HTML

A Játék Neve: Föld

Ez a blog arról szól, hogy hogy működik a világ valójában. Túl a látszatokon, a manipuláción, a mindent átszövő hazugságon és felelősséghárításon. A jelenkor eseményeinek mozgatórugóival is foglalkozik, ahogy a régmúltba is tapogatózik visszafelé, egészen az emberi lét kezdeteiig. Mindez egy sokéves kutatómunka eredményeire támaszkodik. A blog korábban "2012 blog" címen működött a blogol.hu szerverén. Kapcsolat: blog2012 kukac freemail ponnt hú!

Friss hozzászólások

  • Lazur: @Nikiló: www.youtube.com/watch?v=TQcqOW39ksk Apropó, és az már smafu, hogy a kínaiak azért akarnak... (2023.09.15. 00:32) Emberek, Irányítók és a Háttérhatalom
  • Gergő92: Nem csak én szoktam néha felnézni ide. :) (2023.01.18. 00:00) Mire készülnek a Marson?
  • Lazur: Ez egész friss: futureofhumanity.report/en www.youtube.com/watch?v=MYJFc3vA6N4 Csak a rotary klu... (2023.01.10. 18:29) 2019
  • Lazur: Szűk tíz évbe telt, de lassan a híradóba is bekerül ahogyan Kínában készülnek a cellák. www.youtu... (2022.12.05. 01:07) AUTOKRÁCIA (szerk)
  • Gergő Bohrát: A mostani események fényében bár 10 év késéssel, vagy inkább több, de csak efelé haladnak a dolgok... (2022.04.23. 22:12) A Jobbik és az Irányítók
  • Lazur: 2012 helyett 2021, de itt a mátrix 4. része: www.youtube.com/watch?v=JQVHrXek73E (2021.12.17. 20:30) Előadás videó - A Mátrix-trilógia (szerk)
  • Kápráz: ...Történt egyszer, hogy Noé szőlőt telepített, de a bortól megrészegedvén meztelenül feküdt sátrá... (2021.12.11. 21:02) Előadás videó (szerk)
  • maztro: @Gergő Bohrát: Szeretnek minket behúzni a csőbe, a cikk lényegében minden pontján prezentálja azt,... (2021.08.26. 05:03) Menetrend (szerk)
  • dangbird: Új nagy ívű, félelmetes novella a személyes blogomon: marioatreides.blog.hu/2020/01/06/nem_tehete... (2020.01.06. 10:36) Olyan, mintha
  • dangbird: ferfiakklubja.hu/fk_magazin/az_fk_noi_tamogatoi_korebol/amikor_nem_fogadjuk_el_a_ferfi_es_no_kozot... (2019.11.13. 10:09) A házasságról

Utolsó kommentek

Neurolingvisztikus programozás

2010.06.20. 11:30 dangbird

Programozásról szóló sorozatunk harmadik részében az NLP, neurolingvisztikus programozás módszerét fogjuk megvizsgálni, természetesen igen felületesen, hiszen az NLP alkalmazása szinte egy külön szakma a pszichiátrián belül, amelynek elsajátításához rengeteg tanulás és még több gyakorlás szükséges. Akit behatóbban érdekel a téma, rengeteg anyagot talál az Interneten, a bejegyzésben az induláshoz bőven elegendő keresőszót fogok elszórni.

Először is hadd meséljek el egy sztorit Nándiról, amelyet egy meditáció után élt át. Mikor átjött hozzám utána, odaült a gépem elé és elkezdte a 2012 Blogot olvasni. Ahogy utólag elmesélte, először a képernyő fényét valahogy élesebbnek találta, aztán zöld háttérszínt intenzívebbnek látta, a fekete betűk sokkal kontrasztosabbak voltak, tudatára ébredt, milyen kacskaringós alakjuk van és hirtelen tudatára ébredt, ahogy lélegzik, a mellkasa emelkedik fel-le és a ruhájának is tudatára ébredt ahogy a bőréhez ér, aztán hirtelen egy önkéntelen kis nevetés tört ki belőle, és ha most a kedves olvasó a könnyen szuggerálható embertípushoz tartozik, akkor elnevette magát. Amit itt használtunk, az az Ericksoni modell és a Milton modell kombinációja volt, természetesen csak egészen kezdő szinden alkalmazva. Mindkettőt Milton Erickson amerikai hipnoterapeutáról nevezték el, de nem keverendőek össze egymással.

A Milton model lényege a precízió hiányából eredően kikényszerített intuitív szövegértés. Talán fel is tűnt a fenti példa olvasása közben, milyen kuszán épülnek fel a mondatok, milyen hanyag és pontatlan a megfogalmazás – ez része volt a szuggessziónak.

Az Ericksoni modellt maga Erickson találta ki. Az ő megközelítésének lényege, hogy a hipnózist nem feltétlenül módosult (főleg erőteljesen, észrevehetően módosult) tudatállapotban kell végrehajtani. Egyrészt a tudatalatti mindig figyel, minden tudatállapotban kommunikálni lehet vele, másrészt valakit transzba lehet ejteni tudta és beleegyezése nélkül. Erickson talán minden idők legnagyobb hipnotizőre volt. Képes volt ún. „sekély transzba” ejteni valakit csupán egyetlen kézfogással – a lenti videóban majd látni is fogjuk az egyébként nagyon nehezen megtanulható Erickson-kézfogás bemutatását. Erickson gyakran tréfálkozott azzal, hogy publikációiba rejtett hipnotikus parancsokat csempészett – ártalmatlan parancsok voltak ezek, Erickson még csak arra használta módszereit, hogy segítsen más embereknek; a visszaélések csak később kezdődtek el.

