HTML

A Játék Neve: Föld

Ez a blog arról szól, hogy hogy működik a világ valójában. Túl a látszatokon, a manipuláción, a mindent átszövő hazugságon és felelősséghárításon. A jelenkor eseményeinek mozgatórugóival is foglalkozik, ahogy a régmúltba is tapogatózik visszafelé, egészen az emberi lét kezdeteiig. Mindez egy sokéves kutatómunka eredményeire támaszkodik. A blog korábban "2012 blog" címen működött a blogol.hu szerverén. Kapcsolat: blog2012 kukac freemail ponnt hú!

Friss hozzászólások

  • Lazur: @Nikiló: www.youtube.com/watch?v=TQcqOW39ksk Apropó, és az már smafu, hogy a kínaiak azért akarnak... (2023.09.15. 00:32) Emberek, Irányítók és a Háttérhatalom
  • Gergő92: Nem csak én szoktam néha felnézni ide. :) (2023.01.18. 00:00) Mire készülnek a Marson?
  • Lazur: Ez egész friss: futureofhumanity.report/en www.youtube.com/watch?v=MYJFc3vA6N4 Csak a rotary klu... (2023.01.10. 18:29) 2019
  • Lazur: Szűk tíz évbe telt, de lassan a híradóba is bekerül ahogyan Kínában készülnek a cellák. www.youtu... (2022.12.05. 01:07) AUTOKRÁCIA (szerk)
  • Gergő Bohrát: A mostani események fényében bár 10 év késéssel, vagy inkább több, de csak efelé haladnak a dolgok... (2022.04.23. 22:12) A Jobbik és az Irányítók
  • Lazur: 2012 helyett 2021, de itt a mátrix 4. része: www.youtube.com/watch?v=JQVHrXek73E (2021.12.17. 20:30) Előadás videó - A Mátrix-trilógia (szerk)
  • Kápráz: ...Történt egyszer, hogy Noé szőlőt telepített, de a bortól megrészegedvén meztelenül feküdt sátrá... (2021.12.11. 21:02) Előadás videó (szerk)
  • maztro: @Gergő Bohrát: Szeretnek minket behúzni a csőbe, a cikk lényegében minden pontján prezentálja azt,... (2021.08.26. 05:03) Menetrend (szerk)
  • dangbird: Új nagy ívű, félelmetes novella a személyes blogomon: marioatreides.blog.hu/2020/01/06/nem_tehete... (2020.01.06. 10:36) Olyan, mintha
  • dangbird: ferfiakklubja.hu/fk_magazin/az_fk_noi_tamogatoi_korebol/amikor_nem_fogadjuk_el_a_ferfi_es_no_kozot... (2019.11.13. 10:09) A házasságról

Utolsó kommentek

A humanizmus és a városi létforma

2010.03.06. 17:35 dangbird

„It is the world that has been pulled over your eyes to blind you from the truth.”

Korábban már esett >néhány szó< a humanista vallásról, most megpróbálnánk ezt alaposabban körbejárni és megnézni, hogyan áll összefüggésben mindennapi életünkkel.

Kezdjük azzal, hogy mi nem a humanizmus. A humanizmus nem azonos a humanitárius gondolkodásmóddal. Az egy dolog, hogy magában foglalhatja, de ez más vallásoknak is jellemzője lehet, tehát eme jellegzetességen keresztül nem azonosítható a humanista vallás.

Miért nevezzük a humanizmust vallásnak? Nevezhetnénk persze eszmerendszernek, irányzatnak, filozófiának vagy akár egyszerűen csak „divatnak”, de a humanizmus valójában ugyanazokkal az alapvető jellegzetességekkel bír, mint a többi vallás, azt leszámítva, hogy filozófiájának jellegéből adódóan nincs és nem is lehet szertartásrendje. Vallás azért is, mert kizárólagossági viszonyban áll a többi nagy világvallással, mégpedig sokkal inkább, mint azok egymással. Nincs tehát olyan, hogy „keresztény humanista” vagy „hindu humanista”, a két dolog összeférhetetlen; ezért a „szekuláris humanizmus” megkülönböztető fogalma is értelmetlen – nincs mitől megkülönböztetni.

A humanizmus saját definíciója szerint is emberközpontú világkép. Egy világkép középpontjában nem állhat egyszerre egy istenség és az emberiség is (hacsak nem maga az emberiség az istenség), így tehát a humanizmus lefektetésének első számú alapja az

- ateizmus.

Az emberi gondolkodásban kezdettől jelen lévő isten-tudatosságot kell először is megszüntetni ahhoz, hogy a filozófiánk működőképes lehessen. A humanista eszmék korai prófétái ennek bőszen neki is fogtak. (Maga a „humanizmus” szó eredetileg azt a nézetet jelentette, hogy Krisztusban kizárólagosan egy bölcs vagy igaz vagy jóságos embert látunk, semmi többet, semmi istenit vagy akárcsak ember felettit.) Az igazi áttörést aztán Charles Darwin >érte el<, akinek sikerült a humanizmust a „tudomány” világába beemelni. Így a második legfontosabb összetevő a

- darwinizmus.

Darwin elmélete tette teljessé a humanizmust, mint vallást. Ugyanis ahhoz, hogy sikeres lehessen, hogy az emberek számára vonzó legyen, minden vallásnak rendelkeznie kell valamiféle válasszal az élet néhány nagy kérdésére, úgymint hogyan és miből lett a világ, hogyan lettem én, ki vagyok én, miért vagyok itt, mi a célom, mi lesz velem, miután meghalok, miért van szenvedés a világban, stb. Az a vallás, amelyik nem tud elégséges és hihető magyarázatokat adni ezeken a területeken, kudarcra van ítélve.

Az első és legnagyobb (bár az ember számára nem legfontosabb) kérdésre, miszerint hogyan lett a világ, változott a válasz Darwin óta. Az evolúciós cikkben már szó volt róla, hogy a Föld és az egyes földtani rétegek kialakulására milyen válaszok voltak, azonban az Univerzum teremtése egyáltalán meg sem történt: az Univerzum mindig is létezett. Az anyag és az energia legfeljebb átalakul, a tér fix, az idő végtelen, a természet törvényei pedig öröktől valók. Ez utóbbiból következik egy újabb fontos összetevője a humanista világnézetnek:

- uniformatisztikus determinizmus.

Tehát: adott a világ egy pillanatnyi állapota, amely mintha egy paraméterként szerepelne egy függvényben, a függvény nem más, mint a természet törvényeinek összessége, kiadott értéke pedig a világ állapota a következő időpillanatban. Mivel az anyagi létezésre ez a látszólagosság szintjén elég nagy mértékben jellemző, kapásból ide tud kapcsolódni a

- mechanikus materializmus;

mechanikusságát természetesen az uniformatizmusból nyeri, az anyagelvűséget pedig csak úgy mellékesen odacsempésszük, illetve mivel az anyagi létezésben megjelenő dolgok egyes részegységeinek működéséből következtetni lehet az egész működésére, megjelenik a

- redukcionizmus;

ez pedig az önkényesen kikiáltott materializmus cáfolhatóságát a végtelenbe tolta el, hiszen a részletek részleteinek a részleteit a végtelenségig lehet vizsgálgatni, keresve azt, hogy „miből van”, sokszor már kifejezetten annak rovására, hogy „mitől működik”.

Az „öröktől való világ” elmélete igen kényelmes megoldás volt egy Teremtő kiküszöbölésére, ám veszélybe került az uniformatizmussal együtt, mikor a termodinamika második törvényének kozmikus szintű következményeit kezdték vizsgálgatni a tudósok. Új mesére volt szükség, így született meg az ősrobbanás, valamint a „kozmikus evolúció” sztorija, a nehezebb elemek spontán kialakulásának és a csillagok kialakulásának lehetőségével. (Az előbbi egyébként a „hidrogénfúzió” nevű legenda alapja, az utóbbiról pedig csak annyit, hogy az emberiség, amióta csak a Földön él, figyeli az eget, és évszázadonként átlagosan három csillag kihunyását jegyzi fel, míg új csillagot születni még soha nem látott senki.) Természetesen az ősrobbanásnak van némi igazságmagja, ettől hihető, de ebbe most ne menjünk bele.

Jelen írás tárgyát ugyanis nem a humanista vallást ténnyé emelő tudományos kavarások és félremagyarázások képzik, hanem magának a humanizmusnak, mint vallásnak az emberekre gyakorolt hatása. Lássuk a humanista-ateista-darwinista-uniformatista-determinista-redukcionista-materialista világkép válaszait a nagy kérdésekre!

- Honnan lett a világ?

- A világ úgy keletkezett, hogy „felrobbant a semmi” (az egyetemi tananyag öt oldalban, rengeteg latin szóval, önkényesen kitalált számértékkel gyakorlatilag ezt írja le). Oka nem volt, véletlenül történt. A Föld szintén véletlenül állt össze a „robbanás törmelékéből” (természetesen egyszerűsítve írom, ahogy az átlagember általában felfogja).

- Miből és hogyan lettem én, az ember?

