HTML

A Játék Neve: Föld

Ez a blog arról szól, hogy hogy működik a világ valójában. Túl a látszatokon, a manipuláción, a mindent átszövő hazugságon és felelősséghárításon. A jelenkor eseményeinek mozgatórugóival is foglalkozik, ahogy a régmúltba is tapogatózik visszafelé, egészen az emberi lét kezdeteiig. Mindez egy sokéves kutatómunka eredményeire támaszkodik. A blog korábban "2012 blog" címen működött a blogol.hu szerverén. Kapcsolat: blog2012 kukac freemail ponnt hú!

Friss hozzászólások

  • Lazur: @Nikiló: www.youtube.com/watch?v=TQcqOW39ksk Apropó, és az már smafu, hogy a kínaiak azért akarnak... (2023.09.15. 00:32) Emberek, Irányítók és a Háttérhatalom
  • Gergő92: Nem csak én szoktam néha felnézni ide. :) (2023.01.18. 00:00) Mire készülnek a Marson?
  • Lazur: Ez egész friss: futureofhumanity.report/en www.youtube.com/watch?v=MYJFc3vA6N4 Csak a rotary klu... (2023.01.10. 18:29) 2019
  • Lazur: Szűk tíz évbe telt, de lassan a híradóba is bekerül ahogyan Kínában készülnek a cellák. www.youtu... (2022.12.05. 01:07) AUTOKRÁCIA (szerk)
  • Gergő Bohrát: A mostani események fényében bár 10 év késéssel, vagy inkább több, de csak efelé haladnak a dolgok... (2022.04.23. 22:12) A Jobbik és az Irányítók
  • Lazur: 2012 helyett 2021, de itt a mátrix 4. része: www.youtube.com/watch?v=JQVHrXek73E (2021.12.17. 20:30) Előadás videó - A Mátrix-trilógia (szerk)
  • Kápráz: ...Történt egyszer, hogy Noé szőlőt telepített, de a bortól megrészegedvén meztelenül feküdt sátrá... (2021.12.11. 21:02) Előadás videó (szerk)
  • maztro: @Gergő Bohrát: Szeretnek minket behúzni a csőbe, a cikk lényegében minden pontján prezentálja azt,... (2021.08.26. 05:03) Menetrend (szerk)
  • dangbird: Új nagy ívű, félelmetes novella a személyes blogomon: marioatreides.blog.hu/2020/01/06/nem_tehete... (2020.01.06. 10:36) Olyan, mintha
  • dangbird: ferfiakklubja.hu/fk_magazin/az_fk_noi_tamogatoi_korebol/amikor_nem_fogadjuk_el_a_ferfi_es_no_kozot... (2019.11.13. 10:09) A házasságról

Utolsó kommentek

Szabadkőműves és egyéb okkult szimbólumok hétköznapjainkban I.

2010.02.04. 15:31 dangbird

Az ősz óta ígérgetem, hogy lesz vagy egy előadás, vagy egy bejegyzés, amelyben szó esik a szabadkőművesek, az Illuminátusok és hozzájuk kapcsolódó egyéb okkult társaságok által mindennaposan használt szimbólumokról, illetve hogy ezek hogyan kapcsolódnak az általános okkult szimbolikához.

Kezdjük egy kis alapvető szájbatalpalóval, a leggyakoribb és leggyakrabban félreértett okkult szimbólumok magyarázatával!

Az okkult szimbólumok szinte teljes egészében a számmisztikán alapulnak; egy szimbólumon belül különböző számok lelhetőek fel, hasonló dolgok összeszámolásával vagy különböző méretarányok megállapításával, a számoknak pedig jelentésük van.

Elsőnek, ki tudja, mit jelent ez a szimbólum? Lássuk, hányan merítik okkult „tudásukat” a DaVinci-kódból!

A nőiség szimbóluma? Nos, kedves Mr. Brown, amivel össze tetszett téveszteni a Pentagramot, az a Vénusz-csillag, ami így néz ki:

Az egyik rendszeresen előforduló, sok tévedésre okot adó jelenség, hogy az emberek két, egymáshoz hasonló szimbólumot összekevernek egymással. Mint látható, a Vénusz-csillag körívekből áll, szemben a Pentagram egyenes vonalaival. Ez egy másik szimbólum tehát, más jelentéssel.

Mit is jelent akkor a Pentagram?

Legelőször is néhány gyakran előforduló szám jelentését kell tisztáznunk, a teljesség igényének a látszatát is mellőzve:

1 – Az egyénnek, az individuumnak, egyúttal a kozmikus egységnek, a tudat univerzális formátlanságának, az Istennek, mint a Mindenek Forrásának szimbóluma.

2 – A kettősség, a létezés, a formavilág dualitásának szimbóluma, a szembenálló erők dialektikájának kifejeződése, a dolgok kétoldalú, kettős természetének jele.

3 – A kettősség, az ellentétek egyensúlyának szimbóluma, szellemi rendet, stabilitást jelképez.

4 – A 2+2, 2*2, 22, stb. alapján a kettős kettősség szimbóluma, a dialektikus létezésnek a téridőben való kibomlását jelöli, a mozgást, változást és egyúttal az elemi erőket is szimbolizálja. Négy égtáj, négy pólus (két mágneses, két elektromos), négy elementáris erő (tűz, levegő, víz, föld), négyféle gén (Adenine, Cytosine, Guanine, Thymine), négy évszak, az állatok négy lába, 4/4 vagy 16/16 a ritmusban stb.

