HTML

A Játék Neve: Föld

Ez a blog arról szól, hogy hogy működik a világ valójában. Túl a látszatokon, a manipuláción, a mindent átszövő hazugságon és felelősséghárításon. A jelenkor eseményeinek mozgatórugóival is foglalkozik, ahogy a régmúltba is tapogatózik visszafelé, egészen az emberi lét kezdeteiig. Mindez egy sokéves kutatómunka eredményeire támaszkodik. A blog korábban "2012 blog" címen működött a blogol.hu szerverén. Kapcsolat: blog2012 kukac freemail ponnt hú!

Friss hozzászólások

  • Lazur: @Nikiló: www.youtube.com/watch?v=TQcqOW39ksk Apropó, és az már smafu, hogy a kínaiak azért akarnak... (2023.09.15. 00:32) Emberek, Irányítók és a Háttérhatalom
  • Gergő92: Nem csak én szoktam néha felnézni ide. :) (2023.01.18. 00:00) Mire készülnek a Marson?
  • Lazur: Ez egész friss: futureofhumanity.report/en www.youtube.com/watch?v=MYJFc3vA6N4 Csak a rotary klu... (2023.01.10. 18:29) 2019
  • Lazur: Szűk tíz évbe telt, de lassan a híradóba is bekerül ahogyan Kínában készülnek a cellák. www.youtu... (2022.12.05. 01:07) AUTOKRÁCIA (szerk)
  • Gergő Bohrát: A mostani események fényében bár 10 év késéssel, vagy inkább több, de csak efelé haladnak a dolgok... (2022.04.23. 22:12) A Jobbik és az Irányítók
  • Lazur: 2012 helyett 2021, de itt a mátrix 4. része: www.youtube.com/watch?v=JQVHrXek73E (2021.12.17. 20:30) Előadás videó - A Mátrix-trilógia (szerk)
  • Kápráz: ...Történt egyszer, hogy Noé szőlőt telepített, de a bortól megrészegedvén meztelenül feküdt sátrá... (2021.12.11. 21:02) Előadás videó (szerk)
  • maztro: @Gergő Bohrát: Szeretnek minket behúzni a csőbe, a cikk lényegében minden pontján prezentálja azt,... (2021.08.26. 05:03) Menetrend (szerk)
  • dangbird: Új nagy ívű, félelmetes novella a személyes blogomon: marioatreides.blog.hu/2020/01/06/nem_tehete... (2020.01.06. 10:36) Olyan, mintha
  • dangbird: ferfiakklubja.hu/fk_magazin/az_fk_noi_tamogatoi_korebol/amikor_nem_fogadjuk_el_a_ferfi_es_no_kozot... (2019.11.13. 10:09) A házasságról

Utolsó kommentek

Államcsőd

2009.08.09. 17:18 dangbird

Eljött az a pont, hogy a 2012 Blog a jövő eseményeivel is foglalkozzon egy kicsit – bár a következő két bejegyzésben a kozmikus és a földi teremtésről akartunk írni, de egyre aktuálisabb lesz ennek a bejegyzésnek a témája, így soron kívül beiktattuk.

Jelen bejegyzés csak egyike azoknak, melyek úgymond „jóslatokat” fognak tartalmazni – ezek beteljesülése pedig remélhetőleg némi fokozottabb érdeklődés tárgyává teszi majd a 2012 Blogot. Már feltéve persze, ha beteljesülnek, de nyilván nem légből kapott információkról van szó.

Ami most terítékre kerül, azt részben Szemrád Nándor asztrológustól kapott információkra alapozzuk, akivel >a 2012 Blográdió első adásában< beszélgettünk, és ezt a témát is szóba hoztuk volna, ha az adásidőbe belefér.

