HTML

A Játék Neve: Föld

Ez a blog arról szól, hogy hogy működik a világ valójában. Túl a látszatokon, a manipuláción, a mindent átszövő hazugságon és felelősséghárításon. A jelenkor eseményeinek mozgatórugóival is foglalkozik, ahogy a régmúltba is tapogatózik visszafelé, egészen az emberi lét kezdeteiig. Mindez egy sokéves kutatómunka eredményeire támaszkodik. A blog korábban "2012 blog" címen működött a blogol.hu szerverén. Kapcsolat: blog2012 kukac freemail ponnt hú!

Friss hozzászólások

Utolsó kommentek

Előadás videó - Az égig érő fa

2011.03.26. 12:09 dangbird

1. rész letöltés

2. rész letöltés

YouTube-on 1. rész:


YouTube-on 2. rész:


TRANSZSZKRIPT

Mivel többen jelezték, hogy bár az előadásokra nem tudnak jönni, mert túl messze laknak, de küldenének pénzt, ezért végül jobb meggyőződésünk ellenére :) nyitottunk egy bankszámlát.

Tóth Bálint
Unicredit Bank
1091 8001 - 0000 0105 - 4711 0009
Külföldről: IBAN HU06 1091 8001 0000 0105 4711 0009 (HUF)

Bármilyen kis összegért hálásak vagyunk, és bármilyen nagy összeget elfogadunk. :)
Ha valaki küldött pénzt, kérem, hogy jelezze e-mailben, hogy tudjam nyomon követni és reklamálni a banknál, ha valahol elakad.
A pénzt nagyobb részt a 2012 Blog és a hozzá kapcsolódó dolgok (előadások, rádió, stb.) készítéséhez szükséges felszerelés bővítésére, modernizálására, stb. költjük (számítógép, kamera, állvány, mikrofonok, projektor bérlés, reklámköltség, stb. Ha csak minden 3. ember, aki végignézi, küldene 500-1000 Ft-ot, már meg tudnék szabadulni a 7 éves gépemtől...)

78 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekneve.blog.hu/api/trackback/id/tr166225997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

spike 2011.03.26. 14:20:19

Na és eszedbe jutottak otthon a dolgok amiket elfelejtettél? :D Most akkor mindegy, hogy pl én ikrek csillagjegyben születtem, a többi csillag ugyanúgy hatással van rám? Meg mindenkinek, minden csillag tulajdonságait össze kell gyűjtenie? Van egy kis zavar a fejemben, amit nem tudok megfogalmazni :)

2012 2011.03.26. 14:45:28

Sok mindent ki kellett hagynom, hogy végezzek idejében, mert az elején 20 percet elszarakodtunk a géppel. De most már legalább megvan a rutin. A személyre szabott horoszkópnál a bolygóknak a jegyekhez és egymáshoz viszonyított pozícióját kell nézni, valamint a mozgásirányát, a házsarkok viszonyát a bolygókhoz és a jegyekhez, stb. Szóval ez egy bonyolult képlet.

spike 2011.03.26. 15:25:12

Na igen akkor itt volt nálam a zavar. Tehát mindig ugyanazokat a neveket hallottam, csak máshogy kell nézni. Akkor az véletlen, hogy számomra két fontos személy az bika és rák, én pedig ikrek? Igazából sosem foglalkoztam csillagjegyekkel, ez csak most tűnt fel. Egyébként ez a bankszámlára átutalás csak annyi, hogy besétálok egy bankba, átadom a pénzt, megadom hogy melyik számlaszámra menjen (gondolom kitöltök valami papírt) és kész? Az a helyzet, hogy én nem nagyon szoktam banki ügyekkel foglalkozni, szóval számomra ez ismeretlen.

2012 2011.03.26. 15:30:08

Ha nincs bankszámlád, akkor bemész egy unicredit fiókba, adnak egy csekket, ráírod a számlaszámot, a nevemet, odaadod a pénzt és elteszed a befizetési bizonylatot, amíg e-mailben le nem nyugtázom, hogy megjött (1 napon belül általában).

elbándi 2011.03.26. 20:21:14

Köszönöm az előadást,meg azt az egynéhány álleesést , amit okozott :D Részemről egy egész napos elfoglaltságot adott ez az előadás,ugyanis elkezdtem a videó alapján kiírkálni a jegyek szerepeit,tulajdonságait;lerajzolgattam az öt és négy elemes rendszert;dekanátusokat..:D Ugyanis az alapokat el szeretném sajátítani,amivel kapizsgálhatnám az utalásokat itt-ott és ez eléggé kapóra jön most.

