HTML

A Játék Neve: Föld

Ez a blog arról szól, hogy hogy működik a világ valójában. Túl a látszatokon, a manipuláción, a mindent átszövő hazugságon és felelősséghárításon. A jelenkor eseményeinek mozgatórugóival is foglalkozik, ahogy a régmúltba is tapogatózik visszafelé, egészen az emberi lét kezdeteiig. Mindez egy sokéves kutatómunka eredményeire támaszkodik. A blog korábban "2012 blog" címen működött a blogol.hu szerverén. Kapcsolat: blog2012 kukac freemail ponnt hú!

Friss hozzászólások

  • Lazur: @Nikiló: www.youtube.com/watch?v=TQcqOW39ksk Apropó, és az már smafu, hogy a kínaiak azért akarnak... (2023.09.15. 00:32) Emberek, Irányítók és a Háttérhatalom
  • Gergő92: Nem csak én szoktam néha felnézni ide. :) (2023.01.18. 00:00) Mire készülnek a Marson?
  • Lazur: Ez egész friss: futureofhumanity.report/en www.youtube.com/watch?v=MYJFc3vA6N4 Csak a rotary klu... (2023.01.10. 18:29) 2019
  • Lazur: Szűk tíz évbe telt, de lassan a híradóba is bekerül ahogyan Kínában készülnek a cellák. www.youtu... (2022.12.05. 01:07) AUTOKRÁCIA (szerk)
  • Gergő Bohrát: A mostani események fényében bár 10 év késéssel, vagy inkább több, de csak efelé haladnak a dolgok... (2022.04.23. 22:12) A Jobbik és az Irányítók
  • Lazur: 2012 helyett 2021, de itt a mátrix 4. része: www.youtube.com/watch?v=JQVHrXek73E (2021.12.17. 20:30) Előadás videó - A Mátrix-trilógia (szerk)
  • Kápráz: ...Történt egyszer, hogy Noé szőlőt telepített, de a bortól megrészegedvén meztelenül feküdt sátrá... (2021.12.11. 21:02) Előadás videó (szerk)
  • maztro: @Gergő Bohrát: Szeretnek minket behúzni a csőbe, a cikk lényegében minden pontján prezentálja azt,... (2021.08.26. 05:03) Menetrend (szerk)
  • dangbird: Új nagy ívű, félelmetes novella a személyes blogomon: marioatreides.blog.hu/2020/01/06/nem_tehete... (2020.01.06. 10:36) Olyan, mintha
  • dangbird: ferfiakklubja.hu/fk_magazin/az_fk_noi_tamogatoi_korebol/amikor_nem_fogadjuk_el_a_ferfi_es_no_kozot... (2019.11.13. 10:09) A házasságról

Utolsó kommentek

Programozás és média - bevezetés

2010.05.30. 11:27 dangbird

Programozásról szóló sorozatunk első részében, mintegy bevezetőként, vázlatosan végigmegyünk azon, hogyan is működik a média valóságformáló ereje – a következő cikkekben pedig egy-egy programozási módszert fogunk részletesebben megvizsgálni.

Először is állapítsuk meg a következőt: a világról szóló ismereteid 99.99%-át más emberektől nyered különböző kommunikációs csatornákon át. 0.01%-át közvetlenül önmagad szerezted. Így nézve, a tudásod 99.99%-a valójában HIT, hogy az embertársaid azért osztják meg veled a megszerzett tudásukat, mert ily módon hatékonyabban tudunk kooperálni egymással a sikeres lét érdekében. Még az olyan triviális igazságok, mint hogy a Föld gömbölyű, is ezen alapulnak (hacsak nem utaztad körbe ténylegesen). Az emberek közötti információáramlás redundáns, ami azt jelenti, hogy egy adott csomópontból származó információ jár körbe közöttünk. Egy információ akkor hiteles a számodra, ha a "forrás" hiteles, a "forrás" pedig: az a csomópont, ahonnan kaptad az információt, és nem a kiindulási csomópont. A kiindulási csomóponttal általában nem vagyunk tisztában, így ha az egyetemen egy plutónium-izotóp tulajdonságairól tanulsz, nem törődsz vele, hogy az ismeretet melyik kutató szerezte meg, a professzor és a mögötte működő intézmény hitelébe vetett bizalom elég. Ha egy gráfként rajzoljuk fel az emberek közötti információáramlást, megkapjuk azokat a személytelen intézményrendszereket, amelyeket a gráfon belül egy zárt egységként bekarikázhatunk, és a karikára ráírhatjuk, hogy AUTHORITÁS. Ha ezen karikák közül elég sokba behelyezünk egy olyan csomópontot, amely forrásként működik és mi irányítjuk, viszont maga a csomópont az emberek számára ismeretlen, akkor gyakorlatilag mi irányítjuk azt, hogy mi igaz, és mi hamis – és mivel a valóságot az emberek értelmezési szűrőkön keresztül vizsgálják, még olyasmit is el tudunk hitetni velük, ami ellentmond a 0.01% személyes tapasztalatuknak.

