HTML

A Játék Neve: Föld

Ez a blog arról szól, hogy hogy működik a világ valójában. Túl a látszatokon, a manipuláción, a mindent átszövő hazugságon és felelősséghárításon. A jelenkor eseményeinek mozgatórugóival is foglalkozik, ahogy a régmúltba is tapogatózik visszafelé, egészen az emberi lét kezdeteiig. Mindez egy sokéves kutatómunka eredményeire támaszkodik. A blog korábban "2012 blog" címen működött a blogol.hu szerverén. Kapcsolat: blog2012 kukac freemail ponnt hú!

Friss hozzászólások

  • Lazur: @Nikiló: www.youtube.com/watch?v=TQcqOW39ksk Apropó, és az már smafu, hogy a kínaiak azért akarnak... (2023.09.15. 00:32) Emberek, Irányítók és a Háttérhatalom
  • Gergő92: Nem csak én szoktam néha felnézni ide. :) (2023.01.18. 00:00) Mire készülnek a Marson?
  • Lazur: Ez egész friss: futureofhumanity.report/en www.youtube.com/watch?v=MYJFc3vA6N4 Csak a rotary klu... (2023.01.10. 18:29) 2019
  • Lazur: Szűk tíz évbe telt, de lassan a híradóba is bekerül ahogyan Kínában készülnek a cellák. www.youtu... (2022.12.05. 01:07) AUTOKRÁCIA (szerk)
  • Gergő Bohrát: A mostani események fényében bár 10 év késéssel, vagy inkább több, de csak efelé haladnak a dolgok... (2022.04.23. 22:12) A Jobbik és az Irányítók
  • Lazur: 2012 helyett 2021, de itt a mátrix 4. része: www.youtube.com/watch?v=JQVHrXek73E (2021.12.17. 20:30) Előadás videó - A Mátrix-trilógia (szerk)
  • Kápráz: ...Történt egyszer, hogy Noé szőlőt telepített, de a bortól megrészegedvén meztelenül feküdt sátrá... (2021.12.11. 21:02) Előadás videó (szerk)
  • maztro: @Gergő Bohrát: Szeretnek minket behúzni a csőbe, a cikk lényegében minden pontján prezentálja azt,... (2021.08.26. 05:03) Menetrend (szerk)
  • dangbird: Új nagy ívű, félelmetes novella a személyes blogomon: marioatreides.blog.hu/2020/01/06/nem_tehete... (2020.01.06. 10:36) Olyan, mintha
  • dangbird: ferfiakklubja.hu/fk_magazin/az_fk_noi_tamogatoi_korebol/amikor_nem_fogadjuk_el_a_ferfi_es_no_kozot... (2019.11.13. 10:09) A házasságról

Utolsó kommentek

Játék - Keresd a jelet! (szerk 13)

2013.07.24. 22:21 dangbird

 Keresd a jelet!

Útjára indítjuk a 2012 Blog első mass multiplayer játékát! Ez egyúttal egy kísérlet is, mert ha a Magiszter című websorozatot valaha elkezdjük csinálni, az arra épülő mass multiplayer játékban igen hasonló feladatokat (is) kell majd a játékosoknak megoldani.

A játék lényege, hogy a következő jel egy alternatív változatát kell megtalálni Budapest utcáin:


Mivel a játéknak részben az is célja, hogy a játékosok szimbólumfelismerő képességét fejlessze, ezért az utcán látható jel első ránézésre nem is fog hasonlítani a fentire – mégis annak egy variációja lesz! (A fenti jelet érdemes pontosan lerajzolni vagy mobiltelefonra feltölteni, hogy ha találsz valami hasonlót, össze tudd vetni!)

A jel közterületről látható, de nem biztos, hogy forgalmas helyen van, bár nyilván olyan helyen van, ahol nem teljesen reménytelen megtalálni.

Idővel előfordulhat, hogy a jel helyet változtat. Mozgó felületen ugyanakkor ne keressétek, mindig egy helyben fog állni, de idővel előfordulhat, hogy eltűnik, majd máshol megjelenik.

A jelet nem feltétlenül én tettem oda valahova, lehet egy vállalat vagy egy termék logója is, azonban egynél több helyen soha nem lesz látható egyszerre Budapest területén. (Valamennyire hasonló jelek – céglogók, falfirkák – véletlenszerűen előfordulhatnak a blog szerzőjének tudtán és akaratán kívül. Rossz megfejtés beküldése nem jár a játékból való kizárással.)

A jel mérete 30 cm és 20 méter között bármekkora lehet!

Nem tilos csapatba összeállva, szervezetten keresni, segítőket (családtagokat, barátokat vagy akár egy egész fórumot) bevonni vagy Facebookon segítséget kérni.

Nem tilos a jelet Google Street View-val, csillagászati távcsővel a Gellérthegyről, helikopterről, testkilépéssel, ESP-vel vagy egyéb „technikás” módon keresni.

Nem tilos a jel feltételezett kinézetéről vagy hollétéről információkat megosztani (pl: „végigmentem a körúton, szerintem ott nincs”), de ezzel a többi játékos esélyét növeled – kivéve, ha tévinformációkat közölsz, ami szintén nem tilos. Nem tilos más játékosok segítői közé beszivárogva dezinformálni sem. Tilos azonban a 2012 Blog szerzőjének nevében információt megosztani bárhol – az ilyen játékost a játékból kizárjuk. A 2012 Blog szerzője kizárólag a blogon vagy a hozzá kapcsolódó Facebook oldalon fog segítséget adni a kereséshez, és egyszer sem fog tévinformációt közölni.

Véleményem szerint nem érdemes a játékosoknak külön emiatt nyakukba venni a várost, hiszen egy embernek szinte esélytelen, hogy ráakadjon a jelre (Pesthidegkúttól Rákoscsabán át Csepelig bárhol lehet!), inkább érdemes nyitott szemmel járni a hétköznapokban és reménykedni, hogy szerencsével jársz.

Ha egy játékos megtalálja a jelet, fényképezze le, töltse fel a fényképet valahova és linkelje azt egy hozzászólásban (a blogon, nem Facebookon!), megjelölve a fénykép készítésének helyét is. A játékot az a játékos nyeri meg, aki legelőször küld el egy ilyen hozzászólást – tehát nem az számít, hogy ki látta meg legelőször a jelet, mivel az nem ellenőrizhető!

