HTML

A Játék Neve: Föld

Ez a blog arról szól, hogy hogy működik a világ valójában. Túl a látszatokon, a manipuláción, a mindent átszövő hazugságon és felelősséghárításon. A jelenkor eseményeinek mozgatórugóival is foglalkozik, ahogy a régmúltba is tapogatózik visszafelé, egészen az emberi lét kezdeteiig. Mindez egy sokéves kutatómunka eredményeire támaszkodik. A blog korábban "2012 blog" címen működött a blogol.hu szerverén. Kapcsolat: blog2012 kukac freemail ponnt hú!

Friss hozzászólások

  • Lazur: @Nikiló: www.youtube.com/watch?v=TQcqOW39ksk Apropó, és az már smafu, hogy a kínaiak azért akarnak... (2023.09.15. 00:32) Emberek, Irányítók és a Háttérhatalom
  • Gergő92: Nem csak én szoktam néha felnézni ide. :) (2023.01.18. 00:00) Mire készülnek a Marson?
  • Lazur: Ez egész friss: futureofhumanity.report/en www.youtube.com/watch?v=MYJFc3vA6N4 Csak a rotary klu... (2023.01.10. 18:29) 2019
  • Lazur: Szűk tíz évbe telt, de lassan a híradóba is bekerül ahogyan Kínában készülnek a cellák. www.youtu... (2022.12.05. 01:07) AUTOKRÁCIA (szerk)
  • Gergő Bohrát: A mostani események fényében bár 10 év késéssel, vagy inkább több, de csak efelé haladnak a dolgok... (2022.04.23. 22:12) A Jobbik és az Irányítók
  • Lazur: 2012 helyett 2021, de itt a mátrix 4. része: www.youtube.com/watch?v=JQVHrXek73E (2021.12.17. 20:30) Előadás videó - A Mátrix-trilógia (szerk)
  • Kápráz: ...Történt egyszer, hogy Noé szőlőt telepített, de a bortól megrészegedvén meztelenül feküdt sátrá... (2021.12.11. 21:02) Előadás videó (szerk)
  • maztro: @Gergő Bohrát: Szeretnek minket behúzni a csőbe, a cikk lényegében minden pontján prezentálja azt,... (2021.08.26. 05:03) Menetrend (szerk)
  • dangbird: Új nagy ívű, félelmetes novella a személyes blogomon: marioatreides.blog.hu/2020/01/06/nem_tehete... (2020.01.06. 10:36) Olyan, mintha
  • dangbird: ferfiakklubja.hu/fk_magazin/az_fk_noi_tamogatoi_korebol/amikor_nem_fogadjuk_el_a_ferfi_es_no_kozot... (2019.11.13. 10:09) A házasságról

Utolsó kommentek

2012 Blográdió - 12. adás

2010.07.13. 21:33 dangbird

A 2012 Blográdió tizenkettedik adása jelentkezik!

Vendégek:

Tóth Ferenc agrármérnök

Steinerista

Szemrád Nándor asztrológus, misztikus kutató

Játékidő: 110 perc

Méret: 88 MB

Letöltés

225 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekneve.blog.hu/api/trackback/id/tr756226038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

emjé 2010.07.20. 22:35:17

Nem szerencsés egy kitörölt bejegyzésedre hivatkozni, de ha jól emlékszem, abban nem a lakhelyünk jobbá tétele volt a konkrét cél, hanem egy bányászlengő bevitele a fizikusok szektájának - vagy hogyan is nevezted őket - egy odaátról csennelingelt licenc felhasználásával...:-)

lololok 2010.07.20. 22:36:26

"egyetlen magas szintű közösséget sem hoztak még össze, igaz más sem, csak papíron. (magas szintű=magas életszínvonal, magasszintű eü, stb..)" Ébredj lassan fel a materiális álomból. A "magas szintű" közösséghez semmiféle anyagi jószág nem szükséges. Ez persze nem zárja ki, hogy lehet ilyet használni, de nem ezen áll vagy bukik a "magas szint". Felhőkarcolók, plázák meg luxuskórházak sosem fogják ráébreszteni a népet, hogy mi a célja a létezésének.

lololok 2010.07.20. 22:38:24

Ahogy az sem számít ebből a szempontból, hogy hány terawatt energiát "termel" a közösség.

Vlk 2010.07.20. 23:15:04

Alien: azért megnézném szívesen hogy hová vezetne a te kísérleted és hová a hippi kísérlet. A hippik büdösek lennének, a földet túrnák, füvet termesztenének, meg mindenféle drogokat, nem csinálnának semmit csak pofáznának, de ők a saját világukat megmentenék, segítenének egymáson, meg aki beállna közéjük. Nem lenne KF meg EÜ meg FBI meg ABC, csak LSD meg THC (erre majd írok egy rap számot), és boldogok lennének, filozofálnának (igaz drog hatása alatt xD), és béke lenne. A te világodban ivartalanítanád a fogyatékosokat, megpróbálnád kifejleszteni az übermenchet, fajelméletet tanítanál a gyerekeknek, és akinek ez nem tetszene azellen a magas szintű technológiáddal jogosan "megvédenéd" magad. Persze ez mégtöbb embernek nem fog tetszeni, megpróbálják megszerezni a technológiád, erőszakkal, vagy egyszerűen csak felvennék veled a fegyverkezési versenyt, ehhez persze neked is és az ellenfeleidnek is rengeteg rabszolgára lenne szükség, de szereznétek az irányítók módszerével, vagy az utópisztikus vezetőid egyszerűen rákényszerítenék fizikai munkára (pl technológia segítségével) azokat akik nem értek el 120nál magasabb pontszámot az IQteszteteken. Ki is állna akkor magasabb szinten? A hippik vagy ti? Javárj, te nem tennél ilyet, nem használnál erőszakot, és csak a jó érdekében cselekednél igaz? Jaés hogy ezt még nem tudod pontosan hogy hogyan működhetne emberekkel? Akkor ki is jártatja a pofáját? a hippik akiknek működne/működik a dolog, vagy te? Én egyébként nem vagyok hippi, nem szeretek tudatmódosító szerek hatása alá kerülni, de az ő útjuk biztos hogy közelebb áll hozzám mint a tiéd. És technológia ftw, de természet>technológia

Levi 2010.07.21. 01:01:16

Szerintem nincs semmi baj Ewokfaluval, de minden alkalommal amikor nézem a kommenteket ez megy. Mint amikor bekapcsolom a TV-t és fejberak az új opelreklám meg a pokerezz.com.hu! Szerintem Alien elvonatkoztathatna már egy kicsit Ewokfalutól. Egyébként én lélekben hippi vagyok. És szerintem jó így a világ, mert aki rá akar jönni az igazságra, az rájön, aki nem azt vagy ráébresztik, vagy közömbös. És a lizgersav-amid még mindig legális : ) :) : )

cath 2010.07.21. 08:26:28

"nem eszmefüggő hogy kibe mennyi emberség szorult" -és ez a lényeg, bármilyen falut vagy közösséget is akar összehozni az ember. Eszmére, irányzatra, politikai hovatartozásra, adott technológiára még nem lehet összetartó, stabil és (egymáshoz) hű közösséget létrehozni, mert az az egyénekbe szorult emberség, empátia, tenniakarás, és a közösségi "kompetenciák" függvénye. Elég két delikvens és szétrombolja lassanként a közösséget, ha pl lusta vagy más "élősködő" hajlama van. Hiába hisz sugárzó arccal ugyanabban az eszmében mint a közösség.

b_alin 2010.07.21. 14:27:20

"mire való az univerzális tudás mézesbödöne, ha nem arra, hogy jobbá tegyük a lekhelyünket?" - Az univerzális tudás hogy eleve az vagy aminek lenned kell, és minden amit te haladásnak nevezel, csak egy játék. Arra való hogy _lásd_ hogy az életben mindig van szépség, hogy ne kívülről kapott eszmék tükrében keresd a végső igazságot. Elhitted hogy a technológia haladás. Lehet hogy nagy "fegyvertény" hogy egy analóg telefonkábelen át tudsz paszírozni egy megabitet másodpercenként, de mindez sehol nincs egy körbeült tábortűzhöz képest! Ha ez a mondat ne kongat meg a fejedben semmit, akkor hiába "tépem a szám". A hippiket nem ismerem, de ha egyet is ismernék se mondahtnám el hogy ismerem mindet. Én nem vagyok a drogozás mellett, hiszen a végső igazság megtalálása is az egyéb "drogoktól" való függés legyőzését jelenti. A közösség attól közösség hogy az emberek lelke "összeér", nem attól hogy együtt örülünk neki hogy nem kell fizikai munkát végezni. A technológia nem tesz jobbá semmit, az csak egy menekülési útvonal, egy "drog" amitől függsz.

