HTML

A Játék Neve: Föld

Ez a blog arról szól, hogy hogy működik a világ valójában. Túl a látszatokon, a manipuláción, a mindent átszövő hazugságon és felelősséghárításon. A jelenkor eseményeinek mozgatórugóival is foglalkozik, ahogy a régmúltba is tapogatózik visszafelé, egészen az emberi lét kezdeteiig. Mindez egy sokéves kutatómunka eredményeire támaszkodik. A blog korábban "2012 blog" címen működött a blogol.hu szerverén. Kapcsolat: blog2012 kukac freemail ponnt hú!

Friss hozzászólások

  • Lazur: @Nikiló: www.youtube.com/watch?v=TQcqOW39ksk Apropó, és az már smafu, hogy a kínaiak azért akarnak... (2023.09.15. 00:32) Emberek, Irányítók és a Háttérhatalom
  • Gergő92: Nem csak én szoktam néha felnézni ide. :) (2023.01.18. 00:00) Mire készülnek a Marson?
  • Lazur: Ez egész friss: futureofhumanity.report/en www.youtube.com/watch?v=MYJFc3vA6N4 Csak a rotary klu... (2023.01.10. 18:29) 2019
  • Lazur: Szűk tíz évbe telt, de lassan a híradóba is bekerül ahogyan Kínában készülnek a cellák. www.youtu... (2022.12.05. 01:07) AUTOKRÁCIA (szerk)
  • Gergő Bohrát: A mostani események fényében bár 10 év késéssel, vagy inkább több, de csak efelé haladnak a dolgok... (2022.04.23. 22:12) A Jobbik és az Irányítók
  • Lazur: 2012 helyett 2021, de itt a mátrix 4. része: www.youtube.com/watch?v=JQVHrXek73E (2021.12.17. 20:30) Előadás videó - A Mátrix-trilógia (szerk)
  • Kápráz: ...Történt egyszer, hogy Noé szőlőt telepített, de a bortól megrészegedvén meztelenül feküdt sátrá... (2021.12.11. 21:02) Előadás videó (szerk)
  • maztro: @Gergő Bohrát: Szeretnek minket behúzni a csőbe, a cikk lényegében minden pontján prezentálja azt,... (2021.08.26. 05:03) Menetrend (szerk)
  • dangbird: Új nagy ívű, félelmetes novella a személyes blogomon: marioatreides.blog.hu/2020/01/06/nem_tehete... (2020.01.06. 10:36) Olyan, mintha
  • dangbird: ferfiakklubja.hu/fk_magazin/az_fk_noi_tamogatoi_korebol/amikor_nem_fogadjuk_el_a_ferfi_es_no_kozot... (2019.11.13. 10:09) A házasságról

Utolsó kommentek

A földi rendszer működése

2009.09.20. 11:25 dangbird

Jócskán itt az ideje, hogy tisztázzuk, mi is a baj ezzel a bolygóval, mi folyik itt.

Elég nehéz lesz ezt közérthetően leírni, nyilván rengeteg kérdés érkezik majd, aminek felére sem tudok válaszolni – de lássuk, mit lehet kihozni ebből a témából, alapvető mágikus ismeretekre való támaszkodás nélkül.

Ismét vissza a buddhizmushoz, kiindulásnak itt is jó lesz. Az Univerzumban mindent a vágyak mozgatnak. Vágy nélkül nem lennének csillagok és bolygók sem, nemhogy lények tettekkel, célokkal, eredményekkel. Magát a megszületést, egy élet-pálya elkezdését a vágyak okozzák, amelyek egyúttal a tapasztaláshoz vezető utat is kijelölik. A vágyak tárgyai az élet során manifesztálódnak, és mivel minden vágy egyúttal azt is jelenti, hogy valamit nem értünk, ezért minden, ami az életünkben vágy tárgyaként jelenik meg, egy magyarázat, egy lecke, a szellemi fejlődés, a forráshoz viszzavezető út egy újabb lépcsőjének alkotószemcséje. Ahogy Lévi írta, a létezés az, hogy Isten beszél önmagáról önmagának.

Ennek megfelelően a lélek vágyai függvényében választja meg a létforgatagba való belépésének színhelyét, mind az adott rendszert és az adott bolygót, valamint a bolygón belül az adott civilizációt (ha van többféle), az adott élethelyzetet, családot. Úgy választ, hogy vágyait kiélhesse, hiszen ezáltal fejlődik.

Természetesen mindez nem ilyen egyszerű, hiszen a lelkek nem tudnák egymás között koordinálni ezt a folyamatot. Nem csak a vágyak tárgyai képeznek leckéket, hanem sokszor az is, amit az ember egyáltalán nem akart, hogy megjelenjen az életben. Ezt hívják a keresztény terminológiában gondviselésnek – egy emberi értelem által felfoghatatlan komplexitású sorsszövedéket igazgaznak a magasabb hatalmak, amelyet Nagy Világtervnek is szokás nevezni. Gondoljunk csak bele, ahhoz, hogy valaki megszülethessen, szükség van arra, hogy legyenek ilyen vagy olyan szülei, akiknek személye az ő sorsprogramjának része. Viszont a szülők szülővé válása és adott személyiséggel rendelkező gyerek felnevelésének feladata eleve egy kardinális sorsfeladat, mely nyilván adott kellett, hogy legyen már az ő születésükkor is. Így tulajdonképpen „mikor” terveznek meg egy adott embert? Nyilvánvaló, hogy a Nagy Világterv működtetésére csak olyan szintű szellemiségek képesek, akik a kauzalisztikus egymásutániság fölé emelkedve képesek az örökké-van („örökkévalóság”) egymásmelletiségében „gondolkodni”.

De a jelen bejegyzés nem is erről szól, hanem arról, hogy mindezen elvek hogyan és főleg hogyan nem valósulnak meg a földi létben.

Az ember alapvetően „szerencsétlen” lénynek van megtervezve. Szerencsétlenségének foka függ a szellemi fejlettségétől – minél magasabb szinten jár, annál kevésbé tudja elérni céljait. Ez nem véletlen. Ugyanis a Föld célja nem az, hogy – mint minden karmikus helyszín, „játéktér” – elősegítse az itt élők fejlődését, hanem az, hogy foglyul ejtse a lelkeket. Nyilván ez fizikaihoz hasonló gátakkal és kerítésekkel nem megy, hanem a lélek világán, a vágyvilágon keresztül történik.

Ha az Univerzum elsődleges (noha nem legfőbb) célja a fejlődés, akkor tulajdonképpen minden rendszer felfogható egy iskolaként. A Föld pedig egy olyan iskola, ahol a tanár nem tanít, hanem mindig csak vizsgáztat és buktat. Amíg rá nem jön valaki, hogy másik iskolában is megtalálhatja ugyanezeket a dolgokat, csak ott oktatás is folyik, addig engedelmesen mindig elölről fogja kezdeni az évet.

Az emberbe épített „szerencsétlenség” ugyanis egyfajta feketemágikus közeget hoz létre, amely az Univerzum normál működési rendjével ellentétes – az ember nem bevonzza vágya tárgyait, mint kéne, hanem eltaszítja. Értem itt most a lélek magasabb rendű, vagy mondhatjuk úgy is, mélységes vágyait, nem azokat a pillanatnyi felindulásokat, amelyek az élet során felvillannak az emberben, és ha hagyja, gyökeret is vernek benne. Tulajdonképpen maguk a reklámok is „börtönrácsok”, a karmikus hátráltatás eszközei – elterelik a figyelmet, hamis vágyakat indítanak, hamis sorsot szőnek az embereknek. Erre már sokan rájöttek, azonban kevesen tudják azt, hogy még a viszonylag élhetőbb és „igazabb” régebbi korokban is alapvetően a legfontosabb vágyak kiélése mindig, mindenkor lehetetlen maradt. Természetesen kevesebb hamis vágy és figyelemelterelés mellett jobb esélye volt, hogy erre egyesek rájöhettek, és a rendszerből kiábrándulva végül távozhattak. De kérdezz meg egy igazán sikeres embert, híres sportolót, sztárt, milliomost, hogy mi az, amire legjobban vágyott egész életében – valami olyasmit fog mondani, amelynek közelébe sem kerülhetett soha. A festőművész rockzenész, a rockzenész festőművész akart lenni, hogy egyszerűsítsünk.

Az eltaszító közeg működése még a hétköznapi élet kisebb törekvéseinek szintjén is megfigyelhető. Nem véletlenül születtek Murhpy törvényei és főleg nem véletlenül lettek olyan népszerűek. Nem véletlen az sem, hogy a mágiáról mit sem tudó emberek is szerencse helyett „kéz- és lábtörést” vagy hasonlót kívánnak próbatétel előtt álló társuknak. Mindenki érzi és tudja, hogy a Föld így működik – különösen a Nagy Világterv összeomlása óta.

A kényszer és szabadság kettősségének egyidejűségét megérteni szinte képtelenség. A Nagy Világterv mindenkire kötelezően érvényes, ám nem determinál mindent, így mindenkinek van szabad mozgástere. Ha ezt a szabad mozgásteret mások sors-pályájának megsértésére használjuk, a Nagy Világterv megsérülhet. Minden egyes esetben, amikor valakit meggyilkolnak, a Nagy Világterv mintájában egy terjedő hiba keletkezik, mint amikor leszalad egy szem a harisnyán. Ezek után elgondolhatjuk, hogy az első világháborúnak (mely egyúttal az ún. „iszonyat korának” kezdete is volt) milyen következményei voltak. A Nagy Világterv gyakorlatilag megszűnt funkcionálni, a mély vágyak kiélhetetlensége miatti körbe-körbe futás és a sekélyes vágyak ezerpólusú vonzásában való tétova sodródás irányítja az életet.

Vegyük sorra, mi történik manapság egy lélekkel, mikor vesztére kapcsolatba kerül ezzel a rendszerrel! Kívülről a Földet úgy „reklámozzák”, mint a szabadság bolygóját. Itt mindent lehet csinálni! S valóban, ha kívülről ránézünk, úgy is tűnik – itt minden együtt van, az egész galaxisból mindenféle tapasztalási formát összehordtak az elmúlt pár évezredben idecsábított lelkek, s főleg hívogatóan hat mindez a „pokolvilágok” lakói számára. Itt van napsütés, szép erdők-mezők, hegyek-völgyek, az egész alapvetően a lemúriai tervezés nemességét mutatja, legalábbis messziről nézve, ahonnan nem látszanak a tüskék, fullánkok és mérgek. (Azonfelül a pokolvilágok lakói ennél sokkal rosszabb dolgokhoz vannak szokva, hiszen a Föld eredetileg hetes szintű rendszer a védikus skálán, tehát „nem olyan rossz”, ránézésre.) És akit mindez nem érdekel, ott van a városi pszeudo-létforma, egy olyan fajta technikai civilizációval, amely részben technomágikus alapokra épül (elektromosság, elektromágnesesség, atomenergia, számítógép, stb.), ilyesmit, meg persze komplex pénz alapú gazdaságot az ámuló jövevény legfeljebb a szürke rendszerekben láthat – ahova őt nem engedik be. Ahhoz először viszonylag magasabb szintű sötét rendszerek (mint amilyen a Föld is lenne normálisan) leckéit kell megtanulnia. A Földre viszont bárkit beengednek! A legsötétebbtől a legvilágosabbig, ide bejöhet bárki, nincsenek belépési feltételek. Nosza, próbáljuk ki…

A Föld olyanná vált az elmúlt egy-két évszázadban, mint egy kozmikus dühöngő. Van a galaxisban jópár valódi dühöngő, olyan rendszerek, ahol gyakorlatilag nincsenek szabályok, az alapvető természeti törvények kikerülhetetlensége mellett gyarkolatilag bárki bármit megtehet, nincs főnök, király, nincs hierarchia, csak amit te építesz magadnak, nincs karma, szabad a vásár.

