HTML

A Játék Neve: Föld

Ez a blog arról szól, hogy hogy működik a világ valójában. Túl a látszatokon, a manipuláción, a mindent átszövő hazugságon és felelősséghárításon. A jelenkor eseményeinek mozgatórugóival is foglalkozik, ahogy a régmúltba is tapogatózik visszafelé, egészen az emberi lét kezdeteiig. Mindez egy sokéves kutatómunka eredményeire támaszkodik. A blog korábban "2012 blog" címen működött a blogol.hu szerverén. Kapcsolat: blog2012 kukac freemail ponnt hú!

Friss hozzászólások

Utolsó kommentek

Jem'Hadar és "melegség" II.

2010.09.05. 13:29 dangbird

Miután az előző részben tisztáztuk azt, hogy hogyan is működik a homoszexuális propaganda, a második részben vizsgáljuk meg a miértet. Miért érdeke az Irányítóknak az, hogy a társadalom minél nagyobb hányadát homoszexuálissá tegyék, és mégis hogy jön ide a Star Trek?

Egyrészt a szexuálpszichológiai felnőtté érés elhagyhatatlan része az általános felnőtté válási folyamatnak, így ha ebben sikerül megrekeszteni valakit, az igazából soha nem lesz felnőtt ember. A média világában jól látható, hogyan akarják az embereket minél tovább, lehetőleg életük végéig kamaszkorban megrekesztve tartani: akinek a buziság nem jön be, annak még mindig ott van a szingi-létforma, a promiszkuitás; a „szórakozóhelyek” rendszeres látogatása, a rockzene, a „bandázás” (pl. internetes felületeken létrehozott, felületes ismeretségen alapuló társaságok szerveződése – vö. „nemzeti oldal”…), a hétvégi „bulizás”, mind az örök arany-kamaszkor ígéretét hordozza, az örök ön-keresés világát „önmegvalósítássá” címkézve, ahol soha nem kell felnőni, soha nem kell elköteleződni, ahol a felnőtt élet minden joga megvan, de kötelesség nem létezik

A kötetlenség, a gyökértelenség iránti vonzódás, a „lázadás”, a konvenciók felrúgása, a világ megváltoztatására tett elméleti kísérletek a kamaszkor természetes velejárói, hiszen egyetlen generáció sem az előző klónja – ebből következik az is, hogy ez az ideális korszak az életben a katonai szolgálatra. A családos ember tudata helyett, hogy hazavárják, családjának szüksége van rá, sokkal előnyösebb a kamaszkori banda-tudat megélése a katonatársakkal, amolyan egy mindenkiért, mindenki egyért alapon. A kamaszkorban megrekesztett, gyökértelen proletár a tökéletes ágyútöltelék. Nem baj, ha nem minőségi harcos, lényeg, hogy sok legyen belőle. S jelenleg a Földön népességrobbanás van, amelyet a híresztelésekkel ellentétben az Irányítók egyáltalán nem akarnak megállítani, legfeljebb is ellenőrizhető keretek között tartani, valamint, ha már a természetes szelekciót a technikai civilizáció kiiktatta, egy kis mesterséges szelekciót alkalmazni.

A nélkülözhető, sorozható proletár a hódító civilizációk embermintája. Kérdés, hogy ha már az egész világ az Irányítók kezében van, mégis mire a katonai készülődés, a prolitenyésztés, az fegyver- és űrhajógyártás a Marson? Természetesen, mint már írtuk, a globális exodusra készülnek, amely nem más lesz, mint hódító ember-hordák kirajzása a világűrben. Egy másik világ leigázása, egy soron következő felélhető természetes élettér megszerzése csak a történet egyik része. Ne gondoljuk, hogy ennyivel meg fognak elégedni.

Az a tespedés, amelyben a mai generációk élnek, olyan szélsőséges méreteket öltött, hogy teljes mértékben készen áll önmaga ellentétébe átcsapni. Az embert harcra tervezték, s itt az ideje, hogy rendeltetésszerűen működjön az urai szolgálatában: az örökös katonai szolgálatban, utazásban, készültségben, önvédelemben és „megtorló” támadásokban, bármennyire hihetetlen ez a mai kor álpacifista neveltetése mellett, lételemébe fog csöppenni az emberi faj – kivéve „a szelídek”, akik megöröklik a Földet, mint azt Krisztus megjósolta: akik nem mennek majd hódítani, hanem itt maradnak velünk, megpróbálni újra élhetővé tenni ezt a bolygót.

Az emberiség nagyrészét azonban folyamatos űrutazásra, űrhajókon, űrbéli objektumokon töltött életekre kell felkészíteni. Itt adja magát automatikusan a Star Trek, mint ama bizonyos „social engineering” eszköze, nemkülönben egy másik sorozat, a Battle Star Galactica – ezek olyan embereket mutatnak be, akik a miénkhez hasonló emberi sorsukat a világűrben, egy teljesen mesterséges közegben élik. S hogy mindez nem fikció, azt mutatja a levespor (teljesen víztelenített, évszázadokra raktározható tápanyag), a mesterséges ízanyagok (hogy ugyanazt a tápot végtelenségig lehessen enni csömör nélkül), a konditerem és a WII (amelyek az ember mozgásigényét minimális helyigénnyel elégítik ki), a szolárium (mely a természetes napfény pótlására való), mobiltelefonon és Interneten keresztül a teljes emberiség megbarátkoztatása a technológia napi szintű használatával – csakúgy, mint a fegyverek használatával: FPS játékok, airsoft, paintball.

Az igazi áttörést azonban a mesterséges megtermékenyítés, az inkubátor-technológia és a genetikai manipuláció terén elért eredmények hozzák majd. Világos, hogy a Csillagflotta tisztjei nem az emberiség jövendő sorsáról adnak valós képet, ez csak a reklám, a csomagolás, belül valami más van. Hiszen az embert át akarják formálni, az eredeti emberi minőségektől megfosztani, az „új ember” (homo nuovus), az „új hús” (new flesh) nem fog már ismerni olyasmit, mint pl. szerelem, s még az individuális léten alapuló barátság helyébe is a „haveri társaság” kizárólagossága lép.

Az emberiség valódi jövőjét a Star Trek franchise világában nem a Csillagflotta mutatja be: hanem a Jem’Hadar. Sötét teremtők által, mesterségesen létrehozott hódító hadsereg, morális alapvetések nélkül, egyedül az Alapítók iránti vak engedelmesség vezérli minden tettüket. Személyiségük ugyan van, de személyes életük nincsen. Az ő világukban nőknek pedig nincs helyük! Amint az emberi faj szaporítását sikerült teljesen mesterségessé tenni, a női nemet, mint olyat, meg fogják szüntetni. Ezt előrevetíti az, hogy már a ’60-as évek óta dolgoznak a két nem eggyé olvasztásán. Mivel a női alkalmazkodókészség magasabb, inkább a nőket próbálják férfivá formálni, persze ez viszontirányba is működik: a végeredmény valamiféle nemtelen lény, amely a hajdani férfi-embertől azért mégiscsak többet örökölt (már csak azért is, mert az emberi fajon belül a  harc a férfiak feladata volt). A női minőségre nincs szükség. Ha az ősök emlékezete megkísérti a harcosokat, s nemi gerjedelmeik támadnak, azokat majd egymáson fogják levezetni avagy valami mesterséges pótszeren, míg a programozó mérnököknek nem sikerül majd a nemiség ideáját végleg kiküszöbölni a fajból. Mert természetesen a programozók uralma marad, sőt szélesedik majd: a Star Trek világában a Jem’Hadar istenei, az Alapítók azok, akik a „felsőbbrendű” lényt megtestesítik, a programozott embert, aki képes (szellemileg) bármilyen alakot felvenni, állatként vagy akár tárgyként is képes értelmezni önmagát, attól függően, hogy melyik alter aktivizálódik. Az Alakváltók felsőbbrendűsége a Deep Space 9 sorozatban a programozott emberek felsőbbrendűsége velünk szemben.

S a Jem’Hadar még nem a végállomás, csak a köztes fázisa az átalakítási folyamatnak. Ugyanis „természetesen” a Monarch-programozást idővel ki kell terjeszteni az egész emberiségre. Mai értelemben vett emberek nem létezhetnek, csak önálló tudatosságra képtelen, programozott rabszolgák, mígnem átlépünk egy olyan küszöböt, ahol már a művi úton történő, bántalmazásos programozásra nincs is szükség, mert az emberi létnek alapvető részévé válik a programozottság, vagy legalábbis a programozhatóság, a gyerekek tudathasadással kelnek ki az inkubátorokból, és innentől már egyenesben vagyunk a nagy eugenikus terv végcélja felé, melyről részletesen majd az őszi első előadásban lesz szó…

 

 

154 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekneve.blog.hu/api/trackback/id/tr166226032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vlk 2010.09.07. 23:24:37

