HTML

A Játék Neve: Föld

Ez a blog arról szól, hogy hogy működik a világ valójában. Túl a látszatokon, a manipuláción, a mindent átszövő hazugságon és felelősséghárításon. A jelenkor eseményeinek mozgatórugóival is foglalkozik, ahogy a régmúltba is tapogatózik visszafelé, egészen az emberi lét kezdeteiig. Mindez egy sokéves kutatómunka eredményeire támaszkodik. A blog korábban "2012 blog" címen működött a blogol.hu szerverén. Kapcsolat: blog2012 kukac freemail ponnt hú!

Friss hozzászólások

  • Lazur: @Nikiló: www.youtube.com/watch?v=TQcqOW39ksk Apropó, és az már smafu, hogy a kínaiak azért akarnak... (2023.09.15. 00:32) Emberek, Irányítók és a Háttérhatalom
  • Gergő92: Nem csak én szoktam néha felnézni ide. :) (2023.01.18. 00:00) Mire készülnek a Marson?
  • Lazur: Ez egész friss: futureofhumanity.report/en www.youtube.com/watch?v=MYJFc3vA6N4 Csak a rotary klu... (2023.01.10. 18:29) 2019
  • Lazur: Szűk tíz évbe telt, de lassan a híradóba is bekerül ahogyan Kínában készülnek a cellák. www.youtu... (2022.12.05. 01:07) AUTOKRÁCIA (szerk)
  • Gergő Bohrát: A mostani események fényében bár 10 év késéssel, vagy inkább több, de csak efelé haladnak a dolgok... (2022.04.23. 22:12) A Jobbik és az Irányítók
  • Lazur: 2012 helyett 2021, de itt a mátrix 4. része: www.youtube.com/watch?v=JQVHrXek73E (2021.12.17. 20:30) Előadás videó - A Mátrix-trilógia (szerk)
  • Kápráz: ...Történt egyszer, hogy Noé szőlőt telepített, de a bortól megrészegedvén meztelenül feküdt sátrá... (2021.12.11. 21:02) Előadás videó (szerk)
  • maztro: @Gergő Bohrát: Szeretnek minket behúzni a csőbe, a cikk lényegében minden pontján prezentálja azt,... (2021.08.26. 05:03) Menetrend (szerk)
  • dangbird: Új nagy ívű, félelmetes novella a személyes blogomon: marioatreides.blog.hu/2020/01/06/nem_tehete... (2020.01.06. 10:36) Olyan, mintha
  • dangbird: ferfiakklubja.hu/fk_magazin/az_fk_noi_tamogatoi_korebol/amikor_nem_fogadjuk_el_a_ferfi_es_no_kozot... (2019.11.13. 10:09) A házasságról

Utolsó kommentek

Lesz-e még Magyar Királyság? - előadás videó (SZERK)

2015.12.05. 15:41 dangbird

Mint korábban meghirdettem, tegnapelőtt a Civil Multimédia szervezésében tartottam előadást a Magyarnak lenni című előadássorozat keretében. Köszönöm mindenkinek, aki személyesen is eljött! A többiek pótolhatják videóról alább.

Szerdán a Hun TV Aktuálpolitikai kerekasztal című műsorának vendége leszek (kis 2012 Blográdió feeling), az adás utólag YouTube-on is elérhető lesz. (SZERK: Ez sajnos ezen a héten nem jött össze, jövő héten tervezzük pótolni.)

Jövőre: január 9-én szombat estére van előadás időpontom, illetve február 12 péntek estére. Mindkettő Budapest, az utóbbi a már ismert Bolyafészek. A téma egyelőre meglepetés, de ezúttal nem társadalmi-közéleti-politikai észosztás lesz.

Továbbra is lehet adományokat küldeni (sajnos a helyszínen nem sok jött össze), sőt, jelen helyzetben nagyobb segítség, mint az elmúlt 5-6 év során bármikor...

Tóth Bálint
Unicredit Bank
1091 8001 - 0000 0105 - 4711 0009
Külföldről: IBAN HU06 1091 8001 0000 0105 4711 0009 (HUF) vagy
PayPal: blog2012 kukac freemail ponnt hu

Köszönöm!

Hamarosan írok egy újabb Szájbatalpalót is. Jelenleg a darwinizmusról, a kommunizmusról és az oktatási rendszerről szólók vannak tervben/napirendben. Hozzászólásban lehet szavazni, melyikkel kezdjem.

32 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekneve.blog.hu/api/trackback/id/tr28141586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dzsugasvili 2015.12.05. 17:55:56

A darwinizmussal nincs mit kezdeni, van értelmes része az elméletkörnek, felesleges hergelés vitatkozni rajta, milliószor elhangzott már a bírálata előadásokban (nem feltétlen Tóth Bálint-előadásban), hol színvonalasabban, hol kevésbé színvonalasan.

