HTML

A Játék Neve: Föld

Ez a blog arról szól, hogy hogy működik a világ valójában. Túl a látszatokon, a manipuláción, a mindent átszövő hazugságon és felelősséghárításon. A jelenkor eseményeinek mozgatórugóival is foglalkozik, ahogy a régmúltba is tapogatózik visszafelé, egészen az emberi lét kezdeteiig. Mindez egy sokéves kutatómunka eredményeire támaszkodik. A blog korábban "2012 blog" címen működött a blogol.hu szerverén. Kapcsolat: blog2012 kukac freemail ponnt hú!

Friss hozzászólások

Utolsó kommentek

Előadás videó (szerk)

2010.11.06. 17:48 dangbird

Íme a Kereszt a Koronán című előadás felvétele.

Honnan származhat a Szent Korona? Honnan meríti hatalmát? Hogy nézett ki eredetileg? Kik, mikor és miért módosíthattak szerkezetén, működésén, programján? Hogyan függ össze mindez Magyarország sorsával? Mikor és miért vették fel eleink a keresztény vallást? Miért lázadt Koppány István ellen? Kik manipulálják mind István Király, mind Koppány emlékezetét nemzetünkben? Mi a céljuk vele? Milyen jövőt szánnak ők Magyarországnak? Hogyan fog mindez kihatni az emberiség jövőjére?

Az első rész letöltése

Második rész letöltése

YouTube, 1. rész:

YouTube, 2. rész:

Egy rövid összefoglaló a Szent Koronával kapcsolatos újszerű közlésről itt olvasható.

307 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekneve.blog.hu/api/trackback/id/tr806226020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

M.A. 2011.01.16. 14:06:30

És amiatt se szól senki, hogy ezen az előadáson ígértem egy viszonylag könnyen megírható bejegyzést. Na de most már felvettem a tennivalók listájába.

M.A. 2011.01.17. 13:34:21

Tévedtem, mégsem könnyen megírható, nagyon szerteágazó téma. De azért nekiálltam.

ágii 2011.01.31. 12:20:39

Lebegni látszott a király feje felett a korona - és akkor mi a helyzet IV. Károly koronázásával?

M.A. 2011.01.31. 13:13:34

Na hát az aztán elég kamu volt, nem is a Pilisben csinálták, lehet, hogy másolat volt a korona, vagy az előadáson említett módon (kikapcsolták). Elméretezték a kappát, a szemébe csúszott az egész (itt látható is volt, hogy túl nagy egy ember fejére a Szent Korona), úgy pislogott ki alóla - aki kicsit észnél volt, már tudhatta előre, hogy ennek a királynak az uralkodásából valami nagyon nagy baj fog következni. (Még ha másolat is volt, a Szent Korona állítólag a másolatain keresztül is tud hatni, meg dolgokat "csinálni".)

regi1 2011.02.10. 08:38:29

Az a baj hogy annyira teletömted teljesen különböző tárgykörbe tartozó információkkal az előadást, hogy eltörpülnek benne fontos részletek. Például amit a csecsemőgondozással kapcsolatban mondtál, ha ez igaz (mert sokan mondanak sokfélét) akkor ezt tényleg nagyon fontos lenne, hogy minnél többen tudjanak róla, és ha írásban lenne valahol, könnyebben megtalálnák az anyukák (vagy apukák sőt nagymamák stb), mint így. Így csak annak a pár száz embernek a "kiváltsága" ezt tudni akik végignézik az egész előadást pedig az átlag anyukát nem biztos, hogy érdekli a szent korona felépítése, lehet hogy csak egy egészséges gyereket szeretne, aki ki tud nyitni egy gyerekzárat (már amikor felnőtt! :D) és nem kell neki forrest gumpos protkó.

M.A. 2011.02.10. 10:38:16

Az a baj, hogy nem jönnek meg a komment értesítők. :) Nem, igazából az a baj, hogy az emberek nem beszélnek egymással. Ha beszélnének, akkor nem lenne probléma, hogy egyesével mindhez nem tudok eljutni közvetlenül. Igen, le is írhatnék olyan dolgokat, amelyeket két sorból el lehet intézni (a személyes blogomon szoktam is), de igazából valaki más is megtehetné, aki látta az előadást, hogy leír egy olyant, hogy: Tegnap este láttam a Zinterneten egy előadást, a pali egy kicsit bolondnak tűnt, de mondott egy olyan érdekeset, hogy a gyerekeket azért kéne bepólyázni, mert... És akkor le lenne írva. De ezek még szájról szájra se terjednek. Olyat meg már nem is mernék vizionálni, hogy valaki a szülészosztály vagy a védőnő előtt kezdjen szórólapozni. Inkább fórumozzunk a netten arról, hogy milyen szép lenne, ha máshogy lenne, mint ahogy most van, csúnya irányítók.

ElBundaa 2011.03.01. 21:19:52

Nem vagyok annyira biztos,hogy tényleg a ferengik lennének a mai emberiség megfelelői, most nők emancipálásának a mániája van inkább "Ferengi nők A ferengi társadalomban igen komoly különbségek vannak a két nem között. A ferengi törvények és társadalom rendkívül kíméletlenek a nőkkel szemben. A ferengi férfiak a nőket személyes tulajdonnak tekintik: a nők nem üzletelhetnek, nem viselhetnek ruhát, nem szólhatnak idegenekhez, és nem utazhatnak a család egy idősebb férfitagjának felügyelete nélkül. Tradicionálisan a nők megrágják az ételt mielőtt azt a férfiak megennék." A ferengik kb a bankár zsidók :D Oké, mostanában tényleg a pénz az úr satöbbi,de talán nem ennyire.Inkább paródiának tűnnek :D Viszont érdekes a klingon-ferengi váltás kapcsolat "A ferengi fajt eredetileg azért találták ki, hogy a Föderációra irányuló klingon fenyegetést velük váltsák fel." Ennek talán van olyan üzenete,hogy a középkori ember után jött a pénzimádó.

M.A. 2011.03.02. 10:59:46

A ferengiknél a nők elnyomottsága gyakorlatilag a TNG folyamán abban nyilvánult meg, hogy csak férfiakat láttunk. A DS9-ben volt női ferengi szereplő, de ott is csak egyetlen egy. Tehát a két nemre való felosztottság megszűnésének, a női lényeg eltűnésének az első fokozata. Utána jön a Jemhadar, ahol már tényleg nincsenek nők. "Ennek talán van olyan üzenete,hogy a középkori ember után jött a pénzimádó." - igen, az eredeti sorozat fő ellensége a klingonok voltak, utána akarták a TNG-ben a ferengiket, csak az nem jött össze, aztán a DS9-ben a Domínium és a Jemhadar volt ez az ellenség, végül a Voyagerben a Borg. Tehát az általam felvázolt eugenikus "fejlődési" vonal itt is kimutatható.

catsword 2011.03.02. 11:08:08

Szerintem csak azért nem láttunk nőket, mert az már horror kategória lett volna, ha meztelenül mászkálnak AZZAL a testtel, és akkor nem mehetett volna a sorozat minden csatornán bármilyen időben...

spártáéskus 2011.03.07. 12:31:51

Szevasztok! Most már nem is tudom - egyenes - vagy ferde volt eredetileg? http://www.lelekkut.eoldal.hu/cikkek/szent-korona-ofelsege.html a link - van két kép ahol egyenes a kereszt... szeretettel: spártáéskus