Kicsit elvont dolog az intelligencia, nehéz behatárolni. De szokás például a bölcsességet is megkülönböztetni az intelligenciától. Intelligens ember általában az, akinek jók a logikai képességei, gyorsan számol, sokat tud, fejből idéz eztmegazt. Ezeket mind egy gépre is utalhatnak, szerintem. Egy bölcs ember viszont felfedezi az összefüggéseket a dolgok mögött, satöbbi. A gép és az ember között egyedül az öntudat a lényegi különbség, az agy önmagában viszont csak egy speciális gép. Minden ember agyában kb ugyanaz a program fut, és kb ugyanolyanok a képességeik is. Minden ember megtanulja értelmezni a képet amit a szemeivel érzékel, kialakul minden emberben a tér fogalma, minden gyerek elérkezik egy miért korszakhoz, minden ember megtanulja felismerni a saját tükörképét. Ezek mind egy agyban futó program futásának + a őket ért ingerek eredményei. Ha ezt nem tekinted intelligenciának, akkor te nagyon kevés intelligens embert ismerhetsz. Kreatívnak tűnő gondolatokat is "újra feltalálnak" gondolkodók. Ez azt jelenti hogy ugyanazon program ugyanazon ingerek futására mégegyszer eljutott egy eredményhez. Akkor ezek az emberek se voltak igazán intelligensek? A gépek és az emberek tanulásában persze van különbség, a gépeket általában egy ember programozza. De végeredményben ugyanolyan intelligens lesz például sakkozásban, mint egy ember. Ezért mesterséges a gép intelligenciája, mert ember által létrehozott. De létre lehet hozni olyan programokat is, amik a futási idő közben szerzett inputok alapján hoznak létre intelligenciát. Meg lehetne csinálni olyan sakkprogramot ami megtanulna útfelismerni, csak akkor sokkal nagyobb gépigény, tárigény, és sokkal bonyolultabb program kell hozzá, ami teljesen elvont dolgokból kezd el építkezni. Az is lehet hogy kéne neki 5-6 év inputgazdag futtatás, meg érzékszervek, és szeretni kellene, gügyögni neki, meg bátorítani. :D Csak ez nem volna hatékony. Meg még az hogy, szokták mondani tudósok, hogy a játékok fejlesztik az ember intelligenciáját. A legtöbb mesterséges intelligencia játékokhoz készül. Akkor ha egy gépet beprogramozunk egy játékra, az nem lesz intelligens? Az önmegismerés miatt is fontos ez a téma szerintem: az intelligencia nem én vagyok, szóval például ha győzök egy játékban, az nem az én érdemem, hanem a testemé. Én csak az öntudat vagyok, csak az irányítója a testnek.

bi-li 2010.09.07. 23:24:44

félelmetes ez az írás.

cath 2010.09.07. 23:28:01

A bevezetőhöz csak annyit, hogy a "rockzene" vagy a hétvégi bulizás, vagy a bandázás :) nem újkeletű és nem feltétlenül kamaszkorban megrekesztő dolgok. Ahogyan manapság csinálják az emberek, az az. Régen is hallgattak zenét, jártak koncertekre, hétvégi házibuliztak, baráti kártyapartiztak, stb. A felnőtt emberek. Ettől nem lettek visszamaradottak, és nem felejtették el a felnőtt kötelességeiket(munka, család, alkotás). Az embernek, aki dolgozik és él :), kell a kikapcsolódás, a játék, a zene általi feltöltődés, a baráti vagy akár csak játékpartneri kapcsolatok. A gond manbapság az, hogy a média azt sugallja, HOGY CSAK EZ AZ ÉLET, és csak éppen szórakozva és totál bulizásos állapotban élsz igazán, csak így lehetsz boldog, és ha nem ezt teszed, akkor egy senki meg egy unalmas halott hülye vagy. Persze így meg 50 éves kamaszként még mindig csak bulikra járva vagy valójában tök boldogtalan és üres, de szerencsére ezt feledteti, hogy másnap is kell menni vállalati csapatépítő lerészegedős bulira, ahová tilos vinni feleséget :). A kötelességek és azok a talán nem mindig "kellemes" dolgok, amiket elvégezve utána tényleg öröm és felüdülés egy kártyaparti a média úgy állítja be mintha nem a teljes és boldog élet részei lennének.

Vándor 2010.09.07. 23:29:21

Szerintem már elég sokszor volt szó erről, de akkor leírom mégegyszer: Az intelligencia NEM összekeverendő a műveltséggel. Az intelligencia egyfajta velünkszületett problémamegoldó késség, ami bizonyítottan genetikailag öröklődik. Nincs köze se a műveltséghez, se a tapasztalatokhoz. Olyasmit lehet vele "mérni", hogy pl. mennyire lát meg az ember bizonyos összefüggéseket, amikor egy problémát kell megoldania.

spike 2010.09.07. 23:45:23

Vándor: jókat írsz, egyetértek, nem is akartam én nagyon belemenni a témába, csak egy kérdést tettem fel még a legelső kommentben, aztán elszabadult a dolog :) Plusz mint amatőr zenész gyorsabban reagálok az ilyen témára. A lényeg, hogy attól, hogy valami félreérthető, még nem feltétlenül rossz.A Bibliát is félreértik. (Bár én nem olvastam.)

zui 2010.09.08. 08:27:37

su_go, te mit nevezel ténynek?

wapper 2010.09.08. 09:09:09

Vlk, mondom én, hogy mást értünk intelligencián.:-) "Intelligens ember általában az, akinek jók a logikai képességei, gyorsan számol, sokat tud, fejből idéz eztmegazt." Ebből legfeljebb a logikai képesség ami releváns, de az se fedi le teljesen. A bölcshöz tett meghatározásod, illetve Vándor megfogalmazása közelebb áll az intelligencia jelentéséhez. És ezt nem csak mi mondjuk, az általános meghatározások is. A www.mensa.hu -n olvasgathatsz róla. (az intelligenciáról szóló rész épp frissítés alatt, gondolom pár napon belül megint elérhető lesz)

wapper 2010.09.08. 09:19:42

De hogy a hozzászólásod többi részére is reagáljak: Van a "Meg lehetne csinálni olyan sakkprogramot..." kezdetű példád. A lényeg a felismerés, az ismeretlen problémák megoldásának képessége. Rendben, akkor ez a sakkprogram tud útvonaltervezni, annak ellenére, hogy nem arra programozták. De nem tud pl. passziánsszozni.:-) És nem akkor tekintenék egy gépet intelligensnek, ha univerzális, mindenre képes lenne. Hanem ha az addig számára ismeretlennel képes lenne megbírkózni. A játékok mesterséges intelligenciája csak nevében az. Viszont amit az emberi programról írtál, az elgondolkodtató. Már olyan dolgokhoz vezet, hogy van -e szabad akarat, vagy a környezetünk teljesen meghatároz, illetve hogy egyáltalán többek vagyunk -e fehérjék, proteinek meg stb. nagy masszájától.

emjé 2010.09.08. 09:19:48

"A Bibliát is félreértik. (Bár én nem olvastam.)" Légy oly jó kedves spike pöttyet csócsálódni az ilyen jellegű logikai levezetéseken, mielőtt ENTERT nyomol...

vica 2010.09.08. 10:09:48

A repülő autóról írnak az Interpress Magazin 2010. szeptemberi számában a 106. oldalon. Neten nincs most kedvem utána nézni. Mindenesetre 30mp alatt autóból repülő lesz és a levegőben 185km/h-s csúcssebességet képes elérni. Szóval ez kilőve, jöhet a MI és a soha le nem merülő elem.:D

spike 2010.09.08. 11:35:54

emjé: "Légy oly jó kedves spike pöttyet csócsálódni az ilyen jellegű logikai levezetéseken, mielőtt ENTERT nyomol..." Khm, pedig a logikája nagyon egyszerű, kedves emjé.Többféle értelmezést lehet hallani a Bibliáról, vagy az interneten olvasni, vagy bármilyen forrásból.Ezek szerint valaki félreérti, mert kizárt, hogy az egymásnak ellentmondó értelmezések egyszerre legyenek helyesek.És ehhez nem kellett olvasnom a Bibliát.Szóval gondold át a dolgokat mielőtt belekötsz valaki mondandójába. Én is beleköthetnék abba, hogy a "nyomni" szó egyes szám második személyű ragozása "nyomsz", nem pedig "nyomol". De nem teszem :D

zui 2010.09.08. 12:00:11

A Biblia pont olyan, mint az ember. Egy hatalmas ellentmondás.

emjé 2010.09.08. 13:12:53

spike, nem vagyok az a kötözködős fajta, de át szoktam gondolni a mondanivalómat - anélkül nem szemetelek itt a fórumon. A hozzászólásodból - logikusan - az jött le, hogy a Bibliának létezik egy konkrét értelmezése, amit rendre félreértenek. Legfeljebb mindenki MÁSKÉNT értelmezi. Ha elolvasnád is, csupán értelmeznéd a saját szájízed/világnézeted alapján, de nem félre értenéd. A nyomol galád módon szándékos volt - ha valamelyik szó alatt megjelenik a piros hullámvonal, azért azt észre szoktam venni...:-)

M.A. 2010.09.08. 13:40:15

su_go: Házirend 3§ 4., 6. és 9. pont...

b_alin 2010.09.08. 15:55:48

Az igazi intelligencia az amikor felismered hogy nincs probléma :D A Bibliát félreértik? Elsősorban inkább kiforgatják. Tudod azok javítgatják a bibliát újra és újra, akik legitimizálták a rabszolgakereskedelmet, és pénzt csináltak a vallásból. Hagyjuk a francba a bibliát! Érteni akarod Jézus szavait, de nem fekszik a szimbolizmus? Keress másik tanítót, mind ugyanarról beszél. Ha az emberarcú isten létezik, csak és kizárólag azért ad bizonyos embereknek szuper képességket, hogy a többieket kínozza :D Amúgy én nem tudom hogy miért kell bárkinek is fotografikus memória. Ócsó és hatékony munkaerő akarsz lenni? Vagymi?

M.A. 2010.09.08. 16:08:48

"Érteni akarod Jézus szavait, de nem fekszik a szimbolizmus? Keress másik tanítót, mind ugyanarról beszél." - aki hiteles, az mind ugyanarról beszél... (Egyébként Jézus olyan közérthetően beszélt, hogy még a mai ember számára sem igényel megfejtést, magyarázatot. Aki Jézus szavait magyarázza, nekem már eleve gyanús egy kicsit, hogy valami mást akar kihozni, mint ami oda van írva. Persze a Biblia többi részén bőven van mit magyarázni.) Bhaktivédánta Prabhupádot kérdezték egyszer, hogyan lehet megkülönbözteti a hiteles tanítót a szélhámostól. Ő azt felelte: Krsna tudja, mire vágysz igazából. Ha valódi gurut szeretnél, küldeni fog egyet a sajátjai közül - ha szélhámost, akkor azt fog küldeni. És tulajdonképpen igaza volt. A valódi tanító NEKED akar tudást adni, a szélhámos MAGÁNAK akar tanítványokat, csodálókat, hírnevet, népszerűséget és persze pénzt. Ennek a legegyszerűbb módja, ha mindig azt mondja, amit hallani szeretnél. Ennyi. Ha valaki "kimondja a dolgokat helyetted", amit mindig és éreztél/tudtál, az szélhámos. Aki hiteles, az olyat is fog mondani, amire soha nem gondoltál volna, amit sokáig nem is fogsz érteni.