Államcsőd. A legtöbb ember nehezen tudja felmérni, mivel jár, ha egy állam központi költségvetése fizetésképtelenné válik – ha nem tudja a tanárok, rendőrök, tűzoltók, orvosok bérét kifizetni, és gyakorlatilag az egész államapparátus megszűnik működni, az állami szolgáltatások határozatlan ideig szünetelnek. Mintha maga az állam, alkotmányával és törvényeivel együtt szűnne meg létezni, és anarchikus közösséggé változna az adott ország. Természetesen a közerkölcsök színvonala minél alacsonyabb, annál súlyosabbak a következmények…

Tovább rontja a helyzetet Magyarországon az, hogy a magyar állam adós. A fizetésképtelen adóst pedig végrehajtás alá vonják, tulajdonát lefoglalják, sokszor aránytalan módon: néhány százezer forint adósság miatt egy több millió forintos ingatlant elveszíthet valaki. A Talmudban világosan le van írva, hogy a gójnak kamatos kamatra kell kölcsönadni, méghozzá lehetőleg úgy, hogy a pénzt végül ne tudja visszafizetni, és házát, földjét elveszítse. Tudjuk, hogy a zsidók nagyobbik fele ma már nem a talmudi előírások szerint él, azonban bankjaink tevékenységéből, mentalitásából elég nyilvánvalóan kitűnik, hogy a bankrendszer tulajdonosai viszont nagyonis előszeretettel forgatják a Talmudot, legalábbis ami a „zsidó” bankrendszert illeti. (Azért nevezzük kiemelten „zsidó bankrendszernek”, mert létezik egy másik, az arab vagy másnéven halal bankrendszer is, mely egy tisztességesebb üzletpolitikát követ, azonban Magyarországon sajnos nem képviselteti magát.)

Mit jelent mindez Magyarországra kivetítve? Nyilvánvaló, hogy a Világbanknak, az IMF-nek és egyéb nemzetközi pénzügyi szervezeteknek, melyeknek (állítólag) pénzzel tartozunk, az az érdeke, hogy ezt a pénzt ne tudjuk kifizetni. Gondolom, senkinek nem kell részleteznem, hogy a bankrendszer teljes egészében >az Irányítók< kezében van, és amint >korábban leírtuk<, ugyanez igaz az ország jelenlegi vezetésére és >a rendszerváltás előtti< vezetésére is. Magyarán az állam (tehát az emberek közös) vagyonát annak az óriásnak a jobbja kezeli, melynek balja tulajdonjogot akar szerezni minél nagyobb része felett. Innen már nem nehéz kitalálni, mi következik mindebből. Egy hozzá nem értő emberekkel működtetett, szándékosan rossz hatásfokú és ésszerűtlen tervgazdálkodás idején az Irányítók embereinek egy csoportja hitelt vett fel az Irányítók embereinek egy másik csoportjától, egy harmadik csoportjuk pedig mára óriásira duzzasztotta ezt a hitelt a kamatos kamat és a további ésszerűtlen gazdálkodás, hűtlen (a tulajdonosok érdekeivel ellentétes) kezelés hatására. Nyilvánvaló, hogy a mostani kormánynak az a feladata, hogy államcsődöt idézzen elő, és ezt a jelenlegi gazdasági helyzetben nem is túl nehéz végrehajtani.

Asztrológusok és gazdasági elemzők egybehangzó előrejelzése szerint ez az államcsőd novemberre várható. Persze mi örülnénk legjobban, ha tévesnek bizonyulna a jóslat, azonban a fent leírtak miatt ez kevéssé valószínű, legfeljebb az időpont változhat.

Az államcsődnek több kedvező hatása is lesz az Irányítók és a köréjük tömörülő gagzdasági érdekkörök számára. Egyrészt, mint leírtuk, végrehajtás alá lehet vonni Magyarországot, és a megmaradt állami tulajdont áron alul lehet „privatizálni”. Óvatos becslésünk szerint ez jelenlegi árfolyamon akár 24 ezer milliárd forintnyi állami vagyon külföldi magántulajdonba kerülését is jelentheti. Ebbe beletartozhatnak akár természetes édesvíz készleteink is, kulcsfontosságú infrastruktúrális elemek, közintézmények is. Magyarán a hitelezők belátása szerint akár a Duna magyarországi szakasza is vihető, a rajta levő hidakkal együtt, tehát aki a legnagyobb magyarnak nevezett Széchenyi Lánchídján át akar kelni, hídvámot kell hogy fizessen a külföldi tulajdonosoknak. Az alapvető, hogy az összes autópálya átmegy magántulajdonba, mint ahogy a MÁV is (mit tetszik gondolni, mi ez a MÁV-Start, H-Start, stb. játszadozás, miért darabolták fel a MÁV-ot Gyurcsányék ugyanúgy, ahogy a többi állami óriásvállalattal tették Antallék ellopás előtt?), de akár összes egyetemünk, főiskolánk és középiskoláink nagy része is fizetőssé válhat. Vagy a múzeumok, a bennük található, részben felbecsülhetetlen értékű műkincsekkel egyetemben. Az egészségügy részleges privatizálása is meglehetősen evidens. (Azért csak részleges, hogy továbbra is feneketlen állami pénznyelő maradhasson.)

