HTML

A Játék Neve: Föld

Ez a blog arról szól, hogy hogy működik a világ valójában. Túl a látszatokon, a manipuláción, a mindent átszövő hazugságon és felelősséghárításon. A jelenkor eseményeinek mozgatórugóival is foglalkozik, ahogy a régmúltba is tapogatózik visszafelé, egészen az emberi lét kezdeteiig. Mindez egy sokéves kutatómunka eredményeire támaszkodik. A blog korábban "2012 blog" címen működött a blogol.hu szerverén. Kapcsolat: blog2012 kukac freemail ponnt hú!

Friss hozzászólások

  • Lazur: @Nikiló: www.youtube.com/watch?v=TQcqOW39ksk Apropó, és az már smafu, hogy a kínaiak azért akarnak... (2023.09.15. 00:32) Emberek, Irányítók és a Háttérhatalom
  • Gergő92: Nem csak én szoktam néha felnézni ide. :) (2023.01.18. 00:00) Mire készülnek a Marson?
  • Lazur: Ez egész friss: futureofhumanity.report/en www.youtube.com/watch?v=MYJFc3vA6N4 Csak a rotary klu... (2023.01.10. 18:29) 2019
  • Lazur: Szűk tíz évbe telt, de lassan a híradóba is bekerül ahogyan Kínában készülnek a cellák. www.youtu... (2022.12.05. 01:07) AUTOKRÁCIA (szerk)
  • Gergő Bohrát: A mostani események fényében bár 10 év késéssel, vagy inkább több, de csak efelé haladnak a dolgok... (2022.04.23. 22:12) A Jobbik és az Irányítók
  • Lazur: 2012 helyett 2021, de itt a mátrix 4. része: www.youtube.com/watch?v=JQVHrXek73E (2021.12.17. 20:30) Előadás videó - A Mátrix-trilógia (szerk)
  • Kápráz: ...Történt egyszer, hogy Noé szőlőt telepített, de a bortól megrészegedvén meztelenül feküdt sátrá... (2021.12.11. 21:02) Előadás videó (szerk)
  • maztro: @Gergő Bohrát: Szeretnek minket behúzni a csőbe, a cikk lényegében minden pontján prezentálja azt,... (2021.08.26. 05:03) Menetrend (szerk)
  • dangbird: Új nagy ívű, félelmetes novella a személyes blogomon: marioatreides.blog.hu/2020/01/06/nem_tehete... (2020.01.06. 10:36) Olyan, mintha
  • dangbird: ferfiakklubja.hu/fk_magazin/az_fk_noi_tamogatoi_korebol/amikor_nem_fogadjuk_el_a_ferfi_es_no_kozot... (2019.11.13. 10:09) A házasságról

Utolsó kommentek

Interaktív só

2011.06.08. 16:45 dangbird

Mielőtt elmegyünk nyári szünetre, még egy bejegyzés lenne, amiben megpróbálnánk megválaszolni a gyakran ismételgetett kérdéseket, amelyek újra meg újra felbukkannak a hozzászólásokban, és eddig nem adtunk rájuk érdemi választ.

Úgyhogy a kérdezősködők most aktivizálhatják magukat ez alatt a bejegyzés alatt: én most egy hétre elmegyek nyaralni, mert már vagy tíz éve nem voltam, és mikor visszajövök, az addig összegyűlt kérdésekből, felvetésekből fogok szemezgetni. Aztán szeptemberig előreláthatóan nem lesz bejegyzés, viszont egyéb dolgok történhetnek, pl. a 2012 Bonanzát tervezem teljesen megújítani, PHP motort írni hozzá, hogy bárki tudjon feltölteni, és a válogatott anyagok „kiemelt tartalomként” vagy ilyesmiként fognak létezni. De ez még csak terv.

A hozzászólások visszamehetnek egészen a kezdetekig, de kérem, hogy ne általánosságok legyenek („Írj a mágiáról”, „legyen egy összefoglaló az Irányítók ó- és középkori történetéről”), hanem konkrétabb dolgok.

A következő egy hétben azért fogom nézni a hozzászólásokat minden nap, itt is, meg a fórumon is, nehogy itt elszabaduljon a pokol, de válaszolgatni addig nem nagyon fogok semmire.

 

17 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekneve.blog.hu/api/trackback/id/tr916225990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lakatos marlonbrando 2011.06.09. 14:21:54

Tiszta heti7es, azok is mennek haknizni nyáron, ezért nincs olyankor tv adás. A kérdés az lenne, hogy valami nagyágyút (Drábik, Bogár, Posta, stb..) mikor tudtok a rádióadásba beszervezni? Van erre reális esély? Még fizetős is lehetne, tehát pl. a 10-20ezer Ft összegyűjtése után, mert a vendég utazása pl. nem igyen van, stb..

