HTML

A Játék Neve: Föld

Ez a blog arról szól, hogy hogy működik a világ valójában. Túl a látszatokon, a manipuláción, a mindent átszövő hazugságon és felelősséghárításon. A jelenkor eseményeinek mozgatórugóival is foglalkozik, ahogy a régmúltba is tapogatózik visszafelé, egészen az emberi lét kezdeteiig. Mindez egy sokéves kutatómunka eredményeire támaszkodik. A blog korábban "2012 blog" címen működött a blogol.hu szerverén. Kapcsolat: blog2012 kukac freemail ponnt hú!

Friss hozzászólások

  • Lazur: @Nikiló: www.youtube.com/watch?v=TQcqOW39ksk Apropó, és az már smafu, hogy a kínaiak azért akarnak... (2023.09.15. 00:32) Emberek, Irányítók és a Háttérhatalom
  • Gergő92: Nem csak én szoktam néha felnézni ide. :) (2023.01.18. 00:00) Mire készülnek a Marson?
  • Lazur: Ez egész friss: futureofhumanity.report/en www.youtube.com/watch?v=MYJFc3vA6N4 Csak a rotary klu... (2023.01.10. 18:29) 2019
  • Lazur: Szűk tíz évbe telt, de lassan a híradóba is bekerül ahogyan Kínában készülnek a cellák. www.youtu... (2022.12.05. 01:07) AUTOKRÁCIA (szerk)
  • Gergő Bohrát: A mostani események fényében bár 10 év késéssel, vagy inkább több, de csak efelé haladnak a dolgok... (2022.04.23. 22:12) A Jobbik és az Irányítók
  • Lazur: 2012 helyett 2021, de itt a mátrix 4. része: www.youtube.com/watch?v=JQVHrXek73E (2021.12.17. 20:30) Előadás videó - A Mátrix-trilógia (szerk)
  • Kápráz: ...Történt egyszer, hogy Noé szőlőt telepített, de a bortól megrészegedvén meztelenül feküdt sátrá... (2021.12.11. 21:02) Előadás videó (szerk)
  • maztro: @Gergő Bohrát: Szeretnek minket behúzni a csőbe, a cikk lényegében minden pontján prezentálja azt,... (2021.08.26. 05:03) Menetrend (szerk)
  • dangbird: Új nagy ívű, félelmetes novella a személyes blogomon: marioatreides.blog.hu/2020/01/06/nem_tehete... (2020.01.06. 10:36) Olyan, mintha
  • dangbird: ferfiakklubja.hu/fk_magazin/az_fk_noi_tamogatoi_korebol/amikor_nem_fogadjuk_el_a_ferfi_es_no_kozot... (2019.11.13. 10:09) A házasságról

Utolsó kommentek

Túlélő lista

2012.01.24. 14:48 dangbird

Újabb platformra terjedünk át, mint a vírus: levelező listát nyitottunk.

Sokan beszélnek az önellátás irányába való elmozdulásról, mint a következő évek, évtizedek legalapvetőbb túlélési stratégiájáról. Kevesebben vannak, akik nem csak beszélnek, hanem konkrét lépéseket is tesznek ebbe az irányba. Mi, szívünk szerint, az utóbbi kevesekhez szeretnénk tartozni. Sokan vagyunk úgy azonban, hogy a lehetőségünk nincs meg rá: nincs földünk, sem eladható vagy cserélhető ingatlanunk, mozdítható vagyonunk – egyszóval: pénzünk.

Azonban a közgazdaságtan egyik legalapvetőbb képlete a következő:

Természet + munka = javak

A fenti képletben pedig olyan, hogy „pénz”, nem szerepel. A javak a valódi értékeket, tehát az emberi szükséglet-kielégítő potenciállal bíró képződményeket jelentik, melyeket a tudatos emberi munkavégző tevékenység hoz létre a természet forrásaiból. Az emberi munkavégző potenciál két fő elemből tevődik össze: fizikai potenciál és szellemi potenciál (nevezhetjük gyakorlati és elméleti potenciálnak is). Az utóbbi jelenti azt, hogy tudjuk, mit kell csinálni és hogyan, az előbbi pedig azt, hogy erre ténylegesen képesek is vagyunk a gyakorlatban. A természet, mint ősforrás pedig áll a földből, amely nem állítható elő, a föld ásványkincseiből, az egyéb természeti kincsekből, úgymint víz, levegő, napenergia, stb., valamint növényi és állati forrássokból.

Amit még fontos leszögezni, hogy a fenti képletben a természet és a munka között összeadás jel van, amely kommutatív, felcserélhető, szimmetrikus művelet. Ha humanista-marxista doktrinálástól hajtva elkövetjük azt a hibát, hogy a képletből folyamatábrát csinálunk természet -> munka -> javak formában, akkor a termelési rendszerünk nem lesz fenntartható. A munkavégzésnek a célja tehát nem csak a javak előállítása, hanem a természet művelése is. Egy fenntartható rendszer munkavégzése onnan ismerhető fel, hogy a természetet gazdagítja, nem szegényíti. Termelő munkát folytat a természetben, és nem kitermelő munkát a természetből.

Ahhoz tehát, hogy az önnfentartás alapszintjét megvalósítsuk, a következő dolgokra van feltétlen szükségünk:

- FÖLD – ez a legfontosabb, más jószágból nem előállítható alap-ősjószág, mindenfajta valós gazdálkodásnak és gazdasági modellnek az alapja. Bármilyen nem föld alapú gazdaság légvár, illúzió-lufi, amely törvényszerűen kipukkad előbb-utóbb a valóság rögös talajával való érintkezéstől. (Ettől a pukkanástól próbálunk jelenleg megmenekülni a tudatosan föld-alapú, ha úgy tetszik, feudális gazdálkodáshoz való visszatéréssel.)

- VÍZ – Magyarországon ez szerencsére nagyjából mindenhol adott, ahol Föld van. Nálunk és csak nálunk. A világ legnagyobb vízvagyonán ülünk. Az arab országokban két liter nyersolajat adnak egy liter ivóvíz áráért – mi pedig ivóvízben fürdünk minden nap, s közben aggódunk a benzináremelés miatt. Jogos a kérdés, hogy normálisak vagyunk...?

- NÖVÉNYEK és ÁLLATOK: gondolva itt elsősorban az értékesebb genetikai állományra: növények esetében nem génmódosított, terminátor gén nélküli (korlátlanul visszavethető), természetes vetőmag, állatok esetében ridegtartható fajták előnyben – hogy itt pontosan miből mi kell, azt úgyis a földművelésben jártas emberek fogják megmondani

- fizikai MUNKAERŐ – ez jószerivel az egyetlen dolog, amivel minden városlakó hozzá tud járulni egy önellátó rendszer működtetéséhez. Dolgos kezek, amelyek szántanak, vetnek, kapálnak, öntöznek, betakarítanak, ásnak, építenek, faragnak.

- szellemi munkaerő, tehát HOZZÁÉRTÉS: falusi-tanyasi létben járatos emberek, akik alapvető mezőgazdasági ismerettekkel rendelkeznek, tehát tudják, hogy kell egy tyúkot elvetni, egy krumplit megnyírni, egy ökröt megkapálni, stb. Valamint olyan emberek, akik házilagos eljárásokat ismernek, pl. vályogvetés, vakolás, festés, hordókészítés, kosárfonás, kemencetapasztás, kenyérsütés, pálinkafőzés, komposztálás, mosószappan főzés, szövés, nemezelés, stb.

