HTML

A Játék Neve: Föld

Ez a blog arról szól, hogy hogy működik a világ valójában. Túl a látszatokon, a manipuláción, a mindent átszövő hazugságon és felelősséghárításon. A jelenkor eseményeinek mozgatórugóival is foglalkozik, ahogy a régmúltba is tapogatózik visszafelé, egészen az emberi lét kezdeteiig. Mindez egy sokéves kutatómunka eredményeire támaszkodik. A blog korábban "2012 blog" címen működött a blogol.hu szerverén. Kapcsolat: blog2012 kukac freemail ponnt hú!

Friss hozzászólások

  • Lazur: @Nikiló: www.youtube.com/watch?v=TQcqOW39ksk Apropó, és az már smafu, hogy a kínaiak azért akarnak... (2023.09.15. 00:32) Emberek, Irányítók és a Háttérhatalom
  • Gergő92: Nem csak én szoktam néha felnézni ide. :) (2023.01.18. 00:00) Mire készülnek a Marson?
  • Lazur: Ez egész friss: futureofhumanity.report/en www.youtube.com/watch?v=MYJFc3vA6N4 Csak a rotary klu... (2023.01.10. 18:29) 2019
  • Lazur: Szűk tíz évbe telt, de lassan a híradóba is bekerül ahogyan Kínában készülnek a cellák. www.youtu... (2022.12.05. 01:07) AUTOKRÁCIA (szerk)
  • Gergő Bohrát: A mostani események fényében bár 10 év késéssel, vagy inkább több, de csak efelé haladnak a dolgok... (2022.04.23. 22:12) A Jobbik és az Irányítók
  • Lazur: 2012 helyett 2021, de itt a mátrix 4. része: www.youtube.com/watch?v=JQVHrXek73E (2021.12.17. 20:30) Előadás videó - A Mátrix-trilógia (szerk)
  • Kápráz: ...Történt egyszer, hogy Noé szőlőt telepített, de a bortól megrészegedvén meztelenül feküdt sátrá... (2021.12.11. 21:02) Előadás videó (szerk)
  • maztro: @Gergő Bohrát: Szeretnek minket behúzni a csőbe, a cikk lényegében minden pontján prezentálja azt,... (2021.08.26. 05:03) Menetrend (szerk)
  • dangbird: Új nagy ívű, félelmetes novella a személyes blogomon: marioatreides.blog.hu/2020/01/06/nem_tehete... (2020.01.06. 10:36) Olyan, mintha
  • dangbird: ferfiakklubja.hu/fk_magazin/az_fk_noi_tamogatoi_korebol/amikor_nem_fogadjuk_el_a_ferfi_es_no_kozot... (2019.11.13. 10:09) A házasságról

Utolsó kommentek

Occupy Hősök Tere

2013.04.17. 11:17 dangbird

Több mint négy évvel ezelőtt, mikor írni kezdtem a 2012 Blogot, a legelső nagybejegyzésemben, még az Irányítókról szólót is megelőzve, a bankrendszerről írtam, Terria és Lerzia meséje címmel. Akkor ez a történet még ez maga volt az összeesküvés-elméletek szent grálja, sőt, kirívó antiszemitizmus és minden egyéb volt, nem véletlenül született meg látszólag fiktív történet formájában, amelyről aztán az olvasó eldöntheti, mekkora a valóságalapja.

Most, 2013-ban kicsit máshogy állnak a dolgok, lényegében azonban sajnos mégsem. Annyi történt, hogy mostanra a gondolat szalonképes és közkeletűvé vált – túlvagyunk az Occupy Wall Street tiltakozási hullámán, Drábik Jánost képernyőre engedik, újabban Kásler Árpádot és Damm Andreát is, sőt, már a 12 éves kislány is érti, hogy a bankok tehetnek „mindenről”, akik „a semmiből állítottak elő” pénzt. Bár, mint a meséből kiderül, ez kissé bonyolultabb, dehát ha így megérti mindenki, akkor mondjuk így.

Ami tehát egyértelműen látszik, hogy a média- és pénzhatalom meg akarja ismertetni az emberekkel széles tömegével a bankok „mesterkedéseit”, legalábbis nagyjából – de legalábbis azt akarja, hogy az érzelmi viszonyulás a bankok irányában meglehetősen negatív irányba tolódjon a társadalomban. Tudván, hogy a hatalom előszeretettel szervez forradalmakat önmaga ellen, ez nem is meglepő.