A kommunizmus sosem működött, kb. oda került, ahova való: a szemétdombra, nem sok magyarázni való van rajta.

Az oktatási témának viszont lenne értelme, szóval az legyen.

heyokha 2015.12.05. 19:46:24

néhány saját megjegyzésem lenne, ha szabad:

az eleje nem volt poénos egyáltalán. a Szent Királyság úgyis akkor fog megtestesülni mikor eljön az ideje. ez ilyen "mikor lesz világ vége" téma.

továbbá:

„ebben az országban mindenki király akar lenni” - nem-e királyi nemzet vagyunk? (királyi szkíták) az én szempontomból a nemzet kéne uralkodjon királyként. ezt Pap Gábor valahol ki is fejti, de hogy a Szent Korona működtetése a nemzet és a király egyaránti feladata lenne. akkor amíg nincs király a nemzetre hárul e feladat, legalábbis bizonyos része. addig is az igazság, az igazság felismerése kell egyesítse az embereket.

„mindenki áskálódik mindenki ellen” - mert zavaros mindenkinek a világképe s az egyének szellemi szintje nagyon különböznek. az egyetértéshez azonos vagy közeli szellemi szint szükséges.

„az emberiség serdülő kora” - nem igazán értenék egyet. inkább arról lenne szó mintha űrlények vették volna át az emberiség irányítását akik nagyon is jól tudták hogyan működik a szerves egész, s mai napig is tudják. szét rombolása után, pedig felépítenek egy saját, már mesterséges rendszert, amelynek lényege a kiszolgáltatottság. majd lassan jönnek a "már ezt is tudjuk", a "már ezt is feltaláltuk" mese, s a szervest helyettesíti a mesterséges. szervesen működő nemzetek helyett pedig szervetlen egyöntetű népeket varázsolnak, akik az államot tartják megteremtőnek a valódi Teremtő helyett.

a világot nekünk egy bizonyos fajta ember(?) szempontjából mutatják be. ez a világkép az uralkodó. nem az emberiség egésze "fejletlen". olyan mintha behoznák az őserdőben élőket a civilizációba, elhitetve őket hogy a városban élők rosszak és elpusztítandók. nem-e ez folyik különös képen az utóbbi néhány évszázadban? gondoljunk az afrikai rabszolgákra vagy a betelepített oláh kecskepassztorokra. az ilyen népességek teljes hűséggel szolgálnak az állam, az életadójuk iránt. most is ez folyik a bevándoroltatottakkal. én úgy látom éppen az ilyen népességek emberiességvesztése miatt került a világ ebbe a helyzetbe. ebből fakad a végtelenségig tartó önpusztítás. benne van zsigereikben a "túlélés", de a szenvedéstől, az öngyűlölettől valahogy meg kéne szabadulniuk. erre jön a pia, a kábítószer, a mások feletti uralkodás. nem lenne könnyebb az öngyilkosság. nem. mert én túl kell éljek... ilyen a paraszti vagy Indián társadalomban nem volt. ahogy elhangzik az előadásban is, ma már társadalom nincs is. ez rabszolgatartás. felhívnám a figyelmet hogy a világot a bevándorlók uralják, legalábbis a bevándorló szellemisége. az angolok, az amcsik, ruszkik stb nem „őshonos” népek.

az igazi megoldás felé vezető egyik út a „hülyék” (biorobotok) felismerése. persze mindenki másokat néz hülyének :) itten olyan parazitákról van szó akik nem szálnak le rólad, reggeltől estig képesek zaklatni.(gyakorlatilag ez a rendszer rövid pszichológiai felvázolása) sokat gondolkoztam miért ilyenek. úgy vélem rájöttem. öntudatuk hiányában zaklatásként fogják fel a tudatos, értelmes és erkölcsös ember figyelmeztetéseit, amely csak jóra terelné őket és jobbá tenné őket. az erkölcsöt pedig korlátozásként. mivel mindenki úgy viszonyul a világhoz amit kap belőle, nekik ilyen felfogásuk keletkezett. (avagy, mindenki saját magából indul ki.) ezért kötekedőssé válnak. (pl: emberek életét ellehetetlenítő tör-vények) észre lehet venni hogy az ilyenek a legerkölcstelenebbek. aztán majd ők játsszák a nagy áldozatot. nem képesek saját vagányukból kizökkenni, saját magukat meghaladni. ez szüli a káini viselkedést is. de az öntudat hiánya... hogy lehet tudatot adni kinek nincs? :)

dangbird 2015.12.05. 20:10:29

"a Szent Királyság úgyis akkor fog megtestesülni mikor eljön az ideje" - kár, hogy nem voltál ott! Ha ott és akkor kimondod ezt, az eszembe juttattál volna valami nagyon fontosat, ami kimaradt.