Valószínűleg sokkal hamarabb megkerül majd a jel, de ha nem, a játék végső határideje: 2013. december 11. 0:00 Ha addig nem küld be senki fényképet, akkor én fogom közzétenni a jel kinézetét és helyét, és a játéknak nincs nyertese. (Azért fogok segítségeket adni a hely és a kinézet terén, ha nem találja senki...)

Nyeremény: nagy nyereményt nem tudok felajánlani „szponzor” híján (valószínűleg pl. a Vodafone nem szívesen szponzorálna egy ilyen játékot.....); mindazonáltal várjuk egy következő játékhoz olyan cég szponzornak jelentkezését, akiknek a logója csak egy helyen látható (pl. egyetlen boltjuk van, és nem reklámoznak közterületen).

Úgyhogy a nyertes jutalma a dicsőségen kívül mindössze:

- Egy Autokrácia DVD

- Egy teljes Mátrix-előadás DVD

- Drábik János: Tudatmódosítás című könyve

- Két hét bannerelhelyezési lehetőség. Ha a nyertesnek nincs blogja vagy weboldala, amit reklámozni szeretne, átruházhatja a lehetőséget másra vagy felhasználhatja valami általa támogatott dolog (kutyamenhely, macskakórház, zsiráfszeretetotthon, stb.) népszerűsítésére. A banner elhelyezését visszautasíthatjuk, ha valamilyen okból nem felvállalható. A banner mérete pontosan 460x68 legyen, vagy pontosan 120 pixel széles és maximum 240 pixel magas. Formátum: jpeg, png vagy gif (lehet animált is). Méret: max. 120 kbyte.

A 2 DVD-t és a könyvet személyesen lehet átvenni.

Ha tetszett a játék, legközelebb játszhatjuk úgy, hogy csak előre regisztrált játékosok küldhetnek be fotót, van mondjuk 2000 Ft regisztrációs díj, és így a nyertesnek pénz üti a markát! Sőt, rövidíthetjük is a megtalálás határidejét, hogy izgalmasabb legyen a játék – és ha a határidőig nincs nyertes, akkor „hízik” a nyereményalap. Illetve kivihetjük a játékot más nagyvárosokba is, ha egy olvasó elhelyezi vagy kijelöli, ellenőrzi, mozgatja a jelet helyettem.

Jelen bejegyzés rejtett információt tartalmaz a jellel kapcsolatban!

SZERK: A segítségeket dátummal fogom jelölni, hogy könnyebb legyen nyomon követni őket. Az első segítség máris érkezik!

július 27: A Napba öltözött Anya mászik a jel mellett előre-hátra, hasában sok Fiúisten.

július 28: A jel egy asztrológiai szimbólumra hasonlít!

augusztus 2: A jel a Plutó köntösét viseli.

augusztus 6: A jel sajnos pár napig nem volt látható, de ma újra kikerült eddigi helyére. Az eddigi segítségek mind érvényesek maradtak. Új, nagy segítség is érkezik ma este, amely azonban sokaknak csalódással is szolgálhat:
A jel nincs az I., II., IV., VIII., X. és a XVII.-XXIII. kerületekben, valamint a Gellért-hegyen. Ezzel gyakorlatilag Budapest területének nagyobbik felét kizártuk!

augusztus 9: A jel kisebb, mint a programozó, és a program helyén lebeg.

augusztus 24: A jel néhány napja nem látható! Sajnos csak ma volt alkalmam ellenőrizni, és megint eltűnt. Jelenleg nincs sehol. De amint újra megjelenik (leghamarabb holnap), szólok, illetve ha új helyre kerül, azt azonnal jelzem, és azzal kapcsolatos információkat kezdek lassan szivárogtatni.

augusztus 25: A jel elmozdult! Elárulom az eddigi helyét is: Az Erzsébet királyné útja és a Rákospatak utca sarkán volt. Nyújtsa fel az ujját, aki azóta elhaladt arra, és nem vette észre... A változás fényében át kell néznünk az eddigi segítségeket is:

július 27 - Ez már nem érvényes. A Napba öltözött Anya a 69-es villamos volt (69 = Rák = Anya). A kettes villamossal nagyon közel kerültetek a megoldáshoz, a "de miért anya" névtelen kérdező én voltam, hogy rávezessek valakit, a pontos viszonylatszám is kitalálható a segítségből.

július 28, augusztus 2, augusztus 9 - Ezek továbbra is érvényesek, a jel megjelenési formája nem változott.

augusztus 6 - ez teljes egészében elfelejtendő. A jel újra bárhol lehet!

szeptember 6: A jel egy kilométeres körzetében két vörös nap-szem néz egymással szembe - az egyiknek 12 sugara van s egyik szárnya német, a másik római; a másikban egy olyan szimbólum, ami egyes és hatos egyszerre... Az egyik szem száz közül egy...

szeptember 29: A jel a Rejtőzködő Nyilas és a Bak Mélységének határán található.

szeptember 30: A jel a budapesti metróhálózat egy vagy több megállójának 2 km-es körzetében található. (A 4-es metró nem számít.) A jel forgalmas főútvonalról látható, sőt, szinte "virít", határozott, vastag vonalvezetése van, élesen elüt a környezetétől, 100-200 méterről észrevehető. (Ugye nem gondoltátok, hogy Zugligeten egy zsákutcában rajzolok egy ternyérnyi jelet ceruzával egy villanyoszlopra, aztán várom vigyorogva, hogy valaki rátaláljon?...)

október 1: Akkor egyszer és mindenkorra elvágván a google alapú spekulációkat: a jelről (tudtommal) NEM található kép az Interneten! (És könyörgök, próbáljátok már meg lebontani elemekre a fenti jelet! Különben sose lesz meg az átvariált változata...)

október 11: Az anya most a Neptun köpenyét viseli, kezeiben Neptun szigonya kettétörve.

október 25: Oroszlánpofájú, skorpiófarkú sáskákat patkolnak a jel mellett.

október 31: Téves volt a múltkori segítség, nem patkolják a sáskákat, mást csinálnak velük. Helyesbítem a helyesbítést, mégiscsak patkolnak.