- A Földön véletlenül megjelent az élet, kémiai anyagok véletlen találkozásából. Az ember az egysejtűből az evolúció útján fejlődött ki. Millió évekig létezett állatként, míg lassan emberré lett.

- Ki vagyok én, ember?

- Az ember egy véletlenül elindult folyamat csúcsterméke. Mechanikus szerkezet, amelynek struktúrája generációról-generációra csiszolódik a természetes kiválasztódás által. Képességei fokozatosan fejlődnek, javulnak – ezt bizonyítja az is, hogy civilizációja is >egyre fejlettebbé< válik. Mivel az élet kialakulásának esélye felfoghatatlanul kicsi, gyakorlatilag biztosra vehetjük, hogy ez egyedül a Földön történt meg. A Földön az embernél fejlettebb létforma nincs. (És ha máshol a világegyetemben lenne is az emberhez hasonló vagy nála fejlettebb létforma, az jelt adna magáról, így tudnánk róla.) Az ember, mint az Univerzum legfeljettebb létformája, egyúttal a legfőbb tekintély és hatalom a dolgok rendjének eldöntésében, saját elképzelései szerint formálhatja át a világot és önmagát.

- Miért vagyok itt?

- Nincs semmi oka, véletlenül kerültél ide; azt kezdesz magaddal, amit akarsz. Az okokat és a célokat a legfejlettebb lényként te határozod meg, így a „miért” kezdetű kérdésekre te adod meg a választ!

- Mi lesz velem, amikor meghalok?

- Megszűnsz létezni. A végtelen semmiből jöttél és a végtelen semmibe mész. Egy rövid vonalkád van két évszám között, élvezd ki!

- Miért van szenvedés a világon?

- Az okokat és a célokat a legfejlettebb lényként te határozod meg, így a „miért” kezdetű kérdésekre te adod meg a választ! A szenvedés néha véletlenül előfordul, próbáld elkerülni.

Remélem, rá lehet ismerni, ez az, amiben manapság hinni „illik”; ezzel ellentétes véleményt általában csak filozófiai kontextusban mernek az emberek megszólaltatni, gyakorlati kérdések esetében nem, mert félnek, hogy nevetségessé teszik önmagukat. (S ki is nevetik őket: mert aki nem nevet, maga is nevetségessé válik.) Lehet „hinni”, hogy van valahol valami Isten, akinek valami köze van ahhoz, hogy itt vagyunk, de az csak elmélet; a gyarkolati valóság a humanizmus valósága.

Mi a humanizmus vonzereje? – tehetnénk fel a kérdést az ostoba és irreális válaszok láttán. Hogyan történhet meg, hogy egy emberi közösség, melynek minden tagja magától értetődőnek tartja, hogy „Isten teremtett engem, a saját képmására, szeret engem és céllal küldött a Földre”, áttérjen azokra a válaszokra, hogy „a semmiből lettem véletlenül, egy majom képmására, a semmibe megyek majd vissza és céltalan a létem”?

Az elméleti vonzerő a tudás és az igazság iránti vonzódás (amely egyébként az Isten iránti vonzódás egyik megnyilvánulási formája a sok közül), ezáltal a tények és a tudomány tisztelete. A humanizmus világvallásá avanzsálása érdekében rengeteg maszatolás történt a természettudományok terén, rengeteg bizonyítatlan, sőt gyakran gyenge elmélet lett ténnyé emelve, rengeteg koholmány született, alapvetően idővel már nem az eszme igazodott a tudományhoz, hanem fordítva: a tudomány csak abban az irányban tehet erőfeszítéseket, hogy a humanista eszmerendszernek válaszokat szolgáltasson, az ezzel ellentétben álló kutatások pedig vagy tilalmasak, vagy pedig, ha ez nem lehetséges (pl. kvantumfizika), csendben és lehetőleg túlbonyolítva, kívülállók számára érthetetlenül kell folytatni. A >korábban leírtakon< kívül mi ösztönöz embereket arra, hogy célzottan a humanista eszmeiség alátámasztásának érdekében műveljenek „tudományt”?

Ehhez már meg kell vizsgálnunk a humanizmus gyakorlati vonzerejét, amely a fenti válaszok közt is ott van: „Egy rövid vonalkád van két évszám között, élvezd ki!” Ennyi az egész. A humanizmus elveti az élet széles spektrumú áttekintésének lehetőségét (nincs Isten, nincs lélek, stb.), és zöld lámpát ad a pillanatnyi késztetéseknek. Nem érünk rá, hiszen ketyeg az óra. A múlandóság kozmikus holokausztjának áldozatai, ideiglenes túlélői vagyunk mindannyian; bármit kérünk is kárpótlásul, az csekélység a végtelen sötétséghez képest, ami vár ránk. Ez a filozófia nem ismer tilalmat, csak igenlést.

Olyan ez, mint ha egy anya mindent megengedne gyerekének, míg az apa nem, hanem ésszerű keretek között nevelné a gyereket, a saját érdekében. Melyik a jó szülő?

És ha a gyereknek választania kell közülük, melyiküket választja majd?

Lássuk, hol bukik meg a humanizmus a valóságban!

Ott, hogy elhiteti az emberrel: te írod a szabályokat. Ez természetesen nem így van. A tettek következményét ember által változtathatatlan törvények szabják meg, nem az ember kénye-kedve. Egy kilences erősségű földrengés közben senki sem humanista. Mindenki szembesül vele, hogy a természet törvényeinek érvényességét az ő akarata nem tudja módosítani – még az emberiség együttes akarata sem. A humanizmus tehát az egyetlen jelentősebb hitrendszer a világon, amelyik a tapasztalati valóság útján is könnyedén cáfolható. Ennek ellenére ma a világ lakosságának legalább 90%-a a fenti válaszokban hisz, még ha önmagát kereszténynek vagy buddhistának is nevezi. (A buddhizmusnak sajnos minden erőssége mellett egy hibája manapság, hogy sokkal kevésbé áll konfliktusban a humanizmussal, mint a határozott istenkoncepcióval rendelkező világvallások. Aztán csodálkozunk, hogy a Dalai Láma, akinek a világ leg-„jobboldalibb” emberének kéne lennie, méltatni kezdi az amerikai demokráciát.)

Mivel a humanizmus félremagyarázza a természetes létezés lényegét, adja magát az egyetlen megoldás: el kell szakítani az embert a természettől. Ha valaki az élő természet közelében létezik, és látja azt a felfoghatatlanul komplex rendszert szüntelen átalakulásában működni, mélytudati szinten nehezebben veszi be, hogy mindez véletlenül jött létre.

Ha viszont nagyvárosokba zsúfoljuk be az embereket, megoldottuk a problémát: itt akármerre nézünk, mindent emberkéz alkotott körülöttünk. Itt egy pszeudo-létformában leledzünk, ahogy arról már >a rádió 2. adásában< is beszéltünk, egy olyan fokig kontrollált környezetben, amely a biztonság illúzióját is képes megteremteni, még a fizika törvényeitől is „megvéd” bennünket, ha pedig hiba keletkezik, az sokkal valószínűbben emberi mulasztás eredménye. Az ilyen közegben felnőtt ember aztán olyan mértékben bizalmatlan a természetnek az ő számára teljesen ismeretlen erőivel szemben, hogy ha találkozik velük, és tapasztalatlansága vagy életmódjának természetellenessége folytán ez a találkozás szenvedésteli, az csak még jobban eltávolítja majd a szándéktól, hogy megismerje a természetet – azt a természetet, amelynek a városi létforma is ki van szolgáltatva, azonban ez a függő viszony elrejtőzik az emberek szeme elől, eldugták a gépházba, ahol láthatatlanul teszi a dolgát.

Paksi Zoltán mondja, hogy a Teremtő az égre írta a tudást azért, hogy ne veszhessen el soha és mindenki számára látható legyen. Nos, a városi létezés még a csillagos eget is elrejti az emberek elől, magas épületeivel, mesterséges fényeivel.