Az Ericksoni modell lényege, hogy az embernek három érzékelési rendszere van, mindhármon keresztül lehet közléseket (és szuggessziókat) bevinni a pszichébe. A három rendszer: vizuális (látás), auditoriális (hallás) és taktilis (tapintás, szaglás, ízlelés). Minden személynél van egy preferált, egy semleges és egy nem-preferált rendszer, így egy adott személy érzéki fogékonyságát az Ericksoni modell szerint le lehet írni egy betűkóddal, pl: A-V-T vagy V-T-A. A férfiak jellemzően V-A-T rendszerben működnek, tehát a vizuális ingerekre a legfogékonyabbak és az érintésre a legkevésbé. A nőknél nagyobb a változatosság és a serdülőkorban ritkán át is strukturálódhat az adott személy modellje, de a leggyakoribb modellek a T-A-V és az A-T-V. Az azonos modellel rendelkező emberek általában könnyen tudnak „egymásra hangolódni”. Milton Erickson ezt és a Milton modellt (amelyet akkor még nem így neveztek, csak a saját, természetesen adódó módszere volt), használta arra, hogy szimpátiakapcsolatba, ún. rapport állapotába kerüljön a beteggel és ezáltal sugalmazni tudjon neki a gyógyuláshoz szükséges dolgokat. A modell felderítése egy adott személynél egyszerű: egy adott élményről kell beszéltetni, s amikor már úgy érzi, mindent elmondott, még részletesebb leírást kell kérni tőle, mindeközben meg kell figyelni, melyik érzékelési rendszerre milyen arányban hivatkozik. Ha pedig valakihez a preferált rendszerében kezdünk beszélni, fokozottan fel tudjuk kelteni a figyelmét s teljesen magunkra koncentrálni, majd ha teljes hirtelenséggel átváltunk a legkevésbé preferált rendszerébe, akkor sekély transzba esik, anélkül, hogy ezt észrevenné. A fenti példa így elsősorban a V-A-T személyeken működik, hiszen a betűk színéről és alakjáról hirtelen T-jellegű közlésre váltottunk át. Itt ki kell hangsúlyozni azt, hogy T-jellegű információkat A és V csatornán is át lehet vinni, valamint azt, hogy az olvasás A és nem V csatorna. T információ V csatornán való átvitelének tipikus példája a szimpatikus ásítás, de a reklámokban sem véletlenül szeretnek puha dolgokat mutogatni.

A Neurolingivsztikus programozást 1975-ben találta ki Richard Bandler és John Grinder. Együtt alkották meg először az ún. Meta modellt, ami gyakorlatilag a Milton modell ellentéte, a tökéletes precizitás nyelvén való hatásgyakorlás, a beteg mondatszerkesztése ugyanis árulkodik arról, hogy mélytudati szinten melyek azok a tények, amelyekkel nem akar szembesülni. Ezeket az információkat eltorzítja vagy törli, az orvosnak pedig pont ezekre kell rátapintania és csellel vagy „rámenősséggel” kikényszeríteni őket a betegből. (A magyar közönség számára ez elég ismert Dr. Csernus Imre munkásságából.) Később a Meta modell ellentétpárjaként fejlesztették ki a Milton modelt, amelyet Erickson terápiás módszerének megfigyelése és utánzása tett lehetővé. A két modell egyidejűleg is alkalmazható (váltogatva): a Milton modell megteremti a rapport állapotát, amely megszünteti vagy legalábbis lecsökkenti a beteg ellenállását a Meta modellel szemben.

Még egy hatalmas trükkje van az NLP-nek, amelyet nem csak a gyógyászatban használtak, de pl. a különböző öntréningelő tanfolyamokon is előszeretettel alkalmazzák, ez pedig a horgonyzás (anchoring). (Természetesen ismét nem magyar, hanem angol szakirodalomból dolgoztunk, így nem biztos, hogy a Magyarországon a szakmában elterjedt kifejezéseket használjuk, már ha egyáltalán van kialakult zsargonja nálunk az NLP-nek.) A horgonyzás lényege, hogy preferenciarendszertől függetlenül általában egy T ingerhez rögzítünk egy bizonyos gondolatot, érzést, lelkiállapotot, stb. Rögzíthetjük azonban A vagy akár V horgonyhoz is, a különböző márkajelzések részben erre szolgálnak.

Ugyanis természetesen nem tartott sokáig rájönni a kampány- és reklámszakembereknek, hogy az NLP-vel lehet visszaélni is. Ennek demonstrálására először nézzük meg ezt a videót! (Sajnos a beágyazása valamiért le van tiltva.)

Felismerhető többek között az Ericksson-kézfogás valamint a horgonyzás technikája (az alany vállának megérintése, miközben a szövegbe rejtett BMX-re utaló dolgok elhangzanak). Az NLP-t természetesen nem csak személyes kapcsolaton, hanem tömegkomunikációs eszközökön keresztül is lehet alkalmazni. Ha elkezdjük figyelni a TV-reklámokat, legalább a felükben mindhárom rendszerben közölnek információt. Megfigyelhető az is, hogy az elsősorban férfiaknak szóló reklámok jellemzően a V-T váltást használják, majd a váltás után jön a teljes képernyős V horgony, amellyel remélhetőleg legközelebb a boltban fog találkozni a páciens, az adott termék csomagolásán.

Azonban nem csak reklámokban, hanem videoklipekben is gyakran használják ezeket a módszereket, sőt, ritkábban még TV-sorozatokban és filmekben is ki lehet szúrni az éles csatornaváltásokat.

A ’90-es évekre az NLP annyira kifinomult szintre fejlődött, hogy gyakorlatilag teljesen észrevétlenül lehet alkalmazni. Ekkor kezdték igazán elterjedten használni, s ekkortól kezdték el vezető tudományos körökben következetesen tagadni, hogy az NLP egyáltalán létezik. Az NLP korábbi sikereit az orvostudomány területén a „véletlen” számlájára írták, ma az NLP általában hivatalosan „áltudománynak” számít s nem is tanítják igazából az egyetemeken, legfeljebb megemlítik, mint bohókás kis átmeneti tévútját a modern pszichiátriának.

Hogy az NLP mennyire nem létezik, azt bizonyítja az, hogy mindemellett azért Amerikában és más országokban is nőjogi szervezetek addig verték az asztalt, míg precedensértékű bírósági határozatok nem születtek arról, hogy a nem létező neurolingvisztikus programozás nem létező technikáit nők „meghódítására” felhasználni nemi erőszaknak számít. Ugyanis az NLP nem korlátozódik a kereskedelem világára – az élet nagyon sok területén alkalmazzák. A „randiguru” Ross Jeffries részletesen leírja könyveiben, hogyan lehet ezzel a nem létező technikával nőket az ágyunkba csalni, menedzserképző iskolákban oktatják, hogy az NLP egyes nem létező módszereivel hogyan tudunk megnyerő fellépést biztosítani magunknak – az egyetlen terület tehát, ahol az NLP ma szigorúan nem létezőnek számít, az az a terület, ahonnan elindult: az orvostudomány világa.

Tartsuk nyitva a szemünket, s hamarosan észre fogjuk venni: az NLP legalább annyira része a gyanútlan emberek mindennapjainak, mint a stressz alapú programozás.

