HTML

A Játék Neve: Föld

Ez a blog arról szól, hogy hogy működik a világ valójában. Túl a látszatokon, a manipuláción, a mindent átszövő hazugságon és felelősséghárításon. A jelenkor eseményeinek mozgatórugóival is foglalkozik, ahogy a régmúltba is tapogatózik visszafelé, egészen az emberi lét kezdeteiig. Mindez egy sokéves kutatómunka eredményeire támaszkodik. A blog korábban "2012 blog" címen működött a blogol.hu szerverén. Kapcsolat: blog2012 kukac freemail ponnt hú!

Friss hozzászólások

Utolsó kommentek

Előadás videó: hagyomány és haladás

2013.01.08. 20:08 dangbird

 

 

 

 

Végre, valahára, mindenki örömére. 

Továbbra is várom a felajánlásokat, továbbra sincs túl kicsi összeg (meg túl nagy se :).

Tóth Bálint
Unicredit Bank (tudjátok, az a
sátánszemlogós)
1091 8001 - 0000 0105 - 4711 0009

paypal: blog2012 kukac freemail ponnt hu

Ha valaki küldött, írjon egy e-mailt, hogy követni tudjuk a pénz sorsát.

212 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekneve.blog.hu/api/trackback/id/tr896225951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

teGergő 2013.02.23. 12:22:06

Na, Kásler Árpádról nagyjából leírtam a véleményemet a blogomon. :) Végső soron nem tudom mit kéne gondolnunk róla, jelenleg a látszat alapján ítélem meg én is, amiről úgy érzem, nem lehet csupán látszat. :D http://kritikaigondolkodas.blogol.hu/read?perm=4026042

teGergő 2013.02.24. 10:20:07

Ma megint írtam Kásler Árpádról. Ha gondoljátok, írhattok kritikát is, ha valamit máshogy gondoltok, tisztázandónak tartanátok! :) http://kritikaigondolkodas.blogol.hu/read?perm=4026273

teGergő 2013.02.24. 10:33:17

Akarom is kérdezni, közülünk nem akar néhány ember "összeverődni" erre a "szakasz"-dologra? Én minimum szemlélőként részt vennék egy-egy megmozduláson, hogy legyen személyes tapasztalatom a történésekről. Az számomra ködös, hogy mit, pontosabban hogyan akarnak az "összeverődéssel", de hajlandó lennék valami módon támogatni a vélhető törekvéseket. És talán így vagytok ezzel ti is. Akkor viszont nem mennék egyedül, nem lennék idegenekkel. :)

teGergő 2013.02.24. 10:41:42

Közben akit érdekel a téma, és hozzászólna: átmehetnénk a fórum Aktuális, és Szervezkedj! topikjaiba. :)

aaaaaNiki 2013.02.24. 17:48:36

Hát, én most kaptam egy mailt, amiben ezt írja egy bizonyos illető KÁ-val kapcsolatban: "Barátaim ! Mindnyájunkat érint, közvetlenül is vagy közvetve Kásler Árpád és serege értünk évek óta folyó, eddig látványos eredményeket produkáló küzdelme. Komolyan kell vennünk és áldozatot kell vállalnunk a közös sikerért. Akár egy fél napot is, amikor ott kell lennünk. Nem lehet kifogás akkor a családi program, TV műsor, kerti munka, betegség. Járó képtelenekért hordággyal megyünk ! Győznie kell a milliónyi Társunkat érintő, felszabadító küzdelemnek a törvénysértő csaló, kifosztókkal szemben. Barátsággal:" Van, aki nem vihogott fel a "járó képtelenekért hordággyal megyünk"-ön legalább (hogy az "és seregei"-ről ne is beszéljek....? Nem tudom, hogy hány fokkal jobb ennél: http://kiralyiudvar.lapunk.hu/ Gondolom, mindenki ösmeri jó királyunkat, nemde?

teGergő 2013.02.24. 20:51:57

A kicsit ügyefogyott megfogalmazás ellenére, ami kissé röhejessé teszi a dolgot, a többi szerintem úgy van helyén, ahogy van. Tehát ha kiollózzuk a nevetség tárgyát, a többi teljesen rendben van. Vegyük figyelembe csak azt, a hibás részekkel kapcsolatban pedig küldjünk visszajelzést a levél küldőjének. A lényegen legyen a hangsúly, mert egyébként az üzenet célját tekintve teljesen példaértékű. :D

aaaaaNiki 2013.02.25. 11:51:37

Hát, azért szerintem eléggé jelentős mértékben nyom a latban a megfogalmazás. Legalábbis nálam. Például ezen a blogon (vagy akár a kritikaigondolkodás blogon :) soha nem kell levennem az ügyefogyott megfogalmazást, mivel nincs. Ha lenne, nem olvasnám, akármilyen igaz vagy jó dolgokat is taglal, mert ügyefogyottsága miatt nekem nem hiteles. Ha azt mondja, hogy "jaaaj, hát nem olvastam át, akkor meg azért." Számos kommentelő ír itt még egy kommentet, ha fáradtságában hülyeséget írt, vagy nem hülyeséget, de magyartalanul. Itt ezekről szó sincs. Ezért zavar. "Ó, hát elment hülyén a levelem, hát akkó elment hülyén a levelem." Az ördög a részletekben rejlik.... :)

aaaaaNiki 2013.02.25. 11:53:16

Aztán lehet, hogy túl merev vagyok, de én ugrok a helyesírásra és a megfogalmazásra. :)

cath 2013.02.25. 13:55:44

Hát engem meg az egész devizahiteles forradalom zavar, ugyanis azt elfelejtették mondani az érintettek, hogy 6-8 évig kisebb kamatot fizettek mint az ugyanolyan összeget felvett forinthitelek után. Azaz ha én most forintban felvett 15 milla hitellel nyüglődnék, akkor jogosan háborodnék fel, hogy ezelőtt 8 évig én miért fizettem magasabb kamatot és törlesztőt mint a svájci frankos hiteles, és ugyan engem ezért ki fog kárpótolni és szabadságharcot vívni értem. Szóval oké, oké, hogy ez egy necces banki ügylet volt és egy eleve átverésre épülő konstrukció, de azért 6 évig senkit nem zavart a jogtalanság amikor kisebb törlesztőt fizetett mint a másik 3 millió ember aki forintban vett fel hitelt. A harmadik :) meg, hogy sok ember nem vett fel hitelt, vagy csak minimálisat és mégis él... Szóval, hogy addig nyújtózz míg a takaród ér. Azért ez arany magyar mondás. tudom, kegyetlen vagyok. :)