M.A. 2011.03.07. 14:15:23

A Szent Koronáról nagyon sokan nekiállnak ám hülyeségeket összehordani... "a felso lemez, amelyre a kereszt fogatva van, EROSEN BEHORPADT, FERDE allapota miatt ferden all a kereszt is, DE CSAKIS EZERT !!!" - az alaplemez 6, a borítás 14 fokban ferde, ezzel a 23 fokos ferdeség nem magyarázható. Látszik, hogy a kereszt csúcsára ható erőkifejtéssel ferdítették el, összesen 21 fokban, plusz 2.5 fok görbülete is van a keresztnek. Ez nagyjából pontosan van szemléltetve itt: www.szentkoronalovagrend.hu/mostkor_elemei/image014.jpg A 2 egyenes keresztes kép közül stíluskritikailag a felső kortársnak, a másik pedig XIX. századinak tűnik, de semmiképpen nem középkori ábrázolások. A valósághűség egyébként sem volt célja a művésznek, meg lehet nézni a keresztpánt szélességét, mennyire különbözik a két képen, az alsó képen a kereszt egyenlő szárú - és mindkét képen az álló kereszt magassága egyezik meg a keresztpánt szélességével, míg a valóságban a dőlt magasság egyezik meg vele: upload.wikimedia.org/wikipedia/hu/e/e8/SzentKorona_hat.jpg Ahogy odamértem a kereszt szárát a ceruzámra, az a keresztpántról túllóg egy radírnyival :), de a dőlt magasság pontosan megegyezik. Ami nem azt jelenti, hogy hiba a Szent Koronát egyenesen álló, kicsinyített kereszttel ábrázolni, csak nem kéne amellett kardoskodni, hogy annak úgy kéne kinézni a valóságban - mert ahhoz keresztet kéne cserélni (újra).

elbundaa 2011.03.15. 21:05:42

Hoppácska,csak most raktam össze fejben az előző és ennek az előadásnak a mondandóját. Most akkor ha itten nagy zsidó-ellenesség lesz,hogy gyünnek be a hazátlan kazárok?

emjé 2011.03.15. 21:29:24

1. Tudsz mutatni egyetlen blankolt farkút, aki azért ért inzultus, mert zsidaj? 2. Többnyire menetrendszerű EL-AL gépekkel.

elbundaa 2011.03.15. 21:44:15

1. " ha itten nagy zsidó-ellenesség LESZ" és nem van :D A fehérlófiás előadásban volt róla szó,hogy 2015-ben a magyarok visszanyerik a nemzetük fölötti irányítást és akkor az elmúlt évekért jól megbosszulós kedvükben lesznek.És akkor ajvék. Mondjuk én sem tudnám elképzelni ezt Magyarországon, mindenfajta "ántiszemitizmus" fikció szokott lenni.De hát 56'ba is akasztgatták rendesen az (akár még ártatlan,semmirőlsetevő) ÁVÓ-sokat,mert annyira tele volt a tökük az embereknek. 2. Azt hittem vagonokkal :D:D

emjé 2011.03.15. 22:23:07

1. "nagy zsidó-ellenesség lesz": Ha lesz, azt majd ők kontrollálják és adagolják. Nem kezdők a szakmában: több ezer éve ebből élnek. Ártatlan, 'semmirőlsetevő' ÁVÓ-sok. Ez olyan mint a citrommálna, a műanyag üveg, meg a békeharc. Na meg a kultúrpolitika. És a betoncserép...:-) (Amúgy ha valaki beáll qrvának, az ne reklamáljon, ha dugni kell...) 2. A MÁV-nak elég a mostani per, nem hinném, hogy újból felajánlaná szabad kapacitását.

M.A. 2011.03.16. 07:39:16

Szerintem olyan konkrétan nem hangzott el, hogy visszanyernénk bármiféle irányítást is, legfeljebb annak a látszatja jön el.

elbundaa 2011.03.16. 16:07:16

http://www.youtube.com/watch?v=miM8gJ4q-yg&feature=related Ezzel kezded a 9. részben :) "ha visszanyerjük az uralmat a saját sorsunk felett.." akkor nem kéne a bosszú stb. Illetve a 8.ban valóban az hangzik el,hogy "részben visszanyeri az uralmát" és akkor lesz alkalma megbüntetni a felelősöket. emjé: 1. Hát ja. 2.Hát ja. :D Végülis Németországban is vannak még zsidók jószerivel, hatalmi pozíciókban, deportálás ide vagy oda. Gondolom ha itt lenne fene nagy zsidó pogrom akkor bejönne a NATO vagy hasonló és jól megdemokratizálná az embereket.(újra?)

M.A. 2011.03.16. 16:38:35

Részlegesen igen. Szóval egy keretrendszeren belül mozgunk. Hibázni nyilván fognak hagyni minket...

M.A. 2011.06.29. 10:04:45

"Látszólag lesz okunk az örömre, ugyanis valószínűleg befejezik a finnugorozást - ami már egyébként is tarthatatlan, egyre többen tudják, hogy nem igaz, tehát hamarosan fel fogják adni, és akkor megint lehet tapsolni Orbánnak, hogy milyen 'nemzeti', hogy elkezdik tanítani az iskolában végre-valahára a szkíta-hun-magyar folytonosságot." http://hunhir.info/?pid=hirek&id=42596 "A Demokratának adott tavaly nyári interjújában Hoffmann ugyan kitérően, de biztatóan reagált arra a kérdésre, lát-e lehetőséget arra, hogy a tantervekben, tanmenetekben megjelenjen egy másik őshazaszemlélet"...

elbundaa 2011.06.29. 20:59:28

Ezek szerint beraknák mint alternatívát, a mostani tankönyvekben (középsulis) is van kifejtve török-magyar testvér elmélet, amolyan "van ilyen is amúgy" alapon,de tényként nem azt mutatják be.

Kerion 2011.06.30. 03:55:11

Az uralmon lévők csak egyet tehetnek. Pozitív értelemben 100 %-osan megváltoznak. De ez esetben is csak a többi emberrel azonos eséllyel indulhatnak bármilyen vezető pozícióért. Egyébként pedig minden hatalmukat és befolyásukat fokozatosan elvesztik, mert nem alkalmazkodtak a tudati változásokhoz, ami a korszak-váltással jár. Távoznak a Kárpát medencéből, majd a Földről is, azokkal együtt akik hozzájuk hasonlóan képtelenek a változásokat abszolválni. Itt pedig egy magasabb rendű illúzió bontakozik ki már nélkülük.

M.A. 2011.06.30. 08:33:48

Ez így is van, csak mi lesz azokkal, akik velük mennek? Ezt a problémát is meg kell oldani majd...

Kerion 2011.06.30. 12:02:18

Akik az Irányítókkal mennek, a mostani hatalmaskodók és a sleppjük, valamint azok akik valamilyen oknál fogva, például nem elegendő leszületés és tapasztalat folytán nem tudnak felemelkedni és önszántukból csatlakoznak, egy másik Földön újrakezdik vagy folytatják azt ami most még itt látható. Az Irányítók nyilván erről a kaotikus, de magasabb szintről szeretnék folytatni a "kísérletezést" embereikkel és a megtévesztettekkel. Nem tudom hogy ebbe a "helyi", Orion karbeli Teremtői Tanács mennyiben megy bele, nem ismerem a megállapodást, ha van ilyen, az itteni mostani Irányítókkal. Azt nem hiszem hogy a Felsőbb, Galaktikus Szabályokat, tömören az Alapvető Isteni Törvényeket meg lehetne sérteni, meg lehetne kerülni. Aki felemelkedvén, vagyis felrezegvén itt marad, nem egyszerűen újrakezdi a periódust, hanem ezt egy magasabb szinten kezdi el, egy magasabb illúzióban, mert a régi program kifutott, letelt, ennyi volt. Tehát az úgymond "5. NAP" voltaképpen egy "ÚJ NAP", amelyből jóval könnyebb lesz az átjárás más világokba, felfelé is az ember számára. Ha valakit érdekel a http://www.magyarmessias.eoldal.hu/ honlapon írok főként a magyarsággal kapcsolatosan hasonló dolgokról.