73 komment

Címkék: tv reklám pszichiátria hipnózis pszichológia teve TUDATALATTI

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekneve.blog.hu/api/trackback/id/tr16226041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

spike 2010.06.20. 14:24:24

Elég kemény :/ Mondjuk nálam nem jött be a Nándis történet, de először le sem esett az utolsó mondatrész értelme :D Eddig csak arról tudtam, hogy a reklámokba elrejtenek dolgokat, pl egy pillanatra bevillanó képet vagy ilyesmi, de ennyire konkrét dolgot még soha. Amúgy van még egy dolog amit gyanúsnak tartok (bár lehet alaptalanul), és a blog alatt még nem találkoztam vele, de nem NLP témába vág.Bár az is lehet hogy köze is van hozzá. NLP-vel el lehet hitetni egy emberrel, hogy beteg?

spike 2010.06.20. 14:27:04

Najó leírom, az allergiára gondolok.Elég furcsa, hogy egyik napról a másikra allergiás lesz az ember, és igazi gyógymódot nem publikálnak, csak rengeteg gyógyszert, ami enyhíti a tüneteket.Nem tudom, de nekem ez gyanús.

Levi 2010.06.20. 14:35:54

Csernust nagyon jó lenne elhívni, de ő pénzt fog kérni és szerintem nem is keveset, mellesleg nagyon jó könyveket ír. Ha valaki fél egy betegségtől huzamosabb ideig akkor több az esély rá hogy megkapja szerintem.

2012 Blog 2010.06.20. 14:44:06

"a reklámokba elrejtenek dolgokat, pl egy pillanatra bevillanó képet vagy ilyesmi" - azt tudat alatti reklámozásnak hívják, elég közismert módszer, azért nem akartam vele külön foglalkozni. A világ legtöbb országában, Magyarországon is a törvény bünteti a használatát. Ez persze nem feltétlenül tart vissza mindenkit. A TV 24 képkocka/másodperc sebessége túl alacsony ahhoz, hogy észrevehetetlen legyen egy ilyen kép, kiszúrnák az emberek, ill. a hatóságok - viszont zenében a tudatküszöb alatti hangerejű közlések kiszűrhetetlenek. Simán lehet betegségeket okozni szuggesszióval, főleg olyanokat, mint allergia meg asztma. Levi: persze, hogy pénzt fog kérni, de az új műsor már nem 0 költségvetéssel fog működni.

Vlk 2010.06.20. 15:16:09

Nekem működött a story addig hogy a zöld intenzívebb lett és a betűk élesebbek, aztán mikor már a nevetésről volt szó, így megszólalt egy hang a fejemben hogy hééé :D Az allergia az egy érdekes téma, sok ismerősömnek alakult ki, nekem is, és én sem értem hogy miért. A nyár volt a kedvenc évszakom de augusztustól évek óta már el van rontva, hiába szedek rá mostmár gyógyszert is (anélkül kb halott lennék sztem). Fontos figyelni rá mert pl a volt angoltanárom kórházba is került, kialakult nála az asztma így egyik napról a másikra, és azóta asztmás. Szerencsére én még csak allergiás vagyok, asztma még nincs.

spike 2010.06.20. 15:26:52

"Ha valaki fél egy betegségtől huzamosabb ideig akkor több az esély rá hogy megkapja szerintem." Igen, ezt is hallottam már.Gyakran eszembe jut, hogy vajon a cigis dobozokon lévő fekete keretes szövegek, pl "A dohányzás lassú és fájdalmas halálhoz vezet" mennyire jó szándékú, és mennyire rossz.Szerintem inkább az utóbbi, hiszen köztudott, hogy nem egészséges, viszont ha az ember mindennap látja ezeket a szövegeket, akkor tudatosul benne, és a végén tényleg megtörténik, és így sokkal veszélyesebb az egész.Talán direkt csinálják. "Simán lehet betegségeket okozni szuggesszióval, főleg olyanokat, mint allergia meg asztma." Akkor ezek szerint az ellenkezőjét is ki lehet váltani szuggesszióval.Ez mondjuk érdekelne, mivel már 14 éves korom óta allergiás vagyok, és igencsak ráuntam ennyi év után.Ha elhitetem magammal, hogy nem vagyok az, akkor be is válik? De a sok allergiás ember vajon csak a gyógyszeriparnak hasznos?

M.A. 2010.06.20. 15:40:38

Nem biztos, hogy ez ilyen egyszerű. Azért, mert kalapáccsal el lehet törni az ember lábát, nem biztos, hogy összeforrasztani is lehet vele.

lololok 2010.06.20. 15:51:56

Komolyabb betegségből is fel lehet épülni önhipnózis segítségével, illetve a teljes egészségből komolyabb betegségbe is tudod taszítani magad. Én kifejezetten kísérleteztem ilyesmivel régebben és abszolút működik. In fact, a hatásfoka annyira hihetetlenül nagy, hogy a legtöbb esetben az ember akaratlanul is másra fogja a gyógyulást, de nekem elég komoly meggyőződésem, hogy a dolog hatásos. Azt, hogy más emberekre hogyan lehet alkalmazni, nem tudom.

spike 2010.06.20. 16:22:05

Értem, talán kicsit elhamarkodtam.Kisebb betegségekre már próbáltam, működött, de gondoltam ez már más téma.Mindenesetre majd megpróbálom.

zip 2010.06.20. 17:07:54

Én sem nevettem el magam, de éreztem egy gyenge ingert. Tudatalatti reklámozás csak félig van tiltva, mert direkt nem tudják alkalmazni, de indirekt módon igen. Például a focimeccsek alatta a pálya szélén lévő hirdetéseket hasonlóképpen csak a tudatalatti érzékeli, a tudatos énünk a mérkőzést figyeli. Ugyanez érvényes az autópályák mellett elhelyezett reklámtáblákra is. --- reCYCLing ~ bicycle BY Creating ~ bike BE IN EXcitement ~ BMX really nice car, like a BM, Xbox ~ BMX Gyermekkori álma egy BMX. Sosem kapott, amikor kicsi volt. --- lololok: Fejtsd ki bővebben, légy szíves!

zip 2010.06.20. 17:10:05

Egyébként ez a cigis dolog... Inkább örülni kell, hogy sikerült elismertetni a károsságát. Ennek szellemében most már csak a mozikat kéne úgy megírni, hogy a vesztes karakterek legyenek a dohányzók.

Levi 2010.06.20. 17:44:23

Nem sok filmet nézek mostanában, de szerintem mára már csak a negatív hősök dohányoznak, a Lost ilyen. Saywer mondhatni a leggyökerebb karakter mert ellopja más cuccait, mindig bunkó, egyedül ő cigizett a lostban. Ott van mondjuk ellenpéldának a Konstantin, ott a főhős cigizett, de rákos is lett igenhamar. Szerintem ezt szigorúan veszik. Szeretek cigizni de ha két napig nem gyújtok elkapnak a dührohamok (elvonási tünet? nem hittem benne, de....), érdemes NEM rászokni. A feliratokról meg...ez a negatív kampány ellene szerintem már nevetséges. "A dohányzás lassú és fájdalmas halálhoz vezet." Oké tudniuk kell az embereknek arról hogy egészségtelen dohányozni, de azért ez szerintem túlzás. Az említett videó mellett az ajánlott videóknál van még az hogy "How to take someones wallet, just by asking" érdekes, ha nem bunda.