Ez egyúttal azt is jelenti, hogy megvalósul az, amit Kuncze Gábor minden választás előtt eldörmögött és egyszer sem gondolta komolyan: a „kisebb állam”. Mivel az állami szolgáltatások nagyrésze átmegy magánkézbe, a költségvetésről egy csomó teher is lekerül, a költséghelyek skálája szűkül és „szívóereje” csökken, úgyhogy lehet majd ünnepelni a 2010-től valószínűleg várható Fidesz-kormányt, hogy jelentős adócsökkentéseket foganatosítanak majd. („Ugye megmondtuk, hogy Orbán a megmentő?”) Igen ám, kedves fideszes birkák, csak amit eddig adóba fizettetek be, annál többet fogtok kórházi díj, tandíj, autópálya díj, vízszámla, stb. formájában kifizetni régi-új urainknak, mivel természetesen aranyárban mérik majd mindezeket a dolgokat.

Nem tudjuk tehát, hogy 2010-től ki lesz kormányon, azonban nem is fontos. A kormánynak nem sok hatalma lesz ebben az új, kicsit gibsoni víziót sejtető korporatokrata rendszerben.

A következő tényező, amellyel az államcsőd kapcsán számolnunk kell, az a politikusok és a média által mesterségesen szított cigány-magyar ellentét, az államilag támogatott cigánybűnözés, mely dolgokat jelenleg éppen csak az elviselhető határok közé szorítja a rendőrség. Azonban a rendőrség egy államcsőd esetén megszűnik funkcionálni, tehát jobb, ha már most mindenki beszerzi a házi önvédelem alkalmasnak érzett eszközeit, és ne feledkezzünk meg az esetleges magányosan élő vidéki nagyszülőkről sem! Mindez, hogyha a helyzet egy pár hét leforgása alatt kezd polgárháborús jelleget ölteni, nagyszerű alkalmat ad arra, hogy NATO-erők vagy akár ENSZ-erők vonuljanak be Magyarországra és egy részük adott esetben véletlenül itt is felejtse önmagát, ahogy annak idején a Vörös Hadsereg tette.

Egy pénzügyi káosz is együtt járhat az államcsőddel, a forint hiperinflációt okozó értékcsökkenése, amely nagyszerű ürügyet fog szolgáltatni az euró spontán bevezetésére. (Ennek persze némi lopakodó manipulálás hatására az ellenkezője is megtörténhet, hiperdefláció is szóba kerülhet, ami megtöbbszörözheti a lefoglalható állami vagyon mennyiségét.) Mindig is drukkoltam, hogy az euró bevezetését tovább és tovább késleltessék, mivel 2001-ben már megjósoltam, hogy 2009 környékén lesz egy gazdasági világválság és annak végére az eurózóna be fog dőlni. Nos, meglátjuk – a jóslat első fele már beteljesült.

A végrehajtás után hozzánkvágott soványka mentőcsomagból újrainduló állami szolgáltatások „csökkentett módban” fognak működni, mint már említettük, így aztán a rendőrség állománya is sokkal kisebb lesz. Az esetleges zavargások ellen már úgyis itt fog állomásozni a nemzetközi haderő, a tényleges rendfenntartó feladatokat pedig nagyrészt magáncégek fogják ellátni. (Tetszett már látni „Közbiztonsági Járőr” feliratú autót? Hát az meg mifene? Itt van, kérem, minden a szemünk előtt már most…) Ennek még egy hatalmas nagy előnye van: a szekus cégek jogai jelenleg is rendezetlenek, további jogok rájuk ruházásával pedig a joghézagok még szélesebbre hízlalhatóak, így rengeteg visszaélésre lesz lehetőség – a biztonsági őrök szakmai felkészültsége, jogi ismeretbázisa nyilván jóval szerényebb a rendőrökénél, valamint, szemben a rendőrökkel, ők bármikor kirúghatóak, így aztán kétség sincsen, hogy mindenfajta felülről (magánszemélyektől!) jött utasítást kérdés nélkül végre fognak hajtani, tekintet nélkül arra, hogy jogsértő-e. A biztonsági őrök egy jelentős része már most is börtönviselt (bevásárlóközpontokban, hipermarketekben nyáron a rövidujjú ingeknek köszönhetően jól megfigyelhetőek a „kaptártetkók”), ez a tendencia pedig szintén fokozható, így a Rendészeti Szakközépiskola és a Rendőrtiszti Főiskola helyett a börtönökben fogják képezni a jövő „rendőreit”.