Végezetül pedig ismét visszautalhatunk >a síkos bejegyzésben< említett kibernetikai világra: a városi ember számára „szükséges” – mármint >az Irányítók< szempontjából –, hogy minél több időt töltsön ebben a létformában, mely már teljes mértékben ember által alkotott (leszámítva persze, hogy szintén a természetre épül, mint pszeudo-valóság), itt már a virtuális gravitáció is ember által szabályozható – persze, hogy az az ember, aki élete nagyobb részét a tévé és a számítógép előtt tölti, hisz a humanista eszmékben…

257 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekneve.blog.hu/api/trackback/id/tr356226061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zui 2010.03.12. 13:52:33

Az ítélkezés az, amikor mi, földi szabályok szerint kitaláljuk,hogy kinek mire van szüksége ahhoz, hogy fejlődhessen. " A szabad akarat a nagy teszt. Nem a szeretetről szól," Ha feltétel nélkül szeretsz,akkor már nem kell döntened, minden EGYszerű lesz.

szakal 2010.03.12. 14:02:01

Erről vélemény? http://postaimre.euroweb4you.eu/news.php?extend.1121

eszakifeny 2010.03.12. 14:26:59

http://www.youtube.com/watch?v=95c9AGkIAGk

lololok 2010.03.12. 14:37:47

"Tehát ha egy olyan szituációt, ahol biztosan vagy ölsz, vagy megölnek, nem tudsz elméletben se kezelni, nem tudom miért élsz." Ez meredek, ilyen szituáció nincs. Bevallom Önnek, kurvára nem szoktam ilyesmiken agyalni. De elgondolom, ahogy Ön gondolkozik lefekvés előtt, és mindig erre a mondatra koncentrál, amikor lehunyja a szemét: "igen, én márpedig tökre megölném a páncélos szamurájt!". És még bokszol egy párat az ágy sarkába, hogy felkészítse magát, ha bekövetkezne a helyzet. "nem tudom miért élsz." Ezt a részt külön nem értem. De feltételezem: ha Önnek ez a kérdés felmerül, abban bizonyos, hogy Ön miért él. "1 de inkább 1,5g/testtömeg kg protein igényedet" Én elég gyakran járok konditerembe, de ennyit még soha életemben nem zabáltam. Valamilyen szinten a profi testépítést perverz dolognak tartom, mert a "sportolók" gyakorlatilag felzabálják az egész világot, hogy egy szaros versenyt megnyerjenek. És ha jól tudom, a legtöbbjüket vagy tápanyaggyártó cég, vagy kondigép-cég vagy ilyesmi finanszírozza, tehát a valódi céljuk a reklám. Ha meg valaki nem akar profi lenni, a fenti tápanyag-bevitel erősen túlzás. "És jobb volna a világ ha több ilyen régimódi volna, mert kevesebben beszélnének meggondolatlanul." És jóval többnek lenne betörve az orra, levágva a lába, kinyomva a szeme. Tudom, erre azt fogja válaszolni, hogy Ön szerint ez így lenne fasza meg kemény.

newman 2010.03.12. 14:55:48

Nem azon van a lényeg hogy 1 vagy 1,5g (amúgy ezek is csak ajánlott minimum értékek a profik szerint 2-3g/kg kéne) hanem hogy szükséges az embernek a jó minőségű és esszenciális aminosavakban gazdag állati fehérje+esszenciális zsírsavak(hús tej tojás) Enélkül a szervezet éhezik ami a jelenlegi vitamin és ásványi anyag hiányos feldolgozott élelmiszereink miatt van. Amúgy meg a koleszterin szegény diéta a legjobb módja egy társadalom elöregítéséhez.

cath 2010.03.12. 15:50:59

Istenem.... :) Disznóvágáson naqgyon kicsi koromban voltam de semmi emlékem. De tyúkot halat már láttam megölni, tyúkvért kifolyatni, stb. Persze sajnálatos, de nem mindenki vadászhat az erdő vadaira mert akkor meg már az őz is a kihalt listán lenne. Szóval érdekes ez, kit sajnálst jobban? a tyúkot aki leéli a nemtúl izgi életét hogy végül levágják vagy felvállalod hogy az összes erdőben élő ehető állat kihal. A nagyüzemi állattartás megevés céljából azt hiszem a legkisebb rossz amit a húsevés érdekében tesz az emberiség. A mennyiségek meg nem mindeggyek. Nem azt mondtam hogy minden nap rántott húst kell enni rántott hússal 2 pofára, de csatlakozom az előttem szólóhoz, bizonyos aminosavak és elővitaminok nincsenek mg csak a húsban (meg a krumpliban meg lehet h aq szójában) de az egész emberiség húsigényét ezekből nem lehet kielégíteni. Magam részéről 2-3 naponta 1 vékony szelet húsra igényt tartok, egyébként erősen minőségi éhezőnek érzem magam. Az ideális persze a magad által levadászott és elkészített őzike (hmmm de finom!!!:))), de ezt majd csak a világvége után megmaradt maroknyi emberiségnek ajánlom :), mivel ahogy már ezerszer :) leírtam ha most állnánk neki akkor nem maradna az erdőkben száraz levélen kívül semmi. Ja és otthon megölni a kiválasztott kakast talán nagyobb tiszteletet is ébresztene az emberekben aziránt amit megesznek, mint korunk előrecsomagolt, fel se ismerhető húskínálata...

cath 2010.03.12. 15:55:52

ja, és mondjuk komoly fizikai munkát hosszabb távon át nem lehet húsevés nélkül végezni. Úgyhogy ez is egy érdekes, hogy akkor az egész emberiség növényevéssel és meditálással töltse a napjait? :)

Diodara 2010.03.12. 16:12:26

newman, olvass vissza, ugyanazt mondjuk. Egyébként csak hogy tisztába rakjuk a dolgokat, a Kínában tradícionális, shaolin kung-fu-t tanuló emberkék sohasem esznek húst. És ők 60 évesen olyanokat tudnak csinálni, amit egy átlagmagyar már 30 évesen sem. :) A testépítés pedig baromság. :)

zui 2010.03.12. 16:18:24

Nándi megmondta, hogy csak nagyon kevesen tudnak elmenni a rendszerből. Azt azonban nem árulta el, hogy mi ennek a feltétele. ( legalábbis így emlékszem) Vagyis csak azok fognak vegák lenni, akik már elmehetnek. Ez a vegaság egyébként nem kíván egy egész életet. Ha az ember eléri a feltétel nélküli szeretet állapotát, akkor ez akár 80 éves korában is bekövetkezhet. A lényeg az, hogy elérje. "Úgyhogy ez is egy érdekes, hogy akkor az egész emberiség növényevéssel és meditálással töltse a napjait? :)" Ezt akarja legkevésbé az ember, pedig ha ezt tenné, akkor hamarabb szabadulhatna. De nem ezt akarja, és ez így jó.

Dánkén 2010.03.12. 16:37:35

Hát akkor én soha a büdös életben nem fogok szabadulni a rendszerből,pedig már ugy készültem rá:(

lololok 2010.03.12. 17:02:31

"shaolin kung-fu-t tanuló emberkék sohasem esznek húst. És ők 60 évesen olyanokat tudnak csinálni" Így van. "bizonyos aminosavak és elővitaminok nincsenek mg csak a húsban" Csak azt kérdezem, amit mindig szoktam: honnan tudod? Próbáltad? "meg a krumpliban meg lehet h aq szójában" Voilá. "a profik szerint 2-3g/kg kéne" Azt ugye sejted, hogy mindenki nem táplálkozhat így, mert akkor egymást is meg kellene ennünk? Ugyanakkor valamelyest aránytalannak érzem, hogy a világ egyik fele 0,05 g/kg-ot visz be naponta, mi meg itt tudományt csinálunk a test "építéséből". "ja, és mondjuk komoly fizikai munkát hosszabb távon át nem lehet húsevés nélkül végezni" Honnan tudod? Próbáltad? Ezt kivételesen biztosan tudom, hogy lehet. "Úgyhogy ez is egy érdekes, hogy akkor az egész emberiség növényevéssel és meditálással töltse a napjait?" Mér kéne? Lehetne sakkozni is. Vagy shaolin kung-fut gyakorolni. Például. Meg hát a növényeket is meg kell termelni. A vegaságról még annyit mondanék el, hogy a legtöbb ember szerint az valamilyen önsanyargatással járó, aszketikus valami. Holott nem. Én pl. nem erkölcsi megfontolások miatt lettem vegeta, hanem mert egyszer megkóstoltam egy olyan konyhát, ami után egyszerűen nem kívánom a hagyományos magyar zsírételeket. Tehát részemről az lenne önsanyargatás, ha vissza kellene térni a húsleves - pörkölt - rántott hús kosztra.

steinerista 2010.03.12. 17:02:32

Zui, az öngyilkosság nem fejlődés, hanem stagnálás. Ebben nem látok ítéletet, ez nekem tényszerű, másnak nem, de szavakkal nem hiszem, hogy meg fog győzni az ellenkezőjéről. Ahogy írtam büntetés nincs, ítélet pedig nem lesz feletted a mennyekben, vagy mi, hanem magadtól akarsz majd ugyanígy visszatérni, ugyanazokkal a feltételekkel, mert akkor még TUDNI fogod, hogy végig kell csinálni, ha fejlődni akarsz. Aztán megszületsz és kimegy persze a fejecskéből, a misztikus asztrál-kavinton meg nehezen beszerezhető. Nem értelek, öngyilkosság, meg most azt mondod előbb szabadul az ember ha meditál és vega, nem csinál semmit., szerinted viccből vagy itt? A feltétel nélküli szeretet, pedig szerintem elég egyszerűen elérhető dolog, már amennyire a szeretet itt "átjön" egyáltalán. Szóval nem nagy szám :) vannak azon is túl dolgok.

zui 2010.03.12. 17:52:48

"Nem értelek, öngyilkosság, meg most azt mondod előbb szabadul az ember ha meditál és vega, nem csinál semmit., szerinted viccből vagy itt?" Azért vagyok itt, hogy tapasztalatot gyűjtsek, s végül fejlődhessek. Minden tapasztalat elvileg stagnálás( hiszen maradok ), a fejlődés csak akkor következik be, ha már bennem van a feltétel nélküli szeretet. "A feltétel nélküli szeretet, pedig szerintem elég egyszerűen elérhető dolog, már amennyire a szeretet itt "átjön" egyáltalán."- Te már sokat tapasztaltál (stagnáltál) a Földön, s ez az életed a fejlődés, ha tényleg MINDENKIT és MINDENT szeretni tudsz feltétel nélkül. ( még az atlantiszi hierarchiát is!)

