HTML

A Játék Neve: Föld

Ez a blog arról szól, hogy hogy működik a világ valójában. Túl a látszatokon, a manipuláción, a mindent átszövő hazugságon és felelősséghárításon. A jelenkor eseményeinek mozgatórugóival is foglalkozik, ahogy a régmúltba is tapogatózik visszafelé, egészen az emberi lét kezdeteiig. Mindez egy sokéves kutatómunka eredményeire támaszkodik. A blog korábban "2012 blog" címen működött a blogol.hu szerverén. Kapcsolat: blog2012 kukac freemail ponnt hú!

Friss hozzászólások

  • Lazur: @Nikiló: www.youtube.com/watch?v=TQcqOW39ksk Apropó, és az már smafu, hogy a kínaiak azért akarnak... (2023.09.15. 00:32) Emberek, Irányítók és a Háttérhatalom
  • Gergő92: Nem csak én szoktam néha felnézni ide. :) (2023.01.18. 00:00) Mire készülnek a Marson?
  • Lazur: Ez egész friss: futureofhumanity.report/en www.youtube.com/watch?v=MYJFc3vA6N4 Csak a rotary klu... (2023.01.10. 18:29) 2019
  • Lazur: Szűk tíz évbe telt, de lassan a híradóba is bekerül ahogyan Kínában készülnek a cellák. www.youtu... (2022.12.05. 01:07) AUTOKRÁCIA (szerk)
  • Gergő Bohrát: A mostani események fényében bár 10 év késéssel, vagy inkább több, de csak efelé haladnak a dolgok... (2022.04.23. 22:12) A Jobbik és az Irányítók
  • Lazur: 2012 helyett 2021, de itt a mátrix 4. része: www.youtube.com/watch?v=JQVHrXek73E (2021.12.17. 20:30) Előadás videó - A Mátrix-trilógia (szerk)
  • Kápráz: ...Történt egyszer, hogy Noé szőlőt telepített, de a bortól megrészegedvén meztelenül feküdt sátrá... (2021.12.11. 21:02) Előadás videó (szerk)
  • maztro: @Gergő Bohrát: Szeretnek minket behúzni a csőbe, a cikk lényegében minden pontján prezentálja azt,... (2021.08.26. 05:03) Menetrend (szerk)
  • dangbird: Új nagy ívű, félelmetes novella a személyes blogomon: marioatreides.blog.hu/2020/01/06/nem_tehete... (2020.01.06. 10:36) Olyan, mintha
  • dangbird: ferfiakklubja.hu/fk_magazin/az_fk_noi_tamogatoi_korebol/amikor_nem_fogadjuk_el_a_ferfi_es_no_kozot... (2019.11.13. 10:09) A házasságról

Utolsó kommentek

Irányítók wiki

2012.09.30. 15:30 dangbird

Kedves olvasók!

Mint azt már többször jeleztem burkoltan és kevésbé burkoltan, a 2012 Blog ideje lassan lejár. Már csak azért is, mert röpke három hónap, százat sem kell már aludnunk, és 2013 lesz, a 2012-es évszám pedig a múlt részévé válik, a sok világvége-spirituális felemelkedés hívő nagy csalódására.

Ez persze nem azt jelenti, hogy eltűnök a balfenéken, továbbra is teszem a dolgom – még az idén megjelenik Autokrácia című rövidfilmem (első rendezésem), amely, bár jelképesen és áttételesen, valahol mégis arról szól, amiről eddig is beszéltem; valamint a 2012-13-as évadra tervezés alatt áll legalább két előadásom.

A blogot nem fogom megszüntetni, törölni, továbbra is elérhető lesz itt minden írás és előadás (A mátrixos előadás első felét a YouTube törölte, de idővel azt is feltöltöm majd máshova, angol felirattal is ellátva), sőt, az egyéb újdonságokról is itt fogok hírt adni. Gondolok ezalatt elsősorban az előadásokra, az Autokráciával kapcsolatos fejleményekre, illetve, ha azon túlleszünk, azonnal indulhat majd az erőforrás-toborzás a következő filmhez. Olykor még írni is fogok erről-arról. Tehát érdemes néha visszanézni ide. Csupán az Irányítók viselt dolgairól való írkálást hanyagolom a jövőben – legalábbis itt, a 2012 Blogon.

DE!

Egy ember keveset tud elvégezni. Én meg még annál is kevesebbet. :) Nem is volt célom minden apróbb ügyről, az Irányítók tevékenységének minden létező vonatkozásáról tudósítani ezidáig. Ehhez én kevés vagyok. Dehát a blogoszféra ideje lassan kezd lejárni. Helyébe pedig a közösségi kezdeményezések lépnek. Úgyhogy itt az ideje, hogy bevessük a közös munka erejét: új oldalt nyitottam, mely az Irányítókról szól, és bárki hozzáteheti a maga részét!

hu.iranyitok.wikia.com

Egyelőre nincs rajta érdemi mennyiségű tartalom, de ezen ti változtathattok, kedves olvasók! Eddig mindössze ketten-hárman szerkesztgettük, változó – leginkább csak mérsékelt – intenzitással. Ezer és egy magyar nyelvű honlap van már az Interneten, amely az Irányítókkal kapcsolatos információkat oszt meg; azonban itt, az Irányítók Wikin – rövidebb, „divatosított” nevén iWiki-n :) –, ha elég sokan csatlakoznak a kezdeményezéshez, lehetségessé válik minden ismert információ összegyűjtése egyetlen helyen, rendszerezett, enciklopédikus formában! Hogy ez megtörténik-e, az elsősorban rajtatok múlik, bár én is kiemelt figyelmet fogok fordítani az oldal fejlesztésére és karbantartására. És ne keseredjen el senki, ha az első egy-két hónapban alig bővül a Wiki: csak dolgozzunk rajta szorgalmasan, mert minél több a tartalom, annál több olvasót és idővel szerkesztőt fog vonzani, tehát öngerjesztő jelenségről van szó, csak egyszer kell kilépnie a holtpontról!

Mi az a wikia? Aki eddig még nem használta a wikiát, olvasóként sem, és új neki az egész, annak egy rövid magyarázat: lényegében egy, a Wikipédiához nagyban hasonló oldalról van szó, a Wikipédia motorjának egy moddolását használja, azonban nem egy egységes enciklopédia, hanem tematizált lexikonok, „wikik” gyűjteménye. Bárki nyithat új wikit, illetve szerkesztheti, bővítheti másokét, persze az adott wiki gazdája által meghatározott feltételeken és korlátozásokon belül. Külön felhívnám a figyelmet néhány dologra, amelyben eltér a Wikipediától:

- Nincs külön vitalap, hanem minden egyes szócikk alatt egy fórum-szerűség van, ahol az oldallal kapcsolatos gondolatokat, javaslatokat, kifogásokat stb. közzé lehet tenni, meg lehet vitatni

- >Élő csevegőszoba< van a szerkesztők számára

- A „szerkesztői bejárat” gyakorlatilag >itt< van. Itt látható az elmúlt 50 szerkesztés története, és alul az ennél régebbiek is megjeleníthetőek. Így tudjuk követni egymás tevékenységét.

- Itt vannak a >szerkesztési irányelvek<, jelen pillanatban, hevenyészve. Bár ezt az egy oldalt csak én módosíthatom, javaslatokat örömmel fogadok az oldal alatt, hozzászólásban.

- Megjeleníthető az >eddig létező szócikkek< egyelőre igencsak kurta listája.

- Itt bogarászható az >igényelt-javasolt új szócikkek< listája – bárki írhat hozzá. Emellett már a meglévő szócikkekben is rengeteg a piros link (tehát az olyanok, amelyek egyelőre még nem létező szócikkekre mutatnak), ezeknek a „bekékítésén” is lehet fáradozni.

