HTML

A Játék Neve: Föld

Ez a blog arról szól, hogy hogy működik a világ valójában. Túl a látszatokon, a manipuláción, a mindent átszövő hazugságon és felelősséghárításon. A jelenkor eseményeinek mozgatórugóival is foglalkozik, ahogy a régmúltba is tapogatózik visszafelé, egészen az emberi lét kezdeteiig. Mindez egy sokéves kutatómunka eredményeire támaszkodik. A blog korábban "2012 blog" címen működött a blogol.hu szerverén. Kapcsolat: blog2012 kukac freemail ponnt hú!

Friss hozzászólások

  • Lazur: @Nikiló: www.youtube.com/watch?v=TQcqOW39ksk Apropó, és az már smafu, hogy a kínaiak azért akarnak... (2023.09.15. 00:32) Emberek, Irányítók és a Háttérhatalom
  • Gergő92: Nem csak én szoktam néha felnézni ide. :) (2023.01.18. 00:00) Mire készülnek a Marson?
  • Lazur: Ez egész friss: futureofhumanity.report/en www.youtube.com/watch?v=MYJFc3vA6N4 Csak a rotary klu... (2023.01.10. 18:29) 2019
  • Lazur: Szűk tíz évbe telt, de lassan a híradóba is bekerül ahogyan Kínában készülnek a cellák. www.youtu... (2022.12.05. 01:07) AUTOKRÁCIA (szerk)
  • Gergő Bohrát: A mostani események fényében bár 10 év késéssel, vagy inkább több, de csak efelé haladnak a dolgok... (2022.04.23. 22:12) A Jobbik és az Irányítók
  • Lazur: 2012 helyett 2021, de itt a mátrix 4. része: www.youtube.com/watch?v=JQVHrXek73E (2021.12.17. 20:30) Előadás videó - A Mátrix-trilógia (szerk)
  • Kápráz: ...Történt egyszer, hogy Noé szőlőt telepített, de a bortól megrészegedvén meztelenül feküdt sátrá... (2021.12.11. 21:02) Előadás videó (szerk)
  • maztro: @Gergő Bohrát: Szeretnek minket behúzni a csőbe, a cikk lényegében minden pontján prezentálja azt,... (2021.08.26. 05:03) Menetrend (szerk)
  • dangbird: Új nagy ívű, félelmetes novella a személyes blogomon: marioatreides.blog.hu/2020/01/06/nem_tehete... (2020.01.06. 10:36) Olyan, mintha
  • dangbird: ferfiakklubja.hu/fk_magazin/az_fk_noi_tamogatoi_korebol/amikor_nem_fogadjuk_el_a_ferfi_es_no_kozot... (2019.11.13. 10:09) A házasságról

Utolsó kommentek

Fordított világ 2 - videók

2015.05.29. 11:06 dangbird

Nagy nehezen elkészült az áprilisi előadás videója. Ez bárki számára ingyenesen hozzáférhető, tegnap óta fent van a YouTube-on:

Első rész

Második rész

Rövidke harmadik rész

Most kísérleti jelleggel nem ágyazom be a videókat, csak linkelem. A linkek közvetlenül a YouTube lejátszási oldalra mutatnak, nincs reklám, IP-cím rögzítés, semmi.

Továbbra is lehet adományt küldeni, aki úgy gondolja. (Természetesen ha valaki küld, annak megy a múltkori előadás linkje is, csak küldjön egy e-mailt. A két előadás kb 70%-ban azonos, a márciusi pörgősebbre, viccesebbre sikerült.)

Tóth Bálint
Unicredit Bank
10918001-00000105-47110009

Külföldről: IBAN HU06 1091 8001 0000 0105 4711 0009 (HUF)
SWIFT: BACXHUHB

PayPal: blog2012 kukac freemail ponnt hu

(Bitcoin egyelőre nincs. A nyár folyamán bankszámlaszám-változás várható, majd jelezni fogom.)

Szeptembertől új bejegyzéssorozat (és új "alblog") indulása van tervben, részletek később!

