HTML

A Játék Neve: Föld

Ez a blog arról szól, hogy hogy működik a világ valójában. Túl a látszatokon, a manipuláción, a mindent átszövő hazugságon és felelősséghárításon. A jelenkor eseményeinek mozgatórugóival is foglalkozik, ahogy a régmúltba is tapogatózik visszafelé, egészen az emberi lét kezdeteiig. Mindez egy sokéves kutatómunka eredményeire támaszkodik. A blog korábban "2012 blog" címen működött a blogol.hu szerverén. Kapcsolat: blog2012 kukac freemail ponnt hú!

Friss hozzászólások

  • Lazur: @Nikiló: www.youtube.com/watch?v=TQcqOW39ksk Apropó, és az már smafu, hogy a kínaiak azért akarnak... (2023.09.15. 00:32) Emberek, Irányítók és a Háttérhatalom
  • Gergő92: Nem csak én szoktam néha felnézni ide. :) (2023.01.18. 00:00) Mire készülnek a Marson?
  • Lazur: Ez egész friss: futureofhumanity.report/en www.youtube.com/watch?v=MYJFc3vA6N4 Csak a rotary klu... (2023.01.10. 18:29) 2019
  • Lazur: Szűk tíz évbe telt, de lassan a híradóba is bekerül ahogyan Kínában készülnek a cellák. www.youtu... (2022.12.05. 01:07) AUTOKRÁCIA (szerk)
  • Gergő Bohrát: A mostani események fényében bár 10 év késéssel, vagy inkább több, de csak efelé haladnak a dolgok... (2022.04.23. 22:12) A Jobbik és az Irányítók
  • Lazur: 2012 helyett 2021, de itt a mátrix 4. része: www.youtube.com/watch?v=JQVHrXek73E (2021.12.17. 20:30) Előadás videó - A Mátrix-trilógia (szerk)
  • Kápráz: ...Történt egyszer, hogy Noé szőlőt telepített, de a bortól megrészegedvén meztelenül feküdt sátrá... (2021.12.11. 21:02) Előadás videó (szerk)
  • maztro: @Gergő Bohrát: Szeretnek minket behúzni a csőbe, a cikk lényegében minden pontján prezentálja azt,... (2021.08.26. 05:03) Menetrend (szerk)
  • dangbird: Új nagy ívű, félelmetes novella a személyes blogomon: marioatreides.blog.hu/2020/01/06/nem_tehete... (2020.01.06. 10:36) Olyan, mintha
  • dangbird: ferfiakklubja.hu/fk_magazin/az_fk_noi_tamogatoi_korebol/amikor_nem_fogadjuk_el_a_ferfi_es_no_kozot... (2019.11.13. 10:09) A házasságról

Utolsó kommentek

A mindenkit vonzó

2010.10.08. 09:55 dangbird

A következő bejegyzéssel két hetet kínlódtam, mire sikerült szavakba önteni. Többek között ezért is nem volt bejegyzés.

 Isten mindenható.

Ebből következően nincs szüksége eszközökre; ha azt akarja, hogy valami úgy legyen, az egyszerűen úgy lesz. Ezen már el lehet gondolkodni: akkor hogy lehetne valaki „Isten szolgája”? Akkor mi az, hogy „Isten akaratából” történik valami, tesz valaki valamit? Ezen a szinten Isten akarata maga a valóság. A hinduk vallják is, hogy mindenki „Isten szolgája”, a szolgálat a sanátana dharma, a lények örök természete, a bhakta egyedül abban különbözik a többi embertől, hogy ő tudja magáról, hogy egy egész része.

(Természetesen a fenti megállapítások nem lehetnek teljesen igazak, hiszen egy olyan fogalmat használnak, mint „Isten”, ez pedig elkerülhetetlenül >téves fogalom<. Ezt a továbbiakban is érdemes szem előtt tartani.)

Ha a Teremtés és a létezés >végső célját< keressük, annyit tehát megállapíthatunk, hogy a Teremtés nem eszköze valamilyen célnak, hiszen azt az Isten közvetlenül is elérhette volna. Persze olvastam én már olyanokat, hogy „Isten azért teremtette az Univerzumot, hogy megismerje önmagát”. Azonban eszerint „Isten” nem mindentudó és ebből következően nem is mindenható, tehát a legkonvencionálisabb definíció szerint nem Isten. Ez igaz lehet egy helyi teremtőre, egy galaktikus ősszellemre, de magára a mindenek forrására nem. Nincs mit tenni, ha egyszer a Teremtés és az élet itt van, akkor ez minden bizonnyal maga a cél. Azért van, hogy legyen, és hogy jó legyen, mint ahogy az a Biblia tanulmányozásából is kiderül.

Ugyanakkor az életnek mégis van célja. Ez pedig maga Isten, az eredeti teljesség. Oda kell visszatérnie mindenkinek és mindennek – ahonnan kiindult. Miért olyan fontos ez? Ha egyszer eleve onnan indultunk, hogyan és miért kerültünk ki az egységből?

Erre a kérdésre próbáltak mindenféle válaszokat kiötölni azok az emberek, akik nem értették, hogy az élet maga a cél. Mindenáron a hibát keresték, a bukást, a lázadást, a bűnbeesést, valami „rossz”, „negatív”, „gonosz” erőt, ami megszüntette az egységet. Ha egyszer az egységbe visszatérni jó és kívánatos, akkor onnan kikerülni nyilván rossz, nemkívánatos, tehát bűnös dolog volt! – Ez azonban nem spiritualitás. Ez a gólem egybites logikája. Ha este, egész napi munka után aludni térni jó dolog, akkor reggel hibát követ el az, aki felkel?

Ez a dolgok rendje. Kezdet és vég, mely keretet ad az életnek.

Akkor tehát csak azért lettünk „kilökve”, hogy aztán újra vissza kelljen térnünk?

Ez pontosan így van. Persze, hogy nem „hatékony”, de a hatékonyság adott szint felett alkalmazva élet-ellenes, mint azt már mondogatom régóta, persze hiába, ebben a hatékonyság-mániás civilizációban, amely persze egyúttal a legkevésbé hatékony is, ami valaha létezett a Földön. Ha megspóroltuk volna az utat, akkor nem lenne semmi sem. Az út volt a cél, és út nincs cél nélkül. A célra azért van szükség, hogy örök alaptörvényként, kozmikus alkotmányként mozgassa az életet. Aki olvasta a Szolgálati Telepet, már találkozott ezzel az okfejtéssel a Mester részéről. Egy játéknak is szüksége van végcélra, azonban a játékot nem azért játsszuk, hogy a végcélt elérjük, hanem önmagáért, és hogy jó legyen. Az élet is egy játék, csak ezt persze a Földön jelenleg nehéz átlátni, hiszen ezt a bolygót játékrontók irányítják.

„Legyen világosság.”

Ez a játék célja, a kozmikus alaptörvény, amelynek végrehajtása a létezés utolsó pillanatáig zajlik. Amikor beteljesült, és elfogy a sötétség, véget ért a játék, és nem lesz többé létezés*, mert a létezés, ahogy Buddha első nemes igazsága mondja, duhkha, kettősség és feszültség. (És nem „szenvedés”, ahogy írják! A szenvedés adhya szanszkritul, elég nehéz összetéveszteni a két szót, tehát itt valószínűleg a szándékos félrefordítás esete áll fent. Természetesen a szenvedés következménye a kettősségnek, ahogy az élvezet is.) Mindennemű létezés alapja a kettősség. Egy teljesen fehér vászon ugyanúgy üres, mint egy teljesen fekete.

(*Mi lesz, ha véget ér a létezés? „Jön az örök semmi?” Ezt a kérdést elég nehéz megválaszolni, először az örökkévalóság fogalmát kéne hozzá tisztázni, ami nem tárgya jelen írásnak, de >korábban már< volt róla szó érintőleg. Nagyon leegyszerűsítve a dolgokat, minden kijárat egyúttal bejárat is, tehát egy újabb létezés következik, egy újabb világegyetem, új szerkezettel, új szabályokkal.)

A kozmikus alaptörvény ugyanúgy mindenkire vonatkozik, mint a sanátana dharma, azonban a szolgálattal ellentétben ez alól a szabály alól nem is akar kibújni senki. Erre mondják a hinduk azt, hogy Isten, „Krisna”, a mindenkit vonzó. (A Krisna szó eredetét és valódi jelentését a Vandékhár című előadáson fogom elmondani.)

Az isteni nevek közül a Bhagaván jelentése hordozza a vonzás magyarázatát. Bhagaván minden fenséggel teljes. Ő a legokosabb, a legnagyobb tudású, a legnagyobb hatalmú, a legerősebb, a leggazdagabb, a legszebb, a leghíresebb, a leglemondottabb, stb. egyidejűleg. A hinduk úgy tartják, hogy egy Bhagaván-inkarnációt, tehát az Isten emberként való megtestesülését úgy lehet felismerni, hogy valaki a földi életben birtokolja mindezen tulajdonságokat. Valaki az egész életét felteheti arra, hogy a legnagyobb tudós legyen, vagy a legerősebb ember a világon, de minden Bhagaván-tulajdonságot egyszerre képtelenség megszerezni, ez Isten kiváltsága. (Vannak azonban a hindu mitológiában „rejtett inkarnációk” is, akik földi szinten nem birtokolják a Bhagaván-tulajdonságokat.)

Ha az isteni fenséget így lebontjuk, ember által is érthető tulajdonságokra, akkor láthatóvá válik, hogy az isteni minőség valóban mindenkit vonzó. Aki nem vagyonra vagy hatalomra, tehát birtoklásra törekszik, az lemondottságra vagy éppen tudásra. (Persze a birtoklás és a lemondottság kettőse kölcsönösen kizárják egymást, ezért ezeket egyidejűleg csak az birtokolhatja, akinek eleve alaptermészete mindkettő. Ez a Bhagaván kiváltsága. Isten birtokosa az egész Univerzumnak, benne minden létezőnek, ugyanakkor nincs szüksége semmire, ami létezik, és nem vágyik semmire, ami nem létezik.)

Ha megnézzük a legdémonikusabb embereket, azt láthatjuk, hogy bennük működik a vonzalom legerősebben. „Az utánzás a hízelgés legőszintébb formája” (Charles Caleb Colton). A démonikusság lényege pont abban rejlik, hogy valaki nem meghaladni akarja önmagát, hanem önmagaként akar Istenné válni, tehát kvázi Isten helyébe lépni. A keresztény misztika is ismeri a Sátánra az Isten majma megnevezést. Fölösleges azonban leragadni valamiféle „főgonosznál”, a világon minden gonoszság Isten majmolásából ered – a „gonosz”, „rossz” leggyakoribb misztikus definíciója éppen az, hogy a nemest, az istenit, a Törvényt valaki félrecsúsztatja, félreértelmezi, rosszul használja. „Istentelenség” tehát nincsen. Azonban az Isten korlátozott és hibás megértéséből (amely alól senki nem kivétel az Univerzumban) óhatatlanul következnek félrecsúszások, amikor a szolgálatból majmolás, a vonzódásból irigység lesz – az irigység és a tudatlanság együttesen pedig tagadást is képes szülni.

Ezt használják fel korunk Irányítói, akik egyáltalán nem istentagadók, valójában elég magas szinten tisztában vannak az isteni fenség mibenlétével, azonban irigyek. Vezetőjük arra vágyik, hogy Isten helyébe léphessen – a többiek pedig arra, hogy a vezető helyébe léphessenek. Mindezt úgy, hogy a fejlődést egy ponton túl elutasítják, és a szellemi végső határ („The Final Frontier”) átlépésének tilalmát belekódolták a rendszer és az emberi lét alapjaiba. Az ellentmondás persze mindenki számára nyilvánvaló – kivéve annak, aki nem akarja látni.

Mit lehet tenni valakivel, aki nem akar látni? Igazából saját sorsa fogja rákényszeríteni, hogy megértse, amit nem akar megérteni, saját vágyai fogják addig a pontig vezetni. Addig azonban nagyon sok kárt és szenvedést fog okozni másoknak (és önmagának is). Az egyetlen, amit tehetünk, hogy ezt próbáljuk mérsékelni. Addig is, amíg tart a harc, próbáljuk bele visszahozni a játék örömét. Hátha a megtévedtek bennünket kezdenek irigyelni, ha a kínzó már jobban szenved, mint akit kínozni próbál. Hátha végül az egység felé való törekvés vágya erősebb lesz, mint a félelem, önnön pillanatnyi létállapotuk oktalan féltése. Sokan kiléptek már így a sötét földi hierarchiából; ezért tudom, hogy lehetséges. Nem csak lehetséges, szükségszerű. Istennek nincsenek ellenségei.

216 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekneve.blog.hu/api/trackback/id/tr466226026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

M.A. 2010.10.08. 10:36:54

OFF: A fapados értesítő listás feliratkozásos hercehurcát frissítettem, most már teljesen PHP-ból működik. Ha bármi baj van vele, szóljatok.

vica 2010.10.08. 11:35:16

M.A., te hindu vagy?

zui 2010.10.08. 12:38:05

"A következő bejegyzéssel két hetet kínlódtam, mire sikerült szavakba önteni.'-MEGÉRTE!

Vándor 2010.10.08. 12:52:11

vica: Attól, hogy valaki átvesz bizonyos elemeket, kifejezéseket egy bizonyos vallásból, még nem kell feltételezni, hogy azt a vallást gyakorolja. M.A. gondolom azért használta ezeket a kifejezéseket, mert más vallásokban nincsenek konkrét szavak ezekre a dolgokra. Azt pedig sok helyről hallani (ill. tapasztalni is lehet), hogy a keleti vallások nagyon sok igazságot képviselnek. Egyébként jó a post, engem pont az ilyen témák foglalkoztatnak leginkább:). Egy kérdés M.A.-hoz: Mi a véleményed az olyan vallásokról, mint pl. a mormonok? Azért kérdem, mert a konteo-blogon (konteo.blog.hu) nemrég terítékre került a téma, majd nem sokkal később megjelent a blogon a mormon egyház egy tagja ('88 óta tag), akivel lehetett vitázni, beszélgetni. Én is váltottam vele pár mondatot, és nekem valahogy nem áll össze a kép, mondom is, hogy miért: A tag egy baromi értelmes, intelligens ember, akivel teljesen kulturált módon lehet vitázni, beszélgetni, és rosszindulatnak sincs nyoma az írásaiban. Ehhez képest a mormon egyház keletkezésének történetéből (pl. az olyan apróságok, hogy az aranytáblákat soha senki sem látta) szerintem minden gondolkodó lénynek hamar lejön, hogy mennyire svindli-szagú a dolog. Ennek ellenére a tag vakon hiszi, hogy minden tanításuk igaz. Azt állítja, hogy meg van róla győződve, és hogy erről "megerősítést is kapott Istentől", ahogy azt elvileg bárki megkaphatja. A kérdésem az lenne, hogy szerinted egy ember találta ki ezt az egészet, vagy lehet, hogy bizonyos szellemi hatalmak állnak pl. a mormon vallás mögött, akik szándékosan félre akarják vezetni a követőiket? A tanításaikban ugyan nincsen semmi különös, hasonló a keresztény valláshoz, a követőik általában tök rendes, jólelkű emberek. Egyetlen (szerintem) negatív hatása az, hogy az embereket távol tartja a valódi válaszok keresésétől (de ez végülis minden vallásra igaz).

M.A. 2010.10.08. 13:06:38

"Mi a véleményed az olyan vallásokról, mint pl. a mormonok?" - nem mondom meg. :) Mindenki alkosson magának a következők alapján: A mormon egyházat egy Joseph Smith nevű szabadkőműves alapította. A mormonok átszerkesztgették a Bibliát saját elképzeléseik szerint, nem csak elvettek belőle, hozzá is írtak. Hitük szerint Isten egy Kolob nevű bolygón él emberi formában, ahol nem tudom, hány millió felesége van, ezekkel földi értelemben vett szexuális egyesülést gyakorol, amelyből a lelkek születnek, akik iderepülnek a Földre emberi testet felvenni. A legrosszabb lelkek fekete bőrrel, a legjobbak pedig fehérrel születnek.

Vándor 2010.10.08. 13:12:53

Igen, ezekkel én is tisztában vagyok. A kérdés számomra az, hogy egyrészt hogyan lehet ennyi követőjük (ráadásul ilyen értelmesnek tűnő emberek, mint akiről beszéltem), másrészt pedig áll-e valamilyen szellemi hatalom a háttérben, aki pl. küldi ezeket a "megerősítéseket", amelyekről a tagok beszélnek (nem tudom, ez alatt mit értenek pontosan, de szerintem mindjárt rákérdezek). Illetve, hogy milyen célt szolgál ez az egész? Hiszen nem mondhatni, hogy egy agresszív csoportról lenne szó, nem ártanak senkinek. Vagy jól gondolom, hogy annyi a célja, amit az előbb írtam (távoltartani az embereket a valódi válaszoktól)?

