HTML

A Játék Neve: Föld

Ez a blog arról szól, hogy hogy működik a világ valójában. Túl a látszatokon, a manipuláción, a mindent átszövő hazugságon és felelősséghárításon. A jelenkor eseményeinek mozgatórugóival is foglalkozik, ahogy a régmúltba is tapogatózik visszafelé, egészen az emberi lét kezdeteiig. Mindez egy sokéves kutatómunka eredményeire támaszkodik. A blog korábban "2012 blog" címen működött a blogol.hu szerverén. Kapcsolat: blog2012 kukac freemail ponnt hú!

Friss hozzászólások

  • maztro: @Gergő Bohrát: Szeretnek minket behúzni a csőbe, a cikk lényegében minden pontján prezentálja azt,... (2021.08.26. 05:03) Menetrend (szerk)
  • Gergő92: Amúgy én néha ránézek mi a helyzet itt. :) Amúgy anno 2013-14 tájékán voltam elmerűlve ebben a tém... (2021.02.18. 05:25) Emberek, Irányítók és a Háttérhatalom
  • dangbird: Új nagy ívű, félelmetes novella a személyes blogomon: marioatreides.blog.hu/2020/01/06/nem_tehete... (2020.01.06. 10:36) Olyan, mintha
  • dangbird: ferfiakklubja.hu/fk_magazin/az_fk_noi_tamogatoi_korebol/amikor_nem_fogadjuk_el_a_ferfi_es_no_kozot... (2019.11.13. 10:09) A házasságról
  • spike_spiegel: Na akkor :) lesz folytatása az elemzésnek is, ha már bejelentették a negyedik részét a mátrixnak? ... (2019.08.21. 14:34) Előadás meghívó - A Mátrix-trilógia elemzése!
  • Peter266: Elolvastam Don Richards Riso, Russ Hudson: Személyiségtípusok könyvét pluszban, ledöbbentő, hogy m... (2019.08.14. 21:40) Emberismeret, önismeret - a PAS és az Enneagram karakterológiai rendszerek
  • dangbird: @dangbird: Az említett nagybejegyzés 86.42%-a elkészült. Holnap délig közzéteszem. Nem szájbatalpa... (2019.07.13. 14:02) 2019
  • Gergő92: Tegnap meg a 4.részben a 13:13-nál ér pont oda a 101-es sátorhoz...amúgy a film jó, ajánlani tudom... (2019.06.20. 11:22) Okkult szimbólumok hétköznapjainkban III.
  • dangbird: Kedves "Zombi Papa"! Én nem álltam a Jobbik mellé. Bizonyos mértékig szimpatizáltam a mondanivaló... (2019.03.22. 20:17) Tíz év
  • spike_spiegel: @dangbird: ami engem illet abszolút hidegen hagyott (ugyan ki hinné el, hogy lapos?), de aztán elk... (2019.03.14. 08:35) Szájbatalpaló #7: A sötét középkor 1

Utolsó kommentek

Okkult szimbólumok hétköznapjainkban III.

2011.12.30. 15:17 dangbird

(Ez a bejegyzés szétcsúszott a korábbi szolgáltatónktól való átköltözésben, kérek mindenkit, hogy kreatívan társítsa a képeket a megfelelő helyre, amíg kijavítgatom...)

Hosszú szünet után egy réges-régen megkezdett sorozatot folytatunk most: a következő bejegyzés néhány újabb példával fog szolgálni arra, hogy okkult szimbólumokkal vagyunk körbevéve minden nap, ezek közül is különösen a “sátánista” (luciferánus) értelemben használt jelképekre fogunk vadászni ezúttal.

Előre kell bocsátani, hogy az itt felsorolt logók közül nem mindegyik feltétlenül, szándékosan hordoz “sátáni” értelmet, a nagy számok törvénye alapján egyes esetekben biztosan lehet szó egyszerű “véletlenről”, illetve arról, hogy az emberek tudatalattija a folyamatos bombázástól annyira megtelik az ilyen fajta jelképekkel, hogy önkéntelenül is ilyeneket találnak ki.

Kezdjük mindjárt a legismertebb sátánista jelképpel, amely a 666-os szám.

 

A>sorozat 1. részében< már említettük, hogy minden vonalkód tartalmazza ezt a számot, amely egyúttal igen furcsa értelmezése az alábbi passzusnak:

„17. És hogy senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak a kin a fenevad bélyege van, vagy neve, vagy nevének száma.”

Lehetséges, hogy a többszörös fordításból adódó félreértésről van szó, és nem az embereken van a fenevad nevének száma (vonalkód) vagy bélyege (RFID chip), hanem az árukon, melyeket adunk-veszünk? Olyan rég óta ijesztgetik az embereket a bőr alá ültetett chippel, hogy kezd kétségessé válni, vajon tényleg megvalósul-e – az Irányítók szeretnek téves terveket mellékszálakon futtatni, mintegy elterelésként. (Lásd pl. a világállam létrehozására irányuló ún. Trilaterális Tervet, amely az uniók megerősítését, majd egyesítését célozza – ez soha nem fog megvalósulni, az EU szét fog esni, és egészen más úton fog létrejönni a világállam, mint >arról már írtunk<.)

Mindenesetre a 666-os szám másik leggyakoribb előfordulása a www, melyet “kötelezően”, ám valójában értelmetlenül írunk webcímek elé – szinte minden weboldal ugyanúgy betöltődik enélkül is. Minek hát oda az a www? Ez egyből kiderül, ha tudjuk, hogy a héber ábécé hatodik betűje a Váv, melynek gemátriai átirata a hatos szám, tehát www = 666.

 

>Piros Pirula< már csinált egy egész estés >filmet< a Vodafone “viselt dolgairól”, úgyhogy a legtöbb olvasónak nem meglepetés, hogy a Vodafone hivatalosan ““““szövegbuboréknak”””” csúfolt logója valójában egy hatos számjegy (ezért van belőle általában 3 db minden promócióban, lásd a fent képet is), valamint egy vércsepp és egy Ouroborosz is. De ez még nem minden.

 

“live” – visszafele… evil.

Érdekesség, hogy a Vodafone ügyfélszolgálat száma Nagy-Britanniában régebben 08080 999 999 volt, ami ugye csupa olyan számból állt, amely fejjel lefelé is értelmezhető: 666 666 08080.

A vodafone logó egyúttal tartalmazza a kereskedelemben leggyakrabban használt két okkult szimbólumot is, az egyik a Nap, a másik pedig egy szem, illetve a szem, Hórusz/Ámun-Rá, alias JHVH szeme, tehát a Föld Urának szeme, de szimbolikusan jelenti az ő “felettesének”, magának a Gonosznak a szemét is. (Így, az alibi jelentést is beleszámítva – hogy az egy szövegbuborék –, összesen 6 jelet sűrítettek a Vodafone logójába…)

 

 

Forgassuk csak el 45 fokkal…

 

 

 

 

A Verichip a bőr alá ültetett azonosító, amelyet sokan a János apostol által megjövendölt “fenevad bélyegének” tartanak. Érdekes, hogy maga a név is ezt próbálja közölni: “This is the Very Chip” – tehát ez AZ a chip, nem csak egy chip, hanem éppen pont AZ… Egyúttal a Veri a verify rövidítése is, tehát közli a chip célját is: ellenőrzés. Az angol verify szó a latin veritasból származik, amely jelentése: igazság. (Hogy hogy jön a chiphez az igazság? Ennek a magyarázatát lásd a bejegyzés végén…)

 

Az Opel logója egyúttal a 11-es számot is tartalmazza két egyes formájában, ahogy az Unicredit logójában is egy egyes képzi az “íriszt”. (A VodafONE név is tartalmazza az egyes szám nevét.) Ha az O betűt nullaként értelmezzük, a OPEL betűk pozíciói az angol ábécében összeadva 33-at adnak ki. Van/volt több más ilyen cég is, pl. az MGM – de maga a TM jelzés is az angol ábécé 20. és 13. betűjéből tevődik össze, tehát összegük 33.)