"az egyetértéshez azonos vagy közeli szellemi szint szükséges" - az áskálódásmentes, mindenki számára előrevivő együttműködéshez nem kell egyetértés, csak tisztelet és alázat.

"„az emberiség serdülő kora” - nem igazán értenék egyet" - nem arról van szó, hogy most vettem egy 180 fokos fordulatot és innentől ezt fogom hirdetni, csak találtam egy teljesen másik nézőpontot, ezt akartam megosztani.

"gondoljunk az afrikai rabszolgákra vagy a betelepített oláh kecskepassztorokra. az ilyen népességek teljes hűséggel szolgálnak az állam, az életadójuk iránt. most is ez folyik a bevándoroltatottakkal" - az afrikai rabszolgák utódainak nagyobb része teljes hűséggel élősködik az amerikai államon, miközben szidják, mocskolják, demoralizálják azt, ahol érik. Az oláh kecskepásztorok az egyik ürügy voltak az őket importáló állam, a Magyar Királyság feldarabolásához. És a bevándorlók sem azért jönnek, hogy erősítsék az őket befogadó, nekik (új) életet adó EU-t...

robitsas 2015.12.06. 03:18:59

Ja igen, az elejen volt egy kis lampalaz :)

Egyen , csalad , kozosseg , ez a cel.A csaladom nem igazan erti meg mirol is beszelek.Ebbol tudom hogy meg az elso pontot sem sikerult teljesitenem.

Oktatas, bar nalam a film elemzeseid a nyerok.

heyokha 2015.12.06. 10:30:12

@dangbird: "nem arról van szó, hogy most vettem egy 180 fokos fordulatot és innentől ezt fogom hirdetni, csak találtam egy teljesen másik nézőpontot, ezt akartam megosztani."
- ertem en :) csak szerettem kiegesziteni szereny szemszogemmel. nekem is sok ideig az volt az erzesem mintha az emberiseg csak most kamaszodna. de kozben a nagy evolucio heveben pont hogy vissza fele menetelunk.

"45 eves ember baratnojevel"- a legtobb ember asszem meg a serdulo kort sem erte el, valahol a hulyegyerek a homokozoban van. ez az oktatas magasztos eredmenye.
ez a "nagyon erett vagyok" meg "felnott vagyok" egy akkora aljas kamu... testileg lehet elerni erettseget, az meg nem jelenti a szellemit is.

maztro 2015.12.06. 13:18:03

(dzsugasvili)
"felesleges hergelés vitatkozni rajta, milliószor elhangzott már"

Sosem hallják és mennek a mélyébe elegen, mindig van, akinek új, akár a kisgyereknek a vicc. Az, hogy te már sokat hallottad, a te tudatszinteden olyan érezni, mintha a csapból is ez folyna, ez csak érzet, mindig érdemes más-más emberek elé tárni. Amiben egyetérthetek, hogy talán Bálinttól már unalmas, jobb lenne valaki mástól hallani, aki eddig a béka segge alatt volt, de most megtért a béka segge fülé, és saját, béka seggén élő környezetének címezné gondolatait.

(heyokha)
"inkább arról lenne szó mintha űrlények vették volna át az emberiség irányítását akik"

Amiről a 2012 Blog is szólt végig, tehát legfeljebb azt mondhatod, hogy Bálint mutatta a fényt az alagút végén, majd a kijáratnál inkább letért egy kiágazó sötét alagútba. De nem újdonság, hogy ezt mondod. Meg Bálint részéről sem egy mindent átíró új látásmód, egy ötlet talán az analógiákon alapulva, amelyek szintén szervesen átszövik a valóságot.

(heyokha)
"az igazi megoldás felé vezető egyik út a „hülyék” (biorobotok) felismerése."

