: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/19/HUF_2000_1998_obverse.jpg és http://m.blog.hu/ve/velemenyvezer/image/2010december/rogan03.jpg valamint az a homloka ráncolata, a szemöldöke, a szeme alatti táskák, a rombusz alakú pofázmánya, a bajsza, a szája és az állának enyhén seggalakú görbülete: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/4/42/HUF_5000_1999_obverse.jpg/800px-HUF_5000_1999_obverse.jpg és http://www.blikk.hu/data/cikk/2/6/73/29/cikk_2067329/2_o_ader-SZM_1_has.jpg

steinerista 2012.02.20. 11:15:22

Megszenvedtem, mire megtaláltam ezt a bejegyzést... Itt van még valami: http://napifix.postr.hu/post-015

teGergő 2014.01.30. 22:47:12

Én is rátaláltam most a 200-as rejtélyére, és mivel látom, hogy a fenti kommentek között lévő link már nem működik, itt egy most élő: http://www.old.szentkoronaradio.com/200 Ha ugyanez volt az eredeti link mögött is, nem értem miért nem tűnik hasonlónak.

maztro 2016.07.16. 03:26:19

És mi van a Húszezressel? Deák Ferenc, akár Kövér László!

Gergő92 2016.07.23. 23:41:44

@maztro: Basszus, tényleg olyan :D

emberneve.gyufa 2016.07.25. 10:23:56

@Gergő92: Matolcsy vajon melyik pénzen van? :D :D

Gergő92 2016.07.29. 23:09:01

@emberneve.gyufa: Az a két ember a kétszázas hátulján is őt keresik. :D
süti beállítások módosítása