HTML

A Játék Neve: Föld

Ez a blog arról szól, hogy hogy működik a világ valójában. Túl a látszatokon, a manipuláción, a mindent átszövő hazugságon és felelősséghárításon. A jelenkor eseményeinek mozgatórugóival is foglalkozik, ahogy a régmúltba is tapogatózik visszafelé, egészen az emberi lét kezdeteiig. Mindez egy sokéves kutatómunka eredményeire támaszkodik. A blog korábban "2012 blog" címen működött a blogol.hu szerverén. Kapcsolat: blog2012 kukac freemail ponnt hú!

Friss hozzászólások

  • maztro: @Gergő Bohrát: Szeretnek minket behúzni a csőbe, a cikk lényegében minden pontján prezentálja azt,... (2021.08.26. 05:03) Menetrend (szerk)
  • Gergő92: Amúgy én néha ránézek mi a helyzet itt. :) Amúgy anno 2013-14 tájékán voltam elmerűlve ebben a tém... (2021.02.18. 05:25) Emberek, Irányítók és a Háttérhatalom
  • dangbird: Új nagy ívű, félelmetes novella a személyes blogomon: marioatreides.blog.hu/2020/01/06/nem_tehete... (2020.01.06. 10:36) Olyan, mintha
  • dangbird: ferfiakklubja.hu/fk_magazin/az_fk_noi_tamogatoi_korebol/amikor_nem_fogadjuk_el_a_ferfi_es_no_kozot... (2019.11.13. 10:09) A házasságról
  • spike_spiegel: Na akkor :) lesz folytatása az elemzésnek is, ha már bejelentették a negyedik részét a mátrixnak? ... (2019.08.21. 14:34) Előadás meghívó - A Mátrix-trilógia elemzése!
  • Peter266: Elolvastam Don Richards Riso, Russ Hudson: Személyiségtípusok könyvét pluszban, ledöbbentő, hogy m... (2019.08.14. 21:40) Emberismeret, önismeret - a PAS és az Enneagram karakterológiai rendszerek
  • dangbird: @dangbird: Az említett nagybejegyzés 86.42%-a elkészült. Holnap délig közzéteszem. Nem szájbatalpa... (2019.07.13. 14:02) 2019
  • Gergő92: Tegnap meg a 4.részben a 13:13-nál ér pont oda a 101-es sátorhoz...amúgy a film jó, ajánlani tudom... (2019.06.20. 11:22) Okkult szimbólumok hétköznapjainkban III.
  • dangbird: Kedves "Zombi Papa"! Én nem álltam a Jobbik mellé. Bizonyos mértékig szimpatizáltam a mondanivaló... (2019.03.22. 20:17) Tíz év
  • spike_spiegel: @dangbird: ami engem illet abszolút hidegen hagyott (ugyan ki hinné el, hogy lapos?), de aztán elk... (2019.03.14. 08:35) Szájbatalpaló #7: A sötét középkor 1

Utolsó kommentek

Utolsó kommentek:

maztro 2021.08.26. 05:03:11

@Gergő Bohrát: Szeretnek minket behúzni a csőbe, a cikk lényegében minden pontján prezentálja azt, hogy a NASA állítólag semmiről semmilyen bizonyítékot még sohasem talált, ebben a kontextusban pedig a téma jeles emberének mindössze clickbait-elt magánvéleményét, nevetség kategóriába sorolását tükrözi. Ettől függetlenül eközben lehet akár tényleges tudomása már most ittlévő fajokról is, a sorok között pedig mi olvashatunk, de valódi kiszivárogtatásnak jobban örülnék a szájából.

Bejegyzés: Menetrend (szerk)

Gergő92 2021.02.18. 05:25:01

Amúgy én néha ránézek mi a helyzet itt. :) Amúgy anno 2013-14 tájékán voltam elmerűlve ebben a témában nagyon én is. Volt pár érdekesség akkor, többnyire tudatos álmodások...aztán valahogy" elvitt az élet" és nem foglalkoztam vele. Pont mostanában kedzett el érdekelni megint, meg egy 10 alkalamass online jóga nidra tanfolyam szerűségre fizettem be, amit Daubner Béla tart.