Namost: mindezek a dolgok a XXI. században nyilván nincsenek meg, mind, együtt, egyetlen ember birtokában. Ezért van szükség társulások, közösségek létrehozására. A legtriviálisabb példa, ha 90 éves nagymamának ott van a szép nagy telke, és parlagon hagyja, vagy legfeljebb is kiadja bérbe lucernatermesztésre, mert 90 évesen nem tudja megművelni, s a tyúkólak is üresen állnak már rég – ugyanakkor itt van a városban egy csomó erős, egészséges, fiatal ember, aki aggódva bújja a híreket az Interneten minden nap, s várja az éhhalált... Ha ez a kettő egymásra talál, cserépkorsónk még ugyan nincs, de legalább krumpli, hagyma, paradicsom, paprika, bab, szőlő, stb.

Annak érdekében, hogy a fenti felsorolás különböző elemei egymásra találjanak – akár egy esetleges összeomlás esetén, de akár anélkül is – hoztunk létre egy levelező listát, egy országos vagy több regionális közösség létrehozására. A többit a bemutatkozó szövegben olvashatjátok. Aki érdekelt saját túlélésében, s feliratkozna erre a listára:

KATTINTSON IDE

(A teljes bemutatkozó szöveg elolvasása után, legalul lehet feliratkozni.)

Amire nincs szükségünk: olyan kérdések, hogy „hogyan fogod megőrölni a búzát”, vagy „hogyan véded meg a két hektárodat egy harmincfős, fegyveres rablóbandától” – tehát továbbra sem azt keressük, hogy hogyan nem lehetne boldogulni, hanem azt, hogy hogyan igen. Nyilván nem búzát fogunk termeszteni elsősorban, hanem konyhakerti növényeket, és ha jönnek harmincan, megtesszük, amit tudunk, de nyilván minden kérdésre nem fogunk tudni választ adni, minden eshetőségre nem fogunk tudni felkészülni, s gyanítom: a teljeskörű önellátásig sem fogunk tudni eljutni, de minél közelebb jutunk hozzá, annál jobbak az esélyeink a jövőre nézve.

93 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekneve.blog.hu/api/trackback/id/tr876225972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

teGergő 2012.01.24. 16:13:27

"hogy kell egy tyúkot elvetni, egy krumplit megnyírni, egy ökröt megkapálni, stb" Végre megszületett az UHizmus is (vagy legalábbis annyi év után végre ráeszmélünk a létére)! :) Hozzátéve, hogy szvsz én is a "tagjai" közé sorolnám magamat, magyarán: itt vagyok a városból, egy - tegyük fel - erős, egészséges, fiatal ember, aki aggódva bújja a híreket az Interneten minden nap, s várja az éhhalált... - vagy sokkal inkább azt, hogy hol, mit tud segíteni, illetve hogy honnan, és mit tudhatna eltanulni. Most pedig megyek, és elolvasom a teljes bemutatkozó szövegét is a levelező-listának.

19682willem 2012.01.24. 16:13:32

Én annyit tudok mondani, hogyha eléggé akarjuk, akkor bármi sikerülhet. Lehet példákon gondolkodni, hogy hát ez hát az.. de nincs értelme(sem helye). Biztos, hogy nagyon nehéz lesz, de ha akarjuk, akkor sikerül.

Labzo 2012.01.24. 22:20:19

GRATULÁLOK! Végre én is, valamilyen hasznosat tudok tenni!

TFL 2012.01.25. 02:42:07

Egy picit nem világos, hogy ennek most van köze a Bárka programhoz, vagy attól teljesen független? Vagy ugyanolyan, csak párhuzamosan megy majd?

aaaaaNiki 2012.01.25. 09:06:03

Ennek a blognak nincs köze semmilyen párthoz vagy szervezethez, így a Magyarok Szövetségéhez sem. Az elgondolás hasonló. Az arcok mások. Ettől függetlenül bármi lehet még.

2012 2012.01.25. 12:14:06

"Ennek a blognak nincs köze semmilyen párthoz vagy szervezethez" - de van, a Fényörvény csoporthoz.

aaaaaNiki 2012.01.25. 13:45:38

Igaz. Bocs.

Bombfactory 2012.01.25. 14:46:27

A rómaiak is már gabonafélékkel tudták csak ellátni a népességet, (egyiptomból, mert ott 2szer lehetett aratni évente) konyhakertből érdekes lesz, igaz 1-2millióan simán elkertészkednek itt a Kárpát-medencében, csak a maradék nem biztos, hogy békésen exitál majd. Se kenyér, se cirkusz nem lesz? Addig is egy ügyes ezermester, aki nem akar lóval szántani: www.longwood.edu/staff/riderkb/tractor/index.htm www.green-trust.org/junkyardprojects/FreeTractorPlans.html Zsukból is lehet, aki igazi redneck, az abból barkácsolja: www.colorsmagazine.com/stories/magazine/81/story/homemade-tractors

Labzo 2012.01.25. 15:44:44

Fényörvény csoport? Az meg mi is tulajdonképpen?

marioatreides 2012.01.25. 15:45:57

"igaz 1-2millióan simán elkertészkednek itt a Kárpát-medencében, csak a maradék nem biztos, hogy békésen exitál majd" - kurvára békésen fognak éhen halni, ha egy teljes összeomlást feltételezünk, 1-2 millióan se maradnak majd, legfeljebb százezren...

emjé 2012.01.25. 16:59:42

Van valami egészen finom és diszkrét bája annak, ahogy a népeket leszoktatták az életről, beterelték a városokba, rákötötték az infúzióra (víz, gáz, villany, csatorna...), hogy aztán a nyakuk közé zúdítva egy 'világvégét', mint életképteleneknek esélyük se legyen a túlélésre... Ügyes.

st.anger 2012.01.25. 20:00:58

""Ennek a blognak nincs köze semmilyen párthoz vagy szervezethez" - de van, a Fényörvény csoporthoz." az eseményhorizonthoz? mi a véleményed róla?

Bombfactory 2012.01.25. 21:07:20

Békésen fognak exitálni? Nem láttál még akciós lapostv vásárt? Vagy bármilyen akciót, ahol bármit ingyen adnak? Ott már közelharc van, akkor képzeld el, amikor a betevő kajáért megy hasonló, vagy bármiért, ami a túléléshez kell. Madmax 4.rész. Lövöldözés, üzletek nullára fosztása, bizonyos csoportok el foglalnak bizonyos területeket, mert megtehetik, és előkerülnek a fegyverek is, mert nyilván a kiherélt "rend"őrség nem lesz jelen, ők is mennek fosztogatni. A másik alternatíva a nyílt diktatúra bevezetése, kijárási tilalommal, és rögtönítélő bírósággal, akkor nem lesz madmax. Egelynek megmondták, kiszivárgott: http://www.youtube.com/watch?v=1Q_971leyh4

