HTML

A Játék Neve: Föld

Ez a blog arról szól, hogy hogy működik a világ valójában. Túl a látszatokon, a manipuláción, a mindent átszövő hazugságon és felelősséghárításon. A jelenkor eseményeinek mozgatórugóival is foglalkozik, ahogy a régmúltba is tapogatózik visszafelé, egészen az emberi lét kezdeteiig. Mindez egy sokéves kutatómunka eredményeire támaszkodik. A blog korábban "2012 blog" címen működött a blogol.hu szerverén. Kapcsolat: blog2012 kukac freemail ponnt hú!

Friss hozzászólások

  • Lazur: @Nikiló: www.youtube.com/watch?v=TQcqOW39ksk Apropó, és az már smafu, hogy a kínaiak azért akarnak... (2023.09.15. 00:32) Emberek, Irányítók és a Háttérhatalom
  • Gergő92: Nem csak én szoktam néha felnézni ide. :) (2023.01.18. 00:00) Mire készülnek a Marson?
  • Lazur: Ez egész friss: futureofhumanity.report/en www.youtube.com/watch?v=MYJFc3vA6N4 Csak a rotary klu... (2023.01.10. 18:29) 2019
  • Lazur: Szűk tíz évbe telt, de lassan a híradóba is bekerül ahogyan Kínában készülnek a cellák. www.youtu... (2022.12.05. 01:07) AUTOKRÁCIA (szerk)
  • Gergő Bohrát: A mostani események fényében bár 10 év késéssel, vagy inkább több, de csak efelé haladnak a dolgok... (2022.04.23. 22:12) A Jobbik és az Irányítók
  • Lazur: 2012 helyett 2021, de itt a mátrix 4. része: www.youtube.com/watch?v=JQVHrXek73E (2021.12.17. 20:30) Előadás videó - A Mátrix-trilógia (szerk)
  • Kápráz: ...Történt egyszer, hogy Noé szőlőt telepített, de a bortól megrészegedvén meztelenül feküdt sátrá... (2021.12.11. 21:02) Előadás videó (szerk)
  • maztro: @Gergő Bohrát: Szeretnek minket behúzni a csőbe, a cikk lényegében minden pontján prezentálja azt,... (2021.08.26. 05:03) Menetrend (szerk)
  • dangbird: Új nagy ívű, félelmetes novella a személyes blogomon: marioatreides.blog.hu/2020/01/06/nem_tehete... (2020.01.06. 10:36) Olyan, mintha
  • dangbird: ferfiakklubja.hu/fk_magazin/az_fk_noi_tamogatoi_korebol/amikor_nem_fogadjuk_el_a_ferfi_es_no_kozot... (2019.11.13. 10:09) A házasságról

Utolsó kommentek

Pálosok - erőforrások kerestetnek (szerk)

2010.11.24. 15:24 dangbird

Itt az ideje, hogy megpróbáljunk megvalósítani egy nagy szabású vállalkozást, melyen még a bombagyáros időkben kezdtem gondolkodni, azelőtt, hogy a 2012 Blogot elindítottam volna. Több ember is jelezte az ottani közösségben, hogy hiánycikk egy igazi magyar képregényhős. Írói fantáziámnak nem is tartott sokáig kitermelni a 128 ezredik "Jánoskát", egy egyszerű parasztlegényt Mátyás király idejéből, akiben van valamiféle vonzódás a misztika iránt, dehát akkor még nem lehetett okkult irodalmat letölteni torrentről, a mágus neofiták évtizedek alatt, a fél világot bejárva szerezték be a megfelelő szakirodalmat; a mi hősünk egyrészt a táltos-"hagyománnyal" találkozik össze, másrészt a "Pálosokkal" (mai nevükön, akkor még Szent Pál Első Remete rendje), és ebben a kettős vonzásban őrlődik, amíg a látszólagos ellentmondások el nem kezdenek feloldódni. Így az ő szemén keresztül, fokozatosan adagoljuk be az olvasóközönségnek, hogy az ősmagyar hitvilág nem is különbözött annyira a kereszténységtől, mint az az iskolában tanítják. Ez az egyik népnevelő célzata a dolognak. A másik az, hogy az olvasók spirituális és szimbólum-érzékenységét fejlessze, a harmadik pedig, hogy hiteles képet adjon arról, milyen is volt az élet igazából a középkorban.