Csakhogy a Föld nem dühöngő. A sötét rendszerekre jellemző karmikus törvény működik: szemet szemért, fogat fogért, vagy szebben megfogalmazva: éld át, amit másokkal tettél.

Azonfelül közel sincs szabad vásár, hiszen, mint leírtuk, a vágyak kiélése komoly akadályokba ütközik. Nem csoda, hogy eredeti célját a jövevény nem tudja teljesíteni, eredeti leckéjét nem tudja megtanulni, s ha nem képes megérteni, hogy a rendszer átveri, akkor ismételni fog. Ismételni fog kétszer-háromszor – s ha idáig eljutott, hát végképp itt ragad. Annyira belebonyolódik a földi életbe, hogy többet nem lesz képes elszakadni innen.

Hangsúlyozzuk, ez a jelenség már a korábbi évezredek és főleg évszázadok során is működött, azonban most jelentkezik hatványozottan. Egyre nehezebb elszakadni a Földtől és egyre csábítóbb az újabb érkezők számára.

Ide vezethető vissza a népességrobbanás is!

Korábban is bárki beléphetett a földi létbe, azonban felülről is egészen másképpen nézett ki a bolygó: az emberek királyai rendet tartottak, seggberúgták azokat, akik a legalantasabb vágyakat akarták itt kiélni, gyilkolni, rabolni, ilyesmit. Rend volt, ha sötét rendszerhez illő sötét rend is. A pokolvilágok lakói háromszor is meggondolták, akarják-e a kellemes földi „klímáért” cserébe a jobb magaviseletet felvállalni. Ma azonban mindenki láthatja, hogy a bűnösök jó eséllyel elkerülik a büntetésüket, így szabad a vásár, nem is beszélve a rengeteg csillogó technikai vívmányról, amelyek ugyancsak gazdag tapasztalási tárházat ígérnek – leszámítva, hogy a legtöbbeknek nem ezen dolgok megtapasztalására lenne szüksége. Így aztán ömlenek a pokolvilágokból a lelkek a földre, mohón várva a megtestesülés lehetőségét, karmikus program nélkül, a vágyak által behúzva az első szabad résbe.

Igaz, hogy régen nem létezett fogamzásgátló tabletta, azonban valójában „gyereket csinálni” senki nem tud. A technikai feltételek biztosítása önmagában sehova nem vezet; ahhoz, hogy egy új ember szülessen, szükség van egy lélekre, aki azt a jelmezt fel akarja ölteni, azt a szerepet el akarja játszani a földi életben. Mivel a Nagy Világterv romokban van, és az első szabad lehetőséget ki lehet használni, természetesen minden esetben, ha a fogantatás lehetősége fizikai és éteri síkon fennáll, azonnal lesz jelentkező. És ez a magyarázata annak, hogy miközben a bolygó népessége egyre nagyobb ütemben gyarapodik, a fehér ember az egyetlen, amelyiknek létszáma évről-évre fogyatkozik, s lassan kiszorítják természetes életteréből ugyanúgy, ahogy ő tette azt másokkal korábban. A fehér ember a leginkább hajlamos ugyanis a családtervezésre, itt a legnehezebb rést találniuk a pokoli bolygók mohó bevándorlóinak. Rést találnak hát maguknak Afrikában, ellenére a rossz körülményeknek és annak, hogy ott aztán igen nehezen tudják élvezni azt a fajta életet, amelyre áhítozva idejöttek – tudják, hogy karmikus kapcsolatokat kiépítve „bennfentesekkel” (akik már régóta keringenek a földi reinkarnációs ciklusokban) majd lehetőségük nyílik idővel a csillogó „fejlett nyugatra” is betenni a lábukat.

Valószínűleg mindez különböző, többségében – egyelőre – fehér emberek által lakott országok különböző kisebbségeinek magatartását is elég jól megmagyarázza, ezt nem szükséges részletesebben kifejteni sem…

Végezetül lássuk, mi történik azzal, aki meghal! Annyi vágy terhelődik a lelkére, hogy a köztes létben felébredni nem fog tudni, a halál után közvetlenül következő létfázisból („bardóból”) szinte törvényszerűen a földi túlvilágra fog jutni.

A földi túlvilág igen rafináltan van megtervezve: kagylóhéj-világokat építenek ki maguk köré a lelkek, ahol az emberi élet dolgait reprodukálják álomszerű formában. A saját kagylóhéj-világának mindenki „istene”, teljhatalmú ura – a földön ki nem élt vágyakra itt pótszereket teremthet magának az ember. Természetesen a pótszerek nem hoznak igazi tapasztalást, hiszen a kagylóhéj-világot saját magának vetíti az ember, ezért ott a dolgok úgy jelennek meg, ahogy a vágy tudatlanságában elképzeli magának, s nem igaz valójukban, érthetetlenül, idegenül, megértésre várva. Az elhunytak képesek egymás kagylóhéj-világaiba is átlépni, kollektív illúziókban részt venni.

És sajnos itt az átverés lényege.

Amikor a muszlim ember meghal és felmegy a fénybe, nem is sejtve, hogy rossz úton jár, az alagút végén megpillanthatja rég meghalt, szintén muszlim rokonait, barátait, akik elkísérik a paradicsomba – amely, mit ad Allah, pontosan úgy néz ki, ahogy Mohamed próféta leírta!

Na mit mondtam, hülye kufárok, ugye, hogy a miénk volt az igaz hit!

Amikor a krisnás meghal, ő is a „mennyországba” kerül – azonban az ő mennyországát Golokának hívják, s pont úgy néz ki, ahogy a Bhagavad Gítában le van írva!

Egyes buta emberek úgy képzelik el, hogy külön van katolikus mennyország a katolikusoknak, református a reformátusoknak és zsidó mennyország a zsidóknak… – és ki hinné, nekik van igazuk. Mindenki a hite szerint saját túlvilágot teremthet magának. Ha valaki túl sok Star Treket nézett és Klingon harcosnak képzeli magát, aki halála után Sto-Vo-Korba kerül, adott esetben még az ő várakozásai is beteljesülhetnek, és bejuthat egy olyan kagylóhéj-világba, amit egy excentrikus tizenéves hozott létre, aki egy péntek esti epizód után világfájdalmában rituális Mauk-to’Vor öngyilkosságot hajtott végre és ő álmodta meg a klingon túlvilágot a többi fanatikus számára.

Boldogan elidőzhet tehát mindenki egy szabadon választott vagy akár saját készítésű kagylóhéj-világban – persze van, aki a túlvilágon sem lesz boldog, hisz annyira belegabalyodott a szenvedésteli élmények hálójába, hogy önnön kagylóhéjvilágából is poklot fog formálni. (Bár az ilyen, karmikusan nagyon terhelt emberek általában még a „felső világban” sem ébrednek fel, hanem az „alsó világ” zsúfolt kavargásában tudatosodva élik át az újraszületés folyamatát, pl. úgy, ahogy azt Szepes Mária a Vörös Oroszlánban leírta.) Minden szép és jó – amíg a valódi vágyak a valódi tapasztalásba el nem kezdenek visszahúzni, és akkor döbben rá szerencsétlen hívő, hogy az ígért örök mennyország bizony nem tart örökké! A saját vágyai húzzák vissza „a földre”, tehát a középső világba, egy újabb testesülésbe.

Egyirányú zsákutca ez a bolygó, innen szabadulni igen nehéz – bár nem lehetetlen. A szabadulást hirdeti a kereszténység a megbocsátás, a földi karma elengedésén át, a buddhizmus a vágynélküliségen át, vagy akár a vaisnava hinduizmus a figyelem magasabb szellemi régiók felé való irányításán át. Természetesen mindannyiuknak ott van a túlvilág csapdája, hogy jobbra a következő elágazásnál ott az a „mennyország” meghamisítva, melyet valójában vallásaik legnagyobb tanítói csak az út legvégére ígértek. Ha ezt el tudják kerülni, akkor megszabadulhatnak a földi létből, felébredhetnek a köztes létben, ahonnan szabad a pálya, létesülést lehet választani bármelyik rendszerben.

Mivel akik ezt olvassák, egytől-egyig át fognak menni ezen a folyamaton, fontos hangsúlyozni, hogy a Földön semmi olyan nincs, amelyet más világokban át ne lehetne élni!

Még ha valaki olyan triviális dolgokra is vágyik, mint hogy sok pénze legyen, azt is elérheti egy másik sötét rendszerben, amely nem ilyen csapdaként működik. Ha egészében ugyanilyen bolygót (szerencsére!) sehol nem is találhatsz, mindezeket a tapasztalási formákat végigélheted más világok egész sorában is. Természetesen először más sötét világokba kerül át az innan kilépő lelkek nagy része. Ha az általános iskola 2. osztályában megbuktatnak valakit és átmegy egy másik osztályba – a tanulást ott is csak a 2. osztály újrakezdésével folytathatja, azonban ott már megvan az esélye, hogy tanítanak is majd valamit, és 3. osztályba léphet.

Ha már az iskolás példánál tartunk, említsük meg, hogy mivel Jehova tanítóbácsi nem tanít, csak követel, ezért az iskola felső vezetése középiskolásokat és egyetemistákat ültet a másodikosok közé, hogy korrepetálják őket. Sajnos ez a rendszer annyira ravasz, hogy még a középiskolások egy része is elhiszi év végén, hogy őt megbuktatták, és újrakezdi az évet, ahelyett, hogy dolga végeztével kisétálna az osztályból és visszamenne a középiskolai szintre (világosszürke rendszerekbe), ahova való. Természetesen ugyanez az egyetemistákra (a fényrendszerek lakóira vagy „fénylényekre”) nem igaz, őket semmi nem tudja kötni ehhez a rendszerhez, annyira primitívnek látják.

Előre tudom, hogy jönni fog a kérdés, miért nem lehet Jehova tanítóbácsi kirúgni – a hasonlat ott sántít, hogy valójában ő is tanuló, mint mindenki az Univerzumban, és neki is meg kell tanulnia a leckéjét.