Amit nem értek, hogy néhány egyszerű hatalomgyakorlási minta felismerése miért olyan nehéz, mikor annyian oly sok éve beszélünk róluk, itthon és külföldön. Itt van például a probléma-reakció-megoldás. Ennek a visszafejtését – figyelem, szájbatalpaló következik – mindig a végéről kell kezdeni! Azon egyszerű oknál fogva, hogy a megtervezésük is így zajlik. Először kitűzzük a célt, majd megtaláljuk azt a problémát, amelynek megoldása a cél, a kettő közé pedig, hogy a játékba bevonjuk az embereket, kidolgozzuk a reakciómenetet.

Tudjuk, hogy mi a cél, nem? „Globalizált”, valójában centralizált, a jelenlegi mutyizás helyett nyíltan központból irányított globális politikai-gazdasági rendszer felállítása. Ennek legfőbb alapkellékei: globális törvények, világkormány, világrendőrség, központi világbíróság, globális központi bank. Ha már a bankrendszerről van szó, bennünket nyilván az utóbbi érdekel elsősorban. Bár a pénzügyi jogszabályokat is „harmonizálni” (centralizálni) kell majd végül, hogy igazán jól (iiletve rosszul) működjön a dolog.

Itt vannak ezek a szemét, önkényeskedő bankok, akik azt csinálnak, amit akarnak, egyoldalúan változtatgatnak szerződéseket, kilakoltatják világszerte emberek millióit? Megoldás: meg kell regulázni őket! Regulázni, úgymint, rendszabályozni. A tevékenységüket figyelő és korlátok közé szorító felügyeletre, felettes szervre van szükségük! Ez pedig csak globális szinten kivitelezhető. Ha ez megvan, akkor nincs több kilakoltatás, és nincs több válság, mert ugye azt is ezek a szemetek okozták a leprikóndollárjaikkal...

És teljes a képlet. Probléma: devizahitelek, FEMA táborok és egyéb borzalmak; reakció: occupy wall street „baloldaliaknak”, alkotmányozó skandálás árpádsávokkal „jobboldaliaknak”, ami mind-mind a világon semmit nem ér el, majd jön felülről a hatalom és jól megadja nekünk a megoldást: központi világbank. És aztán persze világkormány.

Ennyire nehéz volt megfejteni? És akkor megy a találgatás az internetes fórumokon, hogy vajon Kásler Árpád a hatalom embere vagy becsületes hazafi. Mit számít ez, amíg pontosan azt teszi, amit szerepe szerint tennie kell: reagál! Hogy saját legjobb meggyőződéséből, vagy felsőbb parancsra, az mindegy a hatalom szempontjából. Reagál, ahogy az alattvalók mindig is szoktak. Segít meglépni a második, a legkritikusabb lépést, a reakcióét, ahol a hatalom kiadja a kezéből a labdát, ahol az embereknek kell megmozdulniuk, hogy aztán a megoldásról érezzék, hogy az ő akaratukból és értük történik.

Természetesen egy globális központi bank létrehozása a világon semmit nem fog megoldani a valóságban, mert nem arra találták ki. Arra találták ki, hogy ne kelljen már ezt az önmagunkkal versengős színjátékot játszani, hanem végre egy franchise-ba tömörülhessen a világ összes nagy bankháza, még ha különböző cégnevek alatt is. Elvégre ha bemész egy CBA-ba, ugyan nem érdekel, milyen kft a tulajdonosa és üzemeltetője annak a boltnak, a CBA logó az CBA logó, és kész. A globális-centrális bank logója pedig biztosíték lesz majd az ügyfélnek, hogy embercentrikus és tisztességes bankolás folyik odabent – amíg nem jönnek még durvább válságok és még tömegesebb kilakoltatások.