M.A. 2010.03.12. 18:59:01

Ugye most nem fog itt elkezdődni a húsevéses hisztéria? Ha már egyszer a cikk az evolúciós-humanista világkép téves és káros voltáról szól, legalább néhány szó önigazoló felvezetést produkáljon az, aki ezeknek az alapján álló "tudományos tények" ismeretében akar kinyilatkoztatásokat tenni arról, hogy mire van szüksége az embernek. (Neolit táplálkozás. Aha.) Én jelenleg is nehéz fizikai munkát végzek, és nem eszek húst. Indiában most is emberek milliói élik le az életüket úgy, hogy soha nem esznek egy falat húst se. Biztos nagyon betegek, csak még nem vették észre (az elmúlt párezer évben).

zui 2010.03.12. 19:22:02

Azt sejtettem, hogy az óvó bácsi is vega.:)

Dánkén 2010.03.12. 19:36:08

LEhetsz teljesen egészséges húsevés nélkül is csak sokkal könyebb megenni kis mennyiségű hust vagy tömni egész nap a válogatott zöldségeket hogy azt pótold,csak egyszerűbb ennyi...

newman 2010.03.12. 19:36:39

Meg kell nézni milyen az ember bélrendszere és látható hogy nem cellulóz emésztésre lett tervezve. Amúgy meg választ akarok arra a kérdésre hogy miért van annyi szív érrendszeri cukor allergiás ember, a hústól meg az állati fehérjétől zsiradéktól? Nem hiszem hogy az elmúlt 100 évben hazánkban a növekvő húsfogyasztás váltotta volna ki, hisz ha jól tudom 100 éve az infarktus meg koszorú ér meszesedés még jószerivel ismeretlen kórfajta volt csak ezután nőtt meg a gyakorisága. Vajon miért?

M.A. 2010.03.12. 19:44:37

"Amúgy meg választ akarok arra a kérdésre hogy miért van annyi szív érrendszeri cukor allergiás ember" - erre pont lesz egy válasz az egyik következő bejegyzésben, ami a fentin fog alapulni. "Nem hiszem hogy az elmúlt 100 évben hazánkban a növekvő húsfogyasztás váltotta volna ki, hisz ha jól tudom 100 éve az infarktus meg koszorú ér meszesedés még jószerivel ismeretlen kórfajta volt" - valóban szinte ismeretlen volt. Tehát: száz évvel ezelőtt az emberek táplálékának 3%-a volt hús, ma ez 25%, száz éve nem voltak szív- és érrendszeri betegségek, ma minden 7. ember ezekben hal meg. Ergó a növényevés káros, együnk sok húst. Jól mondom?

newman 2010.03.12. 20:03:55

Nem azt hanem a nagy keményítő és gyors felszívódású szénhidrátok(sok kenyér rizs tészta) mert ha jól tudom a ma propagált táplálék piramis alapját ezeknek kéne adnia de minél többet fogunk enni ezekből annál betegebb lesz a társadalom. Én is sok zöldséget és gyümölcsöt fogyasztok. Azt viszont megnézném hogy meddig dolgoznál mondjuk amikor zsákolni meg pakolni kell a takarmányt (60-80Kg/zsák) pusztán zöldségen 0állati protein mellett. Ezt is meg kell csinálni valakinek én sem szeretem. Amúgy régen a paraszt szalonnát hagymát evett mégsem volt koleszterines ma meg már senki sem mer állati zsírt enni mégis mindenki "koleszterin beteg" (ami persze egy vicc)

M.A. 2010.03.12. 20:15:43

"Azt viszont megnézném hogy meddig dolgoznál mondjuk amikor zsákolni meg pakolni kell a takarmányt (60-80Kg/zsák) pusztán zöldségen 0állati protein mellett." - na akkor mégegyszer: jelenleg is nehéz fizikai munkát végzek. Dolgoztam betonozáson is, akkor se ettem húst. Tapasztalatom szerint az erőnléttel ez nem függ össze, az állóképességet pedig javítja, ha valaki nem eszik húst. De kár azoknak magyarázni, akik mindenféle magazinokat összeolvastak gyors felszívódású hülyeségekkel, de sosem próbálták ki, milyen hús nélkül élni. Milyen egy zaj forrását hamarabb azonosítani, mint hogy a fejedet oda tudnád kapni. Milyen egy heti nemfürdés után is testszag nélkül maradni. Milyen nem tudni, hol van az orvosi rendelő abban a körzetben, ahol laksz. Ez csak tapasztalat útján működik. Persze van, aki kipróbálja, és nem jön be neki: vagy állandóan éhes, vagy türelmetlen, agresszív, vagy fáradékony, ilyenkor persze nem kell erőltetni. De az ilyen eset ritka.

newman 2010.03.12. 20:50:28

Ok. Lehet hogy neked van igazad én nem akarok vitázni senkivel sem e miatt, mindenki azt eszik amit akar az ő dolga. Nem csak magazin mert tanultam elég sok élettant meg még most is. Amúgy Szendi Gábort ismered? Én viszont azt tapasztaltam ha nem eszek elég állati proteint nem bírom a munkát "égnek" az izmaim. Nem vagy véletlenül "A"-s vércsoportú?

steinerista 2010.03.12. 20:58:09

"( még az atlantiszi hierarchiát is!)" Ez se nagy kunszt. "Minden tapasztalat elvileg stagnálás( hiszen maradok ), a fejlődés csak akkor következik be, ha már bennem van a feltétel nélküli szeretet." Ezt honnan szedted? A tapasztalat hogyan lehet stagnálás? Ha időben nézed, az már régen rossz, nem lehet így elosztani életeket, hogy most éppen fejlődés, most éppen meg tapasztalás. Mi van, ha egy i. e. 400-ban elért célhoz egy i. u. 1920-as inkarnáció tapasztalata kellett? A szeretet pedig minden embernek veleszületett képessége. Nem fog elájulni attól senki még a szíriuszon sem, hogy itt néhányan juj de nagyon szeretnek mindent és mindenkit a fotelból. Ettől várni a fejlődést elég naiv, szerintem cselekedni kell valamit.

Dánkén 2010.03.12. 21:08:27

Szerintem nem kell sirni hogy aki hust eszik az meghal és köcsög nem fejleszhető szar stb.Szerintem tökmind1 hogy ki mit eszik de pl a szarvas is csak növényeket eszik még is elég izmos nem?szóval ez a növényekel gyenge szar leszel szöveg hülyeség lehet?Jólvan tudom hogy más rendszer de akkor is....

newman 2010.03.12. 21:22:36

Daniken a szarvast tényleg nem kéne ide hozni mivel az kérődző és képes a növényi sejtfal cellulózát feltárni és a sejttartalmat emészteni(meg a rengeteg mikrobiális fehérje ami az előgyomraiban építi fel a saját testfehérjéit azt szintén megemészti az állat. Ezért mondják a kérődzőkre hogy növényt eszik s állatot emészt mivel a mikrobiális fehérje számukra kulcsfontosságú enélkül még szegény tehénke is éhen halna) De mi emberek nem kérődzők vagyunk.

zui 2010.03.12. 21:44:31

"Ezt honnan szedted? A tapasztalat hogyan lehet stagnálás?" Te írtad, hogy az öngyilkosság stagnálás. Én azt mondom, hogy az ögy. is tapasztalás. És most is azt mondom, hogy minden tapasztalás stagnálás mindaddig, amíg egy új minőség ki nem fejlődik. Ez a Földön számomra nem más, mint a FELTÉTEL NÉLKÜLI szeretet. Én is tudom, hogy a szeretet minden emberben benne van, csak éppen nem gyakorolja. Elfelejtette, hogy tkp. szeretni jött ide, nem pedig pénzt, hatalmat, hírnevet...gyűjteni. "A szeretet pedig minden embernek veleszületett képessége. Nem fog elájulni attól senki még a szíriuszon sem, hogy itt néhányan juj de nagyon szeretnek mindent és mindenkit a fotelból. Ettől várni a fejlődést elég naiv, szerintem cselekedni kell valamit." Ez így igaz! Korábban is írtam, hogy a szeretet gyakorolni, cselekedni kell. Elvárások nélkül. Önámítás azt hinni, hogy a vizsgán átmegyünk, ha csak a családunkat és a barátainkat szeretjük. És akkor itt rá is lehetne térni arra, hogy mit is jelent a szeretet, amely valójában egy nagyon összetett fogalom. Ebbe nem is mennék most bele, hátha 2012Blog M.A. ír majd erről egy jó bejegyzést.

lololok 2010.03.12. 21:45:23

newman, mennyivel nyomsz fekve és milyen étrend mellett? :)

