HTML

A Játék Neve: Föld

Ez a blog arról szól, hogy hogy működik a világ valójában. Túl a látszatokon, a manipuláción, a mindent átszövő hazugságon és felelősséghárításon. A jelenkor eseményeinek mozgatórugóival is foglalkozik, ahogy a régmúltba is tapogatózik visszafelé, egészen az emberi lét kezdeteiig. Mindez egy sokéves kutatómunka eredményeire támaszkodik. A blog korábban "2012 blog" címen működött a blogol.hu szerverén. Kapcsolat: blog2012 kukac freemail ponnt hú!

Friss hozzászólások

  • Lazur: @Nikiló: www.youtube.com/watch?v=TQcqOW39ksk Apropó, és az már smafu, hogy a kínaiak azért akarnak... (2023.09.15. 00:32) Emberek, Irányítók és a Háttérhatalom
  • Gergő92: Nem csak én szoktam néha felnézni ide. :) (2023.01.18. 00:00) Mire készülnek a Marson?
  • Lazur: Ez egész friss: futureofhumanity.report/en www.youtube.com/watch?v=MYJFc3vA6N4 Csak a rotary klu... (2023.01.10. 18:29) 2019
  • Lazur: Szűk tíz évbe telt, de lassan a híradóba is bekerül ahogyan Kínában készülnek a cellák. www.youtu... (2022.12.05. 01:07) AUTOKRÁCIA (szerk)
  • Gergő Bohrát: A mostani események fényében bár 10 év késéssel, vagy inkább több, de csak efelé haladnak a dolgok... (2022.04.23. 22:12) A Jobbik és az Irányítók
  • Lazur: 2012 helyett 2021, de itt a mátrix 4. része: www.youtube.com/watch?v=JQVHrXek73E (2021.12.17. 20:30) Előadás videó - A Mátrix-trilógia (szerk)
  • Kápráz: ...Történt egyszer, hogy Noé szőlőt telepített, de a bortól megrészegedvén meztelenül feküdt sátrá... (2021.12.11. 21:02) Előadás videó (szerk)
  • maztro: @Gergő Bohrát: Szeretnek minket behúzni a csőbe, a cikk lényegében minden pontján prezentálja azt,... (2021.08.26. 05:03) Menetrend (szerk)
  • dangbird: Új nagy ívű, félelmetes novella a személyes blogomon: marioatreides.blog.hu/2020/01/06/nem_tehete... (2020.01.06. 10:36) Olyan, mintha
  • dangbird: ferfiakklubja.hu/fk_magazin/az_fk_noi_tamogatoi_korebol/amikor_nem_fogadjuk_el_a_ferfi_es_no_kozot... (2019.11.13. 10:09) A házasságról

Utolsó kommentek

Rendkívüli szájbatalpaló: a terrorizmusról

2015.11.14. 16:35 dangbird

A bejegyzés a Szájbatalpaló blogon itt található.

Megszakítjuk a múlt, jelen és jövő viszonyán való rágódást (az ezt lezáró bejegyzést pótolni fogjuk!), hogy rendhagyó módon a napi eseményekre reagálva tartsunk egy gyorsrágó szájbatalpalót

A TERRORIZMUSRÓL.

payfor.jpg

Én vagyok Besenyő A. S. H. M. b. A István, aki vagyok.

Abdullah Szaid Husszein Muhammad bin Asszúd, aki vagyok. Allah és Mohamed próféta elkötelezett híve, szolgája ezen a földön és a másvilágon. Hiszek a Koránban, mint Allah megkérdőjelezhetetlen kinyilatkoztatásában. Hiszek az Ő igazságában, az Általa diktált Törvényben és szokásokban.

Évek óta Franciaországban élek. Fenemód zavar ez a nagy liberalizmus, a kirakott mellű, havonta partnert cserélő nők, az erkölcsi züllöttség. Azt szeretném, ha Allah fénye beragyogná új hazámat is, a franciák is az Igaz Hit útjára térnének, a Korán által diktált Törvény és erkölcs szerint élnének. Azt szeretném, ha elfogadnák és követnék Allahot, Mohamedet, a Koránt és a Saríját.

Ezért aztán Mohamed nevében, Koránnal a kézben, Allahu Akbár kiáltással felrobbantok pár százat közülük...

Noormális?

 

Ha valaki egy társadalmi ügyet képvisel, és azt előre szeretné mozdítani, az utolsó dolog, amit tenni fog, hogy a társadalmat önmaga ellen hangolja, hogy ellenszenvet kelt saját ügyével, céljaival, értékrendjével szemben. Az ilyesmi az ő érdekeivel teljesen ellentétes.

Innentől nem nehéz a következtetés: kinek jó az Allahu Akbáros repülőeltérítés, lövöldözés, robbantás? Természetesen az ellenérdekelt félnek.

A terrorcselekmény mindig a hatalmon lévők érdekeit szolgálja, soha nem a hatalom ellen küzdőkét. A terrorizmus:

- növeli a tömegmédia és a politikai színjáték iránti általános érdeklődést

- növeli a félelmet és a kiszolgáltatottság érzését, ennélfogva

- növeli a közbizalmat a hatalom gyakorlói iránt, gondoskodó, védelmező szerepkörbe emeli őket, ezáltal

- megkönnyíti a társadalomra nézve hátrányos intézkedések bevezetését, úgymint

- az egyéni szabadság és jogok „ideiglenes” korlátozását, valamint

- a társadalom egészének valós érdekét nem szolgáló háborús és bűnüldözési „erőfeszítéseket”.

2001. szeptember 11-e után elég hamar felröppent az összeesküvés-elmélet, hogy a merényleteket nem is az Al-Kaida hajtotta végre, hanem a CIA...

A baj az, hogy ez a feltevés értelmezhetetlen. Al-Kaida = CIA, a „hivatalos” verzió szerint is! A CIA hozta létre, toborozta össze, képezte ki, fegyverezte fel, pénzelte az Al-Kaidát kezdettől.

És ahhoz sem kell túlságosan mély bugyraiba letúrni az Internetnek, hogy megtudjuk, az „Iszlám Államnak” honnan vannak fegyverei.

