HTML

A Játék Neve: Föld

Ez a blog arról szól, hogy hogy működik a világ valójában. Túl a látszatokon, a manipuláción, a mindent átszövő hazugságon és felelősséghárításon. A jelenkor eseményeinek mozgatórugóival is foglalkozik, ahogy a régmúltba is tapogatózik visszafelé, egészen az emberi lét kezdeteiig. Mindez egy sokéves kutatómunka eredményeire támaszkodik. A blog korábban "2012 blog" címen működött a blogol.hu szerverén. Kapcsolat: blog2012 kukac freemail ponnt hú!

Friss hozzászólások

  • Lazur: @Nikiló: www.youtube.com/watch?v=TQcqOW39ksk Apropó, és az már smafu, hogy a kínaiak azért akarnak... (2023.09.15. 00:32) Emberek, Irányítók és a Háttérhatalom
  • Gergő92: Nem csak én szoktam néha felnézni ide. :) (2023.01.18. 00:00) Mire készülnek a Marson?
  • Lazur: Ez egész friss: futureofhumanity.report/en www.youtube.com/watch?v=MYJFc3vA6N4 Csak a rotary klu... (2023.01.10. 18:29) 2019
  • Lazur: Szűk tíz évbe telt, de lassan a híradóba is bekerül ahogyan Kínában készülnek a cellák. www.youtu... (2022.12.05. 01:07) AUTOKRÁCIA (szerk)
  • Gergő Bohrát: A mostani események fényében bár 10 év késéssel, vagy inkább több, de csak efelé haladnak a dolgok... (2022.04.23. 22:12) A Jobbik és az Irányítók
  • Lazur: 2012 helyett 2021, de itt a mátrix 4. része: www.youtube.com/watch?v=JQVHrXek73E (2021.12.17. 20:30) Előadás videó - A Mátrix-trilógia (szerk)
  • Kápráz: ...Történt egyszer, hogy Noé szőlőt telepített, de a bortól megrészegedvén meztelenül feküdt sátrá... (2021.12.11. 21:02) Előadás videó (szerk)
  • maztro: @Gergő Bohrát: Szeretnek minket behúzni a csőbe, a cikk lényegében minden pontján prezentálja azt,... (2021.08.26. 05:03) Menetrend (szerk)
  • dangbird: Új nagy ívű, félelmetes novella a személyes blogomon: marioatreides.blog.hu/2020/01/06/nem_tehete... (2020.01.06. 10:36) Olyan, mintha
  • dangbird: ferfiakklubja.hu/fk_magazin/az_fk_noi_tamogatoi_korebol/amikor_nem_fogadjuk_el_a_ferfi_es_no_kozot... (2019.11.13. 10:09) A házasságról

Utolsó kommentek

Szájbatalpaló #2: Az összeesküvés-elméletekről

2015.09.28. 15:08 dangbird

A bejegyzés a Szájbatalpaló Blogon itt található.

Vonjuk le az előző bejegyzés tanulságát. Talán kicsit elkeserítőre és reménytelenre kerekedett ki, főleg azért, mert a szíve mélyén valójában mindenki tudja mindazt, amit leírtunk, talán ezért is van az az ádáz düh és fogcsikorgatás a politikai „vitákban”. Mégis le kellett írni ezeket a dolgokat, feketén-fehéren és reménytelenül, mert jelenleg az az emberiség érdeke, hogy minél többen váljunk reményvesztetté „politika” terén. Amíg ez nem történik meg, mindig jöhet egy Mégjobbik, Mégszebbik, Mégrabbik, Mégmásabbik, Ténylegmásikpolitika, és megtartja az embereket a „majd ők!” illúziójának bénultságában, hogy soha ne juthassanak el a „majd mi” pontjára. A változást remélők mindig arra várnak, hogy eljön az a párt, amelyik „valóban a nép érdekeit képviseli”. A rendszer felépítéséből és működéséből adódóan ilyen nem fog történni. (Aki még mindig nem érti, miért, beszélgessen ős-jobbikosokkal, nem harapnak.) Ha a nép érdekeinek képviselete nem reális megoldás, akkor csak egy módon lehet rövidre zárni a kérdést: a nép önérdek-érvényesítő képességének kell növekednie, állam- és kormányfüggésének csökkennie. Hogy hogyan, arról még lesz szó a szájbatalpaló bejegyzéssorozatban.

