HTML

A Játék Neve: Föld

Ez a blog arról szól, hogy hogy működik a világ valójában. Túl a látszatokon, a manipuláción, a mindent átszövő hazugságon és felelősséghárításon. A jelenkor eseményeinek mozgatórugóival is foglalkozik, ahogy a régmúltba is tapogatózik visszafelé, egészen az emberi lét kezdeteiig. Mindez egy sokéves kutatómunka eredményeire támaszkodik. A blog korábban "2012 blog" címen működött a blogol.hu szerverén. Kapcsolat: blog2012 kukac freemail ponnt hú!

Friss hozzászólások

Utolsó kommentek

Tóth Ferenc: Madarat tolláról, embert istenéről

2011.09.20. 18:10 dangbird

(frissítve: 2011-09-22 14:26 csütörtök)

A rádióban már többször szerepelt Tóth Ferenc előadását rögzítettük. Íme az előzetes beágyazva, alatta a teljes videó négy részben linkelve.Pénteken ismét megkísérelünk rádiózni.

27 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekneve.blog.hu/api/trackback/id/tr256225986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PortaS 2011.09.21. 10:27:27

Dr. Sör Kálmán: Blográdiót! Sokat! Nándit az egyikbe, hamar! Ferit a másikba, tüstént! (De lehetőleg ne keverd a két elegyet :) ) Ja, és még engem sem hívtatok meg! De én csak akkor megyek, ha lesz Macsek is :)

st.anger 2011.09.21. 17:54:36

ja, hát jó lesz ha csináltok valamit, mert kezd behalni a blog...

Lazur 2011.09.21. 18:27:38

Jelentem a Szerkesztő Úrnak hogy a gólyámat fel tudom ajánlani a közjó érdekében :). Helyszűke okán kinézik a jegyzetboltból, így alkalmasint egy gyors transzport részleteit egyeztethetnénk, már ha, ugye.

Newman 2011.09.21. 19:06:26

Bár nem tartozik ide, de egy érdekes cikk: http://www.pokolraveluk.com/content/index.php?option=com_content&view=article&id=68:a-hitler-leanyzo-rothschild-negyedik-birodalma-es-meg-sok-minden-mas&catid=6:titkos-tarsasagok&Itemid=43

cath 2011.09.21. 22:47:56

azért mond furcsákat a bácsi, pl. elfelejti, hogy a föld maximum egyharmada nyomogat biszbaszokat "munka" gyanánt, és ennek az egyharmadnak a rohadtnagy fizetését is a másik kétharmad izzadó (és utána talán nem is kap vizet) munkával, és tényleges termeléssel dolgozza ki... meg az üvegpohár pont egy olyan "nemújrahasznosítható" termék, ami ennek ellenére 311 évet tudja szolgálni a tulajdonosát és annak utódjait :), és természetkárosító szerepe vetekszik egy tized muanyagpoháréval (amit max 3 percig használ a használója- mert ugye az nem is lesz "tulajdonná"), vagy egy ötvened pet-palackéval... deazért várjuk a többit >-)

M.A. 2011.09.22. 10:14:57

Milyen gólya?

Lazur 2011.09.22. 13:10:48

Amiről a múlt találkozón regéltem. ~1:1, derót és papír.

aaaaNiki 2011.09.24. 18:41:15

Lazur: A gólya kell! :))))))))))))))))))))))))

M.A. 2011.09.24. 18:43:42

Vettünk fel rádiót. Holnap estére talán kint lesz.

Newman 2011.09.24. 21:04:23

Lenne egy kérdésem. Balogh Béla munkáiról (Végső valóság, A tudatalatti 10 parancsolata, Gyógyító meditáció) mi a véleményetek. Ha jól tudom a svédországi Fehér sas páholy tagja (White Eagle Lodge)

EG 2011.09.24. 23:10:26

A 4. rész kárpótolt a felvételbe végig beleköhögő, orrot fúvó göthös haldokló tbc-s vadbaromért, ha lehet legközelebb a mikrofon ahhoz legyen közel, aki a lényeget mondja. Ha nyernék a lottón, az összes ilyen "kalóz" tv-rádiónak fogok venni valami stúdióminőségű mikrofont, mert ez egyszerűen lerontja a mondanivalót is. (a hegylakók adásai is rettenetesek)

M.A. 2011.09.25. 09:31:56

A TBC-s vadbarom én voltam, és azért ültem közel a kamerához, mert én csináltam a felvételt. Persze, ha egy HD-s kamerával készülnének a felvételek, aminek van külső mikrofonbemenete is, csíptetős mikrofonnal meg lehetne oldani a dolgot. (A Kereszt a koronán című előadáson pl. úgy volt, mert a Szövetség TV hozott egy félprofi kamerát.) De amíg kértem, hogy valaki hozzon kamerát, senki nem jeleskedett, ezért végül vettem egyet saját pénzből, az meg csak így, a beépített mikrofonjával tud felvenni, ilyen minőségben.