LeonCL 2011.06.10. 13:04:53

Ha már lehet kérdezni: az előző életekbe vissza lehet nézni valami úton-módon, külső segítség nélkül? Vagy ez túl veszélyes lenne?

emjé 2011.06.10. 20:10:37

Akkor jöhetne már a pár hete beígért bejegyzés a Földről, mint sötét rendszerről.

Vándorr 2011.06.11. 01:59:46

Nos, akkor élnék a lehetőséggel:) Először felvezetem a dolgot, aztán megpróbálok minél konkrétabb kérdéseket megfogalmazni. Az én életemben, ill. a világnézetem kialakulásában nagyon fontos sarokkövek a személyes tapasztalatok. Első sorban spirituális tapasztalatokra gondolok (testen kívüli, ill. ahhoz hasonló élmények, tudatos álmok, stb.), én részben ezeknek köszönhetem, hogy egyáltalán olvasom ezt a blogot (is), és hogy viszonylag intenzíven érdeklődöm a téma iránt. Az első kérdésem talán az volna, hogy szerinted mennyire érdemes belemélyedni itt a Földön az ilyen dolgokba, illetve, hogy ha érdemes, akkor merrefelé érdemes nézelődni? Ugyanis itt is elég sok a "szakirodalom", és nyilván sok a hasztalan cukormázas ezo-baromság is. Neked meg gondolom van valamennyi közöd a témához, hiszen említetted, hogy csinálsz/csináltál regressziót, "utaztatást", ill. médiumokkal is dolgoztál/dolgozol együtt. A második kérdésem is ide kapcsolódik valamilyen szinten: Mi a véleményed a pszichoaktív, természetes (növényi eredetű) szerekről? Most az olyanokra gondolok, amiket a különféle őslakos törzsek sámánjai/táltosai használtak arra, hogy pl. kapcsolatba kerüljenek a szellemvilággal, jövendőt mondjanak, stb. Két konkrét példa, ami mostanában leginkább foglalkoztat, az a DMT (Ayahuasca főzetek...) és a Salvia Divinorum (ez utóbbi a legtöbb helyen még legális is...). Nem tudom, ezek mondanak-e neked valamit, de lényegében a kérdés csak arra vonatkozik, hogy mi az alapja az ilyen szerek működésének, volt-e, ill. van-e létjogosultsága a használatuknak (megfelelően felkészült személy esetén), vagy esetleg több kárt okoznak, mint hasznot? Vannak-e veszélyei annak, ha az egyszerű "spirituális érdeklődő" kísérletezik ilyen szerekkel? Remélem, sikerült viszonylag pontos kérdéseket megfogalmaznom, és kapok is rájuk valami választ... köszönöm előre is! Kiegészítésként, mielőtt még valamelyik olvasóban téves kép alakulna ki rólam: Nem vagyok drogos, és az első kérdésekben említett spirituális élményeim sem drog hatására történtek/történnek, hanem spontán módon. A szerek iránt nem rég kezdtem el érdeklődni, miután láttam a Spirit Molecule c. dokumentumfilmet, ami a DMT-ről szólt, és az élménybeszámolókban a testtől való elszakadás élménye nagyon hasonló az én 1-2 spontán élményemhez.

Nick Pope 2011.06.12. 23:27:04

A már sokak által felvetett kérdés: JFK után szabadon, az ember hogyan lehet az, aminek született: szabad és független? Próbáljunk meg nem sámánezotériás szinten megoldást keresni, hanem a valóságban, vagyis mi kellene ehhez , hogy az embereket ne lehessen megfogni semmivel, deviszont egymás ellen se legyen érdemes harcolni, mivel mindenkinek megvan ugyanaz, nincs mit elvenni tőle. (maximum az élőhely más, tehát pl. a tengerpart mint lakóhely jobb, mint Ulánbátor és környéke) Ha van erről valamilyen beszámoló (sámán is lehet) akkor az is jó lenne, de nem a fénylények és a brahmanok, guruk szintjére gondolok, hanem a közönséges humaniod színvonalra, csak egy olyan kombinációban, ahol az ész az irányít, és még esetleg arra is gondolnak, hogy a saját bolygójuk az egy mintabolygó legyen, ne egy szeméttelep. (vagyis mi lenne az a maximum, amit a Földből, mint élettérből ki lehetne hozni, józan parasztésszel?)

emjé 2011.06.13. 12:13:59

Sajnos sehogy: nincs tud(om)ásunk - vagy csak kevesünknek van - valódi mivoltunkról. Érdekes felvetés lehetne még, hogy ha az emberiség pl. ma estéről holnap reggelre öntudatára ébredne, mit kezdene ezzel a saját maga által szétbarmolt bolygóval...?