240 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekneve.blog.hu/api/trackback/id/tr56225943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

teGergő 2013.10.03. 16:03:45

Sok más mindent is belelátok, de most csak egy érdekesebb példát véve, ha nagyon elmerengek benne, olyan, mint egy jobbra (hátra) eső ember fej nélkül, csak az egyik keze, és az egyik lába aránytalanul hosszabb. Jobbra felfelé volna a nyaka, amiből a két karja kihajlik, csak feje nincs. A háttérben a vonal, meg a kör így akár még egy körre torzított kétajtós dolog is lehetne, amit a buszokon szoktunk látni az ajtókra ragasztva, hogy vigyázzunk, mert a záródó ajtó balesetet okozhat. De az nem jó, mert a busz mozgó jármű, sokszáz van belőle (sőt, a matricából minden ajtón van), és különben is mi ez a marhaság? :D Ezt nem gondolom komolyan, csak azért írtam le, hogy látszódjék, nagyon el tudok veszni benne. :D

teGergő 2013.10.03. 18:17:30

(OFF: egy éve jelent meg Ákos 2084 c. albuma, a blogomon mostantól olvasható róla egy bejegyzés - kommentelni ott kéretik. ON)

2013.10.03. 18:44:16

" jobbra (hátra) eső ember fej nélkül, csak az egyik keze, és az egyik lába aránytalanul hosszabb. " --és tényleg!! egyáltalán nem meredek "belelátás".

Gergő92 2013.10.03. 18:46:52

Tudom kb. hol a jel. Őszi szünetben legkésőbb elmegyek és megkeresem, ha addig nem találja meg valaki helyettem. Amúgy egy kb 3 km-es szakaszon van valahol.

M.A. 2013.10.04. 11:45:27

Szerintem írd meg e-mailben nekem, hogy mire gondolsz, én meg mondok rá valamit, ha tudok. (Talált, nem talált, langyos, stb.)

M.A. 2013.10.05. 11:26:55

Úgy tűnik, hogy Gergő92 tényleg nyomon van, úgyhogy kapja össze magát, aki meg akarja találni! :) Ha a játék véget ér, az összes kódolt segítség megfejtését ki fogom írni.

Lazur 2013.10.05. 12:56:14

http://comps.canstockphoto.com/can-stock-photo_csp1056695.jpg No lássuk, nem-e lehetet-é egy ilyesmi jel kihelyezve a 69-es vonalára? "Nyár végéig villamosvágány-felújítási munkák zajlanak Budapesten ... 62-es és 69-es villamos 2013. augusztus 21. és szeptember 2. között a 62-es és a 69-es villamosok vonalán, az Erzsébet királyné útján a Rákospatak utca és a Miskolci utca közötti szakaszon, a Kolozsvár utcában a Naspolya utca és a Széchenyi utca közötti szakaszon, valamint Újpalotán a Nyírpalota utcai útátjárókban végzi el a BKV a leromlott műszaki állapotú villamosvágányok átépítését." http://budapest.hu/Lapok/Ny%C3%A1r-v%C3%A9g%C3%A9ig-villamosv%C3%A1g%C3%A1ny-fel%C3%BAj%C3%ADt%C3%A1si-munk%C3%A1k-zajlanak-Budapesten .aspx Eszerint előbb végezhettek a felújítással, ha már 25.-én nem volt a helyén -márha a teória megállja a helyét. És, ha ez megállja a helyét, akkor egy felsővezeték karbantartás helyét kell keresni.

Lazur 2013.10.05. 13:12:01

-Még egy teória, a déli pályaudvar felé. Metróhoz közel, felső vezeték van, áramütés veszély miért ne lehetne, közelben pedig az Etele-tér, ami esetlegesen megfelelhet a nyilas és a bak közötti Aquila csillagképnek.

teGergő 2013.10.05. 14:06:45

Hát akkor itt elég szépen összegyűltek az infók: Ez a felújítós dolog igaz lehet, a Lazur által mutaott tábla nagyon egybevág, arról nem is beszélve, hogy a segítség szerint a jel szinte "virít", ami táblák esetében különösen igaz, a szinte szóval együtt, hiszen leginkább csak akkor virít, ha fényhatás éri, amúgy nem. :D Viszont a linkelt pályafelújítások elvileg szeptemberig tarottak. Megnéztem a BKK honlapját, ott a legfrisseb felújítási munkálatok szerint a következő helyeken lehet keresgélni: http://www.bkk.hu/2013/10/oszi-villamospalya-felujitasok/ Na most akkor. Telerajzoltam a leszűkített térképemet a villamosvonalakkal, és befeketítettem azokat a szakaszokat, ahol épp felújítanak. Így kijött a 42-es villamos vonala Kispesten, illetve az 1-es villamos vonala a Szentlélek tértől a Lehel utcáig, hiszen a Szentlélektől kijebb már nem lehet a jel, az túllépi a metrók 2km-es körzetét. Így tehát kaptam egy 3km-es szakaszt, és Gergő92 is egy 3km-es szakaszt emlegetett. :D Még feltöltöm az említett rajzot, aztán elindulok, már napok óta el akarok menni körülnézni, de mindig közbejött valami, most meg itt ez a sok infó, nem tudom megállni az útnak indulást... :)

teGergő 2013.10.05. 14:08:38

http://blogol.hu/pikz/kritikaigondolkodas/BKV_BpMetro2kmMinimap5b.jpg

Lazur 2013.10.05. 14:13:35

És arról sem szabad megfeledkezni, hogy két vörös nap-szem van tőle egy-egy km-re. Tehát a felújítási szakasz 2 km, és a közepében van :D

teGergő 2013.10.05. 19:05:51

No, akkor hogy izgassam a kedélyeket, az 1-es villamosnál nem jártam sikerrel, de nem vagyok biztos benne, hogy azért, mert nem ott, vagy nem hasonló témában kell keresni. Az is lehet, hogy csak vak voltam. :) Szóval a szakaszról már végig leszedték a magasfeszültségű vezetékeket, sehol nem foglalkoztak vele, helyette kiszedték a síneket a helyükről, alattuk a földben csöveznek (csövekkel), van egypár munkagép - nem láttam a keresett jelet. Kispesten nem voltam. Pedig az 1-es vili felújítása azért is összecseng, mert bár nem írták ki napra pontosan, hogy meddig tart, de kispesten csak dec. 1.-ég, az 1-es vili mentén viszont dec. közepéig, a jelen játék pedig december 11.-éig tart. :) Még nem adtam fel. :D