Most viszont járjunk körül egy másik alapvető álfogalmat: az „összeesküvés-elméletet”.

Megint csak ki kéne menni az utcára egy kamerával, megkérdezni embereket, hogy mik is azok az „összeesküvés-elméletek”. Szabatos definíciót valószínűleg nem hallanánk: merthogy nincs. Felemlegetnék az „illuminátit” (magyarul Illuminátusoknak hívják őket), a szabadkőműveseket, a „gyíkembereket”, tán még a chemtrailt is...

Mégis mi köze van a „chemtrail” néven ismert jelenségnek bármiféle összeesküvéshez? Ki esküdött össze kivel, és mi volt az eskü tárgya?

Az összeesküvés-elmélet (conspiracy theory) kifejezést legelőször Amerikában használták azokra a véleményekre, amelyek a Kennedy-gyilkossággal kapcsolatban a média által tényként előadott verziót kétségbe vonták. Azóta buzzword lett belőle (olyan, mint az előző bejegyzésben taglalt demokrácia): inkább érzelem, mint idea a töltete, és gyakorlatilag bármire, bárkire használható, ha szembemegy a tömegmédia által kihirdetett „hivatalos” állásponttal. (A következő bejegyzés pont a médiáról fog szólni...) És ahogy az emberek magukévá tették a kifejezést, igazából már szinte olyan értelemben használják, mint „bármi, ami nem fér bele a világképembe”: láttam már olyat is internetes fórumon, hogy valaki a homeopátiát nevezte „konteónak”!

Sajnos ezekben a kérdésekben ugyanolyan kevés az emberek általános hajlandósága, hogy racionálisan végiggondolják a dolgokat: mint az előző bejegyzés jobb- és baloldali szurkolói, itt is vannak mondjuk „chemtrail-hívők” és „chemtrail-tagadók”. Miért kell valamiben hinni, ami szabad szemmel bárki által megfigyelhető? Hol van itt az összeesküvés?

Első számú tény a „chemtrail” néven ismert jelenséggel kapcsolatban, amit a valósággal nagyjából egészséges kapcsolatot ápoló személy nehezen tud megkérdőjelezni: hogy létezik. Hogy a jelenséget mi okozza, arra nincs egyértelmű magyarázat, hovatovább a „hivatalos” magyarázatok enyhén szólva nem állják meg a helyüket fizikailag (pl. kondenzcsík rámagyarázása), ami legalábbis furcsa. A jelenség harminc évvel ezelőtt még nem létezett, csak normál kondenzcsíkokat láttunk, tehát valami megváltozott azóta, logikusan vagy a repülőgép üzemanyagok kémiai összetétele, vagy a légköré. (Kémiai összetétel, innen a név: chem-trail.) Vagy mindkettő! Ha az autókba tankolt benzin összetétele sokat módosult azóta, a repülőgépek által elégetett keroziné miért ne módosult volna ugyanúgy? És ezek az anyagok elégetéskor a levegőbe jutnak, tehát ha ezek összetétele változik, a levegőé is változik...

Az egyetlen kérdés, ami marad, hogy az üzemanyagba tesznek-e „titokban” (ezt a szót mindjárt megmagyarázzuk) valamilyen olyan anyagot, amely nem a repülőgép meghajtását segíti elő, hanem más célja van? Például küzdelem a globális felmelegedés ellen (ami szintén fog kapni egy önálló bejegyzést, mert a legtöbben nem tudják – vagy ami sokkal nagyobb baj, rosszul tudják – ennek a kifejezésnek a jelentését).