teGergő 2013.02.25. 15:24:31

"Hát, azért szerintem eléggé jelentős mértékben nyom a latban a megfogalmazás. Legalábbis nálam." Őszintén szólva vannak olyan aktivisták (is), akik túlságosan buzgók ahhoz képest, hogy mennyire is értenek az adott dologhoz. A túlbuzgóság képes érdekes dolgokat kihozni. Bár nem mondom, hogy ilyen emberrel találkozhattunk a megfogalmazottak mögött, lehet, hogy tudatos hergelés, hogy minél többen akarjanak lázongani. :D Ettől még kihúzva azt a két sort, szívesen újraközölném bárhol az írását. :D "Aztán lehet, hogy túl merev vagyok, de én ugrok a helyesírásra és a megfogalmazásra. :)" Én is, de nem feltétlenül - csak feltételekkel. Az, hogy "Kásler és serege" még önmagában nem akkora hülyeség, bár nyilván másra gondolt, mint amit a sereg valójában jelent. A levélben szerintem a sereg ember = sok ember, és semmiképp nem katonai alakulat. :D Ugyanakkor a hordágyazás, akármilyen komoly hangvételt, elhatározottságot, elszántságot akar sugallni a bajba jutottakért, persze bizonyára erős túlzás volt, de csak buzgóságól, nem pedig azért, mert szándékosan a hülyékre hajt a szöveg, hogy minél több hülye verődjön össze, és még véletlenül sem okos emberek. :) Persze ez a fajta buzgóság egyúttal azt is jelenti, hogy az, aki így toboroz, az maga is... Hát ha nem is hülye, de mindenképpen hülyén cselekszik (fogalmazzunk így, hogy ne sértegessünk senkit feleslegesen).

teGergő 2013.02.25. 15:39:47

cath: Szerintem, bár a mozgolódás valóban a devizás bajbajutottakból idnult ki, szerintem nem kizárólag "devizás forradalom". Bár Kásler Árpád csak a devizásokkal kapcsolatban jelentette fel az OTP-t (mely ellen nyert 1., és 2. fokon is - amely több milliárd (gondolom) forint visszafizetésére kötelezi azt az "adósok" irányába -, majd az OTP megint meghátrált, fellebbezett, átvitték az ügyet a Kúriához - ami pontosan nem tudom mi -, és most ott ülnek rajta), a gyűlésen kinyilatkoztatott három fő irányelvet: 1: kilakoltatások és árverezések felfüggesztése; 2: újabb végrehajtási záradékok kiállításának felfüggesztése; 3: a devizahitelek következtében történő jövedelem letiltások felfüggesztése. Ezekről pedig azt gondolom túlmutatnak a devizások problémáján, és országosan mindenkit érinteni kívánnak. A többi adós ügyében is lehetne intézkedni (és szerintem teszik azt is), ha meg azokból nőtt volna ki valaki a problémájával, akkor meg azt lehetne pocskondiázni, hogy bezzeg a devizásokra nem gondol? Mindenki onnan indul el, ahonnan tud. Persze lehet, hogy én értettem félre Kásler Árpádék szándékait, és máris rátapintottál a lényegre, hogy mivel lehet megfogni, és leleplezni őket. :) (És a mosoly-t NEM azért írom, mert kinevetlek. :)) "A harmadik :) meg, hogy sok ember nem vett fel hitelt, vagy csak minimálisat és mégis él..." Kásler érvelése szerint, bár nem mindenki vett fel devizahitelt, a kérdés mégsem elkülönítendő a többitől, hanem egyenesen országos szintű, mivel ha nem is mindenki devizás, de manapság már alig mondhatja el valaki magáról, hogy ne lenne családtagja, ismerőse, barátja, aki ne jutott volna bajba emiatt, ÉS (ezt kiterjesztve minden más banki adósságra, nem csak a devizára - gondolom...) ne lakoltatták volna már ki, vagy éppen nem öngyilkolta volna meg magát. Tehát országos, mindenkire vonatkozó "forradalomról" beszélnek (idézőjelben, mert szó szerint forradalomról nem beszélnek - csak azért írom így, mert fent "devizás forradalmat" említettél :D), és nem elszigetelt devizás érdekképviseletről.

teGergő 2013.02.25. 15:46:04

Bár a pontos jogi háttérhez nem értek, nem tudok érdemben konkrétumokat mondani, így fogalmam sincs, hogy pontosan mivel kapcsolatban nyert az OTP-vel szemben pereket, és hogy ugyanazt másfajta adósok esetében is meg tudná-e tenni. Nem tudom, hogy pontosan mi az, ami miatt feljelentette őket, és az lehet, hogy különleges, devizás eset. Nem tudom, hogy pontosan mivel lehetne a bankokat támadni, mivel nem nagyon szagolok hozzá a témához konkrétumok szintjén, nem tudom hogyan működik ez az egész, mi az, aminél valóban csalnak, és hogy az hogyan lehet számonkérni rajtuk. Szóval nem tudomn, hogy miért a devizásokból nőtt ki a dolog elsősorban, de szerintem minden más adós érdekeit is képviselni kívánják.

teGergő 2013.02.25. 15:50:36

Például ezen a blogon (vagy akár a kritikaigondolkodás blogon :) soha nem kell levennem az ügyefogyott megfogalmazást, mivel nincs. Ha lenne, nem olvasnám, akármilyen igaz vagy jó dolgokat is taglal, mert ügyefogyottsága miatt nekem nem hiteles. Jól hazudsz (bocsi, értsd jól, a továbbiak elolvasásával :D), vagy csak szimplán tényleg ennyire más meglátásaink vannak. Bár elírások, meg ilyenek csak elenyészőek, de a piszkozataimban elég sok ügyefogyott megfogalmazás van szerintem, és ez néha bekerül a bejegyzések végső formájukban, mert képtelen vagyok sokszor fogalmazni. Így a fentiekhez hasonlatosan, ha nem is pontosan ilyen szintű dolgokban, hogy a gyülekező embereket Kásler seregének nevezzem, de akadnak nálam is ilyen hiteltelenítő (de egyébként az INFORMÁLÁSI HÁTTÉRSZÁNDÉKOT semmiben sem rongáló) botladozások.