M.A. 2010.06.20. 18:25:28

Ha pozitív hős dohányzik, attól önmagában korhatárossá válik egy film. Nem kell most mindenkinek egyenként beírkálnia, hogy nekem nem működött, csak az írja be esetleg, akinek igen. A 2012 Blog olvasói nyilván a nehezebben befolyásolható emberek közül kerülnek ki.

Diodara 2010.06.20. 19:41:06

Hát ez nekem nagyon tetszik! Nem nevettem, sőt értetlenül néztem, hogy min nevetett fel, viszont mikor olvastam, hogy ez már a technika, akkor kicsit elmosolyodtam. Lehet, hogy ennyi idő kellett, amíg eljutott az agyamig a trükk. :D

zui 2010.06.21. 00:23:38

Az öngyógyítás egy szint után már mindenkinél működik, sőt működnie kell! Ehhez persze őszintévé kell válni önmagunkkal(is) szemben! Az elmének az is a feladatai közé tartozik, hogy megértse a lélek üzenetét. Ez nem könnyű, hiszen el kell jutni oda, hogy végre higgyünk önmagunkban, s ne másoktól várjuk a saját „bajunk” gyógyírjait! Thorwald Dethlefsen és Rüdiger Dahlke könyve, az Út a teljességhez ( A betegség jelentése és jelentősége ) segíthet ebben a munkában. „…Tudatunk tágulása nélkül a gyógyulás nem lehetséges, hiszen a gyógyulás mindig valami hiányzó tudati bekebelezését jelenti. A betegség és a gyógyulás olyan fogalompár, mely kizárólag a tudatra vonatkozik, a testre nem alkalmazható- a test nem lehet sem beteg, sem egészséges. A testben csak a megfelelő tudatállapotok tükröződnek. ….Az orvosi kezelés pusztán funkcionális intézkedésekre szorítkozik, s mint ilyen se nem jó, se nem rossz, mindössze egy lehetséges beavatkozás az anyag síkján. Ezen a síkon az orvostudomány egyrészt megdöbbentően jó; módszereit teljes egészében legfeljebb magunk részéről és sohasem mások számára kárhoztathatjuk. Emögött ugyanis az a probléma áll, hogy a világot vajon funkcionális intézkedésekkel akarjuk-e megváltoztatni, vagy az ilyen eljárás illuzórikus volta már lelepleződött előttünk. Aki egyszer már átlátott a szitán, nem kell feltétlenül tovább játssza a játszmát ( bár semmi sem szól ellene!), ahhoz azonban nincsen joga, hogy azért, mert ő maga esetleg nem igényli ezt többé, másoktól is megvonja- végső soron az is előrevisz, ha szembesülünk illúzióinkkal!...Az ember útja a tökéletlenségből a teljességbe – a betegségből a gyógyulásba, a kegyelem állapotába vezető út….” Az NLP-ről a véleményem tömören: UNDORÍTÓ Még akkor is, ha esetleg segít némely embernek a gyógyulásban. ( aki gyógyulni akar, annak sokkal tisztább eszközök is a segítségére lehetnek!)

alap 2010.06.21. 02:12:26

Sziasztok Nem terveztem hozzászólást, de ezt a poént Nem hagyhatom Ki. ;) A nem beágyazható videot az Egyesült Királyságból nem tudom megnézni !?. Kopirájtra hivatkozik. Webmasternek: HTC hero nem C64 :D Minden jót.

Lili 2010.06.21. 07:31:13

kivancsi vagyok, hogy amig Derren Brown itt paradezik es megbotrankoztat, addig milyen uj, kevesbe ismert technikaval dolgoznak rajtunk

Vlk 2010.06.21. 11:13:34

lololok pontosan hogy működtek ezek a kísérletek amiket végeztél? Hogy lehet azon kísérletezni hogy önhipnózis miatt vagy "csak úgy" gyógyulsz meg?

prágagyár 2010.06.21. 11:37:10

NLP = fos. Minél kevésbé él valaki tudatosan, annál jobban működik rajta. Miért nem csodálkozom ezen a kultúrális gettón ami egyre elhatalmasodik a világon......... Nincs művelődés, nincs művészet, nincs tudatosság, nincs valóság, csak szórakozásnak meg szórakoztatásnak csúfolt imák amit a pénz istenéhez intéznek a modern médiapapjaink.

Lili 2010.06.21. 12:12:19

free hugs to prágagyár

lololok 2010.06.21. 12:23:21

Vlk, nyílván 100%-ig objektív izolációt nem tudtam végezni, ahogy senki sem tud. A pontos módszert sem tudnám röviden leírni, nálam valahogy kifejlődött ez a képesség. Kb. úgy fogalmaznék, hogy akarni kell a gyógyulást (vagy a nem gyógyulást), de azért ez valahogy nem egy "sima" akarat. Az a sejtésem, hogy az egyén komplex "világnézetével" van kapcsolatban, hogy a módszer működik-e vagy nem. Tehát ha valaki csak a "technikára" koncentrál, nem fogja tudni megérteni, mert rengeteg dolgon alapul, amik önmagukban is elég messze állnak a "hétköznapi" szemlélettől. Pl. úgy kísérleteztem, hogy szándékosan belázasodtam (ez eddig annyira nem nehéz), aztán nagy dózisú gyógyszereket adtak, amikre nem reagáltam. Aztán a gyógyszerek ismert hatásideje után, az akaratommal csökkentettem a hőmérsékletemet normális értékre. Valahogy úgy tudnám leírni az érzést, amikor gyógyítom magam, mintha kinyitnék egy csappantyút valahol a testemben, amin keresztül egy egészen könnyű, pozitív érzés "önt el" (ilyen instant-jókedv, azonnali remény, vagy valami hasonló nyálas érzelem), ez után a gyógyulás azonnal megkezdődik és igen gyors. Fiatal koromban gyakran használtam a dolgot, ha hiányozni akartam az iskolából. Aztán később, nem szándékosan szereztem egy elég szar betegséget, amiből így épültem fel. Egyszer próbáltam szándékosan leállítani az életfunkcióimat, de annyira beszartam, hogy nem próbálkoztam soha többé vele. Azóta, többek között ennek hatására is benőtt a fejem lágya és 4-5 éve semmilyen betegségem nem volt, mert a legkisebb tünet észlelésekor "meggyógyulok". Érdekességképpen megemlítem, hogy a legtöbb esetben, amikor így egy betegséget megelőzök, a testemen valahol, valamilyen formában megjelenik egy jel, amit én leginkább ezzel tudok korrelációba hozni. Legtöbbször kijön egy herpesz vagy megjelenik egy kisebb fekély a bőrömön. Ezek 1-2 napon belül gyógyulnak.