M.A. 2013.10.08. 10:50:53

Az is lehet, hogy dezinformálsz. Mert fosol, hogy valaki már közel jár. :D

teGergő 2013.10.08. 16:44:52

Igazság szerint azóta már elvetettem a dolgot. Nagyon passzentosnak tűnt, nagyon összejött, csak aztán mégsem. Bár nem tudom, ha tévedtem, akkor mekkorát, fenntartom, hogy hasonló dologról lehet szó, viszont közben jobban odafigyeltem a dátumokra, és ez már nem vág össze: Az 69-es villamos vonalán augusztus 21.-én kezdődtek csak meg a munkálatok, pedig a jel elvileg már eleve ott volt július 24.-e óta, tehát ha addig nem volt ott felújítás, a jelet valószínűleg nem az varázsolta oda már egy hónappal korábban. Ezután a jel még azt sem várta meg, amíg a 69-es vonalán már szeptember 2.-án le is állnak a munkálatokkal, augusztus 25.-én elmozdult, ám az 1-es villamos fejlújítása erre csak egy hónapra rá, szeptember 28.-ától kezdődött meg hivatalosan, a 42-es villamosé pedig október 1.-én. Tehát ha ezek a felújítások mozgatnák a jelet, akkor meg kéne magyarázni, hogy hol volt az elmúlt egy hónapban, mert ezekszerint az általam vázolt részeken kvázi csak mostantól lehetne, 1 hónap hézaggal. Úgyhogy ezt visszavonom. De mozgat még ez a magasfeszültséges téma, ebben látok valamit, meg abban, hogy táblát kell keresni, ami 100-200 méterről jól látható, és szinte virít. :)

teGergő 2013.10.08. 16:49:21

Az pedig egy teljesen irreleváns spekuláció (talán), de lehet, hogy a jelet a 69-es villamos felújítási munkálatai kényszerítették mozgásra. :D De ez (talán) nem magyaráz meg semmit, (talán) jobb ezen 102 nap-szem dolgon gondolkodni.

M.A. 2013.10.08. 18:45:52

Mindent el fogok magyarázni, ha meglesz a jel.

Lazur 2013.10.09. 05:23:09

"Újabb kriptikus segítség... (ha valaki megfejti, kb. 10 percen belül megtalálja...) Jövő hétre tervezek egy közérthető segítséget is. 2013. szeptember 29. 14:45:19 2012" "szeptember 29: A jel a Rejtőzködő Nyilas és a Bak Mélységének határán található." A >>kriptikus

Lazur 2013.10.09. 05:24:38

platóni elírás? Kriptát kell keresni? http://www.youtube.com/watch?v=ya1bHyTaJ10 A plútó köntöse metán és nitrogén. Akkor gázgyár, vagy füstbe ment terv. Vagy kripta melletti krematórium.

aaaaaNiki 2013.10.09. 09:45:17

:))))))))

M.A. 2013.10.09. 13:45:50

Érdekes látni, hogy ki mire asszociál...

Lazur 2013.10.09. 17:19:41

Tejúttól pokolig bármire, valóban érdekes... http://kepfeltoltes.hu/131009/q_www.kepfeltoltes.hu_.png

Lazur 2013.10.09. 17:34:51

http://kepfeltoltes.hu/131009/q2_www.kepfeltoltes.hu_.png

Lazur 2013.10.09. 23:11:22

És ha egyszerűen csak pecázni tilos? http://m.cdn.blog.hu/pi/picker-feeder/image/horgaszni%20tilos.jpg

Lazur 2013.10.09. 23:25:01

Bocs hogy floodolok, de hát ha jön az ár, nem lehet pecázni! :D http://kepfeltoltes.hu/131009/q3_www.kepfeltoltes.hu_.png

clairvoyance 2013.10.10. 21:37:13

2 napja fedeztem fel a játékot és bevallom őszintén, hogy túl sokat gondolkodok rajta. Eljutottam odáig, hogy nem érdekel ha más találja meg, csak valaki találja már meg! Ha valakinek még ez nem jutott volna eszébe, akkor elárulom a gondolatmenetemet. "A jel a Rejtőzködő Nyilas és a Bak Mélységének határán található." A Nyilas 9. , a Bak a 10. jegy. Szerintem ez azt jelenti, hogy a jel a IX. és a X. kerület "határán" található, ami az Üllői úttal esik egybe. Ezzel egybe esik a metró 2 km-es körzete is, mivel a metró az Üllői út alatt fut. Persze nem tudom miért rejtőzködő és mi az hogy mélysége. Remélem segítettem valakinek! Üdv! Clairvoyance

clairvoyance 2013.10.10. 21:48:37

Ja, és a jelet felejtsétek el, amíg legalább a 2-3 km-es körzetét nem tudjátok beazonosítani, mivel csak 1 van belőle. Nem lehet pl. egy tábla vagy egy cég logója. Abból mindig több van. Ez egy egyedi dolog, ami mozdítható, változtatja a helyét. Előbb a helyet kell meghatározni a leírások alapján. Szerintem enélkül esélytelen.

aaaaaNiki 2013.10.11. 11:00:06

Lazur, nagyon kemény vagy!!! Miért nem mész grafikusnak? :))))) Nagyon tetszik!

teGergő 2013.10.17. 06:42:39

Na tessék, ma az álmodtam, hogy Bálint elvitt minket egy villamosvonal mentén, hogy nem mondja meg pontosan hol van, de ahogy megyünk, ezen a vonalon valaki találja meg a jelet jó szemfülesen. Mivel én voltam az álmodó, és az egész kitalálója is, így viszont kívülről láttam a csoportot, és elvileg a megfejtést is, de én is több megoldást vízionáltam magam elé, mintha valóban nem tudnám mi lesz az, ezért aztán nem álmodtam meg a megfejtést, és különben is ideje korán szűnni nem akaró köhögésre keltem, de azért érdekes volt. :D Mivel éjjel még a mibbiten szóba került a neve, gondolom azért járt a fejemben, és velünk jött Zselenszky is. De felébredtem a csipkerózsikaálomból, és most itt nézek ki a fejemből bambán. :)

cath 2013.10.17. 13:44:59

Szerintem állj le egy kicsit :), nézzél hulló faleveleket vagy csíkokat az égen ,-), vagy ilyesmi .....

Gergő92 2013.10.17. 19:47:45

Én is álmodtam már,hogy keresem a jelet.

aaaaaNiki 2013.10.18. 09:54:21

teGergo! Egy laza regresszió az álom folytatásához és lehet, hogy a megfejtéshez? :)

teGergő 2013.10.19. 16:42:22

Cath: mindkettőt csinálom a jelkeresés mellett. :D Kint a kertben naponta gereblyézzük össze a leveleket, fent naponta mennek a csíkok, és az utcán naponta keresendő a jel. :D Niki: Hát, akár... :D

Gergő92 2013.10.23. 21:50:26

Ma voltam Budapesten megkeresni a jelet és nem találtam sehol. Lehetséges, hogy megint eltűnt?

