HTML

A Játék Neve: Föld

Ez a blog arról szól, hogy hogy működik a világ valójában. Túl a látszatokon, a manipuláción, a mindent átszövő hazugságon és felelősséghárításon. A jelenkor eseményeinek mozgatórugóival is foglalkozik, ahogy a régmúltba is tapogatózik visszafelé, egészen az emberi lét kezdeteiig. Mindez egy sokéves kutatómunka eredményeire támaszkodik. A blog korábban "2012 blog" címen működött a blogol.hu szerverén. Kapcsolat: blog2012 kukac freemail ponnt hú!

Friss hozzászólások

  • Lazur: @Nikiló: www.youtube.com/watch?v=TQcqOW39ksk Apropó, és az már smafu, hogy a kínaiak azért akarnak... (2023.09.15. 00:32) Emberek, Irányítók és a Háttérhatalom
  • Gergő92: Nem csak én szoktam néha felnézni ide. :) (2023.01.18. 00:00) Mire készülnek a Marson?
  • Lazur: Ez egész friss: futureofhumanity.report/en www.youtube.com/watch?v=MYJFc3vA6N4 Csak a rotary klu... (2023.01.10. 18:29) 2019
  • Lazur: Szűk tíz évbe telt, de lassan a híradóba is bekerül ahogyan Kínában készülnek a cellák. www.youtu... (2022.12.05. 01:07) AUTOKRÁCIA (szerk)
  • Gergő Bohrát: A mostani események fényében bár 10 év késéssel, vagy inkább több, de csak efelé haladnak a dolgok... (2022.04.23. 22:12) A Jobbik és az Irányítók
  • Lazur: 2012 helyett 2021, de itt a mátrix 4. része: www.youtube.com/watch?v=JQVHrXek73E (2021.12.17. 20:30) Előadás videó - A Mátrix-trilógia (szerk)
  • Kápráz: ...Történt egyszer, hogy Noé szőlőt telepített, de a bortól megrészegedvén meztelenül feküdt sátrá... (2021.12.11. 21:02) Előadás videó (szerk)
  • maztro: @Gergő Bohrát: Szeretnek minket behúzni a csőbe, a cikk lényegében minden pontján prezentálja azt,... (2021.08.26. 05:03) Menetrend (szerk)
  • dangbird: Új nagy ívű, félelmetes novella a személyes blogomon: marioatreides.blog.hu/2020/01/06/nem_tehete... (2020.01.06. 10:36) Olyan, mintha
  • dangbird: ferfiakklubja.hu/fk_magazin/az_fk_noi_tamogatoi_korebol/amikor_nem_fogadjuk_el_a_ferfi_es_no_kozot... (2019.11.13. 10:09) A házasságról

Utolsó kommentek

ElőadáSokk!

2015.11.03. 09:36 dangbird

Mindjárt három is! Kettő jön, egy pedig nyári videó. Szóval:

Tóth Bálint

Lesz-e még Magyar Királyság?

"Mi ez a Szent Korona és Királyság-őrület a hazafias körökben? Már volt itt királyság, és a történelem órákon nem sok jót hallottunk róla. Nem jobb a köztársaság? És ha mégis királyságot akarunk, hogyan? Visszamegyünk a múltba? Vagy az új királyság más lesz? Mik a lehetőségeink, esélyeink?"

Időpontok:

2015. november 20. péntek, 19:00
Bolyafészek, 1067 Budapest, Csengery utca 62/b. fszt. 1.

2015. december 3. csütörtök, 18:00
ATTILA HOTEL***, 1039 Budapest, Attila utca 20.

Ez utóbbi eseménynek (illetve a decemberi programnak) plakátja is van, a mobilosok kedvéért nem ágyazom be.
Bár a facebook-eseményeknek tapasztalat szerint nem sok a hatása, van neki az is.