tigabe 2011.06.13. 21:52:08

Először is üdv! A kérdésem: mit rejt a Kárpát medence,azon belöl is a Pilis hegyei? Mit őriztek a Magyar Szakrális Királyok,majd a Pálos rend? Mi az amit itt ők működtettek? Működő képes-e még és,ha igen tudja valaki működtetni? Csak szakrális,vagy fizikai síkon is fejt ki hatást? Van,vagy lesz köze a változásokhoz,mivel azt olvashatjuk sok írásban,hogy a Magyar Népnek sok köze lesz hozzá.?

catsword 2011.06.14. 09:03:50

Nick , a földből közönséges humanoid parasztésszel bármit ki lehet hozni. Nem az (paraszt)ésszel van itt baj. Mindig van mit elvenni a másiktól. Ha mást nem, akkor az ugyanolyan kislapátot ami neki is van :). Az embereket úgy nem lehet megfogni semmivel, ha az egyes emberek belátják, ohgy nem lehet őket megfogni semmivel, és kiáálnak a saját és kisebb közösségük életéért. Ma az is hazaáruló, aki az aldiban vesz német tejet 199 ftért, a magyar 219 ft helyett, mivel minden megtakarított 20 ft-ért a gyereke meg unokája jövőjéből ad el egy évet "rabszolgának". A földet mint egységet is lehetne kezelni, de ebben a mindenkinek megvan mindene, az nem azt jelentené, hogy mindenki ugyanannyit kap mindenből. Pl. az esőerdőkben és mellette lakók csak abból megélhetnének, hogy a föld többi országától "levegő"-pénzt kapnak, azaz abból élnének meg hogy nem csinálnak semmit az őserdőikkel :). A felhalmozást meg korlátozni kellene mindenképpen (ha csak egy ember is mégis többet akar mint amennyi neki elég, akkor borul az egész rendszer).

Inlakesh 2011.06.14. 09:48:16

A földi rendszert ciklikusnak szokták tekinteni a keleti hagyományokban (kali-yuga stb.). Ti viszont azt mondjátok, hogy egy bizonyos irányba haladnak a dolgok. Összeegyeztethető ez a két dolog? Elképzelhető, hogy mindkettő egyszerre igaz valami féle képpen?

Inlakesh 2011.06.14. 09:56:17

Ja igen.... Majd el felejtettem... Helyzetértékelés a blog eddigi működéséről? Mint említetted régebben, nem ok nélkül hoztad létre az oldal, ezért kérdezem most, hogy az eredeti célkitűzést elérted?

Vándorr 2011.06.14. 12:39:41

Inlakesh: A ciklikusságot ez a blog is említi, ha jól emlékszem. Attól, hogy ciklikusság van, még haladhatnak "irányba" a dolgok. Van egy hatalmas ciklus, halad a vége felé, majd amikor vége, elkezdődik egy teljesen új. Új univerzum, új szabályok, stb... de ez nekünk már tényleg elég megfoghatatlan, szerintem...

Inlakesh 2011.06.14. 19:27:58

Vándorr: szerintem is megfoghatatlan, ezért örülnék, ha a szerző kicsit kifejtené ezt.

M.A. 2011.06.17. 08:08:01

Átraktam a fórumba az offolást.

Elevx 2011.06.17. 12:53:17

Mikor lesz Nándi ismét a rádióban?

M.A. 2011.06.17. 13:03:27

Ha lesz rádió. Ősszel.

ElevX 2011.06.18. 09:33:02

Még egy kérdés, mi a véleményetek Wictor Charon munkásságáról, amit leír, használható? Véleményem szerint az Atlantiszi mágia c. műve tele van feketemágiával, neki mi volt valami köze a sötét oldalhoz? Esetleg, csak simán bemutatta a mágia ezen aspektusait?

Kang a Hódító 2011.06.20. 07:21:31

Üdv! Bálint, engem - s gondolom mást is - érdekel és lenyűgöz a régi magyar építészet. Most elsősorban itt különösen a várakra gondolok. Na most, ha azt mondom, hogy piramisok, akkor mindenki tudja, hogy a világ legkülönfélébb tájain építették ezeket, s minden bizonnyal céljuk volt. Az egy dolog tehát, hogy a magyar várak főként erődként szolgáltak többek között, de én gondolkodtam rajta, hogy van-e valami magasabb rendű célja - sok más helyütt is épültek várak a világban. Sok ilyen építménynek az alakja is érdekes, mondjuk példának itt van egy: http://jupiter.elte.hu/nagykallo/kallorajz5.jpg a nagykállói vár. Szóval ha röviden tudsz valamit mondani erről, én szívesen venném. Meg a neve eredete is érdekelne... miért lett éppen VÁR? Üdv és jó nyaralást! Kang
süti beállítások módosítása