HTML

A Játék Neve: Föld

Ez a blog arról szól, hogy hogy működik a világ valójában. Túl a látszatokon, a manipuláción, a mindent átszövő hazugságon és felelősséghárításon. A jelenkor eseményeinek mozgatórugóival is foglalkozik, ahogy a régmúltba is tapogatózik visszafelé, egészen az emberi lét kezdeteiig. Mindez egy sokéves kutatómunka eredményeire támaszkodik. A blog korábban "2012 blog" címen működött a blogol.hu szerverén. Kapcsolat: blog2012 kukac freemail ponnt hú!

Friss hozzászólások

  • Lazur: @Nikiló: www.youtube.com/watch?v=TQcqOW39ksk Apropó, és az már smafu, hogy a kínaiak azért akarnak... (2023.09.15. 00:32) Emberek, Irányítók és a Háttérhatalom
  • Gergő92: Nem csak én szoktam néha felnézni ide. :) (2023.01.18. 00:00) Mire készülnek a Marson?
  • Lazur: Ez egész friss: futureofhumanity.report/en www.youtube.com/watch?v=MYJFc3vA6N4 Csak a rotary klu... (2023.01.10. 18:29) 2019
  • Lazur: Szűk tíz évbe telt, de lassan a híradóba is bekerül ahogyan Kínában készülnek a cellák. www.youtu... (2022.12.05. 01:07) AUTOKRÁCIA (szerk)
  • Gergő Bohrát: A mostani események fényében bár 10 év késéssel, vagy inkább több, de csak efelé haladnak a dolgok... (2022.04.23. 22:12) A Jobbik és az Irányítók
  • Lazur: 2012 helyett 2021, de itt a mátrix 4. része: www.youtube.com/watch?v=JQVHrXek73E (2021.12.17. 20:30) Előadás videó - A Mátrix-trilógia (szerk)
  • Kápráz: ...Történt egyszer, hogy Noé szőlőt telepített, de a bortól megrészegedvén meztelenül feküdt sátrá... (2021.12.11. 21:02) Előadás videó (szerk)
  • maztro: @Gergő Bohrát: Szeretnek minket behúzni a csőbe, a cikk lényegében minden pontján prezentálja azt,... (2021.08.26. 05:03) Menetrend (szerk)
  • dangbird: Új nagy ívű, félelmetes novella a személyes blogomon: marioatreides.blog.hu/2020/01/06/nem_tehete... (2020.01.06. 10:36) Olyan, mintha
  • dangbird: ferfiakklubja.hu/fk_magazin/az_fk_noi_tamogatoi_korebol/amikor_nem_fogadjuk_el_a_ferfi_es_no_kozot... (2019.11.13. 10:09) A házasságról

Utolsó kommentek

16,7

2010.04.12. 12:25 dangbird

Természetesen egy öreg programozónak azonnal a true colour szabvány jut eszébe erről a számról. (224 = 16,7 millió.) Ma azonban közel egymillió ember a Rabbik… akarom mondani Jobbik Magyarországért Mozgalomra asszociál – amely már rég nem az, aminek indult, nem ifjúsági mozgalom, hanem egy politikai párt, annak minden erejével és hátrányával együtt, éppúgy becsapás tehát a neve, mint a „Magyar” „Szocialista” Párté vagy a „Fiatal” „Demokraták” Szövetségéé.

Mérlegre tettük hát. Ennyit ért három és fél év könnygáz, vér, lánccsörgés, zászlólengetés, zsidózás és cigányozás. Tíz emberből kilenc meg sem hallotta.

Pár hete ezt olvastam egy fiatal, lelkes gárdista tollából:

„Pont a legrettegettebb módon fogjuk félreállítani őket, a saját fegyverükkel: demokratikus úton.”

Akkor kicsit megmosolyogtam ezt. Most pedig egyik szemem sír, a másikat kilőtték: keserű örömmel látom a sok józanodó hangot a nemzeti portálokon, a készülődést (jobb híján) vissza az utcára, ahonnan a Jobbik magasröptű – amolyan nyilas nemzethez méltó – ígéretekkel sikeresen visszaültette őket a fotelba. Ébresztő, öcsi, kezed a bilibe lóg! Azt hitted, érdekel bárkit is, hova ikszelsz?

Egy hatalom, amelyik kezében tartja a pénzvilágot, az olajat, a gyógyszeripart, a high-techet, az energiahálózatot, a fegyveres erőket és a fegyvergyárakat, a tévén és a tankönyveken keresztül azt is megszabja, hogyan gondolkodj, össze fog csomagolni és fellövi magát a Holdra, mert te a Szebb Jövőre szavaztál?

Korábbi választások után is voltak már olyan hangok, amelyek csalást emlegettek. Pedig akkor kívülről nézve minden a legnagyobb rendben zajlott. Akkor most miért kellett ez a hercehurca a titokban számolt szavazatokkal, és főleg, radikális pártként a Jobbik részéről a minimum lett volna a „kampánycsendnek” nevezett törvényellenes eredménycsend nagy ívben való – és a hozzájuk befutó eredmények folyamatos publikálása, ahelyett, hogy a Kozmix: 2000 után orchestrikus „remix”-jével aláfestett rendőr- és cigányterror klippet közvetítették végtelenítve az internetes csatornájukon.

