HTML

A Játék Neve: Föld

Ez a blog arról szól, hogy hogy működik a világ valójában. Túl a látszatokon, a manipuláción, a mindent átszövő hazugságon és felelősséghárításon. A jelenkor eseményeinek mozgatórugóival is foglalkozik, ahogy a régmúltba is tapogatózik visszafelé, egészen az emberi lét kezdeteiig. Mindez egy sokéves kutatómunka eredményeire támaszkodik. A blog korábban "2012 blog" címen működött a blogol.hu szerverén. Kapcsolat: blog2012 kukac freemail ponnt hú!

Friss hozzászólások

  • Lazur: @Nikiló: www.youtube.com/watch?v=TQcqOW39ksk Apropó, és az már smafu, hogy a kínaiak azért akarnak... (2023.09.15. 00:32) Emberek, Irányítók és a Háttérhatalom
  • Gergő92: Nem csak én szoktam néha felnézni ide. :) (2023.01.18. 00:00) Mire készülnek a Marson?
  • Lazur: Ez egész friss: futureofhumanity.report/en www.youtube.com/watch?v=MYJFc3vA6N4 Csak a rotary klu... (2023.01.10. 18:29) 2019
  • Lazur: Szűk tíz évbe telt, de lassan a híradóba is bekerül ahogyan Kínában készülnek a cellák. www.youtu... (2022.12.05. 01:07) AUTOKRÁCIA (szerk)
  • Gergő Bohrát: A mostani események fényében bár 10 év késéssel, vagy inkább több, de csak efelé haladnak a dolgok... (2022.04.23. 22:12) A Jobbik és az Irányítók
  • Lazur: 2012 helyett 2021, de itt a mátrix 4. része: www.youtube.com/watch?v=JQVHrXek73E (2021.12.17. 20:30) Előadás videó - A Mátrix-trilógia (szerk)
  • Kápráz: ...Történt egyszer, hogy Noé szőlőt telepített, de a bortól megrészegedvén meztelenül feküdt sátrá... (2021.12.11. 21:02) Előadás videó (szerk)
  • maztro: @Gergő Bohrát: Szeretnek minket behúzni a csőbe, a cikk lényegében minden pontján prezentálja azt,... (2021.08.26. 05:03) Menetrend (szerk)
  • dangbird: Új nagy ívű, félelmetes novella a személyes blogomon: marioatreides.blog.hu/2020/01/06/nem_tehete... (2020.01.06. 10:36) Olyan, mintha
  • dangbird: ferfiakklubja.hu/fk_magazin/az_fk_noi_tamogatoi_korebol/amikor_nem_fogadjuk_el_a_ferfi_es_no_kozot... (2019.11.13. 10:09) A házasságról

Utolsó kommentek

Menetrend (szerk)

2012.01.15. 17:34 dangbird

(SZERK: A BEJEGYZÉS VÉGÉRE BESZÚRTAM A "Hova tegyem a pénzem"-SZAKASZT,MELYET TELJESEN KIFELEJTETTEM TEGNAP...)

"Az átlagember úgy készülhet fel a háborúra, hogy vidékre költözik és létrehoz egy farmot. De vigyen magával puskát is, mert az éhezők hada fog kószálni mindenütt. Habár az elitnek meglesznek a saját biztonságos kuckói és speciális menedékhelyei, nekik is vigyázniuk kell, mert a menedékhelyeik is veszélybe kerülhetnek." (Henry Kissinger)

A következő bejegyzésben megpróbáljuk közkívánatra végigjárni, hogy hogyan is fog alakulni az a bizonyos feltételezett jövő, illetve a legközelebbi jövőben esetleg előfordulható eseményekkel kapcsolatban milyen túlélési stratégiák lehetségesek.

Hangsúlyozni kell mindjárt az elején, hogy az itt következő információk, állítások és javaslatok nem valami „arkangyali prófécia” részét képezik, kizárólag jószándékú szellemi hatalmak jópár évvel ezelőtti közléseire, az Irányítók saját „közléseire”, kiszivárogtatásaira, illetve a bárki által megismerhető hétköznapi tényekre épülő következtetések.

A jövőt azért nagyon nehéz előre megjósolni, mert egy relatív létezésen belülről nézve mindig csak feltételezett jövőkről beszélhetünk. Maguk az Irányítók is bármikor változtathatnak terveiken, illetve a sikert épp az biztosítja számukra, hogy soha nem mennek biztosra, hanem mindig van egy B-terv, C-terv, D-terv, sőt, akár még ennél is több variáció is lehetséges, s mindegyikre fel vannak készülve.

Vázlatos menetrend 2012-2019

Itt következik az az előrejelzés, amelyet 2003 és 2005 között, médiumok által kapott információkból raktunk össze. Eszerint már 2010-re össze kellett volna omlania az Eurózónának, mégpedig egy viszonylag rövid, de annál intenzívebb hiperinflációs (lásd ott) időszak után. (Ebből egyértelműen következik, hogy Magyarország akkor jár jól, ha kimarad az eurózónából, sikerül halogatnia a csatlakozást az összeomlásig.) Ez még nem történt meg, de továbbra is meggyőződésünk, hogy csak idő kérdése, s az EU nem fog megerősödve, szuperállammá alakulva kikerülni a jelenlegi pénzügyi-politikai krízisből, hanem részben vagy teljesen szét fog szakadni, esetleg visszaalakulni laza gazdasági államszövetséggé. A teljes szétszakadás viszont nem fog menni háború nélkül.

Az előrejelzés tehát úgy folytatódik, hogy a 2011 és 2013 közötti időszakban belháború zajlik mind az EU-ban, mind néhány tagállamában (ellenkormány, polgárháború). Ez utóbbi Magyarországon kifejezetten esélyes, különösen, ha egy államcsőd is kíséri 2012 első felében. Egy névleges, de tehetetlen államhatalom megmarad, s vele párhuzamosan létrejön egy alternatív állam (Hunnia, vagy nevezhetjük akárminek), amelynek teljes káosz lesz az eredménye. Mindebbe még beleszépíthet a Trianon-kérdés, vagyis a polgárháborús helyzet könnyen átterjedhet Romániára, esetleg Szlovákiára és Szerbiára is.

A káoszt, mely az egész világon jelentkezik, tulajdonképpen az okozza, hogy a központi irányítás háttérbe húzódik (amint arról már szó volt a Fehérlófiás előadáson), sokkal lazábbra engedi a különböző politikai és gazdasági érdekcsoportok pórázait, akik egymásnak esnek, valamint belharcokba is kezdenek.

A háborúk és gazdasági csődök által hátrahagyott romokon azután a 2014-2015-ös időszakban új, szuverén nemzetállamok virágzanak fel. Magyarországnak is lesz nemzeti kormánya, s gazdasági-szellemi fellendülés indul el – hogy ez a Magyarország milyen határok között fog létezni, az kétséges, de hogy az eredeti, történelmi határokat valaha is sikerül száz százalékosan visszaállítani, az erősen valószínűtlen. (Lásd később.) Az egyetlen probléma, amely megkeseríti minden ország életét, a nemzetiségi kül- és belkonfliktusok megoldhatatlansága. Változó hevességű, de folyamatos háborúskodás szomszédok között, etnikai villongások, esetleges pogromok és deportálások helyszíne lesz Európa. Mondani se kell, hogy a központi irányítás nem engedte el a gyeplőket teljesen, a nemzeti kormányok is a befolyásuk alatt állnak, s erre a sok etnikai alapú konfliktusra azért van szükség, hogy az emberek utána szívesebben fogadják az egységes világállam létrejöttét.

Az újonnan létrejött, meglehetősen labilis status quo ugyanis csak mintegy fél évtizeden át létezhet, 2019-ben az Irányítók visszatérnek a színre, mégpedig egy hatalmas „űrbéli” hadsereggel...

A Rigel-project

Ezt már korábban kifejtettük részletesebben, most lássuk egy új megvilágításból! A Nimród csillagkép lábfejét képező Rigel (Beta Orionis) kettős csillagának több bolygóján is a földi élethez nagyon hasonló élet lehetőségei állnak fent. Mind a rendszer 7., mind a 9. bolygóján emberhez hasonló intelligenciával rendelkező élet van, mely technikai civilizációt épített, az emberiséget csak néhány lépéssel megelőzve. A csillagközi utazás technológiája már a XX. század elején-közepén is rendelkezésükre állt (hanem még régebb óta). A Rigel 7 és a Rigel 9 azonban ellenséges viszonyban állnak egymással. Erre játszanak rá a mi Irányítóink, egyik kedvenc elvükre, az oszd meg és uralkodjra alapozva: a Rigel 9-cel szövetkeztek a Rigel 7 ellenében. A Rigel 9 biztosította számukra a technikai tudást és a genetikai információkat, amelyek segítségével a marsi és holdbéli bázisokon létre tudják hozni a hamisított, Rigel 7-ről származónak beállított „űrhadsereget”, mellyel 2019-ben a Földet lerohanják. Ezzel egyúttal casus bellit teremtenek a Rigel 7 gyarmatosítására (az ehhez szükséges haderő fejlesztése is folyamatban van már). Ugyanazt a mintát láthatjuk itt, mint a 9/11-project esetében, csak a kivitelezés lesz némileg igényesebb. A Föld vezetői megtámadják önmagukat (helyesebben minket), hogy azután lerohanhassanak egy ártatlan idegen civilizációt. Ehhez a csillagközi utazás technológiájára szükség van, melyet a Rigel 9-től megkaptak már régen, azonban a „lakosságnak” kézenfekvő lesz azt hazudni, hogy egy leszedett Rigel 7-es hajóból tanulmányozták ki a hadsereg tudósai villámgyorsan, hogy is kell térváltó hajtóművet építeni.

Melyik hadseregé? Itt jön az a rész, amelyről már a korábbi bejegyzésben szó volt: a Föld megvédéséhez egységes erőfeszítésre van szüksége az emberiségnek. Közös hadsereg kell, közös háttérinfrastruktúra, gazdasági konjunktúra. Az embereknek pedig nem lesz ezzel problémájuk, hiszen ha idegen lények lövöldöznek ránk, senkit nem fog érdekelni a másik ember bőrszíne vagy vallása: minden homo sapiens „magunkfajta” és minden rigeli „magukfajta” lesz hirtelen. A több évi folyamatos etnikai konfliktussor után kifejezetten megkönnyebbülünk majd, hogy végre nem kell egymást gyűlölni.

Vázlatos menetrend 2019-2029

Az „idegen támadást” elhárítjuk, a közös cél érdekében létrehozott világkormány pedig hogy, hogy nem, marad – biztosítva a világbékét. A kaotikus évtized után az emberek örömmel fogadják majd a sötét rendet is. Ez szintén egy gyakran ismételt irányító-technika: egy lépést hátra, kettőt előre... Nyílt diktatúra következik, a Világkormány egyre szigorúbb és teljeskörűbb kontroll alá vonja majd polgárait, az 1984-hez nagyon hasonló, falanszteri civilizációt létrehozva, melyből kivonulni sem lehet majd: a Világkormány mindenkit megadóztat, ha másért nem, hát a kilélegzett szén-dioxid miatt, így a pénz használata elkerülhetetlenné válik. Márpedig pénze legkésőbb 2022-től csak annak lehet majd, akibe beültették a VeriChipet, amely segítségével nem csak hollétünkről, de élettani funkcióinkról is folyamatosan értesül majd a rendszer – egyesek szerint ez utóbbit akár irányítani is tudják majd távolról. Az emberiség szétválasztása, melyről korábban már írtunk, itt válik teljessé: kik azok, akik a „fenevad bélyegét” és a teljeskörű irányítást elfogadják, és kik azok, akik inkább lesznek törvényenkívülivé s árnyék-társadalmat képeznek. A világállam szorításában egyre több lesz az elégedetlen ember, s végül 2027-ben kirobban egy globális polgárháború. Ez 2029-ig fog tartani, s végül az Irányítókat és híveiket a Földről való végleges távozásra kényszerítik a lázadók. Hogy ők a Rigelre távoznak, avagy űrhajókon kénytelenek tovább tengetni életüket, attól is függ, hogy a Rigel 7 gyarmatosítására irányuló tervek hogyan haladnak 2020 és ’28 között. A Rigel 7 elleni háború jelentős mennyiséget fog lekötni a Birodalom erőforrásaiból, ennek is köszönhető, hogy a felkelők végül győznek. A háborúban nukleáris fegyverek mellett a HAARP-ot és egyéb, ma még „titkosnak” (már csak az nem tud róla, aki nem akar) számító technológiákat is bevetnek majd. Több ember fog meghalni, mint ahány jelenleg él a Földön. A távozókat is leszámítva legfeljebb 3-500 millió ember marad a Földön. A bolygó jelenleg lakható területeinek 3/4-e lakhatatlanná válik, pl. a jelenlegi USA területe szinte teljes egészében.

Ezért is írtam, hogy Magyarország nem tudja visszakapni eredeti határait: mire erre lehetőségünk lesz, 2029-ben, Európa térképe domborzatilag is átalakul, a hegységekkel együtt így a tengerek határai is elmozdulnak. Egy médiumi információ szerint Magyarország formája a térképen durván egy paralelogrammához fog hasonlítani, s délen egész hosszan határos lesz a Földközi-tengerrel. A „határon túli magyarság” fogalma viszont szerencsére megszűnik, a megmaradt magyarok mindannyian egy hazában fognak élni.

Új Világ, 2029-től

A magyarságnak, értesüléseink szerint, vezető szerepük lesz a világhatalommal szembeni ellenállásban (ahogy már most is, 2006 óta, de egyelőre még csak próbálgatjuk, esetleg hogy is kéne ezt a lázadás-dolgot...), így a kialakuló Új Világban is. No nem az NWO-ra kell gondolni Új Világ alatt, nem a Novus Ordo Seclorumra, amely igazából egy régebbi világ (melynek már a XVI. században megkezdték építését) betetőződése. Ez a kifejezés igazából csak elfedi a valódi Új Világ gondolatát, az emberi civilizáció teljes megújulásának lehetőségét.

Bár ismét lesznek nemzetállamok, de megtalálják a békés együttműködés útját. Ennek egyik fő eszköze a Békeőrség lesz, az egyetlen fegyveres szervezet a világon, mely minden államhatalomtól függetlenül végzi a dolgát, közvetlenül a „Világtanács” ellenőrzése alatt. És most itt ne olyan exkluzív klubra tessék gondolni, amilyeneket a szabadkőművesek szoktak létrehozni „tanács” meg „bizottság” címszó alatt. A Világtanács tagjait a világ országai delegálják, s bár „kormányok feletti kormány” lesz, létrejöttét és működését az I. Világtörvény szabályozza majd, és kizárólag az ott meghatározott feladatok ellátása lesz a célja, hatáskörét nem lépheti túl. A Békeőrség és a Világtanács kölcsönösen felügyelik egymást. Az új „rendszer” építészei Földre inkarnált Fénylények lesznek, akik a létrehozás után a működtetés feladatát is jó időre magukra vállalják, élükön egy 2029-ben még egészen fiatal „emberrel”, aki a Világtanács elnöke lesz hosszú évtizedeken át. A Világtanács és a Békeőrség értesülésünk szerint Magyarországon fognak székelni, az Új világnak tehát itt lesz a centruma, a Világtanács első elnöke pedig szintén magyar lesz.

Az Új Világ duális kinézetű lesz: a megmaradt (s újra szaporodásba kezdő) emberiség nagyobb része falusi létben fog élni, tehát a természetes (vagy legalábbis természethez közeli) emberi életformát gyakorolja majd. A falusi emberek a földből élnek majd, a pénznek minimális szerepe lesz az életükben. (A mostoha körülmények miatt sajnos az önellátás sokkal kisebb mértékben valósítható majd meg, mint a középkorban volt.) A városból jövő technológia is csak elhanyagolható mértékű segítséget nyújt nekik a hétköznapokban.

Az emberiség egy kisebb része a városokban sűrűsödik majd, melyek elsődleges célja a technikai feljődés lesz és az űrutazás.

A Vízöntő kora

Ha már a jövőről beszélünk, muszáj egy-két szó erejéig megemlíteni ezt a vízöntős baromságot, amellyel már a ’60-as évek óta kábítják a laikusokat. 1982. február 2-án beköszönt a Vízöntő kora. 2000. január 1-jén beköszönt a Vízöntő kora. 2011. 11. 11-én beköszönt a Vízöntő kora. 2012. 12. 21-én beköszönt a Vízöntő kora...

Egyrészt a tavaszpont még bőven a Halakban van, másrészt ha eljön a Vízöntő kora, az nem a spirituális felemelkedést fogja hozni, hanem egy általános kataklizmát (mint legutóbb is, lásd >itt<), tehát nem kéne annyira várni. A New Age, a 2012 – Spirituális felemelkedés, az ötödik dimenzióba megyünk, és egyéb propagandák azt a célt szolgálják, hogy az emberek a naptár tépkedésével legyenek elfoglalva önmaguk fejlesztése helyett. Nem kell itt erőlködni! Elég, ha megvárunk egy bizonyos dátumot, s onnantól a kozmikus erők törvényszerűseiből következően magunktól leszünk majd hej, de magas frekvenciájúak! És mindenkinek fényteste lesz majd! Pénz-bankok helyett pedig fénybankok lesznek majd, amelyek a szeretetet multiplikálják!