Pontosan hogyan is lehetséges ez? Az >élet értelméről< szóló bejegyzésben már tulajdonképpen ott is volt a megfejtés:

Mi a különbség, általában, a hétköznapi ember számára, a valóság és az illúzió között? Ha én egy majmot látok a csilláron hintázni, te pedig nem, akkor az a majom nem valóságos, hanem én képzelem vagy hallucinálom. Ha mindketten látjuk a majmot, ugyanazt a majmot, akkor tekintjük valóságnak. A valóság tehát a „kollektív illúzió” – egy információ minél szélesebb körben terjed tova, annál „valóságosabbá” válik.

Az ember téved. Megcsalják az érzékszervei, s még jobban megcsalja gondolkodása, amely az érzékszerveken keresztül felvett információt feldolgozza, rendszerezi. Hogy a tévedés esélyét csökkentse, a kollektíva erejét hívja segítségül: a világról szerzett ismereteit nem csak azért osztja meg embertársaival, hogy segítsen nekik is több információhoz jutni, hanem hogy visszacsatolást nyerjen: vajon a másik embernek mi a véleménye, vajon ő is így gondolja-e, így tapasztalta-e? Valóságfelfogásunkat tehát alárendeljük a kollektív valóságfelfogásnak. Gyárilag így vagyunk tervezve, hiszen önerőből legfeljebb Tarzan-szintig juthatnánk a dolgok megismerésében, ha valóságértelmezésünk alapelemeit nem mind készen kapnánk gyerekkorunkban a szüleinktől és a bennünket körülvevő többi felnőttől.

Az emberiség valóságértékelése tehát sajnos demokratikusan működik: az az igaz, amit a „többség” igaznak vél. Az emberi vélekedések azonban súlyozódnak attól függően, hogy a vélekedés kitől származik. Az >Irányítók< ezzel éltek vissza, amikor tekintélyes tudományos intézményekbe épültek be, illetve saját tudományos intézményeket is létrehoztak, amelyek komoly erőfeszítéseket tettek, hogy valós, tudományos eredményeket mutassanak fel s ezzel tekintélyre tegyenek szert, jócskán megsúlyozva az általuk terjesztett hazugságokat is.

Azután jött a média. Az emberek közötti információáramlási gráf szerkezetét a központosított média alapjaiban változtatja meg. Ugyanis technikai úton létrehoz egyetlen központot, amellyel jóformán minden ember közvetlen kapcsolatban van, így ha az onnan származó információ hitelességét le akarja ellenőrizni, általában nincs hova fordulnia: a többi ember számára is ugyanazt az információt közölték, így ha a valóságértelmezését az ember tesztelni akarja, csak az övével azonos, már eleve feldolgozva kapott információkkal fogja tudni összevetni a sajátját, ha más emberekkel érintkezik. Ugyanezt a központosított információelosztást biztosítja egyébként a Marx által megálmodott központosított, ingyenes és általános iskolarendszer, ahol a politikai vezetéstől, illetve – elsősorban – az ő környezetükben „láthatatlanul” létező emberektől függ, hogy mit tanítanak a gyerekeknek.

Láthatatlanság címszó alatt (mint a bejegyzésből már kiderül) semmi misztikusra nem kell gondolni: ha a központi elosztórendszer nem informálja az embereket arról, hogy én létezek, akkor a kollektíva valóságérzékelésén kívülre kerültem. Ehhez nem kell egy titkos földalatti bunkerban bujkálni, csak a kamerák látószögén kell kívül maradni…

49 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekneve.blog.hu/api/trackback/id/tr886226045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

M.A. 2010.05.30. 11:34:52

Nesztek új bejegyzés. Tudom, hogy rövid, de már készül a következő...

vica 2010.05.30. 12:35:13

Már vártam.:) "Valóságfelfogásunkat tehát alárendeljük a kollektív valóságfelfogásnak." Röviden: Birkák vagyunk, beeeeeeeeee...