A két előadás értelemszerűen nem fog egyezni, bár ugyanaz a gondolatmenet lesz az alapjuk. A belépés mindkét alkalomra ingyenes. A Bolyafészekben tartott előadásról nem biztos, hogy lesz videó, de ha lesz is, nem kerül ki a másik előadásé előtt.

 

Nyári előadás videó

2015. július 13-án Magfalván tartottam előadást a Vissza a jövőbe táborban. Ez még nagyrészt a Fordított világ "motorjára" épült. A fenti két előadásra már teljesen új anyaggal készülök!

 

Továbbra is lehet adományt küldeni:

Tóth Bálint
Unicredit Bank
1091 8001 - 0000 0105 - 4711 0009
Külföldről: IBAN HU06 1091 8001 0000 0105 4711 0009 (HUF) vagy
PayPal: blog2012 kukac freemail ponnt hu

Erre a bejegyzésre a héten nem fogok ráposztolni, jövő héten jön az új szájbatalpaló a sötét középkorról!

18 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekneve.blog.hu/api/trackback/id/tr838046474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2015.11.04. 21:57:08

Gondolatok-
Iskolarendszerhez - érdemes lenne azt is végignézni, hogy a lezüllése hasonló mint sok más "kiválasztott-kiváltságos" dolognak: dohány - régen csak a sámán, kiválasztott "szívott" amikor valamit akart, aztán csak a gazdag URak szivaroztak, amikor okosságokat vitattak meg, aztán a kisnemesek, amikor összejöttek szórakoztak, most meg az utsó tróger számára is elérhető munka előtt, munka helyett :)... Tanulni is (rendszerben tanulni- és nem azt látva megtanulni ami az apád foglalkozása) nagyon nagyon rég csak a kiválasztott mindentudó egyetlen "utódja", aztán ókori államokban, a vallási és világi hivatalnokok, de egy kivételes kör, aztán a gazdagok, nemesek, utána polgárok is, most meg minden embernek kötelező...
EZt csak úgy gondolatébresztőnek.
Ahogy azt is ,hogy viszont a jó oldala, ami kezd elsikkadni, hogy ezáltal hogy mindenki tanul(hat) mást is mint az apja volt - lehetősége van elviekben valami teljesen "kiválasztott-kiváltságos" foglalkozást, munkát választani és arra tanulni felkészülni...

Másik ami viszont a tapasztalat átadáshoz: régen működött, mert nem erőszak és nem kioktató volt. A mai "öregek" nem olyanok mint az öregek, nem bölcsek, és nem alázatosak visszahúzódóak, hanem önzőek és parancs-elvűek, vagy a másik véglet hogy totál felfordulhat tőlük aztán minden. A gyerekeik, a mai felnőttek nem akarják a mintáikat követni, és az unokáik sem! Mert nem szeretettel, nem javító szándékkal, nem segítőleg "adják" át a tapasztalataikat (már amit átadnak, mert amit elb.sztak azt is jónak állítják be vagy letagadják), hanem előírt megkövetelt parancsolt útként. Feltünően sok ismerősöm és gyerekei "menekülnek" a nagyszülőktől és csak ha muszáj akkor vannak egyáltalán együtt velük... Nem beszélve arról, hogy minden olyat, amihez pl. visszanyúlnak az utódaik régebbre (kenyérsütés otthon, aludttej otthon, menta és eperliget az erkélyen stb) hülyeségnek és feleslegesnek tartanak, és le is szólnak, mert egyszerűbb megvenni.

Gergő92 2015.11.05. 14:54:21

Én meg úgy jártam, hogy a szép nagyra nőt paradicsomainkat ette meg a fene. Peronoszpóra lepte el. De végül is volt egy kis haszna még így is, mert addig is azt ette a krumplibogár és nem a körülötte lévőket. Tanulság az volt, hogy túl közel nem szabad kötni a karókhoz, meg a locsolást is ott csesztem el, hogy csak simán rá öntöttem és nem az alsó száránál a földön. Bogarak ellen meg néha lehet termeszteni valami olyan növényt a kertben ami igazából csak áldozati szerepet fog betölteni. Nekem ezek voltak a tanulságaim.

emberneve.gyufa 2015.11.05. 16:28:40

Az ébresztőóra nem mondja meg mikor kelj fel... Nem tudom te milyen órát használsz, de az enyém általában állítható és aszerint működik.