Levi 2010.07.21. 14:54:25

a teknológiára mint a telefonkábel csak a globalizáció miatt van szükségünk. ha nem lenne globalizáció meg nem kéne elköltözni egymástól hogy legyen munkánk nem kéne telefonkábel sem. Feldmár András a drog kérdésre azt mondta az LSD vel kapcsolatben egészen pontosan (hozzá kell tenni hogy ő nem szétcsapni akarta magát, hanem tapasztalni), ha jól emlékszem azt mondta, megmutatja mit lehetne elérni tudatos és mindennapos meditálással. Persze ez az egyik út olyan mintha gyalog mennénk a másik meg olyan mintha repülővel. És vajon miért illegális az LSD ha nem lehet rászokni (bizonyított!)? Ömm mellesleg nem vagyok drogos, csak érdekességképp jegyeztem meg, és egyetértek a drogFüggés az rossz. Mint a hétvégi alkoholizmus is. És csak azért nem megyek blogtalálkozóra mert nincs pénzem és Debrecenben lakom.

Levi 2010.07.21. 14:55:00

http://www.youtube.com/watch?v=vX1CvW38cHA bocsi ez kimaradt : )

prágagyár 2010.07.21. 17:32:52

b_alinnal teljesen egyetértek. A technológia nem haladás csak változás. A mai kor legnagyobb illúziója, hogy A Technológiával szebb-jobb-boldogabb lesz akármi az életünkben. Azért drog és drog között is van különbség. Először is vannak drogok, amiktől 'jó' meg 'király' lesz. Ópiumszármazékok, depresszánsok, stimulánsok, ide tartozik az összes legális, nyugaton kultúráltan fogyasztható cucc is: alkohol, nikotin, fájdalomcsillapítók, nyugtatók, stb, de még a fű is. Hosszú távon eltompítanak, az egyszerű élvezetek már nem lesznek többek mintha legurítanál egy pohár vizet szomjtalanul, szal ja, ezeket ajánlatosabb elkerülni. Aztán vannak drogok amik nem így működnek, hanem kapukat nyitnak belőled a valóságra. Új dimenziókra hangolják rá az idegrendszered. Ezektől nem feltétlenül lesz jó csak más szöget mutatnak. Az elején persze - ha jó a setting - ezektől is jó lesz: maga a puszta lét már önmagában eufórikus, csak hozzászokunk, bonyolódik az élet és elfelejtjük a pillanatok teljességét. Emiatt nem gyerekjáték pl. az LSD mert ha kezd a varázs csitulni, és csak az eufóriáért csinálja valaki, nem tud mit kezdeni egy sötétebb utazással amiből könnyen bad trip lehet és gallyravághat hosszú év(tized)ekre. Kicsit emberibb változat kapunyitásra a psilocybe gomba, de ha valaki nem akar tökölni, egyszerre akar szájon csókolni halált és életet, annak ott van az ayahuasca (ehhez viszont megbízható sámán is kell, szal Európa magas valószínűséggel kilőve). A gettósított, fos változat, pedig az ecstasy. Nem tudom, hogy tényleg kaput nyit vagy sem, nem próbáltam, mindenesetre Henry Rollins poénkodott vele, hogy nem tudja mi jött előbb a fos zene vagy a fos drogok. :D A kettő szétválaszthatatlan volt és ravepartyk formájában vitték új mélyre a popkultúrát szerte a Nyugaton. Szerencsére a legbiztosabb "kapunyitó drog" még mindig legális, és úgy hívják hogy meditáció. :)

lololok 2010.07.21. 17:58:51

Amúgy mi a szar az az Ewokfalu?

Vándor 2010.07.21. 18:16:17

Drogtémához: Épp a napokban volt szerencsém a spontán alvásparalíziseimről és testenkívüli élményeimről beszélgetni egy a témában (na nem a drogokban, hanem a spirituális dolgokban) igen jártas buddhista ismerősömmel. Az első kérdése az volt, hogy "mennyire volt életem része a kender?". Erre a válaszom az, hogy csak 1x-2x kipróbáltam úgy 15-16 éves korom körül. Erre azt mondta, hogy gyakran egyetlen spangli is "megnyithatja a kaput örökre". Erre még sose gondoltam, de jobban belegondolva időben stimmel a dolog, szóval nem zárhatom ki, hogy ez egy kiváltó ok volt. Egyébként azóta sem élek semmiféle szerrel.

b_alin 2010.07.21. 19:20:21

Óóó ha drogra lenne szükségem ahhoz hogy emlékezzek arra mi vagyok, az gáz lenne... persze látni is lehet hogy nagy élmény lenne. A drogokat sokan másra használják. Úgyértem sooookan. Ismerek egy srácot, nagyon nyomja, ozora, tool, pink floyd, szóval állandóan keresi az utat :) de ahogy én látom csak a külsőségekig jut el. Sose éreztem hogy igazán jelen lenne, csak magába szívja a közhelyeket, és visszaböfögi a megfelelő pillanatban. Nem hiszem hogy a drog eszköz lehetne, az eszköz felemlegetése pedig általában csak ürügy. Bulizni akarnak. A belső csendhez nem kell narkó. A belső csendhez csak az kell hogy egy picit lecsillapodjon a káosz az ember fejében. Amikor beállok, én csak arra tudok gondolni hogy milyen vicces hogy olyan hülye vagyok, meg milyen érdekes. Lehet hogy ha nem analizálnám magam, segíthetne, de túl ritkán adódik ilyen alkalom, és akkor se vagyok egyedül... talán majd egy másik korszakában az életemnek.

cath 2010.07.22. 00:06:37

lol: ahol ilyenek laknak: http://api.ning.com/files/zfFumQ2RemwEp6iCzqPw*Bg6CqAkxYnkYtIHcMDN5eEI*k7cdHltA*8-6nstouSJAeQHfoHYC1XBUZYWKr-Samlxm9X1U7R3/ewok1.jpg

Alienexperiment 2010.07.22. 10:48:05

Meg egy utolsó utáni: (remélem a főhippi nem törli, mert ez is technológiával kapcsolatos, NEM droggal, meg a többi szarral) A normális helyeken külön vannak ezek: LAKÓÖVEZET IPARI ÖVEZET MEZŐGAZDASÁGI ÖVEZET Mindegyik a legmegfelelőbb helyen, úgy, hogy egymást se zavarják, ez megintcsak technológia kérdése, mert a f*szom se akar a lovak meg a tehenek mellett lakni, pedig azokra is szükség van, de a zajos ipari részeken sem, igaz azok egyre kisebb helyen, egyre többet tudnak termelni, a szennyezésmentes technológiákkal meg szinta csak a zaj maradna. Na ennyi volt. Alienexperiment

nevem: 2010.07.22. 11:48:07

most biztos tapsoltok, hogy "tisztul" a kozosseg, nem ez az elso pofa, aki itthagyja az egeszet

Vándor 2010.07.22. 12:16:08

Alien, az a baj, hogy elég szemellenzős vagy. Egyrészt: Lehet akármilyen fejlett a technológiád, ha nem foglalkozol spirituális dolgokkal, sosem lehetsz teljes, boldog ember, aki tisztában van saját maga kilétével. Senki nem mondta, hogy a technológia rossz dolog, de te itt azt várod el az emberektől, hogy mindenki Teslához hasonló elmével rendelkezzen. A legenda szerint ő már használt szabadenergiát, de azóta sem jött rá senki, hogy hogyan. Ha már itt tartunk: Te mit tudsz felmutatni? Talán találtál már fel valamit, ami megváltoztatta az emberek életét? Vagy csak elolvasol mindent a témában, hogy aztán mindenki szemére hányhasd, hogy miért nem találjuk fel? Mindenkit ledrogoshippizel, csak azért, mert spiritualitásról beszél. Gondolom, azért, mert ilyen irányú tapasztalatok hiányában nem tudsz mit hozzáfűzni a témához. Vagy talán azért vagyok drogos hippi, mert életemben 1x, kb. 15-16 évesen elszívtam egy fél spanglit? Na ne röhögtess. Egyébként nem vagyok bölcsész, mérnök-informatikusnak tanulok, de sajnos az egyetemen nem tanítanak szabadenergia-használatot:(. Szóval mégegyszer: Te fel tudsz mutatni bármilyen apró eredményt az általad annyira magasztalt témában? Nem baszogatásból kérdezem, tényleg érdekel.