32 komment

Címkék: politika videó előadás FIDESZ Tóth Bálint

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekneve.blog.hu/api/trackback/id/tr867500566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2015.06.08. 15:55:40

még senki nem szólt hozzá? :)

csak pár észrevétel-

A népviselet szerintem olyan hirtelenjében tűnt el, ahogyan a paraszti lét alól kihúzott talaj kapcsán szempillantás alatt bementek ezek a paraszti gyerekek a városokba munkásoknak. nagyi meg hagy hordja csak a matyóhímzést... de persze ő is minek...?....

Kicsit túllihegve, de azért az üdvös hogy felfedezte magának mindezt a divat. "modern" ruhadarabokat rendesen ünnepélyessé, széppé tesz egy-egy népviseletes hímzés. szóval ami érték az nem vész el, legfeljebb átalakul. (a lényeg hogy őrződik tovább mégiscsak).

tanács- ne kezdj úgy gondolatot, hogy "azéngyerekkoromban"... komolyan rosszabb mint egy szenilis nagyapa... már a hatás. megvan hogy hány éve volt- szerintem mond azt hofy mittudomén 32 évvel ezelőtt még ez meg az. Másrészt meg már nem vagyunk a te gyerekkorodban, akik meg most gyerekek, ők most vannak az ő gyerekkorukban, és kb leszarják hogy mi hogy volt. A lényeg az, hogy most hogy van és hogyan lehet emberibbé tenni.
persze szerintem :).

Óvodákban, iskolákban hajaj de megy még mindig a korntaszelekció. Aki odavaló, azt tapasztalataim szerint elüldözik a többiek! tehát akit szeretnek a gyerekek, az max 2 évet van egy ilyen intézményben, mert "nem találja meg a közös hangot a kollegáival"...pl. kiviszi kicsit sáros időben is mind a 36 gyereket játzsani, azt' képzeljük el, utána a dadusnak fel kell seperni meg mosni a lépcsőt... ájjjjh... Üdítő kivételek vannak, de ahogy láttam, minden az intzéméynvezetőn (egy db emberen) múlik. ha az normális, akkor van csak vidám élet pedagógusnak-gyereknek....Nagyon gáz.

Az elszámoltatásos dolog meg - amerikában van egy elég jó menedzser törvény. Nem is kell hogy a dolgozó részvényes legyen vagy tulaj abban ahol dolgozik- már az is elég jó (igazságos) felállást biztosít, ha van a tulaj, és van ugye a menedzser aki működteti a céget, a vagyont, a vállalatot, meg vannak a dolgozók, akik tolják a szekeret. A menedzser tv. pedig pont az, hogy menedzserünk felel mindenért a teljes vagyonával meg azzal is ami nincs. Ha valamit elbasz, akkor rajta kérik számon a tulajok és nem a munkáson. Őt küldik el és vonják el visszamenőleg a 3 évi fizetését meg prémiumát, mert hogy elbaszta, vagyis nem jár neki. Érdeke hogy jól működjön, és ne csak a nagy lóvét tegye el, aztán 2 év múlva lelépjen. Mert amerikában nem tud lelépni egy másik vállalathoz és kezdeni elölről a semmit amiért felveszi 2 évig megint a pénzt...Az igazságosság nem csak abból következhet hogy tulaj a munkás, hanem abból is ha világosak a hatáskörök, a számonkérési pontok, a felelősségek. Mo-on az van, hogy van a tulaj, mivel idegen kb az érdekli hogy minél többet vigyen ki a cégből nyereséget, tök mindegy hogy hogyan. Vannak a menedzserek (nálunk ezek a vezetés, középvezetés), akiknek nincs tisztázva a felelősségük, csak annyi a "dolguk" hogy a betervezett profitot megcsináltassák bármi áron. így aztán lopnak is amennyit tudnak, mert ugye hogy mindig több legyen a profit, ahhoz dolgozni is kellene - nekik is, az meg nem megy... Ehelyett ugye "költséget" csökkentenek, nagyrészt úgy amihez ész vagyis menedzseri munka nem kell -elbocsátás, túlóra, stb. A költségcsökkentés felét "ellopják' maguknak, munkások b.szhatják, tulaj meg 1-2 évig még csak ki tudja vinni a hasznot. Elszámoltatás nincs. Menedzser 2 év mulva lelép, maradnak a kidolgoztatott munkások, fele elmegy a halálba, fele marad és egy új, feleleősségmentes menedzserrel kezdik előlről... Mikor már totál szétloptak mindetn, akkor a tulaj felajánlja a magyar államnak hogy vigye a céget a ..csába. magyar állam, vagyis TI meg mi meg midnenki megveszi, tol bele pénzt és az első eresztés "menedzsereket" beteszi megint vezetőknek középvezetőknek, ismét 2-3 évig tejel a tehén... az állam, azaz a mi pénzünkön. Ez nem is rabszolgaság, hanem a többszörös rablás :)