Lássuk tehát, hogy mi történt most Párizsban:

Valakik lövöldözni és robbantgatni kezdtek. Csak úgy. A média azonnal terrorizmusról beszélt, noha a terrorizmusnak pontosan meghatározott definíciója van, amelyet mostanáig sem merítettek ki, hiszen deklarált politikai-társadalmi célja nem volt a merényleteknek (ahogy a 2001. szeptember 11-ieknek sem). Még azt sem lehetett tudni, mi folyik, de azonnal előbb az Al-Kaidát vették elő (mint régi jól bejáratott félelem-triggert), majd az Iszlám Államot.

Három-négy terrorista túszul ejtett több tucat embert. Ez a filmekben lehetséges, a valóságban csak akkor, ha a terroristákat nem egy szír kecskefarmon képezték ki, hanem egy titkosszolgálatnál, ugyanis ennek a végrehajtásához érteni kell a tömegpszichológiához. Máskülönben egy össze-vissza lövöldözéssel halálra rémített tömeg kiszámíthatatlan és kezelhetetlen. Gondoljunk csak a West-Balkáni „tragédiára” (Balkán-Bataclan, hm...), ahol mindössze 2-3 ügynök-provokatőrnek (agent provocateur) sikerült tömegpánikot elérnie néhány másodperc leforgása alatt.

Videót is láttunk az eseményekről. Egy darab mobiltelefonnal valami erkélyről felvett utcai szaladgálást. A rendőrök több ezer eurós fegyverzete-páncélzata mellé már nem telik egy száz eurós, rádiós sisakkamerára – például hogy a művelet parancsnoka lássa, mi újság. Egymásnak ellentmondó információk érkeztek nem csak az áldozatok számáról (őket nyilván nehezebb összeszámolni), de a rendőrség által lelőtt terroristák számáról is, illetve hogy hányan is robbantották fel magukat. A jelenlegi állás szerint heten voltak összesen, ebből négyet lelőttek, hat felrobbantotta magát. Majd még nyomunk pár F5-öt holnapig, hátha addigra kimatekozzák... (Persze érdekes kérdés, hogy miért robbantják fel magukat, nem ismerik az időzítést? És ha nem ismerik, akkor miért kell repülőtereket kiüríteni gazdátlanul hagyott táskák miatt?)

Azonnal megindult a szolidaritás-hullám. Az álszentség csúcsa, különösen az európai politikusok részéről, akik augusztus óta mennek egymás torkának a muszlim bevándorlók ügyében. Nem beszélve az Egyesült Államokról, akik először „nemhivatalosan” felfegyverezték az Iszlám Államot, aztán most „nemhivatalosan” fegyveres harcot folytatnak ellene.

Félárbocra engedték a zászlókat. A Bataclan közelébe nem engednek senkit, ennek ellenére közeli felvételek vannak a Passage Saint-Pierre Amelot-n elhelyezett virágcsokrokról.

Eső után köpönyeg intézkedéseket vezettek be, akárcsak 2001-ben. Fokozott rendőri készültség, mindenkit óva intenek attól, hogy Párizsba utazzon, holott nyilván egy ilyen merényletsorozat után a terrorveszély nem nagyobb, hanem kisebb, mint előtte, hiszen nem ott fogunk lecsapni legközelebb, ahol felbolydult a vadméhkas – hanem mondjuk Rómában...

Olyan nagyon hasznos tanácsokat is kapunk, mint hogy „a városban pedig a lehető legnagyobb elővigyázatossággal közlekedjenek”, aminek a félelem fokozásán túl más foganatja nincsen. Ellenben

Párizsban gyülekezési tilalom van érvényben, betiltottak minden utcai demonstrációt. Csak ideiglenesen függesztettünk fel egy alapvető alkotmányos jogot, na... Az egyszerű járókelőket az „az a gyanús, ami nem gyanús” aranyszabályt követve, alkalmi jelleggel járdára fektetve, ráfogott gépkarabéllyal igazoltatják.

Az Iszlám Állam magára vállalta a merényleteket. A The Guardian szerint. További forrásmegjelölés nincs.

A politikai oldalak máris kovácsolják a tőkét: megjelent a semmiből a „nép egyszerű fia” szerepében a (szokás szerint) „kicsit híres, de azért nem nagyon” zongorista, és flashmob jelleggel kerékpárral vontatott halálrúnás zongorán eljátszotta az Imagine-t.

 

Imagine there's no countries
It isn't hard to do
Nothing to kill or die for
And no religion too

 

A „másik oldalon” pedig már mindenki számára magától értetődő: ez lesz a vége, ha beengedünk több millió muszlim bevándorlót Európába... Mert ezek ilyenek.

Igazuk is van annyiban, hogy nyilván nem véletlenül az elmúlt fél év bevándorlási hullámát és az akörül keletkezett ellentéteket, indulatokat szorosan követve történt ez a merényletsorozat. Hogy mi az összefüggés? Annyi, mint egy színdarab egy felvonásában két, egymást követő szín között. Kíváncsian várjuk a következőt, és igazából még szórakoztató is lehetne az egész, ha nem lenne meglehetősen valószínű, hogy a halálos áldozatok... legalábbis egy része valós.

 

Ajánlott néznivaló:

Network (1976)

The Simpsons 21x20: To Surveil with Love (2010)

Olvasnivaló:

George Orwell: Nineteen Eighty-Four / 1984 (1948), ezen belül is legfőképp Goldstein könyve (könyv-a-könyvben).

54 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekneve.blog.hu/api/trackback/id/tr498078172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

petiasün 2015.11.14. 22:25:13

" "Franciaország, és mindenki, aki követi az útját, az Iszlám Állam elsődleges célpontja.”A szövegben nem volt ugyan olyan részlet, ami bizonyítaná, hogy tényleg a ISIS adta ki, ezzel együtt sem sokan kételkednek abban, hogy ők állnak a mészárlás mögött." :)

Ami meghökkentő még, ahogy Európa jóval arrébb eső részén (nálunk:) is van hatása az eseményeknek, ugyanis a vasárnapi mérkőzést fokozott ellenőrzéssel bonyolítják le:))

Elképzelhetetlennek tartom, hogy a jelenlegi hírszerzés színvonala mellett ilyesmi bármikor megtörténhetne.