Vlk 2010.09.08. 16:19:21

vékony a határ hogy mi pontosan az intelligencia, és ti ahhoz ragaszkodtok ami elválasztja a mesterséges intelligenciát a sima intelligenciától, meg amire képes lenne az MI is, csak nem csinálja, mert nem volna hatékony. a mensás iqtesztek is arra építenek hogy kifejlődött már az agyadban a logika, a számítási képességek, satöbbi. Sőt, még előtte képeznek is hogy mégpontosabb legyen a teszt. Ami veled született az csak az hogy mennyire jól, gyorsan tudod elsajátítani ezeket a gondolkodási sémákat, és hogy eddigi életed során mennyire jól sajátítottad már el. Egy gépi kód "veleszületett" intelligenciája pontosan a hardwer és a szoftver, amit írtak rá. Meg a mensa teszt is azt hiszem időre megy. Szóval az agyad hardverét is teszteli. Szerintem a félreértés oka az az, hogy ti azt hiszitek hogy én azt próbálom megmagyarázni hogy a gép nem mesterséges intelligens, hanem embertől függetlenül intelligens. a "Meg lehetne csinálni olyan sakkprogramot" kezdetű példám lényege az volt, hogy ez a sakkprogram nemcsak hogy útvonaltervezni tudna megtanulni, hanem szinte bármit. Passziánszozni is. Mert az emberi agyhoz hasonló módszerekkel tanulna, a külvilág inputjai alapján hozna létre adatszerkezeteket, a programozó által létrehozott kód alapján. Csak mint írtam idő és hardwerigényes volna. Az organikus agy sokkal alkalmasabb neurális hálók létrehozására, de még az organikus agynak is szüksége van évekre mire egyáltalán érdemes lenne benevezni egy IQtesztre. A jelenlegi mesterséges intelligenciák csak megspórolják ezt a tanulási folyamatot, és a programozó olyan adatszerkezeteket állít össze, ami a gépnek tökéletes, és már csak fel kell használnia. Mivel nincs szükség önfejlesztésre, emlékek lejegyzésére (csak persze a szükséges mértékben), és a lehető leglogikusabb, legtökéletesebb az algoritmus, ezért teljesen optimalizált a működése egy feladatra, és ezért abban a feladatban a gép megveri az organikus, intelligens agyat, ami mindenfélét hozzáasszociál, rossz beidegződések, előítéletek, meg átgondolatlan adategyszerűsítés miatt könnyen hamis eredményekre jut.

Kang the Conqueror 2010.09.09. 02:23:24

Spike! "már csak az aláírásodban lévő Powerslave idézet alapján is" E szent művet csak módjával emlegesd, mert kopik. :))) De értelek... a "rock" egy érzés. És a zene is alapvetően az... főleg, ha megmozdít bennem valami "ősi" vágyat. Cath: "munka, család, alkotás" - ez nagyon tetszik! Sokkal jobban hangzik, mint a - kis túlzással - sex, drogok, rock and roll... ;)

prágagyár 2010.09.09. 14:00:47

Ne felejtsük el azért, a rocknak is ezer arca van. Teljesen mást jelentett az 50es, 60as, 70es, 80as, 90es, 00ás években és napjainkban és még ezeket is apró részekre lehetne bontani: jampik, modok, hippik, progresszívek, stb.... Amit úgy '68/69 óta csinálnak vele azt tudatos gyilkolásnak hívnak. Amiről meg manapság szól...hadd ne hányjam már tele az üzenőfalat. Ebben az értelemben teljes mértékben igazat kell adjak M.A.nak.

spike 2010.09.09. 14:27:17

emjé: nem vezetem le mégegyszer, csak megsúgom, ha valaki valamit MÁSKÉNT értelmez, és ez az értelmezés nem helytálló, akkor az a valaki FÉLREértette a dolgot.

emjé 2010.09.09. 14:52:37

OK. Mi a Biblia helytálló értelmezése?

b_alin 2010.09.09. 18:33:54

Az amelyik helyt áll :) de ahhoz hogy lásd melyik áll helyt, blaszfémiát kell elkövetned a fejedben lévő istenképek ellen.

Alienexperiment 2010.09.09. 21:32:59

szakal, lehet, hogy Lacerta (is) olvasott Platont, de nem valószínű, a magasabb intelligenciák (mégha rosszindulatúak is) a helyi folklórt (írók, költők irományait) nem olvassák, mert bolond lukból, bolond szél fúj. (azon meg egy okosabb nem röhög, ha látja, hogy egy kezdő hogyan próbálkozik. Lehet, hogy Platon is ír hasonlót, de az biztos, hogy ő nem ismerte a mögötte levő fizikát, és nem volt képessége sem azt használni. Amit az "értelmiségnek" nevezett írókban-költőkben nem bírok, az a hippimentalitás, amit Cartman kiválóan megfogalmazott: csak pofáznak, hogy mentsük meg a Földet, meg büdösek és koszosak, de nem csinálnak semmit, csak pofáznak, meg füveznek, ..... Tesla ezért ért fel 10millió másik emberrel, mert ő nem pofázott, hanem dolgozott, sajnos ő meg pont túl keveset beszélt arról amit csinált. Alienexperiment

szakal 2010.09.09. 22:50:10

proba bocsi, de 20* probálok elküldeni valamit

szakal 2010.09.09. 22:50:40

Alienexperiment --> :) :D :) :D Upssz. Megkaptam. :) :D :) :D 1. A hippimentalitású Platon :) http://platon.lap.hu/

szakal 2010.09.09. 22:51:34

2. A barlang hasonlat http://www.logefrance.eu/platon-hu.htm

szakal 2010.09.09. 22:51:49

3. Ha azt mondod ezek alatt, Jézusnak nem ért fülig a szája, olvas csan(zen) meséket. http://www.nepmese.hu/index.php?option=com_mtree&task=viewlink&link_id=553&Itemid=26 4. tessék már felfogni, hogy a technika, a sátán játéka, a megvilágosodáshoz nem az anyagot hanem a szellemet kell formálni.

szakal 2010.09.09. 22:52:17

Bocsi úgy látszik nem szeret egyszerre több linlet a rendszer. :(

M.A. 2010.09.09. 22:59:17

Inkább azt mondd, mi van az előadásokkal, tűkön ülnek itt az emberek. :)

szakal 2010.09.09. 23:43:49

Jól van jól van! A kedves politikus urak miatt csúszogatunk. De már nem várok. Pont ma kezdtem el a rendet felépíteni. Október 26-a megfelel? Korábban sajnos nem lehet szept 28-án Solyomfi magyarország főtáltosa okt 12 Posta Imre. Két hetente lenne. okt 26 után minden 6. héten jöhetsz :D

Vlk 2010.09.10. 01:00:20

Alien ne haragudj de te mit tettél le az asztalra azon kívül hogy pofázol itt a beágyazógépekről meg egyéniséggel rendelkező kávéfőzőkről? Tesla egy közelmúltban élt fizikus-feltaláló zseni volt, Platon meg egy nagyon érdekes és művelt gondolkozó, aki nagyon régen élt. Nincs értelme összehasonlítani a kettőt.

spik 2010.09.10. 12:02:02

emjé: én azt honnan tudjam? mondtam hogy nem olvastam.lehet ha olvasnám se tudnám.csak azt mondom, hogy ha több értelmezés van, és eltérőek akkor legalább 1 tuti, hogy helytelen.ezért mondom, hogy félreértik.

Alienexperiment 2010.09.10. 13:03:44

szakal, ne viccelj már, mindenhol használnak TECHNOLÓGIÁT, ugyanis kell sokminden, ami nem megy csettintésre, pl. kaja, közlekedés, stb.. Nyilván azok, akik tisztán energiából (vagy fényből) állnak, azoknak már nem , de nem arról beszélünk. Technológia az is , csak az már anyival magasabb szintű, hogy innen nézve mágia. Egyelőre itt és most kaja nélkül megdöglünk, tehát, ha nem akarsz KÉZZEL ásni, meg vetni, akkor marad a TECHNOLÓGIA. Nem értem mi ez a beteges félelem egyébként, nyilván nem állandóan a haditechnikát kellene fejleszteni, hanem az emberek mindannapi használati tárgyait, meg az ahhoz kötődő feladatokat kellene gépesíteni! Alienexperiment

Alienexperiment 2010.09.10. 13:06:15

Vlk, kezd fogyni a türelmem, a görögök csináltak gőzgépet játéknak(heron), meg érdekes fogaskerekes cuccokat (Anthykutheriai gép) de a mezőgazdaság, ipar gépesítése, a rabszolgamunka, meg a kézi erő kiváltása fel sem merült. Okosak voltak, de azért nem ájulok el. Alienexperiment