Minden, amit ebből a mondatból vezetsz le, Bálint is levezette már itt többször, csak sajátos nyelvezettel (ahogy te is). A Tomcat-féle Droidzóna blogtematika sem ismeretlen, bár mint "igazi megoldás"-t, én sem azt tartom, hogy mindenki leírja, előadást tart arról, hogy mire figyeljen a másik, hanem a hétköznapi életben példát mutat mindenhol, ő maga kiszűri a saját környezetét, és nem szeparálódik, hanem velük együtt él tovább, de tudatosabban, kitartással, nem a vele együtt élőket (itt most tágabb környezetre gondolok, lakáson túl) inzultálva, és nem csupán szóbeli okoskodással, kiharcolná magának ami neki jár, és azt is, ami a többieknek. Persze nem az ő dolga ítélkezni emberek sorsa felett, most nem egy igazságosztóról beszélek, és főleg nem egyről. Nem számírt, hogy mindenki azt hiszi, őneki van igaza, ezért akinek tényleg igaza van, pont az ne tartson attól, hogy önkényes igazságosztónak fogják tartani - mert annak fogják. Tegye a dolgát, mint mindenki. Ne hunyászkodjon meg az élősködőknek, és nem szóbeli okoskodással, hanem gyakorlati helyzetalakítással (aminek része a szóbeliség is, de nem csak az), vállalja fel, hogy tudja, minek hol a helye a világban. Nagyon nehezen írok erről a témáról, mert nem tudom mindenki által felfogható tökéletes igazságként továbbadni, ha márpedig szerintem én jóval felfogottabbant udom, hogy miről beszélek, mint bárki más, aki nem jóval felfogottabban, de ugyanúgy azt gondolja, hogy neki van igaza, és "kimagyarázásban meg tettlegességben" több a tapasztalata, és ő rendez le engem jobban, akárhogy is... Szóval, azthiszem mindenki ismeri ezt a jelenséget, most nyolcan azt fogják írni, hopgy "egyszerű, ne foglalkozz velük", csakhogy akkor a megoldást kerülöm, mert élni kell velük, és alakítani kell a viszonyokat, ha hunyászkodom, beülök a világ "sajátsarkomjába" (gyereksarok mintája), akkor kivonom magam, és a "másképp gondolkodókat" hagyom burjánzani, "kiteljesedni" (muhaha, ők olyat nem tudnak, mert feketelyukak). Nosss... Szóval nem tudok erről írni, de tudom, hogy tudnom kellene. :) Végülis ugyanarról beszélek, mint te: "az igazi megoldás felé vezető egyik út a „hülyék” (biorobotok) felismerése. persze mindenki másokat néz hülyének :)", szóval nem is tudom mit magyarázkodok itt. :) Szóval... Igen, az csak a megoldás felé vezető segédlöket, hogy van egy blog, egy előadás, egy akármi, ahol észtosztanak, de nem megoldás, ha ezeket nem ültetem át az életembe, a gyakorlatomba, és csak úgy ismerem fel a dolgokat, hogy megtartom magamnak, nem alakítom a világot kívül, csak belül. (Ha úgy alakítom belül, hogy az nem hat kívül, akkor már régen rossz, ahogy csinálom. Előszüör belül kell igen, de aztán ott a kívül, az nem figyelmenkívülhagyandó aztán sem.)

(dangbird)
"a Szent Királyság úgyis akkor fog megtestesülni mikor eljön az ideje" - kár, hogy nem voltál ott! Ha ott és akkor kimondod ezt, az eszembe juttattál volna valami nagyon fontosat, ami kimaradt."

Emlékeim szerint a Szent szó használatán kívül az egész mondat kimondatott. Csak legfeljebb így már nem is ugyanarról beszélünk... :)

(heyokha)
"a legtobb ember asszem meg a serdulo kort sem erte el, valahol a hulyegyerek a homokozoban van. ez az oktatas magasztos eredmenye."

Is, de igazság szerint nagyrészt inkább a TV, meg az egész világ, ami iskolán kívül körbeveszi őket. Az iskola csak az a pont, ahol olyan alapokon várnak tőled valódi komolyságot azzal szemben a nagy ostobaságáradattal, amit kívülről behoztál az iskolába, amely alapon még egy normális ember is falnak menne, tehát öngól, és "joggal" (jó-okkal)* szarnak bele a fiatalok az okoskodásba, mert egy normális ember is azt tenné egy ilyen szintű okoskodás esetében.

(*Nem gondolom, hogy ez lenne a szó etimológiai eredete, pedig egyébként összevág nyelvészeti ismeretekkel. Egyszerűen csak ezt szeretem használni, mert a jó ok egészségesebben tartja a kapcsolatot a valósággal, mint a jog.)

maztro 2015.12.06. 13:23:45

(maztro)
" "ez az oktatas magasztos eredmenye." Is, de igazság szerint nagyrészt inkább a TV, meg"
Szóval az iskola lényegében lovat ad a fitalok alá állítólagos szándéka ellenére, viszont a viselkedésük nem az iskolából jön.