Bizony. De vessünk inkább egy pillantást a tényekre, hogy megtudjuk, mikor megyünk át a Vízöntőbe. Az alábbi képen a 2012-es tavaszi napéjegyenlőség napfelkeltéjének számítógéppel szimulált képe látható. Ilyenkor figyelhető meg, hogy a tavaszpont hol van. Tehát az, hogy az évnek ezen a napján az évkör melyik pontján kel fel a Nap, határozza meg a tavaszpont helyzetét.

Ha olyat olvasunk, hogy „Földünk tengelye 2012-ben lép át a Vízöntőbe”, nyugodtan megállapíthatjuk, hogy az illetőnek fogalma sincs, miről beszél. A földtengelynek annyi köze van a dologhoz, hogy a tavaszpont a precessziós mozgás (tehát a földtengely búgócsiga-szerű billegése) miatt „hátrál” 72 évente 1 fokot, vagyis a Nap és a bolygók menetrendszerű mozgásirányával ellentétesen mozdul el, de olyan lassan, hogy kb. 26 évezredig tart neki, mire körbeér az évkörön. Ezt az időtartamot nevezik Világévnek vagy Precessziós Nagyévnek, amely 12 Világhónapra osztható. Ezt összevetve a fenti képpel, jól látható, hogy még sokáig a Halak világhónapban tartózkodunk.

Ezen a ponton érdemes megemlíteni a Kitalált Középkor-elméletet is, melynek valóságalapja valószínűleg van: a történelembe bizonyos fiktív eseményeket beiktattak, s hogy ezeknek helyet csináljanak, más, valóban megtörtént eseményeket ide-oda tologattak vagy éppen töröltek. Azonban az, hogy jelenleg 1712 lenne, egy egyszerű csillagászati számítással megcáfolható: az időszámításunk kezdete nagyjából a Halak világhónap kezdetétől számítódik, 1712 évvel ezelőtt pedig már a tavaszpont javában a Halakban haladt.

Felkészülés - problémák

Visszatérve a jelenbe, sajnos nem tudhatjuk, hogy a következő néhány zavaros év pontosan milyen problémákat, megpróbáltatásokat hozhat magával. Nézzük, milyen lehetőségekkel számolhatunk!

Államcsőd: a legvalószínűbben ez kinéz Magyarországnak – a kérdés csak az, hogy részleges vagy teljes államcsőd lesz. Az államcsőd alapszinten csak annyit jelent, hogy a hitelezőiknek, illetve befektetőknek (pl. állampapírok vásárlóinak) az állam nem tud fizetni. A teljes államcsőd az állam teljeskörű fizetésképtelenségével jár együtt, vagyis nem tud fizetést adni az orvosoknak, rendőröknek, tanároknak, stb. sem – ez utóbbi nyilván sokkal súlyosabb következményekkel jár a marxista, államfüggővé nevelt társadalom számára.

Az Interneten a hülyeség mindig fénysebeséggel terjed, de nem kizárt, hogy a Fidesz láthatatlan propagandagépezete is rájátszik a dologra: egyesek elkezdtek valamiféle Argentin Modellről vízionálni, hogy a ravaszdi Orbán majd egy alapszintű államcsődön keresztül fog kivezetni minket a bajból, az IMF kárára. Azok, akik ezt elképzelhetőnek tartják, csak a tömegmédiából tájékozódnak, vagy pedig a hosszútávú memóriájuk nem túl jó: bár a tömegmédia hallgatott róla, az alternatív/nemzeti média elég nagy sopánkodást rendezett (jogosan), mikor az IMF-től felvett 6000 milliárd forintos „mentőcsomagról” szóló szerződést aláírták. A Gyurcsány-kormány által felvett utolsó hitel volt ez, nem sokra rá Gyurcsány el is pucolt a tett színhelyéről. Nem csoda: a szerződésben nem kevesebb állt, minthogy a 6 billió forint fejében a magyar állam jelzálogfedezetül adja a teljes nemzeti vagyont – tehát minden, ami jelenleg „állami” (nemzeti) tulajdon, jelzálog alatt áll, és ha a mindenkori „magyar” kormány bejelenti az államcsőd első fokozatát, vagyis hogy hitelezőinek nem tud fizetni, az IMF jöhet rekvirálni, tehát nem lesz MIT „kivezetni a válságból”, mert a határon a Magyarország-táblákat, melyeken a festék még meg sem száradt, kapásból lehet fuvarozni a szeméttelepre, és helyükre IMF Property feliratú tábla kerülhet. Orbán maradhat kormányon, csak állama nem lesz, amit kormányozzon. Így válik érthetővé, hogy miért szükségszerű, sőt nemzetmentő ekkor egy párhuzamos állam létrejötte Magyarország területén, amely nem ismer el jogfolytonosságot egyetlen „(nép)köztársasággal” sem, hanem a Magyar Királyságra építkezik, saját pénzt nyomtat, saját fegyveres erőket szervez, és az országot elrabolni készülő IMF-et megpróbálja fegyverrel kitakarítani innen. Amelynek szintén logikus következménye, hogy az IMF „megenyhül” (saját bőrét mentve), és ad egy kis pénzt Orbánéknak, hogy a párhuzamos állammal szembeszálljanak, elvégre a pénzhatalom kifejezetten magyarellenes szárnyainak semmi nem okozna nagyobb örömet, mint ha újra magyar ölne magyart idegen érdekért, mint már párszor a történelemben.

Anarchia: a kaotikus időkben mindig megnövekszik a bűnelkövetésre való hajlam, nem is beszélve egy teljeskörű államcsődről, ami az állami igazságszolgáltatást és kényszerítő erőt megszüntetné, tehát effektíve anarchiát okozna. Ennek persze a nyilvánvaló veszélyeken túl van előnyös oldala is a becsületes munka útját választó emberek számára: szabad letelepedés van, lehet kezdeni művelni a földet, lehet házat építeni, kutat ásni mindenfajta engedély nélkül, szabadon lehet vadászni, fát vágni az erdőkben, legeltetni a mezőkön, stb. Könnyebben jutunk fegyverhez, és azt magunknál is hordhatjuk, a törvény pedig nemcsak bennünket nem véd, hanem a bűnözőt sem, tehát bátran lelőhetjük azt, aki ellenünk vagy családunkra, vagyonunkra tör.

Háború: nem kizárt, hogy egy EU-val szembeni függetlenségi háborúban kell részt vennünk, vagy esetleg Erdély ürügyével háborúba hajszolnak minket Romániával. A háborúnak a nyilvánvaló hátrányokon túl annyi előnye mindenesetre van, hogy a gazdaság pörög, a munkanélküliség csökken.

Hiperinfláció: gazdasági válság, államcsőd következménye lehet akár a forint vásárlóerejének zuhanása is, de ha az eurózónában történik ugyanez, az is kihatással lehet ránk. A Gresham-törvény miatt ugyanis amint a forint stabilabbá válik az eurónál, az euró elkezdi kiszorítani a magyar gazdaságból a forintot. Az inflációnak van annyi előnye, a háborúhoz hasonlóan, hogy élénkítő hatással van a gazdaságra. A baj csak akkor van, ha hatványozottan öngerjesztővé válik, például államcsőd esetén erre komoly veszély van. Ekkor megismétlődhet Magyarországon az, ami a pengővel történt.

Hiperdefláció: a defláció az infláció ellentéte, a gazdaságban fellépő pénzhiány okozza. Ez akkor történhet meg, ha a bankvilágban nemzetközi csődlavina indul meg, így minden betétes elveszíti a pénzét, minden multiplikált pénz megsemmisül, marad az elsődleges jegybankpénz, ami édeskevés az eddig forgalomban lévő pénz mennyiségéhez képest. Ez deflációt szül, vagyis olyan „pénzéhséget”, amely az árakat lefelé szorítja, és ezáltal azt okozza, hogy mindenki ráül a pénzére, ezzel tovább csökkentve a pénz forgási sebességét, és további deflációt okozva, és így tovább. Amerikában 2008-ban ezért kellett az államnak gatyára vetkőznie: a Lehman Brothers csődje majdnem hiperdeflációs lavinát okozott náluk, amely könnyen világméretűvé válhatott volna.

Ha a világ összes nagy bankháza néhány hónap alatt csődöt jelentene, az olyan globális hiperdeflációt okozna, mely a pénz alapú gazdaság teljes összeomlásával és végső soron a civilizáció összeomlásával járna. Nézzük meg végül ezt a lehetőséget:

Teljes összeomlás: igen valószínűtlennek tartjuk, hogy az elkövetkező egy-két évben ilyesmi történjen (sokkal inkább 2029-ben, mikor az Irányítók búcsúzóul „format c:”-ot nyomnak majd az összes banki szervernek), de a lehetőségével számolni kell. Aki erre felkészült, mindenre felkészült a fentiek közül.

A teljes összeomláson azt kell érteni, hogy teljes. Vagyis nincs semmi, amit eddig készpénznek vettünk, s talán észre sem vettük, hogy napi szinten ott van nekünk – azt hittük, hogy ez természetes, hogy ez jár. Nincs víz a csapban, nincs áram a konnektorban, nincs kenyér a boltban, se mosogatószer, se papírzsebkendő, nem jár a vonat, a busz, nem rendel az orvos, nincs mentő, rendőr, tűzoltó, iskola. Nem viszik el a szemetet a kukások, és nem működik a csatornahálózat. Úgyhogy ami viszont van, legalábbis a nagyvárosokban: szemétkupacok a járdák szélén, alattuk diszkréten csordogáló szennyvíz, csótányok és egyéb rovarok, valamint patkányok hada, és ebből adódóan természetesen: pestisjárvány. Azok, akiknek van hova menniük, hátizsákosan, gyalog menekülnek vidékre, akiknek nincs, rabolva, fosztogatva próbálnak életben maradni.

Ezen a ponton ki kell térni a cigánykérdésre is. Sokan úgy gondolják, hogy egy ilyen összeomlással járó állapotban a legtöbb gondot „fosztogató cigányhordák” fogják jelenteni. Ez valószínűleg nem így lesz. A cigányok egyik legfontosabb természeti-társadalmi szerepe ugyanis az újrahasznosítás. Ha összeomlott a civilizáció, a világ terített asztallá változik számukra. Nem lesz gond élelemhez jutniuk, hiszen leghamarabb ők fogják tudni fémből készült használati tárgyakkal ellátni a mezőgazdasági termelést folytató falusi embert. Újrahasznosító tevékenységüknek lesz egy mellékhatása is, szintén pozitív: hogy a reménytelenül civilizációfüggő emberek is belátják majd, hogy itt a vége. Nem fognak éhenhalni a Tesco előtt ücsörögve, várva, hogy újra kinyit majd, mert jönnek a cigányok, és eltakarítják az egész épületet, hogy a betonvasat kitermeljék belőle. Senki nem fog a vasútállomáson ücsörögni, remélve, hogy kijuthat Nyugatra, ahol biztos nincs ekkora baj (hírt ugye nem kaptunk az összeomlás óta, fogalmunk sincs, hogy ez csak nálunk van így, vagy mindenhol!), mert a cigányok felszedik a síneket, levágják a felsővezetékeket, ahogy teszik néha most is – ami egy működő civilizációban kártékonynak számít, azonban ha egyszer lemegy a függöny, kifejezetten hasznos lesz a funkciójukat vesztett szerkezeti elemek eltávolítása az útból.

Felkészülés - lehetőségek

Vegyük sorra, mit mindent tehetünk annak érdekében, hogy felkészültebben nézzünk szembe a bizonytalan jövővel!

Önmagunk felkészítése - lelkileg, szellemileg: először is sorra kell venni az elképzelhető jövőképeket, s mindegyiket tényleg el is képzelni, valamint azt, hogy mit tennénk, ha az adott kép valóra válna. Ez egyrészt segít számbavenni a gyakorlati teendőket, másrészt segít megszabadulni a félelemtől. Ha kívül nem is tudunk, legalább belül készüljünk fel minden lehetőségre, hogy nyugodtan nézzünk majd szembe az eseményekkel, akármilyen irányt vegyenek is. Sajátítsuk el a szükséges ismereteket, ha van rá lehetőségünk, már most keressünk kapcsolatot olyan vidéki emberekkel, akiktől megszerezhetjük a valóban értékes tudást: hogyan kell egy növényt elültetni, lakható dolgot építeni földből vagy fából, kutat ásni, csapdát állítani, halászni, ehető növényeket a természetben felismerni és felhasználni, stb. Kezdetnek, elméleti tananyagnak pl. >olvashatjuk ezt<.

- fizikailag: edződjünk, s gyakoroljunk a rendelkezésre álló fegyvernemekkel (puszta kéz, bot és kés mindenkinek rendelkezésre áll). Az edződésen nem csak, sőt nem elsősorban a testi erő növelése értendő, hanem próbáljuk apránként adagolva szimulálni a válságkörülményeket. Pl. kapcsoljuk ki a fűtést este, lefekvéskor, gyalogoljunk le nagyobb távokat teljesítménytúrákon, mindenre elszántabbak próbálják ki a szabad ég alatt alvást is, aki még életében nem fürdött lavórból, legalább egyszer próbálja ki, ilyenkor télen kísérletezzünk zokni+szandál kombinációval, hogy a lábunk is szokja a hideget (legalább egy boltba menés erejéig...), próbáljuk ki, milyen koplalni legalább 24 órát – szóval ne akkor tapasztaljuk meg mindezeket csőstül, amikor az életben maradásunk a tét. A katonákat is békeidőben szoktatják a háborús körülményekhez, nem akkor terelik ki őket először a szabad ég alá, mikor már kitört a háború, és élesben kell helytállni. Káros szenvedélyeinkről is előre szokjunk le; mikor a valódi szükségletek biztosítása is nehézséget jelent, ne azzal legyünk elfoglalva, hogy cigi, pia vagy drog után szaladgálunk.

Kifelé a városból: ez már korábban is szóba került. Akinek saját tulajdonú, tehermentes ingatlanja van nagyvárosban, már rég szabadulnia kellett volna tőle, de talán még most is lesz rá ideje. Azonban vigyázat: ahogy az emberekben fogalmazódik meg a válsághelyzet rémképe, úgy fog felfelé kúszni a vidéki telkek ára és fognak elértéktelenedni a városi lakások. Ha valakit a munkája a városhoz köt, inkább legyen ingázó, és legyen egy kis földje, kútja, egy baromfiudvara a sarokban. Ha valaki kénytelen a városban maradni, legalább próbáljon minél kintebb költözni, minél közelebb az erdőhöz, fához, földhöz, vízhez. Budapestieknek tudom ajánlani pl. Zuglót: a város szabálytalan alakja miatt közel van a belvároshoz is, de a természethez is.

Ha van rá pénz, szerezzünk be egy sparheltet és üzemeljük be.

Akinek pedig már van földje, akármilyen kevés: vesse be az utolsó négyzetcentiméterig!

Készletezzünk: aki nem tud termelni, legalább készletezzen. Természetesen kút híján a legnagyobb problémát a víz utánpótlása jelenti, erre javaslom néhány palack ásványvíz felhalmozása mellett egy szűrőkancsó beszerzését néhány tartalék szűrőbetéttel, és a legközelebbi olyan patak helyének bemérését, melynek feltehetőleg szűrés és forralás után iható a vize. Az „iható” természetesen egy relatív fogalom, ezért is kell a palackos víz: időt kell hagyni magunknak, hogy a szokatlan összetételű vízre átálljon a szervezetünk. A szűrőkancsó jelenleg is használható a csapvíz szűrésére, annak minőségét is javítja, tehát aki úgy gondolja, hogy nem veszélyezteti semmi az ivóvízellátást, annak sem pénzkidobás. Csapvizet is halmozhatunk egyébként, mélyhűtőben.

Az élelmiszer készletezése még belvárosi garzonlakásban is megoldható. Nem kell feltétlenül több mázsában gondolkodnunk, 10 kg száraz termés (barna rizs, sárgaborsó, lencse, hajdina, köles, stb.) és barna liszt, meg 20 db tojás, 2 liter étolaj is előnyt jelent a legtöbb emberrel szemben, akinek 1 napra való élelem is alig van otthon. Idővel úgyis minden készlet elfogy, bármekkora, tehát ha baj van, úgyse az legyen a túlélési stratégiánk, hogy próbálunk napi 2 kanál sárgaborsón eltengeni, hanem az, hogy amíg a készlet tart, azalatt megpróbálunk valamerre lépni.

Akinek autója van, pár kanna benzint tegyen félre, nehogy egy majdnem üres tankkal érje a baj. Tüzifát szállítani pl. nagyon jó lesz az autó, de ha sok benzinünk van, a fuvarozást, mint szolgáltatást cserélhetjük ételre, egyéb hasznos dolgokra.

Ha már tűzifa, akinek van kályhája, sparheltje, kemencéje, kinti tűzrakó helye, stb., készletezzen fát is.

Készletezni kell ezen felül persze a tisztító- és higiéniai szerek nagycsaládjába tartozó dolgokat, gyufát, gyertyát, kötszert, stb. Tiszta ruhánk is mindig legyen tartalékban, ne üres zoknisfiókkal és teli szennyeskosárral érjen minket a „nincs víz” igen kellemetlen jelensége.

További triviális dolgokat a végtelenségig sorolhatnánk, úgymint nyomtatott térkép a környezetünkről és egész Magyarországról (értve ezalatt a Kárpát-medencét), iránytű, golyóstollak, hátizsák, hálózsák, stb. De azt gondolom, jobb, ha a sok apróságot mindenki magától veszi számba, így jobban felkészül lelkileg és mentálisan.