19682willem 2012.01.25. 21:40:58

Bombfactory, nem tudom mit akarsz ezzel mondani meg ezzel a hozzáállással képviselni, de azért reagálok: Aki látott már igazi traktort az tudja, hogy nem két nap összerakni. Egy igazi traktor lévén mindegyik(mondj olyat, ami 20 éve hibátlanul üzemképes, szóval nem kellett, csak tankolni) "eleve elrendeltetett" az elromlásra ami azt jelenti, hogy kellene hozzá 3 komplett traki alkatrésznek(és így is csak 3 lehetőség van arra, ha pl elromlik az üzemanyag ellátó rendszer..) de ne is vegyük ezt figyelembe. Nos amit te itt reklámozol, az mint látszik arra képtelen, hogy normálisan menjen. Ne hagyd, hogy azok a téveszmék eluralkodjanak rajtad, hogy majd te ezzel "szántol" mert ez a tákolmány akár milyen áttétellel hajtod meg, 15 centinél a leges legjobb esetben(sár ×D) sem fog soha sem mélyebbre szántani, szárazságban meg csak a port huzigálod vele a föld tetején.. de csak egy triviális példa, mi van, ha defektes lesz? (10 évig meg nem fog elmenni egy set gumival, de ha igen, az is kevés..) Már egy autó kerekéről sem tudod leszedni a gumit(max a trabantnak ha gyári van rajta, mert ott még nem volt fém merevítés az abroncsban) max úgy, ha vagy a gumit, vagy a felnit tönkre teszed.(a gumis sem feszítővassal szedi le elhiheted) ráadásul ezek mint mondtam, egyszerűen nem arra lettek tervezve, hogy több generációt kiszolgáljanak, még egyet sem volnának képesek.. 4 lovat egymás elé fog az ember, mindjárt másabb a helyzet.. (ahhoz viszont érteni kell a lovakhoz, ezt nem tagadom + el kell őket látni..)

emjé 2012.01.25. 21:47:14

Ehun-e:* http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/sajthaboru_penny_market_szombathely Egy hétköznapi idill a boldog békeidőkből - mikor még folyt a víz a csapból, még égett esténként a villany és a szart is másodpercek alatt tüntette el a fajanszból az üde zuhatag. Ja, és mentő jött a bordatörött sajttulajdonosért... *ecce homo...

M.A. 2012.01.26. 09:40:34

A tescoban ez lesz, a tanyán viszont nyugalom. Az átlag prolinak ugyanis nem fog eszébe se jutni, hogy a paradicsom a földből nő ki. "Az a tescoban van mázsaszám, oda kell menni verekedni érte - a tanyán egy csomó elmaradott és csóró ember lakik, oda minek mennénk?"

Bombfactory 2012.01.26. 11:17:41

Deha elfogyott a teszkóban már minden, akkor eszébe fog jutni (mérget vehetsz rá), hogy le kell menni "vidékre" mert ott biztos van még kaja. A traktorra meg mehet tömör gumikerék is, de a traktorkerék sem sűrűn kap defektet, nézz meg egyet közelről, 10cm vastag a külső rétegvastagsága, mitől kapna defektet? (taposóaknától?) Egy gépészmérnök/falu és meg van oldva a szerelés, márpedig ennyi lesz egy faluban, vagy az a falu nem lesz életképes. Ha a ló beteg lesz, akkor állatorvos+állatgyógyászati készítmények honnan lesznek? Lovat nem találsz a roncstelepen, és a már elromlott lóból sem lehet kiszedni alkatrészeket, kell aki ért a lovakhoz, lótenyésztéshez, stb.. Legalább akkora feladat, mint a gépészmérnök.

M.A. 2012.01.26. 13:02:44

A ló magától gyógyul és magától szaporodik. Amelyik nem gyógyul meg magától, azt megesszük.

cath 2012.01.26. 13:35:30

" Az átlag prolinak ugyanis nem fog eszébe se jutni, hogy a paradicsom a földből nő ki." Dehogynem. és barátságot köt a szomszéd c. testvírrel, akinek van 3 féle orosz fegyvere meg terepjáró ladája és irány a benzinkút, majd a tanya... Mindig lebecsülitek az "átlag prolit", holott ők azok akik mindig csak az aktuálisan neki személy szerint legkevesebbe kerülő megoldást választja.

aaaaaNiki 2012.01.26. 14:08:25

emjé: ez a cikk valami egészen elképesztő...... :(

aaaaaNiki 2012.01.26. 14:30:52

Mindannyian nagy veszélyben vagyunk itt, úgy tűnik.... :) http://idokjelei.hu/2012/01/morozov-szerint-az-osszeeskuves-elmeletek-cenzurazasat-a-google-vegezze/

19682willem 2012.01.26. 14:33:30

10 centiméter falvastagság? te hol élsz? Max a mintán.. arról nem beszélve, hogy a normális traktor nyomatékgyár, nem egy ilyen fűnyíró/zsukmotoros szar.. menjél ki szántani vele, majd utána beszélj róla. ezzel soha nem fogsz olyan mélységben szántani amennyire kellene.. márpedig 3 évente kb érdemes normálisan átszántani..

senéd 2012.01.26. 18:56:09

Az elöttem feliratkozok adatait nem lehet megnéni?

Bombfactory 2012.01.26. 18:56:50

Ha elég hogy 30-cal tudjon men ni max. akkor még egy fűnyíróból is ki lehet hozni akkor anyomatékot. hogy megforgassa a traktorkereket. Nem árt hozzá gépészmérnöknek lenni, mellé pár agráros szakember, és ,mindjárt megoldható, hogy ne kelljen 100évet visszazuhanni, csak 50-et.

Inlakesh 2012.01.26. 19:46:45

Csak tudnám miért gondolkodtok szántóföldi növénytermesztésben, amikor ahhoz kell a legnagyobb energiabefektetés.

19682willem 2012.01.26. 20:17:26

hát igen ez meg a másik.. Inkalesh (ehhez már közösség - falu kell) de egyébként amíg nem érted meg, hogy 50 éve is az a szar volt, mint ma, csak 50 évvel fiatalabban, addig.. Senéd: ha gondolod, elküldöm neked de akkor csatlakozz a listára

Bombfactory 2012.01.26. 20:28:21

Lehet, hogy nem a lóvalszántást kellene tervezgetni, hanem egy csapatot szervezni, hogy a haarpot leromboljuk, szerintem nem egy nagy feladat, pár erpégé, meg pár csomag cénégy, stb.. Ha iagaz, amit mondanak, akkor nagyot durranna.

Lazur 2012.01.26. 20:39:22

@ Bombafactory: a név kötelez :D

Inlakesh 2012.01.26. 23:20:28

Régebbi időkben az emberek sokkal kisebb mennyiségű adatot szereztek a világról mint ma, ezért sokkal kevesebb volt a dezinformáció. Ma egy átlag ember ezerszer több ismerethez jut hozzá, mint például a középkorban élt ősei, de ez nem jelenti azt, hogy okosabb is náluk, ugyanis jóval nagyobb mennyiségű hamis adatot is kap. A hamis adatokkal való további munka azonban rendesen félreviheti a mai ember éltét, míg régebben erre kissebb volt az esély. Ebben a témában a részletesebb véleményemet az url-ben szereplő blogomban olvashatsz.

spike 2012.01.27. 12:44:00

mahahahí: neked megártott az egyetem :) mindig téved erre valaki, aki foggal, körömmel kapaszkodik az illúziókba, amit oly' valósnak hisz. majd nagylelkűen elhatározza, hogy felvilágosítja az itt lévő tudatlanokat. mind haraggal távoznak.

Bombfactory 2012.01.27. 14:24:31

Ez az atlantisz elbeszélés nem vág össze az ittenivel, de van pár hasonlóság, a kettő együtt viszont nem lehetséges: http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=iNnNX0AKrmY ki tudja jól, az előadó Száraz György, eléggé benne van a témában, tehát nem lehet annyival elintézni, hogy biztos téved, nem egy nyeretlen kétéves.

2012 2012.01.27. 15:45:37

spike: igazat szóltál, tényleg távozott. Felteszem, haraggal. De semmiképp nem önként.