vitahum 2011.03.27. 12:06:43

Köszönöm szépen a videót.

st.anger 2011.03.27. 15:23:58

köszi a videót, nagyon érdekes volt! egy dolgot hiányoltam belőle, a vízöntő szerepe nem tisztázódott sem a jegyek felsorolásánál, sem ott, ahol a "medve lement a patakra inni". más rendszerekben, pl. a tarotban a bolond a szimbóluma, ami a legelső és a legutolsó kártya is egyben, tehát az a kilépési és a belépési pont is. a közel-keleti népeknél pedig a vízöntő gyakorlatilag mint angyal szerepel, vagy mint maga az ember a legmagasabb emberi minőségben, valamint szepes mária is többször utalt a vízöntő jegyre mint kilépési pontra. végül is a szkíta-magyar hagyományban milyen szerepet, illetve minőséget tölt be?

Melis 2011.03.27. 21:58:28

Én is nagyon köszönöm az előadást (no meg a blogot is, természetesen)! Borzasztó érdekes volt. A jelenlévő bemondogatós fazonokat meg remélem nem veszed magadra... :) Engem is érdekelne még ez a vízöntős "kilépő"-dolog, meg a többi részlet. Lesz esetleg ezzel kapcsolatos bejegyzés, vagy újabb előadás?

M.A. 2011.03.28. 11:52:44

Mindegyik jegyről lehetne egy komplett előadást tartani. Mondjuk a Vízöntőről húzós lenne, de a Mátrixos előadáson elvileg még lesz róla szó az Építész kapcsán. Szepes Mária itt dekkol a földi asztrálvilágban (találkoztam vele halála után), úgyhogy csak úgy magyarázzon kilépési pontokról. :) A Vízöntő olyan értelemben "belépési és kilépési pont", hogy ha az Oroszlán az Atyaisten, a Vízöntő az Isten Majma (vagyis a Sátán), és ebbéli minőségében hordozza az isteni tulajdonságok mindegyikét (csak ellentétes értelemmel), beleértve az Alpha-Omega tulajdonságot is, ő a legelső teremtmény és ő fog legutoljára üdvözülni, mert az Univerzum nem tudna fennállni nélküle. Ugyanakkor a Vízöntő nélkül nincs élet sem, mert ő az, aki életben tartja mindkét szomszédját, a Bakot úgy, hogy itatja, a Halakat pedig úgy, hogy mozgatja és levegősíti a vizét. Ebből a szempontból a Vízöntő szerepe esszenciális lehet a Halak nemesítése szempontjából, de az őseink nem bonyolították túl ennyire a dolgokat és nem sokat törődtek a Vízöntővel. Az Ikreknek, a Mérlegnek, a Kosnak, a Szűznek ugyanúgy megvan bizonyos szempontból az átjáró-jellege, inkább ezeket hangsúlyozták.

spike 2011.03.28. 16:13:06

valamit most már nagyon nem értek :) nem tudom, hogy meg kéne e szólalnom :D mindegy, jön a kérdés. most akkor ezek a csillagjegyek mikre vonatkoznak? így elsőre belegondolva arra jutok, hogy ez több inkarnáció, és mindegyiknél fejlődik, majd eléri azt a csillagjegyet, ahol ki tud lépni ennek a bolygónak a "dimenzióiból". ha téves, akkor felvilágosítást kérnék. ha stimmel akkor meg... akkor meg még mindig nagy homály van a fejemben, nem vagyok képes felfogni az idő szerepét a fizikai síkon túl. mármint, egy fejlődést csak idő függvényében tudok elképzelni, de ez hogy vonatkozhat egy olyan dologra, ami az időn túl van?