Ami a leghihetetlenebb, hogy a sokak által heves hittel, sokak által reményvesztett rezignáltsággal egyetlen lehetséges választásul választott Jobbik nem tudta maga mögé utasítani az elmúlt három és fél év mumusát, az MSZP-t. Hamisak lennének az eredmények?

Hamisítják ebben a világban a tejet, a lisztet, a mézet és a sajtot; de a földgázt és az időjárást is. Miért pont a választási eredményeket ne hamisítanák? A világ legfelső szintű irányítóinak nem a pénzügy vagy a jog a tudott szakmája és szenvedéllyel művelt hivatása: hanem a bűvészet, az illúziókeltés. Akkor is csinálják, ha éppen nincs rá szükség: mert örömüket lelik benne.

Annyit tudunk, hogy a kettős állampolgárságról szóló népszavazás eredménye hihetetlen, az EU-csatlakozásról szólóé pedig abszurd volt, a közvélemény állásának ismeretében. Node ezek ügydöntő népszavazások, nem a részt vevő pártok által is felügyelt országgyűlési választások. Azt is tudjuk, hogy sem ilyen, sem olyan szavazáskor nem engedik be a nyilvánosságot a szavazatszámlálásra, pedig ez lenne az egyetlen megoldás: a helyiség közepén, szalagkordonnal körülzárt területen dolgoznak a választási biztosok, a szalagkordonon kívül pedig bárki tartózkodhat, figyelhet, fényképezhet, kamerázhat. Az urnákat a nyilvánosság egyetlen másodpercre sem veszítheti szem elől. (Ja, hogy le vannak pecsételve? Komolyan…?)

Lényegtelen, hogy csaltak-e. Lényegtelen, hogy technikailag megmásították-e az eredményt, avagy a médián keresztül vezérelték az ikszelni menő „demokrácia hőseinek” kezét. Adott a 16,7% a Jobbiknak, s ami fontosabb: adott egy 50% fölötti eredmény a Fidesznek.

Jobban állnánk-e, ha a Jobbik úgy teljesített volna, ahogy azt vártuk, 25-30% között? Igazából csak akkor, ha ezeket a szavazatokat a Fidesztől vette volna el. A választás igazi tétje az volt, hogy a Fidesznek sikerül-e 66,7, illetve 50 százalékot összegyűjtenie. Ha ugyanis nem érte volna el az 50%-ot sem, kénytelen lett volna titkos szövetséget kötni az MSZP-vel, és belemenni egy olyan hazugságörvénybe a választói felé, amely 1-2 éven belül lehúzhatta volna a mélybe. Így továbbra is tettetheti magát nemzeti pártnak (bocsánat: néppártnak), s továbbra is együtt szavazhat az MSZP-vel az ország romlását előmozdító kérdésekben.

A Jobbik jelenlegi pozíciójából pont ugyanannyit tud elérni, mint ha tíz százalékkal jobban teljesített volna. Az egyetlen dolog, amit csinálni tud, hogy konstruktív ellenzéki szerepet vállal; jobbnál jobb, ígéretesebbnél ígéretesebb törvényjavaslatokat terjeszt be a Parlament elé, és ezzel színvallásra tudja kényszeríteni a Fideszt: megszavazod a nemzet javát, vagy hazudsz valamit és nemet mondasz vagy – ahogy szoktad ilyenkor – tartózkodsz?

A Jobbikot máris kipróbálhatjuk tehát. Ha az ellenzékiségnek ugyanazon „kultúráját” mutatja fel, mint az elmúlt 20 év ellenzékbe szorult pártjai, az ötlettelen kötözködést, személyes támadásokat, jelzők odamondogatását, mindennek a mechanikus tagadását, amit a kormánypárt mond: akkor kormányon is valószínűleg éppolyan magatartást várhatnánk tőlük, mint amelyet az elmúlt 20 év kormánypártjaitól megszoktunk.

Ha a Parlamenten kívül nyolcezerig tudták pörgetni a fordulatszámot, lássuk, kettesbe tudják-e tenni magukat? Ez a következő fél évben ki fog derülni.

(S apropó, szeptember környéke óta miért nem hallunk egy szót sem az ún. nemzeti sajtóban arról, hogy Morvai Krisztináék mit méltóztatnak csinálni az EU-parlamentben a magyar nemzet képviseletében? Mintha lett volna pár izgi – bár annál céltalanabb – felszólalásuk kezdetben, hogy megmutassák, ők dolgozni mentek oda havi hárommillióért; aztán mintha többet láttuk volna őket – főleg így kampányidőszakban – idehaza, mint odakint…)

Egyet még mindig bizton kijelenthetünk: nem lesz a jelenlegi szabályok szerint megtartott 2014-es választás. Addig itt még sok minden fog történni. Ez a Jobbikos ügy még korántsem ért véget. Sőt. Aki látta >az ápr. 2-i előadásomat<, az tudja, hogy miért…


72 komment

Címkék: választás mszp szavazás demokrácia jobbik csalás 2010 cigánybűnözés választási FIDESZ OVB

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekneve.blog.hu/api/trackback/id/tr876226053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.04.12. 12:43:28

Számomra nem teljesen világos, miért nem mindegy hány százalékot teljesített a jobbik?.... ezen játékszabályok mellet amit a parlamentben el kell játszaniuk, minden mindegy. A jobbik attól lett volna radikális ha a tényleges nemzeti oldalt karolja fel, nem a jelenlegi parlamentális keretek között és tudja képviselni a tényleges Magyar érdekeket....