catsword 2011.06.30. 13:54:46

Csak a magyarság eredetéhez meg teóriákhoz : 2 napja pont abármiféle belső ázsiai vagy hun rokonságot tették nevetségessé a XXI. sz. műsorában, mivel egyetlen értelmes ember volt (Kiszely az antropológus) a többi meghívott nyilatkozó vigyorogva közölte, hogy "vannak ilyen elméletek hogy így jöttünk meg úgy, meg hogy aki az ikes igéket ismeri az velem jön...heheheh...de hát ez nem így volt"- valami ilyesmit bírt mondani egy akadémikus, hivatalos történelemtudós (akinek mellesleg német feje volt), majd egy nyelvész is röhögött a kamerába, hogy ugyanmár a magyar írás meg magyar nyelv, hogy lenne már bármi köze az ázsiában élőkhöz... majd miután jól kiröhögtük magunkat bevágták kiszelyt, aki JÁRT KINT, beszélt, énekeket gyűjtött, életmódot, legendákat ismert meg , és állítja, hogy az ujgúrok a tesóink, és lesajnálva kommentálták, hogy ne dőljünk be minden álmodozásnak. Komolyan azt hittem hogy felgyújtom a tévét...de szerencsére most nem lesz barátokközt nyári szünet :), ezért maradt.

elbundaa 2011.06.30. 14:11:25

Ezért nem értem h tudnák elérni,h mostantól szittyák vagyunk újra.Mert az ok, bevezetik, lesz egy fiatal generáció ami így tanulja, ettől még a lakosság 99% finnugornak hiszi magát, nem beszélve h ha ezt meglépné a Fidesz akár, az egész ballib meg ahhoz közeli tudományos kar heves lejáratókampányba kezdene az tuti.Ennyi év finnugorozást nemtom h lehetne ilyen rövid idő alatt ellensúlyozni,ahhoz minimum évtizedek kellenének, viták, egyetemi előadások stb. De hát nemsoká meglépik vagy nem, M.A.? Kíváncsi leszek h lesz (ha lesz.) De ha meglesz,remélem ezek a f.szkalapok akikről catsword beszélt elhúznak a bús fenébe az MTA-val egyetemben..

spike 2011.07.01. 15:53:12

Az ötödik nap? Az az, ami 2012ben kezdődik? Egy dalszövegben hallottam már róla, de nem tudtam mi az... igazából most sem tiszta :D Csak következtettem. Tévesen?

spike 2011.07.01. 16:01:06

Ááá, most esett le, hogy abban a dalban, amiről írtam az előbb (Dalriada - Ötödik Nap) a benne szereplő Tollas kígyó az Quetzalcoatl /vagy hogy kell leírni/

2011.07.02. 19:44:52

Quetzalcoatl, Huitzilopochtli és társai margójára lenne nekem egy kérdésem. Minden aztékos-inkás, vagyis a Dél Amerikával foglalkozó dokumentumfilmekben primitív, vérengző, rengeteg emberáldozatot bemutató népeknek ábrázolják őket, főleg az aztékokat. Meg persze az a sok kőkoponya. Tényleg ennyire vérengzők voltak? Vagy csak félreértelmezték a kőbe vésett dolgokat, mint ahogy az már máshol is előfordult?

spike 2011.07.03. 16:03:10

Szerintem meg van keverve a kaki Quetzalcoatl körül. A Kataklizmán láttam egy videot, egy interjú Marcel Messing-gel, ő arról beszélt, hogy két fajta kígyók voltak: a Reptiliánok/Annunaki/Archontoi/stb akik vért fogyasztottak, keveredtek az emberekkel, és a Nagasok, akik tanították az embereket szépre és jóra :D Nem tudom alátámasztani logikával, de szerintem Quetzalcoatl inkább az utóbbiba tartozott, mint hogy Reptilián legyen.

seh 2011.07.03. 19:47:22

Most lehet, hogy én filozófálok bolond felé, de a Nagas kifejezésből a burmai őslakosok, azaz NÁGÁK nevét is ki lehet hallani. Ők meg kígyóembereknek tartották magukat. Ők viszont elég kegyetlenek voltak az idegenekkel. Akkor most hol az igazság?

spike 2011.07.03. 21:05:12

A naga, vagy nagas kígyót jelent. A reptiliant is lehet kígyónak nevezni. Nem tartom kizártnak, hogy ezeket a burmai őslakosokat akár reptiliánok is irányíthatták, keveredhettek velük. Ezért is tarthatják magukat kígyóembernek, és ezért is lehetnek kegyetlenek. Persze nem mondom, hogy így van, de miért ne lehetne így? Viszont honnan tudod, hogy olyanok voltak, amilyenek? Tehát akár itt is elbukhat ez az egész. És még akartam valamit írni, csak kiment a fejemből :D

Kerion 2011.07.04. 12:03:47

Mivel Élet és Halál ugyanEGY, az alsó világ teljesen egyenértékű a felső világgal. Ezért is van 2 Beavató Csillagkép, a Kígyótartó és az Orion. Mindkét világból KIINDULVA fel lehet jutni a TEJÚTRA, vagyis fel lehet emelkedni. A kígyó a Földhöz köthető materiális-ösztönvilág, amit uralni kell, tehát nem negatív értelmű dolog, arra is szükség van a Teljességhez. Bálint szépen utalt az előadásában a magyarság Skorpió-Kígyótartó-Nyilas tulajdonságaira. Ne feledjük hogy a Kígyótartó éppen a Skorpió és a Nyilas mellett van, pontosan a Tejút központi-hasadékánál. Magyarországon a 2 világnak megfelelően 2 "átjáró", csillagkapu van. Az ORIONI Dobogókőnél, míg a KÍGYÓTARTÓ a Szala/a/jka völgynél. Ha a Google Earth műholdfelvételen Eger városára tekintünk, attól északra egy "Azték Isten" /Quetzalcoatl/ több-kilóméteres tolldíszes feje látható, teljesen egyértelműen...egyébként Szilvásváradnál pedig egy óriási Delfin-fej. Mit ad Isten a magyarság egyik ősi szent állata éppen a delfin a párduc mellett.

M.A. 2011.07.04. 12:08:12

"a magyarság egyik ősi szent állata éppen a delfin" :D :D

emjé 2011.07.05. 13:22:22

Most akkor megmondjuk neki hogy a zsiráf az, vagy inkább hagyjuk...?

Kerion 2011.07.05. 14:00:24

Látom hitetlenkedtek, de ha valaki valamit nem tud az még nem jelenti azt hogy övé a bölcsek köve. A zsiráfok egyébként nem delfinek. Ha azokra a zsiráfokra gondoltok, az ő idejük lejárt és ezt ők is pontosan tudják. A Kárpát medencében nem találni egyetlen ősi zsiráf Nazca-jelet sem, ellenben tele van táltos-paripákkal, nagy-kutyákkal, Vastag-vonalas és vékony-vonalas Istenekkel, csak meg kell nézni a műhold-felvételeket. És persze a piramisok és a FÁ RA Ó is idevaló, vagyis valódi-magyar, nem pedig zsiráfosan-hamis ál-magyar.

emjé 2011.07.05. 14:23:21

"A zsiráfok egyébként nem delfinek." Ennek azért még utánanézek a Wikipédián...:-)

seh 2011.07.05. 23:25:20

"persze a piramisok és a FÁ RA Ó is idevaló" Hova?