Vlk 2010.07.22. 12:47:01

Alien: readonly ftl. nevem: csak azért álltunk így neki Aliennek mert a magabiztosságával meg a lekezelésével (meg tiszteletlenségével a primitív emberekkel szemben), és persze a rasszizmusával, de leginkább a techno-szektájával kicsit kibaszta a biztosítékot. Legalábbis én ezért. Csak szembesítettük az igazsággal, a stílusunk azért volt olyan amilyen mert Aliennek is olyan volt amilyen. Remélem besértődik de közben szép lassan átértékeli a dolgokat magában, és belátja hogy van más is a technológián kívül. (Persze valószínűleg mindig technológiamániás lesz) még szerencse egyébként hogy itt kb mindenki kiemelte hogy NEM hippi. :D

Vlk 2010.07.22. 12:48:33

edit: na elbasztam, writeonlyt akartam írni. :P

lololok 2010.07.22. 14:08:50

Hiányozni fogsz :( (nem). "az első lépcső a FREE-ENERGY használata, mert az nem fogy ki, nem szennyez, és mindenkinek elérhető" Hozzad a FREE-ENERGY gépet, professzor, és mindenki hinni fog neked. És továbbra sem érdekel senkit, hogy az interneten mit olvastál össze hasonló elmebetegek tollából. Mutasd a gépet és a vita eldőlt.

Levi 2010.07.22. 14:17:55

Csak egy drogos témát kellett feldobni és már itt is hagyja a terepet? Ohh amúgy én rajta lennék Ewokfalun, ha legális lenne az LSD meg a fű, vagy legalább az ayahuasca, de Alien ezt biztos nem engedné : ( Hát én nem tagadom, hippi vagyok és szeretek énekelni. Más téma...ha valaki elolvassa a blog összes bejegyzését, egészen negatív világkép alakulhat ki benne, de a világ szép, élni pedig király : ) Ez a földi élet csak egy játék a létezés végtelen folyamata mögött... Viszlát Alien! Sok sikert a Free Energyhez és Ewokfaluhoz. És még valami, M.A. jól megmondta ha változtatni akarunk, most is megtehetjük, állítólag Magyarországon van olyan teleőülés ahol 500 000 forint egy lakás telekkel, fel lehet szerelni energiaellátóval, kutat fúrni. meg víztisztítót beszerelni és mivel ott van föld termelni. Már nem lenne akkora függés a rendszertől. Akit érdekel a helység neve, utánaérdeklődök.

Kang the Conqueror 2010.07.22. 14:51:34

Komolyan azt hiszed, hogy függetlenedni lehet a rendszertől? Kis naiv.

M.A. 2010.07.22. 15:00:56

Egyelőre lehet. Addig, amíg be nem vezetik a szén-dioxid fejadót. Onnantól muszáj lesz, hogy pénzed legyen. Egyelőre teljes önellátásra be lehet rendezkedni, sőt vannak is olyan helyek Magyarországon, ahol ezt már megvalósították (pl. magfalva).

lololok 2010.07.22. 15:23:58

Levi, Érdekel a helység neve.

Kang the Conqueror 2010.07.22. 15:39:05

Igen, egyelőre. Ha pedig bevezetik a CO2 fejadót, akkor nem mindegy? Gondolom nem az egyetlen új adó lesz.

Kang the Conqueror 2010.07.22. 15:41:53

Ebben mondjuk benne van a buzgó "zöldek" keze is. Nemde?

M.A. 2010.07.22. 15:58:25

Az LMP házatáján létező "hivatalos" (ál)zöldeké nem hiszem. A Magfalva hagyományőrző hazafias kezdeményezés. lololok: pl. Tiszatenyőn is elég olcsón kapsz ingatlant, és még csak nem is kiemelten cigánysújtotta vidék.

Alienexperiment 2010.07.22. 16:11:30

NEM VÉLETLENÜL kérdeztem, hogy CHANELINGes kapcsolatból lehet-e infót kérni, mert van egy pár projektünk, de mind olyan, amit már EGYSZER-VAGY TÖBBSZÖR feltaláltak itt, csak a buzi irányítás eltüntette, rosszabb esetben a feltalálóval együtt. A legutóbbi Stanley Meyer volt, aki 98-ban halt meg, ételmérgezésben, egy étteremben, ahol vagy 20-an ettek még rajta kívül, és ő mérgeződött meg egyedül. (van ilyen, mondta az FBI) Namost szerintem ha már egyszer ITT FEL LETT TALÁLVA valami, akkor nem lehet eltitkolni, ha működik ez a chanelinges eljárás, akkor használni is kellene, ezzel az irányítást lehetne semlegesíteni. (gondolkozz: önellátó embereket mivel tudsz megfenyegetni? fegyverrel, de az már akkor a végjáték, ott nincs mellébeszélés) Konkrétan a vízbontást és a TPU-t tervezzük, de qurvanehezen megy, kevés a használható infó, a feltalálók meg vagy halottak, vagy ismeretlen helyen vannak. Újat kitalálni meg ma senki sem tud már, ezek is 10-15évvel ezelőttiek. Dr. Greer próbálkozik az ORION PROJECT-tel, megvették Meyer autóját, és próbáljék visszafejteni, hogyan ment vízzel: (és még sokminden más) http://www.theorionproject.org/en/10_21_08_mailing.html A vízautó CO2 mentes, hahaha, azzal mi lenne? Hidrogénadó, vagy vízadó? vagy egyszerűen betiltanák, mert a saját autódat nem módosíthatod? Ez nem ütközik valamilyen jogba? Azt változtatták-e mostanában? Alienexperiment

M.A. 2010.07.22. 16:19:53

Keresd meg a Nándit, ha ennyire motiválva vagy, talán te magad is használható vagy médiumként. Bár nem hiszem, hogy találsz olyan szellemi hatalmat, amelyik hajlandó lenne segíteni az emberi technológia fejlesztésében. Legfeljebb sötétet, aki félre is vezethet. A "vízautód", ha lehetséges is (kétlem) soha az életben nem kapna forgalmi engedélyt, kitalálnának valami ürügyet. (Azonfelül miből gondolod, hogy te érinthetetlen vagy, és nem tudsz ugyanúgy ételmérgezést kapni véletlenül, mint mások?)

M.A. 2010.07.22. 16:29:10

Ja amúgy a hőszivattyú nem elég jó "free energy" neked? Vannak emberek, akik kísérleteznek a visszacsatolt hőszivattyúval, stirling motor és peltier-elem alkalmazásával. Érdemes először ezek után kutakodni, megpróbálni a mindenütt jelen lévő hőenergiát hasznosítani, mielőtt az ember a hipertérből vagy a Hold túloldaláról akar energiát előbányászni.

Kang the Conqueror 2010.07.22. 17:12:23

M.A. én a szén-dioxid adóval kapcsolatban mondtam a "zöldek" aktivitását. Mert erről a CO2 adóztatásról már évekkel korábban is szó volt az EU p-ben. Magyar vonatkozásban, Kovács Laci folyt bele jobban a témába. Egyébként, ha a jövőben tényleg olyan fontos lesz a víz, akkor szerintem az ilyen önellátó falvaknak nem nagyon lesz létjogosultsága. Vagy igen? Mert Kanada után édesvízben Magyarország a második...