Nihilus 2010.04.12. 14:22:52

Nos, megtörtént... Nektek mi a véleményetek a FIDESZ "élettartamáról"? Szerintetek milyen események fognak történni ebben az időszakban? (Én egyébként maximum 8 éves időszakot tippelek, utána pedig vagy egy teljesen új párt - ami természetesen az Irányítók válogatott embereiből fog állni - lép majd a helyére, vagy a Jobbikot fogják "atlantisziasítani" egy cseppet, és ők nyernek majd...

Nihilus 2010.04.12. 14:25:40

Hacsak persze Orbán Viktor nem lesz elég a hosszútávú terveikhez... (Egy fejlődő, békés időszaknak álcázott történetet, mint amiről az egyik postban írtál, simán meg tudna valósítani ő is szerintem.)

M.A. 2010.04.12. 14:34:27

Előbb itt még kell egy kis csihi-puhi, és Orbánt be kell áldozni. (Ha tudná...)

cath 2010.04.12. 14:49:23

Csalódás. Én azt hittem hogy nem ússza meg a fidesz a jobbik nélkül. 2/3os többséggel megússza. Ezért nem mindegy hogy 15 vagy 25 %. Ami mellesleg megint közröhej (de kínos röhej) nálam az az LMP. szdsz-es ifjú zs-k csináltak egy mókus őrsöt és 3 hét alatt bejuttatták a parlamentbe, egyértelműen a jobbiktól elvéve a szavazatokat. Azon szavazatokat, akik azért szavaztak volna rájuk, hogy ne a két "nagy" pártra voksoljanak. Azok fele bárgyún nézte a tévét és megszavazta hogy "lehet budapest levegője tisztább?"-lehet. :) Tényleg mint az oviban. Ennyit a magyar népről. Csalódás.

Nihilus 2010.04.12. 14:51:01

Hát ha valaki a "sötét oldalon" van, és nincs a ranglétrán kellően magas szinten, akkor annak nem ártana előre felkészülnie arra, hogy bármikor pótolható eszközzé válhat, hisz ott ez a szokás. Bár én elég boldognak látom most. Biztos ígértek neki szép dolgokat... Annál nagyobb lesz a bukás. Amúgy Lech Kaczynski repülőjének lezuhanásáról mi a véleményed? A repülős "baleset" is egy közkedvelt módszere az Irányítóknak. Majd utánanézek, hogy kinek akadálhatott...

hunyad 2010.04.12. 14:53:07

Egyetértek cathtel plusz még az bánt nagyon hogy az mszp 2.lett de hát ha úgy is mind1 akkor mind1:D

Nihilus 2010.04.12. 14:53:10

cath: Abban 100%-ig biztos voltam, hogy a FIDESZ nyer, de amikor kiderült, hogy az MSZP lett a második, őszintén megdöbbentem. Tudtam, hogy sok a hülye ember, de azt nem gondoltam volna, hogy ennyire...

p 2010.04.12. 15:14:42

A Jobbik sokaknak még mindig "túl fröcsögős" - pedig a radikális változtatások érnek valamit, a 'tessék-lássék' megoldások általában pont a lényeget hagyják figyelmen kívül :-/

hunyad 2010.04.12. 15:26:58

"keserű örömmel látom a sok józanodó hangot a nemzeti portálokon, a készülődést (jobb híján) vissza az utcára, ahonnan a Jobbik magasröptű – amolyan nyilas nemzethez méltó – ígéretekkel sikeresen visszaültette őket a fotelba." na most akkor hogy is van ez? Most ezzel olyan mintha arra utalnál 2012 hogy az emberek menjenek csak szépen vissza az utcára, miközben az államcsőd postodban meg pont az írtad le, hogy ez lenne a cél: szépen teszem azt kirobbantunk egy kis polgárháborút, jön az ensz vele együtt a zsidók is aztán csá, akkor most hogy is van ez???

2010.04.12. 15:45:30

nem hiszem, hogy barmire is buzdit. nem is szerepe.

2010.04.12. 16:09:48

vajon ha az 1988-as Viktornak megmutatnank, hogy igy fog kinezni 2010-ben, ezek veszik korul, ezt kepviseli stb., hogy reagalt volna? jot rohog, gondolom http://href.hu/x/c1a9

hermes3X 2010.04.12. 16:26:26

Köszi az írást, megerősítettél benne, hogy jól döntöttem, hogy nem mentem szavazni.

cath 2010.04.12. 18:57:25

szerintem mindenki rosszul döntött aki nem ment el szavazni. Mert a fidesz meg elment. Szóval most az az 54 körzet menjen el és szavazzon úgy hogy ne legyen 2/3os többsége :). Erősödött a forint, ami jelzi hogy az új kormány már le is paktált a "tudjukkikkel" :).