Önvédelem: önmagunk fizikai felkészítésén túl természetesen számos dolgot tehetünk önmagunk, lakhelyünk, készleteink megvédése érdekében. Legfontosabb a lakhelyünk megfelelő „erődítése”, amelynek alapelvét egy igen kegyetlenül hangzó káté adja, mely egyetlen kérdésből áll:

- Milyen záram legyen, hogy ne törjenek be hozzám?

- Jobb, mint a szomszédodnak.

(S ha már szomszédoknál tartunk, látni fogjuk egy hirtelen eseménynél, főleg nagyvárosokban, hogy milyen sokan számítottak rá, ugyanakkor szinte senki nem készült rá a gyakorlatban. Tehát míg mi vidáman főzögetjük a panelban a sárgaborsónkat (feltéve, ha van még gáz vagy vettünk sparheltet), a szomszéd gyomrának korgása áthallatszik majd a konyhánkba, és bár az mindenkinek saját belátására van bízva, hogy akar-e szorult helyzetben szoros környezetének segíteni, illetve a körülmények megengedik-e, arról azonban tudjunk, hogy ha a környezetünkben valakinek éhínség idején ételt adunk ellenszolgáltatás nélkül, annak valószínűleg hamar híre megy, és rövidesen az egész környék az ajtónk előtt állhat, sőt, akár ostrom alá is vehetnek, főleg, ha kitudódik, hogy szűkősen több hétre elegendő készletet halmoztunk fel. Az éhség nagy úr, főleg azoknál, akik életükben nem hagytak ki egy étkezést. Tehát ha adunk is bárkinek, a készleteink nagyságát mindenképpen titkoljuk el a szomszédság elől.)

Otthon tehát könnyen meghúzhatjuk magunkat egy rács és egy-két jobb ajtózár védelme mögött. (A rács előnye, hogy az ajtó pillanatnyi nyitásával zárt rácson keresztül is támadhatjuk a behatolni készülő vagy a kertben garázdálkodó bűnözőt lövéssel, dobással, szúrással.) Az utcai önvédelem mindig sokkal bonyolultabb kérdés, erre nincs is általános recept, talán csak annyi, hogy ne úgy nézzünk ki, mint Neo a Mátrixban, mikor behatolnak az ügynökök főhadiszállására, hanem csak egyféle fegyvert gyakoroljunk minél magasabb szintre (a puszta kéz mellett), és más fegyver ne is legyen nálunk. Ha lesz, azt kritikus helyzetben használni is akarjuk majd, és katasztrofális következményekkel járhat pl. ha valaki egy késsel kellő gyakorlat híján kezd hadonászni (pl. az egyébiránt eleddig fegyvertelen támadó elveheti és halálos sebet ejthet vele). A másik általános szabály, hogy ha csapatosan támadnak egy emberre, pl. tízen, a megmenekülés egyetlen esélye, ha képesek vagyunk azonnal felmérni, hogy a csapatban ki az alfa-hím. Ugyanis amikor emberek falkát, bandát alkotnak, pl. bűnelkövetéshez, ugyanúgy van közöttük alfa-hím, még ha ezzel csak tudat alatt vannak tisztában. Az alfa-hím testbeszédből, kisugárzásból azonosítható, és ha őt sikerül hirtelen harcképtelenné tennünk, van rá esély, hogy a többiek állati ösztöntől hajtva megfutamodnak, bármekkora túlerőben is legyenek.

Hova tegyem a pénzem: egy dolog biztos, bankban ne maradjon semmi. Minden fizetést azonnal felvenni, amint megérkezik, és inkább a lakásban dugdosni valahol, vagy ilyesmi. Hogy tartalék pénzeinket milyen devizára váltsuk? Ez nehéz kérdés, ezt csak az tudná megmondani, aki ismeri a pontos forgatókönyvet. A legjobb ötlet talán az orosz rubel meg a kínai jüan. Egy biztos: ha pénzben akarjuk hagyni (ami eleve nem túl jó ötlet), akkor ne váltsuk az egészet valutára, mert a forint, bár romolhat, de minig az marad a legkönnyebben elkölthető az országon belül. Vannak, akik úgy gondolják, hogy aranyban teljes biztonságban van a pénzük, de ez tévedés. Egy nagyobb öszeomlás esetén, ha nem lesz mit enni, senkinek nem fog kelleni az arany. A legbiztosabb befektetés, ami létezik, az ingatlan, azon belül is a föld. Ha valakinek van fél-egy millió forintja, már sokkal érdemesebb telket venni belőle valahol, mint aranyra váltani. Ha pedig értékálló, mozdítható „fizetőeszközre” akarjuk cserélni a pénzünket: alkohol. Válság, összeomlás, zűrzavaros időszak esetén a tömény szeszek mindig használhatóak pénzként, ételre, ruhára, szállásra cserélhetőek.

Aki úgy gondolja, hogy a fentiek követésével bebiztosította magát minden eshetőségre, nagyon téved. Az itt leírottak csak a téma körbejárását jelentették, néhány fontosabb megállapítás csokorba gyűjtését, a felkészülést mindenkinek magának kell végeznie, illetve még jobb, ha csoportosan tudjuk tenni azt. Keressük a kapcsolatot azokkal, akik számítanak rá, hogy a következő két-három év esetleg nehéz időket fog magával hozni, és próbáljuk megtalálni a módjait, hogyan tudjuk egymást segíteni. Vannak olyan esetek, ahol ez adott, például az egyik szomszédnak nagyobb a földje, a másik viszont nem hagyatkozott a vezetékes vízre és csatornára, hanem van kútja és emésztője. De ugyanilyen példa az is, hogy az elöregedő falusi lakosság mind kevésbé műveli meg a földjét, mert már nem képes rá, ugyanakkor a városok tele vannak életerős fiatalokkal, akiknek maximum egy pár cserépnyi földje van az ablakban – csupán ebben az esetben a komplementerek nehezebben találják meg egymást.

Ha tehát nem is tudjuk magunkat bebiztosítani minden eshetőségre, azért legalább azt, amit megtehetünk, tegyük is meg a jövőnk biztosítása érdekében.

275 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekneve.blog.hu/api/trackback/id/tr396225975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adonai 2012.01.15. 19:12:07

A rigeliek, azok árják, nem? Akkor a klónok is azok. Tehát gyakorlatilag szőke embereket kell majd ölnünk?

Vándorr 2012.01.15. 20:08:34

A klónok amolyan "biorobotok", vagy lelkük is van? Utóbbi esetben felmerül a kérdés, hogy mégis miért áll bármilyen lélek érdekében, hogy a megtestesülés ezen formáját válassza, részt véve ebben az egészben?

19682willem 2012.01.15. 20:20:32

ó basszus el vagyok maradva.. még a 3. blográdió környékén járok..

19682willem 2012.01.15. 20:36:41

2012 blográdió, hogy ne bután pusztulj el. ezek a megmondások kurvajók :D olyan rossz mert nemrég kezdtem el olvasni, az elején full egyetértettem (már ezeket tudtam is) de aztán jött ez az atlantiszos amit alig értek.. :D(vagyis most már kezdem..) de bízni viszont nagyon bízok bennetek mert más lehetőség nincs is.. meg egyébként is.. francért nem tudok hipergyorsan olvasni..

Vándorr 2012.01.15. 20:50:05

Van más lehetőség, hogy ne lenne? Maga a blog is arra buzdít, hogy amennyire lehet, járj utána, ne higgy el mindent mindenkinek:) Persze a súlyosabb témáknak valóban nehezebb utánajárni. Én pl. ha ajánlom valakinek a blogot, sose azt mondom, hogy itt mindenről le van írva a tuti, és biztos, hogy minden úgy van, ahogy írva van, de gondolatébresztőnek mindenképp jó. Aztán hogy ki mit/mennyit hisz el/tud befogadni, az már emberfüggő. Én személy szerint úgy vagyok a dolgokkal, hogy mindent elolvasok (na jó, azért vannak határok... a nagyon buta ezos dolgokat azért kihagyom, de ezeket legtöbbször nem nehéz felismerni), de nem veszek semmit készpénznek. Viszont elraktározom, és igyekszem kapcsolatba hozni a tapasztalt/máshol olvasott dolgokkal. Az én személyes "listámon" ez a blog van a "topon". Ez alatt azt kell érteni, hogy a blog által kommunikált világkép -amely a földi élet tekintetében csaknem teljes (tehát mindenre kínál választ)- nagyon jól megállja a helyét, és szinte minden beleilleszthető (beleértve tapasztalt és olvasott dolgokat), kiadva egy nagyobb, koherensebb képet. --seggnyalás off. :D

Vándorr 2012.01.15. 20:52:14

...a "nagyon buta ezos dolgok" alatt nem itteni bejegyzéseket értettem természetesen, itt eddig nem nagyon találtam olyat, ami nálam ebbe a kategóriába esne.

19682willem 2012.01.15. 20:58:45

jó azért ne érts félre.. természetesen lehetne máshogy, de itt van egy út, inkább itt indulok el mint egy teljesen saját új úton.. az itt leírtakkal meg úgy vagyok, hogy ha éppen nem is értem hogy fog összeállni, olvasom tovább(és előre megfogadom, hogy sosem hagyom abba, mert lehet csak félreértettem xy-t), aztán majd valahogy kialakul.. de egy egyre nagyobb érzés tombol bennem, ami pedig azt mondja, hogy valahogy menjek el hozzátok, hogy nekem ott kell tovább élnem valahogy mert itt meg fogok dögleni.. nem tudom miért.. vagyis.. szóval így olvasni/elmélkedni, hogy egy ilyen érzés hajt mint kondás a malacot.. szóval ha esetleg valakinek szüksége szüksége egy vidéki srácra, aki sok mindenhez ért, vannak hasznos dolgai (elkezdett felkészülni a túlélésre), meg millió régi megmaradt könyve a mezőgazdaságról stb.. aki tud pecázni meg még rengeteg dolgot.. az szóljon.. ingyen elvihető (mármint a személy, alias én) ×D soha nem gondoltam volna, hogy ilyet írok valaha.. de egyszerűen ez az érzés...

19682willem 2012.01.15. 21:00:30

meg ez így kurvarossz.. beszélgetnek itt a blográdióban Rudolf Hessről, csomó olyan dologról amit tudok, de nem tekerhetek bele, mert akkor lehet kimarad valami infó ami kulcsfontosságú.. ez a tehetetlenség a halálom (oroszlán vagyok ami tudomásom szerint számít ennek pedig halála a tehetetlenség..)

19682willem 2012.01.15. 21:01:36

szóval olyan érzés ez, hogy ha nem teszek valamit, akkor kurvanagy bajba fogok kerülni..

sayid 2012.01.15. 22:10:12

ez az egész annyira borúlátó ,hogy az ember elgondolkozik azon ne vessen e véget inkább maga az életének.minthogy ezt a sok borzalmat ami jön.mert jönni fog.átélje.aztán meg csak jobb lesz. majd azt a 20-30 évet kivárjuk odaát.

19682willem 2012.01.15. 22:13:49

hát igen sajnos van az a pont ahol megkérdezi, hogy hajlandó-e kiállni azt ami érheti, azért amit tehet életében..

Rics 2012.01.15. 22:14:06

Köszi a menetrendet, régóta vártam rá! :) Mit jelent az, hogy az Új Világ elfedi a valódi megújulás lehetőségét? Azok alapján, amit ideírtál, ez jónak tűnik. Az emberek nagy része természetközeli, néhányan (felteszem a kalandvágyóbbak) fejlesztéssel, űrutazással foglalkoznak. Mi lenne a teljes megújulás? Innentől kezdve elindul egy emberi - nem erőszakos - gyarmatosítás? A Nagy háború bekövetkeztében biztos vagyok. Álmodtam vele, régebben elég sokat, és ahogy hallom, mások is. Valaki egyszer azt mondta, hogy a stresszes élet miatt, de meggyőződésem, hogy nem. Az olyan archetipikus álmok, amik ilyesmi jelentéssel bírnak, mindig kuszák, össze-vissza jelennek meg bennük az alakok, helyzetek, szimbólumok , A háborús álmok valóságosak. Egyértelműek, nincs semmi ködös bennük, semmi misztikus, kivéve egy "Ez most az" érzést. Bizonyosságot. Persze lehet, hogy tévedek, ennek a lehetőségét fenntartom. :)

Rics 2012.01.15. 22:21:21

Szerintem ez egy rossz megközelítés, amiről beszéltek, hacsak nem vagytok teljesen materialista-hívők. (Bár akkor mit kerestek itt)? Ha bármilyen transzcendens létben hiszünk, joggal gondolhatjuk, hogy van oka az ittlétünknek. A 2012blog által elindult út szerint, mi magunk választjuk a sorsunkat, vagy mondhatjuk, hogy az Isten akarata, vagy a karma (bár azt hiszem, ezek végső soron ugyanazt a szavakkal nem pontosan leírhatót jelentik), ti.: hogy az ittlétünk: 1) Ajándék. És akkor ki várhatja el, hogy a létezés mindig kellemes legyen? 2) Kihívás. 3) Kötelesség. 4) Próba. A menekülés nem megoldás pusztán logikai alapon sem, hiszen ugyanoda jutsz, csak nem tettél semmit, hanem kiléptél. Amúgy is odajutsz, viszont tettél valamit. Akármit. Ráadásul, hogy elfogadjuk, hogy van tudatos létezés a halál után, akkor joggal gyanakodhatunk arra, hogy utólag bármilyen földi szenvedés megmosolyogtató. SZVSZ :)

19682willem 2012.01.15. 22:26:58

az a baj, hogy én sem tudnám megfogalmazni hanyadán is állok.. olvasom a blogot, hallgatom a rádiót.. próbálok okulni :D(természetesen nem itt kezdtem el, már eléggé sok minden van mögöttem is..)

sayid 2012.01.15. 22:29:34

én nem háborúkról szoktam álmodni.hanem óriási égitestekről amiket látok. álmomban a földről nézve látom.de ez egyáltalán nem biztos hogy a föld.ez nálam az igazi rémálom. úgy tűnik mintha bármikor összeütközhetnének.vagy csak annyira nagyok. olyan ez mintha a jupiter valamelyik holdjáról nézném a jupitert.azért látszik olyan hatalmasnak. na ennek sincs sok értelme :). de emlékezetem szerint már vagy harminc éve visszatérő ez. (36vagyok) nem minden napos jelenség :) több év is eltelik ezen álmok között.

Rics 2012.01.15. 23:27:30

Nem lehet, hogy túl sok Melankóliát néztél? :P

Bombagyár 2012.01.16. 10:20:36

A káoszt, mely az egész világon jelentkezik, tulajdonképpen az okozza, hogy a központi irányítás háttérbe húzódik??? Hol láttok ilyet? Én pont az ellenkezőjét látom, egy mindenhol egyre jobban nyomuló NWO, aki a következő generációt már egy agymosott Szép Új Világ-ban élni akaró zombicsapattá akarja formálni, ahol egyetlen puskalövés nélkül megoldható a nyílt színrelépésük. Természetesnek fogják elfogadni , hogy mindenkit megfigyelnek, az otthonokban is kamera lesz, azért sem szól ma már senki, hogy a cipőt le kell venni a repülőút előtt, és nem törtek ki röhögésben az emberek, amiko Bin Laden "halálhírét" bejelentették. (Dumbing down the population) A cigányság "újrahasznosítási képességével" kapcsolatban, ők tudtommal azért szaggatják ki a falból a réz vezetékeket, hogy azt a nepper színesfémkereskedő átvegye és a cigányoknak pénzt adjon érte. Ők ugyanis szerintem semmit sem képesek előállítani, de pénzért a képességeikhez mérten bármit megtesznek. (sok eszük nincs, mert egy kazánt ha ellopnak, azt is vashulladéknak adják el a színesfémkereskedőnek, nem pedig mint működő kazán, pedig az többször annyi pénz)

2012 2012.01.16. 10:44:29

"aki tud pecázni meg még rengeteg dolgot.. az szóljon.. ingyen elvihető (mármint a személy, alias én) ×D" - erre lenne a Szervezkedj! téma a fórumban, oda kéne mindenkinek beírnia, hogy helyileg hol mivel tudna hozzájárulni egy szerveződéshez, és el lehetne kezdeni keresni egymást, "túlélőbrigádokat" alakítani, stb.

cath 2012.01.16. 12:31:08

willem, ha te vidéki srác vagy, akkor maradj ott :)), majd mi megyünk inkább hozzád innen a belvárosból ha bezárt a cigányok által körbezárt tessszkó :D. Túl sötét ez a jövő kép. Szerintem nem lesz ennyire gázos. Csőd bejátszik. de amit egy másik helyen írtam, igazából jogilag meg lehet oldani, hogy az imf NEM vihet semmit anemzeti vagyonból, ugyanis az "állam" a szociaista garnitúra jogutódja, mivel azóta nem volt számvetés, számonkérés, bűnösök megnevezése stb. Tehát az elmúlt 70 évet (annak döntéseit és annak következmányeit) egy nemzet-állam, ami nem ismeri el az eddigieket, fölülírhatja és semmissé teheti. Meg nem írhat alá a nemzet vagyonról semmit 1 ember... Ebből látok háborúra esélyt. Meg látok a nagyok között is, újrarendezés címen. ...de az ufós műbalhé.... Az szerintem nem a mi és gyerekeink életében fog bekövetkezni. Túléléshez: Robert Merle: Malevil :) Amúgy meg mi ez a hisztizés, fiatal férfiak...? :) Ugyis az lesz AMI LESZ.