145 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekneve.blog.hu/api/trackback/id/tr516226106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lololok 2009.09.22. 21:39:50

zui, Ha az életben (nincs már több móka...) kiegyenlítődik ez a feszültség, meghalsz. Szerintem valamit félreértettél. A "leszületések" akkor érnek véget, ha "megbékélsz" ezzel a feszültséggel. Értsd: nirvana. Vagy úgy érted, hogy véget ér egy élet, ha eltűnik a feszültség, és a köztes térből újraszületik, ha megint megjelenik? 2012 B, Az analógiákról és az analógiák törvényszerűségeiről hasonlóan vélekedünk. Ezt mondja ugye a "ami fent van, az van lent", azzal az eltéréssel a fraktált geometriához képest, hogy ebben az iterációban nincs transzláció, ami nyílván csak a régi korok pongyola megfogalmazásának hibája. Ez az analógiatörvény a biológiában és általában az anyagtudományban megfigyelhető fraktált anyagi önszerveződésen is tetten érhető. Konyhanyelven: az anyagi rendszerek döntő többségénél fraktált geometriával leírható morfológiákat figyelhetünk meg. Ezt egyesek élő rendszerekre nézve úgy magyarázzák, hogy fraktált geometriákkal érhető el a legnagyobb fajlagos felület, ami a membránon zajló információáramsűrűséget maximálja (ez pedig az élő szövet tudatosságát növeli). Ezt már ugye pedzegettem. Az ugye megvan, hogy magára az iterált önszerveződésre jellemző, hogy bármekkora a "nagyítás", az eredeti test egy felismerhető tulajdonsága, jellemzője megtalálható lesz az adott nagyítási szinten. Szerintem ezek a nagyítási szintek ekvivalensek a te "felsőbb" meg "alsóbb" szinteiddel. A nemekről: Olvastam olyan elméletet (szintén tudományos környezetben, fizikus tollából), hogy az Univerzum úgy jött létre, hogy a Semmi rezonanciába jött, és a növekedő rezgési energia folytán szétrepült egy pozitív és egy negatív pólusra, amik között a mai napig jelen van az eredendő feszültség, amiről épp most beszéltünk. De mivel az Univerzum hatalmas, ezek a részek (mert ugye nagyon sok van) már nem találhatnak vissza a társukhoz. Ezt azóta kísérleti fizikusok bizonyították is, lásd: részecskék és antirészecskék (egyetlen hiba az elméletben, hogy a találkozó részecske-antirészecske párból nem semmi lesz, hanem gammasugárzásként szétoszlanak). A pozitív és negatív pólus, maga a dualitás a természet szinte MINDEN szintjén jelen van, ami számomra egy elképesztő jelenség. A két nem is valahogy ebbe az univerzális képbe illeszthető. De kb. ennyi, amit fel bírtam fogni ebből rövid életem során.

zui 2009.09.22. 22:01:47

lololok! A 2. verzióra gondoltam, és inkább a lélekre vonatkoztatva.Vagyis, hogy a vágy ( feszültségkülönbség ) leszületése egy adott formába azért adatik meg, hogy ez a vágy feloldódhasson, kiélhetővé váljon. ( A földi élettel pont ez a gond, hogy ennek a teljesülése ma már szinte a 0-val egyenlő.) A második részből totálisan semmit sem fogtam fel.( majd azért még olvasgatom!) A harmadik viszont ismét nagyon tetszett. Igazán folytathatnád a gondolatsort! Fekejzd be ezt az emberekre vonatkoztatva!

lololok 2009.09.23. 11:22:15

Kedves zui, Majd gondolkozok rajta, hogy lehetne ezt az emberekre továbbgondolni. Egyelőre nincs az elméletben semmi emberi-romantikus felhang. Csak pontosításképpen: ha feszültségkülönbségről beszélsz, az két állapotátmenet közötti preferenciát jelent. Ha feszültséget akarsz mondani más szóval, akkor potenciálkülönbséget mondj. Feszültség = potenciál1 - potenciál2. Két feszültség különbsége arra utal, hogy egy részecske (legyen az töltés, atom, molekula, stb) a nagyobb feszültséggel leírható állapotátmenetet fogja valószínűleg megtenni a kisebbel szemben. Feltéve, hogy egy részecskéről beszélünk, és egy adott pillanatban egy adott P1(x,y,z,t) állapotban van, és P1=P2|P3|P4. Több okból sántít, de hagyjuk. Ugye általános iskolából tudjuk, hogy konzervatív potenciálterekben tökmindegy, hogy a két pont között MILYEN az állapotátmenet, csak a potenciálkülönbség, feszültség számít a két állapot valószínűségét tekintve. Ilyen tér persze a természetben nincs, csak a tankönyvekben.

zui 2009.09.23. 13:09:41

Kedves Lololok! Be kell vallanom neked, hogy nagyon nehéz téged követnem, mivel nem vagyunk egy szinten. ( most már tudom, hogy miért is vagy lololok )Én még a korábbi bejegyzésed terminus technicusaival ismerkedem. Viszont általad bekukanthattam a fraktálok világába ( tudod rég jártam suliba, s akkor ez még nem volt tananyag ),ahol is valami csodára bukkantam. Itt tényleg sok minden megtalálható, amivel a teremtésben találkozhatunk. ( Önmaga képmására, rész-egész, sötétség-fény,...) Van néhány kép is, melynek a szépsége elbűvölő. Köszi, hogy elvezettél ide.

lololok 2009.09.23. 18:19:46

Ennek örülök. Általában pont ez a célom a kommenteléssel.

zui 2009.09.23. 22:00:12

Lili! Ezt a képet neked küldöm: http://hu.wikipedia.org/w/index.php?title=F%C3%A1jl:LombergA1024.jpg&filetimestamp=20080120064110

p 2009.09.24. 10:32:28

Tehát az egész élet egy nagy csapda tele negatív impulzusokkal, így ne is lepődjünk meg azon, ha minden az egyre rosszabb verziók felé tendál. Egyedül a személyes önmegváltás létezik, mint pozitív, tágabb értelemben vett előrehaladási lehetőség vagy kilépési pont az egyre gyorsabban forgó bűzlő sz@rkavalkádból. A jót várni, elvárni tetteinkért cserébe vagy pusztán reménykedni benne egyszerű önbecsapás. Ha jól értem, ezeket állítja a cikk lényegi része.

erdeklodo 2009.09.24. 11:17:08

p: Majdnem, az élet, vagyis inkább a létezés nem csapda "globálisan", csak a földi élet az az írás szerint:)

p 2009.09.24. 11:54:42

Igenigen, így értettem, köszi. Egy darabig emésztgettem a dolgot, és rájöttem, ez a verzió nincs olyan távol attól, amit eddig "végső igazságnak" hittem, mint gondoltam. Sőt, sok mindent meg is magyarázhat adott esetben. Ha nem úszol egyre jobban, ellepnek az egyre nagyobb hullámok, mert bizony vihar van. Viszont fentmaradni a vízen senki nem tanít meg; tippeket kaphatsz ugyan, de magadtól kell összeraknod, mi a legjobb úszásmódszer neked, mert mindekinek más. Eszerint az elkényelmesedés, a hullámok irányítani akarása (=illúziók), az álszentkedés (=hazudozás magadnak, azaz az önmegváltás ellentéte) és a változatlanságba fektetett energia a legnagyobb belső ellenségeink. Szép. Sőt, valahol még úgy is vagyok vele, ha nem így lenne, az lenne a nem frankó ezen a világon ezeknek az embereknek.

lololok 2009.09.24. 16:07:26

Számomra is elég negatív a cikk mondanivalója. És éppen ezért nem is tudok vele teljes mértékben egyetérteni. A tapasztalataim alapján nem. Mielőtt bárkit utolérne a depresszív hangulat, gondolkozzon egy kicsit. De most abból induljon ki, hogy a lélek halhatatlan. Ennek tükrében kicsit rendszertelenül reflektálnék néhány gondolatra a kommentek közül. "Ha nem úszol egyre jobban, ellepnek az egyre nagyobb hullámok, mert bizony vihar van." A csapda okai: a hamis vágyak. A hamis vágyak oka: a halálfélelem = az életbe kapaszkodás. Nem az életben maradás lehetetlen, hanem az életből kilépés. Ezt az egyszerű tényt kell felfogni ahhoz, hogy a halálfélelem és vele együtt a hamis vágyakozás elhagyjon. Ha valakinek ez a célja. Az ember pedig nem vonzza magához se a "rosszat" se a "jót". Ezek a fogalmak egy mesterkélt erkölcsrendszer csökevényei. Az Univerzum törvénye, hogy az élmények, amiket okozol, visszatalálnak hozzád (ami tulajdonképpen a tudat kettéhasadásával megjelenő kauzalitás következménye). Ha valakinek kétségei vannak, rajta, próbálja ki. Garantált a hatás. Ha van is valami "baj" a világgal, akkor az nem "odakint" van (ez lehetetlen, mivel tudat nélkül nincs külvilág). Az itt bent van, a fejekben. De szerintem nincs is. A halállal a felhalmozott tudás nem vész el, mert sosem volt felhalmozott tudás. Egy élet tanítása arról szól, mit bírsz a fejedbe, a tudatodba emelni a tested abszolút tudásából. Ez a megértés definíciója, és ennek élménye a felhalmozódó tudás érzése. A test mindentudónak születik, mert a test egy borzasztó nagy elemű statisztikus rendszer, aminek nincs teljes spektrumon zárt membránja. Ez innentől matematika. Még egy félelem kilőve.

p 2009.09.24. 17:24:12

„Tudat nélkül nincs külvilág” – így van, hiszen nem magát a világot érzékeljük, hanem pusztán az érzékeléseinkről van tudomásunk. Az érzékelések pedig bennünk vannak, belőlünk indulnak és bennünk végződnek, ráadásul borzasztóan korlátoltak. Most sem a monitort látja a tudatunk, hanem azt fogja fel, amit a szemünk üzen az agyunknak. Ebből a szempontból viszont az „élmények, amiket okozol, visszatalálnak hozzád” gondolat sem pontos, hiszen amilyen vagy te, olyannak érzékeled a „külvilágot”, azaz persze hogy azt látod és éled, adod és kapod vissza, ami benned van. Bizony, nem is olyan rossz ötlet ez az önismeretesdi… „Hamis vágyak” – hidd el, a legtöbb ember nemhogy nem képes különbséget tenni a valódi és a hamis vágyai között, de még csak azt sem tudja, hogy vannak vágyai. Arra gondol, hogy fel van izgulva, és jó lesz partnernek az első szembejövő, aki ugyanígy van. Arra gondol, hogy meg kéne verni az asszonyt és megveri. Arra gondol, hogy most hazudni fog, és hazudik is. A csapdákat mindenki maga állítja magának. És sokan szívesen vergődnek bennük; tudják, hogy nem azt kéne tenniük, de mégis megteszik. Például panaszkodnak éveken át. Vagy elhitetik magukkal, hogy depressziósok. Úgy pakolnak súlyos kereszteket magukra, hogy még azzal a gondolatukkal sem néznek szembe, hogy azt gondolják az egészről, hogy „nem is történt meg” vagy „majdcsak elfelejtem”, „az idő megoldja” stb. De csinálják csak, nagyon fontos tisztában lennünk azzal, hogy mindenki azt csinál, amit csak akar. A szenvedéshez való jog létező fogalom, bár a magadnak ártás van olyan kaliberű (ha nem nagyobb), mint a bárki másnak ártás. De hiába mondom és hiába hallja bárki, amíg nem éli és érzi át a saját bőrén, addig csak az ego hiteti el az emberrel, hogy „persze, ezt tudom, és én nem csinálom magammal, mert valaki vagy valami más tehet a bajaimról”. Tehát nincsenek hamis vágyak, csak egyszerűen vágyak vannak. „Baj a fejekben” – tényleg nincs, mert nincs se baj, se rend; hiszen minden olyan, amilyen. Ami a sajnálatos az az, hogy sokan érzik, hogy nem jó ez a saját magunk által saját magunknak kitalált világ, és mégsem tesznek semmit, még csak elgondolkodásszinten sem. Nem az új országhatárok meghúzásánál, a bűnösök kivégzésével vagy a multik kiirtásával kell kezdődnie a változásnak, hanem azzal, hogy bármelyik pillanattól kezdve mindenkivel megpróbálunk úgy bánni, ahogy szeretnénk, ha fordított esetben velünk bánnának. És ez alól nincsenek mentségek. Ezzel a szerencsésebbek tisztában vannak, a kevésbé azok pedig tisztában lesznek. Némi elpocsékolt élet árán.