5 – Ami az ötös számmal történik itt, az az, hogy a négy elem mellé behozunk egy ötödik „elemet”, egy egyest, egy egységet – amint DaVinci Uomo vitruviano-ján is látható, a négy alsó csúcspont a négy végtagon keresztül a négy elemet jelöli, felül pedig az ötödik a fej: az intelligens akarat, amely uralkodik az elemeken. A Pentagram tehát az értelem és az akaraterő szimbóluma, ezért használatos mindenhol a mágiában, hiszen a mágia semmi másról nem szól, mint a tudatos akaraterő kifejtéséről a tudattalan létezés süket közönye fölött. Ennek a jelképe a Pentagram, s mint ilyen, kifejezetten férfias szimbólum.

A Pentagram az ötös szám mellett egyébként leírható a 14-es számmal is, amely egyrészt 2*7 (oda-vissza teljesség, vagy teljesség a kettőségben, a végtelen a végesben), másrészt az egyes megelőzi a négyest, vagyis vezeti.

Hogyan lett a Pentagramból sátáni jelkép?

Nagyon egyszerű: ha egy szimbólum értelmét az ellenkezőjére akarjuk változtatni, akkor fejjel lefelé kell tükröznünk. Itt újra belép a fenti szabály: a hasonló szimbólumok megkülönböztetésénél gondos figyelemmel kellene eljárni. Ha az ötágú csillagnak két ága áll felfelé, egy pedig lefelé, az a szellemi felfordulást szimbolizálja, a tébolyt, az elemek uralmát az egyén felett – amely egyébként mai világunkra erősen jellemző.

Az Irányítók hierarchiája ugyanis úgy épül fel, hogy az alsó szinteken politikusok, pénzemberek, fegyveres erők tisztjei, tévés műsorszerkesztők, filmproducerek, egyetemi professzorok, stb., tehát kvázi-látható emberek vannak (ha nem is mindig vannak reflektorfényben), akik végrehajtók, gyakorlatilag rabszolgák, sok közülük szó szerint az, mivel gyerekkorában programozták (erről még valószínűleg lesz egy külön bejegyzés). A középső szinten az ún. kezelők vannak, akik már okkult technikákat alkalmaznak, ők irányítják a rabszolgákat, s tán nem is tudják, hogy a felső szinten levő emberek, az ún. programozók őket is programozták. (Egyébként még maguk a programozók is programozva vannak.) A kezelők dolga a rendszer működtetése, igazgatása, és ez okkult szintű akaratkifejtésen keresztül történik meg, a Pentagram használatával. Ezért a kezelői szinten a Pentagramot még talpára állítva használják, hogy rendet, stabilitást, kontrollt biztosítsanak az Irányítóknak a világ felett. Ez látható szimbólumként is megjelenik, gondoljunk csak a sok ötágú csillagra a világ országainak szimbolikájában, különös tekintettel az amerikai haderőre, a szovjet szocializmus vörös csillagára, valamint az EU zászlajára. A felső szinten a programozók már fordított Pentagramot használnak, hogy sötét erőkkel kerüljenek kapcsolatba, s ezen erők uralmának vessék alá önmagukat „szándékosan” (mivel erre vannak programozva.)

A fejjel lefelé fordított Pentagram száma a 41, amely meg-megjelenik a szabadkőműves szimbolikában is, noha az alsóbb szinteken lévők nincsenek tisztában a jelentésével.

A 25-ös szám 5*5, az abszolút, ellenállhatatlan, legyőzhetetlen akarat szimbóluma, a mágusok tisztább fele igyekszik ennek használatát kerülni, hogy önmagát saját fantáziájában „istenné” ne akarja emelni, a szabadkőművesek azonban előszeretettel használják a 25-ös számot és többszöröseit.

Node haladjunk tovább a hatos számra! Természetesen nem is lenne kerek a világ, ha a zsidók bele nem keverednének a történetbe valamiképpen:

A közhiedelemmel ellentétben ezt a szimbólumot nem a hős városvédő zsidók kapták a késő középkorban, sőt egyáltalán nem is a zsidó vallás szimbóluma eredetileg, ahogy a kereszt sem a kereszténységé. A hexagram jóval régebbi a zsidóknál, ugyanis egyidős az Univerzummal: a két háromszög, a kettős hármasság magának az Univerzumnak, a Makrokozmosznak a szimbóluma – persze a Földön sokszor csak a földi rendszer szimbólumaként használják.

Hasonlóan, a horogkeresztet nem a nácik vezették be. De még nem is a buddhisták vagy a dzsainisták, sőt nem is a zoroaszteri vallás. Ősi szimbólum ez, mégpedig a Nap szimbóluma. Ahogy Hitler használta, az fejjel lefelé tükrözött verzió: ilyenkor a Napdémon szimbóluma.

Nos, ha a csúcsoknál lévő számokat összeadjuk, 666-ot kapunk. Mi is a 666-os szám jelentősége? A választ a gematria tudományában leljük: a kabbalisztikus hagyomány része, hogy minden nevet számokra lehet fordítani. A Napdémon héber neve Sorath, nevének száma pedig: 666. A János Jelenésekrőlből tudjuk, hogy a Napdémon emberi inkarnációja az, aki kiemelkedik a tengerből, és fejére van írva a 666-os szám; a Talmud alapján pedig ő azonos a zsidók messiásával, akinek vezetésével a zsidók kiirtják majd a keresztényeket s uralmuk alá hajtják a teljes világot. A messiás eljövetelének egyik jele Izrael állam létrejötte, amely már megtörtént, s láthatjuk, hogy a Globális Izraelt is gőzerővel építik a „kiválasztottak kiválasztottjai” – akik önmagukat egyébként csak falból nevezik zsidónak, s hogy a nemzetközi zsidóság támogatását elnyerjék; bár lehet, hogy zsidó családokban születnek meg, de nemzeti vagy vallásos identitást ők nem ismernek, szemükben a zsidók ugyanolyan eszközök céljaik elérésére, mint a többi ember. A „messiás” tehát itt van közöttünk, hús-vér ember formájában, a magasabb cionista körökben őt „A Zsidók Hercege” néven ismerik és tisztelik, s az Irányítók földi hierarchiájának csúcsán áll (természetesen az okkult hierarchiában ő is csak egy programozott programozó). Az ő szimbóluma tehát a fordított horogkereszt, amelyet egyes bőrfejűek előszeretettel rajzolgatnak zsinagógákra, izraelita temetők sírköveire, hogy „meggyalázzák” azokat, noha az értő rabbik szemeinek ez azt üzeni: eljött a Messiás, örvendjetek! Vicces, nem?