teGergő 2013.02.25. 15:51:30

Na tessék, nem raktam idézőjelek közé... Szóval az előző hsz.-em első bekezdése aaaaaNiki-től származik, és arra reagál az alső bekezdés... :/

teGergő 2013.02.25. 15:53:27

Egyébként ezeket beszélhetnénk a blogom alatt is, ha már két bejegyzésben is odavittem a témát, és csak itt kommentelgettem. Bár a fentieket mostmár ne másoljátok be, nem lenne az igazi. :D (Bocs a sokadik egymás utáni hsz.-ért, nem akarok "floodolni", de ez van. :D)

teGergő 2013.02.25. 15:54:25

*...és NEM csak itt kommentelgettem. (Na lelövöm magam egy kicsit. :P)

teGergő 2013.02.25. 22:29:12

Mondjuk itt tényleg "a devizások forradaloma" rajzolódik ki, de egyébként csak azért linkelem, hogy tudjatok róla: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=440816879330228&set=pb.261324307279487.-2207520000.1361820372&type=3&theater

cath 2013.02.26. 08:03:39

Meglátásom szerint azok a devizahitelek a neccesek amiket önkormányzatok meg vállalkozások vettek fel. (egyrészt érthetetlen, mert egy önkorm-ról vagy piaci szereplőről azt gondolná az ember hogy van némi esze meg minimális pénzügyi jártassága , másrészt a gazdaság működése szempontjából ezek a hitelek a kerékkötők ) Az hogy 40 éves pár egy gyerekkel felvett 25 -30 éves futamidőre 15-25 milliókat és vettek belőle 3 szobás csilivili lakást, most meg sírnak, bocs de nem hat meg. A karácsonyra vett plazmatévé sem, ami nagyobb mint a szoba fala, és a kocsi sem, amivel a városon belül furikáznak munkahelyre, boltba a családok... Lehet kisebb lakásba költözni, nem kell olyan műszaki cikk amit nem tudunk kifizetni (és amúgy is felesleges), és lehet sétálni is néha 30 percet hazafelé. M-o-on aki az elmúlt 15 évben felvett 5 milliónál nagyobb hitelt (magánszemély) az bocsánat, de fogyi... ha meg ezt devizában tette, akkor meg nincs is szó rá :). Aki meg családalapítás címén akar lakást, annak igenis vannak/voltak lehetőségei az állam által támogatott konstrukciókkal. Csak ahhoz nem egy szem hanem kettő három gyerek kell, azzal meg ugye munka van :), és úgy már nem olyan buli a legtöbb embernek.

aaaaaNiki 2013.02.26. 12:06:28

Gergő, nem kell megmagyaráznod, értettem. Csak idióta megfogalmazás volt. Nem szép költői túlzásokkal, hanem idióta túlzásokkal. Béna és kész. Not like. Lezártam a vitát. Neked hiteles, nekem nem.

aaaaaNiki 2013.02.26. 12:09:43

"Jól hazudsz (bocsi, értsd jól, a továbbiak elolvasásával :D), vagy " Tessék? És értsem jól? Tessék, teGergő?

teGergő 2013.02.26. 13:46:15

cath: "Az hogy 40 éves pár egy gyerekkel felvett 25 -30 éves futamidőre 15-25 milliókat és vettek belőle 3 szobás csilivili lakást, most meg sírnak, bocs de nem hat meg. A karácsonyra vett plazmatévé sem, ami nagyobb mint a szoba fala, és a kocsi sem, amivel a városon belül furikáznak munkahelyre, boltba a családok..." Attól még, hogy sokan hibáztak, és hibáznak, ez a kérdés szerintem is nemzet(biztonság)i kérdés, és jobb, ha ebből nőnek ki az ébredezések, mint a semmiből. Persze rossz, amennyiben ha megkapják a jussukat, akkor elfelejtenek foglalkozni a kérdéssel, és hazamennek, és visszasüppednek a társadalmi "élem az életem" állapotba, de talán nem ennyire önző itt/ott mindenki, és legalább elképzelésük van arról, hogy hogyan tudnának a jövőbeni szervezkedésekkel előrébbjutást kieszközölni abban, hogy összlakossági szinten mindenki azt kapja, amit megérdemel. Tegyük fel, hogy a hitelfelvevők többsége nem csupán naivitása miatt, hanem önző többrevágyása, megszorulni nem bírása, más megoldáshoz nyúlni nem akarása miatt vétkes is, és saját felelőssége, hogy képzelt kilátástalanságában hitelhez nyúlt, de ettől még kellően vétkes a hatalom is - akár az Irányítókig vezetve, kiszélesítve, összmegértve az egészet az egész világrendre, és alakulásának fő befolyásolóira nézve -, hogy emberként ne szánjuk meg joggal a kis naiv bedőlteket, hogy egyáltalán olyan ez a világ amilyen, és hogy ők személy szerint is tévedtek - de ha személy szerint nem is, emberileg mindenki jobbat érdemelne a jelenlegi világnál. Kicsit elkanyarodtam, de visszatérve a fővonalhoz az a vicces, hogy itt már megint csak tudok Kásler Árpád szavaira hivatkozni, elég jól kitért szerintem a dolgokra, hogy mi mindent tessünk megérteni (feltéve, hogy ezek nem csak szavak tőle, hanem tényleges szándékok, és tett-csírák :D). Idézek "A pénzbiztos és a civil naivitás margójára" c. bejegyzéséből (kaslerarpad.hu/?p=2750), amit amúgy a blogomban is olvashattál, ha ránéztél: "Ma kaptam két levelet adósoktól, akik azt kérik, hogy legyek türelemmel a pénzbiztos úr irányában, mert most higgadt tárgyalásokra van szükség és biztosan jóindulatúan le fogja vezetni a biztos úr azokat. A naivitás ilyen foka már nem megengedett ekkora horderejű kérdésben, ezen még mosolyogni is tudnék, ha nem lenne ennyire tragikus a helyzet." "Sajnos az ilyen levélírók csak a saját kis hitelüket szeretnék enyhíteni és embertársaikra nem gondolnak, akik már ki lettek lakoltatva, megöngyilkolva, vállalkozásaik tönkre téve, kitelepítve stb." Továbbra is fenttartom, hogy Kásler nem a saját pecsenyéjét sütögeti (legfeljebb a tömeg egyes résztvevői teszik ezt), és bár a devizások kérdésköréből nőtt ki a jelen kezdeményezés, szerintem összlakossági kérdéssé növi, és nőtte magát a dolog - főleg, ha mi is beletesszük, amit bele kell, és a titkosszolgák, és egyéb hatalmi "rendszerületek" sem tudnak úgy játszani velünk, ahogy csak akarnak (bár ez jelenleg több, mint valószínű).

