HTML

A Játék Neve: Föld

Ez a blog arról szól, hogy hogy működik a világ valójában. Túl a látszatokon, a manipuláción, a mindent átszövő hazugságon és felelősséghárításon. A jelenkor eseményeinek mozgatórugóival is foglalkozik, ahogy a régmúltba is tapogatózik visszafelé, egészen az emberi lét kezdeteiig. Mindez egy sokéves kutatómunka eredményeire támaszkodik. A blog korábban "2012 blog" címen működött a blogol.hu szerverén. Kapcsolat: blog2012 kukac freemail ponnt hú!

Friss hozzászólások

  • Lazur: @Nikiló: www.youtube.com/watch?v=TQcqOW39ksk Apropó, és az már smafu, hogy a kínaiak azért akarnak... (2023.09.15. 00:32) Emberek, Irányítók és a Háttérhatalom
  • Gergő92: Nem csak én szoktam néha felnézni ide. :) (2023.01.18. 00:00) Mire készülnek a Marson?
  • Lazur: Ez egész friss: futureofhumanity.report/en www.youtube.com/watch?v=MYJFc3vA6N4 Csak a rotary klu... (2023.01.10. 18:29) 2019
  • Lazur: Szűk tíz évbe telt, de lassan a híradóba is bekerül ahogyan Kínában készülnek a cellák. www.youtu... (2022.12.05. 01:07) AUTOKRÁCIA (szerk)
  • Gergő Bohrát: A mostani események fényében bár 10 év késéssel, vagy inkább több, de csak efelé haladnak a dolgok... (2022.04.23. 22:12) A Jobbik és az Irányítók
  • Lazur: 2012 helyett 2021, de itt a mátrix 4. része: www.youtube.com/watch?v=JQVHrXek73E (2021.12.17. 20:30) Előadás videó - A Mátrix-trilógia (szerk)
  • Kápráz: ...Történt egyszer, hogy Noé szőlőt telepített, de a bortól megrészegedvén meztelenül feküdt sátrá... (2021.12.11. 21:02) Előadás videó (szerk)
  • maztro: @Gergő Bohrát: Szeretnek minket behúzni a csőbe, a cikk lényegében minden pontján prezentálja azt,... (2021.08.26. 05:03) Menetrend (szerk)
  • dangbird: Új nagy ívű, félelmetes novella a személyes blogomon: marioatreides.blog.hu/2020/01/06/nem_tehete... (2020.01.06. 10:36) Olyan, mintha
  • dangbird: ferfiakklubja.hu/fk_magazin/az_fk_noi_tamogatoi_korebol/amikor_nem_fogadjuk_el_a_ferfi_es_no_kozot... (2019.11.13. 10:09) A házasságról

Utolsó kommentek

Az Irányítók 12 legnagyobb hazugsága, 11: Környezetvédelem

2009.06.09. 10:38 dangbird

Ez a bejegyzés erőteljes reakciókat válthat ki azokból, akik nem olvassák el elég figyelmesen. Előre kell bocsátanunk tehát, hogy nem a „környezetvédelem" fontosságát fogjuk vitatni, hanem éppen ellenkezőleg, a látszat-környezetvédelmi műbalhé igazi okait és módjait szeretnénk megvilágítani - valamint végül, hiszen már a 12 pont végén járunk, megtesszük az első, apró lépéseket arra, hogy az Irányítók történetét egy teljesen új szintre emeljük.

Kérem, hogy előlegezzétek meg a bizalmat, elsőre kicsit meredek dolgok lesznek a bejegyzés végén, de a későbbi bejegyzések fényében majd a helyére kerül minden.

A szocializmusos történetben már említettük az Iron Mountain-jelentést, amely szerint a háborúzás tömegpszichológiai hatásának egyik alternatíváját ismerték fel a környezetvédelemben az Iron Mountain bunkerban tanácskozó tudósok. Lényeg az, hogy veszélyre van szükség, össztársadalmi fenyegetettségre, amelyet a hatalom bizonyos fokig kontroll alatt tart, és ezért cserébe elvárja az engedelmességet.

