HTML

A Játék Neve: Föld

Ez a blog arról szól, hogy hogy működik a világ valójában. Túl a látszatokon, a manipuláción, a mindent átszövő hazugságon és felelősséghárításon. A jelenkor eseményeinek mozgatórugóival is foglalkozik, ahogy a régmúltba is tapogatózik visszafelé, egészen az emberi lét kezdeteiig. Mindez egy sokéves kutatómunka eredményeire támaszkodik. A blog korábban "2012 blog" címen működött a blogol.hu szerverén. Kapcsolat: blog2012 kukac freemail ponnt hú!

Friss hozzászólások

  • Lazur: @Nikiló: www.youtube.com/watch?v=TQcqOW39ksk Apropó, és az már smafu, hogy a kínaiak azért akarnak... (2023.09.15. 00:32) Emberek, Irányítók és a Háttérhatalom
  • Gergő92: Nem csak én szoktam néha felnézni ide. :) (2023.01.18. 00:00) Mire készülnek a Marson?
  • Lazur: Ez egész friss: futureofhumanity.report/en www.youtube.com/watch?v=MYJFc3vA6N4 Csak a rotary klu... (2023.01.10. 18:29) 2019
  • Lazur: Szűk tíz évbe telt, de lassan a híradóba is bekerül ahogyan Kínában készülnek a cellák. www.youtu... (2022.12.05. 01:07) AUTOKRÁCIA (szerk)
  • Gergő Bohrát: A mostani események fényében bár 10 év késéssel, vagy inkább több, de csak efelé haladnak a dolgok... (2022.04.23. 22:12) A Jobbik és az Irányítók
  • Lazur: 2012 helyett 2021, de itt a mátrix 4. része: www.youtube.com/watch?v=JQVHrXek73E (2021.12.17. 20:30) Előadás videó - A Mátrix-trilógia (szerk)
  • Kápráz: ...Történt egyszer, hogy Noé szőlőt telepített, de a bortól megrészegedvén meztelenül feküdt sátrá... (2021.12.11. 21:02) Előadás videó (szerk)
  • maztro: @Gergő Bohrát: Szeretnek minket behúzni a csőbe, a cikk lényegében minden pontján prezentálja azt,... (2021.08.26. 05:03) Menetrend (szerk)
  • dangbird: Új nagy ívű, félelmetes novella a személyes blogomon: marioatreides.blog.hu/2020/01/06/nem_tehete... (2020.01.06. 10:36) Olyan, mintha
  • dangbird: ferfiakklubja.hu/fk_magazin/az_fk_noi_tamogatoi_korebol/amikor_nem_fogadjuk_el_a_ferfi_es_no_kozot... (2019.11.13. 10:09) A házasságról

Utolsó kommentek

Sötét tudás

2010.11.21. 10:34 dangbird

„Ó, hány őrült vargabetűt kellett megtennie az emberi szellemnek, míg évezredek alatt eljuthatott az értelemhez, a dolgok igaz ismeretéhez!” (Zsoldos Péter)

 

„A Sátán Isten ellensége.”

A >2012 Blográdió< egyik adásában szóba került, hogy a nagy világvallások között mintha egyféle hierarchia lenne. A konverzió, egyik vallásról a másikra való áttérés előfordul (bár nem gyakori, s hogy miért nem, részben e bejegyzés magyarázza meg), de az egyes vallások közötti áttérés 98%-ban egyirányú. Keresztényből lesz hindu is, muszlim is, de fordítva már nem működik; elég nehéz példát találni rá, hogy egy ateista családban nevelkedett, de végül a krisnásokhoz fiatalon megtért egyed később aztán a Katolikus Anyaszentegyház ölén találja meg végső üdvösségét. A hindu vallásból valamennyi „átszivárgás” van az Iszlám irányába, azonban nagyobbrészt Indiában, az alsó kasztok tagjai közül, ahol a muszlim vallás felvétele az alacsony társadalmi pozíció hátrahagyását, a kasztrendszeren kívülre helyezkedést hozza magával. Az áttérésnek itt tehát praktikus és nem spirituális oka van. Ha spirituális indíttatásból egy hindu vallást vált, csak egyetlen irányba vezet neki az út: a Buddhizmus felé. Buddhisták pedig, elenyésző kivételtől eltekintve, nem lesznek sem hinduk, sem muszlimok, sem keresztények. Nekik már csak egyetlen irányba vezet az út, ez az, amit én „ex-buddhistának” nevezek.

Miért van ez? Mi ez a lépcsőzetesség, ez a látszólagos fölé- és alárendeltség a vallások között?

Ehhez először is meg kell érteni a vallások pszichológiai és társadalmi természetét.

„Az ember azért találta ki Istent, mert félt a természet erőitől” – hangzik a marxista doktrinálás már lassan száz éve. Mint az Irányítók minden hazugságának, ennek is van valóságalapja. A világon minden vallás úgy nyer híveket magának, hogy megpróbál választ adni „az élet nagy kérdéseire”. Ezek a kérdések minden emberben jelentkeznek idővel, s vagy maga próbál választ adni rájuk, vagy „többet ér egy kérdés ezer keresésnél” alapon keres olyanokat, akik tudják vagy tudni vélik a választ ezekre a kérdésekre.

- Hogyan került ide a világ? Miből lett a Minden?

- Hogy kerültem bele én? (Honnan jöttem?)

- Ki vagyok én? Minek létezek? (Merre tartok?)

- Mi történik velem a halálom után? (Hová megyek?)

- Van Isten? Ha igen, ki vagy mi az?

- Miért van szenvedés a világon?

Stb. A különböző vallások pedig egységcsomagokat kínálnak ezen kérdések megválaszolására. Zárt csomagokat.

Ez így van, és kész.

A jelenség neve: sötét tudás.

A sötét tudás lényege, hogy a végtelent végesre redukáljuk, majd az így kapott véges eredményt kinevezzük végtelennek. Ahelyett, hogy haladnánk a cél felé, a célról alkotott képet hisszük a célnak. Rögzítjük magunkat a megértés adott szintje mellett, a kapott válaszokkal elégedetten, nem is sejtve, hogy ezáltal teljesen hatalmába kerültünk annak az erőnek, melynek célja a „Legyen világosság” kozmikus parancs végrehajtásának akadályozása.

„A Sátán Isten ellensége”, hangzik a bejegyzés elején. Igaz ez a mondat? Igaz. De nem a teljes igazság. Egyetlen véges kijelentés sem kezelhető teljes igazságként… beleértve ezt a mondatot is. Ha csak a …-ig írtam volna a mondatot, és az olvasó rábólint, már a sötét tudás hatalmába került. Tehát: minden gondolat folytatható a teljesség felé törekvésben.

Isten viszont nem ellensége a Sátának. A fenti gondolat így folytatódik. E folytatás nélkül könnyen abba a hibába eshetünk, melybe a keresztény hívők döntő többsége bele is esik: hogy dualisztikus világképet építünk fel, melyben Isten és Sátán egymás ellentettjei, a teljesség két pólusa. Ez pedig már súlyos tévedés. A zsidó-keresztény mitológiában a Sátán ellenfele az örök kozmikus küzdelemben Mihaél Arkangyal, nem az Isten.

A világ közismert mítoszai közül a sötét tudást legtalálóbban Prométheusz története írja le. Ellopta a tüzet az égből, és lehozta a földre az embereknek. Ezzel bűnt követett el. A keresztény belemagyarázás ebben a bűnbeesés torz, pogány változatát látja (amiben van egy kevés igazság), a marxista belemagyarázás pedig természetesen az evolúcióval, az emberi civilizáció fejlődésével jön s a tűz felfedezésének szerepével mindebben. (Amiben szintén van némi igazság.) A történetben Prométheusz lehozza a Földre a tudást, és ezzel követ el bűnt. Nem azzal, hogy elintézi, hogy az ember találkozhasson ezzel a tudással, hanem hogy a földi véges világban találkozzon vele és sajátítsa el. Lehozza az ember jelenlegi szintjére, és ott magyarázza meg, ezzel csillapítva az ember vágyakozását felfelé. A cél képe a cél. Véges tudás is lehet teljesen igaz. Sötét tudás.

Az ember affinitása a sötét tudáshoz hihetetlenül magas. Bármilyen tudásból azonnal képes sötét tudást csinálni. Még Krisztus tanításaiból is sikerült a szellemi kontroll egy eszközét létrehozni; pedig Krisztus maga is figyelmeztet az Evangéliumban, hogy amit elmondott, az nem a teljes igazság. Ezt a mondatot pedig nem is törölték. Nem volt rá szükség; nem fog törődni a jelentőségével senki.

Ha elfogadjuk, hogy vallás = religió = (szellemi) kötöttség = sötét tudás, akkor mindjárt a vallás nélkül élők kezdhetik mondani, hogy naugye. Igen ám, de a vallás nélkül élők 99,9%-a valójában vallásos, csak nem tud róla. Saját szótárában a többi vallást nevezi „vallásnak”, ahogy pl. a keresztények minden, a saját vallásuktól eltérő nézetet (gyakran még a kereszténység egyéb formáit is) „pogányságnak” nevezik, s csak a keresztény a „hívő”. Eltérő terminológiával, de hasonló logikával, a Humanizmus nevű vallás követői csak más vallások hívőit nevezik „hívőnek”, „vallásosnak”, magukat pedig egyszerűen az igazság ismerőinek, a tudomány, a racionális tudás harcosainak tekintitk a „vak hiedelmekkel” szemben. Amely által természetesen ez a vallás a legelvakultabb, legfanatikusabb, legsötétebb tudatlanságban szenvedő nyájat terelgeti.

Bár abban igazuk van, hogy a vallások keletkezését és elterjedését nem egy Isteni Törvény a földi létbe való „betüremkedése” okozta, isteni inspiráció hatása alatt lázasan körmölő mózesek, hanem egy emberi igény bizonyos kérdések megválaszolására, azonban nem ismerik fel, hogy egyrészt a vallások válaszai nem csupán emberi fantáziatermékek, hanem az Abszolút Igazság  keresésére irányuló erőfeszítések szükségszerűen részleges sikerének termékei; másrészt, hogy az ő saját hitrendszerük is ugyanezen kérdések megválaszolására irányul, mint arról már szó volt a humanizmusról szóló korábbi bejegyzésben. Ott az is kiderült, hogy a vallások vonzereje közötti különbség nem a válaszok objektív igazságtartalmából, hanem szubjektív elégedettséget okozó potenciáljából adódik. Keresztényekből azért lesznek krisnások ezrével a nyugati világban, mert a hindu vallás az élet nagy kérdéseire sokkal teljesebb és kielégítőbb válaszokat ad. És ezért nincs a buddhistáknak más kiút a vallásukból, csak az a bizonyos ex-buddhista, kötetlen, a sötét tudást kerülni próbáló útkereső: a Buddhizmus az egyetlen a nagy világvallások közül, amelyik megengedi a híveinek, hogy túlhaladjanak rajta. Talán azért, mert a Buddhizmus nem születőben lévő vallásként lett először államvallás, hanem létrejötte után egy évezrednél is hosszabb idővel, így a kialakulásában politikai érdekek nem játszottak szerepet.

A sötét tudás felismerésének a képessége ma fontosabb, mint valaha. Az emberiség még soha nem volt annyira a sötét tudás hatalmában, mint jelenleg. Okozza ezt nagyobb részt a humanista vallás, melyet sokan nem is ilyen néven ismernek, hiszen mind politikai, mind filozófiai, mind „tudományos” irányból ezer és ezer álnéven létezik; több kisebb felekezetre osztja magát, akár a kereszténység. Így a véleményszabadság illúzióját kínálja az ernyője alatt maradó embereknek. Még magukat kereszténynek vallók világnézetét is általában erőteljesebben határozza meg a humanizmus, mint a kereszténység. A judeokereszténység ugyanis eleve a tények össze nem kapcsolását, kérdések fel nem tevését követeli meg a híveitől, hiszen két, egymással teljesen ellentétes vallást egyesít magában. Ezáltal ideális táptalaja egy másik disszociatív vallásnak, amely még fundamentálisabb önellentmondásokra épül. (Nincs Abszolút Igazság – „felvilágosodás!”; nincs célja az életnek – „haladás és fejlődés!”) Ez egyúttal azonban támadási felületet is ad a mi számunkra: ha valaki egyszerre hisz a humanista és a keresztény tanokban, s sikerül neki megmagyarázni, hogy a kettő kizárja egymást, sikerül rávenni, hogy a humanizmust kilökje világképéből; akkor ugyanezt talán megtehetjük vele még egyszer, a zsidó vallás és a krisztusi kereszténység egymást kizáró természetét illetően. Márpedig az emberiség szétválasztásának küszöbén, amikor az „eternifixes Biblia”, ahogy nevezni szoktam, az Ó- és Újszövetség mentén végre szétszakadni készül, amikor amerikában keresztények tömegei metélteik körül újszülött fiaikat, nem árt elébe menni a kataklizmának, és szólni, hogy a két külön vallásnak két külön istene van, s aki két urat szolgál, azt mindkét táborban árulónak nevezik majd.

Mi mással végződjön ez a bejegyzés, mint amivel a magyar népmesék egy jelentős része is: „Aki nem hiszi, járjon utána!”

308 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekneve.blog.hu/api/trackback/id/tr706226018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Diodara 2010.11.21. 11:00:10

Na ezt most nem értem. A nagy próféták, Isten küldöttei sötét tudást jöttek prédikálni azzal, hogy ezen világ formáiba öntötték az igazság egy-egy szeletét? Akkor most mi is van? Hogyan tudná az ember felfogni a végtelent, hogyan tudna törekedni a végtelen tudás felé? Ezek szerint minden véges teremtmény, aki végesen látja a világot, az már "sötét"?

2012 2010.11.21. 11:06:32

"sötét tudást jöttek prédikálni azzal, hogy ezen világ formáiba öntötték az igazság egy-egy szeletét?" - ők sosem mondták, hogy ez a teljes igazság, sőt Buddha is, Krisztus is figyelmeztettek, hogy nem az. De a Taoizmus első törvénye is az, hogy az a Tao, ami szavakkal kifejezhető, már nem az igazi Tao. "Hogyan tudná az ember felfogni a végtelent" - sehogy. "hogyan tudna törekedni a végtelen tudás felé?" - azt viszont tud. Minden megtalált válasz után feltéve az újabb és újabb kérdéseket, amelyek adódnak belőle, és jelzik hiányos voltát. "minden véges teremtmény, aki végesen látja a világot, az már "sötét"?" - "sötét" hát, de az igazi sötét tudás az, ami megköt. Ha az ember tudja magáról, hogy még "sötét", akkor nem lesz sötét.

Lacalaza 2010.11.21. 11:20:11

„A Sátán Isten ellensége” meg "az Isten nem ellensége a Sátánnak " nem lett fordítva leírva? Ebből úgy értődik, hogy Isten harcol a Sátán ellen, de a Sátán nem harcol az Isten ellen. Ez fordítva lenne igaz, hogy Isten az Egy és Örök és van a Sátán, aki megpróbál mindent Ő ellene megtenni és hozzá hasonulni. Az aktivitás fordított... Üdv Laca

2012 2010.11.21. 11:28:08

Fordítva is lehet, attól függ, hogy értelmezed a mondatot. Ha a Sátán ellenséges érzületét Isten iránt úgy írom, hogy "Isten a Sátán ellensége", abból úgy tűnik ki nyelvtanilag, mivel Isten a mondat alanya, hogy ez egy olyan tény, amely Istennek egy meghatározó tulajdonsága (hogy ővele szemben a Sátán ellenséges érzéseket táplál). Holott ez a Sátán saját egyéni problémája.

Rics 2010.11.21. 13:12:18

Számomra továbbra is kérdés, hogy bár elfogadom, hogy egyik vallás, irányzat, emberi gondolat sem képes a végtelent a maga teljességében megérteni DE! Elfogadod, amit mondjuk Jézus mond, viszont őt is moderálod. Amikor azt állítja, hogy ő az út az igazság és az élet, azzal gyakorlatilag önmagát, a saját személyét véglegesen minden más vallás fölé emeli. Még egyszer leszögezem, itt nem arra gondolok, hogy a világ összes kérdésének összes válaszát magába foglalja.

2012 2010.11.21. 13:35:52

Mondott olyat, hogy csak ő az út, az igazság és az élet?

Rics 2010.11.21. 14:11:01

"Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam." Jn. 14, 6. A "csakis énáltalam" elég egyértelműnek hangzik... :)

emjé 2010.11.21. 14:43:23

Nem pakolnám tele a blogot bibliai idézetekkel,de ha elolvasod János evangéliumának első sorait, abból kiderül, kinek a megtestesülése volt Jézus Mester. Ebben az értelemben semmi gond a Jn. 14, 6.-tal.

Diodara 2010.11.21. 15:26:10

Szerintem meg felejtsük el a bibliát.

b_alin 2010.11.21. 15:37:11

"Amikor azt állítja, hogy ő az út az igazság és az élet, azzal gyakorlatilag önmagát, a saját személyét véglegesen minden más vallás fölé emeli." - Ezt nem a Jézus mondta, hanem a Krisztus. Jézus a személy, a Krisztus pedig az isteni "fele"... illetve nem fele mert a fél is csak egy koncepció, mert mi emberek nem tudjuk felfogni hogy lehet valaki isten is meg ember is. Amikor Jézus azt mondta hogy "én vagyok az út" azt mondja hogy számodra TE vagy az út, de nem a személyed. A személy egy árnyék, egy aspektus, egy jelmez amin kereszetül az isten (te, illetve nem te hanem te :p) éli a világát. Nincs olyan emberi tudás ami ne lenne sötét. Ha egyszer megjelenik előtted az élő Isten, és visszaemlékszel milyen volt, az máris sötét tudás lesz. Az már az csak az ahogy te láttad, az már csak az amit te éreztél, az csak a te aspektusod. Ennél már csak akkor lesz sötétebb ha megpróbálod szavakba önteni. Persze az élő Isten nem jelenik meg, az a dolgok dolga hogy megjelenjenek, de ha ráérzel, magadra ismersz, azt ki lehet így fejezni, csak ugye félreérthető. Ha leírsz valamit, 100% hogy valaki félre fogja érteni.

prágagyár 2010.11.21. 15:48:33

Honnan tudom hogy egy kijelentés véges vagy végtelen? Nem csak véges kijelentések léteznek? Szerintem szavakban egyáltalán nem lehet elmondani az igazságot, amit leírható az legfeljebb héj, lenyomat, amihez tapasztalni kell, magadban megkeresni a valót. A szavak csak jelek, ergo még legjobb esetben is csak gyarló megközelítései a valóságnak. Viszont az, hogy a vallás nélküli emberek kb mindegyike vallásos csak nem tud róla, az nagyon jó, azzal nagyon egyetértek! Szeretem elképzelni, hogyan nézhet ki a Pénz isten(nőj)e számukra, akitől félnek, akinek áldozni kell mert ha rádmosolyog, akkor áldva vagy, örömöt, biztonságot (höhö) és szeretetet (jujuj) biznicelhetsz vele a szent Biznicisten segítségével! Ha viszont kiestél a kegyeiből, keserv lesz az élet, azok közé fogsz tartozni, akik a legbüdösebbek, legundorítóbbak, kéregetnek és összerondítják az aluljárókat!

2012 2010.11.21. 16:09:35

A pénzistennek nagyon nagy előnye, hogy látható, kézzel fogható, zsebre tehető, tehát úgy tűnik az embernek, mintha kontrollálható és hosszú távon akár teljesen meghódítható lenne.

catsword 2010.11.21. 16:32:28

prágagyár, Akik azaluljárókat összerondítják azok nem a pénzisten kegyeiből estek ki.

Vándorrr 2010.11.21. 17:10:48

A kataklizmára átemeltek egy cikket, ami szerintem itt sem off (de még elfért volna pár másik cikk alatt is): http://kataklizma.info/2010/11/21/jezus-a-borg Szerintem sok benne a [censored - ezt a szót a házirend szerint nem szabad itt kimondani:)], ugyanakkor vannak benne helyes következtetések is. Például helyes felismerés, hogy a fenyegetőző "isten" nem a világmindenség teremtő istene. Viszont van pár dolog, amit bődületes baromságnak tartok, például a mennyországban tógában hárfázgatós párhuzam, valamint a cikk írójának a bármiféle univerzális egységtől való viszolygása. Szerintem ez pont jó példája az M.A. által itt leírt sötét tudásnak. Ti mit gondoltok erről a cikkről?

emjé 2010.11.21. 17:22:20

"Szerintem meg felejtsük el a bibliát." Én sem vagyok oda tőle, azért nem is idéztem - ez itt nem a Vidám Vasárnap - de ha van ideológiamentes információ Jézus Mesterről, akkor az az említett néhány sor az. Amúgy a mai bejegyzés jórészt a vallásról, ezenbelül a judeo-kereszténységről szól, nem biztos, hogy mindjárt az elején ki kéne hajítani a "szakirodalmat":-)

Vándorrr 2010.11.21. 17:26:04

Idő közben megnéztem, honnan származik a cikk. Valami sátánista blog a forrás, első blikkre elég sok ostobaság tűnik fel rajta. Kereszténység ellenes, agresszív posztok, valamint Lucifer imádatának kifejezése, valamint ugyanolyan vak hit, ami a bigott keresztényeket jellemzi. Először arra gondoltam, hogy leállok velük kommunikálni, de lehet, hogy nem érdemes.

2012 2010.11.21. 17:36:41

Ott van minden a szeme előtt, csak nincs elég esze hozzá, hogy összerakja a dolgokat egymással meg a valósággal, valamint azt sem tudja, mit keres. Így aztán jönnek az ellentmondások. "A Gyűjtő felveszi a vezető szerepét, és megpróbálja a lelket a Tárolóhajó kapujához vezetni." (Ez alapján úgy tűnik, a folyamat évezredek óta tart.) // "Van ott kint valami ami most is épp felénk tart. Egy hatalms méretű tárgy, aminek a Föld a célpontja." "egyetlen célja: az emberi faj rabszolgasorba vetése" // "az emberiség teljes kiírtására irányuló terve" "A szenvedés nélküli élethez minden szenvedésről szóló emléket ki kéne törölni." - miért, nem értékeli jobban a pillanatnyi szenvedés nélküliséget, aki emlékszik a szenvedésre? "a terve nem más, mint egy hatékony energiaszolgáltató eszköz létrehozása" - mi van, Dzsoni, csak nem láttad a Mátrikszot? "a mennybe való bejutáshoz szegénynek és alázatosnak kell lenni, mert a gazdagoknak van önbizalmuk, jó az önértékelésük" - a Titanicból az a jelenet jutott eszembe, mikor Cal megállapítja, hogy a hajó jobbik fele fog életben maradni. (Értve ez alatt nem a nőket és a gyerekeket, hanem a gazdagokat.) Az egész duma az EGYSÉG-ről meg az önállóságról azt mutatja, hogy fogalma sincs arról, ki az a Lucifer. Hát persze, azért is követi. És jó az intuíciója, a Star Trek írói tényleg luciferi sugallatra alkották a Borgot. (A cikk csatolt képében Lucifer arca látható egy porköd mögé rejtőzve a Star Trek Voyager főcímében.) Vajon ahhoz mit szólna, hogy a Klingon-Ferengi-Jem'hadar láncban logikusan a BORG következik? Vajon ha a Borg olyan szörnyű, miért egy szépségkirálynő játssza 7/9-et a sorozatban, és miért tesznek meg mindent annak érdekében, hogy szexuálisan értékelhetővé tegyék mint őt, mind úgy általában a technológiát?

Vándorrr 2010.11.21. 17:48:04

" fogalma sincs arról, ki az a Lucifer. Hát persze, azért is követi." Miért, ki ő, és mi a célja? Biztos olvastam már erről is többféle értelmezést, de most így konkrétan nem tudom összerakni.

zui 2010.11.21. 18:02:26

"Ott van minden a szeme előtt, csak nincs elég esze hozzá, hogy összerakja a dolgokat egymással meg a valósággal, valamint azt sem tudja, mit keres. Így aztán jönnek az ellentmondások."- Valami hasonló jutott az eszembe nekem is.:) A szerző nem volt képes a puzzle darabkákat összerakni, helyette az egészet még tovább tépkedte, összekeverte és az olvasókra öntötte.( lehet kérem öklendezni!) A szerkesztők pedig mossák a kezüket, hiszen ma már bárki bármit írhat. De jó!!!!!

Vándorrr 2010.11.21. 18:08:31

Én közben elkezdtem olvasni a forrásblogot az elejétől (spiritual666.freeblog.hu/page/6/), hogy megértsem a szerző álláspontját. Nem tűnik hülyegyereknek, viszont valószínűleg rossz felé kacsingat. De majd ha mindet végigolvastam, én is többet tudok majd, még viszonylag az elején vagyok.

Diodara 2010.11.21. 19:30:38

Amúgy nálam a következő volt a sorrend: Kereszténység > ateizmus > buddhizmus > saját elképzelés > saját elképzelés+ iszlám :)

2012 2010.11.21. 19:47:47

Az a +iszlám érdekes, de egyébként te is szabályosan haladtál a létrán. (A kereszténység és az ateizmus egy fokon vannak, oda-vissza járhatóak.)

Rics 2010.11.21. 20:50:43

Számomra nagyon furcsa, hogy Jézust mesternek hívod, Emjé, közben nem veszed figyelembe azt, ami fennmaradt róla és amit Ő maga állít magáról, legalábbis nem teljes mértékben. Úgy vélem, ez teljesen tipikus New Age-s vonal. Azt kérted ne hozzak idézeteket, de felhívnám a figyelmed, hogy Jézus több helyen határozottan kijelenti magáról: "Hogy van hatalma az emberek bűneit megbocsájtani [ezért is akarják pl. többször is megkövezni]; Ő és az Atya egyek [akárcsak mi, ez hozzáteszem, legalábbis a lehetőségünk meg van rá], és hogy az ítélet egészében véve az övé. Ez ellentétben áll az emberi önmegváltás tanával. Továbbá 2012... a cikkben említett hierarchiáról csak annyit, hogy nem ártana statisztikát mellékelni az áttérésekkel kapcsolatban. Így sajnos nem több hangzatos kijelentésnél. Én nem állítom, hogy a keresztény vallás lefedi az élet minden területét, és megfelelő válaszokat tud rá adni. Továbbá mélyen elítélem a történelmi egyházakat, álnokságért, pénzsóvárságért stb... DE Jézus személye megkerülhetetlen. Vagy megrögzött hazudozó, elmebeteg, vagy az akinek mondja magát. Innentől kezdve viszont a "Jézus-mester" elképzelés totálisan téves. Én nem tudok még egy világvallásról, aminek a központi figurája (és nem alapítója, ez fontos!) Istennek nevezte volna magát. Jézust kivéve.

spike 2010.11.21. 20:58:01

Komolyan mondod, hogy ha látnál egy statisztikát, akkor nyugodtabb lennél? :)

gyuff 2010.11.21. 20:59:37

"Én nem tudok még egy világvallásról, aminek a központi figurája (és nem alapítója, ez fontos!) Istennek nevezte volna magát. Jézust kivéve." ez nem a világvallások hiányossága:P

Vándorrr 2010.11.21. 21:00:03

Rics: Akkor mondok egyet: Krisna is istennek titulálta magát, amennyire én tudom. Legalább is olvastam a Baghavad Gitat, és ott többször is tesz olyan kijelentéseket, hogy ő a legfelsőbb, ő a minden, stb...

emjé 2010.11.21. 21:57:07

"Számomra nagyon furcsa, hogy Jézust mesternek hívod" Nekem az. (Idővel mindent meg lehet szokni.) "ami fennmaradt róla és amit Ő maga állít magáról" A kettő között mi a különbség? "Azt kérted ne hozzak idézeteket" Ilyet nem kértem. "Hogy van hatalma az emberek bűneit megbocsájtani [ezért is akarják pl. többször is megkövezni" Maximum hazudott. De oly mértékben rontotta ezzel az akkori vallási bizniszt - áldozati állatok forgalmazása, szakemberek általi jó pénzért történő szakszerű feláldozása a bűnök bocsánatára - hogy naná, hogy meg akarták kövezni.

Rics 2010.11.21. 22:44:20

Emjé: Félreértesz. Nem azt tartom furcsának, hogy Jézust mesternek hívod. Hanem, hogy teszed mindezt egy ezoterikus vonalon belül, amiben Jézus nem maga az egyetlen Isten (talán nem egyedüli) inkarnációja, hanem egy, valamiféle felsőbb rendű lények közül, mint Buddha, Krisna, Mohamed). Ez szöges ellentétben áll azzal, amikor Jézus magát az "Én vagyok." Kifejezéssel illeti rengeteg helyen. Mint bizonyára jól tudod, a magyar nyelv nem képes visszadni a finom különbségeket, amit az eredetiben ezzel jelölnek. ""ami fennmaradt róla és amit Ő maga állít magáról" A kettő között mi a különbség?" - Értelemszerűen nem mindent ő maga állít magáról, hiszen visszaemlékezéseit nem ő írta. "Nem pakolnám tele a blogot bibliai idézetekkel" - Valóban nem kérted, én ezt célzásnak vettem, hogy amennyiben lehet, kerüljük az idézgetést. Az utolsó válaszod a megkövezésekkel kapcsolatban szándékosan maszatol. Pontosan le van írva és különbség van téve aközött, amikor eltervezik Jézus megölését (ennek okai között van az is, amit te is mondtál természetesen) és amikor hirtelen felindulásból ragadnának követ, mert túl érzékeny témára lépett. Lsd.: "Mielőtt Ábrahám lett volna, Én vagyok." - most éppen nem tom pontosan melyik könyv talán János, ha akarod, kikeresem. Ráadásul ha hazudott, ostoba aki mesternek hívja... b_alin: Noha én nem tudom, pontosan miylen kapcsolatban van egymással a test és a lélek, amit állítasz, szintén New Age, köszönőviszonyban sincs a zsidó-keresztény gondolatvilággal. Mielőtt azt mondanád, Jézus maga mondta, hogy sok minden van még, amit most nem bírnátok elviselni (nem szószerint), nos ilyet téynleg mondott, csak ez nem bizonyíték arra, amit az ezoterikusok hirdetnek. Spike: Igen, megnyugtatna a statisztika, mert így nem komolyan vehető állítás ez a rangsor. Halkan megjegyzem - ezen a blogon bizonyítékot követelni moderálással jár, szóval én nem is kérek ilyesmit. Mea culpa, nem ismerem behatóan a Krisna vallást, de még ha mind Krisna, mind Jézus is csak valamilyen felsőbbrendő mester inkarnációja, kettejük között eltelt 3000 év. Az update-elt verzió nem jobb? 2012: Az ateizmus és a kereszténység egy fokon vannak, oda vissza járhatóak? Egyáltalán mit tekintünk kereszténységnek? Keresztény alatt nem a vasárnapi templombajáró birkákra gondolok, akiket bár jó szándék vezérel, de a megértés képessége, és az önálló gondolkozásra való szándék hiányzik belőlük...

Diodara 2010.11.21. 22:59:32

Isten inkarnációja? Hát az te vagy, meg én, meg a tehén... és minden egyéb. Ezzel nem határoztuk meg, ki ő.

emjé 2010.11.21. 23:22:16

"...teszed mindezt egy ezoterikus vonalon belül, amiben Jézus nem maga az egyetlen Isten (talán nem egyedüli) inkarnációja, hanem egy, valamiféle felsőbb rendű lények közül, mint Buddha, Krisna, Mohamed..." Semmi ezoterika, köze nincs hozzá! Mohamed kilóg a sorból, ő csak próféta. És remek politikus - s mint olyan, csak eszköz. A többiek rendben: mindegyik jézusi minőség Nem maszatolok, konkrétan erre válaszoltam: "Hogy van hatalma az emberek bűneit megbocsájtani [ezért is akarják pl. többször is megkövezni];" Maximum hazudott - írtam - nem akartam bővebben kifejteni, nincs értelme. Kijelentése indokolta a kiváltott reakciót. "Nem pakolnám tele a blogot bibliai idézetekkel" Vetted, aminek vetted, így jártál:-) Szándékosan utaltam írásban a megfelelő helyre.

gyuff 2010.11.21. 23:48:18

Rics egész jó úton lennél, ha nem okozna oly sok félreértést a féligazságok halmaza és nem lenne oly sok figyelemelterelő tanítás, melyek oly híven zavarják össze a lelket. Háát akkor kezdjük: "Hanem, hogy teszed mindezt egy ezoterikus vonalon belül, amiben Jézus nem maga az egyetlen Isten" - ki vagy te hogy kívülről ily pontosan meghatározd melyik vonalat ki követ? néhány bejegyzés alapján beskatulyázni egy embert főleg olyen nagy zsákba mint az ezotéria merész dolog (nem mellesleg szerintem hanyagoljuk az olyan szavakat mint ezoterikus, mivel szintén egy olyan dologról beszélünk ami fel van higítva, másrészt meg ha valakit azonosítasz valamilyen cselekvéssel és azt nehezményezed, szinte elvárod, hogy az azonosításod szerint védekezzen- azaz most ezoterikusként kéne megvédeni magunk igazát ) "amiben Jézus nem maga az egyetlen Isten (talán nem egyedüli) inkarnációja, hanem egy, valamiféle felsőbb rendű lények közül, mint Buddha, Krisna, Mohamed)" Félre ne értsd, nem Jézus Krisztus dicsőségét, nemes cselekedeteit gyalázzuk, inkább azt hogy hol foglal helyet a világmindenségben. Ezt a helyet megfogalmazza ő is: az Atyaisten jobbján, illetve minden momentumában arra utal, hogy az Atyától kap mindent(példamutatóan)... Krsna: Háát ő nem egy a felsőbbrendű lények közül(ahogy ő magát kijelenti), hanem maga az aki az egész univerzumot fent tartja parányi részével->és a vallástalanság elhamarkodottsága miatt TELJES megnyílvánuláslént jelent meg. (nem is fizikai teste volt, hanem transzcendentális-> olyan mint Jézusnak miután feltámadt(gondolom persze én)) Buddha: A hinduk szintén Visnu avatarnak tartják, aki eljött az ateisták megtévesztésére... """ami fennmaradt róla és amit Ő maga állít magáról" A kettő között mi a különbség?" - Értelemszerűen nem mindent ő maga állít magáról, hiszen visszaemlékezéseit nem ő írta." ha a te álláspontodról vizsgáljuk miszerint Jézus maga az Isten, tehát Ő az aki a minden ok oka, a teremtés végrehajtója, mindenki irányítója, de mindegy hisz bármilyen kijelentés lenne róla, azt csak ő tenné, hisz minden gondolat, minden szó, minden cselekedet tőle függ (ezt csak azért írtam le mert vicces) "Mea culpa, nem ismerem behatóan a Krisna vallást, de még ha mind Krisna, mind Jézus is csak valamilyen felsőbbrendő mester inkarnációja, kettejük között eltelt 3000 év. Az update-elt verzió nem jobb?" háát igen mint az előbb megtudtuk Krisna(ez csak egy név hívhatnánk így is úgy is, úgysincs neve mivel ő annyival felettünk áll) a legfelsőbb, tehát ő az aki elküldte Jézus Krisztust miérettünk. Persze ez megint csak nem lekicsinylés csak elhelyezés. Amúgy Krisztus mondta: Nem igét jöttem hirdetni, hanem inkább hogy betöltsem azt. Persze példázataiból, példamutatásából, következtetéseiből sokat lehet tanulni és éppen elégséges is lehetne, ha őszinték lennének az emberek. hallgassatok a szívetekre mert az nem csal meg soha, találjátok meg az élő Istent (aki tényleg minden pillanatodban figyel körülvesz, szeret), ez a tapasztalás mely mindenki számára nyitott, míg az üres szavak csak üres szavak maradnak.