Ha már szóba került a 666, említsük meg a vonalkódot: eléggé széles körben ismert, hogy a vonalkód három hosszabb vonalcsoportja, amelyeket számjeggyel nem jelölnek, valójában egy-egy hatos, és „a fenevad jele” van minden egyes vonalkóddal ellátott terméken. Hogy ebből mennyi igaz, s mi szükség lenne erre, azt csak az Irányítók tudnák megmondani. Az mindenesetre tény, hogy >a vonalak három hatost adnak ki<.

A hetes számot, bár nem tartozik hozzá jellegzetes szimbólum, mindenképpen érdemes megemlíteni, már csak a magyar mitológiában játszott fontos szerepe miatt is. A hetes szám 3+4, az ideák stabil, örök hármassága és a formák mozgó négyessége együttesen, vagyis a teljes létezés: a hetes számot régi szövegekben, szimbolikus történetekben, mesékben végtelenként is lehet (sőt kell) sokszor értelmezni (pl. hétfejű sárkány). A végtelenség hangsúlyozására szokták használni a hetedhét (49), 77, 777 számokat is.

A tízes szám a teljesség szimbóluma, az Isten, mint a Mindenek Végcélja szimbóluma, ennek megfelelően a 9-es szám a „mennybemenetelt”, a teljesség kapuját jelképezi, sokszor jelenik meg 999 formájában is.

A 11 viszont a teljesség megbontásának abszurd formulája, a 11-es számot az Isten fölé kerekedés, helyének elfoglalása, trónjáról letaszításának szimbólumaként használják az Irányítók. A 9-11 számkombináció a legárulkodóbb, hiszen itt a 10-es számot gyakorlatilag átugorják, 9 után mindjárt 11 következik, így a mennybemenetel helyett a mennyek megostromlásának szimbóluma. A 9-11 számpáros tehát nem 2001. szeptemberében született, hanem már régebben is használták az Irányítók, sok XX. századi amerikai filmben meg is jelenik ez a két szám egymás mellett, és sokan azt hiszik, ez a WTC elleni önterrorra való rejtett utalás, előzetes figyelmeztetés.

A 11-es számból következik a 3*11, vagyis 33 is, amely a szabadkőművességben lépten-nyomon előforduló szám, mint a teljes szellemi-lelki-testi istentagadás szimbóluma.

A 12-es szám 3*4, így a heteshez hasonlóan egy teljesség-szimbólum, a teljes kör szimbólumaként is használatos. 12 ember vagy bármilyen más dolog alkot egy teljes kört, innen származik a babona, hogy a 13 szerencsétlen szám, amely olyan szintre eszkalálódott, hogy egyes szállodákban a 12-es ajtó után egyből 14-es következik. A valóság az, hogy a 13 nem mint sorszám, hanem mint mennyiség lehet szerencsétlen, ugyanis ahogy az atomok törekszenek a nemesgáz-szerkezetre, úgy törekszik egy 13 vagy 11 tagú csoport 12 tagúvá válni, s a leggyengébb láncszem (olykor valóban szerencsétlen körülmények között) rendre kieshet, elveszhet a csapatból. Így aztán a hónap 13 napja ugyanúgy nem hozhat szerencsétlenséget, mint a 13-as házszám alatt lakni, stb.

S most lássuk a >következő bejegyzésben<, hogy hol találkozunk a mindennapokban okkult szimbólumokkal!

69 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekneve.blog.hu/api/trackback/id/tr256226071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