19682willem 2012.01.27. 17:31:47

írtam egy elég jó kis szöveget neki, amiben k. jó példákat hoztam fel (és felteszem, akár észhez is térítettem volna) szóval eléggé ütős megfogalmazás lett, elküldtem, erre nem jelent meg a fene vigyen el (engem, mert elfelejtettem kimásolni vágólapra)

Bombfactory 2012.01.27. 18:49:09

Billary Klinton levele Magyarországhoz 2012. január 22. - 10:52 Kedves Partnerünk és Szövetségesünk, kedves Magyar Barátaink, csak a rend kedvéért: - lehet, hogy halottakat hugyozunk le Afganisztánban - lehet, hogy időről időre független országokat rohanunk le gazdasági és politikai érdekeink miatt - lehet, hogy bankjaink kitoltak egész Európával - lehet, hogy elnökeink esetenként pártcélokra használják fel a titkosszolgálatokat - lehet, hogy a Szövetségi Kommunikációs Bizottság (FCC) leghatékonyabb eszköze a sugárzási engedélyek meghosszabbítása vagy elutasítása - lehet, hogy az FCC megtagadhatja a sugárzási engedélyt, ha az adott rádió vagy televízióadó műsoraiban tartalmi kifogásokat talál - lehet, hogy kuss van azoknak, akik nem tudják kifizetni a frekvenciadíjat - lehet, hogy az FCC médiatestület szervezetileg független az Egyesült Államok elnökétől, de az ő jogkörébe tartozik öt tagjának kinevezése - lehet, hogy az FCC időnként politikailag lojális tisztségviselők központjává válik - lehet, hogy - úgymond a frekvenciák korlátozottsága miatt - szükséges a kiadott engedélyeket bizonyos közérdekhez fűződő kritériumokhoz kötni - lehet, hogy az amerikai másodlagos hitelválság pénzügyi világválságot okozott - lehet, hogy az Egyesült Államok Nemzetbiztonsági Ügynöksége 2001 óta lehallgató berendezéseket telepített az egész országban a telefonhívások, valamint a fax- és e-mail-forgalom ellenőrzése végett - lehet, hogy az amerikai kongresszus törvényt fogadott el, hogy szankciókkal sújthassanak több arab műholdas tévéadót az Egyesült Államokkal szemben ellenséges és erőszakra uszító műsorok sugárzása miatt - lehet, hogy az Egyesült Államok arra használja az internet-források fölött gyakorolt ellenőrzését, hogy különböző módokon beavatkozzon más országok belügyeibe - lehet, hogy az amerikai rendőrség gyakran erőszakosan lép fel a lakossággal szemben, és a hatalommal való visszaélés mindennaposnak számít a törvény végrehajtói körében - lehet, hogy a szegénység következtében jelentősen megnőtt az öngyilkosságok száma az USA-ban, és évente 32 ezren vetnek véget az életüknek - lehet, hogy 46,3 millió amerikai, a teljes népesség 15,4 százaléka egyáltalán nem rendelkezik egészségbiztosítással - lehet, hogy az USA a világ legjelentősebb fegyverszállítójaként rendkívüli mértékben súlyosbítja a világ instabilitását - lehet, hogy az USA katonai bázisokat telepít az egész világon - lehet, hogy ezek a bázisok súlyos környezeti károkat és légszennyeződést okoznak - lehet, hogy a kisebbségi csoportokhoz tartozók átlagjövedelme a fehérek átlagjövedelmének 60-80 százaléka - és lehet, hogy az Egyesült Államokban 2008-ban 7783 bűncselekményt motivált fajgyűlölet, de hogy mi a demokrácia és ki a demokrata, azt mi mondjuk meg!!! Szívélyes barátsággal, Billary

Jain Zar 2012.01.27. 19:36:18

M.A. Pont ezen gondolkodás miatt életképtelen az összes bárka, mag, krisnavölgy projekt összeomlás esetén. Szinte mindenki tudja a címüket és azt, hogy ott VAN KAJA. Ha nem tudod megvédeni, ami a tiéd, akkor hiába dolgozol egész évben, nem biztos, hogy te fogod learatni a termést. Ha szerencséjük van, akkor csak elviszik mindenük és nem csinálnak belőlük halottat vagy rabszolgát...

Labzo 2012.01.27. 20:43:51

Jain Zar: építsünk falat?

emjé 2012.01.27. 23:26:48

A túlélő lista c. szösszenetben a szerző jól összefoglalta a lehetőségeket. Aki ehhez nem képes érdemben hozzátenni, illetve jó szándékkal - a saját (és övéi) érdekében - érdeklődni/kérdezni, az jó eséllyel úgyis az éhendöglöttek és/vagy a fosztogatók közt találja majd magát.

betyár 2012.01.28. 02:06:05

Nem vagyok benne biztos, hogy ez a szántás jó ötlet. Elég bajt okozott már, akár lóval akár traktorral végezve: http://bobkocsaba.ingyenweb.hu/keret.cgi?/a_nyugati_civilizacio_rovid_tortenete.htm Ha azt gondoljátok, kicsit meredek, ajánlom megtekinteni ezt a dokumentumfilmet: http://vimeo.com/21230111

19682willem 2012.01.28. 11:17:06

Én is néztem pár előadást, meg egyébként is régről maradt lógó emlékek eszembe jutottak így arra jutottam, hogy legelőször a gyümölcsöst kell megcsinálni jó bőven (ez nagyon nagy segítség lenne, ha volna alapból) aztán a veteményest miután meg ki lehet költözni, csirkék tartását is ajánlom (esetleg kecskét, nyúlét) ezen felül viszont egy jó darabig amíg beáll valamilyen biztos alapra a dolog, semmit.. ezek olyan állatok, hogy aránylag nincs velük sok baj, disznóhoz/tehénhez már több kurázsi, erő és hozzáértés kell. Meg hát annyi állatot tartsunk, meg az egyen húst, aki képes azt megölni. A vegetáriánus életmód(hozzátenném, életemben eddig mindig elleneztem) mióta megnéztem pl az Earthlings filmet(jó biztos ebben is vannak hátulütők) azóta eléggé kerülget főleg mióta tudom, hogy nem újkori hülyeség, hanem már elég régi kultúrája van.. Persze nem az olyan hülyeségre gondolok, hogy ha egyetlen légy bármikor is ránézett akár egyszer is arra az élelmiszer gyárra, vagy ládára/kartonra, amiben szállítják az élelmiszert, akkor már nem eszi meg.. Tejterméket, tojást azt.. de én bízok a népi életben is, ott biztos úgy bántak az állattal illetve akkor és olyan módon ölték meg mikor már alkalma volt.. meg legalább 100%-ban felhasználták..

M.A. 2012.01.28. 12:52:04

Bomb factory: az kimaradt, hogy: - lehet, hogy kétszáz éven át korbáccsal dolgoztattuk a niggereket, és még utána se engedtük őket száz évig egyetemre menni vagy normális állást vállalni - lehet, hogy akire nálunk azt mondják, terrorista, az bármeddig tartható őrizetben anélkül, hogy beszélhetne ügyvéddel vagy egyáltalán megmondanánk neki, pontosan mivel vádoljuk...