2015.12.06. 13:34:31

A hülyék nem biorobotok. A hüléyknek más a világ érzékelésük és más a rá adott reakciójuk, mint ahogyan teszem azt te gondolod. Onnantól kezdve hogy esetleg ők vannak többen, máris te és a hozzád hasonlók lettek a hülyék...
Ez uyanaz a problémakör mint hogy a rendszer a szar vagy te vagy a hiba a rendszerben.

Alapvetően mindenki hibának születik, csak nagy részt valahogy kijavítódik a fő sodrás által.

Sajnos egyre inkább azt gondolom hogy fel kell gyújtani mindent , és aztán lehet esetleg meghatározni egy másfajta fő sodrást... már ha a most hibák maradnak többen életben :)... Ha nem akkor repeat az egész ami 6 ezer év óta zajlik a földön...

A magyraoknak én azt az utat látom, hogy őrizni ami még megőrizhető. Kurvára nincs itt az ideje semminek, bár királyunk lassan beleírja magát a törikönyvekbe, de azért nem ő hozza majd el az általános kánaánt.

2015.12.06. 13:37:01

a közösségi oktatással neveléssel csak az a baj, hogy nem azt oktatják amit kellene, nem úgy és nem annak a közösségnek ;) akiknek kellene- plusz egybeeresztik az egybeereszthetetlent... :)

robitsas 2015.12.06. 16:23:45

En is szerettem volna szolni par szot a hulyek vedelmeben, de fentebb mar ez megtortent.Mostanra mar tudom hogy nem hulyek csak eltevedettek kik nem talaljak a helyes utat.S mint elhangzott, nem tudsz segiteni ha nincs a kezedben a media.

Vagy, Ne te vagy a kiraly :)

emberneve.gyufa 2015.12.06. 16:35:08

szerintem kapuzárási pánikban vagyunk, nem serdülőkorban :D

maztro 2015.12.06. 18:11:31

Az "aktuálpolitikai kerekasztal" elég fájdalmasan hangzik, de nem ítélem meg előre. Ami legalábbis nem feltétlenül baj, több embert ismerni.

Hunnor 2015.12.07. 12:54:22

Lehet mondogatni, hogy így meg úgy ostobák az emberek, de szellemileg nekünk is sokat kellene fejlődni, hogy felül emelkedjünk a bolygón folyó manipulációkon. Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy milyen fejlettek vagyunk csak arra nem gondolunk soha, hogy esetleg minket már egy más (akár magasabb) szinten manipulálnak.

A "hülyékre" meg ne úgy tekintsünk mint koloncra vagy teherre ami lehúz minket a mélybe. Elhihetitek ha mi sem kaptuk volna meg a megfelelő szellemi segítséget, akkor mi sem lennék fejletebbek az átlagembernél (már aki fejletebb).

emberneve.gyufa 2015.12.10. 11:31:20

Újra felfelé áll a republikánus párt pentagrammja:

youtu.be/42nLO5HghgA?t=4s <--2015.12.08.

youtu.be/VB8DTd5Di3E?t=1m12s <-- Bush management?

emberneve.gyufa 2015.12.12. 11:22:41

Bálint!

Ebben az előadásban azt mondod, hogy nincs olyan király akiben mindannyiunk megtudna egyezni. Ha így is van, bár nem próbáltuk egy ideje, ez miért számít?

Ugyanis a Kezdet és a vég c. írásodban ezt írod:

"
...

Így hát lehet arról vitatkozni internetes fórumokon, hogy Magyarországnak demokratizálódnia kellene vagy inkább királyt kéne koronázni, esetleg a nemzetiszocializmus a nyerő vagy egy igazi, emberbaráti arcú kommunizmus – csakhogy ezt nem az emberek fogják eldönteni. ..."

Más kérdés: azt mondod az előadáson, hogy nem jöttek be a jövendöléseid. Melyikre gondolsz? A 2012-2015-ös időszakra?

dzsugasvili 2015.12.13. 17:20:32

Amúgy nem teljesen tiszta a királyságos témában, hogy mit is várnánk tőle.

Oké, létezett a Szent Korona-tannak nevezett politikai rendszer, fékekkel, ellensúlyokkal, helyi sajátosságokkal, alakulgatott valamennyit a Szent Istvántól 1918-ig tartó időszakban, de amikor hitvány/gonosz uralkodók voltak, akkor igen szar volt itt élni. A Habsburgokat nem lehet eléggé elmarasztalni a kb. 400 évig tartó uralkodásuk iszonyataiért, ugye az előadások nem kis része szól ezekről, nagyon helyesen. Pedig a Szent Koronával koronázták őket, és a hagyományaink is működtek úgy ahogy, alacsonyabb szinteken mindenképpen.