A kérdésre persze mindenki tudni véli az igenlő vagy nemleges választ, pedig igazából csak nagyon kevesen tudhatják a választ – ha a helyes válasz igenlő. Ha a helyes válasz nemleges, akkor pedig azt igazából senki nem tudhatja biztosan a Földön. Miért?

Egy vegyészmérnök dimplomával hiába nézegeti valaki a kerozin összetételét, fogalma sincs az elégetett összetevők meteorológiai vagy biológiai, orvosi hatásáról. Olyan nagy mennyiségű ismeret szükséges az agyonbonyolított civilizációnk működtetéséhez, hogy azzal egyetlen ember nem rendelkezhet, így nem látja át senki az egészet teljesen. Mindenki csak a saját kis szerepét játssza. Pl: egy másik kedvenc „konteós” vesszőparipa a kötelező oltások. Tény, hogy higany van benne, és tény, hogy 1000 orvosból egy sem tudja, minek. Egyszerűen megbíznak a gyógyszergyártóban, mert kénytelenek. Ennyi a nagy „titkosság” lényege: mindenki csak annyit tud, amennyit tudnia kell.

Ha már titkosságnál tartunk, az a politikai, gazdasági és szellemi hatalomgyakorlásnak mindig is része volt, változó mértékben. A középkorban is volt olyan követ, akit a trónteremben, sok ember előtt fogadott a király, és volt olyan, akit négyszemközt.

Ettől még az ő megbeszélésük nem változott „összeesküvéssé”.

Egyszerűen az átlag alattvalónak nem kellett tudnia róla, hogy ott mi hangzik el, vagy jobb is volt a hatalomgyakorlás szempontjából, hogy nem tudott róla. Összeesküdni a regnáló hatalom ellenében szokás, a hatalomgyakorlás részét képező titkosságot összeesküvésnek nevezni teljes fogalmi zavar. Egyszerűen arról van szó, hogy a társadalomban van egy alapvető politikai, gazdasági és szellemi aszimmetria:

- Sok embernek van kevés hatalma, és kevés embernek van sok.

- Sok embernek van kevés vagyona, és kevés embernek sok.

És végül, amit az anyagias gondolkodás rendre figyelmen kívül hagy:

- Sok ember tud kevés dologról, és kevés ember sok mindenről!

Ez mindig is így volt, és valószínűleg mindig is így lesz. Ezt nevezhetjük hatalmi piramisnak is. És ez az összes „konteó” alapja és lényege.

Én is a bűnösök közé tartozom, hiszen mindig nógatom a népet, hogy terjesszék az „igét”, azt az ismeretanyagot, ami éppen rendelkezésükre áll a világ valós működéséről, hatalomgyakorlási folyamatokról és módszerekről, stb. Csak az a baj, hogy ha valaki ezt nem kellő felelősséggel, felkészültséggel, kifejező készséggel, stb. teszi, akkor az eredmény lehet, hogy nem lesz valami fényes. A következő ezt hatványozottan lerontja, és így születnek a "konteók". Olyan ez, mint a pletyka: alapja mindig van, de összességében nem igaz. Hajlamosak vagyunk elhinni valamit, és ragaszkodni ahhoz – ahelyett, hogy megpróbálnánk valóban megismerni a világ működését. Így az egyik hülye hitből, amit a média ad be, hogy a világot a politikusok irányítják, átesünk a másik hülye hitbe, hogy a világot az összeesküvő gyíkemberek/zsidók/alienek/szabadkőművesek/terroristák/menekültek irányítják, hogy valahol a föld alatt egy bunkerban ül egy sötét teremben egy csoport fekete öltönyös ember egy asztal körül, halálfejekkel díszített fotelokban, szivaroznak, és naphosszat azon tanácskoznak, hogyan tegyék még rosszabbá az életünket.