M.A. 2013.10.23. 22:01:52

Nem, kint van, végig kint volt. Privátban írd meg az útvonalat, hol kerested!

2012 2013.10.25. 09:58:25

És újabb segítség a hely még pontosabb behatárolásához...

Lazur 2013.10.25. 11:42:44

"október 11: Az anya most a Neptun köpenyét viseli, kezeiben Neptun szigonya kettétörve." Ha ez az anya egy újabb napba öltözött anya, akkor a ketté tört szigony viszonylatszámot kell keresni. És két jegyűt. A 0, a 6-os, 8-as, 9-es nem valószínű hogy tört szigony darabok, talán az ötös sem. Így ami szóba jöhet: 12 14 17 24 37 41 42 47 51 52 Ezek közül a 41-esre és a 14-esre illik legjobban a leírás szerintem. "október 25: Oroszlánpofájú, skorpiófarkú sáskákat patkolnak a jel mellett." Gumiszervíz.

Syzygy 2013.10.25. 16:13:02

"október 11: Az anya most a Neptun köpenyét viseli, kezeiben Neptun szigonya kettétörve." Úgy látom, a Neptun bolygó kék, tehát akkor Anya lehet, hogy most busz? És mivel a feladvány úgy fogalmaz, hogy "kezeiben" van a szigony, én arra tippelek, hogy a busz háromjegyű számot visel, amelynek - mondjuk - az első és utolsó jegye 1. Jó lenne anyaformának középen a 8 vagy a 6; így pl. 181. vagy 161. Esetleg a két szembenéző Nap-szem lehetne az Árkád és a Sugár az Örs vezér téren? (sajnos nem igazán tudom ráhúzni a definíciót, csak eszembe jutott...) A megpatkolt sáska meg lehetne a HÉV? Az legalább zöld... (Az oroszlánpofán és skorpiófarkon még dolgozom egy kicsit... :-) )

Lazur 2013.10.28. 17:59:53

A busz valóban logikusabb. A szigony szára három ágú villában végződik, ami ketté van törve. Ha nem hosszában van kettétörve, akkor a hármas villa az vagy a 3-as jegy, vagy esetleg egy E-jelzésű viszonylat. Így szigonyra leginkább ezek hasonlíthatnak: 7E 13 31 103 háromba tört szigonyok: 107E 111 113 131 137 188E -ha a 88 két kezet formál 193E -hasonló logika mentén, bár a 8-as kézebb formájú 213 217E 231 237 Ezek közül szerintem leginkább a 7E, 31, és a 188E a szigonyforma.

teGergő 2013.11.03. 16:30:11

"A 2012 Blog szerzője [...] egyszer sem fog tévinformációt közölni." Most akkor mi ez a téves, mégse téves "segítség"? Valaki feltörte a 2012 Blogot? :D Vagy igazából semmi tévedés nincs a tévedések mögött, speciális körülmények között értelmesekké válnak? :D

Lazur 2013.11.03. 17:42:36

Futómű ÉS gumiszervíz.

Syzygy 2013.11.07. 16:53:46

169E busz!!! Még mondta is Bálint, hogy a 69 = rák, ezért Anya, csak nem jöttem rá hamarabb. Örs vezér tere és Pécel között jár.

Lazur 2013.11.07. 23:12:45

Hát akkor seperc és meglesz az... Örs vezér tere. Egy metrómegálló, aminek 2km-es körzetén belül kell keresni. Vörös nap szem, egyik szárnya római -media-, másik szárnya német -markt- 12 ágú-helyben vagyunk, ez stimmel. Mivel néz az árkádi mediamarkt vörösnapszeme szembe? manHATtan nyelviskola, eszperantóval. Nem túl napszem logójuk van, de egye fene. Bár akár lehet az is, hogy pont ezt a logót kell keresni, mint jelet... A metró új piktogramja nyílban végződik, így a metró lehet a rejtőzködő nyilas. Egy kilométeres körzetben hat autószerviz van. TeGergő nem jársz arrafelé fotózni kör alakú logókat egy új bejegyzésedhez? :D

teGergő 2013.11.07. 23:18:27

Syzygy, Lazur, leesett az állam. Úgyis pont van dolgom arrafelé, majd körbenézek a napokban. De nyugodtan előzzön meg, aki akar. :D

Lazur 2013.11.07. 23:28:52

Lehet az @ a másik napszem, amiben az a szára lehet egyes és hatos is egyszerre, illetve, bár igen gány a honlapja, de elképzelhető hogy pösten száz emagyarország pont van -merthogy országosan 2000-et számolnak.

teGergő 2013.11.07. 23:32:12

Mondjuk azt nem teljesen értem, hogy a manhattan nyelviskola logója miért lehetne "egyes és hatos egyszerre" - a manHATtan szerintem nem érvényes meglátás -, bár ha úgy fogom fel, a középen "kettéválasztott" kör szemnek megfeleltethető, valamint ha nagyon radikálisan, és irdatlanul elvontan gondolkozom, akkor a kör egyszerre az 1-es és a 12-es szimbóluma, viszont középen meg van felezve, így a 12-esből 6-os lesz. :D Amúgy szerintem konkrétan itt kell tehát a jelet vizslatni: http://goo.gl/maps/hSJoc Innen látótávolságban kell lennie.

teGergő 2013.11.07. 23:35:18

...és ennyi erővel ott a képen bal oldalt fent lévő reklámon a michelin-reklámfigura is lehetne a megfejtés, mondjuk a körforma a kerék, bár Bálint szerint a neten nincs fent a jel, és bizonyára ő is pásztázta a google-t mielőtt ezt kijelentette, másrészt ebből a figurából azért elég sok van szerte a városban. (Annyira nem jellemző, de előfordul pár helyen.)

teGergő 2013.11.07. 23:36:15

Valamint a tábla bizonyára ott volt már akkor is, amikor a jel még csak a 69-es villamos mentén leledzett... :)

teGergő 2013.11.07. 23:41:38

És! A 169E busz azon szakasza, amely még játszik: 3 km hosszú! :) És akkor ezt Gergő92 már október 3.-án tudhatta, pedig a "Az anya most a Neptun köpenyét viseli, kezeiben Neptun szigonya kettétörve." csak október 11.-ei segítség. Lehet, hogy Bálint direkt segíteni akart, hogy mi se maradjunk le. ;)

Lazur 2013.11.07. 23:57:19

Ezek szerint a nyilas mélységének határa metróvégállomást kellett jelentsen. Így ha korábban beazonosította a vörös napszemet a mediamarktnak akkor az örs adta magát.