37 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekneve.blog.hu/api/trackback/id/tr266225948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

j2 2013.04.17. 11:44:09

Látom téged is irrrritál a bankolás szó :D Amúgy meg tökéletesen egyetértek

spike 2013.04.17. 12:48:21

akkor az egyetlen megoldas a 'kivonulas a termeszetbe' lenne? igazabol akkor is tudnak sanyargatni a nepet. tehat mindenkepp valamilyen tomeges megmozdulassal lehetne kitorni a rendszerbol. csak ahhoz nyilvan nagyobb tomeg kell es persze az nem epp bekes megoldas lenne.

teGergő 2013.04.17. 16:14:51

"Itt vannak ezek a szemét, önkényeskedő bankok, akik azt csinálnak, amit akarnak, egyoldalúan változtatgatnak szerződéseket, kilakoltatják világszerte emberek millióit? Megoldás: meg kell regulázni őket! Regulázni, úgymint, rendszabályozni. A tevékenységüket figyelő és korlátok közé szorító felügyeletre, felettes szervre van szükségük! Ez pedig csak globális szinten kivitelezhető. Ha ez megvan, akkor nincs több kilakoltatás, és nincs több válság, mert ugye azt is ezek a szemetek okozták a leprikóndollárjaikkal..." Leszámítva, hogy az emberek valóban ezt akarják? Mert nem mondom, hogy a jelen keretek között mi, az öntudatlan tömeg döntenénk el végső soron, hogy mi lesz a megoldás, de én úgy tudom, hogy ezeken a fórumokon, weboldalakon, stb. nem csupán egy több-bank-ellenesség, hanem egy minden-bank-ellenesség van egyre inkább az érvényességre jutás útján, és ők tudtommal egy az egyben hirdetik azt is, hogy a hatalom célja egy világkormány (és azzal karöltve minden, ami csak létezik, köpontosított akarna lenni), tehát azt IS eleve elvetik, mint megoldást. Ha most összegyűlnénk pár száz ezren, és a hatalom előállna azzal, hogy "oké emberek, legyen az Önök akarata szerint: a megoldás egy központi világbank" - na most ki a fene akar központi világbankot? Ugyan személyenként lényegesen eltér, hogy ki miből mennyit ért meg, és ezáltal mit lenne képes elfogadni, és mit nem, de én úgy érzem, hogy Kásler sem a hatalomtól várja a megoldást. Pontosabban eddig így érződött, és ez derült ki a beszédeiből is. Most persze érdekes olvasni, hogy azt írja, hogy benyújtaná kérelmét a parlamentbe ahelyett, hogy önszerveződésünkből, a hatalomra várás nélkül beülnénk a helyükre. Például. Ha kiderül, hogy az emberek még mindig a hatalomtól várják a megoldást, és nem maguk akarják azt elhozni, illetve hogy Kásler mégis meghunyászkodik a hatalomnak, akkor baj van, de én itt és most ezt nem tudnám kijelenteni. De ha nem a hatalom szempontjából nézzük a dolgot, akkor is csak úgy tudunk megoldani egy problémát, ha azt felismerve reagálunk rá, és abból közös erővel felismerjük a megoldást - aminek nem kell az előre eltervezett, jól kifundált ál-megoldásnak lennie, lehet éppenséggel teljesen saját is. Persze könnyű ezt nekem is csak így leírnom ide, de én nem azt támadnám, hogy "jaj, nem kéne reagálni emberek", hanem azt, hogy "jaj, nem a hatalomtól kéne a megoldást várni - megállás, átgondolás, infó-harc, önszerveződés (s mindezt nem egy nap alatt)!"

prágagyár 2013.04.17. 17:55:48

tökmindegy hogy önszerveződő vagy hatalmi ág csinálja. az irányítók nem emberek hanem felsőbb szférákban élő entitások. oda szivárognak be ahova kedvük tartja. a "mémekre" sokkal jobban hasonlítanak mint bármilyen hús-vér alkatra. tudtommal.

Fátum2 2013.04.17. 21:33:05

Zseniális cikk.