Kang the Conqueror 2010.10.08. 14:51:39

"hogyan lehet ennyi követőjük" Úgy, ahogy a sci-fi 'mesés' Szcientológia Egyháznak is például...

Alienexperiment 2010.10.08. 16:56:56

Akkor már csak egy karizmatikus vezetőt keresek, és indulhat az utópista-futurista hitech jövő egyháza! (hahaha) De most tényleg, a játékban én tényleg a szabályok szerint vennék részt, a cél, hogy mindenki (de legalább az egyház tagjai) jól éljen(ek), de senkinek és semminek nem okozhatunk ezért kárt. (a jelenlegi károkozóknak okozott profitveszteség nem számít, vagy bármelyik más károkozó hasonló "kára" sem, tehát pl. a BP tönkretétele a vízbontás titkának felfedésével, és hasonlók) Alienexperiment

Diodara 2010.10.08. 18:05:17

Kínai UFO-ról vélemény?

Vándor 2010.10.08. 18:13:12

Diodara: Melyikről? Volt már egy pár ott (is)...:D

Vándor 2010.10.08. 18:29:42

Közbe megtaláltam. Érdekes, hogy mostanában miért mindig Kínában, és miért mindig repülőterek mellett bukkannak fel ezek. Szerintem esélyes, hogy földi eredetű dologról van szó, de végülis én örülnék neki, ha nem:D

Diodara 2010.10.08. 18:43:03

Hát az kicsit változtatna az erőviszonyokon, ha Kína elkezdene saját gyártású űrhajókkal szórakozni. Itt a IV. Birodalom? :)

Vazallus 2010.10.08. 19:09:39

"pl. a BP tönkretétele a vízbontás titkának felfedésével, és hasonlók)" Ezek szerint az olajkutat szándékosan tették tönkre, hogy a British Petrol ne tudjon vizet bontani?

Diodara 2010.10.08. 19:37:31

Hogy a cikkhez is hozzászóljak: tisztultak kicsit a fogalmak. Szép gondolatok ezek, csak annyi kérdésem lenne, hogy miért kell nekünk épp a mindenség legmocskosabb zugában lennünk? :)

emjé 2010.10.08. 19:41:56

"Kínai UFO-ról vélemény?" Nekem még nincs, de nem csodálkozom, hogy már azokat is Kínában gyártják...

tsjoe 2010.10.08. 19:42:52

Miből gondolod, hogy ez a legmocskosabb? :)

emjé 2010.10.08. 20:11:55

Én se vennék rá mérget, hogy ez lenne a mindenség legmocskosabb zuga, de az igaz hogy nem is a legrepisebb. A mostani fejlődési periódusunknak viszont éppen megfelel, mi másért is választottuk volna ezt a gladiátorképzőt? Nem kevés megtestesült Mester vitte vásárra a bőrét, hogy komfortosabbá tegye az ingatlant, talán érdemes lenne kicsit odafigyelni a mondandójukra...:-)

Alienexperiment 2010.10.08. 20:48:45

Szerintem egyszerűbb a helyzet, aki szerint ez egy pöcegödör, vagy legalábbis a LEHETŐSÉGEK alatti hely, mert a vezetés meg az átlagemberek olyan kretének , hogy arra nincs jelző, az valami jobb helyről jött, aki szerint ilyen a világ, SŐT ilyen sokszínű a világ, és az emberek ilyenek, stb. bla bla bla, az vagy ennél sz*rabb helyről jött, és ez neki már maga a mennyország, vagy azért van itt, hogy ez a hely sz*rabb legyen. Mindenképpen multikulti liberós világ kell ehhez, egy korrekt náci világban nem lenne megengedve az ilyen keveredés. (sem) Alienexperiment

emjé 2010.10.08. 21:00:09

Tehát a nemzeti szocializmus az Univerzum jövője...

loveb 2010.10.08. 21:27:07

korrekt írás. megérte a 2 hét mozaikolás. ugyanakkor érdekesnek találom a "mi lesz utána?" kérdésedet...mert én az időt igazából a létezés által létrehozott közegnek gondolom, és nem mint önálló független tényezőt...a linearitás szerepéről írnál? hogy mi is az idő? mert úgy vélem, ez a linearitás a leckék elsajátítása mellett szól, de hogy más univerzumokban milyen az idő, azt csak érintőlegesen említetted. az időnek véleményem szerint az olyan univerzumokban, világokban van értelme, mint a miénk. de kérdéses, hogy a legmagasabb fényállapotokban az idő miként osztja ki szerepét, tölti be jelentőségét. az is kérdés, hogy az idő mindenhol egyformán "múlik-e"? mert méga ha illúzió, azaz nevezhetném "segédanyagnak" is, nem egyformán érződik. azt is meg akartam már régóta kérdezni, hogy mi igaz abból, hogy a folyamatban lévő váétozások az idő érzetét, gyorsabbá tették számunkra. vagy csak azért érzik ezt az emberek, mert egyre kevésbé tudják "erlérni" a barátok közt egyre későbbre és későbbre tett kezdési időpontját?:-)

Diodara 2010.10.08. 22:30:39

loveb hsz-ről jut eszembe, meg az idővel is kapcsolatos: akkor most a szolgálati telep tulajdonképpen micsoda? :) Regény, szemléltetőeszköz néhány beépített igazságmorzsával vagy valami metaforikus izé, esetleg egy szerinted létező dolog? :)

emjé 2010.10.08. 22:34:50

M.A.: "Azért van, hogy legyen, és hogy jó legyen, mint ahogy az a Biblia tanulmányozásából is kiderül." Számodra a Biblia mely részéből vált ez világossá?

b_alin 2010.10.08. 22:47:59

Épp ma reggel gondolkodtam el azon, hogy ha a mindenség magányos egyedül, mennyivel érdekesebb létrehoznia az életet és millió aspektusból megélni azt :) Az isteni félreértelmezése és az értelmezése ugyanaz. Az isteni az értelem fölött áll, és ebből fakad hogy az ember mindig azt hiszi hogy megtalálta, de bármi is legyen az, sose lesz Az, maximum az "árkénya", ami viszont minden nézőpontból más és más. " Azonban eszerint „Isten” nem mindentudó és ebből következően nem is mindenható, tehát a legkonvencionálisabb definíció szerint nem Isten." - Ha Istent definiálod, létrehozol egy képet, ami már nem Isten. Lehet itt mindenféle irányba okoskodni, de sose lesz a mentális istenkép kompatibilis a valósággal. Az Isten nem egy olyan valami aminek bármilyen minősége lenne. A minőség akkor jön létre amikor az isteni "fizikai létre jön". Aminek minősége van, az nem isteni, és fordítva. Az Isten a "mindentudás" koncepcióján is túl van. Mindegy hogy próbálod megfogni, az elméddel csak a gondolatok világában tudsz gondolkodni. Lehet hogy "mindent" "tud", de az a "minden" nem az amit gondolsz, és az a "tudás" nem az a tudás amit gondolsz. Szóval ésszel megfogni nem lehet, úgyhogy nem is nagyon van miről beszélni. Písz :)

Richie 2010.10.09. 02:01:41

Két dolog jutott így éjszaka az eszembe: 1) Nemrég olvastam egy cikket, hogy a Föld gravitációs középpontjától távolodva csökken a gravitáció időlassító hatása. Vagyis egy tizedik emeleten élő ember gyorsabban öregszik, mint a földszinti, no persze itt olyan kicsi különbségekről van szó, ami emberi ésszel érzékelhetetlen, de műszerekkel kimutatható. Az jutott eszembe, hogy ha a világmindenséget egy pontnak fogom fel, annak vajon milyen hatásai vannak az idő természetére? Úgy értem esetleg valójában áll az idő? Avagy egy pillanat alatt eltelik? Esetleg nincs is lényegi különbség a kettő között? Természetesen a legvalószínűbb, hogy totálisan értelmetlen univerzumon kívüli időről beszélni, ámbár hozzáteszem, talán univerzumon belül is ez a helyzet. Hiszen mi az idő? Gátja csupán annak, hogy lássuk egyszerre ami volt, ami van, és ami lesz. De eszembe jutott egy kép, körökről, ami felbukkan már Danténál, Madáchnál, vagy Philip K. Dicknél és gondolom még sokan másoknál: ha Isten egy kör középpontjának fogjuk fel, akkor tekinthetjük úgy az egyre távolodó gyűrűket, mint olyan helyeket, ahol az idő egyre gyorsabban és gyorsabban telik. Most valószínűleg semmi újat nem mondtam, csak az érzetet akartam közvetíteni és hajnal kettőkor. :) Másrészről ebből a gondolatból jutott eszembe egy másik dolog, vagyis: 2) Egy idézet Lem Kudarc című regényéből, természetesen nem szószerint, nincs nálam példány: "Viccesek vagyunk mi emberek, akik semmi majomaggyal próbáljuk megérteni a világegyetem félelmtes titkait. Hogyan mondhatnánk bármire, hogy lehetetlen?" Na jó, bocs a következetlen gondolatokért, semmit sem gondoltam át alaposabban, azért bízom benne, h valakinek sikerült beindítanom a gondolatait. :) Üdv

Alienexperiment 2010.10.09. 12:33:15

Akkor elég lenne pár100km mély helyen lakni, valahol a földkéregben, és máris lassabban öregednénk, a Nap esetleges káros sugárzásáról nem is beszélve. (ezt minden tojásfejű alien elmondja, de még egyik sem magyarázta meg, hogy pontosan mit ért alatta) Alienexperiment

M.A. 2010.10.09. 13:46:17

Mármint min, a Nap káros sugárzásán? A kormeghatározásos cikkben írtam róla.

2010.10.09. 15:12:41

M.A. mesélj még a mormonokról már rég szórakoztam ilyen jól. :)

Vándor 2010.10.09. 15:30:00

Aki kiváncsi a mormon egyház történetére, igen vicces, szarkasztikus formában előadva, az nézze meg a South Park 7. évad 12. részét, az erről szól:) Itt megtekintheti: http://www.southparkstudios.com/full-episodes/s07e12-all-about-the-mormons

emjé 2010.10.09. 16:10:35

Ha jól akarsz szórakozni, hétvégenként az ATV-n Vidám Vasárnap. Na az se semmi.

loveb 2010.10.09. 21:43:35

szeretném, ha írnál arról, hogy lényegét tekintve 2012, milyen sorsfordítóként fog az emberi történelem tárába bevonulni, már ha annak kellene lenni. spirituális értelemben, 2012 mit fog hozni? azért adom fel ezt a kérdést ennyire nyíltan, mert a 2012blog olvasása, feldolgozása után, lényegét tekintve, bennem egy olyan időszak képe alakult ki, -amelyet most élünk- hogy egy folyamat közepén lennénk, és hiába vagyunk bent ebben a folyamatban jócskán, sokan mégsem értékelik, érzékelik, mi is folyik körülöttünk. ha menne, akár itt, vagy akár egy külün hosszabb elemzésben. ha nem szólhatsz, -bár ez utóbbi szerintem nem hinném hogy kategória lenne, mert aki ezt a "blogot" olvassa, az valamilyen szintre ugye mégiscsak eljutott- szóval, ha mégsem írhatsz konkrétumokról, akkor legalább valami pozitív összképet adhatnál, ugyanis, a blog nagyjából egy manuplulált, az emberek altatásáról és egy sötét korról szóló víziót ad összképként, és azt hiszem, többek nevében is leírhatom ezt, hogy: nem ezt szeretnénk. ... sok tényezőt írhatnék, de a legfontosabb most az lenne, tudnál-e valami megnyugtató perspektívát vázolni? mert kedzve onnan, hogy hogyan és miért vagyunk itt, folytatva azzal, hogy milyen módon van az emberiség jelenleg börtönében, bezáulva azzal a sok sok problémával, mindent összevetve, hát, nem pozitív a szájíz. mindazok felé egy gesztus lenne a válaszod kérésemre, akik ébredeznek, és tán -amikor majd jóval szélesebb olvasottsága lesz e blognak- a jövő olvasói is erőt nyerhetnek akkor és abból, ha írnál egy POZITÍV ÉS ÉLET MELLETTI HOZZÁSZÓLÁST.

2010.10.09. 22:51:22

Már megírta!:) "bármennyire hihetetlen ez a mai kor álpacifista neveltetése mellett, lételemébe fog csöppenni az emberi faj – kivéve „a szelídek”, akik megöröklik a Földet, mint azt Krisztus megjósolta: akik nem mennek majd hódítani, hanem itt maradnak velünk, megpróbálni újra élhetővé tenni ezt a bolygót."

emjé 2010.10.09. 23:48:58

Ez tök jó. Elolvasta, megértette, emlékszik rá. Lehet, hogy mégiscsak megérte megszületni...?

Kang the Conqueror 2010.10.10. 02:02:11

És azt ki mondta, hogy a Földön nem maradnak hódítók? S még hogy szelídek... idézőjellel, vagy anélkül. Hányan maradtok akkor, néhány százan?

M.A. 2010.10.10. 13:52:06

loveb: Az egész 2012-es bejegyzés erről szól. Pozitív képet nem tudok adni, mert azért az embereknek tenniük kéne, arra pedig nem hajlandók. Kang: néhány százmillióan. Te mehetsz hódításra programozott rabszolgának, ha akarsz. Richie: bizonyítékok követeléséért törlés jár. A földönkívüli támadás 10 éven belül bekövetkezik. (Kivéve, ha változtatnak a terveken az Irányítók. :) De ez nem valószínű.)

loveb 2010.10.10. 13:55:22

de ha nem tudsz pozitív végkifejletet mondani, akkor mindenki egy kalap alá esik? az emberek nem egyformák. tudod, egy halom információt kaptam az elmúlt 3 évben, reikiztem, meditáltam, foglalkoztam a spirituális tudás ezer részével, és mégis, ami fontos, azt még nem találtam meg. mit kell tenni, ha van egyáltalán még idő és lehetőség erre...

Kang the Conqueror 2010.10.10. 14:42:28

Néhány százmillió bőven elég lesz, hogy felépíthessem a IV. Birodalmat és hogy hűen szolgálják Kangot! :D De komolyan, én nem megyek sehová sem hódítani, nekem nagyon jó ez a Föld. Hatalmas dolgokat lehet még itt megalkotni felesleges áldozatok nélkül. Gazdaságilag, kulturálisan, de a művészetek szempontjából is. Lehetetlen, hogy csak én lennék ezzel egyedül így...

gyuff 2010.10.10. 14:47:53

valószinüleg tudna M.A. pozitív képet adni csak nem akar mivel a világban jelentős az ellenállás, előítélet, egoizmus (ha megfigyeljük az Irányítók az utolsó 300 évben remekül csinálták, eljutottunk oda hogy ami igaz az már hihetetlen...) loveb: szerintem hiteles vezetőt, tanítást kellene találnod, de ha imádkozol tiszta szívvel és őszintén kéred azt amit te fontosnak gondolsz akkor biztos hogy eredményt érsz el (Bhagavad-Gíta, Krisztus tanítása, Tao, buddhizmus stb) egyébként a legmagasztosabb tudás az Istenről szóló tudás ----> hindu bölcsek arra a megállapításra jutottak hogy az élőlény csak akkor képes lecsendesítenie elméjét (hosszú távon is) ha a Legfelsőbb Személyről hiteles információja van, így az egyetlen tanács amit ezek után lehet adni ismerd meg Őt hallgatással, alázattal és türelemmel de azért azt is érdemes megjegyezni hogy a Szent Nevek éneklése a leghatásosabb módja a lelki élet megélésének (egyébként jó összekapcsolás lenne, ha a köv. bejegyzés erről szólna) Hare Krishna!

M.A. 2010.10.10. 15:43:07

loveb: Arról is volt egy bejegyzés, hogy mit lehetne tenni. Legfontosabb az "igehirdetés", az információk terjesztése. gyuff: a Vandékhár című előadáson beszélek majd a "szent nevek" eredetéről.

dimitrij 2010.10.10. 16:26:59

M.A. megkerdezhetem, hogy hany eves vagy?

emjé 2010.10.10. 18:16:11

Velünk lehet egyidős - max. néhány százezer év plusz-mínusz...

loveb 2010.10.10. 22:35:17

gyuff : szerinted, illetve mindenkitől kérdem, okés, megteszem, imádkozom. mi történik imádkozás közben? van ennek racionális magyarázata, vagy inkább csak szellemi? most nézek egy videót egy magyar előadótól, és visszajöttem, mert emlékeztem, hogy ezt írtad. M.A.: igehirdetésről annyit, hogy az emberek jó része ( de nem mindenki!) az életének a felelősségét átadta. átadta valakinek, lehet ez egy személy, vagy szervezet, párt, stb. a lényeg, hogy az emberek jó része a felelősséget odaadta. hogyan tudnánk hát akkor hatni rájuk? kérdés, hogy tudsz-e az első dominó elem lenni, amely megdől, és így a többiek is, vagy nem...