Rics 2010.11.22. 07:53:10

Gyuff: Egész jó úton lennél, ha nem tévesztenének meg a féligazságok. :) Na kezdjük: Ezek szerint Krisna nem más, mint a keresztények Istene, akit "Atya"-ként neveznek meg. Készséggel elfogadom, hogy mivel a Földön nagyon sokféle nép él és élt, a mindenható, korlátlan hatalommal rendelkező Istent (neveztessék bárhogy) ezek az emberek máshogy ismerték meg. Ebben semmi kivetnivalót nem találok. A Jézus személyét érintő kérdéseket ugorjuk, mert hiába vágunk egymáshoz érveket, nem fogjuk tudni a másikat meggyőzni. Ellenben elmondom, szerintem miért több az, amit Jézus tanít (és most mellőzzük, hogy milyen felekezetek, mit fűznek még hozzá): A zsidó vallásban akárcsak rengeteg másikban, szintúgy, mint a BUddhistáknál, vagy bármilyen olyan másik tannál, ahol mondjuk a reinkarnáció szerepe jelenik meg, megfigyelhető, hogy a megigazulás bizonytalan. Hiszen egy ókori zsidó feltehette a kérdést, hogy vittem-e elég áldozatot, voltam-e elég jó, akárcsak a hinduista, hogy sikerült-e eléggé megszabadulnom a karmámtól. Az ilyen vallásokban, hitekben tehát az ember lehet akármilyen jó, elég jónak sosem érezheti magát. Ezzel szemben Jézus arról beszél, hogy nem fog sikerülni egymagadban, de Istennek minden lehetséges. Nála a megigazulás lehetősége ajándék, végérvényes. Nem a jó, vagy rosszcselekedetek, nem a karma, hanem az Isteni kegyelem emel magához végérvényesen. Ha választani kell a bizonytalan és a biztos között ígéretek tekintetében, én az utóbbit választom. Ennek ellenére nem állíthatom biztosan, hogy nem létezik reinkarnáció, de Jézus megváltása után nem hinném, hogy maradna bármilyen karmád... És még egy a kijelentésekkel kapcsolatban: Valóban úgy gondolom, hogy Jézus az egész teremtés oka és mozgatója, de fenntartom, hogy Jézus, a názáreti földi ember volt. Azt is hiszem, hogy ISten végtelen, és minden ami végtelen, nem ölthet formát anélkül, hogy el nem veszítse korlátolhatatlanságát. Innentől kezdve viszont értelmet nyer, hogy mit jelent az, hogy Jézus feladja a hatalmát, mint Isten. Emellett bár hiszem, én Istenhez kapcsolódó, benne élő, de tőle mégis független létező vagyok, és az is maradok, létezésem egész folyamán. És ez nagy különbség, azt hiszem, kettőnk gondolkozása között, és itt csatlakoznék vissza a bekezdés elejéhez, bocs a vargabetűért, elég korán van, hogy mivel független létező vagyok, szabad is vagyok. És mivel szabad vagyok, szabadon látok dolgoakt, ahogy szabadon láttak azok is, akik vagy közvetlen tapasztalat útján, (János, Máté) vagy közvetve (Lukács, Márk) elmesélték Jézus életét. Ezért ha Jézus szavait szószerint idézték, azt tekinthetjük kinyilatkoztatásnak, ám amiket mint narrátor leírtak, már emberi szubjektum, de semmi esetre sem valami "sötét tudás", csak azért mert nem a teljes igazság, hanem az igazság egy szelete, egyetlen része...

gyuff 2010.11.22. 09:09:39

"Emellett bár hiszem, én Istenhez kapcsolódó, benne élő, de tőle mégis független létező vagyok, és az is maradok, létezésem egész folyamán." jó függetlenedést meglátjuk:)

véleményem 2010.11.22. 09:35:49

Mindenek előtt jó a cikk, gratula M.A-nak. És akkor jöjjön az én véleményem a témában: Kérem az általam leírtakat a következő idézet alapján értelmezni: "Véges tudás is lehet teljesen igaz. Sötét tudás." :D 1. Isten minden és éppen ezért Jézus ill. Krisna is az ő részét képezi. (Persze, mint ahogy volt már erről bejegyzés egyértelmű, hogy ez egy ellentmondás, de ettől még van értelme adott aspektusból nézve.) Jézus is egy teremtménye az Istennek és Krisna is. Egyértelmű, hogy minden dolgot lehet több szempontból vizsgálni és ezt tette Jézus is, meg Krisna is. És jegyezzük meg, hogy mindkettőnek meg volt a maga küldetése, mint valószínűleg minden léleknek az univerzumban. 2. "Mea culpa, nem ismerem behatóan a Krisna vallást, de még ha mind Krisna, mind Jézus is csak valamilyen felsőbbrendő mester inkarnációja, kettejük között eltelt 3000 év. Az update-elt verzió nem jobb?" Update-elt verzió nem-e jobb? :D Szerinted most jobban élünk, mint négy éve?:D:D:D Pont az az egyik nagy problémája a mai emberiségnek, hogy az életről még annyit sem tud, mint az ősei! 3. "Hogy van hatalma az emberek bűneit megbocsájtani [ezért is akarják pl. többször is megkövezni]; Ő és az Atya egyek [akárcsak mi, ez hozzáteszem, legalábbis a lehetőségünk meg van rá], és hogy az ítélet egészében véve az övé. Ez ellentétben áll az emberi önmegváltás tanával." Képzeld Rics nekem is hatalmamban áll megbocsátani az emberek bűneit!!! Isten vagyok ettől?:D Ha mindent Isten teremtett a maga képmására, akkor természetesen igen a válasz. :D:D:D 4. "Ezért ha Jézus szavait szószerint idézték, azt tekinthetjük kinyilatkoztatásnak, ám amiket mint narrátor leírtak, már emberi szubjektum, de semmi esetre sem valami "sötét tudás", csak azért mert nem a teljes igazság, hanem az igazság egy szelete, egyetlen része..." Nem attól lesz sötét, hogy nem igaz, hanem attól, hogy egyetlen igazságként kezeli az ember! Amúgy meg milyen szó szerinti idézésről beszélsz? Mindent, ami a Bibliában le van írva sajnos kétkedéssel kell fogalmaznunk, mert a Bibliát nem Isten írta és még csak nem is Jézus, hanem emberek és mint ilyen, sajnos erősen korlátozott, még akkor is, ha nem volt szándék arra, hogy sötét tudássá tegyék a benne foglaltakkal. (Persze igen, volt rá szándék, ez egyértelmű!!!) 5. Bizonyíték kell Rics? Akkor keress hozzá információkat! Mire való a bizonyíték? Arra, hogy megBizonyosodj az adott dolog igazáról. De ha kapsz ilyet, akkor egyből el is fogadod azt igaznak és így az alap kijelentést is. Vagyis megint csak hiszel és nem tudsz!!! Neked kell bizonyosságot szerezni. Ez itt nem a meki, hanem a való világ. Először meg kell termelned az élelmet és csak utána tudod megenni az ételt. Láttál már földből kinövő kenyeret? :D 6. Bármi, amit mond az ember hibás egy bizonyos szinten, mert a gondolatot és a megélt tapasztalatot még a szép magyar nyelvünkkel sem tudjuk tökéletesen kifejezni. Ezt meg kéne értenie mindenkinek. Ezért is mondják a zen mesterek is, hogy a leírt tudás semmit sem ér ahhoz képest, amire az ember magától jön rá. Úgy hallottam a régi magyar ember hallgatag volt!!! Szerintem nem a tudás sötét, hanem az ember, aki tudja:D

Vándorrr 2010.11.22. 09:59:53

Rics: Ezek szerint te az alapján válogatsz a vallások közt, hogy melyik az, ami számodra kecsegtetőbb, és kevesebbet kell az üdvözülésért "dolgozni"? Veszélyes dolog ez. Tudod, Isten nem a mikulás, akárhogy is próbálják ezt sulykolni a keresztény egyházak. Egyetértek véleményemmel (légyszi, használjatok már normális neveket, a házirendbe is bekerült ez a pont!), miszerint a tapasztalás az egyetlen biztos út.

b_alin 2010.11.22. 10:26:23

Jé nekem is hatalmamban áll mebocsátani bármit! :D "Hanem, hogy teszed mindezt egy ezoterikus vonalon belül, amiben Jézus nem maga az egyetlen Isten (talán nem egyedüli) inkarnációja, hanem egy, valamiféle felsőbb rendű lények közül, mint Buddha, Krisna, Mohamed" - A kettő ugyanaz, Buddha ugyanúgy isten mint Krisztus, csak más terminológiát használt. Az a baj hogy elképzelésed van arról hogy mit jelent Istennek lenni, és nem vagy képes elhinni hogy az a világ leg természetesebb dolga. Nincs olyan hogy felsőbbrendűség, maximum olyan hogy nem ismered fel saját magad. Rics: fogalmam nincs mi az a new age, én csak az alapokkal foglalkozok. Amit írsz azt nem látom mire akar válasz lenni, szerintem beleképzeltél mégvalamit, amit máshol olvastál, és hasonlított arra amit írtam. ejmé: Mi az amiért Mohamedtől megvonod a krisztusi minőséget? Tán az ő vallása nem ugyanaz mint a többi? Szerintem a sötét tudás nem az átvitel (szavak, példabeszédek) kérdése, hanem az hogy mit fognak fel belőle. Lehet hogy a szívedből beszélsz, vagyis egy Isten beszél rajtad keresztül, mégis korlátozott a szókincs, sőt már az sem biztos hogy elég jól bánsz a szavakkal eleve. Félre fogják érteni, és sötét tudás lesz belőle (feltéve hogy benyelik), vagy elkönyvelik hogy az hülyeség (pl. Rics és a new age esete) és az inverze lesz a sötét tudás. Az "arany" tudás oszthatatlan, nincs olyan hogy levágsz belőle egy fél mondatot és nem válik sötétté. Ha az emberben nem indít el semmit, és továbbra is csak építkezik odabent féligazságokból, abból nem lesz semmi csak zűrzavar. Szerintem ne tegyünk különbséget Isten és Isten között. A földi játéknak nem sok köze van az isteni minőséghez, viszont ez az a médium ahol el lehet mondani a "másiknak" hogy valójában nincs mitől félni. Pofonegyszerű az egész, csak épp ezer féle képpen el lehet mondani, és oda jut az emberiség hogy felcímkézni ezeket, és azon vitázik hogy melyik igazabb. Egyik se, és mind... ugyanis mind-egy.

véleményem 2010.11.22. 10:44:28

Vándorrr Tudom nem jó ez a név, de még agyalok valami frappánson, mielőtt regisztrálnék. Elnézést érte, igyekszem pótolni a hiányosságot. b_alin mind-egy :D Csak van néhány ember az országban, aki kezdi érteni mit is beszél valójában és ráébred nyelvünk logikusságára. Nagy dolog, hogy idáig is eljutottunk. Aki érti ezt a szót, az könnyen beleláthat a politika mögött lévő háttérhatalom létébe is. - Józsi melyik pártra szavazol? - Nekem mind-egy!:D ....és tényleg....

emjé 2010.11.22. 10:46:34

"Mi az amiért Mohamedtől megvonod a krisztusi minőséget?" Nem vontam meg, egyszerűen nem az. Az ő vallása még életében politikai célokat szolgált, míg a jézusi tanításokból tákolt kereszténységet ( a kettő köszönőviszonyban sincs egymással) Konstantin idejére faragták államvallásra alkalmasnak.

Alienexperiment 2010.11.22. 11:26:04

Ide kellene egy MESTER (érdekes, hogy a tojásfejű alienek is így nevezik az ő vezetőjüket, és pl. a vámpírok is) aki hardverből tudja, hogy mi a jó és mi a rossz, + rendelkezik olyan képességekkel is, ami az emberekben nincs meg, vagy csak rosszul. Ezek után lehetne gondolkozni, hogy miért kell egy ilyen vezető nekünk, miért nem tudunk mi is magunktól menni valamilyen irányba, (vagy tudnánk, csak itt még nem volt 1nap sem befolyás nélkül, itt valaki mindig sunnyogott a háttérben, és ugye van neki egy beépített csapata is itt,a tudjukkik) mert most már jó lenne, ha nem azon kellene állandóan gondolkozni, hogy melyik irány a legkevésbé rossz. (tisztán jó irányba itt nem tudsz menni, mert pénz nélkül 0 vagy, a pénzzel együtt meg már nem lehetsz 100%-os, kb. mint a jó vámpír, aki csak konzerv vérkészítményt fogyaszt, de hiába, mert azt is le kellett csapolni valakiből) Állítólag jöttek többen is tojásfejű alien csapatok ide, és felajánlottak segítséget (1947 körül az 1. atombomba robbantás után) , de az amerikai vezetés csak azzal állt szóba, aki nem követelte meg a teljes leszerelést, és hajlandó volt műszaki segítséget is adni, nem csak spirituálist -erre kíváncsi lettem volna- (amiből persze az átlagember semmi jót nem kapott) Alienexperiment

Alienexperiment 2010.11.22. 11:41:35

Valaki aki ismeri a Koránt, az magyarázza már meg, hogy Mohamed hogy érti ezt (vagy aki diktált neki) : Azon a napon, amikor megfuvatik a trombita! És azon a napon összegyűjtjük a bűnösöket, akiknek a szeme kék lesz,..... ????? Alienexperiment

Rics 2010.11.22. 12:23:57

Véleményem: 1) Jézus, mint elmondtam sosem teremtményként utalt magára. Hanem egyértelműen, kizárólagosan mint Atya jelentette ki magát. Ezt nem lehet azzal megcáfolni, hogy mindenki Isten, mert itt két totálisan különböző gondolatrendszerről van szó. Ez egyértelműen vezetne az ember önistenítéséhez, annak meg látjuk az eredményét. 2) "Szerinted most jobban élünk, mint négy éve?:D:D:D" Aktuálpolitikának ehhez semmi köze. Nem akarom túl sokszor ellőni, hogy "New Age" de egyik legszembetűnőbb jellemzője, hogy azt állítja "régen az emberek mindent jobban tudtak". Emellett állandóan megjelenik benne egyfajta "aranykor" ideája. Hát én azt mondom, miért lenne a régi jobb, mint ami most van? És miért lenne jobb az új? Az emberek nem változnak. Más szempontból viszont igenis mérhetetlenül többet tudunk a világról, mint az eleink. Ez mindenképp pozitívzum. 3) "Képzeld Rics nekem is hatalmamban áll megbocsátani az emberek bűneit!!! Isten vagyok ettől?:D" Erről csak ennyit: "Ugyan mi könnyebb, ezt mondani: Megbocsáttattak a bűneid! - vagy ezt mondani: Kelj fel, és járj!? Hogy pedig megtudjátok, hogy van hatalma az Emberfiának megbocsátani a bűnöket a földön: Kelj fel - így szólt ekkor a bénához -, vedd az ágyadat, és menj haza!" Az pedig felkelt, és hazament." 4) "mert a Bibliát nem Isten írta és még csak nem is Jézus, hanem emberek és mint ilyen, sajnos erősen korlátozott, még akkor is, ha nem volt szándék arra, hogy sötét tudássá tegyék a benne foglaltakkal. (Persze igen, volt rá szándék, ez egyértelmű!!!)" Nem is állítottam, hogy Isten írta, szerintem elég egyértelmű volt, amit ott kifejtettem. Viszont: a Mahábhárata-t emberek írták ezért: "mint ilyen, sajnos erősen korlátozott, még akkor is, ha nem volt szándék arra, hogy sötét tudássá tegyék a benne foglaltakkal. (Persze igen, volt rá szándék, ez egyértelmű!!!)" 5) "Bizonyíték kell Rics? Akkor keress hozzá információkat! Mire való a bizonyíték? Arra, hogy megBizonyosodj az adott dolog igazáról. De ha kapsz ilyet, akkor egyből el is fogadod azt igaznak és így az alap kijelentést is. Vagyis megint csak hiszel és nem tudsz!!!" - Tudod erre való a bizonyíték, naná. De ha te állítasz valamit, nem nekem kell bizonyítékot találnom hozzá, hanem neked. Aztán azt szépen megmutatod, leírod honnan származik, én megnézem, és eldöntöm, hogy hitelt érdemel-e számomra, vagy nem. Ez kifejezetten igaz itt, hiszen statisztikai kérdésről van szó. Amit itt írsz, banális. 6) Ez a pont szintén közhely. Ráadásul az utolsó sorból - számomra - megint az ősmagyarkodás hallatszik ki, ettől pedig hányok, sajnálom. Emjé: Keresek neked pontos megfogalmazást a New Age-ről, de útkeresésed során talán hasznos lenne felismerni, hogy pontosan milyen szellemi irányzatot is követsz éppen. Vándorr: Nem a Mikulás. Ezt gondolom arra érted, mikor valaki dolgozat osztás előtt azért imádkozik: "Jajj, csak most még legyen ötös." természetesen, így értem az álláspontodat, noha Isten, mivel időtlen, éppen visszamenőlegesen is változtathat dolgokan, pontosan azzal, hogy tudja előre, mikor kell bármilyen segítség, éberség, etc... de itt egyetértek. Az ember feladatait magának kell elvégezni, és hogy én is bemondjak egy szép magyar szólásmondást: "Segíts magadon - Isten is megsegít." Viszont az nevetséges, hogy itt ez az ember-Isten, Jézus, akit Krisztusnak is hívnak. Azt állítja, hogy azért jött, hogy elvegye az emberek bűneit, nagyon határozott kijelentéseket tesz, meghal - a leírások szerint feltámad - és ezek után egyszerűen nem vesztek tudomást arról, hogy ez egy sarokkérdés? Hogy itt nem érvényesülhet a "minden igaz valamilyen formában elv"? Mert vagy igaz, amit mondott és akkor ez tényleg a legnagyobb Isteni ajándék, vagy nem igaz és akkor hazudott, vagy beteg volt, de semmiképpen sem lehetett "Mester". Ő maga zárja ki ennek a köztes állapotnak a lehetőségét. zárójeles megjegyzés: Ugyanakkor a kereszténység keveset foglakozik, más szellemi szférák működésével, és lényeivel, noha utal rájuk, (ti.: Biblia) ezzel elismerve a létezésüket. Sok minden igaz. Sok dolog ellentéte is igaz, és feloldást nyer egy magasabb nézőpontból. De az, hogy minden igaz, valamilyen formában, az nevetséges.

szakal 2010.11.22. 12:31:44

Koránt nem ismerem :) De ha szem, akkor iriszdiagnosztika. Ha kék akkor limfatikus rendszer. Ha limfatikus rendszer, akkor salaktalanítás. tehát valahogy úgy érteném, hogy ha a kürtök megfuvatnak, összeszedjük azokat, akik méreggel telítettek. :) Ne egyetek mekit :) Lassaban rohadtok :) A fejtés minden lehetséges vonzatától elhatárolom magamat. :)

szakal 2010.11.22. 12:40:18

Jézushoz pedig :) http://esszenus.atw.hu/janosesszenusevangelium.doc a végén az összehasonlító táblázatot ajánlom. nagyon elgondolkodtató, ha valaki keresztény. Én nem, tehát :D

Vándorrr 2010.11.22. 12:40:19

Nem mondtuk, hogy minden igaz. De itt most egy olyan könyvről beszélünk, ami ugyan hitelesnek mondható részekből lett összetákolva, viszont bizonyos érdekek fényében, tehát bőven belefér annak a lehetősége, hogy esetleg Jézus nem úgy, vagy nem azt mondta, ahogy azt a mai formában ismerjük/ránktukmálják. Meg persze az is belefér, hogy esetleg Jézus nem mondott igazat, vagy nem nekünk akart jót (de ez már tényleg elég nehezen vizsgálható). Én személy szerint Jézust egy megvilágosodott embernek tartom, akinek kevesen értik a szavát a mai napig. Ez viszont már szubjektív véleményem, jelenleg ez illeszkedik legjobban a mostani világképembe.

szakal 2010.11.22. 12:50:33

Jaj! elfelejtettem. Korethoszok. Az arany - ezüst stb krokról és miért is jobbak. Az Aranykorban, az Istenek az emberekke éltek, és közvetlenüls irányították/segítették őket. Az ezüst korban az Istenek egy kiválasztotton/leszármazotton keresztül (nap fia/fáraó nap fia/japán császár stb) keresztül irányították/segítették az embert A Bronz korban az Istenek sugallatokkal kiválasztottakon keresztül irányították/segítették az embert. (királyok, fő papok) A vaskorban az istenek erények/törvények által blablabla A sötét korban, (most) pedig, blablabla.... Szóval miért is jó az aranykor? mert ha kérdésed van, megkérdezed, és választ is kapsz rá :)

Alienexperiment 2010.11.22. 12:55:18

Ha Jézus azért ment a zsidókhoz, mert ott a legnagyobb a gáz (mármint velük, bennük) , akkor a Krisna azért volt Indiában, mert....??? És így tovább? (Mohamed nem, mert neki diktálták, mint a Joseph Smith-nek, aki a mormon vallást "találta ki") Valami azért lehet abban, hogy a fehér ember az az 1.2-es változat, a többi az 1.0 (négerek) és 1.1 (arabok, mediterránok, sárgák) , a zsidó az meg nem is kompatibilis ezzel a rendszerrel. Erről szóla az alábbi betiltott rajzfilm, de a végén meg is szólalnak! http://kuruc.info/r/34/69745/ Alienexperiment

szakal 2010.11.22. 13:35:15

"A kriszthosz és a logosz sajnos görögben sem jelentik ugyanazt." Nem is mondtam :) Viszont írtam, hogy a végével kell kezdeni, ahol kiemelik az eltéréseket. Ezt is! korethoszok én alkottam most, mert olyan kedvem volt, tehát lehet, hogy nem találtál rá :) A a kor-okat megfosztod az ethoszoktól, akkor ni neked, egy számolgató :) http://oshagyomany.vidya.hu/OH06/OH0603.html

szakal 2010.11.22. 13:49:05

honnan tudod mi áll az eredetiben. Ők azt mondják az arámi meg ki tudja milyen apokrif irodalomból fordították. Abban meg biztos krisztosz volt. Baj akkor volna, ha nem hívnák fel a figyelmet arra, hogy itt eltérések vannak. De leírták a technikát, felhívták a figyelmet az eltérésekre, innentől vagy hit kérdése, (elhiszed e hogy igazat mondanak) vagy tudományos munka, megkeresed az ő forrásaikat, és megnézed mennyire hitelesek, és jól fordították e. De alapból nem tudod elutasítani. (ha nem hiszed el, azzal elhiszed, mert hitalapúvá teszed a kérdést.)

emjé 2010.11.22. 14:00:47

"Emjé: Keresek neked pontos megfogalmazást a New Age-ről, de útkeresésed során talán hasznos lenne felismerni, hogy pontosan milyen szellemi irányzatot is követsz éppen." Köszönöm Rics, de alighanem nem követek szellemi irányzatot. Ha meg mégis, akkor azt nagy valószínűséggel spiritualitásnak lehetne nevezni. Nyúédzs- ezómizó nem fér bele...:-)

véleményem 2010.11.22. 14:06:27

Rics: 1. Tegyük fel Isten a minden.... Jézus most akkor mi? Teremtett vagy teremtő? Gondolkozz el a kérdés értelmetlenségén! Ha már itt tartunk foggalmam sincs, hogy mit tartott magáról Jézus, de azt hiszem ez minden emberrel így van, még veled is. Nagy különbség van a között, hogy valaki azt hiszi, hogy ő Isten, vagy TUDJA, hogy ő hogyan kapcsolódik Istenhez. Gyanítom Jézus tudta a dolog mikéntjét és ezért mondta. Ez igen csak félreérthető és szerintem te félre is értetted, már ha abból indulunk ki, hogy a Bibliában az erre vonatkozó részeket tényleg Jézus mondta, változatlan (!!!) formában. 2. Az aktuálpolitikának tényleg semmi köze ehhez. Azonban, ha szerinted ez a "modern" világ jó, akkor mit is keresel itt?;) A régiről azért nehéz nyilatkozni, mert nem voltunk ott. Ugyanakkor régen nem volt probléma a globális felmelegedés, a környezetszennyezés, a cionista háttérhatalom, a világ elpusztításának fenyegetése, a Magyarság kipusztulása a természetes népszaporulat csökkenése miatt stb.. Nem csak rossz dolgok vannak ma. Ez tény, de az előző problémák jelentőségén még nem változtat. Az őseink keresése nem new age-es dolog. EMBERI! Attól még, hogy a new age irányzata is foglalkozik a gyökereinkhez való visszatéréssel, még nem lesz az rossz. Ha nem tudod honnan jössz és nem tudod hol vagy, akkor mégis hova akarsz eljutni? 3. Ehhez nem tudok érdemben mit hozzátenni.... Én is meg tudok valakinek bocsátani, de ettől még gyógyítani nem tudok. Ez két különböző dolog és ezért két különböző szó van rá a magyar nyelvben. 4. "Viszont: a Mahábhárata-t emberek írták ezért: "mint ilyen, sajnos erősen korlátozott, még akkor is, ha nem volt szándék arra, hogy sötét tudássá tegyék a benne foglaltakkal. (Persze igen, volt rá szándék, ez egyértelmű!!!)"" Mondtam én a Mahábhárata-ról bármit is? Általánosságban mondtam, amit mondtam. Természetesen ez másra is igaz. Ugyanakkor ez részedről nem volt cáfolata az általam leírtaknak!!! 5. "Tudod erre való a bizonyíték, naná. De ha te állítasz valamit, nem nekem kell bizonyítékot találnom hozzá, hanem neked. Aztán azt szépen megmutatod, leírod honnan származik, én megnézem, és eldöntöm, hogy hitelt érdemel-e számomra, vagy nem. Ez kifejezetten igaz itt, hiszen statisztikai kérdésről van szó. Amit itt írsz, banális." Nem igazán érted mi a lényeg....... Én információt adok neked. Nem az én dolgom, hogy ezt számodra(!) megítéljem... Én tudom, hogy az adott információ igaz vagy sem. Neked kell bizonyítanod magadnak, hogy adsz-e hitelt az információnak vagy sem. Ha bármit is adok neked bizonyítás gyanánt, azzal máris befolyásolom azt, hogy elhiszed-e az információt vagy sem. De nem ez a dolgom! Érted ennek a lényegét? Találj magad valami bizonyítékot az adott információ mellett vagy ellenében. Ez itt nem egy iskola, hogy mindent elfogadj, amit mások mondanak. 6. "Ez a pont szintén közhely. Ráadásul az utolsó sorból - számomra - megint az ősmagyarkodás hallatszik ki, ettől pedig hányok, sajnálom." Közhely? Ezt most jól bekategórizáltad, de nem tudtad érvekkel alátámasztani a kijelentésem hamisságát. Ősmagyarkodástól hánysz? Az szerintem azért lehet, mert nem tudsz még erről a témáról semmit. Állj neki kicsit kutakodni a magyarság történetéről és megváltozik a véleményed, ebben biztos vagyok. Bizonyítsd be magadnak azt, hogy okkal hánysz tőle!

Vándorrr 2010.11.22. 14:37:36

Aki szarik a házirendre, és még mindig név nélkül irogat: Ezt eléggé félreértetted. Azt írtam, hogy van egy szubjektív véleményem, ami mellesleg nem egy vallásból származik. A vélemény pedig nem egyenlő a dogmával, vagy hittétellel. A vélemény formálható, és én erre mindig nyitott is vagyok. De szerintem hagyjuk ezt, mert gondolom senki se kiváncsi a másik szubjektív véleményére, amit nem tud rendesen alátámasztani, hiszen az nem visz előrébb semmilyen vitát/okfejtést.

zui 2010.11.22. 14:42:41

http://krisztusakereszten.blogter.hu/243543/jart-e_jezus_indiaban_

M.A. 2010.11.22. 14:51:41

Most hülyén fognak kinézni a kommentek, hogy a senkinek válaszolgattok, de azt mégsem hagyhatom, hogy névtelenünk rendszert csináljon a házirend telibe szarásából.

Diodara 2010.11.22. 14:59:48

Aki nem olvasta a koránt és csak behatóan ismeri az Iszlámot, az ne alkosson róla véleményt. Ti pedig, akik Jézus minőségéről vitatkoztok, nézzétek meg a Divine Book című videósorozatot a youtube-on kezdetnek.

Alienexperiment 2010.11.22. 17:55:23

Tehát a világban mindenhol PIRAMIS RENDSZERBEN működnek a dolgok? Csak nem úgy, mint itt, tehát az alacsonyabb szinten levők, nem a felettük levőt tartják istennek, hanem a csúcson trónolót, a felettük levő, az CSAK a főnökük! Itt a helyi főnökök azt hitték, ha elhitetik, hogy ők azok, akik a csúcson trónolnak, akkor belőlük lesz a legfőbb főnök? Ezt a (sajnos) nagyon megbocsátó főnök elnézte nekik. Nekünk viszont NEM! Alienexperiment

Rics 2010.11.22. 18:05:22

szakal: "Abban meg biztos krisztosz volt." Miért is biztos? Véleményem: 1) Továbbra sem értelek. Fennmaradt négy evangélium, amit többé kevésbé hitelt érdemlőnek kell elfogadnunk, különben kár az egészről beszélgetnünk. Abban Jézus sokszor, sok helyen beszél magáról. Erre nem lehet azt mondani, hogy nem így gondolta, vagy úgy gondolta. A leírtakban áll valami. Abba beleköthetsz, hogy a leírtak esetleg nem tükrözik a valóságot, megmásítottak, stb, de AMI le van írva, arra nem mondhatod, hogy nincs ott. 2) Való igaz, ezek nem voltak, de volt helyette pestis, földesúri önkény, szegénység, magas csecsemőhalandóság, a tudományok elnyomása, a tájékozatlanság. Én nem is az őseink keresése ellen keltem ki, hanem az ő koruknak valami álságos megszépítése ellen. Mintha az ő korukban minden tökéletesen működött volna, az emberek békében éltek volna egymás mellett, stb. Nem térhetünk vissza a gyökereinkhez, mert már nem ott tartunk. Ráadásul nagyon kíváncsi lennék, hogy az ide írosgatók közül, ki miért gondolja, hogy magyar... Van történelmünk, voltak nagy gondolkozóink, tudósaink (várjunk csak... nem is, ők bizony sokszor zsidók voltak, és nem is ismerték el őket itthon, akkor most hogy is van ez?), zenészeink (Franz Liszt, aki ugye egy szót sem tudott magyarul) és még sorolhatnám. Monjduk büszke vagyok rájuk. Emellett volt sokmillió ostoba Pató Pál. Rájuk nem vagyok büszke. Mi van ma? Sokmillió (?) Pató Pál. Emeleltt ugyanolyan ételeket eszünk, ugyannolyan zenét hallgatunk, ugyanolyan házakban lakunk, ugyanazt csináljuk mint a világ többi részén. Amikor a nemzeti kérdések többé nem pluszt adnak, hanem megosztanak, ki kell őket dobni a kukába. Eljárt felettük az idő. A történelemben csak előre lehet menni. Vissza nem. 3) Úgy látom, nem értetted meg a problémádat. Megbocsájthatsz ha valaki árt neked. De ha valaki másnak árt, azt nem bocsájthatod meg. Jézus arról beszél, hogy Ő, az Emberfia (lsd.: Dániel könyve) megteheti ezt. Ezt sok helyen leszögezi. A zsidó kultúrakörben akkor ez totális blaszfémia, mert bűnt egyedül Isten bocsájthat meg. 4) a Bhagavad-gíta a Mahabharata része. Ezért utaltam rá, úgy emlékszem te hoztad föl először, ha nem elnézést, a sok hozzászólás akkor már megkavart. 5) Ha ismerem az igazságot, bizonyságot teszek róla. Vagy elmondom, miért gondolom így. Megindoklom és nem azt mondom, h csak. Mert így még annyira sem érdekes info, hogy észrevegyem. Elmegyek mellette, mint a többi száz, meg száz hasonló állítás mellett, amit naponta látok, hallok, olvasok. 6) Mit nem értesz? Nem azt mondtam, hogy hamis amit írsz, hanem közhelyes. Az különbség. Amiknek az ember érti a lényegét, csak veszít erejéből, ha kimondja, leírja, vagy kifejezi, azt az "értést" sosem tudja 100%-ban kiadni magából. Ez evidens. Mi is olyan gyönyörű az ősmagyarokban? És a történelmükben? De most itt aztán tényleg bizonyítékkal alátámasztott dolgot kérek, ez történelmi kérdés. Ráadásul ki kell ábrándítsalak, nagy a valószínűsége, hogy az itt fórumozók semelyikében sincs már semmi abból a genetika anyagból amit a magyarok hoztak. Nem azt a nyelvet beszéljük, akkor mi közünk hozzájuk? Mondd el, amit tudsz, őszintén érdekel. Vándorr: Az én szerető Isten-képembe akkor (ami szubjektív) a megváltás ténye sokkal elfogadhatóbb, mint hogy hagyjon egy végtelen életcikluson keresztül szenvedni, vergődni, és újra-meg újra ugyanazokat a hibákat elkövetni. Mert sajnos én nem emlékszem korábbi életeimből semmire. (Ez most nem feltétlen a te érvelésed ellen, te asszem erről nem beszéltél, de most eszembe jutott) Itt azt hoznák föl ellenérvként, hogy nincs rá szükségem. Pff... Ez olyan, mintha egy sakkozó mindig elfelejtené az előző meccseit. Kösz, így aztán oldd meg. Hogy fejlődjek, ha még azt sem tudom miben kéne fejlődnöm? elém kerül egy helyzet mit válasszak? mi a jó? Ami biztos? Vagy válasszam azt ami kockázatos? Mi a helyes? Mit sugall a karmám? Sajnos ilyen irányú, azéletben maradéktalanul is alkalmazható segítséget, ez nem ad...