Vlk 2010.05.30. 12:44:04

Fasza :) Egyébként, azon gondolkozom, bár ennek a cikk nem mond ellent, hogy végül is szükségünk van erre a kollektívára, csak hát, megfertőzni azt ami erőssé tesz minket, nagyon tapló dolog :P Az a baj hogy attól még hogy valaki szkeptikusan áll hozzá a dolgokhoz, az "az ellen nem véd", mert aki szkeptikus egy dologgal szemben az sebezhetőbb egy másik dologgal. Pl vallás vs evolúció vs ufók, a true ateisták gyakran hisznek az evolúcióelméletben mert tetszik nekik hogy van valami elmélet ami még tudományos is és szembehelyezkedik a buta vallásokkal, az ufó hívőknek meg tetszenek az ufós történetek a gyengéik, hamarabb elhiszik őket, vagy ha elsőre nem is, rájuk ragadnak a dolgok, beépül a világképükbe. Hát a túl-vallásosokat meg gondolom nem kell bemutatni senkinek, amikor valaki azt hiszi hogy azért mert ő néha bemegy a templomba, elátkozhat bárkit. :P Vagy lehet intelligencia kéne, de egy intelligensebb ember úgyis mindig befolyásolni tudja a kevésbé intelligenset, szerintem, hiába nagyon intelligens a kevésbé intelligens. Meg ha egyszerűen megbízol valakinek aki visszaél ezzel, ott nincs is szerepe az intelligenciának. Pl mindig utáltam az olyan vicceket ami azon alapul hogy mondanak nekem valamit, amitől nem tudhatom hogy most igaz vagy nem: pl: "ú bazz eltűnt a kulcsom! hogy jutunk be?" én meg elhiszem, ő meg: "jaaj csak ugratlak, ne higgy már el mindent!" hát kösz bazdmeg :D Bár szerencsére ezeket inkább csak a tizenévesek csinálják.

M.A. 2010.05.30. 13:13:04

Volt egy pszichológiai teszt, ahol két négyszög területét kellett összehasonlítani, A egyértelműen nagyobb volt, mint B, csak éppen 10 emberből 9 beépített volt, és azt mondta, hogy a B a nagyobb, és a 10. rendre ugyanezt válaszolta, mikor ő került sorra utolsónak, noha utólag, mikor beavatták abba, mi történt, mindegyik elmondta: LÁTTA, hogy az A a nagyobb.

zip 2010.05.30. 13:22:25

Alapvetően igazad van. A Föld gömbölyűsége talán nem a legjobb példa, mert részlegesen ugyan, de magad is ellenőrizheted a modellt. Beépülés tudományos szervezetekbe, megint csak igaz. Mégis azt mondom, ezen a téren azért korlátolt az eszköztáruk, mert működnie kell a modellnek, különben az ipar nem veszi át, és nem válik ismertté. Persze a tudományon belül is vannak területek, ahol nagyobb lehetőség van a manipulációra. Vegyük például Einsteint! Igazi zsidó, akit dolgozata után évek alatt felkapott a szintén zsidó sajtó, és mindmáig futtat, így aki esetleg lecserélné, továbbfejlesztené elméletét, azonnal kizárja magát a "tudományos eszmecseréből". Nem beszélve arról, hogy elmélete miképp csapódik le a köz számára? "Nem baj, ha csalok, hiszen mindent meg lehet magyarázni. Minden relatív..." :P Nem azt mondom, hogy ne működne a modellje, csak már volna jobb is, ha nem vált volna ennyire dogmaszerűvé. Lásd Dobó Andor. A média manipulálása témakört egy képpel egészíteném ki: http://vigilantcitizen.com/wp-content/uploads/2010/04/media-ownership.gif

Majomház 2010.05.30. 13:35:07

mikor lesz folytatás, júliusban?