zui 2009.09.24. 20:47:51

Szerintetek milyen végső titkot súghatotott az afrikai sámán Villás Béla fülébe, amikor megkapta a beavatást? ( Irányítók-I. )

zui 2009.09.24. 21:20:52

Kedves p! "A jót várni, elvárni tetteinkért cserébe vagy pusztán reménykedni benne egyszerű önbecsapás" Sok "titka" van a földi boldogságnak, melynek felismerésén mindenkinek át kell esnie. Szerintem ezen titkok egyike, hogy soha ne legyenek elvárásaink! Senkitől és semmitől ne várjunk el semmit! Ebben az elvárásosdi trutyiban számtalan lélek ( igazából én sem vagyok kivétel, de már kecmergek kifelé) fuldoklik és szenved. Bízni lehet, sőt kell is, de a saját gondolatainkat másra rákényszeríteni végülis kicsinyesség. "Egyedül a személyes önmegváltás létezik" Ez szerintem is így van. Egyszer mindannyian eljutunk oda, hogy már semmit nem akarunk megtapasztalni, elfogy az összes vágyunk és végre hazatérhetünk, hogy azután újból kezdhessük az egészet előről. Ezt senki más nem tudja helyettünk megtenni.

cath 2009.09.24. 22:11:20

"Az ifjú király: Megmondom a titkát édesem a dalnak: Önmagát hallgatja, aki dalra hallgat. Mindenik embernek a lelkében dal van és a saját lelkét hallja minden dalban. És akinek szép a lelkében az ének, az hallja a mások énekét is szépnek." Babits M. Ezt csak a kommentek közt eluralkodott "szar az élet" hangulatra :). Azért nem olyan tragikus itt a lét... "a jót elvárni tetteinkért cserébe...stb."- Azzal egyetértek, hogy nem nagyon kell bármit is "relvárni" az élettől meg a többi lénytől, de valamilyen szinten kénytelen elvárni dolgokat az élőlény a környezettől. Az elvárás egy hülye szó erre. De létezik egyfajta bizalom vagy elvárás ami a természet és az élet sajátja, mivel ha ez nem lenne akkor egyetlen mag se kelnek ki a földből (majdani vizet, napfényt, tápanyagokat "elvárva" és remélve a környezettől, amiben életet bontott). Tehát valamit valamiért elvárásaink tényleg ne legyenek, de alapvető dolgokat maga az élet elvár az őt körülvevő környezettől és ebben az ember sem lehet kivétel...

zui 2009.09.24. 22:32:17

Cath! Köszi az idézetet. Ez olyan szép, hogy akár a sámán is mondhatta volna!

zui 2009.09.25. 00:05:36

Ez a bejegyzés hosszú lesz. Sokat gondolkodtam azon, hogy beküldjem-e, de végül az igen mellett döntöttem. Mindezt azért teszem, hogy a benne rejlő hibák, tévedések javításra kerüljenek, s általuk mindenki tanulhasson. Én még mindig a Teremtésen agyalok. Számomra ez egy olyan alap, aminek szilárddá kell válnia, hogy azután érdemes legyen ráépíteni. A Teremtés számomra nem más, mint a lehetőségek magjainak létrehozása és szétáradása. Ezt a szétáradást pedig csak úgy tudom emberileg valahogy felfogni, mintha a Teremtő ( Atya) egy zsák magot szórna le egy óriási felhőkarcoló tetejéről. A felhőkarcoló pedig nem más, mint egy szitarendszer, azaz minden emeletet egy „szitasűrűség” jellemez. A legfelső, azaz az Teremtőhöz „legközelebb” eső emelet szitája a „legtágabb” sűrűségű, azaz csak az Istenből „legtöbbet birtokló” magok maradhatnak fent rajta. „Lefelé” egyre csökken a „birtokolt Istenség” a magokban, amely azonban egy adott mélységben ( amelyhez már csak a Teremtő férhet hozzá ) semmivé válik, de ekkor minden is lesz, amely azután újra elkezd magot szórni Önmagából. A „legfelső” szinten lévő magokat maga a Teremtő bontotta ki szellemi lényekké, akik ezután elkezdhettek munkálkodni az Univerzum megformálásán. A munkálkodás során a különböző szinteken megállapodó magok előbb-utóbb mind szellemi lényekké válnak, és mindig az adott szint ( emelet ) minőségét fogják képviselni. Egy adott szinten megvalósuló szellemi lénynek midig megadatik, hogy a lentebbi szintekre hasson, azokban teremtsen és pusztítson. ( Rátaláljon a Teremtő magjaira és azokat a maga céljára felhasználja) Továbbá az is megadatik számára, hogy a saját szintjén megvalósuló más szellemekkel felvegye a kapcsolatot. Ez a kapcsolat lehet együttműködés, ill. harc. A „lentebbi” szintek szellemi lényei soha nem teremthetnek és pusztíthatnak a „felsőbb” szinteken. Ők ugyanis ezt nem tehetik meg visszafelé. Visszafelé valami másnak kell működnie. Az ember, vagyis a mi magunk is landolt egy alsóbb emeleten, melyet azután a felettünk lévő szint lakói ( Lemúria és Atlantisz) kibontottak, megvalósítottak, nyilvánvalóvá tettek. Kialakítottak egy Föld nevű színpadot ennek a szintnek a padlóján és elkezdtek színházasdit játszani azokkal a lényekkel, amelyeket ők alakítottak ki. A színház fölött „nézőtereket” hoztak létre. Ide jöhettek ki a színészek, miután eljátszották a szerepüket. Ha ez a szerep rosszra sikeredett, akkor a színpadhoz közelebb, ha jobban, akkor távolabb várakozhattak az új szereposztásra. A nézőtér egy adott pontján ( köztes lét ) megadták a színészeknek azt a lehetőséget, hogy onnan már önszántukból elhagyhassák ezt a színházat, mivel ezen az emeleten végtelen sok színház van még. Az egészben az az érdekes, hogy nincs megtiltva a színészeknek, hogy más színházakba is elmehessenek. Ennek mindössze csak egy feltétele van. Le kell tenni egy vizsgát, amelyet tkp. a szellemi lény állít fel saját magának. Ezt a vizsgát azonban egyre kevésbé vagyunk képesek letenni, mivel a rendezőnk egy nagyon kicsinyes szellem, s így általa mi is azzá váltunk. Eddig nem volt szó róla, de én úgy érzem, hogy ezt a szitaházat „felülről” lelógó kötelek rengetege hálózza be. Ezek arra szolgálnának, hogy a színészek bármikor és bárhol beléjük kapaszkodhassanak , ha erőt szeretnének gyűjteni. Ezek a kötelek mindig is jelen voltak, csak nem láttuk (látjuk ) meg őket, és az akarat sem igazán elégséges ahhoz, hogy belekapaszkodjunk. Arról egyelőre fogalmam sincs, hogy ezek a kötelek meddig és hova futhatnak fel. Gondot jelent még az is, hogy a felsőbb szintek lakóit mind egy névvel illetjük ( Isten ) , és gyakran ezt a titulust használjuk a Teremtőre is.

erdeklodo 2009.09.25. 01:39:33

zui: gyakorlatilag tömören összefoglaltad az eddig itt olvasott posztok tanulságát:) "Hibát" az összefoglalásban én nem találtam, de persze ez relatív dolog, ha elfogadod a blogon leírtakat, akkor nincs benne hiba, ha másképp vélekedsz tele van hibával:)

p 2009.09.25. 10:53:15

Kedves zui – köszönöm a „Kedves p” megszólítást :) Az elvárások elengedésével kapcsolatban maximálisan igazat adok Neked. Az elvárás ellentéte az elfogadás, amihez pedig alázat szükségeltetik, ami kéz a kézben jár a felelősségvállalással. Kár, hogy a legtöbb embernek ezek csak üres, jelentés nélküli szavak… :-/ A lelógó fonalas hasonlatoddal nagyon telibetrafáltál, sok éve van egy hasonló elméletem… hogy minden emberhez külön fonál tartozik, és „csak” erre kell rálelned, többé nem tudsz és nem is akarsz eltávolodni tőle, mert egyértelműen mutatja az előre vezető utadat ha a mentén haladsz. És a saját kötelem mellől nagyon érdekes azt látni, hogy az emberek többnyire csak rohangásznak vagy bóklásznak össze-vissza és egyre jobban őrülnek meg, mert mindig keresnek valamit, de ha meg is szerzik, egyből keresnek helyette valami mást, a fonalukról meg még csak nem is hallottak sosem. Pedig ez a személyes szál (lámpás, hit, útirány, a helyed a világban, önmagad; hívhatjuk sokféleképpen) mindenben jól jön, még abban, is, hogy mire és hogyan használd.. cath: hülye szó az elvárás, sőt, minden szó hülye, mondogass csak bármit gyorsan egymás után pár percig és rá fogsz jönni, hogy semmi értelme nincs a szónak; csak hangok furán egymás után következve :) Amire te gondolsz szerintem, az az, hogy az embernek el kell tudnia engedni az irányítás illúzióját. Hogy nem vagyunk mindenhatók, hogy nem tudunk mindent és nem értünk mindenhez, hogy nem csak és kizárólag tőlünk függenek életünk történései és hogy korántsem tudunk úgy hatni mindenre és mindenkire, mint szeretnénk. Annak, hogy a mag kikel földből és hogy az éjszaka után nappal jön, nincs köze hozzánk, így a klasszikus értelemben vett elvárásainkhoz sem.

cath 2009.09.25. 13:29:05

p- :) A magyar szavaknak van értelmük :) -legtöbb teljesen fedi is a jelentést. A "hülyeségt" nem így értettem az elvárás szónál sem. A mag kikel a földből és éjszaka után felkel a nap.... Szerintem ezeknek van köze az emberi elvárásokhoz is, illetve a mechanizmushoz, ahogyan és amiért az emberek is elvárnak dolgokat, eseményeket , viselkedéseket. Ahogyan a nap "fel szokott kelni"- és fényt "szokott adni" a növénynek az életéhez, úgy az emberek is nagyon sok dologban igymegúgy "szoktak" viselkedni vagy reagálni- és ezek a bonyolultabb elvárások alapjai. Ezzel nincs is baj, a baj akkor jön amikor X olyat vár el ytól vagy a fél világtól, ami csaqk x érdekeit szolgálja és esetleg a többieknek nemhogy semleges (mint a napnak az hogy mellesleg fényt is ad) hanem pont negatív.

p 2009.09.25. 13:50:12

Kedves cath, ismét köszönöm a megszólítást :) Változatlanul fenntartom, hogy a szavak önmagukban csak hangok egymás után, általuk egy közös megegyezés alapján gondol mindenki, aki az adott nyelvet beszéli többé-kevésbé ugyanarra. Értelmük csak amiatt lehet, mert te adsz nekik. Persze a magyar nyelv csodás lehetőségeket rejt magában, ha jól alkalmazzuk és a vevő fél is érezhet valami a konkrét szavakon túli üzenetet, ha hasonlóan van hangolva az adóval, de a szavaknak önmagukban semmi de semmi értelme nincs. Az elvárásos dolog első felét változatlanul nemigen értem, a második esetben viszont teljes egészében Y-tól függ, hogy mit kezd X-nek a felé irányuló elvárásával, nem?