19682willem 2012.01.28. 13:03:46

Az is kimaradt, hogy -Az egyesült államok kormányának lehetősége van indok nélkül(elvileg akkor, ha káosz van, de akkor is, ha valami nem tetszik neki.. mert önállósodik) államosítani mindenféle magántulajdont, pontosabban: Személy és áruszállító eszközöket(!), fegyvereket, földterületeket(élelemtermesztés céljából) és gyakorlatilag mindent.. A szabadságtól a fasizmusig c filmben leírja a törvények pontos számait amik ezt lehetővé teszik.. Ráadásul kiépülőben van mindenütt a beléptető rendszer.. mint valami rabszolgatartás.. :D

Bombfactory 2012.01.28. 13:26:36

MA, willem, most azonnal jelentkezzetek Guantanamo-n, hogy terroristák vagytok, repülőgépeket akartok eltéríteni papírvágó késekkel! (és FBI épületeket akartok felrobbantani műtrágyából készült bombákkal!) Ha önként bevalljátok, megúszhatjátok! (azért aki néger elnököt választ magának, pedig indult Ron Paul is, azokkal valami nagyon nagy gáz van. (el vannak zsidósodva, mint Budapest, meg az EU nagyvárosai)

AbszoluteSenki 2012.01.28. 15:26:18

Ki akarna életben maradni a "New Order Of The Ages" rendjében?Semmi jó nem lesz ott...

2012 2012.01.28. 15:42:58

"Szinte mindenki tudja a címüket és azt, hogy ott VAN KAJA." - az emberek 0.1%-a se tudja, hogy ezek léteznek...

19682willem 2012.01.28. 16:22:12

Azért jól mondja Bálint.. még a magfalvát is kurva kevesen ismerik, aki pedig ismeri és esetleg túléli a dolgot(ha lesz) akkor is lehet, hogy 100-200km-re van tőle amit nem vállalna be mert túl éhenkórász. 2 én speciel ismerem eléggé magfalvát mégsem tudom hol van (neten nem találtam) 3. akinek eszébe jut, hogy odamegy, mert tudja hogy ott ez meg az van, arról lehet feltételezni, hogy nem "kirabollak" szándékkal megy oda.. ráadásul van egy olyan érzésem, hogy még a legelvetemültebb rabló bandát s meglehet téríteni ha jó dolgokat tapint meg az ember.. pl elmondaná, hogy ha mos kiraboltok, akkor tönkre megyek/meghalok és egyel kevesebb olyan hely lesz a földön, ahol még tudják, hogyan kell teremteni. Gyertek be, szívesen fogadlak mindőtöket(amennyire futja) de az egymásnak ártásból elég lesz. + szerintem az MNA-val lehetne mit kezdeni.. majd levlistán küldök infót arról mire is gondolok..

betyár 2012.01.28. 21:24:19

A gyümölcsös valóban jó ötlet, csak vegyszerek nélkül nem fognak a mai fajok megteremni. Én Kovács Gyulától http://www.youtube.com/watch?v=TOrfBx09PjQ vettem facsemetéket. Jó lenne még többet ültetni, csak nem biztos hogy addig termőre fordulnak, mire szükség lesz rájuk.

emjé 2012.01.28. 22:44:25

Akkor ne mai fajokat termessz. Csak almából, szilvából és meggyből egy rahedli őshonos fajtából válogathatsz. A büdös életben nem kellett őket permetezni. Például az elképesztően igénytelen birsből, a mai Törökország-Irán környékéről származó, októberben érő naspolyából évekig(!) eltartható csemegét készíthetsz. Valaki panaszkodott itt nemrég, hogy cukor nélkül nem lehet lekvárt főzni. Dehogynem. A befőzés sem a Dr. Oetker-féle három a zegyben zselésítő-síkosító-lekvárfényesítő pornál kezdődik.

betyár 2012.01.29. 00:01:06

Épp ezért esett a választás Kovács Gyula facsemetéire. Aszalást is emlegette valaki, hogy nem jött be. Első éven nekem is csak a hernyók jártak jól az aszalmányokkal. Majd próbáltam üvegbe zárva tárolni. Ekkor a penész lett az úr. Jelenleg üvegben tárolom az aszalmányokat, és öreg harisnyával vannak az üvegek lezárva. Egyelőre ez a leginkább bevállt megoldás.

emjé 2012.01.29. 00:44:22

Menni fog a dolog, csak a romantikus idiotizmusban szenvedő egyedek sajnálatos módon úgy vélik túlélni szeretteikkel egetemben a valamit, amiről azt gondolják hogy na aha, ez az amire oly nagyon készültünk és hopp már sehol sincs - szóval semmi üszök, semmi rom és sehol egy oszladozófélben lévő kellemetlen hulla a kert végében - hogy befogjuk a pacit az eke elé... Persze ha a lelki világukat esetlegesen érintő mentális sokkból sikerül ép elmével és lélekkel visszatérniük a valóságba...

betyár 2012.01.29. 02:14:29

A pacit ebből a megoldó képletből akár ki is hagyhatjuk. Gabonát meg kell hagyni a rágcsálóknak meg a madaraknak... Egy Ran Pieur idézet: "Utódainknak intellektuális leletekre lesz szükségük, hogy ezt elkerüljék – olyan leletekre, amiket még a Nagy Rossz Példa összedőlésének idején is épp csak elkezdtünk kifejleszteni. 200 év múlva, mikor majd kézzel tisztítják a magokat a kosárban, és megjelenik egy idegen, egy új cséplőgéppel, ami sokkal gyorsabban és kevesebb erőfeszítéssel végzi el ugyanezt, valami okosabbat kell mondaniuk annál, minthogy “Isten ezt megtiltotta”, vagy hogy “Ez nem a mi utunk”. Valami hasonló tudásra lesz szükségük: “A géped azt igényli, hogy a magokat önmagukban ültessük és nem évelőkkel társítva, amik segítenének fenntartani a talaj nitrogén és ásványi anyag egyensúlyát. És honnan származik majd a fém, hány fát kell kivágni és elégetni a megolvasztásához és megformálásához? És mivel magunk nem tudjuk megépíteni a gépet, váljunk függővé a gép megépítőitől, adjuk nekik az élelmünk egy részét, amit most mind megtarthatunk magunknak? Hát nem tudod, bölcs idegen, hogy ha a biomasszát eltávolítjuk a földről és nem pótoljuk, akkor a termőtalaj gyengülni fog? És mi értékesebbet és kellemesebbet csinálhatnánk a “megspórolt” időnkkel, mint hogy kézzel szedjük a magokat, megérintve és megismerve minden egyes szárat, és a minket tápláló föld minden egyes centiméterét? Legyünk az érzés nélkül kaszaboló hideg fém szövetségesei, és kezünkkel és szemünkkel gépeket és számokat figyeljünk, elszakítva magunkat a földtől, míg majdnem teljesen tönkre nem tesszük, ahogyan az elődeink tették, szegényített uránt, poliklorinált bifenileket és kádium elemeket gyártva, amik a régi városokat a mai napig alkalmatlanná tették az életre? Menj csak vissza a népedhez és mondd meg nekik, hogy ha idejönnek ezekkel a gépekkel, hogy meghódítsanak minket, akkor úgy fogunk harcolni ellenük, ahogyan azt az Arawak, a Seminole, a Lakota, a Hopi és a Nez Perce indiánok sem tudták volna elképzelni, mert mi jobban értjük a világodat, mint te magad. Mondd meg a népednek, hogy tanulni jöjjön.” http://wetiko.hu/2011/05/20/hogyan-eld-tul-az-osszeomlast-es-mentsd-meg-a-foldet/

Khang Khan 2012.01.29. 03:39:56

"ha mos kiraboltok, akkor tönkre megyek/meghalok és egyel kevesebb olyan hely lesz a földön, ahol még tudják, hogyan kell teremteni." És a rablóbanda ezen majd fain mód meghatódik mi? Még, hogy alkudozni a csürhékkel káosz idején... Helyben agyon kell lőni mindet, ha csak egyetlen fattyú kezet mer emelni a termelő, keményen dolgozó emberre, aki a családjáért, esetleg a közösségéért dolgozik majd... a túlélés érdekében. Most sem ártana, ha megvédhetné magát és a saját tulajdonát az ember, nemhogy akkoriban.