Vándorr 2010.11.22. 18:22:16

Rics: A reinkarnáció szinte minden ősi vallásban jelen van. Még a Bibliában is találni rá utalást, a többit valszeg kiszedték. A cél persze az lenne, hogy továbblépjünk, és ne itt szülessünk újra. Erről szólnak buddhista tanok is (pontosabban arról, hogy ha halálod után a köztes létben felismered az igazságot, akkor nem kell már (itt) újjászületned), valamint ezen a blogon is kb. ugyanez van leírva, kicsit részletesebben. Meg az, hogy ezen a bolygón indokolatlanul sokszor kell újjászületnie az embernek, az irányítók rosszalkodása miatt, meg az emberek "spirituális vaksága" miatt. Az írásaidról nekem úgy tűnik, hogy te nem olvastad el a blog magját képző írásokat, ugyanis vicces, hogy pont a sakkozós példával jösz. M.A. ugyanezzel a példával jött, talán a reinkarnációról szóló bejegyzésben. A lényeg az volt, hogy az új játszmát ismét kezdő állásból kell kezdeni, nem pedig az előző, nyertes (vagy épp vesztes) állásból. Mert ez a szabály. Ettől még a lélek a tapasztalatokra emlékszik. Aki esetlegesen nem emlékszik rá, ill. nincs tudatában, az nem a lélek, hanem az ego. Megfelelő kutatással viszont bárkinek adott a lehetőség, hogy betekintést nyerjen előző életeibe, habár szerintem ez egyáltalán nem szükséges (talán még káros is lehet). Meditáció, regresszió, stb. Olyan emberek is akadnak, akik valamiért emlékeznek dolgokra, és ezekről meg is bizonyosodnak. Egyik példa (volt már itt linkelve): http://www.youtube.com/watch?v=_EWwzFwUOxA Ezen kívül rengeteg dokumentált esetet lehet találni, ha keres az ember. Ha pedig ez sem elég, akkor van lehetőség saját tapasztalat szerzésére is, mint mondtam.

Vándorr 2010.11.22. 18:40:50

Másrészt meg senki sem beszélt végtelen cikluson tartó szenvedésről. Semmi sem végtelen. A léleknek van forrása (ez a mindenség forrása, nevezhetjük Istennek is), és egyszer vissza is tér oda. De ez a ciklus nem 1db földi életet jelent a felfoghatatlan méreteket öltő univerzumban, hanem sokkal többet. A tanítások (beleértve a Bibliát és minden mást) arra szolgálnak, hogy a helyes irányba tereljék a lelkeket. Más: Amikor a régi korokról beszélünk, akkor NEM a középkort értjük első sorban, hanem sokkal régebbi időket, amelyekről emlékeink is alig vannak, de amik vannak, azok megdöbbentő, érthetetlen (főleg asztrológiai) tudást tükröznek.

b_alin 2010.11.22. 19:32:25

Rics, úgy gondolkozol mint egy zsiráf. Mi az hogy genetikakilag magyar?! Mi az hogy nem ugyanazt a nyelvet beszéljük? Tán a népdalaink felét már nem is értjük, vagy csak az utóbbi párszáz év alatt született ekkora menyiség? Az egész népmese és népdalkincs szépen átalakult egyik nyelvről a másikra, vagy hogy? A magyarság nem genetika kérdése, az is egy minőség. A magyart arról ismered fel hogy olyan dolgok számítanak neki, amiből anyagi haszon nem származik, sőt inkább áldozat... de valamiért akkor is fontos. Ami meg a közhelyességet illeti, az nem a forrás függvénye, hanem a befogadó oldalé! Ha neked közhelyes valami az azt jelenti hogy még mindig nem gondoltad át. Elfogadtad, mert fájt vagy fárasztott a gondolkodás, de akkor sem elégít ki. Mind ugyanazt mondja csak azt nem érted hogy miért.

véleményem 2010.11.22. 19:32:48

Rics Na akkor lássuk... :D 1. "1) Továbbra sem értelek. Fennmaradt négy evangélium, amit többé kevésbé hitelt érdemlőnek kell elfogadnunk, különben kár az egészről beszélgetnünk." Akkor lássuk az adatvesztést a Bibliában röviden: - Jézus sok mindent tudott, de azzal, hogy elkezdte a tudását szavakba önteni, máris elkövette azt a hibát - hozzátenném gyorsan tudatosan, mert más lehetősége a Földön élve nem volt -, hogy a végtelenről meglévő tudását szavakba öntötte (véges!) és az érthetőség kedvéért úgy, hogy ezt az AKKOR és OTT élő ember felfogja. _ 1. számú adatvesztés_ - Jézus által mondottakat valakik leírták papírra. _2. számú adatvesztés_ - A leírt adatot lefordították más nyelvekre, mint pl. latinra. _3. számú adatvesztés_ - A leírt és lefordított tudáshalmazt a zsinatok során a vallási vezető cenzúrázták. _4. számú adatvesztés_ Tipikus példa az adatvesztésre: Nem mindegy, hogy azt mondom, hogy vidd ki a bilit, vagy, hogy idd ki a bilit! Egy betű eltéréssel a teljes jelentés megváltozott. Vagyis józan eszű ember kétkedve fogadja a Biblia tanításait, mert tudja, hogy bármit is olvas ott, az lehet, hogy pontosan az ellenkezője annak, mint amit Jézus mondott. Arról nem beszélve, hogy egy adott szónak több jelentése is lehet ill. szimbolikus és ez megnehezíti az értelmezést. Állítólag az ősi magyar vallás az örömhírre épült. Gyanítom inkább abból kéne beszerezni egy példányt (már, ha létezik), kiváncsi vagyok milyen eltéréseket találnánk a bibliához képest. Semmi bajom Jézussal, sőt, de fenntartom, hogy mivel nem ismertem őt (vagy talán mégis?:D), ezért nem akarok az ő nevében beszélni. Ha Jézus ténylegesen magasabb szintű tudatosságot képviselt, akkor elképzelhető, hogy ő pontosan ugyanannak a dolognak egy másik aspektusáról beszélt, vagy csak máshogyan, mint mondjuk Buddha vagy bárki más megvilágosodott. Beszélgetésünk első pontjának tehát semmi értelme, mert nem fogom elfogadni az ott leírtakat, csak mint lehetőséget tartom számon. 2. Tény, hogy az emberek sokszor szeretnék azt hinni, hogy régen jobb volt, mert akkor megmarad a reményük arra, hogy egyszer még jobb lehet, de ez persze nem igaz ebben a formában. A példáid viszont nem feltétlenül életszerűek.... - pestis: Magyarországon? Még a hivatalos történelemkönyvek szerint is ritka volt az országban a pestis. - földes úri önkény: Javíts ki, ha tévednék, de a történelem oktatás során nem esik szó semmi féle parasztlázadásról Magyarországon a Habsburg uralkodás előttről. - szegénység: Úgy érted, hogy nem volt laptopjuk?:D Csak mert, ha annyira szegények lettek volna az emberek, akkor éhen haltak volna, vagy megfagytak volna és a népművészet, mint olyan, ma nem létezne. - magas csecsemőhalandóság: Ezt mire is alapozod? - tudományok elnyomása: véleményem szerint a tudomány az Istentől elfordulás egyenes ági következménye, szóval lehet, hogy nem is volt ezzel akkora baj. A "Föld kerek" dolgot, ha jól tudom pont a keresztény vallás üldözte és nem pedig az átlag ember. - tájékozatlanság: Ugyan miben? A régiek legalább tudták, hogy hogy termeljék meg maguknak az élelmet, hogy építsenek házat, hogyan neveljék a gyermekeiket stb.. Nem volt az ő korukban sem minden tökéletes, ez egyértelmű, de ettől még a hasznos tudást igenis meg kell menteni! A helyes erkölcsöt, az emberi tartást át kell vegyük!!! És még egy fontos gondolat ide: NEM A NEMZETI KÉRDÉSEK OSZTANAK MEG, HANEM AZ EMBERI HÜLYESÉG! 3. A kérdés az első pontra való tekintettel értelmét veszti. 4. Nem én hoztam föl, de semmi gond:D 5. Menj el mellette.... A te döntésed. Nem fogok győzködni senkit. De légyszíves bizonyítsd be nekem, hogy a gondolat létezik és utána folytathatjuk ezt a témát. ;) 6. "Amiknek az ember érti a lényegét, csak veszít erejéből, ha kimondja, leírja, vagy kifejezi, azt az "értést" sosem tudja 100%-ban kiadni magából. Ez evidens." - akkor mit itt a gond?:D 7. Akkor mondom neked, hogy mit tudok: Nekem közöm van a Magyarsághoz, okkal születtem le ide. Tessék. Elhiszed nekem? Én ezt érzem belül, úgyhogy nem fogok tudni neked ehhez semmi racionális magyarázatot találni. A további infókért a magyarsággal kapcsolatban pedig nézelődj szét a neten, vagy még inkább a legújabb kutatási eredmények publikációiban. Spirituális értelemben semmi értelme magyar genetikáról beszélni, ugyanis, aki magyarul beszél, annak már kapcsolata van a magyarsággal és annak sorsával.

Vándorrr 2010.11.22. 20:16:43

http://www.youtube.com/watch?v=O9iJ5ZVpkTs Hát vele meg mi történt?

loveb 2010.11.22. 21:02:03

sajnos egyet kell értenem bizonyos kétkedőkkel, a Bibliát illetően. úgy vélem, lehet egy spirituális fejlődés egy szakaszában Bibliát olvasni. de. és most halom gondolat tódult, szabadult fel. a de ... minden, ami fontos, bent van. önmagunkban. mi vagyunk a sötétség-ha akarjuk, és mi a fényesség-ha akarjuk. a Biblia nem tesz jobbá. a Biblia nem tesz bölcsebbé. a Biblia ad valamit, de minde-bent dől el. én nem hiszem, hogy a Biblia a 2010-ben élő embernek egy alapmű lenne. nem hiszem, hogy Koránt kellene olvasni. nem hiszem, hogy Buddha olvasmána a nyerő. jelen időszak egy más energia, egy más rezgés, egy más kihívás. szeretem mindegyikőtök hozzászólását, mert olyan színesek vagyunk, mind... de:-) el kellene távolodni attól a gondolattól, hogy itt, vagy ott megtaláljuk a végső lényegiséget, a valóságot. emberként. a nagy ugrás be fog következni az emberi tudatosságban. de hogy ezt a nagy ugrást kik generálják, nem attól fogg függeni, hogy mit olvastak. hanem attól, hogy mit építettek fel önmagukban: a világról, amelyben ők is benne vannak.

loveb 2010.11.22. 21:06:00

2010. november 22. 12:31:44 szakal jaj Te! éppen egy hete dolgoztam fel egy félórás videót ezzel kapcsolatban. bizony, a hullamosók és az exhumálást végzők sok érdekeset mondhatnának. a holttestek nem akarnak bomlani. "vissza a természetbe"-de ha nem megy?!

bukovinai 2010.11.22. 21:26:38

Lehet, hogy nincs is sötét tudás. Csak tudás van. Meg sötét emberek :) Vagyis nem az emberek a sötétek. Az emberek csak emberek a sötétség ami körül veszi őket. Mert a sötét azt jelenti, hogy hiányzik a fény. A sötétség nem tud kiáradni, arra csak a fény képes. Egy fényes szobába, hiába viszel be egy sötét valamit attól még ugyanúgy világos marad. viszont ha egy sötét szobába beviszel valamit ami világít akkor már nem is lesz olyan sötét. :) A Sötét tudás azt jelenti, hogy nem tudás vagyis a tudás hiánya, a fény hiánya. Legalábbis logikailag. Így hát ez így, hogy sötét-tudás inkább azt jelenti, hogy nem-tudás. Sötétség. A tudás pedig azt jelenti, hogy világosság. Kevés tudás kevés fény, több tudás több fény. Ha én megtudok valamit (Isten kegyelméből) akkor egy picit világosabb lesz (minden) ezt már el nem veheti senki hazugságokkal és sötét eszmék erőltetésével. Sötétebb már nem lesz. ha a fény kialszik, akkor az nem tudás volt, hanem egy ál-tudás egy hazugság. Csak egy elemlámpa amibe kimerült az elem. aki rájön valamire azt nehéz már félrevezetni és sötétségbe vinni. Ha ez mégis lehetséges, akkor csak az történt, hogy nem jött rá semmire. csak egy jónak tűnő hazugság volt az amit igaznak vélt. Legalábbis szerintem. :)

Rics 2010.11.23. 03:54:15

Túl sok hozzászólás és most fél négy van, esélytelen, hogy túl részletesen válaszoljak. :D B_alin: Nem tom hogy gondolkozik a zsiráf. Egy nemzetnem nagyon sok meghatározása lehet, geneteikai örökség, kultúra, történelem, nyelv, esetleg mind együtt. Értelemszerűen genetikailag keverék egy nép vagyunk. Van bennünk mindenfélem, magyar, sváb, tóth, cigány, zsidó, török és még sok másik... A népdalainknak több csoportja van, bizonyára tudod. Először is ott vannak az újak és a régiek, ezeken belül pedig még mindig rengeteg stílus van. Ezekből megállapítható, hogy milyen régi egy adott dal. A legrégibbek úgy tudom a lá-pentaton dalaink, ehhez hasonló dallamvilága van talán a törököknek is. Ugyanakkor, míg ezen dalok zeneisége nem változik, a nyelv fölötte természetesen igen. Régi, érthetetlne szavak kicserélődnek újabbakra. Ez régen is így volt, csak lassabb ütemben. Balassit nehéz olvasni, de az Ó-magyar Mária siralom már javarészt érthetetlen számunkra. És akkor még sehol sem vagyunk az Ősmagyarokhoz képest. Mint ahogyy Will Shakespeare nyelve sem a mai angol. A korábbi bekezdésekre csak röviden: Magyarországon valóban nem volt túl aggresszív Pestis járvány, ennek oka a viszonylag jó élelmezés, (Nem kerülök ellentmondásba magammal, én ugyanis nem kifejezetten a Kárpát-medencére gondoltam, hanem Európára, tágabb értelemben a világra), rossz volt az infrastruktúra, kevés kereskedelmi útvonal és kikötő volt, valamint az emberek között több volt a "B" vércsoportú, ami magasabb rezisztenciát jelentett. (Nem vok orvos, egy cikbben olvastam.) Parasztlázadásnak javaslom a Dózsa György féle paraszfelkelés tanulmányozását elsőként 1514. Hidd el, találsz még majd ilyesmit... Csecsemő és gyermekhalandóság. Ha gondolod, keresek pontos adatokat holnap. De ugye nem gondolod komolyan, hogy régebbi koroban ugyanolyan esélyei voltak egy kisbabának a felnőtté válásra, mint ma? Pontosítsunk, nem a keresztény vallás, a keresztény EGYHÁZ üldözte a tudományt, amit nem tudott beépíteni a dogmatikus világképébe, és pontosan erről beszéltem, hogy ez rossz. Nem hiszem, hogy a tudomány és az Isten egymással ellentétes dolgok lennének. A tudomány a világ ismerete. A világ ismerete pedig szélesíti az Istenről alkotott elképzeléseinket. Tájékozatlanság: Valóban, tudtak földet művelni. Ma meg tudnak autót vezetni, internetet használni, tudják hogyan kell Európából Ausztráliába eljutni, tudják hogyan kell tbc ellen beoltani ésatöbbi. Minden korban mások a feladatok és a kihívások, most éppen ez. A mai világban szükségtelen infromáció a legtöbb ember számára a földművelés, mert nem ezzel foglalkozik. Loveb: ez nagyon szép gondolat, én a magam részéről ennek a fejlődésnek semmi bizonyítékát nem látom. Az emberek sokkal inkább pénzsóvárak, kiüresedettek, szeretet nélküliek, mint eddig bármikor. Most ennyi jut eszembe, de mindjrát négy óra. És még valami. Végigolvastam a blogot. És bár sok érdekes és hasznos információt találtam, rendkívül sok dolog kétséges számomra, más egyenesen hiteltelen, de ez gondolom nem olyan nagy baj. Van benne egy kis miszticizmus, kis gnoszticizmus, kis ezotéria, kis összeesküvés, kis magyarkodás, kis zsidózás. Kicsit összetákolt nekem... bocs. :D És ugye bizonyítékot nem lehet követelni, az moderálással jár...

véleményem 2010.11.23. 08:33:09

Rics Mégegyszer.... Nem volt minden jobb régen! Ugyanakkor volt értékrend, voltak jó érzésű emberek, akik közösségként tudtak együtt élni és összefogni a közös érdekek elérésében. Ez MA hiányzik! Az internet jó dolog és Ausztráliába is elrepülhetsz, de ettől még a magyarság széthullik, ha nem tér vissza a régi értékreihez és erkölcshöz. Ezt remélem nem kell nagyon bizonyítanom, elég ha kimész az utcára Pesten, mondjuk a Blaha környékén és megnézed magad... A csecsemőhalandóságról lehetséges, hogy igazad van (nem tudok konkrétumot ezzel kapcsolatban), de annak idején legalább létezett a család, mint a társadalom legalapvetőbb egysége és elég gyermek született, hogy ne haljon ki az ország néhány generáció alatt. Ha már itt tartunk, nem léteztek a civilizációs betegségek sem, mint például a szívbetegség vagy a rák, amely most sokszor fiatalokat is megtalál. Nézz uátna a Dózsa György féle parasztlázadásnak mondjuk a wikipédián. Javaslom nézd meg az előzményét, hogy melyik királyunk halt meg előtte és ki jött utána. Látni fogod az összefüggést szerintem... A keresztény egyházas dolog, pedig olyan, mintha azt mondanád, hogy nem a kocsi állt meg, csak a benzin fogyott ki út közben az autóból:D A Keresztény egyház üldözte a tudományt ill. a spirituális embereket is (pl. táltosok, mint boszorkányok!!!), de jó lenne, ha rájönnél, hogy egy alapjában véve hibás világszemléletet mutató vallás alapján jött létre az Egyház. Hallottál már buddhistáról, aki üldözte a tudósokat? Sajnos mondhatsz akármit, be kell látnod, hogy a katolikus vallás olyan keretek közé szorítja az embereket, melyek nem válnak hasznukra, ha tovább akarnak lépni egy bizonyos szintnél. Nem azt mondom, hogy ne higgyj Istenben és hajítsd el, amiket Jézus mondott, de legyél gyanakvó, ha valaki azt mondja neked, hogy ez így van és kész. Gondold tovább a dolgot! Bizonyítsd be magadnak, hogy mondjuk tényleg szükséged van-e temlomba járni vasárnaponként. Én csak az egyéni útban hiszek. Nem fogom elhinni senkinek sem az ő igazát, csak azért mert ő azt az igazságot megtanulta és néhány kérdésről van kész válasza. Én a magam feje után megyek - már kora gyermekkorom óta - és ezt javaslom mindenkinek. Aki nem akar többet tudni a világról és ami mögötte van (:D), az maradjon a keretek között, joga van hozzá. ui.: "A mai világban szükségtelen infromáció a legtöbb ember számára a földművelés, mert nem ezzel foglalkozik." - szerinted.... Szerintem pedig, ha az emberek újra kinnt dolgoznának a földeken közelebb kerülnének a természethez és magához a Jó Istenhez is. Saját tapasztalat! Amúgy meg, ha van némi információd a globális gazdasági helyzetről, akkor tudod, hogy bármelyik pillanatban összeomolhat ez a gazdaságnak és jólétnek nevezett illúzió körülöttünk és akkor bizony nagy szükség lesz a kapára, meg a kézre, mely tudja mit kell vele tenni.

véleményem 2010.11.23. 08:54:40

'És még valami. Végigolvastam a blogot. És bár sok érdekes és hasznos információt találtam, rendkívül sok dolog kétséges számomra, más egyenesen hiteltelen, de ez gondolom nem olyan nagy baj. Van benne egy kis miszticizmus, kis gnoszticizmus, kis ezotéria, kis összeesküvés, kis magyarkodás, kis zsidózás. Kicsit összetákolt nekem... bocs. :D És ugye bizonyítékot nem lehet követelni, az moderálással jár..." Képzeld én sem hiszek el mindent, ami a blogon van. Sok az érdekes dolog, ami igenis elgondolkodtat, de ha nincs egy erős belső megérzésem ami azt mondja, hogy már pedig ez így van ill. nem találok kielégítő bizonyítékot (pl. Atlantisz-Lemúria) az adott kijelentésről, akkor nem jelentem ki, hogy igaz. Meghagyom nyitott kérdésként. Azt mondom, hogy igen, ez akár lehet igaz is. Ennyiben maradok, míg nem jutok valami olyan információhoz, ami ezt az álláspontot valamely oldalra át tudná billenteni. Ez nem Fidesz vagy MSZP kérdés.:D Nem kell beállnod valamelyik oldalra, szabadon dönthetsz, hogy hova teszed az x-et: igen-nem-egyik sem. Az, hogy van itt minden, az egyértlemű. Ugyanis minden összekapcsolódik mindennel. A cionista háttérhatalom tevékenysége mögött áll valami, ami vagy vallási, vagy ezoterikus stb.. A célt viszont, amihez így jutott gazdasági módszerekkel éri el, így ezzel is foglalkozni kell (lásd. bankrendszer működése, hitel problémája, tőzsde stb.) Minden az EGYSÉGből van, ezért, ha a levéltől kezded el vizsgálni a fát, előbb-utóbb elérsz a gyökeréig, ahol minden egybeforr, mert végső soron minden dolog egy és oszthatatlan. A bizonyítás kérdése nekem sem tetszett először, ugyanakkor megértettem annak a lényegét és elfogadtam ezt a szabályt itt. Nem kell elfogadnod a gravitációt sem, de attól még hat a testedre. Szóval ha nem értesz egyet azzal, hogy nincs bizonyíték, attól még találhatsz értelmet a mondanivalókban és továbbgondolhatod őket, miközben el is vetheted. Lelked rajta. Tégy belátásod szerint, én ezt tanácsolom. Én is ezt teszem;)

catsword 2010.11.23. 10:00:02

Rics, a csecsemő és gyerekhalandóság statisztikákban AZ nincsen benne, hogy ezeknek kb egyharmada halt meg valamilyen betegségben, a többségük olyan halált halt, amiért manapság "gondatlanságból elkövetett emberölésért" bezárják a szülőket. Azaz kútba esett, leforrázta magát, agyonnyomta a dadus bérszoptatás közben, hidegben altatták és tüdőgyüladást kapott, stb.

b_alin 2010.11.23. 14:23:16

Rics senki se várja el hogy elhiggy bármit is, ha mindenre van ellenérved hogy az úgy nem lehet vagy nem elég biztos, saját magaddal szúrsz ki. Amúgy szerintem idővel rájössz majd hogy tökmindegy hogy igaz-e, nincs jelentősége, úgyis csak azt fogadod be ami hozzá közel áll eleve. Senki se akar úgy magyar lenni, hogy irtózik attól amit tudni vél a magyarságról. Ismerni kell minden oldalt hogy rendeződhessen benned, aztán vagy az igazságban hiszel, vagy a magyarellenes propogandában. Másik szemmel nézve vagy a magyarkodó propagandában hiszel, vagy a rideg valóságban. Ezt a szívedben érzed majd, aztán vagy a materializmust választod, vagy magyar akarsz lenni. Mellesleg kettősmérce nélkül NEM tudsz egyik verziónak jobban hinni mint a másiknak. Semmi sem biztos, a hited adja az alapot, ami újra és újra darabokra törik ha jobban megnézed mennyire stabil is valójában. Nem lesz fix pont soha. Mondj le róla. Majd érzeni fogod ezt, de több nem is kell. Most még azt hiszed hogy kell, de ez káoszhoz vezet ha elég kitartó vagy :) Ha még tudsz érvelni, az csak azt jelenti hogy nem néztél a mélyére, és illúziókba ringatod magad. Mellesleg nekem se fontosabb a magyarságod mint a lelki békéd :) Ha neked úgy jó, akkor legyen úgy jó, csak ne a szellemi lustaságodon múljon.

Rics 2010.11.23. 14:54:54

moderálták az előző bejegyzésemet, pedig teljesen rendben volt.... B_alin: Nem hiszem, hogy azért, mert nem úgy gondolkozom, ahogy te, szellemileg lustának nevezhetnél. Azért mert te azt gondolod, hogy túlhaladtad azt, ahogy én látom a világot, (noha ezt ugye nem tudhatod ennyiből) attól még egyáltalán nem biztos, hogy neked van igazad. Rengeteget gondolkoztam, kerestem, és amit most hiszek, vagy hinni vélek, az ennek a gondolkozásnak a mostani állapota. Nem végleges, viszont én ugyanolyan joggal mondhatnám, hogy többet látok, és előrébb tartok, pontosan EZÉRT mondom, amit mondok. Ezen kár vitatkozni. Véleményem: Bocs, nagyon hosszan válaszoltam, de mivel törölték, nincs kedvem még1x leírni. Viszont továbbra is felteszem, hogyha van valaki, aki önzetlenül hajlandó előző életeket feltárni, vagy ebben segíteni, az írjon, jelentkezzen.l

M.A. 2010.11.23. 15:09:45

Nem figyeltem, azt hittem, a névtelen emberünk írta, mert nem adtál meg nevet! Itt a hozzászólásod: Véleményem: Ne gondold, hogy te Véleméyned sok esetben nem az én véleményem. :) Csak mindent nem tudok elmondani, és nagyon sok pötyögéssel járna mindent ideírni. Dózsát a Habsburgok elott parasztlázadásra hoztam fel példának. Nem tekinthetjük úgy, hogy az egész Dobzse Ulászló hibája, amúgy, mi mindig rendben voltunk. Egy egész társadalom elrontott egy csomó mindent, dehát persze fejétol buzlik a hal. Gyorsan tisztáznék valami mást. Kétségem sincs arról, hogy a világ hatalmának csúcsán egy nagyon szuk, nagyon gazdag elit réteg áll, akik meggyozodésem, hoyg olyan erokkel szövetkeznek, amik gonoszak. Nevezhetjük, sátáninak, negatívnak stb... Az is igaz, hogy ezek nagy része zsidó, ez tény. Ennek messzire visszanyúló történelmi okai vannak, hiszen egyfelol a zsidók tehetséges pénzügyi szakemberek, másfelol Jeruzsálem lerombolása után, a szétszóródásban a legtöbb államban nem engedélyezték számukra a föld birtoklását úgy tudom. Ezért azán ott érvényesültek, ahol tudtak. Ebbol nottek ki ezek a bankárcsaládok, alá Rockefeller. DE! És ez egy nagyon fontos de!!! Az általánosítás könnyen oda vezet, hogy nem csak ezeket a kib@szott gazdag, f@szkalapokat kezdi el elítélni és hibáztatni, hanem az egyszeri boltost, a szomszédot, a buszvezetot akinek semmi köze az egészhez. A keresztény vallásról: Eloször is tisztázni kéne, hogy mi az. Ha gondolod, majd kifejtem, hogy én mit értek ezalatt. (Nem állítom, hogy az igaz, én azt hiszem, azt tudom elfogadni, mint utat az igazsághoz.) Ami ma kereszténység címmel fut, annak nem mindig van köze ahhoz, amit Krisztus mondott, vagy tett. régebben, amikor az Egyház, a Vatikán rendkívül nagy befolyásolással rendelkezett, nem elsosorban szellemi kérdések miatt üldözték a táltosokat, eretnekeket stb, hanem mert attól féltek, hogyha az emberek megtudják, hogy az Isten mindenkiben ott van, mindenkire figyel és mindenkit szeret, és bármikor, bármilyen helyzetben kapcsolatba lehet vele lépni, azzal hatalmuk bázisát vesztették volna el. Igen messze áll ez attól, hogy "Szeressétek ellenségeieteket" és "Imádkozzatok azokért, akik üldöznek titeket!". A bloggal kapcsolatban: engem is sok minden elgondolkoztatott, sok mindent mélyebbé és érettebbé tett bennem. DE! Van egy szint, ami után szükséges a bizonyíték. Ilyen pl a reinkarnáció. Tudni akarom, hogy igaz-e, hogy van-e ilyen, de nem mások elmondásából, hanem a saját tapasztalatomból. És itt sajnos elakadok. Kihez forduljak ezügyben? A neten rengetegen hirdetnek ilyen ügyben... pénzért. Innentol büdös lesz nekem a dolog... Várom a nevet és a telefonszámot, hogy ki foglalkozna velem ilyen téren önzetlenül, ki vinne vissza, hogy utána azt mondhassam: Igen, tényleg volt valami, emlékszem, megértettem, avagy Nem, nem láttam semmi, kamu az egész és nem hiszem. És a mostani zárógondolat: Én szeretem a természetet. Nagyon szívesen muvelnék földet, nevelnék állatokat, élnék a tágabb családom közelében, ám nem tudom megtenni jelenleg. 20-30 év múlva, de legkésobb 50-ig, 9 mrd ember lesz, ebbol 6-7 éhezni fog, ivóvízhiány lesz stb, ebbol fakadóan háborúk, nehézségek, betegségek. De, nem tudhatom, hova sodor az élet, mindneki nem fog tudni földet muvelni. A magyarságról még annyit, és ezzel most téynleg befejezem, hogy a magyarság, ugyanúgy ahogy a németség, angolság, ööö Dél-Afrikai törzzesség nem múlik el, ez van mögöttünk. De elore haladunk, és elsosorban emberek vagyunk, ráadásul az egész emberiség egy hatalmas egyesülési fázisban van. Ez nagyon sok lehetoséget rejt, jót is, rosszat is, sajnos jelenleg az uniformizálódás a jellemzo, ez mindneképp rossz, elveszítjük "differenciál-potenciált", tömeggé válunk, amit könnyu irányítani, ez egyenesen szörnyu és embertelen. Az Egyesült emberiségnek részek összegének kéne lennie, ahol minden sejt és egység egészséges módon kommunikál a másikkal.

Vándorrr 2010.11.23. 15:55:26

Rics: Tegnap írtam neked pár gondolatot a reinkarnációról, nem tudom, elolvastad-e. Az meg, hogy ha pénzért csinálja, már bűzlik az egész, nem teljesen jogos. Sajnos én is így gondolkodom a legtöbb dologról, viszont a világunk felépítéséből adódóan nem várhatod el senkitől, hogy egy vadidegent jófejségből teljesen ingyen visszavigyen, vagy foglalkozzon vele, azon tudását felhasználva, amin éveket/évtizedeket dolgozott. Gondolj bele, ha valaki ingyen vállalna ilyesmit, és mindenki tódulna hozzá, mikor lenne ideje a megélhetéssel foglalkozni? Már pedig neki is kell enni, számlákat fizetni, stb. Egyszerűen irreális elvárás, hogy valaki vadidegen tök ingyen foglalkozzon veled, ha csak nem egy barátodról van szó. Egyébként ennek kapcsán volt már itt pár kérdés, és el is lett mondva, hogy Nándi foglalkozik ilyesmivel, M.A. a telefonszámát is megadta, de a blogján/weblapján is kint van szerintem. Amikor legutóbb volt itt regresszió hirdetve az oldalon, akkor ha jól emlékszem, 3000ft fejében ment a dolog, ami valljuk be, elég jelképes összeg egy ilyen élményért cserébe. Aztán ha megbizonyosodtál, nem kell többet visszamenned, tehát egyszeri befektetésről van szó. Később, ha még érdekel a téma, akkor majd te is szépen évekig tanulod a technikákat, és egyedül is képes leszel rá.

M.A. 2010.11.23. 16:02:05

Törzsolvasóknak volt 4, másoknak 5. Nándi is asszem 5-ért csinálja. Magyarországon mindenki mindent ingyen akar. Sajnos ez a Kádár-rendszer maradványa, hogy itt ha valaki órabéres rabszolga melón kívül bárhogyan próbál bármennyi pénzt keresni, akkor az harácsoló, spekuláns, üzérkedő, ingyenélő, stb. És biztos, hogy csak a pénzért csinálja az egészet, tehát szélhámos. (Érdekes, egy maszek fogorvosról senki nem gondolja, hogy szélhámos azért, mert elkér 6.000 Ft-ot egy tömésért.) "Körtagokkal" egyébként is mindig ingyen csináltuk, tehát ha valaki letesz valamit az asztalra, vagy akar valamihez hozzájárulni és nem csak saját kis spirituális élményét keresi, onnantól nem kell fizetnie.

catsword 2010.11.23. 16:18:44

Érdekes, hogy valakit az zavar, hogy 20-30 év múlva a 9 milliárd emberből 6-7 éhezni fog. Most a lassan 7 milliárdból 5-6 teszi. Akkor mi is fog változni 30 év múlva? (legalábbis ezen a téren)

véleményem 2010.11.23. 17:25:05

Rics Ezért mondtam, hogy, ha valamit papírra vetnek, akkor az már nem lesz "teljes", ugyanis úgy tűnik, hogy a főbb dolgokban egyetértünk, csak nem tudjuk ezt egymás irányába kifejezni a kommunikáció korlátozottsága és a saját ostobaságunk okán. :D A vallás sajnos egy adott dolog és független attól, hogy te hogyan értelmezed. Ha te mást értesz alatta, mint ami valójában, akkor te már nem az adott vallásban hiszel. Ezt fontos tisztázni. Ettől persze, még olvashatod a bibliát, járhatsz templomba és egyetérthetsz azokkal a dolgokkal, amik szerinted fontosak, de mivel legalább néhány dologban eltér a véleményed a vallás által adottaktól, így te már nem tartozol a valláshoz (mert a keresztény vallás nem megengedő, vagy mellette vagy, vagy nem!), hanem önálló úton haladsz. Az előző életes dologról én úgy érzem, hogy igaz. Nekem valami ezt mondja belül. Innentől kezdve nekem nem kell rá bizonyíték. Ugyanakkor szerintem nem véletlenül nem emlékszünk az előző életeinkre. Kifejezetten káros lehet bizonyos tudás az előző életedből, szóval én a magam részéről ezekről az információkról egyelőre lemondok. Talán majd egyszer változik a véleményem, de most még biztosan nem. Én nem szeretném ismerni a jövőmet sem, úgyhogy ha valaki jósolni akar nekem, akkor azt rendre elhajtom. Már a blog írója is elmondta többször, hogy a jövőről szóló információ determinál, de szerintem ez részben igaz az előző élettel kapcsolatban is, ill. erős megrázkódtatást hozhat elő. Szóval gondold át a dolgot többször is!

eszakifeny 2010.11.23. 19:12:37

Koszonom ezt az irast.