cath 2009.09.25. 14:37:47

p- :) még mindig :) AZ értelmet úgy értettem a magyar nyelv szavai esetében, hogy pl. A kör kerek, görbül, pörgetheted, gurul. Éppen ezért van az autók alján lévő guruló izé a kerék :), valamint aki meggyagyult és körbekörbe furkározik az kerge, stb... Vagy sok régi titulus szavunk is csodát rejt: kedvenc példám a bíró, ami ma már nem fedi azt amit jelent, ugyanis ő az aki az igazsággal bír (azaz tudja) és az alapján dönt, stb. Az elvárás is egy szép szó, az ember várja hogy ez meg ez legyen, azaz reméli bizonyos dolog bekövetkeztét. Hogy mit tesz y x-nek az elvárásával, nemn csak tőle függ. A napfényes analógiát azért használtam, mert elvárásaink is olyan alapvető dolgokból táplálkoznak, hogy a megszülető gyermek "elvárja" hgogy foglalkozzanak vele, etessék, stb. De ezt nem csak ő várja el, hanem az élet is ezt várja a szülőtől, különben meghal a csecsemője. Azaz nem teljesen csak ytól függ hogy mit kezd a felé irányuló elvárásokkal, hiszen maga a létezése és a körülötte élők létezése is át és át van szőve ilyen "bagatel" és észrevétlen elvárásokkal is. na szerintem nem lett tisztább- fő hogy én értem mit akarok itt kibogozni....:)

2012 Blog 2009.09.25. 15:09:45

Zui: akkor megkésve válaszolok a pontjaidra. 1, Persze hogy változik. Aki az egyik életedben a férjed volt a másikban az anyád lehet. Ezért is nem kell mindenkinek emlékeznie korábbi életekre. 2, Nincs "első leszületés". 3. Nem a személyiség megy tovább, hanem a lélek. Annak nincs neme. 4. Mert nem akartuk. A legtöbb homoszexuálisnak nem tesz jót, ha szembesítik a mögöttes szellemi tényezőkkel - pont azért olyan, amilyen, hogy gyakorlati dolgokon keresztül tanuljon meg valamit abban az életben. De egyébként lehet másféle, többféle oka is. 5. Ezt elég nehéz elmagyarázni, a tudatossági és az intelligenciaszint átlag fölé emelkedésével a szellemi excentrizmus növekszik, és adott szint fölött az excentrizmust egy nő már nem bírja elviselni, a kellő akaraterő híján összeroppan. A női szerep alapvetően a stabilitás, a biztonság illúziójára törekszik, az ismeretlenbe tett utazásra az egész életet rászentelni férfi-élet. 6. Ezt nem értem. 7. Nagyon sok helyen megtalálható a világegyetemben, bár sok világban nincsenek nemek és néhány helyen 3 nem van. (Egyik oka lehet a homoszexualitásnak, ha nem is a leggyakoribb, hogy valaki sokat élt androgyn faj tagjaként.)

2012 Blog 2009.09.25. 15:23:33

erdeklodo: csak kihagyta belőle a lényeget, a fejlődést.

PortaS 2009.09.25. 21:53:55

Húú, amindenit! Csak pár napra tettem ki a lábam (most nem a Szigetközbe :) ), és tessék! De ez most pozitív értelemben "tessék" :)))

zui 2009.09.25. 22:45:59

2012Blog! Nagyon köszönöm a válaszokat. Ma "felfelé" is köszönetet mondtam azért, hogy itt lehetek és tanulhatok. Az irományomról csak annyit, hogy tényleg nem volt benne a lényeg. A lényeget ilyen rövid idő alat én még nem tudom (tudhatom), legfeljebb csak sejtéseim, megérzéseim lehetnek. Egyelőre csak a formát szerettem volna létrehozni ( azt is csak tapogatózva), a tartalom csak ezután következhet. A második lépés számomra a síkok felfogása lenne. Elovastam az erről szóló bejegyzésedet, de be kell vallanom, hogy eléggé nagy bennem a sötétség. A szellemem itt van velem a fizikai világban egy fizikai test megnyilvánulásával, hogy kiélhesse azt a vágyát, ami miatt idecsábult. Közben az asztrálsíkban is teszi a dolgát, amit régen még valami módon érzékelhettem, de ma már nem. Azt érthetően leírtad, hogy ezt nem is lehet fizikai érzékszervekkel felfogni. Akkor most jönne a meditáció, a belső nyugalom, a csönd , és az elmélyülés önmagunkba? Valójában azt sem tudom, hogy miért van szükség a kapcsolatteremtésre? Viszont a lényegen, a fejlődésen már sokat gondolkodtam. Arra jöttem rá, hogy igazából hazugság az a kijelentés, hogy bűnösök vagyunk, mert elhagytuk a Teremtőt. Ő pakolt ki minket Magából Magába, hogy Őáltala Ővele és Őbenne megismerhessük az Ő nagyságát. Hazugság az is, hogy mihamarabb térjünk vissza hozzá, hiszen akkor pont az valósul meg legkevésbé, amit Ő akart. Úgy gondolom, hogy kétféle módon térhetünk vissza hozzá. Önfeladással és önmegadással. Az önfeladáson én azt értem, hogy nagyon "hamar" megtapasztalom az elkülönültségem fájdalmas voltát és "korán" feladom a vágyaimat abban a világban, ahova "leszóródtam", mint mag. Ekkor van lehetőségem a lelógó kötelet meglengetni, és akkor "haza"mehetek. Az igazi cél egy önmegadásos hazatérés lenne. Ezen azt értem, hogy megismerem az a világot, ahova teremtettem. Jelen esetben a földi világot. Elérem azt a szintet (EMBER leszek), ami ahhoz kell, hogy egy másik világot is megismerhessek. A másik világot is megtapasztalom és ott már xy-ná is válhatok. Ez így folytatódik megszmlálhatatlanul, s egyre inkább rájövök a Teremtő végtelen nagyságára. Mivel a rácsházban az az emelet is végtelen "hosszú", ahol én jelen vagyok, így elvileg végtelen sokáig fejlődhetek, gyűjthetek tapasztalatot. ( Járhatom az utat ) Valójában akkor fogok csak "haza" térni, ha Ő hív, és akkor ezt engedelmesen meg is teszem. Most már azt is értem, hogy miért írtad Lilinek" Amint innen kilép az ember, nagy gáz már nincsen, még ha sötét rendszerbe megy is. " -Ugyanis a földi irányítók nem engedik meg a "haza"térés egyik változatát sem. A működésük folytán (12 pont) nem tudok EMBERRÉ ( Homo sapiens-ÉRTELMES!!!! ) válni, így az útlevelemet sem kapom meg soha magamtól. A hamis vágyaimat fogom vég nékül kergetni, s így a másik megoldást sem fogom választani. Vagyis örök szenvedésre ítéltetek, aminél még a sötét rendszer is jobb, mert ott legalább meg fogom rángatni a kötelet. Már csak egy kérésem lenne. Írj pár mondatot a 3 nemről bővebben.

lololok 2009.09.25. 23:52:44

Ne higyjétek el ezt. Várjuk ki a végit. Ugyanakkor jó éjszakát.

lololok 2009.09.25. 23:55:10

Ja, magyar-angol nyelvrokonság téma, ha már a magyar szavak értelméről filóztunk: Mother -> matter Anya -> anyag

zui 2009.09.26. 00:13:28

Kedves Cath és p! A csörtéteket olvasgatva az ötlött fel bennem, hogy az az elvárás, amiről Cath beszél nem más, mint tudás, vagyis számtalanszor átélt tapasztalat eredője. Amiről pedig p beszél nem más, mint kibontakozó tudás. Ha jól mennének a dolgok, akkor ezekből is tudás válhatna. Viszont nem jól mennek, így csak néhányak számára tudás, kevesek számára tapasztalás, a többség számára pedig csak lehetőség a tapasztalásra. És ez így van a megszólítással is. Azt hiszem, az igazán tudó ember számára már nem fontos a kedves jelző. Ö már tudja, hogy ez csak egy kellék. Feleslegesnek tartja odabiggyeszteni, a tisztelet enélkül is megvan benne. Neked és nekem még fontosnak tűnik, mert még kevés a tapasztalás, és így bizonytalannak érzi magát az ember. Üdv

zui 2009.09.26. 00:23:56

lololok! Én nem kértem senkit arra, hogy higgyen! Én mindössze annyit írok le, ami jelenleg bennem van. 2012Blog vagy akár te is majd helyre teszitek a tévedéseimet. Szerintem ez még mindig sokkal jobb, mint sunnyogni a fűben, vagy tévutakon elindulni.

lololok 2009.09.26. 13:13:02

Drága zui, Én annyit írtam, hogy ne higyjétek el fenntartás nélkül 2012blog sztorijait. A következő mondatod: "2012Blog vagy akár te is majd helyre teszitek a tévedéseimet" bizonyítja, hogy sajnos már el is hitted. Se neki, se nekem ne hidd el a hülyeségeket. Majd kiderül a végén minden. Igazából nem rólad beszéltem.

zui 2009.09.26. 20:05:33

Anyagvilág, agyagemer, Anyagos szavak! Homokszem szeretnék lenni, Kit a szél könnyedén a szárnyára kap. Elrepülnék egy jobb világba, Hol az élet már nem oly kemény. Hallgatnám a fuvola dallamát a szívemben Minden napnak éjjelén.

p 2009.09.26. 20:19:25

Bocs mindenkitől, ha egy pillanatra is úgy tűnt, hogy "csörtéznék", eszem ágában nem volt. Viszont szerintem sokat "tanulunk" egymástól is, még az esetleg első blikkre vitáknak tűnő nemvitákból is.

zui 2009.09.26. 20:39:10

Kedves p! Tudod, hogy én sem komolyan gondoltam, hisz itt nem folyhat vér! (Különben rokonléleknek érezlek sok tekintetben.) Üdv

Robi 2009.09.30. 18:03:40

Szia 2012 Hogy lehet elkerulni azt hogy valaki egy kagylóhéj-világba keruljon? Illetve hogy tudja észrevenni az ember vagy lélek hogy rossz helyen van?

2012 Blog 2009.10.01. 10:15:10

Addig kerülsz kagylóhéjvilágba meg jössz vissza a földi létezésbe, ameddig rá nem jössz, hogy hogyan tudod leküzdeni azokat a vágyakat, amelyek makacsul megkötnek akkor is, ha az eszeddel tudod, hogy jobb lenne, ha elmennél és inkább kompromisszumokat kötve más formában, máshol élnéd ki ezeket a vágyakat. Olyan ez, mint mikor az eszével tudja az ember, hogy árt a drog az egészségének meg tönkremegy tőle anyagilag, de a függőséget le kell küzdeni. Erre a részletes módszereket a vallások adják a gyakorlat szintjén. Ez kb. ugyanaz, mintha "rájönnél", lelki szinten, mélységében, hogy rossz helyen vagy - ez az ébredés, amivel kikerülhetsz a köztes létbe, elszakadva ettől a rendszertől.

zui 2009.10.01. 14:56:24

2012Blog! A mai világban sok embernek bomlik meg az elméje, megőrül. Mit akarhat a szellem ebben az állapotban megtapasztalni? Ezek az életek inkább a környezet számára lennének tanítások?

2012 Blog 2009.10.01. 15:01:13

A mai világban nagyon sok minden nem lecke, hanem fölösleges szenvedés, mint az kiderül abból, amit a rádióban elmondunk.

zui 2009.10.01. 15:05:10

Remélem mára már kész lesz a gépem, és meg tudom hallgatni!!!

Robi 2009.10.05. 22:00:52

Szia 2012 Honnan tudhatja valaki hogy mi a felesleges szenvedes es mi az igazi lecke az eletben?

2012 Blog 2009.10.06. 09:50:40

Sajnos sehonnan. Ezt sokszor még az ide inkarnált fénylények sem tudják biztosan. Legalábbis saját sorsukról. Külső szemlélőnek gyakran könnyebb megállapítania.

hunyad 2009.10.17. 12:50:36

http://agykontroll.hu/donteshozatal van ebben valami:) amúgy tök érdekes lehet h kipróbálok egy ilyet!

