HTML

A Játék Neve: Föld

Ez a blog arról szól, hogy hogy működik a világ valójában. Túl a látszatokon, a manipuláción, a mindent átszövő hazugságon és felelősséghárításon. A jelenkor eseményeinek mozgatórugóival is foglalkozik, ahogy a régmúltba is tapogatózik visszafelé, egészen az emberi lét kezdeteiig. Mindez egy sokéves kutatómunka eredményeire támaszkodik. A blog korábban "2012 blog" címen működött a blogol.hu szerverén. Kapcsolat: blog2012 kukac freemail ponnt hú!

Friss hozzászólások

Utolsó kommentek

Őseink törvénye, régi igaz törvény (szerk)

2011.02.27. 16:47 dangbird

Dibáczi Enikő előadása a Jotengritről. Szokás szerint csúsztam vele, de végre fent van.

Letöltés

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekneve.blog.hu/api/trackback/id/tr776226004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Inlakesh 2011.02.27. 21:24:59

Hát érdekes téma... Az elején az istenekkel kapcsolatban igencsak úgy éreztem, hogy szellemcsaládokról beszél az előadó. A nevek meg messze vannak a magyartól, hangzásra elég északi beütésűek. Magával a tartalommal túl sok problémám nem lenne, de a tálalás miatt nálam ez a Jotengrit marad a kérdéses kategóriában. Amúgy nem csodálkoznék, ha kiderülne, hogy szándékosan feketítették be ezt a vallást is, és utólag módosítottak rajta.

szakal 2011.03.02. 15:57:59

Az istenek és nyelvhasználat. A yotengrit valóban magyartalan. Y-al nem kezdünk szót, ez Máté Imre bácsa "kreálmánya". Hogy miért tőle kell megkérdezni. maga a tengri viszont élő és jelenleg is működő vallás. (keressen rá aki akar, ez a hely utálja a linkeket :) (pld tengritism)) a yotengri mint megkülönböztetés, pedig a Büün vallást fedi. ü-t meg nem használnak az északiak ha jól sejtem. Sajnos a tálalás mindig emberen keresztül történik, főleg egy szóhagyomány útján terjedő adatnál. Érdemes a könyveket elolvasni. Az archaikus tanítás jól megmaradt azokon a pontokon, ahol valószínűleg betűről betűre bemagoltatták a tanulóval a dolgot, miközben a modernizálás is nyomon követhető. Számomra minden esetre az egyik legarchaikusabb vallásnak tűnik, ráadásul a teremtés és rend elgondolása messze a legértelmesebb. pld. az előadásban is ha jól emlékszem szerepel a sötétség nélkül is van fény, ami a jelenlegi dualisztikus világszemléletekkel erősen szembe megy. Az isten nevekről nem tudom melyikre gondolsz. Ha megmondod, megpróbálom megpróbálni. :)

b_alin 2011.03.02. 22:43:46

Tóth Ferenc előadásábban beszélt a könyvről, és ő azt mondt hogy a szerző a harmadik könyv magasságában már erősen átmegy filoszemitába. Nagyon remélem hogy ezt a vallást nem a judeo-kereszténység mintájára csináltatták meg vele az elvtársak...

catsword 2011.03.02. 23:40:13

Szabó ervinben mind a 4 "kötet" bent van, kb egy nap alatt az egészet el lehet olvasni és eldönteni hogy milyen :), szerintem a 2. könyvben nagyjából minden benne van, a filozófia, teremtéstörténet, világ normális működése, stb. A többi sallang meg duma. Le kell mosni, és mögé kell látni, mint mindennek amire "egyház" épül. A nevek meg ... szerintem tök mindegy, hogy mit hogy hívunk, bár a "rossz" megnevezése: "ármány", ami sok mindent elárul ha valaki érti és tudja hogy mit jelent ez a szó :).