Bejegyzés: Emberek, Irányítók és a Háttérhatalom

maztro 2021.02.06. 13:40:53

*ha valós emberi tapasztalatokon alapszik, mindkettőre lehet építeni

Bejegyzés: Emberek, Irányítók és a Háttérhatalom

maztro 2021.02.06. 13:21:19

Bízva abban, hogy még nézitek néhanapján a kommentszekciót, folytatom a fentit további statisztikával, részletekkel.

Már csak azért is, mert tudomásom szerint annó a 2012 Blog a síkokról szóló bejegyzésen és úgy amblokk a teremtéstörténet regressziós kutatásának vázolt képén túl nem igazán mélyítette el a témát a gyakorlatban, és azt gondolom, hogy nem csak én maradtam az egyedüli, aki ugyan több sültgalambot is várt, de érdekelné mélyebben is a téma, és ha már itt vagyunk egymásnak, nem csak az ezoterikus oldalak adottak számunkra, belekezdenék a gyakorlati galambsütés mélyítésébe veletek. Nem gondolom, hogy ez felesleges szócséplés lenne szimpla utánaolvasás helyett, és azt sem, hogy olyan információkat közölnék, amivel mindenkit traktálnék, aki már eljutott egy bizonyos szintre és számára ne lehetne új a nap alatt, de főleg azokat, akik még nem juttatták el saját magukat a megértés azon fokára, hogy akarattal vagy spontán, pusztán megengedjék önmaguk számára, hogy megtapasztalhassanak ilyesmit. Utóbbi kijelentés kulcsfontosságú, mert még ha megél is valamit az ember, a hitbeli előítélete (köznyelven: hitetlensége) miatt maga előtt is simán letagadhatja.

Annál is inkább, mert egy józan és előzményektől mentes saját tapasztalat mindig hitelesebben tárgyalható egymás között, ha bárkiben kérdés vagy éppen megerősítő vagy helyesbítő, kiegészítő gondolat merülne fel. Ha a válaszok nem is felelnének meg számunkra, akkor is mindkettőnk tisztábban tudja kezelni a témát (vagy bölcsebben először is az adott hozzászólót), mint annak előtte, ha az érvelések jók, senki sem veszít vele. Mintha éppen csak mi írtuk volna azt a bizonyos cikket, amit másikunk egyébként ezotérikus oldalakon, könyvekben talál meg, új tapasztalatok pedig éppúgy lehetnek, amelyekkel hozzáteszünk mindenkinek az addigi világképéhez vagy saját tapasztalataihoz. Ez is, az is, ha valós emberi tapasztalatokon alapszik, és mindkettőre lehet építeni, amiben az olvasás és az írás éppúgy megfelel egy személyes (de jobb esetben kölcsönös) pro és kontra kutatómunkának.

Tehát folytatva saját tapasztalataimat:

Van, hogy a 3-4-5 szakaszok spontán, a lefekvésemtől számított 15-20 percen belül lezajlanak (tulajdonképpen több 5-ösöm is volt, mint 2x, de azokban az esetekben egyszer sem mozdultam ki az ágyból, így nem számítom be „fő” tapasztalatnak). A koncentráció folytán a 3-4 szakaszok általában 40-60 percen belül váltják egymást, vagyis spontán néha jóval hamarabb is mélyebbre jutok, de szándékosan még aligha. Amit hozzá kell tenni, hogy én ezelőtt sem aludtam el 5-10 perc alatt, ezért nekem a 15-20 perces mélyre jutás annál is érdekesebb érzés. Az időtartamokat onnan tudom, hogy lefekvéskor mindig felírom az időt, és a fenti esetekben felébredtem a végén, így meg tudtam állapítani meddig tartottak. Az egyik 20 perces paralízisbe kerülés folytán pedig amnéziás is lettem kis időre, mert azt ugyan tudtam, hogy ki vagyok, és mit figyelek meg frissiben az ágyamba lefeküdten, de képtelen voltam felidézni, hogy hol fekszem, nem jutott eszembe a tulajdon szobám kinézete, elrendezkedése és benne az én fekhelyem sem, pedig koncentrált állapotban kezdtem neki és alig 20 perc alatt jutottam a paralízisbe. Elgondolkodtató, hogy még koncentrált állapotban is meg tudnak szakadni bizonyos folytonosságok, hogy így is „kiszakadhatok”, nem csak úgy.

Bejegyzés: Emberek, Irányítók és a Háttérhatalom

maztro 2021.02.05. 13:07:22

Néhány szó.

kritikaigondolkodas.blog.hu/2021/02/05/toth_balint_emlekere_1980

Amit itt, nektek további szavakkal egészítek ki:

Fontosnak tartom folytatni, amit Bálint elkezdett, persze mindenki részéről csak a maga által felért szinten, ahogy eddig is. Sajnos, csak az ő halála után kezdtem el foglalkozni a tudatállapotokkal egyszerű ember módjára itthon, melyek régen is érdekeltek, és ha minden igaz, jószerivel csak koncentrációt, figyelmet igényelnek. Nem olvastam hozzá könyveket, de lett eredménye, és most mintegy öt állapot-folyamatra tudom felosztani az elalvás tudattalanabbul, illetve az el nem alvás tudatosabban megfigyelhető szakaszait, melyeket magamon tapasztaltam. Ez persze messze nem fed le minden szóba jöhető témakört, de kezdésnek is jó. Néhány dolog megkockáztatom, hogy világosabb is lett számomra, de nagyon kevés tapasztalat még ez ahhoz, hogy tényszerűen beszélhessek.

Annyi bizonyos, hogy ezek a szakaszok nincsenek kőbe vésve, leginkább úgy, hogy spontán is jelentkeznek néha egyik-másik szakaszt, vagy magát a rákészülődést (így némely kategorikusan szándékos dolgot abból, amit alább írok) mellőzve, de a sorrend mindig azonosan alakul egymáshoz képest.