Hunnor 2015.06.18. 13:53:57

@cathsword: Én nem igazán veszem észre, hogy a magyar hagyományok jelentősen megjelennének a modern viseletekben. Egyébként nem is a legnagyobb baj a modern "divattal", hogy megszakítja a viseleti hagyományokat hanem, hogy szélsőségesen funkcionalista és mellőzi az esztétikát. De nem csak az öltözködés ilyen, az építészetet, meg kb mindent ez a szellemiség határoz meg. Az emberek jellegtelen és hülyeségeket kifejező ruhákat hordanak, ócska kockaépületekben laknak, bugyuta frizurájuk van stb. Csak meg kell nézni a honfoglalók, a kora középkori Bizánc, az ókori Kína, vagy akármilyen nagy nép divatját és máris nagyon erősen kitűnik a kontraszt. Amúgy meg tényleg nem feltétlen kell a régit erőltetni, de nem árt meríteni belőle és abban a szellemben újat létrehozni. Arról nem is beszélve, hogy ha valaki szeretne szellemileg kötődni őseihez, akkor nem árt megérteni a magyar néplelket és abban a szellemben alkotni. + Nem feltétlen ide tartozik, de nem ártana, hogy ha a magukat jobboldalinak gondolók nem a római marsi ideálokat utánoznák (mint a nácik és a fasiszták a XX. században) hanem megpróbálnák esetleg megérteni a saját kultúrájuk szellemiségét.
Az iskolához meg egyébként annyit, hogy egy olyan intézménynél aminek az a funkciója, hogy az embereket idejekorán elvágja a tudás lehetőségétől és beidomítsa őket a modern társadalomban való elhelyezkedéshez, ott nem nevezném kontraszelekciónak, ha olyan embereket választanak akik erre ráerősítenek. Pont az lenne ilyen szempontból kontraszelekció ha valaki olyan tanítana aki megszeretteti velük a tanulást. Szóval ilyen szempontból nagyon is jól működik, vagyis tulajdonképpen pont olyan rosszul ahogy kell neki.
Egyébként nem feltétlen vagyok én a szervezett oktatás ellen, mert bizonyos ismeretek megszerzésénél már káoszhoz vezethetne akár, ha mindenki össze-vissza tanul mindent, de az ilyen rendszert teljesen új alapokra kellene helyezni (pl. nem ártana, hogy ha a tanulás katalizátora nem a félelem lenne), az nem segít, hogy foltozgatjuk a hibákat (pl kedves tanárokat veszünk föl).

2015.06.18. 20:47:10

@Hunnor: "Az emberek jellegtelen és hülyeségeket kifejező ruhákat hordanak, ócska kockaépületekben laknak, bugyuta frizurájuk van stb. Csak meg kell nézni a honfoglalók, a kora középkori Bizánc, az ókori Kína, vagy akármilyen nagy nép divatját és máris nagyon erősen kitűnik a kontraszt." - igen de most nem az a kor van. Nekem ebben nincs semmi rossz, ha mindeközben tudjuk hogy mi a szép, mi az érték. Mellesleg régen is "funkcionalista" is volt a ruházat az épületek - most másfajta életre vannak funkcionálva.