elbunda 2010.04.12. 19:08:38

"Be kell áldozni Orbánt" Úgy érted...? Kampec?:O

Vlk 2010.04.12. 19:28:25

Ó bazz hermes, hány ilyen ember lehet még mint te?! annyira fájt volna elsétálni a szavazóhelyre és két ixet benyomni a jobbikhoz? Egyébként egyik haverom detto jobbiknak drukkolt de inkább nem ment el szavazni, így lázadott a demokrácia ellen. Lett volna egy jó napom ha az mszp-t megverjük. :(

zip 2010.04.12. 20:05:37

A Jobbik szempontjából szerintem két fontos dolog van a következő ciklusra: 1.) Amit te is írsz - okos javaslatok, józan ellenzéki politika. 2.) Kimondani, ha zsidóskodás, kavarás van odabenn. Ez azért fontos, mert ha elkezdik figyelembe venni, hogy mit írnak róluk, könnyen bekerülhetnek egy megfelelési spirálba, és addig nácizzák őket, míg a végén felpuhulnak és elveszthetik szavazótáborukat. Ezen alapelvek figyelembe vételével, a magyarok érdekében cselekedve szerintem könnyen növelhetik népszerűségüket, és szeptemberben már esélyesként indulhatnak az önkormányzati választásokon. (Pláne, ha az LMP máris elkezd összefonódni az MSZP-vel és az MDF-fel.)

hermes3X 2010.04.12. 21:24:31

Úgy érzem(és nem csak én), abban az időszakban vagyunk, amikor csak két választásunk/szavazatunk lehet. Vagy a jók(kal) leszünk, vagy a rosszak(kal), és az előbbi sokkal szélsőségesebb mint ahogy, a legtöbben gondolnák, és távol esik a politikától. Én már rég szavaztam,csak nem papíron és nem tollal!

vlk 2010.04.12. 23:11:51

jó egyébként igazad lehet, nem tudok rátok annyira haragudni :) Csak felzaklatott ez a magas mszp-s arány :( az lmpnél legalább értem hogy sok ember csak azt látta bennük amit a név sugall.

seh 2010.04.13. 00:03:55

Kár, hogy Erdély nem szavazhatott. Teljesen más százalékok jöttek volna ki. Az MSZP-nek akkor kampec lett volna, amennyire itt rühellik őket.

M.A. 2010.04.13. 12:32:37

vlk: És a Jobbik Magyarországért esetében miért nem hallgatnak a névre? :) seh: Mit gondolsz, miért nem akarták a kettős állampolgárságot? Nem diplomáciai okokból, hanem mert ha a határon túli magyarok is szavazhatnának, akkor már 2006-ban repült volna a Parlamentből az MSZP-SZDSZ. Ami eléggé bekavart volna a tervekbe, tekintettel arra, hogy Orbánnak csak a karszéttárogatós végjátékot kellett meghagyni, a többi Gyurcsányék dolga volt.

2010.04.13. 12:52:25

en olyan velemenyt is hallottam, hogy a hataron tuli magyarokkal egy csomo magat magyarnak vallo ciganyt kaptunk volna a nyakunkba Erdelybol

cath 2010.04.13. 13:17:43

A jobbikot még általam becsült emberek is "szájtépőnek" mondták, Meg aztán szerintem sok embernek elég volt a pár héttel ezelőtti hír, hogy a jobbik azzal kezdené a munkáját hogy beszüntetné az rtl-et meg a tv2-őt :)), nm lesz barátokközt és jóbanrosszban :), és inkább szavazott arra hogy a cigány kisfiúnak LEHET annyi a fizetése ha felnő mint a fehérnek? :) (lehet, ha elmegy dolgozni....:)))

M.A. 2010.04.13. 13:19:43

Névtelen Lili: azok már eddig is át tudtak jönni, ha akartak. Sokan át is jöttek. Sőt, nem csak a romungrók, még a magyarul nem tudó oláh cigányok is.

Tőtelék 2010.04.13. 14:04:29

Nem tudom, volt e valaki, aki szavazni ment közületek. Szerintem aki kicsit is átgondolja a helyzetet, rájön, hogy matematikailag, reálisan semmi hatása nincs az ő ikszelésének a választások kimenetelére (1:8 millióhoz elég kicsi szám...)Se tíz, se száz embernek sincs hatása rá. Az emberek egoizmusból mennek el szavazni, hogy na, ők most megmutatják! Nehéz, fájdalmas lenne szembenézniük azzal az igazsággal, hogy a demokráciában ők szart sem érnek. De amíg működik az illúzió, hogy az emberek elhiszik, hogy érnek valamit, addig szavazni is fognak. A demokráciának pedig egyedül a tömeg számít, a tömeg szavazata, a tömeg pedig tőle, az egyéntől függetlenül létezik. A másik: érdekelni kezdett a téma, hogy ez az öltönyös 4 éves színjátszó demokrácia pontosan kik fejéből pattant ki, honnan és mikor indult, és hogy söpört végig a világon. Ha van valakinek erről szóló könyve vagy bármilyen anyaga, szóljon.

cath 2010.04.13. 14:36:28

Aha. A "tömeg" egyénekből áll. Aki nem ment szavazni, az a fideszt erősítette. A demokrácia, ahogy ki van találva úgy a szavazó emberek érdekeit képviselheti - ha élnek vele. Ha nem élnek vele, akkor nyilván az a látszat hogy ez egy szarság. Ha Te tudod mi kell az országnak, indulhatsz a választásokon és meg is szavazhatnak. Az, hogy magyarországon az emberek pártokban gondolkodnak, és abban is úgy hogy vagy egyik vagy másik párt "nyerjen", nem a demokrácia "bűne". Egy idilli demokráciában mondjuk úgy nézne ki hogy a parlament egynegyede fideszes, egynyolcada mszps, egynyolcada szdszes, egynyolcada jobbikos, egynyolcada mittudomén roma érdekképviseletes, egynyolcada mókus őrsös, egynyolcada öregek érdekképviselete. És akkor lehet mindenkinek az érdekeinek megfelelő törvényjavaslatot vagy módosítást beterjeszteni és ami a szélesebb néprétegnek megfelelő, nyilván az megy át a parlamenten, hiszen minimum 5 "pártnak" meg kell szavaznia a bent ülő 8féléből. De amig itt a demokrácia arról szól hogy 3 évente 1 db nagy párt dönt el mindent (akik a szavazni elmentek felét képviselik csak, tehát a teljes lakosság egynegyedét!), addig a többség érdekei mindig le lesznek söpörve.