Mindez nagyon rejtelmes, titkokkal teli, állandó meglepetéseket hozó légkörben hullámvasutazó történetvezetéssel (a LOST-hoz hasonlóan), de egyelőre a kerettörténet is kezdetleges állapotban van. Ha a készítéshez szükséges erőforrások összeállnak, kidolgozom részletesen. És akkor jöjjön, hogy mi az, ami mindehhez kéne:

Először is természetesen olyan ember, aki tud rajzolni. Persze lehet több is. A karaktertervezésben, fázisrajzolásban én is részt vennék, de egyedül túl nagy munka lenne nekiállni az én rajztudásommal. Semmi nagy árnyalás, művészet, teljesen Disney-technikás vonalrajzról lenne szó (esetleg színmezős árnyékok, de ez már részletkérdés).

Steinerista jóvoltából van egy szkennerünk, viszont kábel nincs hozzá. Apróságnak tűnik, de ezt a fajta kábelt már egyetlen boltban nem találtam meg. A régi fajta printer portra csatlakozó szkennerről van szó, tehát kvázi egy "printerport hosszabbító kábel" kell.

Természetesen ha valaki szkennerrel be tud szállni, az is jó. Olyan ember segítsége is jól jönne, aki vektoros rajzolóprogramok kezelésében (elsősorban a beszkennelt kép vektorizálása és cleanup) gyakorlott.

Alternatív megoldásként szóba jöhet egy rajztábla használata (is), tehát az is jelentkezhet, akinek ilyen van.

Olyan ember is jelentkezhet, akinek számottevő néprajzos/történelmi tudása van, esetleg behatóbb ismeretei a különböző keresztény rendek és kolostorok mindennapi életéről a középkorban.

Félve írom le, de persze olyan ember is jól jönne, aki anyagilag tudná finanszírozni a dolgot, kizárólag hosszabb távú megtérülés reményében. Hosszabb távon a történet akár életre is kelthető rajzfilm-epizódok formájában. (Na persze, ha valakinek milliói vannak rá, már holnap elkezdem írni a forgatókönyvet...)

Az amatőr művészekkel kapcsolatos rossz tapasztalataim tárházára építve előre szólok: egy ilyen vállalkozás kb. az első 30 fázis megrajzolásáig izgalmas, onnantól viszont csak munka. Aki jelentkezne, ennek tudatában tegye.

Szerk: Most jut eszembe, hogy volt egy másik project is, tulajdonképpen a szkenner ennek apropóján került hozzám: egy szájbatalpaló animációs sorozat a gazdasági trükkökről, de abszolút primitív szinten, semmi tweening, üres fehér alapon jönnek mennek emberkék és tárgyak, amolyan Gyurcsány-féle "Mékell adót fizetni" felvilágosító filmecske, vagy Dr. Tömör. Na ahhoz majd lehetne zenét írni, meg kellene egy jó narrátor hang is, aki tudja komikusan előadni a dolgokat.

25 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekneve.blog.hu/api/trackback/id/tr116226017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Druida Borealis 2010.11.24. 15:48:33

Helló! :) Zenét örömmel írok, ha szükség lenne rá! :) DB

2012 2010.11.24. 15:59:34

A demóid alapján te ilyen nagyon elektronikus jellegű zenét csinálsz. A Pálosoknak inkább népzenei, reneszánsz és egyházi keverék kellene, egy kis elektromossal "feldúsítva". De ez majd akkor lesz aktuális, ha valaha rajzfilm készül belőle. (Egyébként a zene vázlatait (dallam+akkordsor) nagyobb részt én írnám meg, csak valakinek komplett zenét kéne belőle csinálnia. Már vannak is elképzelések a fejemben.)

Druida Borealis 2010.11.24. 18:24:41

Szia! :) Olyan zenét írok, amilyet kell! :) Írtam pl világzenei albumot is, a www.beveremafejem.hu - megnézheted. :) Mindenesetre ha kell bármilyen segítség, akkor állok rendelkezésedre :) Most írtam egy animációs reklámhoz zenét, azét ajánlkoztam :) Hello4 DB

Diodara 2010.11.24. 19:00:28

Rajztáblám van, scannerem is van, bár az néha működik, néha nem, meg ugye az kell nekem és nem Bp-n lakom. Egyébként akkor durranna nagyot ez a magyar képregényhős, ha jelen időben játszódna, vérfarkasokkal és vámpírokkal közösülne és közben keresi a jó utat. Na? Na? :D

2012 2010.11.24. 19:05:45

Scannelni lehet úgy is, hogy nagy pakkot a kezedbe adunk, aztán beszkenneled és átküldöd. Jelen idejű szálon is gondolkodok, valami reinkarnációs és/vagy időutazós cucc.

zui 2010.11.24. 19:53:47

Az időutazás nagyon jó lenne.:) Jánoska körbenézhetne a mai ezoterikusok, newagesek,......között is. Meditálhatna, gyógyíthatna energiával, sőt a sötét erők fogságába is eshetne... Vallást is alapíthatna, visszamehetne előző életeibe..