Ez eddig rendben, de hogy jön ide a Nap? Ezen égitesthez hagyományosan kifejezetten égi, isteni, krisztusi jelentést szokás társítani, mint a tudatosság, a fény, a szerzett ill. elnyert tudás (az ún. tudott tudás vagy örök tudás bolygója a Jupiter), az önzetlenség, a szeretet, a kegyelem, stb. Igen ám, csakhogy az Ördög a Plagizátor, tehát az isteni szimbólumokat, jeleket, számokat, neveket előszeretettel használja fel eltorzított jelentéssel. (Ezzel magyarázható az egyes szám – “a legszentebb szám” – gyakori használata is.) A luciferánus szimbolikában a vörös vagy narancsszínű korong a lenyugvó napot jeleníti meg, és Sorath, a Napdémon, ismertebb nevén az Antikrisztus jelképe. (Különösen, amikor szájat is kap a napocska, lásd később.) Érdekesség, hogy az SRTH (Samekh-Resh-Tav-He) gemátriai átirata 665, de személynevek esetében szokás egyet hozzáadni a név mássalhangzóinak numerikus átiratához, így jön ki a 666 – a JHVH tetragrammaton (Iod-He-Vav-He) átirata pl. 26 (2*13), viszont egyet hozzáadva már 27-et kapunk (3*3*3)!

Sokan nem értik, hogy az amerikai filmekben miért pont 555-tel kezdődik minden telefonszám, de gyanakodnak, hogy ez valami összefüggésben van a 666-tal. Nos, az összefüggés annyi, hogy az angol Devil (ördög) szó mássalhangzói – DVL – római számjegyként értelmezve, összeadva 555-öt adnak ki.

Térjünk vissza a napocskákhoz! Ha vörös, vagy narancsszínű korongot látunk, már elkezdhetünk gyanakodni, hogy itt egy antikrisztusi szimbólummal állunk szemben. Ebből mindjárt érthetővé válik, hogy mihez vagy kihez való hűséget jelenti a Fidesz név (hat karakter!):

 

 

Ugyanezt a narancsszínű korongot láthatjuk az Alexandra könyvesboltok logójában, amely egyúttal egy O betűt is formál, így egy A és egy O kerül egymás mellé, illetve a kezdőbetű is A, míg az utolsó betű O. (Gy.k. Alfa-Omega.) Ugyanez a minta jelenik meg az Alexandra kiadó logójában:

 

 

Látható, hogy egy A betű van közvetlenül az O mellett (felett) is, és a kezdőbetű is A. Maga az Ale-andro név is használatos az okkult sátánizmusban, jelentése: árnyék-isten, isten árnyéka. Ráadásul a bagoly a >sötét tudás< egyik jelképe, a Moloch nevű bagoly-szimbólumot előszeretettel használják (sőt, imádják) a luciferánus körökben.

 

 

A képen a Bohemian Grove jelképe látható, a Moloch, két oldalán a BC betűk a Bohemian Club rövidítését is adják, de angol nyelvterületen a “Before Christ” (Krisztus előtt, úgymint időszámítás előtt) kifejezés ugrik be mindenkinek erről a betűkombinációról. Természetesen a Before Christ nem a kétezer évnél régebbi dolgokat jelenti a luciferánus értelmezésben, hanem azt, hogy “Krisztus előtti” úgymint Krisztusnál előbbre való (az Antikrisztus).

 

A Bohemian Grove-nak mellesleg rendszeres vendége jószerivel a teljes amerikai politikai elit (Demokraták éppúgy, mint a Republikánusok).

A Moloch az amerikai egydollároson is rajta van:

 

 

A bagoly stilizált formáját, bár a Mátrix-trilógiában is több helyen láthattuk, de legtöbben a Twin Peaksből ismerik:

 

 

 

Sokáig nem értettem, miért van az intel logójában az e betű lecsúszva (elég hülyén néz ki), azután rájöttem: az e betű a t szárával együtt a bagoly formát adja ki. (Szándékosan nem mutatom meg, hogy pontosan hol és hogyan, mivel a bejegyzés célja ideálisan nem az lenne, hogy ezt a néhány jelet megmutassa, hanem hogy segítsen az olvasónak képessé válni az efféle szimbólumok önálló felismerésére.)

Van (volt) azonban hazánkban is egy közismert szervezet, amely ugyanezt a jelet használta:

 


A “virág” csúcsán pedig egy vörös színű rombusz található – a rombusz ugyebár a szabadkőművesség legelemibb jelképe.

Ha a rombuszt alul szárral látjuk el, a teljes magyarországi politikai arzenál felvonul előttünk:

 

 

Vannak, akik a MIÉP logójába egy bagoly-arcot is belelátnak, de az tény, hogy egy madár testére emlékeztet. Ez a gyanútlan szemlélőnek egy turul lehet, ami összevetve azzal, hogy a logó egy horogkereszthez is hasonlít, már kapásból kezdi aljas módon összemosni a hazafiasságot a nácizmussal. A “madár” azonban valójában nem is madár, hanem denevér, a sötét tudás egy másik szimbóluma (lásd később).

Ezekután nincs más dolgunk, mint a szájjal rendelkező lenyugvó napot a rombusz fölé tenni, és máris megkapjuk Magyarország legtöbb életű pártjának logóját:

 

Az MSZP logóját legegyszerűbben úgy kapjuk meg, ha a Shell logóját házasítjuk a Paramountéval:

 

 

Külön felhívnám a figyelmet a 22 (2*11) db csillagra, ill. “A VIACOM COMPANY” feliratra az alján (ennek jelentőségéről később).

S ha már a szájas napocskákról van szó, kettőt mindenképpen említeni kell:

 

 

“Csak egy ugrás a sugár”, mondta a reklám, ezzel mintegy tippet adva a nézőnek: a SUGÁR szó bizony anagramja egy másik szónak… Pontosabban nem egynek, inkábbis háromnak! Az ugráson kívül a rúgás is szóba jöhet, bár az u betű hossza nem egyezik, de ami minket érdekel, az igazából ez:

 

Árgus, a százszemű óriás, avagy Nagy Testvér szemei mindent látnak…

A Paramount logójával és az ÁRGUS Á betűjével pedig megérkeztünk a piramisok világába.

Végtelenül lehetne sorolni a cégek és egyéb szervezetek logóiban szereplő piramisformákat. Néhány példa, a teljesség legkisebb igénye nélkül:

 

Az AOL logó azért is érdekes, mert egyúttal egy szem is van a piramisban (innentől letagadhatatlanul szabadkőműves alapjelkép), valamint az AO betűpárost is tartalmazza.

 

 

 

A BMG betűit az angol ABC rendje szerint összeadva 22-t kapunk.

 

Az Adobenak pedig sok más között a Flash is terméke. Ennek jele a következő:

 

 

Azonban ezzel a logóval valami baj val. Nem tudom, érezhető-e. Olyan, mintha az f betű fel akarna borulni. Mit lehet tenni, támogassuk meg:

 

 

Ezzel egyúttal egy A betűt is nyertünk, ami teljesen logikus: A-f, úgymint Adobe flash. Csakhogy én ezt a jelet már láttam valahol…

 

A gomba a sötét tudás egy másik szimbóluma – ebből egyúttal kiderül az is, hogy a kis Mario miért akkor változik nagy, a dolgok széttörésére képes Super Mariová, mikor gombát eszik. A Mario név és a gomba, mint jelkép között egyébként nagyon mély okkult kapcsolat van: az egész sátánizmus a pillanatnyi létállapot igenléséről és az önfejlesztés elutasításáról szól. Ez így van, és kész. – mondja a sötét tudás, megakadályozva ezzel a magasabb igazságok felé való továbblépést. Én MÁR JÓ vagyok olyannak, amilyen vagyok, mondja a sátánizmus, megakadályozva ezzel a lelkiekben való fejlődést.

SZEM-ezgessünk tovább!