27 2010.02.04. 18:26:30

A szimbólumok funkciója felfogásom szerint az, hogy valamilyen eszmét, jelleget kompakt, vizuális formában FELidéz. Viszont ahogy már korábban is említetted egyszer, hogy van olyan szimbólum, amit a küszöbödre rajzolnak, és leég a házad, illetve a fenti bejegyzést idézve "A felső szinten a programozók már fordított Pentagramot használnak, hogy sötét erőkkel kerüljenek kapcsolatba", ebből nekem az jön le, hogy a szimbólum funkciója a MEGidézés is. De hogyan? Gyakorlatilag, konkrétan ez hogy működik? Ponyvanyelven: mit számít, ki mit firkál, nincs rám hatással, vagy igen?? A programozásról szóló bejegyzést lelkesen várom. Programozott programozók az okkult hierarchiában... mivan? Én is programozva vagyok? Te is? Van olyan, aki nem? Hol a szabad akarat? Hirtelen ezek villantak át az agyamon. A számoknál a 8-ast miért hagytad ki? A kínaiak kedvence, a matematikában a végtelen (meglepődtem, hogy a 7-est is lehet így érteni), Möbius-szalag. Egyéb infó van esetleg róla? A két csúcson nyugvó pentagram példájából kiindulva én a két csúcsa által meghatározott oldalán nyugvó háromszöget gondoltam volna a pozitív értelműnek. Ott miért van fordítva, hogy az instabil változat a pozitív? Még a hárommal kapcsolatban, arról a számról csupa jókat írtál: A kettősség, az ellentétek egyensúlyának szimbóluma, szellemi rendet, stabilitást jelképez. Miért piramist választottak akkor? Vagy annak nem a szemből nézve három csúcsa a meghatározó jellemzője, hanem a térbeli öt? "A fejjel lefelé fordított Pentagram száma a 41, amely meg-megjelenik a szabadkőműves szimbolikában is, noha az alsóbb szinteken lévők nincsenek tisztában a jelentésével." Miért, a rendesen álló pentagramnak mennyi? Ja, erre azt hiszem, megvan a válasz: 14, ugye? Gematria: mindjárt ráeresztem azt a hülye kis gematria webtoyt a blogodra, lássuk, hány százalék evil :) "ahogy a Szovjetunió CCCP betűkódja is három 19-est tartalmaz (természetesen az orosz ábécé szerint), valamint egy 17-est, ezek összege véletlenül 75…" a 75 miért érdekes? 3*25? De akkor néhány prímszámot leszámítva mindenbe bele lehet magyarázni valami sunyiságot, nem? "A Pentagram az ötös szám mellett egyébként leírható a 14-es számmal is, amely egyrészt 2*7 (oda-vissza teljesség, vagy teljesség a kettőségben, a végtelen a végesben), másrészt az egyes megelőzi a négyest, vagyis vezeti.", és a NÉPKÖZTÁRSASÁG 14 betű. Pusztán a betűk számából ez nem tűnik olyan sátáninak. Köszönöm a türelmet...

27 2010.02.04. 18:31:28

hihihi http://2012.blogol.hu is 50% evil, 50% good homokaasu.org/gematriculator/

Elric 2010.02.04. 19:51:44

"A hetes számot, bár nem tartozik hozzá jellegzetes szimbólum" Ember, nem az edesviz kiado konyveibol kene meritened az "okkult" tudasod. :) A hetagu csillag legalabb annyira osi jelkep, mint az otagu (ha nem osibb). Kotrassz egy kicsit a Tigris es az Eufratesz kornyeken jopar ezer evvel ezelott es meg fogsz lepodni a jelentesen... A hexagramrol nehany teljesen tajekozatlan ember kivetelevel senkinek nem valami varosvedo baromsag jut eszebe, hanem a zsido nep egyik kiralyanak pecsetje (ugyse mondom meg a nevet, olvasgass egy kicsit). A pecset pedig ugy keletkezett, hogy ket haromszoget "egybefontak". A ket haromszog kulon-kulon pedig 1-1 elemet jelent (az elemek elso helyes kitalaloja vendegem egy korso sorre). Tehat a jelkep maga egy felturbozott elemi pecset... 911 "sok XX. századi amerikai filmben meg is jelenik ez a két szám egymás mellett" Igen, es mindegyik ilyen filmben egy ordogi keszulekbe (telefon) potyogik be ezeket a szamokat. :) Arrafele ugyanis ez a segelykero szam. (Gondolom ez mellesleg egy ujabb osszeeskuvesre enged kovetkeztetni. Raszoktatni a sok ingatag lelket, hogy a "gonosz szaman" kerjenek segitseget) :D

2012 Blog 2010.02.04. 20:13:25

Elric: A tudálékos, kioktató hangnemet legközelebb mellőzd. "nem tartozik hozzá jellegzetes szimbólum" - ezt úgy értettem, hogy olyan, ami a mindennapokban jelen van, sok ember előtt ismert. A hexagram kétséges, hogy történetileg köthető Dávid királyhoz, legalábbis a Leningrádi kódexnél régebbi felbukkanása nem nagyon van a jelnek a zsidó kultúrában, és egyesek még azt sem tartják hitelesnek. Azt nem írtam, hogy két háromszög egybefonása, mert gondoltam, van szemük az olvasóknak. A két elem a tűz és víz a profán irodalomban, az okkult irodalomban viszont vagy a szellemi és fizikai világ, vagy az idea- és formavilág szembenállása. Gyere blogtalálkozóra, hogy fizethesd a korsó sört. "mindegyik ilyen filmben egy ordogi keszulekbe" - ez nem igaz, rengeteg egyéb helyen is megjelenik. Nyilván nem véletlen, hogy a segélykérő szám is 911, bár a szimbolikus jelentősége nem egyértelmű első ránézésre.

zui 2010.02.04. 20:22:19

Éreztem, hogy csakis a tűz és a víz lehet a megoldás, dehát nyuszi vagyok és még ráadásul profán is.:)

2012 Blog 2010.02.04. 20:30:58

27: FELidéz-MEGidéz - mi a különbség? "mit számít, ki mit firkál, nincs rám hatással, vagy igen?" - az élet értelmés bejegyzésben volt szó róla, hogy minden hatással van mindenre. A 8-nak van a legkevesebb kardinális jelentősége a 0-10 terjedő számok közül. Háromszög, piramis: alapvetően Atlantisznak is ugyanazokat az eszközöket, jelképeket kell használnia, csak visszaél vele. "néhány prímszámot leszámítva mindenbe bele lehet magyarázni valami sunyiságot, nem?" - sok mindenbe bele lehet magyarázni, csak nem mindegy, mennyire tűnik erőltetettnek. "és a NÉPKÖZTÁRSASÁG 14 betű. Pusztán a betűk számából ez nem tűnik olyan sátáninak." - nem, csak jeleztem, hogy a címer összefüggésben van a szóval, úgy szabadkőműves-módra.