Kang the Conqueror 2010.07.22. 17:18:04

Szerintem az emberiség nem érdemli meg a szabad energiát. Hihetetlen, hogy mekkora pocséklás, pazarlás megy így is! Azt pedig végképp bírom, amikor áradoznak Németországról, hogy kidobnak egy hifit, ha van rajta egy karcolás, s hogy milyen nagy ott a jólét. Ez tényleg akkora jólét? Lehet, hogy az, csak teljesen értelmetlen.

lololok 2010.07.22. 17:22:59

Vízautó témában összehozhatlak egy emberrel, aki nagyon sokat foglalkozott a témával és motort is rakott össze. De szólok: ha túlbuzgó tizenéves interneten-de-okos-vagyok típus vagy, el fog hajtani a faszba.

emjé 2010.07.22. 18:02:38

Na akkor tessék elképzelni micsoda egy kupleráj lenne itt, ha az emberiségnek - a jelenlegi tudatszintjén - valami elbaszott véletlen folytán hozzáférése lehetne a (tényleg) frí enerdzsihez? Hát nem elég elmebaj az, hogy a pillanatnyilag nem kevés kalória belefeccelésével és hihetetlen mértékű környezetszennyezéssel előállított energia JELENTŐS részét már most egymás kiirtására tartalékoljuk? (Hadiipar/űrkutatás vs. polgári felhasználás.)

Kang the Conqueror 2010.07.22. 18:14:44

Nem csak erről van szó. Már a villanykörte energiájának jó 90%-a is hő formájában távozik, és ezt nem használjuk semmire. És ez csak egy és nagyon kicsi példa, a rengeteg közül. Vagy egy személyesebb jellegű: ismerősömék lakása, mindenhol ég a villany, a szobákban senki, a TV szól, a gép megy, nem ül előtte senki, nő szárítja a haját, srác kidobja a szalámi végét (még ehető lett volna) a kutyáknak, kiönti a tegnapi főzeléket, mert két nap nem lehet ugyanazt enni, a tűzhelyen három rózsa ég, kettőn főznek, egyet úgy felejtettek, stb. Ezt nevezem az energia megfelelő használatának.

emjé 2010.07.22. 18:38:42

Kang: 1. A fáklyáé, a petróleum lápáé, a gyertyáé detto, ráadásul kormolnak és büdösek. 2. Ismerősödéknek tolmácsold őszinte részvétemet.

Alienexperiment 2010.07.22. 19:01:59

M.A., lololok, nem vagyok tizenéves, és energetikus , programozó, fizikus és mérnök is segít a vízautóban, de mivel azt már legalább 5X (ÖTSZÖR) feltalálták, talán jólennemár ha egyszer végre beindulna, ha nemtudomhonnan segítenek , akkor is. JOGOS az igény rá, több okból is. (nem tudom, hogy free-energy-e, de az biztos, hogy NEM elektrolízissel bontja a vizet) lololok, várom az emailt, az emailemre, beszélnék az ismerősöddel is, hadd lássam ő mennyire jutott. Én először (1év alatt) az összes elérhető infót szedtem össze, és olvastam el, 99% angolul volt. (fórumok, youtube, leírások, stb..) Itthon egyelőre csak a parasztvakítást láttam. jó sok pénzért. (vannak saját ötleteink is persze) M.A. jó lenne egy CHANELING, mert én nem igazán előnyt kérek, meg valami ismeretlen technológiát, csak azt ami már megvolt, és a helyi maffia (irányítás) elvette. Tehát semmit sem kérek, csak ami jogosan a mienk. Igaz ebben segíteni kellene, ha létezik jóindulatú fejlettebb valami/valaki, akkor most mutathat valamit. (kíváncsi lennék rá nagyon) Steven Mark is magától rakta össze a TPU-t, ha azt engedik elterjedni, akkor ma ingyen van az áram, nincs olajmaffia. (egyszerű a berendezés, egy TV-szerelő is össze tudná rakni, ha tudnánk a paramétereket, és ez is egy bennszülött földi találmány, nem a marslakók adták ajándékba, tehát jogosan használhatnánk) Alienexperiment

Alienexperiment 2010.07.22. 19:06:23

A hőszívattyú helyhez kötött, ami a tuti, az mind mobil, azokra kell rámenni, ráadásul a hőszivattyú drága, a vízbontó meg a TPU szinte filléres, és akár évtizedekig tudnak működni, fűteni és áramot előállítani is tudnak, önfenntartóak, ha elindultak, a hőszivattyú folyamatosan áramot használ, de az sem rossz, nem véletlen, hogy Dennis Lee is azzal kezdte, ki is csinálták (USÁban) még le is sittelték 1évre, mert csak. Alienexperiment

Levi 2010.07.22. 19:10:39

a hely neve kóróssziget

emjé 2010.07.22. 19:19:03

Asszem ideje visszatérnem a realitás talajára - szükségem van némi kikapcsolódásra. Mátol néhány napig oda-vissza szörfölgetek a vidamvasarnapponthun...:-)

b_alin 2010.07.22. 21:59:36

Miért baj ha a kutya ehető kaját kap? :) Mellesleg az áram hőenergiává alakulása csak olyankor gáz amikor nem kell fűteni. Télen még akár duplán hasznos is lehet ;) Alien: mindaz amit leírtál összességében azt jelenti, hogy függsz a technológiától, és azt hiszed hogy ha tudod biztosítani hogy rajta keresztül ne függj az ellenségtől, akkor megoldódik a probléma. Az igazság viszont az hogy a technológia rengeteg irányból függ önmagában, rossz szándék nélkül is. Kell alkatrész, kell szerelő, meg ugye ami műanyag az 5-10 éven belül cserélni kell, mert maga az anyag megy tönkre. A kábelek szigetelése, a kapcsolók, minden. A technológia ezer irányból függ, nem csak az energia, a víz, vagy az élelmiszer az irány ahonnan megragadhatják a tököd. Ja igen, a kapa is technológia, de ha van késed, baltád, fél óar alatt fabrikálsz nyelet ha eltörik. Ha lötyög a feje, éket versz bele, és beáztatod munka előtt. Drogos témához kapcsolódva ezt most találtam: http://www.youtube.com/watch?v=QzBbEUORktk

Alienexperiment 2010.07.22. 22:12:44

b_alin, nem jól látod, a PIRAMIS is technológia, és elég régóta megvan, pedig az utóbbi 1500-2000évben már inkább bontották, lopták , hogy legyen miből építkezni, ugye arra emlékszünk, hogyan írt róla Herodotosz, és mit tett vele Al Mamun kalifa. (leszedette a külső fehér borítóköveket! mert nem bírta feltárni az idióta) Namost, ha már tudjuk MÉRETEZNI a vízbontót és a TPU-t, (tehát kisebb és nagyobb verziót is tudunk csinálni, mellesleg Steven Mark a TPU-ból tudott, tehát a tudás birtokában volt, és nem véletlenül sikerült!) akkor már csak oktatni kell, és egy TV-szerelő szakmunkás is össze tudja dobni, akár összeguberált kidobott nem működő egyéb berendezésekből, tehát nem látom a függés VESZÉLYEIT, mert ez gyakorlatilag kifogyhatatlan, mint az energia, ami a TPU-ból jön. (amíg a Föld forog , működik) Egyébként ma is függünk a technológiától, de ma KISZOLGÁLTATOTT helyzetben vagyunk, ráadásul a damoklész kardja ott lóg a fejünk felett, amikor összeomlik az energiaszolgáltatás, vagy a köv. olajválság, vagy bármi más, a lényeg, hogy az átlagember csak qurvadrágán tudja magát függetleníteni, tehát nem tudja. Amiről én beszélek, azok a berendezések max. 200ezer Ft-ból energiafüggetlenséget adnak! Alienexperiment

lololok 2010.07.22. 22:41:52

Én fizetek annyit, ha megcsinálod nekem.

Vándor 2010.07.23. 00:39:42

Nemtom, ki ez a Mooji, de eléggé elvan:D Amúgy félreértések elkerülése végett: Előző hsz-embe nem akartam ilyesmire utalni, hogy a drog segítségével könnyebb közel kerülni az igazsághoz. Csak megosztottam, hogy egy nálam bölcsebb valaki párhuzamot vélt felfedezni a spirituális élményeim és az általam elfogyasztott minimális mennyiségű kender között. Utólag belegondolva pedig időben stimmel a dolog, szóval nem zárom ki, hogy lehet benne valami. Ha viszont így van, akkor érdekelne ennek a dolognak a működési mechanizmusa...