Kerion 2011.07.06. 04:17:41

Kedves seh, természetesen, a Google Earth-ön te is megtekintheted. Amint a Budai hegyekben a "tájba vésve" a Fáraó /Király/sárkányként ereszkedik alá - a sárkány évére utalva - pontosan a nyulak szigetével szemben, hogy birtokba vegye Budapestet. A fáraó feje és "szakálla" teljesen tisztán kivehető. A szfinx oldalnézeti képe pedig közvetlenül Csobánka mellett látható K-re, a Jel/Ley/-vonal kereszteződések előtt, teljesen egyértelműen, még a "kalapja" is a fején van. A leglátványosabb piramis a Pilis-Visegrádi és Budai hegységbeli cirka 350 közül pedig a Szakó-hegy piramisa Dobogókő és Dömös között. Ettől Ny-ra a pilisszentléleki emberi koponyát, maga a Nagy Varázsló, vagyis a Teremtő tartja a kezében, kinek varázsló-süvege Pilismarótig ér. A Visegrádtól ÉK-re, a Duna mellett, az úthálózattal megjelenített Istenségre már felesleges is utalni, annyira "ordít", hogy ott van. A másik csillagkaput, a Szala/a/jka /=gyűlés szája/ völgyet 9 piramis övezi. Egyébként sokan tudják, hogy az ősi Egyiptom első fáraói magyar fehér mágusok voltak, akik a Nagy Özönvíz után tértek vissza, hogy az embereket tanítsák és segítsék, elindítsák az ÚTON. Tehát ha valakinek valamiről nincs tudomása az még nem jelenti azt, hogy az a valami nincs is.

teGergő 2011.07.06. 13:17:36

Kerion. A fentebbi hozzászólásokból úgy tűnhet, hogy senki sem vesz téged komolyan, de ebben nem vagyok teljesen biztos (persze tévedhetek). Nem igazán szállt senki szembe a mondandóiddal, csak kis mondatok lettek kiragadva, amelyek "viccesen" hangzottak. :) Most én is csak "ellenvetésekkel" fogok jönni, de az hajt, hogy a dolgok tisztázva legyenek, és nem az, hogy "te mindig hülyeségeket mondasz - pont". Ezek a dolgok amennyire egyértelműen láthatóak, annyira tisztázandóak is. Én keresgéltem az állított formákat, és nem mondom ezzel azt, hogy nincs ott, de én nem vettem észre, hogy pontosan(!) mire gondolsz. "úthálózattal megjelenített Istenség" Egyrészt az Istenség lenne nekem kérdéses, hogy milyen Istenségről van szó, és annak milyen formája lehet. Gondolom nem az az Isten(ség) van ott egy az egyben megformázva, hanem egy "szimbólum", tehát olyan alak, amivel mindig is utaltak rá, de nem őt magát ábrázolták (már ha ez lehetséges). Úthálózattal. Nem hihetetlen, de ez megint egy tisztázandó pont. A Washington D.C.-ben leledző merev úthálózatok is többnyire bizonyos alakokként, szimbólumokként (sőt, egyenesen piramisokig nyúlunk ott is vissza) értelmezhetőek, és ott jóval nyilvánvalóbbnak tűnik a dolog. Már maga az egyes épületek jelentősségét, elhelyezkedését tekintve is a városban. (Stb...) Itt ez azonban sokkal tisztázandóbb, hogy miért nem-e csak "beleképzelés". Mindenek előtt persze az álljon, hogy lássuk mi is azt a bizonyos formát! :) "tájba vésve" Ami még fontos, hogy milyen keretek között értelmezünk egy formát hitelesnek, merthát nagyon sokmindennek van ott formája, de... Tájba vésve elsősorban attól lesz szerintem hiteles, hogyha dombok, "sziklák", láthatóan szándékos elhelyezkedésű építmények (szobrok is), stb. összessége formálja meg inkább, esetleg földutak, de még akár aszfalt is, nagyon esetleg (de ez "újkori"). Az, hogy ma meddig nyúlnak a falvak, városok, hol vannak egyéb lakóépületek, és ezektől függően is hol találhatóak erdők, és azoknak milyen formájuk van, mettől-meddig erdő és völgy, mely kettőnek "elválasztó vonala" sejthet egy formát már jóval kérdésesebb. Én elsősroban (mesterséges? - szándékosan megformált) dombokban, kiemelkedésekben, völgyekben, sziklákban gondolkodtam a kereséskor, de figyelembe vettem minden más (akár alaptalannak vélt) formát is, hátha meglátom amire gondoltál, de nem sikerült. Egyelőre azzal sem törődve, hogy a GE képei mennyire lehetnek manipuláltak, vagy mennyire nem. Leginkább is arra szeretnélek kérni, hogy az említett formákat tisztázzuk: minek, és egész pontosan milyen formáját vélted felfedezni a műholdképeken. Ha tudsz esetleg pontosabb magyarázatokat nyújtani, vagy valamilyen képen szemléltetni, az jó lenne.

seh 2011.07.06. 19:05:34

Kerion, engem inkább a "FÁ RA Ó" (különösen ez a tagolás) érdekelne, mint kapcsolódási pont. Vezesd le, hogy hogy kapcsolódik ez a magyar nyelvhez. Értem ez alatt a szó eredetét, eredeti jelentését, időbeni változásait, amiből a későbbi jelentése is származik. Többen meglovagolták ezt a fáraó témát, kiváncsi vagyok erre is. Meg az is érdekel, hogy a sárkánnyal hogy kapcsolódik. Nem az ureusz kígyóval, hanem a sárkánnyal.

teGergő 2011.07.06. 19:28:01

Én amúgy úton-útfélen szoktam látni eltüntetett részeket a műholdfelvételekből. Itt van például Budakeszi közelében egy erdős rész, melyből egy jókora darab el van tüntetve sötétzöld színnel, alig lehet észrevenni. http://maps.google.hu/maps?hl=hu&ll=47.527315,18.94309&spn=0.014344,0.027595&t=h&z=15 Gondoltam először arra is, hogy esetleg egy tó van ott, a műholdfelvételeken előfordulhat, hogy ilyen színe van a tónak, de ha ráközelítek, és a szélét vizsgálgatom, egyértelmű, hogy a fák lombjai is ki vannak vágva, és ez egy teljesen egyszínű rész. Sem egy négyszög alakú műholdfelvétel hibádzik, hanem egy formás terület. Ráadásul ilyenekből többet is találni, ha valaki nagyon keresi, pl. mindjárt tőle keletre nagyon picivel arrébb. Érdekes, mert a google szerint még egy út is bemegy arra a részre, szóval a tavat ugyancsak ki lehet zárni. :) Vajon ezeken a helyeken mi van? Vagy ha semmi fontos, akkor is, hogy lehetséges, hogy ezek a részek ki vannak vágva a műholdfelvételekből? Biztosan nem műholdfelvételes hiba, sokkal inkább szándékos belepiszkálás. De akkor meg minek is?

seh 2011.07.06. 19:48:20

Nem lehet egy olyan, hogy felhő került a kamera elé és takarta a területet és azt retusálták? Habár lehet, hogy hűlyeséget mondok, mert a felhők is tisztán látszanak a felvételeken, arrébb meg az ugyanolyan alakú árnyékuk. Na szóval nem mondtam semmit :)) Ezt Nagyszeben esetében láttam. Kb. két éve újabb felvételeket tettek fel a GE-re a szép régiek helyére és az újakon a város negyedét takarja a sok bárányfelhő.