Ha valaki a világot még rosszabbá fogja tenni, az nem ők lesznek, hanem mi, az emberek. Azt sajnos nem tudjuk, hogy a világot kik irányítják, mert nem kötik az orrunkra, de hogy kik működtetik, azt viszont pontosan tudjuk: mi magunk. Olyan ez, mint a Mátrixban: mindenki ügynök, és senki sem az. Innentől a fent vázolt hatalmi piramisban csak önkényes szempontok alapján lehet húzni egy határt, ami elválasztja az irányítókat az irányítottaktól. Ha a „szivarozó fekete öltönyösök” léteznek is (mondjuk azonosítsuk őket a Háromszázak Tanácsával vagy a „hivatalosan” is létező Bilderberg-csoporttal), ők is csak a szerepüket játsszák, teszik, amit tenniük „kell”, hogy fennmaradjon a rendszer, amitől a létük pont ugyanúgy függ – mint a miénk.

21 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekneve.blog.hu/api/trackback/id/tr697849680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

petiasün 2015.09.28. 22:57:24

"a „hivatalos” magyarázatok enyhén szólva nem állják meg a helyüket fizikailag "

M-m-miért is? A wikipedia cikk alapján "Az, hogy mennyire láthatóak a kondenzcsíkok, milyen sokáig maradnak fenn és mennyire terjednek szét, csak attól függ, hogy az adott légréteg páratartalma, hőmérsékleti- és szélviszonyai mit tesznek lehetővé. Sok esetben egészen rövidke csíkot látunk - például egy hidegfront átvonulta utáni száraz levegőben. Melegfront előtti nedves légtömegekben azonban nagyon sokáig (hosszú órákig) is fennmaradnak a csíkok, kiszélesednek, a magaslati szelek meg-megcsavarják, feldarabolják őket."
Erről meg kéne kérdezni egy fizikust, én nem vagyok az, de ez logikusnak hangzó indoklás, legalábbis józan paraszti ésszel.

A másik meg, honnan tudod, hogy 30 éve milyen kondenzcsíkokat láttunk? Én speciel semmilyent koromnál fogva, és ha a szüleidet megkérded, valszeg meg se fogják tudni mondani, mert ha nincs a kemtrél, akkor a fene se nézi hogy meddig van ott az a fehér csík ottan a zégen.

A chemtrail mondjuk egy tipikus "konteó" :), de talán a legbénábbak egyike, tipikusan az a dolog, amivel hiteltelenítenek valakit, ha össze tudják mosni vele. Na, mindegy, maga az eszmefuttatás jó, egyszeráen csak a chemtrailt nem tudtam soha hova tenni.

Egy_Vándor 2015.09.29. 16:40:59

Technikai jellegű észrevétel: Nem lehetne megoldani azt, hogy ide csak linkeled az új bejegyzéseket? Akár valahogy teljes egészében, beágyazva, komment szekcióval együtt? Csak azért kérdem, mert nem túl szerencsés, ha a hozzászólások két külön felületen születnek. Bár egyelőre - sajons - nem áll fenn annak a veszélye, hogy követhetetlenné válik (nincs még annyi aktív hozzászóló), de szerintem mindenképpen célszerűbb lenne, ha egy felületre érkeznének a hozzászólások.

Más: Engem is érdekelne, hogy petiasün magyarázata miért nem állja meg a helyét... :)

emberneve.gyufa 2015.09.29. 16:41:52

@petiasün:
"A chemtrail mondjuk egy tipikus "konteó" :), de talán a legbénábbak egyike, tipikusan az a dolog, amivel hiteltelenítenek valakit, ha össze tudják mosni vele."

A bejegyzés szerint lefordítva:

A chemtrail egy tipikusan félreértett "jelenség", de talán a legfeltűnőbbek egyike. Tipikusan az a dolog, amivel általában hiteltelenítik magukat az emberek, ha összemossák a fogalmakat, következtetéseket.