A magyar Wikipédiával ellentétben ez az oldal nincs közvetlen cenzúra alatt, minden módosítás azonnal megjelenik. Emellett azonban természetesen a vandalizmus elleni védelmi eszközök, amelyeket a Wikipédián megszokhattunk, itt is rendelkezésre állnak. Nem kell tehát aggódnunk, hogy a kezdeményezést rossz szemmel nézők esetleg tönkreteszik a munkánkat.

Akinek hasonló, illetve kapcsolódó témájú blogja, weboldala van, akármekkora látogatottságú is, különösen sokat segíthet, ha publicitást ad a kezdeményezésnek!

114 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekneve.blog.hu/api/trackback/id/tr726225958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsul 2012.10.07. 03:04:18

Sok sikert az értelmező szócikk bővítéséhez. A spirituális felemelkedés pedig már régóta tart, csak 2012. december 21-től "durvul" be a dolog. Szerencsére ezen kár vitatkozni, ugyanis mi megérjük, és az "orrunk előtt" zajlanak le a dolgok. Természetesen a spirituális felemelkedés mellett - annak mellékhatásaként - előkerülnek az életellenes alakok a "sötét sarokból", hiszen egyre inkább felismerhetővé válnak. Szerény véleményem szerint az általad Irányítóknak nevezett csoportosuláson belül is vannak, akik megpróbálnak egy ál-hierarchiát, azaz "Szent Rendet" létrehozni, de valószínű, hogy az is megbukik. Szintén az emelkedés miatt... Mint írtam, majd meglátjuk. Egyébként pedig témába vág: http://www.youtube.com/watch?v=ARh4oDPqogs&feature=youtu.be

M.A. 2012.10.07. 10:48:34

"A spirituális felemelkedés pedig már régóta tart" - hol? A Földön csak egyre nagyobb a sötétség. Még a spirituális témákra fogékony emberek körében is hülyülés és erkölcsi romlás figyelhető meg. "Szerencsére ezen kár vitatkozni, ugyanis mi megérjük, és az "orrunk előtt" zajlanak le a dolgok." - Kíváncsiak várjuk. Egyelőre semmi jele.

gyufa 2012.10.07. 12:38:19

ez egy tipikus komment nyomassak rá egy tipikus választ?

19682willem 2012.10.07. 12:38:20

Szerintem ugyanúgy emelkedünk mint ahogy a többiek süllyednek. Csak gyorsan és nagy mértékben emelkednek a jók, a rosszak meg vakon, lassan (viszont többen vannak) süllyednek a legmélyére.. Viszont ha leértek óriási balhé lesz, kérdés, hogy ezt az erőt melyik erő tudja majd az igájába vonni.

spike 2012.10.07. 13:29:03

Látom ide is eltalált ez a "mindenhelyrejönmagátólmertmármegszenvedtünkérte" filozófia. Durván optimistának kell lenni ahhoz, hogy ezt valaki tényleg elhiggye. De tényleg értelmetlen rajta vitatkozni, én hülye megpróbáltam... szélmalomharc. Csak nagyon szar lesz majd azoknak, akik elhitték, és már 2013 december lesz és még mindig semmi nyoma a fénynek, sőt ... Egy kérdés maradt: aki ezt kitalálta, és elkezdte terjeszteni, az is elhiszi?

gyufa 2012.10.07. 13:58:50

nem "kell" az egészséges élet felé törekedni, de ha nem döntesz így, már egészségtelenül élsz nem "kell" meglátnod a fényt, de ha nem nyitod ki a szemed nem is fogod meglátni súlyos félreértésben él az aki azt gondolja, hogy valaki más miatt kell az úton járnia önmaga miatt döntött úgy, hogy járja az utat, a taót, a"dharmát", mint ahogy nem egy társ miatt szól a hölgy ablaka alatt a hívogató szerenád:) ezt érthetőbben nem tudtam elmondani és most mennem is kell de tömören: szóval a fény szerintem eddig is itt volt sőt minden abból van legfeljebb nem mindig van lehetőség észrevenni, öröljünk hogy élünk és hogy van lehetőségünk (akármire)

M.A. 2012.10.07. 14:27:33

"nagyon szar lesz majd azoknak, akik elhitték, és már 2013 december lesz és még mindig semmi nyoma a fénynek, sőt ..." - á, folyamatosan hitegetik magukat, hogy "már emelkedik a Föld rezgési frekvenciája, Gábriel Angyal üzente, csak még nem annyira látványos..." "Egy kérdés maradt: aki ezt kitalálta, és elkezdte terjeszteni, az is elhiszi?" - nem, ez szerintem szándékos smanipuláció, a '60-as évek beli New Age program reloaded verziója 2012-re. Ülj csak, ne tegyél semmit, hogy jobb legyen neked meg másoknak, majd jön egy bizonyos dátum, és onnantól fényben fog úszni mindenki.

gyufa 2012.10.07. 16:58:14

uh most látom milyen gáz rím lett am nem is így akartam, de csak pár percem volt:P

spike 2012.10.07. 20:23:32

"szóval a fény szerintem eddig is itt volt sőt minden abból van legfeljebb nem mindig van lehetőség észrevenni" Persze, ez oké, de akikről beszélek azok mást képzelnek e mögé a szó mögé. Bár én sem érthetem egészen, hiszen nem vagyok "megvilágosodott". Már ezt a szót sem szeretem használni a sok birka miatt, aki azt hiszi, hogy ő bizony felébredt. M.A.: ja, végülis a zombi a kedvenc emberfajtájuk ezeknek. Csak azt nem tudom felfogni, hogy hogy lehet így kiégetni az embereket, hogy beletörődjenek, hogy egész életükben nem csinálnak semmit. Valószínűleg még nincs elég év a hátam mögött. Félelmetes.

aaaaaNiki 2012.10.07. 20:31:06

"Csak gyorsan és nagy mértékben emelkednek a jók, a rosszak meg vakon, lassan (viszont többen vannak) süllyednek a legmélyére.. ." - Szerintem ez fordítva van... "á, folyamatosan hitegetik magukat, hogy "már emelkedik a Föld rezgési frekvenciája, Gábriel Angyal üzente, csak még nem annyira " - Mindenki hitegeti magát valamivel. A összeesküvés-elmélet hívők is... Lásd a legutóbbi: na, majd az Olimpián, csak lássátok meg jól...

Zsul 2012.10.07. 21:26:14

Szerintem az összes folyamat egyszerre igaz. Amíg az első emeleten vagy, csak halvány elképzelésed lehet arról, milyen lehet a második emeleten. Majd ha felérsz akkor meg tudod. Egyszerre történik a "nyúédzses" huncutkodás irányítós huncutkodással, de a spirituális felemelkedés is történik. (Nem csak ez, vagy csak az!) Egyébként meg, hogy mi lesz 2013-ban azt mindnyájan meg fogjuk tudni hamarosan. Ha megtörténik a felemelkedés, akkor az ellenérdekelt erők (nem csak az Irányítók) nem 1 nap alatt akarnak lemondani arról, ami idáig nekik nagyon jó volt.

Hunfonix 2012.10.07. 23:39:51

ezt most találtam pirospirulán :D a 2012 blog egy neognosztikus (újmanicheista) szellemiségű honlap. saját bevallása szerint luciferiánus nézeteket vallanak (ahol Lucifer a jó, ahol Nimród pozitív szerepet kap)...

Zsul 2012.10.08. 04:02:29

Kíváncsi vagyok, hogy Bálint mit fog szólni hozzá...:)

Zsul 2012.10.08. 04:08:50

Egyébként nem tudom h a vélemény írója mit szólna, ha tudná, átnézve a történelmi feljegyzéseket, hogy hány magyar híres előd hivatkozik Nimródra.... többek között Attila. Ők is szépeket írnak róla.:) Eleve így lehetne rendet vágni a magyar őstörténet és vallás kérdésében: Nézze meg mindenki, hogy a nagy elődök kb. 1000 évre visszamenőleg miket írogattak. Ehhez adják hozzá ellenségeink, tisztelőink ránk maradt, nem titkos iratanyagát. Ezek fellelhetőek a hivatalos történetírás forrásaiban. Persze a hivatalos történetírás igyekszik nem összerakni előttünk az egész képet, de mi azért csak tegyük. Mindjárt kiderülne, hogy mi a nagy helyzet...:)

M.A. 2012.10.08. 09:06:43

A világnak mai keresztény gondolkodás szűrőjén át való dobozokba szortírozása szerint a 2012 Blog valóban oda esik.