Lazur 2013.02.26. 13:46:21

http://www.youtube.com/watch?v=BXZJF0-d_M8

teGergő 2013.02.26. 13:48:46

" és hogy ők személy szerint is tévedtek - de ha személy szerint nem is, emberileg mindenki jobbat érdemelne a jelenlegi világnál." *és hogy ők személy szerint is tévedtek bár, és ezért személy szerint nem is, de emberileg mindenki jobbat érdemelni a jelenlegi világnál, mint amibe beleszületik, és amelyben elkorcsosul.

teGergő 2013.02.26. 13:55:29

aaaaaNiki: "Jól hazudsz", mert nem hiszem el, hogy "tényleg ennyire más meglátásaink vannak". De ha tényleg ennyire másak, akkor nem hazudsz, csak frucsállom. :D

teGergő 2013.02.26. 14:36:50

Hát ét tényleg nagyon beaktivizálódtam most... A következő képet jelöltem a blogol Nap képe szavazáson: http://blogol.hu/pikz/kritikaigondolkodas/NullaFtBankoknakKossuth13feb16_szerk2e2.jpg

teGergő 2013.02.26. 14:51:49

Ez sem "cink" :D: http://www.youtube.com/watch?v=XSY4Yuh8Ask

teGergő 2013.02.26. 15:20:24

"Rágalmazás 179. § (1) Aki valakiről, más előtt, a becsület csorbítására alkalmas tényt állít vagy híresztel, vagy ilyen tényre közvetlenül utaló kifejezést használ, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő." Ez mi? Aki TÉNYT állít, vagy híresztel, az bűnt követ el?! :D "becsület csorbítására alkalmas" --- ez nem érv, ha egyszer TÉNYRŐL beszélünk; nem a tény erre alkalmassága a kérdés, hanem hogy azon felül _hogyan állítják be_ az igazságot (tényt), hogyan teszik ténylegesen össze nem kapcsolódó dolgok közé, hogyan ferdítik azt el - de egy tény kimondása, az igazság kimondása, vagy szereplése a képletben már eleve rágalmazás? Ejnye... Ilyenek a törvények? Amúgy tényleg nem szeretnék "floodolni", azaz egyedül írni tele oldalakat, de ha nem reagáltok közbe, akkor megteszem. :D

M.A. 2013.02.26. 15:22:50

Az kicsit gyanús, hogy egyáltalán beengedik a TV-be. Majd ha az M1-en leszek reggeli műsorban valami 2012 blogos témával, akkor rám is lehet kezdeni gyanakodni, de lássuk be, nem sok esély van rá.

aaaaaNiki 2013.02.26. 15:32:37

"Jól hazudsz (bocsi, értsd jól, a továbbiak elolvasásával :D), vagy csak szimplán tényleg ennyire más meglátásaink vannak." "Rágalmazás 179. § (1) Aki valakiről, más előtt, a becsület csorbítására alkalmas tényt állít vagy híresztel, vagy ilyen tényre közvetlenül utaló kifejezést használ, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."

Vándorr 2013.02.26. 15:45:31

M.A.: K. Á. ügye azért igencsak közvetlenül érinti nagyon sok ember egzisztenciáját, szóval bizonyos szint után már szerintem nehéz lenne kizárni a médiából. Amúgy nincs véleményem a témában, ahhoz nem ismerem eléggé a dolgok állását, csak szerintem az, hogy valakit beengednek a tv-be, még nem jelenti azt, hogy feltétlenül gyanakodni kell. Persze egészséges mértékben azért nem árt...

M.A. 2013.02.26. 16:09:30

Ja, egyébként úgy néz ki, mint a Lostban Jacob. :D

teGergő 2013.02.26. 16:39:25

Az kérdés számomra is, hogy miért engedik be a kamerák elé (igaz, engedtek már be másokat is, meg mondjuk eleinte még Posta Imrét is beengedték - csak azóta már nem). Vagy arról van szó, hogy fel akarják használni olyan folyamatok gerjesztéséhez, amit mi még nem látunk, de a hatalom már tervez, és amihez a későbbi lépéseiben szükséges lesz az ismertsége, vagy ő maga is be van avatva, hogy eleve el van döntve az egésznek a sorsa, és rendezkelődésének adnak teret, a Jobbik mintájára megint alakíthat egy pártot, amire majd 2014-ben szavaz az ország, és akkor meg van oldva a kérdés, hogy a fidesz után kit válasszunk, mert már a Jobbik is csak egy újabb arcnak néz ki ebben az egypártrendszerben, és nem pedig második pártnak. És akkor még elképzelhetünk egyéb verziókat is. Ezek alaptalan spekulációk, de hozzáteszem, csak számomra alaptalanok, mert én nem tudok az alapjukról, csak kitaláltam őket, de lehet, hogy a tudtomon kívül valóban vannak ilyenek. :) De ettől függetlenül mindaz, amit legalább(!) szóban képvisel, és kimond, már jelentős (m)értékű, és szerintem, hogy ha ő maga csak hazudna is a saját szerepét illetően, akkor is már bőven elég sokat adott, ezáltal hozzájárult ahhoz, hogy egy igen komoly átlátási szintet sajátíthassanak el tőle mások, és követhessék a példáját. Tehát könnyű szerrel lehetne öngól is. Én toronymagasan bízom Káslerban azok alapján, ami infókat eddig összegyűjtöttem róla, egyszerűen nem tudom kifogásolni - max. vagy idővel el fog kanyarodni attól az irányvonaltól, amit most képviselni hazudik, vagy nem a hatalom embere, de a hatalom nagyon jól tudja, hogy hogyan kezelje, és köszöbölje majd a Kásler-problémát, csak mi "egyszerű halandók" ezt még annyira sem láthatjuk át még, mint Kásler maga.

teGergő 2013.02.26. 21:05:16

Na, kikerült a Pirulára is (még nem olvastam el, most fogom): http://pirospirula.blogspot.hu/2013/02/beszedes-banklogok.html

teGergő 2013.02.26. 23:51:24

És még! Egy tök jó új blog (Komment Nélkül a címe): kommentnelkul.blogspot.hu/ Pirula linkjei között találtam, még ott is új. :)

steinerista 2013.02.27. 20:29:58

2013. február 25. 13:55:44 cath 2013. február 26. 08:03:39 cath Erről van szó. Örülök, hogy nem vagyok egyedül ilyen dr genya :)