"Az iskolához meg egyébként annyit, hogy egy olyan intézménynél aminek az a funkciója, hogy az embereket idejekorán elvágja a tudás lehetőségétől és beidomítsa őket a modern társadalomban való elhelyezkedéshez"
nem nem ez a funkciója. Az eredeti funkciója az hogy tudást- az adott korban hasznosítható tudást és készségeket adjon át, valamint valamilyen szinten "szocializáljon" az adott kultúrához.
Hát én nem tudom, sose félelemből tanultam - valamint az a halom gyerek aki meg sz-rik bele az egészbe, szintén nem arról tesz tanuságot hogy kurvára félne :).
vannak egyébként jó sulik (még-már), nagyjából próbálják őket ellehetetleníteni ahogy látom- de a tanulás-tudás nagyjából eldől az ovis kor végén és az első 3-4 osztályban, szóval én erre helyezném a hangsúlyt. Akit harmadikig elrettentenek, az szenvedni fog, akit értékelnek, akinek kapukat nyitnak (akár csak 1-2 pedagógus) ott már utána működik hogy ami érdekli azt nem lehet elzárni előle "oktatással" :).

Hunnor 2015.06.18. 23:01:48

@cathsword: Hát nem mondom, hogy a régmúlt divatja is alkalmazkodott a hasznosság és az esztétika között és ez pont így volt jó. Ma viszont nem látom, hogy bármiféle egyensúlyra törekednének. Mindennek hasznosnak, kompaktnak, "modernnek" (bármit is jelentsen) kell lennie. A régi épületeknek is megvolt a maguk funkciója, de az nem minden esetben volt ennyire materialista. Egy nagy gótikus katedrális is pazarlásnak tűnik materialista szempontból, elvégre nem szükséges ennyire nagy és cicomás épület csak azért, hogy emberek bemenjenek imádkozni. A lényeg pont az, hogy már nincs igény az igazi szépségre. Mindenki zavartalanul elsétál a jellegtelen, mennyeket ostromló hatalmas üvegtornyok előtt és akkor sem feltétlen szúr szemet az embereknek, hogy milyen röhejesen fest ha éppenséggel ott van mellette egy gyönyörű dualizmus kori épület.

Az oktatási témát nem nagyon tudom tovább ragozni, de mégiscsak jelent valamit, hogy az emberben születésétől kezdve ott van a tudásvágy, a kíváncsiság, majd az emberek elkezdenek iskolába járni, ahol elméletileg pont ezt lehetne kielégíteni, de erre meg pont az történik, hogy rengeteg ember elveszti az érdeklődését és elmúlik a tudás iránti szeretete. Most ez azért mégiscsak mutat valamit.

Hunnor 2015.06.18. 23:03:00

@Hunnor: * Hát nem mondom, hogy a régmúlt divatja sem alkalmazkodott

2015.06.19. 23:41:34

@Hunnor: alapjában véve egyetértek, de amivel indoklod az nekem pont az ellenkezőjét támasztja alá. A modenr üvegépületek pont hogy funkcionálisan szarok, és kisebb költségvetéssel épültek mintha ugyanazt, ugyanakkorát hagyományos módon húzzák föl. (materiálisan amiben van material :) az drágább - tehát egy gótikus katedrális mai pénzben k..va sokba kerülne szemben az acél és üveg toronyhoz képest). A szépség objektív - megvan a modern épületeknek is egyfajta hideg (!) szépsége, szerintem pont ezzel nagyon is passzolnak a teljesen szétatomizált, kapcsolatokat nélkülöző "rideg" korunkhoz. Magam részéről én is jobb szeretem a régi épületeket, még a pesti lakóházakat is, mint az újabb építészetet, mert a régiekben van erő, "földibb", lélekkel telibb. De úgy érzem a modern művészet sem esztétika nélküli. Másfajta szépség. talán nem emberi.... :)....
Na milyen jól elkanyarodtunk a kalocsai-hímzéses farmertől :)

Hunnor 2015.06.20. 16:43:55

@cathsword: :D Én szeretek nadrágot hordani, meg a kalocsai hímzést is szeretem, szóval a kettőt együtt sem vetem meg. :)

robitsas 2015.06.21. 14:48:24

@cathsword: Es mire hasznalod a tudasod amit tanulassal ertel el?Fejlodsz ? Gyarapodsz? Esetleg eloallitasz valamit amit meg lehet enni, vagy lakni lehet benn? Az az erzesm hogy mi mar annyit tudunk, annyira muveltek vagyunk hogy bele fogunk dogleni.Az empatia teljesen kihalt belolounk, taplaljuk a "rendszert" az utolso leheletunkig.Par evtized mulva rolunk tanulnak majd, hogy volt egy feher rassz amelyik olyan inteligens volt hogy kihalt.