Az államcsőd következő „haszna” a nyilvánvaló emigrációs hullám, nagyon sokan fogják elhagyni az országot (illetve elmenekülni innen) az államcsőd nyomán kialakult közállapotok miatt – ez egyrészt hozzájárul a magyarság közmondásos felmorzsolásához, másrészt teret biztosít a tervezett izraeli bevándorlóhullámnak, melyről >a rádió 1. adásában< beszéltünk. Aki járt már Izraelben (vagy más közel-keleti országban), megértheti, miért nem érzi ott jól magát a lakosok egy jelentős része: lehet, hogy az az „ígéret földje” vagy legalábbis az „őshaza”, azonban mikor a zsidó nép korábban ott lakott, még igencsak másképp néztek ki, mint most! A diaszpórában a zsidók olyan mértékben elkeveredtek az európai népekkel, hogy gyakorlatilag teljes egészében fehér emberekké váltak (főleg az askenazik), akik nem tűrik olyan jól azt a fajta éghajlatot, mint sémita őseik. A Kárpát-medencei időjárás érthetően sokkal kellemesebb számukra. De mindez csak egyik (és amint a fentiekből érezhető, még nem is a legkellemetlenebb) következménye egy szándékosan előidézett államcsődnek.

Egyszóval mindazoknak a dolgoknak, melyekről az ún. „nemzeti” hírportálok tájékoztatnak a maguk háborgós hangnemében, nagyszerű eszköze egy államcsőd, és mint már korábban írtuk, az Irányítók amúgy is hajlamosak a több legyet egy csapásra-jellegű megoldások favorizálására.

Ne legyen igazunk!

29 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekneve.blog.hu/api/trackback/id/tr966226122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lololok 2009.08.10. 22:26:40

Tudnál valami forrást említeni a novemberre várható államcsőddel kapcsolatban? A gazdasági elemzős infora gondolok, de az asztrológus is jöhet.

2012 Blog 2009.08.11. 09:52:01

Szerintem ha rákeresel olyanokra, mint "államcsőd 2009", elég sok anyagot találsz, de én inkább személyes jellegű értesülésekre alapozok. Szemrád Nándor egyébként még szeptemberben fog jönni egyszer a rádióba, akkor majd ráveszem, hogy beszéljen az államcsődöt jelző konstellációkról.

Szeter 2009.08.11. 15:41:21

Már rég jártam itt... Szerintem az elemzés egy bizonyos fajtája a logikai megközelítés: ha novemberben bejelentik, a választásokra elrendezik a vagyoni kérdéseket, jöhet a fidesz az adócsökkentésével, stb... A másik, hogy már most sincs pénz semmire, a hitelt éljük fel. Gondolom, ez sem tart örökké...

VT 2009.08.12. 21:39:46

"akkor majd ráveszem, hogy beszéljen az államcsődöt jelző konstellációkról" ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ Jajj ne... Ez már a birkavesével földrengést kategória...

cath 2009.08.12. 22:22:45

az államcsőd egy esetben kap halasztást, ha a fidesz is belemegy az IMF programba. Bár miért ne menne? A nagyját és az előkészítést megcsináltatták bajnaival. Októberben kell viszafizetni a hitelt. Tehát jó előrejelzés az a november. de csak ha nem kapunk újabb hitelt. mivel viszont minden IMFkivánségot (ingatlanadó, SZJAadócsökkentés, ami tulkélpp a szuperbruttósítással adónövelés, szoc támigatások, nyugdíjmegvonás, áfaemelés, stb) megszavazott az általunk fizetett ország-kivégző osztag (parlament), ezért elvileg még kapunk haladékot az állmacsőd bejelentésre. Persze attól még az VAN. Már most is.