teGergő 2013.03.02. 09:57:18

Tegnap én is kint voltam az említett "autósblokádon", megnéztem mit, és hogyan is akarnak ezzel elérni. A szervező a Koppány Csoport, egy otthonvédő csoport volt. Mint kiderült, szó szerinti autósblokád nem volt, inkább autós vonulgatás: olyan 80 autós gyűlt össze, transzparensekkel, és kiragasztott papírokkal, amely rendezett, fegyelmezett, rendőrségi asszisztálással irányított vonulgatást vezetett le előre egyeztetett útvonalon. Tehát egy bejelentett demonstráció volt. Bár az útvonal elhaladt Végrehajtói irodák, a Parlament, illetve a Bankszövetség és Nemzetgazdasági minisztérium épületek előtt, amelyek előtt rendszerint megállt az összes autós, és nyakba-főbe dudálgatott, illetve kihangosított beszédet is mondtak, az én szememben a jelmondat, miszerint "állítsuk meg a kilakoltatásokat" semmiben sem valósult meg. Vigyázat, ettől még koránt sem mondom azt, hogy semmi sem történt! :) Ami megvalósult az az, hogy sikerült civil emberek, járókelők sokaságának figyelmét felhívni az ügyre. Sokaknak tetszett, és bíztatták a vonulásban résztvevőket - bár számomra azon kívül, hogy az ő figyelmüket hívtuk fel ezekre, valójában még több nem történt. Mint számomra kiderült így utólag a netről, ugyanilyen vonulgatást már két héttel ezelőtt is csináltak. http://videa.hu/videok/hirek-politika/a-koppany-csoport-autosblokadja-hirhatter-autos-blokad-autosblokad-X3TovKYoOVITQwxW (Ezen videó Molnár F. Árpádtól, a Hírháttér szerkesztőjétől való. Kicsit furcsa lehet, hogy bevágott néhány látszólag oda nem illő anyagot is - bár nyilván valami céllal rakta oda ezeket -, de ezeket nézzétek el neki, ha nem értitek (mondjuk én sem éppen :)), a fontos a tájékozatás, amit elmond a videó alatt.) Szóval ez végső soron figyelemfelkeltés, amihez azért hozzá kell tenni, hogy bizony, ez is a szólásszabadság kérdésköre, minden ember véleménye számíthatna, és itt sokan demonstrál(hat)ták véleményüket - éppen csak közvetítés nincs. Személy szerint csak az ECHO TV munkatársait láttuk, mások nem nagyon jöttek el, hogy közvetítsék a - mint ki derült - nem is először rendezett demonstráció üzenetét. Valószínűnek tartom, hogy a jövőben is rendeznek még ilyen figyelemfelkeltő akciót, illetve a Bankszövetség előtt elhangzott, hogy legközelebb ha kell, engedély nélkül, és Bank-blokádot fognak szervezni (körbevenni az épületet? - mondjuk ez a fogalom még tisztázandó). Nem tudom mi lesz ebből, de talán folyamatosan sikerült többek figyelmét felébreszteni, és csatlakoztatni őket ezekhez a mozgolódásokhoz. Ha nem is feltétlenül a vonulgatáshoz ("igehirdetéshez"), de bármilyen módon, akár tevékenyebb módon is, hogy részt vegyenek a bankok, és a kilakoltatások ellenében. Én a leginkább képek, és videók készítésével járultam hozzá az egészhez, ezekből a későbbiekben készítek majd egy összevágott videót.

teGergő 2013.03.02. 11:39:30

Erről is készült egy bejegyzésem: http://kritikaigondolkodas.blogol.hu/?perm=4028019 Kérlek titeket, hogy ha hozzászólnátok, akkor a blogom alatt tegyétek azt meg!

2013.03.02. 12:28:38

Molnár F. Árpád???? Ö...Ezt biztos, hogy ebbe a blogba akartad kommentelni? http://mandiner.blog.hu/2011/04/05/az_echelon_tanu_es_a_sortuzes_ilyen_orszag_pedig_nincs_cclxvi

teGergő 2013.03.02. 12:56:30

Ohó, már mindent értek! Vagyis mit is kéne értenem? "a romagyilkosságok mai tárgyalásán" - és az pontosan mi is volt? Csak hogy hagy vizsgáljuk felül, hogy miért is kerültek egymás mellé - mert ez számomra önmagában semmi. Persze nagyon érdekes, mindjárt el is indítottál bennem valamit. De semmi olyat, amitől újragondolnám a világot. Mellesleg sejthető lett volna, ha már egyszer leírtam: "a fontos a tájékozatás, amit elmond a videó alatt" - azt pedig akár a saját számból is vehették volna...

M.A. 2013.03.02. 13:35:20

Ha már ennyire megy az offolás, én is részt vennék benne, egy fontos kérdéssel. Áprilisban megyek az ELTÉre előadást tartani hollywoodi szimbólumok témában, és a kérdés, hogy most mik a "menő" filmek a 17-22 évesek körében, mik voltak azok az elmúlt 3-4 évben, amiket mindenki látott, mindenkinek megvan, beszéltek róla az iskolákban, stb. (Ok, az Avatár adott, azon kívül.)

LeonCL 2013.03.02. 14:32:12

Az Alkonyat sztori az biztos pont sajnos...

Vándorr 2013.03.02. 15:13:29

Nem vagyok nagy fogyasztója a hollywoodi filmeknek, de néha becsúszik 1-1. Az Alkonyat sajnos tényleg nagyot tarolt a tizen-huszonéves lányok körében, ezt megerősítem. Ezen kívül 1-2 ötlet: Lopott Idő (In Time), viszonylag híres film volt, és nagyon direkt utalások vannak benne a bankrendszer működésére. Ezen kívül még az Inception jut eszembe, és egy, amit nem láttam, de nagyon sokat hallottam felőle a környezetemből: Avengers

Vándorr 2013.03.02. 15:17:50

Ja, és ha már Avengers, beugrott még a Transformers széria is, bár azokat sem láttam, de szintén elég nagy durranásnak számított. Meg volt pár ilyen szuperhős-film még az elmúlt időszakban, amik elég nagy dobra lettek verve (Zöld Lámpás, Batman stb.).

gyufa 2013.03.02. 16:11:34

tarantino filmeket pl becstelen briganntik biztos sokan látták, az ucsó harry potter rész is ismert ott vannak a tim börtön filmek (alice), men in black 3 és hobbit bár az utóbbi 2 kérdéses, hogy látta-e mindenki(ha jól figyeltem az egyetemen 8) akkor inkább a sorozatokat nézte sok ember mint pl hymim[ez kb szócsöve az irányítóknak és az asztrológia vonal is felvállaltan megy], familyguy)

M.A. 2013.03.02. 17:15:49

Féltem is, hogy a tvájlájtot nem tudom kikerülni. Hány epizódot kell megnézni belőle, hogy az alapsztori, karakterdinamika, stb. kiderüljön?

Vándorr 2013.03.02. 18:32:45

M.A.: Nem biztos, hogy ezt itt kellene megkérdezned, legalább is én kétlem, hogy közülünk bárki megnézte volna...:D Én az első részt egyszer végigültem, barátnőmék unszolására, de olyan szinten nem kötött le, hogy konkrétan SEMMI sem maradt meg belőle. Egyébként ő azt mondja, hogy a filmből csak az első rész tetszett neki, a többi nem. A könyveket viszont kiolvasta. Egyébként sztori szempontjából nem biztos, hogy ebben lehet bármi érdekeset találni, mert ugye nem hollywoodi sztoriról van szó a szó szoros értelmében, hanem könyvadaptációról, mint a Harry Potternél. Tehát a könyvet valami nő írta, aki akkor még talán nem sejtette, hogy ennyire felkapott lesz. Vagy talán mégis...:)

Lazur 2013.03.02. 18:33:27

Másnaposok.

