HTML

A Játék Neve: Föld

Ez a blog arról szól, hogy hogy működik a világ valójában. Túl a látszatokon, a manipuláción, a mindent átszövő hazugságon és felelősséghárításon. A jelenkor eseményeinek mozgatórugóival is foglalkozik, ahogy a régmúltba is tapogatózik visszafelé, egészen az emberi lét kezdeteiig. Mindez egy sokéves kutatómunka eredményeire támaszkodik. A blog korábban "2012 blog" címen működött a blogol.hu szerverén. Kapcsolat: blog2012 kukac freemail ponnt hú!

Friss hozzászólások

  • Lazur: @Nikiló: www.youtube.com/watch?v=TQcqOW39ksk Apropó, és az már smafu, hogy a kínaiak azért akarnak... (2023.09.15. 00:32) Emberek, Irányítók és a Háttérhatalom
  • Gergő92: Nem csak én szoktam néha felnézni ide. :) (2023.01.18. 00:00) Mire készülnek a Marson?
  • Lazur: Ez egész friss: futureofhumanity.report/en www.youtube.com/watch?v=MYJFc3vA6N4 Csak a rotary klu... (2023.01.10. 18:29) 2019
  • Lazur: Szűk tíz évbe telt, de lassan a híradóba is bekerül ahogyan Kínában készülnek a cellák. www.youtu... (2022.12.05. 01:07) AUTOKRÁCIA (szerk)
  • Gergő Bohrát: A mostani események fényében bár 10 év késéssel, vagy inkább több, de csak efelé haladnak a dolgok... (2022.04.23. 22:12) A Jobbik és az Irányítók
  • Lazur: 2012 helyett 2021, de itt a mátrix 4. része: www.youtube.com/watch?v=JQVHrXek73E (2021.12.17. 20:30) Előadás videó - A Mátrix-trilógia (szerk)
  • Kápráz: ...Történt egyszer, hogy Noé szőlőt telepített, de a bortól megrészegedvén meztelenül feküdt sátrá... (2021.12.11. 21:02) Előadás videó (szerk)
  • maztro: @Gergő Bohrát: Szeretnek minket behúzni a csőbe, a cikk lényegében minden pontján prezentálja azt,... (2021.08.26. 05:03) Menetrend (szerk)
  • dangbird: Új nagy ívű, félelmetes novella a személyes blogomon: marioatreides.blog.hu/2020/01/06/nem_tehete... (2020.01.06. 10:36) Olyan, mintha
  • dangbird: ferfiakklubja.hu/fk_magazin/az_fk_noi_tamogatoi_korebol/amikor_nem_fogadjuk_el_a_ferfi_es_no_kozot... (2019.11.13. 10:09) A házasságról

Utolsó kommentek

YouTube droidzóna

2011.02.26. 10:12 dangbird

A YouTube szervilis copyright-politikájával már a Hitleres videó kapcsán is meggyűlt a bajom, mostani idiótaságuk azonban minden képzeletet felülmúl.

Kedves olvasók, tudtátok, hogy ha a YouTube-on akármelyik videóra ráböktök, és azt mondjátok, hogy az a tiétek, ők kérdés nélkül leveszik, és a videó felöltőjének kell bizonyítania, hogy a szerzői jog teljes egészében az övé? Bizony, ez így van. Ezt kihasználva tegnap este 11-kor egy bizonyos "Magyar Szocialista Párt" fedőnéven működő terrorszervezet hamis bejelentést tett arra nézve, hogy ők birtokolják a szerzői jogot az általam készített MSZP - Valami véget ért - 2010. április 11. című videón. Természetesen egyetlen képkocka sem az ő szellemi tulajdonuk*, csak azzal élnek vissza, hogy a YouTube ezt a panaszt akkor helyezi hatályon kívül, hogyha én DMCA ellenkeresetet nyújtok be, aminek a következő feltételei vannak:

1. Megadom a személyes adataimat, melyeket ők továbbítani fognak a panaszosnak. Erre én nem vagyok hajlandó. Természetesen a panaszos titkosszolgálati kapcsolatain keresztül megismerheti az én személyes adataimat, de teljesen különbözik egy jogszerűtlenül vagy államtitkot képző eljárás keretén belül megszerzett és egy jogszerűen, nyíltan vállalható módon megszerzett személyes adat felhasználása egy jogi ügy során. (És most nem arra gondolok, hogy ebből az ügyből lesz jogi eset, hanem egyéb videóimra, írásaimra, stb.)