M.A. 2010.05.30. 13:37:16

Nem, már megírtam, úgyhogy holnap vagy holnapután.

zip 2010.05.30. 13:38:22

Nem rég gondolkoztam ezeken az "igaz ateistákon". Arra jutottam, hogy, még ha nem is hisznek benne, nem értik a vallások szerepét. Első sorban a közösség életmódjában betöltött szabályozó szerepüket, melyek biztosítják a hatékony működést. A mindenek felett álló Isten valójában a közösség végtelenbe nyúló életpályája, melyhez képest az egyén csak egy rövid pillanatig létezik, és tesz ennek az Istennek a kedvére, hogy majd szebb életet kapjon a másvilágon, vagy a következő születésekor.

Alienexperiment 2010.05.30. 16:42:21

HIBÁS felfogás hogy vallás VS tudomány, mert ami nekünk csak hiedelem, meg olyan amiben hinni kell, az csak nekünk ismeretlen alapokon nyugvó tudomány, szerintem az okkultizmus/paraképességek/stb. ugyanolyan, mint az egyszeregy, csak mi nem ismerjük a szorzótáblát. Egy magasabb szintű helyen ez nyilván nem így van, az már más kérdés, hogy ehhez nem elég ismerni, valószínű beépített genetikai-szellemi dekódolók is kellenek, ami a HSS-ben (homosapienssapiens) csak hibásan/sehogy vannak meg. Alienexperiment

Levi 2010.05.30. 17:35:01

Alienexperiment Szerintem meg vannak ezek a HSS-ben is. De mit értel genetikai-szellemi dekódolókról pontosan?

b_alin 2010.05.30. 20:14:39

Az ateisták azért nem hisznek istenben, mert azt hiszik hogy a vallásos ember tudni véli hogy mi az isten, megcáfolnak egy hamis istenkoncepciót, és azt hiszik hogy megcáfolták isten létét. Az atesiták hatalmas tévedése hogy lehet tudni mi az isten. Amíg nem barátkozik meg az ember a gondolattal hogy nem tudhatja, vagy az egyik ostobaságba kavarodik bele, vagy a másikba. A tudomány is ugyanolyan bizonytalan. Egyedül az menti meg az érvelést sok esetben hogy bonyolultan hangzik, és nem menő nem érteni. Így van ez a pénzzel is, mindenki gdp-ről beszél, de azt se tudják hogy hogy jön létre, és mi a célja.

Alienexperiment 2010.05.30. 20:48:37

Elvileg megvannak a képességek, de (kevés a paraképességű és/vagy hibátlan fizikumú ember) (UFÓS) beszámolók alapján degenerálódott módon, állítólag a tobozmirígy, ami TOBOZ alakú, és sok ókorí reliefen látható pl. sumér ábrákon, hogy a GÉNIUSZok csuklójukon valamilyen csattal a másik kezükben egy TOBOZT tartanak, csak az érdekes, hogy a XX.sz.-ban tudták beazonosítani, hogy mi is ez a mirígy. Ki tudja milyen egyéb szervek vannak még csökevényesedett formában az emberben. A körtefejű alienek szerint ez a KEVEREDÉS miatt történt, ugyanis 5 különálló faj lakott itt, és az egymással történt keveredés kioltotta a faji jellegzetességeiket, lehet ennek az utóhatása a mai is tartó eröltetett keveredés, főleg a fehér embert akarják megszüntetni. Alienexperiment

Kang 2010.05.30. 23:50:28

Én azt tartom nagyon érdekesnek, hogy végső soron a temporális lebeny felelős az "istenkép"-ért. Igen, de ez a lebeny is véletlenül fejlődött ki, mint maga az emberi faj (és maga az egész világ)? Mert, ha a vallásos eszmék hátráltatnának egy fajt, akkor az evolúció során miért fejlődött mégis ki, mint az öt ujj, vagy a szemöldök? Mert mi szükség van szemöldökre?? Stb.