Lucy_Hay 2010.11.23. 19:19:46

Annyit azért nem árt az emlékezés, csak információ elvégre. Kicsit ijesztő élmény az lehet belőle, de ennyi. "Megrázkódtatsz", aztán mész tovább, erősebben, mert ugye ami nem öl meg, erősebbé tesz. :)

zui 2010.11.23. 21:06:26

http://www.youtube.com/watch?v=1GvbWGupe1s

véleményem 2010.11.23. 21:57:41

Lucy_Hay Tudod attól, még, hogy a fizikai test túléli az nem jelenti azt, hogy a személyiség is. Hányszor lehet hallani ilyen-olyan úton, ahogy a háborút megjárt katonák kijelentik, hogy valami meghalt bennük?! Túlélték? Igen. Erősebbek lettek? Nem igazán... Szerinted, ha rólad kiderülne, hogy előző életedben te voltál mondjuk például Hitler, és az akkori tetteidet akarnád feldolgozni, akkor nem okozna nálad ez lelki problémát és nem erről szólna innentől kezdve az életed? Szerintem naív az, aki azt gondolja, hogy bármivel csak úgy meg tud birkózni adott fejlettségi szinten. A friss beton sem bírja el, ha rááll valaki, de ha megköt elbír, akár egy teherautót is.

Rics 2010.11.24. 03:00:44

M.A.: Kösz, hogy visszatetted. Megértem, részben egyet is értek azzal, a dolgokért fizetni kell. Csak míg a fogfúrásnál tudom, hogy ki fogják fúrni, akár jól, akár rosszul, itt tartok attól, hogy fizetek, aztán hókuszpókuszt kapok, nem tapasztalok semmit, viszont megismételhetem ugyanennyiért. Ha ezt meg lehet beszélni, én szívesen vállalnám a dolgot, de a félelmem azt hiszem jogos. Véleményem: Mégis csak közeledünk. Való igaz, kényelmesebb azt mondani, hogy kereszténynek vallom magam, mert a világnézetem erre épül. Továbbá hiszem, hogy Jézus a Messiás, a megváltó. Ám, hogy mit jelent ez a megváltás egész pontosan, abban már nem értek egyet feltétlen semelyik egyházzal. Ha röviden összefoglalnám, azt mondanám, hogy úgy tartom: Nem Jézus kereszthalála okozza a bűnbocsánatot, hanem ez annak a bizonyítéka. Ha akarod majd kifejtem hosszabban is, de már megint három óra van. :D

Rics 2010.11.24. 03:15:37

Ja, még annyit, hogy a kényelmest arra értettem, hogy nem kell nagyon fejtegetni. A véletlenekben meg nem hiszek. Ha valaki odáig jut, hogy meg akarja tudni, voltak-e előző életei, és ha igen, mik történtek ott, akkor annak oka van.

Rics 2010.11.24. 03:25:29

Catsword: Egyáltalán nem éhezik ma a világ 7 mrd emberéből 5-6. Sajnálom azokat, akik éheznek. Viszont amikor 9 mrd emberből fog majd egy csomó éhezni és szomjazni, az olyan társadalmi mozgásokat indít el, ami a viszonylag normálisan működő társadalmakat is össze fogja roppantani.

Alienexperiment 2010.11.24. 10:45:36

Kitérdekel, hogy a 7milliárdból 6,5 rosszul él? (tévedés ne legyen, mi is) Afrikában az ottlakók 90%-a él olyan szinten, mint itt a legalja cigányok, dehát a négerek (szerencsénkre) soha nem tudtak összefogni, csak szaporodni. Kár azért a földrészért, mindig is olyan éghajlati viszonyok között szerettem volna lakni. (de nem bedrogozott néger bandák között) Alienexperiment

catsword 2010.11.24. 11:54:04

Attól függ mit nevezünk rosszul-nak és éhezésnek. ma magyarország bő egyharmada éhezik. Nem úgy mint afrikában, mert nem az utcán van kint csoportosan és nézi az eget, hanem vidéken a kis lakáskájában, és számolgatja, hogy ezen a télen ha hidegebb lesz mint most, akkor megfagy-e, vagy visszábbveszi a havi élelmiszeradagját. És nem blogol és nem irogat és nem mutatják a hiradóban, majd csak télvíz idején egy egy hír lesz, hogy "ma 3 idős embert találtak a házában megfagyva - holnap szép időnk lesz blabla bla", A maradék 2/3 fele minőségileg éhezik: azaz azt eszi amit elérhetővé tesznek számára és ami abból is a legolcsóbb... azaz a nyugat meg kína ideszállított- utazással és csomagolással is olcsóbb- szemetét. Amivel egyre inkább szegénységbe taszítja önmagát is közvetetten...Ezt fel lehet fogni úgy is mint "nekünk még mindig jó", meg fe llehet fogni úgyis, hogy kis lépésekben tartunk afrika felé. Csak - mivel fehérek vagyunk- nekünk dóógozni is kell az élelmiszercsomagért. Azaz visszatérve az alapfelvetéshez- nagyságrendileg nincs különbség a 9ből 7 éhezik és a 7ből 5 és fél éhezik között. Továbbmegyek, ez az arány ha jól sejtem amióta "világ a világ", azaz bizonyos körök itt feldúlták önkényes játszadozásaik és kisérletezgetéseik miatt a REND-et, azóta ez az arány nagyjából hasonló a jól élők és az éhezők/silány körülmények között élők között.

loveb 2010.11.24. 11:59:07

2010. november 24. 11:54:04 catsword [url] szép összefoglalás:-) a minőségi éhezés éppen hogy az egyik legnagypobb probléma. mérgezett, szándékosan mérgekkel, színezékkel, stb-vel telrakott ételeket konzumőltatnak a néppel, csoda hát ha estére csak a barátok köztre vágynak?

catsword 2010.11.24. 12:31:02

A barátokközt egy külön téma :). Szerintem még ez egyik legveszélytelenebb agymosás. És kutatásaim :) szerint leginkább időbeosztó szerepe van. Azaz az esti teendők elosztását, elkezdését befejezését vezényli- óra helyett.

b_alin 2010.11.24. 16:15:20

Rics, azt írtam hogy ne a mentális lustaságon múljon hogy mit hiszel. Magyarul nézz a mélyére hogy mitől olyan biztos amit gondolsz. Ha számodra van még értelme vitázni hogy én pl. magyar vagyok-e vagy sem, akkor az a tippem hogy még nem értél "oda", de lehet hogy tévedek és egyszerűen csak szeretsz vitázni az interneten, mégha tudod is hogy hülyeség. Amúgy én is ;) Másodszor a messiás nem megváltó. A messiás (definíció szerint) felemeli a zsidókat a többi kárára, a megváltó felemel mindenkit. Az egyik politikai, a másik spirituális fogalom. Jézus halála csak arra bizonyíték hogy nem akart messiás lenni. A bűnbocsánat meg attól függetlenül abszolút természetes dolog, hogy született-e Jézus nevű tanító vagy sem. Mellesleg ezrével "jönnek ki a ködből" az emberek, egyik se különlegesebb a másiknál. Aztán néha ráépítenek egy vallást tessék-lássék módjára, és lesz mit félreérteni, lesz mivel takargatni a lényeget.

2012 2010.11.24. 16:33:50

"A messiás (definíció szerint) felemeli a zsidókat a többi kárára" - ez úgy hangzik, mint ha Pap Gábort ismételnéd. A messiás szó csak annyit jelent, hogy küldött, kiválasztott (lásd pl. emissary.) A más ősgyök az alapja.

Lacalaza 2010.11.24. 18:55:22

Még annyit a bejegyzésemhez, hogy köszönöm a választ, az első mondatban valóban felcserélhető az alany és a tárgy, de sajnos nem írsz arról, hogy mi van azzal a mondattal, hogy "az Isten nem ellensége a Sátánnak"? Mert ez még mindig hibás a te válaszod szerint is. Üdv Laca

Rics 2010.11.24. 19:30:44

Az előbb leírtam, h én mit hiszek, talán vándorrnak, vagy véleménynek, a beszélgetésünkre így tettem fel a koronát, de ezzel már senkit sem akartam meggyőzni. Egy szóval sem állítottam, hogy nem vagy magyar, azt sem, hogy én nem. Csak arra hívtam fel a figyelmet, hogy vannak emberek, akik bizonyos dolgokat rettentő hangosan kiabálnak, és ettől érzik magukat magyarnak. Ezekkel semmi esetre sem vállalnék közösséget, ilyen módon a szemükben valószínűleg nem vagyok magyar. De ez hosszú téma. A Wikiről: "A „Krisztus” szó a görög Chrisztosz (Χριστός) főnévből származik, ami a héber Mosiah (משיח), azaz Messiás szó fordítása (óhéberről ógörögre). Jelentése: Fölkent. " A királyokat kenték föl, olajjal. Nem tudom honnan veszed az információidat, de semmi közük sincs a valósághoz. (Pontosítok, amennyiben valóságnak fogjuk fel az evangéliumokat, és nyelvészti ismereteinket.) A zsidók valóban politikai megváltót vártak, Jézus nem tartotta magát annak, viszont akik felismerték, Krisztusnak, azaz Messiásnak szólították. A kereszthalálára és a feltámadására tudatosan készült, tudta, hogy miért jött. Ezt nyíltan ki is mondja. Egyáltalán nem biztos, amit gondolok. De hiszek benne, hogy az. Érzem. Ez vagyok én. :)

Alienexperiment 2010.11.24. 20:57:02

Csehországról (Prágáról) lehetne egy elemzés, mint vakolóközpontról és zsidófészekről, (pl. a gólemet is hozta össze egy zsidó, meg a ) van ott is pár érdekes földrajzi pont, de már a nevük is: BOHEMIA (pont mint a bohemian grove) Prágában volt már vakolók gyűlése: www.abcprague.com/2007/04/30/important-freemasons-met-in-prague de más is: www.grandlodgescotland.com/index.php?option=com_content&task=view&id=295 ez sem semmi: A késői kabbalizmus, amely már nagyon szorosan összefonódik a szabadkőművességgel, tud arról, hogy Armiloszt (Antimessiás – Antikrisztus – 666-ot) Prága alapkövében nemzi a Szataniel vagy Szamael. És ismert a dátum is, amikor ez megtörtént. Ennek kapcsán érdekes jelenkori legenda, ugyanakkor döbbenetes közvetlen kapcsolat a modern politika világával, hogy ennek évfordulóján rendezték a legutóbbi NATO-csúcsot Prágában, ahol a résztvevők ellátogattak – mint úgymond turisták – a megfelelő alapkőhöz, egy eltört oszlophoz, egy fallikus kőhöz. Ami elég érdekes muzeológiai szenvedély csúcspolitikusoktól. Többek szerint az esemény asztrológiailag is alátámasztható, a prágai NATO-csúcs tényleg akkor volt, amikor a megfelelő dátum elérkezett. Ugyanakkor csakugyan létezik egy ősi legenda, amely szerint Prágát is pre-szabadkőműves, de szabadkőműves szellemiségű társaság (az Ázsiai Testvérek Társasága) alapította volna. Tehát a legmodernebb kor is tele van ilyen legendákkal, és elgondolkodtató, hogy milyen vezetőink is vannak minekünk. (http://kuruc.info/r/9/68748/) A cion bölcseinek jegyzőkönyvét nem is említve, ahol megint feltűnik a prágai zsidó temető. Alienexperiment

Lucy_Hay 2010.11.24. 22:21:54

Vélemény : na annyira azért nem volt durva :), de nagyon ijesztő volt, és olyan, mint ha a ház, ahol lakom, léteztek volna olyan szobái, terei, lépcsői, amit eddig nem láttam. Ha a személyiségem (abban a formában...) teljes-egészében véve el is vesztettem a halállal-újraszületéssel, nem vesztettem el annak egyfajta töredékeit, avagy információs szerkezeteit. Mit szeretek, miben vagyok jó, mitól irtózom, stb, na, szóval ilyesmikre célzok. Sőt, ezeket akkor se veszti el más se, ha NEM foglalkozik tudatosan az egésszel, sőt, nem is fogadja el/nem hisz benne/egyéb. Alien, szerintem van ott prága környékén is egy afféle "grove", mert tényleg a "hely szelleme" NAGYON kedvez annak, persze ez biztosan nem publikus egyáltalán.

Bodest Zinc Seeker 2010.11.25. 11:31:03

A témában említett vallásközi hierarchiát talán nem ilyen egyszerű felállítani. Egy adott valláson belül is hatalmas különbségek lehetnek a felfogás szintjében - van, ahol ez intézményesedik, és van, ahol nem. De az biztos, hogy nem lehet egy kalap alá venni azt, aki a patkányoknak mutat be áldozatokat, azt, aki az anyagi energia pusztító istennőjének, és azt, aki a személytelen Abszolútumon meditál, mondván, hogy mindhárman hinduk. Nem mernék ilyet állítani a keresztényekkel és a kereszténységgel kapcsolatban sem, bár ott is legalább ekkora a "zűr". Buddhizmusból is van nagyon sok fajta - olyan is, amelyben különböző istenségeket, sőt, démonokat is imádnak ideiglenes célokért. Vajon az, hogy a kereszténység kiszorította, azt mutatja, hogy a görögök vallása sötétebb volt? Az, hogy az evangelizáló protestantizmus Brazíliában a katolicizmus rovására terjeszkedik, azt mutatja, hogy a baptisták kevésbé "sötét" tudással rendelkeznek, mint a katolikusok? Mire utal, hogy a kánaáni vallást kiszorította a zsidóság? Mi az, ami az iszlámot a kereszténység fölé emeli, amikor olyan nagyon épít a zsidó-keresztény fogalmakra - sőt, Istenképre? Az ősmagyarok vallása(i) sötétebbek voltak, mint a katolicizmus? Némi "statisztika", azoknak, akik szeretik: Azt, hogy ki hová tér át, azt leginkább az határozza meg, hogy éppen mi az uralkodó vallás, és mennyire van válságban. Koreában és Kínában pl. a buddhizmus veszít teret rohamosan a kereszténységgel szemben, hiába "világosabb" a fentebbi felfogásban a buddhizmus. Indiában nem csak az iszlám, de a kereszténység is eléggé gyorsan terjed (és a kasztrendszer ezer éven át nem adott nekik motivációt, hogy tömegesen muzulmánná váljanak, pedig a lehetőség, sőt a "bátorítás" eléggé jelen volt). Ami a nyugati krisnásokat illeti, egészen biztosan tudom, hogy a legtöbben ateistákból lesznek - de azt is tudom, hogy a fluktuáció hatalmas (valószínűleg nem függetlenül attól, hogy úgy néz ki, '78-ban az egészet átvették az Irányítók), és a legtöbb ex-krisnás az ateizmushoz tér vissza, nem megy "tovább" buddhistának. Ez pedig szerinted arra utal, hogy egy szinten vannak, ha oda-vissza lehet köztük mozogni.

2012 2010.11.25. 11:50:32

Ezt csak most vettem észre, hogy nekem szól: "A Wikiről: A „Krisztus” szó a görög Chrisztosz (Χριστός) főnévből származik, ami a héber Mosiah (משיח), azaz Messiás szó fordítása (óhéberről ógörögre). Jelentése: Fölkent. A királyokat kenték föl, olajjal." - sem a Messiah, sem a Hristos szónak nincs köze a "kenni" igéhez. Az utóbbit következetesen így "fordítják" (ferdítik), mert nem akarják elismerni, hogy köze lenne a szanszkrit Krsta-Krsna névpároshoz - azt meg aztán meg se említsük, hogy ezek a nevek honnan származnak... (Részletesebben erről beszélek majd a Vandékhár című előadáson jövőre.)

b_alin 2010.11.25. 14:47:30

Rics, ismerem ezt az érvelést, hogy ugye nem akarsz közéjük tartozni mert "magyarkodnak". Hangosan. Zavaróan. Ezért meg kell őket bélyegezni, rájuk kell sütni valami kellemetlen jelzőt hogy fogják be a pofájukat. Ha tudnád milyen magyarnak lenni, valószínűleg benned is lenne valamilyen vágy arra hogy kifejezd, hogy rátalálj azokra akik hasonlóan éreznek mint te. Valamiért csak a magyaroknak tilos "hangoskodni", legalábbis nálunk. Egy másik országban nem címkéznének fel csak mert kitűzöd a melledre, és megmutatod hogy minek vallod magad. Lehetsz buzi, és ha valakit zavar ahogy kifejezed magad (ami élből garázdaság kaliber) akkor neked van igazad, aki megbotránkozik annak meg nincs. Ha cigány vagy, el kell ismerni mindenkinek hogy az a kultúrád része hogy lopsz, ha valaki ezt sérelmezi akkor rasszista. Remélem csak bevetted a maszlagot, és mások "véleményét" adod tovább gondolkozás nélkül, és valójában nincs semmi benned ami kisebbségi érzést gerjesztene a magyar emberek büszkesége láttán...

Rics 2010.11.25. 15:31:32

B_alin: Azt, hogy magyar vagyok, nem kell kifejezni. Az az alapállapotom. Míg élek. Ezen nem lehet, és nem is szeretnék változtatni. De attól senki sem lesz magyar, hogy jelszavakat kiabál, és nagyokat érez. Az "együtt" és "mi", valamint a "mi aztán igazán büszkék vagyunk" szülik meg a "ti", a "rajtunk kívül álló" és "az őket megvetjük/lenézzük/megöljük" kifejezéseket. Ezzel nem a közösségi élet ellen beszélek, hanem a kiabálásról és mellveregetésről. Volt már ilyen a történelemben... Magyarul beszélek, imádom a pörköltet, hagyma+paprika a legtöbb kaja alapja, szeretem a magyar dallamvilágot, magyarok voltak az őseim, valószínűleg jó emberek lehettek, mert a szüleim is azok, én is igyekszem. Aki zászlót lobogtat, tömegbe verődik, acsarkodik és mások ellen ágál, az nem magyar. Csak fél. Én egyedül is magyar vagyok.

b_alin 2010.11.25. 20:51:49

Nem alapállapot. Nem azt jelenti hogy magyarul beszélsz vagy bármi ilyesmi. Nem tudom hogy te tényleg azt látod hogy bárkinek is a magyarsága azt jelenti hogy lenézzen, megöljön, megvessen bárkit is, vagy túl sokat nézed a tv-t. A "rajtunk kívül álló" azt jelenti hogy más szellemiséget képvisel, és nem azt hogy nem tagja a "pillanatnyi országhatáron belül születettek klubjának". Mi az hogy "nagyokat érez"? Mi az hogy "mellveregetés"? Azt se tudod miről beszélsz. Engem nem érdekel a hagyma+paprika, vagy bármilyen dallamvilág. A magyar nem az hogy dallamvilág meg gulyás meg rubik kocka! Egyáltalán nem fogod az adást attól tartok. Magyarnak lenni egy minőség amit próbálnak kitörölni. Egyikünk se tud igazán magyar lenni, megfelelni annak amit ez jelent. Az hogy valaki magyarnak érzi magát az azt jelenti hogy komoly elvárásai vannak saját magával kapcsolatban, van valami aminek meg kell felelnie, és ennek köze nincs ahhoz hogy kóbászt eszik vagy sem. Sajnos a félelem kizárja hogy az ember jó magyar lehessen, és úgy működjön ahogy kell, de legalább próbálkoznak! Kutatják a gyökereiket, és példának állítják fel saját maguknak. Szerintem ez az ami fontos. Az hogy a félelmeik miatt most lenézed, és acsarkodóknak bélygezed őket, nem fair. Én inkább becsülöm azt aki a félelmei miatt hülyeséget csinál, mint azt aki a félelem miatt behúzza fülét-farkát, vagy rosszabb esetben egyszerűen a könnyebb utat választja és eladja a lelkét. Ha a torkodnak szorítanának egy kést, ágálnál ellent neki? Ha földönfutóvá tennének, acsarkodnál-e? Szerintem keveset tudsz ahhoz hogy megértsd az emberek reményvesztettségének okát! Aki zászlót lobogtat az kevésbé magyar mint te? Az a jó magyar szerinted aki magányosan teszi a nagy semmit, és olyanokat írogat a neten hogy "ó igen tudjuk ugye a büszkeség nagyon veszélyes dolog..." Még jó hogy nem állsz neki rögtön lenácizni mindenkit aki nem akar szellemileg vagy fizikailag rabszolgaként élni!

zui 2010.11.25. 23:51:02

b_alin, nem értetted meg ( vagy nem akartad?) megérteni Rics őszinte megnyilatkozását. Kicsit elvitted az irányt. Szeretetből tetted? A válasszal önmagadnak tartozol.

Rics 2010.11.26. 00:32:12

Kösz zui. B_alin: Én nem félek. Tudniillik nincs rá okom. Azért írtam, hogy egyedül is magyar vagyok, mert ennek megerősítéséhez nem szükséges utcára vonulnom. Azt mondod minőséget jelent, aminek meg kell felelni? Egész pontosan mit is értesz ezalatt? Vajon egy német nem érzi ugyanezt? Vagy egy Zulu nem ugyanolyan büszke a Zuluságára? Emberi minőségeknek kell megfelelni, és embernek kell látni mindenkit. És a differenciát a többi "típusú" (értem ezalatt: nemzetiségű) embertől pont az adja, amiket te olyan hevesen elutasítasz. Hogy mi ül bent a közös tudatalattinkban. Hogy egy-egy szó miért hoz elő mélyebb érzéseket, mint más. Hogy hogyan üljük meg az ünnepeinket, hogy milyenek a családi viszonyaink. Hogy Ady, József Attila, Kosztolányi, vagy Heltai Jenő, vagy bárki miket írt. Ezek miatt vagyunk magyarok. Ha ezek a tulajdonságaink nem lennének, mert Ady helyett Goethe lenne, Mátyás helyett I. Vilmos, akkor mi éppenséggel németek is lehetnénk. (Goethe amúgy is nagyon jó, és univerzális, akárcsak Ady természetesen, de ezt most értsd jól.) Ráadásul eddig én nem is személyeskedtem, azt hiszem. De amiről te beszélsz, az légvár. Üres szavakkal, álpatetikus érzelmekkel többnek akarjuk magunkat érezni, mint amik vagyunk. Ősmagyarok, ősnép, ősnyelv, mi vagyunk az igazi, a legjobb, a kiválasztott nép, még Jézus is magyar volt... ez mind semmi. Nem érték. Ha ezt nem érted, akkor kettőnk közül te vagy az, aki nem lát még a szavak mögé.

M.A. 2010.11.26. 08:28:36

Rics: azt nem érted, hogy minden népnek van egy egyéni küldetése a Földön, egy sorsporgramja, és az, hogy mi éppen hogyan üljük meg az ünnepeinket, vagy a Hunyadiak hősies hadakozása, Mátyás király igazságossága, Ady Endre költészete mind ennek egy megnyilvánulási formája. Te úgy próbálod látni, hogy ad-hoc állt össze a magyarságunk: véletlenül nálunk történtek meg bizonyos értékek, ezeket összegyömöszöltük egy csomagba, körültekertük egy árpádsávos zászlóval, és ettől a csomagtól vagyunk magyarok. Felcseréled az okot az okozattal. Ezért nem érted, amit b_alin ír.

véleményem 2010.11.26. 13:11:50

M.A. Nem ehhez a témához tartozik (de itt valószínűleg olvasod), de ma többször is próbáltam a délelőtt folyamán belépni az oldalra sikertelenül. Gondoltam szólok, hogy tudja róla. (A képernyő tetejének a közepére ezt írta ki: Arkon)

Alienexperiment 2010.11.26. 14:46:08

Hekkerek? -vagy csak frissítette az oldalt a gazdája?- (bárcsak lennének, de hungarisztánban csak szélsőbalos kis csírákat láttam eddig, akik a náczivadász oldalát törték fel, nem elqúró blogját, vagy a történeti hivatalt az ügynölkistákért, vagy valami hasonlót. Alienexperiment

spike 2010.11.26. 16:01:04

hacker volt, láttam a nevét valahol a neten, egyszer már egy windowsos backdoor-ra is rátalált, amit jelentett a micro$oftnak.

2012 2010.11.26. 17:21:39

Az egész blogolt érinti a történet, a főoldalon még mindig ez van. Majd ha elhárult, akkor kiírják, hogy mi volt.

Alienexperiment 2010.11.26. 19:49:07

Legyen Magyar LONE GUNMEN csapat ! (aki nem tudja kik ők, az keressen rá, de már a nevük is elárulja, hogy nem akárkik! 2001 májusában is érdekes "összeesküvés elméletet" adtak elő, volt benne repülőgépes önmerénylet meg WTC tornyok is) Alienexperiment

Alienexperiment 2010.11.27. 13:15:43

Kiváló anyag: Bogár, Varga, Zétényi, Szentkorona tan, történelem, pénzügyi válság, összefüggések, stb.... HÁTÉTÉPÉ://tdyweb2.wbteam.com/SztKoronaAzAlkotmanyban_5.htm HÁTÉTÉPÉ://tdyweb2.wbteam.com/SztKoronaAzAlkotmanyban_6.htm Alienexperiment

b_alin 2010.11.27. 19:26:58

Rics amiről te írsz az önkifejezés, sima egoizmus, üresben járás, nulla. Az meg hogy büszke vagy arra amit nem te alkottál pedig egyenesen nonszensz. Ha valaki személyekben gondolkodik, akkor az te vagy. Mellesleg nem büszkeségről beszélek, ez kicsit más. Igen, a zs*dók büszkeségnek ferdítik, és igen, azért hogy a magadfajta bevegye, és az alapján alkosson "saját véleményt". Én most itt nem fogom tudni elmondani azt amit az utóbbi években ragadt rám a magyarság történetéből, főleg azt nem hogy általa miként "ismertem magamra". Én már sokkal többet látok benne mint a külsőségeket. Tudod tartást ad ha találsz magadnak egy küldetést, főleg ha nem csalatkozol magadban, pláne ha azzal nem ártassz senkinek. Ez még akkor is működik ha kamu az egész. Az amerikai a pókembert választja példaképnek, nekem meg itt van megszámlálhatatlan történelmi figura, akinek komoly helye van a világtörténelemben, legalábbis az irásbeliség kezdetétől kezdve biztosan. Jézusról nem tudom ki volt, akár párthus leszármazott is lehetett, mindenesetre rajta van a szent koronánkon, és mivel a mindenkori magyar király a 15. apostol (remélem jól tudom) így legalább a vérszerződésen keresztül rokon. Ez nem faji kérdés, magyar ember sosem gondolkodott így, de még a szkíta sem. Amúgy én nem járok tüntetni, nem kívánok hozzájárulni hogy x ezer ember legyen az utcán egy időben. Mellesleg mindent elferdítenek, a vége az lesz minden nagyobb központosított akciónak hogy sok lelkes magyar ember a jövőjét kockáztatja, míg pár gazember félresiklatja az egészet egy "rossz" döntéssel. Én látom hogy nincs igazi haszna a zászló lengetésnek, viszont vannak akik nagyon félnek, nekik talán egy kis bátorságot ad, és nem csak határon belül. Ha mégis lesz egy nagy esemély ami által felszabaulunk, akkor ahhoz kell az odáig makacsul kitartó "magyarkodás" az összes áldozatával együtt.

loveb 2010.11.27. 19:59:44

2010. november 27. 19:26:58 b_alin "Én látom hogy nincs igazi haszna a zászló lengetésnek, viszont vannak akik nagyon félnek, nekik talán egy kis bátorságot ad, és csak határon belül. Ha mégis lesz egy nagy esemély ami által felszabaulunk, akkor ahhoz kell az odáig makacsul kitartó "magyarkodás" az összes áldozatával együtt." hát ez az. nincs haszna a zászló lobogtatásnak, és nincs anmnak sem, hogy a jobbik x százalékot kapott, és nem y-t. mindegy? végülis igen. a baj az, hogy NINCS EGY EMBER AKI A PARLAMENTBEN MEGMONDJA A TUTIT. VONA SEM MONDTA MEG A LÉNYEGET. ÉS EZ A LEGSZARABB AZ EGÉSZBEN. TUDJÁTOK, EZ A LEGSZARABB. ERRE AZ EMBERRE VÁRUNK

loveb 2010.11.27. 20:01:17

ja, amúgy az egész oldalt figyelik. ha valaki nem tudná:-) persze nemcsak ezt, de ezt is.

véleményem 2010.11.27. 20:13:10

Rics Most találkoztam egy érdekes írással a kataklizma.info-n "Harc a jézusi örökségért" címmel. Javaslom olvasd el, ha érdekel és van időd.

Rics 2010.11.27. 20:25:34

b_alin: Mert te mit alkottál? Miért egoizmus, miért üresjárás? Te semmiről semmiről sem beszélsz, üres fecsegés az, amit mondasz. Ellenségképet keresel magadnak, amit megtalálsz a zsidókban, vagy bárkiben, aki elég sokáig és kitartóan kételkedik a hülyeségeidben. Beveszel mindent, csakhogy igazold magadat. 15. apostol, pártheusok, vérszerződés Jézussal, aki rokon, szkíta... egy nagy katyvasz kavarog barátom a te fejedben, semmi több. Plusz miért ne lehetnék büszke arra, amit nem én alkottam? Nem lehetek büszke a barátomra? Nem lehetek ugyanúgy büszke az eleimre? Ja, és képzeld, senki sem mosta ki az agyamat, nem hülyítettek be sem zsidók, sem senki. Így látom. Mi a te nagy küldetésed? M.A.: elfogadható magyarázatnak tartom, egy nép definíciójához a közös sorsfeladatot. De ez újfent engem igazol. Mert ahogy a saját sorsomat sem kell kikiabálnom és tüntetnem érte, ugyanúgy egy nép sorsát sem a nagy szavakban kell keresni. Ha tényelg van közös sorsunk, talán élni kellene és nem másokra kenni állandóan, hogy "mások nem hagynak minket magyarnak lenni". Megjegyzés: egész pontosan ki és miért is nem lehet magyar?

emjé 2010.11.27. 21:44:50

"NINCS EGY EMBER AKI A PARLAMENTBEN MEGMONDJA A TUTIT" Mennyivel lennénk beljebb, ha akadna egy, aki megmondaná? Nem akarom elhinni, hogy ebben a közegben, ahol a honlap gazdája több mint negyven bejegyzésen át tépi a pofáját, ez miért kérdés?

catsword 2010.11.27. 22:06:18

Rics, menj ki keleten, vagy északon a jelenlegi határon túlra. Aztán keveredj beszélgetésbe. Próbáld meg magyarul. (ha válaszolnak is, furcsán fagyott lesz a levegő:)) Vagy gyere hozzánk 3 utcával "bentebb". Úgy este 5-6 után. És térj be egy boltba, vagy csak simán mobilozz egyet az utcán. (testőrt nem adunk melléd) Vagy nézd meg a valamelyik nagyobb üzletet, hogy mennyi magyar tej és terjtermék van benne. Aztán számold össze, amit behoztak. ( általában 50 % vagy alatti az arány, holott tejből eláraszthatnánk adottságainknál fogva fél európát) Magyarok vagyunk, csak kezd igen nehéz lenni magyarnak lenni. Most már itt is. A lecsonkított pici szív területen is. Akkor is ha nem lengetek zászlót, nem "magyarkodom", teszem a dolgom, dolgozok a "társadalomnak" és munkálkodok a kisebb köröm jólétén, ... és kifizetem a nyomorult fűtésszámlámat is. Cseppek, levegővételnyi oxigén. Lassan ez is veszélybe kerül. Egy olyan nemzet, aki nem ismeri a történelmét, a hőseit, és nem "büszkélkedik" nemzettudattal, világpolgársági úton halad. Aki nem akar világpolgár lenni, az meglengeti azt a magyar zászlót. Ha már mást nem tud. Sokan az élet más területén nem tudják kifejezni és megélni a magyarságukat. Sem a munkájukban, sem más alkotó tevékenységben, mert a magyaroktól elvették azt a lehetőséget, hogy "csinálhassanak" valamit. Aki akar csinálni valamit, az egyelőre a "magyarkodásnak" nevezett halmazban élheti ki magát, mert nincs más alternatíva, vagyis az ő életében nincs más alternatívája. Hamarosan lesz.

spike 2010.11.27. 22:31:20

"ja, amúgy az egész oldalt figyelik. ha valaki nem tudná:-)" ezalatt kikre gondolsz? ""NINCS EGY EMBER AKI A PARLAMENTBEN MEGMONDJA A TUTIT" Mennyivel lennénk beljebb, ha akadna egy, aki megmondaná? Nem akarom elhinni, hogy ebben a közegben, ahol a honlap gazdája több mint negyven bejegyzésen át tépi a pofáját, ez miért kérdés?" na igen, ezt akartam én is írni :D A tüntetős dolgokról jut eszembe egy kérdés: Valaki legyen olyan kedves, és világosítson fel, hogy a rendőrök miért védik azt amit védenek?Nem igaz, hogy nem látják.Mert, ha az emberek mellé állnának, akkor már nem nagyon lenne mivel megállítani az egészet. Persze jön egy másik kérdés, hogy a tömeg mihez kezdene, amikor már nincs kivel harcolni?Vezetőt kéne választani?Mégis ki lenne az?

