HTML

A Játék Neve: Föld

Ez a blog arról szól, hogy hogy működik a világ valójában. Túl a látszatokon, a manipuláción, a mindent átszövő hazugságon és felelősséghárításon. A jelenkor eseményeinek mozgatórugóival is foglalkozik, ahogy a régmúltba is tapogatózik visszafelé, egészen az emberi lét kezdeteiig. Mindez egy sokéves kutatómunka eredményeire támaszkodik. A blog korábban "2012 blog" címen működött a blogol.hu szerverén. Kapcsolat: blog2012 kukac freemail ponnt hú!

Friss hozzászólások

  • Lazur: @Nikiló: www.youtube.com/watch?v=TQcqOW39ksk Apropó, és az már smafu, hogy a kínaiak azért akarnak... (2023.09.15. 00:32) Emberek, Irányítók és a Háttérhatalom
  • Gergő92: Nem csak én szoktam néha felnézni ide. :) (2023.01.18. 00:00) Mire készülnek a Marson?
  • Lazur: Ez egész friss: futureofhumanity.report/en www.youtube.com/watch?v=MYJFc3vA6N4 Csak a rotary klu... (2023.01.10. 18:29) 2019
  • Lazur: Szűk tíz évbe telt, de lassan a híradóba is bekerül ahogyan Kínában készülnek a cellák. www.youtu... (2022.12.05. 01:07) AUTOKRÁCIA (szerk)
  • Gergő Bohrát: A mostani események fényében bár 10 év késéssel, vagy inkább több, de csak efelé haladnak a dolgok... (2022.04.23. 22:12) A Jobbik és az Irányítók
  • Lazur: 2012 helyett 2021, de itt a mátrix 4. része: www.youtube.com/watch?v=JQVHrXek73E (2021.12.17. 20:30) Előadás videó - A Mátrix-trilógia (szerk)
  • Kápráz: ...Történt egyszer, hogy Noé szőlőt telepített, de a bortól megrészegedvén meztelenül feküdt sátrá... (2021.12.11. 21:02) Előadás videó (szerk)
  • maztro: @Gergő Bohrát: Szeretnek minket behúzni a csőbe, a cikk lényegében minden pontján prezentálja azt,... (2021.08.26. 05:03) Menetrend (szerk)
  • dangbird: Új nagy ívű, félelmetes novella a személyes blogomon: marioatreides.blog.hu/2020/01/06/nem_tehete... (2020.01.06. 10:36) Olyan, mintha
  • dangbird: ferfiakklubja.hu/fk_magazin/az_fk_noi_tamogatoi_korebol/amikor_nem_fogadjuk_el_a_ferfi_es_no_kozot... (2019.11.13. 10:09) A házasságról

Utolsó kommentek

FREN - Csak egy gyors vélemény

2012.05.07. 09:20 dangbird

Közérdekű volta miatt itt közlöm, nem a személyes blogomon. Az utóbbi néhány hétben erősen terjed hazafias illetve bankellenes körökben egy új lehetőség ígérete, melyet a Future Real Estate Network nevű cég ajánl a törleszthetetlen hitelek helyett tehermentes ingatlanhoz jutni akaró személyeknek. Ezzel kapcsolatban a következő észrevételeket tenném:

A >bevezető szöveg< egyértelműen sugallja (bár nem mondja ki!), hogy a rendszer más országokban, de legalábbis az Egyesült Királyságban már működik, és most magyar piacon is be fogják indítani. Ezzel szemben a Google szerint a cég még soha semmilyen tevékenységet nem folytatott, leszámítva a jelenlegi magyarországi toborzást. A cég tulajdonosa legutóbbi körlevelében már odáig ment, hogy kijelentette, a Google nem hiteles információforrás. A céget 2010. május 6-én jegyezték be (Company Registration No.: 07245960) "Family Support Solutions Ltd." néven. A nem hiteles Google szerint a cég ezen a néven sem folytatott semmilyen piaci tevékenységet. A cég nevét 2012. március 15-én változtatták a jelenlegire, ezután indult meg a toborzás. A cég törzstőkéje 1000 (ezer) GBP.