Rics 2012.01.16. 12:43:40

Hadd reagáljak összességében, bár elsősorban Bombagyár felvetésére. Ha feltételezzük, hogy az Irányítók tényleg léteznek, azok alapján, amit a világban látunk, azt is látnunk kell, hogy teljhatalommal nem rendelkeznek. Ez elég egyértelműnek tűnik. Ugyanis, ha azzal rendelkeznek, akkor felesleges a színjáték, valójában egy lépéssel megalkothatnák a rendszerüket. Én úgy gondolom, hogy nincs még korlátlan lehetőségük és biztos, hogy van, aki ellenáll. Azt kell megvizsgálnunk, milyen hatalom van a kezükben, amin keresztül zsarolni tudnak. Pénz, energia, fegyvergyártás, gyógyszeripar. Talán ezek lehetnek a legnagyobbak. De ez nem ugyanaz, mint fegyvert fogni valakinek a tarkójához. A folyamatok összetettebbek, lassabbak. Ám egy kifejezett destruktív hozzáállással az egész rendszerben óriási károkat tudnak okozni. Miért kell hagyniuk, hogy a rendszer meggyengüljön? Egyszerű: Amennyiben az invázióra tényleg készülnek, azt kell lássuk, hogy hosszú időbe kerül. Vagyis nagy energiabefektetés mellett (feltételezem) mégiscsak korlátozott számú haderőt állítanak elő, azaz nem tudnák gyorsan pótolni. Ha a Föld népeit nagyjából mostani állapotukban éri a támadás előfordulhat, hogy egy nemzet, nemzetszövetség külön utakra téved. Valakik megegyezni akarnak (nem tudván arról, hogy az egész csak színjáték), valakik saját erejükből legyőznék az idegeneket, ezzel vezető pozíciót szerezhetnének a nemzetek között. Nem tudom, milyen fejlettségű az idegen technológia, de ha fegyvereik nem SOKKAL jobbak, mint a mieink, a cél az lehet, hogy pont annyira legyen védtelen a Föld, hogy csak EGYÜTT fölocsúdva, és összefogva legyen legyőzhető a sereg, ami ezért nem lehet sem túl kicsit, sem túl nagy. (Figyelembe véve a technológia/mennyiség rátát.) Ezt nagyon ki kell centizniük. Ilyen értelemben logikusnak tűnik a "hátralépés". Az én kérdéseim. Miért pont 2019? Van ennek valami objektív oka? (Pl.: még ennyi idő kell a felkészülésre). Vagy a Földi folyamatoktól függ? Viszont itt máris jelentős eltérést tapasztalhatunk az információtól? Egyáltalán honnan tudhatjuk, hogy megbízható az információ, ha rögtön azzal kezded, hogy máris csúszásban van? Megértettem az elejét, hogy ezek nem szuperjóslatok, éppen ezért kérdezem, hogy az invázió és mondjuk az eu szétesése közeli, esetleg kauzális kapcsolatban van (vagyis nem kezdődik el, amíg ez le nem zajlott), vagy ez csak a gyengítés egyik mellékszála, az invázió mindenképp bekövetkezik? Bocs, hogy szinte floodoltam. :D

Rics 2012.01.16. 12:49:51

Cath: A Nasszerizmus nem tudom, mennyire megoldható kis hazánkban, bár ha innen nézem, vajon ezért van ez az egész cirkusz új alkotmánnyal stb. stb? Nem látom be, miért ne volna elérhető már a mi közeli életünkben egy invázió. Elismerem, az elmélet meredek, pláne az, hogy ez egy öntámadás, és hogy lehet ezt kivitelezni, de valójában nincs másra szükség, mint a megfelelő technológiára, ami a gyors és nem látványos bolygóközi utazást lehetővé teszi. (hogy mondjuk ne lássa minden amatőr csillagász az ide-oda száguldó űrhajókat.) Számomra a kételyt az okozza, hogyan lehet ennyi éven át titokban tartani. Azért ez igen sok embert érint (kutatók, tervezők, katonák, biológusok, informatikusok, takarítók, könyvelők) stb, stb, stb. Hogyhogy nincs egyetlen ember sem, aki az élete árán kiszivárogtatja hitelesen ezeket az információkat? Vagy olyan szintű a figyelem ebben az ügyben, ha meg is történik, 1-2 ember után mindenki véletlenül "balesetet" szenved?

2012.01.16. 13:07:34

Az egész teória ellentmondásos. Az elején azt mondod, hogy a nagyhatalmú Irányítók kiszivárogtatott forgatókönyvei alapján valószínűsíthető ez a világégés, viszont a háború az irányítók menekülésével fog befejeződni. Az irányítók forgatókönyvében biztos nincs benne, hogy űrjárműveiken el kell hagyniuk a földet. Akkor honnan a bizonyosság, hogy veszíteni fognak? Azonfelül nem értem, hogy ha egyáltalán vannak gazdasági tejhatalommal bíró irányítók, akiknek akkora hatalmuk van, hogy a világ összes államára irányító hatalommal bírnak, akkor hova tudnak előrelépni? Főleg ekkora radikális változtatással, hogy világállamot hozzanak létre. Ha mindenük megvan, akkor miért változtatnának bármin is? Az atlantiszi teória is mesének tűnt, ez is annak látszik, a kettő nem is kapcsolódik. Pedig olyan érdekes meglátásokat olvastam itt a 2012blogol-on...

benjonino 2012.01.16. 13:09:37

Elnézést, az előbbi levelemről lemaradt a kötelezően kitöltendő név, email-cím.

spike 2012.01.16. 13:16:32

Rics: nem tehetik meg egy lépésből az egészet, mert akkor alig lenne ember, aki az oldalukra áll. nem lenne hadsereg, amivel leléphetnének. nekem ez nem tűnik olyan sötét jövőképnek. mármint inkább arra gondolok, hogy !ha minden jól megy!, akkor csak vége lesz már ennek a sok éve tartó kábításnak, és a szemetek eltakarodnak innen. lehet, hogy nem lesz esélyem már ebben élni, de valamiért mégis nyugtató. amúgy az invázióról álmodtam már többször. szóval így megélni már lehet nem lesz annyira megdöbbentő. persze nyilván szar lesz... :)

Bombagyár 2012.01.16. 13:26:39

Ez a kamu ufótámadás veszélyes is lehet az NWO számára, mert benne van a lehetősége, hogy olyan technológia kerül az emberek kezébe, amit az NWO ellen tud fordítani. Pl. a Stargate SG1 sorozatban (pl. személyes védőpajzs+kara kesh kézi eszköz) is állandóan ezzel foglalkozik a földi csapat, hogy megvédhesse magát a Goauld ellen, csak ők kb. 10ezer év előnyben vannak, és még genetikus memóriájuk is van, nehogy valahol elkallódjon egy Goauld, bárhova is kerül, egyből világuralomra tör, és készül az űrgyarmatosításra. Ha csak kicsit fejlettebb egy civilizáció, akkor nagyon rizikós, mert pl. az RPG, meg a P90-es az bárkit és bármit képes kinyírni, hatásosabb mint a lézerpisztoly. (csak kifogy a tár, a lézer meg nem) A földi színvonal nehezen megbecsülhető, bár a WTC tornyokat állítólag energiafegyverekkel tették porrá, műholdról vagy az is lehet, hogy egy földi gyártású űrhajóról. Bővebben: http://www.richplanet.net/starship_main.php?ref=76&part=1

Gerg&#337;92 2012.01.16. 13:30:18

Szerintetek érdemes most elkezdeni a katonai pályát?

Adonai 2012.01.16. 14:30:44

Gergő92 - csak ha dezertálsz a kiképzés után... mert a Honvédséget kétlem, hogy a magyarokÉRT fogják bevetni, inkább ellenük..

cath 2012.01.16. 14:38:25

Azért gondolom, hogy mostanában csak gazdasági sakkozás meg háború lehet max, mert amig Bruce Willis él, addig NEM LEHET semmiféle ufótámadás... a zzirányítók tudják, hogy ő másfél óra alatt megmentené a földet. De komolyan- ahogy az eurozónának már rég romokban kellene hevernie, de még mindig minket basztatnak, mert új alkotmányt írt a király - ez az egész projekt el lesz húzva 200 évig....(vagy addigra meg már más a terv). Valójában nincs idő.

2012 2012.01.16. 14:54:04

Érdemesnek nem hiszem, megoldhatónak biztos nem: http://www.tomcatpolo.hu/droidzona/showpost.php?id=36

Gerg&#337;92 2012.01.16. 15:50:02

"Épülj be! - Életkezdő fiatalok! Válasszatok olyan szakmát, amelynek segítségével a rendszer öntudatos fogaskerekeivé válhattok! Tanuljatok államigazgatást, közgazdaságtant, jogot, rendészetet, honvédelmet, stb." Főképpen, ezért gondoltam, bár ez régebbi bejegyzésben van. Esetleg már hatályát vesztette?

19682willem 2012.01.16. 16:42:41

Nem vesztette.. azt kell megértened, hogy be kell ugyan épülni (de nem elhülyülni) és névtelenül osztani kifelé az infókat, meg lázítani az embereket, aztán ha jön a "baj" akkor egyből (lévén közel leszel a forró kásához) ostromlod (így vagy úgy) a hatalmat.. szóval ha honvédelmi miniszter leszel, akkor gondolsz egyet és kiadod a parancsot, hogy oké, a parlamenti hatalmat kifüstöljük, mostantól én vagyok az ideiglenes főnök. mivel lehetőséged van rá. Inkább te legyél ott a népet szolgálva, mint egy cionista féreg.. de annak nincs értelme, hogy elmész katonának, hisz pont azokat a muszlimokat öletnék veled (amihez igazából köze nincs Magyarországnak) akik a hazájukat védenék a fasszopolisz izrájel meg ámerikától..

Rics 2012.01.16. 17:34:21

Spike: szerintem ez nem igaz. Az emberek többségét jobban érdekli az anyagi komfortizmus, mint bármilyen elv, eszem, vagy ideológia. Szóval ha cirkuszt és kenyeret ígérne nekik, mennének.

19682willem 2012.01.16. 20:43:14

nem tudom, gondolkoztam már ezen hogy ha pl megjelenne egy bombázó nő egy maybachal a ház előtt, hogy jössz vagy maradsz.. én inkább maradnék (illetve attól függ hova vinne) mert ha elvinne gazdagságba stb oda nem mennék.. nem is vágyam, meg ugyebár ha betörne a krach akkor tök mindegy mennyi pénzed van.. sőt.. téged támadnak meg először.. csak nem igazán értem ezt a dolgot(ezért is megyek mindjárt olvasni tovább a blogot) hogy ha nem igazán fontos ez az élet, mert reinkarnáció van akkor mi a franc a fontos itt? :D megbocsátani megtudok a legátalkodottabb féregnek is, hisz mi a faszt utáljam, nem lesz jobb tőle.. nem utálom, csak nem értek vele egyet(a materializmusával, meg rosszindulatúágával, önérdekűségével), viszont megértem(de még 1x mondom, nem értek vele egyet) mert volt idő amikor engem is tévhitbe kevert és jobban vonzott az anyagi vágy(vagyis ez így túlzás de mindegy.. maradjunk ennyiben) attól hogy az ember megért egy másikat, nem ért vele egyet.. csak elfogadja hogy abban az xy helyzetben azt meg amazt tette..

19682willem 2012.01.16. 22:57:44

tudod a hugyos zsidó.. há lehugyozta a függönyt, há mondom kurva anyád.. levittem a földre, há takarodjon vissza ×DDDDDDDDDD áááááááááááááááááá szarrá röhögtem magam :DDDDDDDDDDDDDD nos lehet nagyon hülyeség, de feltennék egy kérdést(bennem így áll össze) szóval van lemúria(a "rend"(isteni rend - építő logika) képviselője), meg a csőcselék atlantisz(aki ugyan képviselheti a rendet, viszont megtagadja azt, és saját magát akarja a rendnek titulálni alias hatalomvágyó.. a rend az isten tagadója). van 7 vagy 14 szint, mi meg kurvára lent vagyunk. pont annyira lent, hogy innen már kurva nehéz feljebb jutni, meg aki fentebbről jön(persze nem fentről, csak hozzánk képest kevéssel fentebbről) még az is itt tud ragadni ebben a katyvasz rosszindulatú szarrá(teljesen, minden szinten széthazudott) hazudott hülyeségben? Ráadásul fentről sem nagyon segítenek, mert mi a faszt kínlódna vele.. (csak néha küldenek egy megváltót) szóval aki itt rájön arra, hogy nincs értelme hazudni, mert egyszerűen így vagy úgy, de visszaüt(és nem is csak ezért, hisz ez csak önös érdek volna) hanem azért, mert egyszerűen nem helyes, rosszat tesz a világban és nincs értelme(nem használ, csak árt.). PONT. nem kell gyűlölni, nem kell anyagokat, pénzt, fizikumokat hajhászni, egyszerűen a lehető legjobban, legtisztábban, szerényen élni és szeretni másokat, szóval a lehető legtöbb jót tenni.. (életünket feláldozni még a "rossz" emberekért is) szóval aki erre rájött és teszi azzal mivan? úgy válaszoljatok hogy első kézből ismerek valakit, akit ez kurvára érintene..

19682willem 2012.01.16. 23:02:44

vagy ha nem ez, akkor mi a jó, mivel lehet fejlődni? mit kéne tenni? ha ez nem akkor mi a megtisztulás?

cath 2012.01.16. 23:55:35

willem, ne igyál annyit :)- vagyis ne agyalj. Amit itt a "szintekről" olvastál, azt azért ne vedd készpénznek. Az atlantisziak sem egy csőcselék banda,nem tudom azt hol olvastad... Azzal hogy nem teszel rosszat, nem ártasz, nem hajhászod a pénzt anyagiakat stb,azzal még nem tettél semmiféle lehető jót, hanem csak VAGY. Amúgy meg a reinkarnációban ha nem hiszel, akkor se kell feltétlenül bérgyilkosnak lenned, azaz az emberek többségét, akik különösebben nem ártanak a többieknek, nem az tartja vissza, hogy esetleg ezt majd ebben vagy a következő életében visszakapja vagy le kell dolgoznia. Nem tartja őket vissza semmi. Egyszerűen csak cselekszik a jót, élik a nem-ártó életüket és kész.

cath 2012.01.17. 00:00:15

és hogy én is floooodoljak: az hogy valamit megértesz (érted, hogy azt meg azt tette abban a helyzetben), még nem azt jelenti, hogy elfogadod. azaz a megértés nem egyenlő az elfogadással. és ezek egyike sem vezet megbocsátásra.

2012 2012.01.17. 09:53:47

"szóval aki erre rájött és teszi azzal mivan?" - az húzhat el innen, amikor meghal.

19682willem 2012.01.17. 10:56:59

Cath azt elfelejtettem írni, hogy nem csak teljes szerénységben él(mivel az megkönnyíti az életét - még ha ez először ellentmondásnak is tűnik, szerintem nem az..) hanem segít minden jöttmentnek természetesen ingyen. Bálint, ha tovább mehet az ember, akkor ott mit tesz? Egyel magasabb szinten tanulhat tovább? Ajánlom figyelmetekbe a Jövő kezdete és Az Ember aki Fákat ültetett című filmeket, mind a kettő egyben fel van töltve youtube-ra szóval nem kell a letöltéssel bajlódni.. hogy miben hiszek, azt meg magam sem tudom.. lényegében abban próbálok amiben a legtöbb logikát látom.. (de nem úgy kezelem, hogy na ez a végső és leghelyesebb hit, hisz akkor magam korlátoznám az egoval aminek nincs értelme..) Egyszer azt mondta Géczy Gábor idézem: "Ez az utolsó reinkarnációd? Igen? És a szemetet ki fogja feltakarítani?" Akkor ez a mondat nagyon tetszett a reinkarnációban meg nem hittem emiatt, de most már úgy hiszem a kettő nem zárja ki egymást..

19682willem 2012.01.17. 10:59:09

Nem is igazán a logika a meghatározó, inkább az, hogy a lehető legszélesebb körben átfogja a létező egészet, mint magyarázat és természetesen ne legyen benne ellentmondás.. (hisz a liberális világnézet is lefedi(részben) de viszont helytelenül..)

Bombagyár 2012.01.17. 11:40:52

Tehát akkor itt egyre több rosszindulatú, közönyös és zombi marad (aki nem volt az, az már nem tér ide vissza), tehát egyre nehezebb lesz kilépni? A végére meg garantált a káosz, mert amikor csak rosszindulatú , közönyös, zombik maradnak, akkor már nem sok mindent lehet tenni. Aki tehette, a már régen lelépett innen, remélem a "Kérem vigyázzanak, az ajtók záródnak!" nincs belekódolva a rendszerbe.

cath 2012.01.17. 11:55:12

Szerintem elég sokan élnek itt, akik megtehették volna hogy már lelépnek. De nem tették. Léteznek szerintem lelkek akik gyermekükként szeretik ezt a Földet, és maradnak, takarítani, jobbítani.