Diodara 2010.11.24. 21:25:49

Ja pl. az egyik chapter első képe egy kinyíló szem, amolyan Lostosan, felkel a kisJancsi, a Budai vár helyén gombafelhő ágaskodik, a nagy faluból meg por lett és hamu. :D Jancsi ezután Mátyás korában megalapít egy vérvonalat, akik Őrzik a tudást és hopp kész is van a crossover mese. Jancsi persze reinkarnál a kései leszármazottjainak egyikébe. És a középkori hibáit kijavítja. Flashbackek, kaland, játék, szerelem. Mi kell még? :D

spike 2010.11.25. 00:12:11

Nagyon tetszik az ötlet!Elvileg jól rajzolok, de a középsuli óta nem szeretek rajzolni, sikerült velem megutáltatni :D Plusz a szimbólumokban nagyon nem vagyok otthon. Szóval csak a zene marad amiben esetleg tudok segíteni.Az meg most nem kell, ráadásul azt mondtad te írod, így hát úgy tűnik kimaradok :) Ha mégis jutna valami feladat a zenei részt illetően akkor vállalom.Esetleg, ha a felsoroltakon kívűl van még más is, akkor kíváncsi lennék.Szeretnék már valami hasznosat is csinálni :D "valakinek komplett zenét kéne belőle csinálnia" - ez alatt pontosan mit értesz? Feljátszani hangszerekkel? Vagy kiegészíteni, esetleg szerkezetet írni neki? Amúgy miért pont Jancsika?

2010.11.25. 00:23:27

Ez ennyire benne van a levegőben? Csak mert éppen kortárs regényem van születendőben, benne Pálos remete és táltos lány, de a főszereplőm sem egyszerű embőr. Az elkészült 66 oldal nyers változatát szívesen felajánlom elolvasásra Tóth Bálint atyafinak. Ja, és képregénynek is jó anyag lesz majd, de valószínű megfilmesíthetetlen lesz. Elkészülte 2011 végére várható! :)

Immortus 2010.11.25. 04:04:20

Ez a hős lehetne Magyarország Kapitány? ;)) Biztos jó lesz egyébként, én kíváncsi vagyok rá.

M.A. 2010.11.25. 10:45:11

névtelen: Ezt most az egyszer nem törlöm, de erőltesd már meg magad bazmeg, és írjál már be egy szájbakúrt nevet! Az anyagot átküldheted a megadott e-mail címemre (remélem, te megtalálod, ha a főkockában nem, hát a hozzászólásomban... :) spike: Ha valami hasznosat akarsz csinálni, akkor szállj be a rajzolásába.

spike 2010.11.25. 12:46:54

Jó, de előbb mindenképpen csinálnék valami próbát, hogy lássam mennyire megy, meg hogy tudom e hozni a kívánt szintet.Egyelőre még nem nagyon látom, hogy ez milyen lenne.Szóval akkor nem gáz, ha nem értek a szimbólumokhoz?

2012 2010.11.25. 12:54:58

Nekem is gyakorolni kell még, az elmúlt egy évben nem rajzoltam. "Szóval akkor nem gáz, ha nem értek a szimbólumokhoz?" - nem, én fogok megírni mindent, csak le kell rajzolni.

spike 2010.11.25. 15:58:32

És ezt vajon nem fogják szabotálni?Például én biztos postán küldeném, mivel nem vagyok pesti, és ha már a postához kerül ott nem nehéz eltüntetni. Az interneten lenne terjesztve?

Vándorrr 2010.11.25. 16:01:55

Azért nem kell ennyire paranoiásnak lenni. Szerintem ez nem az a kategória, amit olyan fontos lenne szabotálni bárkinek is. Ez inkább csak alkotási vágy M.A. részéről, szerintem.

spike 2010.11.25. 16:09:57

Eléggé hajlamos vagyok ilyenekre gondolni :D De tényleg.Csak olvasd el a célokat: "Így az ő szemén keresztül, fokozatosan adagoljuk be az olvasóközönségnek, hogy az ősmagyar hitvilág nem is különbözött annyira a kereszténységtől, mint az az iskolában tanítják. Ez az egyik népnevelő célzata a dolognak. A másik az, hogy az olvasók spirituális és szimbólum-érzékenységét fejlessze, a harmadik pedig, hogy hiteles képet adjon arról, milyen is volt az élet igazából a középkorban. " Szerintem nem kizárt, hogy lesz akinek majd szúrja a szemét.

emjé 2010.11.25. 21:26:26

Ja. És innen minden egyes Tóth Bálintnak címzett levelet a Magyar Posta Különleges Osztályán vízgőz fölött felbontanak, elolvasnak, kielemeznek, és külön enbéhás operatív csoportot állítanak fel a készülőfélben levő képregény vagy animációs propaganda anyag társadalomra, különös tekintettel a fennálló társadalmi rendre gyakorolt hatásának elemzésére, annak ellensúlyozására...:-)

spike 2010.11.25. 22:03:49

vagy csak egyszerűen kidobják ...