M.A. 2011.03.28. 16:38:30

Én meg a kérdést nem értem. :)

emjé 2011.03.28. 16:59:28

Megvan az a kitörési pont, csak még randizgat a Béla bácsival, (mert ő viszont tényleg beszorult egy pöttyet oda a köztesbe) és egy kicsit fűzi még a buciját, hátha nekilódul....:-)

st.anger 2011.03.28. 19:36:57

számomra az oroszlánnak inkább "úristenes" mint "atyaistenes" íze van. az atyaistent nem tudom sehová helyezni semmilyen rendszerben (habár nem is akarom). inkább olyan mintha mindenben ottlévő, egyfajta törvényszerűség lenne. valami esszencia féleség, ami mindent "áthat". az oroszlán nem ilyen. persze valami oka kellett hogy legyen, amiért az őseink azzal azonosították az atyaistent. a vízöntőt sem tudom sátánként beazonosítani, mert hiányzik belőle a mások feletti hatalomra való törekvés, illetve a zsarnokságra való hajlam. inkább valami "lightos" luciferféleség, ha nagyon muszáj :) de semmiképpen nem egy "ellenség" vagy "a hazugság atyja" vagy ilyesmi. a kitörési lehetőség - ha jól emlékszem - úgy volt magyarázva, hogy a szaturnusz lefojtó ereje alatt az uránusz kitörési energiája addig halmozódik, míg egyszer csak kirobban és ez az energia képes kiszakítani a "szellemet" a "börtönéből".

Diodara 2011.03.28. 19:47:00

Az egyszer biztos, hogy az erős hit ebben a rendszerben itt tartja a lelket. :) Nem tudom, mennyire igaz az, hogy ez több ezer éves dolog és az összefüggést sem értem a kínai állatéves meg az európai állathónapos felosztás között, de az tuti, hogy az átlagember ha ezzel találkozik, máris azonosul az állatjegyével, máris felosztja a dolgokat, máris elkezd dolgozni az agya és valami trükkös megoldáson gondolkodik, és össze-vissza hajlítgatja ezt a "rendszert", hogy a valóságra rá tudja húzni. Itt is hallottunk mindent, ilyen állat olyan állat, ez a bolygó, az a bolygó. Ez olyan, mint a számmisztika, bármibe beleolvasható bármi, ha nagyon akarja az ember. :) Aztán jól belekapaszkodik.

2012 2011.03.28. 19:55:06

"hiányzik belőle a mások feletti hatalomra való törekvés" - az már a Bak. "semmiképpen nem egy ellenség vagy a hazugság atyja vagy ilyesmi" - de, pedig a hazugság atyja a Vízöntő. "az összefüggést sem értem a kínai állatéves meg az európai állathónapos felosztás között" - a kínai állatok az európai jegyek megfelelője. Kínában számon tartják a hónapok mellett az éveiket IS, ennyi. "máris azonosul az állatjegyével" - elfelejtettem kihangsúlyozni az előadáson, hogy az embernek nincs "állatjegye", mert az ember nem állat, hanem ember, mind a 12 tulajdonságot hordozza. A napjegy csak egy dolog, de ott van a többi bolygó, az aszcendens és a többi házsarok, stb.

Inlakesh 2011.03.28. 21:39:23

Kissé lemaradtam a videó megtekintésével, de végül csak behoztam a lemaradásomat. Tetszett, tartalmas volt, de szokás szerint néhány kérdésem megint van: 1. Egyrészt hogyan kapcsolódik ez hozzánk? Mert ugye azzal kezdted, hogy az asztrológiát használták jóslásra is. Hogy lesz ebből a jövőre mutató információ egyéni ill. kollektív szinten? Továbbá, most akkor van közünk a születésünk szempontjából egy adott minőséghez amit egy csillagállás képvisel, vagy nem? 2. Ha ennyire fontos az adott ember életében az, hogy valódi fejlődésen menjen keresztül és ezáltal kilépjen ebből a rendszerből, akkor erről miért nem beszélsz a blogon? (Ha esetleg jártál a blogomon, akkor láttad, hogy nekem pont az erkölcs kérdése a vesszőparipám.) 3. Mi a különbség asztrológia és asztrozófia között?

hippi_ke 2011.03.28. 22:56:21

Csini az arcszorzet ;)

st.anger 2011.03.28. 23:25:01

"semmiképpen nem egy ellenség vagy a hazugság atyja vagy ilyesmi" - de, pedig a hazugság atyja a Vízöntő. kifejtenéd ezt bővebben? miért van fordítva felrajzolva az állatövi kör?

lótuszvirág 2011.03.29. 09:34:56

"a Vízöntő az Isten Majma (vagyis a Sátán), és ebbéli minőségében hordozza az isteni tulajdonságok mindegyikét (csak ellentétes értelemmel)" Azért ez "durva" korán reggel, lévén, hogy febr.5.-ei Vízöntő vagyok, Ikrek aszcendenssel. Most morcos vagyok, legalább annyira, mint a képen a Macsek. Esetleg ez a jegyre magára vonatkozik a többihez viszonyítva,és nem az emberi megnyilvánulására.