19682willem 2012.01.17. 12:00:12

gondolom ezért küldték a megváltókat, de ezen már gondolkodtam.. nem ilyen egyszerű a dolguk, mert a régi világból rengeteg emlék maradt még, amit egytől egyig el kellene tüntetni, hogy amikor teljes az irányítók általi uralom, és szinte pokoli börtön lesz a föld, akkor semmi se emlékeztessen szebb mivoltára.. de még akkor is vannak lehetőségek az úgymond "spontán" kialakuló jóságra :D kivéve ha céltudatosan kiiktatják (pl eltörlik a szerelem szót, gyereket fiolákban hoznak létre stb) de itt megint újabb kockázatok lépnek fel.. maradjunk annyiban, hogy mint ahogy a hazugságot sem lehet tökéletesnek mondani, mert mindig marad egy el nem vágott hajszál, ez az végtelen atlantiszi okoskodásnak is vannak itt-ott hibái, ami mindig is kockázatot fog jelenteni a számára, nekünk pedig lehetőséget.. (vagyis én nem tekintem magamat atlantiszinak, vagyis nagyon nem szeretnék az lenni..) meg van egy olyan gondolatom, hogy ha végképp sikerülne sakk mattot adniuk az atlantisziaknak, akkor meg egyszerűen ilyen vagy olyan okból elpusztulnának az emberek..

19682willem 2012.01.17. 12:04:55

ez pont olyan dolog, mint amikor sikerül egy embernek tökéleteset hazudnia(fene enné meg), de nem tud róla és keresi az elvarratlan szálakat meg fél, hogy kiderül stb, pont emiatt derül ki a hazugsága, pedig hogyha nyugodtan "élt" volna tovább akkor nem derült volna ki.. az atlantisziaknak ugyan így vannak olyan buktatói ami még a totális kontrollt is tök simán leterítheti.. ellenben az igazságnál is vannak nehezítő tényezők, pl ilyen az, hogy ha kiállsz az utcára, elmondod az igazságot, kiröhögnek.. de hát ki kell cselezni ilyen olyan hatási módokkal..

cath 2012.01.17. 14:30:18

te micsinálsz hogy ennyire ráérsz? (mert nekem van mentségem, és jogalapom rá :D)...

1982willem 2012.01.17. 16:49:45

én? Nekem is jogom van hozzá.. háhá mostanában ezzel provokálom az "embereket", hisz ők állnak az irányítók tervei mellett... "szólásszabadságot, demokráciát akarsz? akkor ne sápítozz mert jogom van kimondani a véleményem a .. csigákról.." kb ilyen szituáció van az én környékemen :D egyébként tanuló vagyok.. vagyis kétszeresen, mivel még az iskolának nevezett véleményfoganatosító demoralizáló intézménybe is járok.. emiatt szabad a délutánom.. miért itt talán nem vagytok hozzászokva az aktivitáshoz? :D

M.A. 2012.01.17. 16:50:30

Willem: bocs, megszaladt a kezem, és véletlenül a válaszodat is töröltem. Visszaírtam, csak nem ment ugyanazon a néven, mert regisztrálva van.

19682willem 2012.01.17. 16:58:12

no problem :) sok ilyen önjelölt professzor garázdálkodik erre? annyira érdekes így kicsit megvilágosultabb szemmel ilyet tapasztalni.. és tényleg nem feltűnő nekik, hogy olyanok mint a vademberek a mónikashowban.. ezt teszi a megszokás..

szakal006 2012.01.17. 18:17:45

Kicsi OFF No ez ki mennyire tetszik? A terv elég nagy oldalbarúgásának értékelem. http://www.youtube.com/watch?v=wQuRDKxexBw

19682willem 2012.01.17. 21:35:51

az én véleményem az, hogy jobb a semmitől DE: 1. ezt már 50 éve is lehet, hogy késő lett volna.. 2. inkább foglalkoznának azzal, hogy a kormányuk az ingyen pénz kibocsátás helyett, átruházta a jogot a FED-re ami nevével ellentétben köze nincs az államihoz és az usa innen veszi fel a pénzt kamatra, szóval már a forgalomba kerüléskor is kamat terheli. sokan nyomatják a hülyeséget, hogy jaj ne izélj már.. a bankok nem gonoszak.. mi az a 10% kamat (ami mára már több jóval) nem uzsorások, nem zsi... csigák... meg semmi ilyesmiről nincs szó.. nos, mi fizetünk egy hitelt, 80 ezer a törlesztő, + 60ezer a kamat. (inkább 68) uzsora :)

nosz 2012.01.17. 22:33:46

Sziasztok! Egy hónapja olvasgatom a blogot, először is hadd mondjak köszönetet az írójának, mert ilyen összeszedett, következetes, szinte mindenre kiterjedő anyaggal még sehol nem találkoztam, Vándorr második kommentje leír mindent… Szakal, nincs itt semmi oldalbarúgás, párszor már le lett írva ebben a posztban is meg máshol is, hogy az Irányítók jól bevált manipulációs technikája az egy lépést hátra kettőt előre-elve, hogy aztán elmondhassák az emberek hogy hej de jól vannak. Elég megnézni hol történt, Los Angeles-ben, ami nagyjából elmondható a társadalmi-kulturális fertő fővárosának is kb… Mellesleg a Kaliforniából induló ’világmegváltó gondolatokat’ érdemes gyanúsan kezelni, valahogy feltűnő módon rendre vakvágányra jutnak. Itt volt a hippi-mozgalom központja, itt van az ezotéria központja (vagyishogy innen származik a legtöbb olyan dolog), az ún. ’zöld gondolkodásnak’, zöld gazdaságnak is az egyik legelőrehaladottabb területe, szórakoztatóipar központja (Hollywood, könnyűzene), információs technológia központja (Szilícium-völgy), és még lehetne sorolni. Szóval kitűnő játszóteret alakítottak itt ki maguknak. Kalifornia ’A Nyugat’, hiába lezárult már régesrég a vadnyugat korszaka, ezt az érzést igyekeznek megtartani, hogy az a lehetőségek hazája. Mézes-mázos földi mennyország képét vetítik róla így szükségszerű, hogy onnan indul a legtöbb ilyen dolog is. Willem, egy mélyen rejlő gondolatcsoportot próbálsz emészteni szerintem, egykettőre nem is fogsz a fenekére jutni :D Olvasd csak tovább, de nem árt hagyni ülepedni sem, hogy valamennyire letisztuljon a kép.

19682willem 2012.01.17. 22:48:22

*két lépést hátra, egy lépést előre ezt akartad írni nem? :D a baj ott van, hogy már sok olyan dolog volt, amit alapból tudtam, ezekből eléggé sok igencsak fontos információt sikerült kikövetkeztetnem, itt meg rátettek egy hasonlót, csak teljesen más irányból aztán a fene se tudja hanyadán állok.. :D jó volna beszélgetni csak nincs kivel.. már én is meg akartam köszönni Bálintnak a blogot, csak egy egyszerű köszönöm kevés, többet meg nem akartam írni.. legyen inkább egyértelmű(kimondás nélkül is) mindenki számára a köszönet nyilvánítás.. érdekes dolog úgy megírni egy ilyen hosszú blogot, hogy jusson is, maradjon is olvasó.. meg hogy egyáltalán megértsék.. és a legrosszabb az, hogy lehet van x-y aki a jó úton halad, csak nem jó időben találja meg a blogot (velem ez történt így fél évig nem is nagyon látogattam) emiatt részben vagy akár teljesen is elutasíthatja..

teGergő 2012.01.17. 22:58:52

willem: Én például belinkeltem valakinek ezt a bejegyzést, de amiért az első fele annyira elrugaszkodott volt a valóságtól a számára, ezért már utólagos unszolásra sem volt hajlandó megnézni a másik felét is, ami még az elrugaszkodatlan jelenben "játszódik", és az államcsőd körüli dolgokban segítene (számára is).

nosz 2012.01.17. 23:26:28

Végül is nézőpont kérdése, az Irányítóknak ez 'egy lépést hátra kettőt előre', vagyis nekik jó, a mi szempontunkból meg 'két lépést hátra, egy lépést előre', csak azért írtam előbbit mert így van a posztban is.

Rics 2012.01.17. 23:28:31

Érdekesnek tartom, (most olvasom) hogy 2018-ra tervezik a James Webb távcső fellövését, ami kb. 7x nagyobb lesz, mint a HUBBLE. Vajon csak egybeesés? Lesz mivel észrevenni az idegeneket és megállapítani, honnan jönnek? Még le is csekkolhatjuk a bolygójukat, hogy lám, ott vannak a rohadékok, odamegyünk? Persze, a véleményünket igazítsuk a tényekhez, ne fordítva. De azért... fura.

Bombagyár 2012.01.18. 00:47:01

Az átlagember vagy nagyongyorsan felnő, vagy megy a zombik csapatába játszani, a September Clues c. dokumentumfilm is a felfoghatatlan kategória, pedig ott csak azt magyarázzák, hogy nem volt semmilyen repülőgép 911-nél, nemhogy egy (kamu) ufótámadást látni élőben és feldolgozni is képesek lennének? Az NWO 3 alappillére is felfoghatatlan, pedig azmáraztán tényleg egyszerű: résztartalékos rendszer (nincs annyi pénz tényleg a bankban, amennyit az hitelez, tehát a levegőből állít elő hitelpénzt) , kamatos kamat (nem ahogy azt normálisan elképzelnéd, hogy pl. 100Ft-ra visszakér 110-et 1év alatt), és a pénzkibocsátás magántulajdonú "nemzeti" bankokon (FED) keresztül mindenhol, a többi az csak púder, a felsoroltak kiszolgálására. Ha ezek megértése sem megy , akkor a többi hogy menne?

M.A. 2012.01.18. 09:38:17

"csak egy egyszerű köszönöm kevés" - küldj pénzt :D

2012 2012.01.18. 11:41:58

Kissinger mondta: "Az átlagember úgy készülhet fel a háborúra, hogy vidékre költözik és létrehoz egy farmot. De vigyen magával puskát is, mert az éhezők hada fog kószálni mindenütt. Habár az elitnek meg lesznek a saját biztonságos kuckói és speciális menedékhelyei, nekik is vigyázniuk kell, mert a menedékhelyeik is veszélybe kerülhetnek" (http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=48983)

Jatta 2012.01.18. 13:32:38

Ha ez egy interjú volt és a "riportert kitessékelték", akkor miért nincs róla videó vagy hangfelvétel?

emjé 2012.01.18. 14:35:47

Ez az egész - mármint a Dr. Kissinger duma - nagyon nem passzol az összképbe. El kéne már végre dönteni, hogy NWO-t akarnak a háborúval, vagy szeretnék az egészet elölről kezdeni a farmra zavart, felfegyverzett, és általuk önálló életre ösztönzött népekkel... Jatta: Nálad a pont:-)

zui 2012.01.18. 15:05:24

Henry Alfred Kissinger (szül. Heinz Alfred Kissinger, Fürth, 1923. május 27.) német születésű amerikai NOBEL-BÉKEDÍJAS diplomata és politikus.---Ha, ha, ha ! Nem hallgatok Kissingerre !

19682willem 2012.01.18. 15:12:18

áhh meg ez a dolog.. EU vs amerika? persze.. inkább cionizmus vs iszlám + oroszország + kína meg remélhetőleg ha észhez tér, akkor eu is.. de egyenlőre kizárt dolog ez.

19682willem 2012.01.18. 15:13:32

cionizmus= usa, eu, anglia, kanada, stb.. az összes béketűrő liberális ganédomb.. viszont dél-amerika az iszlám mellé áll..

Bombagyár 2012.01.18. 15:16:02

A Kissinger interjú annyira valós, mint a biszkubéla interjú a Matulában. (nem igazi, de akár az is lehetne) Ezek a figurák soha nem beszélnek nyíltan, vagyha mégis, akkor már régen rossz.

cath 2012.01.18. 17:41:24

az interjú azt jelenti, hogy kérdés-felelet formátumú beszélgetés... Nem azt hogy felveszed videóra vagy magnóra. (az csak a rögzítés egyik "módja"). Általában viszont gyorsírással rögzítik az elhangzott szöveget. Még ma is ezt használják nagyon sok helyen (munkahelyeken pl. értekezlet jegyzőkönyvhöz stb.) szóval kedves világvége várók :), mi lesz veletek ha már most nem tudtok elképzelni egy beszélgetést áramhasználat nékül?

2012.01.18. 18:26:59

Marad a szemafor. http://www.youtube.com/watch?v=B_363JOUkKk

Lazur 2012.01.18. 18:27:59

Bocs, Lazur voltam.

cath 2012.01.18. 20:18:21

OFF: emailben terjed: Voltam jósnőnél hogy megtudjam milyen lesz a 2012-es évem. Azt mondta, hogy nem lesz gáz... de lehet, hogy villany se. :-)

19682willem 2012.01.18. 21:36:59

:DD hogy vitték fel a több tonnás harangot a templom tornyába? csengettyű korába én örülnék neki ha volna egy kis előszele a káosznak.. egy olyan szele, amivel be tudnám szaratni a családom, de még nem annyira feltűnő, hogy pánik legyen az egész társadalomban.. jó lenne valamit csinálni..

spike 2012.01.18. 21:44:02

az sem jó, ha félnek.

19682willem 2012.01.18. 21:59:33

gyakorlatilag semmi sem jó :D

Jatta 2012.01.18. 22:42:42

19682willem: Nem lesz itt káosz még nagyon sokáig. Nekem az ál-földönkívüli támadás az utolsó reménysugár az életemben. A magyar népről már nagyon régen lemondtam, túl belenyugvók és félénkek vagyunk hozzá, hogy forradalmat csináljunk, ezt már Antall Józsi is megmondta, Viktor pedig ugyanolyan elmebeteg, mint a többi politikusunk és úgy is fel fogja venni az IMF hitelt, vagyis államcsőd helyett újabb megszorítások várhatók. Az EU pedig örömtáncot lejt, hogy újabb értéktelen papírfecnik létrehozásával továbbra is a mátrixban tarthatja az emberiséget. A dolog iróniája, hogy aki vidékre menne az már annyira lecsúszott, hogy se földje, se rokona, se senkije, hitele pedig annyi, hogy szökevény lenne belőle, aki pedig még nem csúszott le az addig nem fog elgondolkozni a kisgazdaságon, amíg ő is olyan szintre nem jut, hogy csak a szabad területfoglalás segíthet rajta.

19682willem 2012.01.18. 23:03:29

hát sajnos.. de nefélj, még akkor sem fognak fellázadni, amikor kétszer ennyibe fog kerülni az üzemanyag, hiszen ha lezárja irán a hormuzi szorost.. akkor bizony lesz rá indok.

cath 2012.01.18. 23:47:31

Birom amikor egy magyar nyelvű honlapon, vagy fórumon vagy bárhol, magyar emberek úgy beszélnek a magyarokról, hogy "ők"-"ők a többiek"... Nekem is van olyan rokonom,akinek az volt az egészre a megjegyzése, hogy majd ha csőd lesz, akkor legfeljebb fél évig nem esznek cukrot, nekik nem is kell....Ettől még nem gondolom, hogy ők a hülye átlagmagyarok, én meg aki minden vásárlásnál veszek egy plusz 2015-ig jó konzervet, én meg vagyok a nagy okos felvilágosult felkészült... ŐK, a többiek is a mi népünk. ŐK a többiek is valakinek az anyja, bátyja, sógora, nagypapija, barátja, stb. Ha baj lesz és engem nem ér, "őket" meg éri baj, az ugyanúgy rossz nekem, NEKÜNK. Jatta, elég érdekes elképzeléseid vannak a reménysugárról, ha neked egy UFO támadás az.... Arramég nemgondoltál, hogy mi van ha te leszel az első akihez bekopognak az ablakon? Nem vagyok blog moderátor, ha durvavagyok,lehet törölni. De kicsit kiborít, amikor egy ilyen témájú blogon is megy a kettéosztás: MI az okosok,látók, meg ŐK az agyatlan magyar tömeg... Menj és ébreszd fel őket, ha szerinted belenyugvók. ha nem tudod felébreszteni az a te hibád is,nem csak az övék: nem jó módon teszed.

cath 2012.01.19. 00:01:47

elnézést, a kirohanás nem személyek, hanem egy jelenség ellen szólt, ami itt is fel-felüti a fejét a hozzászólások hátterében.