2015.06.21. 20:39:40

@robitsas: minden tudásunkat tanulással tesszük magunkévá. Hogy nem sz.rsz be, vagy az utcán bárhová, azt is tanulás útján sajátítottad el. Az un. hivatalos oktatásban meg aki azt tanulja ami érdekli, annak olvas utána, abból kutatgat a hivatalos órákon túl is, az valószínűleg, ha éppen a jelen korban nem is használhatja esetleg produktívan eme tudást, ő maga fejlődik tőle (az emberek érdeklődési köre nem véletlenszerűen kiválasztott valami, hanem az érdekli ami a fejlődését szolgálja). A műveltségbe nem lehet beledögleni, beledögleni abba lehet, ha olyat tanulsz és tudsz (ideig óráig) ami kurvára nem érdekel, sőt idegbajt kapsz tőle, vagy eleve elutasítod vagy zsigerből "tudod", hogy nem úgy van ahogyan tanították és ahogyan hivatalosan tudod és teszed.
Amúgy szerinted aki előállít valamit amit meg lehet enni, az szerinted azt nem tanulta? Melyik fehér rassz fog szerinted kihalni...?...Melyik fehér rassz "olyan intelligens", és milyen intelligens?

robitsas 2015.06.22. 04:08:55

Ket dolog jut most csak eszembe, ennek a blognak a neve "A Játék Neve: Föld".A masik is innen valo, (vagy is onnan,aki erti mire gondolok)" a tudasod 99%-ban NEM a tied, ugy kaptad keszen.Hogy nem kakilok be a gatyamba anyukamnak koszonhetem nem valami profnak.A tobbit is ra bizhattak volna, emlekszem harmadikas koromig meg hittem es tudtam dolgokat.Ket lanyom van, mind ketto tul okos hogy szuljon, vagy is eggyik mar szulne csak nem tud.Miert nem vagyok meglepve.A kornyezetemben hasonlo a szitu.Itt emlekeztetnelek arra az 1 szazalekra, a statisztikakat lexszarom.

2015.06.24. 18:24:00

@robitsas: Jó ,most itt nem értem ez hogy cáfol meg bármit is amit írtam, meg mi köze a kihalásunkhoz...

Az én tudásom jó 75 % az enyém, ugyanis amire nem én jöttem rá, lestem el, haenm másoktól tanultam, mindet "leellenőriztem" többnyire tapasztalati úton. Az hogy ki mit nevez tudásnak, vagy ki mit tart sajátjának más kérdés. Én is nagggyon okos vagyok :) a 3 diplomámmal, de a tudásom legjavát nem ezeknek köszönhetem - persze nem is "érek" semmit velük, mert nyilván amiről nem vagyok meggyőződve, amit eleve én máshogy "tudok" mint ahogyan tanultam és ahogyan "tudni kellene", azt nem is tudom képviselni, sőt részt venni se tudok nagyon benne (ezért tengődöm minimálbérért szinte, otthagyva a zsíros, manapság jólmegfizetett volt munkakörömet).

Egy kicsi mozgástérben még lehet választani, és a választás az egyéné, a léleké.
Ezt most a tudásra, fejlődésre is értem. Nyilván ha valaki jogász akar lenni és k-rva sok pénzt keresni, és számára f.szságokat tanul és aztán azt gondolja hogy az az ő tudása és aztán ezt a mai világban kamatoztatja és a tudásával milliókat keres, de mondjuk otthon meg elhanyagol mindent, meg az összes idejében dolgozik meg keresi a pénzt, közben meg 50 éves lesz és közben rájön hogy bassza meg hát gyereket még nem csináltunk az aszzonnyal pedig hát ki fogja örökölni ezt a sok lóvét - na az ilyen mondjuk nem az intelligenciája vagy "okossága" miatt fog kihalni, hanem azért mert amúgy egy hülye.
De persze ez megint csak szerintem, ...lehet hogy másfelől kurva jól csinálja, mert azt gondolja hogy ő így szivatja a rendszert...