27 2010.02.04. 20:45:50

Inkább úgy kellett volna írnom, hogy felidéz - előidéz. Azaz emlékeztet vagy hatást vált ki. "sok mindenbe bele lehet magyarázni, csak nem mindegy, mennyire tűnik erőltetettnek" - nekem a 75, 78 is erőltetettnek tűnt a cikkben. Légyszíves, válaszolj erre is: A két csúcson nyugvó pentagram példájából kiindulva én a két csúcsa által meghatározott oldalán nyugvó háromszöget gondoltam volna a pozitív értelműnek. Ott miért van fordítva, hogy az instabil változat a pozitív?

Elric 2010.02.04. 21:11:58

2012: "A tudálékos, kioktató hangnemet legközelebb mellőzd" Nem b@szogatos/fikazos, hanem vicces hangnemben irodott a hozzaszolasom. Erre enged kovetkeztetni a mosolygos kis arcocska a mondat vegen... A blogtalalkozo eleg ketseges, mert egyreszrol kummamessze lakom Budapesttol, masreszrol epp labadozom egy mutet utan, de a sorodet elobb-utobb megadom. :) Mellesleg ha mar szoba jott a hexagram... Erdekes dologra bukkantam az elobb. Ragoogleztam a "Gödör népe" kifejezesre (veluk kapcsolatban alkottak meg ezt a jelkepet) es legnagyobb meglepetesemre mostansag hazankban a LMP drukker fiatalokat nevezik igy (hacsak nem olvastam felre valamit). Nem tudom, hogy miert, talan valami torzshely utan (nem ismerem a pesti undergroundot). Mivel neked van valamifele audio-vizualis ter/ido utazo latnoki kepesseged ezert keress ra arra, hogy hol es kiket hivtak eloszor a "Godor nepenek" es erdekes osszefuggesekre fogsz bukkanni. :) A "peace" jelkep erteme is csak masodlagosan vezetheto le barmifele regi runabol. A valodi/elsodleges jelentese "picit" mas, mint amit te levezettel. Egy sorert majd elmondom negyszemkozt... :P

nyilas 2010.02.04. 21:21:11

A hexagramot alkotó két háromszög a felsorolt szimbolikus jelentésen túl még a férfi és női principium kettősségére is utal. A nő két lábon áll a földön, a férfi léte törékenyebb, a szellemiséggel erősebb a kapcsolata. nyilas

2012 Blog 2010.02.04. 21:55:59

2627: Azért, mert árnyalatnyi különbségek vannak az alapideák terén (pl. egyes szám jelentése), amik végül teljesen megváltoztatják egy szimbólum jelentését és funkcióját. (Egyébként 26=2*13, 27=3*3*3 - fejlődsz...! :)

27 2010.02.04. 23:12:02

sőt, 2+7=9=3+3+3 :)

attila 2010.02.05. 01:10:41

A 911 ja. 1990.9.11 én jelentette be az új világrendet idősebb Bush. Van videó és róla jewtube-on. Votl még 2-3 jelentős dolog akkor(x.9.11) de énis felejtek.

balin 2010.02.05. 22:02:43

Volna pár kérdésem: Mit jelent konkrétan az "ötről a hatra jutni" mondás? Van ennek valami okkult vonatkozása? Van-e értelme annak hogy "hatról a hétre jutni"? Ezt azért kérdem, mert a magyarban a hat és a hét nyelvtanilag azonos, csak a hangrend különbözik, ugyanúgy mint az isten/sátán (stn) esetében. Pap Gábor előadásában azt mondja hogy a "zsidó csillag" egy 4-elem szimbólum, ami eredetileg egy 5-elem szimbólum volt, közepén egy ponttal, ami a kvinta esszencia, magyarban a szer-elem... ezek szerint nem a tudatosság az uralom eleme, hanem valami egész más. (persze a számok értelmezése lehet más is) Varga Tibor előadásaiban előjön a 8-as szám, ő úgy magyarázza hogy a temetéstörténettel kapcsolódik össze azáltal, hogy a 7. nap az utolsó, és a 8. az örökkévalóság lényegében. Te hogy látod ezeket a dolgokat?

2012 Blog 2010.02.06. 11:37:15

A magyarban van olyan, hogy "kiötöl", és ennek eredménye az "ötlet", hogy ez hogyan kapcsolódik az ötös számhoz, nem tudom. A hat itt azt jelenti, hogy valaki HAT valamire, hogy ez hogyan kapcsolódik a hatos számhoz, nem tudom. Ötről hatra jutni azt jelenti, hogy az ötlettől a hatásig jutni, vagyis egy ötletet a gyakorlatban kivitelezni. De nyilván nem "véletlen", hogy a két számmal is összefüggésbe hozható.

ph 2010.02.06. 12:37:39

Extra poén: a biblia szerint jézust i.sz. 33 ban 33 évesen feszítették keresztre. Teljes szellemi-lelki-testi istentagadás :)

2012 Blog 2010.02.07. 11:28:20

ph: Egy számnak vagy szimbólumnak több jelentése is lehet, attól függően, hogy milyen céllal, milyen szándékkal használják.

András 2010.02.07. 12:17:43

Van egy sokkal izgalmasabb kérdés annál hogy a bőrfejűek vajon tudják-e mit üzennek az érő rabbiknak a firkálással: vajon HITLER tudta-e? Annál orbitálisabb átverés nem is lehetne, minthogy ő is benne volt a buliban....

2012 Blog 2010.02.07. 12:43:43

Pedig benne volt. Csak őt is hülyítették, nem tudott mindenről.