M.A. 2012.10.08. 09:08:42

"Egyszerre történik a "nyúédzses" huncutkodás irányítós huncutkodással, de a spirituális felemelkedés is történik. (Nem csak ez, vagy csak az!)" - tehát magyarán egyszerre igaz az, hogy felemelkedés van, és az, hogy az Irányítók azt hazudják, hogy felemelkedés van. "Ha megtörténik a felemelkedés, akkor az ellenérdekelt erők (nem csak az Irányítók) nem 1 nap alatt akarnak lemondani arról, ami idáig nekik nagyon jó volt." - amit most próbálsz NEM mondani, az az, hogy nem lesz semmi észlelhető jele, sem fizikai, sem szellemi síkon, de azért lesz. Sőt, már van.

gyufa 2012.10.08. 10:49:12

butaság hetet tartok, akinek van kedve vegye fel a harcot és próbáljon meg értelmes lenni(judeokeresztény egyházak vigyázatx)

Zsul 2012.10.08. 16:50:42

Kedves Bálint! Igen, tetszettek a hozzászólásaid. A végére még csak annyit fűznék hozzá, hogy először tudati síkon, majd szellemi síkon lesz változás, mindemellett a szívek kivirágzásának folyamatai is kísérik e jelenségeket egyénenként. Aztán majd, ki tudja mennyi idő múlva, mindezek együttese előbb-utóbb meghozza azt a földi változást is, amelyet már "szabad szemmel" bárki lekövethet.

19682willem 2012.10.09. 14:09:40

Niki, ezt nem rád, meg nem magunkra értettem, nekünk tényleg eléggé fordítva van.

aaaaaNiki 2012.10.09. 14:19:08

Jó' van. :) Egyébként meg általános, hogy mindenki mindig kétséget kizáróan a jók közé sorolja saját magát. És a dolgokat egészen biztosan helyesen értelmezőnek látja saját magát. Hm.

19682 willem 2012.10.10. 09:32:47

én meg tényleg olyan általános vagyok.. meg szürke

gyufa 2012.10.10. 11:58:39

"Egyébként meg általános, hogy mindenki mindig kétséget kizáróan a jók közé sorolja saját magát." igazat mondtál mert ez az általános, de nem mindenki így gondolkodik baráti körömben is egyre inkább az a meghatározó, hogy aki mindenki más véleményét mellőzve akarja megvalósítani akaratát nem tekinthető jónak, míg aki mindenki véleményét figyelembe vévő, önmagát is megvizsgáló de a saját igazságát mindentekintetben megvédő ember már közel jár a "jó"hoz itt legyen pedig egy részlet Rudolf Steiner: szabadság filozofiája c. művéből mert pedzegeti a témát „Tegyük fel, hogy a kő mozgása közben gondolkodik éstudja, hogy amennyire tőle telik, igyekszik mozgásábanmegmaradni. Mármost ez a kő, amely csak erről azigyekezetéről tud és egyáltalán nem viselkedik közömbösen, azt fogja hinni, hogy teljesen szabad éssemmi más oka nincs a mozgásának mint az, hogy ő akarja.Ez azonban az az emberi szabadság, amelyről mindenki azt hiszi, hogy rendelkezik vele és amely csak abban áll, hogy az emberek tudnak kívánságaikról, de nem ismerik azezeket meghatározó okokat . Így hiszi a gyermek azt, hogyszabadon kívánja a tejet, a dühös fiú, hogy szabadon követeli abosszút, aki fél, a menekülést. És így hiszi a részeg, hogy szabadelhatározásából mond valamit, amit később józan állapotábanszeretne ki nem mondottá tenni. És mivel ez az előítélet mindenemberrel veleszületik, nem könnyű megszabadulni tőle. Mert haazt tanítja is a tapasztalat, hogy az ember a legkevésbé sem tudjamérsékelni kívánságait, és hogy az ellentétes szenvedélyektőlhajtva belátja ugyan a jobbat, de a rosszabbat cselekszi, azért azember mégis szabadnak tartja magát és pedig azért, mert egyesdolgokat kevésbé kíván, más kívánságait pedig, korábbi dolgokravaló emlékezése révén, könnyen le tudja győzni.” (http://hu.scribd.com/doc/19962375/Rudolf-Steiner-A-szabadsag-filozofiaja)

gyufa 2012.10.10. 12:01:10

ezt egyébként spinozától idézi

aaaaaNiki 2012.10.10. 13:38:54

Igen. Van némi alapja a "minden úgy lesz, ahogy lennie kell" eszmének. És ebben az a zavarbaejtő, hogy ehhez hozzá lehet fűzni azt, hogy "na, ez igaz, mert nincs szabad akarat, tehát eleve elrendelés van meg karma meg a többi" és azt is, hogy "na, ez igaz, mert van szabad akarat". Ezért jó ez a mondat. Mert nem lehet vele vitázni. Mindenkinek jó. :)

cath 2012.10.10. 20:14:52

szerintem meg csak az az igaz, hogy "minden úgy van, ahogy van" és ebből szabad akarattal ÉS némiképp eleve elrendelt folyamatokkal úgy lesz, ahogy LEHET.(többféleképpen) Vagyis a színpad adott (a keret), de hogy mit játszol benne,melyik darab melyik szerepét, azt te döntöd el :) Az "eleve elrendelés"a lusta emberek mentegetőzése. Valamit mindig LEHET csinálni, ami fordít egy picit a valóban többé-kevésbé az egyéntől független folyamatokon, avagy az ő szerepén benne, avagy lelki/testi/szellemi mérlegén benne. Nem kötözködni írtam :), csak ne legyünk fatalisták. Életellenes :).

gyufa 2012.10.11. 10:54:44

én fatalista vagyok vitatkozzunk

cath 2012.10.11. 19:09:08

Nem vitatkozok. Ha az vagy, az a te bajod :)

gyufa 2012.10.12. 12:28:25

pedig jó lett volna megvitatni a kérdést, de majd legközelebb ha a sors úgyhozza..

2012.10.12. 22:17:47

Ma olvastam: "Sokan vannak, akik a dolgok rossz intézését összetévesztik a sorssal."

cath 2012.10.13. 14:08:22

nem a sors hanem a szabadidő :).Amúgy milyen szempontból gondoltad megvitatni? Érvek ellenérvek az "eleve elrendelés"ellen és mellett...?:)

gyufa 2012.10.14. 11:03:19

úgy értettem, hogy mit értesz TE sors alatt?

cath 2012.10.14. 12:33:55

Sor-s - az élet SOR(j)a :). A lelkialkat, az adott körülmények, a körülöttünk lévők viselkedése-akarata-gondolatai, a saját vágyaink meghatároznak bizonyos "eleve elrendeléses"-nek tűnő helyzeteket, eseményeket. De hogy ezt te hogyan éled meg, mit hozol ki belőle, mit tanulsz,avagy mit nem csinálsz úgy ahogyan mindenki - az előre lefektetett sors is- várná, az rajtad és csakis rajtad múlik. Ugyanazt a "sorsot" végig lehet élni úgy hogy a lehetőségekből mindig a legjobbat hozza ki az ember, meg úgyis, hogy fatalistán utat enged a többi "sors-tényezőnek", azaz mindenkinek és minden másnak,csak a saját akaratának nem, és belenyúvad abba amit szerinte osztott a gép... így értettem.

teGergő 2012.10.14. 20:22:39

"Sor-s - az élet SOR(j)a :)" Pontosan, legalábbis ami a szót illeti - a dolog filozófiai, a szótól netán elvonatkozható részét nem kommentálom, nehéz. :)

M.A. 2012.10.15. 13:43:10

Végre, végre, captcha! Annyi a mocskos spambotoknak!