Nihilus 2010.07.23. 01:36:22

Alienexperiment: "M.A., lololok, nem vagyok tizenéves" Egyszer régebben azt írtad, hogy 10 éves vagy, pár nappal később lettél hirtelen 15 éve dolgozó szakmunkás. Ezt azóta sem tisztázuk, pedig többször rákérdeztem, hogy most végül is mi a helyzet ezzel? Még valami: rengeteget írtál már az Ewokfaluról (Szerintem nagyon nem jó név, mert az ewokok pl. szinte 0 technológiával éltek, de ez most mindegy...). Két dolgot viszont nagyon elfelejtettél említeni (vagy lehet, hogy csak én nem olvastam róla). Ezek pedig a nyersanyagellátás, és az, hogy hogyan akarsz elszakadni az Irányítóktól. Hmm?

Nihilus 2010.07.23. 01:40:36

Alien: Végül pedig a kérdés, amit már régóta fel akarok neked tenni: Ebből gyakorlatban már bármi létezik, vagy legalább folyamatban van?

lololok 2010.07.23. 10:06:30

Ott a pont. Honnan veszel félvezető szilíciumot?

Alienexperiment 2010.07.23. 10:27:52

Már írtam: az EWOKFALU-2000TM (egyelőre ez a neve) akkor tudna működni, ha lenne exportja, mert van amit nem lehet kis méretben megcsinálni, pl. CPU gyár, autógyár, stb.. Az EWOKFALU-2000 (by Cartman) alapja egy erőmű meg egy kórház, azt össze tudná hozni 1000 ember is, és működtetni is lehetne. Ezzel lehet bevételz is szerezni, (a külső fizetővendégek, meg az áramexport) mert a saját embereinknek nyilván minden saját termelésű cucc ingyen lenne. Ezzel nem lehetne elszakadni az irányítástól, de JÓVAL NAGYOBB FÜGGETLENSÉGÜNK lenne, svájci életszínvonallal. Nekem első lépésben elég lenne. A kórházban aztán szépen, reklámok nélkül lehetne pl. alternatív rákgyógymódokkal gyógyítani, az erőműben meg pár trükkös megoldással felturbózni a termelést. (Teslának van pár ügyes kapcsolása) A lényeg, hogy látszólag ez az egész csak egy bioökofalu vagy valami hippitanya látszatát keltse, de belül igazából egy utópista-futurista hitech világ kezdeménye. Lehetne még valami vallási álca is, ami a mai világban akár védőpajzs is lehet. (amit meg lehet teremteni/termelni kis méretben is, akár 1000 emberes közösségben: áram, ivóvíz, kaja, eü ellátás, (DaVinci géppel akár egy orvostanhallgató is jobban műt, mint egy prof a kezével!!!!) oktatás, sok komplex terméket jobb megvenni és utána átalakítani saját igény szerint, mint gyártani, pl. generátor, kombájn, autó, stb... Pl. a telekom infrastruktúra kiépítése sokkal olcsóbb és jobb is lehet, ha nem a bevételre építed, hanem eleve ingyenes, és csak a működtetését kell megoldani. De 1000 emberre már megmozdulnak a kínai gyártók is, saját igény szerint lehet gyártatni ruhát, cipőt, háztartási eszközöket, stb... Ez a része úgy működne , mint egy vásárlói klub, ami mindig KIHASZNÁLJA a globális kereskedelem lehetőségeit, sokszor lehet kiváló cuccokat venni fillérekért, főleg 1000db-os tételben. A lényeg, hogy a svájci életszínvonal meglegyen, és a biztonság, hogy sem tönkremenni, sem kirúgni nem fognak, és életed végéig megkapod a svájci minőségű eü ellátást, meg az annál is jobb élelmiszert. (bio és pl. B17vitamint is!) Alienexperiment

Alienexperiment 2010.07.23. 10:33:40

Igen , már van valami, de jó lenne valami CHANELING infó, mert nekünk nem korlátlanok az anyagi lehetőségeink, és szerintem már túl sok idő sincs erre, ha még el is akarjuk terjeszteni. Ja azt nem írtam, de nyilvánvaló, hogy csak úgy lehet elterjeszteni, ha nincs levédve, sőt a lényeget azt papíron, neten, szét is küldjük, kezdje el gyártani 10ezer cég. (a vízbontót, meg a TPU-t) lehet, hogy eddig azért nem sikerült egyiksem, mert nem ingyen adták? Mit szólnak ehhez a tojásfejű alienek? Vajon ebben az esetben segítenének? (azt be kell látni, hogy 7milliárd emberen az éneklés meg a meditáció nem fog segíteni, vagy lemegy a létszám 1-re, vagy jön valami tiszta és ingyenes energia) Alienexperiment

M.A. 2010.07.23. 11:25:24

Szóval magyarán egy mezőgazdasági zrt-t akarsz létrehozni, bentlakásos, éhbérért dolgoztatott, kínai rongyokba öltöztetett alkalmazottakkal.

lololok 2010.07.23. 11:27:01

Svájci életszínvonalon, a semmiből felépített, versenyképes magánerőműve!

Alienexperiment 2010.07.23. 12:26:12

Kicsit számolj, meg gondolkozz! Az erőművet össze lehet rakni az alkatrészeiből, vagy meg lehet venni egy "leselejtezettez" fillérekért, csak érteni kell hozzá, a mezőgazdasági Zrt., nem jó hasonlat, mert ez inkább egy VÁSÁRLÓI KLUB, csak a klubtagok a házuktól a zokniig mindent úgy szereznek be, állítanak elő, hogy nekik a legjobb legyen. Gyakorlatilag a globális kereskedelmet használnánk ki, meg azt, hogy egy ekkora közösség (1000 ember) mint Zrt. komolyabb erő, mint 1000 ember különkülön. Márcsak ez az erőkülönbség hozna akkora életszínvonal emelkedést, amit normál esetben soha nem érnénk el. (pl. egy multicég egy magánembert nem vesz semmibe, egy kis céget alig, de egy Rt-t már inkább) A hátrány a tervnek, hogy ehhez MINIMUM 1000 ember kellene, és 5-10millió Ft fejenként, különben nem életképes a rendszer, vagy csak ALBÁN színvonal jönne össze. (1db légkondis KOMBÁJN is sokmillió, és ugy nem lóval akarunk szántani és kaszával aratni) (lehet valaki azt mondaná, hogy valami kommuna, de én még hitech kommunát nem láttam, csak olyan nyomorultakat) Alienexperiment

M.A. 2010.07.23. 13:22:57

Kérhetném, hogy nyiss egy saját ewokfalu-blogot és ott kezdd el toborozni hozzá az embereket, ahelyett, hogy itt álmodozol róla?

Alienexperiment 2010.07.23. 13:45:44

Nem nyitok, ez csak egy elvi lehetőség marad ebben az országban, ilyen emberekkel, itt nincs 1000 ember, akinek van 5-10millió Ft-ja, és szándéka egy ilyen közösségben élni. (nem képesek felfogni a lehetőséget, nem értenek semmihez, vagy nincs pénzük, tetszőleges kombinációban) Állítólag Texasban van valami hasonló, de az inkább egy zárt és gazdag lakóparkra hasonlít. Alienexperiment

Levi 2010.07.23. 13:59:44

Ja....király ötlet...ha lesz pénzem lehet beszállok.....komolyan, de tényleg nem itt kéne reklámozni, Minden nap és könyörögni Channelingért ha meg se fog a spirituális téma és lehippized azt aki meditál vagy füvezik. Apropó Muji nagy arc :D Én azt hittem hogy be van szívva és klip elején nem levelet olvas hanem teker, de aztán leesett. Ja és Kellemes blogtalálkozást!