Vlk 2010.05.31. 01:43:40

mondjuk ez a miért van szükség szemöldökre dolog cáfolja kicsit a hagyományos, Isten teremtette az embert (közvetlenül) világképet is és az evolúciót is. Egyébként arra pont lehet szükség: nemjó az ha az izzadtság belefolyik a szemedbe és nem látsz tőle :D De például az hogy miért van a bálnának testen belüli lába meg medencecsontja. Ez talán inkább az evolúcióelméleteseket bátorítja, bár attól még hogy van lába a bálnának, az is lehet hogy egy fél-isten, vagy egy nagyon okos halandó lény "találta ki", vagy "alakította át" a bálnát. Vagy Isten teremtette így, azért hogy kételkedhessünk benne ha úgy esik jól. :P Alien, azért nagyon sok olyan dolog van ami ilyen dogmatikus hogy hinni kell benne, aztán meg kiderül hogy hazugság. Jó nem állítom hogy az okkultizmus minden ága baromság, és a paraképességekkel rendelkező emberek csalók, de azért akad bőven. Úgy egyébként könnyű volna, ha valami az agyunkban megmondaná nekünk hogy mi az igazság és mi hazugság (és persze nem hazudna :P), de felteszem az emberek élete nem erről szól, ezt a fajta testet nem erre találták ki. Kérdés hogy alapból ilyennek kell lennie az embernek, vagy valami gonosz erő megváltoztatott minket nade, amíg (például bennem) nincsenek ilyen dekódolók, addig szerintem teljesen helytálló az a megállapítás, hogy a világot legtöbb esetben hittel ismerjük meg. Tudománynál, vallásnál, természetfölötti dolgoknál és összeesküvés elméleteknél is.

Adri 2010.05.31. 09:08:04

A múltkor egy tv adón láttam a holdraszállásról készült dok.filmet, amiről nyilvánosságra jutott, hogy a Földön készült, stúdióban (a you tube-on az angol változat fenn van). Megtekintése után, pont ez a kérdés fogalmazódott meg bennem: valójában fogalmunk sincs mi történik a világban, hiszen nagyon pici részét ismerjük csak saját megfigyelésünk alapján, óriási részét (99,99 %) a média és egyéb fórumba vetett hitünk határozza meg. Tehát , sokkal több lehetőségünk lehetne mint "hisszük" :)

M.A. 2010.05.31. 09:55:02

Kang: semmi se fejlődött ki és semmi se véletlen. Ha tudni akarod, minek van szemöldököd, borotválgasd egy pár hétig. Amíg evolúciósan teszed fel a kérdéseket, mindig rossz válaszokat fogsz csak találni. Amúgy a temporális lebeny pont fog szerepelni a mai bejegyzésben. Elvileg abból is ki fog tűnni, hogy az emberi fajt szándékosan tervezték manipulálhatóra. Vlk: Nincs lába, csak úgy nevezték el a csontot. (Lásd "farokcsont".) Medencéje azért van, hogy tudjon szülni. Nézd meg a Kent Hovind szemináriumot a bonanzán. Adri: Az űrkutatásos bejegyzést ajánlom figyelmedbe. Nem stúdióban készült.

cath 2010.05.31. 11:48:35

négyszöges kisérlet: különböző hosszúságú vonalakkal- a klasszikus, de azért nem "rendre" mondták azt az emberek, amit a beépítettek, csak a 60-70 %-uk. Attól függetlenül, hogy látták hogy melyik a hosszabb. Vagyis csak az emberek 70 %-a birka, 30 % vállalja amit lát, még ha előtte 9en "nem úgy látták" akkor is.

cath 2010.05.31. 11:58:37

És akkor azokkal a nőkkel mi van evolúciósan, akik kiszedetik az egész szemöldöküket és aztán ceruzával rajzolnak maguknak, vagy tetováltatnak egyet :)?

Vlk 2010.05.31. 12:14:51

azok evolúciós zsákutcák :D

Diodara 2010.05.31. 12:48:53

M.A. - gázába tartó segélyhajók, kurd támadás, muszlim felszólítás, koreai helyzet. Sokak szerint most Júniusban kezdődik a móka és Novemberre az egész Föld lángokban fog állni. Vélemény? :)) Hogyan fogunk mi így Szeptembertől blogtv-t nézni? :D

M.A. 2010.05.31. 13:47:37

Igen, a júniusi forgatókönyvről én is tudok. Ha igaz, akkor sehogy se lesz semmilyen tévé.

zip 2010.05.31. 16:46:17

Az evolúciót vitatni lehet, de az igaz, hogy jól leírja a fajok fejlődését. A jelenségre vannak más tudományos elméletek is, melyeket szintén győzelemre lehetne vagy lehetett volna vinni, hiszen a sokak által kritizált leleteken túl vannak olyan kiindulási adatok, melyeket nem tudunk figyelmen kívül hagyni. Például: különböző színű tulipánok szaporodásának jellegzetességei, a tulajdonságok ez esetben egyértelmű öröklődése. Ha ezt a folyamatot visszagörgetjük sok-sok generáción át, magyarázatokat keresve kérdéseinkre, előbb-utóbb valószínűleg egy evolúcióhoz hasonló elmélethez jutnánk.