Richie 2010.10.11. 08:25:27

M.A.: Véletlenül sem trolloskodni akartam, ilyen a természetem. :) Amit a blogodban írsz, sok tekintetben a leglogikusabb, amit el tudok képzelni, ugyanakkor vallást nem alapítanék köré. :) Ha érted mire gondolok. ( Tudom, nem is ez a cél.) És azt meg lehet kérdezni, hogy a bizonyítékok KÉRÉSÉÉRT miért jár törlés? Lehet, hogy csak én maradtam le valamiről... 10 év belátható idő, és türelmes vagyok. :)

spike 2010.10.11. 14:29:27

Azért mert van egy bejegyzés, ami a forrásokról szól.Bár most nem találom :D

spike 2010.10.11. 14:33:40

Ja és semmit sem kötelező elhinni, amit a blogon olvasol.Mindenki eldönti magának.A tv-nek sem kötelező hinni, mégis sokan ezt teszik, pedig lehet nem kéne :)

gyuff 2010.10.11. 15:34:30

loveb: Mint ahogy azt már M.A. is kifejtette (valamelyik bejegyzésben) minden az Atyától függ, és rajta nyugszik, így igazából azon kéne gondolkozni, hogy az imán kívül van-e valaminek racionalitása. Hogy ez érthetőbb legyen írok egy példát: A világon az élőlény számára elérhető dolgok próbája az akarat, hogy mennyit vagy hajlandó úgymond megtenni érte. Ha például valaki a legritkább bélyegekre pályázik és 40 évet tölt el bélyeggyűjtéssel, valószinüleg eléri azt amit szeretne, hisz 40 évig bizonyította hogy számára fontos. Melyik lenne az az atya aki nem adja meg neki ekkor... Viszont! Mivel Istentől függ minden, és ha te ennek a tudásnak a birtokában vagy és hozzá imádkozol, a legjobb helyen kérsz segítséget és ezt Ő is tudja mivel mindentudó (ráadásul nem igen akarja hogy azok akik benne hisznek emiatt hiányosságot érezzenek) de még egy példa a hindu terminológiából: Az az ember aki valamire anyagi megoldást akar egy helyzetre (bélyeget gyűjt 40 évig) hasonlatos ahhoz az emberhez aki a fának a levelét vagy a virágát locsolja, míg aki az Istentől kér segítséget magát a gyökeret locsolja így bölcsnek kell tekinteni minden környezetben. A védikus írások több fajta jógát ajánlanak, melyeknek lényege hasonló és kiteljesedése a Felsőlélek megvalósítása (Felsőléleknek nevezik az élőlényben lakozó Istennel közvetlen kapcsolatban álló lélektest)[Buddhisták asszem Buddhatudatnak nevezik]{Keresztények is mondanak olyasmit hogy Isten mindenki szívében ott van} namost a yoga célja tehát végülis az Istennel való kapcsolat megújítása az odaadó szolgálaton keresztül, melynek lényege hogy az élőlény minden cselekedetének okát, és okozatát az Istenhez rendeli és ajánlja fel (melyből egyértelműen következik az hogy ennek őszinte kapcsolatnak kell lennie, felesleges hazudni annak aki mindent tud) Sőt! az odaadó szolgálat egyértelműen megfeleltethető annak a felhívásnak amit a Krisztus mondd: Szüntelenül imádkozzatok! Háát most csak ennyit tudtam mondani (egyébként a yoga gyakorlatok[az elmére vonatkozóan] az egész világon elismert praktika, Szepes Mária: A vörös oroszlán könyvében a főhős köbö utolsó előtti foglalatossága, miután St. Germain kiadja a leckét) Békasság!

gyuff 2010.10.11. 15:36:54

az utolsó ha jól emlékszem a kjilkor:P

Vándor 2010.10.11. 16:01:41

Tényleg, hová tűnt a "kutatási módszereinkről" c. post? Az már feltűnt, hogy a postok száma lecsökkent, de nem tudtam, melyik hiányzik. Most spike rávilágított.

Vándor 2010.10.11. 16:05:35

Hopp, megvan. Ott van az, csak a tartalomjegyzékben nem szerepel.

M.A. 2010.10.11. 18:17:43

A tartalomjegyzéket folyamatosan karcsúsítom, hogy ráférjen egy képernyőre. A házirend/tudnivalók oldalon le van írva, miért nem adunk meg forrásokat és miért nem is lehet ezt kérni.

loveb 2010.10.11. 22:25:32

gyuff-nagyon furcsa h éppen egy gyűjtemény példával jössz. azért, mert 18 évet foglalkoztam, egy gyűjtemény felépítésével, és ebben az évben elhatároztam, hogy menni fog a gyűjtemény. eladom... ez a válaszom arra, hogy a virágot/levelet, vagy a gyökeret akarom-e locsolni. más: Szemrád Nándi az alábbi videoban a youtube-on arról nyilatkozik ( 5:00 pervtől), hogy az irányítók nem akarják, hogy a szétválasztás ne történjen meg. node, az egyik blogtémában meg azt olvastam hogy az Irányítók engedik, aki nem akar, az ne velük tartson... :-( zavar

emjé 2010.10.11. 23:31:18

loveb, az irányítók véreset szarhatnak a küszöbre, de a szabad akarato(da)t akkor sem tudják hátulról meghágni. Ne zavarjon:-))

Alienexperiment 2010.10.12. 00:01:41

Szabad akarat? Az nem létezik, (sok tojásfejű alien szerint az a KÁOSZ TÖRVÉNYE) ugyanis itt és most a sz*r és a fos között ugyan lehet "választani", de minek, ahol meg jól mennek a dolgok, ott meg eleve nem az ott élők kénye-kedve szerint mennek a dolgok, hanem mert azt az utat követik, ami megfelelő, és ahhoz már megvannak a szabályok. Az már mellékes, hogy ezért náluk nincs sokminden ami itt van. (sz*r és fos, pl. de gyilkosságok, szegénység, betegség, környezetszennyezés, stb. mintahogy "szabad akarat" sem, de azt nem is hiányolják, különben mindenki ide jönne, mert itt mindent lehet, ez a liberális bolygó, valószínűleg egy liberális főpolgármester vezeti ezt is) Alienexperiment

emjé 2010.10.12. 01:10:50

Olyannyira nem létezik, hogy a trágár szar-ból kicsillagoztad az a-t, a szalonképes fost meg leírtad. Mondd,tényleg ott állt mögötted a Lőrincze Alajos csőre töltött kalasnyikovval?

Richie 2010.10.12. 13:23:02

loveb: Hol az ellentmondás? Aki nem akarja, hogy ne történjen meg, az pont azt akarja, hogy megtörténjen. (ti.: A szétválasztás). A szabad akarat kérdésére pedig egy idézettel szeretnék reflektálni, aki tudja honnan van, pirospontot kap! "Az ember sincs egyénileg lekötve, de az egész nem hordja láncait!"

b_alin 2010.10.12. 20:25:30

Ricsi, az internet világában nagyon naiv dolog szó szerinti idézetet feladni leckének, egyetlen gugli keresés az egész :D Ami meg az imádkozást illeti, az egód problémáira nem kaphaszt isteni megoldást, mert az isteni szinten nincs probléma. Maximum nevetni tud rajtad, hogy annyira akarsz valamit csak mert elhitted hogy boldoggá tesz. Ez olyan mint amikor egy drogos kéreget pénzt az utcán mert hiányzik a cucc. Kegyetlennek tűnik ez a gondolat, de most tényleg azt várod hogy "valaki" megszánjon és odaadja ami épp kell? Két perc múlva más kell majd, aztán megint más. Mennyivel szabadabb az ember ha elenged mindent és soha többé nem függ semmitől! Nem? Ha fejből akarsz valamit, az nem az Isten hatásköre. Az a függést szolgálja, a veszteségtől való félelmet. A szabadság azt jelenti hogy mindent elveszítessz ami értéktelen. Ami érték, azt nem tudod elveszíteni. Itt jön képbe a hit, mert ha kételkedsz ebben, életed végéid kapszkodni fogsz a múlandóba. Szerintem a szabad akarat az azt jelenti hogy válaszhatod a félelmet is. Én is nap-mint-nap gyakorlom :P

Kang the Conqueror 2010.10.12. 22:18:53

B_alin olyanról még hallottál, hogy valaki "megkapja" élete nagy szerelmét és ez a kielégülés kiváltja belőle, hogy élete végéig szeretni fogja és nem kell neki más? Vagy ez csak arra vonatkozik, hogy ha kapok egy jó kocsit akkor másnap már egy új kellene, vagy akkor hogy is van ez?

loveb 2010.10.12. 22:32:14

nézzétek. az a helyzet, hogy ahogy több ember, így én is belekerültem ebbe a spirtuális-örvénybe. nem mondom, jó volt egy darabig. aztán amikor a mesteremet ( megj.: nő, de nem releváns) 3 ordenáré nagy ellentmondáson kaptam,. és ezek pár hónap alatt jöttek, akkor azt hiszem, ideje volt pakolni. olyan vagyok, még mindig mint sokan, akik a felelősséget másra háírtják az életük nehezékét másra akarják tenni. ( az más kérdés, hogy akikre rá akarják tenni azokat politikusoknak hívják, és akik ezt teszik, azok a szabadság illúziójával tengődnek 2 választás közötti időszakban). namármost, vannak itt azért páran, akik a füstben is jól látják a lángot, miközben nekem még a szemeim könnyeznek és nem látom... szabad akarat. melyik síkon? mert amelyiken most vagyok, az esszenciájában nem létezhet. a szabad választás korlátozott. persze el lehet menni, megtehetném úgy is hogy magam okozom, úgy is hogy másnak álcázom, de a végeredmény ugyanaz lenne. ehelyett azt gondolom, hogy az istenkeresés felébredése mellett az emberek ébresztése is feladatom. miközben én is ébredezem. mindenhol aknák, semmi bizonyosság. fuldkolás miközben a levegő egyre sűrűbb... tetézi az egészben a nehézséget az is, hogy az ember önmagával szemben is sokkal nagyobb és olyan más elvárásokat is támaszt, amelyek miatt már nem felelnek meg a régi beidegződések, a régi munkahely és a régi attitűdök. belül megy a tamtam, a lüktetés, hogy változz, meg másképpen legyen, miközben kívül minden még ingoványosabb. aztán elkezdesz egy tragédia kapcsán változni, és még ráteszel egy lapáttal. közben eszedbe jut azon emberek egygügyü sorsa, akik tömik magukba a barátok közt-öt és szarnak az egészbe, nem keverik meg az álló trutyit maguk körül sem, nemhogy magukban. hát gyerekek, ez van most. helyzetjelentés off.

loveb 2010.10.12. 22:40:46

Balin, azt írtad: " Ha fejből akarsz valamit, az nem az Isten hatásköre. Az a függést szolgálja, a veszteségtől való félelmet. A szabadság azt jelenti hogy mindent elveszítessz ami értéktelen. Ami érték, azt nem tudod elveszíteni." hát ez szerintem pongyola megfogalmazás nem beszélkve arról, hogy magas ívben leszxrja az emberek korlátozott szellemi fejlettéségét. valóban, igen, az ego mentesség nagy kihívás. de az, hogy mindaz, amit elveszítek, az értéktelen lenne, nem igaz. ezzel azt erősítenéd, hogy van olyan a teremtésben ami értéktelen, aminek nincs szerepe. én véleményem az, ha elveszítesz valamit, akkor annak több oka lehet, kettő jutott itt ezsembe: az egyik, hogy tanulj belőle (bár ez alap), a 2., hogy értékes marad, de feljebb kerülsz, és már nincs dolgod azzal az "értékkel." a szerelem, amúgy megérne itt egy külön blogbejegyzést, annak mindenféle aspektusát összefoglalva. tán egyzser megtörténik. és nem mindig ez a kőkemény -és számomra néha a jövőt borongóssá tevő- témakörből kerülne ki a blog huzala...

Kang the Conqueror 2010.10.13. 03:12:02

Loveb! És mi lenne, ha hirtelen mindenki "felébredne", s látná a nagy igazságot? Egyébként milyen tragédia kapcsán kezdtél el változni?

Kang the Conqueror 2010.10.13. 03:15:51

M.A. egyszer a szerelemről írt egy rövid, de velős meghatározást, tessék: "Amikor két személy magnetikus atmoszférája úgy egyensúlyozódik ki, hogy az egyik imaginációja aspirálja a másik expanzióját, a szimpátia néven ismert jelenség jön létre. Egy férfi és egy nő kölcsönös szimpátiája esetén ez a jelenség vágyképek asztrális kivetítéséhez vezethet, melyeket a lélek azonnal vissza is asszimilál, és a gyengébb akaratú félben (vagy ritkán mindkettőben) egy teljes asztrálrészegség jön létre, melyet általánosan szerelemnek nevezünk. Ez a szerelem Lévi-féle definíciója. Nem sok köze van se a szeretethez, se a szexualitáshoz, főleg a gyereknemzéshez. Egy óriási mértékben felfokozott, öngerjesztő szimpátia, amely a figyelem egyensúlyvesztéséhez vezet (a kábítószer-, szerencsejáték-, vagy akár játékprogram-függés is hasonló jelenség kezdetben)."

b_alin 2010.10.13. 23:25:00

Egy dolgot tudsz elveszíteni: az illúzióidat. A fizikai lét egyészen más téma. Abból ered a testeddel, a szerepeddel való azonosulás, az illúziók világa, de nem összeférhetetlen magával a puszta jelenléttel, ugyanis az meg a földi lét forrása. Szóval az hogy itt élsz, még nem zárja ki azt hogy tudod ki vagy eredendően. Az egód sose fogod elveszíteni. Nem tűnik el, csak elhalkul a zaj az elmédben. Hogy "mit kell csinálni", vagy "mit kellett volna", vagy "mi lesz ha", meg ilyenek. Ott van, csak megtanulod nem táplálni a figyelmeddel, és többé nem létezik a számodra, nem fenyeget többé. Amit elveszíthetsz az alárendelt szerep a saját gondolataiddal szemben. Persze mindenki fél hogy elveszíthet valamit, de ez is csak egy gondolat. Ha nem lenne félelem, már mindenki túl lenne rajta. Nem kell magadra erőszakolnod, mert azzal csak létrehozol egy spirituális réteget az egódban, és annak szenteled minden energiádat. Egyszerűen felteszel egy kérdést, és nem hagyod hogy az elméd reagáljon. Nem fogadsz el semmilyen racionális választ, csak az érzésedire figyelsz, hagyod működni a természetes intuíciót, és bízol benne. Mit veszíthetsz? Egyáltalán kit fenyeget a veszteség? Miért lenne ez egyáltalán veszteség? Stb... Kang, olyanról hallottál már hogy valaki beleszeret valakibe, a dolog plátói szinten marad és éveken át szenved miatta, és ennek ellenére az illető csakazértis kapaszkodik az álmába hogy nem kell neki senki más? Az hogy az ember így éli meg, még nem jelenti hogy a szívével szereti a másikat. Általában a szerelem egy képzeletbeli kép istenítése, és ott jön a bibi amikor az illető nem felel meg a fejben felépített képnek. Amikor az ember a szívével szeret valakit, az nem az elvárásokból, hanem az elfogadásból fakad. Mondok egy másik példát. Még mindig a kisautó miatt sírsz amibe 8 évesen szerettél bele anno, és sose kaptad meg? Optimista verzió: még mindig azt a kisautót tologatod amit annak idején úgy akartál? Lehet ez nagy autó is, lényegi különbség nincs. Ezek csak játékszerek, nem ez kell az élethez.

Kang the Conqueror 2010.10.14. 04:22:20

Szóval játékszerek. Nekem mindegy, mert minden azzá lesz, amivé teszem. De akkor halljam bölcs ember, mi kell az élethez?! Beszélj, kíváncsivá tettél!

zui 2010.10.14. 11:00:02

"Egy dolgot tudsz elveszíteni: az illúzióidat." Úgy gondolom,hogy ezt tudatosan előre nem lehet betervezni.:) Csak utólag jössz rá, hogy elveszítetted. Ráadásul ebből is kettő van. Van a magammal szembeni,és van a külvilággal szembeni.

loveb 2010.10.14. 22:33:14

Kang the Conqueror: a személyes tragédia AZ ELSŐ ÉS AZ EDDIGI EGYETLEN SZERELEM. leszülettem, és gondolom így lett kitalálva. nagyon szép történet. tele a véletlenek véletlenének köbével. ezért nem véletlen. filmes forgatókönyv lehetne...