Alienexperiment 2010.11.27. 23:22:27

Ha megnézi valaki ezeket: HÁTÉTÉPÉ://tdyweb2.wbteam.com/SztKoronaAzAlkotmanyban_5.htm HÁTÉTÉPÉ://tdyweb2.wbteam.com/SztKoronaAzAlkotmanyban_6.htm akkor egy nagyon fontos tényre figyeljen oda, amit Bogár prof. mond el, hogy a törökök miért támadták meg az országot? (és mi volt az előzménye?) Ezek qurvafontos tények, és valamiért kimaradnak a történelem OKTATÁSBÓL, a lexikonokban persze benne vannak, tehát aki akarja, megtudhatja, csak pont az iskolákban nem mondják el a 150 éves török uralom okát. (annyit előre elárulok, hogy nemcsak az askenázi zsidókkal van problémája Magyarországnak, hanem a szefárdokkal is, a franciák pedig mindig is tetű köcsögök voltak, már több 100éve is, valahogy ez a terület ebből a szempontból nem szerencsés) Alienexperiment

bukovinai 2010.11.28. 03:08:52

A magyarságnak NEM a zsidósággal van a problémája! Hanem SAJÁT magával! Zrínyi az 1600-as években már elfajzott szittyákról értekezik a szigeti veszedelemben. Tudniillik, hogy a nyakas szittya elfordult az Istentől. És ezért bűnhődésként a teremtő rá uszította a törököket a magyarokra. Érdemes elolvasni a Szigeti veszedelmet. Legfőképpen Zrínyi miklós imáját! Aki abból nem ért, az reménytelen. Mondhatná valaki, hogy de hát ez a Zrínyi nem is magyar, hanem horvát. Csakhogy. dns vizsgálatok is kimutatták, és más történelmi tények is bizonyítják, hogy bizony a horvátok a lengyelek és az ukránok közös ősökkel rendelkeztek a magyarokkal. Csupán el lettek szlávosítva. Ahogy a bolgár-törökök is elszlávosodtak. Így nézve a kérdést már nem is olyan meglepő, hogy a horvát és a lengyel mentalitás miért hasonlít annyira a magyarra (és nem annyira a szlovákra) De a lényeg : nem a zsidókkal kell foglalkozni, hogy azok mit csinálnak. hanem azzal kell foglalkozni, hogy MI mit csinálunk. Méltóak vagyunk-e arra, hogy a teremtő megtartsa ezt a népet ? vagy méltatlanok és el fogunk tűnni a történelem süllyesztőjében. ehhez a zsidóknak nem sok közük van. Mivel nem ők teremtették a világot, hanem Isten. ha Isten azt akarja, fennmaradunk. Ha nem vagyunk méltóak rá eltűnünk. Nézzen körül mindenki a környezetében és tegye fel a kérdést magának : Vajon ez a sok agyhalott birka (aki a megaszart és a valóvilágot bámulja) méltó lenne-e bármire is ??? Fel kell ébreszteni őket. Különben velük együtt eltűnünk.... A feladat nem egyszerű, de nem is lehetetlen...

véleményem 2010.11.28. 09:59:06

Spike "Valaki legyen olyan kedves, és világosítson fel, hogy a rendőrök miért védik azt amit védenek?Nem igaz, hogy nem látják.Mert, ha az emberek mellé állnának, akkor már nem nagyon lenne mivel megállítani az egészet." 1. Azért védik, mert ez a munkájuk és ebból élnek. -sajnos! 2. Nem lenne mivel megállítani?:D Hát igen, erre már a mi Viktorunk is rájött, ezért hozta létre a Terrorelhárítási Központot, melynek élére az ő személyi testőre került. bukovinai Természetesen van abban valami amit mondasz, de egy hasonlattal élve olyan a helyzet, mint ha a magyarság, mint test a tudat által elkövetett hibából legyengült volna, melyet így a cionizmus, mint vírus megtámadt. Most tehát a tudat jó irányban való változásával az immunrendszert újra működésre kell bírnunk, mely így képes lesz a vírussal szemben megvédeni a szervezetet.

Alienexperiment 2010.11.28. 11:09:47

Sajnos nem lehet minden nép olyan összetartó és kemény, mint pl. a CSECSENEK, ahol szóba sem kerül az, ami itt, kevesen vannak, de megtanulta a nevüket a világ. Azért azt nézzük meg, hogy itt milyen vezetők voltak az utóbbi pár 100 évben: rákosi, károlyi, elqúró, stb... (és nem volt egyetlen ember sem a 10millióból, aki fejbelőtte volna) Alienexperiment

b_alin 2010.11.28. 14:07:26

Rics, nem alkottam semmit, nincs okom a büszkeségre. Nekem dolgom van, és az nem azért an hogy büszke legyek rá. Amiről te beszélsz az a személyes büszkeség, hogy ezt csináltam meg azt csináltam, ami bizonyos nézőpontból értéknek látszik, vagy csak értéknek van beállítva. Ami érték az szeretetből fakad, minden más csak üresben járás. Ami szeretetből fakad az nem rólad szól, eleve minden személyes "érték" értéktelen. Ellenségképet keresek? Tudod a történelmünk utóbbi 400 éve nem egy kép, a mai valóság nem egy rossz álom. Egyébként vicces pont tőled hallani ezt. Tőled, aki kapcsolatot lát a magyarságtudat és a fasizmus között (bármi legyen is az). Te vagy az, aki minden zászlólengetőben csúnya-gonosz nácit látsz. Te vagy az aki még mindig a zsidó/nemzsidó kérdésén lovagol, amikor még azt sem érted hogy mit jelent az hogy magyar. A vak hit az amikor beveszel mindent és nem rágod meg. Amíg nem érted miről szól, csak visszamondod mint a jó diák (lásd "Horthy csúnyagonosz fasiszta volt, de most jó mer demokrácia van, szabadság!"). A bizalom az amikor képessé válsz befogadni bármit, és belül feldolgozni, nem kirekeszteni és következetesen tagadni. Neked olyan hited van, ami kizárja azt hogy belegondolj mármibe ami nem mainstream, viszont a másik oldaltól sose kérsz bizonyítékot, vagy ha mégis, akkor beéred féligazságokkal. Te vagy az aki be van szarva attól hogy megbélyegzik hogy magyarkodó, vagy hülyének nézik, csak mert olyasmiben kételkedik amit "minden gyerek tud". A te agyad ki van mosva barátom, azt hiszed hogy amit az iskolában tanítanak az tudás. El sem tudod képzelni hogy hazudnak a könyvek. Egyszer gondold át rendesen, és tanuld meg elviselni az örök kételyt, és az örök bizonytalanságot. Idővel majd letisztul benned, feltéve hogy nem csak az egyik oldal verzióját fogadod be. Ez fárasztó dolog, ezért van az hogy csak az találja meg az igazságot aki keresi. Senki nem fog neked kiselőadást tartani kommenteken keresztül, vagy utánanézel, vagy nem. Ha nem érzel rá késztetést, akkor nem fogsz tudni semmiről ami gondolkodásra késztetne. Az én küldetésem (már ami rád tartozik) hogy gondolkodásra bírjalak. Ha elkezdtél gondolkodni, akkor sikerült. Nekem mindegy hogy kivel értessz egyet, ha elgondolkodtál rajta, és mindent tudsz amit tudod kell, akkor idővel igazad lesz. Nincs olyan hogy személyes sors. A te személyednek nincs jelentősége. Vagy fogaskerék leszel, vagy saját sorsot keresel magadnak, és önmegvalósítod magad, mondjuk a tv tanításai szerint. Felejtsd el hogy van saját bármid is. Az egód minden szellemsiégnek a segglyuka, és te leborulsz előtte? Olyasmit akarsz kergetni egy életen át amiről azt mondják hogy "tiszteletreméltó", vagy "nagy"? Te azért nem lehetsz magyar, mert hülyeségekkel van teletömve a fejed. Dolgokat vélsz tudni, ami sima beetetés. Én az mszp-re szavaztam anno, és sajnálkozva néztem az index videókon a lángoló kukákat, olyan kis ididóta voltam mint most te. Ja persze, mostmár te okosabb vagy, igazi forradalmár, csak azok a csúnya-gonosz szélsőséges csőcselékek ne lennének, olyan zavaróak! Így van? :D

b_alin 2010.11.28. 14:27:59

"Nézzed, ama kemény nyaku s kevély szittyák Jó magyaroktól mely igen elfajzottak, Szép keresztyén hitet lábok alá nyomták, Gyönyörködnek különb-különb vallásoknak." Erről van szó elfajzás alatt? Ez nem a magyar lélek elfajzását jelenti, hanem az emberi ostobaságról szól. Amikor a vallást célnak tekintik és nem eszköznek. Ez a becsontosodott makacs ember hülyeség, amikor már nem látjuk a fától az erdőt, és minden szentséget valami nagy rajtunk kívül álló rideg valaminek hisszük. Ez a baj minden vallással, idővel elnyomja a saját forrását, és öncélúvá válik. Az igazi hitet nem tanulja az ember, az igazságot nem az írott szövegben találja. Mindenki a szívén keresztül tud csak jó ember lenni, és nem a mesterségesen kreált erényeknek való megfelelés révén. Ez a leg egyszerűbb dolog a világon, amit senkinek se kell tanulnia, csak elnyomja az oktatásnak nevezett szörny. Igen, elfajzottunk, de ez nem azt jelenti hogy nem tudunk visszatérni. Épp ezért írogatunk itt az interneten, ezért van ez a blog. Zrínyire nem kell haragudni mert kimondja az igazat, magyar volt ő, nem is akármilyen, csak egyszerűen nem kell bedőlni senkinek aki próbál ellenségképet kreálni egy idézet félremagyarázása révén. Ott van például Szent István király intelmei, amiből töredékesen idéznek, és próbálják vele megideologizálni a mai liberalizmusnak nevezett nemzetgyilkos stratégiát.

bukovinai 2010.11.28. 17:17:32

B_alin : Én egész pontosan az imára gondoltam : Pars secunda "Zrini egy hajnalban, az mint volt szokása, Valamikor hajnalnak volt hasadása, Az szent feszület előtt térden áll vala, S igy kezde könyörgeni az ű szent szája:" a 65-ik passzustól kezdődik az ima a 77-ig. Érdemes átfutni!

catsword 2010.11.28. 17:42:07

Alien, olvasni tudok, videót nézni nem nagyon. Leírod ide nekem, (és mások okulásának is), hogy mi volt az előzménye és mi volt az oka a török hódításnak? (van egy tippem, egyszer apám mondott el összefüggéseket- kiváncsoi vagyok itt is erről van-e szó)

M.A. 2010.11.28. 18:03:24

kiralyiudvar.lapunk.hu Most nézzétek meg. Már korábban is belebotlottam, de akkor nem volt időm foglalkozni vele. Most visszataláltam ide. Tudtátok, hogy Magyarországnak van királya? :) De tényleg ám!

emjé 2010.11.28. 19:46:35

Rejtő Jenő élt, Rejtő Jenő él, Rejtő Jenő élni fog...:-) (És honlapot szerkeszt.)

spike 2010.11.28. 22:07:11

Ráadásul csüngő is van a képen lévő koronán, ami őfelsége honlapján van :D

Rics 2010.11.28. 23:17:04

B_alin: Te nem vitatkozol. Te egyfolytában állítasz, ráadásul valótlanságokat rólam. 1) Azt hogy milyen személyes érték igazi érték, hadd döntse el ki-ki maga. Talán ezt nem te tudod jobban 7 mrd másik emberből. 2) Tudod az utóbbi 400 évben nem csak folyamatos megaláztatás ért bennünket, történelmi távlatokban sem, egyénileg meg feltételezem, hogy élt egy csomó boldog ember. Állandóan a múlton rágódni olyan, mintha az ember egyfolytában meg lenne sértve. Nem magyarságtudat és a fasizmus között látok kapcsolatot. Én ostoba, beetethető tömegeket látok itt is, ott is, akiket nagyon könnyű irányítani. Ennek semmi köze az identitáshoz, soha nem is volt. 3) Horthy-t nagy volumenű politikusnak tartom. De ettől függetlenül a vak hitet te valójában annak tartod, hogy én mást gondolok, mint te, és emellett kitartok. Ráadásul mainstreamnek kategorizálod a gondolkodásomat, mindezt negatív hanggal. Barátom, számodra az az egyedül igaz, amit Te gondolsz, feltűnt? Ráadásul jó pár dolog miatt megbélyegezhetnének, gondolod, hogy érdekel? 4) Itt nem történelmi kérdésekről van szó. nem arról vitázunk, hogy 895-ben volt-e honfoglalás, vagy két részletben zajlott, vagy az etruszkok rovásírása egyezik-e a székely rovásírással stb... hanem valami belül létező, misztikus magyarságra, misztikus történelemmel. De semmi konkrétumot nem mondtál még mindig.. nem mondtál egy évszámot, egy fennmaradt oklevelet sem említettél meg, sem tárgyi bizonyítékot, sem a táltosokról nem említetted, hol olvastál hiteles beszámolót róluk... (A fentiek csak példák) Azt mondod ki van mosva az agyam. Mert másként gondolkozom, mint te?? Szerintem meg a te agyad van kimosva. Pff... erről ennyit. 5) Lehet, h más szemében az én személyemnek nincs jelentősége, de számomra van. Ráadásul, hogy jön ide az egóm? Most minek keverünk már megint miszticizmust a kérdésbe? Én egyik részemet sem tartom segglyuknak, kivéve a segglyukamat. De azt is kitörlöm. Ugyanúgy sem az elmém, sem a lelkem, sem a testem nem alantasabb, mint a másik. A világ ebben a formájában, amiben jelenleg érzékelem a létezésemet, mindegyikre szükségem van. Hát ne segglyukazd le az én egómat, ha megkérhetlek. Én az eszem előtt nem leborulok. Hanem használom, ha már van. És nem kergetek semmit. De ami a legfontosabb: sem fogaskerék nem vagyok, sem valami média által kreált szar. Madách szavaival: "Szabad lettem alkotni sorsom, s lerontni újból." Szabad, öntudattal rendelkező emberi lény vagyok. És ezért hálás vagyok az Istennek. (Most mindegy, h ki mit tart annak.) 6) Nehogy már te merészeld megmondani, hogy mitől, és mennyire lehetek magyar. És megint általánosságban beszélsz. Milyen doglokat vélek tudni, ami szimpla beetetés? Hogy jön ide az MSZP, meg a sajnálkozásod? Sajnáltad, mert rájöttél, hogy sikeresen az egyik idióta csapatra szavaztál, vagy sajnáltad, mert szegény butuskák gyújtogattak. (megjegyzés: Én kint voltam a Blahán a lovasrohamnál, na nem azért mert tüntettem, de érdekelt mi történik testközelből. Nem a gyújtogatás vitte oda az embereket.) Nem vagyok forradalmár, ami ellen harcolnom kell, azt nem lehet nyílt konfrontációval legyőzni.

Rics 2010.11.29. 01:58:45

A magam részéről szívesen lezárnám ezt a beszélgetést a magyarság kérdéséről, mert 1) Úgysem fogjuk egymást meggyőzni, mert eltérően látjuk a világot, nem biztos, h egyikünk is igazabbul gondolkozik, mint a másik. amiből következik: 2) Előbb-utóbb durván személyeskedni fogunk és/vagy anyázni, azt meg minek. Viszont más, és ez most off, de hirtelen nem is tudom hova írhatnám be: A WikiLeaks kiszivárogtatott infóiról mit gondoltok? és csavarok rajta: Mit gondoltok a WikiLeaksről, tényleg komolyan vehetjük, vagy csak a manipuláciuó csodás eszköze, ami időnként hangzatos, ámde nem igazán lényeges infókat közöl, hogy a közhangulatot befolyásolják?

véleményem 2010.11.29. 08:36:33

M.A. Megnéztem a királyos weboldalt és hahahhhahahahahahahaah:D:D::D:D:D Ez mekkora poén?!:D Azért javaslom mindenkinek, hogy nézze meg I. Levente Apostoli Magyar Király (pff:D:D:D) képét. Na ez tiszta magyar!:D:D:D:D Azért megnézném, hogy őfelsége a fejére teszi a Szent Koronát. Van olyan bátor vagy ostoba, hogy ezt megtegye?:D:D:D Ez a világ egyre mókásabb lesz..... :D:D:D

bananajoe 2010.11.29. 11:02:26

M.A biztosan láttad már a V for Vendetta c. filmet, mi a véleményed róla? Ha mégsem láttad akkor az hatalmas hiba, pótolni! :) Mindenkinek ajánlom itt.

Alienexperiment 2010.11.29. 13:20:44

catsword, és a többiek: A spanyolok 1492-ben , miután az araboktól visszafoglalták az országukat, a zsidókat is kitakarították, (ez nálunk valamiért sohasem történt meg) : hátétépé://hu.wikipedia.org/wiki/Szef%C3%A1rdok a ravasz zsidók ezután a franciákhoz, olaszokhoz és a törökökhöz vándoroltak, ezt használta ki a köcsög franciák köcsög királya, I. ferenc, aki a HABSBURGOK ellensége volt, és a zsidó kapcsolatokkal a törökök farkával verte a magyar csalánt. A zsidók meg emellett bármire hajlandók voltak, hogy a spanyoloknak is árthassanak, bár akkor nem nagyon tudtak, mert tele voltak amerikai arannyal. A „legkeresztényibb király”, I. Ferenc már nyíltan szövetséget (kapituláció) kötött a Portával 1536-ban. Ez a szerzodés még nem volt teljesen hivatalos, de 1569-ben már mindkét uralkodó írásban is ratifikálta a szerzodést. A magyarországi török hódítás után Habsburg Ferdinánd is rászánta magát a diplomáciai kapcsolatfelvételre: 1547-ben megérkezett Isztambulba az elso Habsburg követ, Giovanni Maria Malvezzi (török források szerint az elso osztrák követség már 1528-ban felépült). Az állandó követet rezidensnek, késobb orátornak nevezték, megkülönböztetve az ideiglenes követtol, az internuncius-tól; feladata volt a szerzodéskötéseken kívül az információszerzés is. (vagyis a korabeli "diplomaták" és hasonló "tanácsadók" a franciáknál és a törököknél is ugyanazok) hátétépé://kelemenagnes.blogspot.com/2010/03/agoston-gabor-az-oszman-es-az-europai.html Ezekután jött egy kellemes 150év nekünk, csak azért , mert a köcsög spanyolok nem kiirtották, hanem kiuzték a saját országukból a zsidajokat. Ez valami olyan, mint egy ÁLLANDÓ egy egyenletben, ha tologatjuk az egyik oldalról a másik oldalra, az attól még ott van, csak mindig máshol, másnak okoz kárt. hátétépé://bombagyar.hu/index.php?post=954

M.A. 2010.11.29. 13:24:06

"A spanyolok 1492-ben , miután az araboktól visszafoglalták az országukat, a zsidókat is kitakarították, (ez nálunk valamiért sohasem történt meg)" - megtörtént többször is, csak mindig visszamásztak. Ahogy Spanyolországba is. Meg az összes többi országba (nagyjából mindenhonnan legalább egyszer kitiltották őket a középkori Európában). bananajoe: még nem láttam.

Alienexperiment 2010.11.29. 15:02:21

Még egy kis történelem, I.Szulejmán: Egy újabb sikertelen hadjárat után 1532-ben, melyet Jurisics Miklós Kőszeg védelmezésével tett emlékezetessé, a szultán figyelmét egy időre a keleti ügyek vették igénybe. Történészek véleménye szerint Kőszeg ostromát azon célból folytatta Szulejmán, mert nem akart nyílt ütközetbe bocsátkozni a Bécs előtt álló hatalmas birodalmi csapatok (a cseh, magyar, olasz, spanyol hadakkal) készen várták már, s az ütközet számára igen kockázatos lehetett volna, mert seregének töredéke állt csak azokkal a hadakkal nyílt mezőn megmérkőzni képes janicsár és szpáhi egységekből, a többi mind gyülevész katonaságból és a moldvai vajda fegyvereseiből állt. Valahogy a KERESZTÉNY FRANCIA csapatokat hiányoltam, azok a köcsög franciák legalább akkora kártevők, mint a zsidók. (csak az előbbiek európai szinten, az utóbbiak, meg világszinten, bárkivel szövetséget kötnek, hogy jól járjanak.) Magyarországról ki és mikor tiltotta ki a zsidókat? (én ilyet nem találtam) Vízkelety Béla kőrajza 1864-ből: Mátyás és Beatrix bevonulása Budára 1476-ban. A kép bal szélén Mendel Jakab, a zsidók "prefektusa". Kezében a Tóra, azaz Mózes öt könyve A 15. században a megerősödő városokba egyre több zsidó költözött, kialakultak a "történelmi hitközségek" (Buda, Óbuda, Esztergom, Sopron, Tata). A középkori magyarországi zsidóság virágkora Mátyás király uralkodásának idején volt. Mátyás létrehozta a zsidó prefektus (elöljáró) országos hatáskörű hivatalát. Élére Mendel Jakabot állította, aki képviselte a zsidóság érdekeit, és felügyelte a király számára fizetendő adók beszedését. A törökök győzelme után a feldarabolt Magyarország különböző részein különböző sors jutott a zsidó lakosságnak. A királyi Magyarország jelentéktelen lélekszámú zsidóját gyakran üldözték, néhány városból kitiltották őket. A török hódoltság területén ezzel szemben nyugodtan élhettek. A 17. század közepén a török kori Buda zsidóságát az egyik legjelentősebb európai zsidó közösségként tartották számon. Az Erdélyi Fejedelemségben szintén viszonylag nyugodtan élhettek és dolgozhattak. Az 1623. június 18-án Kolozsvárott kelt oklevelével Bethlen Gábor engedélyezte a zsidók letelepedését, szabad kereskedését és vallásgyakorlását Erdélyben, s a szokásos zsidójel viselésétől is mentesítette őket. A török kiűzése során az addig virágzó magyarországi zsidó közösségek vagy a vérengzések áldozatul estek vagy elmenekültek. A török uralom alatt is milyen jó volt nekik, valahogy mindig akkor járnak jól, ha valahol elnyomás van. Nemzetállamokban (pl. Japánban) nincs esélyük. Alienexperiment

b_alin 2010.11.29. 16:26:01

"Állandóan a múlton rágódni olyan, mintha az ember egyfolytában meg lenne sértve" - Azt tudni hogy a gödörben vagy, nem azt jelenti hogy érzelmileg befolyásolva kell lenned emiatt. Majd ha szembenéztél vele, és elfogadtad hogy tenni nem tudsz ellene semmit, amjd akkor lehetsz gondtalan. Addig viszont amíg azt hazudod magadnak hogy minden rendben, és ezen illúzió az egyetlen alapja a boldogságodnak, nagy veszélyben vagy, bármikor összetörhet. Egyedül a struccpolitika, a tagadás az egyetlen támaszod, egy álomvilágban élsz. Ez a boldogság egy hazugság. "De semmi konkrétumot nem mondtál még mindig.." - Majd szépen utánanézel ha érdekel. Én értem amikor példákat hozol fel, de te is értsd hogy én sem a példákról akarok beszélni, csak rámutatok valamire a segítségükkel. Úgy látom nem érted a szándékomat, mindig a személyes vonatkozásra figyelsz. Ezért tűnik üresnek amit írok. Amíg nem látod mit is akarok vele mondani, addig tök mindegy hogy mit gondolsz a tekintetben hogy mit gondolok rólad. Mellesleg semmit. Bárki lehetsz, és bárkinek ugyanezt tudom csak mondani. Engem nem érdekel hogy ki vagy. Amúgy erős ellentomdást látok a hozzászólásaid között, először jön a standard propaganda szöveg hogy a magyar büszkeség milyen veszélyes, meg hogy mind egyéniségek vagyunk egyéni sorssal meg ilyenek, aztán kiderül hogy tudod ki az a Horthy... Felejtsd el az egyéni dolgokat, és főleg felejts el minden értéket, mégha az egész világ megerősíteni látszik hogy az a valami fontos. Ennyi a lényeg. Én mindig általánosságban beszélek. Semmi izmust nem keverek bele semmibe, én nem tekintem miszticizmusnak azt ha az ember egészében próbál látni dolgokat. Eszem ágában sincs történelmi forrásokat idézgetni, eszem ágában sincs vitatkozni veled, csak annyi a mondandóm lényege hogy kérdőjelezd meg azt is amiről azt hiszed hogy védened kell, és ami miatt megszégyenülve éreznéd magad ha kiderülne hogy kamu. Nézd más szemmel a "magyarkodókat", meg végülis mindent. Az elhatárolódást meg hagyd meg a megvezetett ostoba tömegnek ;)

bukovinai 2010.11.29. 16:30:35

Szerintem meg aki még mindig a zsidókkal foglalkozik az még nem érti a lényeget. Itt nem a zsidókról van szó, henem teljesen jól körülírhatóan egy kevés számú emberről akik véletlenül vérségi kapcsolatban állnak egymással. Néhány családról van szó, akik az egész világ fölötti uralmat akarják megszerezni. Ezeket nem zsidóknak kell hívni, hanem név szerint meg kell nevezni őket. A zsidó-világösszeesküvés csak egy mese! (Ők találták ki, hogy magukat leplezzék) Konkréten meg lehet nevezni a személyeket akik benne vannak ebben a vérvonalban. Velük van a gond. Persze rejtegetik magukat zsidók mögé, ide-oda akárhova, csak ne derüljön ki, hogy név szerint kik ezek. Mert akkor probléma van... Ugyanis egy mozdulattal be lehet gyűjteni ezt a néhány embert. Ha mindenki tudná az igazságot már rég nem élnének.

spike 2010.11.29. 16:52:51

Egy mozdulattal?? Kétlem.Elég sokan tudják a nevüket.Egyszerűen az a helyzet, hogy erővel nem igen tehetsz ellenük semmit, mivel az ő kezükben van minden. Mellesleg szerintem ez nem egy vérvonalról szól, hanem szellemiségről.

spike 2010.11.29. 16:54:30

Ja és nem hiszem, hogy még ne hallottad volna azt a nevet hogy pl. Rockefeller

Rics 2010.11.29. 17:46:43

Spike, bukovinai: egyetértek. b_alin: Egyáltalán nem vagyok standard. Azt feltételezed, hogy mert van egy általános irány, és mert valaki ebből az irányból elemekkel egyetért, azt azért teszi, mert bevesz mindent, miközben lehet, hogy ugyanannyit gondolkozott a dolgon, mint te, csak éppen erre az álláspontre helyezkedett. Azt hiszem elmentünk az erdőbe. Nem igazán emlékszem, mi volt, ahonnan a beszélgetésünk kiindult, de talán újból tisztáznunk kéne, ki mit ért magyar büszkeség alatt. Én büszke vagyok arra, h magyar vagyok. Csak nem érzem szükségét ezt hangoztatni. Egy dalszöveggel érzékeltetném, ha megmondod kitől van, meghívlak egy sörre. :) (De ha lehet, ne használj google-t, úgy nem poén.) "Egészen halkan szólj hozzám, hogy eljusson a hangod Ha szerényebb vagy, énnekem éppen az jelenti a rangot. A nagyon erős, az nem verekszik, a nagyon okos az nem beszél." Viszont ez nem áll ellentétben azzal, hogy Horthy Miklós rendkívül tehetségesen lavírozott, majdnem a végsőkig, amíg meg nem zsarolták a fiával. Természetesen kormányzósága alatt talán még többet köszönhetünk Bethlennek, aki majd 7 éven keresztül konszolidálta az országot. Egyáltalán nem hazudom magamnak, hogy minden rendben van. Ellenkezőleg. Minden rossz. Megvezetés, korrupció. Az új vallás a pénz, éhínség, szomjúság, betegség stb... a jól ismert szöveg. De ezen nem tudok változtatni. Nem is akarok. De tudod, miközben az ember hőzöng, hőbörög feleslegesen, valójában elveszi magától a lehetőségét, hogy valóban fontos dolgokkal foglalkozzon. Pl.: a kedvesével, scaládjával, kutyájával, könyvével, magával stb. Csak a saját életeden tudsz változtatni. Csak azt tudod rendben tartani. Ne érts félre. Én nem a megalkuvásról beszélek és arról, hogy koncokkal is elégedettek legyünk. Ha egyszer hagyja az ember, h megalázzák, meg fogják még egyszer. De ha azt mondom: az én boldogságom nem függ sem attól amit a világ kínál, sem attól, hogy a világ mely részén milyen körülmények között élek, akkor szabad vagyok. És hálás. A világ jelenlegi helyzetében nem szabadna, hogy befolyásoló tényező legyen a nemeetiség, pontosabban a saját identitástudatán túl. Meg is mondom, miért gondolom így. A Világ (most függetlenítsünk a blog által leírt forgatőkönyvektől) 3 féle irányban fejlődhet.: 1) Előre, expanzívan. Ebben az esetben az emberiség kirajzik párszáz éven belül az űrbe, a földi viszonyok között alkalmazott nemzetiségi kérdések nem alkalmazhatók. 2)Vissza, degeneratívan, felélve az energiatartalékot. Ebben az esetben a globális társadalom széthullik, helyét megint elszigetelt populációk veszik át, röpke 100 év alatt, ismét érezhető lesz egy erős differenciáltság. 3)Egyensúlyi helyzet alakul ki, melyben az ember jó része elnyomott, alsó helyzetben van, kevés kiváltságossal az élen. Ez most is így van, ámde túl széles a közép és alsó réteg, hogy egységesnek tekinthessük. Amennyiben a rendszerben erősen elhatárolódik az alsó és felső osztály, megint nem lesz kérdés, ki milyen nemzetiségű, csak az, hogy ki milyen szellemiséget képvisel. Ezek a dolgok részben függetlenek a korábban már kitárgyal kulturális nemzetiségtől (művészetek, gasztronómia, lélektan, stb.)

catsword 2010.11.29. 19:30:24

alien, köszi. Kicsit más mint amit én tudtam, de beleillik a logikába.

2010.11.29. 19:46:04

"De tudod, miközben az ember hőzöng, hőbörög feleslegesen, valójában elveszi magától a lehetőségét, hogy valóban fontos dolgokkal foglalkozzon. Pl.: a kedvesével, scaládjával, kutyájával, könyvével, magával stb. Csak a saját életeden tudsz változtatni. Csak azt tudod rendben tartani........De ha azt mondom: az én boldogságom nem függ sem attól amit a világ kínál, sem attól, hogy a világ mely részén milyen körülmények között élek, akkor szabad vagyok." Hm, ezzel nem értek egyet.Pont azért, mert így a Föld jelenlegi urainak a malmára hajtod a vizet.Ahhoz, hogy elhatárolódj és a saját kis dolgaidat tudd csinálni, ahhoz be kell olvadnod.És számukra pont az a cél, hogy mindenki így gondolkozzon, és szépen fenntartsa a rendszert. Inkább összetartani kéne minden embernek, és egymásra is figyelni, nem szabad elszigetelődni.Ha mindenki elzárkózik, akkor a csúnya emberkék "oszd meg és uralkodj" alapon nyernek is. Egységben az erő :D A világnak a része vagy, és ezen nem tudsz változtatni, ha pedig ezzel szembe mész, akkor eltűnsz. Mindenki egymás ellen működik most vagy csak leszarják egymást, éppen ezért tudja egy kisebb csoport a világot a markában tartani.Ha a tested bármelyik része megpróbálja elhatárolni magát, csak a saját dolgával foglalkozik, akkor az egész testnek lőttek.Tulajdonképpen ilyesmi a rák is, és ha úgy nézzük, akkor most a világ rákos.

spike 2010.11.29. 19:46:26

bocs ez én voltam

szakal 2010.11.29. 20:26:34

http://www.youtube.com/watch?v=a4za2nDym40&feature=related tök jó a vége.

bukovinai 2010.11.29. 20:37:36

Rics : Az a kérdés, hogy "mi a te saját kis" dolgod ? Az amit te annak vélsz és ítélsz vagy az, amiért te tényleg itt vagy ??? Az a probléma, hogy amíg az alfa és omega nincs tisztázva sötétség marad. Mi az ittléted célja ? Miért lettél ? (véletlenül vagy céllal) Miért lettél épp az aki ? (véletlenül?) satöbbi. amíg az alapok nincsenek tisztázva addig elhangozhatnak olyan mondatok, hogy a kis dolgaiddal való foglalatoskodás közepette a kedvesedet, a kiskutyádat, könyvedet (???) és magadat említed, de nem említed például Istent... Isten itt a fő dolog. Nem a család a kedvesed meg a kiskutyád. Ha Isten dolgait csinálod nem a magadét, akkor mindig rendben lesznek a többi dolgaid is....(A család, a kedvesed és a kiskutyád) :)

spike 2010.11.29. 21:32:31

szakal: azigen :D tiszta jedi. szóval ilyet is használnak. de csak az oroszok, vagy minden nagyobb hatalom? sajnos semmit nem értettem a szövegből, max néhány szót.

emjé 2010.11.29. 22:55:10

"tök jó a vége." Mármint az, hogy az állami Rosszija csenel jóvoltából ezermilliomod magunkkal mi is láthattuk ezt a baromságot, vagy a szpíker végyszava: 'sarlatansz'?

emjé 2010.11.29. 22:55:57

végyszava=végszava...:-)

spike 2010.11.29. 23:15:45

miért lenne baromság? közben utánanéztem, itthon is tanítják.

emjé 2010.11.30. 00:27:48

Ha egy db. dzsedi lovag (specnaz szoldát) egységnyi idő alatt szanaszét varázsol öt db. szúrófegyverrel felszerelt brigantit, miért annyira hülye az állami Rosszija, hogy rontsa Cár Atyuska (többségi tulajdonos) hihetetlen kalóriát felemésztő (S-300, T-80, Szuhoj 31 stb...) tömegpusztító iparát...:-)?