Elsőre nekem az ugrott be, hogy itt egy újabb baromság, amit jól felfújhatnak, tv, újság, rádió tele lehet vele, aztán pár hét és elfelejtjük. Sőt, már az első pillanatban felejtős volt, ha valaki látta az M1-es adást, egészen elképesztő volt: mutattak két rendőrt lődörögni egy kordon mögött vagy fél órán át, és alatta hatalmas betűkkel emlékeztettek, hogy itt valamiféle terrortámadás vagy mifene történt. Jó lenne eldönteni a sajtónak is, hogy ezek most profik, vagy amatőrök, mivel egy összehangolt hadművelet (ahogy most nevezik) elég nevetségesnek tűnik ok és cél, jelentős emberáldozatok nélkül. (Akkor az egész stadion repítették volna az égbe, esetleg, ha már robbantgatnak...)

Én is ajánlanék egy filmet/képregényt, már ha valaki át tud látni rajta, ez pedig a Watchmen :) Az önmerénylettől, az állampolgárok önmaguktól való megvédésén át a földönkívüli ellenséggel szemben szövetkező glóbuszig benne van minden, sőt egy erős utalás a magyarokra és azok szerepére a Kovács karakter révén :) Érdemes megnézni.

Gergő92 2015.11.15. 00:45:06

@petiasün: A watchment én is láttam :) . MÉg Dancsó Péter egyik videójában beszélt róla, mint 10 kedvenc filmje.
Erről a francia tragédiáról az Ember gyermeke című filmből az a jelenet jut eszembe, amikor a legfiatalabb ember meghal és mindenki siránkozik. Egyre furcsább itt minden...szinte szürreális. Lehet, hogy csak álom. Folyamatosan csinálom kell a valóság teszteket. :D

dzsugasvili 2015.11.15. 01:32:42

Amióta foglalkozok jobban a közélet összeesküvés-gyanús részével, nem volt olyan terrorcselekmény(szerűség), amiről legalább a 2012 blog vagy a vigilantcitizen.com ne mondta volna azt, hogy kamu, totálisan mesterségesen megkreált, ellenérdekelt fél által megtervezett átverés.

Ez szerintem a 2001-es amerikai ügy miatt lett így, mert az aztán totális átverés volt, és ekkora méretekben az első.

De ettől még nem tudom, miért zárjuk ki az esetek 100%-ában, hogy lehetnek nem a nyugati világból származó hóhér mészáros állatok, akik ilyen-olyan ideológia/politikai cél miatt maguktól is képesek végrehajtani egy lövöldözést vagy robbantást valahol.

Nem mondom, hogy ne keressünk gyanús elemeket a történtekben, de azért elég vicces, hogy amikor még az áldozatok végleges száma sem ismert, már leközli ez az oldal, hogy átverésről van szó. Már tegnap este fél órával az esemény után biztos voltam benne, hogy marha gyorsan ott lesz valahol, hogy amerikai/öntámadás volt igazából az egész. Amikor ez már zsigerből jön, az nagyon kínos szerintem.

petiasün 2015.11.15. 02:30:58

Az tény, hogy valakik lövöldöztek/robbantgattak/túszokat ejtettek, ez nyilvánvalóan megtörtént. Zsigerből a médiának az jött, hogy al-kaidázzanak, isis-ezzenek csuklóból (vagyis arabozzanak egy jót), ez is elég kínos, nem gondolod? :)
És a cikk inkább azt fejtegette, hogy ezek az "ideológiai alapon" létrejött szervezetek kiknek is köszönhetők végső soron (így ezek a merényletek is).

dangbird 2015.11.15. 09:51:04

"MÉg Dancsó Péter egyik videójában beszélt róla, mint 10 kedvenc filmje." - akinek a Metropolis a kedvenc filmje, azt inkább ne tekintsük mérvadónak. :) (Persze a Metropolis sok szempontból figyelemreméltó alkotás, komplex szimbólumrendszerrel, korát megelőző látványvilággal, de azért #1 helyre tenni...)

"a legfiatalabb ember meghal és mindenki siránkozik" - van abban valami kedves báj, ahogy elmegyünk egy "Eagles of Death Metal" koncertre hörögve csápolni, mert mi nagyon kemények vagyunk, aztán amikor az igazi halálos fémekkel megjelenik pár ember (mondjuk hárman 1200 ellen!), akkor mindenki bepánikol, aztán meghal 129 ember (nem Hiroshima, nem Auschwitz, "csak" 129 ember), és az egész nyugati világból kitör a szipákoló nagymama, hogy hát mi nem is úgy gondoltuk, és mélységesen elítéljük, és az egyetemes értékek...

dangbird 2015.11.15. 11:09:56

"De ettől még nem tudom, miért zárjuk ki az esetek 100%-ában, hogy lehetnek nem a nyugati világból származó hóhér mészáros állatok, akik ilyen-olyan ideológia/politikai cél miatt maguktól is képesek végrehajtani egy lövöldözést vagy robbantást valahol."

Ott van a bejegyzésben a válasz:

A terrorcselekmény mindig a hatalmon lévők érdekeit szolgálja, soha nem a hatalom ellen küzdőkét. A terrorizmus:
- növeli a tömegmédia és a politikai színjáték iránti általános érdeklődést
- növeli a félelmet és a kiszolgáltatottság érzését, ennélfogva
- növeli a közbizalmat a hatalom gyakorlói iránt, gondoskodó, védelmező szerepkörbe emeli őket, ezáltal
- megkönnyíti a társadalomra nézve hátrányos intézkedések bevezetését, úgymint
- az egyéni szabadság és jogok „ideiglenes” korlátozását, valamint
- a társadalom egészének valós érdekét nem szolgáló háborús és bűnüldözési „erőfeszítéseket”.