Kerion 2011.07.07. 12:01:10

Kedves teGergő, amit leírtam az természetesen úgy van, nem vagyok politikuss, úgyhogy hihetsz nekem. A tájban "megjelenített" ábrák stb egy részét még évekkel ezelőtt leellenőriztem a helyszínen. Egyébként 20 évig geodétaként légi-síkfotókkal dolgoztam, helyszíneltem a terepen. Vedd elő a Pilis turista-térképet. Visegrád- nál a Duna mellett van egy "hüllő" kezű-lábú-farkú "Isten-alak", melynek feje közepén a Nagy villám hegy és kilátó van. Kiugró álla, füle és "sapkája" van az oldalnézetben látszó fején. A térképen sárga színnel jelölt "panoráma út" adja ki az alak nagy részét. Nem az út volt előbb, hanem a "tájba vésés". Aztán a letisztított terepet, vagyis az "Isten-alakot" kiadó sávot az ember persze útnak használta. Kedves seh, a FA az élet fáját, az égigérő fát jelenti, melyen ha "felfelé mászik" valaki az RÁmászik a FÁRA. Vagyis közelít a NAP felé /RA-RÉ/ és persze a csillagok, a Tejút felé. Az Ó, ebben az esetben szintén 2értelmű, mert jelenti a meglepetést, a meglepődést is, de jelenti a Kör-Forgást is, melynek a végén az Ember "FÁRA mászik", vagyis FelEmelkedik. A FÁ RA Ó is "ember" /EmberFia/, a 2012-es évnek megfelelően "sárkány-ember". De benne van a 2ősség /Kígyó/Turul/, mint a FÁ RA Ó fején a kígyó és madárfej, jelezve hogy mindkettőnek URA. Ennek megfelelően a Fáraó/Király vörös és fehér sárkány is EGYben a sárkány évében. Elvileg a királyi pár is alkothatja a sárkány-párt, akkor megoszlanak a "szerepek", de ez nem valószínű. EGYetlen Király/Fáraó van /a VilágKirály/, akinek persze lehet felesége. Aki mint az a tarquiniai etruszk sírfreskón is látható egy Fehér Kövecskét tart a kezében, azt nyújtja a párja felé. A KŐ persze a MINDEN. Ez látható a Szent-Korona Pantokrátorának az ujjai között is.

alufólia. 2011.07.07. 12:08:12

hát ez így első nézésre olvasatlanul, csak rápillantva a videóra egy pénisz :D

Kerion 2011.07.07. 12:21:42

Még megemlíteném a TER EM TŐ IS TEN eredeti jelentését. TEN IS = te is, tenmagad - TŐ = /egy/tő, /egy/ tőről /fakadó - EM = emelő, emelés - TER = tér, tér-rezonancia. Vagyis: egy TŐről fakadó TÉRrezonancia EMelő TENmagad - vagy TE IS. Az Isten szó régen egy a megszólítást kiegészítő nyomatékosító szócska volt, például Jancsi Isten /Jancsi te is, tenmagad/. Tehát a magyarok eredetileg térrezonancia-emelők voltak, vagyis mágusok. Amikor a kívülállók láttak egy ilyen magyar "Térrezonancia-emelő Juliska Istent" repkedni, nyilván a Teremtő Isten szó más értelmet nyert, nem hétköznapit. Ma ez utóbbi értelemben használjuk, és csak EGYetlen valakire értjük.

seh 2011.07.07. 16:09:43

Kerion, nem válaszoltál a kérdésemre. A fáramászós poént én kihagynám.

Kerion 2011.07.07. 21:25:18

Pedig éppen a FÁRAmászás a lényeg. Aki nem tud vagy nem akar fára mászni - szó szerint is - az FÉL. Aki pedig fél annak annyi a Felemelkedés szempontjából. Nyelvészkedni nem fogok, ha arra gondoltál. A sárkányhoz még hozzátenném, hogy a 2012-es évben minden ember "sárkány" a kostól a vízöntőig, bármilyen csillagzat alatt született is. Színben a fehértől a feketéig, a vörös a kettő között van. A sárkány tud egyedül repülni, így a 2012-es ember, ha felemelkedett, repülni fog tudni "Eminemhez hasonlóan", lásd a Not Afraid című számát. A szarmaták /magyarok/ címerpajzsa a vörös sárkány volt és persze Arthur királyé is, mivel ő is az volt származásilag. De persze ezt is kisajátították, tudjuk hogy kik.

seh 2011.07.08. 12:31:21

De hát pontosan, hogy nyelvészkedsz. Azért kértem, hogy vezesd le, de eddig még nem sikerült. Amit eddig mondtál, semmivel nem tudtad alátámasztani. Ebben a formájában a "fáraó" szónak semmi köze Egyiptomhoz. Ugyanúgy nincs köze, mint például a "piramis", "múmia", "obeliszk", "Egyiptom" és még sok más olyan kifejezéshez, amit kizárólag a Nílus menti országgal hoznak kapcsolatba. Én itt csak a legismertebbeket említettem. A "piramis" görög megnevezés, az egyiptomiak a gúlákat "mer"-nek nevezték és ez valóban az általad is említett "felemelkedés helye" volt, ezt jelenti a szó. Láttam magyarkodó könyvekben olyan erőltetéseket, miszerint a piramis valójában a magyar "peremes" szóból származik. Valaki mondja már meg, hogy mi olyan fontos abban, hogy valaminek pereme van? Főleg a nílusmenti gúlák esetében. A "múmia" például arab eredetű és az egyik gyantafajtát jelöli, amit a holttestek balzsamozásához használtak. Az "obeliszk" is görög szó, az egyiptomi megfelelője "tehenu". A görögök a kőszálak merev, felálló mivoltát jelölték ezzel a megnevezéssel. Használd a fantáziádat, ha meg akarod tudni mire gondoltak :D Az "Egyiptom" is a görög "Aegüptosz"-ból ered, ami a Koptosszal kapcsolható, innen a koptok (görög-katolikus közösség a nagy muzulmán tengerben). Maguk az egyiptomiak nem ismerték önmagukra ezt a kifejezést, hogy egyiptomi. Ők a saját hazájukat "Kemt"-nek, azaz "fekete föld"-nek nevezték (innen az alkímia kifejezés is, amelyből az "al-" arab névelő). És végül a "fáraó", vitánk tárgya. Az ősi egyiptomiak nem magát a király személyét jelölték, hanem a kormányzás intézményét a "per-aa" kifejezéssel. Ez szó szerint fordítva "a nagy ház". Ebből görögösödött a "fáraó". Vannak viszont olyan ismert kifejezések a modern nyelvekben, amelyek valóban onnan származnak, annak a népnek a szóhasználatából. Ilyen az "uhat" lapos, vízzel feltöltött terület, vagyis oázis. De a "dsrt" is onnan van. Ez volt Szeth (Tüphón) területe, a “nagy vörös”, azaz a sivatag. Vagyis a "desert". Szeth-Tüphónhoz már lehet kapcsolni a sárkánykígyó negatív figuráját. De az ureusz kígyóét nem. Annak ellenére, hogy Champollion munkáját nagymértékben kibővítették, az egyiptomi nyelv még ma sem áll biztos lábakon. Vannak konkrét tények, amiket meg lehet találni az egyiptomi szótárakban, nyelvkönyvekben, de vannak olyanok, amelyeket még mindig nem fejtettek meg. Azt sem kell figyelmen kívül hagyni, hogy az évszázadok és évezredek alatt a nyelv irdatlanul sokat változik. Éppen ezért botorság összekapcsolni egy nyelv mai formáját egy rég kihalt, vagy csak már apró töredékeiben továbbélő nyelvvel. Vegyük például a Halotti beszédet. Nem tudhatjuk, hogy mikori. A lejegyzés időpontja nem azonos a keletkezés időpontjával. Az MTA-ról meg tudjuk, hogy alkalomadtán sokat szokott csúsztatni. Leszámítva a róla felhozott adatokat, ha elolvassuk, sokszor ütközünk nehézségbe. Nem értünk mindent, sőt, sokmindent nem, pedig az anyanyelvünkön van. Ha elfogadjuk az MTA adatait (jobb híján kénytelenek vagyunk, de nem ragaszkodom hozza), akkor is csak pár száz évről lenne szó. Ezalatt rengeteget változott a nyelv. Akkor hogy akarjuk összekapcsolni a mai formájára torzult, ill. torzított édes anyanyelvünket egy olyan nyelvvel, ami már Kleopátra idejében félig kihaltnak számított. Kleopátra is idegennyelvként tanulta az egyiptomit. Mert ő a Ptolemaida (görög) dinasztia végnapjait érte csak. És éppen itt van a majom elásva. Mint már említettem, az Egyiptommal kapcsolatos kifejezések nagy százaléka nem is egyiptomi. Akkor egyáltalán miről beszélünk? A darwinista és még ki tudja milyen-ista elméletek szerint az ősember elég idióta volt, a világot kizárólag empirikusan tapasztalta meg. Kizárnak szellemiséget, kizárnak mindent. Erre jönnek az "ősi magyar szellemiséggel" (fogalmam sincs, hogy mit akar jelenteni ez a kifejzezés, én is csak átvettem) foglalkozó emberek, megtartják a darwini elméletet, miszerint csak fizikai tapasztalat létezik, összekevernek minden nyelvet, régit a még régebbivel, újat a régivel, torzat a tisztán maradottal, szezont a fazonnal, tejszínt a fásszínnel. Semmi bajom a magyarkodással én is támogatom, csak hagyjuk ki az üresjáratú fantazmagóriákat. Ha bármiben tévedtem, vállalom a felelősséget