Rics 2010.11.30. 02:03:40

Spike: Nézzük más szemszögből: Én semmiféle elhatárolódásról nem beszélek. De itt most beláthatatlan embertömegekről van szó. Ha azt mondom: én szeretem a magyarokat, az embereket, a fehéreket, a feketéket, a nőket,a férfiakat, akkor általánosságokat beszélek, ami semmilyen konkrétumot nem vár tőlem. Ha arról beszélek, hogy a kedvesem, szomszédom, ellenségem(!) kell szeretnem, akkor az feladat, ami megjelenik különböző éelthelyzetekben. (Nem anyázom, mert átjött a kutya akertbe, megbocsájtok a páromnak, két kedves szót szólok egy lepukkanthajléktalannak, és megkérdezem, hogy vajh' nicns-e szüksége ebben a hidegben egy pohár forró teára. Ez nem elhatárolódás. Ezeknek valódi értéke van. Talán nevezhetjük őket szeretetnek. Általánosságban nem lehet szeretni. Aztán valaki zenét ír, valaki céget vezet, valaki országot, valaki a szobádat festi ki. Mindenkinek van egy helye, ami persze nem betontömb, de a lehetőségeim korlátozottak. Azt tudom tenni, amilyen helyzetben éppen vagyok. Mi nem beszélünk másról, csak kicsit félreértettél, azt hiszem, vagy én nem voltam elég pontos. Bukovinai: Vigyáznék azzal, mit jelent az "Isten dolgaival való foglalkozás". Először is igazad van, azt reméltem a korábbi hsz-eimből ez már kiderült, hogy milyen fontosnak tartom Istent az ember életében. De az ember életében a leghitelesebb ima, maga az élet, amit megél. Szóval a fenti hsz-em nem azt jelenti, hogy mindenki zárkózzon a saját mikroközösségébe. Hanem sokkal inkább azt, hogy a legtöbb ember egy mikroközösségben tudja bizonyítani, hogy valóban azt hiszi-e, amit állít, vagy csak szeretné, esetleg hazudik. Persze vannak, akik sokak sorsáról döntenek. De én nem vagyok ilyen helyzetben, tehát egyszerűen hazugság azt állítani, hogy a magyarság, vagy az emberiség helyzetéért tudnék bármit is tenni azon túl, hogy a saját portámat rendben tartom. (Értsd ide a magánélet, a szakmai, a kulturális és politikai élet aspektusait is, amihez közöd van.) Mint mondtam, valaki a családjáért tud csak felelni, más az alkalmazottaiért, a haramdik az olvasóiért, a negyedik a betegeiért, más meg egy országot irányit. Mindent lehet szolgálatként és szeretettel végezni és lehet nem így. így érthetőbb a fenti?

véleményem 2010.11.30. 08:13:33

Sikerült belemennünk egy olyan témába, amely hagyományos gondolkodásmóddal élve már-már megoldhatatlan ellentéteket vet fel. Nevezetesen: Mit is kellene tennem, mi lenne a helyes? Szerintem ezen inkább ne vitatkozzunk. Még akkor sem, ha a vitát hagyományos értelemben építő jellegű párbeszédként értem. Hiába agyaltam már sokat azon, hogy mi is az én "küldetésem", mert nem jöttem rá. Csak egy megérzésem van és ezt követem. Hiába gondokodtam azon, hogy mit is tudok tenni a hazámért, mert ha kiszakadok a mostani birka társadalomból és hátat fordítok a kapitalista rezsimnek, akkor az életem gyökeresen megváltozik, viszont semmi sem garantálja, hogy jó irányba. Ami a "Harcoljunk!" jelszót illeti megint csak zsákutcába jutottam. Itt sok kérdés merül föl, de alapvetően a következő három: Ki ellen? Milyen eszközzel? Milyen áron? Ezeket megint csak nem tudom megválaszolni, hiszen nagyon nagy ellentmondás van a személy, mint egyéni lélek és hazafi, mint a nemzetét szolgáló személy között. Az egyik "jót" akar cselekedni és ezért nem akar még az ellenségben sem kárt okozni, míg a másik bármi áron az ellenségre tör, hogy népét megvédje. Éppen ezen problémákból kiindulva javasolnám ennek a kérdésnek a törlését innen. Maradjunk itt a blog keretein belül inkább abban, amit a szerkesztő is javasol: Hírdessük az igét! Az összes többi egyéni gondolatot meg vagy tartsuk meg magunknak vagy privátba beszéljük meg egymás között, mert ennek a témának, ha egyszer belemegyünk soha nem lesz vége és veszekedéssé fajul el, amire senkinek sincs szüksége.

Alienexperiment 2010.11.30. 11:04:04

MUHAHAHAHAHA! Kadhafi szerint Európa "fekete" lesz, ha nem adunk neki 5 milliárd eurót A "keresztény és fehér" Európa "fekete" lesz, amennyiben az Európai Unió tagállamai nem hajlandóak pénzügyi és technikai támogatást nyújtani Líbiának. A "keresztény és fehér" Európa "fekete" lesz, amennyiben az Európai Unió tagállamai nem hajlandóak pénzügyi és technikai támogatást nyújtani Líbiának az afrikai illegális bevándorlás megfékezésében - fenyegetőzött Moammer el-Kadhafi, a líbiai forradalom vezetője hétfőn, a Tripoliban megrendezett harmadik EU-Afrika csúcstalálkozó nyitónapján. A 80 európai és afrikai állam- és kormányfő részvételével zajló fórum házigazdájaként Kadhafi elmondta, hogy az európai országok közül egyedül Olaszországra számíthat az illegális migráció visszaszorításában. Ötmilliárd eurót kért Európától az észak-afrikai partok felügyeletéért, ellenkező esetben nem tesz semmit az Európába tartó menekültáradat megállítására. Magyarországot a csúcson Schmitt Pál köztársasági elnök képviseli. (képviseli?) Az a hülye kadhafi nem tudja, hogy a multikulti európa a cél? Meg már rég nem keresztény és fehér európa? Menjen el Berlinbe, vagy a franciáknál bármelyik nagyvárosba, tud arabul, még meg is értetné magát. Alienexperiment

spike 2010.11.30. 13:44:52

emjé: a jedit hülyeségből írtam. nyilván egy "systema user" nem tud elintézni egy harci járművet, szóval ja, szükség van T80asokra. persze, ha olyat tudnának, hogy pl 10 méterről egy csuklómozdulatta a csákesz fejrefordít egy tankot, vagy elrepíti a búsba, akkor szerintem nem sok harci járművet használna az orosz sereg. de az már tényleg jedi lenne :D Rics: lehet félreértettelek. most viszont biztos nem tiszta számomra amit írtál, majd mégegyszer nekiesek :D annyi biztos, hogy egyedül tényleg nem tudsz változtatni, de ezért mondtam, hogy együtt az emberek tudnak. minden az emberek által történik. az emberek nélkül nem süllyedtünk volna ide, és az emberek nélkül nem emelkedhetünk vissza. (hülyén fogalmaztam meg, mintha én nem lennék ember :D) együtt nagyok vagyunk, és együtt tudunk változtatni.csak nyitott szemmel kell járni, védekezni a tömegbutítás ellen, nem bedőlni a dolgoknak. persze ez sem elég. úgy kell élni az embereknek, hogy a pénz elveszítse az értékét, és jelentőségét (mivel amúgy sincs értéke :) ). ha nincs pénz, akkor az egyel kevesebb dolog, amivel a markukban tarthatnak. véleményem: nem feltétlenül fizikai erőszakot takar a harc. harcolni/küzdeni azért is lehet, hogy pl az emberek meglássák az igazságot. ha ez megtörténik, rájönnek, hogy az egyetlen kiút az összefogás. ha pedig összefognak úgy, hogy átlátnak az átveréseken, akkor az irányítóknak nem lesz hatalma, ha nincs kit irányítani, mert látják a hazugságokat az emberek. nem bonyolult a megoldás, csak nehéz elérni.

M.A. 2010.11.30. 15:01:49

A specnazos technika eredetileg afrikai, Bamboo Kuningnak hívják.

spike 2010.11.30. 15:36:54

elég hatásos önvédelmi módszer. csak nem tiszta számomra, hogy hogy működik.

emjé 2010.11.30. 17:39:30

"szükség van T80asokra" na ja, a probléma itt kezdődik...:-) De tizenhárom ötvennyolcnál az lefejelés (játszásiból, egy méterről) azért elég műbalhénak tűnik... Nekem nem a technológia okozott fejtörést, hanem hogy hogy a cári egyes miket nem köt újabban muzsikjai orrára? Pöttyet vikiléxes a fíling...:-)

b_alin 2010.11.30. 17:47:17

Rics, a hőbörgés, a hőzöngés meg minden olyan elhatárolódsára készetető "szégyenletes" dolog egy dologra mutat, mégpedig arra hogy az illető Tudja hogy mi a dolga, csak még nem tudta elfogadni hogy nem nagyon van miben reménykedni. Ha valakit megpofoznak, akkor az a bűnös aki ezen felháborodik? Ő az akit támogatni kell, legalább annyival hogy nem bélyegzed meg. Idővel mindenki eljut oda hogy képes lesz érintetlen maradni érzelmileg és tud higgadt fejjel gondolkodni, de csak azért mert még nem jutott oda, nem kéne elítélni. Ennyi a lényege a mondandómnak. Ez az ostoba skatulyázgatás, meg a pokorrekteskedő árulóknak való megfelelés kényszere miatt lesz széthúzás. Aki hangosan zsidózik annak nem azt kell mondani hogy "csőcselék", hanem hogy "tudom miről beszélsz". Ne akarj ezeknek megfelelni, akkor is antiszemita leszel ezeknek ha kinyalod a seggüket. "megint nem lesz kérdés, ki milyen nemzetiségű, csak az, hogy ki milyen szellemiséget képvisel." - ÉÉÉBRESZTŐŐŐ!!! Erről van szó, ezt magyarázom. Engem nem érdekel hogy román vagy magyar van a személyidbe írva, a SZELLEMISÉGED az ami magyarrá tesz. Erre mondtam hogy fogalmad sincs mit jelent az hogy magyarnak lenni. Nekem nem elég hogy valaki magyarul beszél, magyarországon született, jobboldalinak vallja magát, ezek mellett is simán lehet hazaáruló, lásd Orbán Viktor. A nemzetiségek szemben állása sima manipuláció. Megintcsak azt látom hogy fogalmad nincs a történelmünkről, hogy milyen kapcsolatban voltak a "nemzetiségek" a Kárpát-medencében, amíg pár *** el nem kezdte taníttatni a románoknak a kamu történelmüket, és lázítani a Magyar Királyság ellen. Minden ellentét hazugságokon alapul. Az az ostobaság hogy a nemzetállamok közti különbség felszületségeket szül, megintcsak a propaganda amit gondolkodás nélkül elhittél. Ez az "oszdd meg és uralkodj" elve a gyakorlatban, nem egy természetes folyamat eredménye.

bukovinai 2010.11.30. 18:44:03

Rics : így már érthetőbb amit írtál. Aki nem tudja, hogy mit csináljon kezdjen el tanulni. A történelmet (az igazit) vagy más hasznos dolgot. Nyelveket, túlélési technikákat, löni, pszihológiát akármit. Csak képzett emberek tudnak segítségére lenni egymásnak. Mindenki tudjon legalább egy valamit és azt jól :) Annak legyen a mestere. Képezd magad, azzal hibát nem követsz el... Ne másoktól várjuk a megoldást. A megoldás mi magunk vagyunk.

zui 2010.11.30. 18:51:02

Számomra Rics is ezt mondogatta mindvégig.:) Lehet, néhol félreérthető volt, de ettől függetlenül ő egy nagyszerű ember!

Alienexperiment 2010.11.30. 19:34:28

A csillagászok kutatnak, keresnek, és ezt találták : A kutatók a kozmikus mikrohullámú háttérsugárzást vizsgálták, és a NASA műszerei által készített térképeken egy tucat olyan koncentrikus körformációt találtak, amelyek arra utalnak, hogy nem a nagy bummal kezdődött minden. A szóban forgó körök olyan gravitációs sugárzások lenyomatai, amelyeket szupermasszív fekete lyukak ütközése idézett elő feltehetően egy korábbi világkorszakban a nagy bumm előtt. A szakemberek úgy vélik, hogy a mindenség története világciklusokra oszlik, s mindegyiket egy-egy nagy bumm és szupermasszív fekete lyukak összeütközése jellemzi. Alienexperiment

Rics 2010.11.30. 21:58:33

Alien: attól tartok ez fake... b_alin: Nem tudok tovább mit mondani. MAGYAR MAGYAR MAGYAR és FÚJZSIDÓ FÚJZSIDÓ FÚJZSIDÓ. Ennyi a mondandód lényege. Én ember vagyok. Aki érti, érti. ja és még valami... hidd el, van fogalmam a történelemről. bukovianai: egyetértek.

szakal 2010.11.30. 22:35:55

azé nem csak bammbooo banan csoki yedik vannak ám! :D Ni egy két csimester :) http://www.youtube.com/watch?v=Vt7MGgxbhho&NR=1

szakal 2010.11.30. 22:37:01

ugy látszik csak egy linket eszik meg egyszerre :( grr http://www.youtube.com/watch?v=tib2Urowsdc&NR=1

szakal 2010.11.30. 22:37:26

Meg amikor a jedinek nagy a szája :) http://www.youtube.com/watch?v=gEDaCIDvj6I&NR=1

gyuff 2010.11.30. 23:25:02

ezt ismertem de amúgy vannak még elég jók http://www.youtube.com/watch?v=FfoEdgB9weM&feature=related 1:00 tól ajánlom figyelmetekbe...

Kang the Conqueror 2010.12.01. 00:01:20

Bukovinai: IGAZI történelmet HOL lehet tanulni?

spike 2010.12.01. 00:59:16

na arra én is kíváncsi vagyok :| én ilyennel szoktam szórakozni, erről biztosan tudom, hogy nem kamu: http://www.youtube.com/watch?v=0-PzHGEQxp8&feature=related

emjé 2010.12.01. 02:00:13

"én ilyennel szoktam szórakozni, erről biztosan tudom, hogy nem kamu" OK. spike. Szóval fogod a hokedlit, odaülsz a villanyóra szekrényem elé, és addig bűvölöd azt a pörgő fost, amíg vissza nem eszi a rosseb a tavaly novemberi állásába. Ha a Eon visszaszámlázta azt az összeget, amit volt pofája tőlem bezsebelni, a jutalékra visszatérhetünk...

emjé 2010.12.01. 02:12:16

"Bukovinai: IGAZI történelmet HOL lehet tanulni?" Sehol. Több ízben elpofáztatott: Járj utána.

M.A. 2010.12.01. 08:32:40

Spike: van ilyen kereked, vagy az Egely-kerékre gondolsz?

spike 2010.12.01. 08:44:33

Nincs Egely-kerekem, bár elgondolkoztam rajta, hogy veszek egy olcsóbb verziót, amiben nincs mérőműszer.(mivel az elektronikás változat ha jól emlékszem 16 000 Ft) A fórumban is írtam róla.A linkelt videoban látható, hogy egy papírból hajtogatott gúla-szerű dologgal is működik, amit ráteszünk valami hegyesre, hogy tudjon forogni.A kételkedők rögtön arra gondolnak, hogy a hő mozgatja, de azzal cáfolnám, hogy a forgás megáll, ha a koncentrációt elveszítjük.

spike 2010.12.01. 08:48:27

Ja, és ha fáradt az ember, akkor nem könnyű mozgásba hozni, vagy nem is lehet.Olvastam pár cikket, ami az Egely-kereket támadja különböző érvekkel, de egyik sem említi azt a két dolgot amit most leírtam. (Bocs a duplaposztért.)

M.A. 2010.12.01. 08:54:11

A hővel működést arra alapozzák, hogy bura alatt nem működik. Persze ennek sok különböző oka lehet. A kereket tanulmányozók úgy találták, hogy akkor is alig működik, ha a kéz is bura alatt van a kerékkel együtt. Vagyis a dolog bonyolultabb. Egyszer találkoztam Egely-kerékkel, tetszés szerint tudtam megállítani illetve a forgás irányát változtatni, úgyhogy csak röhögök a "tenyér által termelt hő" magyarázatokon. "gúla-szerű dologgal is működik" - mi az, hogy gúla-szerű? Mennyire fontos az alak?

spike 2010.12.01. 09:08:49

Hoppá, lehet félreérthető volt.Csak arra a papírból hajtogatott cuccra akartam utalni.(ha egy négyzet alakú papírt az átlói mentén behajtasz, akkor egy alap nélküli gúlát kapsz - erre gondoltam.) Igazából nem számít az alak, a lényeg, hogy forogni tudjon.

véleményem 2010.12.01. 09:39:30

Ez a bioenergia érdekes téma.... Még nem próbáltam az Egely-kereket, de a papíros változatát ki fogom majd próbálni. Ami vicces a dologban az az, hogy bár bizonyíthatóan köze van a hőáramlásnak a kerék forgásához, nem magyarázza meg, hogy hogy képes az ember a saját kézhőjét úgy befolyásolni, hogy ezzel a kívánt eredményt érje el a keréken. (Ezzel elismernék azt, hogy az ember képes az alapvető testműködését befolyásolni a tudata által, ami nagy öngól lenne a tudománynak.) Illetve vannak, akik állítják, hogy messziről (méterek) is képesek mozgásra bírni a kereket, ami viszont önmagában cáfolja a hőáramlás sztorit.

M.A. 2010.12.01. 09:43:26

"a lényeg, hogy forogni tudjon" - és a tengelyezését hogy oldod meg? Ha egy papírdarabot rászúrok egy tűre, és meglököm az ujjammal, 1-2 fordulatot fog tudni megtenni a súrlódás miatt.

véleményem 2010.12.01. 09:59:14

Most néztem egy-két videót erről.... Ne szúrd rá! Csak helyezd a papírlapot a tű hegyére. Önmagától rászúródni nem fog valószínűleg, mert ahhoz nem elég nehéz a papírlap. http://www.youtube.com/watch?v=BVQtkD4ptrc&feature=related

Vándorrr 2010.12.01. 13:38:08

M.A.: nem kell rászúrni a papírt: egy négyzet alakú papírt behajtasz 2 átló mentén, ezzel középen lesz rajta egy "hegy", azt simán rárakod egy gombostűre. Szépen forog. Én is próbáltam, de nem sikerült meggyőző eredményt produkálnom. Forogni forgott, de arról nem győzött meg, hogy nem a kezem hője, ill. kisebb légmozgások okozzák (a legkisebb légmozgásokra is megmozdul). Ebből adódik, hogy olyan szinten nem sikerült irányítanom, hogy meggyőző legyen, nyilván ez az én hibám. VISZONT! Van egy érdekes ide kapcsolódó emlékem gyerekkoromból: Nagyon kicsi voltam még, talán 4-5-6 éves, amikor apám előjött egy ehhez nagyon hasonló kísérlettel (csak ott valami papírdoboz oldalát erősítette valami drótra valahogy), és mondta, hogy "erősen gondoljak arra, hogy x irányba mozog". Megpróbáltam, és határozottan működött. Persze mindenki azt mondta, hogy a kezemmel forgatom, meg stb, pedig nem. Úgy is működött, hogy más fogta, és határozottan arra forgott, amerre én akartam. Lehet, hogy kisgyermek korban könnyebb az ilyesmi?

spike 2010.12.01. 15:05:32

M.A.: Nagyobb súrlódást egyelőre én még nem tudtam leküzdeni ezzel, szóval ahogy előttem is mondták nem kell rászúrni.Éppen ezért emjé villanyóráját sem fogom visszatekerni :D Én úgy csinálom, hogy egy csavarra helyezem rá a hajtogatott papírt, úgy hogy egyensúlyban legyen.Ezért jó a négyzet alakú lapot átlók mentén behajtani, mert ha pontosan csinálod, akkor könnyű a súlypontjára helyezni, mivel pont ott lesz a "gúla" csúcsa. Azt amúgy még nem tudom, hogy lehet-e fejleszteni gyakorlással, ezt a kérdést feltettem a fórumban, hátha valaki már tudja a választ. (nem írt rá senki :D)

M.A. 2010.12.01. 19:13:16

A villanyórákban mechanikus visszaforgás gátló van, ellenirányú erővel (pl. bazi nagy neodímium) csak megakasztani lehet őket.

spike 2010.12.01. 21:31:39

Akkor meg főleg nem tekerem neki vissza :D Ezt amúgy nem tudtam.

Alienexperiment 2010.12.01. 21:52:05

Ha már bioenergia, kísérletezzen mindenki pl. különböző ásványokkal, a test különböző pontjára helyezve, (pl. rubin a homlok közepére, stb...) hátha talál valamit, ami felerősíti a hatást. Az emberben gyárilag ez a hardver ugyanis le van butítva, kivéve néhányunknál, de az nagyon kis% a 6,5milliárdból. Itt ugrik be egy emberszerű alien kontakt beszámoló, hogy itt eredetileg 4 különböző faj élt, és a keveredéssel kioltották egymás faji jellegzetességeiket, tehát utána már senki nem volt jó semmiben, és csak a tobozmirigy maradt meg, az is csökevényesen, tehát valószínű a telepátia, telekinézis, tisztánlátás, pszichokinézis, pszichometria minden jobb helyen adottak, csak itt számítanak valami extrának. (itt van egy direkt beépített hiba, amit a LACERTA interjúban is lehet olvasni, hogy az emberi agy nem nagyon tud ellenállni a befolyásolásnak, így tudnak nagyon megtéveszetni közelről pár embert, vagy kevésbé távolról nagyon sokat, felmerül a gyanű, hogy ha az irányítás is tudja ezt, akkor pl. a TV-RÁDIÓ-GSM, stb.. jelekbe nincs-e belekeverve valami? Ha igen, akkor pl. a CHANELING-es infók segíthetnének egy személyes védőpajzs építésében) Alienexperiment

emjé 2010.12.01. 22:03:33

Akkor marad a sárga csekk, a posta, a sorban állás...:-) Vissza az alaptémához: nagyságrendnyi különbséget látok akármilyen pörgettyű bio - spirituális - vagy akármilyen jelzőt nélkülöző energiával történő forgatása, és a filmen látható - számomra nem túl meggyőző - bemutató közt. Ugyanis amíg a film elején szereplő személy szinte vért izzadva, láthatóan hihetetlen erőfeszítések árán tologatja azt a valamit az asztalon, a szpecnazos cselovek már-már tajcsis eleganciával hessegeti el magától az öt felfegyverzett támadót.

2012 2010.12.01. 22:17:58

Öt felfegyverzett támadót padlóra küldeni egy mozdulat nélkül sokkal könnyebb, mint egy homokszemet megmozdítani két méterről.

spike 2010.12.01. 22:52:47

emjé: nem azért raktam be a forgatós videot, mert így akartam bizonyítani, hogy nem kamu, csak eszembe jutott róla.Tehát nálam ez független volt.Legalábbis nekem úgy jött le, hogy te úgy értelmezted, hogy én a "jedis" dolgot így akarom bizonyítani.De nem.(Azért néhány videoban látszódott, hogy az emberek maguktól rugaszkodtak el, elismerem.) M.A.: Az igen :D Mégis hogyan?Azért könnyebb, mert a támadó élő, a homokszem pedig élettelen? Visszatérve a történelmi kérdésre: hogyan lehet megismerni az igazi történelmet?Utána kell járni, ok.De hogyan, ha hamisítják a leírásokat.Sőt, ami talán megmaradt leírva úgy ahogy történt, ahhoz szerintem hozzá sem férhet egy egyszerű ember. Akkor nincs más út, mint a transzcendens világ?

eszakifeny 2010.12.02. 16:43:26

WASHINGTON -- NASA will hold a news conference at 2 p.m. EST on Thursday, Dec. 2, to discuss an astrobiology finding that will impact the search for evidence of extraterrestrial life. Astrobiology is the study of the origin, evolution, distribution and future of life in the universe.

eszakifeny 2010.12.02. 16:49:35

bocs, most látom, hogy már többnapos hír

Alienexperiment 2010.12.02. 21:00:21

A NASA mekkora egy kocsog, (meg még Big Dumb Slow, mint egy kihalásra ítélt szaurusz) A baktérium azért számít különlegesnek, mert a Földön ismert összes többi élőlénnyel szemben ennek DNS-e más hat elemből épül fel. Az összes földi élőlény DNS-ét ugyanaz a hat elem alkotja, legyen szó akár dinoszauruszokról, akár amőbákról, akár az emberről. Ez a hat elem a szén, a hidrogén, a nitrogén, az oxigén, a foszfor és a kén. Az újonnan felfedezett baktérium DNS-ében azonban a foszfort arzén helyettesíti. Erről a tudomány eddig azt tartotta, hogy teljes képtelenség. A felfedezés azért változtatja meg gyökeresen a földönkívüli élet utáni kutatásokat, mert többé nem kell a tudósoknak azt feltételezniük, hogy egy bolygónak hasonlítania kell a Földre ahhoz, hogy élet alakulhasson ki rajta. Ezzel megsokszorozódott azon bolygók száma, amelyen lehetséges volt az élet létrejötte. - Ha ezek az organizmusok képesek az arzént feldolgozni az anyagcseréjükben, akkor ez azt bizonyíthatja, hogy lehetnek másféle életformák is a világűrben - magyarázta egy angol asztrobiológus, Lewis Dartnell. Most akkor mivan? a DNS anyagai egyébként: citozin, guanin, timin, adenin, és egyiksem tartalmaz KÉNT, vagy FOSZFORT. Az élő szervezet tartalmaz vagy 100féle ELEMET, fémeket is, stb... tehát a cikk így egy hatalmas baromság. Ha esetleg azzal jöttek volna, hogy a talált élő szervezet DNS-se nem KETTŐS SPIRÁL, vagy nem 4 BÁZISON alapul, akkor még megérteném a felhajtást, hasonló érdekes élőlények előfordultak már vízalatti vulkánok körül, meg hasonló egzotikus helyeken, egyszóval a NASA egy idióta. (és még hazudik is, meg sok pénzbe kerül) Alienexperiment

Alienexperiment 2010.12.02. 22:20:13

Adásba, vagy következő cikknek egy érdekes kapcsolat az elméleti fizikusok és az okkultizmus között lehetne Lukács Béla érdekes mondata a dimenziókról: (az atv már levette sajnos, archívum nincs, ha megvan valakinek, linket adhatna!!!!) a KÖZÉPKORI DÉMONIDÉZÉSEK adták az ötletet, hogy a tér kiterjedése nem csak 3 irányban lehetséges, (mert a "démon" hangja csak zajosan jön át, tehát messze van) ez így lement adásba, 2006-7 körül, a másik a JACK PARSONS lenne, feltaláló, aki a NASA-nál volt rakétatudós, és mellette az Aleister Crowley féle sátán egyházának a kaliforniai feje, és a Scientológia alapötletének kidolgozója, miután ronald hubbard ellopta a nőjét meg a pénzét, felrobbantotta magát, (a NASA egy krátert nevezett el róla a Holdon), stb... Érdekes, hogy az összes fúziós és fissziós bomba (atom, hidrogén, neutron) zsidó találmány, tehát valamiért, valahogy a romboló ötletek át bírnak jönni, de egy nyomorult vízbontó az már túl jó lenne ide. (Tesla ne is tudom hogy dolgozhatott ki annyi mindent egyedül, igaz le iy égett a laborja) Tehát ez a KETTŐS MÉRCE nem érthető: ami pusztító és árt, az jöhet, ami nem az meg nem. (ennyit a külső "segítségről" akkor már inkább jobb lenne ha nem segítenének) (ha démonidézés van, akkor angyalidézés miért nincs?) Egy érdekes interjú: (Ede bácsit kérdezik Bob Lazarról) http://www.liveleak.com/view?i=28a_1177366263 Alienexperiment

Rics 2010.12.02. 22:31:56

Az arzénos bacikról: Alien, a citozin, guanin, timin, és adenin vegyületek, mellesleg bázisok, melyek megtalálhatók a DNS-ben és az RNS-ben. A foszfor és kén ELEM. Wiki: "Az adeninből adenozin lesz (egy nukleozid), amikor ribózhoz és dezoxiadenozin, amikor dezoxiribózhoz kapcsolódik; illetve foszfátcsoportokkal együtt pedig ATP-t, adenozin-trifoszfátot hoz létre, amikor a 3 foszfátcsoport kötődik az adenozinhoz." Foszfátcsoport megvan? Más: Mostanában egyre többször hallani az exobolygó felfedezésekről, egyre többet hallani földönkívüli létformákról tudományos, elismertnek vélt körökből. Eljött az idő, hogy a filmek mellett, a tudomány is elkezdje a felkészítést?

catsword 2010.12.02. 23:49:19

Azért egy arzénos földi bacitól igen messze állnak a minket leigázó gyíkszerű földönkivüliek.. A hírben inkább csak az volt nekem a furcsa, hogy akkor ezek szerint EDDIG csakis és kizárólag a mienkhez hasonló életet kerestek mindenfelé? Mert ahhoz túl sok pénz ment el rá, és egy 6 éves gyerek is tudja, hogy az élet lehet másmilyen is, a scifik hemzsegnek a tőlünk eltérő "alapú" életformáktól, pont egy ilyenek után kutató csoportnak nem jutott eszébe hogy ne csak az itt bevált "formulát" keresse a többi bolygón vagy bárhol az úrben?

Rics 2010.12.03. 00:30:23

Catsword: Nem is csak a bacikra gondolok, hanem a hozzáállásra. Amúgy ez nekem is eszembe jutott... de azt hiszem a válasz az, hogy természetesen tudták, hogy vannak más alapú élőlények, csak valamiért nem lehetett beszélni róla... nem?

enjé 2010.12.03. 00:40:20

A történelemmel az a macera, hogy valóban csak írásos dokumentációkra alapozhatsz - más tényleg nincs. Aztán hogy amit leírtak, az igaz-e vagy sem, ki írta, milyen szándékkal és mióta divat a múlt hamisítása, hamisítják-e egyáltalán, vagy csak egyszer bedobták a köztudatba, hogy hamisítják, és miután sokan rácuppantak, tényleg nekiálltak hamisítani, mert rájöttek, hogy amíg ezzel foglalkozunk, addig sem foglalkozunk mással, és ha mégis, hát annak is megcsinálták a gumicsontosított verzióját, hadd kérdezzünk tovább és tovább. Ezáltal önként és dalolva kivonva magunkat a folyamatos jelenből, ahol a dolgok történnek. Ügyes...

2010.12.03. 00:46:09

igazán bosszantó ez a korai leépülés. enjé helyesen: emjé:-(

Alienexperiment 2010.12.03. 17:09:16

Ha tőlem függne, az összes távcsöves vizsgálódást a magánkutatások hóbortos kategóriájába sorolnám, tehát állami pénzből egyetlen fillért sem adnék rá, ami minimálisan működhetne, az a rádióteleszkópos figyelés, de csak 100% nyilvánosság mellett, ha esetleg mégis azon keresztül üzenne valaki, akkor az ne az ott éppen semmittevő figuráknak szóljon, és a meteorok figyelése, ha esetleg egy éppen erre akar jönni, és az itt és a környéken lebzselő tojásfejű alienek elfelejtenék eltéríteni, (saját érdekükben) akkor tudjuk már, hogy miért döglünk meg. Egyébként az összes kutatást és mindent amire pénz megy el le kellene állítani, amíg a lényegesebb feladatok nincsenek megoldva, úgymint az olajnál nagyságrendekkel jobb energiaforrás, ami nem környezetszennyező, minden betegség gyógyítása, és az embrek vitamin és ásványianyag szükségleteinek pontos feltérképezése, és ennek a tudásnak a beépítése a táplálkozásba, stb. stb. stb. utána majd jöhetnek a mai divathóbortok, meg a többi degenerált erőforráspocsékoló marhaságok. (persze erre zéró esély van ma) Alienexperiment

Rics 2010.12.03. 19:39:36

Alien: Hadd emlékeztesselek rá, hogy sosem lehet tudni, milyen egészen apró felfedezés változtatja majd meg később a világot, így aztán elég nehéz lenne általánosítani, hogy mikkel kell leállni. Ki tudja? Hátha a pingvinszarban van az AIDS ellenszere... (ja, azt biztos tudják már, akkor nem tom.. a hosszú élet titka). Miért hóbortos a távcsöves kutatás? Csak megkérdezem halkan, te néztél már csillagászati távcsőbe? Tudod, milyen érzés az? Vagy azt gondolod, hogy most ezeket a kérdéseket nem lehetne megoldani? Nagyon is meg lehetne, csak éppen nem éri meg. MInek elgyen 7mrd egészséges ember, akkor ki tartaná el a gyógyszeripart? Lehetne olcsó, vagy ingyenes energia, de ki tartja el az energiaszolgáltatókat? Ráadásul az élelem ugye most is kevés, ha sikerülne is stabilizálni a helyzetet, az újabb demográfiai robbanást idézne elő. Nem tudjuk a végtelenségig fogozni az élelemkészletet. Degenerált erőforrás pocséklás? Kíváncsi lennék mit értesz alatta... mondjuk a katonai kiadásokat? Ami kb naponta kerül annyiba minta z egész éves kutatásfejlesztés és az egészségügy együttvéve?

Kang the Conqueror 2010.12.04. 10:20:00

"Sehol. Több ízben elpofáztatott: Járj utána." Ha SEHOL nem lehet, abból az következik, hogy SEHOVÁ sem lehet "utánajárni". Vagy akkor ez valami bődületes ELLENTMONDÁS! Amin mondjuk szerintem ez az egész 'rendszer' alapszik.

b_alin 2010.12.04. 16:55:27

Rics, amit felfogsz abból amit leírok, az eddigi tudásod alapján rakod össze. Ha te faji értelemben különböztetsz meg embert és embert, akkor hiába beszélek neked a szellemiségről, vagy bármilyen minőségről. Neked minden ember ugyanolyan, csak mert megtanultad hogy a különbséget látni bűn. Sose tetted fel a kérdést magadban hogy miért. Ajánlom figyelmedbe. Mellesleg mi az hogy "fújzsidó" ?! Egyáltalán mi az hogy zsidó? Az hogy ezek mindent a zsidóságra vezetnek vissza, még nem jelenti hogy neked is így kell gondolkodnod. Ez egy köpönyeg ami mögé be szeretnek bújni, erre lehet lőni, de nem EZ az amivel harcolunk. Ez csak egy ürügy. Amíg nem látsz mögé addig nem nagyon van miről beszélnünk. Mellesleg abban a témában minden "zsidó" szót kicserélhetsz cionistára, sátánistára, vagy pokolfajzatra. Nem a vallásról van szó, és nem is arról hogy kinek hogy görbül az orra... Igen, biztos van fogalmad a történelemről, csak azt nem tudni hogy melyikről. A csinált kamu történelemben vagy nagymester, vagy tudni véled az igazat esetleg? Ha még mindig biztos akarsz lenni dolgokban, addig rossz úton jársz, SOHA nem lehetsz biztos semmiben. Hazugságok lepleződnek le újra és újra, ez mutat egy tendenciát, de hogy bármiben is biztos lehessen az ember... Mindent ijesztően leegyszerűsítessz. Ja és ha visszajönnél még nácizni, akkor inkább ne.

Rics 2010.12.04. 18:45:30

b_alin: "Aki hangosan zsidózik annak nem azt kell mondani hogy "csőcselék", hanem hogy "tudom miről beszélsz". Ne akarj ezeknek megfelelni, akkor is antiszemita leszel ezeknek ha kinyalod a seggüket." Most akkor miről is beszélsz tulajdonképpen? Egyszer azt mondod, hogy nem szabad zsidózni, máskor meg hogy szabad, sőt ez egyenrangú a cionista, sátánista, vagy pokolfajzat kifejezésekkel. Összemosol fogalmakat, viszont még mindig nem írtál arról semmit, hogy 1) Mi az igazi, hamisítatlan történelem. (Finoman megjegyzem, ilyen nincs, ennek leírása nem lehetséges). 2)Mi az a szellemiség, ami a magyarokat magyarokká teszi. És nagyon kérlek ne válaszolj erre úgy, hogy a NAGYBETŰS szellemiség, vagy más hasonló blődséggel. Azzal se válaszolj, hogy ezt érezni kell, és ha nem érzem, akkor egy fejletlen takony vagyok, aki sajnos szűklátókörű, ostoba és bevette a "zsidók" (tetszés szerint kicserélhető a fent említettekre) összes kamuját. Nem náciztam. Azt hiszem ez a kifejezés egyszer sem került még leírásra a hsz-eim között.