Diodara 2010.10.15. 00:23:19

M.A.: Készül(t) egy magyar mmo, igen érdekes történettel. Érdemes rápillantani. http://www.perpetuum-online.com/Features

Kang the Conqueror 2010.10.15. 00:48:08

Loveb: a szerelem, az tragédia? Vagy történt más is? Mondd már el légy oly kedves, mert ennyiből még semmit nem tudtam meg; főleg, hogy tényleg érdekelne.

spike 2010.10.15. 12:18:10

a mirrors edge-nek is érdekes története van: http://www.youtube.com/watch?v=RxwvWDz9bcc&feature=related

b_alin 2010.10.16. 15:13:54

zui az is illúzió amikor azt hiszed hogy már lemondtál mindenről, és látod ahogy közeledsz a megvilágosodás felé. Nem kell betervezni semmit, főleg azt nem hogy hogyan jutsz el oda fejben, hogy rájössz felesleges bármit is eltervezni, mert az is illúzió hogy bármit is irányíthatsz. Az a veszteség amiről beszélsz, az nem feltétlenül veszteség, ahogy az sem a tied amire azt mondod hogy birtoklod. Minden nézőpont kérdése, mindennek a létezése csak a te szemeden keresztül létezik mint valóság. Valaki megbetegszik a tudatba hogy nem elég trendi, és közben te lehetsz boldog rongyosan is. Az mindegy hogy mindkettőtök szemével nézve ugyanúgy rongyos vagy, a lényeg az hogy te ezt hogyan interpretálod. Kang, az kell az élethez, ami nélkül nincs élet... és az nem az ótó. Se nem a lenkerekes, se nem a dízelmotoros.

Kang the Conqueror 2010.10.16. 17:54:02

Óh, ezt nem hiszem el, majdnem ugyanazt akartam írni, mint te B_alin, már tegnap elhatároztam, hogy ma leírom ide. "Felesleges bármit is tervezni". Igen, pontosan ez a baj veled, meg a hozzád hasonlóakkal. Hogy mindenre azt mondjátok, hogy felesleges. Csak élj és ne csinálj semmit, mert úgyis minden felesleges. Erre akarod tanítani az embereket és ezért akarják annyian, hogy "felébredjenek": hogy minden felesleges? Illúzió az, amit ez a szánalmas, nyafogó okádék hozzáállás és beletörődés eredményez! És sok minden nélkül nincs élet. Semmi újat nem mondtál.

zui 2010.10.16. 19:04:49

„zui az is illúzió amikor azt hiszed hogy már lemondtál mindenről, és látod ahogy közeledsz a megvilágosodás felé.”- Nem tudom, mit jelent megvilágosodni, így azt sem tudom, hogyan közelíthetném meg.:) Tudom, hogy bábu vagyok, mint ahogy te is az vagy, de amíg itt vagyok, addig mégiscsak rajtam múlik egy csomó dolog, amit meg kell tennem ( vagy nem). Kang, élni és nem cselekedni, a földi világban paradoxon. A mondat helyesen: élj és cselekedj úgy, hogy a képességeid szerint a lehető legjobb legyen.

Kang the Conqueror 2010.10.16. 21:42:31

Én a képességeimen is túlmutatok ha a körülmények engedik! És minden azzá lesz, amivé teszem - ezt már mondtam is. Nem pedig holmi illúziókban fogok pancsolni megboldogult lemondások és könnyező beletörődések közepette. Mint ahogy a bábok szokták...

b_alin 2010.10.17. 15:31:16

"Csak élj és ne csinálj semmit, mert úgyis minden felesleges" - Az életet nem éli az ember, az élet az van anélküli is hogy csinálnád. Abszolút felesleges olyasmit csinálni amiért nem vagy felelős, amire nincs hatásköröd. Akarni akarhatsz bármit, de ez nem jelenti azt hogy van is értelme. Mellesleg ha nem fejből cselekedsz, a cselekvést átveszi egy magasabb intelligencia, ami okosabb nálad, akráhogy erölködsz. Ezt lehet úgy is látni hogy az élet adja magát, nincs mit megszerezni rajta, nincs mit elveszteni belőle, maximum azt hiheted hogy bármi is lehet a tied. Olyan ez mint egy álom, ha felébredsz mindegy hogy mit szereztél meg álmodban. Addig nincs baj amíg örömöd leled benne, csakhogy ami sose volt a tied, de elhitted hogy az, azt el is veszíted. Mindent elveszítessz, akárhogy is erölködsz. Nem rajtad múlik, minden eleve múlandó. A jó szörfös tudja, nem kell siratni egyetlen hullámot se, meg kell lovagolni a következőt.

zui 2010.10.17. 16:19:57

"Mindent elveszítessz, akárhogy is erölködsz."- ez így nem helyes b_alin. A tapasztalatot soha senki nem veszíti el! "Nem rajtad múlik"-ez sem igaz. Minden a gondolatainkból születik meg. A fontos az lenne, hogy ezeket a gondolatokat ne a személyes ego irányítsa. "A jó szörfös tudja, nem kell siratni egyetlen hullámot se, meg kell lovagolni a következőt."- ezt csak azután tudja, miután egy párszor már megsiratta és tanult belőle.

b_alin 2010.10.17. 19:02:24

Nekem eszembe se jutna a tapasztalataimat félteni. Belém égett sokminden, jópár dologtól legszívesebben megszabadulnék. A tapasztalataid, a benyomásaid, az emlékezeted fix, a világ folyamatosan változik. Zui, nagyon összekavarlak amikor azt mondom hogy egy tapasztalatot akkor veszítessz el, amikor a valóság kimászik alóla, szilárd alap híján magába roskad, és csalódsz benne az első adandó kritikus alkalommal? Persze abból is tapasztalat születik, konkrétan hogy nem szabad mindent túl hamar elkönyvelni mint tényt de ezeknek csak addig van jelentőségük amíg hiszel benne hogy a tapasztalataid a valóságot tükrözik, és ki lehet belőlük okoskodni bármit is a jövővel kapcsolatban. Hallottam én is hogy a gondolatnak van teremtő ereje, de még nem tapasztaltam. Persze hozzáteszik mindig hogy csak akkor működik ha nem az egód a forrása. Az egó egy alsóbbrendű gondolati világ, ott viszont bármit létre tudsz hozni, még egy mini istent is, amit életed végéig imádhatsz. Szóval ha te emberként teremtessz valamit, az gondolati objektum, de csak effektíve addig létezik amíg hiszel benne, és a figyelmeddel táplálod. Azon kívül csak abban van részed amit isten ád, elfogadhatod vagy nem, de az van. Ezen a szinten nem rajtad múlik, csak az elfogadás / nem-elfogadás része.

zui 2010.10.17. 20:56:09

„A tapasztalataid, a benyomásaid, az emlékezeted fix, a világ folyamatosan változik.” - Minden mindennel összefügg. Tehát ha a világ változik, akkor a tapasztalataim is változnak, s nekem is változnom kell. A tapasztalat állandó, de nem örökérvényű, hiszen minden pillanatban jön hozzá újabb és újabb, amelyeket tudatosan vagy sem, de folyamatosan feldolgozunk. „tapasztalataid a valóságot tükrözik” - A tapasztalataim engem tükröznek, a tieid téged, de helyesebb lenne azt mondani, hogy a tanulnivalónkat tükrözik. „Hallottam én is hogy a gondolatnak van teremtő ereje, de még nem tapasztaltam.” - A röpke gondolat erejét veszti, de ha van kitartásod, meg fogod tapasztalni. Viszont nem árt előtte alaposan felkészülni.:) Isten minden emberben benne van, már mindenkinek mindent odaadott, „csak” tudatosítani kell. Én ezt már rég elfogadtam.:)

loveb 2010.10.19. 21:49:02

Kang the Conqueror. nem szándékoztam ilyen nyíltan kimondani...mégis itt van. a tanulság az én részemre nézve ebből az egész történetből ezen inkarnációmban a legnagyobb. ami köztünk, mármint a lány meg énköztem megtörtént, és ami nem, az megtervezett volt. eldőlt egy tervezéskor. olyan nyilvánvaló ez most már. minden mögött a véletlen, mint a köd(ösítés, és figyelemelterelés) eszköze volt, hogy szemem elé fátyol kerüljön...persze, utólag az ember már nagyon okos... amikor eljutsz végül egy olyan állapotba, ami kb. 2-3 hónap hosszú, hogy a szellemed megtámadja a tested ( nagyon konkrét fájdalmakkal, és tünetekkel), és a szellemed egyezkedik, hogy maradj-e itt vagy nem, kibírod-e vagy nem, érdekes tapasztalat. a legnagyobb megrázkódtatás volt életemben felismerni azt, aki ott volt, nem becsültem meg. évekig éltünk párhuzamosan. de nem együtt. most évek óta (3. éve) élünk "együtt" ("lélekben") de nem párhuzamosan. ez egy 7 évvel ezelőtt kezdődött történet, és úgy kezdődött, hogy egy nyomdából kiloptak 2 példányt az egyik verseskötetből. és a kötetben az én verseim -is- voltak...

cath 2010.10.19. 22:28:49

versek mehetnének a fórumra.... ha már ilyen érdekes minden :)

shadow 2010.10.19. 23:28:03

kis off: a blog szerkesztőjétől kérdezném, hogy mi a véleménye Oshoról?

Vándor 2010.10.20. 13:45:28

M.A.: Azt szeretném kérdezni, hogy amit ti "tanítotok" arról, hogy miért érdemes elhagyni a földi lét születés-halál körforgását, az mennyire vág egybe a tibeti halottaskönyv tanításaival? Az is azt írja le, hogy a köztes létben fel kell ismernünk önmagunkat, és a születés vonzásának ellenálni (lényegében). Ez alapján szerinted mennyire pontos a tibeti halottaskönyv leírása? Azért kérdezem, mert a nagyapám hosszas betegség után ma hajnalban halt meg, és azon gondolkodom, hogy tehetek-e érte valamit, valamilyen módon, vagy érdemesebb inkább mindent hagyni a maga útján?

M.A. 2010.10.20. 14:36:23

Meg az off kérdések is mehetnének a fórumra, eléggé leült mostanában megint... Oshónak sok jó tanítása van, persze fenntartással kell kezelni mindent és mindenkit. Vándor: a tibeti halottaskönyv nyilván eléggé hiteles. Nagyapádért viszont sajnos nem sokat tudsz tenni szerintem. Ha megpróbálsz kapcsolatba kerülni vele, azzal csak erősítheted a földi léthez való kötődését. De végül is hamarosan nyílnak a kapuk. Ha egy kis esze van, az "armageddonig" már nem születik vissza.

Vándor 2010.10.20. 14:41:47

Köszi a választ. Most csak azt nem értem, hogy akkor a tibetiek miért olvassák fel a könyvet a halottaiknak, ezzel is "kapcsolatba lépve" velük? Ezzel a céljuk pont az, hogy segítsenek a halottnak feloldani a kötődést. Vagy náluk azért más a helyzet, mert a halott eleve ebbe a kultúrába nevelkedett, így könnyebben fogadja az ilyesmit?

Vándor 2010.10.20. 14:44:01

Másrészt a könyv 49 napban maximalizálja a köztes létben eltöltött időt, utána pedig vagy szabadulás van, vagy újjászületés. Ha ez a része is igaz, akkor nem értem, hogy hogyan teheti meg azt, hogy "nem születik újra addig"?

M.A. 2010.10.20. 14:53:47

"Vagy náluk azért más a helyzet, mert a halott eleve ebbe a kultúrába nevelkedett, így könnyebben fogadja az ilyesmit?" - nagyjából igen. "hogyan teheti meg azt, hogy nem születik újra addig?" - Úgy, hogy 4 bardó van, amiből az egyik a földi élet, a másik a köztes lét, a túlvilág pedig egy harmadik, külön bardó, ahol akármeddig időzhet valaki (az atlantiszi holt lelkek pl. már több, mint 25000 éve). A negyedik a leszületés kapuja.

Vándor 2010.10.20. 14:57:14

Értem. Viszont akkor azt jól értem, hogy szabadulás csak a köztes létből lehetséges, a túlvilági bardóból viszont előbb vagy utóbb ismét valamilyen testet kell ölteni?

M.A. 2010.10.20. 16:00:13

El lehet hagyni a túlvilágot, de nem jellemző, hogy bárkinek is sikerülne. A széthullás folyamata a köztes létben az, ahol "könnyebben" meg lehet szabadulni innen.

Vándor 2010.10.20. 16:08:05

Köszi a válaszokat.

Kang the Conqueror 2010.10.21. 02:57:49

M.A.! Szerinted - vagy tudásod szerint - léteznek "halhatatlanok" a fizikai közegben, azaz a Földön?

M.A. 2010.10.21. 18:57:01

Tudtommal léteznek.

Kang the Conqueror 2010.10.21. 20:05:12

Köszönöm a választ. Egyszer azért, ha lesz időd, ezt bővebben is kifejthetnéd; kik ők, miért azok, hogy lettek azok, vagy éppen így születtek-e, stb.

loveb 2010.10.21. 20:37:54

Drunvalo Melchizedek (jaj, lejáratta magát nálam...de mégis) szerint Thot az a személy aki több ezer éve láétezik megszakítás nélkül, túllépve és meghaladva a halált. aprópó, akkor gerincbe egy kérdés MA-nak, és Nándinak: mi a véleményetek az ő életművéről? mennyire van benne vagy éppen nincs az Elitnek?

Diodara 2010.10.21. 20:38:32

Twilight. True story, bro. :)

Kang the Conqueror 2010.10.21. 23:35:17

Thot??? Na mindegy, hagyjuk...

Vándor 2010.10.22. 10:47:24

M.A.: "Persze olvastam én már olyanokat, hogy „Isten azért teremtette az Univerzumot, hogy megismerje önmagát”. Azonban eszerint „Isten” nem mindentudó és ebből következően nem is mindenható, tehát a legkonvencionálisabb definíció szerint nem Isten. Ez igaz lehet egy helyi teremtőre, egy galaktikus ősszellemre, de magára a mindenek forrására nem." Ez a "megismerje önmagát" dolog a Beszélgetések Istennel c. könyvben (is) van, talán te is ott olvastad. Akkor tehát a könyv vagy teljes kitaláció, vagy a párbeszéd a helyi teremtővel folyik? Ha utóbbi, akkor viszont szándékosan félre akarja vezetni a teremtő a könyv olvasóit? Ugyanis volt egy olyan rész a könyvben, amikor az író megkérdi, hogy a tényleges "főnökkel" beszél-e, mire azt válaszolja a teremtő, hogy igen.

tititi 2010.10.22. 11:07:20

Már ha Isten nem csak mégis a fantázia szüleménye. Azért, hogy hiánypótlásként egy lyukat tömjön be az ismeretlenségből valaki, valakik, mert az ember utálja azt, ami képzeletén felül múlik. Mit csinál? Istent képez a hiány pótlására. Természetes emberi motiváció. Így a legegyszerűbb. Meg is van oldva. Egy időre. Csak csak azoknak, akiknek ilyen hiányuk nincs, nem kéne belevonni őket is. Pl. hogy Isten így, és Isten amúgy.

Vándor 2010.10.22. 11:25:36

tititi: Erről itt nem fog vita indulni, mert ezen a gondolatkörön szerintem itt már mindenki túl van. Egyrészt valószínűleg nem ugyanazt értjük Isten alatt, mint te (ez már alapból elég sok félreértést szül), másrészt pedig szerintem senki nem akart téged semmibe se belevonni. A blog nem térítő célzattal jött létre, sőt... információkat közöl, aminek az ember utánajárhat, átgondolhatja őket, és ha tud velük kezdeni valamit, akkor tud, ha pedig nem, akkor nem. Ha teljesebb képet akarsz kapni, akkor olvasd végig a blogot, és járj utána dolgoknak (nem 2 nap...).

ZUI 2010.10.22. 12:06:50

"Már ha Isten nem csak mégis a fantázia szüleménye." ÉS A FANTÁZIA MINEK A SZÜLEMÉNYE?

M.A. 2010.10.22. 14:23:23

Ne provokáljuk a trollt. Láthatóan egy programozott válasszal állunk szemben. (Ugye mind hallottuk pár ezerszer?) Vándor: - Te vagy Isten? - Igen. - Az, a leggórébb? - Ja. - Mindenható vagy? - Kajakra. - Akkor tudnál olyan forróra mikrózni egy zacskó pattogatott kukoricát, hogy te magad se bírd megenni? - Ööö...