vica 2010.06.21. 12:47:25

Én meggyógyultam az asztmából. 30 féle allergiám volt, sok évig nem vették figyelembe, ebből lett idült asztma. Évekig gyógyszer(ek)en éltem, mint Vlk és Spike. Már baromira untam. Évekkel ezelőtt (18 évesen) egy Szilveszter este végiggondoltam az egészet: így nem lehet élni, gyógyszeripar rabja vagyok, pár év múlva gyereket akarok-gyógyszer mellett nem megy, stb. Olyan iszonyatosan dühös lettem, hogy megfogadtam: soha többé nem eszek gyógyszert. Ennek lassan 10 éve. Az asztmám soha többé nem tért vissza, az allergiáim közül csak a parlagfű zavar be néha. De vannak tünetmentes éveim is. lololok módszere nálam is folyamatosan fut. Ha észreveszek valami tünetet, azonnal abbahagyom. Mert tudom, hogy én csináltam valamiért. (Pszichoszomatika foreva') És habár én sem nevettem, ingerem se volt rá, azért tudom, hogy egy jó(?) klip milyen folyamatokat indít el bennem. Elindulnak, elismerem, de még a "fogyasztás" előtt leállítom őket.

Jagger 2010.06.21. 13:43:57

Én ezzel az öngyógyítással már találkoztam, illetve kísérleteztem vele, és meg kell hagyni az eredmény tagadhatatlan. Igazából erre a tesit-lelki kapcsolat létrehozására, ápolására vagy fejlesztésére tanítják meg az embert az agykontroll tanfolyamon. Bár én nem jártam rá, csak kézikönyvből tanulgattam, így is egy csomó mindent el tudtam sajátítani. Szerintem hasznos (ártani senkinek sem fog) ha valakit jobban érdekel: http://agykontroll.hu/beteg-vagyok-gyogyulni-akarok "Az agykontrolltanfolyamon relaxációs technikákat sajátíthatsz el képzeleted irányítására, a stressz levezetésére, belső éned és utad megtalálására. A módszer nem helyettesíti az orvosi kezelést, viszont szenzációsan kiegészíti, mert segítéségével fölerősítheted szervezeted öngyógyító erejét."

p 2010.06.21. 17:22:56

Nekem cigiabbahagyós storym van a témához kapcsolódóan: nyár, Balaton, szombat este - ínygyulladás miatt spontán kitaláltam, hogy aznap este nem gyújtok rá, és hogy ha sikerül, az azt fogja bizonyítani számomra, hogy (3 év rendszeres dohányzás, napi fél-egy doboz elszívása után) nem vagyok függő. A dolog sikerült, másnap fülig érő vigyorral keltem fel, hogy simán megy a nem cigizés, ha nem akarok. És persze egyből rágyújtottam a reggeli első cigire, tök vidáman, hogy ezek után bármikor le fogom tudni tenni. Két slukk után rájöttem, hogy ha bármikor le tudom tenni, akkor sosincs jobb pillanat az életem, az egészségem jobbá tevéséhez a mostnál. Úgyhogy úgy ahogy volt félig égve a cigi, elnyomtam, és az összes nálam lévő dobozt elosztogattam a többieknek, hogy ne is lássam őket. Mindenki rajtam röhögött, hogy "ez nem így megy", és hogy "nem fogom bírni 1 napnál tovább". Ez már nem is tudom, kb. 6 vagy 7 éve volt, és természetesen ma sem dohányzom. Azóta gondolom azt, hogy a "szervezet hozzászokása a nikotinhoz" is csak annál működik, aki elhiszi. Nálam biztosan nem, mert egy fikarcnyi elvonási tünetem nem volt, nem híztam meg (jó, mondjuk sport mellett ez könnyebb), nem lettem idegbeteg, szóval semmi nem történt azon kívül, hogy egy pillanat alatt végérvényesen eldöntöttem, és ezzel együtt el is hittem, hogy nem akarok cigizni, és hogy jobb lesz nekem nélküle. Általában könnyen vagyunk engedékenyek magunkkal - és többnyire pont emiatt nem sikerül az egyről a kettőre való jutás :-/

Alienexperiment 2010.06.21. 22:18:46

Az egyik megjegyzésem az volt a tervbe vett EWOKFALU-2000(TM) tagjaival kapcsolatban, hogy vagy már belépéskor megnézném ki mennyire befolyásolható, vagy a következő generációt tenném immunissá az ilyen technikákra, de ez az ami az ufós témában jártasak előtt régóta ismert probléma. Úgy néz ki, hogy ez egy szándékosan beültetett defektus, és sok más is ezen alapszik. Nem befolyásolható és önszervező, összetartó közösséget nem lehetne irányítani. Itt egy kis magyarázat, hihetetlennek hangzik, de az NLP is ezt a bug-ot használja ki szerintem: (paraképességek hiányában a maradék érzékszerveket kell használni, akár kombinálva is), a KAPCSOLÓ szóra kell rákeresni: http://www.paranormal.hu/articles.php?article_id=7 Alienexperiment

Alienexperiment 2010.06.21. 22:45:50

Van egy megoldás az NLP és az összes hasonló (nyelvet is használó) befolyásolási technikák kivédésére, úgy néz ki csak az anyanyelv az amivel működik, tehát elég elsőre megtanulni egy mesterséges nyelvet, amit a kiválasztott csapat csak egymás között használ, és az összes többi nyelv csak ezután jöhet. Így nem lenne (akkora) hatásuk, bár szerintem más technikák is vannak, amikkel egy-egy képet be lehet dobni, pl. a LOST HIGHWAY c. filmben aki az első 20perc után lát egy olyan képet, hogy valaki úgy fog meghalni, hogy egy éles sarokba beleáll a feje, az vagy fogékony erre (az általam ismeretlen technikára) vagy paraképességei vannak. Érdemes lenne letesztelni pár emberen. Alienexperiment

M.A. 2010.06.22. 08:59:05

Alienexperiment: miért nem nyitsz egy saját blogot/fórumot, ahol erről az e-vuki faluról tudsz álmodozni/tervezgetni/akár el is kezdhetnéd szervezni ábrándozás helyett, nem? Első körben pl. kellene valaki, aki jól tud rajzolni/3D stúdiózni, hogy lássák az emberek, milyen világ épülne - néhány futurisztikus grafika sokkal jobban felkeltené az érdeklődést (lásd Venus project), mint hosszas értekezések arról, hogy pl. hogy működne a gazdaság (ami eleve csak egy csomó konkrétum nélküli lelkendezés lenne, amíg nincs a csapatban közgazdász). Az NLP nem csak anyanyelven működik. Eleve csak V-T csatornán is lehet csinálni, ami egyrészt nyelvfüggetlenül hat mindenkire, másrészt már a beszélni még nem tudó gyerekeket is dolgozzák meg vele, másrészt ha valaki elég készségszinten beszél egy nyelvet, akkor azon a nyelven is ugyanúgy működni fog neki.