Alienexperiment 2010.09.10. 13:08:25

Lemaradt, hogy ha a gőzgépek már az ókorban beindulnak, akkor az olajkor lett volna a középkor, és annyival kevesebb emberrel nem lett volna ez a globális maffia, és kis szerencsével ma már a Frre-Energy korában lehetnénk. (ahol a globális maffiák nem léteznek) Alienepxeriment

szakal 2010.09.10. 13:39:32

;) nem viccelek! Pld, a "nem esik a sült galamb a szájába", feltétezi azt az állapotot, mikor is, a sült galamb a szájába esik. :) Tehát technologia mentes grillezés. (no meg a mannáról se felejtkezzünk el :D) A legfejlettebb technológiánk pedig az ész és akarat (tudat). Amivel hegyeket lehet mozgatni. Minek neked technológia, ha csak kívánnod kell? :D Egyébként a technológiát, midig 3 szempont alapján kell megítélni. Szükséglet, nyereség, veszteség. Minél magasabb technológiai szinten vagy a szükséglet, és a veszteség annál nagyobb. viszont nyereséget nem produkálsz. Most persze mondhatod, hogy mit vesztel, ha vannak repülő autóid, meg korlátlan online kapcsolat rendszered. Na ezt nem mondom el. Gondolkodj. A nyereség pedig mért nem nő? Ezen is lehet gondolkodni. Egyébként az egyik legfontosabb készségünk a humor. Miért ne használjuk? ;)

szakal 2010.09.10. 13:52:14

Ja technológia! ne feled az első technológiát is a sátán adta. Szakíts a fáról!!!!!! Technológiai utasítás. Emeld fel a kezed, fogd meg, végez erős húzó hatást, amíg a leggyengébb ponton a fizikai kötés meg nem szűnik. Úr szava "A kert minden fájáról bátran egyél. " egyél nincs technológia Sátán szava "... szakaszta azért annak gyümölcséből, és evék, és ada vele levő férjének is, és az is evék. 7. És megnyilatkozának mindkettőjöknek szemei s észrevevék, hogy mezítelenek; figefa levelet aggatának azért össze, és körülkötőket csinálának magoknak. " mint látható az evékből lett technológia szakaszta aztán lett igény levél--> ruha technológia és mit veszítettek?

emjé 2010.09.10. 14:57:18

spike, valószínűleg másként értelmezzük a magyar nyelvet. Az én olvasatomban csak egyértelmű dolgot lehet félreérteni. A Biblia határozottan nem ebbe a kategóriába tartozik . Ezért gondoltam, hogy a "A Bibliát is félreértik. (Bár én nem olvastam)." szakasz kétszeres ellentmondást tartalmaz. Pont ez a 'mű' diszkrét bája : mindenki saját szája íze, vagy érdeke szerint értelmezheti. Volt is ebből évszázadokon át tartó móka és kacagás...:-)

b_alin 2010.09.10. 15:51:09

Alien szerintem változtass nevet: Alien "kellene" Experiment :p Én a szeretet nevű rendkívül magas technológiára szavazok, azzal érhető el a boldogság. Ha azt eléred, semmi mást nam akarsz már elérni mert az a legmagasabb :)

Alienexperiment 2010.09.10. 20:47:30

Nehéz, nagyon nehéz, mondta virágelvtárs is, én úgy képzelem a technológia használatát, hogy az iskolákban is azt oktassák, hogy NE kiszolgáltatva legyünk, hanem egyszerűen mindenki ismerje (és tudja is használni!!!!) azt amit használ, de olyan szinten, hogy ha kirakunk 10ezer embert egy lakatlan szigeten, akkor ott egy mainál fejlettebb és jobb (ez nem nehéz, csak az összetettsége miatt kell sok ember) civilizációt legyen képes összerakni, ha csak 1000 embert teszünk a szigetre, akkor egy ókori mediterrán+ világot hozzanak össze (ami 1000 emberrel is menne és utópista-futurista azzal együtt persze), 100 embernél már csak az ókori szint, és így tovább... Persze aki kívánságra(csettintésre) megold mindent, az nem kerül lakatlan szigetre, mert oda kívánja magát, ahová akarja. Sőt nem is eszik-iszik, mert a fényből is megél. Alienexperiment

b_alin 2010.09.12. 17:56:05

A csirkepaprikás is fényből van, szóval azon el is lehet éldegélni bódogan :) Ez olyan mint a WoW, ott is minden bitkeből áll, de egyik játékos sem próbál 1-esekből meg 0-álból összerakni egy kardot irreálisan nagy sebzéssel :) Alien, szerintem ott van a bibi hogy neked a technológia cél, és nem eszköz. Ha van célod, az eszköz adja magát, lényegtelen hogy "milyen szintű". Mellesleg minek hájtekk, ha egyszer nincs rá valódi szükség? Pl ha kell egy budi, nem kell csöveket fektetni a földbe, szennyvíztisztítót telepíteni, és az outputot kivezetni a Tiszába... ásol egy gödröt, ráraksz egy fabódét és kész a budi. Mindenki leszarja hogy "milyen szintű", működik, és még csak nem is erőszakolod meg vele a természetet annyira.

M.A. 2010.09.12. 19:46:27

b_alin, ne provokáld Alient, elég volt az energiatermeléses-teslás floodjából mostanában.

Alienexperiment 2010.09.12. 19:52:16

Ha már eredetileg a buzikról szól ez a bejegyzés: Ali Ahmed Aszeri feladja a leckét! Muhahahahaha Olajlobbi VS Buzilobbi, az évtized mérkőzése! http://www.bombahir.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=6032:politikai-menedeket-kert-homoszexualitasa-miatt&catid=103:rovat-kulfold-amerika&Itemid=485 Alienexperiment

Alienexperiment 2010.09.14. 23:09:44

Megszünt a net? (senki nem ír semmit) Akkor itt egy kiváló program, krezidieseltől: (zsindex Peak-oil fórum) krezidiesel válasz | megnéz 2010.09.13 22:53:48 Š (123356) Mint irtam többször: Az erőszak nem megoldás. Kontrollált gyerekvállalás, az igen. 50-60 év múlva lenne egy tisztességes embei faj a Földön. Ennyire egyszerű, ne engedjük szaporodni a selejtet, mert a rendes embereknek okoznak csak gondot, feladatot. Simán bevezetném, hogy engedélyekhez kötném a gyerekvállalást. Aki megszegi, abortusz és művi meddővététel. Összes visszaeső bűnözőnél azonnali hatállyal művi meddővététel, erőszakos bűnelkövetőket meg kasztrálnám. Politikus is csak kasztrált lehetne, természetesen feddhetetlen múlttal. Születési rendellenességekkel világrajötteket is kasztrálnám 3 éves koruk előtt, hogy a nemi jellegek ki se fejlődjenek náluk. Gyermekét kifogásolható módon nevelő, vagy állami gondozásba adó szülőket szintén meddővé tenném. És a világon minden országban. Ahol ezt kifogásolják, totális embargó, határok körbevéve, semmi és senki se ki se be. A másik megtiltanám az össze vissza "kóborlást" a Földön. Ha Mo-gon születtél nem telepedhetsz le máshol, nem költözhetsz más államba. Ha kisebbség vagy és nem tudsz beilleszkedni, így jártál, és nem mehetsz más liberális seggfej országba sirni, hogy kevís a segély. Börtönöket megszüntetném, kényszermunka táborokat csinálnék, bányákat újra nyitnám. Sitten meg nincs dohányzás, tv, meg konditerem... Halálbüntetés meg minden gyilkosra, hazaárulóra, vagy korrupt politikusra. Közúti balesetben halált okozók is gyilkosok, nincs kivétel, nincs huzavona, másnap akasztás. Választójogot meg adófizetéshez kötném. Aki nem adózik nem szavazhat. A nyugdijas sem. Szenilis vén marhák mi a faszt politizálnak. Politikus se lehetne 60 év feletti, 40 alatti. Stb. Lenne rend itt hamar, ez ami most van meg csak káoszhoz vezet. Előzmény: advocatusdiaboli (123354) Alienexperiment

zui 2010.09.15. 08:05:20

A nyitó mondat "Az erőszak nem megoldás" és a kifejtés között óriási a szakadék! Mi ez a kasztrált világ? ? Milyen megismerést segítene elő? Ha elvennéd az ember szabad akaratát, akkor mi is maradna neki?

spike 2010.09.15. 11:26:38

"spike, valószínűleg másként értelmezzük a magyar nyelvet." nem, valószínűleg az egész világot máshogy értelmezzük.nálam az igazság egyszerű, és egyértelmű.ha valamit bonyolítanak ott már van valami piszokság :)

cath 2010.09.15. 11:40:05

alien, jön a gyerektelenségi adó :)! Nemhogy a debilleket nem kasztrálják, de egyenesen azok mentesülnek majd, akik a semmire - meg a segélyért- szülnek 6-10 gyereket. A dolgozó magyar ember meg majd fizet ha 25 évesen még nem találta meg élete nagy szerelmét és albérletben tengődik a fizetéséből...

Alienexperiment 2010.09.15. 17:52:39

zui, szabad akarat???????? Ez, most komoly? mert viccnek durva lenne. A legviccesebb, hogy a jog a szaporodásra, az nem egy alanyi jogon járó valami sehol, de az ember meg ponthogy fordítva értelmezi. (mint mindent) De, kell is ide, különben kevesebben tudnának "bejönni" és abba a klubba, ahova csak külön vizsgák után lehet belépni, oda a lumpenek nem is próbálnak meg belógni. (vagy csak próbálnak, de nem fog sikerülni, ide meg ugye BÁRKI jöhet, olyan is az egész) Alienexperiment

M.A. 2010.09.15. 18:22:27

A belépőt nem tudod vizsgáztatni, csak a beléptetőt. Nincs értelme.

Kang the Conqueror 2010.09.15. 20:28:56

"Az erőszak nem megoldás." Látom. :)) "Ha Mo-gon születtél nem telepedhetsz le máshol, nem költözhetsz más államba." Oda költözök és ott állapodok meg, ahol AKAROK! De kíváncsi vagyok, hogy a disszidenseket is kivégezné-e az úriember, mint anno Rákosi elvtársék. Kék és piros útlevél szintén jó lenne. "Ha kisebbség vagy és nem tudsz beilleszkedni, így jártál, és nem mehetsz más liberális seggfej országba sirni, hogy kevís a segély." Mondjuk ezzel egyetértek. Erre való ez a seggfej ország. Még több segélyt kell adni. "Börtönöket megszüntetném, kényszermunka táborokat csinálnék, bányákat újra nyitnám. Sitten meg nincs dohányzás, tv, meg konditerem..." Éljen a GULÁG! Napi 15 óra meló, kávét ihatnak, instant égett kenyérhéjporból. Beriját erre az időre föltétlen föl kell támasztani. Vagy magát Szoszót! "Közúti balesetben halált okozók is gyilkosok, nincs kivétel, nincs huzavona, másnap akasztás." Ha egyszer elütsz valakit, más hibájából véletlenül, jusson ez eszedbe. "A nyugdijas sem. Szenilis vén marhák mi a faszt politizálnak." Te is leszel szenilis vén marha pajti.