Ha valaki olyan ostoba, elvakult gyűlölködő, hogy nem látja át, mennyire értelmetlen a szent célért robbantani, annak ahhoz sincs esze (és egyéb szükséges karaktervonásai), hogy megtervezzen és sikeresen kivitelezzen egy ilyen robbantást. Az meg fog maradni a pitiáner gyűlöletbűncselekményeknél (falfirkák, szoborrongálás, emlékműgyalázás, max. utcai megverése adott csoport tagjának).

dzsugasvili 2015.11.15. 13:15:02

"Ha valaki olyan ostoba, elvakult gyűlölködő, hogy nem látja át, mennyire értelmetlen a szent célért robbantani, annak ahhoz sincs esze (és egyéb szükséges karaktervonásai), hogy megtervezzen és sikeresen kivitelezzen egy ilyen robbantást. Az meg fog maradni a pitiáner gyűlöletbűncselekményeknél (falfirkák, szoborrongálás, emlékműgyalázás, max. utcai megverése adott csoport tagjának)."

Hát ez elég vicces így. Erre tényleg nincs nagyon mit mondanom, rá is hagyom. Ezzel így kb. azt közölted, hogy robotok vagyunk, matematikai alapon 100%-osan kiszámíthatók. Ha valaki nem úgy cselekszik, ahogy a kiötlött modell szerint kéne neki, akkor meg összeesküvés van, mert a modell az mindig tökéletes. Trianont akkor nyilván Horthy meg Bethlen szervezte meg a háttérben, hogy hatalomra kerüljenek utána.

dangbird 2015.11.15. 13:19:37

Oké. Elméletben lehetséges, hogy egy tucat őrült fanatikus összejön, összedobnak pénzt, stb. és végrehajtanak egy ilyen akciót. De ha ez megtörténik, nem fogja az akció közepén a média máris bejelenteni, hogy Al-Kaida így meg úgy, mert mi van, ha aztán mégis jelentkeznek az őrültek? Azért tudják a támadás 4. percében bedobni az Al-Kaida nevét, mert az egésznek a "forgatókönyve" meg van írva előre.

dzsugasvili 2015.11.15. 14:35:19

De ez egy másik kényszeres tévképzet, hogy a "háttérhatalom" természetesen 1 személyes vezetése úgy irányítja a világot, ahogy te a saját életedet, vagy azt, hogy mi történjen pl. a lakásodon belül.

Tehát a világ ki tudja, melyik részén csücsülve kiadja az utasítást pl. egy párizsi iszlamista merényletnek látszó cselekmény végrehajtására - gondolom - a francia kormánynak, aki engedelmes kiskutyaként végrehajtja, nyilván mindenki tudta nélkül, gondos szervezés után, előre hibákat is betervezve (lásd: stadionon kívül robbanó bomba), hogy ezen se lógjon ki a lóláb, majd a háttérhatalma Csúcsführer újabb utasítást ad a médiának (így, részletezés nélkül, több tucatnyi tévé-, rádiócsatornának, újságnak és netes portálnak), hogy álljon elő az Al-Kaida-sztorival a cselekmény utáni pontosan 4. percben.

Ez totális agyrém, nem tudom, hogy hiheti bárki is ezt. Volt itt már Szovjetunió, ahol leplezetlenül próbálták ezt így intézni, és marhára nem ment hibák nélkül, nagyon nem. Hát még titokban, világméretben.

Nyilván tendenciákat diktálnak a médiának, uszítson az iszlám vagy X ország ellen, legyen elnéző valakikkel szemben, közvetítsen szemetet, de nem konkrét cikkekig és az utolsó hírportálig bezárólag, mert ez képtelenség.

Az első gondolata minden érdeklődőnek nyilván az volt a merényleteknél, hogy az Iszlám Állam volt, nekem is. A sajtóban meg ugyanezt le is írták, csak ott Al-Kaida szerepelt, mert valaki szerint ők szeretik a túszejtést. Meg a szenzációhajhászat jót tesz az olvasottságnak.

Sajna továbbra se látok még egyértelmű jelet az önmerényletre, vagy bármi sötét cselezésre a háttérben. Persze 2 nappal vagyunk az esemény után, lehet itt bármi, de szerintem 14 éve Bush 2 nap után már bőven háborút emlegetett egy addig alig ismert ország ellen meg a toronyházak leomlásának elképesztő videóit is lehetett elemezgetni, most meg semmi hasonló kaliberű bizonyíték.

dangbird 2015.11.15. 14:49:12

Ezt pedig egy egyszerű túlélő írta poszttraumatikus sokk állapotában:
www.facebook.com/photo.php?fbid=10153885227089893

Értjük.

emberneve.gyufa 2015.11.15. 15:33:21

@dzsugasvili:
"Sajna továbbra se látok még egyértelmű jelet az önmerényletre, vagy bármi sötét cselezésre a háttérben."

Az durva, mert szinte csak ilyen van a péntek éjszakai eseményekben...

Szerintem ennek a 100 egynéhány ember halálának a felelősei nem a 'terroristák', hanem Hollande, Merkel és a hatóságok. Ők voltak akik engedték, hogy ez megtörténjen, mint ahogy őseink felelőssége, hogy engedték, hogy az ország külföldi kézbe kerüljön, amikor nem voltak elég erősek, hogy ellenálljanak.

Én nem ijedtem meg tőlük, nem is félek a robbantgatásoktól, de a politikusoktól és a reakcióktól igen.

Nem tudom, mennyire vagy otthon az informatikában, de elmondható, hogy a NATO kötelékeibe tartozó országok hírszerző csoportjai minden telekommunikációban történő információt ismernek. Ha nem lenne segítségük (google, facebook, kémszoftverek), akkor is visszatudnának követni mindent még a bitfolyamból is. Arról nem is beszélve, hogy a műhold és drón technika lehetővé teszi, hogy a kibernetikus ujjlenyomat mellett a valós helyzetét is kövessék egy célpontnak.

Ez tény, így tanuljuk mi is (sőt.. mno.hu/belfold/a-neptunon-toboroz-a-hirszerzes-1291064 ).

A 9/11 es dologról pár szó:

A történetben nem az a "sötét cselezés", hogy 2 nappal később megtámadtak egy 'random' országot, hanem hogy több mint egy órán keresztül utazott 2 gép céltalanul, néma rádióval "a világ legjobban védett légterében", és a reakció nem az volt, hogy lőjük le őket, miután nem válaszolnak arra, hogy miért nem tartják a célt...