 

 

 

Oké, arra, hogy egy tévétársaság logójában szem van, persze még lehet naiv magyarázatot is adni. Ez azonban már kicsit cifrább, az egyiptomi ábrázolással összevetve:

 

De ne ragadjunk le a tévétársaságoknál!

 

Kvíz-kérdés: mi látható a képen?

Igen, az nyert, aki arra tippelt, hogy felülnézetből láthatunk egy fantás üveget. Valaki, aki “nem hisz az összeesküvés-elméletekben” (bár megjegyzem, én sem hiszek, a szememnek viszont igen) magyarázza már el, hogy mi a bánatot keres a fantásüveg kupakján egy szem? Mert hogy egy tévétársaság logójában szem van, az rendben, de a fanta kupakjára hogy kerül?

 

 

 

Az OTP logója nem csak egy szemet formáz (évekkel ezelőtt a TV-reklámjuk végén is egy emberi szembe illesztették be a logót!), hanem egyúttal a 13-as szám sötét jelentésének a képi ábrázolása is. A 12 ugyanis mindig egy kört formáz. A 13, mint isteni szám képjele egy kör közepén egy pont. (Félreértés ne essék ugyanis, nincsenek “sötét számok”, csak számok sötét értelmezése létezik. Pl. a Szent Korona mértékrendszere is a 13-as számon alapul.) Ez a teremtő (1) és a teremtett teljesség (12) együttes megjelenése. Azonban a 13 sátáni értelmezésében az 1 a Sátán, aki a teremtett világ rendjén, a tizenkettességen kívülre szeretne helyezkedni. Ezt jeleníti meg mind az OTP, mind a blog.com logója.

Az már csak mellékes információ, hogy az OTP ügyfélszolgálatának telefonszáma minden hálózatból 3 666 666…

Még egyszer hangsúlyoznánk, ezek a “leleplezések” nem kifejezetten az adott cégek és szervezetek ellen irányulnak, már csak azért sem, mert a konkurrens szervezetek is ugyanúgy benne vannak a buliban (lásd a politikai pártok logóit). Ha valaki fejébe vette, hogy az Alexandra helyett mostantól a Libriben fogja megvenni a napi olvasnivalóját, kár erőlködni:

 

 

A világ össztermelésének több, mint 90%-a ennek a hálózatnak a kezében van. Aki nem akar velük üzletelni, jobb, ha elindul az önellátó gazdálkodás irányába.

És ha már visszatértünk a napocskákhoz, egyik kedvencem még mindenképpen ide kívánkozik:

 

Nem csak nap, de ráadásul 11 ága is van, ami főleg azért izgalmas, mert a Brokernet név 9 karakterből áll…

Külön érdekesség, hogy a BROKERNET angol ábécé szerinti átirata számmá 108, ami a Hinduizmusban, a Buddhizmusban és a Jainizmusban is szent szám, minthogy 1*2*2*3*3*3, egyik képi megjelenése ezért egy háromszög, a másik pedig… bizony, a Nap! A Nap-Föld középtávolság ugyanis 108-szor akkora, mint a Nap átmérője.

Továbblépve, egy másik ismétlődő szimbólum a denevér, amely szintén a sötét tudás jelképe.

 

 

 

A Motorola név ráadásul az OTO karaktersort is tartalmazza (ennek jelentését lásd később).

Egyébként a közhiedelemmel ellentétben a Magyarországon működő gyorsétterem-láncok közül nem a McDonald’s kínálata a legmérgezőbb (bár az emberi fogyaszthatóság kritériumainak teljesítésétől ez is messze van), hanem a KFC-é. A koleszterinszintet az egekbe emeli, de ez nem a hús egyébként normális koleszterintartalmától van, hanem attól, hogy a sütéshez használt növényi zsiradék életveszélyes mennyiségű transzzsírsavat tartalmaz. Talán nem véletlen, hogy az angol ABC szerint K = 11, F = 6, C = 3, tehát lényegében egy 9-11-ről van szó, ahol a 9-est úgy bontjuk szét, hogy középre egy hatos kerüljön.

 

A következő jelkép a legkevésbé ismert “laikus körökben”, de a “hálózat” emberei rendkívül gyakran használják: ez az XO karakterpáros. Legegyszerűbb értelmezését úgy kapjuk, ha 90 fokban elforgatjuk, ekkor egy halálfejet formáz. Az XO, illetve XOTO valódi jelentését azonban kevesen ismerik. Ha a Vénusz jelét 90 fokban elforgatom, egy keresztet, és mellette egy kört kapok, ennek a latin betűkkel való legpontosabb leírása a TO. Ha viszont a keresztet 45 fokban elfordítom, tehát álló keresztből dőlt keresztet csinálok belőle, akkor XO lesz belőle. Ez a vénusz két állapota, az úgynevezett Vénusz-kulcs, mely a létezés szintjei közötti átjárókat nyitja, egyszerűen fogalmazva a mennyország és a pokol kapujának kulcsa. Ha a TO-kulcs a születés jelképe, az XO-kulcs a halálé, legalábbis a túlegyszerűsített luciferánus megközelítés ezt sugallja. Hogy miért használják a luciferánusok rendkívüli gyakorisággal a Vénusz-kulcsot? Azért, mert az egész luciferánus gondolkodás ekörül forog. Akár a 11-es szám esetében, itt az isten fölébe kerekedésről és ezáltal a helyének (a létezés legmagasabb helyének) elfoglalásáról van szó. Hogy ezt a Sátán megtehesse, előbb be kell jutnia a mennyországba. Látszólag egyszerű dolga van, hiszen a pokol kulcsa, amit naponta használ, egyúttal a mennyországé is, ám a mennyországba bejutásnak szinonimája: az üdvözülés, ami pedig az elképzelhető legrosszabb végzet sátáni szempontból. Tehát a kérdés: hogyan lehet bejutni a mennyországba anélkül, hogy az ember (vagy ördög) üdvözülne? Ezért forog a luciferánus gondolkodás szüntelenül a Vénusz-kulcs mentén, mint rovarok gyűrűje a lámpa körül: mindennél jobban áhítják s egyúttal mindennél jobban rettegnek is tőle.

A leggyakoribb, leghétköznapibb előfrodulása az XD “emoticon” – sosem értettem, hogy az X hogyan formáz szemeket, azután végül rájöttem, hogy sehogy, a másik irányból kell nézni… Ezen felül rengeteg céglogó és márkanév tartalmazza.

 

Az X-BOX logója különösen figyelemre méltó: nem csak egy XO-t tartalmaz, de egyúttal egy olyan “X betűt” is, amelyhez nem kell sok fantázia, hogy egy nyílást ismerjünk fel benne, amely föld alatti mélységekbe vezet, tehát kvázi “a pokol kapuja” (vö. Vénusz-kulcs).

Van ennek a jelképnek egy másik formája is, amikor az X-et az O belsejébe írják – vagy éppen fordítva:

 

A Budapest Bank logója azért is izgalmas, mert nem csak egy XO-t tartalmaz, de alapvetően egy lepkét formáz, amely a Monarch-programozás szimbóluma.

(Pár hónapja egyébként óriásplakáton láttam egy XOXO nevű energiaitalt, de mikor a bejegyzéshez anyagot gyűjtöttem, sehol nem találtam a neten, hogy egyáltalán valaha létezett volna ilyesmi. Érdekes…)

 

 

A T-Com logója egy OTO karaktersort jelenít meg, amelybe van, aki egy emberi arcot is belelát – kicsi rosszindulattal egy nagy orrú, pajeszos arc ez. Az O.T.O. a vénusz-kulcshoz kapcsolódásán kívül egyébként egy paralatomális (szabadkőművesség feletti) szervezetnek, az Ordo Templi Orientisnek a neve is, amelyet Aleister Crowley alapított.