Alienexperiment 2010.12.04. 20:17:52

A gépek rosszak, ÉRTEM? Csak természetesen, a LUDDITA elődök nyomában: http://acidcow.com/pics/14837-child-labor-in-america-1908-1912-69-pics.html Alienexperiment

loveb 2010.12.04. 20:18:35

Hol a szeretet gyerekek?

catsword 2010.12.04. 23:25:23

Alli, nem kellenek ehhez feketefehér képek :), igazából szerintem a kínából ideutaztatottan is olcsóbb fokhagyma, a műanyagpalacknál is olcsóbb műanyagruhák, stb. mögött is ilyen (gyerekmunka, nőimunka, és életfenntartás alatti bérekért) dolgozó szerencsétlenek vannak. A "fair trade" logós kinti termékek jelzik elvileg, hogy annak az előállításában munkajogilag tisztán dolgozó, normális bért kapók működtek közre.... De pl. egy halom magyar cégnél se nagyon lehetne odabiggyeszteni ezt a "fair trade"es cimkét. És a gyerekmunka még mindig a legszegényebb és a leggazdagabb (!) helyeken divatos. Tipikusan tőlünk nagyon keletre és tőlünk nagyon nagyon nyugatra :). Itt csak "fekete" meg szürkegazdaság van. Illetve létezik az a fajta "gyerekmunka", hogy megtanítják jó hamar lopni... :)

spike 2010.12.05. 19:39:59

Ehh, így néz ki az amerikai álom? :) Igen, a micro$oft is ilyen típusú kínai gyárban gyártatja az xbox360 controllereket.Amikor kiderült, persze a m$ is felháborodott, hogy ő erről nem tudott, stb és tenni fog valamit ez ellen.

emjé 2010.12.07. 00:19:55

2010. december 04. 10:20:00 Kang the Conqueror: Az eredeti kérdés így hangzott: "Bukovinai: IGAZI történelmet HOL lehet tanulni?" Tanulni sehol. De az igazság keresésétől még senki nem kapott lumbágót...:-)

Diodara 2010.12.08. 19:19:20

"Emlékezz arra, amikor a te Urad azt mondta az angyaloknak: "Bizony, embert fogok teremteni agyagból.És amikor megformáztam őt és életet leheltem belé a lelkemből, akkor vessétek le magatokat földre borulva!"És az angyalok valamennyien földre borultak,kivéve Iblist. Ő fennhéjázott és hitetlen volt a hitetlenek között."Iblis!" - mondta Allah. "Mi tartott vissza attól, hogy leborulj az előtt, amit a kezemmel teremtettem? Fennhéjázol-e, avagy kevély vagy a kevélyek között?""Én jobb vagyok, mint ő" - mondta az -, "engem tűzből teremtettél, őt pedig agyagból.""Pusztulj innen!" - mondta Allah. "Bizony, megkövezett leszel.És az átkom lesz rajtad az Ítélet napjáig!"Iblis azt mondta:?Uram! Adj nékem haladékot addig a napig, amíg halottaikból föltámaszttatnak!""Íme, azokhoz tartozol" - mondta Allah, "akiknek haladék adatik egy meghatározott idő napjáig.""A hatalmadra!" - mondta amaz. "Bizony, mindannyiukat félrevezetem,kivéve kiválasztott szolgáidat közöttük!"Allah azt mondta: "Íme az Igazság, és én az Igazságot mondom:Bizony megtöltöm a gyehennát veled és mindazokkal, akik követnek téged."Mondd: "Nem kérek tőletek fizetséget. És én nem tartozom azokhoz, akik valótlant koholnak Allah ellen."Intés ez csupán a teremtményeknek.És bizony, egy idő után megtudjátok, hogy miről is szól! "

Diodara 2010.12.08. 19:35:46

"A Feltámadás Napján a föld egy maroknyi lesz neki és az egek összegöngyöltetnek az ő jobbja által. Magasztaltassék! Fölötte áll Ő annak, amit társítanak mellé.És megfuvatik a trombita és mintha villám sújtotta volna elalél az, aki az egekben és a földön van, kivéve azt, akit Allah meg akar óvni. Aztán újra megfuvatik, és íme, ők fölállva körülnéznek.És a föld Ura fényében ragyog. És előkerül az Írás és eléhozatnak a próféták és a tanúságtévők, és igazságosan tétetik ítélet közöttük. Nem fognak jogtalanságot szenvedni.És minden lélek megkapja a teljes fizetséget azért, mit tett. Ő a legjobb tudója annak, amit cselekszenek.És seregestől vezettetnek a gyehennába azok, akik hitetlenek. Mikor aztán odaérkeznek, megnyílnak annak kapui és a strázsák azt mondják nekik: "Vajon nem jöttek-e hozzátok közületek való küldöttek, hogy hirdessék néktek a mi jeleinket és figyelmeztessenek arra, hogy ezzel a nappal lesz találkozástok?" "Igen" - mondják azok." Csak gondoltam megosztok néhány részletet a Koránból, vannak még érdekesek szép szerivel.

catsword 2010.12.08. 21:41:48

ok. veszek egy csadort.

Diodara 2010.12.08. 22:16:02

Nem szükséges, a csador kulturális öltözék, nem vallási. Koránban csak annyi van, hogy ne öltözködjön senki hivalkodóan. :) De pl. itt egy kis magyarázat: http://www.youtube.com/watch?v=4kJPAlkAJJw

emjé 2010.12.09. 01:20:04

Olvasom Diodara Korán idézeteit, ahol Allah és Iblis a filozófia magasságait és mélységeit ostromolva (és alulmúlva) úgy viselkednek, mint a három és fél éves kiscsoportosok, és nem tudom eldönteni, hogy e gyermeteg szösszenet miben különbözik a hasonló színvonalat képviselő zsid.ker. iratoktól. Ezzel pedig végképp nem tudok mit kezdeni: "És megfuvatik a trombita" Az életszerűtlenség netovábbja Arábia sivatagában, úgy hatszáz körül... Ezt vajon honnan kukázhatta össze a szerző?

Diodara 2010.12.09. 12:31:27

emjé, leülhetsz, egyes. :)

emjé 2010.12.09. 15:54:28

Tehát nem vagy szunnita fundamentalista. Csúnyábban is végezhettem volna...:-)

Diodara 2010.12.09. 16:44:55

Nem vagyok muszlim papíron, persze a szó eredeti jelentése szerint az vagyok, ahogy az minden ember, aki úgymond egyistenhitű. Mindösszesen hitelesebb forrásnak tartom a Koránt, ami létrejötte óta egy betűt nem változott, mint pl a 8-szor átírt, kicenzúrázott Bibliát. És a Koránban rengeteg történet máshogy van írva, mint a Bibliában, akár Jézussal kapcsolatban, akár a többi prófétával kapcsolatban, rém logikus végig az egész, és sok mai napig érvényes dolog van benne. Szerintem érdekes olvasmány, és konkrétabb, mint pl a Biblia, ahol olyan szimbolizmusban van leírva minden, hogy egy Dan Brown féle elmebetegség kell hozzá, hogy valaki megfejtse. Persze sokaknak pedig az akkori ember megfogalmazása tűnik rém egyszerűnek, 3 és fél éves kiscsoportosok meséjének mondva a dolgot. :) És miután a mostanában előkerülő biblia-kanonizálás előtti keresztény szekták irataiban is az jön le kb, mint amit a Koránban leírnak, hogy Jézus egy egyszerű próféta volt és nincs szó semmilyen feltámadásról, meg keresztre feszítésről, meg isteni eredetről, így azt mondom, talán mégsem egy összehordott mese az egész. Persze ki tudja. :)

emjé 2010.12.09. 17:55:34

Eszemben sem volt Korán kontra Biblia vitát kezdeményezni, utóbbiból is csak kizárólag a Jézussal kapcsolatos dolgokat tartom fontosnak. Ha figyelembe vesszük, hogy Mohamednek elsődlegesen politikai céljai voltak - a szanaszét lézengő, többnyire animista arab törzsek egységesítése - adott volt számára a lehetőség, hogy ezt a vallás segítségével tegye. Mivel mind a keresztény, mind a zsidó vallást kitűnően ismerte, ezek felhasználásával, a helyi ízvilágnak megfelelően összehozott egy harmadikat – pl. az első időkben az imairány még nem Mekka, hanem Jeruzsálem volt. Szóval a próféta inkább politikus volt, mint vallásalapító.

Diodara 2010.12.09. 18:24:08

Mondod ezt azok után, hogy valahol hallottad, de ha elolvasod, lehet kicsit elgondolkodsz a dolgon. Kezdve ott a dolgot, hogy az iszlám még csak nem is különálló vallás, csak sajnos azzá tették. Muszlim = Isten akarata szerint él vki.

emjé 2010.12.09. 19:04:58

"Muszlim = Isten akarata szerint él vki." És innentől csépelhetnénk a fost napestig... Isten: kicsoda, micsoda, ki(nek) mondja meg, mi az akarata, és ha megmondta, igazat mond-e az a valaki, különben is, ne akaratoskodjon senki, nekem is van (szabad) akaratom - akkor meg mit akar?

Diodara 2010.12.09. 19:21:52

Hát nem emlékszel, hogy piros gatyát hord? :)

loveb 2010.12.09. 19:28:57

a blog az eddigi írásaival jó alapot teremtett. kezdhetnlnk valamit a gyakorlatiasabb kérdésekkel is. Tóth Úr, hajlandó ezekről is írni? mert az elmélet úgy nagyjából koherens. de a gyakorlat, azaz a rabszolgaságunkból/tól való elszakadás irányait nem látom konkrétan. lesz ezekkel kapcsolatban igazi mélyreható bejegyzés?

2012 2010.12.09. 19:48:12

Ötödször kérdezitek, nyolcadszor válaszolom, hogy az Árpádsávos forradalom című bejegyzésben már vázlatosan írtam erről. Sokkal többet egyelőre nem lehet tenni.

loveb 2010.12.09. 20:39:49

jó, akkor megsütöm a 2 tojásomat:-) nincs egy ideig jövő:-(

bananajoe 2010.12.09. 21:16:40

itt van elbaszva az egész, hogy Isten akar valamit. Dehogy akar. Ha egy vallás úgy kezdődik hogy csináld ezt meg azt, vagy ne tedd ezt meg azt, az már egy baromság.A kozmikus, egész univerzumot teremtő ISTEN biztos fenntart egy külön helyet a világban azok számára, akik házasság előtt szexelnek, meg lopnak, meg gyilkolnak, meg nem imádkoznak napi nyolcszor, és ott égnek örökkön-örökké.Hát persze.A jófiúkat meg szűz lányok várják a mennyben :) A Valhallában meg sör folyók folynak, azért az se rossz!

spike 2010.12.09. 23:53:56

"A Valhallában meg sör folyók folynak, azért az se rossz!" ez már csak azért is vicces, mert ismerek Debrecenben egy kocsmát, amit Valhallának hívnak :D M.A.: nem tudom mennyire korlátozottak a lehetőségek a blogol-on, de nem lehetne valamilyen kulcsszavas keresőt beépíteni az oldalba?Szerintem hasznos lenne.

véleményem 2010.12.10. 08:01:09

Találtam rendes nevet! :D Inlakesh Ha valakinek nem tetszik az nem érdekel, mivel végre megfelel a házirendnek. ;)

Inlakesh 2010.12.10. 08:22:12

És akkor álljon itt az új felhasználónévvel az első hozzászólásom: Diodara: Kérlek ne gyere itt a muszlim vallással és világnézettel. Már ezerszer kitárgyaltuk, hogy minden szervezett vallás keretbe akarja fogni az embert és ezért a fejlődésnek egy bizonyos szintje fölött csak hátráltat és nem pedig előre visz. A másik ezzel kapcsolatban a történelmi bizonyítékok kérdése.... Ugyanis olyan nekem nincs. Neked van bármire is? Sőt még csak ott sem voltam Jézus mellett az ő idejében (vagy csak nem emlékszem rá?:D), tehát pontosan semmit sem tudok róla. Vagyis minden pusztán feltételezés, amit a hitünk tesz majd számunkra igazzá vagy hamissá. Ennyi. Ne menjünk bele ebbe.... loveb Tényleg kitárgyaltuk már ezt a kérdést és hidd el, abszólút értelmetlen bármi akcióba belemenni, mert nem érünk vele semmit. A hagyományos világnézet mellett kijelenthető, hogy az emberiség teljesen tehetetlenül sodródik az árral a vízesés felé, amelyen szerintem le is fog zuhanni a mélybe jószándékú magasabb lény(ek) segítsége nélkül. Érdekesség képpen megjegyezném, hogy van egy táltos ismerősöm, aki egyértelműen kijelenti, hogy végünk van globális szinten és itt most csakis az egyéni fejlődésnek van realitása. Persze hozzáteszi gyorsan, hogy a jó embereket Isten ki fogja emelni a többi közül és új világot teremt számukra, szóval azért igazságos lesz a dolog. Én ezzel nem értek egyet.... Várom a csodát. Max. pofára esek. Nem ez lenne az első eset és talán nem is az utolsó. :D

Diodara 2010.12.10. 10:00:04

Inlakesh - nem jött itt senki a muszlim vallással és világnézettel, mivel mint ilyennek nem is volna szabad léteznie, ha elolvastad volna, amit írtam. Amit ezután írsz, az pedig nyilvánvaló. Azért idéztem, mert a Korán az egyetlen olyan forrás, ami nem változott, ennyi, semmi több, nem akarok én itt semmit ezen írás világi keretek közé szorításáról értekezni.

bananajoe 2010.12.10. 14:34:49

Diodara: Az lehet, hogy nem változott, viszont ez nem jelenti azt hogy igaz is. Az Edda-versek sem változtak az elmúlt pár száz év alatt, még sem hiszem hogy Loki, Thor és a többiek részegen pofozkodtak az idők kezdetén :) :)

Inlakesh 2010.12.10. 15:27:04

Diodara Én csak azt szeretném, ha eljutnánk odáig, hogy nem beszélünk vallásokról ennek a blognak a keretén belül, mert tudjuk, hogy ez nem vezet sehová. Isten és vallás kérdésekben vak vezet világtalant. Ennyi lett volna a mondandóm lényege.

Diodara 2010.12.10. 15:52:07

Inlakesh - a magad nevében beszélj! És még mindig nem vagy képes felfogni, hogy nem a vallás része érdekes. Mindenesetre túl van tárgyalva. Majd jön Alien és elmélkedhettek sokkal konkrétabb utopista hightechista dolgokon, az legalább nem várja el az embertől az erkölcsös életet. Ha már tudomány: az idokep.hu-n van egy érdekes írás, néhány kvantumfizikai kísérletet foglal össze és konklúziót von.

Inlakesh 2010.12.10. 16:53:56

Diodara Oké, akkor a magam nevében beszélek: nálam a vallás hit kérdése (azért, mert nem látom őket hit-elesnek) és nem fogadom el tényként egyetlen vallás által leírt dogmát sem. Nem a vallás része az érdekes? Akkor minek beszélsz a Koránról?;) Az erkölcsös életről nyugodtan beszélgethetünk, ha gondolod, de ne keverd ezt össze a vallásokkal. Nálam belső igényként jelenik meg a szeretet és nincs szükségem ehhez egyetlen vallás parancsára sem. Sőt képzeld, minden nap imádkozom és meditálni is szoktam... Egyébként szomorúnak tartom, hogy valakinek az erkölcsös élethez szervezett vallásra és annak törvényeire van szüksége. Én nem vagyok "Istenfélő" ember. Nem azért akarok "jót" tenni, mert félek a következményektől. Az meg, hogy Jézus feltámadt-e vagy sem teljesen mindegy. Ha valóban olyan ember volt, mint amilyennek hisszük, akkor már az életével példát mutatott és ez a lényeg. Lehet, hogy Mohamed is jó ember volt. Ha igen, akkor az ő példája is követendő lehet.

bananajoe 2010.12.10. 18:08:26

Feldobok egy új témát: Nem tudom ki ismeri Sri Bhagavant, és feleségét akinek nem jut eszembe a neve, de ők állításuk szerint a blogon is említett fénylények közül valók, és munkálkodásukról sokat beszlének a nyilvánosság előtt is. Nemrég volt Denverben egy előadása, és állítása szerint 2011 első két havában nagy változásokat fognak a földi fénylények végrehajtni, és hatalamas érzelmi káosz fog végig söpörni a világon.

Inlakesh 2010.12.10. 18:31:08

bananajoe Hallottam már Sri Bhagavant nevét, de nem tudok róla semmit - most majd pótolom. Ha a jövő év elején lesz bármi, ami spirituális dolog, akkor azt üdvözlöm, mert ami még várható 2011 első negyedévében anyagi vonalon az a gazdasági összeomlás (euró és dollár miatt) és az ebből következő káosz. Szerintem igencsak sűrű évünk lesz. ui.: csak nem te is bsth fan vagy?:D

loveb 2010.12.10. 20:19:41

2010. december 10. 08:22:12 Inlakesh kedves Inlakesh. nem hiszem, hogy átérzed a gondolatom. tudom, hogy naív vagyok. tudom, hogy hiszek és bízok emberekben és embereknek. nem tudom, mekkora gond. volt már vele gondom. a szeretetre gondolok. amikor választottam 5 éve nevet az email címemnek (nem az amire kattintasz,m az fals) benne volt, hogy love. aztán a youtubeon is benne van, és most itt is. úgy vélem, ez a szó nagyon elcsépelt, elhasznált, hogy szeretet. miközben a legteljesebb, EEE... amikor azt látom, valakit elkap a hév a vita tárgyában, erre gondolok. (Doppler effektus: közel: isten, ErrE, istentől távol: Sátán, tÁvol...) nagyon nagyon sokat gondolkodtam, mi lehetne a megoldás. ahogy a tacskóba mentem ma, és láttam az embreket, miközben hatalmas problémák vannak, ők gondtalannak tűnve vásárolnak, ÉS NEM ÉRTENEK EBBŐL A QURVA SZARBÓL SEMMIT. értitek? semmit...nem fogják fel, nem értik, és a felelősséget pedig eltolják maguktól. oly mérhetetlen tehetetlenség lett rajtam úrrá... miért kell itt ebben a korban élnem? vagy ha már ide akartam/akarták, akkor miért pont most? mi lesz itt? miért nem 30 évvel előbb? miért nem tudok olyanok lenni, mint a sorban állók nagy része? miért ragaszkodom, hogy saját földem, saját földházam, veteményesem, gyümölcsösöm, és erdőm legyen? ??????? a beírás régi témája, amelyre most ugye válaszolunk, reagálunk. a sötét tudás. hát van sötét tudás? mert ami sötét, az nem igazi tudás. ami tudás, az nem sötét. az hófehér, és igaz. igazi teljes, tejes. hó-fehér... A hagyományos világnézet mellett kijelenthető, hogy az emberiség teljesen tehetetlenül sodródik az árral a vízesés felé, amelyen szerintem le is fog zuhanni a mélybe jószándékú magasabb lény(ek) segítsége nélkül.

loveb 2010.12.10. 20:25:31

és sajnos, úgy gondolom én. jószándékú magasabb lények segítsége nélkül, lezuhanunk. kérdés, van-e lehet-e mélyebb, és mennyivel? ui: tisztelt Blogszerző nem mesélt arról, vagy nem értettem, hogy a Föld változásában mennyire követheti az emberiség? soha egy faj nem élt a Földön, amelynek tagjai ekkora fizikai, szellemi, mentális, stb. különbséget mutattak volna, mint a jelenlegi emberiség. döbbenetes... és mi ehhez a fajhoz tartozunk.

emjé 2010.12.11. 00:54:41

loveb, sokadik körünket rójuk és minimum ennyi még garantáltan kinéz nekünk. Nem kell túlságosan mellre szívni mostani megtestesülésünk tapasztalásait, volt már rosszabb is.... Aki meg nem bírja az izgalmakat, az kerülje a tacskót és a tacskó jellegű egyéb fogyasztói koncentrációs táborokat.

bananajoe 2010.12.11. 15:49:37

Inlakesh, honnan veszed a gazdasági összeomlást? Az egyértelmű hogy lesz, de honnan tudod hogy 3hónapon belül?

bananajoe 2010.12.11. 17:09:50

M.A-hoz pedig kérdésem lenne, hogy a Magyarok, mint nép, honnan származnak akkor tulajdonképpen? A finnugor baromság gondolom már megdőlt, én azt nem tekintem mérvadónak és nem hiszem el, viszont akkor kik vagyunk mi? És mi közünk a hunokhoz? Sok mindent olvasni, sumerektől kezdve minden félét, kiváncsi vagyok a blog álláspontjára ezzel kapcsolatban.

Inlakesh 2010.12.11. 17:14:44

bananajoe Több elemzőről is hallottam már, akik szerint időzített bombán csücsülnek a nyugati pénzpiacok. (Varga István elkerülhetetlennek tartja a valutaösszeomlást és a jövő évre saccolja). Az íreknél állítólag volt egy roham is a bankok irányába, amikor is az emberek a pénzükhez akartak jutni tömegével, de erről persze nem beszél a média, nehogy pánik törjön ki az eu-n belül. Nem véletlenül megy fel az arany ára töretlenül. Vannak már sokan, akik érzik, hogy gyakorlatilag bármelyik pillanatban bedőlhet az egész. Azt hiszem a jövő tavaszt a Posta honlapján olvastam, de ugye ezt nem ő találta ki (remélem...), hanem hivatkozott valamilyen elemzőre. Az a közgazdász, aki a válságot is előre prognosztizálta kijelentette, hogy 1:3-hoz az esélye annak, hogy rövid távon belül (1 év) becsődöl a rendszer. De ha megnézed például, hogy mit csinálnak a kínaiak és az oroszok, akkor láthatod, hogy csökkenni fog a dollár szerepe és ha ez megtörténik, akkor nagy bukta van. Sajnos biztos vagyok benne, hogy nem egy véletelen fogja eldönteni az első dominót... Persze előfordulhat, hogy esetleg elhúzódik a dolog akár 2011 végéig is, de szerintem nem fog. Aztán majd kiderül. Amúgy nem csak a pénzpiacokkal van gond, hanem a teljes gazdasági rendszerrel. Eladják több helyen a városi épületeket; az adósság miatt, kilakoltatások várhatóak, mert az emberek nem bírják visszafizetni a devizahiteleket; növekszik az élelmiszerek ára a kifejezetten szélsőséges (véletlen?) időjárás miatt; nem bírják finanszírozni az egészségügyet stb. stb. stb.

catsword 2010.12.11. 17:59:05

az ember az egyetlen faj ami a végtelenségig terhelhető.

emjé 2010.12.11. 20:50:17

Inlakesh Ez az 1:3-hoz rendkívül inkorrekt húzás. Csodálkozom, hogy ráharaptál. Ha bedöntik: hát nem megmondtuk!? Ha nem döntik be: megmondtuk, 1:3-hoz! Az aranyról meg csupán annyit, hogy ha nincs a kamrában szalonna és némi szikkadt kenyér, élvezeti és tápértéke messze alul marad a meleg vízben pépesített papír ötszázasoknál.

Inlakesh 2010.12.11. 22:20:42

emjé Ez az arányszám csupán jelzés értékű. A lényeg, hogy néhány ember a hagyományos médián keresztül is képes kijelenteni olyan triviális dolgokat, amik bár egyértelműek, eddig mégsem lehetett hangoztatni. Az arany ára meg nem engem érdekel. Ez szintén jelez valamit, mégpedig azt, hogy a nagytőkések (nem akarok ....-zni:D) felismerték, hogy gáz van és ezért értékállóbb dologba fektetik a pénzüket. Ők a patkányok, a hajó pedig a nyugati világ gazdasága... Tehát süllyedünk!

emjé 2010.12.11. 23:41:38

Nem értettelek félre, és az aranyról sem azért írtam azt, amit. Éppen annyira nincs értéke, mint a rá alapozott színes papírfecniknek. Válság kizárólag akkor lesz, ha úgy döntenek a zilletékesek, hogy márpedig mától válság van. Onnantól viszont lesz. Az 1:3-hoz, illetve egyéb arányszámokat a kellő mértékű feszültség manipulálására állapítják meg , és teszik közzé. A ....dók sem hülyék:-) Időről időre bedobják a hány uncia-hány dollár viszonylatot. És ha egyre több dollárt ér egyre kevesebb uncia, akkor mindenki összeszarja magát, hogy most mi lesz. Semmi se lesz. Vagy ha mégis, hát azt sem az fogja meghatározni, hogy kik és mit gondolnak néhány raklapnyi színesfémről...

Inlakesh 2010.12.12. 08:37:01

Ezen a bolygón minden dolognak pontosan akkora értéke van, amekkorát tulajdonítanak neki. Ebből következően az aranynak is azért van értéke, mert az emberek úgy gondolják, hogy értéke van. Én értem, hogy miért mondod, hogy nincs értéke az aranynak (számomra például semmilyen értéket nem képvisel), de ettől még az aranyat, mint értékhordozó és -megőrző eszközt már túlságosan régen használják ahhoz, hogy a gazdasági folyamatokban csak úgy félre lehessen tenni és azt mondani, hogy márpedig nem ér semmit. Egy társadalmi konszenzus van az arany értékére vonatkozóan. Ha azt mondod, hogy arany, az első szó, amire egy áltag ember asszociál az az anyagi jólét valamely szinonímája lesz. Mondok egy lehetséges forgatókönyvet ezzel az arany dologgal kapcsolatban..... A válság eleje óta kezdenek rájönni az emberek, hogy a nyugati gazdaságpolitika zsákutcába jutott. Éppen ezért megpróbálja a gazdagabbja olyanba fektetni a pénzét, amiről úgy gondolja, hogy mindig lesz értéke, bármi is történjék. Ehhez még hozzá jön most az is, hogy az oroszok és a kínaiak kijelentették, hogy a dollárt, mint nemzetközi valutát nem kívánják egymás közötti csereügyleteknél használni. Na már most, ha a kelet - mely gazdasági irányító hatalom lett, ez kijelenthető - a dollárt hanyagolva hagyja azt rövid úton bedőlni (az euróval együtt!), akkor a világnak másik világvalutára lesz szüksége. A meg nem nevezettek is tudják ezt, ezért folyamatosan vásárolják föl az aranyat, hogy a világra ráerőszakolva egy újabb aranystandard rendszert a kezükben tarthassák a világ pénzrendszerét és így magát a hatalmat is globálisan. Ez lenne szerintem a legfontosabb pénzügyi manőver az új világrend bevezetéséhez. Azért nehogy azt gondold, hogy az irányítók hatalma végtelen. Ne feledjük, hogy ők úgy tekintenek az emberre, mint csordaállatra, akiket terelgethetnek. Igen ám, csak a rémült csorda nem arra megy, mint amerre ők szeretnék, hanem össze vissza menekül, ha veszélyt lát. Persze a pásztoraink azért nem hagyják annyiban a dolgokat, de manapság látok arra esélyt, hogy kicsússzon a kezükből az irányítás. Ha most nem, akkor soha.

M.A. 2010.12.12. 10:53:54

"a Magyarok, mint nép, honnan származnak akkor tulajdonképpen? A finnugor baromság gondolom már megdőlt, én azt nem tekintem mérvadónak és nem hiszem el, viszont akkor kik vagyunk mi? És mi közünk a hunokhoz? Sok mindent olvasni, sumerektől kezdve minden félét" - ez az, hogy biztosat nem tud senki, sem a sumérokról, sem a hunokról. Az egyetlen biztos, régészetileg, néprajzilag és nyelvészetileg alátámasztható kiindulópont a szkíták. A jelenlegi állás szerint legvalószínűbb feltevésem, hogy sem a sumérok, sem a hunok nem egy-egy nép voltak, hanem mindkettő egy civilizáció, illetve a hun egy funkció a szkíta létrenden belül (hun-or - hon - úr/őr); ilyen, hogy "sumér identitás", nem létezett soha, ez egy utólagos megnevezése az adott civilizációnak, mint a "Német-Római Birodalom". De ez mind csak a jelenlegi tippem, messze túl keveset tudok ahhoz a témáról, hogy biztosat mondjak, ezért is kerültem a kérdést az előadáson. Azok a publicisták, akik sokkal behatóbban foglalkoztak a sumér-témával (Pap Gábor, Borbola János, Kiss Dénes, Tompó László, stb.), azoknak is inkább csak nagyszabású kijelentéseik vannak, biztosat nem tud senki. Szaddam Husszein saját bevallása szerint egy tonna bizonyítékon ült az ügyben, hogy ezekkel mi lett, mikor az amerikaiak rátették a kezüket... mentek a négydimenziós kereszt után. :)

M.A. 2010.12.12. 11:00:14

Ikalesh: "ettől még az aranyat, mint értékhordozó és -megőrző eszközt már túlságosan régen használják ahhoz, hogy a gazdasági folyamatokban csak úgy félre lehessen tenni és azt mondani, hogy márpedig nem ér semmit. Egy társadalmi konszenzus van az arany értékére vonatkozóan" - lásd a Pénz=Érték bejegyzést. Az arany ugyanaz, mint a pénz, nem ténylegesen valamit ÉR, tehát elérni lehet vele, nem szükségletkielégítési eszköz, hanem ellen-ÉRték, és a virtuális értékét csak adott gazdasági kontextusban lehet meghatározni. Minél nagyobb a szükség (hiány) a valódi értékből, annál kevesebb jelentősége van az ellenértéknek. (Pl. tömegtermelés minőségi romlása -> infláció.) Tehát egy gazdasági összeomlás esetén az elsődleges értékmérők a legértékállóbb valódi szükségletkielégítési cikkel lesznek, mint az ingatlan, konzerv, ruhanemű, gyógyszer, szeszesital/cigaretta/kábítószer, fegyver. Az arany értéke a töredékére fog leesni, hiszen mindenki meg akar majd szabadulni az arany ékszereitől, hogy hasznos dologra cserélje őket.

catsword 2010.12.12. 11:10:34

jaja. aki meg nem rendelkezik aranykészletekkel, az leszokik a dohányzásról... (is)

catsword 2010.12.12. 11:20:34

"A magyarok mint nép" - van egy olyan mese is, hogy valamikor réges régen egy távoli galaxisban -illetve ból idejött egy hajó és leszállt vagy esett a mai Kína fölötti észek-keleti sarokra Onnan aztán a jónép egy része elindult "befelé" a Fal fölötti részen letelepedett. Másik részük elindult keletre aztán délre, és kikötöttek a mai japán területén. Harmadik részük elindult még keletebbre :), és Alaszkán keresztül bejutott egy nagyobb földrészre ahol szintén bentebb mentek amig már jó idő volt. Ezáltal van némi rokonság a magyarok, japánok és volt indiánok között.

catsword 2010.12.12. 11:26:25

szerk: természetesen akkor még nem volt nagy fal :), azt ellenük építették később:). Valamint a japánon kívül a többi rész aztán keveredett elég sokat merthogy vándorolt és találkozott mindenféle földi, avagy nem földi de máshonnan jött népekkel is. De érdekes megfigyelni hogy a kínaiak mennyire mások mint a japánok , és bizonyos karakteres jegyekben megmennyire hasonló egy magyar alföldi parasztember, egy ujgur ember, egy japán 50 éves :) hapsi, meg egy régi fényképen látható "bátor szarvas" indián. A többi fehér avagy szines ember másképp öregszik. Öregedésnél jönnek- nagyobbodnak meg bizonyos arcvonások, és az arc jellege.

bananajoe 2010.12.12. 13:16:16

Na igen, csak az a gond hogy ugye hazánkon már keresztül ment fél Európa, így nehéz megállapítani hogy ki igazán "magyar" és ki származik osztrák, orosz vagy akármilyen ősöktől. Másik dolog ami érdekes számomra, hogy pl Attilát mindenhol európai emberként ábrázolják, holott a hunok ha minden igaz inkább a mongolokra, kínaiakra hasonlítottak jobban. Ha pedig tőlük származunk, akkor nekünk miért nincs csíkszemünk? :)

bananajoe 2010.12.12. 13:17:26

Ja, még annyi hogy valahol olvastam régebben, hogy mongóliában, vagy valahol arra felé egy törzs a magyar nép rokonának véli magát, és úgy mesélik arra felé, hogy tőlük indultunk el nyugatra nagyon régen.

bananajoe 2010.12.12. 13:20:34

Bocsi a tripla posztért, valaki vonja össze ha tudja, de ezt most találtam: http://www.youtube.com/watch?v=vO347HetQC0 Árpádkori magyarok rekonstruált arcai. A videó szerint europidok az őseink.. Hát nemtom.

stanger 2010.12.12. 16:46:14

ezeknek az arcoknak nagy része héber vonásokat tükröz. nem kérdés kik csinálták...

stanger 2010.12.12. 16:49:14

az meg stranger akart lenni :) de ahogy nézem már nem lehet...

bananajoe 2010.12.12. 16:57:46

Na igen volt egy két érdekes orr(mány) :D

M.A. 2010.12.12. 17:30:55

Az biztos, hogy a szkíták europidok voltak, fehér bőr, barna haj, barna szem. Ergo a hunok is ilyenek voltak, mint ahogy az a régi ábrázolásokon látszik is. Valamennyit persze keveredhettek mongoloidokkal, mint ahogy közel-keleten sémitákkal, Japánban maláj-jellegű emberekkel, stb. A "zsidó" arcvonásokon nem kell meglepődni, ne felejtsük el, hogy az askenázik szkíta származásúak. A "szkíta orr" jelenlegi tudásom szerint úgy nézett ki, hogy oldalról nem tűnik se kicsinek, se piszének, hanem erős, "sasorr" jellegű, szemből viszont vékony, finom vágású. Lásd pl. a Zsigmond király - Hunyadi János - Mátyás király vérvonalat (persze utóbbinál nem az ezresen levő kamu képből kell kiindulni, ahogy Szent Istvánnál sem a tízezresből, hanem a korai ábrázolásokból). A zsidóknál az, amit csúnya szóval "kilincsorrnak" szoktak nevezni, az "erős" szkíta orrból és a húsos, nagy sémita orrból simán kikeverhető. Szerk: megnéztem a videót, néhánynál tényleg mintha nem stimmelne az orrszélesség, dehát nem teljesen kizárt, hogy voltak ilyenek IS, végülis a honfoglaló magyarok sem voltak már 100% szkíták, azonfelül a szkíták is keveredtek már legalább 4-5000 éve a sémitákkal is, az etruszkokkal is...

spike 2010.12.12. 18:10:25

Szerintem azért a kilencedik századi férfi ősmagyar fejeknek volt egy kis keleti beütése. Terveim között szerepel az, hogy Japánba utazzak, (ha végre megtanulom rendesen a nyelvet) és ha már kint leszek biztos utána fogok nézni, mert valamiért a japánok nagyon egyértelműnek tartják ezt a rokonságot, meg aztán engem is marhára érdekel a téma :D Végülis én úgy gondolom, hogy van benne valami, bár azt nem tudom megmagyarázni, hogy miért. Amúgy nem tudom, miért akarja az ember ennyire tudni, hogy honnan származik.(talán mintha lett volna erről szó valamelyik bejegyzésben)

Inlakesh 2010.12.12. 18:27:00

M.A Ami az aranyat illeti, abban természetesen egyetértek, hogy egy nagy gazdasági összeomlásban elveszíti az értékét, mert az élelem napi szintű biztosítása olyan nehézkessé válik, hogy még az aranykészleteket is erre költik. Ugyanakkor a mostani helyzetben az arany töretlen drágulása (vagyis a kereslet folyamatos növekedése) azt jelenti, hogy az emberek számára a pénz már nem elégséges a tartalékolási eszközfunkció betöltésére. Magyarán nagyon sokan félnek attól, hogy a vagyonuk a pénzük hírtelen elértéktelenedése következtében kifolyik a kezük közül. A magyarsággal kapcsolatban már hallottam olyat is, hogy a magyar nyelv az ősnyelv és minden nyelv ebből alakult ki. Hogy ebből mi igaz és mi nem azt nem tudom, de ha tényleg szkíta leszármazottak vagyunk - és állítják már mindenhol, hogy igen -, akkor ez az állítás még akár igaz is lehet. Tekintve, hogy a szkítákról az a hír járja, hogy mélyebb múltra tekintenek vissza, mint bármely ismert civilizáció. Valamelyik honlapon arról olvastam, hogy az összes görög isten neve a magyarból lett levezetve (sőt, más népek esetében is bizonyítható ez pl. germán) ill. hallottam valami olyan történetet, miszerint az előző században (asszem 60-as évek, de nem vagyok biztos benne) egy magyar kutató Dél-Amerikában olyan ősi bennszülött törzsel vette fel a kapcsolatot, melyről kiderült, hogy magyarul beszél. Ezzel a helyzettel már állítólag a spanyolok is szembesültek, akik papokat küldtek az indiánok közé, hogy fordítsák le a Bibliát a törzs nyelvére. A könyvet ellenőrzésre a papok visszaküldték Spanyolországba és ekkor derült ki, hogy a Biblia magyarul van. Ennek a nyomán indult el a 20. században a magyar kutató.