A jelenlegi hatalmi rendszer talán legnagyobb bűne az, amelyet az élő természettel, és a Földdel mint félig zárt, visszacsatolt energetikai és ökológiai rendszerrel művel. Eltűrhetnénk a hatalmat még pár évtizedig, akár évszázadig, előbb-utóbb úgyis, törvényszerűen megbuknak, mint minden hatalmi rendszer a múltban - csak az a probléma, hogy nincs időnk. Nincs időnk, mert minden egyes nappal közelebb kerülünk ahhoz, hogy a bolygó, amelyen élünk, lakhatatlanná váljon. Az igazi érdekesség ebben főleg az, hogy azt a környezetpusztító tevékenységet, amely az élet hordozására alkalmatlan állapot felé sodorja a Földet, nem csak, sőt nem elsősorban az Irányítók művelik, hanem - főleg az ipari termékek mértéktelen fogyasztásával - aktív részesei vagyunk mi is, miközben pontosan tudjuk, hogy amíg a kocsiban a gázpedált nyomjuk, az emberiség teljes kipusztulása felé utazunk, teljesen mindegy, a kormányt merre forgatjuk közben.

Hogyan vesznek rá minket az Irányítók, hogy tevőlegesen részt vegyünk a bolygó történetének legnagyobb holokausztjában, amelynek végül áldozatul esik majd minden egyes élőlény szárazföldön, vízben, levegőben és a föld alatt?

Erre a kérdésre a válasz pedig pontosan a „környezetvédelem".

Maga a környezet-védelem, mint olyan, egy félrevezető és hamis fogalom. Ha én odamegyek egy öreg nénihez, és elkezdem rugdosni, az védelemnek nevezhető, ha egy idő után már csak feleolyan erősen rúgok? A könyezetvédelem puszta fogalmának természetessége egyúttal természetessé teszi annak elválaszthatatlan antitézisét, a környezetpusztítást. A könyezetet nem kellene megtámadni, ilyen egyszerű, és akkor nincs szüksége védelemre. Kitől védjük, mégis, talán önmagunktól? Meglehetősen tudathasadásos állapot ez, amely kivetíthető emberek csoportjaira, akik egymással ellentétes érdekeket képviselnek, és tesznek is érdekeik érvényesítéséért, bármit, amit csak szükséges.

Akárcsak a háborúban.

Ez a háború a környezetpusztítás jelentős részét végző ipari konszernek ellen zajlik, keresztes lovagjai pedig azok az aktivisták, akik a '60-as évek szélsőbalos, anarchista szubkultúrájából emelkedtek ki. A polgári engedetlenség ellenállási eszköztárával próbálják megakadályozni azon ipari tevékenységek folytatását, amelyek eredményeként létrejött javakra nekik maguknak is szükségük van - ahogy mindenki másnak a társadalomban. Természetesen a válasz a termelési módszerek megváltoztatása lenne, nem pedig a termelés akadályozása, de mivel előbbire az aktivistának nincs lehetősége, hát a tétlenség helyett az utóbbit választja, odaláncolja magát az atomerőműhöz, odabilincseli magát a vasgyár kapujához, ahol az akcióhoz felhasznált bilincsét gyártották, tüntet, kiabál, követelőzik, a gazdaság pedig megy tovább a maga útján, a kutya hiába ugat, az önpusztítás dicsőséges karavánja tovább halad. Ezek az aktivisták pontosan ugyanolyan hasznosak, mint a terroristák - valaki látott már terrorszervezetet, melynek egyetlen célkitűzését vagy követelését sikerült elérnie? Minden, amire képesek, hogy visszatetszést keltenek a társadalomban (főleg megfelelő média-tálalás mellett), és elidegenítik az embereket nagyon is vállalható céljaiktól a vállalhatatlan eszközeikkel. Nem nehéz kitalálni tehát, hogy az ilyen fajta aktivista-tevékenységet is folytató „környezetvédő" szervezetek mögött az Irányítók állnak. Céljuk a környezetvédelem ügyének lejáratása, elbagatellizálása, a „tree-hugger" és egyéb kifejezések köztudatba ültetése - holdkóros bolond mindenki, aki a társadalmilag elfogadott normán túlmenően is próbálna tenni a környezet védelmében.

Hogy mi a társadalmilag elfogadott norma, azt természetesen az Irányítók diktálják a médián keresztül.

Gyűjts szelektíven hulladékot (úgyis a szeméttelepre kerül a nagyrésze), kapcsold le a lámpát egy évben egy órára, vegyél kocsit eurotízezres motorral, látszatakciókkal gyónj és rózsafüzérezz, hogy utána tiszta lelkiismerettel vágódhass be az autódba, irány a Vesz-co, és folytathatod tovább az össztársadalmi öngyilkosságban való aktív részvételt. Minden fajta szénsemlegességi, szén-dioxid-kibocsátási, szélkerekes, szelektív hulladékgyűjtéses és egyéb „környezetvédelmi" program, terv és törekvés (már amelyik valóra is válik), azon túl, hogy tényleges haszna is van, sajnos csak csepp a tengerben, és elsősorban arra szolgál, hogy az emberekkel elhitessék, a hatalom kontroll alatt tartja ezt a kérdést, meg fogják oldani, a Földet meg fogják menteni, te csak játszd tovább a szerepedet nyugodtan.