Diodara 2010.03.12. 21:49:04

Valaki egyszer magyarázza már el a szeretet szó jelentését. Mert mindenfélére ráhúzzák, csak nem igazán tudom belőni. :)

newman 2010.03.12. 22:07:12

Nem tudom mit számít az engem soha nem érdekelt mivel csak hobbi szinten űzöm van elég dolgom anélkül is. bár szerintem még mindig jobb mint kocsmába meg discoba járni. amúgy 90kg vagyok és 120kg-mal szériázok. soha nem doppingoltam viszont naponta 3x van állati protein tartalmú kaja(hús tojás) és szoktam tejsavót fogyasztani rendszeresen. Ismereteim szerint a savó a legjobb biológiai értékű protein és azért még állatnak sem kell meghalnia:)

steinerista 2010.03.12. 22:12:37

Zui, dehát az öngyilkosság nem is tapasztalás, hanem a tapasztalás megszüntetése... Amikor azt írtam, hogy az öngyilkosság stagnálás, azt úgy értettem, hogy ami utána következik, az a stagnálás. Ennél érthetőbben nem tudom leírni, kérlek ennek szellemében gondold át a mondandód. A halál sem tapasztalás miután egyszer már megélted. A szeretet duma pedig nagy átverés, az emberek elhiszik, hogy ennyi elég is. Te hogyan gyakorlod, cselekszed a szeretetet?

lololok 2010.03.12. 22:20:33

Én 82 kg vagyok, 110-zel szoktam szériázni, de húst nem szoktam enni kb. soha. Se savót. Van egy haverom, aki 70 kg, 140-nel szokott nyomni. Nem vega, de nem eszik céltudatosan testépítő kaját meg nem szed semmi kiegészítőt. Azért a +10 kg-ért ez nem is fáj annyira. Elég böszme állat lehetsz, így belegondolva.

newman 2010.03.12. 22:31:51

Ha meg hozzáteszem hogy 172cm vagyok ugy még böszmébb nem? Amúgy nyilván sok múlik a genetikai adottságokon én viszonylag könnyen szedtem fel kilókat az egyetemi éveim alatt, elsős koromban kezdtem bele, mert előtte vagy 63kg voltam. A savó hatása hogy azóta nincs izomláz és izomégés nagyobb a fáradságtűrésem még a tanulás is jobban ment/megy. A szobatársam mindig panaszkodott h fáradt én meg soha. Ő nem evett elég állati proteint meg tejsavót sem. Nekem bevált.

zui 2010.03.12. 23:02:04

"Zui, dehát az öngyilkosság nem is tapasztalás, hanem a tapasztalás megszüntetése" Ilyenkor azt tapasztalom meg, hogy milyen azt eldönteni, hogy ne tapasztaljak már többet abban az életben. Szerintem nagyon keserves döntés. "A szeretet duma pedig nagy átverés, az emberek elhiszik, hogy ennyi elég is." Szerinted még mire van szükség ezen kívül? "Te hogyan gyakorlod, cselekszed a szeretetet?" Ez nem az én blogom, és mondtam, hogy ebbe nem akarok most belemenni, hátha kapunk egy jó bejegyzést, mivel én nem vagyok még hiteles tanító. Néhány dolgot azonban felsorolnék. Nem szerethetek, ha nincs bennem valódi tisztelet. Pl. ha én egy fotelban ülő szeretetben fetrengő nő vagyok, de közben kibeszélem a szomszédomat, akkor máris nuku a szeretet. Nem szerethetek, ha nem mondok igazat. Nem szerethetek, ha megalázom, megszégyenítem a másik embert. ( lásd gyermekszerető pedagógusok) Nem szerethetek, ha a magam módján nem segítek annak, aki tőlem segítséget kér. Nem szerethetek, ha ezért a segítségért viszonzást várok. Nem szerethetek, ha nem tudom elfogadni a "sorsomat", s abból a lehető legjobbat kihozni. Nem szerethetek, ha ragaszkodok emberekhez, tárgyakhoz. STB. Ja, és mosolygok a másik emberre, és ráfigyelek, ha beszél hozzám. Átölelem a síró embert, és felnőttként beszélek a gyerekekkel. Tanácsot is szoktam nekik adni, ha szükségét látom. Ha az édesanyám macskája beteg lesz, akkor is elhívom az állatorvost, ha épp a gázszámlámat sem tudom kifizetni. A cigányokkal ember módjára beszélek, és mindig a szemükbe nézek, s még akkor sem hagyom ott őket, ha nagyon büdösek.

steinerista 2010.03.12. 23:54:23

"Ilyenkor azt tapasztalom meg, hogy milyen azt eldönteni, hogy ne tapasztaljak már többet abban az életben." Ezt nem gondolod komolyan... Ha befejezted az adott életet, akkor nincs szükség öngyilkosságra. Ne haragudj, de ez nagyon nagy hülyeség. Na jó, hagyjuk ezt az öngyilkosság témát, gondolj róla amit akarsz, nincs rá szükséged. Csak ne legyél öngyilkos, oké? A szeretet meg olyan alap, amit optimálisan minden inkarnációban meg kellene tudni teremteni. Nem érdekel a túlmisztifikálása, ismétlem, nem olyan nagy szám. Nem a te blogod, oké, de most mindent 2012 írjon meg? És ha nem fog írni erről? Nosza ott a fórum, írj, ha már egyszer hiteles tanító leszel (A "még" szócskából ezt szűrtem le. Egyébként mikor?). Pont ez is fontos a szereteten felül, nem elhallgatni a tudást, nem számít ki érti, ki nem, vagy mit mondanak az okosok, úgyis szereted őket, nem :)

cath 2010.03.13. 00:04:32

HÚS: vicces, ahogy 20-30 éves emberek a hosszú távú kemény fizikai munkáról beszélnek, hogy ők már végeztek olyat...... lololok, hány éves vagy? Nem hiszem hogy 15-20 éven át napi 10-12 órát pakoltál vagont mondjuk. Majd ha azt kipróbáltad húsevés nélkül, akkor vitatkozhatunk, hogy mennyire kell a hús egy dolgozó szervezetnek. M.a.hoz ugyanez- az hogy 2 hónap nemdolgozás után dolgozol 2 hónapot keményebben, vagy akár egy fél évet, az nem ugyanaz mint amikor az ember éveken évtizedeken át fizikai munkát végez, napi minimum 6-8 órában. Indiában meg lehet hogy elvannak húsevés nélkül, de nem sok nép leledzik akkora semmittevésben mint ők (már fizikailag). Mellesleg ha mindenki csak növényi táplálékot enne akkor fele ennyi emberiség is fél év alatt szó szerint megzabálná a földet mint egy sáskaraj..... Shaolin kolostor más téma, zárt világ. És nem lehet midenki shaolin :)

cath 2010.03.13. 00:08:32

szeretet- szerintem az ahogyan viszonyulsz, és viselkedsz valakivel. AZaz nem érzés, nem szó :), és nem ilyen szivecskés maszlag. A tetteid árulják el kit-mit szeretsz.

cath 2010.03.13. 00:35:09

rossz hogy itt nincs módosítás gomb. A szeretetről még az jutott eszembe, hogy tulajdonképpen az is egy "fejlődésen" megy keresztül (ha keresztülmegy) az ember élete során. 2-3 éves korig még csak a kiszolgáltatottságon alapuló ragaszkodás, ami lassan lassan érik a fejlődés során valódi (feltétel nélküli) szeretetté (márakinél) az anya vagy szülő vagy nevelő felé. Ilyen értelemben nem is feltétel nlküli, hiszen igen kemény és nehéz munka, hogy ne az ellenkezőjét érje el a szülő 15 év alatt :). És mégis az a még-nem-szeretet-csak-ragaszkodás 3 év, ami igen meghatározó lesz a későbbi szeretet és bizalmi kapcsolatokban. úgyhogy azt is mondhatjuk, hogy a szeretetnek mégis van egy feltétele: hogy az embert amikor megszületik, szeressék. Szinte mindent eldönt a témában....

zui 2010.03.13. 00:45:05

Steinerista, nem árultad el, hogy mi kell ahhoz, hogy a szíriusziak is elájulhassanak. Te, írtad, hogy nem szabad elhallgatni a tudást!

steinerista 2010.03.13. 10:13:27

Tudás? Ez csak olyan költői ironizálás volt. Fogalmam sincs mitől ájulnak be a szíriuszon :D Nem szoktam tudást elhallgatni (pontosabban ami szerintem tudás lehet), de a komolytalanságot sem. Csak arra világítottam volna rá, hogy szeretni azért könnyű, főleg olyan dolgokat, amiket fel sem fog az ember. A nagy feltétel nélküli szeretet, egyáltalán azt sem tudom miért kell odabiggyeszteni a "feltétel nélkül"-t, a szeretet elé nem kell mindenféle jelző, stb. Gondolom neked is vannak elvárásaid, hogy mi történjen, ha feltétel nélkül szeretsz mindent, mindenkit.