M.A. 2010.10.22. 14:28:52

Ki az a Thot? Én csak Tóth-ról tudok... A Melchizedekről meg főleg nem tudom, kicsoda, az ezó irodalmat egyáltalán nem ismerem. Mindenesetre a halhatatlanság az én szótáramban egy misztikus privilégium, ami azt jelenti, hogy se baleset, se betegség, se gyilkosság, se öngyilkosság nem tud végezni valakinek az életével, vagy egészségileg úgy megkárosítani, hogy a küldetését ne tudja végrehajtani. Ettől nem fog több ezer évet élni, csak tipikusan 90-130 év, az garantálva van neki. (Általában elég hosszú életűek.) Ezt nem úgy kell elképzelni, mint a Hegylakóban, hogy lelövöd és meggyógyul 3 perc alatt, hanem valami "véletlen" mindig meg fogja akadályozni, hogy megtedd.

Kang the Conqueror 2010.10.22. 15:32:51

Tehát a sejtregenerálódás kizárólag ilyen lassú lehet, egy ember testét figyelembe véve? És mi lehet az öregedésért felelős génnel? Egyébként én nem elképzelni akarom, hanem megérteni.

Kang the Conqueror 2010.10.22. 15:33:53

...persze nem a Hegylakót, hanem a kérdéskörben általam felvetett dolgokat.

elbunda 2010.10.22. 18:09:33

Hm..erről jut eszembe egy kérdés amit rég fel akartam tenni: A halál a magasabb rendszerekben is létező, alapvető dolog? Tehát örök élet olyan értelemben hogy a test romolhatatlansága (ebből következik ,hogy ugye ugyanaz az egó működik az idők végezetéig) nem létezik / létezhet ? Akkor mit értett Kirsztus az alatt ,hogy örök élet beszédei vannak nála (örök élet vize stb)?

Richie 2010.10.22. 19:40:59

Jó kérdés. Sőt, szerinted elfogadható, amit Jézus magáról állít,miszerint: "Én vagyok az Út, az Igazság és az Élet, senki sem mehet az Atyához, csakis én általam."

tititi 2010.10.22. 19:52:45

nincs itt vitáról szó. Inkább arról, hogy folyamatosság van. Azon belül szakaszok, amiket most itt lehetőségetek van elemezgetni, de ... csak a következő lépcsőfokban van megtudni a választ. (nem tévesztendő azzal, hogy ha meghalunk, akkor szúnyogként feltámadunk!) Tehát, ahhoz itt meg kell szűnni. Addig élvezni kell ami még hátra van. Okos dolog, ha ezt teszitek. De lehet szomorúan is tenni. Választás kérdése.

Vándor 2010.10.22. 20:03:16

tititi: És miből gondolod, hogy nem élvezzük? "Tehát, ahhoz itt meg kell szűnni."

tititi 2010.10.22. 20:05:13

nem montam, hogy nem élvezitek

Vándor 2010.10.22. 20:08:43

HOpp, valamiért nem ment át a kommentem vége. Tehát: "Tehát, ahhoz itt meg kell szűnni." Ez egyszerűen nem igaz. Legalább is olyan embereknek biztosan nem, akik már a mostani életükben is több szinten tudatosak.

tititi 2010.10.22. 20:14:36

élvezettel olvaslak, lépcsőfok van, több szint neked ugyan az?

Alienexperiment 2010.10.22. 20:53:10

Arra még mindig nincs korrekt válasz, hogy miért csökkent le 700-900 évről 60-80 évre a várható élettartam, kb. 2ezer évvel ezelőtt? Régi könyvekben (pl. biblia) le van írva, hogyan csökkent le drasztikusan , pár 100 év alatt 800évről 360-ra , majd 130-ra, később 80-ra, vagy még kevesebbre: (az özönvíz után történt valami, de nem biztos, hogy az özönvíz miatt, lehet véletlen egybeesés, sugárzás, genetikai degeneráció?) http://www.angelfire.com/mi/dinosaurs/images/bible/lifespans.jpg Alienexperiment

emjé 2010.10.22. 21:09:30

A nyugdíj-folyósító intézetek keze lehet a dologban. Ilyen futamidővel - 7-800 év - képtelenség nyereségesen gazdálkodni. (Lásd: Franciaország, 2010 októbere...:-)

Richie 2010.10.23. 10:40:27

Alien: Valahol azt olvastam, elképzelhető, hogy az özönvíz után, ha megfelelően alacsony létszámú volt az emberi populáció, akkor felléphetett beltenyészet. És mire elegen lettek megint, hogy túl közeli hozzátartozók ne kereszteződhessenek, addigra a geneteikai romlás miatt sajnos lecsökkenhetett az életkor.

b_alin 2010.10.23. 13:32:31

tititi: Az isten, és az istenkép két külön kategória. Ha ismerni akarod az istent, megteremtheted azzal hogy nevet adsz neki, vagy lerajzolod képzeletben, viszont ez az isten csak egy kép lesz. Ez nem Az. Aki a képet imádja, félre van vezetve. Az alapvetéseid eleve rosszak, nincs olyan hogy élet "után" vagy "elött", eleve nincs kezdete vagy vége, csak úgy van. Ha van lépcsőfok, az koncepcionális. Az elmédnek kellenek lépcsőfokok, mert abból indul ki hogy el kell jutni valahova, és hogy eleve nincs ott. Arra nem gondol senki hogy ott van, csak nincs tudatában, ezért kell pár lépcsőfok. Először hiszed, másodszor látod, harmadszor azzá válsz amit keresel, de ez csak olyan valós, mint amikor azt álmodod hogy egy sivatagban vagy, haza kell érned, és le kell feküdnöd az ágyadba mielőtt felébredhetsz, különben leesik a hóember feje vagy mittudomén.

Alienexperiment 2010.10.23. 14:48:35

Richie, igen erre gondoltam én is, de akkor nagyritkán ma is lenne egy-egy 500-600 évet megérő ember, viszont úgy tudjuk, ilyen ma nincs, akkor viszont valami más lesz ez. (recesszív gének, ha egyszer megvolt, akkor az ott van, kiirtani nem lehet, max. nem aktív, csak véletlenszerűen jön elő, de előjön, igaz ez a C-vitamin termelő belső elválasztású mirígyre is, annak is ott a maradványa az emberben) Én próbálom eröltetni, hogy a 2012 blog próbáljon utánajárni, nekik vannak okkult kapcsolataik, de sajnos nem a konkrét helyi (földi) kérdésekre keresik a válaszokat, hanem a lila ködszurkálás megy. Alienexperiment

Kang the Conqueror 2010.10.23. 16:19:12

Nem tudom, hogy alapesetben, ha egyszer az evolúció arról szólna - az ember esetében - hogy fejlődjön és hogy mindenféle nyúlványt és fölösleges dolgot elhagyjon a fejlődés során, akkor miért sorvadnak el éppen azok a mirigyek, vagy gének a szervezetben, az agyban, stb. amelyek hasznosak lennének. Az evolúciónak nem a romlásról kellene szólnia, hanem ellenkezőleg. Egy Fantastic Four - senki nem röhög! - comicsban olvastam, hogy amikor az ismert - vagy nem ismert, mindegy - csapat kozmikus sugárzást kapott az űrben, akkor ez a sugárzás aktiválta az "addig alvó génjeiket", aminek hatására mutáción mentek át és hopp, ugye így lett a F4. Nyilván senki nem fog élő fáklyává vagy kőemberré változni, mivel erősen kétlem, hogy ilyen génjeink lennének, nem is erről van szó, de azért elég érdekes az üzenete. Már, ha van neki.

Alienexperiment 2010.10.23. 20:16:44

Kang, nemcsak az F4 szól erről, hanem a Skyrunners is, http://pirateisland.ws/thread-egenjarok-skyrunners-2009-dvdrip-xvid-hun ahol egy 14éves gyerek botlik bele az idegenekbe, és rájön, hogy mi a helyzet, azt is elárulják neki, hogy nem véletlen, hogy még soha nem küldtek fel tizenévest az űrbe, ugyanis az ő génállományuk még képes lenne befogadni azt, amit ott kapnának, de ezt itt nem akarják a tudjukkik. Az én ötltem az volt, hogy egy születést kellene összehozni a karanténzónán kívül (ez valahol a 300-500km-es magasság után van) és akkor lesz egy felsőbbrendű tudatú(tudású) emberünk, mert állítólag aki ott születik, az az összes eddigi tudásával együtt születik meg, de úgy, hogy tudatában is van ennek, és használni is tudja. Ismét jól jönne a 2012 blog okkult kapcsolata, hogy ez igaz, vagy nem? Nemsokára elérhető lesz a civileknek is a 300km-es magasság (spaceship one) és akkor már csak idő kérdése, hogy ezt valaki kipróbálja. Alienexperiment

tititi 2010.10.23. 20:22:52

"Arra még mindig nincs korrekt válasz, hogy miért csökkent le 700-900 évről 60-80 évre a várható élettartam, kb. 2ezer évvel ezelőtt? " Alienexperiment más időszámítást használtak

Kang the Conqueror 2010.10.23. 22:25:58

Más időszámítást? Aha. Tehát azt mondod, hogy körülbelül 1 hónap felelt meg akkor egy évnek... hümm, hümm... mert ha igen és 12 hónapot megszorzok most 70-80 évvel, akkor kérlek szépen az akkori "időszámításodnak" megfelelően kijön a 8-900 év és átlagban 2,5 naponta váltottak hónapokat egy "évben". Vagy akkor mire érted, hogy "más időszámítás"? Hogy kell azt használni? Hogy használták akkor? Hm?? Vagy szökőévben számoltak? Julián, Kínai, Héber naptárat használtak?

Alienexperiment 2010.10.23. 22:42:11

titititi, ez hülyeség, millió leírás van arra, hogy mikor ettek, ittak, hányszor ellett a birka/kecske, stb.. Ezek mind stimmelnek (időtartamokban), csak pont az nem, hogy mennyi ideig éltek. A 12-vel osztás azért is hülyeség, mert akkor a leírások szerint egy 5-6évesnek lett volna gyereke. Ez így nem vág egybe, tehát meg az a magyarázat sem, hogy osszuk el 12-vel, meg holdhónapok, stb... Már mindenhogyan mindenki kiszámolta, de csak az jön ki, hogy hazudtak (de csak ebben, mert a birkák akkor sem tudtak pl. repülni) vagy tényleg hosszabb ideig éltek akkor az emberek, de akkor az volt az általános, tehát nem azt emelték ki, hanem amikor ELKEZDETT csökkenni az élettartam. (amúgy a sumér ékírásos táblák szerint is más volt akkor még a várható élettartam, pedig a sumérok elég precízen lejegyeztek mindent, nekik már akkor volt könyvelésük is pl.) Alienexperiment

kek 2010.10.24. 01:24:11

no, azért a bibliát én nem tekinteném ilyen tekintetben hiteles forrásnak.

Kang the Conqueror 2010.10.24. 02:38:27

Nem hiteles forrás; hülyeség; okoskodás. De ha ennyire tudjátok, akkor rajta, lehet ajánlani hiteles forrást és megmondani, miért hülyeség alapból. Mi az, hogy "alapból" egyáltalán? Ez mit jelent? Hogy az alap az, hogy 110 év max. az elérhető életkor minden időben? S miből tűnt volna föl? Hogy a Biblia mese habbal "alapból"?

banana 2010.10.24. 20:17:26

http://kataklizma.info/2010/08/12/jelentes-a-foldonkivuli-fajok-tevekenysegerol-es-indittatasairol vélemény erről?

kek 2010.10.24. 20:32:02

mert ki mondja hogy pár ezer éve 800 évig éltek? a biblia? vagy van még ilyen írásos forrás amiben erről szó esik?

Kang the Conqueror 2010.10.24. 22:39:36

Mert ki mondja, hogy nem éltek addig? Neked van hiteles forrásod? Megadnád?

cath 2010.10.24. 23:18:03

Rég olvastam bibliát, de ott se mindenki élt 800 évet, csak páran, pl Matuzsálem, meg aztán neki a vonala. UFÓs link aranyos -de megnyugodtam :))) a származásomat illetően.

M.A. 2010.10.25. 09:24:14

Flamewar törölve. Kang kitiltva.

tititi 2010.10.25. 09:29:27

Meg is fordthatjuk a kérdést............... .......... lehetséges e egy embernek pl. 800 évig élni, bármikor a Földön és bárhol? igen/nem ?

M.A. 2010.10.25. 09:46:36

banana: Ezt a cikket nem lesz időm szerda előtt elolvasni.

banana 2010.10.25. 10:03:33

M.A. : Ha nincs időd ne foglalkozz vele, csak gondoltam esetleg ismered a cikket már vagy a benne említett embereket. :) Életkoros témához: Ha jól tudom a sumer agyagtáblákon említett Nephilimek (Nibiru bolygóról származó "istenek", akiket a biblia Nefilimnek nevez és óriások voltak) 360.000 földi évig éltek nagyjából, aztán ők párosodtak a földi emberekkel(a Bibliában is benne van: És láták az Istennek fiai az emberek leányait, hogy szépek azok és vevének magoknak feleségeket mindazok közül, kiket megkedveltek vala ...), így lehet magyarázat arra hogy miért éltek akkoriban sokkal tovább.Persze ez lehet fikció és kitaláció is meg minden más, azért az agyagtáblákon leírtak azért elgondolkodtatók(pl hogy az embereket a nephilimek aranybányászatra használták több százezer éve, és az említett helyeken valóban találtak több száz ezer éves aranybányákat).

banana 2010.10.25. 10:08:03

Thot-ot kédezte valaki még jóval feljebb, ha jól tudom ő valami atlantiszi tudós-mágus-király volt, aki rájött arra hogy hogyan lehet tudatos ugyan abban a testben nagyon hosszú ideig halál nélkül, az egyiptomi mitológiában ő tanította meg az írást az embereknek, a görögöknél pedig ő volt Hermész.Azonban ha jól emlékszem azt olvastam, hogy pár évtizede valami magasabb létezési formát öltött, és elhagyta a Földet.

tititi 2010.10.25. 10:31:57

Feltehetek egy kérdést? Honnan (kitől) származnak az emberek a Földön? Ádám és Évától?

M.A. 2010.10.25. 10:33:22

Olvasd végig a blogot.

idegen 2010.10.28. 12:10:37

lehet, hogy kérdezték már, de mi van akkor, ha a médiumaitokat félrevezetik és olyan infókat ültetnek beléjük, amiket éppen az "irányítók" akarnak hogy higgyünk?

tititi 2010.10.28. 12:20:18

Senki nem írta le.

idegen 2010.10.28. 12:26:04

néhány blográdiót végighallgattam és őszintén megmondom; meglehetősen felületes és semmitmondó beszélgetések zajlanak, amik akár egy jobb közönségű kocsmában is elhangozhattak volna - legalábbis a blogon fennlévő írásokhoz képest. a kérdésem az, hogy van-e olyan "adás" ahol konkrétan az atlantisziakkal, a föld keletkezésével, a reinkarnációval, szellemvilággal foglalkoztok, legalább olyan szintű komolysággal és részletességgel, mint a blogon.

M.A. 2010.10.28. 14:27:39

A rádió a jellegéből adódóan nem tud olyan lenni, mint a blog; hétköznapi dolgokról szól, a mi szemünkkel. Bizonyos szempontból egy mankó ahhoz, hogy a blogon olvasható "elvont" dolgokat hogyan lehet a mindennapi valóság átértelmezésére felhasználni. Legalábbis ez volt az eredeti koncepciója. Melyik adásokat hallottad? (A 4. volt erősen spirituális témájú.)

idegen 2010.10.28. 20:52:42

már nem emlékszem. az utolsó kettőt biztos. remélem a 4.-et még nem, mert azt most letöltöm.

idegen 2010.10.29. 12:55:29

igen, ennek az adásnak a második fele már erről szól. de azt meg kell hogy mondjam, nekem úgy tűnik, hogy ez a nándi gyerek sok esetben improvizál, azaz ott helyben találja ki a válaszokat. nem túl hiteles. ami a világképet illeti - amit itt a blogon felvázoltatok, úgy érzem van valami valóságos alapja. maga a csupasz váz ismerős, csak azt nem tudom honnan. nem tudom, hogy a benne rejlő struktúrális igazság a tényeken alapul, vagy az emberi elme egy mélyebb aspektusának visszatükrözése. ami a tölteléket - atlantiszt meg a többieket - illeti, erős a gyanúm, hogy egyszerűen csak felépítettetek egy fantasy világot, jónéhány a köztudatban már elfogadott spirituális és összeesküvés elmélet dogma segítségével. (már jó pár hónapja olvasom a blogot, de még mindig az az érzésem, hogy egyszer csak bejelenti valaki, hogy: már nincs többé hasznunk ebből az egészből, úgyhogy befejezzük, de azért jót röhögtünk rajtatok hülyék, hogy beszoptátok ezt a sok baromságot.) szóval nagyon érdekes, de hát pl. a gyűrűk ura is az.