A cég kezdőoldalán egy általános leírás szerepel egy látszólag képtelenségnek tűnő szolgáltatás nyújtásáról, ám igyekeznek meggyőzni a látogatót, hogy mégis létezik egy zseniálisan egyszerű módszer, mellyel a pénzügyi csoda megvalósul. Mindezt úgy, hogy közben érdemi információt nem adnak az üzleti modelljükről, helyette viszont van pénztárca, jópár ház és sok-sok húszezres illusztrációként. Szubjektív első benyomásom volt, hogy erősen emlékeztet a "dolgozz az Interneten, akár havi másfélmillót is keresve otthonról, most ide kattints, most meg ide, most ide iratkozz fel, most meg oda, de akkor se áruljuk el, hogy pontosan mit is kell csinálnod és mennyiért, milyen feltételekkel" jellegű oldalakra - mint veterán álláskereső, láttam már párszáz ilyet, de mint még veteránabb Internet-felhasználó, reflex nálam, hogy ha valaki nem közli egyből világosan, hogy mit kínál, miért cserébe és milyen feltételekkel, annak azonnali becsukás a jutalma. Egyszerű piszchológiai trükk ugyanis, hogy minél több hírlevelet, csomagot, stb. veszel igénybe, érzelmileg annál jobban invesztálva vagy az ügybe, vagyis annál nehezebben mondasz nemet egy számodra végülis kedvezőtlennek bizonyuló ajánlatra. (Belvárosban lakó seftesek is pl. a neten mondjuk laptopot áruló "áldozatukat" előszeretettel csalják ki a XX. kerületbe, s jól meg is váratják, mert minél több a befektetett idő és energia, annál nagyobb eséllyel mond igent egy piaci ár alatti összegre.) Ennek ellenére tovább követtem az eseményeket, átolvastam jópár "hírlevelet", melyek inkább sugalmaznak, mint magyaráznak, valami homályos képet kialakítva a legújabb, "becsületes piramisjátékról", ami azért forradalmi, mert lefelé is áramlik a pénz, nem csak felfelé. Akinek nem erőssége a matematika, az egyrészt feltételezi, hogy a magyarázat önhibájából homályos számára, másrészt nincs tisztában egy bináris fa "súlyeloszlásával". Az én számomra viszont programozóként nem elfogadható, ha egy egyszerű bináris fára épülő, rendezett, rekurzív modell magyarázata legalább annyira zavaros, mint amennyire hosszadalmas, és programozóként azt is tudom, hogy pl. 5 szinttel felettem 1024-ed annyian vannak, mint öttel alattam, tehát pontosan ennyire számít, ha "fentről is jön pénz".

Az üzleti élet vastörvénye, hogy ahhoz, hogy valaki 1000 ft-tal gazdagabbá váljon, valaki másnak pont ugyanennyivel szegényednie kell. Ez alól csak azok a piaci szereplők kivételek, akik képesek a semmiből lejárat nélküli multiplikált pénzt teremteni. Homályos utalások történtek már a legelső magyarázatban is, hogy a FREN a kereskedelmi bankhálózattól próbálja ennek a monopóliumát elhódítani. (Bár ezt így nem jelentették ki. Gyakorlatilag semmit nem jelentenek ki, mindig csak sugalmaznak.) Jól mellékelték is a Pénz, mint adósság című oktatófilmet, hogy még szimpibbek legyenek a hazafias körökben. Csakhogy a valóság az, hogy ahhoz, hogy a saját magad által kreált játékpénzt valódiként tudd forgalomba hozni, ahogy a bankok is teszik, gyakorlatilag a piaci szereplők döntő többségét meg kell győznöd arról, hogy az általad előállított játékpénznek ugyanúgy vásárlóereje van, mint a jegybankpénznek. Ehhez óriási háttérinfrastruktúra kell és médiabefolyás. A nem hiteles Google szerint a FREN-nek egyik sincs. De valójában szó sincs levegőből előállított pénzről, a FREN bináris fájának (piramisának) szereplőire ugyanúgy vonatkozik a fenti vastagon szedett törvény, mint bárki másra. Hogy a hálózatban fel-le mozgó pénz a tagok befizetéseiből fog származni, ez valójában kiderül a hirlevelekből, csak valahogy mindig a tagmondat tagmondatának a tagmondatában van elrejtve. Pl: "A folyamat leírásánál láthattad, hogy Neked, mint ügyfélnek milyen hatástöbbszöröző megoldás biztosítja, hogy 3 lépésben a 0,5%-os saját erődből egy ingatlan 100%-os tulajdona keletkezik." (Az összes hírlevél csupa ilyen mondattal van tele. A főmondat "most már láthatod", "ugye most már világos", mintha sugallni akarnák, hogy értesz valamit, amit valójában nem értesz.)

Saját bevallásuk szerint is a modell az MLM és a leasing üzleti modellek hibridjéből lett kifejlesztve. A leasing egy világszerte használt, normál hitelkonstrukció, az MLM pedig egy piramisjáték, amely amennyire törvényes, annyira mocskos is - legtöbben talán ismerünk, illetve leginkábbis ismertünk olyan embert, aki nem csak rengeteg pénzt vesztett vele, de teljes baráti körét is, mert iszonyú szorongatott helyzetében megszállottként próbált beszervezni maga alá másokat, illetve tukmálta mindenkire folyamatosan a bioenergialámpát.