Ezek után 2 opció van a párizsi eseményekre, ahogy Bálint is utalt rá:

a, tudtak róla a hírszerzésnél:
1. hagyták a robbantást, kvázi részt vettek benne

b, nem tudtak róla:
1. bénák a hírszerzők
2. itt az ideje lecserélni őket (Hollande-al, Merkkellel egyetemben)
3. miért nem az egész stadiont robbantották fel a terroristák? miért egy olyan "támadást" indítottak, amitől egy normális ember nem ijed meg? (több mint 300-szor ennyien halnak meg naponta)

Összességében elmondható, hogy a támadásoknak nem az volt a célja, hogy háborúba keveredjen az EU, hanem, hogy a félelemre hajlamos embertömeget megrémítsék vagy iszlám ellenes hangulatot teremtsenek (természetesen a média hathatós segítségével).

Őszintén szólva nem félek a haláltól. Sokkal jobban félek az élettől, hogy az élet, egyszer ha én már nem is vagyok, lerombolja azt amit próbáltam képviselni. De ez már hitbeli kérdés :)

dangbird 2015.11.15. 15:40:14

"az élet, egyszer ha én már nem is vagyok, lerombolja azt amit próbáltam képviselni" - Only a Sith deals in absolutes.

:D

dangbird 2015.11.15. 17:53:35

Valaki facebook-guru árulja el, mitől függ, hogy egy bejegyzés hány embert ért el? Jelen esetben pl. 800 felett járunk egy nap alatt úgy, hogy csak 1 megosztás van. Máskor sajnos az Irányítók-wikin ritka, ha 200-at eléri valami. A magfalvai előadás pl. 67-en cammog. A középkoros írások közül az első 516, a második 74. WTF?

dzsugasvili 2015.11.15. 18:26:58

@emberneve.gyufa: Másról beszélünk. Hogy ki vétkes, arról lehet beszélni, és nyilván a mai vezetők mind óriási gazemberek, nem is nemzet, de földrészveszejtők lassan, nincs róla vita.

De attól a merényletet még elkövette valaki, és én azt mondom, hogy simán lehetett az eddigi adatok alapján, hogy néhány féreg kitalálta Franciaországban, hogy ha már nem jutnak ki harcolni, hát kevernek Franciaországban egy jó nagy balhét. És nem a CIA, és nem a DGSE/I, nem az MI6 és nem a Moszad adta nekik a pénzt és az eszközöket, hanem a saját gonosz agyuk szüleményét valósították meg.

És mivel esetleg ügyesek voltak, és nem neten kommunikáltak, hanem személyesen, és ha nem volt telekommunikáció, hát nem is volt rosta, amin fennakadjanak.

És mielőtt felmerül, bizony azt se hiszem, hogy a titkos szuperhipervilághatalmi főember a szobájában 1-2 kattintással élő műholdképen nézegethetné a 7 milliárd ember bármelyikét a Földgolyón. Meg tudja nézni a Facebook oldaladat, a kártyás fizetéseidet is, meg még a gázszámla befizetéseidet is, de ha nincs Facebookod, nem is tudják megnézni. Drónból nincs végtelen számú, és csak azt tudják vele nézni, aki már gyanús lesz, és a helyedet se követik, ha nincs miért. Illetve a chipet is azért akarják beletenni egyre több emberbe, hogy követhető legyél akármikor, de amíg ez nincs elterjedve, addig a követés is lassú.

Gondolatot meg szerencsére még nem olvasnak. Oh wait, HAARP, vágom, de mégse hinném, hogy gondolatot olvas vagy befolyásol, mert akkor simábban mennének a dolgaik, és nem kéne álmerényletekkel bíbelődniük a szervezőknek, izé, irányítóknak.

maztro 2015.11.15. 18:57:30

"de ha nincs Facebookod, nem is tudják megnézni" --- csak a szüleim az én gépemről lépnek be, az én gépemről szerzett pl. google-youtube-os személyreszabottságomat összeegyeztethetik az ő tevékenységükkel, és bár rájöhetnek, hogy nem én ügyködöm azon a facebook oldalon, akár családi viszonyokat is durván kielemezhetnek így is, hogy kvázi meg sem nyilvánulok fb-n. Aztán feltöltenek fényképeket a megkérdezésem nélkül, amit szintén a megkérdezésem, sőt, értesítésem nélkül felcímkézhetnek, ki kicsoda a képen, mikor hol készült és miért, és még néhány beszédes sallangot is hozzáfűzhetnek. Meg volt ez a rémhír a like-gombokkal, hogy ugyan nincs fb-m, de a gomba bele van írva egy kód, ami cookie szinten leolvassa az IP-met és társít, ha nem is a lájkolás útján, de hogy olyan dolgot olvastam, mint ami alatt az a gomb volt. És akkor a sok mit is olvasokból összejöhet egy kép. Ez egyébként nem tudom technikailag hogyan igaz és hogyan nem, de ennél pitiánerebb dolgokból is lehet szerintem következtetéseket vonni, és ha ez is igaz, akkor meg főleg. Rémes a világképem. :)

dzsugasvili 2015.11.15. 19:14:48

@maztro: Ez mind szép, de ezeket az őrülteket a céljuk élteti, ha ilyen mészárlásra képesek, akkor egyéb tekintetben is alaposan felkészülnek. Esetleg nem számítógépeznek sehonnan. Vagy eldobják a telefont hívásonként. Ha nagyon muszáj, feltörnek egy wifi hálózatot, majd eldobják utána a készüléket. De valószínűbb, hogy nem mennek semmilyen gép közelébe se. Szerintem a célvárosba is csak akkor mennek, ha eksön van, a felkészülés nem is ott történik.

A mészárlás a céljuk, öngyilkos merényletre is képesek, nem hinném, hogy az Angry Birds vagy a Twitter fog hiányozni neki a boldogságához.

maztro 2015.11.15. 19:19:23

"Tehát a világ ki tudja, melyik részén csücsülve kiadja az utasítást pl. egy párizsi iszlamista merényletnek látszó cselekmény végrehajtására - gondolom - a francia kormánynak, aki engedelmes kiskutyaként végrehajtja, nyilván mindenki tudta nélkül, gondos szervezés után, előre hibákat is betervezve (lásd: stadionon kívül robbanó bomba), hogy ezen se lógjon ki a lóláb, majd a háttérhatalma Csúcsführer újabb utasítást ad a médiának (így, részletezés nélkül, több tucatnyi tévé-, rádiócsatornának, újságnak és netes portálnak), hogy álljon elő az Al-Kaida-sztorival a cselekmény utáni pontosan 4. percben."