szakal 2011.07.08. 12:39:28

Halihóó!!!! Erről ---> tractatus tripartitus

seh 2011.07.08. 12:47:25

jó na, kicsit offtopic volt :)) most ide sikeredett

M.A. 2011.07.10. 13:27:10

Kerion törölve. ...igen, azért, mert fáj az igazság. És cionista magyarellenes vagyok.

emjé 2011.07.10. 13:48:14

Fasza. Főszerkesztő Úr nem bízta a szélre. Úgy tűnik, mégiscsak talált egy internet kapcsolattal rendelkező komfortos kibucot találni szabadsága idejére...

emjé 2011.07.10. 13:49:35

plusz "találni" sztornózva:-)

seh 2011.07.10. 14:26:56

óóóó, pedig úgy VÁR TAM A VÁ LA SZÁT :D :D

zui 2011.07.10. 17:27:40

"Kerion törölve. ...igen, azért, mert fáj az igazság. És cionista magyarellenes vagyok." Nem vagy az! :) ...igen, sok embernek nehezére esik, hogy belássa, magyarnak lenni is "csak" a szerep része. A megismerések, felismerések egy új lehetősége. A keskeny ösvényre bárki rátalálhat, ha már nem a magyarságát keresi és hangoztatja.

catsword 2011.07.10. 22:22:42

"mert fáj az igazság. És cionista magyarellenes vagyok." Nem vagy az! :)" Pedig az o.o

spike 2011.07.27. 14:57:26

előfordulhat, hogy a zsidók berágnak az irányítókra és ellenük fordulnak? mellesleg ők is menni akarnak velük az űrbe?

M.A. 2011.07.27. 15:13:28

Pont most akartam ide kommentet írni, a borgos részhez kapcsolódik: idokjelei.hu/2011/06/a-legujabb-sikeres-chipbeultetes-eredmenye-gondolatatvitel-egyik-agybol-a-masikba/ Az jó lenne, ha "a zsidók" átállnának, de sajnos nem valószínű.

Vándorr 2011.07.27. 15:57:27

Én eddig azt hittem, hogy a gondolatokat nem lehet fizikai szinten "elcsípni", legfeljebb az azokat "hordozó" elektromos jeleket (tehát azok dekódolása nem lehetséges). Ezek szerint mégis? Nem mond ez ellent a spirituális világképnek, miszerint a gondolatok/érzések/stb. nem fizikai világból származnak? Vagy akkor most a materialistáknak van igazuk?:)

gyuff 2011.07.27. 19:58:08

de vándor a gondolatokat te is elcsíped a fizikai testeddel:) sokat merengtem mostanában, hogy honnan jönnek az emberek gondolatai és arra jutottam, hogy körülöttünk vannak... ezt most hosszú lenne kifejteni de a lényeg: azoknak akik eddig lehallgattak nincs szükségük ilyen dolgokra hogy plusz információkat szerezzenek, azoknak akiket lehallgattak meg csak 1 ujabb dolog amitől retteghet (szegény Bobby Fischer kivetette a fogát paranoiából...) egyébként visszatérve erre a gondolatos dologra: kozmológia kéne ami alapján beszélgetünk róluk (sziklára nem homokra), pl hinduizmus: durva fizikai - finom fizikai - lelki síkok, a probléma a cselekedetek minősége eldurvult, megoldás: finomítsd vissza lelkire (transzmutáld), számukra ugyanúgy fizikai dolog (teljesen jogosan) a gondolat az inteligencia az érzelem az aura az éter csak ez valamivel finomabb mint a kenyér amit megeszel olvastam egyszer egy apokrif írást ahol Jézus nem szó szerint ezt mondja: Ha a lelki világ miatt jött létre a fizikai világ az csoda, de ha a fizikai durvaságból finomodott a világ a szeretetig az csodáknak csodája...

Vándorr 2011.07.27. 20:16:22

Hogy én a fizikai testemmel dekódolom-e a gondolataimat, az vita tárgya lehet, tudtommal (eddig legalábbis úgy tudtam) a gondolatok eredete/minősége nincs tisztázva. Egyébként azért írtam amit írtam, mert ha jól emlékszem, talán Balogh Béla írta a könyvében (vagy vmelyik előadásán hangzott el), hogy a gondolatot nem tudjuk fizikai szinten "mérni". Tehát az impulzusok, az agytevékenység mérhető, de azt nem tudjuk dekódolni, hogy az illető éppen mire gondol. Ha viszont igaz a cikk, akkor ez a dolog nekem megdőlni látszik, ami viszont bizonyos szempontból a materialista világnézetet erősíti.

gyuff 2011.07.27. 22:43:13

itt fogalmi zavarok vannak ha jól érzem mi a fizikai dolog és mi nem az... ha azt mondom, hogy a fizikai dolgok ilyenek és a gondolat is ilyen, akkor a gondolat fizikai, ha megváltoztatom az alapfogalmakat már nem biztos, hogy belefér abba a definicióba abban, hogy ez a materialista nézőpontot erősíti nem lehetünk teljesen biztosak legalábbis addig míg az előbb említett fogalmi dolgot nem játsszuk el itt is ha jól vettem ki a szavaid közül nem teljesen értesz azzal egyet, hogy a gondolatok fizikai síkon megjelennek de akkor mondd meg nekem mi alapján történnek a dolgok, ha nem elgondolás alapján legalábbis nekem az, hogy a fizikai lét és az emberi gondolkodással feltételezhető lelki világ között van kimutatható kapcsolat inkább a transzendens filozófiát erősíti, tehát ha nem a gondolatok irányítják a világot akkor semmi és ha bele egyezünk abba, hogy nem a gondolatok irányítják a világot na az a materializmus a fizikai lét és a lelki lét (mivel mindkettő az élőlényhez köthető) nem elválasztható (mivel ember vagy), azaz ilyen irányból a kettőt nem érdemes szétválasztani ("Ami kötve van ott az kötve van itt és ami oldva van ott az oldva van itt") gondolj a freudi elszólásra fizikailag dekódolod hogy teljesen máshol jár az agyad:)

gyuff 2011.07.27. 22:59:54

gondolj arra, hogy milyen volt régebben a nyugodtabb körülmények között az ősöknek, képzeld bele magad abba, ahogy ül nyugodtan az ember látja a nehézségeket és a gondolkozik azok megoldásán, miután elkészült vele végre is hajtja az elképzelt tervet, a világi nehézségen gondolkozott az optimális súrlodáson elgondolkozott a kerek világon (a tökéletességen más szóval Istenen) a körön majd a keréken ami segíti a világ nehézségét :) és gondolj abba mi számít fizikai dolognak vizsgáld meg hogy él a fű a fa az állatok nézd meg hogy él az ember mi az ami tetszik neki és mi okoz neki igazi boldogságot vizsgáld meg mi okozza ténylegesen a boldogságot mert nem a fa és nem is a fű:) és nem is a plazma tv és nem is a siker és nem is az emberek előtti megfelelés a bölcs ember tudja ezeket és megvizsgálta és rájött, hogy mi a boldogság ezért a bölcs ember egyértelműen boldog is tudja hogy a boldogság változatlan a fizikai lét változó mert megvizsgálta mivel tudja, hogy nem a fű és nem a fa teszi boldoggá és semmi fizikai dolog ezért tekinthetjük úgy hogy a boldogság a fizikai dolgoktól való végső "kiábrándulás" ezért az aki hallgat erre boldog hogy bölcs legyen, nem a fizikai létben találja a boldogságát hogy ne veszítse el abban (kipróbáltam ezt a Lao-ce-s formulát egész jó:D)