Az 1-es szakaszban készülődöm, elalvási szokásaimat és testem igényeit kielégítve, hőmérsékletet, takarózást, kényelmet, stb. úgy rendezve, hogy ne kelljen tízpercenként megmozdulni, légzésemet és magamat elnyugtatva fekszem szimmetrikusan háton.
2-es szakasznak hívom azt, amikor eldöntöm, hogy koncentrálni fogok-e, vagy csak úszom az árral és „álomba dobom magam”. Ha nem a fáradtság, sokszor lehetetlenül viszkető pontok érzékelése töri ezt meg a bőröm különböző pontjain, melyeket képtelen vagyok megszüntetni, újra és újra jelentkeznek (bezzeg ébren sosem érzek ilyesmit, de csak a gyakorlottságot erősíti).
3-as az úgynevezett előálom: miután elkezdtem képeket látni, egyre álomszerűbb cselekményt látok magam előtt, és általában itt dől el, hogy részlegesen öntudatomra ébredek-e, vagy átaludva az éjszakát, legközelebb már csak reggel veszem újra észre magamat. Ha sikerül a koncentrációt megtartani, az álmokra is jellemző torz és mégis magától értetődő logika, különös érzések, hangulatok, netán mély félelmek járnak át és ennek kezelése is befolyásolhatja a tapasztalat kimenetelét.
Amennyiben nem aludtam teljesen el, rendszerint követi a 4-es szakasz, ami néha spontán is jelentkezik, és a már tudatlanul folyó előálmomból is tudatos éberséget idéz elő. Ekkor, mintha határvonal jelenne meg az álom és az ébrenlét között, gyakran alakul ki a paralízis jelensége, az ember nem tudja mozgatni a fizikai testét, ha „sikerül” is, utólag kiderül, hogy csak azt hitte, de álmodta. Itt a cselekmény még nagyon álomszerű, de a határvonal adottnak tűnik, és gyakran az az érzésem, hogy már a csukott szemhéjamon keresztül is látom a szobámat, így részben már 5-ösről is beszélhetnénk. A 4-es jellegzetes kísérőjelensége továbbá egy gyorsan suhogó, szinte a bőrömet is masszírozó hang érzülete - ez a legfrappánsabban, teljesen jól elkülöníthető mind a fizikai ébrenléttől, mind az álmodástól, annyira magával ragadó és egyszersmind szokatlan is.
5-ös szakasznak azt hívom, amikor ezen a „suhogó maszíron” túljutottam, és ha mozdítani kívánom testemet, ezúttal sikerülni fog, csak nem a szokásos módon. Valójában fizikai testem mozdulatlanul fekszik az ágyon, ezt a későbbi felébredésből lehet tudni – én viszont nem csak látom a szobámat magam előtt és azt, ahogyan felkelek az ágyamból, de érzem a talpam érintését is a padlóval, olyan meggyőző és magával ragadó módon, mintha csakugyan fizikai testemmel ébredtem volna fel. Ha jól sejtem, ezt hívjuk testkilépésnek, tavaly ezen próbálkozások keretében, 1 év alatt is mindössze 2x jutottam el idáig, legutóbb novemberben. Sok tapasztalatot nem szereztem, mert mindkétszer annyira magával ragadott az élmény, bizonyságul fel kívántam ébreszteni magam belőle, hogy csakugyan a másik szoba közepén állok-e, mint egy alvajáró, de ahogy azt sejthettem, fizikai testemben a vaksötétben ébredtem fel újra a szobámban, a zárt ajtó mögött - addig pedig olyan volt, mintha két helyen lettem volna egyszerre, talán az alsó éterinek nevezett síkon, az étertestemben találva magam. Statisztikailag, a 4-es szakaszt akarva vagy spontán, havi 2-3 alkalommal sikerül elérnem, az 5-ös viszont sokat várat még magára, ám legtöbbször a 3-asban elalszom, zavart vagy el sem kezdett 2-es után, és elenyésző lélekjelenléttel az álmok alatt, csak reggel válok újra igazán tudatossá.

Hozzáteszem, magánéletemben én kerülöm az alkoholt és a tudatmódosító szereket, mindezeket egyszerű megfigyelésként, puszta koncentrációval sikerült magamon tapasztalnom.

Bejegyzés: Emberek, Irányítók és a Háttérhatalom

emberneve.gyufa 2020.07.01. 19:36:26

vagy ő játszotta el a halálát vagy a halál játszotta el őt

Bejegyzés: Emberek, Irányítók és a Háttérhatalom

sugarfly 2020.06.24. 12:00:45

Iszonyúan sajnálom, nagyon lesújtott a hír
A blográdiós időkben találtam rá, minden írását elolvastam és szerettem
Köszi mindenkinek hogy közzétettétek a munkásságát, biztos fogok találni még újdonságokat <3

Nem jutok szóhoz.. mitől kapott belső vérzést? Aneurizma? Baleset?
Egy biztos, már jó helyen van!

