HTML

A Játék Neve: Föld

Ez a blog arról szól, hogy hogy működik a világ valójában. Túl a látszatokon, a manipuláción, a mindent átszövő hazugságon és felelősséghárításon. A jelenkor eseményeinek mozgatórugóival is foglalkozik, ahogy a régmúltba is tapogatózik visszafelé, egészen az emberi lét kezdeteiig. Mindez egy sokéves kutatómunka eredményeire támaszkodik. A blog korábban "2012 blog" címen működött a blogol.hu szerverén. Kapcsolat: blog2012 kukac freemail ponnt hú!

Friss hozzászólások

  • Lazur: @Nikiló: www.youtube.com/watch?v=TQcqOW39ksk Apropó, és az már smafu, hogy a kínaiak azért akarnak... (2023.09.15. 00:32) Emberek, Irányítók és a Háttérhatalom
  • Gergő92: Nem csak én szoktam néha felnézni ide. :) (2023.01.18. 00:00) Mire készülnek a Marson?
  • Lazur: Ez egész friss: futureofhumanity.report/en www.youtube.com/watch?v=MYJFc3vA6N4 Csak a rotary klu... (2023.01.10. 18:29) 2019
  • Lazur: Szűk tíz évbe telt, de lassan a híradóba is bekerül ahogyan Kínában készülnek a cellák. www.youtu... (2022.12.05. 01:07) AUTOKRÁCIA (szerk)
  • Gergő Bohrát: A mostani események fényében bár 10 év késéssel, vagy inkább több, de csak efelé haladnak a dolgok... (2022.04.23. 22:12) A Jobbik és az Irányítók
  • Lazur: 2012 helyett 2021, de itt a mátrix 4. része: www.youtube.com/watch?v=JQVHrXek73E (2021.12.17. 20:30) Előadás videó - A Mátrix-trilógia (szerk)
  • Kápráz: ...Történt egyszer, hogy Noé szőlőt telepített, de a bortól megrészegedvén meztelenül feküdt sátrá... (2021.12.11. 21:02) Előadás videó (szerk)
  • maztro: @Gergő Bohrát: Szeretnek minket behúzni a csőbe, a cikk lényegében minden pontján prezentálja azt,... (2021.08.26. 05:03) Menetrend (szerk)
  • dangbird: Új nagy ívű, félelmetes novella a személyes blogomon: marioatreides.blog.hu/2020/01/06/nem_tehete... (2020.01.06. 10:36) Olyan, mintha
  • dangbird: ferfiakklubja.hu/fk_magazin/az_fk_noi_tamogatoi_korebol/amikor_nem_fogadjuk_el_a_ferfi_es_no_kozot... (2019.11.13. 10:09) A házasságról

Utolsó kommentek

Kiegészítés az 1. ponthoz: demokratikus gyakorlat a mai Magyarországon

2009.03.15. 17:26 dangbird

(ez a bejegyzés kiegészítés >az előzőhöz< , azzal kezdd az olvasást)

Mikor az őszödi beszéd bombáját bedobták a köztudatba >az Irányítók<, mindenki csak azokra a „botrányos" megnyilatkozásokra figyelt, amelyekkel a sajtó is televolt: „kurva ország", „nem csináltunk semmit négy évig", „hazudtunk reggel meg este meg éjjel" (ez utóbbi egyébként egy idézet Örkénytől szabadon, de ezt már kevesebben tudják); pedig Furcsány bátyánknak volt néhány sokkal érdekesebb elszólása, amelyek elkerülték az emberek figyelmét.

Íme az egyik: „az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai... amikről nektek nyilvánvalóan nem kell tudni..." - álljunk csak meg egy pillanatra. Ki is ez az ember, és kikhez is beszél? Ő Magyarország választott, felelős miniszterelnöke. Ki választotta? Nem, nem az emberek, én nem emlékszem, hogy valaha is miniszterelnököt választottunk volna - őt a parlament választotta. Kinek felelős a munkájáért? Bizony, a parlamentnek. És kik is ezek az emberek, akikhez beszél?

Parlamenti képviselők.

Elképzelem, amint bemegyek a főnököm irodájába, és megkérdezi, miért nincsen elfaxolva a 120 iratból csak 5, mikor egy napja más dolgom sincs, mint faxolni. Én erre azt felelem, hogy mert elromlott a fax. Ő megkérdezi, hogy akkor mégis azt az ötöt hogyan faxoltam el? Erre a válaszom: „hát trükkök százaival, öregem, amelyekről neked nem kell tudnod".

Kinek felelős akkor a mindenkori kormányfő? Hát a parlamentnek nem, az biztos. Nem csak hogy azt mondja a szemükbe, nem kell tudniuk, ő mit hogyan csinál, hanem „nyilvánvalóan nem kell tudnotok" - tehát a képviselők számára is magától értetődő, hogy a kormány felelőssége csak papíron létező formaság. Olyannyira magától értetődő, hogy valószínűleg tudták ezt ők már akkor is, amikor a választáson indultak. Mégis úgy tettek, mintha a választókörzetük polgárait akarnák képviselni, noha tisztában voltak vele, hogy felsőbb utasításra fognak gombokat nyomogatni.