hacker001 2010.05.31. 17:33:23

Magyarország jelenleg nem tud háborúzni. Nincs abban a gazdasági helyzetben, igaz, megerősödni csak a Trianon előtti ország képes. Viszont a Haza visszafoglalása meg csakis egy erős országgal lehet... Az erkölcsi válság felszámolása csakis a Magyar Szent Korona értékrend alkotmányának a visszaállításával lehetne. De amíg az agymosott nép a liberalista oldalt (a hasonlatom teljes, tehát a liberalizmus maga az erkölcsi szemétdomb) támogatja, addig nem lehet megszavaztatni a régi-új alkotmányt... Melyik volt előbb: tyúk vagy tojás... XD Mi Magyarország igaz őstörténete? Mert nagyon nem az, amit az iskolában tanítanak.... Júniusi eseményekre: Ha viszont elfúj ide is a háború szele , a magyarság felett van a Boldogasszony védő keze, a Gondviselés. Csak ebben bízhatunk. MA: 1 nagyon fontos kérdésre légyszíves mondj választ: Mikor lesz újra Nagy-Magyarország? Mert én szeretném beutazni minden részét a barátaimmal egy 2 méteres Árpádsávos zászlóval. :) De azt nem állnám meg sírás nélkül.

Diodara 2010.05.31. 17:55:55

hacker: ha a hírek igazak, akkor hamarosan. Méghozzá azért, mert a beáldozott Izrael után itt kialakul egy vezető zsidó réteg a betelepedettekből, meg a most még bújkálókból, visszaszerzik a történelmi Mo területét, mint hű magyar hazafiak, és ezután magyarnak álcázva tengetik tovább tébolyult életüket. Ennek az előkészítése zajlik most Zorbán Viktorviktor által, és ezt jó volna megakadályozni. Mert mindeközben az igaz magyar népet kiirtják.

Alienexperiment 2010.05.31. 18:15:10

M.A. Elvileg abból is ki fog tűnni, hogy az emberi fajt szándékosan tervezték manipulálhatóra. Sajnos ezt mondja Lacerta is az interjúban: (remélem nem ez a teljes igazság) http://www.paranormal.hu/articles.php?article_id=7 Alienexperiment

Vlk 2010.05.31. 22:49:35

zip: de az öröklődés, a mutációk, és az evolúciós elmélet 3 különböző dolog, ezek egyáltalán nem perdöntő bizonyítékok. És az evolúciós elmélettel nem azok a problémák hogy a jelenlegi tudásunk szerint, elméletben nem lehetségesek, hanem hogy gyakorlatban elképzelhetetlenek, mert annyira kicsi a valószínűség egy véletlenül bekövetkező, kedvező mutációra, és annak fentmaradására. hacker: tehát szerinted ha a holnapi nap kijelentené 5-6 ország hogy a nagymagyarország területeit átadja magyarországnak, csak úgy, akkor magyarország hirtelen megerősödne gazdaságilag, morálisan, és hirtelen összefognánk (a magyar területeken lévő románokkal szerbekkel szlovákokkal)? Vagy ehhez mondjuk az is kellene hogy ez az 5-6 ország gyilkolja le, vagy erőszakkal költöztesse ki a nagymagyar területeken lévő románokat, szlovákokat, németeket, szerbeket, olaszokat meg nemtomkiket? És akkor hirtelen máshogy fog kinézni a térképünk, meg lesz pár bányánk meg földünk meg tengerpartunk, és rettegjen amerika? Azért az nagyon tetszik hogy Boldogasszony védő kezét, és nagymagyarország visszafoglalását egy posztban említed. Kérlek egyébként, ne sorolj a liberálisokhoz, én is magyar vagyok, csak ez az egészségtelen büszkeség nem tetszik, ha valaki a nagymagyarországot akarja vissza, merthogy az milyen menő lenne. Akkor már inkább legyünk mi az új amerika és tartsunk fent "rendet" a földön, nem? :P

vica 2010.05.31. 22:59:51

Diodara, ha hagyjuk magunkat kiirtani. Én nem hagyom.