A fentiek alapján én azt mondom, hogy nem fog a FREN üzleti partnerei között köszönteni engem. Természetesen lehet próbálni a hírleveleiket kibogarászni, meg oktatásra járni meg hasonlók, de én a magam részéről nem tartom szerencsés ötletnek, pénzt adni, bármekkora összeget is, egy reményért. Márpedig a sok hírlevél, oktatás és győzködés után el fog jönni a pont, amikor pénzt fognak kérni a tagoktól - nyilván, hiszen másként nem lehet elindítani az üzleti modelljüket. S még egyszer: "Az üzleti élet vastörvénye, hogy ahhoz, hogy valaki 1000 ft-tal gazdagabbá váljon, valaki másnak pont ugyanennyivel szegényednie kell." - tehát majd ha elmagyarázzák, hogy az én anyagi gyarapodásom ellenoldalán (hitelcsapdából álomházba) kinek az anyagiakban való szegényedése szerepel, akkor esetleg érdemes beszállni a játékba. Amíg azt éreztetik (s csak éreztetik), hogy az ő üzleti modelljükkel mindenki csak keres, addig nem...

15 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekneve.blog.hu/api/trackback/id/tr556225963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jatta 2012.05.07. 15:43:33

A social engineeringet kihagytad, amikor mindenféle oldalakon látszólag független emberek, akik úgy tesznek, mintha nem is érdekelné őket a beszervezés (mert valszeg az ő oldaluk és nekik nem kell saját referral link, hogy alájuk regisztráljanak) mondják el kissé gőgös stílusban, hogy ők mennyit kerestek már vele, meg milyen egyszerű az egész és aki nem keres vele az balek, ahogy az is, aki kihagy egy ilyen lehetőséget anélkül, hogy megpróbálná. Ezzel is rengeteg emberben keltenek késztetést arra, hogy regisztráljon és befizessen és rengeteg emberben frusztrációt, hogy csak ő olyan balek aki nem keres vele. Meg vannak, akik tényleg keresnek vele, de nekik olyan kiterjedt ügyfélkörük van, ami már-már a politikusok szavazótáborával vetekszik és gondosan távol maradnak az alsóvonaltól, nehogy meglincseljék őket. Mert aki még középen van az kereshet vele valamennyit relatíve kevés effektív munkával, tehát örül, mint majom a farkának, hogy legalább odáig eljutott és tűkön ülve várja, hogy mikor kínálkozik egy új lehetőség, ahová az elsők között lép be. Meg nagyon vastag bőr kell hozzá.

lololok 2012.05.08. 06:08:50

A kommentek is nagyon meghatóak a honlapjukon. BTW, az 'out of the box' szószerkezet nem biztos, hogy a legjobban cseng ezen a blogon.

Zsul 2012.05.11. 06:40:29

Külön gusztustalan, hogy eleve bajbajutott embereket választottak célközönségnek. Garantáltan szélhámosok... De ha már a devizahiteleseknél tartunk. Volt Magyarországon egy "Hiteles társulás" és ehhez hasonlók... Neveket nem akarok írni. Talán egy jó előadó volt, a többi modern üzleti/közgazdász bla-bla, "veletek vagyunk" mázzal leöntve. Kérdés: Ők vajon hol vannak? Hol tartanak, régen nem hallattak magukról, mintha minden megoldódott volna.

aaaaaNiki 2012.05.11. 12:53:10

Zsul: "eleve bajbajutott embereket választottak célközönségnek" - ezt azért így nem mondanám. Az is csatlakozhatott, akinek nincs hitele, "csak" szeretne egy álomházat/lakást. Csak a pontosítás végett.

Zsul 2012.05.12. 04:58:13

Rendben köszönöm! Ezzel együtt sejtésemet fenntartom.

Ludmi 2012.06.02. 09:48:59

"Az üzleti élet vastörvénye, hogy ahhoz, hogy valaki 1000 ft-tal gazdagabbá váljon, valaki másnak pont ugyanennyivel szegényednie kell." Valóban így van. A FREN sehol sem állítja, hogy az ingatlant nem kell kifizetni. Az érték 1/420-ad részét használati díjként fizeted, feltételezve,hogy egy fillért sem keresel a hálózatból, kifizeted még egyszer az ingatlanod értékét. Tehát egy 20 M értékű lakásra kifizetsz 40 milliót. Ezzel szemben egy banki hitelnél 12 %-os kamatot feltételezve 35 évre kb 80 Millió a kifizetendő összeg. Ki a mocskos rabló???