Inlakesh 2012.10.15. 22:00:21

Végre.... erre már nagy szükség volt. Amint beindult az élet a blogon, máris jött a temérdek szemét.

aaaFREEE 2012.10.17. 15:38:22

Ezt nézzétek meg: http://vilagnezet.blog.hu/2012/08/27/a_bibliai_isten_es_satan_egy_es_ugyanaz

Vándorr 2012.10.17. 19:43:06

A mi generációnk már a Dragon Ball óta tudja, hogy a Sátán és a Mindenható ugyanaz a személy!:))) Egyébként én azért nem csípem ezeket a kimondottan vallás ellenes blogokat, mert sosem a lényegre koncentrálnak, és inkább csak provokáló hatásuk van. Próbálják megmagyarázni (legtöbbször) a keresztényeknek, hogy miért baromság, amiben hisznek. Viszont nem kínálnak semmilyen alternatívát, és teljesen figyelmen kívül hagyják az adott vallásban lévő igazságmorzsákat is. Így szerintem nem sok értelme van, csak uszítja az embereket egymás ellen. Provokálás helyett elgondolkodtatni kellene inkább, és megadni a kellő tiszteletet a másik féllel szemben, nem pedig egyből lehülyézni. Ezzel az attitűddel sok követőre lehet lelni, de ezek a követők legtöbbször ugyanolyan buta, önálló gondolatoktól mentes emberek, mint akiken ők nevetnek. Ez most egyébként nem feltétlenül a linkelt posztnak szól, hanem általában az ilyen blogoknak. Asszem, erről a blogról láttam múltkor egy elég buta posztot, amelyben a szerző 10 igazhitű keresztényt keres, mert kíváncsi, léteznek-e olyan emberek, akik komolyan elhiszik azt a "sok baromságot". Azért szerintem elég rossz lehet ennyire fekete-fehérben látni a világot. Egyébként személy szerint az egyházellenességet támogatom, de a vallásellenesség ennél árnyaltabb dolog, úgy gondolom.

aaaaaNiki 2012.10.18. 10:14:36

Miután elolvastam a fent linkelt bejegyzést, és tovább kalandoztam ezen az "értékes" blogon, akkor rábukkanván erre a bejegyzésre, talán nincs is értelme tovább feszegetni a dolgokat: http://vilagnezet.blog.hu/2012/10/16/elmeorvosi_vizsgalatra_megyek_ma_11_orara ........................................

aaaFREEE 2012.10.19. 16:06:57

A maga elmebeteg (tényleg az) módján próbálja értelmezni , csak a bibliai isten szó helyébe jehovát kellene tenni, és mindjárt értelmet nyer. Prometheus ugyanaz, mint lucifer (fényhozó), és ugyanaz, mint jehova? Vagy ezek csak különböző felforgatók voltak, ugyanazzal a céllal? Az Avengers-ben van egy érdekes rész: http://www.youtube.com/watch?v=L99ghiZFHDw ahol Loki beszédet mond, igaz ez a Loki nem az a Loki, ami az északi mitológiában a hatalmasokat szivatta, és a kisemberek barátja volt. (a szarvak a fején sem érhetőek, a vikingeknél nem ilyen volt, ha volt)

Vándorr 2012.10.19. 17:46:17

Először is élesen el kell választani az Ószövetséget az Újszövetségtől, az ószövetségbeli istent pedig Jehovára cserélni. Így már több értelme van, de szerintem még így is annyira lyukas/cenzúrázott/hiányos a ma ismert Biblia, hogy még így sem lehet vele önmagában sok mindent kezdeni.

lololok 2012.10.20. 19:39:33

A "minden elrendeltetett"-hez és a Rudolf S. idézethez: Az egyetlen dolog, ami az embert az állattól megkülönbözteti, az a szabad akarata. Ha úgy érzitek - vagy elhiszitek -, hogy minden elrendeltetett és a szabad akarat csak illúzió, az valószínűleg azt jelenti, hogy nem tudjátok használni a szabad akaratotokat.

2012.10.20. 21:47:05

A szabad akarat a játék része ( eszköze). Addig játszhatunk vele, amíg fel nem ismerjük, hogy mire is való.

gyufa 2012.10.20. 22:56:04

lolok: meglátjuk kinek van igaza :)

gyufa 2012.10.20. 22:58:23

meg kell jegyezni ez Spinoza idézet és a könyv írója sem teljesen ért vele egyet

Vándorr 2012.10.21. 20:21:35

M.A.: Lehet, hogy hülye kérdés, de a veled foglalkozó szócikkben azt írod, hogy 2003-ban kezdtél el irányítós dolgokkal foglalkozni, de emlékszem, hogy valamelyik cikkben/videóban említed, hogy mennyire ledöbbentél, amikor a Mátrixot láttad moziban (ami '99-es). Most akkor hogy van ez? Tehát már 2003 előtt is voltak bizonyos ismereteid a témában, vagy csak arról van szó, mindenféle előismeret nélkül is ledöbbentél a Mátrixon?:) Én is láttam '99-ben, és akkoriban nem láttam benne semmi extra tartalmat, habár akkor még csak 12 voltam:)

M.A. 2012.10.24. 07:41:24

Persze, hogy voltak ismereteim, csak nem konkrétan az Irányítókról.

aaaFREEE 2012.10.25. 13:51:23

Az elpusztíthatatlanok nekem egyből érthető volt, pedig én is gyerekkoromban láttam. Igaz akkor már elolvastam pár könyvet UFÓ-król, meg hasonlókról. Ez az a film: They Live (1988)

spike 2012.10.25. 15:26:43

Hát ne haragudj, de az egy elég konkrét film, nehéz nem érteni :D

aaaFREEE 2012.10.29. 13:04:50

Gondolod te. A hivatalos kritika nem bírta értelmezni. (még a Galaktikában jelent meg róla ismertető, az sem) Sőt az átlagember ma sem érti, meg amúgy sem néz scifit.

2012.10.29. 13:49:07

http://www.youtube.com/watch?v=DrqqL3GpBos&feature=share

19682willem 2012.10.30. 11:26:24

a hivatalos kritika... a nem bírás, meg nem akarás között egy világ a különbség. Aki azt nem tudja értelmezni, az sötét.

BoCS 2012.11.26. 10:26:20

Erről van valami vélemény? Borbarátok különösen felháborodhatnak magyar hazánk történelmi borvidékeinek meggyalázásán a Bauhaus legrosszabb követőit idéző beton-brutalizmussal, amit ráadásul az állítólagos és ilyenként (tévesen) tisztelt "Magyar Organikus Iskola" egyik legfőbb élő képviselője követ el!!! És végül csak most került a szemem elé az elsőként linkelt "Kabbalista Makovecz"-bejegyzés mondanivalóját csattanósan alátámasztó tény, hogy a néhai álépítész-önmarketingmester-agymosó szektaguru kedvenc, a Pokol felé is "daloló" dupla menóra-életfája nemcsak az általam korábban a netről halászott Bnéj Baruch Kabbalaoktató központ logója, hanem a hazai Lauder Javne zsidó iskoláé (és hínár-utánpótlási bázisé, lásd Lauder tevékenységét a szentföldi hínár-egyetemen) is!!! "Ez az életfa, amely a sámándobokon szerepel, úgy is szerepel, hogy hét ága van, mint a zsidók Menórájának, de lefelé is ugyanúgy hétágú." (Makovecz Imre, Magyarország Sevillában c. világkiállítási kalauz) Az Erdélyi Napló cikke egy másik interjúból is idézi a néhai vakolómestert e fáról: „A fa (...) a föld alatt ugyanakkora, mint a föld felett. A mélyben lévő rész, a láthatatlan gyökérzet élteti. Ilyen gyökérzet a magyar szellem. A fentiek alapján nem olyan biztos, hogy a "magyar" szellem éltette Makovecz jelképes fáját és jelképeket hordozó, funkciót hanyagoló építészetét... Az Index cikkei szerint "ultrakonzervatív" akadémiára bízzák a magyar kultúrát. Lehet, hogy nem is ultrakonzervatívra (amit én tudnék helyeselni), hanem inkább ULTRAORTODOX KABBLISTA-VAKOLÓRA??? Forrás: ördögűző.blogspot.com

teGergő 2013.05.11. 11:31:02

Jut is eszembe: ez a cikk amúgy miért nem került bele a fgőbb bejegyzések listájába? De mondok jobbat: bekerülhetne a navigációs gombok közé is bal oldalt, szép nagyban, hogy mindenki lássa. Úgyis ugyanolyan 2012 Blogos kezdeményezés, akár csak a Bonanza, vagy a Rádió volt. :)