Kiképzett ügynökök, akik nem öltönyben lövöldöznek titkos fegyverekkel sportkocsiból fontos emberekre (nem te mondtad, de az ügynök szóra ez az általános kép), hanem mondjuk újságoknál dolgoznak, és saját érdekeik szem előtt tartása mellett (mely nem feltétlenül különbözik a következőtől) tanult technikákat alkalmazva manipulálják a közvéleményt rutinosan, nem fognak közvetlen parancsra várni a negyedik percben, hanem jártasan működtetik is tovább a gépezetet, amit eddig is működtettek, csak eddig nem merénylettel kapcsolatban, most viszont épp igen. Persze minél inkább alulról nézzük a dolgokat, ezek az ügynökök is lehetnek mélységesen zsákutcába vezetve, és hiába értenek tömegpszichológiához rutinból, avagy technikákat ismételgetnek ész és valós reakciók fejlődő értékelése nélkül, akár önérdekből, akár megvezetve, nem biztos, hogy tudják, mit is okoznak valójában, csak hisznek valamiben, és tudják mit kell tenniük a hitt dolog megvalósíthatóságáért hajtott hitben. Fut a program, ha pedig meggondolnák magukat, az árral szemben úszva nem lesz hírük, senki nem fog róluk beszélni. Kevesen mernek árral szemben úszni, akár a teljes egzisztenciát veszélyeztetve, akár kishitűen csak egy kis dolgot is veszélyeztetve. Arról nem is beszélve, amikor már olyan komplex káoszban próbálsz elérni valahol, ahol mindennek van többedik ellenzéke, amelyik nem is funkcionál akként, csak a látszatot tartja fenn, és elvonja a figyelmet a valódi ellenzékesekről, akiknek viszont nincs is akkora emberi és technikai bázisuk felvenni a kesztyűt.

Bocs az ömlengésért - ha ez annak számít. Egyáltalán nem beszélhetünk közvetlen irányításról. Megszokottan, félig mindig önállóan működtetett gépezetről beszélünk, ahol sok érdek feszül egymásnak, akár jóhiszemű engelmességgel a mintákat követve, akár tudatosan, érdekből. És kinek mi az érdeke? nem arra gondolok, hogy a rabbi bent ül az újságnál főszerkesztőként és a halál minden gójra ima után ott terel, ahol tud. Fogja magát az egyszeri beszervezett (eredetileg hétköznapi ember, akit felkaptak, futtattak egy kicsit a gépezetben, szereztek neki tekintélyt és jól fizető munkát), és a nagyobb jólét reményében még jobban benyal a főnökénél, kicsit sem törődve azzal, milyen katasztrofális társadalmi hatást fejt ezzel ki abból a pozícióból, ahová rakva lett. Kis erkölcstelenség kell ide, ami"vel" sok ember bír, és már le is van "szervezve". Felsőbb szinteken ugyanez, csak még nagyobb juttatásokkal, kicsit több igazságelmondással, de semmi közvetlen irányítással. Satöbbi.

emberneve.gyufa 2015.11.15. 19:21:52

@dzsugasvili:

"De attól a merényletet még elkövette valaki, és én azt mondom, hogy simán lehetett az eddigi adatok alapján, hogy néhány féreg kitalálta Franciaországban, hogy ha már nem jutnak ki harcolni, hát kevernek Franciaországban egy jó nagy balhét."

Te ezt mondod, én meg az ellenkezőjét. Te is leírtad az érveid, én is leírtam. Meglátjuk kinek lesz igaza, ennyi.

"És mielőtt felmerül, bizony azt se hiszem, hogy a titkos szuperhipervilághatalmi főember a szobájában 1-2 kattintással élő műholdképen nézegethetné a 7 milliárd ember bármelyikét a Földgolyón."

Nem merült volna fel, mert ilyet senki sem állított előtted. Remélem most jobban érzed magad :)

maztro 2015.11.15. 19:25:40

Szóval nem az az érdeke, hogy legyen antiiszlamizmus, hanem hogy még nagyobb jólétet teremtsen magának, ehhez viszont a minta követésével vezet az elhitetett út. Gyakorlottan hűen követi a mintát, és máris tudja minden nélkül, hogy mivel tud "robbantani" a negyedik percben, néhány szó leírásával. Nem mindenkinek lehet ez az érdeke, vannak tapusok, háttérokkülönbözetek ebben is, de ez az egyik súlyos változat, amiben semmi furcsa nincs, csak erkölcstelenség van, ami viszont van.

dangbird 2015.11.15. 19:35:42

"ezek az ügynökök is lehetnek mélységesen zsákutcába vezetve, és hiába értenek tömegpszichológiához rutinból, avagy technikákat ismételgetnek ész és valós reakciók fejlődő értékelése nélkül, akár önérdekből, akár megvezetve, nem biztos, hogy tudják, mit is okoznak valójában, csak hisznek valamiben" - az öngyilkos merénylők nyilván programozott rabszolgák, nincs választásuk.

maztro 2015.11.15. 19:42:34

Ilyen szempontból egyébként téves megnevezés az Irányítók, mert nem távirányítanak gombnyomással, én egyébként Irányadóknak módosítottam ezt a nevet, tehát csak hatást gyakorolnak, ami nem feltétlenül jön be nekik, viszont a gépezet már felépült hozzá a történelem során (és ha a 2012 blogos tematikával is egyetértünk, akkor a "túlvilági jártasságuk" is segítette őket ebben), úgyhogy ha nem is a kívánt a kellő hatás, mindenképpen tekintélyes méretű. Annyiból jó amúgy az Irányítók a Vezetők helyett, hogy aki VEZet, az VISZ, azaz ő maga is fizikailag jelen van, míg aki IRÁNYít, az csak megadta az irányt valami úton-módon, de nem megy velük végig rajta. A távirányítás viszont már egy ennél egyébként is többet mondó fogalom, szóval szerintem ne kapcsoljuk össze a szimpla irányítással.