Jatta 2012.01.19. 00:15:21

Akkor hogyan tegyem? Mi a jó módszer? A hajléktalanok egyetértenek velem. A mélyszegénységben élők is. A felettük állók pedig röhögnek rajtam, de nem tudom őket igazán elítélni, mert valószínűleg én is ugyanezt tenném a helyükben. Az én szintemen lévőknek pedig hiába mutatok bármit. Ha ezt a blogot megmutatom és elolvassák, hogy Atlantisz meg világuralom, akkor hülyének néznek és még a legnormálisabbja is csak annyit mond, hogy ne terjesszem, amíg nincs rá bizonyíték. A Zeitgeist-tel még nagyjából egyetértettek, de arra is csak az a válasz, hogy "Ilyen az élet, ezt kell szeretni. vagy ki lehet ugrani az ablakon, ha nem tetszik, vagy el lehet menni szerencsét próbálni Angliába, de mivel nincs tőke, marad az első lehetőség." Ilyen emberekkel körülvéve őszintén mondom, várom a földönkívüli támadást. Ha megvalósul az már bizonyítékul szolgál számomra Isten létezésére, akkor pedig örömmel halok meg, ha éppen engem talál el a lézersugár, ennél csak jobb fényrendszerekbe kerülhetek.

cath 2012.01.19. 00:27:39

Jatta: a módszert neked kell megtalálni a hozzád közel eső emberekhez (mivel őket ismered valamennyire). Meg adagolni kell. Két lábbal a "földön álló" embereknél ne az atlantiszi teremtéssel kezd :), hanem a sárgaborsó készletezésnél. (ha röhög, kérdezd meg, hogy kára vagy nehézsége lesz abból, hogy VAN otthon 2 heti hideg élelem?) (gazdagabbaknál egyébként valszeg amúgy is van, és nem a háborús készülődés miatt, hanem mert ők megtehetik, hogy 3 havonta bevásárolnak egy fél áruházat). Akinek akarod "terjeszteni" az igét, azzal beszélgetni kell, értelmesen, érveléssel, ... nem netes irományokat mutogatni. Anglia szar hely :), inkább az ablak. ufók elől menekülni nem vicces, és egyáltalán nem biztos hogy fényrendszerbe kerülsz :)

spike 2012.01.19. 09:18:06

... már ha egyáltalán kijutsz innen. :)

M.A. 2012.01.19. 10:28:25

Figyeljetek, "kezdőknek" nem az Atlantiszt meg a Rigelt kell nyomatni, szóval nem ezt a blogot. Kezdőknek Drábik- vagy Bogár-videókat mutatni pl. Drábiknak vannak ilyen oktatófilmjei a YouTube-on, hogy "ki az az IMF és honnan van pénze", és hasonlók, mindez úgy elmagyarázva, hogy 0 közgazdaságtani alapismerettel is érthető elejétől végéig. (Pl. a "Drábik János válaszol" című sorozat.) Meg ugye ott van a "Pénz, mint adósság" (amit én sose láttam, de mindenki azt mondja, hogy alapnak jó), vagy a Háború a nemzet ellen, ami elég meggyőzően elmagyarázza, hogy Magyarországot nem a balsors, a rossz történelmi körülmények és az inkompetens és korrupt politikusok bénázása juttatta oda, ahol most van, hanem egy nemzetközi "összeesküvés".

19682willem 2012.01.19. 13:57:35

én a Pénz mint adóssággal kezdtem.. a gond ott van, hogy hiába kezded az alapoknál.. az emberek megragadnak szinteken.. én valahogy túljutottam azon, hogy a pénzt utáltam volna bármikor is.. a pénz csak egy papír, attól hogy rossz célt szolgál mi a fasznak utáljam.. aki akar haladni, az úgyis halad, és mindenkinek meg van írva hogy miként halad.. én így utólag végignézve véletlennek mondom az egészet, mert egy év alatt olyannyira sikerült észhez térnem mint másnak nagyon is sok idő alatt lehetne.. valahogy mindig pont oda, és ahhoz a videóhoz/ íráshoz keveredtem, amire adott időben a legnagyobb szükségem volt. természetesen lehetne mindenkit felmérni, aztán testreszabott okítással kínlódni, hát nem tudom.. Nekem erre az a válaszom, hogy amíg nincs benne annyi anomália(-kérdés) ami a világról összegyűlt, hogy feltegye a kérdést: mi a bús fasz van itt, addig én hiába válaszolok.. ha meg feltette a kérdést, akkor meg minek térítsem el a saját útjáról.. majd ha zsákutcába tér, inkább akkor lökök rajta egyet a megfelelő infókkal.. aztán mehet tovább ez az angliás dolog meg hülyeség.. ugyan ebbe a rendszerbe tartozik, csak ő rajtunk élősködik mert ugye vannak akik szegények, meg vannak akik hasznot húznak belőle, tök mindegy hol vagy, ígyis úgyis koppanni fogsz.. Az okoskodásról meg annyit, hogy szerintem aki ide jut, az már nem állítja magáról, hogy ő tudja a legfőbb igazságot.. az ilyen emberek még lentebb találhatóak..

cath 2012.01.19. 15:01:48

willem, aki ítél, az megítéltetik... :) Anglia meg szar hely. Gazdagnak se mennék oda. 2 perc napsütés két, hónapokon át kúszó felhő és eső között, ez a nyár... Erre értettem a szar helyet ésnem arra hogy ott milyen a gazdasági társadalmi berendezkedés.:)

19682willem 2012.01.19. 15:03:28

tudom hogy tiszta takony az idő, de azt is figyelembe kell venni, hogy az is modern a "civilizáció" része..

ivan999 2012.01.19. 16:17:06

csak nekem fura hogy a rigel 7-esen es 9-esen ket kulon faj teljesen egyszerre jut el a fejlodesben oda hogy egyforma esellyel haboruznak egymassal? habkent a tortan mi is csak egy picit vagyunk lemaradva mero veletlensegbol? oh boy........ valami nagyon nem kosher gondolom itt nem hat ujdonsagkent a Fermi-paradoxon.. a ciganyok meg mint szorgos szerszamkeszitok?? lehet hogy 100 eve azok voltak, de ma inkabb tukorben fotozzak magukat es rairjak hogy rajos herceg, ennyit tudnak

Rics 2012.01.19. 17:05:29

Ivan: Túl azon, hogy az érvelésed pusztán hipotetikus, abszolút nem kizáró ok, noha a kérdés jogos lehet. Ha van egy naprendszer, ahol 2 bolygó is alkalmas az életre, akkor a) két külön faj, b) ugyanaz a faj, egy régebbi korban áttelepült része is lehet, valamint ezeket figyelembe véve, viszonylag korán felfedezhették egymást, kezdetben valószínűleg nem háborúztak, hanem meglátogatták egymást és akár technológiát is cseréltek. Így aztán lehetnek egy szinten. A háború lehetett később is. Ilyen alapon, ezt nyugodtan lehet egy egységként kezelni, és milliárdnyi rendszer között miért ne volna elképzelhető, hogy valaki tőlünk csak egy kicsivel van előrébb... Végezetül pedig: Ha a blognak igaza van, különböző fokozatú rendszerek vannak, amik nem nagyon léphetik túl a hatásköreiket (Jól értettem, remélem.), tehát az azonos szinten álló egyidejű civilizációk feltételezése abszolút nem lehetetlen és logikátlan. Ez nem bizonyíték, pusztán egy ésszerű válasz a kérdéseidre. A másikkal kapcsolatban: miért, a magyarok mivel is tudnak többet? Pff

cath 2012.01.19. 17:17:39

Rics, hát pl. tudnak dolgozni.

nosz 2012.01.19. 17:24:50

De jól indult a napom. Reggel megyek a buszhoz, kényelmesen beállok jól megszokott helyemre, felnézek és ezt látom az út túloldalán egyenesen velem szemben egy plakáton, hatalmas betűkkel: ’MARSLAKÓK, Hamarosan…’ :D A Fermi-paradoxon érvényét veszti (szerintem), mivel az is a humanizmuson alapszik így téves az egész. Meg hát…fél évszázada ugyanazokat a technológiákat használjuk, ugyanígy pl SETI, gagyi rádióteleszkóppal keresi a ’zintelligens életet’, de jaj nincsen, hogy lehet…normál esetben gyorsan túllépnek ezeken a hasonló civilizációk, csak nálunk adagolják már egy ideje ugyanazt, apránként adagolva, a tényleges technikát meg elsunnyogják (na most elmondtam a technológiás cikket, nembaj). Amúgy is, minden bolygón van élet mert azért vannak, nemde? :D A Kissinger-es interjú meg simán elképzelhető. Félreértitek, nem az a lényeg hogy ő most húde elmondta a 100%-os igazságot, megmondta a tutit mi lesz… Nem, nyilván ő is csak egy bábu (programozott?), de van betekintése ebbe-abba. Az egészben annyi a lényeg hogy már nem ámítgat hogy nem lesz háború, hanem beismeri, bizony lesz. A többi csak körítés, mint az EU szuperállammá válása meg a többi, a hülye is tudja már hogy össze fog omlani, legalábbis ilyen formában nem sokáig működik tovább.

zui 2012.01.19. 18:10:16

"Az egészben annyi a lényeg hogy már nem ámítgat hogy nem lesz háború, hanem beismeri, bizony lesz." Én meg azt mondom, hogy nem lesz, hanem már van! Régóta! Ha megint engedjük, hogy ez a fizikai szinten is megnyilvánulhasson, akkor nagy nullák vagyunk!

ivan999 2012.01.19. 18:17:21

Rics: a cikk utal arra hogy 2 kulon faj ("a 9-esek adjak a genetikai infot hogy milyenek a 7-esek") ha most olyanok hogy kepesek haboruzni, akkor korabban miert lettek volna olyan jofejek hogy nem feherember vs indianok volt a nagy civilizacios talalkozas vege? ehh, mindegy. es kerlek, a magyarok annyival azert meg mindig tobbet tudnak, hogy a kislanyok maximum 7 eves korukig kepzelik magukat hercegnonek, micsoda kulonbseg.... nosz: egyik vonzata az hogy annyi ido alatt amiota leteznek csillagok es bolygok, egy 10%os feny alatti sebessegu generacios urhajos kolonizalassal is mar evszazmilliokkal ezelott be kellett volna nepesiteni az egesz galaxist kissinger interjurol mintha azt olvastam volna hogy csak jatekbol irta valaki, de lehet hogy az egy masik volt?..

Rics 2012.01.19. 18:37:39

Két külön faj, ez nem zárja ki, hogy egyszer 1 faj volt. Nem tudom, miért lettek volna jó fejek. Talán nem voltak azok. Vagy azok voltak. Lehet, hogy nem emberek és nem a területen kaptak össze, hanem valami Rigavíziós dalfesztiválon. Arra, amire te utaltál (ti.: a cigányokkal kapcsolatban) tökéletesen megfigyelhető magyar fiataloknál is. Cigányok így, magyarok úgy... lóf@szt. Emberek vannak. Noha elismerem, hogy cigányok között (szociális, történelmi, stb) okokból több olyan van, akik esetleg a társadalom kivet(ne) magából, de (és itt Cathnak is mondom) vannak rendes, becsületes, szeretetreméltó cigányok, akik többet, jobban dolgoznak, mint egynémely magyar. Az űr kolonizálásával kapcsolatban pedig: 1) Miért olyan biztos ez? Milyen tapasztalaton alapszik a Fermi-egyenlet? Másrészről, honnan tudod, hogy nincs benépesítve majd az egész galaxis? Ja.. mert nincs a híradóban. Na pff... akkor erről ennyit is. Ezekről egyikőnknek sincs információja, mind a két lehetőség elképzelhető, de bármelyiket is kizárni, pusztán mert EDDIG nincsenek közvetlen tapasztalataink, az nem jelent semmit.

ivan99 2012.01.19. 19:10:28

Rics: hogyne lennenek, azokat viszont en nem sorolom a ciganyok koze, mint ahogy az elciganyosodott fehereket sem sorolom a magyarok koze. igen, en ilyen alacsony szinten rezgek, vagy szohasznalati kulonbsegek, mindenki dontse el. Fermi nem szamit, a lenyeg pont az hogy nincs infonk, viszont olyanokat nehogy becumizzunk, aminek meg logikaja sincs... vagy akkor kerdezzuk mar meg a mediumokat hogy ezek a rigeles dolgok hogy is vannak pontosan es reszletesen, mert lehet hogy valami felreertes van a csatornakban. uhh....

Jain Zar 2012.01.19. 19:28:07

Csak csendben jegyzem meg, hogy teljes összeomlás esetén b@sszhatod a "spájzolj lőszert meg konzervet, oszt jó lesz" kategóriájú megoldásokat. Ez max arra jó, hogy elhúzz a sűrűn lakott helyekről. De aztán mi lesz? Rambó elülteti a konzerveket, hogy jövőre is legyen mit ennie? A lőszer is hamar elfogy (a rengeteg is), aztán majd mehet puskatussal agyoncsapni Bamby-t. :( Skacok, a mai ember nem ért a földműveléshez, gazdálkodáshoz. Kell neki a műkaki és a traktor meg a permetszer. Ezek nélkül hiába erőlködsz egész évben nem lesz termésed. Minimum 3 év, mire át tudsz állni a mai körülmények között, összeomlás esetén meg kb 10 év. Ha van még 3 évünk felkészülni, akkor minden okés. Más esetben gondok lesznek...

Inlakesh 2012.01.19. 19:35:54

Jain Zar: A szükség nagy úr, szóval hidd el, ha valaki életben akar maradni és módja van arra, hogy földetműveljen, akkor sikerülni is fog neki. Egyébként milyen 3 évről beszélsz? Legalább 30, de inkább 300 éve lehet látni a folyamatot, ami mostanában fog betetőzni. Az emberek nem akarnak változtatni, teljesen mindegy, hogy mennyi időt kapnak rá. Gondok lesznek, pont.

19682willem 2012.01.19. 19:39:13

azért aki akarna és nem full urbanizált hülye az el tud élni a világban.. ha már sikerül magának összetákolni egy házat, van édesvize, onnantól.. de minél többen lennének, annál jobb volna.. de az biztos, hogy nem olyan könnyű dolog ez..

Jain Zar 2012.01.19. 19:45:50

Inlakesh, willem: és honnét lesz vetőmagja Rambónak? Merthogy a mai vetőmagok úgy vannak kitalálva, hogy nem igazán visszavethetőek. Én pl 3-4 év küzdök ezzel és már a legtöbb dologból rendelkezem korlátlanul visszavethető verzióval. De ezeket a fajtákat fél európából szedtem össze. Összeomlás esetén ez az út nem járható...

19682willem 2012.01.19. 19:47:01

erről tudok.. hát biztos vannak elfajzott dolgok amik az árok szélén is elvannak, ezeket kell összeszedni..

19682willem 2012.01.19. 19:47:34

meg hát ott vannak a gyümölcsfák, ha más nem azzal kell jobban operálni..

Jain Zar 2012.01.19. 19:53:51

Gyümölcsfa jó ötlet, csak a mostani tulajdonosait kell legyilkolnod. Merthogy a gyümölcsfáknak van gazdája is, azok nem nőnek csak úgy mindenfele. 4 fős csalás esetén kb 15-20 fa kell, hogy egész évben legyen mit enni...

19682willem 2012.01.19. 19:56:48

ezért kellene most elültetni, hogy mire odaér..

aaaaaNiki 2012.01.19. 20:22:49

19682Willem: "azért aki akarna és nem full urbanizált hülye az el tud élni a világban.." Nem. Full urbanizált hülye vagyok, viszont itt meg máshol olvasgatok. Tudom, hogy kifelé kell menni, falura, termelni, stb. Városban lakom, egyelőre odáig jutottam el, hogy búzanövelés cserépben és paprikatermesztés az ablakban. Ez ugye elég kevés. Vettem egy halom könyvet, ami zöldség és gyümölcstermesztéssel kapcsolatos, gondosan kiválogatva, hogy tényleg a full kezdő, nagyonhülyéknek szóljon. Az egyiket tegnapelőtt kezdtem el, és a 28. oldalnál kétségbeestem. Kábé az volt a szitu, mint a 90-es években, amikor igyekeztem az excelt gép nélkül bebiflázni könyvből. Hehh... Neked egy csomó minden természetes tudás - ahogy olvastam rólad egy hozzászólásodban - ami abból fakad, hogy ott laksz, ahol laksz. Aki viszont urbanizált hülye (irodai meló, panel, nincsenek vidéki nagyszülők, sem rokonok), annak annyi kapcsolata van a termesztéssel, hogy piac. Nulla. (kicsit Inlakeshnek is szól) Úgyhogy csak még jobban erősíteném Jain Zart, aki - láthatóan - nem urbanizált hülye, mint én, mégis úgy tartja, ez nem megy csak úgy...... Ja, még egy mondat - megelőzendő a tessen akkor kimenni vidékre, földet venni, házat húzni, töttörö egyéb hozzászólásokat: nincs eladható ingatlan, nincs örökség, nincs tartalék cash (meg vidéki rokonok sem). csak a hónapról hónapra eltengődés városban, fizetésből És azt gondolom, hogy ezzel nem vagyok egyedül.... És itt az is kevés, hogy 1 évben egyszer mégis eljutok valakihez, akinél ragaszkodom hozzá, hogy én kapáljam meg a kertjét és elmagyarázza, hogy mi merre. Kevés. Az nem a te földed, nem azon fogsz termeszteni. Exceles könyvre visszavezetve ez kábé annyi, hogy azt már tudod, hogy lehet vele számolni is (de még semmit nem csináltál)..........