Lazur 2013.05.11. 16:19:10

Tán mert már nem létezik. Hja, heten mint a "gonoszok", hét bolygó rendszerről még sosem hallottunk. Akkor marad a tizenkettes. Kerek Isten fája, Szép tizenkét ága. Szép tizenkét ágának Ötvenkét virága, Ötvenkét virágán Három aranyalma Aki ezt kitalálja Hull az áldás arra. Bár abból meg megint kimarad az Orion és a Kígyótartó, amivelis pont 14 adódna. Ehh biztos az égboltot is vakolókanállal rakták össze. Viszont akkor érdekes módon túl kevés benne a sarokkő.

teGergő 2013.05.11. 17:03:02

Létezik az, ma is szerkesztettük. :) http://hu.iranyitok.wikia.com/wiki/Irányítók-wiki

gyufa 2013.05.11. 23:10:44

Lazur! ha jól tudom abban az időben amikor az állatöv még tartalmazta a kígyótartót meg az oriont akkor a kos még a bika, a mérleg pedig a skorpió része volt de ezt Tóth Bálint tugya

Lazur 2013.05.11. 23:52:12

@teGergő Azt hittem a BoCS által linkelt oldalra gondoltál. @gyufa Ha a kos és a bika "egyben volt", akkor a fiastyúk vajh hol maradt?

M.A. 2013.07.20. 11:37:35

Ja, amúgy ez a projekt működik ám, meg csinálgatjuk, csak kevesen, ezért lassan, de épül, nem halt be, lehet jönni segíteni! Majd valamikor lesz bannere is, hogy jobban odataláljon mindenki...

petiasün 2013.07.24. 14:15:09

A metapédiát ismered? Most jutott eszembe, hogy előnyös lett volna velük közösen indítani a projectet, hisz ők is egy nemzeti-alternatív wikit hoztak létre és már rég óta ügyködnek. Az irányítózás az egyetlen ami ugye ott nem került szóba

M.A. 2013.07.24. 14:27:37

Ismerem, utaltam is rá a szerkesztési irányelvekben.

M.A. 2013.11.23. 16:05:42

Az irányítók-wiki facebook-oldala mostantól egyszerűsített címen elérhető! facebook.com/iranyitok Folyamatosan, általában napi szinten frissülő tartalommal.

gyufa 2013.11.24. 12:24:21

ez irányitó wiki nekem kicsit olyan mint a Hófehér c. rajzfilmben a két szolgálóasszony: - hallotta ami tegnap történt ...? - háát hogyne, magam sem hinném el, ha nem én meséltem volna magának...

teGergő 2013.11.24. 17:30:02

Ha ezt most a facebook-os oldalra érted, akkor is csak akkor értem meg, ha azon belül is az "Ennél nyilvánvalóbban nem is lehetne közölni azt, hogy mit képviselnek. (Az Ulpius Ház könyvkiadó logója)" vagy a "http://urbanista.blog.hu/2013/11/19/ilyen_lesz_az_uj_metrologo_elsokent_az_urbanistan -> Ja és persze a pályázat nyertesét "hidden characters"-nek nevezik (KHM! KHM! EKHHHKKKMMH!), szóval érdemes alaposan vizsgálódni... ... ..." részekre gondolsz, mert ezek tényleg nem magyaráznak semmit, de nyilván azért, mert azt kívánja meg a dolog, hogy te magad gondolkozz rajta, fejtsd meg, lényegében oda lett rakva eléd, hogy melyik anyagot figyelgesd a napi rohanásban. :) Én személy szerint, bár valóban "rejtett karakterek" a neve, semmit nem látok az új metrólogókban, az ulpius háznál pedig nem tudom mi minden látható meg, mindenesetre az egyértelműen látszik, hogy valami "ördögi settenkedés" folyik ott az "irodalmi anyagokkal" kapcsolatban... :P Maga a wiki (ami nem a facebook-on van) azért magyaráz is (már amikor tud, ismer sok információt az ember hozzá), szóval jó lenne megkülönböztetni, hogy melyikre írtad. :)

gyufa 2013.11.24. 18:44:52

lehet azért nem érted, mert ez is egy olyan üzenet, ami "azt kívánja, hogy te magad gondolkozz rajta, fejtsd meg"

teGergő 2013.11.26. 19:22:40

Szerintem értettem, hogy mi a bajod, bár szerintem megkülönböztetendő lett volna, hogy a face-esre írtad-e, vagy a wikia-sra, mert a kettő eltérő minőségéből adódóan máshogy jön ki mindkettőre az értelme, és azért a face-esre reagáltam csak, mert ott láttam igazán értelmét a problémádnak. De akkor lássuk mire is jutottam már elsőre is azzal, hogy mi lehet a bajod: ha a két (vagy több) beszélgetőt egy gráfon ábrázolnánk, akkor az egyiket bekarikázhatnánk, és ráírhatnánk, hogy authoritás. :D Tehát, hogyha jól értem, te úgy érzed, hogy ezeken az oldalakon a szerkesztők olyan infókat irogatnak le, amelyek a leginkább is egyetlen forrásból, Tóth Bálint itt, a 2012 Blogon leírt állásfoglalásaiból áradnak, ezért hiteltelen, vagy legalábbis ellentmondást nem tűrően egyoldalú, és elkötelezett, ezért nem mindig igaz. Valóban, szerintem is (ha erre céloztál), Bálintot tekinthetjük ezen wiki szellemiségének az atyjának, olyannyira, hogy sok témában az ő, itt a 2012 Blogon mefogalmazott ismeretei köré rendeződtünk, ennélfogva, van egy olyan íze, mintha a 2012 Blogot olvasnád újra, csak más formában, de ez lényegében csak olyan témákkal kapcsolatban van így, amelyekben (többek közül) őt tartjuk jártasabbnak, az ő általa írottakat részesítjük előnyben (mondhatnánk "Forrás: Tóth Bálint"), viszont több forrásból is dolgozunk. És ezzel kapcsolatban azért emeltem ki a fenti face-es példákat, mert ezek tényleg olyanok, mintha azt mondanák: "ugye te is látod, amit én látok jól", miközben nem mondja meg, hogy ő mit is lát, csak sejteti. Ismerve Bálint kijelentéseit, szokta mondani, hogy azért nem magyaráz meg dolgokat, hogy végre az olvasó nem csak a szájába kapja a dolgokat, hanem el is gondolkozzon, és maga szerezze meg a válaszokat adott kérdésekre, ezért itt az üresség mondjuk elfogadható, bár egyetértek, azt sugallja, mintha azt mondaná, ő látja jól így is, úgy is, viszont eddig én sem értettem mindenben egyet vele, és erre persze felhívhatod/juk a figyelmet, de szerintem ez csak a face-esre vonatkozhat inkább, a wikia-s nem olyan egyoldalú, mint éreztetted, és mint egyébként valóban látszhat is. Üljek le, egyes? :) Várom a válaszod.