M.A. 2010.09.15. 20:59:54

"Oda költözök és ott állapodok meg, ahol AKAROK!" - Hol alszik a fél tonnás gorilla? - ...? - Ahol akar. A kényszermunkát én is támogatnám (nem embertelen, de szigorú körülmények között), meg azt is, hogy csak az szavazhasson, aki az elmúlt 3 évben adózott. (Ha már muszáj ez a szavazósdi.)

emjé 2010.09.16. 08:31:51

Kissé összecsaptam, rohantunk az oviba:-) Helyesen: ...és persze ha már muszáj ez az adózósdi. Tecciktudni, amiből az iparilag túlszaporított genetikai hulladékokat segílyezzük..

Alienexperiment 2010.09.16. 12:57:17

Oviba? Te óvodás vagy? Vagy te vagy az óvónő? Én magamtól is tudtam járni óvodába, csak akkor hurcoltak a szüleim, amikor olyan helyen laktunk, ahol nem volt tömegközlekedés, és 20km-re volt az iskola. (LOL, hogy a mai gyerekek maguktól még az iskolába/óvodába sem képesek eljutni?) Itt az újabb írás, krezidieseltől a túlnépesedés/szaporodás témakörében: Sajna a Föld népességének sacc 1/3-a még azzal sincs pontosan tisztába, ha televeri, akkor anyává teszi a nőjét. Emlékszem nem is annyira régen Veres Palibá milyen agyrém kérdésekre válaszolt végtelen türelemmel és humorral az IM-ben... Ja de a Föld 1/5-e analfabéta, nekik max elmesélni lehetne amiket Palibá írt...:-) Minden ország amúgy túlnépesedett (szvsz) ahol az ökológiai lábnyom meghaladja az 1 főre jutó területet. Mo-gon 1ha se jut fejenként. Az ökológiai lábnyomunk meg (jóval) 5 fölött van. Lehet töprengeni ez hová vezet mondjuk 3-5 évtized múlva... Nem olyan hosszú idő az. Az a gáz (ami miatt fasisztának lettem bélyegezve), hogy ahhoz hogy valaki autót vezethessen jogositványt kell szerezni, ami pénzébe, és nem kevés egyéb ráforditásába kerül. Azt ezt a jogositványát zokszó nélkül bevonják, ha nem tartja magát ez előirásokhoz. Ha többszörösen nem tartja be a szabályokat akkor le is csukhatják és végleg elveszik a jogsiját. Namármost gyereket csinálni bárki, mindenféle szabály vagy előirás nélkül csinálhat pocsolya részegen, vagy a terhessége alatt cigizhet, ihat, stb... Azt ha meggondolja magát leadja a lelencbe. Neveljük mi, a mi adónkból, a sérült hazavágott szerencsétlen kölkét, akiből nagy valószinűséggel sose lesz a társadalomra hasznos arc, tehát megintcsak a mi adónkból (= melónkból) fog élősködni. Mindezt egy olyan világban ahol a legoptimistábbak szerint se fognak javulni a kilátásaink. Ha azt vesszük, akkor öreganyám is fasiszta volt, amikor azt mondta:" Aki nem dolgozik, ne is egyék!" A harnadik világ túlnépesedésére meg emberi és racionális, de radikális megoldást kell találni, másképp hamarosan nem marad más csak az embertelen és ultraradikális Alienexperiment

Kang the Conqueror 2010.09.16. 15:01:00

"Én magamtól is tudtam járni óvodába" Én is, csakhogy akkoriban még a nagyfater munkásőr volt és kissé más szelek fújtak. Akkor egy nyomozó fölment a városban a cigánysorra és a rendőrségig rugdosott egy deviánst. Most összeszurkálnák mint a szart. Néhány hónapja pedig a 14 éves unokahúgomnak egy kancigány úgy szétcsapta az állát iskolába menet, hogy Debrecenben kellett összedrótozni. Ennyit a bölcsességedről nagy vonalakban. "Aki nem dolgozik, ne is egyék!" Akkor öreganyád bolsi volt, mert ezt Lenin elvtárs mondta/írta.

b_alin 2010.09.16. 16:20:48

Alien, ez súlyos. A bűnözőkben egyetlen dolog rossz, és az a múltjuk. Ha van kontroll, és az helyi szintű, a bűnözésről nem kell lenevelni senkit, mert nem nevelés kérdése lesz a dolog. Most itt direkt nincs közbiztonság, ezt is csak a magyarság és a cigányság megosztása miatt csinálják az elvtársak. Az átnevelőtábor, és a kikényszerített környezetváltozás jó dolog lehet, de nem úgy hogy azt tűzöd ki célnak hogy szenvedjen ott bárki is. A nevelés nem megy erőszakkal, egyszerűen rend kell és fegyelem. A rabok sokszor nem is tudnak visszailleszkedni a társadalomba, mivel egyrészt sose voltak tagjai, csak bűnözői csoportoknak, másrészt a börtön nem készíti fel őket arra hogy hogy kell(ene) élni. Egy olyan életmódra kell rállítani az embereket amiből életük végéig meg tudnak majd élni ha akarnak. Én nem hiszek a büntetésben, a félelem sose jó tanácsadó. Pár évig ingyen dolgoznak oszt jónapot. Nem hiszek a genetikai válogatásban sem, ha az az emberek szabadságába kerül. A tudomány sose fogja tudni mi a helyes, eddig se tudta, ezután sem lesznek okosabbak az emberek. Ha megalkotod ezt a rendszert, én a másik oldalon leszek.

vica 2010.09.16. 17:44:45

"mai gyerekek maguktól még az iskolába/óvodába sem képesek eljutni?" Majd meglátjuk, te bölcs, hogy a te gyerekeid majd egyedül járnak-e oviba, meg iskolába.

vica 2010.09.16. 17:48:37

"Aki nem dolgozik, ne is egyék!" Ezt nem Lenin mondta, hanem a Bibliában írják. (2Thess. 3,10)

emjé 2010.09.16. 20:44:26

M.A., kösz a radírozást:-)

Vlk 2010.09.16. 21:33:59

Akkorákat röhögök itt alien hszein, de közbe kicsit félek is, mi lenne ha ezt az embert valamelyik irányító hatalomra juttatná :(

Kang the Conqueror 2010.09.16. 22:08:11

Vica, ok, igaz, hogy a Bibliában írják, de ezt Lenin is nagyon szerette hangoztatni. És az egyik könyvében is írta, nem tudom már, melyikben. Hatalmas jelmondata volt ez neki, ezt biztosan "tudom". Jól van, de nem off akarok lenni...

Alienexperiment 2010.09.16. 23:01:07

Naés arról én tehetek, hogy a genetikai hulladékok elszaporodtak? Én tényleg 90 előtt jártam ált.iskolába, és tényleg nem láttam putriscigányt, (normál cigányt igen, de csak 1-et, kettőt, azok meg zenészcigányok voltak) és tényleg nem volt gondom ebből. De az azért tényleg rossz vicc, hogy az iskolák környékén az autók egymásba érnek, amikor mennek haza a kisiskolások. Ha elfogadják az emberek, hogy ez van, akkor mi lesz jövőre? Testőrökkel fognak az óvodások jönni-menni? Elképesztő B+! A genetikai válogatás meg KREZIDIESEL írása, én csak közreadtam itt, de egyetértek vele. Remélem nyugetEU beindul, és kitakarítják a hulladékot, és akkor már ide sem szólhatnak be, hogy mi is azt tesszük. Alienexperiment

cath 2010.09.16. 23:47:00

Alien, de itt nem teszik. Majd még a fehérekről húznak le több bőrt, mellette lehet csöndben lenni mert ha megszólalsz akkor rassista vagy. Királyunk megmondta :) - "nincs cigánybűnözés, csak a bűnözők között valóban többen vannak bizonyos vonásokkal rendelkezők :)).