Prágagyár 2010.07.23. 14:31:13

"A kórházban aztán szépen, reklámok nélkül lehetne pl. alternatív rákgyógymódokkal gyógyítani, az erőműben meg pár trükkös megoldással felturbózni a termelést. (Teslának van pár ügyes kapcsolása)" "azt be kell látni, hogy 7milliárd emberen az éneklés meg a meditáció nem fog segíteni, vagy lemegy a létszám 1-re, vagy jön valami tiszta és ingyenes energia" Hallod, Alien, nyiss külön blogot, ígérem olvasni foglak!!

b_alin 2010.07.23. 14:53:01

" damoklész kardja ott lóg a fejünk felett, amikor összeomlik az energiaszolgáltatás" - A te világodban ez így van. Megértem hogy félsz, rossz lehet ilyen világban élni. Az hogy hiszel benne hogy meg lehet oldani, csak elnyújtja azt az időszakot amiben félsz az összeomlástól. Szerintem próbáld meg elkezdeni, reálisan felmérni a lehetőségeidet, aztán kerülsz abba a lelkiállapotba hogy rá tudsz ébredni: valójában nincs is mitől félni :) Alien, aki 5-10 millióval a párnája alatt alszik az kurvára örül hogy ilyen a rendszer :) Akit érdekelhet, az csóró. Mellesleg a te falud kicsiben ugyanaz mint a mai világméretű irányítósdi, egy kis tech fetisizmussal megspékelve :D

Alienexperiment 2010.07.23. 15:41:34

b_alin, akinek ma 5-10milliója van, nem kp.-ben, hanem összesen, az csóró, aki nem, annak 50+milliója van legalább az ingatlanjain, kocsiján, cégein kívül. olvasd el a képviselők bevallásait. Namost az a gond, hogy a technológia pénzbe kerül, és technológia nélkül nincs svájci életszínvonal. De ez legalább önműködő és fenntartható lenne, annak az 1000 embernek biztosan, a mai rendszer csak annak biztos, akinek most annyi pénze van, hogy ha akar, holnaptól nem csinál semmit, és akkor is elég neki élete végéig! A többieknek ott a rizikó, vagy a mindennapos taposómalom, mókuskerék, WORK for FOOD tábla, stb. stb. Annyiban igaz, hogy hasonló amit mondok kicsiben, mint a világ nagyban, csak nálam az emberekeért lenne a rendszer, mostmeg a rendszerért (meg a felső 1% jólétéért) vannak az emberek. NEM MINDEGY! Alienexperiment

Kang the Conqueror 2010.07.23. 17:02:43

Alien, állj át az oldalamra és nem fogod megbánni. Hosszú évek kellenek ahhoz, hogy az ember valami nagyot létrehozzon, felépítsen, s lehet, hogy hosszú idő de megéri. Nálam egy település már adott; és lehet, hogy a terveid nem is annyira különböznek az enyéimtől. Már csak néhány nagyobb lépést kell megtenni, egyelőre persze egy kicsit rejtve. Nah? Rajtad áll, vagy bukik a dolog.

Diodara 2010.07.23. 17:21:43

Istenem, mivé lett ez a blog. Az tuti, hogy a szép új világban a szófecsérlés meg lesz tiltva. :)

Kang the Conqueror 2010.07.23. 18:27:25

Engem hányszor 'hallasz' okoskodni?! Máskülönben meg telepatikusan kommunikáljunk, vagy mi?!

spike 2010.07.23. 19:34:28

láttam álmomban a blue beam projectet :D kemény volt, nem tudtam eldönteni, hogy igazi vagy nem.

Vlk 2010.07.23. 20:03:54

Baze alien, én meg itt fáradozom azon hogy fejlesszem a személyiséged, erre kiderül hogy hazudtál nekünk :( te már ilyen hülye maradsz. btw ha lesz 5 millió forintom rögtön átutalom neked hogy csinálj belőle freeenergyt azzal már hátha nem vágsz át, van is egy ilyen mondás egy ember "kétszer egymás után nem vág át" HAHAHAHAHAHAHA

Alienexperiment 2010.07.23. 22:03:26

Várom az éterbeliek, vagy bárki jelentkezését, hátha nem is kell CHANELINGes segítség , elég, ha megálmodom a megoldást a vízbontásra, meg a TPU-ra, a többi menne a zinternet segítségével, ha már FREE-ENERGY, akkor legyen tényleg ingyenes, mindenkinek, mindenhol, aztán az csinálhat Ewokfalut, aki csak akar. (ha már egyszer élhetsz bárhol, a két említett berendezéssel SZENNYEZÉSMENTESEN tudsz civilizációt teremteni magadnak, akár a sivatag, vagy az erdő közepén is, aki nem tudta, annak mondom, hogy a VÍZBONTÓ a szennyvizet is bontja, és a vizet vissza lehet forgatni, ami kijön belőle, az tiszta H2O) Vlk, nem kell 5millió, elég lenne a megoldás, utána majd mindenki megcsinálja magának, vagy a legközelebbi TV-szerelő segít neki. tényleg kíváncsi vagyok vannak-e errefelé jóindulatú fejlettebb létformák? Merthogy rosszindulatúak vannak, és be is avatkoznak azt látom. Alienexperiment

Alienexperiment 2010.07.23. 22:10:22

Kang, ti egy Zrt szerű formátumban működtök? (dunántúlon?) Mert adót fizetni=csőd, minimum egy offshore bejegyzés kellene, és úgy működőképesnek gondolok még egy faluközösséget is, de itthon nehezen tudom elképzelni, sajnos az emberanyag nem a legjobb. Ezt jelzi, hogy nincsenek közösségek, alapítványok meg civil szervezetek. (csak kamu fedőszervek, meg politikai pénzmosók) Alienexperiment

lololok 2010.07.23. 22:55:29

a VÍZBONTÓ az agyadat is boncsa! itthon nem megfelelő az emberanyag, mert sok ilyen van, mint te. ha valóban foglalkoznál a vízbontóddal, nem itt osztanád az észt non-stop.

lololok 2010.07.23. 22:57:09

Tényleg, mi volt a blokktalálkozón? :D

Nihilus 2010.07.23. 23:16:26

Alien: Nem akarom elvenni a kedved az ötleteléstől, sőt kellenek is a tervek természetesen, DE! Nem érnél-e el esetleg nagyobb eredményeket azzal, hogy az elméleten való agyalás mellet a gyakorlati megvalósításon is ténykedsz? Akkor kéne elkezdeni "terjeszteni az igét", hogy ha már legalább rendelkezel egy ilyen géppel. Ha pedig valóban komoly az ötlet, ajánlom, hogy hozz létre neki egy weboldalt saját fórummal. Többre mennél vele, mint az ide írogatással. Ígérem, nem szólok az embereimnek, hogy állítsák le a honlapot! :)

Levi 2010.07.24. 00:55:23

Meséljetek a blogtalálkozóról mert én debreceni PÖCS vagyok. (pénzügyileg ötlettelen csóró)

Kang the Conqueror 2010.07.24. 02:17:18

"Kang, ti egy Zrt szerű formátumban működtök? (dunántúlon?)" Nem működünk Zrt.-ben (máshol). :) Kit érdekel a Dunántúl? Stratégiailag - nekünk - egy nulla hely. Jelenleg ez itt a tűzfészek. ;))

spike 2010.07.24. 13:37:03

az amcsikról jut eszembe, bejelentették, hogy van lézerágyúja az amcsi seregnek BÁR még nem működőképes :D hát ki tudja.

M.A. 2010.07.24. 13:58:24

Már réges-régen vannak működő lézerágyúk, itt is volt egy Magyarországon még a rendszerváltás előtt (itt fejlesztették a szovjeteknek, asszem a KFKI-ban). Hát a Shiva Nova terrawattos nagyságrendű lézersugarakkal működik...

M.A. 2010.07.24. 15:33:50

Innentől az ewokfalu-freeenergy-vízbontás-technobuzi-stb. témákat kéretik a fórumra átterelni. Innen törölni fogom, kegyetlenül.

spike 2010.07.24. 17:26:47

azt gondoltam, hogy vannak már egy ideje, de hogy már a rendszerváltás előtt is voltak :O le vagyok maradva.

b_alin 2010.07.25. 15:58:12

Kérlek nyiss hozzá topikot, vagy adj hozzá jogot! Lehet én vagyok béna, de nem találtam meg a módját hogyan lehet topikot kreálni.