Ennyi erővel azt is mondhatjuk, hogy a bútorok irányítják az életünket, mert az ágyak helye meghatározza, hogy hova feküdjünk?

Tény, hogy egy ház meghatározza az életünket, de előtte mi határoztuk meg a házat, és ugyanez igaz a jelzőlámpára is. Ha valaki ezzel akarja az embereket befolyásolni, megteheti, de ezek csak eszközök.

2015.11.05. 19:16:32

@Gergő92: meg all: permakultura - ez a neve, utána lehet olvasni, bár a lényeget őrzik mint a szent grált, de vannak könyvek meg lehet főiskolán ;) tanulni, hogy hogy működik. Okos kert lusta kertészeknek :), de azért is jó mert nem kell permet, egyszerűen a növények egymás mellé ültetésével meg talaj baszkurálásával lényegében önvédekező rendszer tartható fenn.

Gyufa: a bútorok sok embernek meghatározzák az életét :), én azzal a jelmondattal menekültem el a szülői házból, hogy a fotel van értem, nem én a fotelért - mert ott az volt hogy be volt rendezve múzeumnak és akkor se ülni, se suholni, se enni se rajzolni se semmit nem lehetett egyébként csinálni amit az ember az otthonában csinál bizonyos bútorokon :). Aztán most hogy "nagy" lettem, látom, hogy basszus kurvasok ember olyan mint a szüleim, hogy vesz egy b.szást 400 ezerért és 30 éven keresztül vigyázban ül rajta... tehát DE, sok embernek a bútorok ha nem is irányítják de nagyban befolyásolják a mindennapos életét...:)

emberneve.gyufa 2015.11.05. 23:47:04

@cathsword:
Úgy tűnik nem egészen sikerült elsőre megérteni amit kiakartam fejezni.

Írtam, hogy ennyi erővel mondhatjuk, hogy befolyásolja a bútor az életünket, csak éppen semmi értelme, vagy kb annyi, mint hogy az ébresztőóra vezérli az életünket. Van benne igazság, csak pont emiatt használjuk. Senki sem kötelez rá, hogy bútort vagy ébresztőórát használj...

dzsugasvili 2015.11.07. 15:55:49

Én nagyon szeretem ezt a világnézeti irányzatot, amit Bálint meg kisebb-nagyobb különbségekkel a nála híresebb irányzat-megalapozók képviselnek (elsősorban Pap Gábor, de Szántai Lajos, Molnár V. József, Géczy Gábor, Tóth Ferenc), de kb. 4 év e téren való tájékozódás után sajnos egyértelmű, hogy ez is egy tényfeltáró irányzat marad, ami sok és jó előadást tart mindenfelé országszerte, de másra nem futja az erejéből.

Alapvetés, hogy a mai politikai rendszer rossz, ördögi, gonosz, stb., aminek nem szabad a részévé válni mert megrontja a résztvevőket, és lehúzza őket a mélyben lévő alapszintre, onnan pedig nincs visszatérés. Mivel viszont a mai résztvevők jól megvannak a mai ideológiamentes, hazug, pénzközpontú, anyagias és beteg világukban, amúgy se engednének oda senkit maguk közé. Az előadásokkal házaló emberektől meg szerintem nem is tartanak, mert nincs mitől félniük.

Szóval én nagyon szeretném, ha lenne királyság, Szent Korona-tan alapú rendszer, kíváncsi lennék rá, milyen lenne a 21. században, de esély az jelenleg nincsen rá, és nem is arra haladunk, hogy szikrányi is legyen. Persze biztos el lesz magyarázva, hogy miféle állatövi összefüggések miatt lesz majd mégis, de ez itt most fájdalmasan kevés.