Fátum2 2013.04.17. 21:46:04

Spike: "akkor az egyetlen megoldas" Az a megoldás, hogy nincs megoldás. De tényleg, ezt nem veszi észre senki? Tervszerűen bekövetkezik minden, és nincs élőlény, aki meg fogja akadályozni. Egy fia ember sem fog tenni semmit ellene. A szelídeké lesz a Föld, de ők kik, mikor és melyik Föld lesz az övék? Tényleg zseniális ez a cikk, és a zsenialitása pont abban rejlik - a számomra! -, hogy végképp kívülről, felülről, függetlenül ránéz a dolgokra, és mintha azt mondaná, hogy TÖK MINDEGY ki, mit, miről beszél, ír, ugyanis nincs semminek értelme. Minden csak egy jó nagy vakítás, hülyítés, sötétítés minden szinten.

steinerista 2013.04.17. 22:19:37

Nagyon király, már hiányoztak a cikkek, köszi!

jocika 2013.04.17. 23:09:34

Persze, minden kamu, kásler is, drábik is, david icke is, csak neked van igazad mert te tudod a frankót, igaz Bálint ? :) Azért ennyire ne legyél már pesszimista. Azért mert van média és létezik kommunikáció, még nem jelenti azt, hogy minden a sátántól meg a nemtudom milyen füödöntúli entitásoktól ered. Az igazság így is úgy is győz.Felőlem Kásler Árpádnak is hívhatják, nem a név számít hanem a tettek.

Gergo92 2013.04.17. 23:12:43

Inkább lázadjanak az emberek és nem érdekes, hogy tervszerű, csak haladjanak a dolgok egy bizonyos irányba. Csak történjen valami végre. Valahogy úgy elhúzódik minden.

2013.04.18. 08:15:17

Jaja. Felőlem is hívhatják akár Szegedi Csanádnak is, nem a név számít, hanem a tettek.... Csak ell ne szédüljek ebben a nagy fejkapkodásban, hogy akkor most ki hol áll. Ehum.

M.A. 2013.04.18. 09:21:38

"végképp kívülről, felülről, függetlenül ránéz a dolgokra, és mintha azt mondaná, hogy TÖK MINDEGY ki, mit, miről beszél, ír, ugyanis nincs semminek értelme. Minden csak egy jó nagy vakítás, hülyítés, sötétítés minden szinten" - én ilyet nem írtam. "Persze, minden kamu, kásler is, drábik is, david icke is, csak neked van igazad mert te tudod a frankót, igaz Bálint ? :)" - ilyet se írtam. "nem jelenti azt, hogy minden a sátántól meg a nemtudom milyen füödöntúli entitásoktól ered" - meg ilyet se.

jocika 2013.04.18. 10:09:30

Tudom, hogy nem írtál, de nekem ez benne volt a mondandódban. Valahogy a pozitív embereknek is meg kell nyilvánulni, nem mindenki Dark Side. :) Csak ennyit akartam kifejezni.

Lazur 2013.04.18. 11:17:00

Szathmári Sándor: Hiába -idézet Hajós kátéjából: "...Egyetlen biztosíték a nép önérdektudata volna, amely rögtön észreveszi a szándékot, és csírájában fojtja el a rablást, de erre nem lehet számítani, mert a próféciákat a hatalom iskolái mindig meg tudták hamisítani…. …Ezért szeretnék olyan kritériumot nyújtani, amelynek szem előtt tartásával gondolkozásképesség nélkül is mindenki eldöntheti valamely szándék vagy tanítás igaz voltát. Ez pedig így hangzik: ha valaki egy eszmét felvet, vagy egy rendszert támogat, számítsd ki, többet keres-e, vagy fog-e keresni nálad? Ha igen, már ne higgy neki, mert szélhámos. ..." http://hu.scribd.com/doc/101106067/Szathmari-Sandor-Hiaba

M.A. 2013.04.18. 11:30:41

Szóval akkor II. Rákóczi Ferenc is szélhámos volt, mert az, hogy kiállt egy eszme mellett, Magyarország vezérlő fejedelmévé tette, ami nyilván jól magasabb jövedelmet biztosított számára, mint az általa csatába küldött kurucoké.

cath 2013.04.18. 14:06:40

nem beszélve az évszázados hírnévről ugye.... ;-)

aaaaaNiki 2013.04.18. 14:27:28

Ja! :) És dalokról, indulókról! :)

Milo- 2013.04.18. 16:00:00

Szerintem nem volt negatív hangvétele a cikknek ,csak leírja hogy mi a helyzet és mi van a sok "kiszivárogtatás" mögött. Utóbbi egy-két évben különösen megszaporodtak a negatív előadások/cikkek a bankokról és ez nem lehet véletlen.Az hogy meg kimegyünk a parlament elétüntetni szerintem sehova nem vezet. Gyurcsány is megmondta annak idején,hogy tüntessenek csak,majd megunják és hazamennek...