Jagger 2013.03.02. 23:53:22

A twilight-ból egész pontosan 5 rész van, amivel be is fejezték. Elvileg nem lesz több. Én az utolsón kívül láttam őket. Szerintem már az első részből ki lehet szűrni mindent ami lényeges, cselekményt szereplőket, karaktervonásokat. A többi csak azért jó, hogy eljusson valahova a történet.

rukachi 2013.03.03. 17:58:17

akkor, hogy egy 21 éves eltés is válaszoljon :) az avengers mindenképp, az új batman is népszerű, az éhezők viadalát is sokan ismerik szerintem a karib-tenger kalózait (főleg az első három filmről beszélek, azon belül is leginkább az elsőről) szintén rengetegen szeretik én se a harry potter-t se a twilight-ot nem néztem végig, meguntam őket menet közben, ezzel szerintem elég sokan így vannak (a harry pottert sokan szeretik, de a twilight már abszolút nem a "menő" kategória, szóval szerintem simán kihagyhatod, de ha bele akarod venni, a twilight-hoz elég szerintem az első rész, na jó, meg még a második aminek a végén bejön egy ilyen főgonosz szerű vámpír"főnökség" akik megmondják a tutit meg a törvényeket hozzák, és ellenük vannak a főszereplők, meg megismerjük a """farkasokat""") ami még menő volt az az eredet ezek ugranak be most hirtelen, ha szeretnéd még gondolkozok rajta

rukachi 2013.03.03. 18:04:53

amúgy mikor és pontosan hol lesz ez az előadás? egy-két embert tuti el akarnék vinni rá :)

M.A. 2013.03.03. 18:32:29

Egyeztetés alatt van. Amint lesz végleges időpont, meg fogom hirdetni a blogon.

gyufa 2013.03.03. 19:17:12

a twillight valóban nem közkedvelt, de egyébként sem számít, hogy valaki megnézte-e vagy nem (szerintem), mert a történet adott és bármikor meglehet nézni utólag is talán elég annyi, hogy a média által erősen támogatott filmek sötét okkult vonalát kielemzed

Vándorr 2013.03.03. 19:37:35

Azt sem szabad elfelejteni, hogy a Twilight inkább csak a hölgyek körében közkedvelt...

cath 2013.03.04. 20:40:39

Nemigaz :-) ,nálunk a férfi kezdte el nézni, és ő is folytatta. Engem idegesített hogy az emberlány úgy viselkedik mint egy szefó (szellemi fogyatékos) . Amúgy sztem pont nem a sötétség benne a lényeg...

Jagger 2013.03.05. 17:00:58

cath te mondtad a múltkor, hogy nem nézed a Fringe-t, amióta nem adják TV-ben. Csak szólok, hogy csütörtökön kezdik folytatni a 3. évad 1. részétől az RTL klubon 22:15-től.

spike 2013.03.05. 19:49:50

Hát nem azért, de lehet csalódni fogsz, szerintem elég lapos lett. A 4. évad elején meg is álltam. Persze azért még vannak benne érdekes dolgok, és párhuzamok a valósággal, majd egyszer befejezem.

Jagger 2013.03.05. 23:23:55

Nincs mit. Spike nem szabad abbahagyni, legalább is én úgy vagyok, vele, hogy ha már elkezdtem nézni, akkor mindenképp befejezem, még akkor is, ha egy kicsit alábbhagy a színvonal. Egyébként a 4 évad közepétől megint jó lesz a sorozat.

cath 2013.03.06. 07:41:45

Hát majd meglátjuk :). És akkor megkérdezem, hogy a "babaház" c. sorozat i érdekel, de az is csak tévében.... Azt is vagy 2 éve abbahagyták, pont amikor a bábuk kezdtek öntudatra ébredni...

aaaaaNiki 2013.03.06. 11:00:46

Öntudatra ébredő babák. Brrr... Erről az Örvény c. sorozat (Maelstrom) jut eszembe. Bár nem hiszem, hogy van itt még olyan öreg mint én, aki emlékezne rá. Már a főcím is durva: http://www.youtube.com/watch?v=_FwP5LAXd7U Érdekes, hogy milyen közkedvelt a babák, bábúk, tárgyak öntudatra ébredése. (Christine - http://hu.wikipedia.org/wiki/Christine_(film,_1983)) Hátborzongató.

cath 2013.03.06. 12:06:19

Hát, ők élő emberek voltak, csak törölték a teljes személyiségüket, és feladattól és vevőtől függően egy komplett új személyiséget töltöttek fel rájuk. Amikor nem volt feladat, akkor egy kis fekvőkamrában "törölten" fekszenek... A fsz. csaj egy kisebb törvény elleni baklövés után kerül ide, felajánlják ugye ezt a munkát, cserébe hogy nem megy dutyiba. De vele nincs teljesen minden rendben, néha előjön a rendes személyiségéből ez az meg emlékek és kezd nyomozgatni meg mitudomén...már amikor tud :) Dollhouse az eredeti címe, szerintem érdekes sorozat, csak ezt is abbahaygták

aaaaaNiki 2013.03.06. 15:48:36

Borzalmas. Mármint egyébként nagyon bírom az ilyen dolgokat, csak... Illetve bírtam addig, míg nem olvastam ezt a blogot. De mivel olvastam és most már tudom, hogy ez úgy így vanol a való életben is kábé, azóta most már úgy most nem bírom nagyon. :(

Vándorr 2013.03.06. 19:08:26

spike: A 4. évad nekem sem jött be annyira, de azért a vége felé megint kezd alakulni, az 5. pedig már eléggé más, mint az addigiak (más lett az író, ha jól tudom). Én az 5. felénél vagyok, és ott (lightos spoiler következik) már az a sztori, hogy a jövőben járunk, ahol a megfigyelők megszállták a világot, és az embereket gyakorlatilag rabszolgasorba kényszerítették. Kicsit emlékeztet a Sliders c. sorozat (nemtom, nézte-e valaki régen) azon részeire, amikor a Crommagok megszállták a világokat... mindegy, csak azt akartam jelezni, hogy szerintem a kissé laposabb 4. évad után nekem megint tetszik:). És ha már úgyis ide offoltam, akkor egy kis Xenu-propaganda, amit a youtube teljesen indokolatlanul az arcomba tolt. Eddig 3 percet néztem meg belőle, de már most beszarok, hogy ezt tényleg megeszik az emberek, annyira átlátszó... http://www.youtube.com/watch?v=Guc56rdCMng