Ahogy Bálint is írta, könnyen elhihető, hogy változott 30 év alatt az üzemanyag összetétele és emiatt változtak meg a kondenzcsíkok. Ha csak ez a leegyszerűsített eset létezik, a chemtrail jelenség is létezik. Teljesen irreleváns, hogy az emberek vagy a média mit gondol a kérdésről (pl: Galileo és az egyház..), magát a jelenséget nem tagadhatják.

Itt most nem arról van szó, hogy ki szerint létezik-e ez a jelenség és ki szerint nem, hanem, hogy hogyan kezeljük az ilyen kérdéseket

Pl. USA politikusok hazudtak az iraki fenyegetettségről, kiderült a hazugság, mégsem gyepálta őket a média úgy mint az "összeesküvés-elmélet hívőket". Pedig Bushék tudatosan(!) hazudtak hatalom és erőforrás szerzés miatt, míg a konteósoknak meggyőződésük miatt állítják azt is, amit esetleg hamisan állítanak.

Bár a konteósok általában inkább csak elméleteket mondanak, mert már elmélkedni sem lehet arról, hogy az életünket meghatározó globál-hatalom jó-e...

robitsas 2015.09.29. 16:47:23

@petiasün: Megint csak a korommal kell kezdenem.52 vagyok es nagyon is emlekszem hogy is voltak anno azok a csikok, ugyan is az eg szerelmese voltam.Igy hat jol emlekszem az ott tortentekre meg arra is hogy bizony 5 talalatos is surubben fordult elo mint mostansag.Nincsenek pontos adataim de joval kevesebb szelveny lehetett jatekban akkoriban.Latom az iskolaban jol beled vertek ne gondolkodj onalloan, "wikipedia"-mi?

petiasün 2015.09.29. 18:31:21

@emberneve.gyufa: Szia, köszönöm, hogy írtál.

A példád jó, sokkal jobb, mint a chemtrail, mint példa. A helyzet az, hogy kezdem úgy látni, hogy a chemtrail csak egy látszat-probléma, amin el lehet vitatkozni, közben meg kézenfekvő a megoldása. A repülők kibocsájtják az elégett üzemanyagot, az ebben lévő anyagok hőfoka mesterséges felhőt generál, és az ideig-óráig ott marad. Ez a repülőforgalom léte óta mindig is jelen lehetett - bár nem tudom, h jelen volt-e, ez érdekelne -, a különbség, hogy már egyre magasabban szállnak azok a gépek és egyre sűrűbbek a járatok, ezért egyre több a csík, és egyre tovább tart míg eloszlik. Ezen nincs mit vitázni. Azon lehetne, hogy jó-e a globál hatalom, mert az legalább egy politikafilozófiai kérdés lehetne, de ez csak egy légköri jelenség, amibe többet láttak, mint kellett volna.

petiasün 2015.09.29. 18:32:55

@robitsas: Üdv!

és hogy voltak azok a csíkok? Illetve, voltak-e csíkok? Ha abból meg több lett, annak az az oka, hogy sokkal több járat közlekedik.
A lottós példádat nem teljesen értem, hogy jön ide.
De, pont hogy gondolkozom :)

petiasün 2015.09.29. 18:35:02

@Egy_Vándor: Én ezt: www.urbanlegends.hu/2013/06/kondenzcsik-chemtrail-vagy-valami-mas/ meg ezt: legkoroptika.hu/kondenzcsik olvasgattam, de egyébként még mindig nyitott vagyok egy ésszerű magyarázatra, hogy miért kell ezeken rugózni, mert nem látom át még mindig, hogy mi benne a pláne, legalábbis fenti cikkek alapján. :D