Nem egy Szántai-előadást néztem meg azonos címmel, és mindig az Árpád-háziakról mesélt és Mátyásról, és volt, hogy a végén, kb. 2,5 óra után odaszúrta, hogy "lesz-e még tehát magyar királyság? Biztosan lesz! Köszönöm a figyelme". Hát ez így nagyon kínos.

Szerintem a tényfeltáró részen már a rendszerváltás után 1-2 évvel túl voltunk, de vagy 15 éve egész biztosan nincs magyarázat, hogy miért nincsen előrelépés valamiféle emberibb rendszer irányába. Nincs rá mentség.

Mivel pedig én magam is az elmélkedő és szemlélődő fajtába tartozok, szemrehányást se tehetek igazából senkinek. A hozzászólást is csak azért írtam meg, mert hamis illúziók kergetésének tartom már ezeket a fajta címadásokat és témákat, amelyek túl sok felesleges indulatot szülnek teljesen értelmetlenül. Úgy, mint pl. az "Atilla ébresztése" is. Jelen pillanatban nem látszik halvány jele se, hogy bármiféle javulás is lehetne, és kívülről se fog segítség érkezni.

Akkor már inkább maradjunk az "Oszd meg és uralkodj" vagy a "Fordított világ" c. előadásokhoz hasonló elemző témáknál. Ez a másik típus túl fájdalmas.

dangbird 2015.11.07. 17:52:38

Ne legyél ilyen pesszimista.

"sok és jó előadást tart mindenfelé országszerte, de másra nem futja az erejéből" - ötlet, hogy mit kéne még csinálnunk?
"esély az jelenleg nincsen rá, és nem is arra haladunk, hogy szikrányi is legyen" - szerintem, ha kerülőúton is, de pont arra haladunk, a rendszer fenntarthatatlansága miatt.
"el lesz magyarázva, hogy miféle állatövi összefüggések miatt lesz majd mégis" - ennél sokkal konkrétabb oldalról akarom megközelíteni. Már kicsit bánom is, hogy bármit is prognosztizáltam valaha is a jövőre nézve, egyrészt mert nem jött be :D, másrészt mert onnantól az emberek várják, hogy majd jön majd a Sors Kereke majd, és az majd jól eligazítja nekik a világot majd.
"a végén, kb. 2,5 óra után odaszúrta, hogy "lesz-e még tehát magyar királyság? Biztosan lesz! Köszönöm a figyelme" - nem, én tényleg erről akarok beszélni. Persze Nagy Megoldásokkal nem tudok szolgálni, hogy melyik szakrális követ kell 120 fokban elforgatni a Pilisben, hogy Mátyás király előugorjon a hegy gyomrából és jól lekaszabolja "a Zorrbánt meg a többi maffijózót". Ráadásul pestiként én is sok szempontból bort iszok és vizet prédikálok. Mondani dolgokat könnyű...

dzsugasvili 2015.11.07. 22:00:10

Nincs ötletem, hogy mit kéne csinálni rendszerszinten, tényleg. Azért írtam a végén, hogy én is ilyen fajta vagyok, sőt ha lenne témám, magam is szívesen tartanék előadást róla. Sajnos nem ilyen téma/munkakörben mozgok, úgyhogy egyelőre nem működne.

Csak emellett kicsit kínosnak tartom, amikor a már valóban mindenféle témakörben (amúgy helyesen) megszólaló leghíresebb előadók kategorikusan elmagyarázzák, hogy mit miért nem lehet tenni, de azért természetesen majd jobb lesz, ezért vagy azért. Ne szavazzunk tehát pártra, nem is kéne igazából foglalkozni velük. Lásd pl.: Géczy G tavalyi felszólítása a választáskor a nem szavazásra. Ő mondjuk legalább alternatívaként kínálja a kivonulást a természetes(?) életmódba. Na de a többiek?