Jó, elhangzik sokszor, hogy az alkalmatlan emberek megbolondultak a koronázás után, mert nem bírták a beavatást. Na és? Ennek kellene örülni, vagy mi? Hát olyankor még rosszabb volt, a segédek irányítottak a király helyett, vagy a család, mint V. Ferdinánd esetében, aztán baromira nem volt előrelépés számunkra. Vagy ott volt II. József, simán nem koronáztatta meg magát, és ocsmánykodott megválasztott királyként gondtalanul. (Megjegyzem, Horthy esete is különös koronázási tekintetben.)

2015-ben és az elkövetkező nem igazán a régi hagyományok irányába forduló kultúrájú időszakban mégis miben kellene bizakodni, mi történne egy Szent Koronával történő koronázás elméletileg bekövetkező lezajlása után? A mai rendszer beteg, de a koronás régi állapot se lenne garancia a javulásra, csak a lehetőség lenne meg benne, de olyan körülmények is kellenének hozzá más életterületeken, amik aztán végképp nem adottak.

dangbird 2015.12.13. 17:20:36

Az államforma és a király személyének alakulásában egy magasabb determinációra gondoltam. Tulajdonképpen a kritikus pillanatban a "megváltó királyt" nem kiválasztanunk, csak felismernünk kell majd, illetve alkalmassá válni követni.
De mint tudjuk, a jövendöléseim nem szoktak bejönni. :) A 2010-2015-ös időszakra gondoltam főleg, igen. De nemrég jósoltam pl. egy bejegyzésben, hogy év végéig a "migráns" témát le fogják csengetni a médiában. A párizsi terrorcselekményt nem láthattam előre, így ebben sem lesz már igazam valószínűleg.

dzsugasvili 2015.12.13. 19:30:15

Szép is lenne, de akkor gyógyítson utána kézrátétellel, vagy növelje a GDP-t homlokráncolással, esetleg koncentrációval csillapítsa az árvizet, különben nem tudom, mivel jobb alapvetően egy erős jogkörű elnöknél.

Azt se tudom, hogy a nem Habsburg uralkodók közül mi a helyzet pl. Orseolo Péterrel vagy Salamonnal, akikben volt Árpád-házi vér, legitimen kerültek (már hogy a koronázás szabályos volt), mégis nagyon keményen szembementek az ország érdekeivel. Ők is szentek lennének? Ha nem, akkor mit várunk olyan nagy áhítattal ma? Ha meg az a pozitívum, hogy elzavarták őket, akkor meg megint mit várunk, hiszen a koronás uralkodó is elzavarható, és lehet hazaáruló.

Én tényleg kipróbálnám ezt a rendszert már nagyon, csak elképzelések nélkül beleugrani valamibe nem a legbölcsebb dolog.

2015.12.13. 19:47:31

Nem értem miért keveredik a messiás :) és a király elvárt csodatétele...

robitsas 2015.12.13. 23:45:52

Hat igen, ha csodakent eljuk meg akkor mar reg megette a fene.
Tisztan latszik hogy nem ertunk meg meg erre a feladatra, itt alunk a vilag kozepen egy szemernyi hit nelkul.

"Magyar higgy es ujra leszen orszagod" Ha nem szoszerint ideztem elnezest.

2015.12.14. 17:58:39

A király alapvetően annyival jobb mint egy erős jogkörű elnök, hogy nem azért csinálja mert joga van, hanem azért van joga mert csinálja.
Nem kell kézrátéttel gyógyítani, de egy királyi rendelettel egyszercsak kihirdeti, hogy már meg az összes kórház és orvos a megbecsült és királyilag megfizetett kiemelt terület - néha elmegy álruhában egy-egy vizitre, plusz bevet egy modern ;) pontozórendszert a betegeknek, 3-5 év alatt le is tisztul az egészségügy - már majdnem olyan mintha kézrátéttel gyógyított volna...
Árvízet gátakkal is meg lehet akadályozni, ésszerűen végiggondolni hol volt mostanában gond, extrafizetését lehet menni gátat építeni ...

és atöbbi.
A király annyiban más mint egy elnök, hogy benne bízunk, neki hiszünk, és úgy ítéljük meg hogy a nép javára vezeti az országot.

dzsugasvili 2015.12.14. 19:38:38

Gratulálok, leírtál 2 olyan példát, ami nettó pénzkérdés, semmi himihumi ideológiai elképzelősdi, csak pénz. Az meg nem lesz attól, mert király a vezető megnevezése. Onnantól meg hova lesz a bizalom?

A bizalommal kapcsolatos dolgot amúgy értem, én is így gondolnám, de ma bizony minimum csodatétel kellene, mert sajnos a középkori aranybányák kimerültek vagy külföldre kerültek (és kimerültek), másból pedig az előrelépéshez szükséges nagyon nagy mennyiségű pénzt nem tudom elképzelni.