Egy_Vándor 2015.09.29. 19:10:26

@petiasün: Abban amúgy egyetértek, hogy bizonyos körökben kissé túltolják a kemtrél témát (meg sok mást is). Bár a megoldás engem is érdekel, úgy gondolom, hogy ez pont egy olyan dolog, ami nekünk jelenleg mindegy. Átlagemberként teljesen mindegy, hogy mi mit tudunk, vagy mit vélünk tudni a kemtrél hátteréről, mert az tőlünk függetlenül létezik, ha mérgező, ha nem. Máshonnan közelítve: Ha - tegyük fel - szabadkőműves zsidó gyíkemberek mérgeznek minket kemtréllel, akkor hiába véljük ezt tudni, nem érünk el semmit azzal, ha háborgunk rajta. Védekezni nem tudunk ellene. Ebből számomra az következik, hogy fölösleges foglalkozni vele. Szerintem az embernek mindig azokkal a dolgokkal érdemes foglalkoznia, amelyekre hatni is tud (közvetlen környezete, hivatása stb., de elsősorban saját maga...). Ha minden ember először egyéni szinten válna egyre tudatosabbá, majd ezen tudatosságra építve felépítene egy működő, átlátható, igazságos társadalmi-politikai rendszert, akkor nem kellene a kemtrélen rugózni, mert a transzparens rendszer miatt pontosan lehetne tudni, hogy kik vonhatók felelősségre ebben a kérdésben. Ezzel eltűnne az arctalan háttérgyíkok gonosz masszája, amit mindenért hibáztatni lehet, ami kicsit kényelmetlen lenne, mert nem lehetne mindent rájuk kenni. Ugyanakkor, szerintem ez az egyetlen út. Ha létezik is az említett gonosz massza, azt csak alulról építkezve lehet megdönteni, márpedig ehhez az alulról építkezéshez nem járul hozzá az, ha valaki évekig-évtizedekig a kemtrélek rejtélyét kutatja, és emiatt semmi érdemlegeset nem tesz.

petiasün 2015.09.29. 19:17:10

@Egy_Vándor: Hát ezzel teljes mértékben egyetértek. Nekem csak az ütött szöget a fejembe, hogy úgy néz ki, hogy nincs semmiféle hókuspók a kondenzcsík mögött, teljesen alapvető fizikai okokra visszavezethető. Ha pedig ez így van, akkor azzal van a baj, aki már fűre, fára rámondja, hogy félni kell tőle. És itt van a lényeg, amíg félnek az emberek, addig nem kell azokon a fázisokon végigmenni (nem is tudnának, le vannak foglalva a félelemmel) amiket felsoroltál, és itt látom azt, hgoy a chemtrail beilleszkedik egy nagyobb egységbe: a megalapozatlan félelmek, az ismeretlentől való félelem (amit tudással lehetne orvosolni, mint itt is), az örök rettegés szellemi módszertana.
És amikor itt a blogon azt olvasom, hogy NEM LEHET tudni sem semmiről, közben meg de - akkor elgondolkozom hogy ezzel akaratlanul nem a félelemre erősít rá?
De egyébként igen, tök irreleváns számunkra az egész, mint az időjárás, a politika stb stb, kár ezen leállni vitázni.

robitsas 2015.09.29. 23:33:38

@petiasün: A lottos tema tenyleg nem oda illet csak olyan konteosnak tunt az is, meg okosnak akartam latszani.Nem jott be.Viszont az altalad emlitett megnovekedett forgalom hogyan befolyasolja a megmaradast?Regen baranyfelhok voltak most meg valami fatyolkepzodmenyek az egen es szivarvany szinu felhok neha.Tenyleg nem tudom miert rugozok ezen, hisz nem ez volt a fo kerdes itt.Talan zavar ha csotanynak neznek, ketsege nelegyen senkinek, annak.