M.A. 2013.03.06. 19:34:41

Sliders! :)

teGergő 2013.03.07. 16:44:47

Azért csak nektek is megmutatom, mert nem tudom mennyire sasoljátok: feltöltöttem Szakál múlt szerdai, A kivezető út c. előadását a youtube-ra. Kis kísérő-infókkal együtt itt is megtalálhatjátok: http://kritikaigondolkodas.blogol.hu/read?perm=4029063

teGergő 2013.03.10. 20:35:05

M.A.: "Az kicsit gyanús, hogy egyáltalán beengedik a TV-be." Mondjuk ennyi erővel akkor most lehet megint gyanakodni, hogy a feb. 16.-ai gyülekezőről a hírekben eddig 100-300-as tömegről beszéltek, pedig az is lehetett egy jó másfélezer, ha nem több, most a március 9.-én történtekről többek között a HírTv adott élő közvetítést is, ahol négyezer embert becsültek meg (ami szerintem reális). (Bár Kásler szerintem előszeretettel túloz, vagy csak szimplán nem eléggé jó a szemmértéke, amikor a megjelentek számáról beszél. De ez legyen részletkérdés.) Csak azért mondom, hogy legyen min gyanakodni. :) Amúgy bár én sem zárom ki egy csomó minden lehetőségét, de még tartom magamban a kétoldalú kételkedést, és őszintén szólva rosszul esik, ha ti sem kétoldalúan kételkedtek a dolgokban, mert szerintem a valóság lehet sokkal bonyolultabb is, mint ránézésre látszik. Majd össze is foglalom a gondolataim sokaságát a blogomon, de addig is, ti mit gondoltok erről? :) Előzetes itt (kommentelhettek ott is :P): http://kritikaigondolkodas.blogol.hu/read?perm=4029746

teGergő 2013.03.10. 20:36:53

Egyébként az is eszembejutott a napokban, hogy ennyi erővel te is gyanús vagy M.A., hogy erre te meg bejutottál az ELTE egyik épületébe előadást tartani. De nem akarok bomlasztani, csak ennyi erővel "ennyi erővel"-ezhetnék is. :D

teGergő 2013.03.12. 16:41:33

Rövid összefoglaló videó március 9.-éről alább. Én is ott voltam, tudom, hogy mi minden történt meg, a videót semmiben sem tartom túlzásnak, legfeljebb a zene hangerejét a videó alatt :D. Bár rengeteg kommentárt igényelne, hogy véletlenül se menjen félre a dolog, de most nem fűzök hozzá semmi többet. "AZ IGAZSÁG ITT VAN, nem a tévében! | Végképp eltörölni! | 2013. március 9." http://www.youtube.com/watch?v=kVF9dMXdYDk

Vándorr 2013.03.13. 10:17:28

Azért más dolog egy állami tv-csatornán szerepelni, és más előadást tartani néhány 10 embernek. Ez utóbbi senkit sem zavar, ha még ezt is akadályoznák az "irányítók", akkor már nagyon kilógna a lóláb. Ráadásul ez még kényelmes is nekik, mert azért viszonylag sokan tartanak előadásokat, amelyeknek azért a jó része simán hülyeség. Az meg nekik külön jó.

Vándorr 2013.03.13. 10:27:45

Ja, és akkor amúgy kb. mindenki gyanús. Bogár László is, mert ő meg egyrészt gyakran szerepel tv-ben, másrészt nálunk az egyetemen tanít, és néha még érzékenyebb témákban is tart előadásokat, az egyetem szervezésében is, tehát nem csak magánhakniként.

apex11 2013.03.17. 22:44:59

Kínai haladás, a hagyományaik tiszteletben tartása mellett, Mefityisztó ott nem vicc: http://www.vice.com/read/chinas-taking-over-the-world-with-a-massive-genetic-engineering-program

gyufa 2013.03.18. 02:15:52

ez az MA gyanús téma gyakran feljön, úgyhogy azt ajánlom a szerkesztő úrnak, hogy töltse fel az omnijodzsi c. filmet újra (tömören én pl. azért sem kételkedem annyira, mivel azt a filmet szerintem jó célból írták, megosztani pedig szintén jó)

Gergő92 2013.03.18. 22:16:21

Ha jól olvastam, akkor néhány okos ember dns-ét beinjektálják az embrióba és ettől jóval okosabb egyedek fognak születni.

Zsul 2013.03.19. 06:36:18

Összességében nagyon tetszett ez az előadás. Jó volt a magyarsággal kapcsolatos rész, nem csak a végén. Ugyan kerek-perec nem volt kimondva, de a nomád-telepes résznél sokaknak leeshet, hogy a "Szent-István-i fordulat" egyik fő eleme ez volt. Életmódot kellett váltani bizonyos szempontokból. Nem lehetett már tovább halasztani. (Tehát szó sincs "Szent István kiírtotta, eltörölte" elemekről.) Nekem csak egy kérdésem van: az emberiség tudati fejlődésben - "játék tér szemszögéből nézve" - elérhet e egy olyan pontot, hogy ne ismételje önmagát? Mert ha nincs tudati fejlődés, kizárjuk, akkor hiába gyógyítasz meg akárkit, eltelik X év és újra ugyanazokat a hibákat fogja elkövetni... Nos akkor mi értelme volna a gyógyításnak?

teGergő 2013.03.22. 21:22:57

Kásler Árpád üzenete az Országhoz - Kiút a fogságból http://kaslerarpad.hu/?p=3083 Még nem olvastam el, de attól még belinkelem. Később megvéleményezem (nem biztos, hogy itt :)).

teGergő 2013.03.22. 22:01:14

Na, elolvastam. Van benne pár értékes infó, de az összvéleményemet nem változtatta meg: hiába akarja összehívni a nemzetet, HA AZ NINCS, ha NINCS NEMZET... Szétszéledt, keveset tudó, keveset értő emberek vannak, akik kicsit összefognak, kicsit nem, aztán úgy összességében nem sokan teszik a dolgukat úgy igazán, ott, ahol vannak, nap, mint nap(!). Én sem, csak a kibernetikus térben teszem a legtöbbet, hogy ráhatok a fejekre, de az érdemi változáshoz kevés. NEMZET úgy igazán akkor lennénk, ha lenne közös népakarat (amiről Kásler is beszél), na de az (még) nincs... Ahány ember, annyi cél, annyi mód, annyi megoldás van, nem pedig közös célirányos, tudatos akarat. Megy a természetes széthúzás is dögivel, nem csak az ügynöki, de így meg nincs miről beszélni. Bővebben majd a beharangozott bejegyzésemben (ha minden igaz..).

cath 2013.03.23. 09:31:35

Az a baj, hogy még az itt irogatók sem értették meg, hogy akármit csinál akárki, Magyarországon 6 millió magyar fog megmaradni. Jó esetben. Rossz esetben meg egy diófányi - amennyi a jóslatban. Szellemi értelemben magyar ember ma még nincs annyi! Tehát egyrészt sok embernek kell még Nemzeti ( és nem liberális) öntudatra ébrednie, másrészt több magyar gyereknek kellene bizonyos értékek mentén nevelkednie. A hitelügy nem olyan cél, ami összefogna egy nemzetet. És egyelőre, ha nem is tudatosan, de a "megmaradáson" dolgoznak sokan.csak akik megmaradnak, azok tudnak összefogni amikor tényleg kell majd. Most még nem tart ott a helyzet. Mellesleg a hópróba azért megmutatta,hogy az emberek képesek rá, ha valós az ok és a cél.