19682willem 2012.01.29. 11:27:01

Khang: Ne érts félre, természetesen én sem arra gondoltam, hogy mindenkit jó szívvel be kell fogadni saját kárunkra.. Jézus sem hinném, hogy soha az életbe nem ütött vissza önvédelemből, csak egyes esetekben.. Ezt csak akkor lehetne használni, ha túlerő van. Persze ha csak pár darab rabló/ork garázdálkodik akkor azt úgy helyben kell hagyni, hogy még egyszer biztosan ne jusson eszébe kérés nélkül elvenni a másikét.. Ha meg nincs más lehetőség, akár meg is kell ölni önvédelem céljából.. (és szerintem ilyen is be fog következni) A szántáson/gabonán én is gondolkodtam tegnap, megnéztem pár előadást is.. Szerintem úgy ahogy van, ki kellene hagyni az egyenletből. Ugyebár traktorral nem jó, lóval meg megint csak egy csomó problémát szül.. Meg lehet ezt máshogyan is oldani. A szántás csak károsítja a föld szerkezetét ami előbb utóbb elhal. Úgy kell kialakítani az egészet fákkal tűzdelve, hogy a fák a mélybe nyúló gyökerükkel betudják zárni a körforgást megoldva ezzel a tápanyag ellátást stb.. Kell valami normális tönköly (nos ezt valami ilyen génraktárból kell szerezni - van tán olyan is amin két kalász van :D, még hogy szar a Magyaré..) amit elvetsz, aztán éli az életét. Aratni meg úgy is a közösség aratna kombájn nélkül.. A gyümölcsfákkal pedig nincs gond ha már ott van a telken (lévén öreg(nem 1-2 éves) s még mindig él és virul). Ha meg ültetni kell akkor szerzünk olyat (ezt sokkal könnyebb) amelyik nem döglik ki permetezés nélkül.. Nekünk is itt van a kertben, alma, meggy, cseresznye, szőlő, szeder, körte, mogyoró, soha nem permeteztük volt amikor kicsit több volt a levéltetű, meg volt amikor kicsivel több gyümölcsöt a rovarok hasznosítottak helyettünk, de még így is volt mindig bőven.. Ezen felül kénes vízzel már elég jól le lehet fertőtleníteni, de ettől szerintem sokkal jobb módszer a csalánból készült- illetve biztos vannak még hasonló gyógynövények amik kifejezetten jók hatékony permetszer készítésére.. A mai civilizáció alapja egyszerűen ott kezdődik, hogy valaki "nem akart szolgája lenni az Isteni rendnek" aztán különböző látszat megoldásokkal elhitette magával, hogy kilépett a rendszerből (mert nem látott közvetlen következményeket). Az ebből létrejött társadalom lett a telepes.. Amit a természet pár egyszerű energia konvertálással megold azt ezek a szerencsétlenek óriási áldozattal, millió munkával és rengeteg veszteséggel megpróbálták a maguk szája íze szerint megoldani, amiből kijött az a torzó amiben most élünk.. Ugye mit is csinálnak az olajjal? Először is felszedik géppel(a géphez kell ipar), szállítják amihez gép kell (a ehhez meg még egy iparág) aztán finomítják, amihez megint kell egy iparág, ezeket az iparágakat mind mind fel kell építeni és el kell tartani valamiből.. Aztán mit csinálnak a finomított olajjal? Csinálnak belőle különböző műanyag faszságokat(+ ipar), illetve beletankolják a gépbe(+ ipar) hogy aztán kimenjenek a földre megteremteni jó nagy veszteséggel és a föld kirablásával/elsivatagosításával azt az "ételt", amiben kb 1% a tápanyag(nem baj, jól laktunk). Megérte? Válasz: igen megérte, mert így a hétköznapi embernek nem kell középkori(jó vicc..) körülmények között élnie, hanem dolgozik(hahaha) 8 órát(hahaha), aztán hazamegy és azt csinál amit akar(hahaha). (és még a gyógyszer ipar is jó sokat kaszál -hozzáteszem a rendszer által kibocsátott igazából értéktelen papírból- mivel az emberek tiszta betegek lesznek) There is freedom everywhere!!!! Szabadulást akartak az Isteni rendből, először látszólag ment, aztán jöttek a következmények amiket meg kellett oldani és mi lett mindebből? Nem csak az Isteni rendtől, még a saját maguk által felépített hülye tudományosan istenkirály energianyelő szarját is el kell látni.. Az viszont már más kérdés és ezzel minden istenfélőt - hívőt ki lehet ugrasztani az éterbe mert nem bírja felfogni és magába integrálni azt a tényt, hogy bizony ezt(Atlantisz) is Isten teremtette céljának elérésére. Ezért mondom én azt, hogy nem félni kell az Istent, hanem logikája szerint élni. A mesét nem elhinni kell, hanem megérteni.

betyár 2012.01.29. 12:49:06

nos, kenyeret 2009 Szilveszterekor ettem a kocsonyához... De 2010 tavaszától mindenféle gabona alapú tésztával is felhagytam.... Azért az nem tegnap volt. Szerintem nem fogja megérni piszmogni a gabonával. Meg is kell őrölni stb. Legfeljebb majd évente egyszer kétszer eszel ünnepnapon. Szóval nem létszükségleti cikk. Ha meg mindenáron tönköllyel akarsz piszmogni, akkor csak úgy megsúgom, hogy sarlóval betakaríthatod az egész éves szükségleted pár délután alatt. http://www.youtube.com/watch?v=a-hvd6zhI6U Kaszát már csak akkor kezdtek el alkalmazni (mert ugye műszakilag ugyanúgy alkalmassak voltak rá mint a sarló kovácsolására), mikor az állatokat istálóba terelték, és nekik is kellett kajáról gondoskodni.

Inlakesh 2012.01.29. 14:16:01

betyár Nagyon jó kis dokumentum film, kötelező oktatóanyag kéne legyen az iskolában, sőt még repecptre is felírnám emberi hülyeségre, kapzsiságra.

cath 2012.01.29. 17:33:45

köszi betyár, ezt szerintem be kellene linkelni a túlélő listára is okulásul :)

gyuff 2012.01.29. 20:16:36

jól jöhet egy kis fény is ha már nincs elektromosság: víz+fehérítő http://www.alternativenergia.hu/video-igy-vilagitson-ingyenesen-es-legalisan/39870

2012 2012.01.30. 10:37:04

...ez egy diffúz fényvezető, ugyanazt csinálja, mint egy üvegtégla...

LeonCL 2012.01.30. 20:24:09

Egy lehetséges forgatókönyv, talán így kezdődik az összeomlás: http://www.idokep.hu/hirek/x190-napkitores

szakal006 2012.01.30. 22:15:00

túl éléshez elengedhetelen :) http://orgonitneked.info/icb/ vajon működik?

emjé 2012.01.30. 23:46:14

''túl éléshez elengedhetelen :)" Szerintem ne szóljuk le azon embertársainkat, akik túlélés közben napozni szeretnének. Miért, szántani jobb?