M.A. 2011.03.29. 10:11:50

"febr.5.-ei Vízöntő vagyok" - nem, te nem egy csillagjegy vagy, hanem egy ember. Ez az, amit valahogy nem akaródzik megérteni senkinek. 15-20 alapvető paraméter határozza meg egy ember horoszkópját, ebből a Nap pozíciója 1. Én meg a Vízöntő évében születtem, és akkor most mi van?

M.A. 2011.03.29. 10:27:23

"az asztrológiát használták jóslásra is. Hogy lesz ebből a jövőre mutató információ egyéni ill. kollektív szinten?" - a meséből sehogy, az egy teljesen más ága az asztrológiának; ún. mundan horoszkópot lehet készíteni az országnak vagy az egész világnak. "van közünk a születésünk szempontjából egy adott minőséghez amit egy csillagállás képvisel, vagy nem?" - mind a 12 minőséghez köze van az embernek, az egyes bolygók állása egyes folyamatok jellegét határozza meg. A napjegy pl. a tudatosság jellegét. "erről miért nem beszélsz a blogon? " - mert az előadáson beszéltem róla. :) Különben is mit csináljak, CTRL+C - CTRL+V -zzem be az Evangéliumot? "Mi a különbség asztrológia és asztrozófia között?" - ezek megint olyan szavak, amiket mindenki egy kicsit mást fog érteni, főleg az asztrológián. Ebben a megkülönböztetésben az asztrológiát tekinthetjük alkalmazott, az asztrozófiát elméleti tudásnak. Pl. a mese és az elemzése az asztrozófia tárgykörébe tartozik, asztrológia az, amikor egy vagy több tényleges képlettel, tranzittal, stb.-vel, tehát konkrét csillagállásokkal foglalkoznak.

Inlakesh 2011.03.29. 11:13:46

Én csupán csodálkozom azon, hogy az előadás szerint fontosnak tartod a "lélek útját", de ez még sem ért meg egy bejegyzést a blogon. Pedig, ha ez a rendszerből való kivezető út egyik kapuja, akkor szerintem érdemes lenne vele komolyabban foglalkozni.

spike 2011.03.29. 12:19:47

"Én meg a kérdést nem értem. :)" - Sejtettem hogy nem sikerült megfogalmazni :D Na nem baj. Kérdezek mást máshogy :D A csillagjegyek tulajdonságok, nem? Ezeket szedi össze a lélek, mielőtt inkarnálna, csak más más "mennyiségben", nem? És az inkarnált élet során fejlődnek a tulajdonságai gondolom. És ez a fejlődés elvezet előbb vagy utóbb egy olyan állapothoz, amiben ki tud szabadulni a földi korlátok közül, nem?

marioatreides 2011.03.29. 12:24:07

"csak más más "mennyiségben", nem" - inkább más-más minőségében használja őket. Az egyik a tudatosságát fogja feltölteni az X tulajdonsággal, a másik az érzéseit, a harmadik a gondolatait, a negyedik a személyiségét, a beszédét, stb. A fejlődéssel meg az a baj, hogy a Földön scak egy határig adott, és ez a határ pont nem a szabadulás. Tehát nehezen lehet továbbmenni egy ponton túl. Leginkábbis csak külső segítséggel.

st.anger 2011.03.29. 12:36:30

nem indokoltad meg, miért a vízöntő a "hazugság atyja". ennyi erővel én is mondhatom, hogy az ikrek az. vagy a halak. miért vannak fordított sorrendben az állatövi jegyek a rajzodon?

spike 2011.03.29. 12:58:32

Köszönöm, világosodik :)

marioatreides 2011.03.29. 13:46:08

"nem indokoltad meg, miért a vízöntő a hazugság atyja" - mert hosszú, bonyolult és okkult. "miért vannak fordított sorrendben az állatövi jegyek a rajzodon?" - tulajdonképpen nem én rajzolom fordítva, hanem az asztrológia, de mivel ez egy gömbön felrajzolt kör, hogy melyik irányba megy, az csak attól függ, melyik oldaláról nézzük. Nekem így jelenik meg az évkör a fejemben kisgyerekkorom óta. Azért nem rajzolom a Rák 0. fokát legfelülre, hanem inkább a gólya holdházat, mert így tudok rajta eligazodni.

prágagyár 2011.03.29. 18:50:59

A humornak ki az atyja? A tréfának? Az iróniának? Nagyon köszönöm a választ! :)

marioatreides 2011.03.29. 19:25:15

Te. :)

lótuszvirág 2011.03.29. 21:08:24

Köszönöm a választ, már nekem is kezd tisztulni a kép! (felületes ismereteim vannak az asztrológiáról, valószínű az sem a megfelelő forrásból).