Szeter 2009.12.08. 15:08:14

Egy csomó hozzászólást csak most olvastam, ezért bocs, hogy kicsit visszatérek Cath és P "vitájához". Régen én is "kipróbáltam", hogy egy szót ismételgetek - és tényleg, az ember úgy érzi, hogy teljesen jelentését vesztette. De ez talán inkább az illúzió része. Cath-tal értek egyet, ami a szavak jelentését illeti. Kezdetben vala az Ige és az Ige Istennél vala... és Isten MONDTA:... Ha nem veszi valaki szó szerint, akkor is kiviláglik belőle, hogy a hangoknak, szavaknak jelentésük, vagy ha úgy tetszik, erejük van. Az ősnyelvek szógyökökre épültek. A K-R az egyik ilyen szógyök, méghozzá a teremtő gyök. A KÖR is a teremtést szimbolizálja, közelebbről a teljességet. Persze vannak más, ebbe a csoportba tartozó szavak is. Pl. a korona, ami a hivatalos nézet szerint latin eredetű - kár, hogy a latinban teljesen egyedül áll, míg a magyarban közel harminc szóban szerepel. :) A szógyökök a magyarban megmaradtak. Köréjük épülnek a szóbokrok, amikre Cath a kör kapcsán hozott néhány példát. Látható, hogy ezek egy-egy hang megváltoztatásával képződnek. Mint tudjuk, a magyar nyelv nagyban megőrizte az eredeti szókincsét, ezt még a hivatalos, magyarellenes tudomány is kb. 67%-ra teszi (úgy, hogy egy csomó szóra ráfogták, hogy idegen vagy ismeretlen eredetű). Azért őrizte meg, mert a szógyökök és szóbokrok rendszere miatt nem lehet egy-egy szót csak úgy megváltoztatni, ahhoz a bokor többi tagjának is változnia kellene. A magyar nyelv többek között ezért is különleges, és ezt ne a magyarság iránti pátosznak tudjátok be :) ((Mellesleg a hivatalos álláspontot érdemes józan kétkedéssel fogadni. Pl. az eke állítólag szláv szó, német közvetítéssel. Pedig a XX. sz. elején az oroszok még faekével szántottak - míg az Árpád-kori sírokban 16 FÉLE vasekét találtak (nem darabot).)) Vagyis, igenis, a szavaknak van valódi jelentésük, egyfajta spirituális töltetük - még ha már nem is tudunk róla. És ez a magyar nyelvhez jobban köthető másokénál. Természetesen a betűk, mint a hangokra használt jelrendszer, szintén hordozzák ezt, csak ma már nagyon távol állunk a megértésüktől. Érdemes egy kicsit a rovásábécével foglalkozni, hogy e téren javuljon a helyzet :) A megszólítás miatt meg talán nem kellene érzékenykedni :) Nem vagyok Cath magyar hangja és nem is gondolom feltétlenül, hogy ez ügyben Zuinak van igaza. Mindenesetre a kedves sok esetben erőltetett, a mai kommunikációban valahogy elvárt. Cath pedig talán ragaszkodik a jelentéséhez :) Majd akkor használja, ha úgy is érzi :) Bár mondjuk ez kettőtökre tartozik, de azért örülök, hogy itt nem ilyenekről folyik a vita :)

Noni 2010.05.01. 01:27:55

Sziasztok. "Az emberbe épített „szerencsétlenség” ugyanis egyfajta feketemágikus közeget hoz létre, amely az Univerzum normál működési rendjével ellentétes – az ember nem bevonzza vágya tárgyait, mint kéne, hanem eltaszítja." Tapasztalataim nem ezt mutatják, ha valamit nagyon akarsz, őszintén, tiszta szívedből VÁGYSZ rá, akkor az "véletlenek" folyamatán keresztül "eljut" hozzád.

M.A. 2010.05.01. 11:30:32

Ha nem csak bemesélted magadnak utólag dolgokról, hogy ezt akartad (ez a gyakoribb), akkor ez azt jelenti, hogy protekciód van "odafönn", Atlantisznál.

Noni 2010.05.01. 13:36:16

Nem hiszem. :) Láttam párszor említve ezen a blogon az agykontrollt, gyakorlatilag ott is ez van, csak nem szó szerinti "vonzás"-ról szól, hanem arról, hogy, ha valamit nagyon akarsz, akkor a tudatalattid (ami a többi ember tudatalattiával összaköttetésben áll) olyan eseményeket, embereket "intéz" neked, hogy sikerüljön a cél. (Persze nem ilyenről van szó, hogy nyerni akarok a lottón, akkor nyerek, de nagyon sokszor bejön, ha HISZEL benne!) Ugye emlékszünk Jézus mit mondott a HIT erejéről? :)

Noni 2010.05.01. 13:53:01

Kicsit zavaros lett a fenti, bocs. Viszont ahogy olvastam, rengeteg embernek működik, nem hiszem, hogy a gonosz kezében lennénk :) Egyszerű: naponta párszor becsukod a szemed, ellazulsz, és elképzeled, hogy az a valami a tiéd, pl mobiltelefon, bicikli, pénzösszeg stb. Minél érzékletesebben, és minél többször képzeled (vizualizálod) el, annál jobb. Pl. felidézet azt a telefont, elképzeled, hogy a kezedben van, érzed a billentyűket, az anyagát, stb. Olyan holografikus élmény lesz, hogy szinte már nem is fogsz vágyni rá, mert úgy érzed, hogy a tiéd. Egyébként nem csodálom, hogy néhányan szkeptikusak, A Titok, meg pár ilyen hülye amcsiknak készített vonzásos könyv tényleg szart sem ér...

M.A. 2010.05.01. 14:19:23

Pedig gyakorlatilag ugyanazt mondod, mint ami a Titok című filmben van. Pár ezer emberből egynek működik, akinek olyan karmája van. Ha van a környezetedben rajtad kívül még ember, akinek ez szintén így működik, az sem jelent semmit, hiszen a párhuzamos sorsok futnak egymás mellett hosszabb ideig. (Innen a madarat tolláról...)

Noni 2010.05.01. 14:35:10

Tehát azt akarod mondani, hogy akinek ez működik az kb "A sátán cimborája"? Nézz utána fórumokon, hány embernek működik. Meg ugye Agykontroll, amit végképp nem lehet rosszindulatúnak nevezni (életünk elsőszámú megnyilvánulási formája a szeretet).

M.A. 2010.05.01. 15:27:19

Az Agykontroll tudtommal nem arra való, hogy külsődleges fizikai célokat érj el vele. Egyébként a nagyobb léptékű sorsszerűség szempontjából jelentéktelen dolgokat, mesterségesen gerjesztett, öncélú vágyak tárgyát lehet, hogy el lehet érni ilyen módon. Én csak azt írtam, hogy "a legfontosabb vágyak kiélése mindig, mindenkor lehetetlen maradt."

Non 2010.05.01. 16:39:00

M.A. elküldtem a véleményem e-mail-ben, ha van időd kérlek reagálj rá. Kössz.

Vándor 2010.05.01. 17:25:37

Teszt....

Vándor 2010.05.01. 17:26:46

Érdekes, nem engedett kommentelni az előbb... csak ezt akartam bemásolni: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/asia/india/7645857/Man-claims-to-have-had-no-food-or-drink-for-70-years.html Ő kicsoda, micsoda? Miért van itt? Vagy csak kamu?

lololok 2010.05.01. 22:31:14

"Ha nem csak bemesélted magadnak utólag dolgokról, hogy ezt akartad (ez a gyakoribb), akkor ez azt jelenti, hogy protekciód van "odafönn", Atlantisznál." Ez komoly?

Diodara 2010.05.01. 23:07:40

Én úgy érzem, hogy azért az élet most már arrafelé terelgeti az embert, amerre kell mennie. Én legalábbis sokat koppantam, hogy eljussak ide. :)

spike 2010.05.08. 23:20:48

hali tehát ha jól szűrtem le a dolgok lényegét, ha én nekem tényleg tiszta vágyam, hogy pl elismert zenész legyek az egész világon, akkor az 100% hogy nem fog bejönni?nehezen tudom elhinni, hogy azok akik jó zenét csináltak, és még világhírűvé is váltak egyiküknek sem vágyott igazán arra, hogy zenész legyen.vagy esetleg nekik azért sikerült, mert az irányítók arra használták őket, hogy az emberek figyelmét lekösse?(na meg pénzszerzés céljából)

Kang 2010.05.08. 23:58:05

Steve Harris például azt mondta, hogy fiatalon, karrierje kezdetén az volt a legnagyobb vágya, amiben megrögzötten hitt is, hogy az I.M. a világ egyik leghíresebb, legsikeresebb együttese legyen. Így lett-e? Mert az rendben, hogy végső soron mindenki az Irányítóknak dolgozik, de előbb utóbb bele lehet botlani valami ellentmondásba, amire rá lehet mondani: szerencse, véletlen, stb. Tehát ez akkor mégis miként működik?

M.A. 2010.05.09. 10:30:36

Nagyon nehéz ilyen materiális megközelítésből válaszolni ezekre. A magnetikus lánc, ideaáramlat és hasonló fogalmak megmagyarázása túlmutat a blog keretein. Egyszerűen szólva: ezer emberből egy kivétel. Mondhatjuk, hogy protekciója van. De ez a protekció semmiképp nem úgy képzelendő el, hogy egy öltönyös/kaftános bankár/politikus leült egy zenésszel, és azt mondta neki, hogy "szólunk a démonoknak, hogy engedjenek sikeresnek lenni, ha hajlandó vagy erről és erről énekelni".

spike 2010.05.09. 12:09:31

nagyjából tiszta.azért én folytatom, ha már belekezdtem.bár ilyen jövőbeli kilátásokkal nem tudom mennyi értelme van a zenélésnek, de hiszek abban, hogy a jó zene képes felnyitni az emberek szemét, és összefogni őket.

M.A. 2010.05.09. 12:38:54

Én meg most akarom újrakezdeni.

Lili 2010.05.09. 12:40:34

hangszerrel vagy számítógéppel?

M.A. 2010.05.09. 12:58:47

Mivelhogy hangszerem nincs, és a hangszeres zenéhez több ember kell, ezért marad az ableton.

Vándor 2010.05.09. 13:56:00

Nem feltétlenül kell több ember a hangszeres zenéhez:). http://www.youtube.com/watch?v=AKsk3TBc5sE Én itthon mindent egyedül veszek fel, mert más biztosan máshogy játszaná, mint ahogy nekem tetszik. Egyébként ahhoz, hogy valaki sikeres zenész legyen, nem kell semmiféle "protekció". Persze attól függ, kit tekintünk sikeres zenésznek. Én a magam részéről már akkor is annak tekinteném magam, ha zenéléssel (nem haknizással) fenn tudnám tartani magam, és sok embernek tetszene, amit csinálok. Ilyen embert pedig többet is ismerek személyesen, és szerintem egyikük sem adta el a lelkét:). Persze más kategória mondjuk hatalmas stadionokban zenélni tízezreknek, az ő esetükben nem tudom, hogy mi kellett a sikerhez. Elsősorban szerintem jó időben, jó helyen levés,meg persze szerencse és jó kapcsolatok.

Can 2010.05.10. 00:10:50

Szerintem sem kell semmiféle protekció. Ha valamit jól csinálsz, és nem adod fel, akkor minden jól fog menni. Persze, közbejöhet sokféle "csapás" meg hasonlók, de ezeket nem kéne egyből démonoknak tulajdonítani. Spike, ha te zenész akarsz lenni, és szereted csinálni, és JÓL csinálod, akkor sikerülni fog!