Dánkén 2010.03.13. 11:11:00

De a gorilla nem kérődző(abba nem mennék bele hogy rokonunk mert megköveztek,de a gorilla nem kérődző mégsem eszik húst és akkor mint egy szekrény tömény izom)

M.A. 2010.03.13. 11:15:13

"Mellesleg ha mindenki csak növényi táplálékot enne akkor fele ennyi emberiség is fél év alatt szó szerint megzabálná a földet mint egy sáskaraj....." - na ez már Irányító-propagandának tűnik, annyira szöges ellentétben van az igazsággal. 60x akkora fotoszintetizáló felület kell, hogy egy kiló állati fehérjét megegyél, mint egy kiló növényi fehérjéhez. A növényevők nagy csordákban, nagy sűrűségben fordulnak elő az életterükben, a ragadozók kevesen, szétszóródva, kiosztott vadászterületeken élnek. Vajon miért? És ha ez így van, az embernek, népsűrűsége mellett, melyik táplálékforma a megfelelőbb? Minden nap több hektár esőerdőt égetnek fel azért, hogy legelőt biztosítsanak a marháknak, amiknek a húsából hamburger lesz Amerikában. A jelenlegi életformában zabáljuk fel a Földet, mint a sáskák.

2010.03.13. 11:35:31

"Nem hiszem hogy 15-20 éven át napi 10-12 órát pakoltál vagont mondjuk." Nem, tényleg nem. És te? Valami azt súgja, nálad azért több tapasztalatom van a kemény fizikai munkát illetően. "Mellesleg ha mindenki csak növényi táplálékot enne akkor fele ennyi emberiség is fél év alatt szó szerint megzabálná a földet mint egy sáskaraj" Az állatok, amiket mi felzabálunk, szerinted mit zabálnak fel, kis butuskám? Csakhogy ebben a láncban ~kétszer annyi a veszteség, mivel +1 transzferállomás van. Tehát nem az összes növényi tápanyag kerül át beléd az állatból, mivel az élete során anyagcseréit is folytat (szarik).

cath 2010.03.13. 12:34:55

Aha. Menj el egy falusi "háztájiba". A 2 db malacka, meg a 15 tyúk meg a 6 kacsa meg a 3 liba meg az egy tehén vagy kecske, akik az udvar meg legfeljebb a ház körüli füveket eszik, meg a házbanélők "moslékán" élnek, mióta zabálják fel a földet? Sarkosított amiről beszéltek , pont úgy nincs benne MÉRTÉK, mint a mindennap mekis kaját evő, rántott húst rántott hússal evőkében. Ma. t6e írtad fentebb, hgy a régi ember étrendjének 3 (szerintm 5-7 ) %-a volt hús. És dolgozott keményen és birt és nem halt meg koleszterin-izében. Én meg azt írtam fentebb hogy részemről a 3 naponta egy szelet húst igénylem. Ki lehet számolni ez hány százalék kb. Egyetlen hozzászólásomban sem azokat védtem akik napi szinten megesznek egy fél disznót, csak meggyőződésem és tapasztalatom, hogy komoly igénybevételt hosszabtávon az ember nem bir ki hús nélkül. Visszatérve a háztájira, ott se mindennap ettek esznek meg egy csirkét vagy disznót. Szárnyasokból mindig a már megfáradtat vágják le (kivéve ünnepekkor :))), és a malacka is tudtommal nem 2 nap alatt lesz hízott sertés. cVagyis roppent érdekes módon a téplálék 5 %nyi húsrészét anélkül tudja "előállítani" egy házi gazdaság, hogy ezért esőerdőket kellene kiírtani vagy mérföldeken át takarmányt termelni. fizikai munkáról nem vitatkozom. Dolgoztam elég sokat, sokféle minőségben, és jelenleg is napi szinten cipelek magammal mindenhová 7 kilót...:)(én meg 47 vagyok).Aki nem próbálta, az nem hiszi el, köss magadra egy súlyodhoz mérten 20%-nyi kilós súlyt és azzal kelj és azzal feküdj és vidd magaddal mindenhová :), legyen a karod alatt minden más tevékenységed közben. Fél év múlva beszélünk a tapasztalataidról az erőnlétedet és állóképességedet illetően :) ha csak füveket eszel közben.

Diodara 2010.03.13. 12:43:05

Történetesen nekünk van kertünk, amiben terem minden jó, tartunk tyúkot, kacsát, tartottunk sok ideig disznót, sőt anno még nyúlfarmunk is volt. Nagyon sokat eszik egy tyúk is, nem még a disznó vagy a kacsa. Rengeteg kukoricadara, csalán, meg marharépa megy beléjük. Ha most így belegondolok, hogy azon a földterületen is valami zöldséget termesztenénk, akkor lehet jobban jönnénk ki. Azt hiszem idén így is lesz.

zui 2010.03.13. 12:51:57

"A nagy feltétel nélküli szeretet, egyáltalán azt sem tudom miért kell odabiggyeszteni a "feltétel nélkül"-t, a szeretet elé nem kell mindenféle jelző, stb." Teljesen igazad van! A szeretetet akkor értjük meg valójában, ha már semmilyen jelzővel nem illetjük. Mégis miért ez a sok jelző: önzetlen, jóságos, odaadó, feltétel nélküli.....? Azért, mert ezek útjelző táblák, segítségek. Manapság pedig azért a feltétel nélkülit hangsúlyozzák, mert a mai, tudatosulás útját járó emberek ezzel állnak leginkább szembe. Mindennel és mindenkivel kapcsolatban feltételeket szabnak ( falakat emelnek ), ami úgy is mondható, hogy elvárásaik vannak. "Gondolom neked is vannak elvárásaid, hogy mi történjen, ha feltétel nélkül szeretsz mindent, mindenkit." Az előzőekből kifolyólag az a célom, hogy ne legyenek elvárásaim , hanem csak "úgy" szeressek, mint ahogy a Nap szeret, vagy a Föld, vagy a Teremtő. " Csak arra világítottam volna rá, hogy szeretni azért könnyű, főleg olyan dolgokat, amiket fel sem fog az ember." A szeretet mindenben és mindenkiben benne van. Ezt észre venni, felfigyelni rá, tudatosítani már nem olyan könnyű! Ha az lenne, akkor nem lenne szenvedés és fájdalom.

cath 2010.03.13. 12:58:47

úbaszki:))), akkor egyetek 40 éven át csak krumplit meg zellert :))))))) Igazából nekem az a vicces, hogy a macskámnak is adok mindenfélét mert ha egy hétig ugyanazzal a konzervvel etetem, akkor úgy néz rám mintha rablógyilkos lennék :). Mérték, változatosság, a józan ész és a legkevesebb "bántás" mellett. Ebbe belefér a heti egy szelet hús a télen levágott malackából, amit egész évben eszünk. Ha nektek kielégítő ha csak répán meg kukoricán éltek, ám legyen :). De vegetarianizmus :) közben nem ér olyan gyümölcsöt meg zöldséget enni, ami csak maláyföldön terem, mert akkor azzal meg a szegény 10 éves maláyföldön napi 14 órát dolgozó kislányokat zsákmányolod ki. Lehet választani a néha elfogyasztott coca vagy a vegaság mindenek felett között.:)

newman 2010.03.13. 13:03:51

Ok. Ezen a húsos dolgon kár veszekedni, mindazonáltal szerintem ha az élet úgy hozza az itt jelenlévő legelszántabb vegák is ráfanyalodnának a húsra, hiszen ha mondjuk kitörne a 3. világháború és nem lehetne termelni de a disznó ott lenne még az ólban akkor inkább éhen halnátok? nem hiszem.

newman 2010.03.13. 13:08:36

Más téma. Az lenne a kérdésem hogy írtatok a Marsról meg ami ott folyik. Eddig ok. Ha jól tudom regresszió meg remote viewing meg hasonlókkal dolgoztok. Az lenne a kérdésem ha ezt ki lehetett deríteni akkor miért nem csináltok hasonló kísérleteket arról hogy pontosan mi a fene folyik a titkos földi katonai bázisokon gondolok itt főleg a nevadai Area 51-re?

cath 2010.03.13. 13:11:14

ja, csak az EU elintézte, hogy magyarországon már ne nagyon legyen ott az ólban :) :/

M.A. 2010.03.13. 13:17:40

"ha az élet úgy hozza az itt jelenlévő legelszántabb vegák is ráfanyalodnának a húsra, hiszen ha mondjuk kitörne a 3. világháború" - még a krisnásoknál is engedélyezve van a húsevés, ha nincs más elérhető táplálék. "ha ezt ki lehetett deríteni akkor miért nem csináltok hasonló kísérleteket arról hogy pontosan mi a fene folyik a titkos földi katonai bázisokon gondolok itt főleg a nevadai Area 51-re?" - mert ágyúval nem lövünk a verébre. Az ESP-t csak a legfajsúlyosabb alapkérdések megválaszolására használjuk, nem részletkérdéseknél.