2012 2012.01.31. 10:04:54

Életkristály v31.1?...

szakal006 2012.01.31. 10:27:42

Nem szólom le, csak nem találtam olyan postott ahol a chemtrailt tárgyalta volna a Bálint, és valahogy aktuális témához kellet illeszteni, nehogy kigyomlálja. Egyébként véleményezést vártam :), viszont az alapanyaga süti formában, túléléshez tényleg elengedhetelen :D

emjé 2012.01.31. 14:27:57

Egyébként véleményezést vártam :) Akkor tessék. Első blikkre annyit érhet, mint a néhai albán légvédelem: hangosan kurvanyázva rázták az ég felé az öklüket... Tapasztalat és szerkentyű híján mi a frászt lehet mondani róla?

Fehér László Csongor 2012.02.15. 17:38:27

A munkaerőnél egy dolog kimaradt:a kedv a gazdálkodáshoz,más szóval a Föld, és a föld szeretete.Aki kínból,keservből,rászorultságból végzi,és közben már lelke a kocsmában jár,annak a munkájának eredménye verejtékszagú,beleköpött leves-szerű,és nem szeretetet sugárzó lesz.

emjé 2012.02.15. 18:06:25

Kedves Csongor, itt önellátásról, ill. a túlélésről van szó. Akinek ehhez nincs kedve, nyugodtan dögöljön éhen.

M.A. 2012.02.16. 10:13:33

Valahol igaza van, hiszen az emberi tényezőnél a lelki tényező is számít, és ezt a közgazdaságtan rendre figyelmen kívül hagyja.

emjé 2012.02.16. 11:51:44

Pardon én már lejjebb jártam, a hozzászólások követésénél, és rég kiesett a poszt közgazdasági vonulata...:-) Igaza van Csongornak - de hát ez minden kenyérkereseti tevékenységnél így van. Ahol viszont már túlélésről és önellátásról beszélünk, ott a meló nem kívánságműsor.

aszusz 2012.02.29. 00:27:04

Amíg ezeket a sorokat olvasom, a két kislányom nyugodtan alszik a puha ágyában. Lelki szemeim előtt pedig éheznek, fáznak, és az élelemhiánytól lefogyott arcukból sütnek rám hatalmas szemeik.Ilyen kínt nem akarok átélni sem most, sem máskor. Képes lennék bárkit megölni, akinek élelme van, nekik pedig nincs.És ezzel más is így van. Úgyhogy, ha tényleg ez vár ránk, nehezen tudok elképzelni nyugodt, szép gazdálkodást traktorral, vagy anélkül, sokkal inkább egymást ölő embereket, rablást, és a másik kis földjének legyalulását. Nem hiszem, hogy lesz lehetőség gazdálkodni.

2012 2012.02.29. 10:10:08

A megoldás az, hogy minél többen tudjanak a gyerekeiknek enni adni, ha zárva lesz a zinterspár, és minél kevesebben akarjanak embert ölni és földet gyalulni. Akkor lenne garantált lehetőség gazdálkodni, ha a többség gazdálkodna, és csak egy kisebbség maradna élelem nélkül gazdasági krízis esetén. Ez sajnos jelenleg egyáltalán nem így van, de lehet lépni a megfelelő irányba, amíg van idő. Aztán legfeljebb végül megölnek egy zsák krumpliért. De jobb, mint ha meg se próbálnánk.

cath 2012.02.29. 16:00:42

ebben az országban most is van aki simán megölne egy zsák krumpliért....

19682willem 2012.03.02. 21:45:02

azért egy akár 100 fős csoport ha olyan helyen él, illetve van 1-2 folyóval övezett telekhatár, akkor megvédhető a dolog.. az meg hogy valaki embert ölne a gyereke miatt? És akit megölt? Annak a gyerekeivel mi lesz? Az ő apukájuk nem bűnöző, csak termelte a dolgokat erre hiába várják otthon? Ezt képes volt valaki kitalálni? Van elég ehető dolog a természetben, nem kell ahhoz más embert megölni. Ha meg még sincs, akkor sem ölnék meg mást, magamat megint csak nem ölném meg azért mert a gyerekeim éheznének, őket meg főleg nem ölném meg azért, mert én hülye voltam és nem tudok nekik élelmet szerezni, mi marad tehát? A tanulás. ha más nem, ebből tanul az ember. Majd ha éhes szemmel néznek rád, abból majd tanulsz, de más ember életét nincs jogod elvenni.

mustafa85 2012.03.05. 08:19:42

Rosszul látjátok! Először is kell venni egy csomó Rába steigert, aztán...? Megkeresni Pistabácsit, hogy magyarázza el, hogy melyik a gereble, az ásó, a kapa, kasza...stb.

cath 2012.03.05. 10:42:06

willem, látszik hogy fiatal vagy :). az "életben" nincsenek jogok. "kötelmek" azaz kötelességek viszont igen. nem azért mert úgy gondolod, vagy úgy ítéled meg, hanem mert ha egyszerű és nagyszerű élőlénynek teremtettél,akkor beléd van írva. Akinek van gyereke, az tudja hogy tudna ölni érte, tudna ölni azért hogy a gyereke ne haljon (éhen vagy bárhogy). és azt is tudja, hogy ezt semmilyen jog nem fogja felülírni az adott heyzetben. "Majd ha éhes szemmel néznek rád, abból majd tanulsz" - ez hüyeség. Mit tanulsz belőle? AMikor éhes szemmel néznek rád, az már nem a tanulás ideje, hanem a cselekvésé, megoldásé....

19682willem 2012.03.05. 12:44:28

szerinted én nézném(köszönöm a megtisztelést), ha a gyerekeim éheznek és hagynám éhen halni őket csak azért, mert ölni nem szabad? Téged kalitkába zártak, vagy szedsz valamit agy ellen vagy valami? Mert erre már tényleg nem tudok sajnos mást írni. Ha éheznek a gyerekeim, attól még nem fogok más embert megölni, még ha esetlegesen tudom, hogy megérdemelné(mert nem az én dolgom ítélkezni meg végrehajtani az ítéletet) Tudtommal a természetben annyi ehető növény/állat van, hogy éhen azért senki nem halna. Rengeteg élelemforrás van mindenütt a világban, de te ezekhez nem értesz, akkor inkább ölsz ugye? A te hibádból dögöljön meg más, a te kezed által. Hol nevelkedtél, de most komolyan? Én restellem magam, hogy ezt meg kell kérdeznem, de ha máshogy nem tudok rávilágítani, akkor így kell. A vitával pedig kéretik egymást információval elősegíteni, nem egyik a másik energiáját leszívni(az elmúlt 50 évben ez ment és nem vált be, ezután sem fog)

cath 2012.03.05. 13:00:26

ejj, a vita (ölsz vagy nem ölsz) megint egy olyan feltételezett szituációból indult ki, hogy ha nincs más választásod - nem tudsz mást tenni, akkor ölsz-e, függetlenül attól hogy kinek mihez van joga. (aszusz:" Képes lennék bárkit megölni, akinek élelme van, nekik pedig nincs.És ezzel más is így van."). Erre írtál és én erre írtam. Vazze nyilván ha körülöttem gyümölcsfák roskadoznak, akkor nem fogom megölni a szomszédot. Én se értem, hogy te hogy tudod minden hozzászólásban azt meglátni, ami nincs benne, vagy nem olyan helyzetre vonatkozik...:(

Mehmet 2012.03.10. 13:19:45

Épp néhány napja találtam egy összefüggést, hogy a "problémás" államok, ahol államcsőd fenyeget, lázongások vagy háborúk vannak illetve voltak a közelmúltban, azok egytől-egyig mind az ősi kultúrák, mint Görögország, Olaszország, Egyiptom, Magyarország, illetve az Arab államok. Van ennek valami oka, vagy csak véletlen egybeesés?

st.anger 2012.03.10. 16:48:57

olaszország mióta ősi kultúra? azért az már messze nem a római birodalom - ha arra gondoltál. és mi van az írekkel vagy a portugálokkal, spanyolokkal, stb? az usa-ról nem beszélve.