Két olyan logó van, amelyekre még mindenképpen sort kéne keríteni. Az egyik az Euróé…

 

 

 

Aki látta a >fehérlófiás előadásomat<, annak ismerős lehet ez a jel. Tulajdonképpen a Halak alacsony szintjének (az egymásból élő Halak) képjele félbevágva, csak az egyik pólus jelenik meg – így tehát az eurónak már a jelébe belekódolták az instabilitást!

 

Hasonlóan kifejező jel ez, mint az EU zászlaja, amelyen a Boldogasszony Csillagkoronája látható kék alapon (ami szintén a Boldogasszony színe), a korona közepén pedig – nincs semmi. Ez egyrészt mutatja a keresztény Európa korábbi működési kereteinek a kiüresedését és formálissá silányulását, másrészt az EU valós természetéről is tájékoztat. Mi a lényege az EU-nak? Semmi. Egy üres keretrendszer, amelyet minden állam, önkéntes alapon, azzal tölt meg, amivel akar. Csak és egyedül Magyarország tekinti önmagát az EU gyarmatának, az összes többi tagállam vezető politikusai tisztában vannak ezzel. (Valószínű a magyarországiak is, csak úgy tesznek, mintha az EU valami szuperfőhatalom lenne, amely nem ad nekik szabad kezet, de erről már beszéltem a >2. rádióadásban< is.)

A másik logó, amely egyedülálló, máshol nem ismétlődő jelképet tartalmaz, ma már nagyon sok ember zsebében ott lapul az iMicsodák rosszvoltából.

 

Természetesen itt nem másról van szó, mint a “bűnbeesésről”. (Nem, kedves Dan Brown, még mindig nem egy reneszánsz festő találta ki, hogy a tiltott fa gyümölcse egy alma volt, hanem asztrológiai alapon ábrázolódik kezdettől fogva almaként, az ugyanis a Bika képjele, ami a Világfa – Tejút – koronájának termés része). Ezzel van összefüggésben a “Think different” szlogen, amely nem azt jelenti, hogy “gondolkodj másképpen” (az Think differently lenne), hanem hogy “gondolj mást”. Mást, mint amit az Isten elrendelt. Magyarán az Isten elleni lázadásra buzdítja a “keresztény fogyasztókat” az Apple logója és jelmondata. (Az, hogy manichaeista szempontból viszont kifejezetten krisztusi üzenetet hordoznak, már nem olyan fontos – ugyan, ki hallott egyáltalán a manichaeizmusról?)

Van egy gondolat, amely ugyan nem függ össze logókkal és jelképekkel, de ide kívánkozik az alma kapcsán. A Simpsons 20. évad 7. epizódjában (Mypods and Boomsticks) megjelenik az iPod, de MyPodnak hívják, az Apple neve Mapple, Steve Jobs pedig Steve Mobs. A jelmondat pedig Think differently, tehát felhívják a figyelmet a valós értelmére (a Simpsons tele van ilyen kis kiszivárogtatásokkal).

 

 

Aki azt hiszi, hogy az Iszlám világában nyomják el a nőket, az nem olvasgatott részleteket a Talmudból. Aki viszont olvasgatott, az tudja, hogy milyen a zsidó hagyományok hozzáállása a nőkhöz, aki pedig még a teremtés könyvét is olvasta a Bibliában (nem futtatta rajta a szemét, nem hitt benne – hanem olvasta!), az megtalálhatta már ott mindennek az előképét, Ádám viselkedésében. Amikor az Úr irányába el kell számolni az engedetlenségért, magyar emberként csak két lehetséges út jut az eszünkbe: odaállni és beismerni az igazságot, vállalni a következményeket, meg mondjuk bocsánatot kérni (bár az Ószövetség Úr-istene a megbocsátás fogalmát nemigen ismeri) – vagy pedig, kihasználván, hogy ez a bizonyos Úr szemlátomást közel sem mindentudó (amint arról >már volt szó< korábban), tagadni mindent, hazudni és menteni, amit lehet. A leleményes Ádámnak azonban jobb ötlete van: odalöki az Úr elé a feleségét, kizárólagos felelősként megnevezve őt. És bizony a zsidó-keresztény hagyományban ez a felelősség a nőkre hárítódik, mintha a bűnbeesés egyedüli elkövetői lennének – és, ugye, az Apple logójának almáján is csak egy harapás van… Az említett epizódban viszont úgy módosították, hogy két oldalon két harapás, mégpedig szimmetrikus harapás legyen rajta, aminek a fentiek alapján mély üzenetértéke van.

Végezetül nézzünk meg még egy autógyárat!

 

 

Az talán az eddig írottak alapján már magától értetődik, hogy érdemes 90 fokban elforgatva is megnézni…

 

VIA. Korábban már említettük, a Viacom kapcsán, de tulajdonképpen mi is ez?

 

 

 

A latin via szó utat jelent (ebből származik az angol way is). Az még érthető, hogy az autó az úton megy, de a médiába és a félvezetőiparba hogy kerül?

A megoldás nagyon egyszerű: EGO SUM VIA VERITAS ET VITA, mondja Krisztus minden katolikus templom homlokzatán, az ördög pedig, ezt sose feledjük, a plagizátor, tehát ő is ezt mondja, csak ellenkező értelemmel, az ő útját, az ő “igazságát” (hazugságait) és az általa “kínált” (diktált) életet jelentve. Ezt a mondatot azért is szeretik annyira, mert 3 V betűs szó van benne, a V pedig az angol ABC 22. betűje, ami egyrészt 2*11 (lásd a Paramount 22 csillagát), másrészt 22*3=66, arról nem is beszélve, hogy mint fent elhangzott, a héber gemátriában pedig hatos értéket hordoz, tehát a VVV = 666, csakúgy, mint a webcímek esetében. Így érthetővé válik a VeriChip veritasa is, mintahogy az is, hogy a logó azt hivatott jelezni, hogy aki SEAT-tal jár, az ördög útján jár (valójában persze tökmindegy, milyen márkájú autót veszünk, kivétel nélkül mindet ők gyártják). Ezt támasztja alá a márkanév is, aminek az alibije persze Sociedad Española de Automóviles de Turismo: de Seth az óegyiptomi mitológiában a “sötétség istene”, gyakorlatilag az ördög. (Most lehetnénk rosszmájúak, és megjegyezhetnénk, hogy talán nem véletlen, hogy a Seth Amerikában elsősorban a zsidók körében kedvelt keresztnév. De nem jegyezzük.)

Nyilván ez sem véletlen, mint ahogy az sem, hogy az ezredforduló környékén kezdett elterjedni egy új HDD és CD-meghajtó csatlakozási mód, amelyet SATA névre “kereszteltek” (fordított kereszttel, és víz helyett vérrel meghintve), és ha már vér, az összes kábel véletlenül vérvörös színű a mai napig is.

Aki pedig még mindig szkeptikus, és hajlana ezt mind a véletlen számlájára írni (bár egy-kettő akadhat közte, amelyik tényleg véletlen), annak itt van néhány, még ennél is könnyebben dekódolható márkanév:

 

 

Ugyanis, azt hiszem, 2001. szeptember 11 óta kezdenek igazán rájönni, hogy már a látszatokra sem kell ügyelni…