Tőtelék 2010.04.13. 14:57:05

"Ha Te tudod mi kell az országnak, indulhatsz a választásokon és meg is szavazhatnak." Hogy is van ez? Egyik szemem sír, a másik nevet? "egynyolcada mókus őrsös, egynyolcada öregek érdekképviselete. És akkor lehet mindenkinek az érdekeinek megfelelő törvényjavaslatot vagy módosítást beterjeszteni" Huhh és ha nem vagyok mókusörsös meg öreg? Engem ki képvisel? Na mindegy, nem az én dolgom, hogy ki csinál bohócot magából 4 évente.

M.A. 2010.04.13. 14:57:13

Nincs demokrácia. Nem indulhatsz a választáson. Az Irányítók adnak saját maguknak 3-4 nevet, rajzolnak maguknak 3-4 logót, azok közül választhatsz. Ezzel kezdtem a blogot.

Tőtelék 2010.04.13. 15:00:58

Ja amúgy épp tegnap hallottam egy jó összefoglalót a pártokráciáról. Régebben egy diktátorpárt volt, belül több részre oszolva, most meg több párt diktatúrája van, akik egy nagy eszme köré gyűlnek. Amúgy a demokráciában a legügyesebb, hogy a birka elhiszi, hogy nem diktatúrában él :)

cath 2010.04.13. 15:14:57

Ja. Ezzel kezdted, csak megint kiöntjük a gyereket is a fürdővízzel. Ha összeszedsz 750 kopogtatócédulát, akkor téged is kénytelenek elindítani az irányítók, ugyanis ez van az általuk kitalált választási törvényben. De nyilván jól tudják, hogy senki nem fogja felemelni a fenekét az említett fotelból és nem fogja rojtosra beszélni ajtóról ajtóra járva magát 750 db fecniért. De a gyakorlatban ennyin múlik. Ahogy az is, hogy aztán a listából ki hány ikszet kap. Az is csak a fotelen múlik. "nincs demokrácia". Pedig az van. Csak az egyének nem élnek vele, mert mindenki úgy gondolja hogy mindent eldönt a rajta kívül álló "tömeg". Vegyétek a fáradtságot és olvassátok el a választási törvényt. lehet fotelből is. Ha nem vagy lusta, 3 hét alatt beveheted magad "demokratikus úton" a parlamentbe, és ha bent vagy pofázhatsz és indítványozhatsz. Ezért gáz hogy a jobbik szimpatizánsok fele pont ilyen "úgyis mindegy" meggondolásból meg mert esett az eső, nem ment el. Egy ember tényleg nem sokat ér a parlamentben, de 100 már tehet valamit. Hiába hogy az irányítók milyen logót küldtek be főerőnek. De mondok jobbat:) Ha nem kerülsz be a parlamentbe, akkor is kérhetsz népszavazást pl arról hogy elszámoltassuk e a politikusokat az elmúlt 20 évről. SZintén fotel probléma. Fel kell állni és igazolható x embertől kell aláírást gyűjteni (aaszem 1 milla, de lehet azt már lentebb vitték, mert ismerik a magyart hogy 200 ezer se mozdul meg ha az orra alá viszik a papírt akkor se). A Jobbiknak igaza van, csakis a saját fegyverükkel győzhetőek le, csak ahhoz pl fel kellene fognia a "tömeg"nek azaz az egyéneknek mindenkinek, hogy mi is ez a fegyver és hogyan használható. Persze ebben ez a csapda, hogy ha már 500000 ember nem megy el, akkor az a látszat hogy a többi tök mindegy mit ikszel, mivel az irányítók csapatai által megvezetett emberek meg ELMENNEK ha 4 órát kell várniuk az ikszelésre akkor is.

seh 2010.04.13. 15:23:49

M. A.: tudom, ezért is írtam. Meg aztán a fene akart kiköltözni Magyarországra. Nem azért, mert izé, hanem azért, mert itt születtünk, itt nőttünk fel és itt is élünk. Aki elment, az elment már azelőtt. Csak hát jó lett volna összetartozni az anyaországgal. Egy jó erős hátvéd jól jött volna nekünk erdélyieknek is. De ha ezt polkorrekt szemszögből nézzük, simán irredentizmusnak számít. Lili: csak azokat tudják levezetni, akik nem ismerik a magyarság történelmét még nagyvonalakban sem. Sok olyannal találkoztam kint nálatok, akik nem tudják, hogy nálunk is ugyanolyan magyar nyelven beszélnek, mint nálatok. És van pofájuk megkérdezni, hogy: "Honnan tudsz ilyen jól magyarul?" Nos, csak az ilyenek félnek tőlünk. (Bocs, nem orkoskodni akartam, csak most kijött belőlem)

2010.04.13. 15:25:48

sose ertettem, hogy aki viszont megmozdul a fotelbol, es osszeszedi a kopogtatokat, es aktivkodik, az miert teszi. miert akar valaki kozszereplo lenni, oke, sok penz, de a privat szferaban kevesebb munkaval tobbet lehet keresni, es ugyanugy csak melle kell beszelni. szoval minek? vilagmegvaltas? azt kinovi az ember eleg fiatal koraban. benne lesz a tortenelemkonyvben? kit erdekel. emberek javara probalni cselekedni? nemtom, az orvosok, mentok, hivatastudattal beoltott tanarok is ezt csinaljak, oket se ertem.