maztro 2015.11.15. 19:45:51

"az öngyilkos merénylők nyilván programozott rabszolgák, nincs választásuk." --- direkt nem akartam ilyen meredek példába belekezdeni :)

heyokha 2015.11.16. 11:04:44

En csak egy erdekes es kulonos dologra figyeltem fel. Kilenc tizenegy ota mintha megszuntek volna a tobbi szelsoseges bandak altal elkovetett cselekmenyek, de anyira mintha elnyelte oket a fold. Mi van, betojtak? Hol vannak az ir, a baszk szelsosegesek? Csecsenek, sziciliai maffiozok? Regebben egy merenylet meg mondjuk a Papua Uj-Guineai amcsi kovetsegen tortent robbantas jelentette. Most mar valahogy azok is eltuntek... "Most mar nallunk is megtortenhetik az ami csak eddig ott." "Most mar ide is jonnek."

Ajanlom: - Racism: A History (BBC ismeretterjeszto)
- A sorsdöntő Közel-Kelet

dangbird 2015.11.16. 11:43:24

Igen, eléggé eltűntek. Az IRA-ról David Icke azt mondta egyszer, hogy rájöttek, a robbantgatás helyett jobban teszik az Internet korában, ha ők is ráálnak a social engineeringre a maguk szerény eszközeivel. (Nem így mondta, de ez jött le belőle.)
A többiek?
Szerintem még vissza fognak térni a képernyőkre a következő 3-4 évben. Persze lehet, hogy ma is kéthetente robbantanak egyet, dehát nem értesülünk róla, ha a média nem értesít...

dzsugasvili 2015.11.16. 13:13:27

Na tessék:

index.hu/kulfold/2015/11/16/ezek_voltak_azok_a_helyzetek_amikor_hibaztak_a_francia_hatosagok/

Pont erről beszéltem. Ezt szerettem volna megvárni. Előbb-utóbb még a hivatalos sajtóban is ki szokott bukni néhány alaptény. Mindenfelé terjed már a neten, hogy a francia vezetés tudott arról, hogy merénylet lesz, csak talán az időpont nem volt meg nekik (nyilván...).

Ennyi az egész. A félállatok szervezkednek, és már az emberi programozás se kell, maguktól elintézik a feladatukat. A megfelelő helyről meg azt figyelik csak, hogy el ne térjenek a számukra megfelelő irányba menjenek.

De ez nem azt jelenti, hogy ne létezhetne az iszlám terrorizmus, és nem akarnák maguktól támadni az európaiakat, ahol csak lehet. Hogy ezt itteni vezetők tudtával teszik, az másik kérdés. Ez semmilyen felelősség alól nem menti fel a fizikai elkövetőket.

dzsugasvili 2015.11.16. 22:07:27

@dangbird: ez a legprimkóbb fajtából való azért, ennél színvonalasabbakat is összehoznak a nagy Photoshop mesterek

@Hunnor: eléggé ízzadtság szagú a történet, már tegnap is jót nevettem rajta, amikor láttam

Hunnor 2015.11.17. 15:11:45

@dzsugasvili: Miért lenne annyira vicces, hogy ki kelljen nevetni?

dzsugasvili 2015.11.17. 23:30:05

@Hunnor: Húúú, van ott két nyílvessző olyan számokkal, amiknek a jegyeiből össze lehet rakni 11.13-at. Azta. Kőkemény. Ha összesen 10 db számjegyből épül fel a számrendszered, akkor erre azért viszonylag jó esélyed van.

A 9/11, 9 11, 9.11., 911 kombinációk bezzeg elég egyértelműen ott vannak mindenhol, ott fura módon nem kell beleerőltetni a képzelgést a dologba.

A terrorista képe a háttérben meg még a 11.3-11.5-höz képest is gáz. Tavaly tört előre az Iszlám Állam, akkor jelent meg igazán, év végére nagyon megerősödött, óriási összeesküvés-elmélet kutatónak kell lenni, hogy egy 2015-ös évre elején megjelenő lapszámban fennakadjunk ezen a fekete ruhás figurán a címlapon. Az AK-t a kezében meg inkább nem is magyaráznám. (Segítségképpen elárulom, hogy egy elég ritka fegyverről beszélünk, amit szinte sehol nem használnak a világon, 1-2 világvégi szovjet falu rendőrein kívül, nyilván).

robitsas 2015.11.17. 23:44:06

Mennyit fejlodhetett a tecnika 40(NEGYVEN)ev alatt?Akkor jelent meg az IPM magazinba egy muhold felvetel , amin egy a New York i Central parkban napozo holgy karjanlevo oran lathattuk a pontos idot.(Kerestem az archivumban, de csak 2002-tol archivalnak.)Elkepzelhetonek tartom, hogy valakik nek ralatasuk lehet tobb milliard emberre is akar.Kulonben meg mar a dolgok maguktol is mennek a maguk utjan.

emberneve.gyufa 2015.11.18. 14:49:23

@robitsas:
"Egyes elemzések szerint a publikált információ mennyisége 1880 és 1930 között 50 év alatt duplázódott meg, majd ezt követően 1960-ra (30 év), illetve 1970-re (10 év) nőtt a négy illetve nyolcszorosára. Napjainkban kevesebb mint 18 hónap alatt kétszereződik meg a tárolt információ.

Az információ tárolás és feldolgozás a számítógépek fejlesztésének köszönhetően szintén nagy léptekben fejlődik. Jól érzékelhető ez az információ tároló eszközök kapacitásának, az adatátvitel sebességének, vagy a processzorok teljesítményének növekedésében.

Gordon Moore, az Intel egyik alapítója feltételezte, hogy a tranzisztorok száma a félvezető chipen 18 hónaponta fog megkétszereződni a technika fejlődésének köszönhetően. Az elmúlt több mint 40 évben ez a jóslat valósnak bizonyult (1.1. ábra) Ma reálisnak tűnik a hasonló ütemű növekedés a következő 20 évben is. Így 2012-re 100 millió tranzisztor és 10 GHz lehetnek a jellegzetes paraméterei egy chipnek."

www.bioinfo.pte.hu/f1/f1.htm

Vedd hozzá, hogy a termelő cég direkt lassítja a fejlődést, azaz ha van is jobb technikája a polcon, akkor is megvárja amíg az elavultabb termék rendesen "hozott".