Bejegyzés: Emberek, Irányítók és a Háttérhatalom

GravomarkBt 2020.06.18. 14:23:51

Alienexperiment néven írtam ide (is) régebben , sajnos csak most láttam a hírt, elég megdöbbentő. Részvétem. Valaki esetleg leírhatná az irányított meditációs eljárást, ahogyan a 2012 blog-ban laírt infókat megkapták. (párszor kérdeztem a részleteket, de nem mondta el: meditáció egy bizonyos földrajzi ponton egy bizonyos időpontban a személy nem tudom mennyire lényeges elem ebben?) Ha valamikor, akkor most lenne jó valami olyan forrás, hogy mi várható, mi legyen az az irány, amivel a legkisebb rombolással át lehet lépni az aranykorba. (a másik irányba könnyű, de én sem szeretnék oda menni)

Bejegyzés: Emberek, Irányítók és a Háttérhatalom

spike_spiegel 2020.06.17. 10:11:42

Tomcat története, amit Bálint emlékének ajánl:
www.youtube.com/watch?v=a1h-f1ymzYY

Hát idén van bőven esemény, amit itt ki lehetne tárgyalni, kíváncsi lennék miket írna most ...

Bejegyzés: Emberek, Irányítók és a Háttérhatalom

Severo 2020.06.08. 14:54:41

@Hunfonix: Tóth Bálint /Marioatreides, dangbird/ élete 40. évében 2020. február 5.-én váratlanul meghalt.
Temetése február 19.-én volt az isaszegi temetőben.
"nem gyarapítja már bejegyzéseit az oldalon, és nem tud válaszolni egyetlen hozzászólásra sem"

Bejegyzés: Emberek, Irányítók és a Háttérhatalom

Hilda02 2020.05.31. 14:52:47

@Hunfonix: Olvass bele a fentebb lévő hozzászólásokba:(

Bejegyzés: Emberek, Irányítók és a Háttérhatalom

Hunfonix 2020.05.30. 22:25:22

Sziasztok!

Van valami info Bálintról? Lassan egy éve el van tűnve :(

Bejegyzés: Emberek, Irányítók és a Háttérhatalom

spike_spiegel 2020.04.27. 08:56:49

@Egy_Vándor: Logikus, jobb is így. A tárhelyről egyébként én sem tudok semmi többet, valószínűleg egyedül intézte Bálint.

A blográdió maximum abból a szempontból lehet érdekes, hogy néhány bejegyzésben van rájuk hivatkozás.

De ez maradjon akkor meg azoknak, akik elég mélyre mentek a nyúl üregében:)

Bejegyzés: Emberek, Irányítók és a Háttérhatalom

Egy_Vándor 2020.04.24. 16:05:00

@spike_spiegel: Köszönjük! Tudunk róla, de abban maradtunk, hogy a weboldal csak a közvetlenül Bálinthoz kapcsolódó dolgoknak ad otthont, nem szerettük volna átláthatatlan, rendezetlen, ömlesztett egyéb tartalmakkal "hígítani" az oldalt. Bálint írásai/előadásai stb. tudtommal mind felkerültek, a blográdiók pedig azért maradtak ki, mert azok főként akkori aktualitásokkal foglalkoztak. Én személy szerint nem hallottam az összeset, de néhányat annak idején meghallgattam, az alapján szerintem nem feltétlenül hiányzik.

Érdekességképpen persze akár meg is oszthatnánk a megaupload tárhelyet egy külön aloldalon, úgy, ahogy van, csak nem tudom, hogy az meddig fog élni, illetve ki kezeli, Bálinton kívül volt-e másnak is hozzáférése? Egyáltalán, ez egy ingyenes szolgáltatás, vagy bérelt/vett valaki egy tárhelyet? Ezzel a részével nem vagyok képben egyáltalán, ezért nem is erőltettem...

Bejegyzés: Emberek, Irányítók és a Háttérhatalom

spike_spiegel 2020.04.22. 13:26:23

@Egy_Vándor: jó lett, köszönjük!

Nem tudom, hogy volt-e eszetekben, de a 2012Bonanza féle megaupload tár még él, ott is van talán 40GB anyag (rádió, előadások, stb) plusz egy 2012-es mentés a régi blogról azt hiszem.
Gondoltam szólok, hátha nem tudtok róla.

itt a link
mega.nz/folder/4AoHkQJa#VtJ4-xevaa5GsYjbD_gcpg

Bejegyzés: Emberek, Irányítók és a Háttérhatalom

Egy_Vándor 2020.04.21. 18:36:21

Kedves egybegyűltek, régi és új látogatók!