IsmeretlenNemMindegy 2012.09.12. 12:47:05

Ma kaptam egy kéretlen e-mailt a semmiből, amelyben ez a dolog van hirdetve, persze homályosan és semmit nem lehet megtudni belőle, csak azt, hogy milyen jó lesz nekem, ha ide beszállok... Kapásból gyanús a dolog!!! Ilyesmibe sosem mennék bele!!! Ilyenféle csodák nem léteznek, ha lennének, már mindenki meggazdagodott volna stb. ... De kíváncsi ember lévén rámentem az ajánlott linkre és olvasgattam. Nem derült ki más a számomra a sok homályos, körítő és beetető szövegből, csak annyi, hogy egy újabb, jól kitalált (emiatt sokan be is dőlnek majd), hálózatépítős átverés az egész!!! A rejtett és titkolt buktatói ott vannak, csak ésszel kell olvasni és figyelni, majd pedig gondolkodni!! Na persze, egy forintom sincs (de sajnos szó szerint, beteg vagyok, munkám nincs sok éve, a segélyem elvették, édesanyám nyugdíjából tengődünk), de majd a semmiből jön valaki (vagy ez a cég vagy miféle) és semmi önerőből (mert írja, hogy befizetni ennyit vagy annyit, de még azt se kell, akinek nincs: :o ?) puszta hálózatépítéssel (ajánlgassam mindenfelé minél több embernek blablabla, nekem már ehhez se lenne gyomrom) egyszercsak majd valamikor (mikor is!?) lesz egy házam............................... LOL!!! SENKI NE DŐLJÖN BE ENNEK, MERT ILYEN NEM LÉTEZIK!!! Pláne ebben a gusztustalan, anyagias, rablóbanda világban!!! Aki hinni akar benne, menjen, keressen egy csodalámpást és dörzsölgesse előbb, hátha megjelenik a dzsinn csodák csodájára és a semmiből, semmi önerővel, puszta kívánságra lesz egy csodapalotája...

Emillia 2013.02.09. 14:06:05

Ismertek egyetlen embert, aki így ingatlant vásárolt? Ismeritek Gaál Róbertet? Nézetem szerint, ha korrekten működik ez lehet tényleg egy jó közösségi megoldás, de ez egy egyszemélyes pénzgyűjtő cég, nagy a cégtulajdonosnak a kísértés! A pénzt befizetők ugyanis nem szereznek "tulajdonosi" rendelkezési jogot a tőkéjük fellett s így ezekben a leírásokban nem látom a garanciákat a résztvevők számára.. Kis hazánkban már futott az ötlet egy kört... azaz jelenleg az amerikai elődjének jónéhány résztvevője előzetesben ül! :-) Tehát a toborzásban való részvétel nem vicc!!!!! Életre szóló tétje lehet A pontgyűjtés egy dolog, az egy játék, de pénzt csak akkor szabad befizetni, vagy befizettetni, ha ingatlantulajdonrész a garancia megette :-) Szeretettel E

krisz56 2013.05.26. 21:49:17

Elképesztőnek tartom, hogy alapos informálódás helyett az előítélet és a rosszindulat irányítja a legtöbb embert a véleményalkotásban.

teGergő 2013.05.27. 08:59:42

Amennyiben ezt a bejegyzésre írtad, megkérdezhetem, hogy az alapos informálódás hogyan néz ki egy olyan oldalon, amely sokat beszél, de keveset mond, aztán ezt e-mailek sorával is eljátszatja? Ha a kommentekre értetted, akkor nem szóltam. Viszont ha vannak pontosabb információid, megoszthatnád velünk. :)

szirénke 2014.02.07. 18:04:18

Akit érdekel a FREN jelenlegi állapota, javasolom az alábbiakat: www.frentagok.blogspot.hu http://www.youtube.com/watch?v=8C818xwK8nM https://soundcloud.com/crizal/fren www.szkepta.blog.com És mindenki vonja le a következtetéseit.

aaaaaNiki 2014.02.07. 20:14:03

A frentagok.blogspot.hu címen hatalmas az a kék betűkkel írt levél kicsit lentebb! (Tudom, sikerült megragadnom a lényeget.)

M.A. 2014.02.07. 23:33:08

Ha egy embert is gondolkodásra késztettünk FREN ügyben, mielőtt beleugrott, már megérte ez a bejegyzés.

szirénke 2014.02.10. 12:40:21

aaaaaNiki! Melyik kékre gondolsz?Van több is...

aaaaaNiki 2014.02.10. 20:03:50

szirénke: fentről a legfelsőbb itt http://www.frentagok.blogspot.hu/#!http://frentagok.blogspot.com/2014/02/kicsit-hazudos-gaal.html De tök lényegtelen...
süti beállítások módosítása