cath 2013.11.26. 22:16:32

zze... egyikőtök sem hazudtolta meg önmagát ;-)

gyufa 2013.11.26. 22:27:11

nem mondtam hogy bajom lenne az irányító wikivel bocsánat ha ez jött le (viszont nagyon kórustalálkozós flash, ahol általában a közönség maga a 12 kórus és szépen mindenki meghallgatja a másikat... egyébként ezt is írhattam volna hasonlatnak) ha pedig megakarod érteni mit akartam mondani egyszerűbb dolgod lenne ha megismernéd a rajzfilm szereplőit amiről a hasonlat szól ugye (egyébként minél többet gondolkozok ezen annál jobbnak tűnik a hasonlat) tehát: nincs bajom az irányítók wikivel remélem ez így érthető, és nem kezdesz el írni egy kisregényt arról, hogy mi bajom lehet a kórustalálkozókkal :D

teGergő 2013.11.27. 11:00:08

Nekem az a gráfos hasonlat jött le, ami azt sejtetné, hogy neked bajos a dolog. Nem teljesen értem amúgy, hogy mire gondolsz, annak ellenére, hogy konkrétan le is írtad, mert nem tudom összeegyeztetni a saját tapasztalataimmal, hogy mi is a [NEM]baj[HANEM] :) észrevétel: senki sem olvassa a wiki-t, csak mi, a szerkesztők; egymást tápláljuk és nem a külvilágot? :D Majd talán belebámulok abba a mesébe. :)

aaaaaNiki 2013.11.27. 13:05:28

TeGergő: 1. Előbb nézz utána, hogy pontosan mi ez a mese. 2. Előtte ne egyél....

HunBeton 2013.11.27. 19:10:26

gyufa kritikájára reagálnék: nem feltétlenül CSAK a 2012blog és Tóth Bálint az egyetlen forrása a wikin lévő szócikkeknek, hanem az internet (bár azért van jelentős átfedés, ez tény). Hogy kevésbé elfogultabbnak tűnjön a wiki, ahhoz több, "külsős" szerkesztőkre lenne szükség.És ugye azok kik lennének ?

teGergő 2013.11.27. 19:32:39

Megnéztem, és nem értem jobban, mint eddig. (Remélem jól értettem, azaz nem szedtem rá HunBeton-t is - ha mégis, valaki elmagyarázná?) :P És! Nem ettem előtte, de alatta igen. :D

Lazur 2013.11.27. 21:44:52

Kijelentem, hogy RECECE!

gyufa 2013.11.28. 12:34:45

"gyufa kritikájára reagálnék: nem feltétlenül CSAK a 2012blog és Tóth Bálint az egyetlen forrása a wikin lévő szócikkeknek" tudom, nem azért mondtam a hasonlatot, mert Tóth Bálintot akartam a pletykázó cselédséghez hasonlítani (Merkurio:) "Megnéztem, és nem értem jobban, mint eddig. " nah nem mondom hogy tökéletes hasonlat, de a véges emberi gondolkozásom talált némi érdekességet: a cselédség a rajzfilmben minden munkát elvégzett, közben mégis ellentétes érzések közepette mondják el egymásnak amit mind a ketten tudnak lefordítva: az olvasó közönség 70%-a valószinűleg az írói gárda (mint ahogy egy kórustalálkozó közönségének 85%-a a fellépő kórus tagjaiból áll) mellesleg az összeesküvés hívők nyilvánvaló okokból hajlamosabbak azokat az elméleteket terjeszteni amiben hisznek "-Hallotta, hogy miért nem téteti el láb alól a király? -Azért amit én árultam el magának? -Igen, de ez titok -Nekem elmondhatja esküszöm még magának sem adom tovább.." remélem ezek után menni fog, hogy megértsd, ez a tényező nekem nem tűnik nagy problémának (bár nem elhanyagolható) én meg egy ringy-rongy törpe vagyok... egy utolsó ringy-rongy törpe

gyufa 2013.11.28. 12:55:33

egyébként a szolgáltatás tökéletes lenne, kizárólag a funkcionalitásról beszélek de ez a wikipedia miatt van gondolom wikin csinálnátok, ha lehetne, így viszont a felhasználó nem találja meg a honlapotokat, csak ha azt írja, be hogy iranyitok.wiki (amit kb az írók tesznek vagy az ismerőseik, ismeretlenül elég fura lenne) vagy ha olyan szócikkre keres ami már eleve összeesküvés elmélettel kapcsolatos mint mondtam ez nekem nem baj, viszont nagyon zártnak tűnik remélem nektek így is megéri a fáradtságot

teGergő 2013.11.28. 17:47:25

(KISREGÉNY! :D) Az utóbbi kommentedet igazán nem értem. Azaz azthiszem, hogy értem, csak nem hiszem, hogy értem, hogy miért gondolod azt, amit. Ha jól értem, azt mondod, hogy szívesebben írnánk ezeket a mindenki által ismert wikipédiára, ha lehetne, de mivel ez nem adatik meg (letiltanának minket), így viszont a senki által nem ismert wikia-s oldalra írunk, amit viszont nem fog megtalálni senki, kivéve azok az egyedülálló ritka "marhák" (ezt nem mondtad, nem adom a szádba, csak mint közvéleményt írom), akik nagyritkán kifejezetten összeesküvés-elméleteket keresnek? Ööö, a wikipédia is úgy vált ismertté - mint minden honlap -, hogy ismerős ismerősének ismerősén keresztül, aki ismerte, az reklámozta, hogy létezik, illetve a keresések alapján - aztán mihelyt láttak benne közös igényt az emberek, tömegével odavonzódtak mind szerkeszteni, mind írni. Na most ahhoz, hogy az Irányítók-wiki is ismertté váljon, kell az ismerős ismerősének ismerősén keresztül terjeszteni (amilyen visszajelzésekről eddig nem tudok), de a kereősben nem kell kifejezetten összeesküvés-elméletet keresnie bárkinek is, mert bár adott témakörre specializálódunk, az attól még nagyon sok hírhedt eseményt, személyt, nevezetes dolgokat foglal magába anélkül, hogy mindenféle összeesküvés-elméletes kapcsolatot kellene bennük keresni (még ha kapcsolódik is összeesküvésekhez az adott dolog, önmagában nem az összeesküvés részét képezi a teljes egésze, hanem fordítva: a megannyi témakörből az egyik végén egy összeesküvésbe is belenyúl). Tehát nem kell beírnod a keresőbe, hogy "James Cameron terminátor szeptember 11 összeesküvés", elég beírnod, hogy "James Cameron wiki", és az oldal tapasztalataim szerint az első három találatban benne lesz (a wikipédiás link szomszédjaként), mert a "wiki" önmagában nagyon felkapott keresőszó, és van, hogy a wikipédiát is lenyomjuk a találatokban. :) És tekintve, hogy az Irányítók-wiki nem abból áll, hogy piros betűvel mindenhová beírjuk, hogy "ÖSSSZEESKÜVÉS! ÖSSZEESKÜVÉS!", hanem csak mindazon ismereteket, amelyek ismerhetőek, pl. hogy James Cameron 1991-es Terminátor 2-jében valóban le lett modellezve a szeptember 11.-i merényletek egy része, az ki kell, hogy verje az olvasó szemét, és nem eröltetünk bele semmilyen magyarázatot, vagy következtetés, hanem egyszerűen csak elmondjuk, hogy ezt látod, ha megnézed a filmet - így a tényközlésen kívül, hogy leírjuk a párhuzamot, szükségtelen odaírni, hogy "ÖSSZEESKÜVÉS!", mert az íratlanul is magától értetődő kell, hogy legyen az olvasóban, és pont ez adja a hitelességet, valamint az érdeklődés felkeltését. Egyébként valóban nem érzem, hogy terjedne, nem csak szerkesztői, de olvasói részről sem, de ettől függetlenül semmilyen zártsága, és semmilyen kötelező-és-elválaszthatatlan jellegű összeesküvéses kapcsolódása nincs - mindössze a szócikkeket kéne gyarapítani, mert eddig "csak" 270 adott témára való kereséskor dobódik ki az oldal, a többtízezer tudnivalóból, amelyből szúrópróba-szerűen néha valaki pont egy meglévőre keres rá, a többi meg a még meg nem lévőkre. Zártság helyett én tehát inkább a "kevés" tudásanyagot emelném ki - hiába sok ez így is, ami eddig van, arányaiban mindabból ami tudható, még mindig nagyon kevés.