gyuff 2011.07.27. 23:01:57

am sry hogy mindig ilyen tömören fogalmazok

Vándorr 2011.07.27. 23:07:57

"ha jól vettem ki a szavaid közül nem teljesen értesz azzal egyet, hogy a gondolatok fizikai síkon megjelennek" Nem jól vetted ki, valójában nincsen teljesen szilárd álláspontom a dolog kapcsán, észérvekkel meggyőzhető vagyok bármely irányból. Csak "hangosan" gondolkodom...:) Amúgy a gondolatok nem "jelennek meg" fizikai síkon, csak a gondolatok következményei jelennek meg. Egyébként elég nehéz és ingoványos téma, szóval túl mélyen ne menjünk bele, mert én már most belegabalyodtam:) Röviden csak arról van szó, hogy én nem hittem, hogy lehetséges gondolatot létrehozni fizikai síkon, és aztán azt egy élőlényhez eljuttatni, mint sajátját, mert úgy gondoltam, hogy a gondolat/ihlet/ötlet/stb. a felsőbb, nem fizikai énünktől jön, és ennek nem sok köze van az agytevékenységhez, mert az csak a "végrehajtásban" működik közre. Tehát a gondolatok nem az agyban születnek, nem az a forrásuk. Mindenesetre ha igaz a linkelt sztori, akkor azt nekem még kicsit nehezemre esik összerakni.

gyuff 2011.07.28. 00:16:02

ha abból a szempontból nézed, hogy az általad irányított test nem vesz részt a természetben (sokan hiszik azt hogy nem halnak meg) valóban furcsa dolog ez hisz akkor ez a műszer az agyad reakcióiból megmondja, hogy mire gondoltál ami kicsit furcsa lenne ha értenék az agy működését és azt úgy tudják befolyásolni, hogy ne váljon használhatatlanná, viszont ha elkülöníted egymástól a tűzet meg a földet (smaragdtábla) és úgy veszed, hogy van a lelki abszolút világ és van a viszonylagos világ (aminek a léte valahogyan szükséges az abszolút világ létéhez bármennyire abszolút, hiszen ha csak az abszolút világ létezik akkor mihez képest abszolút háát a viszonylagossághoz képest abszolút:D jobb szó a megnyilvánulás a lét helyett) a "probléma" (amit azóta sem sikerült maradéktalanul megoldani), hogy abszolút lelki darabkák a viszonylagosságban szépen lassan elfelejtették a viszonylagosság világáról tudni kell, hogy

gyuff 2011.07.28. 00:16:14

hopp véletlen elküldte

gyuff 2011.07.28. 00:29:25

namind1 valami olyat akartam mondani, hogy abból a nézőpontból, hogy az élőlény több szinten megvalósul már egyáltalán nem olyan elképzelhetetlen ez a dolog tehát a 2 nézőpont: 1, egység van minden összefügg mindennel és minden meg is történik 1 pillanatban amit mi egy folyamatosan változó dolognak tekintünk stb stb a gondolatok körülöttünk vannak melyeket az agyunk lekorlátoz annyira amennyit a józanparasztész diktál azaz amennyi a túléléshez kell (a buddhisták így gondolkodnak, és szerintük a drogok olyan szerek amik kikapcsolják a korlátozó tényezőjét az agynak és mindent beenged hát hogy ez most meghozta a kedvet vagy elvette-e nem tom:D) -> egy okos szerkentyű ami képes érzékelni miket enged át magán az agy, és képes kiadni magából információkat(miértne tudna?) tehát ebből a nézőpontból lehetséges 2, a dolgok különállnak a fizikai durvaságból áll össze az emberi finom érzés világ és ezeket csak áh nem is tudom hogy lehetne ebből a szempontból ezt kivitelezni egyébként az az ember aki nem látta nem tapasztalta azt hogy mire képes az emberi finomság az emberi elme a gondolkodás az nem is feltételezi hogy ilyen lehetséges vagy hogy itt valami többről van szó, látni kell hogy meddig képes eljutni akár 1etlen személy (egyébként ezt meg Krisna mondta: Mivel ő a saját érzékeinek kielégítéséért cselekszik nem is gondol arra, hogy máshogy is lehet, sőt arra gondol, hogy mindenki így csinálja. Nyilván magasabb szinteken az ember rájön, hogy több szint van és rájön, hogy mindenki máshogy csinálja)

gyuff 2011.07.28. 00:31:39

teljesen felesleges beszélni szinte semmit nem tudtam normálisan elmondani

Vándorr 2011.07.28. 00:45:29

gyuff: Nem bántásból mondom, de sokat segítene, ha normálisan írnál: írásjelek, pont, vessző, kis- nagybetű, központozás, stb... Az a baj, hogy alapból is elég bonyolult a téma, és az írásaid így kissé nehezen áttekinthetőek, emiatt még bonyolultabb lesz:). Egyébként azt értem, hogy miket mondasz, csak azt nem, hogy hova akarsz kilyukadni, ill. hogy kapcsolódnak ezek szervesen a témához...:)

M.A. 2011.07.28. 09:51:04

Lényeg az, hogy a testet, agyastul, nem úgy kell elképzelni, mint a szellem egy vetítményét, amit megjelenít a fizikai síkon, és ha a vetítménybe belenyúlunk, az a vetítőgépre nincs hatással. Az egész testesülés azért történik, hogy magára a szellemre és a lélekre hatással legyen az, ami itt történik, tehát nyilván folyamatosan hatással is van. A legjobb példa az alkohol: egy kémiai vegyület, de hatással van a szellemi működésre. Tehát az agyon keresztül igenis befolyásolni lehet a gondolatokat, még a tudatállapotokat is.

spike 2011.07.28. 12:51:14

Nem tudtam, hogy tudják merre találhatóak az emlékek az agyban. Bár én úgy hallottam, hogy az ego is tárolja az emlékeket, ezért nem emlékszünk az életünk korai szakaszára, mert akkor még nem alakult ki az ego teljesen.

KompressorRYY 2011.10.01. 08:06:00

http://megasto.com.ua/kolyshki/ Ęîëűřęč řčďîâŕëüíűé ďčńňîëĺň ŃčáĹę Ěŕęĺĺâęŕřčďű Turvanasta ĚĺëčňîďîëüŘčďîâŕëüíűé ďčńňîëĺň ĎŘ-8 Őěĺëüíčöęčéřčďîâŕëüíűé ďčńňîëĺň ńčâčę Äíĺďđîäçĺđćčíńęřčďîâŕëüíűé ďčńňîëĺň sivik Őŕđüęîâ 067-50-44-185

gyuff 2012.02.28. 16:50:51

a 2. részben arról beszélsz hogy visszatért egy médium a csapatotokba és újra tudtok dolgozni, szeretném megkérdezni, hogy az eredményeket fogjátok-e közölni valahol?