2010.04.13. 15:27:48

nem akarok kotekedni en sem, seh, de azert az nem ugyanaz a magyar nyelv. :) amugy tetszenek a jellegzetes szavaitok. inkabb, mint az itteni baromsagok, pl. ez a "be-" igekoto mania, ami most elharapodzott. ha igy is tudjatok a nevem, akkor tovabbra se irom ki. :) majd ha kikerulok a tudnivalokbol, majd akkor.

cath 2010.04.13. 15:28:34

Tőtelék, akiket a "tömeg" megszavazott, és akik téged nem érdekelnek, nos nem magukból, hanem belőled csinálnak bohócot 4 évente. És mivel nem mentél el szavazni, ezért belőlem is, hiába hogy én meg elmentem. Komolyan, az irányítók "legjobb" és legütőképesebb bázisa és támogatója az, aki ugyan nem ért egyet a nagylogókkal, de nem megy el szavazni. Ugyanis ezeken a nemelmenőkön nyugszik a sikerük. Nézzétek meg a számokat.

cath 2010.04.13. 15:31:51

Lili :), talán aki megmozdul az azért teszi, mert már elviselhetetlenül nem érzi jónak azt ami van. DE akkor most hátradőlhetünk: mert 16,7 %on kívül a többieknek még mindig jól van úgy ahogy van, azoknak is akik otthon ültek.

2010.04.13. 15:33:06

es hisz a sajat erejeben, hogy tud hatni, es abban, hogy majd hagyjak?

lololok 2010.04.13. 16:15:17

Én is hozzáteszem a véleményem: Szintén itthon ültem a seggemen, nem mentem el szavazni, meg nem is érdekel. Továbbá, véleményem szerint az a bohóc, aki elment, mert elhiszi ezt az egész cirkuszt. Gyakorolta a demokratikus "jogát". Ha-ha-ha. Ki kéne nyitni a szemeket végre, de az se baj, ha nem.

cath 2010.04.13. 16:30:12

lol, ez nem hit kérdése. lefektettek szabályokat. olyan szabályokat amiket vagy a saját szabályaikkal tudsz megváltoztatni, vagy vérrel az utcán. A fotelbenülés és a nemérdekel pedig a legjobb támogatójuk ahhoz hogy továbbra is az legyen ami eddig. Igazatok van ez nem demokrácia. Ez fotelhezkötött nyavalygás. A jog és a köteleség között az a különbség, hogy a jogoddal avgy élsz vagy nem. És nagyon jól tudják hogy az emberek fele (ki lustaságból, ki másból kifolyólag) nem fog élni vele. Ha a szavazás nem érdekel akkor az se érdekeljen hogy milyenek az adókulcsok, az se hogy ha kimész az utcára akkor leviperáznak, és az se érdekeljen hogy 6szorosára emelik a gázárat és a kenyérét meg 1000 Ft/ kilóra. Ha te ezt mind megteheted, hogy ez nem érdekel és nem számít az életedben, akkor a jelenlegi vezetés kedveltje vagy :).

M.A. 2010.04.13. 16:42:10

cath: Azt nem érted, hogy a szabályok rájuk nem vonatkoznak. Mindenre van kiskapu. Gyűjtsd össze a 750 kopogtatócédulát, és nézd meg, mi történik. Nem fogsz rákerülni a szavazólapra attól. Ki fognak zárni. Ahhoz ugyanis nem kell más, minthogy az MSZP-s, Fideszes, Jobbikos, LMP-s emberek összeüljenek, és megszavazzák, hogy rád nem kíváncsiak, mert halványan fogott a toll az egyik kopogtatócédulánál. Olvasd el a törvényt. Vagy nézd meg, mi történt 2009 februárjában a saját választókerületedben. A népszavazásokat is megtorpedózzák. Több száz népszavazást kezdeményezett már magánszemély az elmúlt 20 évben. Hány került az emberek elé? 0. Pedig volt, hogy összegyűlt a 200 ezer aláírás. Senkit nem érdekel.

cath 2010.04.13. 17:16:06

Valahogy csak bejutott a Jobbik is. Meg nézd meg a választási összesítést, valamelyik korábbi választásnál ült 1 :))) olyan ember a parlamentben hogy "összefogás a somogyért" vagy ilyesmi. A nyakam rá hogy polgári szerveződés volt egy kis helyen- azaz egy választókerületben(városban) és az akkori mszp fidesz szdsz mdf "választási lehetőség" helyett azon az egy helyen a kisspistát szavazta meg a többség. Vagyis LEHET, csak ahhoz sok ember kell, aki tesz is valamit, ha mást nem feláll és sétál 10 percet majd nyom egy bármilyen állású keresztet :). 30 cédulát el lehet tüntetni, 750-et nem. A kifogásokra ugyanez áll. Ha tudjuk hogy mibe lehet belekötni akkor vékony felületet sem adunk arra hogy bele lehessen kötni. K.. nehéz, mert nyilván ezek a szabályok úgy vannak kitalálva, hogy belegebedsz ha mindent úgy akarsz csinálni, de nem lehetetlen. És a saját szabályaikat nem írhatják át percenként. Változtatásra más út meg a vérre menő, de ott meg még inkább elvezethető a tömeg is és az egyének is, hiszen stresszhelyzet. És mellesleg a nagyon nem tetszőeket rögtön ki lehet nyírni nem csak fotelbe és "úgyis mindegy"-alvó állapotba kényszeríteni.