Valójában az Irányítók egyáltalán nem akarják megmenteni a Földet. Ha akarnák, egy éven belül leállítanák az összes olajkutat, és teljesen áttérnének a „tiszta energiára" - a napenergia különböző felhasználási módjairól már mindenki hallott, de a lehetőségek határtalanok.

Anélkül, hogy a 2012 blog ívének jelenlegi szakaszán ezt részletesebben ki tudnánk fejteni, valójában az Irányítók készen állnak arra, hogy feladják ezt a bolygót. Nem az emberiség, és ezen keresztül a saját vesztükbe rohannak, hanem nagyon is jól tudják, mit csinálnak, megírt forgatókönyvet játszanak le. A későbbiekben részletesebben beszélünk majd erről, egyelőre legyen elég annyi, hogy az Irányítók tisztában vannak vele, a Földön az elmúlt pár száz évben lassan kiépített és a XX. század második felében megszilárdult hatalmi rendszerük néhány évtizeden belül összeomlik, és a romokból kikelő új világrend, egy világosabb, tisztább szellemiséget képviselő hatalom számára át kell adniuk a bolygót. Amit tehetnek, hogy a megmaradt követőiket (agymosott gólemekké változtatott ex-emberek, akiket pontosan ez az átmeneti rendszer termelt ki) összegyűjtik, és máshol, más formában kezdik újra velük. Hogy pontosan hol és hogyan, azt majd a 2012-es események után fogjuk részletezni. De ha már egyszer a bolygót itt kell hagyniuk nekünk, akkor tessék, itt van, kezdhetünk vele, amit akarunk - miután romhalmazt csináltak belőle röpke 300 év alatt.

25 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekneve.blog.hu/api/trackback/id/tr486226136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pilgrim 2009.06.09. 15:00:34

Eddig csak visszatérő olvasója és szájról szájra terjesztője voltam az oldalnak, mostantól viszont billentyűt ragadnék... A "környezetvédelem" téma kapcsán kérdezem: A későbbi, megoldás(ok) fejezetedben a 11. pont problémáira adandó válaszod előtanulmányaiba vajon beletartozott a PROUT elmélete, illetve Daniel Quinn Ismael-trilógiájának logikája? Magyarul, ismered és felhasználtad a fent említett forrásokat a végső válaszaidhoz? Üdv, Pilgrim

2012 Blog 2009.06.10. 11:15:51

Ajaj! Ígértem én bármiféle megoldást is? :) Rákerestem a megoldás szóra a teljes anyagban, nem találtam. :) De lesz majd szó a rendszerborításról többféle szempontból is, nem kell aggódni. A 11. pontra mindenesetre különösebb választ nem fogok tudni adni, a környezetpusztítás addig fog zavartalanul folyni, amíg az Irányítók hatalmon vannak. Hogy ez meddig lesz így, az sok mindenen múlik. Az említett elméleteket és modelleket nem ismerem, nem használtam fel.

2012 Blog 2009.06.10. 11:21:00

Na utánanéztem a PROUT-nak, ez tulajdonképpen egy spirituálisan megalapozott kommunizmus, ami magasan teljesít a 6. pont államelméleti tesztjének minőségi pontjain. (Komolyan, én is kéne már, hogy adjak annak a tesztnek egy hangzatos nevet, hogy úgy lehessen rá hivatkozni.) Az Új Világ rendje kicsit hasonlítani fog a kommunizmushoz is, kicsit a piacgazdasághoz is, kicsit a feudalizmushoz is, és kicsit a PROUT-hoz is, de alapvetően mégis más lesz. Pl. a fizikai vagy éppen spirituális boldogságkeresés mellé egy távlati célt is fog kapni a földi emberiség. De erről majd 2012 után.