M.A. 2010.06.01. 09:27:13

"tehát szerinted ha a holnapi nap kijelentené 5-6 ország hogy a nagymagyarország területeit átadja magyarországnak, csak úgy" - akkor Magyarország jelenlegi vezetése nem fogadná el. A Szovjetunió felbomlása után Ukrajna felajánlotta a Kárpátalját, de az Antall-kormánynak nem kellett. Úgyhogy legfeljebb autonóm területté válhatnak.

Diodara 2010.06.01. 09:40:54

Vlk, olvasgass a szent korona tanról.

Vlk 2010.06.01. 12:37:55

M.A. - igen én is hasonlóra gondolok egyébként. wikipedián nézegettem a szentkoronatant, ezt írta: "4. A Szent Korona tagjai a Szent Korona országainak polgárai. Tehát a magyar nemzet és az együttlakó vendégnépekre is vonatkozik" "5. Mivel a Szent Korona a legfőbb szuverén, a Szent Korona-tan nem ismer el fölötte álló személyt. Ezáltal a Szent Korona tagjai, vagyis a polgárok egyenlőek, közülük senki nem uralkodhat a másikon, tehát a Szent Korona-tan eleve kizár minden diktatúrát." Namost, ezek alapján minden maradna a régiben, senki nem erősödne sehová :) Ugyanis a szent korona polgárainak nagy része nem akar a szent korona polgára lenni, és ha a szent korona nem kényszerítheti őket erre akkor ez így is marad.

M.A. 2010.06.01. 12:42:07

Szent Korona tan címszó alatt sok baromságot is összehordanak, aminek semmi köze a Szent Koronához. A Szent Koronának kurvára nem tagja az, aki nem magyar identitású, akármilyen állampolgárságú vagy akármennyi ideje lakik itt. A Szent Koronát pedig felerészben képviseli a nemzet és felerészben a király, tehát egyáltalán nem egyenlőek a tagok.

Vlk 2010.06.01. 12:48:29

Nade, akkor felteszem a nem magyar indentitásúak földje sem a Szent Korona Földje. Hanem az Szent Korona földje az az, ahol a Szent Korona polgárai élnek. Tehát a mai Magyarország + a külföldi magyarok földjei.

M.A. 2010.06.01. 12:52:21

A Szent Korona földje a Kárpát-medence, afelett tulajdonjogot senki nem szerezhet, sem magyar, sem idegen.

Lili 2010.06.01. 13:06:07

Én vajon magyar identitású vagyok?

Vlk 2010.06.01. 13:24:24

De ha a Szent Korona a magyaroké, márpedig szerintem a magyaroké, hiszen ők találták ki, az ő jelképük, az ő akaratukat jelenti, akkor ha azt mondod hogy a Kárpát medence a Szent Koronáé, örökké, akkor az kicsit olyan mintha azt mondanád hogy a Kárpát medence a magyaroké, örökké. Most az lényegtelen hogy egy magyaré vagy sok magyaré, szerintem. Lili: ezt csak te tudhatod. Nem értem mire akarsz célozni. :)

M.A. 2010.06.01. 13:37:17

A Szent Korona nem a magyaroké mint tulajdon, hanem Jézus Krisztusé.

Lili 2010.06.01. 14:05:59

Mitől magyar valaki az okos kívülállók szemében? Az, hogy én annak tartom magam, gondolom, édeskevés.

zui0725 2010.06.01. 14:07:00

Jézus Krisztusban pont az a legcsodálatosabb,hogy a nemzetek felett állt! "Én vajon magyar identitású vagyok?"- Ha az önzetlen szeretet már élő benned, akkor igen!

Lili 2010.06.01. 14:10:18

És ha egy ausztrálban élő az önzetlen szeretet, akkor tiszteletbeli magyar?