Syzygy 2013.11.08. 08:01:03

Az okkult szimbólumos bejegyzésben van, hogy a SUGÁR = ÁRGUS a százszemű. Ennek is lehet benne szerepe!!! Valakinek lesz ideje a hétvégén elbuszozni arra? Sajnos magával a jellel szerintem nem sokra jutottunk még, csak a kb. környék van meg. Ha mégegyszer odébbmegy, fújhatjuk. Úgy gondolom, egyre jobban megismerve Bálintot, hogy minden megfejtésnek ennyire korrektül kell stimmelni, mint a busznak. Mi lehet az oroszlánpofájú (kör), skorpiófarkú (nyíl) sáska? És a sáska melyik tulajdonsága dominál? Zöld? Falánk? Netán imádkozó :-) ? (Arra nem is merek gondolni, hogy patkolják... :-) )

teGergő 2013.11.08. 08:52:42

Mivel a 169E busz elég nyilvánvalónak tűnik (én értettem az célzást, hogy Anya alatt Rákra, és 69-re gondol megint (bár kis a-val van írva :P), de 69 villamos nem lehetett, busz, torli és egyéb meg tudtommal nincs belőle - a "kezeiben" Neptun szigonya kettétörve nagyon szellemes megfogalmazás, ami már nem szúrta ki a szemem. És mivel 169E vonalán vagyunk, és Lazur már megindokolta mi lehet az a "patkolás", nyilvánvalónak tartom, hogy a linkelt autószervíz mellett lesz a jel. Lazur a mibbit chat-en nekem azt mondta, hogy lehet azért oroszlánpofájú, mert az utalás a Napra, a Napnak pedig fénye van, az autóknak pedig az "orcáján" fényszórók vannak, a skorpiófarok lehetséges a kipufogó, és azt már csak én teszem hozzá a fejlemények tükrében, hogy valószínűleg azért sáska, mert ZABÁLJA a benzint... :D Amúgy tényleg ilyenkor döbbenek meg, hogy mennyire viszonylag nyilvánvaló dolgokat fogalmaz át Bálint, de amikor megpróbálom kitalálni, hogy mi lehet az, 100 dologra gondolok a legegyszerűbbtől a legkézzelfoghatóbbtól a legagyafurtabb legelvontabbig, és egyik sem az, amelyiket látni kell benne, pedig a megfejtés amúgy észveszejtően logikus, így utólag nézve... :D

teGergő 2013.11.08. 08:54:08

És ********* szellemes! :D

teGergő 2013.11.08. 09:00:09

"Az egyik szem száz közül egy... " - Az a vicces, hogy úgy veszem észre, egyöntetűen, és mindannyian onnan közelítettük meg a kérdést, hogy "milyen logó lehet az, amiből 100 van", ahelyett, hogy megfordítottuk volna a szavakat a nyilvánvalóbb kérdésre: Mi az, ami 100-szemű? Valami óriásra szokták mondani... Ugye, Syzygy? :D

teGergő 2013.11.08. 09:07:03

Amúgy, ha tényleg azért nyilas, mert a metró logójában nyíl van, akkor a Rejtőzködő Nyilas nagyon logikusan hangzik, aminek határa elvileg ott van, ahol vége az alagútnak - nem inkább az Örsnél, mind inkább a Pillangó utcánál. DE! A segítség nem ennek határát keresi, hanem azt, hogy a 2-es metró hol keresztezi egy bizonyos Bak Mélységét - ami vajon mi lehet? Itt annyi ellentmondásban érzem magam, hogy ha a Nyilas tényleg a metró, és azzal keresztező pontot kell keresni, akkor az nem lehetne a Fehér úton, ugyanakkor a metró kocsiszíntelep pont arrafelé nyúlik ki, ami így "kiterebélyesíti a metró vonalát", az adott pont helyének lehetőségét a meghatározott hely felé bővíti. ;)

teGergő 2013.11.08. 09:11:08

Bocs ilyen sok kommentért, csak rájöttem, hogy a kocsiszíntelep azért beljebb helyezkedik el, szóval annyira mégsem jó érv. Viszont akkor az ellentmondást fenntartom. (Kivéve, ha Bálint a keresztezést nem pont-szerűnek, hanem környék-szerűnek képzelte el - főleg, ha a Bak Mélysége valami nagyobb területet takar).

M.A. 2013.11.08. 09:20:18

Na most ki a p.. kapja meg a nyereményt, ha öten fejtitek meg egyszerre? Persze lehet, hogy nagyon-nagyon rossz helyen keresitek. ManHATtan nyelviskola..... és az egyes hol van....? És a Bak mélysége? Ejj...

teGergő 2013.11.08. 09:24:33

Azé a nyeremény, aki az első fényképet belinkeli ide, nem? Az talán nem mind az ötünknek azonos másodpercében fog sikerülni. :D Egyébként meg, mivel én nem tartok annyira igényt a nyereményre, vagy ha az enyém lenne, átruháznám másra, de valószínűnek tartom, ha meg is lesz a jel, nem küldöm be a képet róla, csak szövegelek tovább. :D

Syzygy 2013.11.08. 10:28:31

Szerintem átalakultunk egy nagy rejtvényfejtő csapattá, bárki találja meg, csapatgyőzelem lesz. A nyeremény meg legyen az első beküldőé, mindenki számolt ezzel a kockázattal, amikor bedobta a közösbe, amire rájött. (De abban is benne vagyok, hogy igyuk el közösen a nyereményt... :-) Amúgy attól tartok, kezdünk teljesen BKV (BKK)-fixáltak lenni, minden szimbólumot járművekben keresünk!