Gergő92 2012.09.05. 17:26:03

Az emberek újra életképessé tételével kapcsolatban tényleg mintha kezdene igazad lenni, ugyanis elég sok szuperhősös film jelent meg mostanság. Bár ez ön magában nem egyértelmű, de amikor láttam a batmant, akkor abban ez nagyon úgy tűnt, hogy így van. Meg az űrlények...na arra kíváncsi vagyok, az valóban drasztikus lenne. Ufós filmekből is sok van, azt is nyomják. Inkább a nagy költségvetésű filmeken keresztül, sorozatokban nem igazán.

gyufa 2012.09.05. 22:16:04

sorozatokban is manapság nyíltan vállalják az asztrológiai vonalakat (bár ez lehet csak orr alá dörgölés kategória)

Gergő92 2012.09.06. 17:04:14

Egyre flegmábbak.

aaaaaNiki 2012.09.07. 22:42:03

http://fedor.blog.hu/2012/09/07/mire_keszulnek_orbanek?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_09_07&utm_campaign=index

spike 2012.09.10. 17:16:37

Egy egyszerű kérdésem lenne: Nimród megegyezik Gilgamesh-sel?

teGergő 2013.11.05. 19:03:59

"Ennyi volt - eltűnnek a magyarok a Földről" http://www.hir24.hu/belfold/2013/11/05/ennyi-volt-eltunnek-a-magyarok-a-foldrol/

gyufa 2013.11.07. 13:55:17

és ez a hír24 hol lesz 500 év múlva? főleg hogyha képes egy ilyen hírt leadni, azon a héten amikor az egész bolygó egy nagy hadgyakorlat:P egyébként sincs sok értelme ilyen adatokból előrejelzést készíteni, hiszen biztos hogy az utóbbi 300 évből sikerülne olyan adatsort találni amiből kimutatható hogy már nem is kéne léteznünk

cath 2013.11.07. 14:00:55

Miért... létezünk? o.o :)

gyufa 2013.11.07. 14:11:36

a létezés igazi megnyilvánulásához képest nem létezünk, de abból a kijelentésből, hogy kihalhatunk 500 év múlva, következik, hogy "viszonylag létezünk"

teGergő 2013.11.07. 23:15:32

"egyébként sincs sok értelme ilyen adatokból előrejelzést készíteni, hiszen biztos hogy az utóbbi 300 évből sikerülne olyan adatsort találni amiből kimutatható hogy már nem is kéne léteznünk" Lehet, de a cikket nem azért linkeltem, hogy értelmes-e, vagy sem, hanem mert az előadáson (ami alá ezt a kommentet írtam) szintén elhangzott Bálint feltételezése, hogy a magyarság Xszázév múlva valószínűleg el fog tűnni erről a golyóbisról.

gyufa 2014.01.16. 11:01:27

nagyon epic ez az előadás de lenne egy kérdés: a második felében(ha érdekel kikeresem hol) azt mondod, hogy Ahmedinejad is benne van a dolgokban és amikor eltünik akkor lehet várni a false-flag-et szóval annyi hogy Ahmedinejad helyett már új elnök van

M.A. 2014.01.16. 13:37:07

És mi a kérdés? :)

gyufa 2014.01.16. 14:26:22

még mindig helyesnek tartod azt a prognózisod, hogy miután Ahmed visszavonul számítani lehet rá, hogy 1, Izraelt leatomozzák és menekülnek (hova) 2. Iránt atomozzák le és haarpal átviszik a nukleár vihart Izraelbe és menekülnek (hova)

gyufa 2014.01.16. 14:30:08

2. videó 30:50-nél mondod

M.A. 2014.01.16. 16:53:25

Számítani mindig lehet mindenre... :)

gyufa 2014.01.16. 18:22:50

figyelni fogom (most megvagy)

gyufa 2014.05.02. 23:32:17

az előadásban elhangzik, hogy a magyarországi kereszténység autonóm volt sok szempontból úgyhogy a témában bemásolom Mátyás király levelét Raguzai Kristófnak érdekes: " A raguzai Kristóf atyának stb. Tudomásuomra jutott, hogy erőszakosan zaklatod Vassas Szent Péter főtisztelendő bíboros urát a modrusi püspökség elnyeréséért, melyet azonban, a magunk királyi jogainál fogva, már odaadományoztunk Antal testvérnek. De nem csupán a bíbornok úrnál léptél fel az ügy érdekében túlzottan követelőzve, hanem szentséges urunk [IV. Sixtus] előtt is, s nem másra törekedel, mint hogy vagy megkaparintsad akaratunk ellenére az illető egyházat, vagy pedig ellenünk fordítsad a főpásztort meg az említett bíbornok urat. Ha tovább mész a megkezdett úton, el is éred e célodat! Ám biztosítani kívánunk afelől, hogy ilyen eszközökkel sohasem juthatsz az illető egyház birtokába! Ha országunkban óhajtasz javadalomnak birtokába jutni, nem szükséges a Városban [Rómában] senkit olyan egyházak érdekében zaklatnod, melyek a mi joghatóságunk alá tartoznak, mert célhoz nem érsz, s minden fáradozásod meghiúsul. Gondolkozz azon, illik-e hozzád, aki raguzai lévén, alattvalónk vagy, hogy tesztességünk s jogunk ellen munkálkodjál?! Munkálkodhatol ugyan, de semmiféle erőszakkal ki nem csikarod mitőlünk azt, amit akarsz! Ennek okáért sokkal célravezetőbb lesz elállnod e hiábavaló igyekezetedtől, s figyelmedet valami számodra hasznosabb felé fordítanod. Ha országunkban lévő egyház birtokába óhajtasz jutni, jer országunkba s udvarunkba, kérjed nem mástól, hanem mitőlünk, kik mérlegelvén az emberek érdemeit, bőkezűen meg tudjuk jutalmazni a nekünk tett szolgálatokat. Ha ellenben föl nem adod a jogain rovására folyó küzdelmet, ne bennünket okolj majd amiatt, ha viszonzásul gondoskodunk róla, hogy mihelyettünk te szenveded a kárt meg gyalázatot. Abban az egyben azonban biztos lehetsz, hogy az illető egyház sosem lesz a tied! Budán" Boronkai Iván fordítása (Magyarországi humanisták)

emberneve.gyufa 2016.04.16. 16:29:13

Kozsdi - A Magyar Korona könyve - 09. Attila király birodalma (i. sz. 433-453.):
www.youtube.com/watch?v=0-WH2XxwNDQ

Tök jól összeszedi az ismert anyagot, teljesen egyetértek a mondanivalójával.

emberneve.gyufa 2016.08.14. 19:27:39

Szent-e a Szentkorona? - Beszélgetés Kozsdi Tamás kutatóval

www.youtube.com/watch?v=OkVKhaWH3Wk

janiboy 2017.07.24. 09:04:17

"Hazafias szempontból az antiszemitizmus magyargyűlöletnek számít. Keresztény szempontból ők az idősebb testvéreink."

Szalma György

Innen már csak egy lépés a közös származás kikiáltása.

emberneve.gyufa 2018.03.01. 16:13:18

Mi az ördög? Kísérteties jelenetet rögzített egy kamera Milwaukee-ben:

fox6now.com/2018/02/28/what-in-the-world-eerie-scene-over-downtown-milwaukee-captured-on-camera/

Erre az origós cikkre ráadásul pont rímel az amerikai ikertestvére, de azért érdekes is, mennyire felkapták ezt az ufo témát.

Gergő92 2018.03.05. 23:50:29

@emberneve.gyufa: NEm csak a madarak voltak? Alatta volt egy videó még.

emberneve.gyufa 2018.03.06. 18:22:18

Igen, nem valószínű, hogy a chitauri hadsereg lett volna, de ettől függetlenül tényleg rápörögtek az ufó és űrkutatás témára amerikában.

spike_spiegel 2018.03.08. 11:03:11

Nekem mondjuk halszerű mozgásnak tűnt, nem madárnak. Ami viszont gyanús volt, az a HDR szerű beállítás a kamerán, a fényeknél teljesen kiégett és a záridő is mintha hosszú lett volna, naná, hogy csíkot húztak a pontok