Lili 2010.06.01. 14:35:57

M.A. az alábbi részeket igaznak tartod? "1038. augusztus 15-én, Nagyboldogasszony napján államalapító király, I. István király Fehérvárott a Mennybe emelt Szűz Mária templomában országát a korona képében a Mennybe emelt Szűz Máriának ajánlotta fel. Célja egy, az Ég és Föld között létrejött szerződés létrehozása volt, mely a Kárpát-medencét Szűz Mária országává tette, úgy, hogy ezen a földi hatalmak se változtathassanak." " A Szent Korona-tan összefoglalása [szerkesztés] 1. Őfelsége a Szent Korona jogi személy 2. A Szent Korona a magyar állameszme megtestesítője 3. A Szent Korona teste az ország teste, vagyis az ország földje 4. A Szent Korona tagjai a korona országainak polgárai 5. A Szent Korona minden hatalom és jog forrása, a legfőbb felség 6. A Szent Korona a mindenkori uralkodó fölött áll, az uralkodó a Korona nevében kormányoz" (Wikipedia) Eretnekséget kérdezek: ha én kitalálom, hogy valamilyen általam kiválasztott tárgy lesz a záloga "Ég és Föld között létrejött szerződés"-emnek mondjuk az ingatlanom és a rajta élő családom számára, akkor az gyakorlatilag mit jelent? Tudom, azt írod, hogy régen a királyok közvetlenül Istentől kapták a hatalmukat, de mégis hogyan? Nekem ez alapján, amit a Wikipedia ír, magasztos, de üres szöveg az egész. Mint mindennel kapcsolatban, amit a blogban olvashatunk, ezzel kapcsolatban is az a kérdésem: mi ennek a konkrét, gyakorlati hatása az egyes emberre? Ha kitörlöd, az is válasz, mint máskor is a nagy hallgatás. Igen, a fórumban is kérdezhetnék, de most emiatt nem regisztrálok vissza.

PL 2010.06.01. 15:15:25

A júniusi forgatókönyv nagy vonalakban mirol szollna?

M.A. 2010.06.01. 15:24:48

Nem tudom, az 1038-as sztoriból mennyi igaz, a Fehérváros történet már bűzlik (soha nem volt ott a főváros, síkságra és főleg mocsárra nem szokás királyi várat építeni, és mellesleg hol a romja?), mint ahogy az is furcsa, hogy csak 1038-ban került volna Mária a képben, főleg egy Ég és Föld közötti szerződés, hiszen már a Szent Korona elkészítése is az volt. ("A magyaroknak az a Szent Korona, ami a zsidóknak a frigyláda", ezt még zsidó történészektől is lehet hallani!) A Szent Koronához két fél kellett, nem elég az emberi szándék, a beavatást az ember mindig egy magasabb szellemi hatalomtól kapja, így valamiféle szellemi hatalom "közbenjárása" kellett ahhoz is, hogy a Szent Korona egy "véletlenszerűen kiválasztott tárgyból" olyan szent ereklyévé válhasson, amelynek tényleges beavató működése van.

Diodara 2010.06.01. 18:20:21

Oké, akkor kibővítem. Olvasgassatok a Szent Koronáról és ne a wikipediában. Bazdmeg...

Diodara 2010.06.01. 18:50:05

Nah bocsánat, csak kissé feldúlt állapotban vagyok, bazdmeg visszavonva.

zui 2010.06.01. 19:08:16

Dúld magad vissza úgy, hogy adsz ajánlott irodalom felsorolást, vagy linkeket!( Köszönöm.)

Diodara 2010.06.01. 21:45:48

http://postaimre.euroweb4you.eu/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?18 Itt van sok link, hivatkozás, könyvcím, valamint Dr. Tóth Zoltán József-nek vannak érdekes előadásai a témában, de gyakorlatilag rágugliztok előadásokra, könyvekre, és lesz összehasonlítási alap. Persze ma már van némi hozzáköltés a dologhoz, de átfogóbb képet adhat a szellemiségéről a kis utánajárás.

eszakifeny 2010.11.12. 08:54:40

Szia Bálint! Ez a komment csak a programozás mint szó miatt tartozik ide. Nézem az előadás videót, és elhangzik ott is, hogy programozó a szakmád. Érdekes egybeesés, hogy szakközépiskolai tanulmányaidnak épp ezt választottad, illetve azóta tanulmányozod az elmeprogramozást is. Az új felvétel az előadásmódból és a technikai körülményekből adódóan is sokkal jobban érthető. Üdv, Lili

zui 2010.11.14. 09:51:36

http://www.youtube.com/watch?v=fTWX2p0RVH4&feature=related

2012 2010.11.21. 18:48:58

http://www.youtube.com/watch?v=f9_xuUALI2M Poén. Ezt így meg lehet mutatni embereknek, akiknek az alapok elfogadásával is problémáik vannak. (Felhívva a figyelmüket a feltöltés dátumára is!) Egyébként a videó készítőjétől hamarosan pár dokumentumfilm megy fel a bonanzára.
süti beállítások módosítása