Két hónappal ezelőtt jeleztem szándékomat egy Bálint munkáit összegyűjtő weboldal létrehozására. Ezt követően hamar meg is kezdődött a munka a színfalak mögött. teGergő és Nikiló közreműködésével mostanra került a weboldal vállalható állapotba, amit ezennel szeretnénk megosztani veletek: Az oldal a tothbalint.info címen érhető el. Jó böngészést és olvasgatást kívánok mindenkinek. :)

@Gergő92
Az ehhez hasonló intenzív álomélményekkel szerintem érdemes foglalkozni. Már az is sokat számít, ha leírod, akár másoknak, akár magadnak. Nem feltétlenül kell túl nagy jelentőséget tulajdonítani minden ilyen tapasztalásnak, de már azáltal, hogy nem hagyja az ember egyből kikopni az élményt a tudatából, hanem foglalkozik vele, elősegíti a saját tudata "tágulását", és fogékonyabbá válhat a hasonló tudatállapotokra/élményekre. Aztán persze ki is lehet jönni a "gyakorlatból", ha huzamosabb ideig nem foglalkozik vele az ember, ami nem feltétlenül baj, néha más dolgokkal is kell/lehet foglalkozni. :) Én amúgy nem emlékszem, hogy álmodtam volna vele, viszont az elmúlt 2 hónapban (részben feltehetőleg a weboldallal való munka miatt) folyamatosan a "közelemben" éreztem a jelenlétét, sokat kavarogtak a fejemben a vele, illetve a tőle tanultakkal kapcsolatos gondolatok.

Bejegyzés: Emberek, Irányítók és a Háttérhatalom

Nandarani Edith Visegradi 2020.04.18. 09:37:20

@Severo:
Az összes madárnak amik elhullanak egy 5G-s rendszer működésének hatására mind belső vérzéseik vannak ☝☝☝ az 5G bekapcsolásától számítottan 20 perc után kezd hatni és az emberi test teljes kiszolgáltatottságát 2-3 héten belül fixálja. Ezt láthattuk wuhanban, látjuk olaszban stb... Az 5G rendszert minden előző rendszeren lehet futtatni ☝

Bejegyzés: Emberek, Irányítók és a Háttérhatalom

Gergő92 2020.04.14. 15:07:03

Volt egy sejtésem, hogy másnak is lesz/van ilyen tapasztalata.

Ja...amúgy az álmomban az volt...vagy valami olyasmi, hogy valami emletes épület, agy irodaház lehet...vagy nem tudom és azzal heccelt, hogy mondta nekkem, hogy én is halott vagyok. Mondom nem vagyok...erre ő, de-de...mondom nem, mert ez egy álom csak...ő meg valamihogy hozzáfért a tudatlattimból a félelem szekcióhoz és "kidobálta" ott nekem...a lényeg, hogy nem volt egy nyugodt álom. :D AMiket éreztem: Frusztráció,félelem, hogy nem vagyok magam ura és kivagyok szolgáltatva, félelem attól, hogy elpazarlom az életem, halálfélelem is...ilyen volt.Ez egyébként mostanság álom nélkül is időszerű nálam...na mindegy...nem recsegek itt :D, a lényeg, hogy amit fentebb rtam az komoly szándékom, de ha az 5%-át eltudom érni...már az is jó. Valószinuleg itt helyben Szarvas környékén kezdek majd bele, meg vannak többen is itt akik tudnak segíteni és valják ezt az eszmét...de ez mikor lesz?! Magamat is összekéne szednem még...

Bejegyzés: Emberek, Irányítók és a Háttérhatalom
süti beállítások módosítása