2. Kijelentem, hogy a kérdéses videón a szerzői jog teljes egészében az enyém. Ezt nem jelenthetem ki, mert nem így van: a zene teljes egészében más jogtulajdonostól átvett (kicsit vágott) tartalom, a képek és videók pedig hírügynökségek, tévétársaságok és internetes híroldalak anyagai, nagyrészük fair use hatálya alatt felhasználva, többségük más felhasználók által is feltöltve a YouTube-ra. Mindössze arról van szó, hogy a valódi jogtulajdonosokat egyáltalán nem zavarja az én videóm léte. Az MSZP-t érthető módon igen. Bár amennyi gúnyvideó fent van Gyurcsányról és amennyi szégyen-bizonyítvány a 2006-2008 időszak "nemzeti ünnepeiről"... most egyesével mindről azt fogják hazudni, hogy az ő szellemi tulajdonuk?

3. Kijelentem, hogy a videómat tévedésből minősítették jogsértőnek. Ez nem így van, szándékos, rosszhiszemű visszaélés történt, nem tévedés.

4. Elfogadom az Egyesült Államok Bíróságának fennhatóságát az ügyben. Ez megintcsak értelmetlen lenne, tekintettel, hogy a vitás felek jogilag magyarországi illetőségűek (még az ügyben harmadik félként érintett valódi jogtulajdonosok mindegyike is).

Szóval ez nem járható út. A fiókomnak viszont szüksége van a tiszta minősítésre, hiszen zavartalanul kellene feltöltenem 1-2 órás előadás videókat. Hogyan magyarázzam meg a YouTube-nak, hogy a valódi jogtulajdonosok szarnak a videómra és egy, az ügyben jogilag nem érintett harmadik fél rosszhiszemű beavatkozásáról van szó? Régen volt automatikus ellenjelentő funkció, bár az sem ért sokat, mert a panaszos részéről elég volt a copyright claim megismétlése minden további indoklás nélkül ennek elhárítására. Van esetleg valakinek tapasztalata, lett már valakinek a videója hasonló visszaélés áldozata?

Szerk: Esetleg polgári enegedetlenségi mozgalom mintájára játszhatunk olyat, hogy akinek csak van YouTube accountja, amit nem félt a leminősítéstől, valamint vimeó, google videó, stb., mindenki feltölti >a klipet< mindenhova? Ennek csak akkor van értelme, ha százas nagyságrendben történik

*De igen, újra megnéztem, egyetlen 2 másodperces Gyurcsány mikrofonba bájolgás van, ami a sajátjuk... Bőven, vastagon fair use. Különben meg ezt töröltessétek le a YouTube-bal, baszkikáim:

14 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekneve.blog.hu/api/trackback/id/tr286226005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

spike 2011.02.26. 16:06:48

Ha másik accountra töltenéd a legfontosabb videokat? IP változtatás után csinálsz egy új accountot, másik emaillel stb és szerintem meg van oldva.

M.A. 2011.02.26. 16:11:48

Igen, csak mik a "fontos" videók? Egyébként az lesz, bár a dolog nem ilyen egyszerű: csak bizonyos mennyiségű aktivitás után kapod meg a hosszú videó feltöltésének lehetőségét. Az IP címet ebből a szempontból nem nézik.

Alienexperiment 2011.02.26. 19:54:56

Ne viccelj már, TESLÁ-ról szóló (és persze a FREE ENERGY-ről) videót csak BEJELENTKEZÉS után lehet megnézni, (veszélyes tartalom!!!!) azért nem vették le, mert maga a videó készítője tette fel, de ez akkor is nonszensz, felér egy titkosítással. A JewTube név sem véletlen, bármi más jobb náluk, de mostanában IP cím lekérdezésés után sokszor az jön, hogy ezt sajnos nem játszuk le neked, gyökér k.európai júzer, mert kopirájt, bla bla , f*szom. Egy ilyen megmozdulást én az egész JewTube magyarországi blokkolásával jutalmaznám, kompletten kitiltanám az országból, vagy visszavesznek az arcukból, vagy köszönjük, de nem kérjük! (persze erre semmi esély, talán Iránban) A google video korrekt, csak oda már nem lehet feltölteni, de ami ott van, az nézhető bárhonnan, nem ugatnak bele, és le sem vettek eddig semmit, senkinek a nyavajgására. (ha jól tudom) A MEGAUPLOAD is lejátsza a videókat, ott sem ugatnak bele, hogy ki mit tesz fel. (egyelőre?) Alienexperiment

szittyaharcos22 2011.03.01. 23:47:40

M.A.: Én feltöltöttem ugyanezzel a címmel.

szittyaharcos22 2011.03.01. 23:50:02

De ahogy rákattintottam a linkre: ,,A videót eltávolítottuk, mert megsértette a YouTube Általános Szerződési Feltételeit." én vagyok balfasz?