A Géczy Gábor meg Tóth Ferenc-féle többnyire tiszteletreméltó és érdekes természetes életmódos történeteknek meg aligha látom az elterjedési lehetőségét szélesebb körök számára. (Főleg, hogy még ők maguk se így élnek, egyikük se!)

Szerintem inkább a hegy mélyében szunnyadó Mátyás királyt próbáljuk valami expedícióval megkeresni (Szántai Lajos szerint ott alszik valamilyen barlangban), esetleg Csaba királyfit ide hívni, vagy Atillát felébreszteni. Bármilyen abszurd, ma már ezek is jó ötleteknek tűnnének számomra.

petiasün 2015.12.15. 00:15:16

@dzsugasvili: Szerintem még ha maga Atilla is térne vissza, a magyarság egy része (nagy része) nem fogadná el őt vezetőjének, sőt már látom magam előtt, ahogy az index, az origo, a hvg, a 444 és társai egyszerre hoznak le cikkeket egy nevetséges hajléktalanról, aki királynak hiszi magát. Meg a királyságra omg h ugranának már, amikor valaki annyit mond h lehet h a nőnek a női szerepkörben kéne kiteljesednie már ugrik a fél sajtó, a feudalizmus meg nagyobb mumus mint hitler...
lesz-e még magyar királyság? sztem igen ha zambiában alapít egyet 15 magyar bár 2 héten belül párviszályban megölnék egymást. Ezzel a társadalommal szerintem esélytelen.

"
A Géczy Gábor meg Tóth Ferenc-féle többnyire tiszteletreméltó és érdekes természetes életmódos történeteknek meg aligha látom az elterjedési lehetőségét szélesebb körök számára. "
hát, ha tényleg összeomlik ez az egész gazdasági világrend úgy ahogy van, cakkumpakk, akkor muszáj lesz legalább átmenetileg visszatérni erre.

petiasün 2015.12.15. 00:18:08

@dangbird: és a 2019, mint globális 911 projectet még tartod vagy már az is ment a levesbe? :) csak, hogy tudjam mire számítsak :))

dangbird 2015.12.15. 09:51:13

"nem fogadná el őt vezetőjének, sőt már látom magam előtt, ahogy az index, az origo, a hvg, a 444 és társai egyszerre hoznak le cikkeket egy nevetséges hajléktalanról, aki királynak hiszi magát" - pontosan ez történne. Basszus, kéne egy ilyen filmet forgatni. Mátyás király visszajön a hegy gyomrából, és...

"valaki annyit mond h lehet h a nőnek a női szerepkörben kéne kiteljesednie már ugrik a fél sajtó" - ebben a pillanatban kaptam:

index.hu/kultur/zene/2015/12/14/a_noknek_nem_az_a_dolguk_hogy_ugyanannyi_penzt_keressenek_mint_a_ferfiak/

"2 héten belül párviszályban megölnék egymást. Ezzel a társadalommal szerintem esélytelen" - kell a krízishelyzet katarzisa. Ha nagy a baj, az emberek átmenetileg kijózanodnak, elkezdenek racionálisan viselkedni.

"a 2019, mint globális 911 projectet még tartod vagy már az is ment a levesbe? :) csak, hogy tudjam mire számítsak" - 2020. februárjáig tartom! :D

petiasün 2015.12.15. 20:49:50

@dangbird: "2020. februárjáig tartom! :D" Remek születésnapi ajándék lenne egy ekkora tűzijáték, igazi főműsor, lesz sör meg idegen invázió, erre még a visszafogottabb barátaim is eljönnének. Készítem a konfettit. :D

"Mátyás király visszajön a hegy gyomrából, és" szegény felkötné magát...szerintem azért nincsenek már csodák, mert senki sem fogadná el azokat, még ha maga az Úristen is szólna le. De még ha el is hinnék, hogy Mátyás király maga tért vissza uralkodni, nos, akkor gondolom jó nagy tüntetést szerveznének a demokratikus pártok, talán a Jobbik sem lenne kivétel, mert azért Mátyás nem épp egy Habsburg :)

@cathsword: Én sosem állítottam volna magamról, hogy érettebbnek képzelem magam, legfeljebb teljesen máshogy torzult a világképem, mint az átlagembereknek. Egyébként sem kell szegény jobbágynak mindent véresen komolyan vennie :))