2012 Blog 2010.02.07. 12:49:31

Ja, amúgy a rádióban beszéltünk róla, hogy Hitler papa a Thulian titkos társaság tagja volt, amely közeli eredetrokonságban van az amerikai Halálfejes Renddel (innen a Totenkopf is pl.) Ezért kell rádiót hallgatni...!

PortaS 2010.02.07. 16:16:08

És ezt mikor lehet megtenni mostanában? Mármint a rádió hallgatást... Remélem felszívódott már vhol az az elképzelés, hogy abbahagyjátok... Más. Az angol, német, (stb.?) miért mondja máhogy a 11-et és 12-t, mint ahogy logikus lenne? (A latin, szláv nyelvek, de a magyar se követi ezt a trendet)

2012 Blog 2010.02.07. 16:29:24

Mert régen tizenkettes-hatos-hatvanas számrendszerben is számoltak. Franciában 16-ig van más neve a számoknak, aminek viszont semmilyen logikus oka nincs.

27 2010.02.07. 17:54:27

náluk a 60 és 100 közti számok is egy agyrém quatre-vingt-dix-neuf = 99 áldás volt nekik a 2000-es év, az 1999 után :)

szirka 2010.02.08. 20:52:52

Üdv! Csak egy kis helyreigazítás: "4 – ...négyféle gén (Adenine, Cytosine, Guanine, Thymine)..." Azok nem gének, hanem a DNS bázisai. A gének olyan szakaszok a DNS-ben, amik egy bizonyos fehérje tulajdonságait, és előállítását határozzák meg. (Ezeket a géneket valóban ezen bázisok sorrendje határozza meg.) Nem kekeckedni akarok, tudom, hogy nem is erről szól a szöveg, és ez nem biológus blog, csak azért föltűnt. További jó blogolást!

2012 Blog 2010.02.09. 10:38:25

Adott tulajdonságot meghatározó génből hányféle van akkor, és azokat hogy hívják? Én úgy emlékszem a mendeli genetikából, hogy négyféle gént állapított meg.

lololok 2010.02.09. 12:26:22

Ha jól tudom, ennek felderítéséről szól(t) a Genome Project.

szirka 2010.02.09. 14:01:46

Olyan 30ezer gén van kb, ezeket már föltérképezték a Human Genome Projectben. Nevüket nem tudom :P. Ezek asszem átfedésben lehetnek, van pl, hogy több gén határoz meg egy tulajdonságot. A mendeli genetika az így a gének, tulajdonságok öröklődéséről szól, azoknak az esélyéről, melyik allél (génváltozat) a domináns, recesszív, stb.

2012 Blog 2010.02.09. 14:16:48

Az egyes gének variációs számát kérdeztem, nem a gének számát (ami 10 milliárd körül van egyébként, ebből lehet, hogy 30 ezret ismernek eddig).

2012 Blog 2010.02.09. 20:10:18

Ezt most rajtam kívül valószínűleg senki nem értette...

27 2010.02.09. 20:44:27

vegulis neked irtam inkabb orulnel, hogyha valaki akarmilyen 800*600-as gepen is olvas :P

2012 Blog 2010.02.09. 21:03:02

Örülök, csak biztatom, hogy vegyen 500 ft-ért egy jobb monitort, meg főleg figyelmeztetem, hogy nem úgy jelenik meg neki az oldal, ahogy kellene.

csulok 2010.02.28. 21:08:56

Csak a precizitás miatt: az adenin, guanin, timin és citozil nukleinsavak és nem gének. És van egy ötödik is, az uracil. Ami a DNS átíródáskor a timint helyettesíti az RNS-ben. A nukleinsav-hármaosok a triplete vagy kodonok, amik aminosavakat kódolnak. Ezekből állnak a fehérjék; egy-egy fehérjét kódoló DNS szakasz a gén.

elbunda 2010.03.19. 15:04:27

Én is értettem.:P néha pspvel is felnézek ide ( az se c64 :P)

elbunda 2010.05.12. 13:42:01

Most megtöröm ennek a cikknek a 33 kommentjét ezzel,pedig milyen poén is volt,de maradt egy kérdésem: A makrokozmosz jelképe miért adja ki a zsidók messiásának számát? Az egész univerzum filoszemita ? :D

elbunda 2010.05.12. 13:53:35

"A 666 alapvetően nem "gonosz" szám, nincs sötét jelentése, csak a "Fenevad" használja saját szimbólumaként (nevének számaként). 2010. február 04. 21:53:12 2012 Blog " Áh, én kérek elnézést. :S Kár hogy nem tudom törölni az elküldött kommentemet.

Nihilus 2010.05.25. 13:06:40

Ezt már régóta meg akartam kérdezni, de egy időre valamiért kiment a fejemből. Most azonban a 666 ismét eszembe juttatta! :) Tehát: Sokszor állítják bizonyos politikusokról, énekesekről/zenészekről, az egyházról és a pápáról stb., hogy sátánisták. Van temérdek ilyen kép is, ahol jeleket mutogatnak, valakik videoklipeket is kielemeznek, miegymás. A szabadkőművesekről, illuminátusokról is elég sok helyen olvasható, hogy luciferianisták. Na most, ők valóban sátánisták lennének, vagy ez csak egy figyelemelterelésre szolgáló színjáték? Valamint szerinted Lucifer/Sátán mint entitás létezik-e? (Egy kis érdekesség: Ezt a kommentet már 3-szor megpróbáltam elküldeni, de eddig minding behalt az oldal. Van itt valami a háttérben! :D)

M.A. 2010.05.25. 15:34:11

Valóban luciferiánusok. A szellemvilágban azt meghatározni, hogy valami "létezik"-e vagy sem, elég nehéz.

elbunda 2010.05.28. 17:57:16

Egyébként az összes keresztény kiirtása mennyire komoly? Szóval ha eljő a "Messiás" , a talmudi jóslatok szerint kell viseltetnie magát elvileg (na meg akkor jönnek az akkora szőlőfürtök,hogy minden szemhez egy szekér kell az elszállításához , persze only for jews:)

Lili 2010.07.10. 18:12:22

http://hg.hu/cikk/epiteszet/9893-a-pesti-szabadkomuvesek-palotajaban

Kang the Conqueror 2010.11.02. 11:31:14

A VI. kerületi Lindenbaum-ház(ak) elég érdekes; látta már valaki?