PL 2009.08.13. 09:19:36

Ez a Szemradi Nandor mennyire hiteles figura?:) Kicsit furcsa erzeseim vannak vele kapcsolatba:)

cath 2009.08.13. 10:50:26

PL- nem csak neked :) Még az is lehet hogy beépített irányító :)) (?)

wyskyjohn 2009.08.14. 22:33:27

Ezt a cikket ha valaki mittomén úgy 2006 környékén közli le még kinevetem. Mamár azonban nem tudok rajta nevetni. Viktor Viktor már valamely nyilatkozatában anno elmondta nekünk, hogy folytatni kívánja az IMF-el való "kapcsolattartást". Máskor viszont arról beszélt, hogy magyarország IMF lélegeztető gépen van, és ezeknek a frankó globalista "irányítóknak" köszönhetjük, hogy egyáltalán még egyben van az országunk (már ahogy) Szóval ez a Viktor is furcsa gyerek, és kétlem, hogy nem az irányítók kezére játszana végső soron.

steinerista 2009.12.28. 01:00:09

Illedelmesen ide írom, azt hiszem ide vág a leginkább: Volt ma egy érdekes beszélgetésem az államcsődről, pontosabban az állam jogáról az államosításra a csőd esetén. Hogy gyakorlatilag csőd esetén az állam még egy bank jelzálogával terhelt ingatlanra is ráteheti a kezét, sőt, a bankot is kidobhatná, üres zsebbel, "majd anya fizet, itt megszívtad barátom". Nem értek ehhez annyira, mint tanult barátom, így megfelelően visszaadni sem tudom, de remélem vágod mit akarok mondani. Tudom, hogy a "vezetőink" nem lennének ilyen tökösek, nem is erről van szó, hanem hogyha lennének ilyen tökösek, akkor azok segítségével, akiké a bank is, nem? Hogyisvanez? Így azért gyönyörűen jutnának be a cionisták a parlamentbe, ... najó, befejeztem, javíts ki inkább, nekem itt már annyira keszekusza minden (főleg ott felül), hogy belezavarodok már a saját gondolataimba is ha politikát és gazdaságot próbálok megérteni, sorry.

cath 2009.12.28. 15:36:58

Államcsőd esetén több lépcsőben lesz mindenki földönfutó :). Első körben nincsen semmilyen állami kifizetés: azaz aki közalkalmazott, nyugdíjas, gyesen van, stb. az onnantól nem kap semmit havonta. Következő lépcső a bankok valutatartalékainak zárolása és államosítása :), mindenki kap egy cetlit hogy ennyije van a bankban, és majd ha nem lesz államcsőd akkor talán megkaphatja. Harmadik lépcsőben a hazai valuta is zárolás alá kerül ami a bankban van, tehát megint cetlit kapsz, amin viszont nem kapsz tejet a piacon. Ha ez sem segít szegény csődös állambácsin, akkor MINDEN fizetést zárolnak, .... és akkor van az hogy az emberek felgyújtanak mindent, mivel senki nem kap semmit a már ledolgozott munkájáért sem, valamint a félretett pénzéhez sem jut hozzá. Hawai van azoknak akik otthon ékszert pénzt festményeket tárolnak, mert szemfülesek ekkor képesek egy karkötőért eladni 2 kiló kenyeret.... :))) folytassam? :)

cath 2009.12.28. 15:39:55

ja, csak ezt nem merik ám itt megjátszani, holott legalább másfél éve gazdaságilag itt az van, hogy be kellett volna jelenteni. Ehelyett eladták az ükunokákat is rabszolgának az IMF-nek....

steinerista 2009.12.28. 15:55:38

Amit leírtál az azért nem lesz, mert az államcsődnek nem az a célja, hogy az emberek kedvükre randalírozzanak :) Én úgy értettem, hogy kézenfekvő megoldásnak tűnne az államnak rátennie a kezét az ingatlanokra és szedni a bérleti díjat, illetve a jelzálogot. Valahogy így, államosításra volt már példa. Magyarország tényleg egy csőd egy ideje és nem csak anyagilag. Szinte minden tekintetben :)

cath 2009.12.28. 23:13:34

amit leírtan az nem azt a célt szolgálja hogy az emberek randalírozzanak, hanem a normális menet a kifizetések és pénzvisszafogására. pár éve valamelyik p betűs országban le is zajlott. ha nem ellopják, hanem tényleg a csődből kilábalásra használja az állam, akkor ez igazából pár hónapos, max egy éves folyamat, és utána a cetlidet beválthatod ismét pénzre. persze itt biztos nem így lenne...