275 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekneve.blog.hu/api/trackback/id/tr536225977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

teGergő 2012.08.07. 14:30:34

szakál: Nekem túlságosan egy semminek tűnik ez a bejegyzés: mond pár dolgot, amiről már amúgyis hallhattunk, a másik fele meg csak a wifi-ről szól. De a wifi nem baj?:) Én nem tudom, hogy a wifi miként működik (azon túl, hogy "levegőben, rezgések által"), de nekem is az jutott róla az eszembe, amit a kommentekben is írnak néhányan, hogy az is káros(?). Egy hasonlattal élve: lehet, hogy az egyik méreg hatástalanítja a másikat, de méreg az is. :D

teGergő 2012.08.07. 14:32:52

Szóval nem tudom hogyan működik, és ha káros, akkor milyen szinten, ha meg nem káros, akkor nem szóltam :), de így elgondolva kb. semmit sem nyújt a cikk, csak azt, hogy "A megoldás: mégtöbb internet előtt ülés, mégtöbb kelletlen rezgésben élés. Szép napot!" :)

teGergő 2012.08.07. 14:35:18

Bocsi, hogy nem bírtam megírni egyben, hanem itt a harmadik komment is: egyáltalán egy szót is szól arról, hogy honnan veszi, hogy egy "hiteles belső forrás"-tól tud ezekről? Jó, hoigyje el, még akár igaza is lehet, de legalább mondja el, hogy miért hiszi, vagy honnan "tudja". Hogy talált rá, az miért mer nyilatkozni, és mennyire kívánta titokban tartani a nevét, stb... Valamit had tudjunk már mi is, nem az ő hitére szeretnék alapozni. :)

szakál 2012.08.09. 10:47:37

:) a múltkor a chemtrail ellenes csövet is megosztottam veletek. ha már védekezni akarunk legalább ismerjünk minden lehetőséget. :) az hogy jó vagy hatásos e más dolog. ;)

gyufa 2012.08.09. 12:20:07

Tóth Bálint: most már a katalán fogorvosok ajánlásával is

anevem 2012.08.11. 23:04:40

Hello! Bálint, Szeretném megkérdezni, hogy erről mit gondolsz: http://www.urgyen.eoldal.hu/fenykepek/guru-rinpocse/guru-rinpocse-4.html. Guru Rinpocse a 8. században terjesztette el a Buddhizmust Tibetben és több helyen ábrázolják ilyen kéztartással, valamint Karmapa szobrokon és Tankákon is előfordul a "metálvilla". Őszintén szólva én arra gondolok, hogy pozitív tartalommal próbálnak feltölteni egy negatív szimbólumot. Kowalsky keze is szinte állandóan így van koncerteken, és az ő szintjén nem hiszem, hogy ez véletlen volna, vagy tudatlanság. (Halkan megjegyzem, hogy érdemes hallgatni az új albumát 'Az évtized lemeze' és a Fankadelivel készülő új albumukat is,mert több szempontból meglehetősen egybevág a mondanivalójuk a blog mondanivalójával. Telis tele vannak olyan utalásokkal, hogy felejtsd el a földi létet "A föld csak egy album.." "Szabad önfeledten feledni a földi dolgokat" "Pakolj és reggel indulunk, itt senkit nem hagyunk, szebb új világban landolunk" stb. Persze lehet, hogy véletlen, de nem úgy tűnik :) )

spike 2012.08.15. 01:25:29

Nem tudom miért csak most jut eszembe, de azonnal írnom kell, különben elfelejtem:) A bohóc mit szimbolizál? Sokat használják, és van is egy furcsa hatása, plusz van amelyik gyerek alapjáraton fél a bohócoktól. Furcsa téma, nem jutottam vele semerre.

aaaaaNiki 2012.08.15. 08:17:54

Ez nagoyn jó kérdés! Ez engem is érdekel. A világon az egyik legrosszabb dolog: a bohóc. Bármilyen.

gyuff 2012.08.15. 12:40:32

bár nem engem kérdeztetek leírom a véleményem: a bohócnak talán az udvaribolond lenne a magyar megfelelője ami a vízöntő a tarotban

gyuff 2012.08.15. 12:41:49

tehát véleményem szerint lehet hogy a vízöntő sötétokkult megjelenítései közé tartozik

spike 2012.08.15. 12:49:26

Mindenki irányába szólt a kérdés:D Szóval bárki akinek van valami gondolata írjon! A tarotban nem vagyok otthon (nem mintha bármilyen okkult dologban annyira otthon lennék:D), de ezen már el lehet indulni, majd utánanézek, köszi!

aaaaaNiki 2012.08.16. 08:55:43

A bohóc durvább mint az udvaribolond. Szerintem. Egy kedves ismerősömnek így fogalmaztam meg tegnap: Azt mondják, hogy a bohóc az maga az önirónia. Szerintem meg az emberi lét megcsúfolása és lealacsonyítása, eljelentéktelenítése. A bohóc az a sátán kacaja maga. De én is várom a "hivatalos" magyarázatot a nálam okosabbtól.

M.A. 2012.08.16. 11:17:34

Persze, hogy az udvari bolond egészen más kategória. Intelligens, gyors észjárású, művelt, legalább 5-6 nyelven beszélő, jó emberismerő, politikához értő embernek kellett lennie. A bohócot okkult szempontból tényleg csak a Tarot Bolond/Vízöntő lapjához tudnám társítani, más tippem nincsen. Viszont ha az okkult szimbolizmustól függetlenül, pusztán az évkörön kéne besorolnom a bohócot, mint állapotot, sokkal inkább az Ikrekhez tenném, mint a Vízöntőhöz.

spike 2012.08.16. 14:03:25

És valahol lehetne ezekről olvasni?(tarot meg az évkör) Folyton csak ilyen nők lapja ezoizé szintű dolgokat találok. Könyv, vagy weboldal, mindegy.

Gerg&#337;92 2012.09.13. 21:21:02

Sok embernek feltűnnek érdekes dolgok, de az értelmezés iránya már viszont nem jó: http://www.socialfun.eu/items/show/12582 . Meg ez is: http://www.ezfasza.com/az-aladdin-rejtely-79/ -bár itt nem egészen egyértelmű

Gerg&#337;92 2012.09.13. 21:24:59

Spike, meg mindenki más is: Ezt nem rég találtam, ép hogy csak beleolvasgattam, de elsőre hitelesnek tűnik.

spike 2012.09.14. 11:20:03

Szerintem lemaradt valami:)

Gerg&#337;92 2012.09.14. 20:31:46

Pedig beszúrtam, na mindegy:http://astroblogia.blog.hu/

spike 2012.09.15. 13:10:52

Érdekes, szerintem sem tűnik kóklernek.

LeonCL 2012.09.18. 14:00:48

Merkel miért mutatja állandóan a szbadkőműves jelet? http://www.socialfun.eu/items/show/12582

steinerista 2012.09.18. 19:45:10

Nézgelődtem a neten, de csak egy meglehetősen idióta oldalon találtam olyan infót, hogy ez a kéztartás sz.kőműves jel lenne. Sehol máshol. Illetve Merkelen kívül ezt mástól nem látni. Ha valakinek van infója, kérem linkelje!

Gerg&#337;92 2012.09.18. 22:21:14

Itt ebben a bejegyzésben volt szó a rombuszról, bár inkább mint vörös rombusz. De ha csak tőle látni, akkor lehet csak sajátos gesztus, vagy nem :) .

spike 2012.09.19. 15:09:32

Néha nekem inkább lefelé mutató háromszögnek hat, mint rombusznak. A lefelé mutató háromszög pedig ha jól emlékszem (az Academia Occulta szerint) a démonokat is szimbolizálhatja. Ami érdekes lehet, hogy a hasa (vagy inkább a méhe?) előtt tartja. Vagy csak egyszerű szokás.

Lazur 2012.09.19. 22:27:30

A fiúk pedig hódoljanak az Úrnak! http://www.youtube.com/watch?v=hC4vXJ_TsVM De ebben is van valami Vígasztaló Mer' a szép csajokat úgyis lenyúlják, Óóó!

steinerista 2012.09.20. 01:29:00

Hogy szokása, az tuti :) és lehet benne valami ördögi és lehet szabadkőműves a nő, de hogy szabadkőművesek használnák-e ezt a kézjelet, meg hogy mire is, azt fene tudja. Nem is érdekes, bolond.

st.anger 2012.09.20. 04:36:12

tessék:http://hu.wikipedia.org/wiki/A_hetedik_%C3%BAt_titka vagy túl fiatalok vagytok ehhez?

aaaaaNiki 2012.09.20. 09:06:50

Én (sajnos) nem. Áááááá! Ezt de imádtam! Azóta is kutatom, de sehonnan nem lehet megszerezni, csak hollandul. De hollandul meg nem tudok. :( Egyébként hogy jön ez ide?