lololok 2013.04.18. 16:52:47

Ha lenne társadalmi egyetértés, nem kéne tüntetgetni. Ha nincs egyetértés, felesleges tüntetgetni. Amíg a magyar nép felszabdaltabb, mint egy rekord-skizofrén agya, egy ilyen volatilis esemény, mint amit KÁ szervez 21-ére, csak rossz véget érhet. A nép márpedig felszabdalt marad, amíg a fiai azok. Ez a felszabdaltság termelte ki a manapság igen gyűlölt uralkodóréteget is. Más irányból: nem kéne semmit tenni, elég lenne NEM TENNI, amit nem akarunk.

2013.04.18. 20:00:37

Brávó! Én is azt várom, hogy mikor terjed el s lesz tett a zseniális "senki se fizessen be sárga csekket" gondolatból.

lololok 2013.04.18. 22:49:19

Ha nem akarsz, ne fizess, ennyi. Akkor majd elterjed.

Milo- 2013.04.18. 22:57:49

Én is így gondolom,konkrétan hogy egy ideig nem kéne SEMMIT se csinálni. Drágállod az áramot,hát ne használd,világíts gyertyával...drága a benzin,hát ne használj autót stb. de ez persze ha egy ember csinálja semmit nem ér,de ha már mondjuk 10ezer ember csinálja,na azt már megérzik odafent is.

lololok 2013.04.19. 00:31:28

Ja. Nagyon nehéz félrevezetni valakit, aki nem megy sehova.

Fátum2 2013.04.19. 04:54:19

"én ilyet nem írtam." Én sem írtam, hogy te azt írtad.

M.A. 2013.04.19. 10:11:56

10 ezer még kevés, de már írtam, hogy elég lenne, ha pár százezren kivennék a bankból a pénzüket, és kapásból az egész összeomlana. Országos szinten. Aztán lehet, hogy íg-yúgy helyreállítanák külső "segítséggel". Világszinten már egy kicsit több ember kéne. De akkor tényleg game over lenne minden szinten.

Milo- 2013.04.19. 10:34:53

Jah utána gondoltam kicsit és tényleg 10ezer az nem sok ember,egy község lakossága mondjuk,de még ennyi embert is nehéz lenne felébreszteni.Nemhogy száz ezreket.

teGergő 2013.04.19. 10:47:15

Erről jut eszembe, hogy amíg itt Káslerről találgatunk, hogy ki ez mi ez hogy ez, és bár én is csalódni látszódom benne a tömeg-megmozgató intézkedései kapcsán (gyakorlatilag nem sok értelmét látom abban a kivitelben, ahogy ő használja ki a helyzetet), de emlékezzünk meg arról is, hogy NULLA FORINTOT A BANKOKNAK címmel már megkezdett egy felhívást, amivel eddig - ha hihetünk a honlapjára kitett statisztikák valóságtartalmának - közel négyezer szerződést vettek semmibe az emberek, és ezzel havi közel 337 millió Ft-tól esette el a törvénytelen bankokat. Ez mondjuk nem pont ugyanaz, mint kivenni a bankból a pénzünket, de bizonyos értelemben talán így is hasznos. Azt is még nyugodtan vegyük hozzá, hogy közben a webbank is benne van a pakliban; amögé szószerint nagy emberek álltak be, és a kormánnyal is tárgyalóképes a szervezet. Amennyire nekem sikerült összekapargatni, hogy végülis mi a szándékuk, ők egy olyan bankot akarnak létrehozni, amely csiki-csuki módokon képes lenne az emberek tartozását részben átvállalni (pl. a kormány fizeti ki a befizetett adókból - miközben Kásler szerint az egész ügylet törvénytelen, és így a kormány is a törvénytelenül kirótt összegeket fizet ki ezen a módon), és szeretnék elérni, hogy az emberek továbbra is hitel-képesek legyenek. Vagyis tulajdonképpen a rendszer éltetését tűzték ki céljukul, és ahogy Bálint mondta: "a rosszat akarják jól működtetni, ami csak rosszabbat szül". Érdekes a kérdés, hogy vajon Kásler miképpen van a rendszer ellen: nem mindegy, hogy a Bálint által vázoltak szerint végső soron megfigyeltetni szeretné a tevékenységüket, és központosítottan irányítani (még ha nem is világszinten értve) VAGY csak átszervezni az egész rendszert a maga "rekeszesített" voltában úgy, hogy a pénzcsinálás ne külföldi fejesek dolga legyen, hanem a hazai kormányé, VAGY eltörölni az egészet úgy, ahogy van. Belőlem legalábbis ez a sok "ébresztő-infó" az utóbbit hozta ki; világkormányt nem szeretnék, viszont nem vagyok benne biztos, hogy a jelenlegi körülmények között át lehetne úgy alakítani a rendszert, továbbéltetve egy másfajta módon, hogy az ne üssön vissza idővel. Nekem ez az egész pénzendszer eleve, bankostul vagy anélkül - nem oszt, nem szoroz - sem tetszik. Ez a "van-e jogom elemelni valamit a polcról, vagy nincs" szintű jogcserélős-pénzcserélős rendszer nem tetszik. Mielőtt kérdeznétek, hogy mégis mit akarok: nem tudom. De ha kérhetem ne hivatkozzon senki arra, hogy "ha valami nem tetszik, akkor mondj jobbat, vagy maradj csöndben" - ha én nem is tudom megmondani, hogy mit lehetne a jelenlegi rendszer helyett, annak azért csak van létjogosultsága, ha felhívom valamire a figyelmet, és ha én nem is tudok előállni egy megoldással, legalább mást is elgondolkodtatok róla.