Inlakesh 2011.04.01. 08:03:20

Eszembe jutott még valami... Az előadáson említetted, hogy őseink azért hagyták el a középső területeket, mert a Kárpát-medence még a középpontnál is nagyobb jelentőséggel bír. Most akkor mi is van ezzel a Kárpát-medence dologgal? Mi az, ami itt van és védeni kell? Jó lenne, ha ezt ki tudnád fejteni, mert sok a neten az ezzel kapcsolatos "magyarkodás", de szerintem a lényegről nem esik szó. Köszi a választ!

M.A. 2011.04.01. 09:45:17

A leggazdagabb, legjobb természeti adottságokkal rendelkező és legjobban védhető övezet a szkíták vándorlási területén belül. Azonfelül a Szent Koronás előadáson beszéltem róla, hogy bár megalapozatlan kijelenteni a Pilisről, hogy a Föld "szívcsakrája", de mégis egy rendkívüli jelentőségű energiapont, amiről sokan úgy tartották a történelem során, hogy aki ezt uralja, az ural(hat)ja a világot. Ennek nem tudom, mennyi a valóságalapja, de ezért próbált errefelé terjeszkedni az összes nagy birodalom a rómaitól a szovjetig.

catsword 2011.04.01. 11:41:01

Nem beszélve arról, hogy ha jön a 8 méteres föld körüli árhullám, akkor mi kimaradunk belőle :), bármelyik irányból is söpri végig a földet...

2012 2011.04.01. 12:00:00

Ez belefér a "legjobb természeti adottságok" körébe, mint ahogy földrengések sincsenek, tornádók, stb.

Bertalan Zoltán 2011.04.04. 15:14:51

Elmegyek, meghallgatom az előadást, biztos remek lesz. Elképesztő sok szimbólumot raktak ezekbe a filmekbe a trailer is ezt bizonyítja. Lássuk hát, hogy Bálint mit hoz ki belőle. Nem tudja valaki, hogy hol lehetne megnézni ezt a trilógiát a neten? Ez a trailer meg nagyon jó lett. Gratula! Még csak az első részt láttam eddig a Mátrixnak, azt is sok évvel ezelőtt. Tényleg, milyen hosszú egy ilyen előadás? Jó egészséget és tiszta tudatot kívánok!

2012 2011.04.05. 13:49:43

"hol lehetne megnézni ezt a trilógiát a neten?" - szerintem online sehol, de torrentről le lehet tölteni, HD-s verzió javasolt eredeti hanggal, felirattal, mert a szinkront egyszer volt szerencsém hallani, borzalmas, mint szinte minden magyar szinkron a rendszerváltás óta. "milyen hosszú egy ilyen előadás?" - még összerakás alatt van, úgyhogy még nem tudom, milyen hosszú lesz, valószínűleg 2, esetleg 2.5 óra (maximum 3).

spike 2011.04.05. 14:16:59

A netmozi.com-on biztos megtalálod online nézhető verzióban.

2012 2011.04.05. 18:03:54

Off, de nekem szabad :) : hol lehet 5-10 literes befőttes üveget szerezni? Olyat, amiben pl. kovászos uborkát szoktak csinálni.

spike 2011.04.05. 18:48:46

Pl itt: http://www.fandl-digital.eu bár nem tudom ezek mekkorák de hátha van nekik. Valamint a gugli még talált apróhirdetéseket is.

spike 2011.04.05. 18:52:15

most látom van műszaki rajz is :D a legnagyobb 4 literes :/

lótuszvirág 2011.04.05. 20:37:17

A kovászos uborka eltevés művészet, nem vicc- Egyébként Gazdaboltban, Mezőgazdasági boltban, esetleg nagyobb Hobby áruházban.