LeonCL 2012.09.26. 18:56:32

Ez benne volt a Mátrixos előadásban? http://www.infiniteunknown.net/2008/08/17/matrix-1999-neos-passport-expires-on-september-11-2001/ Apróság, de lehet, hogy a programozott elkövetőkkel így tudatták a dátumot.

Sardaukar 2012.09.26. 19:22:31

a Renault logója hogy tudott kimaradni ebből az arzenálból? tök 1értelmű...

M.A. 2012.09.26. 19:43:32

Sardaukar! :) Pont azért maradt ki. Remélem, hogy fejlődnek az olvasók, és képesek a legnyilvánvalóbb szimbólumokat maguktól felismerni... LeonCL: Szerintem volt.

Gerg&#337;92 2012.09.26. 21:19:18

Fejlődnek! :) Most,jó hogy Sardaukar megemlítetted a Renault-t, mert így felfigyeltem arra, hogy az jön ki belőle, hogy Ultra. Ráadásul 2perc keresgélés se kellet hozzá a Googlén és már eljutottam vele a Monarch programozásig. Pontosabban mint MKultra program. M a 13. betű, a K a 11. Továbbá marad az "EN": az E és a M 8, az N és a K között pedig 3 a különbség és ez összesen 11.

teGergő 2012.09.28. 08:33:25

Említetted ugyan M.A., hogy a rombusz a szabadkőművesség legelemibb jelképe, erre azonban nem figyeltem fel (meg csak ebből a kijelentésből az alapját sem látom - én a mindentlátószem-őrületben a háromszöget mondtam volna elemi jelképnek (ha nem is a legelemibbnek - mivel annyira valóban nem ismerem a dolgaikat)). :D

teGergő 2013.02.24. 08:51:33

Bálint, akartam már egyébként kérdezni - mivel lusta vagyok utánajárni, de ha nem válaszolsz, akkor mégis arra fogsz ösztönözni :D -, hogy az AO-ról kifejtetted a gyengébbek kedvért, hogy az az Alfa és Omega. De akkor a méggyengébbek kedvéért: mit jelent az "Alfa és Omega"? Azt tudom, hogy Jézus Krisztusra mondták, de többet nem tudok. Illetve lehet, hogy megválaszolom magamnak a kérdést, de akkor megerősítést kérek! Úgy tudom, hogy az alfa szót/jelzőt általánosságban valami kezdetleges, egyszerű, primitív dologra használják. Az omegáról, mint szimbólumról pedig azt hallottam, hogy "egy új világ kapuja", más szavakkal "a jelenlegi világ vége". Ebből merül fel az a gondolat, hogy az Alfa és az Omega = a Kezdet és a Vég? Közben ez eggyel előbbi kommentemre is válaszolhatnál. Miért a rombusz a legelemibb jelképe a szabadkőművességnek - miért nem inkább a háromszög, ebben a nagy mindentlátószemes-őrületben? Ezt is lehet, hogy megválaszolom magamnak: gondolom a körzők, és vonalzók együttes feltüntetésének formájáról beszélünk, de az meg nem feltétlenül rombusz, még csak nem is deltoid - ha beleszámítjuk, hogy az eszközök végei rendszerint túllógnak a formán. Az így kapott forma pedig így megint egy másik jellegzetes formára emlékeztet inkább, melyet nem tudom, hogy hogy hívnak, és mit jelent, de emlékszem, hogy más helyeken is előfordul. Ezeket most sajnos nem tudom linkelni, de azt tudom, hogy ilyen a rovásírás "H" betűje is. :D

Gerg&#337;92 2013.02.27. 23:03:07

Szerintem a rombusz a női nemi szervre utal és ezért számít nagyon eleminek.

spike 2013.05.06. 19:09:58

Ez még érdekes lehet, és elég hétköznapi logo: http://civilszamado.hu/directory/site_edit/site_edit_images/oep.jpg

Gerg&#337;92 2013.05.07. 21:44:41

Ez egy pénisz akar lenni?

spike 2013.05.08. 00:55:38

Szerintem inkább bagoly. Körvonalak nélkül. Ha nem tiszta berajzolom. Ha Bálint megnézné és megerősítené az lenne a tuti, az ő szeme azért edzettebb a témában. Nekem meló közben tűnt fel hirtelen, azért nem mondanám, hogy belemagyarázom. A régebbi logón szebben kijött, de azt nem találtam. Viszont ezen is azért elég tisztán kivehető.(szerintem)

gyufa 2013.05.08. 02:33:17

tegergő! az alfa az első betüje a görög ábécének az omega pedig az utolsó

M.A. 2013.05.08. 08:20:21

Hát nem tudom. Szinte bármibe bele lehet látni valamit a sokféle szimbólum közül.

aaaaaNiki 2013.05.08. 09:25:36

Én meg azonnal gyurcsány fejére asszociáltam....

Gergo92 2013.05.08. 18:46:33

A hosszú rész a csőre és kétoldalt a szeme és szigorúan nézz. A felső rész meg mintha egy madár(akár bagoly) ami ilyen pózban akár azt is jelenthetné, hogy támad,vagy a füle meg/,vagy a szemöldöke. http://www.kondavolgy.hu/index.php?PHPSESSID=35b618888ae79d52f090321dbcb3bce0&lap=madar&media=014

spike 2013.05.08. 22:18:11

Feltöltöttem egy képet ahol körberajzoltam a (szerintem) baglyot, ha valaki nem látta volna ki belőle. Hozzátenném, hogy nem egy műalkotás :D Pláne touchpad-del, de szerintem látszik a lényeg: http://kepfeltoltes.hu/view/130508/123456_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Kapott csirkeszárnyat, meg minden :) "Szinte bármibe bele lehet látni valamit a sokféle szimbólum közül." Igen, ezért nem szeretek ilyesmit kijelenteni, de ezt valahogy muszáj volt :) Egyébként most nézegettem a BC meg az Alexandra logót, és ugyanazt az érzetet kelti. Ahogy néz a bagoly...

aaaaaNiki 2013.05.09. 09:55:51

Szerintem ez így egy mosómedve feje meg a csökevény kis mellső lábacskái.... :) Jó-jó. De tényleg...

steinerista 2013.05.09. 13:05:28

"Ahogy néz a bagoly..." Erről eszembe jutott a Fourth kind c. film, ahol baglyok vannak és miután megnéztem, aznap este baglyot láttam a mi ablakunk alatt is (nagyon ritka nálunk, de azért látni ötévente). Elég para volt :D OEP logó zseniális, én első körben kecskekoponyát vagy fejjel lefelé fütyirajzot látok bele, de már érzem a baglyot és a mosómedvét is! Többfunkciós.

spike 2013.05.09. 17:23:28

Azért rosszul esik, hogy nem értékelitek a művészetemet... :D

cath 2013.05.09. 22:09:50

Ej de unatkoztok világvége nélkül...

spike 2013.05.10. 15:16:07

Tényleg, találni kéne valami új rettegnivalót. Lehet, hogy be kéne kapcsolni a TV-t?

cath 2013.05.10. 22:14:43

Ott fertő van csak.

Milo- 2013.05.12. 09:11:04

Ha tv akkor nézzétek az Éjjel nappal Budapestet.Naggyon durván próbálják manipulálni a fiatalokat a hűtlenségre,melegségre,ital és kábítószer fogyasztásra.És mindezt főműsoridőben persze fél8kor amikor a tizenévesek is a tévé előtt vannak.Am még a műsorral kapcsolatban elmondanám hogy ahol laknak ezek a "jó"képességű fiatalok a sorozatban,mindenhol hatalmas szemeket festenek a falakra,de akkorákat hogy kiböki az ember szemét a képernyőn,szerintem ez nem kis jelzés kik finanszírozzák a dolgokat.

spike 2013.05.12. 11:04:40

Egyszer láttam belőle egy fél részt. Undorító, kategórián aluli, pocsék, trágya. :D Rosszabb mint a valóságshow-k. Ráadásul balfaszok a "színészek", elég nagy IQ fighternek kell lenni, hogy elhidd, hogy ez nincs megrendezve.