M.A. 2010.06.22. 13:10:27

Öngyógyítósdihoz: részben erről szól a Bruce Lipton videó a Bonanzán.

Szindi 2010.06.22. 16:28:00

akkor most lesz világvége 2012-be? :O

spike 2010.06.22. 18:14:04

nem, egy folyamat indul el

b_alin 2010.06.22. 19:02:37

Nyissatok egy ewuki topikot a fórumban! Sőt lehetne minden cikkhez külön topik. Ha ott beindulna az élet, nem kellene mindig az új cikk fórumába átrakni a régi témát. A témák adottak, programozás, ewok falu, meditációs technikák, paranormális bizgentyűk, vagy ami egyáltalán felmerül...

vica 2010.06.24. 20:56:42

Csernus nagyon sok helyen utal a fogyasztók durva befolyásolására a Nő c. könyvében. Biztos tudna róla részletesebben és tudományosabban is írni/beszélni, csak a könyvnek nem ez a témája. Amúgy nagy arc a pasi!

Alienexperiment 2010.06.24. 21:57:34

Akkor oktatni kellene az iskolákban, hogy a zemberek tudjanak (róla) védekezni, mert ez így most nagyon nem kiegyenlített harc. (ugye az már fel sem tűnik, hogy eleve nem azért megy a sok kutatás, hogy egy utópista-futurista hitech jövő legyen, hanem a pénzért-hatalomért, bármi áron) Tehát aki tud ezekről a manipulációs technikákról, és nem világosítja fel az átlagjúzert, az is egy kocsog, csernus pl. szerintem az, egy degenerált világban a beteg emberekkel nem szoktak ordítozni, vagy csak neki nem megy másképp? Alienexperiment

cath 2010.06.24. 22:44:29

szerintem is az. 100 emberből 1nek van szüksége ordításra meg durvaságra ahhoz hogy helyrebillenjen.

vica 2010.06.24. 23:01:35

Csak azzal ordít, akinek az kell. Olvassátok el az összes könyvét és ott a youtube-on az összes Bevállalja? videó. Utána lehet ítélkezni, hogy milyen.

Nihilus 2010.06.24. 23:32:59

Alienexperiment írta: "Akkor oktatni kellene az iskolákban" Ez az Irányítóknak érdeke? Nem. Épp ezért nem is tanítják, és nem is fogják soha... "egy degenerált világban a beteg emberekkel nem szoktak ordítozni" Bizonyos embereket csak úgy lehet megszabadítani a gyengeségeiktől, hogy ha kegyetlenül szembesíted őket azokkal. Ha az ilyen típusú személyeknek "simogatod a lelküket", azzal csak még mélyebbre süllyeszted őket a problémájukban, esetleg ideiglenes javulást érhetsz el nála. Nagyon is hatékony módszer a "bunkóság" is...

Nihilus 2010.06.24. 23:36:20

Még valami, Alien: Múltkor nem válaszoltál rá, hogy valójában hány éves vagy és mi a foglalkozásod. Voltál már 10 éves kisgyerek és 15 éve működő szakmunkás is egyben. Jó lenne végre rendbe tenni ezt a dolgot! :) (Tudom, tudom, időutazó ufó vagy biztosan...)

cath 2010.06.25. 01:24:21

jaja. sőt végülis az elmebetegeket is sokkolni szokták és akkor egy idő után csendes, jópolgár lesz belőlük...vagy meghalnak. Lényeg hogy ne okozzanak gondot. (ezt csernusra meg a bunkóságra, mint "gyógyszerre")

Palaca 2010.06.25. 03:59:29

Nagyon örülnék ha valahogy ide tudnátok csalni a Domján Lászlót,hogy reagálhasson a fentebb említettekre!Ő ugyanis imádja az NLP-t.

Nihilus 2010.06.25. 08:42:59

cath írta: "végülis az elmebetegeket is sokkolni szokták" Ennek viszont semmiképp sem az a célja, hogy meggyógyítsák őket. Kb. olyan ez is, mint amikor beléjük tolnak egy tonna nyugtatót, és leszíjazva fekszenek egy ágyon "rehabilitáció" címszó alatt. A célszerűen (ráadásul a beteg érdekében!) használt verbális "erőszak" közel sem említhető egy lapon a fizikai módszerekkel szerintem.

Nihilus 2010.06.25. 08:50:27

Palaca: Itt egy másik, neves használó véleménye az NLP-ról, tömören: http://www.youtube.com/watch?v=k-xPSxMA580 (angol nyelvű) (Tudom, sz*r poén, de az átlagemberek mai intellektuális szintje mellett bizony ez az igazság. Hát ha még hozzávesszük a többi manipulációs technikát is...)

seh 2010.06.25. 15:51:56

Akkor nemcsak én látom rombolónak Csernust. Nekem egyenesen rosszul esik olvasni vagy hallgatni őt. Különben nagy divat lett, mindenkinek van otthon a könyvespolcán. Már-már státusszimbólum. Legalábbis itt nálunk. A sok hülye sznob mégcsak nem is érti.

boertttsllo 2010.06.25. 17:33:12

regressziós hipnózist vállal még a blog?:)

kkk 2010.06.25. 17:37:16

Legtöbben azért utálnak meg valamit mert divat pusztán?Erre mondaná hogy gyerekkori problémák xD...Csernus divat attól meg nem feltétlenül gonosz!Amúgy ő drogosokkal foglalkozott és ott ezt a módszert használják és beválik(nem csak a levegőbe beszélek)

M.A. 2010.06.25. 17:51:50

csinálunk még regressziókat - ha érdekel, keress meg privátban

vica 2010.06.25. 21:29:45

akinek nem jön be Csernus, az ne olvassa/hallgassa. járjon el lájtos pszichológushoz, hogy együtt nyalogassák a sebeit.

cath 2010.06.25. 21:41:27

Tanultam némi pszichológiát. Drogosoknak oké a módszer, de már alkeszeken se alkalmaznám. Csernus meg mindenkin ezt alkalmazza, akármi is a baja. ezért nem jön be. A nős könyvét olvastam (nyilván mert divat volt és megtaláltam egy polcon, ahol napokig nem nagyon tudtam volna mást csinálni az olvasáson kívül), van benne pár spanyolviasz és érdekes felismerés is, de szintén olyan durván fogalmaz, hogy számomra inkább keltett visszatetszést. És most már nem olvasom és nem hallgatom.