newman 2010.03.13. 13:28:12

Mi az hogy ágyúval? Miért nem találtam még soha sehol ezzel kapcsolatban semmilyen elfogadható választ mi a franc van ott? Szerintem nem csak engem érdekelne ez a "jelentéktelen részlet" kérdés. Van e ott valami vagy csak porhintés az egész. Így sokakban az az érzés lehet hogy tudjuk mi van a Marson a Szíriuszon a Lant meg a Zéta Reticulli csillagképben de itt a Földön lévő sok titkos bázisok egyikét sem tudjuk még csak behatárolni sem. Ha tudsz valamit amit el lehet mondani akkor várom a választ de ne térj ki ilyenekkel engem ez speciel sokkal jobban érdekelne mint a többi távoli világ.

lololok 2010.03.13. 15:30:50

"hiszen ha mondjuk kitörne a 3. világháború és nem lehetne termelni de a disznó ott lenne még az ólban akkor inkább éhen halnátok?" Előtte megzabálnánk a malac kajáját meg az ágyacskáját, hihihihihihihi :). Nem szeretem az ilyen "ha mondjuk" kérdéseket. Majd ha tényleg mondjuk, meglássuk mit lehet tenni.

lololok 2010.03.13. 15:54:25

"és jelenleg is napi szinten cipelek magammal mindenhová 7 kilót...:)" Tényleg fogadd részvétem az anyaság gyötrelmeihez, de amíg TE nem próbáltad hús nélkül, addig nincs igazán alapja a "komoly igénybevételt hosszabtávon az ember nem bir ki hús nélkül" jellegű kijelentéseidnek, nem igaz? A 47-nek 7 pedig a 14.8%-a, inkább. "téplálék 5 %nyi húsrészét anélkül tudja "előállítani" egy házi gazdaság" Példának okáért Budapesten hány háztáji gazdaságról tudsz? De mondhattam volna akármelyik magyar kisvárost vagy akár NYC-t is.

seh 2010.03.13. 15:57:57

Szakal, lehet h osszefutunk Csiksomlyon. Habar ..... nem is tudom, kimenjek vagy sem a bucsura. Amiota elek, mindig az orrom elott vonulnak el, kb 3 km-re lakom onnan :)) Es igen, Krisnamentes hely :P Na de nem is az en unnepem, en unitarius vagyok :)))))) De tenyleg. Forumra meg nem volt idom, de majd benezek oda is

cath 2010.03.13. 17:13:12

lol, nem "gyötrelemként" írtam, hanem tényként. Csak anyatejet evő, folyton magadon tartott csecsemő mellett nem lehet nem enni húst. Igen próbáltam. Azért írtam, 3-4 nap után egyszerűen elfolyik az életerőm nemhogy még magamon kívül mást is etessek a saját testemből. Plusz egy nagyobb de még az is pár évest a nap 24 órájában ellássak egyedül. Ifjabb koromban meg dolgoztam sokat, csak akkor bírtam, bár én mindig is mértékkel ettem húst. Viszont két elsőkézből ismerősöm meg évekig nem evett, aztán most hogy sanyarúbb sorsuk lett és több mint 8 órát dolgoznak keményen, bizony áttértek ők is bizonyos időközönkénti húsevésre. Aztán 18 éves kora előtt meg úgy 40-45 után senki nem vega önszántából, hacsak nem Paul McCartneynak hívják.:) A házi malacka meg nem előlünk eszi meg a takarmányt, mert ha jól tudom rohadt almát, hajtásnak eredt régi krumplit, csonttászáradt kenyervégdaraokat, kukoricacsutkát, házi maradékot és egyéb mást ami egy kertben a legnagyobb gondozás mellett is fellelhető mint "kárbamenő" kidobandó termés, azt ember meg nem eszi. Diodara amit írt, hogy van kertjük, az azért nem ugynaaz mint amiről én meséltem, mert gondolom mindenki dolgozik máshol is, ergo tényleg meg kell venni a nyúlnak a lucernát meg ilyesmi azaz nem önellátó és "körbeérő" a kisgazdaságuk.:) Valamint egy darab vén tyúkból ésszel és okosan 2 hétre elég húsétel és húst is látott étel (húsleves) készülhet egy családnak. És nem mellesleg ízre is finomabb mint egy brokkolikrém leves amitől éhesebb lesz az ember. De már mondtam ti tudjátok :), csak attól még nem érzem magam sem nyomorultnak se mbűnösnek mert meg merem enni a magam részéről igényelt és szükséges 5 %ot és mert olaj helyett malaczsírral !!! főzök.

cath 2010.03.13. 17:15:20

A nagyváros és a hústúlevés avyag vegaság témában meg lást a fenti bejegyzést Nyilván a nagyvárosi életforma nem egy (egészséges) embernek való forma. Itt nemcsak a táplálkozás kifacsart és életidegen hanem minden más is.

Dánkén 2010.03.13. 17:18:04

Kis off ahhoz a témához hogy mi az ideális kaja: http://www.karpatinfo.net/article8748.html ennek van vmi köze "Atlantiszhoz"?

Diodara 2010.03.13. 18:04:55

Teljesen körbeérően önellátó ez a házi kisgazdaság, amellett, hogy mindenki dolgozik vagy tanul. Fél nyaramat odakint töltöm. :) Megtanulja az ember tisztelni az életet adó földet.

lololok 2010.03.13. 18:34:54

"csak attól még nem érzem magam sem nyomorultnak se mbűnösnek mert meg merem enni' Isten ments! Nem is erről szól ez. Néha én is érzem, hogy ennem kell húst (1-2 havonta egyszer), olyankor eszem. Nem érdemes a szervezettel ellenkezni.

eszakifeny 2010.03.13. 19:03:52

ebben lololokkal vagyok. Szerintem az egeszseges v. kozel egeszseges szervezet jelzi, hogy mikor mit kivan, jo esetben meg is tudja adni neki a gazdaja, a csuunyagonoszhalalos nagyvarosban is

zui 2010.03.14. 13:07:32

Akárhányszor olvasom el ezt a bejegyzést, mindig oda lyukadok ki, hogy a Földön csak egy vallásnak kellene léteznie: A SZERETET vallásának. Íme a visszaigazolás, amellyel mindenki azt kezd, amit akar, de nem árt, ha odafigyel rá! http://www.youtube.com/user/777ALAJE#p/p/215A1A9F8D79A702/4/fFxR89145bM

lololok 2010.03.14. 15:43:39

Ez ám a visszaigazolás! Mér van az ufónak pakisztáni akcentusa?

zui 2010.03.14. 15:52:58

Nem tudom. Én nem arra figyeltem.

M.A. 2010.03.14. 19:33:37

newman: Voltunk földi bázisokon, anyahajókon, stb. is, nyugi. De amik ott folynak, azokról általában fizikai forrásokból is lehet tájékozódni. A legrázósabb dolgokat nyilván már rég kiszervezték a Holdra meg a Marsra. Area 51 működik, idegenekkel való tudományos kollaborációt meg egyéb érdekességeket folytatnak ott.

newman 2010.03.14. 20:42:25

Ok. Köszi szépen nem azért kérdeztem hogy kötekedésnek érezd, csak nem értettem hogy ezekről miért nem írtatok még hiszen van itt a Földön is rejtély bőven mint pl Area51 Amúgy gondolom ők is tisztában vannak azzal hogy ESP-vel meg regresszióval be tudtok hozzájuk "kukucskálni". Ők tudják ha ott vagytok, és tudnak is védekezni ez ellen vagy nem? Az idegenek gondolom a Zeta Reticulli szürkéi.

eszakifeny 2010.03.15. 19:45:59

Nocsak, Hitler is vegetáriánus volt, eszerint a dokumentumfilm szerint: http://topdocumentaryfilms.com/hitler-speaks-hitlers-private-movies/

M.A. 2010.03.15. 20:32:33

Elég köztudott, hogy az volt. Ráadásul sosem ivott, sohasem dohányzott.

Alienexperiment 2010.03.15. 20:44:55

A tojásfejűek sem esznek húst, hanem valószínűleg spec. saját célokra nemesített növényeket meg táplálékkiegészítőket esznek, nincs olyan , hogy nagyüzemi állattenyésztés ez egészen biztos. Egy ufós kontakt kapott valami krumplihoz hasonlót, kielemezték és valami 40% volt a fehérje tartalma. Az indiaiak meg esznek egy csomó olyan növényt meg olajos magvakat, amik itthon elérhetetlenek (az ára miatt is) tehát megvan a helyettesítő kajájuk. (ami nekünk nem nagyon, mert pl. csicseriborsó drágább, mint a hús) Az ESP tényleg jó lenne a helyi titkos helyek lehallgatására, de engem sokkal inkább érdekelne, hogy az itt "bérlőként" lakó alienek hogyan látják a köv. 5-10évet? Van vagy 4-5csapat akinek állandó bázisaik vannak itt, meg lehetne őket kérdezni? Alienexperiment

M.A. 2010.03.16. 22:07:45

"ami nekünk nem nagyon, mert pl. csicseriborsó drágább, mint a hús" - a piacon 400 Ft körül van egy kiló. A következő 5-10 évet magunktól is látjuk mi.