Persze a „képviselő" egy valódi demokráciában is becsaphatja választóit, elhitetheti velük, hogy nekik fog dolgozni, de azután, amint kiderül, hogy hazudott, és nem az általa képviselt polgároknak tetsző módon él a ráruházott hatalommal, állásából el lehet bocsátani, és felelősségre lehet vonni, ha kárt okozott. Képzeljünk csak el egy olyan munkahelyet, ahol a főnöknek nincs lehetősége kirúgni minket. Akkor nem azt csinálunk, amit akarunk? Akkor mitől főnök a főnök, mi biztosítja legvégső soron a hatalmát?

A jelenleg „érvényes" (érvényesnek önkényesen kikiáltott) alkotmány szerint azonban mi nem hívhatunk vissza sem képviselőt, sem kormányt. Természetesen egy demokráciában az alkotmányt egyedül népszavazás legitimizálhatja, ilyenre pedig nem került sor a hamis „rendszerváltás" során, helyette kaptunk egy szemkiszúrós, semmilyen érdemi kérdésről nem döntő „négyigenes népszavazást", hogy érezzük, hogy most már minket is megkérdeznek, hogyan tovább, és kussoljunk. A meglevő alkotmányt népszavazás útján lehetne módosítani - ha lehetne. De nem lehet, alkotmánymódosításról kérem szépen NEM LEHET népszavazást kezdeményezni. Hogy miért?

Hármat lehet találni...

Az őszödi beszéd másik érdekes beszólása az volt, amelyben említést tett azokról az emberekről, akikkel „végigbeszélte" a tervezett reformpolitikát. Magyarán, mielőtt valaki levonná azt az elhamarkodott következtetést, hogy jelenleg Gyurcsány Ferenc Magyarország teljhatalmú diktátora, bizony vannak olyanok, akikkel ő is egyeztet. No nem velünk, de „balos szakemberekkel", akikre ő amúgy nem szokott hivatkozni, amikor „döntést hoz"... Adja magát a következtetés, hogy nem ő kormányoz. Azért is egyértelmű, hogy nem ő kormányoz, mert nem ért hozzá. Persze, hogy nem ért hozzá! Sportminiszterelnök! Nem az alkalmassága miatt került oda, ahol van, hanem egyéb okokból, a tényleges döntéseket pedig mások hozzák a háttérből, amint azt korábban leírtam. Nem, nem azok az emberek, akiket ő megnevezett „tanácsadóiként", őmögöttük is áll valaki, és azok mögött is valaki más. Ha most kitörne a forradalom, a miniszterelnököt elfognák, és kínvallatással kényszerítenék, árulja el, kik kormányozzák az országot valójában - bizony nem is tudná megmondani. Bár lehet, hogy ő azt hiszi, hogy tudja, de ha utána tudnánk járni, kiderülne, hogy nem jól tudja; őneki is éppúgy folyamatosan hazudnak, ahogy ő minekünk.

Akkor lássuk, kikből lesznek a képviselők. (- És kikből nem?)

Hogy is mondták a régi angol munkáspártiak, akik még igazi balosok voltak? „Government for the people, by the people." Magyarán a nép fiainak érdekében a nép fiai kormányoznak, az emberek emelnek fel önmaguk közül általuk választott személyeket a politikai hatalom különböző szintjeire. Ezzel összhangban a magyar alkotmányban is azt olvashatjuk, hogy minden nagykorú állampolgár választó és választható, de nincs ez másképpen a többi úgynevezett „jogállamban" sem. Ez a papírforma. Mi a gyakorlat? Amikor elmegyünk szavazni, hogy egy analfabéta aláírással támogassuk a diktatúrát, bizonyos emberek neveit találjuk a papíron, akikről általában azt sem tudjuk, kik, és azt főleg nem tudjuk, hogy kerültek oda. (Mivel a döntéshez szükséges legalapvetőbb információk is hiányoznak, de döntésünk eredménye 4 évig visszacsinálhatatlan, a zsákbamacska-árusítás egyértelmű esete forog itt fenn, tehát akik társadalmi felelősségre hivatkoznak a parlament összetétele kapcsán, azok nagyon el vannak tájolva.)
Egyáltalán: miért pont ezekre az emberekre lehet szavazni, ki szabja meg, hogy ki kerülhet és kerül rá a papírra és ki nem?

Ez az amit nem tud senki, és valahogy nem is kérdezi meg szinte senki.