Amúgy egy ötletem van: párbeszéd valamilyen formában ezekkel a nagyobb nevekkel. Elég komolyan elefántcsonttoronyban érzem őket már amióta jobban megismertem az irányzatot. Marhára nem igaz, hogy csak a hivatalos tudományos és politikai körök miatt nincsenek benne a köztudatban, ők is felelősek érte. Nem állapot, hogy Born Gergelytől Szántai Lajosig Pap Gáboron át Molnár V-ig mindenki irtózik az internettől és a kétoldalú kommunikációtól. Ez a blog nagyon szuper, Géczy G is végre van már a Facebookon, de a többiek sehol. Egyszer megkérdeztem Sárosi Zoltánt, hogy miért nincs Ki kicsoda az irányzat képviselőiről, azt mondta, saját kérésükre. Így nincs mit kezdeni. Csomószor elhangzott már, hogy Pap Gábor nem szereti, ha kérdeznek tőle az előadása alatt. Oké, de ezt akkor így hogy? Szidja az akadémiát, hogy nem állnak szóba velük, de ő is ezt teszi?

A királyság témához: Tóth Zoltánnak is fut egy A Szent Korona-tan és a mai közjogi helyzet c. előadássorozata itt-ott az országban, marhára egy szó nem esik a Koronáról benne. Egyszerűen hihetetlen a mellébeszélés. Kéne végre az alternatív művtöri, kuturtöri, hadtöri és nyelvészet, régészet, néprajz mellett alter politológia is lassan.

Viszont pont ezen elgondolkodva úgy gondolom, hogy a királysággal együtt járt egy csomó olyan mellékes dolog, mint a királyi pompa, díszes életmód, kíséret, szokások, vagy akár jogkörök tömege, amik történelmileg hosszú idő alatt alakultak ki olyan bonyolultan, ahogy, de 1918/1944-es kiírtásuk után már aligha visszahozhatók, vagy épp nem jelentenének semmit (pl. nemesi cím adományozása).

Ettől persze lehetne még a király a spanyol királyhoz hasonló öltönyös figura, aki nem lakik palotában sem, stb., de külsőség ide, külsőség oda, szerintem ezzel már valamiféle új rendszer alakulna ki, hiszen a királyság egésze a történelmi hagyományok betartásán és a tekintélyen alapult,azt pedig ki kellett vívni, és fent kellett tartani, a látszattal is. Ez az új valami pedig már nem a régi, 900-1000 évig fennálló lenne, akkor meg kétes, hogy mennyire van értelme.

Arról nem is beszélve, hogy a rendszer alapját a Szent Korona és a vele megkoronázott király mindenek felettisége jelentette 1918-ig, ezt meg a mai széttöredezett politikai/világnézetek esetében sose érhetjük már el. Ha meg királyságellenes ellenzékkel jönne létre sokakra ráerőszakolódva a királyság rendszere, szerintem nem lenne értelme, sima diktatúra lenne.

Lehet, hogy összeomlik a mai rendszer szép fokozatosan (vagy gyorsan), de abból sajnos csak további züllés lesz, mert nem látom, hogy itt miből nőhetne ki valami új, pozitív szerveződés.

emberneve.gyufa 2015.11.08. 13:36:52

Én látom, hogy miből nőhetne ki valami új, és szerintem azért kapcsoltak rá most, napi szinten váltva a sebességet, mert ők is látják.

en.wikipedia.org/wiki/Remote_viewing

Komoly nyomás alatt él az emberiség jelenleg. Lásd: TTP, ISIS, újkori népvándorlás, globálhatalmak. A szálak valahogy mégis összeérnek:

www.youtube.com/watch?v=oKosd0xJadE

Hunnor 2015.11.12. 00:40:40

@dzsugasvili: Töltsd meg a fejed, meg a körülötted lévőkét tudással. Pillanatnyilag nem tehetünk többet. Olyan ez mint sakkban mikor rossz helyzetben vagy. Nem éri meg azon rágódni, hogy mit rontottunk el korábban, vagy ha meglenne még az egyik bástyám akkor mit tudnék lépni. Az egyetlen amit tehetünk, hogy rossz helyzetben jól lépünk. Talán rossz egy ilyen véleményt hallani, de nyertem már játszmát totál vert helyzetből.
A "nemzeti oldal" sajnos nagyon gyenge fejben. Művelődni kell és nincs felsőhatár, hogy meddig.