Mindenki az irányba mozgolódik ahol a kincse :)...

robitsas 2015.06.25. 04:11:21

@cathsw@cathsword: Az komoly hogy ott hagytad, meg minimalber?Akkor mi jol megleszunk, attol fuggetlenul hogy (most meg)nem ertjuk egymast;)

2015.06.25. 20:15:28

szintén tengődés vagy menő jogász? :)

robitsas 2015.06.26. 02:29:26

Hentes es meszaros, a kepzettseget tekintve.Amugy mindenes ...

emberneve.gyufa 2015.06.27. 20:30:13

billentyűzetből ítélve külföldön dolgozol, persze az is lehet, hogy nem szeretsz ékezetet írni :D

robitsas 2015.06.28. 03:00:11

@emberneve.gyufa: Hat igen kulfold, most lebuktam:). Bar evek ota olvaslak benneteket (is) es bizony szegyelltem a billentyuzetemet(is), azert nem regisztraltam ez idaig.Bar feltunt hogy a regelesnel az ellnorzo szoveg tele volt ekezetes betuvel, gondoltam nem koveztek meg ezert hogy trukkoztem a betukkel.A kommenteknel meg mar nem akartam trukkozni, meg persze hulye sem vagyok az admin ugy is latja hol vagyok.;)Es mivel minde keplekeny, ime itt vagyok felelem nelkul

robitsas 2015.06.28. 16:00:20

Megepiti mert megteheti, ha nem o akkor mas, ha nem drot akkor beton.Ezt mar evtizedekkel ezelott megirtak, megfilmesitettek.Igy meg nagyobb a teher rajtunk mikor latjuk, ertjuk es hagyjuk.Nem azt mondom menjunk elene azt mondom forduljunk el tole.(is).Persze azt is tudom hogy eloszor bennem kell a REND, aztan majd kifele is kialakul(na).:)Es bizony hiv a haza...

heyokha 2015.06.30. 19:10:16

ez is a forditott vilaghoz tartozik, sajnos egy durvabbik arculata:

"Az ötvenes években, a hidegháború idején Magyarországot kerítés, a rosszemlékezetű vasfüggöny zárta el nyugati országoktól, mondván védekezni, óvakodni kell tőlük. Holott valójában a magyarokat szigetelték el nyugattól, ezzel is jelezve, hogy a szovjet tömbhöz tartoznak. Netalántán a történelem ismétli ömagát?"

martonveronika.blog.hu/2015/06/30/kasszandrai_gondolatok

emberneve.gyufa 2015.07.01. 22:43:01

Számomra úgy tűnik, ezt a kerítést nem ő találta ki, tehát nem Orbán Viktor szüleménye.

Nekem úgy tűnik, Brüsszel vagy akár több nyugati ország rászólt, hogy egy időre elég a menekültekből, "találjatok ki valamit"!

Az pedig természetes, hogy nem segítik elő, hogy EU-s pályafutásukat egy szabálysértéssel vagy bűncselekménnyel kezdjék meg. Lezárták a zöld határt, tehát van átjárás menekülteknek is. (Más kérdés, hogy nem ide akarnak jönni, tehát nincs szándékuk menedékkérelmet be adni),

petiasün 2015.07.07. 13:38:32

Megint Magyarország végzi el a piszkos munkát, az a kitolt bástya. Orbán csak a nemzeti színűre festett helytartó.

spike_spiegel 2015.07.07. 19:06:56

Szerintetek a menekült dolgot csak arra használják, hogy a figyelmet eltereljék valamiről, vagy ennél nagyobb célja van? Jómagam mondjuk inkább az utóbbira tippelnék, mert ezzel párhuzamban nagyon terroristáznak, viszont nem nagyon látom, hogy vajon mit hoznak majd ki ebből. A kerítésnél azért szerintem több van a dologban. Vagy csak üldözési mániám van:)

spike_spiegel 2015.07.07. 23:21:52

Hogy kik? Is-is, vagy aki rángatja a zsinórokat, teljesen mindegy:)