cath 2013.04.19. 13:48:35

devizahitel- egy megoldás létezne, eredeti "áron" forintosítani a hiteleket és forinthitelként átszámolni a mai állapotig. Senki nem fizet senki helyett, főleg a kormány ne mentegesse a többiek és mindenki pénzén a devizaadósokat, a bank meg így lenyeli a békát, azaz nem lesz akkora haszna rajta. (persze lehet ezt a tulajok nem vennék jó néven, meg ugye az elmúlt évek osztaléka sem jár ilyenmódon a részvényeseknek- azt hiszem ez a fő ok, amiért vergődnek az egésszel). A pénz és hitelrendszer mint olyan nem eleve ördögtől való :), de tisztességes keretek között is lehet ezt művelni. fedezet nélkül nem adni hitelt, stb. A fedezt nem a házad, hanem a TERMELÉS, amibe fekteted a hitelt. Ha a termelő bukik, a hitelező is, - ez egyszer régen már volt így- gondolom ez nem tetszett a pénzes embereknek, és csak teljesen bebiztosított megtérülésű befektetéseket akartak, azért mutyizták le a jelenlegi bankrendszer-féle működést. Holott a befektetés mindig kockázat, különben miafészkesfenéért van akkora felára a hitelnek, ugye...:) Így k..jó, hogy magas felárral és lényegében kockázat nélkül helyeznek ki, NEM SAJÁT pénzt :).

Argonka 2013.04.21. 20:55:12

tök jó ez a probléma-reakció-megoldás elmélet. DE ha az a megoldás hogy elvesszük a bankok pénzteremtő jogát akkor bukik az egész. Ha pl Kásler megcsinálja a történelmi alkotmányt meg minden szerintem csak elveszi a jogot a bankoktól, ezért nem része a probléma-reakció-megoldásnak így az egész értelmét veszti. szerintem....

Milo- 2013.04.21. 21:40:04

Káslerék szerintem nem fognak új alkotmányt csinálni. Az a baj hogy sokan még mindig azt hiszik , létezik demokrácia.Kimennek tüntetni és akkor majd lesz valami... Sajnos ez nem így működik...Ha mégis lesz valami az azért van mert így akarják.