Alienexperiment 2010.09.17. 10:50:10

Itt a +minta, csak ez kizárólag HOMOGÉN társadalmakban életképes, ahol nincs segílyes kisebbség, meg diszkrimináció. (a POZITÍV sem!) "Ösztöneink mellé neveléssel ösztönerősségű viselkedési minták, erkölcs ültethető be a tudatalattiba. De a társadalom csak akkor tud felfelé emelkedve, fenntartható életre nevelni, ha van magasabbrendű mintákat adó szellemi vezető rétege. Nem eleve elveszett az ember, voltak olyan népes társadalmak, mint Tibet és az Edo kori Japán, amelyek az ösztönök hajtóerejét a szellemiekben való épülésre fordítva képesek voltak megállítani az önpusztító növekedést. Sohasem voltak többen a tibetiek két-három milliónál. Mégis, a tibeti nyelvű irodalom közel akkora, mint a latin nyelvű európai irodalom. Mindez a hallatlan szellemi kincs a fenntartható életre való törekvés gyümölcseként halmozódott fel. Tibet már az őskorban is lakott volt és egészen a 20. század közepéig fenntartható módon élt. Kevés és sérülékeny a termőtalaja, óvni kellett. Nem szaporodhatott túl a népesség. Ennek megakadályozására meghúzták a mezőgazdasági és szellemi munka csaknem ezer éven át érvényes szabályait. Oszthatatlanná tették a családi birtokot, örököse a legidősebb fiú vagy férfi örökös híján a legidősebb leány. Csak ő köthetett házasságot. Így Tibet nem népesedhetett túl, földjeit nem zsigerelték ki. Aki pár nélkül maradt, otthon dolgozhatott vagy férfiak, nők egyaránt buddhista szerzetesnek vonultak. Ott a rendház földje tartotta el őket. Háromszáz éven át, egészen a 20. század közepéig Tibet népességének harmada rendházakban élt. Jóval kevesebbet kellett itt dolgozni, mintha családot tartanának fent, és sok idő marad elmélkedésre, tudományra, művészetre és általában a szellem dolgaira. Tibet szerzetesei közül sokan váltak kiváló hittudóssá, nyelvésszé, történésszé, orvossá vagy művésszé és az ő műveik töltik meg Tibet könyvtárait. " Alienexperiment

Vlk 2010.09.17. 11:58:46

Nemtudom Alien észreveszed-e de hatalmas ellentmondásba vagy önmagaddal. A Tibetiek a te nézőpontodból büdös hippik, mert nem találnak fel atombombát meg nem járnak repülő autókkal, ezer éve változatlan szabályok alapján folyik a mezőgazdaság, békésen élnek, a természetet tiszteletben tartva. Akkor most miért példálózol velük mégis? A másik hogy, beágyazógépet akarsz és repülő autókat, mert az gyorsabb mint a bicikli/tömegközlekedés/autók, meg több időt a szülőknek amit együtt tölthetnek a gyerekekkel, de azért az 5 éves gyerekek gyalog járjanak óvodába, egyedül. A harmadik: ha a fogyatékosok kasztrálása szerinted nem diszkrimináció, akkor neked mi számít annak?

emjé 2010.09.17. 13:13:08

Az én olvasatomban a genetikai hulladék az állam által a többségi társadalom ellen lappangó biológiai fegyverként módszeresen tenyésztett, az önellátásra folyamatos segílyezéssel és egyéb INDOKOLATLAN szociális juttatásokkal szándékosan képtelenné tett, familiárisan erősen pigmentált, egyelőre még kisebbségnek számító társadalmi csoport, nem pedig a fogyatékosok.

vica 2010.09.17. 13:20:43

Alien, Pozitív diszkriminációra hozok most neked példákat: 1. ha egy gyerek jó matekból, akkor nem untatják halára a többiek kínlódásával, hanem kap nehezebb feladatokat, hogy fejlődjön. 2. kismamákat előreveszik a (jobb) laborokban 3. öregeknek, betegeknek átadják(vagy át kellene hogy adják) a fiatalok az ülőhelyet És még sorolhatnám. Ez olyan gáz? Homogén társadalom szerintem nem létezik. Voltak rá erős próbálkozások, de láthatóan nem jött be. Egy-egy rétege lehet homogén, de az egész nem. Kang, én már azt is hallottam, hogy Mussolini szájába is adták ezt a mondatot. Ennyire egyetértettek Lenin elvtárssal?:) (Szétoffoljuk a kommenteket:...:))

vica 2010.09.17. 13:27:10

Ja, és Alien, ezt az ovis témát sztem ne feszegesd tovább, ha csak sületlenségeket tudsz róla összehordani. Nem vagyok híve én sem, hogy autóval hurcolják a gyerekeket, de ha a szülő melóból hazafelé veszi fel a gyereket, akkor szerinted előbb haza kellene mennie, lerakni a kocsit, és elbattyogni a gyerekért? Ja, nem is! Te a önálló séta híve vagy. Bocsánat. Hát tudod, én falun élek, és 2 utcányira van az óvoda, de még én sem engedem el jódarabig a fiamat egyedül, mert hülye mindig van, és nem rajta fogom teszelni, hogy jól fog-e a gyorshajtó autónak a fékje.

Vlk 2010.09.17. 14:16:36

Ja, igazából a diszkrimináció meg az előítélet is fontos dolgok, a lényeg hogy ésszerűek legyenek. "Meg az aki nem dolgozik ne is egyék"-be is van valami féligazság, csak nem mindegy hogy ki mit ért alatta. De erről is volt már egy cikk itt, hogy a kommunizmus is lehetne jó, az arisztokratikus rendszer is lehetne jó, a demokrácia is lehetne jó, tán még a fasizmus is, csak tényleg emberszeretet meg jóakarás legyen mögöttük.

cath 2010.09.17. 21:53:51

Aki nem dolgozik, ne is egyék. Ez szerintem kínai, tibeti rendházakban is így volt-van. Semmi gáz nincs benne. Nyilván nem mindenkinek kell UGYANAZT a munkát és teljesítményt hoznia. Mindenki ott teszi hasznossá magát, amihez ért, vagy amit kellő hasznossággal el tud végezni. AZ itt genetikai hulladéknak van egyetlen olyan "értéke", amit az utóbbi egy évben csak felőlök, tőlük kaptam meg. Nevezetesen az egyik bejegyzésben emlegetett "a kismamákat előre engedik, a helyet átadják" stb. viselkedést. Döbbenetes volt számomra is, de újra és újra tapasztaltam. Igazából bármilyen tömegközlekedéses, tömegvárakozásos szituban CSAK a "kissebbségi" huszonévesek segítettek, illetve van még egy réteg, a 60 és a halál közötti nagyik nagyapák. Fehér, élete teljében lévő pasik simán végignézik ahogy szerencsétlenkedek babakocsival, hátizsákkal, a kocsin 50 szatyorral és a fél kezemben meg a 3 éves másik gyerek kezével, miután a horda áttörtetve rajtam fel/leszállt a babakocsinak kijelölt ajtón a villamoson pl. Úgyhogy ezt eltanulhatnánk tőlük, hogy a gyerek és a gyerekes nő- ha segítségre szorul- akkor basszus a többi embernek meg lehet mozdulni és minimális energiával segíteni lehet.

Alienexperiment 2010.09.18. 15:43:35

HUH B+, óriási problémákat látok, ha ennyire nem érthető amit mondani próbálok: TERMÉSZETESEN nem arról beszélek, hogy a tehetségeket ne emeljék ki (ez nem diszkrimináció, mert szerinetem ez TERMÉSZETES), meg az öreg, beteg (bár a betegséget kezelni kell, nem együttélni vele) embereket a HELYZETÜKNEK megfelelően látjuk el, stb.... A diszkrimináció, az amikor a munkahelyeken meg a pénzek elosztásánál KVÓTÁK vannak, hogy mennyi barnabőrűt, buzit, zsidót, nőt, stb.. kell felvenni, vagy pénzelni. A tibetiek CSAK a szaporodásban és a fenntartható életmódban mutatnak példát, NEM a technológiai fejlődésben. Az ő felfogásuk + utópista, futurista hitech világ = fenntartható fejlődés, és élhető világ. (a tibetiek qurvqsokqt, qurvakeményen dolgoznak, hogy ne haljanak éhen, és ez már 1000 éve is így volt) A kismamák figyelmébe: érdekes módon, én egy 60ezres kisvárosban sokszor egyedül is haza tudtam menni az óvodából is. (igaz akkor a gyerekek hordákban mentek, sokan egyfelé, tehát nem teljesen egyedül mentem, ált.iskolából már viszont teljesen egyedül sikerült mindig hazatalálnom) Alienexperiment

emjé 2010.09.18. 19:01:56

alien ne tetézd, ne magyarázkodj, ezzel inddítottál: "Oviba? Te óvodás vagy? Vagy te vagy az óvónő?" Ugye ezt azért te sem neveznéd jóindulatú érdeklődésnek?

vica 2010.09.18. 21:00:10

Nem tudom elképzelni, hogy tibeti mintára működjön a szellemi épülés, és a high-tech világ együtt. A lélek egészségéhez a test egészsége is kell és ez egy agyon automatizált, gépesített világban, ahol már dolgozni sem kell, nem valósulhat meg. Pl.a hasznos munka is igen építő erejű.

Alienexperiment 2010.09.18. 22:29:39

Nehéz, nagyon nehéz, (ismét virágelvtárs) de ennyire? Senki nem olvasott scifi-t? A hitech világban is kellene dolgozni, csak nem a MEGÉLHETÉSÉRT, hanem a kutatási eredményekért, és hogy egyre magasabb szintre emelkedjünk, mindenféle szempontból. Tehát: ne a mindennapi kétkezi házimunka, stb.. vigye el az időt és energiát, hanem a tudományos kutatás, persze nem a szobatudós papírgyártásra gondolok, hanem a TESLA szerű munkára. A test egészségéről meg az a véleményem, hogy a genetikai (vissza)javítás nélkül gyenge és beteges marad az ember. (és a IQ szint sem emelkedik, deviszont egyre többen vagyunk ugyanannyira, tehát az átlag IQ csökken, arról nem is beszélve, hogy bármelyik 20-30kg-os állat erősebb, mint egy felnőtt 70-80kg-os ember, tehát tisztán látszik a degeneráció) Az idelátogató tojásfejű, törpe, óriás, stb.. alienek is mind megvannak házimunka nélkül, viszont mind tökéletes egészségi állapotban vannak , és az IQ-szintjük is jobb, tehát nem a mi csináljuk jól. (enyhén szólva) Alienexperiment

Kang the Conqueror 2010.09.18. 23:04:09

Találkoztál már "idelátogató tojásfejű, törpe, óriás, stb..." aliennel (kétlem)?? Mert ha igen, legközelebb küldd őket Kanghoz! Szerintem pedig pont a sci-fijeid sötétítik el az agyad annyira, hogy inkább mindenféle futurisztikus - és hasztalan - fantáziában gondolkodsz ahelyett, hogy egy erős birodalom építése csillanna fel előtted. Amit meg is lehet valósítani a jelenben. De ha értesz az időutazáshoz (márpedig Tesla kapisgált valami hasonlót, ha jól emlékszem a tanulmányaimból), akkor szólj és már megyek is veled a jövőbe a technikáért!