Jain Zar 2012.01.19. 20:37:13

Niki: 4 éve még én is urbanizált hülye voltam. Azt sem tudtam melyik fán terem a krumpli. :) Saját tapasztalat, hogy évek kellenek hozzá, hogy átálljon az ember, pedig nálam nem voltak anyagi nehézségek... willem: Az önellátás fényévekre van attól, hogy termesztek egy kis paradicsomot, meg krumplit. Iszonyatos mennyiséget kell eltárolnod, ha egész évre tervezel egy családnak. Hogyan csinálsz lekvárt cukor nélkül? Az aszalt gyümölcsök a legkiválóbb moly keltetők és a levendula semmit nem ér ellenük. Még nem is beszéltünk arról, hogy a földjeink teljesen ki vannak merülve. Évekig kell istáló trágyázni és gondozni, hogy visszapótoljuk beléjük az elmúlt évszázad rablógazdálkodását. Amúgy melyik asszony tud ma kévét kötni? Melyik pasi tudja kicsépelni a búzát vagy rendet vágni? Hogyan fogod megőrölni? Van egyáltalán szerszámod ezekhez (mert benzin vagy áram nem lesz, ha borul a bili)?

cath 2012.01.19. 21:04:41

szerintem sokan laknak városban olyanok is akik nem urbanizált hülyék, ahnem nincs pénzük, ingatlanuk,gazdag nagyijuk stb. A rendszer elég sok embert kényszerített arra, hogy eladja a munkáját, és mivel mg-i munkákban nincsenek tömeges munkaerőfelvételek (mert vagy gépiesített sokminden, vagy nem fizetnek érte annyit hogy élni lehessen belőle- úgy értem KÜLÖN és nem mint régen a földesúr birtokán szállást kaját és némi kultúrára tölthető szabadnapot kapva a munkáért :)), ezért ment oda ahol lehet másféle tevékenységgel életet finanszírozni. amúgy szerintem iyen családi vagy közösségi gazdaság tud működni ha csak egy ember mg-i "menedzser" :) már akkor is. Azaz elég ha egy meber ért a valamihez, egy másik egy másikhoz :) (willem krumplifelelős, JainZar a gyümölcsös, stb., aki meg most urbanizált hülye, az teszi a dolgát úgy ahogy a hozzáértő megmondta, mutatta neki...:)

cath 2012.01.19. 21:06:38

OFF, most az elírásom miatt eszembe jutott egy angol-magyar érdekesség: member: ember, tag :D

Jain Zar 2012.01.19. 21:24:11

cath: már csak azt kell összehozni, hogy ne az ország különböző vidékein legyünk, amikor szükség lesz rá...

emjé 2012.01.19. 21:40:45

Jain Zar: "4 éve még én is urbanizált hülye voltam." Figyu, ha ilyesmiket írsz...: "Iszonyatos mennyiséget kell eltárolnod, ha egész évre tervezel egy családnak" és: "Hogyan csinálsz lekvárt cukor nélkül?" és: "Az aszalt gyümölcsök a legkiválóbb moly keltetők" ...akkor te ma is egy urbanizáltan reménytelen hülye vagy. Te most túlélni akarsz bazmeg, vagy kifogásokat keresni??? Kérlek, hogya sértődött válasz bepötyögése előtt fontold meg, hogy itt földet túró gyakorló parasztok is kommentelnek olykor.

Inlakesh 2012.01.19. 21:42:05

Nagyon nehéz kérdéseket feszegettek... Röviden: akinek nincs sem megfelelő tárgyi eszköze a termeléshez, sem tudása, az próbálja meg ezeket beszerezni, vagy tanuljon meg hinni a gondviselésben, hogy jókor lesz jó helyen. Túl sok opció nincs. A magam részéről én fejben készülök egy esetleges krachra, ill. igyekszem a testemet edzésben tartani.

19682willem 2012.01.19. 22:23:29

áhh ilyenkor szinte beleszeretek az emberekbe a kis panaszkodásukkal együtt:D Niki először is adj valami elérhetőséget ahol tudunk gyorsabban beszélgetni(msn, skype) +azt tudom neked mondani, hogy akkor gyere velem magfalvára. más lehetőségem nekem nincs, hát kiköltöznék oda. Így nem csak egyedül lennék új.. vagy menjünk Jain Zarhoz(ha benne lenne) vagy nekem aztán tök mindegy :D itt is tök jó lenne (lévén kisvárosban s annak is a szélén lakom) van jó pár szőlő földünk(alföld, de van erdő is), ami összességében már bőven elég volna, hogy eltartson pár családot a gond ott van, hogy a családom reménytelenül hülye ahhoz, hogy felfogják mit is kellene tenni.. emiatt határoztam el magam a költözés mellett..

19682willem 2012.01.19. 22:24:40

arról nem is beszélve, hogy én gyakorlatilag majdnem szó nélkül hagynék itt csapot-papot

Jatta 2012.01.19. 22:42:02

aaaaaNiki: "És azt gondolom, hogy ezzel nem vagyok egyedül...." Remélem is, mert az nagyon hülyén venné ki magát, ha csak 5-10 hozzám hasonló mezőgazdaságilag analfabéta ember menne oda egy üres, elkerítetlen területre és kezdene el földet művelni, pénz és vidéki birtok hiányában, ha már nem kap fizetést a városban és a tömegközlekedés is leáll. Akkor tényleg halálra vagyunk ítélve. De ha ugyanezt nagyságrendekkel többen tesszük, akkor már nem fog minket semmilyen földhivatal kitenni, csak mert papíron övé a terület (mivel nincs senki földje), de amúgy le se szarja. Utána pedig már elég egyetlen hozzáértő is köztünk, aki mindenkinek megmutatja a gyakorlatban, mit hogyan csináljon. Jain Zar: Én nem látom ilyen sötéten. Benzin nem lesz, (vagyis inkább megfizethetetlenül drága) de áram azért lesz. Van sok zöld energia vállalkozó az országban. Ők vagy elmenekülnek az országból (akkor itt hagyják a berendezést, mert nem fér fel a magángépre), vagy velünk vannak, akkor pedig segítenek áramot csiholni.

19682willem 2012.01.19. 22:59:08

oszt az árammal mióta kapálod meg a földet? az alapvető gond ott van, hogy az urbanizáció annyira eltávolítja az embereket a földtől, hogy alapvető dolgot, a logikus gondolkodást nem tudja megtanulni és ez egyben szinte egyenlő a halállal, mert amit a gyermek (igen, a gyermek, 4-5 éves korától) nem tanul meg, azt, hogy például az állatokkal nem bánunk úgy, ahogy nekünk tetszik(az állatok tudniillik csunya fasiszták, ott nincs liberalizmus) mert leharapja a kezünket, a növényekre mert vigyázunk, és a szerszámokat ésszerűen csináljuk meg, különben hasznavehetetlenek lesznek (már maga a célszerszám kitalálása is feladat) szóval értitek.. jelen helyzetben, emberek milliói fognak éhen dögleni, hogyha tényleg nem átmenetet képeznek, hanem jól a fejünkre csapják a válságot. (kétlem, hogy nagyon összeomlana az egész, mert a hatalomnak nem érdeke megölni a rabzolgáit, inkább az ellenségeit) viszont ha a közelkeleten irán odabasz az usának(reméljük) akkor bizony az usa meg a cinkosai(eu) nem fogják magukat hagyni, bele mennek a háborúba, ha bele mennek, akkor viszont oroszország(+ délamerika, + kína) is belemegy irán oldalán akkor viszont itt megszűnik létezni a gáz és üzemanyag, ez meg pont elég, hogy kirobbantsa a teljes anarchiát - polgárháborút

19682willem 2012.01.19. 23:03:27

ne értsetek félre, egyáltalán nem kívánom a leghülyébb ember halálát sem, mert minden életért kár, de sajnos nem lehet mindenkit megmenteni.. minden olyan embert be kell fogadni, aki elfogadja azt, hogy ha be lesz fogadva (mármint ha befogadja valaki egy önellátó szervezetbe) akkor dolgozni kell, nem pedig csak odamegyünk azt felzabáljuk a tartalékokat, de azok a rablóhordák, akik önellátás helyett másokat rabolnának ki, azoknak pusztulniuk kell. már pedig városonként is több párezres tömegek fognak az utcákon szaladgálni.. ha meg nem lesz mit enni, mennek vidékre.

Rics 2012.01.19. 23:07:10

Ivan: Lehet, hogy te nem cigánynak hívod őket, de ők így hívják magukat. Ezen kár vitatkozni. Az inváziónak van logikája, csak elképzelni nem tudom, hogyan lehet ezt kivitelezni, több évtizedes titoktartás közepette. Mit ne mondjak.. én várom. Akármi lesz (háború, invázió, csőd, stb), mert ilyenkor az életben az értékes dolgok elválnak a silánytól. Egyébként.. rettentően unalmasnak, kilátástalannak érzem az életet. Ki van még ezzel így?

19682willem 2012.01.19. 23:20:52

én, de ne menjünk ebbe bele.. én is tovább gondoltam dolgokat/eszméket és mivel az életem nem felettébb kellemes(senkinek sem) így sokszor nagyon rossz volt.. nagyon rossz érzés amikor az ember oda jut, hogy megkrdezi magától, hogy tényleg megéri e a sok szenvedés csak azt a "kevés" dolgot amivel többé tudja tenni a világot? szóval a rossz módszer miatt néha el tud menni az ember kedve.. de ez így nem jó.. menni kell tovább, át kell lépni és cselekedni(így nem fogsz ilyeneken gondolkozni) az addig oké, hogy várod az inváziót, hogy nézhessed, csak majd mikor elkezdenek öldökölni, vagy mittudomén mit tenni.. vagy eszedbejut, hogy éhes vagy.. akkor rájössz, hogy nem így megy ez, és élni kéne(emiatt meg rájössz, hogy elpazaroltál egy csomó időt) ráadásul meghalni sem könnyű.. egy példát tudok neked mondani, ami remélhetőleg meg fog hatni.. a szovjet sztori c. filmben láttam, hogy mikor a szovjetek gyakorlatilag kiéheztették ukrajnát, a katonák minden hulláér kaptak bért(jelentéktelen mértékűt) mintha ma minden egyes hulláért kapnál 200 forintot.. aztán teljesen csontsovány, hidegben didergő, kb 20 kilós öreg néni az ágyban feküdt, még élt de már nem volt magánál, mikor a családi házba betörtek a katonák, a család sírt - ellenezték, de a katonák elvitték az öregasszonyt.. ahogy kiszedték az ágyból, az asszony feleszmélt, és hiába volt a halál szélén, ráadásul nagyon öreg is volt élete végén járt, de gyenge hangon bizony mondta, hogy "kérem ne, ne vigyenek el, élni akarok." de a katonák elvitték.. gondolván, ne kelljen holnap is jönniük.. szenvedett, és az élete végén járt, mégis élni akart. azt hiszem bármilyen rossz is a világ, nincs okunk panaszra.. ha nincs miért élni, hát csináljunk valamit, amiért élhetünk. vagy ha legalább meghalunk, úgy haljunk, hogy haszna legyen

Rics 2012.01.19. 23:40:40

Szerintem ez nagyban egyénfüggő. De igazad van. Élni akarunk! Csak nem így. És egy szélsőséges helyzetben az élet felértékelődik. Míg most sokszor egy semmi. Változtassunk? Egész pontosan min? Vannak barátaim, beszélgetek emberekkel, teszem a dolgom. De mégis értelmetlenséget érzek. Mint amikor nyaralsz és utolsó nap 10 kor megy a busz a reptérre, és már nem mész be a tengerbe, mert nem tudsz zuhanyozni, de az idő is baromi lassan telik...

cath 2012.01.20. 00:00:33

"Mit ne mondjak.. én várom. Akármi lesz (háború, invázió, csőd, stb), mert ilyenkor az életben az értékes dolgok elválnak a silánytól'-- Basszus,az már régen rossz ha csak ilyenkor válnak el az értékes dolgok a silánytól... Nekem elválnak most is... o.o

Rics 2012.01.20. 00:03:53

Nem szükségszerűen a saját életemre gondolok. Hanem a mindennapokra és az emberek közti viszonyokra! Amikor az apró dolgok felértékelődnek, mert már nincs miért és hova munkába rohanni. Stb.

Inlakesh 2012.01.20. 08:23:11

Rics: "De mégis értelmetlenséget érzek." Szerintem rosszul közelíted meg a kérdést. Az értelmetlenséged a tehetetlenségedből ered, ill. abból, hogy még "nem jött el a te időd", vagyis az általad vállalt életcélt még egyelőre nem tudod megvalósítani. Ez az egyik dolog. A másik viszont ennél sokkal egyszerűbb, ugyanis teljesen mindegy, hogy értelmetlenséget érzel vagy sem, hisz itt vagy, aminek nyilván van oka, szóval az életed nem lesz értelmetlen bármit is gondolsz te erről. Javaslom, hogy próbáld meg élvezni az életet, még akkor is, ha a kaotikus világunk önpusztításának betetőzésén is állunk.

aaaaaNiki 2012.01.20. 08:29:26

Inlakesh: Gondviselésben való hittel egyáltalán nincs gond, de nem szeretek arra apellálni, hogy majd lesz, ahogy lesz. (Tudom, lesz, ahogy lesz, de baj semmiképpen nem származik belőle, ha hozzáteszek valamit saját erőből is, nem csak a "legyen meg a te akaratod"-ra hagyatkozom) Jatta: "Remélem is, mert az nagyon hülyén venné ki magát, ha csak 5-10 hozzám hasonló mezőgazdaságilag analfabéta ember menne oda egy üres, elkerítetlen területre és kezdene el földet művelni, pénz és vidéki birtok hiányában, ha már nem kap fizetést a városban és a tömegközlekedés is leáll." - Ezen nagyon nevettem. Vizuális típus vagyok. Jó sok kis egyperces filmet lehetne csinálni belőle - Aaaaa, odassatok, gomba! - Ja. És jó? - A gomba? Az jó. - Akkó együk. Szeggyed. - Hogyan? - Mittudomén szeddle vazeg. ............... ............... Vége. Munkatársak voltak:...... :) 19682willem: Azért.... Mint írtam, egy évben egyszer eljutok valakihez, akinél kapálhatok. Azért.... Valahol nincs igazad. Kereng ottan valami ősi emlékezet a véremben (kockáztatok: minden magyar vérében), ugyanis imádom csinálni és homályos szemmel morzsolgatom a földet a kezeim között, hogy igen, EZ az élet. És ez honnan lehet vajon? Nálam, az urbanizált hülyénél? Hm? No, köszi mindenkinek. Egészen kezd olyan irányba menni ez a beszélgetés, amilyenbe szerettem volna. Kicsit sajnálom ugyan, hogy rám ragadt az "urbanizált hülye" fordulat, de most már mindegy. Ezentúl UH-ként fogok jelentkezni. :) REMÉNYEIM SZERINT hamarosan indul egy levlista, ahol esetleg tényleg konstruktívan el lehet kezdeni szervezni, vagy legalábbis efelé tendálni. Részleteket majd ott.

2012 2012.01.20. 09:33:09

Valakinek van tapasztalata levlista létrehozásban, működtetésben jelenleg? 12 éve csináltam utoljára ilyet. Akkor még volt egy csomó ilyen szolgáltató. Olyan kéne, ami egyszerű, nem kell hat fiókot meg lószart létrehozni hozzá, csak gyorsan regisztrálsz egy létező e-mail címet, és máris létrehozhatod és adminisztrálhatod a csoportot.

szakal006 2012.01.20. 09:52:25

van a lev-lista.hu mint magyar és egyszerű. én googlegroupot használok. Kell hozzá gmailos email címednek lennie, és kész. hibája, hogy a közvetlen hozzáadást vagy fél éve levették, tehát csak meghívással tudsz tagokat behívni. de jól és megbízhatóan működik.

szakal006 2012.01.20. 09:53:50

ja. ha van g-mailos címed, a felső menüjében az egyebek,csoportokra rákattintasz, és már ott is vagy.

2012 2012.01.20. 10:05:48

lev-lista.hu-n csináltam végül. Google túl kíváncsi kacsa. Szóval emberek, itt lehet feliratkozni: lev-lista.hu/?p=nlpage&l=tuleles

nosz 2012.01.20. 10:49:54

Én az ilyen értelmetlenség-kilátástalanság-tehetetlenség érzést elintézem annyival, hogy tegyek meg minden tőlem telhetőt és kész. Nem nagy szavak ezek, tényleg csak tedd meg amit lehet és akkor felesleges az ekkora aggódás is (persze természetes mértékű marad, az jó). Én csak ennyit helyeztem magam elé, számomra ez a fontos. Elkezdeni mindent a legnehezebb (legalábbis én így vagyok vele), aztán már adja magát minden.

Tiemna 2012.01.20. 11:06:35

Kaptam tegnap egy érdekes linket. Vigyázat! Ezos, isteni gondviseléses, magyarságmegmaradásos - akit ez riaszt, ne is kezdje el! De a végtelen energia kinyerő gép elmélete, valamiféle szakrális geometria és mechanika (nem értek hozzá), végidőkre való prófécia, túlélési útmutató, egyszóval minden van benne. Kíváncsi vagyok, szerintetek mi ez? http://vimeo.com/27402985 Nem vagyok új olvasó, kb. 3/4 éves, csak megtartottam magamnak az észrevételeimet eddig. Üdvözlök mindenkit! Tiemna

M.A. 2012.01.20. 11:17:41

Fél éve terjed ez a videó a neten. Még mindig nem jutottam el odáig, hogy végignézzem...

Tiemna 2012.01.20. 12:17:17

Akkor talán most már aktuális lenne. Csak mert a nullponti energia nemlétét is állítja, itt a Sárkány és Kígyó jó fiú, és nagyon segítő hangvételű az egész. Hát nem is tudom... Azt látom, hogy 5 hónapja töltötték fel, és mindig csak ma látható utoljára.