zui 2010.06.25. 21:42:39

A programozásnak az is része, hogy majd a pszichológus segíteni fog!( mondjuk egy jó pap sokkal többet tud tenni!) A sebeket pedig nyalogatni kell, hogy begyógyulhassanak! Csak akkor kell abbahagyni, ha már begyógyultak!

seh 2010.06.26. 10:56:52

"akinek nem jön be Csernus, az ne olvassa/hallgassa. járjon el lájtos pszichológushoz, hogy együtt nyalogassák a sebeit." 2010. június 25. 21:29:45 vica Nem erről van szó. Eleve nem kell járnom pszihológushoz, és még sokmindenkinek nem. Vannak olyan emberek, akiknél használ a szép szó, ha valaki rávilágít egy-két dologra, akkor az már működik. Neked sem esne jól, ha hibáznál valamiben egy kicsikét és jól pofon vágna érte valaki. Nem kell föltétlenül földig lerombolni az embert, hogy aztán újjáépüljön a semmiből. Az eszközök tömeges alkalmazása soha nem volt jó. Mindenkinek egyénre szabott kezelés kell. Ehhez viszont tisztánlátó "mesterre" van szükség, aki látja, hogy mi az, amit a karmád kér, és mi az, amit nem.

Lili 2010.06.26. 15:17:02

miert van szukseg "mesterre"? szerintem amig nem pszichopata valaki (eroszakos/gyilkol), addig hadd legyen kedvere bolond/zavart/nem-atlagos. ha meg eroszakos/gyilkol, akkor fegyhaz, maganzarka.

cath 2010.06.26. 16:10:44

Lili, itt most csernus kapcsán szerintem a szenvedélybetegekre asszociált mindenki, azok meg nem "kedvükre" azok, hanem egy idő után felötlik bennük hogy gyógyulnának. Ehhez kell többnyire segítő, mivel a legtöbb ember nem rendelkezik akkora akaraterővel, hogy csak úgy fogja magát és abbahagyja. Drogosoknál bonyibb is mert leszenk erősen elvonási tünetek. cigi, alkohol, játékgép, stb. csak az akaraton múlik.Ehez az akarathoz kell segítség. De nem az hogy leszarszemetezem és földbedöngölöm...

Lili 2010.06.26. 16:36:33

Ertem mar, koszi! Egyetertek. Foldbedongolesrol a hirhedt Darnell-trening jut eszembe. Nekem se szimpi, de a kollegam apja reszt vett, es azota se gyujtott ra.

Vlk 2010.06.27. 00:06:39

A pszichológia egy fasság. szerintem. beállítják tudománynak azt közbe nem is az. Azoknak akiknek pszichológusra van szükségük csak nem bírják elviselni hogy milyen szar a világ. És nekik van igazuk. És a pszichológusok úgyse tudnak rajtuk segíteni. Azok csak élősködnek. Sry ha moderálni kell. Btw remélem nekem sose lesz szükségem pszichológusra hogy még egy utolsót belémrúgjon.

Alienexperiment 2010.06.27. 00:26:08

LOST értelmezés elemzés nem lesz? Én egyet leírok röviden: Jakob és Lock(füst-szörny, hamis próféta, más, mint akinek látszik, stb..) a jóindulatú és a rosszindulatú magasabbrendű létforma, a sziget természetesen a Földet jelképezi, és a történet a történelmet. Linus a zsidókat jelképezi, (mindig a pénzt és a hatalmat választják, és ha kell bárkit/bármit feláldoznak érte, nem vezetők, mindenki látja, hogy valami nem stimmel velük: beteg lesz ott, ahol senki nem betegszik meg, "megöli" Jakobot, stb..) Richard és többiek (others) a régebbi emberek, (ankh, egyiptomi szimbólumok, kereszténység -és zsidóság- előtti vallás és tudás) akik már a mai emberek előtt is ott(itt) és Jakobot védik, és képviselik. DHARMA (DARPA) katonai kutatások, technológiát keresnek, de közben beláthatatlan károkat okoznak, tudnak védekezni "Lock" ellen (Area-51?) Shephard a hitetlen orvos (akinek állandóan bizonyíték kell, hogy Jakob az akinek mondja magát, a templom és az ott élők nem világosak (valamilyen természetfeletti tulajdonságú helyet -forrást- védenek, Claire a hamis próféta nője (a bailoni szajha?), Hugó a kiválasztott, a hírközlő, vele beszélnek, Whitmore is hatalomátvételre készül, (katonai puccs?) de az egész azt mondja, hogy váltás lesz. A szigetről sem lehet elmenni, (mintahogy a Földről sem) pedig sokan bármit megadnának érte. (ennyi a 609-es részig) Alienexperiment

zui 2010.06.27. 10:04:27

A pszichológusokkal az a baj, hogy „vak vezet világtalant” az esetek 99%-ban. ( A vak tök elvan a hazugságban, a világtalan pedig átmenetileg fény nélküli.) Csernus az 1%-hoz tartozik, de az ő tudása is csak részleges, így tényleg csak egy spec. rétegnek való a módszere. A módszer pedig nem jelent mást, mint a Megújulást egyfolytában és folyamatosan. Nos, ehhez kell rengeteg erő és szeretet. Ugyanis az erőt a szeretet adja. Ráadásul örökké keringenie kell, vagyis közösség szükségeltetik hozzá. Egy valódi közösségben nincs magány, nincs elkeseredés, a fény összetartja őket, mindenki fontos és mindenki a tudás egy részét hordozza. Senki tudása nincs kiemelve, még a vezetőé sem, hisz ő is csak rész az egészben. A valódi közösségben mindig van, lesz olyan ember, aki egy adott problémát már átélt, s képes volt abból kilépni ( megújulni). Így mindig mindenkinek van, lesz segítsége. http://www.youtube.com/watch?v=s1_fWVWw3q4&feature=related

cath 2010.06.27. 11:44:40

Vlk, barátaid, testvéred, anyukád, apukád, nagyid vagy valakid csak van.... Amikor szar történik veled, akár csak arrébblöknek a villamoson, és te elmondod neki, ő meg csak meghallgat, már akkor "pszichológusnál" jártál. Azaz a másik személy a puszta hozzádtartozásával, meghallgatásával beindít benned olyan folyamatokat hogy feldolgozd, és elfelejtsd ezt a sérelmet, hogy élhess nyugodtan és normálisan tovább. Van akit senki nem hallgat meg, vagy senki nem reagálja le a problémáit megfelelően. Az ilyen vagy bekattan, vagy előtte elmegy egy pót-anyuhoz. Ez a pszichomókus. Egy jó és értő pszichodoki nem is fog neked ötleteket adni, meg nem is siránkozik veled a történteken, csak meghallgat és feltesz 1-2-3-5 kérdést. Aztán hazamész és ha megválaszolod te magadnak azokat a kérdéseket, akkor "meggyógyulsz"- legalábbis az adott problémakörben.