Atilla7 2011.03.10. 15:19:30

Az általam feltett videót is letiltotta a juhtyúb... :-/ "We have disabled the following material as a result of a third-party notification from Magyar Szocialista Párt claiming that this material is infringing: MSZP EP kampányfilm 2009 - őszinte változat! http://www.youtube.com/watch?v=ytG3UswJk-M

teGergő 2011.03.27. 13:59:29

Szerintem lehetséges, hogy maga a 'vvex.avi' fájlnév lett letiltva a rendszerben. (Esetleg egyéb fájladatokkal együtt, hogy biztosan ugyanannak a fájlnak a felkerülését akadályozzák automatikusan.) Akkor is visszadobja, ha más néven kerül fel?

2012 2011.03.27. 14:05:51

Szerintem ez egy automata rendszer, a képkockákat/hangmintákat ismeri fel már feldolgozáskor. (A mátrixos reklámra is azonnal kiírta, hogy egyezés harmadik féltől származó tartalommal, amint feltöltöttem.)

balu998 2012.03.01. 10:48:59

"Hogyan magyarázzam meg a YouTube-nak, hogy a valódi jogtulajdonosok szarnak a videómra és egy, az ügyben jogilag nem érintett harmadik fél rosszhiszemű beavatkozásáról van szó?" Szerintem ezt így, ahogy leírtad, írd meg a YouTube-nak, megnevezve a másoktól átvett részek forrását, a feljelentőt is megnevezve, rámutatva, hogy semmi köze a szerzői jogokhoz és röviden leírva a feljelentő motivációit. Ezek a motivációk pedig a "szólásszabadság" szentséges ideáját sértik, mivel egyszerűen el akarnak kussoltatni valakit.

teGergő 2013.02.02. 09:02:56

Hjajj, de jók ezek a youtube fejlesztések! Az imént írtam egy kommentet valahová, elküldése után viszont észrevettem, hogy hiányzott egy "nem" a szövegemből, és így teljesen más értelme lett, mint amit akartam. Szerkeszteni nem lehet, így csak az a megoldás működhet, hogy törlöm, és újra leírom, majd elküldöm. (Bár már ezzel is két e-mail-t kap majd automatikusan a yt-tól az illető, akinek a kommentjére reagálok, az egyikben a hibás, a másikban a helyes kommenttel, amelyekről érdemi infót nem ír, hogy miért lett ez kétszer megküldve. Mindegy...) Szóval kimásoltam a szöveget, töröltem a kommentet, majd visszamásoltam, kijavítottam, elküldtem megint, erre kiírja, hogy "Error, try again". ?! Oké, valamiért más formában másolja ki a szöveget, jegyzettömbbe is bemásolva, aminél nem lehet betűméretet beállítani, az első sort apró betűkkel írja ki, és a többit normálisan. Hátha ezzel van valami gubanc. Persze jegyzettömbből ugyanígy nem lehet normálisan kimásolni. Csináltam neki egy html fájlt, abban írtam ki a szöveget, és onnan már normálisan ki lehetett másolni. Beírtam újra a videó alá, és "Error, try again", "Error, try again", "Error, try again"... Pontosan nem tudom mit vétettem. Esetleg megpróbálhatná elmagyarázni. EZen kívül semmi nincs a szövegben, amiért általában reklámalhatna. Nincs benne link, nincs benne semmi olyan... De "Error, try again". Köszönöm! ...

19682willem 2013.02.02. 12:11:58

nekem is szokott ilyet. Próbáld meg jóval később vagy vedd úgy, hogy nem tesz neked jót ha az a hozzászólás oda kikerül.

Lazur 2013.02.02. 15:33:17

A legprimitívebb megoldás: tükrözzed vízszintesen a felvételt. Ha a hangsáv a ludas, egy fél hanggal vigyed feljebb. Ennyi.

teGergő 2013.02.02. 22:03:25

Lazur: Leszámítva, hogy ez most nem nekem szólt, hanem Bálint bejegyzésének, ugye? :D Amúgy nekem még mindig megvan az a videó fájl, néha még tejesztem e-mailben is. :D

Lazur 2013.02.02. 23:10:21

Igen, azóta leesett, lassan kapcsolok.
süti beállítások módosítása