steinerista 2009.12.29. 00:59:49

:) nekem ez jött le, de hülye vagyok ezekhez. Ismerve a magyar embert, a pánik elképzelhetetlen méreteket öltene és már amúgy is pipa a lakosság nagy része. Nem is beszélve kedvenc kisebbségünkről, fogalmam sincs mi történne ha nem kapnák meg a zsebpénzüket.

Palaca 2009.12.29. 03:13:36

Steinerista!Kedvenc kisebbségünk pedig kevesebb zsebpénzt fog kapni januártól!2010-től változik a szociális törvény.Márpedig azt mondják hogy:ne a passzív segélyezés legyen,hanem a foglalkoztatást elősegítő ösztönző támogatás.Na ez annyit jelent hogy míg valaki akár 56000ft-ot kapott mivel tartós munkakerülő,jövőre csak max 28500ft!Újdonság az is hogy ha egy családban ketten jogosultak aktív korúak ellátására,jövőre csak egy személy veheti ezt igénybe melynek összege szintén 28500 "jó" magyar forintocska.De vajon ezek az érintett emberek mit fognak tenni hogy a hiányt pótolják?Felénk /az ország szegényebbik részén/viszont elkezdték alkalmazni az úgynevezett településőröket,kik az általános iskolában teljesítenek őrző-védő szolgálatot.Persze mi közteherviselő, munkából adózó emberek terhére!Csak nem valamit megakarnak majd akadályozni?Lehet ott fönt tudnak valamit?Lehet hamarosan nálunk is az lesz mint Szlovákiában volt?

steinerista 2009.12.29. 11:13:12

No igen, ezzel lehet igazán felpiszkálni őket, nem a gárdával, gyilkosságokkal és jobbikkal...

fl 2010.03.09. 22:13:53

Eddig kis ellenérzéssel ugyan, de nagy érdeklődéssel olvastam a blogod, de ez után a bejegyzés után az érdeklődésem a béka feneke alá esett. Az asztrológusok tavaly novemberre államcsődöt jósoltak. Aha, persze.

2012 Blog 2010.03.10. 13:59:23

Azt jósoltak, persze. Az asztrológia nem tévedhetetlen, egyetemes igazságokat fogalmaz meg. Az akkori rádiókban többször is beszéltünk arról, miért nem következett be ez a jóslat.

cath 2010.03.10. 14:09:17

IMF és az ország 200 évre előre eladósítása miatt. Úgyhoyg tulajdonképpen "bekövetkezett", csak kivettük az unokáink lába alól a talajt a szájukból meg a majdani ételt, csakhogy most ne kelljen beismerni hogy ittavége (már államilag).

Diodara 2010.03.10. 17:20:26

Magyar állam? Az nem megszűnt '44-ben létezni? :)

Jagger 2010.05.30. 17:35:58

"2001-ben már megjósoltam, hogy 2009 környékén lesz egy gazdasági világválság és annak végére az eurózóna be fog dőlni. Nos, meglátjuk – a jóslat első fele már beteljesült." Most már ez nem kérdés többé. Mint láthatja bárki ez a jóslatod teljes egészében valóra vált. Milyen érzés?? Ha figyeljük az eseményeket, akkor világos, hogy a görög válság után mekkora bajba került az eurózóna, és a hozzá tartozó pénz, az euró. Beszéltek itt nekünk mindenféle felvetésről. Volt itt eurózónai mentőcsomag laza 500 Milliárd euróval, plusz 250 Milliárd IMF kölcsön, hogy az euró folyamatos gyengülését, inflációját meggátolják. Talán érthető hogy a szakértők mennyire aggódtak az eurózóna összeomlásától, amelynek több politikus hangot is adott. Angela Merkel német kancellár mondta: "Ha nem sikerül stabilizálnunk az eurót, az Európa kudarcához vezetne, és meghiúsulhat az európai egyesülés eszméje!" Ezután természetesen bejelentették, hogy bármi áron megpróbálják megmenteni a közös fizetőeszközt. Szóval csak igazolni akartalak, és jó ezt így olvasni utólag is, mivel nemrég kezdtem olvasni a blogot.