cath 2010.06.27. 11:47:57

Egyébként csernus is kérdez, ha megfigyeltétek, csak ő előtte lehúzza a padlóig a beteget, majd ordibálva teszi fel a szembesítő kérdéseket. Szóval ez nem mindenkinek használ. vagyis inkább úgy mondanám nagyon keveseknek. a kérdések ugyanis már önmagukban általában olyan fájdalmasak, hogy azok széttépik a beteg azon részét amit ugye újra kell építeni vagy foltozni.

lololok 2010.06.27. 22:26:31

"A pszichológia egy fasság. szerintem. beállítják tudománynak azt közbe nem is az." Akkor mi tudomány? Érdekelne a listád, ami megmondja, hogy mi tudomány és mi nem az. "Egy valódi közösségben nincs magány, nincs elkeseredés, a fény összetartja őket, " Ezt megkönnyeztem :'( lav písz lav písz

zui 2010.06.27. 22:56:26

"Ezt megkönnyeztem :'( lav písz lav písz" Ha zsepire van szükséged, akkor küldhetek!

prágagyár 2010.06.28. 13:10:40

A Csernus jó diagnoszta de rossz gyógyító. Szerintem. A műsorát nézve érződik hogy eltalálja az emberek problémáit, de amikor megoldást mondja van hogy a falat kaparom akkora baromságokat képes összehordani.

Lili 2010.06.29. 10:36:07

radio vagy uj bejegyzes kb. mikor varhato?

M.A. 2010.06.29. 17:47:39

Új bejegyzés elvileg holnap, rádió leghamarabb jövő hét végén. Pár héten belül lesz blogtalálkozó is.

hacker001 2010.06.29. 21:22:43

Üdv mindenkinek! Rég írtam már, de az is bizonyítja, hogy éppen most írok, mert találtam egy nagyon jó cikket. Nem reklámozni akarom, de ezt mindenkinek el kellene olvasnia. Egy ötven körüli MAGYAR férfi írta. http://mariaorszaga.hu/index.php?menu=bovebben&kod=4620&rovat=

zip 2010.07.01. 01:01:28

http://noob.hu/2010/07/01/szamito_trukkok.png

ashrael 2010.09.14. 19:14:52

sziasztok. érdekes cikk, de szerintem nem kell ilyen messzire menni. az emberek alapvetően passzívnak és tudat nélkülinek vannak nevelve. általános dolog pl amikor a nő bejön, és közli hogy azért jött el szűrésre, mert fél attól hogy rákos lesz, mert sok a családjában a rákos megbetegedés. erre megkérdezem: és dohányzik? a válasz: igen. (persze hogy igen a válasz, hiszen érzem a szagán a füstöt) ilyenkor megkérdezem hogy el szokta olvasni ami a cigarettás dobozra van írva? hogy rákot okoz? erre a válasz természetesen kitérő. érdekes hogy ez a kitérő válasz megfigyelhető azoknál a betegeknél is, akiknek nagycsaládjuk van(azaz kb 3-4 gyerek) és mellette ismert tüdőrákos betegségben szenvednek ÉS(!) TOVÁBBRA IS DOHÁNYOZNAK. akkoris ha ez a rákféleség már áttétes. nos, ennyi tudatosság után mégis mit várunk az emberektől???!!!

Vándor 2010.09.14. 19:28:15

Azért azt tegyük hozzá, hogy az a bizonyos felirat a cigisdobozokra nem biztos, hogy azért került rá, hogy kevesebben dohányozzanak, és egészségesebb legyen az ember. Akik ezt kitalálták, nagyon jól tudták, hogy ettől senki nem fogja letenni a cigit, viszont azzal, hogy a dohányos naponta szembesül a felirattal, naponta tudatják vele, hogy ő bizony rákos lesz, akkor eléggé megnő az esélye annak, hogy tényleg rákos lesz. Ugyanakkor érdekes jelenség, hogy azért lehet találni szép számmal olyan dohányosokat, akik egész életükben szívtak, mégis nagyon szép korokat megélnek, súlyosabb problémák nélkü. Én személy szerint nem dohányzom, zavar is a füst (pl. télen egy zárt szórakozóhelyen katasztrófa), és nem is tudom felfogni, hogy mások miért dohányoznak. Ugyanakkor nem vagyok biztos benne, hogy a dohányzás tényleg annyira káros, mint amilyennek beállítják.

Lazur 2014.09.29. 19:02:02

Mi a helyzet az írással?
Ha hang csatornát érint az olvasás, akkor maga az íráskép is hordozó.
Kezdettől fogva, már a betűvetés is egyfajta mágia ilyen megközelítésből.

Ehhez szemlélethez ajánlanám az alábbiakat.

Egy pulóvert a hidegben?
handmadefont.com/wp-content/uploads/2013/10/Knitted-red-poster.png

Valamit, ami nélkülözhetetlen az ünnephez?
handmadefont.com/wp-content/uploads/2013/06/new-year-ball-font-poster1.png

Komplett ábécék állnak rendelkezésre, ó vajh' mikor fog a csapból is ez folyni.
www.handmadefont.com/product-category/fonts/

emberneve.gyufa 2014.09.29. 21:34:38

háát igen így új design-al már nincs sok értelme a sztorinak amit a cikkben mesél TB :D

dangbird 2014.10.20. 15:04:02

Gyufa: most néztem meg a két videót, amit linkeltél, ezt írtam kommentben az újságra, amit Harry olvas (PORN):

The image is actually very complex. "Forecast: the prophet says SPELLBOUND PORN TODAY" - "some sunshine" in contrast with "bad news". "Bad news" connected with "breaking news" by similar black background (real newspapers never vary their typography in such a confusing manner! - and they would never use a headline literally saying "bad news"...), thus leading us to the right side. (The left side of the frame is "load bearing" while the right is "auxiliary", this is a basic photography/cinematography fact.) And look, the hand with the pointing finger changes direction (again, with the confusing design incoherence...), pointing to the word "MASON" and to Malfoy and his mom, "fallen from grace", leading to the bottom right corner conclusion of DEATH, "bolstered" by the promise of SECURITY. (Fear programming, also common in mass media.) If anyone wants me to give a detailed, rational explanation of all this crazy stuff, be reminded that all this is meant for your *subconscious*, which is *not* rational. (In dreams stuff gets interlinked very much like this, and everything checks out - until we wake up and none of it makes any sense anymore.)

emberneve.gyufa 2016.02.20. 14:09:22

Habony új nőjének a kiállításnak a címe: Baby, its cold outside.
Egyébként dubstep szövegekben a leggyakrabban hallani.
süti beállítások módosítása