Alienexperiment 2010.07.26. 21:49:35

Kang! Ezt nézd meg! Kicsiben már megy! http://mno.hu/portal/725491 Alienexperiment

Kang the Conqueror 2010.07.27. 02:11:36

Nocsak. Na igen, mindenhez akarat kell. Én egy "kicsit" nagyobb méretű dologban gondolkodom, de ezt nem itt fogom elmondani...

M.A. 2010.07.28. 14:26:26

OFF: (nekem szabad) Elküldtem a Szolgálati Telepet a Novum Verlagnak. Drukkoljatok, vagy indítsatok petíciót, hogy megrendeljék a folytatást.

Jagger 2010.07.28. 14:32:44

Ok, akkor drukkolok, hogy ne csak megrendeljék, hanem adják is ki. Aztán pedig hódítsa meg az olvasókat.

M.A. 2010.07.28. 14:52:31

Hát ha megrendelik, akkor már kiadják, mert ígyis-úgyis ki kell fizetniük. De erre kb. 1% esélyt látok. Egyébként nem tud valaki még olyan kiadó(ka)t, ahova kéziratot be lehet adni? (Úgy értem, ahol pl. van a weboldalukon olyan rész, ahol leírják, hogyan lehet nekik kéziratot küldeni.)

wok-e vagy nem-e wok 2010.07.28. 15:29:22

www.hetkrajcar.hu/keziratok.html www.biborkiado.shp.hu/hpc/web.php?a=biborkiado&o=kezirat_leadas___hogyan__lPYz www.mora.hu/keziratok kellykiado.hu/index.php?p=keziratfogadas www.harmat.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=1818&Itemid=495 www.feketesas.hu/shop2/Kiadorol.html www.sfportal.hu/magankonyvkiadas-es-novum-verlag-uzlet-sf-blogajanlo-2755.scifi A legutolsó linken lehetnek érdeklődésedre számot tartó kommentek.

elbunda 2010.07.28. 16:01:32

Jó a neved wok-e vagy nem-e wok :D Novum Verlag állítólag 10 évi szerzői jogot kér, plusz nem reklámozzák ingyen. De nincs erről személyes tapasztalatom, inkább csak hajrá :D Lényeg,hogy kiadd :D

Alienexperiment 2010.07.28. 18:27:07

Ezek vajon miért történnek meg: (minek a sok olaj, szén, fa?????????) Környezeti katasztrófák - ami még a Mexikói-öbölbeli olajszennyezésen is túltesz Úgy tűnik, hónapok küzdelme után végre sikerül lezárni a Deepwater Horizon fúrótorony felrobbanása óta a Mexikói-öböl vizét nyersolajjal szennyező kitörést. A BP-t a csőd szélére sodró balesettel hetek óta tele a média, nincs olyan nap, hogy a híradók ne számolnának be az újabb fejleményekről. A világon azonban az olajfolt mellett éppen most is zajlanak legalább ekkora, vagy akár még nagyobb környezeti károkkal járó katasztrófák, amelyek kellően távol vannak Amerikától és Nyugat-Európától ahhoz, hogy ne üssék meg a média ingerküszöbét. A Foreign Policy ezekből gyűjtötte össze az öt legsúlyosabbat. A nigériai olajszivárgás: Nigéria gazdasága a hetvenes évek óta gyakorlatilag a nyersolajra épül. Az ország exportjának 98, az állami bevételek 83 százalékát az olaj adja. Az olcsó munkaerő és az óriási tartalékok miatt az összes nagy nyugati olajcég jelen van az országban, csak az ExxonMobile és a Chevron 7 milliárd dollárt fektetett be a nigériai olajiparba. A helyi olajvezetékek és fúrótornyok állapota és biztonsága azonban borzasztó. A vezetékek nagy része már negyvenéves és erősen korrodálódott. Az olajcégek rendszeresen arra hivatkoznak, hogy tolvajok fúrják meg a vezetékeiket és ebből lesz aztán szivárgás, tűzvész, és olykor több száz áldozattal járó robbanás a helyi szervezetek és a WWF szerint viszont a nagy cégek egyszerűen spórolnak a biztonságon és a környezetvédelmen. A Niger folyó torkolatvidékén, a legjobb olajlelőhelyeken jelenleg is kétezer helyen szivárog a nyersolaj és szennyezi a környezetet, van, ahol több évtizede. A szivárgó vezetékek és kutak közel fele a Shell tulajdonában van. Egyes számítások szerint a hatvanas évek óta több mint kétmilliárd liter nyersolaj került a nigériai folyókba és a termőföldbe, ami nagyjából annyi, mintha minden egyes évben megtörtént volna az Exxon Valdez katasztrófája. És a helyzet egyre csak romlik, ahogy az olajcégek a Niger deltájától egyre inkább a szárazföld belseje felé, nehéz és gyengén felderített terepre terjesztik ki a fúrásokat. Kínai szénbányatüzek: Kína messze a világ legnagyobb széntermelője, a bányáiból több szenet hoznak fel, mint a ranglistán utána következő öt országban (USA, India, Ausztrália, Dél-Afrika, Oroszország) összesen. Itt a legnagyobb a szénfogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás is. Naponta átlagosan 13 kínai bányász hal meg balesetekben, ezek közül a legsúlyosabbak a bányatüzek. Az elavult technológiák, gyújtogatás vagy balesetek miatt kitört tüzekben elégett szén mennyiségét évi 20 és 200 millió tonna közé teszik. Egyes számítások szerint ezek a tüzek felelősek a világ szén-dioxid-kibocsátásának 2-3 százalékáért. Egy szénbányatüzet nagyon nehéz eloltani, és ha a tűz kap oxigénutánpótlást, akár évekig is ég, vagy éppen csak parázslik a szén a föld mélyén. Egy 2008-as felmérés 62, éppen égő bányáról számolt be az ország fő szénlelőhelyén, a mongol határ mellett húzódó, több mint négyezer kilométeres sávban. Erdőirtás Haitin: Haiti rendszeresen természeti katasztrófák miatt kerül be a hírekbe: csak az elmúlt pár hónapban volt földrengés, sárlavina, hurrikán, és árvíz. Az ország a karib-tengeri Hispaniola sziget nyugati felén terül el, a sziget másik fele a Dominikai Köztársasághoz tartozik, ahol ugyanolyan a klíma, a földrajzi viszonyok, ezek a katasztrófák mégsem szednek százezernyi áldozatot, mint Haitin. Ennek oka a világtörténelem egyik legsúlyosabb erdőirtása, ami gyakorlatilag akkor kezdődött, amikor 1492-ben Kolumbusz felfedezte a szigetet, és mára a sziget haiti oldalán szinte az utolsó fáig kiirtott minden erdőt. A NASA műholdfelvételein élesen látszik az országhatár: a dominikai rész zöld, a haiti kopár szürkésbarna. Az egykori erdős területek két százalékán maradt növényzet, ahonnan máig évi harmincmillió fát vágnak ki, az újraültetés pedig minimális (bár a januári földrengés után talán elindul valami az ENSZ támogatásával). Az erdőirtás fő célja a faszén termelése, ezt Dominikában már egy ideje betiltották, Haiti viszont az energiaszükségletének nyolcvan százalékát ebből a forrásból elégíti ki. A növényzet nélkül a talajra lecsap az erózió, és a térségben egyébként szokványos hurrikánok és kisebb földmozgások halálos földcsuszamlásokat és sárlavinákat indítanak el. Az Aral-tó eltűnése: Az Aral-tó Kazahsztán és Üzbegisztán határán helyezkedik el. Az 1960-as évekig a világ negyedik legnagyobb tava volt 68 ezer négyzetkilométeres vízfelszínével, majd ötven év alatt szinte teljesen eltűnt, mára két, egyenként 3000-3500 négyzetkilométeres tó maradt csak a helyén. A halászfalvakból a sivatag közepén álló kísértetvárosok lettek, a maradék víz drasztikusan megemelkedett sótartalma miatt a tóban élő állatfajok kipusztultak. Mindennek oka az egykori szovjet vezetés döntése volt, ami az üzbegisztáni textilipar felvirágoztatására 45 gátat épített az Aralt tápláló folyókra, és az ipar igényeinek kiszolgálására 32 ezer kilométernyi csatornahálózaton át szivattyúzta ki a vizet a vízgyűjtő területéről a gyapotföldek öntözésére. Három évtizedig szinte semmilyen látványos hatása nem volt a természet kizsigerelésének, aztán 1989 és 2007 között összeomlott az ökoszisztéma, és elpárolgott a tó. környéken élők legnagyobb problémája jelenleg az ivóvíz hiánya, ugyanis a maradék édesvízkészlet és a termőföld súlyosan szennyezett a gyapotföldeken évtizedekig használt rovarirtószerekkel. Az egykori tófenékről a szél évente 75 millió tonna, sóval és mérgező vegyületekkel kevert port fúj szét egész Közép-Ázsiában. A nagy csendes-óceáni szemétfolt: Valahol a Csendes-óceán északi részén úszik a víz felszínén a becslések szerint százmillió tonna, javarészt műanyag hulladékból álló szemétfolt. A szeméttenger nem egybefüggő sziget, hanem nagyjából harmincméteres mélységig a vízben kisebb-nagyobb sűrűséggel lebegő műanyag flakonok, nejlonzacskók és az ezek lassú bomlásából keletkező, pár grammos hulladékdarabkák összessége. A hulladék átlagos sűrűségét négyzetkilométerenként 334 ezer, összesen 5 és fél kilónyi műanyagdarabkára teszik, így a szemétfolt csak a legsűrűbb részein látható szabad szemmel, ahol a bomlási folyamat elején járó friss hulladék található. Optimista becslések szerint a folt mérete 700 ezer négyzetkilométer (ez hét Magyarországnak felel meg), a pesszimisták szerint 15 millió is lehet (ez Ausztrália duplája). A folt létezését már a nyolcvanas években megjósolták, de csak 1997-ben fedezték fel, és azóta is elég hézagosak az ismereteink róla. Azt mindenesetre tudjuk, hogyan alakult ki: az észak-csendes-óceáni áramlat, ami az Egyenlítő mentén halad a mexikói partoktól Indonéziáig, aztán északra fordul, elmegy egészen Japánig, majd visszakanyarodik Észak-Amerika felé, és az egész nyugati partvonal mellett végighalad. Az áramlat felszedi Kelet-Ázsia és az amerikai nyugati part, plusz a csendes-óceáni szigetvilág és az óceánon járó hajók összes, vízbe szórt szemetét. Becslések szerint évente százezer tengeri állat és egymillió madár pusztul bele abba, hogy a szemétfoltból eszik. Én ugyan nem éneklő büdös hippi vagyok, de a fentiek qurvára zavarnak, és nagyrészt megszüntethetők lennének FEJLETT TECHNOLÓGIÁVAL, vagy persze úgy,ha senki sem használna semmilyen technológiát, csak büdösen , beszívva énekelne az erdőben. Alienexperiment