Nem akarok őrült elméleteket gyártani, de mintha errefelé terelnék őket. Csak mert nincs előttem a kép, hogy ezek az emberek egyszer csak azt mondták az otthonuk romjain állva, hogy "meneküljünk Magyarországra, mert ott majd jó lesz".
Az elvakultabb jobbikolós emberek pedig valahogy úgy képzelik el, hogy ezek hódítani jöttek.
Szerintem csak egy újabb csoport akiket felhasználnak.
És akkor nagyon egyszerű balhét csinálni, mert a menekültek is félnek, meg a hazaiak is félnek. Csak ezt a gondolatot már nem tudom folytatni.

Egyébként valóban az is érdekes, hogy honnan a tablet, meg az okosteló. Vagy annyira ragaszkodnának hozzá, hogy arról nem mondtak le?

emberneve.gyufa 2015.07.08. 18:36:20

Az USA az, ahol összeérnek a szálak, tehát egy olyan vetülete is van a képnek, miszerint egy világhatalom tartja sakkban, gerjeszti a feszültséget egy regionális hatalomnak számító szövetségesének

Amerika nem riad vissza szövetséges (csatlós?) országok lehallgatásától sem, és ezek között állítólag ipari kémkedésnek minősülő információ szerzés is történt.

Ezek alapján miért ne érné meg neki, egy katonailag tagadhatatlanul szövetséges, ám gazdaságilag potenciálisan vetélytárs helyzetének megnehezítése? Főleg akkor ha az a vetélytárs-szövetség 500 milliárd dollárral többet exportál, ám egy kicsivel kevesebbet importál.

Ehhez hozzájárul, hogy valamilyen okból a menekültek célállomásai között nem szerepel az USA. Tehát azoknak a problémáknak a hatásával amit a harmadik világbeli országokra hozott, neki "közvetlenül" nem kell találkoznia. Egyébként az EU is kivette a részét, a jelenlegi helyzet megalapozásában..

Nógrádi: "..ne felejtsük el, hogy az Iszlám Állam létrehozásában segédkezett a nyugat is. Az alapvető koncepcionális cél az volt (és a volt-ra kell tenni a hangsúlyt), hogy valamilyen módon az úgynevezett síta félholdat meggyengítsék. Ez Irán, Irak, Szíria és a Hezbollah.."

mno.hu/lanchidradiokulfold/nogradi-kitzart-az-iszlam-allam-pacifikacioja-1294145

Ezen a gazdasági vetületen felül még elképzelhető, hogy más érdekek is fűződnek ahhoz ami történik, de szerintem ez sem elhanyagolandó.

Összefoglalva: gazdaságilag erősebbek vagyunk mint az USA, ám mindent az USA döntése alapján csinálunk (ld: szankciók Oroszország ellen) és eltűrjük, hogy lehallgassák az európai vezetőket.

Az Egyesült Államokat nem kritizálni akartam, egyébként nem vagyok amerika ellenes.

robitsas 2015.08.16. 17:13:45

@Gergő92: Hol a forrasa ennek a hirnek?
Oh, latom photoshop

robitsas 2015.08.18. 01:44:28

@janiboy: Koszonom szepen.
Nemtehetek rola de ami facerol jon az nekem mindig gyanus.Igy hogy az Infowars.com, meg a New York Times mondja megnyugodtam kicsit.

robitsas 2015.08.18. 19:46:38

Mit akart uzenni ezzel az interjuval a halala elott szuk 1 honappal?Az ujsag irok sztem csak ennyire kozelithettek meg, www.dailymail.co.uk/news/article-2046017/Steve-Jobs-cause-death-Apple-bosss-pancreatic-cancer-battle.html

A datumok is erdekesek, teljes mertekben elhiszem hogy a hir igaz es nem engedik Ok a gyerekeiket zombiva lenni.De azt mer nem hogy mi igen.
süti beállítások módosítása