M.A. 2011.01.06. 10:45:01

Lehet zúzni fordított pentagramokat: games.adultswim.com/robot-unicorn-attack-heavy-metal-twitchy-online-game.html

spike 2011.01.06. 16:26:37

ez nagyszerű :D bár angol billentyűzettel kényelmesebb lenne.

M.A. 2011.01.06. 16:32:41

Bal alt+shift, vagy alul az óra mellett a kék HU-ra kattintani. (Ha még nincs beállítva angol billentyűzet másodlagosnak, akkor azt vezérlőpulton lehet.)

spike 2011.01.06. 20:04:55

Linuxom van :) Bár sejtem hol lehet itt átállítani, de igazából annyira nem akarok játszani vele :D Viszont lenne egy szimbólumos kérdésem. A mindentlátó szem minden esetben az Illuminátushoz kapcsolódik?Mert van az Iron Maiden-nek egy egyiptomi témájú díszlete, és abban van pár ilyen szem, de többnyire csak abban a díszletben van jelen.És valójában én a szövegeken sem érzem, hogy bármi közük lenne az Illuminátushoz.Persze az is lehet, hogy valamit nem veszek észre. Az tény, hogy a zenekarnak lassan 40 éve szinte töretlen sikere van, és tulajdonképpen mondhatjuk hogy a mainstreamhez tartozik, bár annyira már nem nyomatják őket. (De még mindig rengeteg koncertjük van)

M.A. 2011.01.07. 14:36:05

Ezért bírom a linuxot: bedugsz egy pendrive-ot és újra kell fordítani a kernelt...

spike 2011.01.07. 14:56:39

Ááá, azért annyira nem :D Jó ez, csak néhány dologért kicsit szenvedni kell, de cserébe kapsz egy stabil és gyors rendszert.Egyébként eddig minden eszközt felismert, amit csatlakoztattam.Legalábbis az Ubuntu 10.10-el ez a helyzet. Ja, azt elfelejtettem megemlíteni a szimbólummal kapcsolatban, hogy nem az az egyiptomi "verzió" amire gondoltam, hanem az a szem, ami a háromszögben van.Vagy piramis, vagy mi az.

Alienexperiment 2011.01.08. 12:29:01

Pont ide vág: http://ordoguzo.blogspot.com/ Alienexperiment

emjé 2011.01.08. 17:28:57

Már ott elakadtam, hogy ha a megrendelő elfogadta a terveket - mert nyilván nem azok nélkül építtetett - most mi a baja? Az meg végképp röhej, hogy épp az irányítók egyik befolyásos szervezete kezd el szabadkőműves jelképek miatt hisztizni...:-)

spike 2012.05.17. 14:56:32

Az mennyire hülyeség, hogy a rózsa szirmai pentagramot alkotnak? Gugliztam rózsás képeket, de annyira nem jók, hogy jól meg tudjam nézni, fizikailag meg egy sincs a közelemben :)

st.anger 2012.05.20. 13:47:18

megnéztem pár képet, de egyikben sem láttam pentagramot. honnan vetted az ötletet?

spike 2012.05.20. 14:02:46

Egy oldalon olvastam régebben, és most eszembe jutott. Érdekes. Lehet, hogy a csészelevelekre gondolt, néhány képen (amelyiken látszott) 5 volt belőlük.

teGergő 2012.05.20. 14:57:45

Én sem vagyok rózsaszakértő, de az internet alapján csészeleveléből valóban öt van neki, és valóban nagyjából egy ötágú csillagot formáznak. Azonban szerintem egy ötágú csillag, és egy pentagram között legalább 2 lényeges eltérés van: http://blogol.hu/pikz/kritikaigondolkodas/rozsaszirmok-vs-pentagram.PNG Persze hasonlít, de a természet amúgy is tele van szinte tökéletes geometriai alakzatokkal, most akkor máshonnan is lehetne hozni a példákat ezrével... Nem tudom, hogy akitől ezt olvastad az mit akart ebből kihozni, vagy hogy mit lehet ezekből, de szerintem nem sokat. De majd egy szabadkőműves bekommentel ide, és megcáfol. :)

spike 2012.05.20. 15:32:51

A szirmok viszont kört alkotnak együtt :D Tehát a csészelevelek+szirmok= ötágú csillag körbe zárva, ha 2dimenzióban nézed. Jó, persze ennek már belemagyarázás szaga van :) Csak egy spontán ötlet volt. Viszont javítsatok ki, ha tévedek, de az ötágú csillag az ugyanaz mint a pentagram, csak egyszerűsítve. Tehát itt a "jelentésre" gondolok.