teGergő 2013.11.28. 17:48:18

*mind szerkeszteni, mind olvasni.

teGergő 2013.11.28. 18:00:19

Csak a példa kedvéért, most megnéztem, a James Cameron-os cikket nem dobja ki nem hogy az első 3-ban, de 30-ban sem, még akkor sem, hogy "James Cameron wikia"-t írok, de ez ellentmond az eddigi tapasztalataimnak. :D Rákerestem a "James Cameron terminátor szeptember 11 összeesküvés"-el is, itt az a tapasztalat, hogy a 10. vagyunk, de ha elhagyom az összeesküvés szót, és csak arra keresek rá, hogy "James Cameron terminátor szeptember 11", akkor 9.! :D (Gondolom, mivel tényleg nem szoktuk eröltetni az 'összeesküvés' szó használatát, hanem íratlanul magától értetődőnek hagyjuk). Most akkor ez hiba, vagy nem hiba? :D

gyufa 2013.11.28. 18:18:54

igen 10-ek vagytok az olyan dolgokban amik ezzel a periférikus dologgal foglalkoznak (pl prediktív programozás szócikk) innen is grat :D de hanyadikok vagytok mondjuk ha Adolf Hitler életrajzát akarom megnézni?

teGergő 2013.11.28. 18:23:39

Magyarán, zártság helyett én továbbra is inkább a "kevés" tudásanyagot emelném ki, ami mindabból ami tudható, még mindig nagyon kevés. :P És most mit csináljunk? Amíg ti nem terjesztitek, addig csak az idő segíthet rajtunk (véletlen ránktalálás + anyagbővítés).

gyufa 2013.11.28. 19:25:37

most jól értem hogy te kérsz segítséget? ehhez nem bocs

Lazur 2013.11.29. 19:05:50

"Csak annak a statisztikának hiszek, amit én magam hamisítottam."

teGergő 2013.12.04. 23:29:41

Bálint: a facebook-os oldalon merült fel a forint árfolyama napi törésben akár hónapokig visszanyúlóan. A http://napiarfolyam.hu/ weboldalon lehetőség van visszanézni az értékeket. A főoldalon az "Aktuális napi árfolyamok" főcím mellett jobbra van a "Tegnapi árfolyam" linkje, ezután pedig a fejlécben helyezkednek el az "Előző nap" és a "Következő nap" linkjei, és elég sokáig vissza lehet nyomkodni. Történetesen beírhatod a konkrét dátumot is a webcím után, úgy, mint pl. napiarfolyam.hu/2013-08-14/ és augusztus 14.-én fog kirakni.

Lazur 2014.03.28. 19:15:16

Ma az lmp kampányolt a wikin. A cél szentesíti az eszközt?

M.A. 2014.03.29. 18:59:23

Melyik wikin kampányolt az lmp, és hogyan, mivel? Miért nem kaptam én erről értesítést?

teGergő 2014.03.29. 21:21:08

Semmi, csak a google(?) hirdetések keretében, ami a wikiát alapból beborítja.

Lazur 2014.03.31. 18:50:57

Ma is megy a "biznisz". Emitt a kép: http://kepfeltoltes.hu/140331/emm_www.kepfeltoltes.hu_.png

teGergő 2014.03.31. 20:39:33

Továbbra sem értem mi a különleges ebben, főleg azzal a megfogalmazással, hogy "LMP - egy magyarországi párt, mely nem átall az irányítók-wiki oldalon kampányolni." Az LMP nem az Irányítók-wikin kampányol, hanem a Google Hirdetésekre jelentkezett fel, így sokszáz weboldalon, a weboldalaktól függetlenül jeleníti meg őket a google, ahol azt engedélyezték, köztük a wikia-n is. Persze a google-nek is van annyi esze, hogy magyar nyelvű oldalakra csak magyarországi érdekeltségű fizetett hirdetéseket tegyen be, így a wikia-t használó külföldek nem kapnak belőle, de a wikia-n lévő számos más magyarként regisztrált felületen ugyanúgy ott vannak. Az LMP-nek talán lila gőze sincs arról, hogy bejutott akár a wikia oldalára (amennyiben ismeri), és azon belül az Irányítók-wikire (amennyiben ismeri) - bár erről természetesen lehet, hogy kapnak statisztikákat, de ha tényleg mindent kilistázna nekik a google, az nem semmi adathalmaz lenne. Szóval nem minket spéciztek ki magunknak. (PirosPirula fóruma is televan undorítóbbnál undorítóbb reklámokkal, mind google hirdetés, ám az a fórum sem saját, hanem regisztrált, ahogy az Irányítók-wiki sem saját wiki, hanem a wikia-ra regisztrált...)

Lazur 2014.03.31. 23:56:15

Biztos, hogy lila gőzük sincsen. Nem is gondolok arra, hogy pont itt akartanak hirdetni. Mindazonáltal nem is részükről érzem kimondottan visszatetszőnek, hanem pont, hogy a szerkesztők munkájának hitelét semmisíti meg az egész. http://www.toptenz.net/wp-content/uploads/2013/03/made-in-china.jpg A szócikket csak azért hoztam létre, hogy felhívjam a figyelmet az általam vélt ellentmondásra, és látván, hogy mszp-fidesz leírás már létezett, végtére is maga a bejegyzés maradhatna, legfeljebb lecserélt tartalommal.

teGergő 2014.04.01. 04:48:23

Ha szabadon átfirkanthatjuk (törölhetjük), akkor oké. Szócikként nem tudtam ezt így hova tenni. :)

teGergő 2014.04.01. 21:07:06

OFF: Félresikerült választási kampányok, bolondok napjára :P http://kritikaigondolkodas.blogol.hu/read?perm=4117522 Nem lett a legjobb hangvételű, de perpillanat nem vagyok abban az állapotban, ráadásul mindjárt elmúlik árpilis elseje is, és akkor már nem élt volna a dolog... :)

emberneve.gyufa 2014.08.19. 17:59:28

@teGergő: érdekes idézet a blogról:

"Kovács Tamás Windkraft Kft. - Györgyi Viktor feltaláló, fejlesztő - Szirtes András - Nagy Imre - Géczi Gábor - Posta Imre - Csé Kádár Péter - Molnár László - Kemény Márton &; apja - Tommy Emmanuel - John McLaughlin -Gellai Gergő - David Belle - Tony Blair - Gordon Brown - Putyin - Robert Byrd alias Cornelius Calvin Sale - John Scofield - Pat Matheny - Avi Bortnik - Józsa Eszter - Zentai Lilla - Gáncs Károly - Geszti Péter - "

hoppá hoppá

Gergő92 2014.08.20. 01:27:16

Konkrétan nem derül ki, hogy milyen lista ez. Az érdekes, hogy Géczi Gábor miért van benne. Én nem hiszem, hogy valamilyen ügynök lenne.