Lazur 2013.11.08. 10:57:02

Azt a lehetőséget kizártátok, hogy aki megtalálja, eldugja még jobban... :D

Syzygy 2013.11.08. 11:06:59

És akkor Bálintnak kell megkeresni? :-)

Lazur 2013.11.08. 11:20:50

http://www.youtube.com/watch?v=SH8wDkqA_50

turidoo 2013.11.08. 11:24:55

ez volna a jel? szétnéztem a régi helyen a guglival, és ez alternatív változatnak jó lehet. elvileg a jel már nincs itt (valaki jár arra ellenőrizni?), de hátha segít megtalálni az új helyén (feltéve ha tényleg ez az). http://kepfeltoltes.hu/131108/a_jel_www.kepfeltoltes.hu_.jpg https://maps.google.hu/maps?q=Budapest,+Erzs%C3%A9bet+kir%C3%A1lyn%C3%A9+%C3%BAtja&hl=hu&ie=UTF8&ll=47.528573,19.107789&spn=0.002003,0.008256&sll=47.502986,19.136277&sspn=0.001566,0.004128&oq=Erzs%C3%A9bet+kir%C3%A1lyn%C3%A9+%C3%BAtja&t=h&hnear=Budapest,+Erzs%C3%A9bet+kir%C3%A1lyn%C3%A9+%C3%BAtja&z=18&layer=c&cbll=47.528574,19.107791&panoid=0dFYEkw-tcIglS3U0KNnlg&cbp=11,209.6,,0,-8.12

turidoo 2013.11.08. 11:31:59

csináltam egy ilyen forgatott tükrözöttet az eredetiből: http://kepfeltoltes.hu/131108/a_jel_2_www.kepfeltoltes.hu_.png

Syzygy 2013.11.08. 11:37:18

És ebből csak 1 van?

teGergő 2013.11.08. 11:53:11

turidoo: Az elforgatott képed nagyon kusza, sokkal jobban egyezik az emberformával, ha nem fejjel lefelé nézed, és ha a keresztbe áthúzó vonalat megfordítjuk - ugyanis az alternatív jel egyes elemei mozoghatnak/eltérhetnek a jeltől. http://blogol.hu/pikz/kritikaigondolkodas/KeresdAJelet_131108_kemenysepro.jpg Amúgy meg megint leesett az állam, bár ez megint olyan dolog, hogy ez miért ne lehetett volna látható X napokig korábban? :S Alig várom a magyarázatot a MINDENRE. :D És ma megyek az Örsre, úgyhogy én körbenézek. :D

teGergő 2013.11.08. 11:54:42

Összeesküvés-elmélet: Az, hogy esetleg áthelyeződött volna, az úgy lehetséges, ha ez valami cég, vagy ilyesmi logója az épületén, és elköltöztek idén augusztusban, amit Bálint előre tudott, hogy így lesz... :D

Lazur 2013.11.08. 12:55:27

M.A.: Azt reméltem, hogy "rejtőzködő" meg a "mélység" biztosítja valahogy, (nem vagyok túl művelt asztrológiailag, csak találgattam), hogy az általam megjelölt hónapban (kerületben) van, és nem másikban... :-( Ha a kéményseprőkhöz sincs semmi köze, kardomba dőlök. :-) 2013. október 03. 14:00:26 Syzygy [email] :D

Lazur 2013.11.08. 13:03:57

FŐKÉTÜSZ http://kemenysepro.hu/

M.A. 2013.11.08. 13:15:52

Október 1...

turidoo 2013.11.08. 13:29:29

tudtoddal :P mindenesetre a fútó emberforma + létra körben szerintem elég jó alternatív változata a jelnek. kár érte :) ja még egy ötlet: "Jelen bejegyzés rejtett információt tartalmaz a jellel kapcsolatban" + "én vagyok a jel" = szendvicsemberként dolgozol (jelenleg az Örs környékén) :D

M.A. 2013.11.08. 13:34:47

Csak azért, mert egyszer tömegközelekedési eszköz volt az Anya, nem biztos, hogy most is az..... (de lehet...)

Syzygy 2013.11.08. 14:24:50

NEM LEHETSZ ENNYIRE KEGYETLEN!!!! :-)

aaaaaNiki 2013.11.08. 17:17:44

Hajrá srácok!!! Hajrá!!! :)

Gergő92 2013.11.08. 18:16:10

Azt a 3km hosszúságot nem arra gondoltam, hanem másra. Lemértem később és az nem is 3 km volt.

teGergő 2013.11.08. 18:57:31

Akkor ez a második dolog, ami pont 3km-re jön ki, és nem az, amire te gondoltál, ami egyébként meg nem is 3 km? :D Ja, amúgy ma voltam a helyszínen. Jöttem, láttam, fényképeztem, szerintem megtaláltam, de nem akarom megnyerni a játékot. Ha dec. 10-ig nem találja meg senki, akkor lesz kép. :D (Vagy előbb. Kitudja. :))

Gergő92 2013.11.08. 20:03:42

Az a 3 km.-es dolog nem annyira lényeges már. Szerintem ne húzzad addig, rakd ki. Kíváncsi vagyok mit fényképeztél le.

Lazur 2013.11.08. 23:52:32

December 10-ig akár ki is tudjuk cserélni egy cetlire hogy itt volt a jel, innentől keressétek a -hmm hova is kéne kitenni...

Syzygy 2013.11.08. 23:58:51

IGEN, SZERINTEM IS ELŐ A FARBÁVAL, teGergő! Majd jól megbeszéljük, hogy nem Te vagy a nyertes, ha csak ez a baj, de hadd lássuk végre a megfejtést! Nekem nagyon fúrja az oldalamat a megfejtés is, de legalább annyira a segítségek magyarázata is!

M.A. 2013.11.09. 13:05:28

A megfejtésben részt vevők megosztozhatnak a nyereményen. Pl. az kapja a DVD-t, akinek még nincs, a könyvet körbe lehet adni, a bannerelhelyezést annak, aki tudja használni, stb.

teGergő 2013.11.09. 15:56:58

Rendben, legyen akaratotok szerint! Ha valóban ez az, akkor a jel itt van, de vigyázat, egy kicsit szemét leszek! :D http://blogol.hu/pikz/kritikaigondolkodas/KeresdAJelet_131108_ittvanakepen_nagy.jpg Nem látjátok? Ja, mert a képen is még keresni kell! (Nem sokára megmutatom rendesen is.) :D

teGergő 2013.11.09. 16:01:52

Ki találja meg előbb? (Ha senki, lesznek segítségek. :D)

Lazur 2013.11.09. 16:45:14

Fehér út 5. http://goo.gl/maps/37Il7 Így legalább tiszta, hova kell menni.