M.A. 2010.10.29. 13:27:42

Nándi nem ott helyben találja ki, amit mond, nagyjából én is szoktam tudni ugyanazokat a dolgokat. "már nincs többé hasznunk ebből az egészből, úgyhogy befejezzük, de azért jót röhögtünk rajtatok hülyék" - eddig sem volt semmilyen hasznunk az egészből, és ha belegondolsz, hány ezer órát tettünk bele a blog írásával, a rádiózással, az előadásokkal, a könyv megírásával, az 1997 óta tartó kutatómunkával (bár Nándi már előtte is "ufókutatással" foglalkozott), akkor szerintem egyértelmű, hogy viccnek vagy akár hobbinak kicsit nehéz felfogni. Szóval vagy igaz és megalapozott, amit mondunk, vagy elmebetegek vagyunk. Vagy van harmadik lehetőség?

cath 2010.10.29. 14:07:25

Van. PL. Ti vagytok azzz irányítók emberei, és félrevezetitek a tévé által kihagyott pár százalékot, csak másmilyen agymosással. :) Rádiót nem sokat volt alkalmam hallgatni, mert az a pár adás amire rászántam magam, mind nándis volt és attól a hideg ráz. De tényleg ésszerűbb lett volna akár kötöttebb keretek között, fix témapontokon keresztülmenni, pár irányított, és aztán mondjuk max 5-6 spontán kérdés mentén. Komolyabban, és összességéen rövidebben. Vagyis a kevesebb (max 30-40 perces), de tartalmas és informatívabb adások talán jobb hatást értek volna el hallgatottságban. Pl. ilyen mennyiségben ajánlani se lehet, mert meglátja akinek küldöm a linket, hogy másfél óra és már állítja is le a gombot.

idegen 2010.10.29. 14:53:15

most még lehet, hogy nincs hasznotok, de ha ezek az eszmefuttatások elterjednének széles körben, akkor lehetne könyveket kiadni, előadásokat tartani, stb. és aki az emberek képzeletét, hitét bírja, az sok mindent megtehet. nem vádaskodok, csak kérdezted mi hasznotok lenne. nem tudom mit csináltatok '97-ben. ami a lényeg, hogy valami olyasmit kéne letenni az asztalra, ami személyes tapasztalatot ad a "közönségnek", ami alapján igazolható lenne az amit leírtatok. "Nándi nem ott helyben találja ki, amit mond, nagyjából én is szoktam tudni ugyanazokat a dolgokat." ja. az a poén, hogy én is. ami a 4. adásban elhangzott kérdéseket illeti, simán válaszolni tudtam volna rájuk. sokszor még hihetőbben is és nem lett volna ellentmondásban a blogon leírtakkal, sőt. ez azért egy kicsit gyanús. egyszerűen ki lehet következtetni a logikus válaszokat. ehhez képest az a gügyögés, ami a 4. adás 51. percétől elhangzik, igencsak úgy hallatszik, mintha nándi éppen most találná ki az egészet.

banana 2010.10.29. 16:35:00

"ami a lényeg, hogy valami olyasmit kéne letenni az asztalra, ami személyes tapasztalatot ad a "közönségnek", ami alapján igazolható lenne az amit leírtatok." ugyan ezt elmondhatod az összes egyháznak is :D

idegen 2010.10.29. 18:31:33

el is mondanám, ha érdekelne bármelyik is.

emjé 2010.10.29. 20:36:50

idegen, ne fanyalogj. Ez nem a szolgáltatóipar valamelyik szegmense. Ne itt keresd azt az asztalt, amire fogadra való dolgot terítettek .

idegen 2010.10.29. 22:01:49

félreértetted. mégis, szerinted mi az amit én keresek?

szakál 2010.10.29. 22:14:35

"ami a lényeg, hogy valami olyasmit kéne letenni az asztalra, ami személyes tapasztalatot ad a "közönségnek", ami alapján igazolható lenne az amit leírtatok." Személyes tapasztalatot nem lehet adni. Személyes tapasztalatot tapasztalni lehet. Arra pedig van egy rakás módszer. A nagyon macerástól, elmész burmába meditálni néhány évig, a tök gyökérig. Pekapsz valami pszihedelikus szart, felnyomsz valami psziho zenét, és repülsz. És e között sok minden más, vérmérséklet és elszántság szerint. Aztán az amit tapasztaltál menyire fogadod el valóságnak (tapasztalatnak), megint a te dolgod. De ha nem csinálsz semmit, akkor még a sült galamb se tud a szádba repülni. Legalább a szádat nyisd ki :)

idegen 2010.10.30. 12:08:22

nos, kedves szakál. úgy értettem a személyes tapasztalatot, hogy esetleg megtanítanak nekünk egy módszert, amivel azt el lehet érni. ez talán azért nem világos, mert egy másik eszmecserét is folytattam m.a.-val a 14. rádióadás 'kapcsán', ott van az elképzelésem másik fele. úgy kicsit érthetőbb.

Vándor 2010.10.30. 12:31:36

idegen: Személyes tapasztalat kapcsán régebben volt itt hirdetve regresszió, amit bárki kipróbálhat. Ha minden igaz, Nándi vállal ilyesmit, nála érdeklődj. A másik lehetőség a meditációs gyakorlatok végzése, ez nyilván hosszabb folyamat. Persze a blogon leírtakat egyik sem fogja neked bizonyítani, ezek a dolgok legfeljebb a spiritualitás létezésére adnak neked szubjektív bizonyítékot.

Laxius 2010.10.30. 17:12:24

sajnos a fórumon nem kaptam választ, ezért itt is felteszem a kérdésem hátha itt többen látják: Szimbólumokkal kapcsolatos kérdésem lenne. Ugye mostanában rengeteg barom tetoválgat magára fordított pentagrammokat meg hasonlókat mert azt hiszik hogy ettől most majd nagyon nagy sátánok lesznek, van ennek valamilyen élettani vagy bármilyen hatása? "jó" szimbólumokkal kapcsolatban is ez lenne a kérdésem, van értelme az embereknek mondjuk 'ankh'-okat meg pentagrammokat magukra tetoválni?

emjé 2010.10.30. 19:42:16

Amennyiben a jelgyógyászatból indulunk ki, bizonyos szimbólumoknak megfelelően alkalmazva van gyógyító, és káros energiákat eltérítő hatása. Az a 'rengeteg barom' pedig, aki mindenféle fordított biszbaszt tetováltat magára nem lesz nagyon nagy sátán. Viszont halvány fingja sem lesz a nyomorultnak, hogy miért történik vele az a rengeteg apró-cseprő, olykor aggodalomra okot adó malőr. Szóval épeszű ember háborúban nem ragaszt a hátára lőlapot...:-)

M.A. 2010.10.31. 10:32:08

Ez a kérdés mondjuk mehetett volna a szimbólumos bejegyzés alá. Nyilván van hatása, elsősorban szellemileg, másodsorban energetikailag. "Jó" szimbólumokkal is az a baj, hogy egy adott energiát képviselnek, és azt az energiát tudni kell "befogni", hasznosítani, mederbe terelni, mert az energia önmagában mindig pusztító. Az Ankh keresztet nem nevezném egyébként "jó" szimbólumnak, nem véletlenül az Irányítók használják előszeretettel.

emjé 2010.10.31. 11:33:56

'mert az energia önmagában mindig pusztító' Azért erre aludnék egyet...:-)

M.A. 2010.10.31. 11:41:15

Termodinamika 2. törvénye.

Laxius 2010.10.31. 13:42:46

azért raktam ide a kérdést mert nem tudtam hogy ahhoz a régi bejegyzéshez válaszolni fog-e valaki, mindenesetre köszi a válaszokat.

emjé 2010.10.31. 13:51:35

Mivel az energia univerzális holmi: a világot összetartó erő, ami éppen olyan szorgalommal kergeti az elektront az atommag körül - és még aprózhatnánk lefelé - mint ahogy a bolygókat a napjuk körül - Itt meg bővíthetnénk felfelé - a magam részéről mellőzöm a 3D-s szabványokat. Az energiának nincs előjele: ugyanazzal a kalóriával fojthatsz vízbe, és menthetsz fuldoklót.

banana 2010.10.31. 20:59:18

2012 egyébként írhatnál egy bejegyzést a mágiáról mint fogalomról, hogy valójában mit is érthetünk ez alatt, meg ilyesmik.ha jól értelmeztem eddig a mágia nagyjából a tudatos gondolkodással és "teremtéssel" azonos(vonzás törvénye-akár hiszitek akár nem, nekem bevált).ki nevezhető mágusnak, és milyen mágikus képességek léteznek?

idegen 2010.11.03. 21:58:18

ha mindaz valóság, ami fent van a blogon, akkor azt lehet "látni". szóval ha azt megtanulnánk, láthatnánk, hogy valóság-e mindez. erre gondoltam. mert ezt mind valóságként kezelni közönséges vakhit. azt meg nem csinálom, ha nem muszáj. ennyi.

emjé 2010.11.03. 22:38:26

idegen, itt maximum Szerkesztő Úr az, aki valóságként kezeli azt, "ami fent van a blogon".Ha olykor más is, az meg nem sűrűn jön le a kommentekben. Ne tessél minket az ügyben baszogatni, hogy néhanap bennünket is itt esz a rosseb, és mert nekünk is van véleményünk. Nem értem, hogy e szerény látogatottságú oldal helyett miért nem a pl. a higgyüli honlapján teszel fel érdekes kérdéseket?

M.A. 2010.11.04. 17:03:17

rebellis: Ha megadtad volna az e-mail címedet, ahogy a házirend azt előírja, akkor megírtam volna, hogy miért törlöm a hozzászólásodat. Van igazság abban, amit írsz, de csak részleges. Javaslom, olvasd végig a blogot, különösen ajánlom Az Irányítók nem léteznek című bejegyzést.

bukovinai 2010.11.15. 14:02:19

Üdv! szerintem van egy-két logikai bukfenc az érvelésben. azt mondod, nincs cél, de van sors. ez szerintem ellentmond egymásnak. vagy nem azt érted sors alatt mint én. cél nélkül nincs értelme sorsról beszélni. A másik logikai probléma, hogy azt mondod a teremtés nem céllal történt (A cél nélküliség az vagy a buddhizmusból jön vagy hinduizmusból?) Hogy létrejöjjön valami ahhoz előbb meg kell tervezni. amikor megtervezed akkor elhatározod, hogy mi céllal hozod majd létre azt a valamit. Logikailag hogy magyarázod, hogy nem egy adott céllal jött létre a valami a semmiből ? Minek ? véletlenül ? Vagy hogy ? Egyszercsak lett, mert hátha majd az jó lesz ? Miért lett ? Céltalanul - szerintem - nem történik semmi sem, mint ahogy minden történésnek van következménye. Valami ami követi a dolgot. A Teremtő (akit nem teremtett senki és örökké való) céllal teremtette a valamit a semmiből. Az örökkévalónak volt valami célja. hogy mi arról mindenkinek más a véleménye :-) Ha nem lett volna szükség arra, hogy legyen a valami akkor nem lenne - szerintem. Azt mondod, hogy Isten mindenható és nincs szüksége semmire. Biztos ez ??? Lehet, hogy csak szeretetre van szüksége ? :-) Önmagát is szeretheti, de a szeretet tipikusan olyan dolog amihez kettő kell. Hát lehet, hogy ezért ? fogalmam sincs! Csak okoskodom :-)

marioatreides 2010.11.15. 14:21:43

Imperatív logikát akarsz használni egy olyan helyzetben, amikor az nyilvánvalóan nem lehetséges. A teljes létezést is és még Istent is egy rendszer egy funkcionális elemeként próbálod értelmezni. Innen erednek a problémák.

bukovinai 2010.11.15. 15:01:42

Aha. Ha van jobb magyarázatod vezesd elő, szívesen meghallgatom. Hogy miért szeretem a hazámat, hogy miért szeretem a nemzetemet, hogy miért szeretem a családomat és nem utolsó sorban miért szeretem Istent. És, hogy ez miért jó nekem ? Miért van a szeretet ? Vagy nincs ? (rá szükség?) Az ÖNFeláldozó szeretet vakít minden magyar népmesében. Mindegyik főhős ez által jut el céljához. Szerintem a szeretet kulcsfontosságú dolog Isten mibenlétének megértésében. Persze lehet, hogy tévedek. :-) Szóval hallgatnám, hogy mi a vélemény(etek)...

marioatreides 2010.11.15. 15:24:32

Szerintem ezeket már megírtam ebben a bejegyzésben meg az élet értelméről szólóban.

bukovinai 2010.11.15. 17:26:05

Rendben. Megnézem miket írtál.

bukovinai 2010.11.15. 18:03:45

Nem találom, hogy hol van az élet értelméről szó... de mindegy is. Mert szerintem (ez nem a tuti igazság, csak én most így látom) azért kellett a nagy semmiből a valamit létrehozni, hogy a szeretetet ki lehessen fejezni (egyébként az ÖSSZES próféta a szeretetről papolt reggeltől estig) A valami a dualitás a kettősség azért jöt tlétre, hogy a szeretetet ki lehessen fejezni. ha minden egy vagy nincs semmi akkor szeretet energia sincs. Az energia ami jön valahonnan és táplálja az egész univerumot az is lehet a szeretet energiája. (A teremtő szeretetének energiája) csak így tud kifejeződni vagyis megjelenni, ha van valami. Ha nincs semmi, akkor szeretet sincs.(energia sincs) Vagyis leegyszerűsítve a teremtés célja a szeretet megnyilvánulása. (Ettől jobb elméletet még nem hallottam, de ha van szívesen meghallgatom) Egyébként a blogon elhangzó dolgok 98%-val egyetértek. az a pici 2% pont az ilyen kérdések. Nem vitázni akarok - félre ne érts - csak kíváncsi vagyok, hogy te miért gondolod épp azt amit. A növények és állatok nem szeretnek. CSAK az ember képes a szeretet érzésének kifejezésére. Ennek az energiának a létrehozására. Különben minek kéne ide ember ? Az állatok meg a növények jól ellennének egymással az idők végezetéig. A szeretet kifejezéséhez azonban nem elég állatokat teremteni. Szabad akarattal és intelligenciával rendelkező érző teremtmények kellenek. Ahol értelmet nyer az "önfeláldozás" fogalma. A sötét erők legnagyobb ellensége a szeretet. azzal semmit nem tudnak kezdeni.

anevem 2012.05.31. 23:41:22

Olyan sok az ellentmondás a Krisnások körül.. Írnál légyszives erről valamit? Nekem nagyon szimpatikus folyamat/eszköz. Egy ideje hatha-yogát gyakorlok és ma voltam egy Buddhista központban közös meditáción, ami szintén tetszik és tudom, hogy a buddhizmus célravezető is.(te is kiemelted egy kommentben, hogy jelentősen megkönnyítheti a földről való szabadulást) De.. Valamiért nem akarom kihagyni Istent a dologból, még akkor sem, ha tudom, hogy ahogy most 'elképzelem' az egy hamis kép a fejemben, fel sem tudom őt fogni, "sötét tudás".. Ez lehet, hogy furcsán hangzik, de hálátlanságnak érzem a teremtővel(az igazival) szemben. Az ISKCON viszont Prabhupáda halála óta szétesőben van, főleg ami a vezetést illeti.. A magyarországi vezető lelkészről is elég sok mindent lehet olvasni, és én sem vennék rá mérget, hogy méltó rá hogy Prabhupádát képviselje... Talán nem érzelmi alapon kéne közelíteni és maradni a buddhizmusnál? Tudnál valamit tanácsolni a hozzám hasonló útkeresőknek? Légyszi ne adj olyan kitérő választ, hogy 'ezt mindenkinek magának kell eldöntenie' vagy ilyesmi. A véleményedre vagyok kiváncsi.

M.A. 2012.06.01. 14:36:14

Kitérő válasz vagy sem, szerintem tanulmányozz minden vallást, de ne higgy, csak abban, amiben muszáj hinned. "Hear all, trust nothing.” (Rules of Acquisition, #190.)

Inlakesh 2012.06.01. 18:41:52

Szerintem a hittel semmi baj, csupán ne tudásként könyveld el, hanem ténylegesen mint nem bizonyított dolgot kezeld. Pl.: Nem mindegy, hogy hiszel Isten létezésében, vagy kinyilvánítod, hogy Isten márpedig létezik.

anevem 2012.06.01. 23:11:49

Nagyjából ezt teszem, már régóta, de, ha nem követsz semmilyen utat, csak tanulmányozod őket a fejed akkora lesz, mint egy dinnye a szived meg akkora, mint egy dió. :D Viccet félretéve arra szerettem volna, hogy reflektálj, hogy Krisnásnak lenni mennyire 'éri meg' intézményesített formában? Vagy elvihet rossz irányba/bezár egy dobozba? (Esetleg csak figyelmen kívül kell hagyni ezt a buta emberi késztetést, hogy tartozni akarok valahova..!?)