Jagger 2010.07.28. 19:42:52

Alien, ha olvastad a blogot, akkor te is tudnád a választ a kérdésedre. Ha minden igaz, akkor a vezető elitnek igen is érdekében áll, hogy a Földet lehetőleg minél jobban tönkretegyék, különböző szennyezésekkel, és katasztrófákkal. Ugyanis ha itt lesz az ideje, akkor nekik innen el kell menni, és híveket gyűjteni a táborukba. És miután tönkretettek mindent, az emberek akaratlanul is úgy fogják látni, hogy mégis csak jobb volt a világ amikor még ők irányítottak, nem volt ennyi probléma. Így megnyerhetik sokak támogatását. Míg az itt maradott embereknek a képébe röhöghetnek, hogy itt a Föld ami annyira kellett nektek, csináljatok vele amit akartok.

emjé 2010.07.28. 20:53:11

Alien, csak lazán....:-) Addig is: http://www.youtube.com/watch?v=rmKScssfbus

M.A. 2010.07.28. 22:02:58

George Charlin stand-up comedian ez alapján a videó alapján. Nem lehet komolyan venni, de majd megnézem a többi videóját is.

emjé 2010.07.28. 22:51:37

Gondoltam csak kisegít valakit az Alien zsindexes vezércikke okozta depresszióból...

lololok 2010.07.28. 23:36:45

Az George Carlin, nem?

emjé 2010.07.28. 23:48:13

A Chaplinre asszociált...:-)

elbunda 2010.07.29. 10:49:13

Őt én akartam belinkelni :( Hatalmas figura :) RIP George Carlin

Kang the Conqueror 2010.07.29. 11:52:54

E videóját hónapokkal ezelőtt ajánlottam már "itt".

Vándor 2010.07.29. 19:44:35

A Zeitgeist I. elején az ő előadásából vannak részletek bevágva, amikor a kereszténységet, meg úgy általában az istenhitet gyalázzák/parodizálják.

emjé 2010.07.29. 22:08:55

...ergo minden, ami a Zeitgeist-ben idéztetik, nyilván úgy szar ahogy van. Na erre találták ki a Zeitgeist-féle eklektikus moslék elegyeket... Carlin tíz perces monológjából bevágnak két-három mondatot, amelyek megfelelnek az aktuális rendezői koncepciónak.

lololok 2010.07.29. 23:07:38

Bill Hicks megvan? Nekem ő is nagy kedvencem.

Alienexperiment 2010.07.31. 21:49:17

A görögök helyzete sem sokkal jobb, mint a mienk, de azok az emberek sokkal jobban képesek összefogni. (a saját vezetőik ellen is, a vezetők sehol sem képesek az országuk érdekében tenni semmit, csak ártani) Vajon miért? (mert ott aki gyalázza a görög hagyományokat, vagy a görög történelmet, vagy a régi görög zászlót, azt rövid úton kibelezik? Nem nézik, hogy zsidó, nemzsidó, liberós, szocialista, vagy milyen? http://www.bombahir.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=4674:goeroegorszag-az-oesszeomlas-szelen&catid=102:rovat-kulfold-europa&Itemid=484 Jó lenne valami infó, hogy 2012 után melyik ország lesz az, ahol még úgy ahogy normális helyzet lesz, egy esetleges megrogyás után is. Jó lenne valami kézzelfogható és használható információ is az asztrálvilágból, már ha tudják értelmezni a kézzelfoghatót és a használhatót. (énekelni már tudunk, büdösek is tudunk lenni, de ezzel nem megyünk semmire) Alienexperiment

Alienexperiment 2010.07.31. 21:53:34

George Carlin akkor lett volna igazán tökös gyerek, ha a vicces videójában, amikor Istenről beszél, hozzáteszi, hogy ez itt jehova, akkor ülnek a poénok, 100%-ban. Tényleg a jehovások tudják, hogy ők kinek dolgoznak? Vagy ők azt hiszik az ISTEN tényleg helikopterrel száll le, hogy egy zsidóval beszéljen, és különös figyelmet szentel a fityma meglétére? Alienexperiment

emjé 2010.08.01. 07:14:45

Egv ateistától aligha várható el efféle apró figyelmesség. Az meg ugye nem kérdés, kit is próbál a judeokereszténység 'eladni' nekünk istenként?

PL 2010.08.03. 03:19:05

"Viszont továbbra sem értem, miért nem esik több szó olyan egyértelműen ezoterikus / okkult, mindenki által elérhető médiumokról, mint pl. Weöres Sándor és Hamvas Béla tetszőleges írásai " Akkor most szerintetek ok rossz bacsik?:)

hippike 2010.08.18. 09:02:24

Elküldtem a Szolgálati Telepet a Novum Verlagnak. Drukkoljatok, vagy indítsatok petíciót, hogy megrendeljék a folytatást. 2010. július 28. 14:26:26 M.A. [email] [url] Ebben az ügyben történt valami előre haladás? Izgulok, mert én már qrvára várom a folytatást. Ha lenne kiadóm kiadnám!!! De nincs, úgyhogy most pénzt gyűjtök, hogy meg tudjalak vesztegetni, hogy fejezd be a fiókban lévő 20 embernek :)

2012 Blog 2010.08.18. 10:06:18

Mint kiderült, a Novum Verlag egy ál-kiadó, gyakorlatilag nyomdai és marketing szolgáltatások továbbértékesítésével foglalkoznak. Még talán elküldöm pár kiadónak, de mint a fórumon írtam, valószínűleg ez már befejezetlen marad.
süti beállítások módosítása