2012 2011.04.05. 20:57:42

Nem arra kell. :)

spike 2011.04.05. 22:11:15

Valamiben el kell vinni a sok piros és kék kapszulát az előadásra :D

lótuszvirág 2011.04.05. 22:56:32

Pedig tudtam volna adni egy tuti receptet. Valami csuda dolgot tartasz benne, szerintem. Ez van,ma nagyon jó a kedvem!

emjé 2011.04.06. 00:37:56

"A kovászos uborka eltevés művészet" Április elején fokozottan az...

catsword 2011.04.06. 02:35:49

jézusom :) tesco, praktiker, obi, ikea... De ne a ruháknál, szögeknél, franciaágyaknál keresd.

lótuszvirág 2011.04.06. 10:32:03

Igen, a viccet érteni kell,vagy legalább felismerni. Szándékosan nem beírásra reagálok, mert nem a szájkarate a célom. Mindössze szeretnék egy gondolatot megemlíteni, Pap Gábor előadásából, akit nagyon tisztelek - és ide sorolom a 2012 blog íróit is. -Már régen nem a Káin és Ábel mintán kellene haladnunk, de sajnos mindig ez a minta jelentkezik az ember legapróbb megnyilvánulásaiban is. Ez nem a fejlődés útja. A fejlődés egy szembenézéssel kezdődik, ami bizony igen kemény tud lenni, de mindenkinek el kell kezdenie, előbb- utóbb.Ez után jön a döntés. Így nem a sodródást választod, hanem elindulsz lassan felfelé a folyón, szemben az árral. Csak a kezdet nehéz , mindig kapsz segítséget... Békés, nyugodt napot kívánok Mindenkinek!

Bertalan Zoltán 2011.04.06. 10:44:13

2011. március 29. 11:13:46 Inlakesh kérdésére, mint kívül álló adnék nézőpontomból választ. Sok az út, ami az egyhez vezet, s sokan vannak akik az utakhoz vezető ajtót kitárják. Kevés azok száma, aki minden ajtót nyitni képes. Bálint még nem nyithatott ilyen irányban, de tudhatja és tudja is mi a vég cél. Hiszem, hogy képességeinek legjavával szolgál. Bálint blogján saját esszenciáját találni. S maga is egy út iránnyal szolgál az útkeresők számára. Örvendetes, ha neked Inlakesh megvan a magad paripád. Viseld annak gondját alázattal és szeretettel, mert az igazi táltos paripa míves szolga. Nem kér, hanem ad, s akkor kap, ha adhat. S, ha adhat, s nem kap, sem törheti meg adását, mivel amit kap, s tovább ad, azt mind a Teremtő "fényéből" kapja. Ám "disznóknak", amit ad, cserébe köszönetet ott nem kap. Ám "adását" későbbi idejükben kapják. Ez hát a szemlélete mind azoknak, akik az Etika fényét árasztják. Spontán szójátékkal élve. Magam is az Etikai Filozófia Logikai Alkotmányát kaptam feladat részemül, hogy magjait elszórjam. Amennyiben igényt érez ennek birtoklására bár ki is a jelen lévő látogatók közül, állok tisztelettel szolgálatára. Jó egészséget és tiszta tudatot kívánok!

M.A. 2011.04.09. 10:38:10

Interspar, Obi, Praktiker kilőve. Valószínűleg csak befőzési szezonban tartanak. :( Valahol a neten kell találnom egy használtat, ha nincs egyéb ötlet...

catsword 2011.04.09. 12:25:13

lehet amúgy hogy amire én gondolok az csak 5 literes... Nem vagyok fizika zsen, de a 10 liternél nem lehetnek olyan gondok, hogy egyszerűen nem bírja az öveg amit belepakolsz ha felemeled...? ezért nem is gyártanak... Borászatoknál is csak műanyag vagy egyéb fonott kosárral megerősített testű 10 literes demizsonok vannak csak. Bonsai dinoszauruszra kell?

2012 2011.04.09. 12:30:43

5 literes is elég lenne, de nincs sehol még 3 literes se.

catsword 2011.04.09. 12:54:53

vatera :), de ott több van egyben. de szerintem megnézheted minden nagyobb áruházban is- kaisers, metro, tesco, lidl.

lótuszvirág 2011.04.09. 15:30:17

Ha nem találsz sehol, és ennyire fontos én tudok adni neked, egy 5 literest, találtam otthon. Viszont nem tudom hogy tudom átadni, mert nem pesti vagyok,és még nem tudom mikor megyek fel legközelebb!