Nikiló 2015.09.30. 12:59:02

Ábrándos és érdeklődő személyiség lévén rendkívül sokat bámultam gyerekkoromban az eget. Minden udvari szünetben, lefekvés előtt, a villamosból, a buszból, állandóan, amikor csak lehetett.
Szó szerint úgy van, ahogy Cath mondja és ebben a "nézd gyorsan ott a repülő" a legfontosabb rész, mert nyilván a gyerek nem a légyfingnyi repülő miatt bámult ilyenkor, hanem a kondenzcsík miatt, ami varázslatos módon a szeme láttára tűnt el.
Ez azt jelenti, hogy gyerekkoromban VAGY felhős volt az ég, VAGY kék volt az ég (pár másodperces nagyon vékony kondenzcsíkkal), de olyan, hogy ilyen fél eget beterítő fodros elgurult vécépapírsávok lettek volna az égen, soha nem volt. Még egyszer: soha.
Ezzel most nem kemtrélezni akartam, de tény, hogy valami megváltozott.
De még az is lehet, hogy a haarp miatt van.... :-P :)

petiasün 2015.09.30. 15:35:02

Azon gondolkozok, hogy most is van olyan, hogy pikkpakk eltűnik a csík, meg persze olyan is hogy fent marad sokáig. Most ha az üzemanyag en bloc változott akkor mind sokáig fent kéne legyen, ha csak ez az oka. Arra tudok gondolni, hogy már magasabban tudnak repülni a gépek, ahol hidegebb a légkör és ezért maradnak meg tovább a csíkok, vagy csak bizonyos gépeken alkalmaznak új fajta anyagot. Nem tudom, épp ezért kérdeztem, meg mindig nem vagyok fizikus :) legfeljebb metafizika szinten vagyok beavatva. :D

emberneve.gyufa 2015.10.01. 10:52:44

a, A 20. század technológiai fejlesztései és kutatásai 90%-ban a hadiparhoz köthetőek. Emiatt az igazi áttörések hadititkok maradnak (Enigma vagy épp a feltörése).

b, Érdemes figyelembe venni, hogy mivel a hírszerző ügynökségek az utóbbi 100 évben lettek érinthetetlenek az átlagember számára. Ez azt jelenti, hogy a legfejlettebb ügynökség mindent tud amit megtudhat, és mindent titkosít ami titkosítható. Emiatt fordulhat elő az a furcsa jelenség, hogy akár a 20. század fontosabb eseményeiről is kevesebb adatunk van, mint a 19. század ilyen eseményeiről, pedig már akkor is hatásosan működhettek ezek a szervezetek.

Miért fontos ez?
Azért, mert a Kennedy gyilkosságot is vissza lehet vezetni egyszerű fizikai okokra, mégsem ad magyarázatot arra, hogy miért és hogyan gyilkolták meg az akkori világ legjobban védett és támogatott vezetőjét.

Fermi is az idegenhívő tábort erősíti? :D
www.youtube.com/watch?v=sNhhvQGsMEc

cathsword: "vagy az üzemanyag változott meg vagy a légkör összetétele nem mindig olyan mint rég volt"

Vagy mindkettő. Kötözködés visszajár :D

Hilda02 2015.10.03. 21:51:41

Gyermekkoromban nem láttam ilyen csíkosnak az eget soha, mint manapság.
Azért elgondolkodtató, hogy mikor idén nyáron nagy kánikulák voltak, felnéztem az égre, amely általában fátyolos volt a szétterült kondenzcsíkoktól/chemtrailektől, az jutott az eszembe, hogyha nem húznák a csíkokat, akkor még erőssebben tűzne a nap, és talán kiégetne minden növényt.Így is sok növényemnek megpörkölődött a levele, pedig locsoltam őket napi szinten.

pUxlock 2015.10.06. 17:43:25

Nagyon érdekesek a posztok.