Vlk 2010.09.19. 00:48:47

Alien, a reakcióm ez az url:

boertttsllo 2010.09.19. 11:12:36

köhöm időutazás?

Levi 2010.09.19. 12:00:48

ha egyszer Alinnek sikerülne megcsinálni a hi-tech civilizációt, 200 éven belül cyber punk lenne belőle :D Na jó csak vicc volt... De olyan vicces 4 hétig nem voltam itt fent és még mindig erről megy a vita... Ezek olyan infók amivel az ember úgyse tud mit kezdeni, szóval felesleges. Ha vannak tojásfejű élienek mi átlag prolik úgy sem találkozunk sem velük sem a teknológiájukkal. Új társadalmat csak a meglévő alapokra lehet építeni. Ezt a Krisna tudatban élők meg is tudták csinálni. Alien te is meg tudnád, de ha legközelebb is eljövök kommenteket nézni is erről lesz szó végig, akkor soha többet nem nézek, tisztelt szerkesztő úr nem nyitott fórumtémát?

Kang the Conqueror 2010.09.19. 12:33:41

"mi átlag prolik" :DDDD Fantasztikus és építő jellegű önkritika! Minden elismerésem. És én még néha azon gondolkodom, vajon érdemes-e a XXI. században imperialista tervekkel játszani! Minden kétségem elszállt! ALIEN! Megadtam az email címem. Keress meg és beszéljünk végre komolyan! Nem gondolhatod, hogy itt egyetlen követőre fogsz találni!

vica 2010.09.19. 13:33:26

Komolyan mondom, akkorákat nevetek a kommenteken, hogy folyik a könnyem. Ha legközelebb rossz kedvem lesz, benézek, és egyből felvidulok. Alien, na durítsuk tovább a gombolyagot: én igényes sci-fi irodalom faló vagyok (Asimov, Herbert) és pl Asimov bácsi is teremtett mezőgazdasági világokat, ahol bizony kétkezi meló ment. Pedig mikor a '70-es 80'-as években írta ezeket, már volt kombájn.:)

vica 2010.09.19. 13:33:58

*durítsuk=gurítsuk

Kang the Conqueror 2010.09.19. 13:39:55

Ha ez célzás volt rám nézve, akkor jó. Minél nagyobbakat nevetsz, annál komolyabban gondolom, amit rólatok, "átlag prolikról" gondolok. :)) De hidd el, a kommentek is éppoly viccesek, mint ez a kétrészes cikk fölötte... (ha belegondolsz, nem is annyira nevetséges, csak te élsz "proliként")

vica 2010.09.19. 15:36:14

menj már a fenébe ezzel a prolizással! ( :) )

Kang the Conqueror 2010.09.19. 15:59:57

Nem megyek. Mert már kezdem érteni ezeknek a cikkeknek a hatalmas és vitathatatlan tanító jellegét. És az is elámít, ahogyan reagálnak rá... és hogy kik...

emjé 2010.09.19. 19:48:43

Idézet Mensáros László naplójának 1982-es bejegyzéséből: "A proli ravasz. Nem hisz neked, bizalmatlan. Meg van győződve arról, hogy be akarod csapni. Pláne, ha tudja, hogy tanultál és szellemi munkából élsz. Tanulni csak azt lehet, hogy őt hogy kell becsapni. A gondolkodás funkcióját tulajdonképpen ebben látja. Ezért ab ovo védekező állásba helyezkedik, s inkább ő üt először, mielőtt te ütnél, és hiába magyarázod utána, hogy te nem is akartál ütni. Ezért nem lehet prolival barátkozni! Vagy ha barátkozol, eljön a pillanat, amikor fellázad tehetetlen butaságában, meg van győződve arról, hogy meg akartad alázni, fitogtatni akartad a tudásodat és ezzel valami őt kihasználni akaró célt elérni, tehát valamilyen módon a kultúrával "kivenni a fegyvert a kezéből", amivel neki örökké védekezni kell az "okos" világ ellen, és mindezekért végül elárul. Elárul mindent: téged, a világot, a saját életét. A proli örökké érzékeny. Bosszút kell állnia. A proli a legszörnyűbb állat a világon. Bár nem akarom az állatokat bántani. A proli nemcsak a fölötte állóval szemben kegyetlen: a hasonló proli szomszédja épp úgy ellensége. Lesi, figyeli, hogy mije van. Ha egy hamutartóval többje van, már följelenti, álmában megöli (ez a rosszabb). Tehát maguk között sem tudnak békességben élni. Nem véletlen, hogy régen nem hagyták őket szabadjára. Ma azt mondják, hogy azért nem, mert féltek, hogy az urakat fölfalják. Nem! Az urak féltek, hogy ők egymást fölfalják!" Szóval: "gondoljátok meg, proletárok"... hogyan s miként aposztrofáljátok magatok...:-)

M.A. 2010.09.19. 19:51:21

A proletár-kérdést érintettük a rádióban, részletesebben lesz szó róla az első előadáson.

Alienexperiment 2010.09.19. 22:04:55

vica, az úgynevezett "igényes" scifi, az ami a legkevésbe scifi, az sajnálatos módon inkább az irodalomra hasonlít, az meg a semmirekellő hippik, írók, költők világa. (azok óbégatnak folyton, hogy nekik milyen rossz, vagy hogy elhagyta őket a nőjük, stb..) az igényes scifi, az csak NOVELLA lehet, mert 500oldalon keresztül nem lehet egy történetet elmondani, vagy csak feleslegesen elnyújtva, röviden, tömören csak 5-50oldalon lehet, ahhoz persze tudni kell írni, és jó ötlet is kell. Pl. ilyen Raymond F. Jones: Zajszint, innen: http://data.hu/get/1349854/RaymondFJones-Zajszint.zip.html letölthető, mert nincs meg mindenkinek a régi Galaktika összes darabja. Van még pár ilyen érdekes írás, de jó esetben 1db van lapszámonként, rengeteg olyan ami nem igazi scifi, mert attól , hogy a Holdon játszódik, még ugyanolyan irodalom, mint a többi. (az meg semmirekellő, és éppen ezért felesleges és káros is, mégcsak pozitív jövőképet sem tud adni) pl. ez is : Roger Dee: Bitorló (Galaktika 1987/6) Tehát, az igazi megvalósult utópista-futurista hitech világban is van kétkezi munka, (ha akarod) de nem kötelező, és a világot nem a munka meg a fosszilis energia tartja fenn, hanem a kutatások és a free-energy. Ehhez persze az alapokat rendesen fel kell építeni: Energia, Élelmiszer(+víz) Eü, Oktatás, mind úgy kellene hogy működjön, hogy többezer évre lehessen előre tervezni. (igazából ezt itt én is elképzelhetetlennek tartom, talán egy szigeten, ahol csak azok lennének együtt, akik mind ugyanazt akarják, mert ez a majomcirkusz, mint látható sehova sem vezet) Alienexperiment

Kang the Conqueror 2010.09.20. 04:37:46

Alien, te direkt nem állsz velem szóba? Beszélni akarok veled komolyabban, de nem itt.

Kang the Conqueror 2010.09.21. 04:47:45

Legalább egy email címet adnál meg itt, amin utolérhetnélek... ehh, utoljára szólok, mert engem érdekel(ne), amiről beszélsz. Utána ne számítsz rá!

Levi 2010.09.21. 22:07:00

mintha10 kommentenként lenne egy hírdetés az átlag prolin meg nem kell leakadni láttatok már tojásfejű vagy másféle idegeneket, vagy valamit amit használnak? Ne felejtsünk már el a valóságban élni.

Alienexperiment 2010.09.22. 00:01:47

Levi Amit használnak , azt már igen, ráadásul fényes nappal. (amivel repkednek ide oda) Egy utasszállító (hagyományos) repülőgép mellett, több szemtanú is volt, de igencsak bennakadt a hang, mégcsak beszélni sem nagyon beszéltek róla, nemhogy felfogták volna, mit is jelent ez az egész. Alienexperiment

Kang the Conqueror 2010.09.22. 12:35:42

És Te Levi végtelen százalékosan TUDOD mi a "valóság"? Vagy rendelkezel megkérdőjelezhetetlen definícióval a "valóságot" illetően, ami a kizárólagos igazság?!