Inlakesh 2011.04.09. 22:14:29

Háztartási, mezőgazdasági boltokban próbáltad már? Szerintem szezon előtt maximum csak ilyen kis szakboltokban kaphatsz.

emjé 2011.04.09. 22:23:30

Van a padláson néhány nélkülözhető példány. Küldjek egyet?

M.A. 2011.04.10. 10:28:34

"Van a padláson néhány nélkülözhető példány. Küldjek egyet?" - vagy kettőt. :) Ha tényleg tudsz adni, a részleteket beszéljük meg e-mailben.

catsword 2011.04.10. 18:29:05

off a fórummal lehetne csinálni valami upgrade-et? mert ugyan nem akarom magam halálra fórumozni mostanság, de az utóbbi két hétben ha egy-egy mondatot írtam volna is, se belépni se végiggörgetni a lap végégre, vagy ha igen és írok akkor meg elküldeni nem lehet. azaz erősen technkai haldoklásba kezdett. úgyhogy most iiit: kaptár kövek kinézete nekem egy gyerekkori képregényből az időkapszulára emlékeztet, ami nem csak idő hanem térutazásos is. ilyenen jöttek ki a földönkívüliek a mesében az egyiptomi fáraónak, és az egyik egyiptomi amikor gázos lett a helyzet, ugyanezen keresztül "lépett ki" a hazájából az idegenekhez. Azért hasonló, mert az sem egy mozgó süveg volt, hanem egy- a földön rögzített ilyen süvegszerű , nagyjából 2 embernyi magasságú kis "fülke". Ami ott maradt, (mert ott is volt mindig), csak a belépő tűnt el belőle a más világokba. basszus. :) szóval a földön rögzített "kapu" volt- ez a bonyolultságom lényege.

Kang the Conqueror 2011.04.10. 19:26:19

Ez jó. :) Melyik képregény volt?

marioatreides 2011.04.11. 10:40:31

Nekem működik a fórum, és láthatóan másoknak is, tolják ezerrel, ma is írtak hozzászólást. A személyes blogomra meg raktam egy kis csámcsognivalót...

spike 2011.04.11. 15:38:40

Működik, ha két perc alatt megírod a hsz-t :D Bizonyos idő elteltével valamiért kidobja a júzereket. (néhány perc) Itthon még nem teszteltem, de máshol jelentkezett nálam is a probléma.

Gergő92 2012.02.18. 20:31:50

Beszéltem egy Jehova tanújával és próbáltam a 2012blogon olvasottak alapján érvelni. Elmagyaráztam neki miért nem lehet az Úr(Jehova) a kozmikus Isten, úgy ahogy azt itt olvastam, Beszéltem arról, hogy az asztrológiának mi köze van krisztushoz és persze a Bibliához(itt részben Pap Gábor előadásaiból hallottakat is felhasználtam, itt beszéltem arról, hogy Jézus miért éppen a bak havában született, de itt sajnos nem emlékeztem pontosan, hogy is van ez. A tanúk úgy gondolják, hogy szeptember vége és október elején született valamikor és ezt teljesen biztosnak gondolják mert már kutatások bebizonyították. Egyébként a könyveikben is amikben értelmezik a Bibliát, azokban is azt hangsúlyozzák, hogy milyen nagyszerűen összetett, logikus és pontos minden és nincs egy apró részlet se, ami hamis lenne, mert ez "Isten" szava. Jehova, miért nem Isten, abból végül az kerekedett ki, hogy:-,, Isten előre elrendelte, hogy az embernek szenvednie kell, nem pedig élni és szaporodni?" Továbbá összeférhetetlen az, hogy asztrológiai alapjai vannak a Bibliának. Kérdéseim: Valóban igaz az, amit Pap Gábor mondott és amiről írtam én is feljebb?(Csak azért kérdezem meg, hogy megerősítsetek hogy nem másnak-e a tévedését mondtam, bár Pap Gábor hitelesen vezette ezt le.) Miért nem egyezik a Jézus Krisztus születési dátuma azzal, ami az asztrológiából leszűrhető? (Nekem az a gyanúm, ha azoknak a kutatásoknak utána néznék, kiderülne, hogy hazugság vagy naiv rámagyarázás, bár a fickó úgy adta elő, mintha, ha ez nagyon egyértelmű és bizonyított lenne.)

papirusz 2012.02.18. 22:50:58

Hááát öcsém...:-))) Minden elismerésem... Azért kell ahhoz valamiféle nagyon elb@szottul mazochista lelkivilág, hogy nekiállj meggyőzni egy Jehova tanút...