Kang 2012.05.20. 22:28:00

Nekem már elegem van ezekből a röhejes szabadkőművesekből, az idióta jelképeikkel együtt. Mit kell rajtuk ennyit rágódni? Jó nagy humbug az egész...

spike 2012.05.21. 09:32:20

Nyugalom. A szimbólumokat nem a szabadkőművesek találták ki. A pentagramban meg nincs semmi rossz. Tehát min húznád fel magad?:D

Kang 2012.05.21. 22:51:27

Túl nagy figyelem kezd fordulni feléjük és ez fogja a pusztulásukat eredményezni - többek között. Olyan nagy dicső és erős birodalom képét vetítik, hogy annak aki nem vak, láthatóvá válik a haldoklás. Eleve, aki értéket talál az ilyen szimbólumokkal telepakolt magamutogató förtelemben, mint például annak az idióta Gagának a klipjei, az a számomra már alapból se lehet épelméjű, vagy egészséges. A szimbólumokkal nincs bajom, persze... megvan mindnek a maga helye és haszna (meg az oka, vagy amit okozhat).

Kang 2012.05.22. 05:17:10

Jah, majdnem elfelejtettem... mindezt kizárólag erre az egész szabadkőműves, titkos társaságos hacacáréra értem. Nevetségesnek tartom, a túlerőltetett szimbólumos nyomulással együtt. De ki-ki döntse el maga, hogy mennyire veszi komolyan. Azonban semmi sem - még ez a blog sem, Bálint sem, aminek/akinek több éve olvasója és tisztelője vagyok - ingatta meg a hitem a (valódi) HÁTTÉRHATALOMBAN.

spike 2012.05.22. 08:48:28

Értem már hová akarsz kilyukadni, de eszemben sem voltak a kőművesek, amikor felhoztam a rózsás témát :) Másrészről a nagy többség (azok közül, aki egyáltalán tisztában van a létükkel) csak "illuminatizik" össze-vissza, és minden sarkon szabadkőművest lát. De ha azt mondom neki, hogy Crowley, Rosenkreuz vagy Skull and Bones akkor csak néz, hogy mi van? Pedig ezek sem olyan dolgok, amikről ne lehetne tudni, csak megragadtak egy ponton. Szóval nem tudom számodra kit, kiket takar a valódi háttérhatalom, de azért a kőművesek is igen jó "takarásban" vannak a fentebb leírtak miatt.

teGergő 2012.05.22. 15:10:19

"még ez a blog sem, Bálint sem, aminek/akinek több éve olvasója és tisztelője vagyok - ingatta meg a hitem a (valódi) HÁTTÉRHATALOMBAN." Miért, a Háttérhatalom az nem ugyanaz, mint amit Bálint az Irányítók alatt ért?? :)

janiboy 2016.02.21. 12:24:30

Napi cukiság:

A minap épp elkezdtem fordítani a warhhammer dawn of war 2 játékot, és a következő sorokra lettem figyelmes:

kepfeltoltes.hu/160221/K_pkiv_g_s_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

kepfeltoltes.hu/160221/K_pkiv_g_s1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

kepfeltoltes.hu/160221/K_pkiv_g_s3_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Még a legeldugottabb helyeken is ott vannak a sátáni szimbólumok.

Gergő92 2016.02.21. 12:28:14

@janiboy: Az ördög a részletekben bújik meg.

janiboy 2018.06.09. 19:48:57

Puzsér Robi, egyre jobban elmerül az okkultba. Nemrég tabula smaragdina fejtegetés, ma meg számmisztika és szimbolizmus:
www.youtube.com/watch?v=tOJZSNuKMiA

Kíváncsi volnék egy Hard Talkra Robi és Tóth Bálint között ebben a tematikában :)

janiboy 2018.06.09. 19:55:49

@janiboy: a lényeg az anyag vége felé hallható

dangbird 2018.06.09. 20:40:23

Egyszer már belehallgattam valami okkult fejtegetésébe, és úgy döntöttem, hogy nem érdemes tovább hallgatni. :) Puzsér nagyon értelmes, de olyan szinten analitikus és következtető elme (a Skorpió Napjával), hogy ez a fajta analógiás gondolkodás nagyon összeegyeztethetetlennek tűnik az agyalkatával.

janiboy 2018.06.09. 20:45:01

@dangbird: Pedig nagyon igyekszik, és elég érdekeseket tud mondani. Azt, hogy mennyire téves amit mond, azt én nem igazán tudom megítélni laikusként, de minden esetre pozitívum, hogy nem zárkózik el az ilyen dolgoktól, ahogyan teszi azt az emberek 90%-a.

spike_spiegel 2018.10.10. 08:18:04

Nahát, ez a fotó nagyon érdekes:
i2.wp.com/magyarhang.org/wp-content/uploads/2018/10/orban-erdogan2-mti.jpg

Az a szimbólum az épület tetején ugyanaz, mint ami a Mátrixban is megjelent.
Igazából sok szó nem esett róla, a nevét sem tudom.
Tudnál róla adni némi infót, Bálint?

Egyébként a Quake játékoknak is ez a logója, én azt hiszem ott láttam először.

dangbird 2018.10.10. 10:11:48

Ez nem az a szimbólum.
Ez egy sima félhold, minden mecset tetején ott van.

spike_spiegel 2018.10.10. 10:46:08

Na de az nem számít, hogy a "szár" keresztülcsúszik a félholdon?Láttam már mecsetet persze, csak ilyen félholdat nem. És egybevág a quake-essel:
files.gamebanana.com/img/ico/sprays/quake.png

Közben sikerült megtalálni, tényleg nem az van a filmben, rosszul emlékeztem.
i.pinimg.com/originals/ea/3c/78/ea3c7846909065266954944530a1febb.jpg

A mátrixos is félhold-szerű, mi a lényeg akkor? A száron lévő "szarvak"?

dangbird 2018.10.11. 17:19:20

Nem véletlenül nem mentem bele az előadáson.
süti beállítások módosítása