Boldest Zinc Seeker 2010.10.07. 11:43:22

Felteszek néhány kérdést, éppen olyanom van. Remélem, nem bánod. Fura, hogy azt állítod, hogy az űrhajózás, mint szakma, el fog férfiasodni. Az eddig általam olvasott futurisztikus spekulációkban (amiről azért feltételezem, hogy az irányítói gondolkodás egyfajta torz tükröződései) azt szokták állítani, hogy a nők éppen jobb űrhajósok lennének, mint a férfiak, mert kisebbek, kevesebb helyet igényelnek, kevesebb oxigént fogyasztanak, jobban bírják az összezártságot és a szoros együttműködést. Sőt, az elméletek szerint a heteró és a leszbikus nő között sincs olyan ösztönrendszeri távolság, mint a férfiaknál, így könnyebben át lehet őket "billenteni". Ráadásul a klónozás ma ismert technológiájához petesejtet kénytelenek hasznáni, az pedig nő nélkül nincs... Azt jelenti mindez, hogy az állításod szerint relatíve hamar összeállítandó űrflotta legénységét kizárólag férfiak alkotják? Tehát hiába választhat majd mindenki, hogy melyik oldalhoz szeretne csatlakozni, a nőket vissza fogják utasítani (a Földön maradó férfiak nagy örömére... ;) )? Vagy menet közben hajtják végre az átállást, és akkor az induló legénységben még nők és férfiak is lesznek? Még egy kérdés: miért kell sok alterre bontani az utazók személyiségét? Itt a Földön értem, hogy álcázni kell az "ügynököket", de az ott teljesen az ő társaságuk lesz, ahol mindenki az övék, nem? De ha csak engedelmes automatákat és halálig engedelmes katonákat akarnak maguknak, akkor miért nem mondjuk robotokat használnak, amelyek eleve strapabíróak, sokkal kevésbé vannak kitéve a programozásban fellépő "baleseteknek", és csak energia és nyersanyag kérdése, hogy mennyit építenek meg belőle, és azonnal harcra kész, nem kell évtizedeket várni, míg bevethető állapotba kerül? Vagy miért nem ültetnek fedélzeti komputert mindenkinek a fejébe? Vagy miért nem mondjuk csimpánzokat használnak (elektródákkal, miegyébbel)? Ha az ember harcra van tervezve, akkor mit mondhatunk a csimpánzról? Egy ötven kilós csimpánz ötször akkora erőt képes kifejteni, mint egy jó kondiban lévő ember - vagyis annyival több fegyvert, lőszert cipelhetne; és nem jár annyi kreatív meg lázadó gondolat az agyacskájában, mint az embernek, sokkal könnyebben lehetne kezelni. És egy általánosabb jellegű harmadik kérdés. Hogyan változott az Irányítók viszonyulása a technológiához (a legtágabb értelemben)? Sok ezer évvel ezelőtt, amikor megkezdték az üzelmeiket, akkor is tudták, hogy hogy fog kinézni és üzemelni az az űrflotta, amit majd állításod szerint fel fognak építeni, meg tudtak klónozni, Monarch-programozni, atombombát gyártani? (És ha így, akkor miért nem próbálták már eddig is meghódítani azt a másik csillagrendszert, amit kinéztek maguknak?) Ez persze tudományfilozófiai, ismeretelméleti kérdéseket is felvet. Van-e egyáltalán olyasféle technika, amit fel lehet találni? Adott (véges vagy végtelen) számú "technológia" létezik-e (most értsük bele ebbe a szóba akár a vallásban, a mágiában vagy a művészetben alkalmazott eljárásokat is), és az Irányítók ennek egy adott készletére vannak korlátozva? Vagy régebben ők is tudatlanabbak voltak, és "fejlesztéseket" végeztek (azaz önálló erőfeszítéssel - most mindegy, milyen jellegű erő feszítésével - igyekeztek még többet megismerni ezekből az eljárásokból), majd felhagytak ezzel? Ha akarnának, fel tudnának fedezni valami (számukra) teljesen új dolgot? Mit mond mindez az emberről? Van egyáltalán technológiai kreativitásunk, vagy a faj egész tudományos tevékenysége csak egy nagy kamu volt, annak elleplezésére, ahogy az Irányítók beplántálják a fajunkba a saját ismereteiket, hogy aztán azokat az ő érdekükben használhassuk az ő irányításuk alatt? Van olyan, amit az ember maga talált ki, az Irányítók beavatkozása nélkül? Újra feltalálhatják-e valakik a Monarch-programozást az irányítóktól elhagyott Földön (ha egyszer a biológiai és pszichés szerkezetünk valamennyire alkalmassá tesz minket az efféle dolgokra)? Vagy még most is jellemző rájuk a "kutatás-fejlesztés"?

M.A. 2010.10.07. 13:27:49

"azt szokták állítani, hogy a nők éppen jobb űrhajósok lennének, mint a férfiak, mert kisebbek, kevesebb helyet igényelnek, kevesebb oxigént fogyasztanak" - ez mind azzal van összefüggésben, hogy kisebb a fizikai teljesítőképességük. Szóval valamit valamiért. Alapvetően nem "férfiak" lesznek a jövő űrhajósai, hanem a férfiakból "továbbfejlesztett" harcosok. "jobban bírják az összezártságot és a szoros együttműködést" - ami kifejezett hátrány. Egy elégedetlen, frusztrált, idegbeteg, elfojtott agresszivitással küzdő ember sokkal jobb katonának, mint egy egészséges lelkivilágú. "a klónozás ma ismert technológiájához petesejtet kénytelenek hasznáni, az pedig nő nélkül nincs" - ezért dolgoznak ezerrel a géntechnológián. Természetesen átmeneti állapotnak el lehet képzelni, hogy minden flottában van 1-2 db petesejt-donor nő, akit elzárva tartanak a férfiaktól. Szerintem az olyan részletekkel, hogy hogy fog kinézni a konzol és milyen színű egyenruhában lesz a takarító néni (illetve bácsi), még az Irányítók sincsenek tisztában. (Arról nem is beszélve ugye, hogyha van valamire A tervük, akkor van rá minimum B, C és D is.) "menet közben hajtják végre az átállást, és akkor az induló legénységben még nők és férfiak is lesznek? " - egyértelműen menet közben, a nemek teljes eltüntetése jópár évszazadot igénybe vehet. "miért kell sok alterre bontani az utazók személyiségét? Itt a Földön értem, hogy álcázni kell az "ügynököket", de az ott teljesen az ő társaságuk lesz" - valóban, onnantól, hogy mindenki tud a programozásról (bár érteni nyilván nem fogja az egyszerű gyalogos katona), fölöslegesek a fedőszemélyiségek, de egyelőre még nem ismerik a programozásnak más módját, mint a töredékszemélyiségek létrehozását. Nyilván ezt is fejleszteni fogják még rengeteget, és nyilván itt sincs előre eltervezve minden. "miért nem mondjuk robotokat használnak" - mert azok nem fejlődőképesek. Atlantisznak soha nem is volt meg ahhoz a tudása, hogy egy akármilyen, általa tervezett fizikai testbe tudatot "ültessen", ezért kellett a lemúriai teremtést ellopnia, és csak azt tudja folytatni a saját elképzelése szerinti irányba, a nulláról nem tudna teremteni. "azonnal harcra kész, nem kell évtizedeket várni, míg bevethető állapotba kerül" - ezt valószínűleg megpróbálják áthidalni, lásd a Jemhadart. Az utolsó kérdésre azt hiszem, kiderült a válasz. Persze, hogy technológiailag bőven van mit fejleszteniük az Irányítóknak. Atlantisz hatalmát régen a mágia és a mesterkulcsok egy részének birtoklása biztosította, de a mesterkulcsokat feldughatják maguknak, amint átlépték a rendszer határát. "miért nem próbálták már eddig is meghódítani azt a másik csillagrendszert, amit kinéztek maguknak?" - lásd a 2012-es bejegyzést. Nem hagyhatják el a rendszert.

Levi 2010.10.07. 15:01:36

Pontosan erre akartam kilyukadni Kang! Én nem tudom mi a pontos valóság, de még nem láttam idegent, sem repülő űrhajókat amik UFÓ-knak tűntek volna, vagy ha láttam is olyan messze volt hogy nem felismerhető, hanem csak fénypont. Ez nem jelenti azt hogy nem léteznek, de nekem ez nem tartozik bele a valóságba. Leginkább felesleges információ mert nincs velük semmi dolgom. Amire ki akartam lyukadni, az az hogy tökmindegy hogy léteznek-e, mert nem állnak le egy átlag emberrel, 2012 blogolvasóval üzletelni hogy "nézd ez egy antigrav motor, eladom neked hét tojásért" nem jönnek oda beszélni hozzánk. Azt hogy ki mit írt a neten ki nevében megint nem ellenőrízhető, az sem ha látott valaki egy dokumentumfilmet orosz UFO balesetről, ahol még az idegenek hullája is látszik. Bármelyik Hollywoodi filmben megtudták csinálni ez is lehet simán kacsa ennyi erővel. Ha léteznek is UFO-k lehet emberek vezetik őket, hisz akik látták ezeket azt már biztos nem tudják megállapítani hogy milyen lények vezették, vagy vezette-e őket egyáltalán lény. (Szerintem amúgy léteznek....de mi dolgunk velük?) úgy érzem felesleges töprengenem ezen, rajtuk, a cuccaikon, járműveiken amíg nem tapasztalok valami konkrétat. A hit pedig fontos ezért inkább csak abban hiszek ami fontos, a többit meghagyom talánynak. A valóság nekem pedig csak annyi, amennyit tapasztalok.

elbunda 2010.10.23. 20:42:21

Ide is egy kérdés: ha az Irányítók nem akarják megállítani a népességrobbanást ,mi értelme volt különböző járványokat és azokra (feltehetően egészségkárosító) kamu oltásokat terjeszteni?

emjé 2010.10.23. 22:53:59

A középkori pestis/és egyéb/járványoknak, illetve a múlt század eleji influenza járványnak (az első vh. veszteségét messze meghaladó halott) - mint ahogy egyik járványnak sincs - semmi köze a 'népességrobbanás' lassításához. A járványokhoz kapcsolt oltások pedig nem 'csupán' egészségkárosító kamu gagyik (persze azok is) , de arra van egyéb technológia. Hanem: 1.: kurvanagy 3D-s üzlet 2.: a leszületett lelkek spirituális fejlődésének hátráltatása, blokkolása. Gondolkodj irányítói aggyal: népességrobbanás = egyre több, tanulni vágyó, jobbító szándékkal leszülető lélek. Is. Márpedig tetszik vagy sem, spirituális ugrás előtt állunk, amitől irányítóék hülyét kapnak - ők sem mindenhatók, garantáltan ott a nyeles gránát a seggükben...:-)

M.A. 2010.10.24. 10:51:08

A másik meg az, hogy kísérleteznek az embereken. Egyébként a népességrobbanás exponenciális folyamat. A gyors népességnövekedés ugyan érdeke az Irányítóknak, de hogy teljesen kontrollálhatatlanná váljon mondjuk az afrikai populáció létszáma, az már nem.

steinerista 2011.11.27. 17:15:30

http://www.independent.co.uk/news/science/super-soldiers-the-quest-for-the-ultimate-human-killing-machine-6263279.html

steinerista 2013.02.05. 20:49:22

http://singularityhub.com/2013/01/26/better-than-the-borg-the-neurotech-era/

Vándorr 2013.04.11. 16:38:16

Na! http://index.hu/video/2013/04/08/hogyan_lehet_gyereke_a_ferfiparnak/