Gergő92 2012.02.18. 22:58:40

A 2 kérdést egybevonhattam volna, de most már mindegy. Amúgy lényegében kíváncsi vagyok mi a véleményetek a Bibliáról, mennyire hiteles? Mi a helyzet a jövendölésekkel?(Bár, lehet, hogy ez olyan mint amikor a Neo leverte a vázát.)

Gergő92 2012.02.18. 23:02:00

Papirusz: Ez hosszú történet, hogy miért beszéltem egy tanúval.:) Azért az nem úgy volt, hogy na akkor most megmondom nekik a frankót.

emjé 2012.02.19. 12:38:22

2012. február 18. 22:50:58 papirusz: emjé voltam, bocs, de megőrizte a gép egy másik helyen használatos nevem, én meg nem figyeltem...:-)

cath 2012.02.19. 15:15:57

Jehova tanuival én is szoktam vitatkozgatni ha van időm. Meggyőzhetőek :) bizonyos dolgokban.

Gergő92 2012.02.20. 15:28:00

Utána néztem néhány bibliai résznek és bebizonyosodott az, hogy mennyire ellentmondásos az Ó és Újszövetség. Én meg már szinte elhittem nekik azt, hogy a Biblia kritikusok mennyire besülnek, közben én 1 óra keresgélés után már megtaláltam amit kerestem.Tudattalanul ekkorát blöffölni?! A Jövendölések akár igazak lehetnek, mert nem is az a lényeg, hanem, hogy miként van meglovagolva.

Gergő92 2012.02.20. 15:32:23

„eternifixes Biblia” Ja igen, ezt is megértettem.

Hunfonix 2012.07.07. 13:29:59

A farkas vagy kutya melyik nyugati állatövnek felel meg?

gyufa 2012.07.07. 23:55:58

ha pontosan teszed fel a kérdést lehet megtalálod googleban:) egyébként ez egy részletes ábra: http://www.google.hu/imgres?q=keleti+%C3%A1llat%C3%B6v&um=1&hl=hu&biw=1366&bih=587&tbm=isch&tbnid=zuLDxrxKUP7gkM:&imgrefurl=http://www.asztromokus.hu/modules.php%3Fname%3DForums%26file%3Dviewtopic%26t%3D4956&docid=vtFSatfmdqtM9M&imgurl=http://imgfrm.index.hu/imgfrm/7/7/6/6/BIG_0005707766.jpg&w=300&h=315&ei=J7D4T4aROIWM4gT9wvzCBg&zoom=1&iact=hc&vpx=91&vpy=121&dur=1621&hovh=230&hovw=219&tx=132&ty=148&sig=103108796547472211330&page=1&tbnh=118&tbnw=112&start=0&ndsp=25&ved=1t:429,r:0,s:0,i:68

M.A. 2012.07.08. 18:36:07

Nem mondtam az előadáson, hogy a Kos? Az első holdház a kutya, a második a farkas (harmadik a griff).

Hunfonix 2012.07.27. 15:07:58

Van valamilyen könyv vagy valami tudás hordozó anyag amiből lehetne bővebben tájékozódni a témában?

st.anger 2012.07.31. 13:02:56

ebből talán megtudsz valamit: http://www.kincseslada.hu/magyarsag/content.php?article.211

Hunfonix 2013.07.15. 16:24:02

Engem olyasmi leírások érdekelnének ahol a különböző jegyek tulajdonságai vannak leírva. És hogy ezek hogy csapodnak le az egyes embernél.

Hunfonix 2013.07.17. 14:42:47

http://www.scribd.com/doc/78081382/Brigitte-Hamann-A-tizenket-archetipus ez vajon mennyire használható?

Lazur 2015.06.04. 12:17:31

@2012: Lecsaptam egy öt literesre, ha kell még, szólj.

Gergő92 2018.01.08. 23:09:23

www.facebook.com/BuzzFeedBooks/videos/1226885910760094/?hc_ref=ARTAhaAvUp7x4wLDSe8gq33Y8uk1W_UiOxUgz5kshmp8vZXqvRqSrZpGhgEBkLxoAOA

Valamelyik nagyon az az archetipus...pl a Hermione egyértelműen szűz, meg a Ron a bika...bár pl. a Melfojnál most így elsőre nem vagyok biztos, hogy az ikreket szimbolizálja, meg Toby-t, hogy ő lenne a rák...Bár annyira nem vagyok szakértő.:)