Lazur 2013.11.09. 16:56:33

http://kepfeltoltes.hu/131109/KeresdAJelet_131108_ittvanakepen_nagyII_www.kepfeltoltes.hu_.png Elbújt.

teGergő 2013.11.09. 17:02:24

Szemfüles vagy Lazur! Pedig már hat segítséget legyártottam a képhez, hátha kelleni fog majd. :) Azért kíváncsi vagyok melyiket értettétek volna, és melyiket nem (sorrend szerint is így jelentettem volna meg a segítségeket): 1. Egy piros nyíl mutat a jel felé. (Értsd a képre!) 2. 13[06-N+L]27#1*() (Értsd a képre!) 3. Az egyik korábbi komment szerint: "én vagyok a jel". Hát, itt nem én vagyok, de majdnem. :) (Értsd a képre!) 4. gugliHEGESZTETT SÍKHÁLÓ (Értsd a valóságra!) 5. A jel majdnem egy vonalban van a bicikliút melletti vékony fával! (Értsd a képre!) 6. A jelet - rajtam kívül még - ketten nézik! (Értsd a képre!) Azért Bálint is nyilatkozzék, lehet, hogy nem ez a jel! :D:D:D:D

teGergő 2013.11.09. 17:07:21

A feltételezett jel közérthető formában: http://blogol.hu/pikz/kritikaigondolkodas/KeresdAJelet_131108_ittvanakepen2_nagy.jpg

teGergő 2013.11.09. 17:17:46

De a biztonság kedvéért, ez meg a szomszédos plakáton volt. Lehet, hogy ezt is Bálint csinálta, külön figyelemfelhívásként a jel mellé? (Ilyen "firkák" nem szoktak sehol sem lenni.) :D http://blogol.hu/pikz/kritikaigondolkodas/KeresdAJelet_131108_ittvanakepmellett_nagy.jpg

Lazur 2013.11.09. 17:30:37

Nem egy Giotto az biztos. :D

cath 2013.11.09. 19:45:44

Aha... És ez mmiasz.r amúgy? :D

teGergő 2013.11.09. 19:58:03

Egy "jel". :D

Lazur 2013.11.09. 20:34:45

http://kepfeltoltes.hu/131109/jel_www.kepfeltoltes.hu_.gif

Gergő92 2013.11.09. 20:56:41

Emlékszem erre, hiszen elsétáltam mellette. Én erre gondoltam, hogy ez lesz:http://kepfeltoltes.hu/view/130810/ajel_www.kepfeltoltes.hu_.gif Ezt még egyik kommentelő linkelte be. Benéztem...

teGergő 2013.11.09. 21:12:33

Nem mondom, miután már 40 közismert, és közismeretlen logót kiveséztünk, én is csalódtam benne, hogy hát ez meg mi?? De szerintem látszik rajta, hogy nem szokványos firka, hanem valami más. Egyébiránt az itt megfejtett segítségek nélkül, ha nem tudom, hogy itt kell keresni, lehet, hogy én is azt mondtam volna rá, hogy "ááá, nem hiszem", ki tudja.

Syzygy 2013.11.09. 23:34:05

Hmmm. Vajon anno költözött egyáltalán, vagy "újjászületett"? :-) (Ha Ő az, mert egy kicsit még barátkoznom kell a gondolattal. :-) ) (Bevallom, az első tippem az volt, hogy Te rajzoltad, teGergő, hogy egy kicsit megfricskázz bennünket, amiért követeltük a megfejtést. :-) )

Lazur 2013.11.09. 23:51:56

Mindez szép és jó, de milyen PROGRAM helyén lebeg? Mi lesz december 11.-én a hidegen kívül, pont ott?

teGergő 2013.11.10. 00:08:47

A program a plakát funkciója. Mivel a plakát üres, ezért a program helyén van a jel. Azért lebeg, mert a plakát nem a földön áll és/vagy a jel a plakáton mindentől függetlenül csak úgy van egy részen. Kisebb a programozónál, azaz (annál) az embernél (aki a plakátra a reklámot ragasztja VAGY Bálinttól, aki a program helyére az ideiglenes programot (a jelet) "programozta" (rajzolta)).

Lazur 2013.11.10. 01:42:06

Eszerint pontban december 11.-én kikerül valaminek a plakátja oda? A dátumról továbbra sem derült ki semmi. Hiszen, ahogy a korábbi helyről lekerült, úgy dec. 11. előtt innen is elkerülhetne, akkor meg hogy is van ez? Hiába ha egyszer megvan, pl. ha holnap leragasztják, akkor megint nincs sehol jel, megint lehet újat festeni -és újra keresni?

teGergő 2013.11.10. 22:53:11

"2013. november 09. 17:02:24 teGergő" Csak a vicc kedvéért, az itt írtakból mit értetek, és mit nem, ezzel a képpel kapcsolatban? :D http://blogol.hu/pikz/kritikaigondolkodas/KeresdAJelet_131108_ittvanakepen_nagy.jpg

Lazur 2013.11.10. 23:18:15

1. Egy piros nyíl mutat a jel felé. (Értsd a képre!) -kéket látok, pirosat nem 2. 13[06-N+L]27#1*() (Értsd a képre!) -egy x,y koordinátával/rgb színkóddal elébb boldogulnék 3. Az egyik korábbi komment szerint: "én vagyok a jel". Hát, itt nem én vagyok, de majdnem. :) (Értsd a képre!) -a kép előterében keresendő 4. gugliHEGESZTETT SÍKHÁLÓ (Értsd a valóságra!) -hegesztett síkhálóból kerítést szabnak, fotóból nem derül ki mi van a tábla mögött 5. A jel majdnem egy vonalban van a bicikliút melletti vékony fával! (Értsd a képre!) -egyetlen fa különül el a képen, ennél jobban aligha határolhattad volna be jobban 6. A jelet - rajtam kívül még - ketten nézik! (Értsd a képre!) -egyedül ez a két alak vehető ki emberek közül; innen már nincs is másik része a képnek ami szóba jöhet

teGergő 2013.11.10. 23:57:38

1. Pont ez az, nehogy megörlüjön valaki, hogy lát egy nyilat, mert kritérium a színe. ;) És azért is mertem volna bevállalni első segítségként, mert az a piros nyíl nagyon nehezen található meg/vehető ki. 2. Ezek szerint működik a rejtjelezésem, nem tudod mire gondolok. :D 3. Mondjuk ez mostmár amúgy is egyértelmű. 4. "fotóból nem derül ki mi van a tábla mögött" - direkt írtam, hogy a valóságra értendő a segítség, azaz nem a fotó nézegetése közben, hanem másból derül ki mire utal ez a segítség 5. Mondjuk ez mostmár amúgy is egyértelmű. 6. Ennél egyértelműbb nem lehetnék, direkt hagytam utolsó, legvégső segítségnek, ha minden kötél szakad. De már a "0. segítségnél" megtaláltad. Fene. Sebaj, örülök. :) Még valaki? Mi a megoldása az 1, 2, 4-es segítségeimnek? :D

teGergő 2013.11.11. 00:00:26

Izé, asszem logikusabb lenne, ha a 2.-ra is azt írtam volna, hogy Értsd a valóságra! :D
süti beállítások módosítása