M.A. 2010.12.12. 18:53:34

Meglehetősen biztos vagyok benne, hogy a magyar nyelv nem "az ősnyelv", azonban a legközelebbi élő leszármazottja annak. A magyarban még összefüggő, szerves, élő rendszert alkotnak azok az ős-gyökök, amelyek ma már csak töredékesen vannak meg más nyelvekben. Ezért aztán minél közelebb van egy nyelv az ősnyelvhez, annál jobban hasonlítani fog a magyarra - és elsősorban kis, "eldugott" népek nyelvei maradhattak meg az eredeti formában, kerülték el a legerősebb torzító hatást: a keveredést. Magyarral félig-meddig interaudibilis nyelveket pl. észak-amerikai indián törzsek is beszéltek, de Borbola János munkáját is érdemes tanulmányozni, aki rájött, hogy egyes óegyiptomi hieroglifasorok magyarul kiolvashatóak - illetve érdemes lenne, ha be tudnék szerezni valami részletesebb anyagot.

emjé 2010.12.12. 19:19:48

"Magyarán nagyon sokan félnek attól, hogy a vagyonuk a pénzük hirtelen elértéktelenedése következtében kifolyik a kezük közül." Na ja. Valakiknek nagy szükségük van a mesterségesen felturbózott létbizonytalanság keltette hihetetlen mértékű negatív energiára (félelemre). Vagy épp nevezhetnénk újkori reformációnak is: gyerekek, tetszik vagy sem, mától másban kell hinnünk, vagy lőttek az üdvösségnek...:-)

b_alin 2010.12.12. 19:38:57

Rics, te most tényleg egy "igazság öntvényt" akarsz tőlem szavakban megkapni? Végig arról beszéltem hogy neked kell rájönnöd, senki se dugja az orrod alá mert nem lehet, ha mégis megpróbálja akkor azt mondod rá hogy "üres fecsegés". Ami meg a zsidózást illeti, nem én vagyok aki keveri a szezont a fazonnal, mellesleg nem véletlenül mosnak egybe fogalmakat "egyesek". A zsidózás mint olyan sosem létezett, és az antiszemitizmus mint motiváció szintén kamu. Ez egy ürügy. Kápíííse? Ennyi erővel lehetne eszkimózni is, csak azon múlott hogy "egyesek" az eszkimó identitást választják, vagy a zsidót... Még mindig ezt a "retorikát" használod, ami azt jelenti hogy még mindig nem gondolkodtál el mit jelentenek ezek a szavak, és még mindig él benned egy kép arról hogy mit kell üldözni, meg mitől kell távol tartanod magad. Én nem látok ellentétet ember és ember között, a saját tudatlanságán belül mindenkinek igaza van. Én értem hogy szerinted miért nem szabad "zsidózni" meg hangosan kimondani dolgokat. Értem a polkorrekteskedés okát, meg hogy miért nincs lövésed arról hogy mitől magyar valaki. Szóval vedd úgy hogy igazad van, okosan kikövetkeztetted hogy ki a csúnya-rossz meg ki a jó, csak épp a kiindulópont volt eleve hibás. Amúgy tök jó. És hogy ne kanyarodjunk el a topiktól... ez az igazi sötét tudás :D

Inlakesh 2010.12.12. 19:53:15

M.A. én is kb. így gondolkodok a magyar nyelv ősiségét illetően, viszont reménykedem benne, hogy rövid úton tisztázódnak a dolgok. Mivel te is úgy gondolod, hogy a magyarságnak fontos szerep jut majd a jövőben, ezért szerintem okkal várhatjuk el, hogy ennek betelesítéséhez még időben előbukkannak a bizonyítékok a gyökereinkről. emjé az világos, hogy a félelem az irányítóknak kedvez, de ne felejtsd el, hogy a félelemnek lehet alapja is. Márpedig, ha hihetünk az új világrendről szóló tervnek és a mostani világgazdasági történéseket is nagyjából látjuk, akkor látható, hogy az események várhatóan a gazdasági összeomlás felé sodródnak. Zárójelben jegyezném meg, hogy én egy cseppet sem félek e miatt.

2010.12.12. 20:12:18

"Ami meg a zsidózást illeti, nem én vagyok aki keveri a szezont a fazonnal, mellesleg nem véletlenül mosnak egybe fogalmakat "egyesek". A zsidózás mint olyan sosem létezett, és az antiszemitizmus mint motiváció szintén kamu. Ez egy ürügy. Kápíííse? Ennyi erővel lehetne eszkimózni is, csak azon múlott hogy "egyesek" az eszkimó identitást választják, vagy a zsidót..." az eszkimók nem követik a talmudot. azt azért ne felejtsük el, hogy a zsiráfok maguk alkották meg a szutyok hozzáállásukat és önként követik azokat. ok, nem mindegyik és nem mindegyiket, de az alapelvek "kőbe vannak vésve" és azokat nem az eszkimók találták ki.

stanger 2010.12.12. 20:13:01

bocs, a név lemaradt.

catsword 2010.12.12. 23:06:59

bananajoe, azok az ujgúrok, és Kína legnyugatibb tartománya jelenleg ahol laknak. Ők tudják, hogy ők azok akik "ottmaradtak". rebelleis nép és ülnek egy olajmezőn azért írtják őket :), ha ki akarnak válni Kínából. A japánok is meg vannak győződve a magyar rokonságról. Azért a hun-magyar témához és kinézethez az is hozzátartozik, hogy a szőkés "europid" lehet a hun ág, a barna tömörebb, mongolredős szemű meg a magyar ág. Huzott szeme elég sokmindenkinek van. Csak ilyen kutyaszemű lesz általa az ember mert nem az egész szem húzott (mint keleten) hanem csak a vége. debasszus ezt hívják mongolredőnek, és nem a mongolok csíkszemét. nem jártatok iskolááába? :) Inlakesh, neked aranyad van vagy konzervgyárad, hogy nem félsz ?

catsword 2010.12.12. 23:09:19

Ma, menj ki egyiptomba.

emjé 2010.12.12. 23:43:01

"emjé az világos, hogy a félelem az irányítóknak kedvez, de ne felejtsd el, hogy a félelemnek lehet alapja is." Téged fizetnek az ilyen mondatokért? Hát mi a bánatos rossebért teremtenének alapot a félelemre, ha nem azért, hogy a fél világ összefossa magát az egy a háromhoz esélyesített világgazdasági válság miatt, amit mi sudlibunkók garantáltan nem fogunk túlélni, mert nem tudjuk beszerezni a túléléshez elengedhetetlenül szükséges aranyat...?:-)))

Inlakesh 2010.12.13. 08:45:01

catsword azért nem félek, mert úgy érzem, hogy nem kell félnem. Attól még persze vásárlok konzervet, ha már úgy látom, hogy itt az ideje. Persze csak mezei fizetésből, nem pedig tonnákat aranyrudakból. :) emjé téged már nem tudlak követni... Írd már le légyszíves konkrétan, hogy mit akarsz mondani, mert az egyik mondatod látszólag nincs összhangban a másikkal. Először azzal jöttél, hogy amit hallottam csak félelemkeltés, most meg azzal, hogy tényleg van valóságalapja. Most mi van?

emjé 2010.12.14. 08:11:40

Nemtom mit nem lehet azon érteni, hogy irányítóék rendre úgy intézik a globális dolgokat, hogy a földlakók arra hajlamos (túlnyomó) többsége állandó stresszben és létbizonytalanságban érezze magát és olyan hülye viselkedésformákat vegyen fel, mint pl. az arany halmozása. Amit meg már megbeszéltünk hogy semmi teteje.

catsword 2010.12.14. 08:51:37

Annak viszont lehet teteje, hogy a gazdasági -élelmiszer stb dolgokat birtokolva a lakosság által felhalmozott aranyat is magukévá tegyék: mihelyst csak aranyért lehet majd kajához jutni, mindenki előveszi a nagyi ékszerét is ha kell, és átváltja élelemre-melegre, stb . És lehet hogy nem itt, de valahol olvastam, hogy a gyíkok vagy valamelyik ilyen kedves fajta kimondottan az aranyért van itt a földön.

bananajoe 2010.12.14. 09:58:01

Még a végén visszatérünk itt a középkorba, szép nemesfém érmékkel fogunk fizetgetni :)

Inlakesh 2010.12.14. 13:50:44

emjé így már érthető, hogy mit akarsz mondani és ebben igazad is van. catsword Drunvalo Melchizedek: Az élet virágának ősi titka (első kötet) című könyben olvastam, hogy bizonyos Nefilimek voltak azok, akik Délkelet-Afrika területén aranyat bányásztak és mivel munkásaik fellázadtak, ezért ők voltak azok, akik a mai ember elődeit genetikailag kitenyésztették az arany kitermeléséhez szükséges élő munka biztosítására. Természetesen ez is csak egy teória, ne vegye senki készpénznek.

Diodara 2010.12.14. 15:23:10

Embert tud tenyészteni, de egy markológépet összerakni nem? Néhány száz ezer év alatt még nem jutott eszükbe, hogy valamit kezdjenek azzal a sok arannyal, ami most depositboxokban porosodik?

Inlakesh 2010.12.14. 15:40:23

Diodara ne kérdezz olyat, amire úgysem tudok válaszolni. Ez áll a könyben. Nem én vagyok a szerző, úgyhogy nem tudok ehhez semmi többet hozzátenni.

bananajoe 2010.12.14. 20:11:09

Diodara: A könyben az áll, hogy a Nefilimek bolygójának atmoszférája tönkre ment(mint itt), és valami olyan technológiát fejlesztettek ki,amivel aranyat tudnak a légkörbe juttatni, hogy az visszaverje a napsugarakat, vagy ilyesmi. Markolót is építettek, de csak néhány százan jöttek át a bolygójukról(ha jól emlékszem ez a híres nevezetes Nibiru), ezért kellettek ember rabszolgák, akik a munkát elvégzik helyettük.

Diodara 2010.12.14. 22:27:39

Hát ifjúsági kalandregényként legalábbis megállja a helyét ez a sztori. :D

bananajoe 2010.12.14. 23:02:34

Nos, az itt leírt jégpajzs meg irányítók meg stb sem kevésbé sci-fi vagy fantasy szerű. Nembeszélve az égben ülő szakállas bácsiról aki figyeli minden tettedet, meg arról aki a vizen járkált és feltámadt :)))

Inlakesh 2010.12.15. 07:52:19

A pont bananajoenál. :D

Diodara 2010.12.15. 10:05:03

Hát a blogger egy trak fan sci-fi író, ami nem segít a blog komolyságát illetően. :D De azért vannak érdekességek. :)

M.A. 2010.12.15. 10:19:06

Egyetlen, megrendelésre készült novellát leszámítva 13 éves koromban próbáltam utoljára sci-fit írni, a Star Treket pedig azért nézem, sok más amerikai produkcióval egyetemben, hogy további információkat szerezzek az irányítással kapcsolatban. A 2012 Blogban a (szintén valóságalapú) Terria és Lerzia meséjét leszámítva egyetlen betűnyi fantáziatermék sincsen. Téves információk, azok persze lehetnek. De hozzáköltve semmi sincs.

spike 2010.12.15. 11:46:21

És a Szolgálati Telep-pel mi a helyzet?Már a fórumon is kérdeztem, de nem kaptam választ.Szóval mennyire fiktív?

M.A. 2010.12.15. 11:59:04

Az nem sci-fi. És nem is a 2012 Blog.

bananajoe 2010.12.15. 18:11:44

Sokat hallani mostanában amúgy a napfolttevékenységről, meg mágneses viharokról, amik elvileg tönkre vághatnak minden elektromos berendezést a Földön. Erről vélemények? Elég nagy anarchia lenne azért, ha bekövetkezne egy ilyen.. :)

mahala 2010.12.15. 19:48:19

Gyönyörű kérlek, gyönyörű! Óriási ez a post! Ez a mondat és minden ebből jövő következtetés amit leírsz, abszolút gyémánt: A sötét tudás lényege, hogy a végtelent végesre redukáljuk, majd az így kapott véges eredményt kinevezzük végtelennek. Az örök kérdés állapota, a "nem tudom", az egyetlen őszinte válasz, amit egy kereső adhat magának. "Biztos? Biztos úgy van?! Biztos vagy te ebben!?" Ha valamiről azt hiszed, hogy tudod, tedd fel magadnak ezt a kérdést, és légy őszinte magaddal szemben. 100%? 100!%? Ez a te saját tapasztalatod? Egyáltalán miben lehetsz biztos? Mi az amit biztosan tudsz? Tudod mi Isten? Tudod mi a megvilágosodás? Tudod ki vagy te? Tudod mi az Igazság? Mi az Igazság? De légy őszinte!! Ha csak 99% - az nem tudás! Az nem ér SEMMIT! Dobd el! Légy inkább üres, mint hogy a szeméttel (99%-os válasz) töltsd el magad! Valld be bátran - nem tudom! A nem tudom kinyit. Maradj ennél - nem tudom. Mikor minden választ, támaszbotot eldobtam - ott maradt, ami mindig is ott volt, s csillagból szőve rám talált a mindenség. Váúú!! Ja bocs, közben VHK-t hallgatok. :D Holnapután meg Csodaszarvas, rege rege. Van igazság, de nem a szavakban! Az igazság él, a szavak halottak, ugord át őket! Éjjáé-éjjáhó!

gyuff 2010.12.15. 20:51:31

csak egyetérteni tudok:D jipiri-jíhá-hóhahó

cath 2010.12.15. 22:17:23

2012-re is van ilyen napfoltos mizéria, hogy csupán attól lesz "világvége", hogy valami komolyabb napszél miatt az összes elektromos berendezés meghal majd, törlődnek a memóriák :) - ergo mindenkinek lenullázódik a bankszámlája, és a családi digitális fotók is örökre meghalnak.... :) Párat idén karácsonyra pont ezért gondoltam, hogy kinyomtatunk fotópapírra :), a pénzt meg még addig lenullázzuk mi. 1-2 hét fennakadást tudna okozni, de többet szerintem nem. Vagy kitudja. Nem tudom milyen mértékben függenek a valóságos dolgok a virtuálistól, de gyanítom, hogy a pénzen és pár -amúgy is haszontalan - információn kívül más elég jól és hamar visszahozható még egy világ-memória-halál után is.

bananajoe 2010.12.15. 23:13:04

Hát azért elég nagy káoszt tudna okozni, ha a világ MINDEN bankja csődbe menne, MINDEN bankszámla törlődne és semmilyen elektromos berendezés nem működne.Mi tartaná vissza az embereket attól, hogy elmenjenek egyből rabolni és fosztogatni? Semmi. :) Én az ilyen esetekre viszonylag felkészült vagyok, most lehet nevetni meg ilyenek, de a kert végi faházban van rendszeresen karban tartott balta, kard, különböző kések és tőrök, légpuska jópár tölténnyel és még egy számszeríj is.Ezek még legálisan tarthatóak minden engedély nélkül, és adja Isten hogy tévedek, de sajnos szerintem szükség lesz még az ilyen "barbár" eszközök használatára, a családom és saját életem megvédése érdekében. Emellett persze folyamatosan karbantartom magam fizikailag is, hogy ha beüt a mennykő, harcrakész legyek. :)

bananajoe 2010.12.15. 23:18:15

Persze nem csak fegyverekből vagyok felszerelkezve, különböző túléléshez hasznos eszközök is vannak elspájzolva(kovakő és acél, katonai kulacs, stb) és sokáig elálló élelmiszer is. Én így készülök az épp esedékes világvégére. :)

emjé 2010.12.15. 23:29:38

Jut eszembe a számszeríjról, néhány éve valami idióta itt a környéken macskákra vadászott vele és a megyei napilap helyi tudósítója rögtön ráharapott a témára. Nem tudom, ki volt a nagyobb ökör, az újságíró, vagy a nyomdász, aki talán kijavította a 'tévedést', de a cikkben a fegyvert következetesen szerszám íjként említették.:-(

szakal 2010.12.16. 08:38:33

A napfolt tevékenységnél nem a mágneses tér hanem a nagy-energiájú részecskék a problémásak. http://www.urvilag.hu/hazai_kutatohelyek_es_uripar/20101113_nagyenergiaju_reszecskek_vizsgalata_a_plazmaszferaban Mivel ezek áthatoló részecskék az elektronikus berendezések belsejében is adnak le energiát, ezzel teljesen szétlőve a működésüket. (pld a világűrben tudomásom szerint 386-osnál fejlettebb technológiát a mikroprocesszorok és a nyák vastagság miatt nem lehet alkalmazni, mert folyamatosan hibákat generálnak és kiégnek. (megjegyzem windowst se használnak, egyszer próbálták, de annak a csődje nem az űr miatt volt :D )) Tehát extraerős napfolttevékenységnél nem az információk törlődnének, hanem a futtató környezet károsodna. Vagy hibás parancsvégrehajtás történne, és mondjuk az ezer atomerőműből 1 ben kikapcsolna a hűtés, vagy egyszerűen kiégnének a procik alaplapok. A föld energetikai és információs hálózata olyan komplex, hogy leállás esetén nem lehet újraindítani, csak újraépíteni. Tehát egy világ vagy kontinentális leállás esetén a kontinenst el lehet felejteni. 4-5 éve egy db erőmű eset ki az északamerikai energiahálózatból. Az akkora túlterhelést okozott, hogy Canada és USA jó pár államában majdnem egy hetes áramkimaradás történt, olyan körülmények között, ahol a civilizáció még működött. Ebben az esetben a civilizáció sem működne, mivel pld az "új" 0-6 éves kocsik nem indulnának, mert a fedélzeti komputer is bedobná a törülközőt. 2 nap alatt a városi struktúrák megkezdenék önmaguk felszámolását. Nincs hírközlés, kitör a pánik, elszabadulnak a négerek, cigányok stb. No pld egy ilyen a fehér testvériség malmára hajtaná a dolgokat. :D

M.A. 2010.12.16. 09:06:21

Tök jók ezek a rémhírek az információk törlődéséről. Olyan mágneses vihart elég nehezen tudok elképzelni, ami egy vinyóról törölné az adatokat, nem is beszélve az optikai lemezekről, amelyeknek nincs közük az elektromágnesességhez, így ugyanolyan immunisak minden ilyenre, mint a filmszalag. Ahogy Szakál írta, inkább csak a naptevékenység idejére válnának működésképtelenné a dolgok, utána minden mehetne tovább: "A föld energetikai és információs hálózata olyan komplex, hogy leállás esetén nem lehet újraindítani, csak újraépíteni." - ez viszont nem igaz. Egy ember számára valóban átláthatatlan, de a saját kis berendezéseit mindenki tudja, hogyan kell működtetni, hogyan kell újraindítani. Nyilván egy globális leállás esetén pár hétig eltartana, mire teljes kapacitással működne minden. De még ha a teljes civilizáció meg is semmisülne, és az emberiség "kőkorszaki" szintről kellene, hogy újrainduljon, néhány évtized alatt újraépítené az egész civilizációt, méghozzá jobban, mert kihagyná az idejétmúlt technikákat, amiket vagy piacgazdasági okokból hurcolunk jelenleg (pl. kőolaj), vagy kompatibilitás miatt. Ez utóbbiról oldalakat lehetne írni, hogy milyen idiótaságok okozói. Ugye a Pentium IV-nek kompatibilisnak kellett lennie a Pentium I-II-III-mal, a Pentium I-nek, a 486-386-286-tal, ezeknek az XT-vel, az XT-nek a sima IBM PC-vel... és egy csomó célszerűtlen hülyeséget hurcolunk emiatt. Szoftveresen ugyanez Windows 1.0, 2.0, 3.0, 95, 98, XP, Vista... Aztán ott van a színes TV adás, amit, mikor kifejlesztettek, fekete fehér TV-vel is foghatónak kellett lennie, ráadásul a sávok már ki voltak osztva, ezért a színvivőt fázismodulációval kellett ráültetni az Y-ra - és ez még mind semmi ahhoz, képest, hogy a filmipar hogyan nyögi a kompatibilitást, hurcolja az Edison-féle XIX. századi szabványt a mai napig is. Ezeket a dolgokat mind ki lehetne küszöbölni egy civilizációs restart esetén. (Persze, ha tovább fejlődne a technika, onnantól megint indulna a hurcolás.)

spike 2010.12.16. 10:13:05

a microsoftnak szerintem nem volt gondja ezzel, hiszen ők nem szeretnek új programot írni, inkább csinálnak egy új GUI-t :D tádá, a kompatibilitással nem kell kínlódni, mert a program ugyanaz :D megnézném, ha az egész világon sehol nem lenne áram. mi lenne az emberekkel tv nélkül? :D

gyuff 2010.12.16. 13:31:17

nem kell 2012 ig várni ERŐSEBB napfolt tevékenységre, elvileg 2010 december 25-26 lesz a következő igazán nagy aktivitás(úgyhogy mindenki megfigyelheti a közeljövőben)

Nihilus 2010.12.18. 01:03:02

M.A., mit tudnál írni az AB Rh negatív vércsoportról? Rengeteget kutattam mostanában ebben a témában, így gondoltam ennek részeként a Te véleményedet is kikérem. Ez lenne az atlantiszi/reptilián vér? (Csak úgy érdekesség képpen, azt is olvastam, hogy bár társadalomra vetítve nagyon-nagyon ritka, a zsidók körében viszonylag gyakori...)

M.A. 2010.12.18. 09:20:05

Semmit nem tudok róla.

st.anger 2010.12.18. 10:11:22

szerintem léteznek olyan technológiák, amik le tudják árnyékolni a napból eredő sugárzásokat. ha ez a naptevékenység dolog valós veszélyt jelent, valszeg az első dolog amit megtesznek a szakik, hogy leárnyékolják az olyan kényes objektumok vezérlőit, mint pl. az atomerőművek.

Alienexperiment 2010.12.18. 11:55:05

Az USA hadserege gazdasági összeomlásra készül. A kételkedők, akik hajtogatják, hogy az USA gazdasági bajait eltúlozzák, jobb, ha a Pentagonra tekintenek, hogy belássák, mennyire tévedtek. A CNBC megtudta, hogy a Pentagon mostanában egy amerikai gazdasági összeomlással kapcsolatos hadijátékokat játszik le. A CNBC szerint “A Pentagon Amerika számára valós gazdasági fenyegetésekre készül.” A CNBC Gazdasági Hírek elemzője, Eamon Javers kifejti: A 2008-as megroppanás óta a védelmi hírszerzés vezetése nagy figyelmet szentel a globális piacoknak és annak, milyen fenyegetést jelenthetnek az USA nemzetbiztonsági érdekeire. Egy közeljövőbeli szemináriumon egy sor ilyen ügyet fognak megtárgyalni, többek között: a privát befektetési alapok felhasználása a piacok, valuták manipulálására, nemzetállamok gazdasági összeomlása, államcsőd, nemzetállami instabilitás, az USA szövetségeseinek költségvetései, deficit, nemzetbiztonsági infrastruktúrák. A hadsereg elindított egy “Egyesített Kutatás 2011” című műveletet, melynek keretében tanulmányozzák “egy széleskörű gazdasági összeomlás következményeit az Egyesült Államokban, amely a Hadsereget zavargások miatti rendfenntartásra kényszeríti”. A Kutatás arra is felkészíti a Hadsereget, hogyan működjön “töredékére csökkent globális hatóerő és drastikusan csökkentett költségvetés” keretei között. Októberben a Tengerészgyalogság meglátogatta a J.P. Morgan céget, hogy “tanulmányozza a piacokat és a gazdaságot.” Javers következtetése: A Pentagon és a Védelmi Hírszerzés különféle egységei a piacokat vizsgálják és azokat az újfajta fenyegetéseket, melyeket ezek jelentenek az Egyesült Államok számára. A Wired.com szerint “a hadsereg minden évben szervez egy Egyesített Kutatást, melynek során tapasztalt közép- és felsővezetők értékelik a szervezet tevékenységének hiányosságait és megoldásokat javasolnak.” A 2011-es Egyesített Kutatás igazolja azokat a feltételezéseket, hogy az USA gazdaságában nem zajlik semmilyen kilábalás, ahogy a kormány számos tagja nyilatkozott bizakodva. A katonákat zavargások miatti evakuációkra és internálásokra képezik ki, ami jelzi, hogy fennáll a lehetősége a rendfenntartás érdekében katonai szükségállapot bevezetésének A folyt. itt: http://olajcsucs.blogspot.com/2010/12/az-usa-hadserege-gazdasagi-osszeomlasra_10.html Alienexperiment

spike 2010.12.18. 20:36:48

Ezt is megéltük.

emjé 2010.12.18. 23:19:44

Mióta közli a Pentagon a CNBC-n keresztül, hogy mik a tervei a jövőre nézvést? A wikileaks már nem is jó neki...?:-) A tengerészgyalogság látogatása a J.P. Morgan-nél meg egyenesen röhej.

2010.12.19. 10:13:10

nekem az az érzésem, hogy mikor az emberek többsége már belátja, hogy a média folyamatosan csúsztat, hazudik és hülyére vesz mindenkit, akkor majd szépen sumákban, aljas módon elkezdenek igazat mondani - főleg a jövőre vonatkozó dolgokkal kapcsolatban. aztán senki ne mondja, hogy ők nem szóltak időben...

st.anger 2010.12.19. 10:13:55

bakker, megint lemaradt a név

gyuff 2010.12.19. 23:48:18

Kedves mindenki! Mint sokan láthatjátok, bizonyos szempontból egyre több és több ember veszi észre, a csend szépségét.(Akik eddig csendben voltak azok eddig is, akik elvoltak azok kicsit megnyugodtak, akik üvöltöttek, most csak kiabálnak, és egyre többen vannak akik mosolyogva nézik őket). De pont ebből, és a karácsonyra való tekintettel adódóan, ismét felhívom a figyelmet egy fontos kijelentésre Krisztustól: Szüntelenül imádkozzatok!(Ez az állapot megegyezik a hindu kultúrában ismert Odaadó szolgálattal, amit a lelkes vaisnava hívők minden munka művészetének neveznek, így világítva rá a tényleges felhívásra). Nos ez az állapot, lényegében néhány tudásanyag megvalósításában áll, ez pedig: 1, Lélek vagyok testet öltve; 2, Létezik Isten(najó ez alap), 3, Isten elég jól tudja, hogy mi a jó, pluszminusz Ő maga is jó, jó lenne ha mindkettőnk megelégedésére cselekednék. Nyílván felmerül az, hogy hogy lehetne Isten elégedetlen, háát igen csak hogy vagy Isten a te alakodban megteremtette egy részét, aki tudsz elégedetlen lenni, így igazából érted van ez a folyamat is(mint sok minden más is), hogy elégedetté válj, így majd ha mindenki elégedetté vált (és ebből következően eggyé, mivel inkább összetartás mint széthúzás), kezdődhet újra a folyamat, elérkeztünk az induláshoz...(nem akarok nagyon belemenni ebbe a dologba) A lényeg a lényeg: az ember minden különféle munkát különböző odaadással cselekszik. (És mivel mindenki másban látja a megoldást, ezért születik az a soksok eltérő eredmény a Föld bolygón), az odaadó szolgálat megmutatja a legmagasabb rendű formáját cselekedeteinknek, ennek automatikus következménye, hogy a munkát az ember meditativ állapotban élje meg(mondhatnánk:mély istentiszteletet érezve a szívében, a világmindenség javára szolgálva), legnagyobb örömére... Egyébként mondhatnánk azt is hogy felajánlja a cselekedetét Krisnának, Krisztusnak. Erre a bölcsességre hív fel Krisztus: Szüntelenül imádkozzatok!

bananajoe 2010.12.20. 10:25:44

Ezt most komolyan kellett? Pont itt? :D

gyuff 2010.12.20. 10:47:00

háát nem tudom:) van egy olyan érzésem, hogy MA a sötét tudás után a teljes tudást is megcélozza (hisz miért kéne a sötét tudással foglalkozni, ha lehet a teljessel) gondoltam nem árt egy kis átkötés:P

spike 2010.12.20. 18:04:28

Nem.Azt nem lehet leírni.Ebből következően nem lehet róla bejegyzést sem csinálni a blogba.

gyuff 2010.12.21. 09:18:56

Hadd meséljek a Taóról, melyet oly híven megvalósítassz: amikor Lao-ce élt és körbe nézett, azt látta, hogy a körülötte élők mind "gyerekemberek", akik nem értik a dolgok igazi rendeltetését. Ezért, a köznép tanítása érdekében ő is, mint sokan mások, gorcső alá vette a Teljes tudáshoz vezető utat. Úgy gondolom, ma is sokan vannak akik nem tudják elérni boldogságuk igazi természetét, mint ahogyan akkor sem. Tehát a következtetésed mely szerint, ha valamit nem lehet leírni, akkor nem is lehet róla "bejegyzést" írni; téves. Valójában minden szó, minden cselekedet azért hangzik el, hogy folyamatos igazságban, egyre közelebb kerüljünk ehez a tudáshoz. A természet nem tudja megállni, hogy elbaltázott cselekedeteink ennyiben maradjanak, és ad még egy esélyt visszahatások formájában(hogy Ő maga is megőrízze a teljességét, és nekünk is megadja).

M.A. 2010.12.21. 09:39:54

Ha minden azért történik, hogy közelebb kerüljünk az örök igazsághoz, akkor hogyan beszélhetsz elbaltázott cselekedetekről? Akkor azok nincsenek elbaltázva, se elfejszézve, hanem szükséges és kívánatos eszközei az útnak. Karma = megvágyni-megtenni-megtapasztalni. A vágyból tehát szükségszerűen következik a tapasztalás, amely szükségszerűen kétarcú, tehát tartalmazza a szenvedést is (Buddha I. törvénye). Ha ezen (persze számunkra nemkívánatos) szenvedés miatt az egész folyamatot hibásnak nevezed, akkor, mivel a folyamat alapja a vágy, és mindent az okoz, az egész Univerzum "hibából" van.

gyuff 2010.12.21. 21:20:08

Valóban, de az elbaltázottat úgy értem, hogy ami nem arra a célra vezet mint tervezték. Pl.: önző módon elveszek valakitől mert azt hiszem, hogy ha jó nekem, az mindenkinek jó, aztán levágják a kezem pedig csak a saját szükségleteimet akartam kielégíteni... egyébként meg az elbaltázott kifejezés arra vonatkozott hogy, önmagában nem teljes, és valójában nem tudjuk olyan messziről nézni a cselekedeteinket, hogy eldöntsük mi a jó és mi a rossz... majd ha teljes lesz minden cselekedetünk együtt leszünk jól leszünk (de erről megint nem beszélek most) jól elbeszélgetünk mi így:D

spártáéskus 2011.03.07. 09:50:53

Szevasztok! Érdekes és tanulságos az írás, csak a címével nem tudok ki békülni. Miért Sötét a Tudás? Ha valami világossá válik, akkor ezen az ösvényen a következő lépcsőre lép az illető.... meg stb. szeretettel: spártáéskus............

M.A. 2011.03.07. 11:16:42

Nem tud következő lépcsőre lépni, ha a saját tudásának a részlegességét nem ismeri fel. Ez a sötét tudás. Mikor valaki azt hiszi, hogy teljes, tiszta tudás birtokában van bármivel kapcsolatban is.

st.anger 2012.07.04. 20:51:42

van egy komoly kérdésem, talán itt van helye. mire jó és hová tartozik az olyan ember, aki radioaktív? aki puszta jelenlétével is szétbomlaszt mindent amihez csak közel kerül. életeket, társaságokat, vállalkozásokat, álmokat, elméleteket, saját magát... és mindezt akaratán kívül...?

19682willem 2012.07.04. 22:00:25

na ez engem is rendkívül érdekel :D néha sajnos.
süti beállítások módosítása