EG 2011.09.25. 10:25:32

Nekem sincs kamerám, de pl. közelebb raktam volna az előadóhoz. (esetleg barkácsmegoldás: a beépített mikrofon kiszerelése egy hosszú árnyékolt kábelre, vagy lecserélése egy irányított mikrofonra, stb..) Jobbulást! (hangminőségben is!)

M.A. 2011.09.25. 10:36:00

Ez a felvétel nem stúdióban készült, hanem egy berendezett lakásban, és mindenhol emberek ültek. Nem tehettem oda a kamerát, ahova akartam.

teGergő 2011.09.25. 13:32:41

Bálint ne jobban legyen, hanem jól! Jóulást! :)

teGergő 2011.09.25. 13:54:39

A második videó címe el van írva: "Maradat" tolláról...

EG 2011.09.25. 21:16:39

Radikális megoldás: aki akar és tud, az jöjjön, egy bunker-blaster-rel a bunkerlakók ellen, vagy akár szövetkezni a lagocsmányabb, legmocskosabb alien csapattal, hogy a helyi patkánycsapatot kifüstöljük. (okkultista szakértők szükségesek) Esetleg kutyaharapást-szőrével: a legjobb magunkfajták is költözzenek bunkerba, hogy később, nehogy megint a legalja kerüljön a legtetejére. A kígyó az ősi leírásokban a reptilian lenne? (állítólag ők az igazi földlakók, mivel már az ember létrehozása előtt itt voltak, csak a "létrehozóknál" alacsonyabb műszaki színvonalon voltak, ezért csak megfigyelők lehettek) Jó lenne valamilyen magasabb szintről pár tippet kapni, hogy mire figyeljünk.

b_alin 2011.09.25. 22:19:34

Jó volt. Egyedül az nem tetszett ahol az előadó összemosta a tények békés elfogadását a tudatlansággal. Az a helyzet hogy tökmindegy hogy "tisztel" bárkit is, amíg jobbnak gondolja magát. Ez csak mellébeszélés. Ez nem azt jelenti hogy nem értem meg ha lenézi a zs***kat, megvan rá minden oka, csak nem kéne tiszteletről beszélni ha nem gondolja komolyan. Mellesleg tökmindegy melyik oldalon van az ember, amíg oldalak ellen küzd. Pont ezért van ez a sok mocsok a földön, hogy mindig legyen valami ami ellen vagy amiért küzdeni lehet. Tökmindegy magyar vagy izraeli zászlót lenget az ember, ha így is úgy is habzik a szája. A nemzeti oldalon általában nagyon sok a feszültség, és az elhazudott gyűlölet. Az hogy úriemberként beszél az ember a zs***król, ugyanarra a szintre viszi, mintha az öklét rázná, csak plusszban még hazudik is önmagának. Azt hiszi elég a képmutatás, és máris jó helyen van, de amíg a szívében nincs béke, tökmindegy a stílus. Lehet sokakat becsap, de ezzel csak az időt veszi el saját magától hogy szembenézzen önmagával. Amúgy szerintem technikailag mindenben igaza van.

M.A. 2011.09.26. 08:30:18

"Az a helyzet hogy tökmindegy hogy "tisztel" bárkit is, amíg jobbnak gondolja magát. Ez csak mellébeszélés." - miért, te nem gondolod magadat felsőbbrendűnek egy disznónál? Az nem jelenti azt, hogy ne tudnád tisztelni a disznó létjogosultságát a teremtett világban. "tökmindegy melyik oldalon van az ember, amíg oldalak ellen küzd" - nem is tudom, elhangzott-e az oldal szó egyáltalán az előadáson. Mi eszmékért küzdünk, amiből automatikusan következik, hogy más eszméknek viszont ellene leszünk. Az egész világegyetem így működik. Lehet néha abbahagyni a küzdelmet és pihenni, stagnálni, de nem attól leszel megvilágosodott, hogy mosolyogva nézed mások küzdelmeit, míg te magad nem haladsz semerre. "Azt hiszi elég a képmutatás, és máris jó helyen van, de amíg a szívében nincs béke, tökmindegy a stílus." - beszélgess egyszer a Ferivel. Kevés embert ismerek, aki nála "tisztább" és békésebb belülről.