Kang 2010.05.10. 18:40:10

M.A.: mindenképpen szeretném majd hallani a végeredményt, ha megoldható.

M.A. 2010.05.11. 11:10:45

Minek a végeredményét?

Vándor 2010.08.08. 15:48:28

Talán ide kapcsolódik: http://www.illuminati-news.com/00363.html Erről mi a vélemény? Hosszú, én is még csak kb. a harmadánál tartok, de sok érdekes téma előkerül benne, ami szorosan kapcsolódik a blog témájához.

Vándor 2010.10.01. 10:14:24

Na, ebből nem tudom, mi igaz, de az állítólagos ufo mondanivalója egybevág a ti elméletetekkel is, ami a Föld "börtönbolygó" létét illeti: http://tttweb.hu/index.php?rovat=iras&id=139

emjé 2010.10.01. 21:32:51

"www.illuminati-news.com..." Teszik ez a közeledés - igazi felhasználóbarát társaság. Egy szavunk sem lehet...

Newman 2011.10.16. 13:38:20

Lehet, hogy hülyeség vagy gyermeteg naivság amit kérdezni akarok. Lehet, hogy már kérdezték előttem,de nem volt időm még az összes kommentet végigolvasni, szóval ne kövezzetek meg érte. Tehát: Elolvasva ezt a cikket a Földi rendszer működéséről és nagyjából megértve, a benne foglaltakat,mi történne ha mondjuk holnap meghalnék és ezeket tudva találkoznék odaát velük?(ha jól értettem az Atlantisziak fognak várni) Ha tudatában vagyok, hogy ők nem azok akiknek mondják magukat, hogy továbbra is csak át akarnak verni, vajon lenne-e lehetőségem, hogy önerőből vagy bármilyen más módon kilépjek a rendszerből? Azt a jó/rossz karmát amit itt vettem magamra csak itt dolgozhatom le vagy más hasonló szintű rendszerben is? Az a fekete mágikus közeg amit írtál, hogy a vágyaink tárgyait nem bevonzzuk, hanem eltaszítjuk ez mindenre igaz? Gondolok itt a párválasztásra is, az ideális társra. Ha tehát én magam szép és jó gondolatokkal erősítem, hogy mindez a tudatalattim része legyen akkor nem a hasonló embereket fogom elsősorban vonzani? Ha mindez igaz lehet-e ez ellen valamit tenni, hogy ne így legyen? Most így elsőre ennyi azt hiszem.

Vándorr 2011.10.16. 15:39:16

Newman: Az, hogy halál után tudd a "helyes" utat, nem csak azon múlik, hogy itt milyen információkat szerzel. Az én felfogásomban a kilépés feltétele egyfajta tudatosság elérése, ill. a földi/anyagi vágyak "leküzdése". Ugyanis az itt leírtak alapján (és a keleti filozófiák szerint is) a vágyak azok, amik "visszarántják" az embert. Szóval ezt a két élet közti kószálást nem egy térbeli bolyongásként kell elképzelni, ahol pl. állnak az atlantisziak egy folyosó előtt és halott rokonaidnak álcázva magukat terelnek a rossz irányba, hanem inkább egy tudatállapotként lehet elképzelni a dolgot. Párválasztás/ideális társ: Na, erről a témáról megint nagyon sokat lehetne értekezni. Én személy szerint nem annyira hiszek ebben az "ideális társ" dologban, úgy gondolom, hogy nagyon sok olyan ember él a világon, aki egy másik ember számára potenciális "ideális társ". A dolog ott bukik el nagyon sokszor, hogy az emberek túlmisztifikálják a dolgot ("szerelem", stb....). A "szerelem" jelenség létező dolog, de a nagy része nem több, mint kémia. Nem túl romantikus álláspont, de a tények ezt igazolják inkább. Szóval szerintem a párválasztás témát nem kell túlmisztifikálni, legjobb ha helyén tudja kezelni az ember.

Newman 2011.10.16. 17:43:38

Igen értem. El kell engedni a vágyakat, vagy a testvéri szeretet amit Jézus hirdetett. Ebben az esetben viszont a Szeretet törvényét kell betartani.(Ok-okozat,reinkarnáció,lehetőségek,megfelelés,egyensúly) Azt hiszem ezekből tevődik össze. Egyes tanítások szerint minden az ember lelki fejlődéséért történik. Nem tudom mennyire lehet hinni abban, hogy az egész Univerzum egy kivetített gondolati építmény. És ezáltal a gondolataink a tudatos és "tudatalatti" hatással van rá. Szóval az érdekelne még, hogy van-e értelme pozitív önszuggessziót végezni(pl:Tudatalatti 10 parancsolata) vagy a fekete mágikus közeg miatt csak rontok magamon? Úgy tudom minden embernek létezik duál-párja tehát van valahol egy ideális társ, csak az ember nem "kapja" meg minden életében...

Vándorr 2011.10.16. 18:24:40

Az én meglátásom szerint minden gondolatnak (teremtő) ereje van, szóval az önszuggesszió sem feltétlenül hülyeség, bár én személy szerint sok értelmét nem látom. A "gondolati építmény" kifejezést gondolom Balogh Bélától szedted, én is olvastam a Végső valóság c. könyvét. Erről az a véleményem, hogy azt, hogy pontosan mi az univerzum, miből áll, hogy működik, stb.. úgysem tudjuk az emberi tudatunkkal felfogni... részleteit meg lehet ismerni, és lehet összefüggéseket keresni/találni, de emberi létben erre a kérdésre nem valószínű, hogy lehet kielégítő választ kapni. Persze léteznek más tudatállapotok, amiket meditációval/ill. egyes kultúrákban bizonyos tudatmódosító szerekkel tudnak előidézni. Ilyen állapotokban előfordul, hogy az ember "többet" érzékel a világból (ezért is nevezik őket kitágult tudatállapotnak), viszont ezek meg olyan élmények, amelyeket utána elég nehézkes, vagy szinte lehetetlen emberi nyelvre lefordítani és megfogalmazni. A duálpár dologról én továbbra sem vagyok meggyőződve. Hallottam Balogh Béla elméletét is a dologról. Ő azt mesélte egy előadásán, hogy elvált az első feleségétől miután megismerte az "ideális társat", és onnantól mindennek vége volt. Nos, nem tudom mikor volt ez pontosan, de én minden rossz szándék nélkül csak annyit mondanék, hogy várjuk ki a végét, mert eddig csak annyi a sztori, hogy beleszeretett valakibe, akivel jobban passzoltak egymáshoz, mint a korábbi feleségével. Ez eddig eléggé általános, gyakori eset, szóval az ő példájába én még nem magyaráznék bele semmit az "ideális társról". Annyi a "titok", hogy van az ember életében egy szerelemnek is nevezhető kémiai folyamat, ami nagyjából annyi, hogy bizonyos ellenkező nemű ember "ferromonjainak" (vagy nevezzük bárminek) hatására az agy egy spéci "kábítószert" termel, akár hosszabb ideig (évek) is. Ritkább esetben pedig kölcsönösen is működik a dolog a 2 ember között. Az esetek nagy részében pedig egyfajta kölcsönös szereteten és tiszteleten alapulnak a párkapcsolatok, még azok is, amelyek először "szerelemmel" kezdődtek. A "szerelem" egy nagyon szép és jó emberi érzés, de nem tart egy életen át. Ez tulajdonképpen rendjén is van szerintem, mert mégis milyen volna, ha egy ember egész életében "szerelmes" volna, és "rózsaszín ködben" élné le az életét? Mitől volna az jobb, mintha mondjuk drogozna?:) Szóval ez az "ideális társ" dolog szerintem nem teljesen igaz, mert egy emberhez szerintem több ideális társ is található. De amúgy meggyőzhető vagyok, és érdekel a téma, viszont mondom, ez szerintem elég komplex és szerteágazó dolog ahhoz, hogy ne lehessen itt átbeszélni:)

Newman 2011.10.16. 20:07:07

Én sem tudom mi lehet az igazság. Igen olvastam a Végső valóságot meg más könyveket is tőle. A szerelem egy csoda szerintem. Úgy érzem azért jóval több mint pusztán kémia meg hormonok agyi kavalkádja. Főleg már csak azért, mert B. Béla szerint nem az agy hozza létre a gondolatokat és az érzelmeket sem... De ehhez hasonló következtetéseket vontam le Kercselics Imre szellemgyógyász előadásaiból is. Itt megnézhető: http://www.youtube.com/watch?v=caRWx62izj4 Bárki hozzászólhat a korábbi kérdéseimre. Mindenkinek érdekel az álláspontja. Köszönöm. Laci

Vándorr 2011.10.16. 20:29:59

M.A. már egyszer valaki kérésére megfogalmazta ezt a szerelem-dolgot egy szép mondatban, annak a lényege nagyjából hasonló volt ahhoz amit én írtam, csak ő nem kémiai szinten, hanem spirituális szinten fogalmazta meg, ha jól jött le. De majd kijavít, ha tévedek. Igazából a végeredmény szempontjából szerintem részletkérdés, hogy csak kémiai reakciónak, vagy annál többnek fogjuk fel, a lényegen nem változtat. Csodálatos tapasztalat lehet, ezt nem is vitattam. Csak a valódi célja kérdéses, illetve az, hogy nem-e tulajdonít túl nagy jelentőséget a dolognak a legtöbb ember. Az, hogy a hatása a drogokéhoz hasonló, nem kitaláció, hanem ha jól tudom tudományosan bizonyított tény, mivel ilyenkor az agy ténylegesen egy bizonyos "drogot" termel, aminek hatására valami elérhetetlen boldogságot érez az ember a másik ember közelében. Számomra (és szerintem sok más ember számára) is nagy kérdések ezek egyébként, nekem személy szerint sok olyan élethelyzetem adódott már, amikor abba ütköztem bele, hogy nem tudom egy döntésemről eldönteni, hogy "helyes-e", pont ebben a témában.

cath 2011.10.16. 21:49:36

szerelem téma. akár a kémián alapszik, akár a szellemi vagy spirituális rezgésen, véleményem szerint elengedhetetlen az ember "gyümölcsének" felneveléséhez. Értem ez alatt, hogy a nem szerelmen alapuló párkapcsolat nem tud "tartós" lenni, vagyis amikor valakivel vagy valamivel baj van, akkor az önzőbb fél lép és borít mindent. és egy (vagy több) gyerek felneveléséhez kell egy apa és egy anya. Nem csak pusztán anyagi megfontolásból (bár magyarországon talán ez a legmeghatáeozóbb része a dolognak sajnos), hanem a nevelés-nevelkedés folyamatában, az egész emberré érésben is. Rossz apa minta is jobb pszichológiai és lelki szempontból mint az apaminta hiánya pl. És azt hogy a nehezebb vagy épp valami miatt esetleg széthúzó két ember "mindig" visszataláljon egymnáshoz,azt a kémiai és lelki kombinációjú "szerelem", avagy több év múltán ennek az érzésnek az "emléke" is képes "biztosítani". A tisztelet, megértés meg ilyen "egymáshoz passzolásos" dolog az, ami szerintem csak duma. A könnyebben alkalmazkodó emberek több emberrel "passzolnak össze", a kevésbé alkalmazkodóak meg senkivel... Holott kémiai és lelki szinten ugyanúgy van párja, mint a másiknak. Csak legfeljebb egyszerűen hosszútávon nem tudják elviselni egymást... :)... Ezért találta ki a Jóisten a gyereket :). És akkor el tudják viselni egymást, mert muszáj, amikor meg nem, akkor jön a szerelem ismét úgy ahogy az első időkben. persze korunkban inkább tart össze embereket a vagyon, a megszokás, az elvárás, a félelem, a lsutaság, a kényelem... és a másik oldalon meg bármi képes szétválasztani: karrier, pénz, harmadik fél, ital, veszekedés, csúnya nézés, kiváncsiság, félreértés, "jobbat akarok jobbat érdemlek", van másik, ruhapróbaszindróma, stb.