Alienexperiment 2010.12.03. 17:21:13

Ha már szimbólumok: az épületekre szoktak a vakolók (szabadkőművesek) úgy rakni érdekes elemeket, hogy az csak és kizárólag felülről látszik. De a zsidók is ismerik ezt a trükköt: http://aztaqrva.blog.hu/2010/12/02/az_irani_david_csillag Van hatása is, vagy csak aláírás szerűség? Alienexperiment

spike 2010.12.04. 12:38:49

Akkor már meg sem említem a debreceni Nagytemplom előtti teren lévő hatalmas mindent-látó szemet :)

Bazalt 2010.12.06. 15:30:40

Egy történethez nekem is van ötletem. Ez scifi lenne. Van egy hódító, amelyik sorra igázza le a világokat. A módszerének alapja, hogy, ha elérkezik egy új világhoz, akkor elkezd belepiszkálni a múltjába, hogy legyengítse a fejletségét (technikai, szellemi) arra a szintre, amit már könnyen rabszolgaságba tud hajtani. A történet nem lenne túl vidám, mivel onnan kezdenénk, hogy volna (mondjuk 100 évnyire a jövben) egy fejlett, virágzó szövetség, ami több naprendszerre terjedne ki, békés, de erős, a természettel szimbiózisban élő emberekkel, majd szépen fokozatosan elérnénk egy olyan állapotot, ahol jégkorszak lenne, csak a Földön élnének, nagyjából a ráktérítő és a baktérítő között, 15 milliárdnyian az idegen beszivárgók általi elnyomásban. A végén megjelennének az idegen űrhajók, mint "segítség" és szépen kitelepítené a kb 15 milliárd embert különböző bolygókra rabszolgamunkára, stb... Azért lehetne hagyni valami remény szálat is... mondjuk a jéggel borított területek alatt a Földön rejtett kolóniák lehetnének, amikre presze vadásznának, aztán sikerülne megszerezni az időhajot, stb...

Bazalt 2010.12.06. 16:29:54

Ja régebben tovább is gondoltam a történetet és ott az volt, hogy az időutazó csapat eljut a messzi múltban azoknak a lényeknek a bolygojára (nem a gonosz hódítók), akik kitalálták és akiktől megszereszték az időutazás módját és elpusztítják a szerkezetet, a terveket, mindent. És itt egy csavar: a hodítók még a hódításaik elején egy olyan idegen fajt irtottak ki (túl veszélyesnek ítélték őket, rabszolgának alkalmatlanok voltak), amelyik amúgy enélkül mostanra leigázta a galaxis nagy részét...

Virágoskert 2010.12.15. 23:20:57

Üdv, Mindenki! "Így az ő szemén keresztül, fokozatosan adagoljuk be az olvasóközönségnek, hogy az ősmagyar hitvilág nem is különbözött annyira a kereszténységtől, mint az az iskolában tanítják." Egyébként, ezt nem csak a modern, szekuláris, posztkommunista, nemzetietlen Magyar Köztársaság (sokszor a szocializmus maradványaival néha még mindig megfertőzött) oktatási rendszerének iskoláiban tanítják, hanem maga a Katolikus Egyház is ezen a véleményen volt (mindig), van és lesz is (valószínűleg). A probléma vallásbölcseleti, teológiai, dogmatikai természetű. Feloldhatatlan ellentét feszül az ősmagyar hitvilág (azon belül is főként az általam csak "Badiny-kereszténységnek" nevezett irányvonal) és a Katolikus Egyház által birtokolt kinyilatkoztatás (Szentírás _és(!)_ Szenthagyomány), valamint az Egyház ősi dogmái, tanításai, igazságképe között. Nem várható kétezer év után semmilyen szenzációs leleplezés, felfedezés, amit egy ponttól aztán már nem lesz képes erőszakkal visszatartani a "judeo-keresztény" klérus.

Rózsa Ferenc 2011.02.28. 18:19:32

Sziasztok! Én szerény anyagi lehetőségem keretein belül akár pöngő forinttal is beszállok. No nem kell milliókra gondolni. Ha még nincs kábel, nincs probléma. Ha nem lehet beszerezni, megcsinálom. 6 évig a szakmában dolgoztam. Üdv: Feri

Kovács Lóránt 2011.10.16. 10:43:42

segítek. reklámozom.
süti beállítások módosítása