Újra belinkelem ezt a rövid videót a Fermi-paradoxonról:

www.youtube.com/watch?v=sNhhvQGsMEc

A paradoxon egyik megoldása lehet, hogy nincs ellentmondás, de mivel ezek titkosított információk, emiatt úgy tűnhet, hogy a paradoxon létezik.

heyokha 2015.11.18. 15:43:45

@dangbird: "krizis szineszek"
de mind ez hova vezthet valojaban? van valakinek valami jo ralatasa? jo, azon kivul hogy szukitsek az emberek szabadsagat, most tenyleg ilyen hulyenek neznek minket vagy ez csak egy felmeres? en mindig ugy szoktam gondolni hogy az a sok mega arengedmenyes buli ahol tapossak egymast az agymosottak csak felmerok a rendszer altal, lassak ha jol mukodik-e a gepezet. amig ilyen tortenhet, minek valtoztatni valamit? ugy velem ennek is lehet egy ilyen vetulete.

dangbird 2015.11.20. 14:44:27

A műsorvezető brit kiejtéssel beszél, de ez egy orosz csatorna.

heyokha 2015.11.20. 19:51:52

@dangbird: "A műsorvezető brit kiejtéssel beszél, de ez egy orosz csatorna."

s ezzel hol a baj? nezzel egy kis Al Jazirat is, nezd meg ott milyen brit kiejteseket raknak be.

dangbird 2015.11.21. 11:09:29

Csak jeleztem, hogy a külcsín ellenére ez nem a hivatalos cionmédia, hanem az "alternatív".

Hunnor 2015.11.22. 11:07:02

Egyébként úgy érdemes belegondolni, hogy ezzel a tervezett migrációval és önmerényletekkel az európai keményvonalasabb jobboldalt pár hónap alatt sikerült arra az iszlám- és terrorellenes állapotba juttatni, ami miatt évtizedeken keresztül lenézték az amerikai republikánusokat. :)

janiboy 2015.11.26. 21:42:26

Éééés itt is van a lényeg: www.origo.hu/nagyvilag/20151124-1200-hazkutatas-230-lefoglalt-fegyver-franciaorszagban.html

Megkezdődött a lakosság önvédelmi lehetőségének kiherélése. Természetesen a terror megelőzésére hivatkozva.

janiboy 2015.11.26. 21:57:35

@janiboy: Természetesen a riasztófegyvereket is szigorúbban fogják venni, mer'hát azok átalakíthatók éles fegyverré.

Ez már tragikomikus.

Itt lehet olvasni Junker papa megnyilvánulását a szigorításról:
europa.eu/rapid/press-release_IP-15-6110_en.htm

emberneve.gyufa 2015.11.27. 11:51:04

A török-orosz helyzettel kapcsolatban:

Megnézte valaki, hogy lett annó miniszterelnök Erdogan? :D

Ezek után mondja azt valaki, hogy jobb mint pl Berlusconi, vagy a terroristák, vagy KGBéla :D

A Natoban meg úgy látszik mindegy mit csinálsz, csak legyél "demokratikus" :D :D

www.youtube.com/watch?v=qW6z_1fZHK4

spike_spiegel 2015.12.14. 19:34:30

Ma találtam egy eszmefuttatást arról, hogy a star wars valójában terrorizmusra buzdít:D
decider.com/2015/12/11/the-radicalization-of-luke-skywalker-a-jedis-path-to-jihad/

Megmagyarázzák, hogy a birodalom csak jófejségből irtotta az embereket, míg a jedik vallási fanatikusok, károsak a rendszerre.
Vicces, hogy magában a történetben (új trilógia) a háttérből ugyanaz a hatalom irányítja a háborúban álló két felet (Galaktikus Köztársaság - Szeparatisták). Ezt pedig jogosnak tüntetik fel, mivel "ők csak rendet akarnak csinálni". Nem tudom mennyire fogják még felkapni a témát, mindenesetre érdekes irányt vehet, főleg, hogy most akkora a star wars hype.

emberneve.gyufa 2016.01.11. 14:12:19

Néhány megjegyzés a 12.25-ös kommentemhez:

-> A hellenizmusnak térségünkben 2 kulturális leszármazottja van, Európa és Oroszország. A szerzetesek véleményéből is kiderül, hogy erősen csalódtak az eu-ban, ráadásul az oroszok az orthodox keresztény vonalat viszik tovább. Elképzelhető, hogy a háborúval kapcsolatos 'jövendöléseket' a kgb is megerősítette?

-> Ezeknek a szerzeteseknek a kulturális ősei viszont azok a misztikus teológusok, akiket mindig minden egyház üldözött, feltehetőleg magas szintű filozófiai munkásságuk miatt.

users.atw.hu/irodalomelmelet/areo.pdf

-> Mindamellett hogy könnyen ellenőrizhetőek a prófécia eseményei, logikusnak is tűnnek (pl.: törökországot elhagyják szövetségesei {nato?}).

Az examilia kifejezés is érdekes, amiről egy korábbi szerzetes prófétálta, hogy ahogy a törökök áthaladnak rajta, megsemmisülnek. Paisios szerint ez a 6 mérföld széles görög felségvizeket jelenti [hexi million].

-> Ajánlom a témában amit Szántai mondott Bizáncról és a Hunyadiakról.

emberneve.gyufa 2016.01.12. 10:13:54

Tegnap este láttam kikkel vagyunk egy csoportban a vizi eb-n:

Görögország, Oroszország, Törökország, Magyarország :D

emberneve.gyufa 2016.01.13. 15:32:36

Néhány komment a német témával kapcsolatbna (01.10):

"It's time to face facts the wrong side won WW2."

" I'm proud of my country Bulgaria - we fought side by side with Hitler, but unfortunately we lost the war..."

"correct, It's time for #Hitler2.0"

www.youtube.com/watch?v=0jD6CN6uGZs
süti beállítások módosítása