lololok 2010.04.13. 19:01:35

"Ha a szavazás nem érdekel" A szavazás érdekel (érdeklődve figyeltem), de én azt választottam, hogy nem szavazok. "akkor az se érdekeljen hogy milyenek az adókulcsok, az se hogy ha kimész az utcára akkor leviperáznak, és az se érdekeljen hogy 6szorosára emelik a gázárat és a kenyérét meg 1000 Ft/ kilóra." Nekem mindegy, csak a pacalt meg disznósonkát ne emeljék. Oviban minden csoportban voltak ilyen rámenős gyerekek, akik elég erőszakosak meg gonoszak voltak, de sokan játszottak velük, mert féltek tőlük. Persze mindig az ő szabályaik szerint kellett játszani. Néha elvették a meccsboxokat meg az uzsonnákat is. De ideiglenes barátjuk mindig volt elég, mert mindig volt valaki aki félt/valamit akart tőlük. Ez egy ilyen hülye dolog, biztos emlékszik rájuk, aki járt óvodába. "Ha te ezt mind megteheted, hogy ez nem érdekel és nem számít az életedben, akkor a jelenlegi vezetés kedveltje vagy :)." Az, de én jó fiú vagyok. Nem utolsósorban sok dolgot látok belülről, amit -feltételezem- Te, Ti nem. Remélem, ez nem okoz kritikus hibát a gondolatmenetekben.

zip 2010.04.13. 19:29:42

Az eredményt a munka szüli. Ha nem teszünk érte, hogy várhatjuk el a jobb életet?

zui 2010.04.13. 19:39:12

'Nekem mindegy, csak a pacalt meg disznósonkát ne emeljék."- Nem azt nyilatkoztad, hogy vega vagy???

lololok 2010.04.13. 19:53:37

Akkor most leesett a poén? Vagy mi?

zui 2010.04.13. 20:06:04

Ebben a RENDSZERben nem lehet jól választani, max. csak kevésbé rosszul. A kevésbé rossznak pedig kevésbé rossz a "végeredménye"( vagyis negatív). Ezért csúszunk folyamatosan lefelé, a terveknek megfeleően.:) ajándék Alienexperimentnek: http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/2926995/Fighter-jets-chase-UFO-down-the-M5.html

cath 2010.04.13. 20:10:18

milyen oviba jártál te? Én nem emlékszem ilyenekre. de pl a gimiben leváltottuk az igazgatónőt, mi a diákok és mást "szavaztunk" meg helyette. persze a régi nem lobbizott egyik osztállyal se, nem csalt senki és nagyjából mindenki szavazott is. Én kérek elnézést, ha olyan életem volt hogy részem volt olyan emberi közösségekben is ahol ez képes volt normálisan működni, és ezért hiszem hogy normális és aktív emberekkel ez nem lehetetlen.

zui 2010.04.13. 20:18:55

"Akkor most leesett a poén? Vagy mi?"- már elsőre is leesett, csak azt a hülye vigyor jelet lehagytam. :))))))))) Ma folyamatosan bénázok, jobb lesz visszavonulni!!!!!!

lololok 2010.04.13. 20:45:35

cath, te nem vagy már mai csirke, ha jól gondolom. Manapság más szelek fújnak. Remélem a találgatással megint mellétrafálok, mint annak idején szakal korára adott tippemmel. Ebben az esetben tekintsd úgy, hogy simán hülye vagyok. zui, mindegy, gyenge volt. :)))))))))

cath 2010.04.13. 23:00:41

lol, két gyerekem van és ha figyelembe veszed a mai MAGYAR :) átlag szülőnő kort akkor rájöhetsz hogy nem 20 éves vagyok. Bár némiképp elcsodálkozom hogy energiám bizonyos dolgokban meg mintha 10szer annyi lenne mint a "dinamikus élettel teli pezsgő" ifjúságnak... Nem ing :), csak nézek hogy ha tenni nem tesz senki semmit akkor minek nyavalyog.

2010.04.14. 09:37:33

"Az MDF először megbokrosodott, majd herényire zsugorodott, és most alulról szagolja az ibolyát." :)

steinerista 2010.04.14. 11:33:40

Jelentem én szavaztam, életemben először (nem tehetek róla, hogy csak most lehetett először a nácziakra). Ettől függetlenül nem voltak hiú reményeim, a fidesznél és az mszpnél nem lehet nagyobb párt, mindenki ott van, aki számít, szóval ennek sokkal, de sokkal hosszabb folyamatnak kell lennie, nem úgy, ahogy a móricka elképzelte :D Mondom én aki hangyányit sem konyít a politikához. Engem a botrány motivált, hogy szörnyűlködhessen a nyugat micsoda fasisztanácirasszisták ezek a magyarok, egy kis tisztítótűz sosem árt.

2010.04.14. 12:04:12

nem volt MIEP a korabbi valasztekban?