PortaS 2009.06.10. 22:10:58

Hahó! Izgalmas lépések az ismeretlenbe! Bár már nem vagyok gyerek, de azért nehéz kivárni a végét. (Mellesleg, 2012 a "kitalált középkor" ellenére is 2012? Persze lehet, hogy ez is csak egy elmélet, a kitalált "kitalált középkor" elmélete :) Valahol írtad, hogy a blogotok csapatmunka, több ember foglalatoskodik az elmélettel. A kérdésem az lenne, hogy egy magamfajta hétköznapi ember hogyan lehetne tagja egy ilyen csapatnak? Tényleg érdekel, akár kávét is főznék...

csillagvirág 2009.06.10. 23:05:24

mélyen egyetértek a bejegyzés minden sorával. hogy egy példával én is szolgáljak a környezetvédelem nevetségessé tételéhez: volt egy műsor vagy egy éve talán az m1-en a globális felmelegedés megakadályozására kiötlött öt módszerről. az egyiknél azt hittem, leborulok a fotelből, aszondja: szintetikus fák. érted... ***szintetikus*** fák. és grafika is volt róluk, hogy még jobban fájjon. nem ám arra buzdítanák az embereket, hogy ültessenek fákat, amik legalább mutatósak is amellett, hogy hasznosak. nem, az túl logikus lenne. áh, még most is fölidegesít ez az ostobaság.

2012 Blog 2009.06.11. 10:04:03

Csillagvirág: az semmi, még olyanok is elhangzanak, hogy mivel a Föld túlnépesedett (ami igaz is), ezért szükséges az abortusz népszerűsítése. Nem ám a családtervezés, a felvilágosítás - nem, az abortusz a megoldás... http://zoldek.hu/user_article.php?id=40

2012 Blog 2009.06.11. 10:19:21

PortaS: A "kitalált középkorral" az nem stimmel, hogy a betlehemi csillag Mars-Jupiter együttállása 2000 évvel ezelőtt ismétlődött meg 3-szor, nem 1700. A 2012-es évet a maja időszámításból származtatják, úgyhogy az európai keresztény naptárhoz nincs köze. De elvileg még 12 bejegyzést kell megírnom, mire eljutok 2012 jelentőségéhez... Ha komolyan gondolod, hogy segítenél nekünk csak úgy lelkesedésből, éppenséggel fórumgerillák meg ragasztgató aktivisták mindig jól jönnek, főleg ha vidéki vagy (de BP-en is elkéne még ember, gyakorlatilag bárhány). A részletekről e-mailben.

csillagvirág 2009.06.11. 12:41:51

mikor hoztak utoljára logikus döntést bármiben is? most azon gondolkodom, hogy az egyház óvszerellenessége vajon az aids terjedésével előidézett népességcsökkenésre hajt? melyiknek nagyobb az esélye: a teherbeesésnek vagy a fertőződésnek? ja, igen, azt akartam kérdezni már régóta, hogy linkelhetem-e az oldalt pl. a port.hu fórumán hozzászólásaimban - egyeseknek nem ártana kicsit művelődni. valamint: a nettel nem rendelkező barátaimnak szándékomban áll kinyomtatni egy pdf-be konvertált változatot. remélem, ezek így rendben vannak. én vidéki vagyok, ha kell valamiben segíteni, én is szívesen állok a rendelkezésetekre.

2012 Blog 2009.06.11. 14:31:48

Linkelni miért ne lehetne bármit bárhova? Erre tudtommal még a szerzői jog sem ismer korlátozást. Meg kinyomtatni is miért ne lehetne. De igazából még soká lesz teljes a gondolatmenet. Mindegy, ízelítőnek jó a 12 pont. Ha akarsz ingyen jómunkásemberkedni, sőt még saját pénzedből beleölni 1-2 ezer forintot, ám legyen. :) Részletek e-mailben.

Pilgrim 2009.06.11. 16:30:51

Csak még annyit a fenti hozzászólásomhoz, hogy bátran járjatok utána és olvassátok az Ismael trilógiát (Daniel Quinn) kedves 2012 és kedves blogolvasók! A tudatfelnyitogatós írások, mint ez a blog is, friss "levegő" a megfáradt és kétségbeesett agynak, ráadásul az egyéb forrásokból származó anyagok váratlan átfedései sejtetnek valamit! A folytatással kapcsolatosan a kíváncsiságom határtalan!!! :) Szevasztok! Pilgrim

csillagvirág 2009.06.11. 22:33:29

há' mittomén. láttam már olyat, hogy valaki a sablonját féltette. tudom, hogy sokára lesz teljes, de nem árt minél előbb elkezdeni az olvasást legalább. mondjuk mi is ilyenekről (is) szoktunk diskurálni. ezért is szeretném megmutatni nekik, hogy mások is képesek gondolkodni és összefüggéseket észrevenni és következtetéseket levonni, és a többi, és a többi. küldtem egy mailt.

2012 Blog 2009.06.12. 16:13:11

Mi baja lesz a sablonomnak attól, hogy be van linkelve valahova a blogom?

csillagvirág 2009.06.14. 20:47:02

annak semmi baja nem lesz természetesen. az csak egy példa volt arra, hogy ki mit félt meg irigyel meg sajnál másoktól, holott nyilvános a dolog.