EG 2011.09.26. 09:55:01

A filmek, amikről szó volt: Csapás a múltból (Blast from the past) They (Elpusztíthatatlanok) Carpenter film! Aki közbeszólt, és elég tájékozott volt, hogy Adolf H. merre keresett ezt-azt, (zöldsapkás tibetiek) és Énokh kulcsai c. könyvet is említette, esetleg lehetne vendég egy műsorban, ahol kifejezetten ezekről lenne szó. Aki tudja hol érhető el az Énokh kulcsai c. könyv, az linkelje már be!

zeder 2011.09.26. 10:50:08

Carpenter filmjének címe helyesen "They Live"

EG 2011.09.26. 17:46:58

Bocccs, tényleg a THEY, az is egy érdekes film, de az egy másik. (elrablós, furcsa lényekkel más síkokról, stb..) They (Ők, 2002)

b_alin 2011.09.26. 22:46:28

Nekem tökmindegy elhangzott-e az "oldal" szó, nem érdekelnek a szavak önmagukban. Pont ezért mondom hogy hiába használod a tisztelet szót, az nem lesz tisztelet. Ez csak képmutatás. Nem várok semmit, csak őszinteséget, de nem magamért. Ha valaki ebben hazudik(magának), hogy várjam el hogy másban ne tegye? Például hogy higgyem el hogy nem kételkedik abban amit mond nekem? Hogy feltételezzem hogy nem csak azért van ezen az oldalon, mert a másik ellen van? Nem nézem mosolyogva mások küzdelmeit, és nem stagnálok. Számodra a haladás az amikor Az sikerül amit elterveztél, és csak szűk korlátok között tudod meglátni a jót. Siker kell? Megkaphatod. Pár év múlva a jobbik máááár 22,3%-ot szerez majd, és kiharcolják hogy átnevezzenek pár utcát meg teret. Arról majd nagyon sokat lehet beszélni, de főleg arról ami Még nem jó. Egy idő után ki lehet majd mondani a TV-BEN is hogy gyurcsány hazaáruló. Az már progresszió! Ezért megéri éveken át küzdeni! Ez értelmes dolog, bezzeg azok a "mosolygós" idióták akik azt se tudják ki az ellenség!! Az hogy a világegyetem hogy működik, csak egy koncepcionális dolog, semmi több. Az hogy ellentétek működtetik, csak azt jelenti hogy ellentéteket látsz benne, semmi többet. Így fogod fel, máshogy nem is tudod. Következésképp soha eszedbe nem jut hogy más is létezik az ellentéteken kívül, és mindent így akarsz majd magyarázni. Főleg azért mert ha nem az ellentétek működtetik a világot, valami olyasminek kell működetni ami ellentétes az ellentétekkel ( szépen okosan kiindulva az első és egyetlen axiómából, miszerint az ellentétek működtetik a viágot ), és a legjobb esetben is egy hurokba jutsz, szóval marad szépen a régi koncepció, mert az "működik", legalábbis az felfogható a számodra. Senki nem lesz megvilágosodott semmitől, és főleg nem attól hogy passzívan mosolyog, de ha valaki megvilágosodik valószínű hogy több értelmet lát majd abban hogy egy fa alatt ücsörögjön minthogy olyan dolgok miatt aggódjon amikre nem tud hatással lenni. Beszélhetünk az eszmeiségről, meg hogy milyen nagy a jóság mibennünk, de ha az oda torkollik hogy vagy másokat szidunk, vagy a saját hátunkon csattogtatjuk az ostort, az lehet bármi, csak eszmei nem.

spike 2011.09.26. 23:49:40

"minthogy olyan dolgok miatt aggódjon amikre nem tud hatással lenni." ilyesmit már nekem is írtál régebben a fórumon. de arra gondolj, hogy csak az egyén szintjét nézve értelmetlen. sok ember már hatni tud a dolgokra.