Newman 2011.10.16. 22:14:51

Igen van abban valami hogy az ember önző vágyai a bűn valódi forrásai, és nem elsősorban a cselekedetei. A mindig "szebbre jobbra" vágyás. De ez a fajta gondolkodás egyenes következménye a fogyasztói társadalomnak.Mert megérdemlem, mert jár nekem....

Vándorr 2011.10.16. 22:23:23

Na jó, de ezzel az egésszel ott van a probléma, hogy a "szerelem" nevű folyamat egyáltalán nem mindig azt szolgálja, hogy két ember együtt maradjon. Sőt, gyakori az, amikor valaki pont azért hagyja el az aktuális társát, mert a régi "szerelem" elmúlt, és szerelmes lesz valaki másba.

Newman 2011.10.16. 22:36:49

Talán csak egyetlen nagy és igaz szerelem van az ember életében. A többi csak ennek az egynek a gyenge másolatai...

M.A. 2011.10.17. 10:33:41

Newman: Vándor megelőzött, a mondanivalóm lényege az lett volna, hogy mindez attól függ, hogy milyen tudatállapotban halsz meg. Lásd pl. Buddhizmus tanításai. Míg a hinduk folyamatosan a jó születéssel és az ahhoz szükséges karmával vannak elfoglalva, a buddhisták egyik legfőbb célja az, hogy "jó haláluk" legyen. A halál pillanatai után lehetőséged lehet akár az "Ákashában" "a köztes létben" felébredni, úgy, hogy nem is találkozol előtte az atlantisziak átverő gépezetével. Onnantól meg aztán oda mész, ahova akarsz - illetve, ahova beengednek. :)

Newman 2011.10.18. 16:58:15

Értem. Viszont az a karma amit még itt szereztem legyen az negatív vagy pozitív, azt gondolom csak azokkal szemben rendezhetem akikkel szemben ez a tartozásom fennáll. Szóval addig nem igazán van remény kilépni innen amíg minden adósságomat le nem törlesztettem. Vagy rosszul gondolom? Tényleg a könyv amit említettél, hogy írsz az készül? Tudna valaki olyan könyvet ajánlani ami buddhista tanításokat tartalmaz egy abszolút kezdő számára?

steinerista 2011.10.18. 20:10:04

Buddha beszédei

gyuff 2011.10.19. 13:26:48

http://www.buddhistaegyhaz.hu/tartalom.php?oldal=letoltesek reggelni kell viszont van mit olvasgatni, ezen kívül tudom ajánlani a torrenten lévő könyveket is

spike 2012.06.14. 13:04:00

Felmerült bennem egy kérdés, miután elmélkedtem egy picit a témával kapcsolatban. Tömören: ez a kagylóhéj, annak alapján, ahogy leírtad pont olyannak tűnik, mint egy álom. Tehát, ha én pl. belekerülök egy ilyen kagylóhéjba miután meghaltam, és mielőtt megtetszene ez az egész, hirtelen leesik, hogy valami itt nem stimmel, akkor le lehet-e "rombolni" ezt a világot, akárcsak egy álom illúzióját, hogy aztán kikerüljünk a köztes létbe?

anevem 2012.06.16. 12:54:44

Ezt én is szeretném tudni. Igazából a blog témái közül én ezen elmélkedtem(és most is) a legtöbbet. Gyakorlatilag ez a lényeg. "Hello, hello, én a régi vagyok, Tévedésből jöttem a földre és félek, hogy itt ragadok!" :)

2012 2012.06.16. 14:03:17

Végül is ki lehet lépni a köztes létbe, ha megtalálod a módját, ha el tudod utasítani a kagylóhéjat, ami tulajdonképpen a földi vágyaid összességének a rendezett kivetülése. Hogy ez sikerül-e, az belső lelki mozgatórugók láthatatlan működésének az eredője. De az mindenképpen segít, ha hallottál az itteni életedben arról, hogy a földi "túlvilág" egy illúzió. Mert hiszen a túlvilágon általában még az ember emlékszik a földi életére, csak születés előtt iszik a felejtés vizéből. Kivéve az "amnéziás" halottakat, akiknek filmszakadásuk van a halálukkor. Nekik úgyszólván esélyük sincs a szabadulásra, legalábbis egyelőre. Végül is az is segíthet a Földről való szabadulásban, ha a halálod pillanatában Jézusra vagy Buddhára gondolsz és kapaszkodsz ebbe a gondolatba a folyamat közben. De az is lehet, hogy ez csak egy földi-mennybéli-ál-jézushoz vagy -ál-buddhához fog elvezetni. Attól függ, hogy a lélek pillanatnyi mélytermészete szerint valójában hová tartozik.

spike 2012.06.16. 16:53:54

Értem, köszönöm!

gyuff 2012.06.17. 01:57:17

akkor ha jól értem úgy is fellehetne fogni, hogy már most kagylóhéjakban élünk csak valamilyen fajta fraktál szerű keretesszerkezet hálózat megoldja, hogy minden álomban lévő filmje szinkronban legyen a többi ember filmjével, azaz együtt írjuk a sorsunk? tehát a kérdés az, hogy a kagylóhéjban (ha egyáltalán elkülönítjük az élőlénytől) élő léleknek [kagylóhéj a klasszikus értelemben tehát ahogy te használod] van-e tudata a szabadakaratáról? (ezt főleg amiatt kérdezem, mert ugye itt fogalmi kavarodások alakulhatnak ki pl: lehet csak úgy definiálni a kagylóhéjat, mint aki egy önmagához képest alacsonyabb rendű világban jelenik meg, vagy úgyis hogy nem tudja hogy van magasabb rendű része[mint manapság is.. egyébként a manicheizmus ezt teljesen jól elmagyarázza: keleti gondolkodás szerint az a gonosz ami a lelket a testi szintre megköti-->mi a mi életünk? megtestesült lélek-->teremtőnk sötét okkult]) másik kérdés: a mi életünk hasonlítható egy nagy közös kagylóhéj rendszerre? vagy egy nagy lélek nagy kagylóhéj részleteződéseire? mint ami a Vörös oroszlánban van a 2. könyv elején Bel Salti Nannar esetében? ezek végülis csak aspektusok a lényeget tekintve nem számít, viszont érdekelne a válasz, mert élünk:P köszönöm

gyuff 2012.06.17. 02:01:11

tehát a kérdésem rövidebben: megkérdezhetem Bálint, hogy te milyen meghatározásban használod a "kagylóhéj" szót?(hogy definiálnád?:)

M.A. 2012.06.17. 10:08:54

Pl. az Ostrea Edulis külső váza. :)

gyuff 2012.06.17. 10:28:34

akkor végülis elég könnyü kijönni belőle

meven 2012.08.26. 17:52:15

"...mi az, amire legjobban vágyott egész életében – valami olyasmit fog mondani, amelynek közelébe sem kerülhetett soha." Erre van valamilyen utalás a vallásokban?

Laco78 2018.04.18. 15:16:24

Honnan tudja vki megállapítani magáról, hogy benne fénylény él?

2018.04.19. 23:57:34

@Laco78: jóllakik a napon.

Hja nem, bocs, az a fényevő ;-)

spike_spiegel 2018.04.20. 08:47:22

@Laco78: egy fénylény jó eséllyel nem teszi fel ezt a kérdést, csak teszi a dolgát.
lássuk be: ez az ego óvatos hízelgése önmagának :)

de nem kell aggódni, mindenkiben van fény, legalább egy szikra

Laco78 2018.04.20. 09:13:15

@Mia and me: Jó vicc, de komolyan kérdeztem. Bálinttól elsősorban.

dangbird 2018.04.20. 10:10:35

Mindenkiben fénylény él. Többször utaltam már a manichaeus fényfelszabadításra.

2018.04.21. 10:39:16

@Laco78: @spike_spiegel: "egy fénylény jó eséllyel nem teszi fel ezt a kérdést"

erre utaltam :) a viccel, - meg arra is hogy ha nem lenne benned szikra, akkor halott anyag lennél.

spike_spiegel 2018.04.23. 10:42:53

@Mia and me: csak lefordítottam :) plusz kihangsúlyoztam, hogy mennyire elviheti az embert.

mindenesetre én túl sok időt vesztegettem ezirányú gondolatokra, nem tartom kizártnak, hogy akadnak, akiknek tényleg ilyen irányban kell agyalniuk, de túlságosan is részegítő és amíg ebben fürdeted magad addig sem a dolgodat végzed.

bár az is lehet, hogy amit a dolgomnak érzek szintén csak tévképzet :) a végén majd kiderül.

emberneve.gyufa 2018.04.23. 22:58:09

Annyit hozzá fűznék, hogy szerintem nem egészen konkrét ez a 'fel se teszi a kérdést' dolog. Szerintem egyszerűen fogalmazva nem foglalkozik vele. Gondolom én, de ha így van akkor azért, mivel egy fabatkát sem változtat azon, hogy mit hogyan kéne csinálnod bármilyen helyzetben.

Nyilván először el kéne fogadni egy egységes fénylény definíciót, hogy bárkit is odasorolhassunk, de mint magyar emberek, vehetjük úgy, hogy a XIX. sz. költői lángoszlopairól van szó, csak az egyszerűség kedvéért. Na most kiférne bele ebbe a halmazba? JKrisztus, Krisna vagy esetleg Buddha? A szent királyok vagy a bölcsek?

Amit ismerünk Jézus életéről abból az derül ki, hogy tudta, hogy mit csinál és hogy az jó, vagy legalább ő annak tartotta. Ezzel szemben Ráma, aki az 'indiai' mondavilág része és egy égi italt adott az édesapjának egy szent, hogy olyan gyermekei szülessenek akik méltóak a démonok elleni harcra. Aki ismeri az eposzt azt megkímélem a továbbiaktól, de a lényeg, hogy Rámát isteni származásúnak tartják, mégis amikor ezzel szembesítik nem hiszi el (kerüli a témát mint Caitanya). Lehetne folytatni Buddha és Krisna tulajdonságaival a témát, de az ismert történeteikből az derül ki, hogy ők is jól tudták, hogy mi van körülöttük (megvilágosodás ill. mindentudás) és hogy segíteni akartak vagy legalábbis jót a környezetüknek.

Amit kiakartam hangsúlyozni ezeken a történelmi példákon keresztül, az az a kérdés, hogy lehet-e jót cselekedni anélkül, hogy tudnád? Másképp megfogalmazva, jó-e az, hogyha jót cselekszel még, ha tudatlanul is?

Összességében egyik válasz sem változtat azon, hogy mit hogyan kéne csinálnunk, vagy hogy viselkedjünk társainkkal/magunkkal, de a korábbi válaszok miatt, úgy éreztem, hogy kifejezem valamilyen szinten, szerintem miért hibás a tudatlan jótevő képe.

spike_spiegel 2018.04.24. 09:26:44

@emberneve.gyufa: "Szerintem egyszerűen fogalmazva nem foglalkozik vele." - pontosan így értettem, arra nem is számítottam, hogy esetleg úgy jöhet ez le, mint tudatlan jótevő.

Mondjuk azt sem tartanám teljesen kizártnak, bár az tény, hogy elég meseszerű a naív, de határozott és tiszta ember :D ((gyakorlatilag a shounen mangák mindenkori főszereplője :D ))
süti beállítások módosítása