M.A. 2013.06.10. 11:06:14

Tefal - elvileg a Teflon-Alumínium mozaixava, de németül Teufel = Ördög, és ugye az angol Devillel is áthallásos. Amikor még néztem tévét, sok éve, a szlogenje az volt, hogy "te mindenre gondolsz", ami mintha azt sugallná, hogy istenalakként értelmeződik az a bizonyos Tefal. Vajon véletlen? MiXR Pizzéria, az R betű egy kerek paradicsomban van. (XO) A címük Nagy Lajos Király útja 141. Vajon véletlen? A Baumax éppen 666 Ft-ért árulja a SET(H?) MAX csemperagasztót. Ez valószínű nem véletlen, minthogy a marketing-árak rendszerint 9-esre végződnek.

spike 2013.06.10. 13:31:37

Hát ha a TFL-t nézzük akkor van benne valami, de a két szó kiejtése elég eltérő. A Teufel-t kb "tojfel"-nek kell ejteni. Az érdekes, hogy a T és F pont a D és V zöngés-zöngétlen párjai, az L meg ugye stimm-L :) Ami az idegesítő, hogy folyton van valami elfogadható magyarázat, mint ez a mozaikszó dolog, de mégis valahogy bűzlik. A többihez nincs mit hozzáfűznöm, főleg a Baumaxoshoz...

cath 2013.06.10. 13:55:08

nekem van >-) na jó, nem ahhoz, hanem a 9-es végű árakhoz. Puszta pszichikai oka van: azt jegyzed meg ami előtte van. tehát az 1999,-ft-os dolgot az agyadban elintézed mint "nagyjából egy ezres" nagyságrendű értéket. AKKOR is ha tudod, hogy 1 ft híjján kétezer...

2013.06.10. 14:15:30

Hm. Akkor a Macskafogóban a Mr. Tájfel macska az valójában nem is a Mr. Tejfel (Tejföl)-lel akar áthallásos lenni, hanem a Teufel-lel? :( Mélyen elkeseredhetnék, de nem hagyom megdönteni a legendát. A Mr. Tejfel marad... Na, jó, akkor ezentúl tefálos tepsiben nem sütök. Se kenyeret, se sütit. Főleg nem meggyes rácsos sütit. Valósággal ördögi lenne az a sok X a sok piros meggyszemmel...... :-/

aaaaaNiki 2013.06.10. 14:15:53

Én voltam a sütis. Bocs.

M.A. 2013.06.10. 14:37:27

Az egyszemű Teufel?...

aaaaaNiki 2013.06.10. 14:52:26

http://hungaromem.hu/post/Hogy-dujjon-rad Ennyi.

teGergő 2013.06.10. 14:52:27

Mivel gyermekkoromnak csak halovány emléke a Macskafogó, nem tudtam, hogy melyik macska megnevezése ez a Mr. Tejfel, ezért rákerestem a Google-n. Az azonnal kiírta, hogy "Keresési javaslat: Mr. Teufel", és a látottak alapján (van póló is, amin Teufel-ként írják a nevét), itt az áthallás fordított lehet: nem Tejfel az, akármilyen jól passzolt is a meséhez magyar füllel. :D Illetve nem tudom, lehet, hogy magyar nyelven a Tejfel nevet adták neki pont az áthallás miatt, de eredetileg Teufel volt. Itt mondjuk meghökkentem magamon, hogy ez nem valami magyar mese amúgy? De nint olvasom, ez egy magyar-német-kanadai mese, tehát a németek keze is benne volt, így lehetett Teufel. :D A TeuFeL-DeViL pedig egyértelmű szóegyezés. :)

teGergő 2013.06.10. 14:54:11

Amúgy rengeteg mesét lehetne említeni, ahol a főgonosz mind-mind egyszemű. Nem is értem, miért imádják úgy megrajzolni őket...

teGergő 2013.06.10. 14:57:01

Méghozzá Fritz Teufel.

aaaaaNiki 2013.06.10. 14:58:55

Persze, persze, google-ból mondunk véleményt megin' ahelyett, hogy megnéznénk. Szerintem annyira nem köztudott, hogy ez német-kanadai is. Nekem pl. teljesen újdonság. Stáblista alapján nem is értem, hogy mitől. No, mindegy. Kíváncsi vagyok, 100 emberből hányan tartják Mr. Tájfelt valójában Mr. Teufelnek. Ezzel együtt, persze-persze, mindenkinek igazsága vagyon itt. Persze. Tájfel. Akkor is. :)

teGergő 2013.06.10. 15:07:41

Nekem is újdonság, én eddig abban a tudatban léteztem, hogy magyar mese, csak azért néztem utána, mert elkezdtem azzal érvelni, hogy "biztosan eredetileg Tejfel volt, aztán a magyar kiadásban meg Tejfel-re fordították a szellemes magyarok", aztán beugrott, hogy hé, ez nem egy magyar mese? És akkor kiderült, hogy mások keze is benne volt a dologban, így valószínűbb, hogy a német nevek innen erednek, és az áthallás csak a mi magyar fülünk, és a gyermekkorunk sajátossága. Ami tökéletesen passzol. :) De csak saját magunk sajátossága. :D

teGergő 2013.06.10. 15:08:04

*biztosan eredetileg Teufel volt...

aaaaaNiki 2013.06.10. 15:08:05

Csak hogy itt nem a főgonosz az egyszermű. A Fritz Tájfel (!) az egyszemű (a másik szeme meg vörös kő). Fölötte áll viszont a ritkán megjelenő Mr. Giovanni Gatto.... (ez alapján még olasz is lehetne a film, ha az alapján német, hogy van benne egy német név....) Tényleg ajánlatos megnézni...

teGergő 2013.06.10. 15:12:38

Nem a név németisége miatt jutottam erre a következtetésre, hanem a wikipédia miatt: http://hu.wikipedia.org/wiki/Macskafogó A wikipédia meg nem tudom honnan veszi, tovább nem kutattam. :)

teGergő 2013.06.10. 15:13:20

Akkor alfőgonosz. :D

aaaaaNiki 2013.06.10. 15:37:53

Alfagonosz

spike 2013.06.10. 17:40:11

"A TeuFeL-DeViL pedig egyértelmű szóegyezés. :)" Na ne :) Csak én a TeFaL - DeViL szavakra gondoltam :)

teGergő 2013.06.10. 18:52:55

Jó, de attól még valóban német-angol szóegyezés a maga "Ördög" jelentésével. A kiejtés nem az egyetlen szempont, illetve az is több szempontból nézendő (hogy ma hogyan ejtik ki az kevésbé érdekes, az nem fedi fel egy az egyben a gyökereit, bizonyára eredetileg sem nem ebben az írott, sem ebben a kiejtett formában került oda, ahol, és ahogy ma látjuk). Továbbá a cikkhez: Az Astoriánál van egy étterem XO BISTRO néven. A LUXOR szerencse-játék pont most olyan plakátokkal állt elő, melyeken csak az XO betűk látszanak.

teGergő 2013.06.10. 18:56:16

Ennyi erővel a német Neu "nóje", és az angol New (nyú" között sincs kapcsolat kijetés alapján, noha az egyezés ennél is egyértelmű, méghozzá azért is, mert az U meg a V-vel, az meg a W-vel hozható könnyen összefüggésbe. Ezek a mássalhangzó-változók meg szerencsére nem csak egy elvont, kitalált szabályrendszeren alapszik, hanem az emberi hangképzőszervek gyakorlati működésén alapulnak. :)

spike 2013.06.10. 21:28:00

Nem értem most miről beszélsz. A kiejtést a Tefal-lal kapcsolatban hoztam fel, nem az angol megfelelőjével. A szóegyezés pedig triviális, végülis rokonnyelvek. A "neu"-t pedig "noj"-nak ejtik :)

teGergő 2013.06.10. 22:26:49

Bocsánat, ezekszerint belekavarodtam. Akkor mindenki ért mindent, és nincs nézeteltérés. :D

cath 2013.06.11. 08:49:59

ejj, látszik, nem a homokzsákokat pakoljátok TIK :) sem...