teGergő 2013.03.23. 13:03:25

Szerintem rengeteg a valós ok, és cél most is, de az emberek csak akkor segítenek egymáson, ha egyértelmű a vész. Az, hogy most nem tesznek semmit, az nem azért van, mert nincs vész, csak nem egyértelmű a számukra. A hó fizikai erejéből értenek, a (most mondok egyet a sokszáz közül) média szellemi erejéből meg nem. Nem arról van szó tehát, hogy "nem tartunk ott", hanem arról, hogy "nem vesszük észre". A hitelügy ugyanúgy egy a sokszázból. Ha meglátjuk ezeket apránként, egyre nagyobb mértékben fogjuk érezni a vészt, bár önmagában is gáz mind. Nem önmagában a hitelügy, nem önmagában a média, nem önmagában a hó, nem önmagában az akármi kell, hogy felébressze az embereket, hanem ez mind, de külön-külön. Szóval jó az, ha vannak emberek, akik külön-külön felhívják ezekre a figyelmet, és elősegítik a Nagy Vész meglátását a "kis vészek" elenyésző-érdektelen-rézete mellett. :D

teGergő 2013.03.23. 13:04:14

*-érzete

aaaaaNiki 2013.03.24. 18:30:25

Az emberek akkor segítenek egymáson, ha maguk is érintettek. A mostani havazásnál is egyértelmű volt a vész, "észre is vették", mégis az ment segíteni, aki valamilyen szinten érintett volt.

apex11 2013.03.24. 22:42:08

Ha lenne előrelátás, stratégia, taktikai érzékük, akkor pl. sövényt vagy bokrokat telepítettek volna 5-10évvel ezelőtt az utak két oldalára. Nem lett volna olcsó, de megérte volna. Persze azt nem lehet megengedni, hogy a rézbőrűek eltüzeljék, de állítólag ez nem az ő országuk, hogy ők mondják, meg mi legyen.

cath 2013.03.25. 07:55:11

A rézbőrűek szó megtévesztő, mert a rézbőrűek a saját országukban élnek ;-), azt az országot tőlük vették el. itt viszont nem vett el tőlük senki semmit, ők jöttek ide "beilleszkedni" :).

M.A. 2013.03.25. 11:56:03

tegergő: minek küldesz be olyat, amit még el se olvastál, azt sem tudod, mi van benne?

teGergő 2013.03.26. 16:17:59

Azért, mert megbíztam benne, hogy semmi vállalhatatlan tartalom nem lesz benne, viszont amíg én el nem olvasom, addig már ti is csámcsoghattok Kásler az országhoz címzett üzenetén.

teGergő 2013.03.26. 16:52:01

(Előre beharangozta ezt az írását, bár így olvasva számomra nem sok újat mondott az eddigiekhez képest, alulmúlta a várakozásaimat.)

aaaaaNiki 2013.03.26. 17:23:34

Igen, ezt tisztán látszik a hozzászólásokból, hogy mindenki 0-24-ben Kásleren csámcsog és olvas és utána keres.... ;-)

teGergő 2013.03.26. 18:05:30

Persze, ezt csak úgy értettem, hogy számomra nem egy abszolút ismeretlen bejegyzésről volt szó, beharangozottsága lévén valamennyire volt fogalmam arról, hogy mit linkelek. Csámcsogni meg akkor is lehet rajta, ha magától senkit sem érdekelt volna. :D

cath 2013.03.27. 07:08:30

Ha már csámcsogás, engem kicsit jobban érdekelne, hogy mennyi magyar pénz van cipruson, amivel "hozzájárulunk" ciprus mentőcsomagjához.... :/

gyufa 2013.03.27. 14:43:04

én azt nem nevezném se magyarnak, se pénznek had vigyék:)

cath 2013.03.27. 19:22:15

A be nem fizetett adókból van ott betét, tehát közvetetten az államtól és emberektől elcsalt pénz, úgyhogy magyar pénz az, amit a mi javunkra kellene elkobozni és nem a ciprusi mentőcsomaghoz beadni beugrónak.

teGergő 2013.04.02. 16:34:25

Adalék a HAARP-kérdéshez, egy érdekes videó tekinthető meg alább. Egy műholdképekből feldolgozott, időjárás-figyelő internetes oldal képein valaki észrevett egy konkrét pontot, amiből eredve egy meghatározható alakzatban, szabályosan torzulnak a felhők. A pont valójában egy sziget egy pontja, ami Afrika déli vége, és az Antarktisz között kb. félúton van, kellően kieső, észrevétlen helyen, ott pedig valóban van egy érdekes kis létesítmény. :) http://hungarianrealnews.com/news.php?readmore=340

teGergő 2013.04.07. 13:14:05

http://kepfeltoltes.hu/130407/k_sler__rp_d_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

M.A. 2013.04.07. 13:24:23

http://www.magnetbank.hu/

steinerista 2013.04.07. 18:34:33

A magnet bank most vette meg fillérekért a kivonuló banco popolaret. Gondolom nem kérdezték meg a betéteseket :) Nem tudom milyen a hitelportfoliója a banco popolarenak, de zugbank lévén úgy sejtem 10x felmondott lakossági hiteleket tartalmazhat.

teGergő 2013.04.09. 18:36:37

Különben ez mi? Még nem olvastam el :P, most fáradt is lennék hozzá, de a figyelemfelkeltő címe érdekes a jelen körülmények között. Amíg elolvasom, addig csámcsoghatnátok rajta (esetleg azokból rövidebben meg is tudnám, hogy mi vagyon írva benne. :D) Bocs. :P Szuperhatóság lehet a jegybankból http://www.origo.hu/gazdasag/20130409-megint-elovettek-a-jegybank-es-a-pszaf-osszevonasanak-otletet.html

teGergő 2013.04.13. 11:36:42

Nyílt levelem Kásler Árpádhoz! http://kritikaigondolkodas.blogol.hu/read?perm=4038987 A kommenteket kéretik a linkelt bejegyzés alatt megírni!

teGergő 2013.04.29. 19:35:23

Április 30.-án a Bosnyák téren lesz 18-20h között tüntetés a Földhivatal előtt, Nem Kásler szervezi, de maga is részt fog rajta venni. Csak ma lett kinyilvánítva.

Xaba 2014.02.08. 21:35:34

Sziasztok. Az egyik videoban emliti Balint, hogy milyen kuraval lehet gyogyitani a cukorbetegseget. Eleg regen lattam mar a videot, esetleg meg tudnatok mondani hogy milyen kurarol beszelt?

Vándorr 2014.02.09. 14:02:16

Xaba: Ha jól emlékszem, köleskúráról beszélt.

Xaba 2014.02.10. 19:42:41

Vandorr: Koszonom.