Ez a nők=szülőgép dolgot szerintem senki se állította, érdemes az egész beszélgetést meghallgatni, az ilyen oldalak előszeretettel válogatják ki az ilyen interjúkból a zsíros mondatokat. De az is igaz, hogy a mai világban a gazdasági feltételek nem igazán adottak egy "apu dolgozik, anyu szül" modellhez. De szerintem nem is erről van szó, ami megvilágítaná a dolgot neked az a Géczy-féle Új szövetség előadás, a nemek közti új szövetség részt érdemes meghallgatni. Erről beszél Ákos is (szerintem), azaz, hogy nem biztos, hogy az a jó, ha a két nem egymással viaskodik, ahelyett, hogy együttműködne, stb.

dzsugasvili 2015.12.15. 21:02:16

A régi uralkodók visszatérését félig viccből mondtam, de határozottan úgy értettem, hogy csodás körülmények között térjen vissza (lásd pl. csillagösvényen, az égből, stb.), mert különben tényleg viccnek is gyenge az ötlet.

De az itteni szkeptikus reakciók mutatják, hogy abszolút velem ért egyet mindenki (még itt is), hogy a királyság visszakívánása totál abszurd manapság. Senki nem tudja, mi lenne egy esetleges koronázás után, hogy nézne ki a rendszer, mitől lenne jobb a mainál, hiszen még a csodás körülmények között visszatérő mesebeli királyokat se tudja senki elképzelni sikeresnek, mit kezdene akkor itt egy mai (még oly jó képességű) valaki?

petiasün 2015.12.15. 23:26:17

@cathsword: Egyrészt azon a ponton szerintem már túl vagyunk, hogy nincs (jelenleg?) olyan (magyar) ember, akinek igazságlátásának és intézkedéseinek zokszó nélkül alávetné magát a teljes magyar társadalom, másrészt arra (is) céloztam az első hsz-ommal, hogy jobb, ha nem felejtjük el, hogy a hazai média nagy része és ezáltal a társadalom nagy része kifejezetten ugrik minden konzervatívabb megoldásra, egy még feudalizmus híján is lévő királyság belengetése is elképzelhetetlen volna, akkora lejárató-kampány indulna. Még a NATO-nak se kell itt bombáznia :), mert nálunk egymást szedik szét az emberek mielőtt még bármi jót is lehetne tenni.

" lehetősége van a népe által támogatottan megvalósítani, betartatni " Na, ehhez vagy a tizedes rendszer kellene, vagy legalább a család->nagycsalád stb egészen a nemzetig menő, egymásra építkező államfelépítés (amit speciel már most is elő lehetne készíteni, mondjuk az egyénnel kezdve...), hogy aztán a "nagy házak" valami vétójoggal rendelkezzenek a királlyal szemben vagy bele tudjanak ugatni a dolgokba, különben nincs meg a negatív visszacsatolás. És akkor megint előkerülne a nemzet vélt vagy valós érdekeit féltve vagy épp saját érdekeiket néző nagyurak civakodása, minimum minden királyválasztáskor, mint ahogy a történelmi példa mutatja. Ha a szülős témában teljesen gyakorlatias (hát, mondjuk...) tudsz lenni, akkor ebben miért maradsz az elméletnél? Mindazonáltal egy teljeskörű társadalmi és gazdasági kataklizma után lenne csak érdemes ezen okoskodni, mert akkor ténylegesen lenne reális lehetőség minderre. Most meg a mai társadalomból tudunk csak kiindulni, a mai viszonyokkal elképzelhetetlen, az biztos. Szerencsére nem maholnapra kell királyságot farigcsálnunk. :)

@dzsugasvili: Tökmindegy, ha a csillagösvényen is jönne le Csaba királyfi, szerintem úgy sem érdekelne senkit.
Jelenleg tök mindegy, hogy ki(k) vezetnek, ha egyszer már csak földrajzi helyzetéből is fogva folyamatosan meg kell felelnie az aktuális kormánynak több külföldi ország elvárásának, legyen az német összeszerelő rabszolgaüzem létrehozása, orosz atomerőmű, kvázi magyar-ellenes média, etc. Ha nagyon ugrálna bármelyik hazai vezető egy pillanat alatt gyártanak egy Majdant :) Egyszerűen történelmileg nincs az a helyzet, hogy erről érdemben lehessen beszélni. Ha meg távlatokban gondolkozunk, úgy az a helyzet áll fent, hogy egy jövőbeli elmeállapottal és viszonyokkal kéne gondolkozni, ami lehetetlen, mivel mégis csak a jelenben élünk. Ettől függetlenül már most lehet elméletben akarni/képzelni(teremteni) egy ideális királyságot, ami már Platón okfejtéseiben is a legideálisabb államforma, a demokrácia pedig épp csak, hogy utolsó előtti a hitványak közt. :)
süti beállítások módosítása