teGergő 2013.04.21. 22:00:24

Úgy lenne normális, ha nem azért történne valami, mert "azthisszük, hogy van demokrácia", hanem azért, mert mi magunk megcsináljuk azt, amit el szeretnénk érni. Hogy nem az államra hagyni, hogy végrehajtsa azt, amit kérünk tőle, hanem mi hajtjuk végre szerves közreműködésünkkel. De egyébként én úgy érzem, hogy Kásler sem a hatalomra vár - most csak próbálkozik, hogy mi az, amit még megtennének az emberekért a felsőbb körök, teszem azt, legalábbis félelemből, de úgy érzem Kásler sem akar örökké könyörögni. Egyébként az a bajom igen, hogy bár lehet, hogy Kásler végső soron nem a hatalomtól várja a megoldást, hanem az emberektől, de ettől függetlenül az emberek szerintem nincsenek hozzánőve a feladathoz, és ők tényleg csak a demokráciábgan bíznak, meg Káslerben. Kásler meg bennük, de mint ilyen, alap nélkül. Ha kiművelődnek az emberek közül azok, akikre szervesen lehet számítani, akkor már lesz alapja a dolognak, de jelenleg az az érzésem, hogy Kásler hiába próbál konkrét célt adni az embereknek, ha ők nincsenek felnőve hozzá, hiába akar az emberekre támaszkodni, ha fordítva van, mert azok támaszkodnak rá. De én úgy érzem, hogy eljöhet az idő, amikor fordul a kocka, és már nem Káslertől fogják várni az emberek a megoldást, hanem saját maguktól.

spike 2013.04.21. 22:12:14

Argonka: Szerintem nem érted a probléma-reakció-megoldás dolgot. A megoldást is a fejesek találják ki nem mi. Értelemszerűen nem fognak olyat kitalálni ami saját maguknak árt.

M.A. 2013.04.22. 13:08:13

Ne tessék névtelen hozzászólásokat írni, házirend 5. § - újabban nem vettem szigorúan, úgyhogy burjánzik a kanászodás.

cath 2013.04.22. 13:59:59

Miért, milyen célt ad Kásler? ... Magyar embert "vezér" nélkül bármire rávenni vagy vezetni nem lehet. Alapvető probléma, hogy nincs vezér, nincs király.... (hiába hiszi magát annak victory:).

spike 2013.04.22. 22:40:36

Annyi különbséget azért felfedeztem az occupy wall street és a Kásler-féle gyülekező között, hogy az utóbbiról azért elég erősen hallgat a média.

sn0wflake 2013.04.23. 13:32:13

Hmm, még jó hogy idenéztem: - új bejegyzés született - felkerült az előadás videója - és ismét remek hozzászólásokat olvashattam! :) Mindenekelőtt köszönöm ezek közül is Lazur linkjét Szathmári könyvéhez, és lololok gondolatait, aki szerintem remekül összefoglalta a lényeget: " Ha lenne társadalmi egyetértés, nem kéne tüntetgetni. Ha nincs egyetértés, felesleges tüntetgetni. Amíg a magyar nép felszabdaltabb, mint egy rekord-skizofrén agya, egy ilyen volatilis esemény, mint amit KÁ szervez 21-ére, csak rossz véget érhet. A nép márpedig felszabdalt marad, amíg a fiai azok. Ez a felszabdaltság termelte ki a manapság igen gyűlölt uralkodóréteget is. Más irányból: nem kéne semmit tenni, elég lenne NEM TENNI, amit nem akarunk." Valami ilyesmit gondolnék én is jó megoldásnak vagy válasznak a történésekre. Mindenesetre ez az "eszköz" - nevezzük passzív ellenállásnak? - kockáztatná a legkevésbé az egyébként is szűkös erőforrásokat, egy egyébként végletesen aszimmetrikus, függő rendszerben - és ez a fajta hozzáállás nem is lenne előkép nélküli talán: Deák Ferencék hasonlóképpen állhattak a dolgokhoz. Persze egy sor más dologban éppen hogy nem passzív ellenállásra volna szükség, hanem aktivizálódásra, ehhez pedig még sokkal több öntudat kellene, felismerni ezeket.

maztro 2014.11.08. 22:36:32

Más téma, csak tegnap beléfutottam ebbe a "karaktertranszferenciába" az atv-n: Mellár Tamás, megszólalásig Kásler Árpád 20 év múlva, nem csak az arcberendezés, de a szem és szájmozgások is tipikusan ugyanolyanok, egyedül az erélyes beszéddel visszafogottabb. Miaff? :)
www.atv.hu/videok/video-20141107-mellar-nemzetkozi-csapattal-kellene-atvilagitani-a-nav-ot

Gergő92 2014.11.23. 12:53:53

@teGergő: Ja, én is rendszeresen találkozok az utcán is, meg ismerősök között is olyannal, hogy nem csak külsőleg, hanem 1-2 jellegzetes belső tulajdonságokban is hasonlít két ember egymásra.
süti beállítások módosítása