Lili 2010.05.30. 17:41:38

2001-ben leírtad valahova ezt a jóslatot? Idézlek: "A nyirkai jóslat hitelessége vizsgálat alatt van. Érdekes, hogy minden ilyen jóslat csak sokkal azután lát napvilágot, hogy megírták, és a nagy része már beteljesült."

M.A. 2010.05.30. 18:00:01

Csak egy levelezőlistára. De amikor itt leírtam, az eurozóna még rendben volt. A tényleges bedőlés meg még mindig a jövőben van. (Szeptemberre teszem, de ez csak spekuláció.)

eurozona 2011.05.12. 18:40:29

Már fél évvel túl vagyunk a szeptemberen és még mindig nem omlottam össze. Akinek halálhírét keltik sokáig él. A magyar államcsőd is elmaradt. Vannak még jóslataitok?

2012 2011.05.12. 18:52:38

Vannak, vannak. Jönnek a zufók 10 éven belül. De nem igaziak.

Inlakesh 2011.05.12. 19:05:51

Eurozona, ami késik, az nem múlik. A gazdasági rendszer az összeomlás felé halad, mert életellenes alapokon nyugszik. Ezt nem nehéz észrevenni. Az, hogy mikor fog bekövetkezni az összeomlás sok dologtól függ, ezért tényleg csak jósolni lehet (háttérhatalom tervei, természeti tényezők változása, politikai pálfordulás, stb.). Csak várj türelmesen....

Inlakesh 2011.05.12. 19:07:30

"Vannak, vannak. Jönnek a zufók 10 éven belül. De nem igaziak." Már az ufókat is hamisítják a kínaiak?:D

FehérTea 2013.08.22. 15:22:27

Kedves 2012 Blog! Rossz indulat nélkül, de úgy érzem ez a cikk agymenésre sikeredet az eddigiekhez képest. Nem az EGO beszélt, vagy félelem? Semmi bajom a jóslatokkal, DE: miután tisztáztuk az idő fogalmát és befolyásolhatóságát, érdemes körültekintőbben fogalmazni. Érdemesebb lehet pl. úgy fogalmazni, hogy 'A jelenlegi események változatlan történése mellett előfordulhat...' vagy hogy 'bekövetkezése nagyjából ekkorra és ekkorra várható'. A feltételes mód sokkal jobb választás. És amivel szerintem érdemes még óvatosabban bánni, az a jóslatokból levezetett további következtetések és jóslatok. Ha ennyire tényszerűen fogalmazol, az nem vet jó fényt az írásra...ezért volt nagyon jó választás az első cikked kemény mondanivalóját még mesében leírni (Terria és Lerzia). Magyarország csak egy ország, a magyar nép pedig csak egy nép, bármire is legyen kiválasztva -és ezt mindenféle lekicsinylés nélkül írom. Én úgy tapasztalom, hogy minket még mindig inkább 'nyugat' alá vesznek az irányítók: tespedt emberek a tévé előtt, masszírozó fotel és értelmetlen munka a nem létező irányítók megbízásából. Nagyon kevés esélyt látok hogy egy nyugati nép a kényelmi állapotából kizökkenve bármilyen nagyobb tömörülésbe összeálljon. Minket is elnyomnak, de közel sem annyira, mint a 'proli országokat' (Orwell filozófia). Mindenesetre a saját tudatosságunkat és határainkat tágíthatjuk, kis gócpontokat hozhatunk létre, csak jól ítéljük meg. Szerintem ez most nagyon aktuális; spirituális, olvasó, kiránduló klubok stb. Bocsánat, ha ez is kicsit agymenés lett, kíváncsi vagyok a meglátásaitokra, akár itt akár tmbalazs@gmail.com. Minden tiszteletem a Tiétek.

aaaaaNiki 2013.08.22. 19:29:42

"Minket is elnyomnak, de közel sem annyira, mint a 'proli országokat' (Orwell filozófia)." Hát, én nem így látom. Ha csak azt nézem, hogy éhbérért dolgozunk és külön Magyarországi beszállításra készítik a szemétnél szemetebb élelmiszert, vegyi árut, de hosszasan lehetne sorolni...
süti beállítások módosítása