Ellentétben több hozzászólóval, én gyerekként(25-30 éve) is rengeteg kondenzcsíkot láttam az égen és sok olyan volt ami szétterült egy idő után. Már akkor megfogalmazódott bennem a kérdés, hogy miért alakulnak át felhővé.
Általában Occam borotvája szerint vizsgálom az ilyen dolgokat és tényleg az a legegyszerűbb megoldás, hogy a légkör adott pillanatban lévő hőmérséklete,páratartalma valamint a széljárás határozza meg hogy látunk-e kondenzcsíkot és ha igen, akkor mennyi ideig. Attól függetlenül ott van az az égéstermék és ugyanúgy szétterül, csak azt éppen nem látjuk.

maztro 2015.10.14. 21:09:15

"egyre sűrűbbek a járatok, ezért egyre több a csík, és egyre tovább tart míg eloszlik"

Akkor is, amikor egyetlen nagy csík van csak az égen? Van, hogy elég gyéren húznak (hosszú, megmaradó) csíkot, pl. 10 nem, 1 igen. Olyan idétlen megnyilvánulások ezek, mint ez is, hogy azért marad meg, mert több a csík; rengetegféle tapasztalat van, nem lehet csuklóból mindegyikre egységesen kielégítő magyarázatot kirántani. Bele sem kezdek, mert az energiáim most képtelenek erre elmenni. Tudnék talán egy átfogó tapasztalatmixet összeírni, teljesen mindegy, hogy laikusként-e, mert csak tapasztalatokat osztanék meg, amihez nem kell szakértelem, és nem eröltetnék rá semmilyen magyarázatot (legfeljebb kérdéseket), magyarázza mindenki úgy, ahogy akarja, csak az összesnek megfeleljen, ha tud... További (emberekkel kapcsolatos) tapasztalatom szerint mindhiába, mert úgyis előjön majd mindenki a saját elméletével, amit ráhúz egy általa kialakított tapasztalatra, és végül figyelmenkívül hagyja a mixemet, aminek minden jelenségére meg kéne egyszerre felelni. Borzalmas így dagonyázni a megnyilvánulásokban, ezért sincs semmi kedvem az egészhez, hogy én is megnyilvánuljak. (Általánosságban írtam.)

Amit valószínűbben le fogok szépen írni, hogy szerintem mennyiben kellett volna a témakört Bálintnak másképp előhoznia, néhány félreérthetőségnek ez a cikk is megágyazott, amit nem egy túl professzionális figyelemmel ki lehetne kerülni. Csak most erre sem fogom az energiáimat adni, azt a keveset. ^^

Amúgy amit az Irányítók-wikin összehordtunk, az is meglehetősen szegényes, és némely pontját elég gyengének érzem, de az meg egy harmadik történet. Az élet(helyzet)em meg a nulladik, mindennél előbbre való, úgyhogy rövidtávon le van carva minden kábé. x_x

U.i.: a régi "teGergő ChemtrailsBp" vagyok, csak megváltozott nicken

emberneve.gyufa 2015.11.03. 18:04:30

www.godlikeproductions.com/forum1/message2573726/pg593

"again a huge spike of the Schumann Resonance over South Africa(!) (scroll down to Schumann Resonances Power graph ; the dark blue line=South Africa monitor):
[link to www.heartmath.org (secure)]

The monitor in South Africa is closest to the South Pole, where there was also the strongest increase of cosmic ray counts the last few days:
[link to neutronm.bartol.udel.edu]

these huge spikes in the schumann resonance power/intensity over S. Africa appear to be periodical (about every 16 days).
While the s. resonance power over the other parts of the world are relatively low (even dipping it seems).

This is something i never saw before, since monitoring this summer. Maybe it means nothing, but for now i'll keep monitoring."

emberneve.gyufa 2015.11.03. 18:07:37

A 2. linket elnéztem, itt lehet látni amiről beszél (pl 2015 november 2):

www.heartmath.org/research/global-coherence/gcms-live-data/
süti beállítások módosítása