Nem akarom azt állítani, hogy Tomcat alkalmas lenne komoly politikai pályafutásra, személyét és esetét puszta tételbizonyításként szeretném felhozni. Vélhetően ő maga sem azért indult el a ferencvárosi időközi választáson, mert szeretett volna bejutni a parlamentbe. Tudta, hogy ez képtelenség, és ezt be is bizonyította: nem azért nem juthatott be a parlamentbe, mert a választók nem akarták. A választókat erről nem kérdezte senki, ugyanis bár ők arra szavaznak, akire akarnak, de csak a szavazólap keretein belül, aki pedig a hatalomnak nem tetszik, az rá sem kerülhet erre a papírra. Az egész választási rendszer úgy van kiagyalva kopogtatócédulástól, választási bizottmányostul, mindenestül, hogy azok az emberek, akik nem egy olyan szervezethez tartoznak, amely az Irányítók érdekeit képviseli, esélyt sem kaphatnak arra, hogy a politikai hatalom közelébe kerülhessenek.

Senki ne essen abba az illúzióba, hogy néha azért függetlenek is rákerülnek a papírra: a Fidesz kedvelt játéka „független" jelölteket indítani! (Vagy esetleg megteheti ezt egy, az Irányítókat politikai pártoktól függetlenül, közvetlenül képviselő üzleti hatalom is.)

Magyarán az elméletben létező jog szerint választható és alkalmas polgárok sokaságából a választás keretei leszűkülnek a gyakorlatban létező lehetőség szerint választható emberek halmazára, amely általában végül tovább szűkül két konkrét jelöltre. (Hogy hogyan, arról megint csak máskor.)

A lakásba zárt kutya szabadsága a miénk, aki szabadon eldöntheti, hogy a konyhában vagy az előszobában fekszik.

Ajánlott irodalom:
http://www.kibulizottorszag.net/ - részletesen és hitelesen arról, hogy hogyan is csaptak be bennünket a rendszerváltáskor, meg azóta is...

6 komment

Címkék: politika gyurcsány kormány szabadság demokrácia sün jogállam diktatúra

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekneve.blog.hu/api/trackback/id/tr826226150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cicc 2009.03.16. 19:01:26

Azért itt van pár tévedés, de a lényegét tekintve nem is igazán fontos. (Kurcsit nem a parlamaent választotta, hanem egy kis kör, amikor Meggyeskoma lemondott-hogy miért az is megérne itt szerintem egy misét...) Választható képviselő meg valóban bárki lehet, a kopogtatócédula-gyűjtésnek az a lényege. Kisebb településeken talán azért érezhető a jelöltek ismertsége, és ott némiképp nem csak a politika, ahnem az adott ember tényleges "szimpátia"indexe dönt. Persze ettől még a parlamaentben majd azt a gombot fogja nyomni, amit a pártja mond. És ez itt a fő baj szerintem: Mo. az egyetlen ahol szinte CSAK pártokra alapozottan működik a képviselőválasztás meg minden ami ezzel összefügg, holott sok más demokráciában nem így van- ahogy az sem, hogy máshol simán visszahívható a képviselő, nem kell kivárni a mandátum lejáratát. (amúgy érdekes és jók az összefüggések, hajrá :))

2012 Blog 2009.03.16. 19:48:24

"Kurcsit nem a parlamaent választotta, hanem egy kis kör" - ők tették a javaslatot a személyére a közt. elnöknek, de az alkotmány értelmében a parlamenti többség szavazata kell ahhoz, hogy valakit miniszterelnöknek kinevezzenek. A kopogtatócédula-gyűjtésnek az a lényege, hogy azt ember nem tudja szabályosan összegyűjteni, ráadásul bárkinek lehet mikulás-csomagot küldeni, vagyis hamisakat bedobni a gyűjtésébe, hogy megbuktassák. Persze az MSZP-s vagy a Fideszes jelölttel ezt nem tudod megcsinálni, mert ellenük nem fognak vizsgálatot indítani, mondhatsz a bizottmánynak, amit akarsz.

Bereznay András 2009.06.09. 09:50:46

Remek! (És köszönöm.)

M.A. 2010.03.05. 10:42:02

"Mikor az őszödi beszéd bombáját bedobták a köztudatba az Irányítók (mert a kikerülése szándékos volt, ezt biztosan tudom, Rózsa-Flores ide vagy oda, arra a kérdésre már nincs válasz, hogy ő honnan szerezte)" Néha kicsit unalmas, hogy folyton igazam van... :) http://www.hunhir.hu/index.php?pid=hirek&id=27557

eszakifeny 2010.03.05. 11:37:19

Sejthető volt már azonnal a botrány kirobbanása után, hogy ez szándékos "kiszivárogtatás" (inkább kiöntés), pedig sose érdekeltek a részletek eléggé, hogy utánanézzek. Addig, amíg ennyire hülyének vagyunk nézve, hogy egy picit sem próbálják megkoptatni a körülményeket annyira, hogy hihető legyen, csakúgy, mint a 9-11 körül, addig végülis jó, mert legalább könnyű a sorok között olvasni.

M.A. 2010.08.27. 19:18:38

"Senki ne essen abba az illúzióba, hogy néha azért függetlenek is rákerülnek a papírra: a Fidesz kedvelt játéka „független" jelölteket indítani!" - na most már az MSZP-SZDSZ-é...
süti beállítások módosítása