Szeter 2009.07.24. 14:27:05

@Pilgrim "Kétségbeesett agy" - hát igen, már régen az, ha tudod, sejted, gyanítod, részben érted, stb. azt, ami a világban folyik. És akárhogy is van, 2012 is még csak egy szeletéig jutott el -úgy értem, a leírásának- aminek nyilván terjedelmi és időbeli okai vannak. Talán az csökkenti a kétségbeesést, hogy ilyenkor látod: nem vagy egyedül. Másfelől viszont azt érzed, egyedül vagy, és valaki, valahol szintén egyedül van... @Csillagvirág Mi is próbálnánk ilyesmikről beszélgetni, de a környezetünk alkalmatlan erre. Pedig nem várom, hogy egyetértsenek... már annak örülnék, ha érdeklődnének és ellenérveket mondanának... de még azt sem. Mivel nem is dolgozunk sajnos (mármint az anyagi helyzetünket tekintve sajnos), így gyakorlatilag el vagyunk zárva attól, hogy ehhez "partnereket" találjunk. És mivel messze költöztünk eredeti lakóhelyünktől, a régi barátok sem jöhetnek szóba ilyen szinten... Szóval örülj annak, ha van kihez szólnod ez ügyben :)

cath 2010.01.21. 11:01:55

ide illik, itt kérdezem. Nemrég küldözgettek több ilyen környezetvédelmi pps-t:), amin jól kiakad az ember, mert sokkolóak az olyan képek, hogy az x óceán szélén már kilómétereket terít be pl. a műanyagpalack. Aztán le van vezetve hogy plusz az előállításához mi mindennel szennyezik még a bolygót. És egyébként még ez a legkevesebbet kárt okozó dolog, mert legalább eldobva csak csúnya, de nem oldódik fel a talajba. A kérdés: egy időben voltak visszaváltható műanyag palackok, most nagyon kevés (jó ideje nem látok visszaváltható kólás üveget se), miért álltak le vele? Amennyi haszon bejön az eldobandó üvegek árából, az ekkora nagy biznisz lenne?

Fehérzaj 2010.08.16. 14:04:30

Kíváncsi vagyok, a blog szerkesztőjének mi a véleménye erről a filmről: http://vids.myspace.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual&videoid=60787461 Amely (ahogy megszokhattuk a hasonló anyagoktól) igen meggyőzően igyekszik cáfolni az üvegházhatású gázok és a globális felmelegedés kapcsolatát.

M.A. 2010.08.16. 17:49:55

Ugye nem kell megnéznem a filmet, ha már van kialakult véleményem a témáról? :) A természettudományos koholmányokról szóló előadásomon erről is fogok beszélni. De a múltkori rádióban is szóba került érintőleg.

Fehérzaj 2010.08.18. 21:00:51

Úgy gondolom, sosem lehet elég kialakult egy vélemény ahhoz, hogy ne egészíthessük/igazíthassuk ki újabb információkra alapozva. :P Ezek a témák ráadásul különösen homályosak. Nekem még nem sikerült működő modellt kialakítani arra vonatkozólag, hogy hogyan is befolyásoljuk az élő rendszereket, vagy, hogy a fősodor mit állít erről és milyen megbúvó szándékkal, és ez a film tudott újat mondani. A rádióadások még meghallgatásra várnak.

Fehérzaj 2010.09.01. 18:45:12

Megyek haza, és az arcomba villan a reklámtábla a vonalas háttér előtt fényképezkedő ->bűnözővel

Fehérzaj 2010.09.01. 18:46:38

, aki nem követett mást, mint - túl sokat égette a villanyt! Környezetbűn! :o

Fehérzaj 2010.09.01. 18:47:36

*el. Oké, ledobál, ha fura karaktereket írok. Talán ki kéne takarítani az egészet.

elbunda 2011.02.07. 16:36:18

http://parkocka.hu/kornyezettudatos/

catsword 2011.02.18. 14:14:59

Gore- kellemetlen igazság-áról mi a vélemény?

catsword 2011.02.18. 14:16:22

Aliennek vele kellene szövetkeznie :)

PikkHetes 2012.11.05. 18:13:03

A cikk végén említed, hogy összegyűjtik, akit lehet és folytatják velük máshol. Mi jelent, hogy összegyűjtik? Összekötik a saját rezonancia-minőségükkel, így a lélek oda születik majd, ahol ez a fajta rezonancia uralkodik?
süti beállítások módosítása