Lazur 2014.08.20. 12:28:02

John McLaughlin egy felsorolásban Geszti Péterrel?
www.youtube.com/watch?v=MtSIEkPqVgk

dangbird 2014.08.20. 12:56:33

Zavaros skizoid szósaláta-jellegű írások, mint Posta Imre. Titkosügynök/monarch jellegzetesség, ahogy Fábik is írja, a folyamatos tudathasadásos állapot miatt. A hálózat emberei akármennyi megbízható belső infót szivárogtatnak ki, mindig ott van a dezinformálás, mert egymást is dezinformálják. Biztos vagyok benne, hogy még a hivatalos ügynöklistákon is voltak olyan emberek, akik nem ügynökök voltak, hanem veszélyes elemek. Nincs a nemzeti radikális körökön belül olyan jelentősebb név, akiről el ne hangzott volna már, hogy ügynök. (Még én is voltam "Gyurcsány bérbloggere", pedig én nem vagyok "név"!) Milyen hatékonyabb mód van az összefogás megakadályozására? Ráadásul így feltérképezhetőek a gravitációk, a lojalitások, bizalmi viszonyok, ki kiről hiszi el készséggel, hogy ügynök (volt), és ki kiről nem hajlandó - Fábik ezt festett vizes módszer néven írja le. Amúgy GG nem is tagadja, hogy korábban kiszolgálta a rendszert, ahogy Pap Gábor, Bogár László, Posta Imre, Tőke Péter, stb. is bevallja, ez a legbiztosabb út. Én is leírtam magamról az iWikin, hogy szabadkőműves iskolába jártam, mielőtt valaki más deríti ki rólam, és onnantól végem. GG "érintettsége" a hálózatban egészen periferiális: a Pannonshield Kft. lehallgatás elleni védelmi technológiákat is fejlesztett.

dangbird 2014.08.20. 13:01:32

Amúgy nem az a kérdés, hogy valaki ügynök-e az Irányítók kiszolgáló rendszerében, hanem hogy hogyan és milyen mértékben van érintve. A bushmanokon és hasonlókon kívül mindenki "ügynök". Régóta mondom, hogy ezen a börtönbolygón nem csak a rabok, de az őrök is mi vagyunk, mi tesszük olyanná a világot, amilyen.
"Inside the Matrix, they are everyone, and they are noone."

emberneve.gyufa 2014.08.20. 13:12:25

@dangbird: bölcs szavak köszönöm!

@Lazur: Scofield is ott van amin nagyon meglepődtem, illetve később tesz utalást a kedvenc zenekaromra (european mantra)

maztro 2014.08.20. 17:05:28

Amúgy willem a napokban kezdte újranézni A Szökés (Prison Break) c. sorozatot, és írta a mibbiten, hogy egy részben említést tesz a sorozat arról, hogy valamelyik félnek van egy embere az NSA-nál, és willem azt mondta, hogy erősen hasonlít Edward Snowdenre, kb. prediktív programozás szinten.

Amúgy azon a sorozaton meg sem lepődöm, tele van ezekkel a dolgokkal, mikor ment az rtl-en, úgy néztem, hogy épp a valóságot látom, kódnyelven.

Csak a John Scofield névre ugrott ez is be, nem tudom, hogy van-e ember, aki ilyen néven él(t) amúgy is, én ebből a sorozatból ismerem a nevet, mint a főhős testvérét. Aki valami eltűnt embert is alakított valami John Doe, vagy milyen néven, és más helyeken is visszaláttam már "eltűnt ember"-t értve alatta, hasonlóan, mint ahogy az Anonymous nevet használjuk manapság. ELvileg konkrét ember neve, de mégis bárkire érthetjük, ha az "névtelenül" van jelen valahol. Bár ebben nem vagyok elméjülve. Beszélhetnénk még a 007-es ügynökről is, meg ötezer dologról... :D

Hja, amúgy én sem fedtem még fel a kapcsolataimat a Hálózattal, de személy szerint nem is tervezem, legfőképpen azért, mert nem is tudtam róla, hogy vannak, csak az internet állít ezt-azt, utána kéne nézni a vádaknak. :)

maztro 2014.08.20. 21:21:07

"(Még én is voltam "Gyurcsány bérbloggere", pedig én nem vagyok "név"!)"

Ennek megfelelően el is hangzott a blogon, hogy "be kéne aranyozni a kezét forró arannyal". :) De lehetséges, hogy csak azért, mert úgy váltogatod, hogy kinek dolgozol, mint más a lélegzetvételeit... :P

2014.08.20. 22:07:33

A köpönyegforgatóké most a világ :)

emberneve.gyufa 2014.08.21. 08:28:29

oxigén hiányos állapotban könnyebb észlelni a levegőmolekulákat :)

dangbird 2014.08.21. 12:04:51

@teGergő: Nehogy azt hidd, hogy még nem nyomoztalak le, te oroszbarát zsidóbérenc japánellenes hottentottapárti cigány...

maztro 2014.08.21. 16:50:11

Látom, csak a leleplezésemet gátló, kevésbé súlyos, előre összekészített, fals életmúltamat sikerült összekapargatnod. Háátt, legalább valakinek ez is megy!

S minthogy már személyesen is lecigányoztál egyszer nagy nyilvánosság előtt, vettem a lapot, hogy tudsz "mindent".

*Trollface* :D

emberneve.gyufa 2014.08.22. 11:37:25

ezzel a kis poénkodással egyikőtök sem mossa magát tisztára =)

Egy_Vándor 2014.08.24. 21:31:05

Bocsánat, hogy ide szúrom, de olyan rossz, hogy az új blogon nincs tartalomjegyzék...
Ez annyira durva, hogy ezt így legyártják sokpénzből (jó, annyira nem sokból, mert pl. a szinkron elég igénytelen :D), és vannak, akik komolyan veszik, és nem bassza ki náluk a biztosítékot, hanem meg is erősíti őket a hitükben... :D Jehova for prezident!
www.youtube.com/watch?v=XPOfVQuV_hk

emberneve.gyufa 2014.09.06. 20:18:24

megmondom őszintén a dream theaterös összeesküvés fényében ez a teknősös 911 kicsit zavaró

noisecreep.com/mike-portnoy-recounts-bizarre-9-11-coincidence/

@Lazur: ezt nem ismertem, meglehetősen provokatív :)

emberneve.gyufa 2014.09.23. 18:32:50

az milyen már hogy oroszország vagy irán ellen szankciók vannak nevetséges indokokra hivatkozva

de az iszlám állam az más... velük lehet kereskedni hiszen ...?

'Az Iszlám Állam a világ leggazdagabb terrorszervezete, a milícia naponta mintegy kétmillió dollárt keres az általa elfoglalt területeken kitermelt kőolaj értékesítésével - olvasható a Reuters brit hírügynökség friss elemzésében, egy neve elhallgatását kérő szakértőre hivatkozva, aki több mint három éve tartó polgárháborút megelőzően egy Szíriában tevékenykedő külföldi olajvállalatnak dolgozott.'

fuck logic

emberneve.gyufa 2014.09.25. 20:08:28

ez már több mint gyanús:

Obama: "..Magyarországtól Egyiptomig egyre inkább véget nem érő szabályozások és nyílt megfélemlítések veszik célba a civil társadalmat. És szerte a világon olyan bátor férfiakat és nőket támadnak meg, sőt, ölnek meg, akik fel merik emelni a hangjukat”

Magyar külügy: „A magyar nép egy szabadságszerető nép, ezért nem viselné el szabadságának semmilyen korlátozását”

mintha valami más is lenne a háttérben a politikán kívül....

Lazur 2014.10.07. 23:51:22

Tolvajkergetők egyik erőszaktevős bejegyzése alá ezt linkelték be:
www.zanyigabor.hu/oldalak/duncan_shelley_-_a_leszboszi_capa.pdf

Ó vajh' mi ez az alábbiak közül:

a)akció-krimi egy bosszúról, mely közönségességel akarja felhívni a figyelmet az elit aljasságára
(szemet szemért, erőszakot még nagyobb erőszakkal megtorolva, bármi áron, erkölcsi feddhetetlenséggel)

b)jól informáltnak beállított dezinformáció cia-ról, felszereltségéről, struktúrájáról, tevékenységéről és képességeikről, céljaikról

c)propaganda egy mk-ultra közeli, mindenki fölött álló nagytestvér szükségességéről, annak megszerettetéséről

d)propaganda a hímsovinizmus ellen, feminizmus éltetés és leszbikus térítés

Az írónak van saját oldala ha jól látom, egyelőre nem tudom, kinek-minek az ügynöke.
süti beállítások módosítása