M.A. 2010.04.14. 13:48:34

Lili: "majd ha kikerulok a tudnivalokbol, majd akkor" - az akkor lesz, amikor megnyomod az F5-öt.

steinerista 2010.04.14. 14:34:39

Nem nagyon ismerem a miépet :D Bár Csurkát olvastam, ő nem miépes?

Lili 2010.04.14. 14:46:16

Hálás köszönet. Tegnap este nyomtam utoljára.

Lili 2010.04.14. 14:47:30

mármint legutóbb. Steinerista: csak azért kérdeztem, mert tíz éve még nagyjából a MIÉP számított "a nácziak"-nak, és lehetett rájuk szavazni.

steinerista 2010.04.14. 17:52:30

Tíz éve még főleg nem érdekelt a politika. Most csak kicsit :) Tényleg zsidóztak már akkor is?

steinerista 2010.04.14. 17:53:47

Gondolom azért nem emlékszem, mert nem voltak olyan nagy szám, mint a jobbik.

Dánkén 2010.04.14. 21:08:20

3 évet nem adok és a Jobbik ugyanolyan lessz mint a Fidesz vagy rosszabb, amennyi hülyeséget azok össze tudnak beszélni egy vérbeli kommunistát megszégyenítenek azokkal a szánalmas populista hülyeségeikkel.Ha már fasiszták akkor ne ilyen hétvgi populista fasiszták legyenek ha meg nem akkor meg ne beszéljenek baromságokat,szánalmas hogy az embereket hogyan be lehet hülyíteni...

cath 2010.04.15. 09:05:50

az mit jelent hogy populista hülyeség? A programjuk mondjuk idilli, de erős kézzel és engedmények-kompromisszumok nélkül megvalósítható.

M.A. 2010.04.15. 11:25:51

Dánkén: sajnos a demokrácia így működik, még a látszatdemokrácia is. Ha sok szavazatot akarsz, akkor populista hülyeségeket kell beszélni.

maja 2010.04.15. 11:37:09

http://szentkoronaradio.com/belfold/2010_04_14_kiszivargott-az-orban-kormany-nevsora Én úgy örülök a "kormányváltás"-nak ti nem?

Nihilus 2010.04.15. 18:29:56

Megnéztem az előbbi cikket, említettek benne szabadkőmveseket is. Ezzel kapcsolatban felötlött bennem az alábbi kérdés: Vannak ugye olyan szabadkőműves páholyok (magyarországon is), amelyek félig-meddig nyilvánosak, és elméletben bárki szabadon csatlakozhat. Ezeknek van valami közük a "valódi műsorhoz", vagy mindössze figyelemelterelésről van szó, hogy ha valaki belép, azt mondhassák neki, hogy "Na ugye, hogy nem csinálunk mi semmi gonoszat?"?

Nihilus 2010.04.15. 18:32:07

Kiegészítés: Az előbbi cikket a maja által linkeltre értem, nem a blog előző cikkére. Így utólag átolvasva a kommentemet, ez nem volt teljesen egyértelmű.

M.A. 2010.04.15. 18:51:17

Egyrészt a szabadkőművesség ugyanolyan sejtes rendszerben működik, mint bármelyik bűnszövetkezet a világon, a sejtek pedig horizontálisan és vertikálisan is szeparálva vannak egymástól, tehát egy első szintű fellow mason-ként fogalmad sincs, hogy a "nagy fiúk" mit csinálnak. Másodszor pedig titoktartási fogadalmat is kell tenni, aminek a megszegése elvileg halálbüntetést von maga után.

Nihilus 2010.04.15. 19:03:29

Tehát kvázi maffia, értem. Akkor most már csak azt nem teljesen tiszta, hogy mi értelme ennek a bárki beléphet dolognak? Az "értékes embereket" biztosan meg tudnák keresni egy ajánlattal ők maguk is. Vagy ez mindössze csak egy álca az átlagember számára, hogy ne tűnjenek olyan titokzatosnak, elérhetetlennek? Összefoglalva: Ha valaki így belép egy nyilvános páholyba, az tényleg "viheti valamire" köztük, vagy ez csak parasztvakítás?

Kang the Conqueror 2010.04.16. 08:36:07

Nemrég azt mondtad M.A., hogy szerinted Vona nem az Irányítók embere. Ezt ma is így gondolod?

M.A. 2010.04.16. 13:15:57

Irányító, Irányítók embere és nem Irányítók embere között nincs éles határ. Ők működtetik a világrendszert, valahogy mindenki beilleszkedik.

zui 2010.04.16. 13:48:07

"Vagy el lehet innen menni!" ( Gy.F.) -azon mosolygok,hogy igaza volt, csak akkor még nem nem tudtam felfogni a szavai valódi jelentését.

cath 2010.04.16. 16:10:56

Aki nem szavazott és mégis akar :) mert megbánta, itt nézheti meg hogy egy hét múlva mehet-e és ikszelhet-e egy nyilas pártot : http://www.valasztas.hu/hu/parval2010/content/kozlemeny-igsz.pdf

2012 Blog 2010.04.17. 12:04:55

Geralt: ha nem bunkó módon fogalmaztad volna meg az "érvelésedet", akkor válaszoltam volna rá. Ajánlom figyelmedbe a házirendet.

teGergő 2011.04.16. 23:33:15

Ha már Jobbik-Rabbik szójáték: R/ossz/abbik. :) (Sajnos itt áthúzni nem tudtam. Vagy működik valamely html-kód is?)
süti beállítások módosítása