teGergő 2013.06.17. 21:57:00

Már akartam említeni/kérdezni, hogy van ugye ez az új kód a plakátokon telefonok számára, fehér négyzet alapon látszólag összevissza kockák. No és ennek 3 sarkában vannak kockák. Felteszem, ez is szinkronjel, mint a vonalkódokon is. Viszont akkor adja magát a kérdés: miért nincs mind a 4 sarkon, miért csak 3 sarkon van? Netán ennek is van rejtett jelentése? Netán 6-osok? :D Nem értek hozzá. :)

M.A. 2013.06.18. 07:53:40

http://en.wikipedia.org/wiki/QR-code Hatosnak biztos nem hatosok, szerintem pont azért hiányzik egy, hogy 90-180-270 fokban elforgatva is működjön. Szó szerint nem "szinkronjel", hiszen a QR-kód beolvasása nem szekvenciálisan történik, mint a vonalkódé, hanem pillanatfelvételekkel.

aaaaaNiki 2013.06.18. 10:57:32

Undorít a qr-kód. Félelemkeltő.

aaaaaNiki 2013.06.18. 19:36:43

Miért szaporodnak az ilyenfajta műsorok/izék? Költői kérdés volt, de azért....érdekes... Linkelek, hátha eszébe jut valakinek valami.... http://www.filmkatalogus.hu/Szemfenyvesztok--f33135 http://buvesz.blog.hu/2013/05/29/mar_kaphatok_jegyek_az_illusionists_november_22-24_-i_budapesti_eloadasaira

cath 2013.06.20. 19:49:14

Pedig hasonlít valakire :D... (a qrkód)

teGergő 2013.07.16. 08:50:45

Bálint, ehhez az E-betűs dologhoz hozzá tudsz tenni valamit, amivel érthetőbbé válik? Tudtommal még nem írtál róla, pedig szerintem ennek is kétségkívül van valami mögöttes jelentése, amit nem a lakosság fog megérteni... Mások tapasztalata, esetleg tudtok még ilyen logót? http://hu.iranyitok.wikia.com/wiki/E_bet%C5%B1_%28szimb%C3%B3lum%29

M.A. 2013.07.16. 22:53:56

Érdekes, nem tudom rá a magyarázatot. Kis és nagy betű formájában, különböző alakokban előfordul, ez azt sugallja, hogy a leírás módjától függetlenül maga az e betű/hang az érdekes. Támpont lehet egyébként, hogy az e (illetve különböző intonációi) az emberi beszéd leggyakoribb hangja. Számításba jöhet még az angol ABC-ben elfoglalt 5. hely, a kis e bagoly-szerűsége (lásd a bejegyzést), a nagy E vasvilla :) illetve Neptunjele-szerűsége, a magyarban az -e kérdő szerepe (vö sátánizmus mint mindent megkérdőjelezés), stb. Sok előfordulást kéne összehasonlítani, főleg olyanokat, amikről erősen gyanítható, hogy az Irányítókhoz köthetőek.

gyufa 2013.07.17. 18:16:04

a táncoló emberkékben sherlock holmes is az e betűvel fejti meg a rejtett írást, mint az angolban legtöbbször előforduló betü (hmh pont tegnap néztem meg)

aaaaaNiki 2013.07.18. 09:57:14

Gyufa: Az nagy kedvenc! Emlékszem, annak idején el is kezdtem megtanulni azt az ABC-t, annyira lenyűgözött. :)

Vándorr 2014.01.16. 16:20:05

A Viva TV egyik műsorának logoja: http://vivatv-hu.mtvnimages.com/thumbnail/show-alleyeson-281.jpg

M.A. 2014.01.16. 16:54:16

Már volt az Irányítók-wiki facebook-oldalán... (szem a szemben)

nincsennvem 2014.01.27. 09:04:47

OFF: Sziasztok! 2pac életéről tudnátok ajánlani valami hiteles anyagot? Illetve, hogy mit is tudott ő.. Angolul vagy magyarul, mindegy.

steinerista 2014.01.27. 21:24:02

Szia! Nekem van pár dokumentumfilmen róla, adj mailt ha érdekelnek. Youtubeon/youtubeféle helyeken pedig a Prodigy és az ODB nevűek hivatkoznak a halálára összeesküvésként. Jójó tudom, hogy mindkettő félbolond narkós :D de mégiscsak. Amúgy meg mi a hiteles? :)

steinerista 2014.01.27. 21:27:29

Ja, meg egy csomó "tényfeltáró" pdf tanulmány is van, elég sokan foglalkoztak vele.

nincsennvem 2014.01.28. 20:18:15

A pdf érdekelne. Tudnál linkelni?:)

steinerista 2014.01.29. 09:12:39

Nincs link, írj mailt.

aaaaaNiki 2014.01.29. 11:13:24

Nekem is küldd, kérlek. Kösz, N

aaaaaNiki 2014.01.29. 18:32:20

Jaj, de erőlködnek..... http://index.hu/belfold/2014/01/29/mar_nem_eleg_zsebkendobe_tusszenteni/ Jelenleg 10 500 regisztrált influenzás beteg van hazánkban. Ha eléri a 15 ezret, az ÁNTSZ járványt hirdet.

maztro 2014.08.03. 06:04:20

@Egy_Vándor: az eredetit nem ismerted, csak a szemérmetlen paródiát? :D
Én amúgy egyiket sem. Páran illuminatiznak az első videót alatt, valaki meg mondja, hogy ezek örök szimbólumok, amiket csak önnön istenítésükre vettek át. Hát elég tömény ízes rajzfilm, és fájdalmas belegondolni, hogy úgy általában az emberek mennyire nem értik az üzenetét (én sem, persze, de hogy még egyértelműen ki is mondják a részben, hogy melyik szereplő kit szimbolizált, sőt, még egy freskót is ráhelyeznek, hogy vizualizálják ugyanazt egy másik ábrázolásban, aztán egy ilyen paródiában meg jön ez a "ez a freskó meg mit keres itt?" beszólás... :D És ez szerintem nem csak a paródiában ilyen, sokan nem értenék.

Gergő92 2018.01.17. 00:49:15

www.youtube.com/watch?v=orrVAtlYsmU&t=1812s
Nem tudom, hogy volt e már ez itt megosztva, meg azóta Puzsér véleménye lehet kicsit változott, de siralmas ez a cinikuskodás amit művelnek. Kategóriákba lehetne osztani, hogy mi a megszokott viselkedés/hozzáállás bizonyos témák iránt az embereknek és nagyon élesen hasonló/ugyan az, úgy, mint mondjuk az mai öltözködéssel kapcsolatban, vagy a zenehallgatással kapcsolatban...hányszor látom pl lányokon ugyan azt a zöld kabátot az utácn pl.

Mia and me (törölt) 2018.01.17. 20:45:20

@Gergő92: "hányszor látom pl lányokon ugyan azt a zöld kabátot az utácn pl."

ha ugyanaz, akkor az elég költséghatékony, hisz akkor felváltva hordják ;-)

Gergő92 2018.01.17. 22:45:33

@Mia and me: Jó monjduk Fila táskám nekem is van. _:D

Gergő92 2019.06.18. 18:38:49

Amúgy a Csernobilos sorozat a katasztrófa 33.évforduljára jött ki. Véletlen lenne?

Mia and me (törölt) 2019.06.18. 20:59:05

@Gergő92: Nem véletlen. Most kezdenek sorra halni rákban azok a 38-45 évesek akik akkor gyerekek voltak... (itt Magyarországon is).

Gergő92 2019.06.20. 11:22:09

Tegnap meg a 4.részben a 13:13-nál ér pont oda a 101-es sátorhoz...amúgy a film jó, ajánlani tudom csak. :)
süti beállítások módosítása