Egyébként félre ne értsd nem személyeskedésnek szántam, hogy konkrétan neked lenne problémád ez, hanem teljesen általánosságban értettem. :D

dzsugasvili 2015.11.12. 21:33:02

@Hunnor: Uncsiiiiiiiiiiiiiii. Már milliószor mondták ezt millióan az elmúlt tizenpár évben szóban és írásban, amióta foglalkozok politikával és hasonlókkal. Nem nekem, általában. Akkor is gáz volt, most is az.

Főleg azért, mert már azt se tudjuk, hogy nézne ki a győzelem a "totál vert helyzetben". Annyi sérelem volt az elmúlt 100 évben, hogy megszámolni nem lehet. Mintha egy autóbalesetes, összes végtagját leamputált embert elhagyná a felesége egy másik nőért, kapna egy hererákot, majd agydaganatot, utána jól összevernék, majd betörnének hozzá és kirabolnák a lakását, végül pedig megdöglene a kiskutyája. Innen pontosan merre lehetne a javulás?

A többi környékbeli ország is szívott sokat, de ott legalább volt ez-az, területi gyarapodás, esetleg gazdasági fellendülés. Nálunk semmi hasonló reményre okot adó 1941 óta.

Hunnor 2015.11.13. 00:43:53

@dzsugasvili: Hát igazából az lett volna a mondandóm lényege, hogy mit kéne tenni, nem az, hogy mennyi esély van a győzelemre. Azt meg, hogy művelődni kéne meg nem lehet elégszer elmodani, mert még mindig tökhülye mindenki.
Egyébként nem értem miért latolgatják annyian az esélyeket. Az esélyekkel foglalkozni nem a bakák kötelessége, hanem a vezetőké.

emberneve.gyufa 2015.11.13. 11:04:49

@dzsugasvili:
Mindkettőtöknek igaza van szerintem abban, hogy úgy tűnik "vert helyzetben vagyunk". Ugyanakkor Hunnor példája érzékletesre sikeredett, ezen az analógián keresztül könnyű bemutatni, hogy tudjuk, hogy nézne, egy győzelem vert helyzetben, de azt, hogy, hogy fogunk nyerni, a jelenlegi veszett helyzetben, nem tudjuk.

Pl.: Lehet hogy egy elfeledett bábu "passzívan" előnyös helyzetbe kerül (és megléphetsz egy kritikus lépést), de az is lehet, hogy az ellenfélnek lejár az ideje, dolga akad és egyszerűen feladja a meccset, tehát egyszerű kitartás is győzelemhez vezet.

Szerintem mindenkivel, így veled is történt olyan, hogy nyertél valamilyen játékban vert helyzetből, az érzést tehát ismerjük. Létezik ilyen kicsiben, nagyban*.

Hogy megtörténik-e az "összes végtagját leamputált.." emberiséggel/magyarsággal?

Tök mindegy mit gondolunk szerintem. Rengetegen hitték pl, hogy norvégia legyalulja a magyar válogatottat, mégis nyertünk 0-1re.

* en.wikipedia.org/wiki/Cod_Wars#First_Cod_War :D

dangbird 2015.11.13. 13:23:21

"Lehet hogy egy elfeledett bábu "passzívan" előnyös helyzetbe kerül (és megléphetsz egy kritikus lépést), de az is lehet, hogy az ellenfélnek lejár az ideje, dolga akad és egyszerűen feladja a meccset, tehát egyszerű kitartás is győzelemhez vezet."

Ajánlott a témában: Star Trek DS9 6x09: Statistical Probabilities. (Meg úgy az egész Domínium elleni háború az 5. évadtól...)
süti beállítások módosítása