M.A. 2010.03.17. 14:26:35

Majd a saját blogodon olyan ésszerűen moderálsz, ahogyan akarsz.

cath 2010.03.17. 15:34:15

mondom én hogy a vegákkal valami gáz van .... :)))))) (a Hitleresre ref.)

Alienexperiment 2010.03.17. 18:01:50

A következő 5-10évet látjuk... kb., mint 2001 szeptember 10-én a következő napot. Azt sem hitte senki (aki igen, az meg tudta) , hogy ekkorát mernek lépni, és azóta több kisebb, kevésbé látványos akció is volt az "irányítók" részéről. Valami ilyesmiről szeretnék előre tudni, vagy ez túl necces? Alienexperiment

M.A. 2010.03.17. 18:16:00

A bolygó megtámadása egy Marson előállított kamu hadsereggel nem elég? Az önvédelem céljára felállított "ideiglenes" világkormány nem elég?

Diodara 2010.03.17. 18:31:54

Az elkövetkezendő 2 év eseményeivel mi a helyzet? Úgy tűnik, hogy Izrael kikényszeríti a 3. intifádát, és Közel-Kelet tényleg megint berobban, ahogy az írva volt az aranykoron. Mennyire valós az, hogy Irán berántja Kínát a háborúba? Mert ezek azért közelebbi dolgok és elég durvák lennének.

M.A. 2010.03.17. 18:37:49

Kisebb konfliktusokkal segíthetnek megalapozni a világkormány által elhozott világbéke iránti vágyat. Kínának nem tudom, lövöldözésben lesz-e szerepe, de egy rendszerváltás ott 2015-ig nem elképzelhetetlen.

Diodara 2010.03.17. 22:31:30

Off-kérdés: szolgálati teleppel mi a helyzet? Engem érdekelne a folytatás, talán még küldtem is anno egy emailt, de nem kaptam meg. El tudnád küldeni nekem erre a címre? :) Vagy felrakni valahova egyben.

lololok 2010.03.17. 23:04:26

"mondom én hogy a vegákkal valami gáz van" A zsidók tehetnek erről is.

zui 2010.03.17. 23:30:06

Azon még senki nem gondolkodott el, hogy itt mi mindannyian az előző TAPASZTALÁSunkban zsidók voltunk?:)

zui 2010.03.17. 23:33:50

lehet -kimaradt a mondatból.

cath 2010.03.18. 14:14:50

Zssidó nem lesz csakúgy az ember.... :) Előző életében meg főleg nem :)))

Altair 2010.03.18. 14:34:27

És fél zsidó lehet az ember előző életében?:P

zui 2010.03.18. 15:01:55

"Zssidó nem lesz csakúgy az ember.... :) Előző életében meg főleg nem :)))" Akkor ez azt jeleneti,hogy ha már egyszer azzá "váltam" akkor az is maradok?

cath 2010.03.18. 16:43:11

Altair, Aki félzsidó, az zsidó a nemzsidók szemében, és nem zsidó a zsidők szemében. úgyhogy félig zsidónak lenni sehogy sem kóser üzlet. :) Zui, te csak ne válj azzá :)) És még mielőtt elkezdene keresni a gondolatrendőrség: a mosolyjelek viccre utalnak.

Dánkén 2010.03.19. 17:12:19

Tényleg szóval sehogy sem lehet valaki következő életében zsidó?:P

newman 2010.03.19. 17:36:27

Sziasztok. Szemrád Nándor beszélt a földi teremtés c. előadásában a Titánok háborújáról. Ha jól tudom április elején érkezik a mozikba a hasonló című film.(Titánok harca) Várhatóan akkor ebben a filmben megint lesznek (fél)igazságok, utalások? Talán lesz benne néhány meglepő részlet is.

Diodara 2010.03.19. 18:27:00

Nem hiszem, az egy játék adaptáció. De persze a szövegbe lehet, hogy csempésznek érdekes dolgokat. A legtöbb mai film, sorozat, klip tele van szimbolikus utalásokkal. Egyébként ma jött ki a Megamind nevű film teasere, nézzétek meg, nevetni fogtok.

M.A. 2010.03.19. 18:51:23

"Tényleg szóval sehogy sem lehet valaki következő életében zsidó?" - de lehet, csak az nem egy jó karma. Igaz, talán magyarnak lenni jelenleg még rosszabb.

27 2010.03.19. 18:59:49

nincs olyan, hogy jo vagy rossz nemzetbe szuletes. Ott vagyunk, ahol lennunk kell. Nem szerencses a kollektiv nemzeti onsajnalat, elvonja az egyen figyelmet. Persze aki hagyja ezt, az magara vessen.

28 2010.03.22. 12:51:01

http://www.scribd.com/doc/25009498/Julius-Andan-A-vilag-a-szinfalak-mogott

Vándor 2010.03.23. 14:33:36

Elkezdtem olvasni a linkelt könyvet, jelenleg a felénél tartok. Közben gondoltam, rákeresek a szerző nevére. Érdekes dolgot tapasztaltam: A Google egyetlen külföldi oldalt sem dob ki a nevére, kizárólag magyar oldalakat. Ennek mi az oka??

Vándor 2010.03.23. 14:35:09

Wikin sincs róla semmi... azér ez gyanús, nem?

27 2010.03.23. 14:56:05

á, ez megint csak egy megmondás. tapasztalás, nyitott szemmel járás helyett, lustáknak. ja, és mielőtt valakinek gyanús lenne, hogy 28 néven kommentelték be, nem én voltam.

Dánkén 2010.03.23. 15:16:12

Vándornak igaza van,egyetlen egy külföldi oldal sincs erről, most vagy az imperialista cionista kémek mind letörölték és Magyarország az utolsó védőbástya, vagy ezt egy magyar találta ki mert most erre van igény errefelé(én a másodikra tippelnék)

27 2010.03.23. 15:19:04

Kutakodtam egy kicsit. A Julius Andan könyvet 'Duncan Shelley' írta. duncanshelley.eoldal.hu illetve duncanshelley.hu - ez utóbbi domain admin kontaktja a domain.hu-n nyilvánosan elérhető keresés/részletes keresés szolgáltatás szerint: admin-kontakt: Farkas Éva Katalin cím: Reggel u. 4. cím: 1214 Budapest cím: HU telefon: 20/3138757 Ugyanez a személy szerepel a gyemantfelkrajcar.hu oldal admin kontaktjaként is, és nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de engem taszít az, hogy csupa MLM-es isteníti az oldalon bemutatott könyvet. Duncan Shelley az iwiwen: iwiw.hu/pages/user/userdata.jsp?userID=8704877 Szerintem a fent említett Farkas Éva Katalin: iwiw.hu/pages/user/userdata.jsp?userID=119694 Semmi leleplezőt nem sikerült előkotorni, de én nem venném túl komolyan a könyvet.

27 2010.03.23. 15:26:31

Még valami, a Duncan Shelley oldala alján ajánlott iromuhely.net domain használója: Branding Marketing Kft. Árpád u. 5B. Törökbálint, 2045 HU Oldaluk: brandingcoach.hu Azon kívül, hogy Hórusz szeme van a logójukban (minek?), megintcsak semmi érdekesség, leszámítva, hogy ilyen semmirekellő tanácsadókhoz jutottunk el a színfalak mögötti igazságoktól.

27 2010.03.23. 15:27:47

aki erről akar még beszélni, jöjjön át inkább a fórumra, hm? tökéletes offtopik

Dánkén 2010.03.23. 16:25:43

Amúgy meg az lett volna az igazán érdekes ha találtál volna vmi leleplezőt vki iwiw adatlapján:P Am meg hogy hórusz szeme mit keres ott mert szerintem a szimbólum és az oldal mondandója között nincs semmilyen kötődés...

Vándor 2010.03.23. 21:13:23

Ok, akkor valószínű, hogy a sztori mese... viszont mi lehet a célja? Eddig félig olvastam el, szóval még nem tudom, mi lesz a végkövetkeztetés, vagy mire is akar rávezetni... na de akkor elolvasom előbb, aztán meglátjuk..:)

M.A. 2010.04.15. 19:04:24

Avatarból már van a neten DVD-verzió. (A 3D-nek elvileg nem szabad bedőlni, mert 2D-ből előállított kamu.)

GF 2010.04.24. 20:47:47

Kedves barátom! Az egyik bejegyzésben (lélekvándorlás) azt írod, hogy mindenki azt kapja, amire érdemes. Nos, ha ez igaz, akkor a városban élőkre is igaz. Miért hát a kritika velük szemben? A kérdés inkább az, hogyan változtassunk azon, amit megérdemeltünk? Hogyan emelkedhetünk ki a viták köréből az aktuális valóság "síkjára", azaz inkább úgy fogalmazok, a tiszta tudatosság szintjére. Sok sikert a további munkádhoz.

M.A. 2010.04.24. 20:55:46

"Az egyik bejegyzésben (lélekvándorlás) azt írod, hogy mindenki azt kapja, amire érdemes." - szerintem ilyet én sose írtam. "Miért hát a kritika velük szemben?" - hogy lássák, milyen veszélyei vannak annak az életformának, amiben élnek.
süti beállítások módosítása