19682willem 2012.06.02. 00:06:15

én úgy gondolom, hogy majdnem minden ilyen intézményesített dolog, legyen az szinte akármi, csak a meglovagolásra való.. eleinte jó.. aztán elgörbül az orra, vagy mi.. :DD a tökéletesen(amiben ugye sohasem lehetsz biztos) logikus dolgokat kell keresni (tehát marad az állandó tanulás) ezen felül meg szerintem már az is bőven elég ha van az embernek egy kutyája. De ha nektek nem és csak én vagyok ilyen antiszociális, akkor azt tudom ajánlani, hogy vegyél egy tyukot is. viccet félretéve; keress egy olyan embert aki még ha más utat is jár, de képes felfogni azt, hogy egymás érdekében bármire is derül fény(a világról és egymásról) egymás mellett kell maradni, mert ketten(de megint mondom, ehhez szükséges az hogy mind a két félnek tudatosan célja legyen, hogy minden kérdésben dűlőre jussatok és továbbhaladjatok együtt) könnyebb minden.. egész életemben utáltam az elfogultságot más ember iránt, de ez itt más. én valahogy ezt vélem most helyesnek. nagyobb csoportban a mai világban szerintem olyan nehéz gondolkodni mint tehén hátáról nádasban wifit keresni. (nem, nem Niki, ezt még nem próbáltam..)

Inlakesh 2012.06.02. 08:11:18

Érdekes, amit írsz anevem, a saját blogomon a legutóbbi bejegyzésem pont erről szól. Javaslom olvasd el, mert szerintem pont az általam felvázolt problémával állsz szemben.

cath 2012.06.02. 10:38:26

anevem: " Krisnásnak lenni mennyire 'éri meg' intézményesített formában?" nekem semennyire. valakinek meg nagyon megéri. mellesleg szerinted mennyire "éri meg" itt élni emberiesített formában ? van akinek semennyire. van akinek meg nagyon megéri. Van aki meg "csak" éli és csinálja. Tök mindegy, hogy mennyire "éri-e meg"...

zeder 2012.06.02. 13:23:54

Érdekes adalék a témához: http://www.tradicio.org/buji/szektarianizmus.htm

spike 2012.06.02. 17:42:20

"Vagy elvihet rossz irányba/bezár egy dobozba?" Szerintem bezár egy dobozba. Bár inkább úgy fogalmaznék, hogy önmagadat zárod vele be, pusztán akár olyan okból, hogy valamit nem úgy fogsz fel ahogy kellene. Viszont ha más irányba is "nézelődsz" megtalálhatod a párhuzamokat, így biztosabb lesz, mert ha több szempontból nézed, megláthatod mögöttük a lényeget.

Vándorr 2012.06.02. 17:53:59

anevem: Egyetértek M.A.-val, tanulmányozni minden vallást érdemes, de vakon hinni egyikben sem. Véleményem szerint jelenleg nincs olyan intézményesített vallás a Földön, ami 100%ban megmutatja a helyes utat, de ha mindenképp választani kell egyet, akkor buddhizmus. Nagyon sok olyan elem van benne, ami rávezet bizonyos dolgokra, bár sok dolog csak akkor válik érthetővé, ha buddhizmuson kívüli dolgokról is tudomásod van. Szerintem nem "éri meg" egyik valláshoz sem tartozni. Ettől még lehet vallási közösségekbe járni (feltéve, ha befogadnak annak tudatában is, hogy te nem hiszel nekik vakon), de azt nem árt tudni, hogy a lényegi dolgok fölött sajnos a legtöbb hívő elsiklik, minden vallásnál. Krisnásoknál például úgy tudom, sok olyan tilalom van, amelyeknek igazából nem sok értelme van, és igazából ők maguk sem tudják, miért csinálják, de a hitük miatt betartják őket, és ezáltal egyfajta összetartozás-érzet is kialakul bennük. Ilyen például a szexuális önmegtartóztatás, vagy a szigorú vegetarianizmus. Bár utóbbinak azért van értelme, szóval az speciel nem akkora hülyeség, de azért annyira nem fekete-fehér a dolog, hogy kijelenthessünk olyasmit, hogy pl. minden húsevő egy lélektelen barbár. Egyébként a magyarországi Krisnás közösségről (pontosabban a hierarchia tetejéről) is hallottam olyat, hogy a vezetőknek nagyon nagy üzlet, és semmi több. Nem lepne meg, ha tényleg így lenne (legtöbb egyháznál ez a helyzet), de ebbe azért nem foglalok állást, mert személyes tapasztalatom nincs.

anevem 2012.06.05. 13:58:39

catch: Tudom, hogy az embereknek sokkal elemibb problémai vannak ettől, szerintem egyértelmű, hogy nem úgy értettem, ahogy te meglovagoltad ezt a kifejezést.. Ezt hivatott jelölni a két ' is. Persze megértelek, ilyen ziccert nem szoktak kihagyni.. spike: Látom a párhuzamokat, sok itt a blogon is fel van vázolva, de szükségem lenne valami keretrendszerre is, amolyan szilárd erkölcsi alapra.(Szóval nem az igazság megtalálása az elsődleges cél, az valamilyen szinten(!) úgyis adja magát, ahogy egyre éleslátóbb vagy/jó helyen kutakodsz, hanem inkább az ahogy élem az életem, egy biztos pont, lelki-gyakorlatok, valami nevelő célzatú dolog, ami fejleszt.) A yoga is sokat hozzátesz az életemhez, mégis tartozni szeretnék valahova(Krisnatudat, Buddhizmus, igazából Jézus Krisztus áll hozzám a legközelebb, de a keresztény egyház már más..), valamiért. Csak rossz, hogy bármerre nézelődöm vannak kivetnivalók,vagy valami ambivalencia stb. Vándorr: Egyetértek veled, én is azt látom, hogy sok hívő elsiklik a lényegi dolgok felett, ott van, csinálja, mégis.. Sokszor bizonyos megnyilvánulásokból lehet következtetni, hogy nem vált benne vérré, amit elvileg már tudni vél, nem egészen része az életfilozófiájának és itt egyháztól függetlenül, jellemző ez. Persze nem akarok kritizálni senkit, én sem vagyok 'guru'.. Ebben viszont nem értünk egyet: a cöllibátus egyáltalán nem értelmetlen! Egy férfinak olyan ez, mint az atomenergia. Triviális példa: sportolók, harcos törzsek, de szellemi célokra is fel tudod használni, ha megtartod. Yogában is jama szabály, előírás, és nem értelmetlen önsanyargatás céljából valamint a szerzeteseknél sem kizárólag a 'világi élettől való elfordulást' akarja kifejezni(szerintem). :) Krisnások: Én is hasonló dolgokról olvastam, és nemzetközi szinten is.. Ezért lett volna jó, ha M.A. megerősít valamiben, tud valamit mondani erről. Nem szeretnék belelátni semmi rosszat, de önszántamból sem maradok naív, akkor természetesen inkább az útkeresés.. És nem zárom be magam. :)

Vándorr 2012.06.05. 14:48:47

anevem: A cölibátus elsősorban abban a formájában értelmetlen, ahogy az mondjuk a keresztényeknek, vagy akár a krisnásoknak elő van írva. Megfelelő technikákkal és életvitellel biztosan felhasználható a szexuális energia, ahogy mondod, de mondjuk egy átlagember Kovács Jánosnak, akinek semmi köze nincs a spiritualizmushoz, és csak azért nem él nemi életet, mert "ez a szabály", erre nevelték a hittan órán/tudom is én, egészen biztos, hogy nem lesz jobb az élete a cölibátustól, sőt, talán többet árt, mint használ (frusztrált lesz stb.). Én első sorban erre gondoltam.

cath 2012.06.05. 23:48:39

"A yoga is sokat hozzátesz az életemhez, mégis tartozni szeretnék valahova(Krisnatudat, Buddhizmus, igazából Jézus Krisztus áll hozzám a legközelebb, de a keresztény egyház már más..), valamiért" -hát akkor tartozz hozzá :) - ő nem alapított egyházat :). A "megéri" vagy nemérimeg-et szerintem jól értettem, és épp a lemeztelenítése által próbáltam célozni rá, hogy ilyen formán rossz a megközelítése részedről az egésznek.

st.anger 2012.06.06. 00:33:15

hadd lovagoljak én is: már most is tartozol valahová/mind egymáshoz tartozunk. na?!...na...?! :)

gyuff 2012.06.06. 09:12:03

"Kovács Jánosnak, akinek semmi köze nincs a spiritualizmushoz" inkább így: Kovács Jánosnak akinek fogalma sincs a spirituális voltáról

19682willem 2012.06.06. 14:19:44

akkor ez nálam valami betegség? nekem semmi szükségem ilyenre, hogy tartozzak valahová.. egy kutya vagy ló jó társ volna idővel meg úgyis lenne család.. meg itt vagytok ti. más meg minek?

cath 2012.06.06. 21:43:28

willem, nyilván akinek nincs szüksége "valahová tartozni" az ahogy st-anger célzott rá, már most is tartozik valahová - mégha esetleg nem is tudatosan. azaz kielégíti az emberiséghez, a magyarsághoz, az alföldhöz, vagy a civis régióhoz, vagy a rockzenét kedvelőkhöz, vagy a matricagyűjtőkhöz, stb stb tartozás létélménye és ezt nem gondolja kevésbé értékesnek mint azt hogy ha ilyen vagy oyan hívő avagy útkereső-bandához tartozik.

meven 2012.08.23. 08:47:44

Sziasztok! Már régóta foglalkoztat egy-két kérdés, Bálint, érdekelne a véleményed vele kapcsolatban, persze másé is. A téma a "megvilágosodás" lenne. Mi a helyzet azokkal a tanításokkal, melyek az egységet hirdetik, és "megvilágosult" tanítóktól származnak? A "most" kiemelt szerepe is központi rész, lényegében a zen az alapja, nincs múlt, vagy jövő, csak a most, és arra figyelve majd intuitíve ráeszmélsz, épp mit kell tenned (Adyashanti, Eckhart Tolle, stb.). Ezek jó tanítások? Mi lényegében a megvilágosodás, szükséges-e a fejlődéshez az EGO "halála"? A New Age melyik új világ alá dolgozik? Az Irányítók-féle első, vagy a 2030-as "igazi" alá? Jól érzem, hogy az egyébként helyes tanításokat használják majd fel az Irányítók a céljaikhoz? Hát ez több lett, mint kettő, de köszönöm előre is, ha kapok valami útmutatást.

cath 2012.08.23. 13:44:55

akkor most a mások válaszolnak :) "A "most" kiemelt szerepe is központi rész, lényegében a zen az alapja, nincs múlt, vagy jövő, csak a most, és arra figyelve majd intuitíve ráeszmélsz, épp mit kell tenned (Adyashanti, Eckhart Tolle, stb.). Ezek jó tanítások?" - Ez ahogy itt leírtad, véleményem szerint egy félreértelmezett vagy félrefordított tanítás. A magyarban a "most"- szóban és jeentésében van egyfajta dinamika és sürgető erő, ami a LÉT-Élet-Élés "jelenében" nincsen benne. Azaz én úgy értelmezem, hogy ezek a tanítások inkábbis a jelen-LÉT megélésére és átélésére helyezik a hangsúlyt, amikor a "most"-ról beszélnek, és arról, hogy ez az ami VAN és nem a múlt és nem a jövő... Azaz hogy az adott lét-ÉL-ményt éld is meg, ne a múlttal vagy a jövővel b.szakodj közben. Leegyszerűsítve : amikor eszel, akkor egyél :), amikor szomjas vagy igyál. amikor egy könyvet olvasol,akkor a könyvben mélyedj el (ne a szomszéd falfúrása zavarjon stb.), amikor dolgozol, akkor munkálj valóban :), amikor pihensz, akkor tényleg pihenj. Az ego "halála" - ismét csak véleményem szerint :) túlmagyarázás. az ego amit jelent, szükséges a jelen keretek között a léthez, mivel az egyetlen eszköz amivel "elhatárolod" magad a nagy egybeolvadástól. Amint ezt nem teszed, a tested egy- a környezetébe egybeolvadó, bele-lebomló hústömeg lesz csak. Az ego védelem, persze nem kell "túlriadóztatni". Amit ma az ego halálán ért szerintem bármiféle tanítás, az csak a természetes védelem, és egyensúly megtalálása, azaz a túlpörgés lecsendesítése.

prágagyár 2012.08.24. 21:24:36

Cath túlbonyolítja, rövid válasz: 1. igen 2. igen - bár ennél kissé paradox hogy miért is tudna meghalni olyan dolog, ami sosem volt több, mint puszta illúzió? Tehát ilyen értelemben nem, nem hal meg. Viszont ébredésnél igazi "délibáb" természete felsejlik és a nagy kollektív illúziónkban helyén fogja tudni a felvilágosodott kezelni.

meven 2012.08.26. 18:47:13

Köszönöm, hogy reagáltál :), érdekes, amit mondasz. Én mostanában eléggé belemerültem ebbe a mostban levéses történetbe, s sikerült olyat átélnem, amit eddig még soha. Pedig mindig tudtam koncentrálni egyébként is, de ez valami más volt. Szerintem jó pár "hosszú pillanatra" :) sikerült átélni a "kiürült tudat ítéletmentes állapotát", jó érzés volt. Gondolom, ez az egyéb meditációknak is az egyik célja. Ezért éreztem úgy, hogy el van itt ásva valami. :) Egyébként az miért lehet szerintetek, hogy egyáltalán alkalmunk van tapasztalás szintjén pl. ilyesmire? Nem az lenne jó az Irányítóknak, ha egyáltalán nem tudna az ember megélni semmilyen "transzcendens" élményt, meditációt?

cath 2012.08.26. 19:37:31

Nem :). De szerintem ez nem függ össze, mármint hogy mi lenne jó az irányítóknak és mit tud az ember megélni... Nem az irányítók teremTették az embert alapvetően.

meven 2012.08.26. 19:58:58

Köszönöm, ez megnyugtató lenne számomra. :) De én úgy olvastam Bálinttól az emberiség eredetéről szóló bejegyzésben, hogy embert először Atlantisz "rakott össze" a balhé, és Lemúria távozása után, miután megvadított itt mindent, ami addig volt. Lehet félreértelmeztem, de ebből nekem az jött le, hogy egyedül hozták össze: "Az ember teremtése nem olyan egységes folyamat volt, mint ahogy azt a teremtés könyvében olvashatjuk. Atlantisz kísérletezgetett, újabb és újabb prototípusokat hozott létre, amelyek külön-külön indultak vándorútra a bolygó felszínén – míg össze nem találkoztak egymással…" Nő bennem a káosz, mint konyharuha alatt a kelttészta... :) Bár ez nem baj, csak úgy érzem, legjobb helye a sütőben lenne már, mert elég régen keleget. :D Cath, tudnál segíteni betenni, én fél kézzel tartom az ajtaját... :)

cath 2012.08.26. 22:57:38

Meven, nem tudok semmit :), de nem is hiszek el mindent :). Emberen én nem azt a katyvaszt értem, amit bB szerint atlantiszi feketemágusok alkímiáztak a bolygón, hanem egy nemes :) jóra és tökéletességre Törekvő lényt. Az ember "ideája" minden korban más volt, de mégis még a mai félig vesz(t)ett világban is fel tudja sorolni mindenki, hogy mit gondol "emberiesnek". és a klasszikus, majdnem tökéletes :) emberi lény ideáját NEM az irányítók találták ki erre a bolygóra.

spike 2012.08.27. 00:35:42

Szerintem az emberies/emberséges dolgok pont olyan dolgok, amik épp függetlenek az embertől, és fajoktól. Szerintem!

cath 2012.08.27. 12:37:07

mondj egy példát légyszi.

spike 2012.08.27. 14:23:39

Empátia, segítőkészség, önzetlenség, ilyesmik jutnak eszembe, ha arra gondolok, hogy valaki emberséges. Lehet, hogy nem ugyanazt értjük a szó alatt, ezért tér el a véleményünk. Mindenesetre nem találkoztam még földönkívüliekkel, de kizártnak tartom, hogy ezek a jó tulajdonságok csakis az emberhez tartoznának. Szerintem nyilvánvalóan ezek olyan mélységből jönnek, ahol már nincs különbség az intelligens életformák között.