Inlakesh 2012.03.10. 18:40:50

Mehmet: A felsoroltak közül kevés olyan van, ami valóban "ősi". Maximum a gyökerek ősiek, de azok már rég a feledés homályába vesztek.

19682willem 2012.03.10. 22:43:59

Ezek igazából perem illetve ellenség vidékek, amik a nagyon okosak szerint nem szükségesek a saját kis kigondolt világukba..

cath 2012.03.11. 12:25:52

talán annyi közös ezekben az országokban, hogy még mindig egy "náció", vagy ahhoz tartozónak érzők lakják. azaz van valamilyen nemzettudat. Angoloknál már 5 éve is rendesen keresni kellett az utcán a "kimondottan" angolfejű fickókat (tele lengyellel, fülöp szigetekivel és egyéb bevándorlókkal), az Usa meg ugye szintén nem egy nemzet, csak egy "társulás". Azaz nem misztikus meg ősi alapon van valamiféle kapcsolat a többi usa-belivel... aztán kitudja....

utigazsagelet 2012.03.20. 19:34:54

Ha nem parázom attól, hogy a nevemmel meg a címemmel kerüljek fel a listára akkor mehet a regisztráció úgy, vagy jobban szeretnétek, ha inkább mindenki névtelen meg címtelen lenne? Ami szerintem alapból hülyeség, mert ha valakit "fenn" komolyan érdekel hogy ki kicsoda akkor csak annyit kell tennie, hogy néz egy ip címet, ahonnan az adott emailt olvassa/írja a juzer a szolgáltatótól meg kikéri az előfizető nevét. Aki névtelen akar maradni, az használjon egy olyan laptopot amit használtan kukázott/vett olyantól, aki nem tudja a nevét, valami unix alapú oprendszerrel regeljen tor-ral vagy vmi vnp-el emailt, de nem saját netről, hanem egy másik városban lévő wifit nem jelszavazó (vagy gyenge titkosítást használó) ember internetkapcsolatán keresztül. Gondolom ezt úgysem fogja megtenni senki, egymástól meg minek parázzunk..

knoch laszlo 2012.05.24. 13:16:18

tudjátok,hogy csak november 8-ig kell kihúzni?

M.A. 2012.05.24. 14:35:17

Miért, mi lesz akkor, előrehozott világvége? :)

aaaaaNiki 2012.05.24. 14:49:26

Ez engem is érdekel. Mi lesz november 8-án?

newman 2012.05.24. 18:05:16

A témához: A Paranormal.hu oldalon kommentelő PakalZ korábban Bajezid írásai szerint akkor tér vissza az Annunaki/reptilian elit. Állítólag azért csináltak izolált területeket (Denver) ahová megérkeznek, és viszik az aranyat is, mi pedig nos az kérdés velünk mi lesz...

Inlakesh 2012.05.24. 18:59:18

Azt hittem ez a világvége dolog egy zárkörű buli, de úgy tűnik minden lecsúszott alak meg van hívva. :D

newman 2012.05.24. 19:51:07

Nos számomra elég hihetetlen és meredek dolgok amiket megfogalmaz. Az viszont tény, hogy vannak benne elgondolkodtató fejtegetések, félelmetes egybecsengések filmekkel, zenei klipekkel, festményekkel stb. Nem tudom mi az igaz. Viszont lenne egy kérdésem Bálinthoz. A chemtrail- jelenségről mi a véleményed? Az gondolom nem kérdés, hogy a dolog valós.

Lazur 2012.05.24. 23:15:55

Born Gergely mai előadása szerint most Pünkösdig kell véglegesen eldönteni, hogy hova tartozik az ember. -égi mennyegző sorozatát zárta, rámutatva, hogy ez az égen mutatkozó csillag együttállás-mennyegző egyben a bárány mennyegzője a jelenések könyvéből, s mint ilyen, "jelek lesznek a földön, jelek lesznek az égen" alapon minden egybecseng http://biblia.biblia.hu/read.php?t=1&b=66&c=19&v=0&vs= A búzához, vagy az ocsúhoz. Továbbá, hogy ez a negyedik Föld, innentől már csak egy új van (öt ujjunk van), aki a búza, az oda kerül, az ocsú pedig marad itt. Namost, ennek fényében hogyan lehet megítélni a Kozmosz eme szegletét? Ha az ocsú marad, ugye. Mert, Velemérre, és a Szent Korona üzenetére gondolva, itt kell maradnunk, míg minden ocsú nincsen felemelve a búza szintjére?

cath 2012.05.25. 11:01:28

Mi az az "oda" - hova?

19682willem 2012.05.25. 23:47:19

"ho a lu nem meg', akkó nem meg'ek én se."

M.A. 2012.07.26. 10:56:12

Ide is beírom: csináltunk "túlélő chatet", de inkábbis "2012 Chat" lett tematikája szerint. Úgyhogy szerintem az is nyugodtan jöhet, aki a listán nincs fent. https://client02.chat.mibbit.com/ Csatornának a #tuleles -t kell megadni. Az "egyezményes találkozóidő" jelenleg hétköznap 18:00-21:00, de bármikor fel lehet jönni, sőt lehet futtatni a chatet egész nap a háttérben, nem kerül semmibe. Az ablak/fül neve jelzi, ha valaki írt valamit, nem kell nézegetni se.

Milendin 2013.11.20. 01:56:55

Sziasztok! Én már pár éve mondogatom mindenkinek hogy az fog a legtovább élni akinek van otthon ennivalója, mert hát az egyszerűség kedvéért csak azt szoktam mondani hogy ahogy ma a bankok ellen nem lehet sokat tenni a majdani százezer forintos kenyérárral se lehet sokat vagy a nulla fizetéssel sem. Nekem szerencsém van addig mondtam míg idén nyáron tanyán találtam magam. Az emberek többsége kinevet mikor azt mondom több családnak, embernek kéne összeköltözni elvégre két és fél hektáron elfér pár belőlük többön meg még több. Márpedig ekkora területet egyedül nem is lehetséges megművelni tehát ezért is érdemes többen nekivágni. Arról már nem is beszélnék hogy ha adottak családok akik egyedül nem tudják megtenni hogy vásároljanak egy tanyát, lehet hogy együtt van rá elég pénz. Nem mellesleg ha nem akarunk nagyon közel lenni Budapesthez, miért is akarnánk, teljesen természetellenes, akkor nem is hinnétek mennyivel olcsóbban mennyivel nagyobb föld, kert vásárolható. Nem tudom volt-e szó ezen a blogon a permakultúráról, mely egy földművelési mód nagyon másként mint amit nagyanyáink csináltak, a jövő farmja néven magyar felirattal megtekinthető, érdemes megnézni. Nem félni kell hanem lépni, csak félre vagyunk nevelve Jobb félni mint megijedni talán csak egy betűvel tettek hozzá többet, mert helyesen Jobb élni mint megijedni.....
süti beállítások módosítása