gyuff 2011.09.27. 00:09:42

balin egészen egyetértek a mondandóddal ezért engedd meg, hogy azokat amiket úgy érzek hozzá tegyek: "Pont ezért mondom hogy hiába használod a tisztelet szót, az nem lesz tisztelet." és ha te használod a tisztelet szót akkor az már nem csak egy szó hanem a jelentése is? avagy a tisztelet az tisztelet:) mivel csak szavakkal tudunk most kommunikálni, ebből kifolyólag nem érezhető csak érthető a különbség ha te klasszikus értelemben használtad a tisztelet szót azaz nem csak a szóra gondoltál hanem magára a jelentésére, a lényeg: a tisztelet csak egy szó, de a tisztelet is csak egy szó:) amugy ezt én is értem meg te is szóval erről ennyit "Az hogy a világegyetem hogy működik, csak egy koncepcionális dolog, semmi több." a világegyetem működése nem koncepcionális dolog szerintem, esetleg az, hogy mi mit gondolunk arról hogy hogy működik de ez egy alacsonyszintű tudatnak végülis ugyanaz (nem tudna elvonatkoztatni a szubjektivitásától, mert szerintem ellehet ahogy gondolom szerinted nem:D) "Főleg azért mert ha nem az ellentétek működtetik a világot, valami olyasminek kell működetni ami ellentétes az ellentétekkel" hmhmhmhmh frappáns de végülis tényleg sikerült megkötnöd magad az ellentétes dologgal ahogy látom mmint hogy azt feltételezted, hogyha nem az ellentétek működtetik a [gondolom fizikai]világot (ami nem valószinű mert az ellentétek fogalom a fizikaivilág[finomfizikai] része, amikor pedig a "világ működtetéséről" beszélhetnénk az a fizikai világon túli dolgok körül lehetnek mint ahogy nagyon sok orvos utalt erre), azaz elképzelni sem tudtál olyan esetet hogy nem az ellentétekre épül a világ de nem is ellentétes azzal.. "Senki nem lesz megvilágosodott semmitől" másképpen megfogalmazva: a semmitől világosodsz meg:) a semmi átfogalmazva minden(és ezzel egyet is értek de azért fordítgatom) "Beszélhetünk az eszmeiségről, meg hogy milyen nagy a jóság mibennünk, de ha az oda torkollik hogy vagy másokat szidunk, vagy a saját hátunkon csattogtatjuk az ostort, az lehet bármi, csak eszmei nem." érdekes módon az eszmeiségről beszéltem az írás elején(klasszikus értelmű dolgok) és jó lenne ha beszélhetnénk róla még jobb ha eszmeien beszélhetnénk... egyébként kis magánvélemény (a többi mellé hisz ti ezt annak kezelitek): az eszmeiség szerintem tényleg létezik és próbálja a dolgok valóságát tükrözni tehát arra törekszik, hogy ha azt mondja hogy liberális akkor az békeszeretőt jelent nem pedig azt amit ma csináltak belőle (és még sok szép ilyen kifejezés van), tehát létezik az eszmeiség de a szó amit mondasz az mint ahogy mondtad nem egyezik meg vele obviously example: az asztal szó nem egyenlő az asztallal és ezt, ahogy nézem minden hitelesebb gondolkodó fel is jegyezte az eszmei gondolatok mellé (Tao, misztikus teológia, okkultizmus, hinduizmus[az a mi a fő szubsztancia kimondhatatlan mert nincsenek rá szavak, megismerhetetlen mert túlságosan megismerhető [negatív teológia] egyedül egyet szabad és ezt a tudást tapossák mindenfelé: megtapasztalni, élni részt venni, sőt ez lenne a lényeg ha a teremtőnek szüksége van megtestesült élőlényekre az csak azért van mert megtestesült élőlényekre van szüksége pontosan rád tehát te legyél és tapasztalj]) mostmár nem fogom magam rosszul érezni hogy ilyen tömören írtam mert ugysem foglalkozik annyira vele senki aki nem foglalkozik vele... és igen az bogarászik.. múltkori blogtalálkozón beszéltünk a Nagy Figyelmeztetés nevű lelki eseményről és ott nyitottam egy metafizikai zárójelet hogy a mátrixszal kapcsolatban is érdekes hát tessék: a fő mondanivalója a filmnek tömören: az orákulummal és a többi mátrixhoz kapcsolódó programmal sikeresen újra ki lett egyensúlyozva az egyetlen veszélyes elem (neo), aki azt hitte, azzal menti meg az emberiséget ha feláldozza sajátos születését és lemásolódik smith álthal (aki mellesleg több milliárd mátrixhoz kapcsolódó arcot lemásolt de azok nem feleltek meg a főkomputernek): fő mondanivaló ne higgy a próféciákban mert azokat mi gonoszak találtuk ki hogy könnyebben irányítsunk titeket azért hoztam fel tehát: mert ez a katolikus és keresztény körökben nagyon divatos minden nap jönnek profetálások és elég határozott mindenki eldönti hogy hitelesnek tartja-e vagy nem én majd mindjárt belinkelem http://www.thewarningsecondcoming.com/latest-messages/ jó lenne ha hirtelen mindenki úgy látná néhány perce a világot ahogy az van (a profetálások szerint a megátalkodott lelkek nem élik túl a látványt) és emiatt most nagy lélek megmentő kampányban van nagyon sok ember köztük mindjárt belinkelek egy magyar oldalt is ahol ezek a profetálások is megtalálhatók magyarul jó olvasgatást:D

gyuff 2011.09.27. 00:09:51

utolsoidok.com

EG 2011.09.29. 18:16:18

A hitelről és a kamatról: (zsindex peak-oil topik) http://forum.index.hu/Article/jumpTree?a=113070130&t=9105736 A lopótökös hasonlat a legjobb, egyből megmagyarázza a divatot is. (soha nem értettem, hogy miért nem a használhatóság számít, miért az, hogy melyik drogos barom divatdiktátor mit talál ki a szétkokainozott agyával, lásd patacipő, hegyesorrú cipők, szőrös kabátok, stb...)