Gerg&#337;92 2013.05.28. 13:18:47

Tegnap egy villanypóznán láttam egy reklámot egy előadásról. A neten utána is néztem, hogy mi ez ki ez:http://www.youtube.com/watch?v=ky1yvrrePzA

teGergő 2013.05.28. 15:31:21

Azt az előadást nem, de helyette én ezt kezdtem el nézni ("Bakos Attila - Magyarország harmadik szemmel"): http://www.youtube.com/watch?v=h38sImKXHjE

Gerg&#337;92 2013.05.28. 21:40:26

Abba is belenéztem. Szegeden lesz csütörtökön egy előadás, aminek ez lesz a címe:A darwinizmus, mint a modern szorongók és rettegők kultúrája. Talán el is megyek.

aaaaaNiki 2013.05.29. 09:59:35

Kedves Gergők. Nem tudok nem megszólalni; csupán tájékoztatásként. Fenti "úr" egy - abban az időben - nagyobb ezoterikus kiadónak volt az igazgatója, amelyet lévén kevés, bizonyos témákat kiadó társaság volt abban az időben, őket is megkerestem Zselenszky egyik nagyon jól sikerült könyvével. Hosszú hetekig nem kaptam választ, telefonon halogatták, majd egyszer véletlenül személyesen is ott találtam az urat és rákérdezhettem, hogy mi a helyzet adott könyvvel, mit szólt hozzá, kiadásra ítéli-e. Elég furcsán, zavartan viselkedett, nem írom le, mindenesetre annyi pontosan lejött, hogy tudta, hogy a színtiszta igazságot tartja a könyv formájában a kezében, mégsem fogja kiadni. Mert nem adhatja ki..... Később aztán egyéb történetek is alátámasztották akkori, 9 évvel ezelőtti meglátásomat. Ezt csak azért írtam le, mert keressetek, kutassatok, nézzetek meg sok mindent, őt is, de óvatosan.

Gerg&#337;92 2013.05.29. 14:52:15

Ez meglepő. Nekem a videókon keresztül nagyon nem tűnik annak,akiben nem lehet megbízni. Mik voltak azok a dolgok, amik még alátámasztották ezt a meglátásodat?

gyufa 2013.05.29. 15:00:47

szerintem félre értetted amit mondani akart Niki

gyufa 2013.05.29. 15:04:41

jah nem értetted félre bocs én nem láttam egy "nem"-et, egyébként én is megnéztem az előadást kb amikor felrakták és mond jó dolgokat de emlékszem hogy nem tetszett mert téves dolgok is voltak benne ha lesz időm majd átnézem mik voltak azok

aaaaaNiki 2013.05.29. 17:02:51

Igazából nem szeretném részletezni. Nekem sem tűnt olyannak, akiben nem lehet megbízni, ezért kerestem meg... De ez 9 éve volt, lehet, hogy azóta sokat változott ő is. Csak fontosnak tartottam megosztani ezt a tapasztalásomat. Vitázni nem fogok.

Gerg&#337;92 2013.05.29. 19:35:37

Jól van. Jó, hogy megosztottad ezt a dolgot, majd szúrós szemmel fogok figyelni az előadáson. Egyébként nem vagyok kötekedő típus, meg ilyen apró dolgon miatt amúgy se vitáznék. Az, hogy miért vonakodott...ki tudja.

jonlan 2013.05.29. 21:57:26

Hallgatva az egyik linkelt előadást, az én bizalmam ott kezdett el meginogni az előadó hitelessége felől, amikor kifejtette, hogy Szent István kiírtotta az ország lakosságának egyharmadát, meg a többi dolgot amit művelt. Hogy ezt valóban így is gondolja, vagy csak félrevezetésként mondja ezt, nem tudom megítélni. Bár, hogy elmondta, már vagy harminc éve foglalkozik ezekkel a dolgokkal, van egy tippem.

MN 2013.05.30. 09:02:38

Kedves aaaaaNiki! Azt meg lehet kérdezni, hogy mi volt abban a könyvben, amit nem szabadott megjelentetni? Esetleg másol megjelent azóta, vagy mindenhonnan visszadobták?

aaaaaNiki 2013.05.30. 13:14:32

Csak egy részlet: "A kezünkkel szeretünk a szívünk helyett, és másokon uralkodunk, mert magunkon nem tudunk. Nem tudunk álmodni, helyette álmodozunk, vágyakozunk, és az Élet helyett a létet vesszük komolyan. Hídra építünk házat, s mindig megvárjuk, hogy az leomoljék alattunk. Vaknak születtünk. Nézz rá egy fára! Az Élet integet benne, általa... és milyen nagy csoda a Szél! S a róka tánca a réten egy egér halála felett... csak egy ember számára katasztrófa. A természet számára a saját dolgai nem katasztrófák. Egyedül az ember csinál haláltábort ember, állat és növénytársai számára. Egyedül Ő tud hazudni, s ezt azért teszi, mert az igazi Igazságot lusta megkeresni. Vírusok vagyunk. Föld-anya betegsége. Lehet, valahol egy ÉGI SÁMÁN most épp hozzánk szól az álmodásában. Arra kér, emelkedjünk fel vírusságunkból, szűnjünk meg betegségnek lenni, legyünk többek, s akkor más Sorsot bíz miránk az Isten. Ha egyetlen vírustársunk sem kezd felülkerekedni vírusságán, a Föld elpusztul, s mi is vele. �� Anyánk egy élő egész. Izzó magmája az ő szíve, a kérge a bőre, a hegyei az arca, a tengerek a szemei, a fák a tüdeje, a folyók az ere és az eső a könnye. Azért szült minket, hogy gondozzuk őt, vigyázzuk a keretet, mely otthont ad a gyönyörűség képzelete által teremtett lényeknek. Őrzőnek, Óvónak, Gyönyörködőnek jöttünk, s már majdnem megöltük őt. Annyira elfordultunk valódi lényegünktől, oly nagyon elfeledtük a tudást és látást, hogy Istenemberség helyett csak a vírusságot sikerült elsajátítanunk. Lecsapoltuk olaj-epéjét. Megmérgeztük karsztvízveséjét. Elhordtuk hegy-arcát. Elloptuk szén- és mészcsontjait. Felfaltuk ásvány-erejét. Kivágtuk erdőségtüdejét. Elhomályosítottuk óceán-szemeit. Elfeledtük hangját s szavait, pedig régen még a legjobb barátai voltunk. Ő szült minket, s ma már azt mondjuk a füle hallatára, hogy nem is létezik. Ha a családod egyik napról a másikra elfelejtene Téged, és azt sem venné észre, ha megöl, mit éreznél a vég előtt?! Gyönyörködni jöttünk, tudatlanságunkból és vakságunkból adódó félelmünkben és önzésünkben, gyűlölködünk és ölünk helyette." Ha valaki nem akarja egyben elolvasni, akkor is érdemes benne lapozgatni... valami elmélkednivalón mindig megakad az ember szeme... Itt a teljes: http://idus.freeblog.hu/Files/SOL/indigoharcos_olvashato.pdf NYILVÁNVALÓAN ilyet nem lehet kiadni, hiszen ez nem egy másik irányzatra-izmusra-részségre tereli a figyelmed, hanem az egészre. Miből élnének ők, ha az igazságot mutatnák az apró, eltévelyítő részek helyett...?!

MN 2013.05.30. 20:09:50

Köszi, ez szép, megnézem az oldalt!

Gerg&#337;92 2013.05.30. 23:32:25

Ma volt az előadás, elmentem.Sok dolgokról volt szó és sok újat és érdekeset hallottam. Nem volt olyan érzésem, mintha a ,,sátán szolgája'' lenne a fickó. Meg amit jonlan mondott Szent Istvánnal kapcsolatban azt itt is elmondta. Egyébként az előadás a darwinizmusról szólt, s ,hogy az milyen kapcsolatban a kereszténységgel, illetve megemlítette, hogy Darwin és Marx és Freud milyen kapcsolatban volt egymással. A tudat manipulációról is szó volt, de csak kitérően.

cath 2013.05.31. 10:38:19

..hát azért Istvánnal kapcsolatban van némi igazság a népírtásban...

cath 2013.05.31. 10:45:07

az idézett vers szép meg jó, csak épp hamis néhány ponton. Pl. nem születünk vaknak. csak vakká neveljük a gyerekeinket. Nem születünk ilyen szinten önzőnek, csak épp közösség nélkül vagy önző közösségben növesztjük fel őket. Semmi gond a verssel, csak annyi, hogy úgy állítja be az emberiséget mint egy mételyt, egy eleve csak kárt okozó élősködőt. Bűntudatot kelt, ráadásul valami olyasmiért, ami nem az emberi faj saját lelkülete, hanem egy rákényszerített kultúra és "világszemlélet" következménye.

teGergő 2013.05.31. 11:04:14

Nem mellesleg amíg Szakál is elmondta az előadásain, hogy ez az államalapítás egy eléggé idegen dolog volt a magyarok szellemiségétől - okkal -, addig gondolhatunk Koppány meg nem hallgatására, és felnégyeltetésére. Nem biztos, hogy annyira szent volt ott minden, hiába magasztalja a tankönyv az intézkedéseit. De ez inkbb csak az összetákolt-mástólhallott véleményem, igazán nem merültem el ebben én sem még, hogy saját véleményt alkothassak.

aaaaaNiki 2013.05.31. 11:26:33

Az idézet nem vers. Az idézet azért áll itt, mert MN kérte. És csak egy idézet. Kiragadott rész, úgymond. A teljes könyv elolvasása után bizonyára más megvilágításba kerülhet ez a huszon X mondat is. Melegen ajánlom. Addig egy szót se inkább. Se az idézetről. Se a szerzőről. Mert nem tudod miről beszélsz. Azért. Köszönöm.

cath 2013.05.31. 15:33:18

"A kezünkkel szeretünk a szívünk helyett, és másokon uralkodunk, mert magunkon nem tudunk. Nem tudunk álmodni, helyette álmodozunk, vágyakozunk, és az Élet helyett a létet vesszük komolyan. Hídra építünk házat, s mindig megvárjuk, hogy az leomoljék alattunk. Vaknak születtünk." "Gyönyörködni jöttünk, tudatlanságunkból és vakságunkból adódó félelmünkben és önzésünkben, gyűlölködünk és ölünk helyette." Bocs de erről beszélek. :) Ha nem akarod közzétenni, akkor miért teszed? Vélemény születik mindenről egy kétszavas mondatról is... Nyilván el fogom olvasni az egészet, de az "úgymond kiragadott rész" üzenete pont azt szolgálja, amit aZZZirányítók is el akarnak hitetni mindenkivel: hogy egy önző dög vagy, akinek az a legjobb ha megdöglik, persze csak miután jól felfogtad, ráébredtél és belédsúlykolták, hogy te tehetsz mindenről és egy kártékony vírus vagy itt a földön meg mindenhol...Legyen csak lelkiismeretfurdalásod minden belégzett levegőért... Vagy ezt nem az emberiségről írták? úgy más. akkor viszont elé biggyeszthetted volna, hogy kikről szól mindez, amikor az emberről ír....

teGergő 2013.05.31. 20:48:23

Szerintem meg Zselenszky nem arról beszél, hogy az emberek eredendően ilyenek, hanem maga is sokkal tisztább lényekként kezel minket, egyedül arra mutat rá, hogy időközben mivé váltunk valamennyien. Az emberek igenis tudatlanok, vakok, és félnek. Nem eredendően, és nem kizárólag önhibájukból, de így van. Azért mutat rá, hogy felismerjük: mi valójában nem ilyenek vagyunk.

teGergő 2013.05.31. 20:52:26

Végülis minden sora igaz. Csak nem abban a minőségben, hogy "eredendően, és véglegesen". De ilyet szerintem nem is írt. Hogy vakoknak születtünk tulajdonképpen megfeleltethető mondat az igazságnak, lévén tiszta lappal, tudatlanul születünk, és csak későbbiekben eszmélünk, még a tényleges ösztöneinkre, belső hangukra is, és nem azonnal. De nem akarok nagyon belemenni, mert számomra is kissé félresikerültnek tűnik ez a mondata, viszont nekem az az érzésem, hogy Zselenszky üzenete nem az volt, amit te vázolsz, hanem ő csak figyelmeztet a jelen állapotok felvázolásával.

spike 2013.06.01. 11:54:48

cath: "Annyira elfordultunk valódi lényegünktől, oly nagyon elfeledtük a tudást és látást, hogy Istenemberség helyett csak a vírusságot sikerült elsajátítanunk." ez a mondat az, ami tisztázza, hogy nem azt állítja a szerző, hogy eredendően rohadékok vagyunk :) csak "elfordultunk valódi lényegünktől". ezért vagyunk vakok, meg sok minden más is.

cath 2013.06.01. 14:34:27

teGergő, előbb azt írod, hogy idővel mivé válunk valemennyien: az emberek tudatlanok vakok és félnek- és hogy nem eredendően és nem önhibájukból. Aztán meg a következő ablakban meg kifejted, hogy arról ír hogy vakoknak születünk.. és ez megfeleltethető az igazságnak. :) Na ez a képzavar is az ami pl. zavar az idézetben. Elolvastuk 5-en és mind az öten mást vettünk ki belőle, sőt van aki egymásnak ellentmondó "tényeket" is. Most akkor vakká válunk idővel vagy vaknak születtünk? Én ismerek sok olyan embert aki nem tudatlan, nem vak és nem is fél (persze ezek mind 6-7 év alattiak:))- de ez nekem elég bizonyíték, hogy nem tudatlanul és nem vakon és nem félelemmel születünk. Ugyanis az idősebb korosztály hajlik inkább a nem-tudásra, vakságra, félelemre (és csak mert tizen huszonéven át súlykolják a szívébe-lelkébe-fejébe, hogy mit KELL tudni, mire KELL figyelni, mi KELL hogy fontos legyen, mitől KELL félni,stb). Viszont ezek nem egymásból következnek, azaz pl. a tudatlanság és a vakság egyáltalán nem szül félelmet (sőt). Félelmet a tudni vélés, látni vélés szül, illetve ahogy észrevettem az emberi megfigyeléseim :) alapján: eredendően nem is a haláltól félünk, ahogy sok okos pszicho könyv próbálja belemagyarázni a fejekbe, hanem az egyedül-hagyástól. A gyerekek egyetlen, nem tanult és beléjük nevelt vagy tiltásokkal kierőszakolt félelme - ha félnek valamitől "eredendően"- az ez. Hogy "elhagyják", hogy a BIZtonságot, BIZalmat, BIZtos kapaszkodót elveszítik. Ezt cipeljük tovább és tovább és fejlesztjük ki aztán különféle félelmekké, egészen irracionális mértékben is. A BIZodalom elvesztése, a hit elvesztése az emberiség fő betegsége, és nem ő a betegség a neki szánt bolygón... És itt visszakanyarodnék a legeslegelső kritikai megszólalásomhoz: az a kiragadott idézet, így ahogy van, valótlanságokat is állít. Lehet rajta gondolkozni, és lehet aztán nem vakon szétnézni kicsit az emberek között. Nem eleve előítélettel, hogy na ezek itt a tudatlan vak csürhe, hanem úgy ahogy az idézet szól a fáról, madárról, szélről: figyeld meg, ne direktben, hanem "csak úgy", amikor megsimítja az arcod. Figyeld meg az embereket, "csak úgy", amikor nem a teszkóban törtetnek a pénztárnál, (bár gyerekeket ott is érdemes figyelni, hiszen ők ott is meglátják és ki akarják vinni az egyetlen betévedt bogarat amelyik kétségbeesve szambázik a tükörsima padlón), hanem csak úgy vannak. A buszon, az utcán, a parkokban, a kiskertekben munka közben... stb. Nagyon kevés önző vírust láttam, pedig a gettó negyed közepén élek. Egyetlen bajuk, hogy nincs bizalmuk már semmiben, mert úgy érzik, elhagyták őket. Persze ez az egész most nem tudom, hogy jön ide :D... Biztos mert elhagyott az időjárásba vetett bizalmam, és hiába várom a meleget...

teGergő 2013.06.02. 00:38:48

Azt írtam, hogy szerintem minden sora igaz, és még az a kérdéses rész is megfeleltethető az igazságnak, DE NEM ÚGY, ahogy te értetted, mivel az írás ÖSSZKÉPE ezt az egy mondatot leszámítva teljesen mást mutat. Vagyis bár nekem is fura az a mondata, az összkép nem annak érteményét adja ki, és csak hogy mellette szóljunk, még azt is lehet másképp érteni, mint ahogy te értetted, ha más vonatkozásban keresed. Kicsit kuszán fogalmaztam, de szerintem kibogarászható, hogy mit akartam mondani, és abban nincs képzavar, max. pongyola fogalmazás. :D Mégegyszer: magam sem tartom jó mondatnak, de nem az a lényege, olvasd csak el spike idézetét is! :D

teGergő 2013.06.02. 00:40:13

"nem az a lényege" helyett nem az az igazi esszenciája, bár bizonyos vonatkozásban még igaznak is tekinthető - bizonyos vonatkozásban persze nem

teGergő 2013.06.02. 11:50:45

Szóval lényegében szertintem ugyanarról beszélsz, mint Zselenszky, az egyetlen különbség, hogy az övéből kkiragadtál egy támadható részt, amiről valóban érdemes is vitatkozni, de a rész nem keverendő össze az összképpel, ami végső soron ugyanaz, mint a tiedé.
süti beállítások módosítása