Rics 2012.01.20. 14:14:50

Igazatok van, az apró dolgok sokszor adnak értelmet az életünknek. Egy reggeli rántotta, barátok, egy mozi, egy kis zene, sport, stb.. De én úgy érzem, ennél több dolgom van és - egyetértve Inlakesh-vel - nem jött még el az én időm. Többször meséltem már itt a "háborús álmaimról". Ezekben olykor embereket vezettem valahová. Nem tudom pontosan, hová és lehet, hogy az egész nem több merő agyszüleménynél. De úgy értem - és mindig is úgy éreztem - nagyon fontos dolgokat kell megtennem. És türelmetlen vagyok. :)

ivan999 2012.01.20. 14:16:01

Rics: mondom hogy szohasznalat, nem vitatkozom. az invazio kivitelezeserol annyit, teljesen ertelmetlen lenne igazi hajokat meg klonokat idekuldeni. feleslegesen bonyolult. egyszeruen el kell jatszani a mediaban a tamadas kezdetet rovid cgi efektekkel, mutatni par osszedolo epuletet, aztan kikapcsolni nehany muholdat, es maris johet a statarium. kb masfel eve irtam valamelyik cikkhez a kunoichi-trilogiat, elolvasta valaki? ott is szinte egy az egyben ugyanezt a sztorit irjak le: iranyitok, idegen invazio etc. es a konyv 10-12 eves.. Rigelrol elfelejtettem tegnap hogy megcsak nem is binaris rendszer, mert a Rigel B valojaban BC vagyis onmagaban egy kettos, es egyesek szerint lehet valahol egy negyedik csillag is.

Rics 2012.01.20. 14:55:46

Ivan999 kérdése jogos. Most akkor hogy is van ez? Ellenőrzött és megbízható források ezek? Hiszen a 2010 sem jött be, oké, több variáció van. A csillagok viszont elég konkrét dolgok. Azért nem lenne szerintem elég pusztán a színjáték, mert az emberek világszerte kezdenek rájönni, hogy átverik őket. Egyre több embernek van olyan eszköze, amivel videót és fényképeket csinálhat. Az emberek akkor hinnék el, ha a saját bőrükön, esetleg szemtől szembe látnának földönkívülieket. Ha sikerülne is bevezetni a statáriumot, bizonyíték nélkül lennének és ebbe előbb-utóbb belebuknának.

remark 2012.01.20. 15:04:54

MegaUpload and Megavideo shut down by FBI, founders arrested: http://www.vincentabry.com/en/megaupload-and-megavideo-shut-down-by-fbi-founders-arrested-1584

2012forum 2012.01.20. 15:09:39

Tudok róla, majd keresem az új tárhelyet vagy egyéb megoldást. (Offolást a fórumba!...)

19682willem 2012.01.20. 15:11:24

mondjuk nem tartom hülyeségnek, hogy csapnak egy nagy balhét, felrobbantanak pár épületet, esetleg csinálnak valami kamu repülő ufót hogy tényleg bevegyék az emberek aztán kész.. Niki, ne vedd magadra, nem gondoltam annyira komolyan :D de úgy bírom ilyenkor az embereket(főleg a nőket) hogyha mondok valamit, és szegény annyira beleéli magát :D ha gondolod írj valami elérhetőséget, tök jó lenne ha dumálnánk :D

spike 2012.01.20. 15:15:24

azt a videot én megnéztem, de nincs lehetőségem kipróbálni a benne mutatott kísérleteket. pedig ha működne az a mágneses gyűrűs mechanizmus, akkor azzal már lehetne mit kezdeni. csak honnan akasszak le annyi mágnest? megaupload: ... szóval ezért nem tudtam elérni tegnap az oldalt. tök jó hogy az efbíáj mindent megtehet amerikán kívül is.

2012forum 2012.01.20. 15:25:42

A szervereik Amerikában vannak. (Bár a tulajdonosokat Új-Zélandon tartóztatták le...) Majd megpróbálok valami orosz vagy ázsiai ingyenes tárhelyszolgáltatót keresni.

szece 2012.01.20. 15:31:35

sziasztok! írtam a lev listára. Valaki nézzen rá, hogy műxik-e, még nem írtam ilyenre soha. :-)

ivan999 2012.01.20. 15:33:11

Rics jo hogy mondod az ellenorzes kerdeset, mar korabban is motoszkalt bennem az hogy itt a 2012 blogon kulon biztatnak is hogy ne higyj el semmit, mindent ellenorizz le magad. namarmost azt hogy a viharba ellenorizze le az egyszeri allampolgar hogy iranyito szellemek, marsi klonozas, rigeli lakott bolygok??! van egy olyan erzesem hogy emiatt a vonal miatt van ott az oldal latogatottsaga ahol van. mig ha megnezunk egy piros pirulat, ahol semmi ezo vagy mi nincs, rovidebb ido alatt sokkal tobb olvasoja van, mar amennyire a hozzaszolasokbol es a szavazasokbol kovetkeztethetunk.

Rics 2012.01.20. 15:51:24

Ivan999: Ismét egyetértek. 2019 elég messze van az ellenőrzéshez, 2010-ben nem omlott össze az Eu. Ugyanakkor forradalmi hangulat van, mint már korábban is leírtam, ez pontosan bejött, vagy úgy néz ki, hogy bejön. Jó lenne, ha mindez igaz lenne, de hogyan győződj meg róla? kérdés: legalább 2, egymást nem ismerő médium állította ugyanezt? (Még ez sem teljes biztonság, de legalább egy kicsit jobb.)

19682willem 2012.01.20. 16:08:10

megint a mennyiség elvűség.. bálintnak ez a meggyőződése, kész. persze nem ellenőrzöd hogy vannak-e ufók, de senki sem tudja mi jár pontosan Bálint fejében(meg senkiében).. ha ő ezt tartja a legvalószínűbbnek, annak oka van. ahány ember, annyi élet, ahány élet, annyi látásmód hiába nézik a pirospirulát sokan, ha más se látnak ott, csak a legjelentéktelenebb hülye összeeskövéselméleteket amiket senki sem rendez semmibe csak lógnak a levegőbe.. aztán meg mindenki tiszta paranoiás lesz. én szeretem ezt a blogot így ahogy van.. aki kész rá, hogy megértse, az itt marad, aki meg nem.. de ne értsetek félre, én speciel amit itt ír bálint, csak egy lehetőségnek tartom, nekem van egy másik megközelítésű álláspontom is ezügyben, de ettől még nem hagyom itt.. főleg nem kritizálom esetleg majd ha eljön az ideje, meg idő is lesz rá(:D) akkor megbeszéljük a két dolgot..

Rics 2012.01.20. 16:47:01

Nincs igazad. Egyfelől tudjuk mi jár Bálint fejében, ugyanis leírta. Ha pedig leírta és megosztotta, hogy mi is olvassuk, joggal merül fel a kérdés, hogy igaz-e, amit leír, vagy egyáltalán lehetséges-e. És vannak bizonyos kérdések, amiket mi nem tudunk leellenőrizni. Persze Bálint hazudhat is, ha akar (amit nem feltételezek), vagy tévedhet, hiszen nem minden igaz, ami logikus, és látszólag ellentmondásos dolgok pedig lehetnek igazak. Aki elég "fejlett", hogy megértse, mi? Fordítsuk meg: aki elég hiszékeny, hogy elhiggye?! Ezért van szükség a bizonyításra. Utána még mindig mondhatod, hogy nem hiszed (mert nem akarod, vagy hazugságnak tartod.)

19682willem 2012.01.20. 16:53:50

akkor menjél is bizonyítsd be....

Rics 2012.01.20. 17:02:05

Én? Mit kéne nekem bebizonyítanom?

19682willem 2012.01.20. 17:08:44

egyébként meg félreértettél.. igen Bálint leírja hogy gondolja, de azt nem írja le pontosan, hogy mi vezette oda ahol van..

Rics 2012.01.20. 17:16:38

Ez igaz, csakhogy ez jelenleg nem is kérdés.

Bombagyár 2012.01.20. 22:09:49

Aztaki****ott ku**v amerikai elmeroggyant degenerált idióta fa*kalap nagyizraelt, ezek tényleg azthiszik, hogy egy hülye amerikai törvényre hivatkozva intézkedhetnek az egész világon? Remélem átveszik a megaupload helyét 10szeresen is a távolkeleten meg az oroszoknál. Külföldön miért okoskodhat az fbi? Ezzel az erővel a magyar NBH is mehetne usába, hogy sértik a magyar érdekeket bizonyos tevékenységek és ezért ott nyomozni és letartóztatásokat fognak végrehajtani. Külföldön a fbi ugyanolyan turista, mint John Smith, ha okoskodik adnék neki 1-2év előzetest, mint ahogyan azt szokták itt errefelé. (kártérítés itt nem szokás, esetleg kaphat párszázezer Ft-ot, ha pereskedik pár évet.)

Jain Zar 2012.01.20. 23:33:34

emje: Én nem okoskodok vagy rinyálok. Pusztán megosztom a saját tapasztalataimat... Urbanizált hülyegyerekként 4 éve leköltöztem Pestről "nagyonvidekre" és vettem egy bazinagy földet házzal és elkezdtem megművelni. A föld tényleg nagy (több hektár) és az utolsó négyzetcentit is művelésbe fogtam különböző növényekkel. Egy szabályom volt: nem használok semmi vegyszert/műtrágyát. és kurvára éhen halt volna az egész családom, ha csak azt ehetem volna, amit megtermeltem! Most 4 év után 90%-ban önfenntartóak tudunk lenni. 100%ban ha a csere lehetősége is szóba jöhet (cipő, ruha). 4 év és többmillió forint kellett hozzá. A kérdéseim csak arra próbáltak rávilágítani, hogy nem minden urbanizált hülyének van ennyi ideje (pénz nem számít, mert összeomlás esetén úgysem lesz). Valós problémákat feszegetek. Nálunk tényleg tele lett valami kukacfélével a megaszalt gyümölcs első évben. Lehet, hogy nem moly, de lesz@rom mert se így, se úgy nem eszem meg csak a tényleges éhhalál küszöbén. Tényleg rengeteg kaját kell eltárolnod 1 évre 4 személynek. Nem csak télire, mert ha a következő évi termés valamiért elmarad a várakozástól, akkor szívás van, ha nincs tartalékod előző évről. Komoly az a kérdés is, hogy hogyan főzöl be cukor nélkül. Nézd meg bármelyik szakácskönyvet! Alapvetően olyan dolgok vannak a receptekben, amik összeomlás esetén nem lesznek (cukor, só, zselatin). Ha megromlik/megpenészedik a lekvárod, akkor megint szívás van. 1 lehetőséged lesz, ha hibázol meghalsz. Ezzel jár egy teljes összeomlás... Nem borúlátó vagyok, csak ahogy a bloggazda írta, ha a legrosszabbra fel vagy készülve, akkor nagy meglepetés már nem érhet. :)

Bombagyár 2012.01.20. 23:47:18

A mezőgazdaság lenne a legkisebb gond, mert minden 10. hektár repce vagy napraforgó vagy más olajos termény lenne, (akár cukorrépa bioetanol alapanyag, stb.) aminek a kisajtolt olaja lenne a többi 9hektár műveléséhez szükséges üzemanyag, de ez csak és kizárólag a mezőgazdasághoz lenne elég, hogy kaja is legyen, a többi fogyasztáshoz ez nem lenne elég, tehát sem közlekedés sem áramtermelés sem vízi és légiközlekedés nem lehet növényolaj alapú. (nincs annyi termőföld) A műtrágya is gond lenne, kellene sok sok emberi meg állati trágya helyette, hogy a kaja meglegyen, vagy éhezés lesz. (agrárszakember van, agrárgépészmérnök van, a többiek az ő beosztottaik lesznek, a bróker meg mehet kapálni, ha életben akar maradni) Ez csak Magyarországra igaz, mert itt sok a termőföld és víz és van elég agráros.

Jain Zar 2012.01.21. 00:11:46

Bombagyar: Ne felejtsd el, hogy az agrárszakemberek is csak a gépesített, műtrágyázott, permetezett mezőgazdasághoz értenek csak (tisztelet a kivételnek). Ezek nélkül nem sokat ér a tudásuk...

emjé 2012.01.21. 09:16:28

Jain Zar: OK. valami ilyen reakcióra számítottam. Szóval ahogy reb Tevje a tejesember énekli: "a hagyomááááány..." Vissza kell tanulni mindent. Hatvan-hetven, neadjisten száz éve, mikor még nem zabáltunk meg évente nyolcvan kiló cukrot - hát akkor is létezett lekvár és kompót, és ha jól értelmezem, te is csupán az első aszalást basztad el. A mostani kommented már árnyaltabb, abból kiderül, hogy nem is annyira szar minden erre-arra a négy év alatt csak rájöttél...

szece 2012.01.21. 09:29:28

túllihegitek ezt a mezőgazdaság-kérdést. Én sem foglalkoztam vele sosem, aztán 3 évvel ezelőtt összeszedtem néhai nagyapám szerszámait, aztán kimentem a gaztengerbe, és nekiláttam. Annyira nem kell aggódni, a mag tudja a dolgát, ha már a földben van. A gazt meg kihúzod mellőle, és kész. Ha mindenki magának termel (úgy értem fogyasztásra, és nem árutőzsdére, nem kell minden embernek kapálni, mert másra is szükség van), akkor nem kell 100 féle vegyszer, és persze nem kell egy embernek 600 hektár, hanem csak egy negyed.

nosz 2012.01.21. 10:01:15

Bocsi az offért: Küldtem én is a levlistára, új e-mail címmel, lehet valamit nagyon elnéztem és lehet kb 5szer küldtem el, elnézést...(freemail-em se volt még) Hogy on is legyen: szece gondolataival egyetértek.

Bombagyár 2012.01.21. 10:33:15

Ez a mindenki magának termel max. abban az esetben működőképes, ha egy nagyobb területet művelnek közösen, de hogy mindenki egy pár m2-en szerencsétlenkedik, az esetleg zöldség+gyümölcs esetén működik, de ott is sokkal több munkával, mint nagyobb területen. (gépek használata nélkül nagyon keserves lesz az a lekvár meg az a zöldség) Érdekes műsor a FIX TV-n, Enigma néven, youtube-on fent van az összes adás, érdemes belenézni, végre magyarul is van híradás sokmindenről, ami máshol tabutéma.

Inlakesh 2012.01.21. 11:21:50

A mezőgazdasági témához néhány adalék: 1. A zöldség-, gyümölcstermesztést családi szinten is lehet végezni, de ne feledjük, hogy a népessebb családokban a sok szorgos kéznek nagy hasznát lehet venni. 2. A szántóföldi növénytermesztés (jellemzően gabonafélék) NEM családi elfoglaltság. Ehhez már nagyobb közösségre van szükség, mint amilyen a falu, hiszen a nagyobb területen sokkal több a munka, ami egyszerre felmerül, és az időjárás nagy úr, ő diktálja a munkaidőt. 3. Ha már időjárás, akkor említsük meg, hogy egy a mostaninál is szélsőségesebb, kiszámíthatatlanabb időjárás könnyedén tönkreteheti az egész évi termést. A kulcsszó a közösség. Nem lehet csak úgy nekiállni gazdálkodni egy elhagyatott alföldi tanyán. Nagyon fontos, hogy egy esetleges gazdasági összeomlás esetén a lehető leghamarabb szervezzünk (igen, mi, mert mások nem biztos, hogy fognak) egy közösséget, mely érdek- és munkaközösség. Ha ez megvan, akkor ebből ki lehet alakítani egy falut, ami optimális esetben már biztosítja a közösség tagjainak a hosszútávú életbenmaradását.

19682willem 2012.01.21. 15:07:24

jól bentegráltátok ezt az "urbanizált hülye" fogalmat :D bocsi.. :D egyrészt én leginkább arra értettem, aki nem is akarja megtanulni a dolgokat/ csak ilyen "ökobio védem a természetet és összetaposom a palackokat" emberekre értettem... az viszont biztos, hogy nehezebb megtanulni ha az ember már kiskorától panelszökevény.. magfalván úgy csinálták, hogy Erdélyből hoztak egy munkában megöregedett bácsit aki segített nekik.. az aszalt dolgokat üvegben lehet tárolni nem? ott nem éri bogár, és ha jól van aszalva/fény nem éri akkor nem lehet baja.. cukorrépát*nádat meg termelni kell aztán abból valamennyi cukrot előállítani.. a repce/alga akármivel meg kár kinlódni.. hiába az olaj, ha elromlik a traktor.. inkább el kell adni, aztán a pénzből jól beruházni.. ha felépül a közösség, utána már el lehet kezdeni a tönkölybúzával/lóvontatású ekével operálni.. tökéletes megoldás a fűtésre és trágyázásra a komposzt fűtés. 10 köbméter komposzttal simán elfűtesz egész télen, nyáron szétteríted a földön és kész.. aztán megint szerzel fanyesedéket stb.. nagyobb rönkökkel meg a rakott kályhában elfűtöget az ember.. viszont az erdőre vigyázni kell. inkább a beteg fákat kivágni + ültetni a helyébe.. nem nekiesni azt tarra vágni..

19682willem 2012.01.21. 15:12:31

mármint hogyha nem volna elég a 20 fok, akkor rá tud fűteni is.. meg úgyis sütődik mindig a kenyér, a béles meg a mindennapi asztalra valót is megfőzi az ember.. :D komposzt padlófűtés, + kis ráfűtés, és a talajjal nem lesz probléma.. a komposzttal sokkal magasabb lesz a talaj eltartóképessége és 1-2 év alatt a nagyon rossz talajt is meg lehet gyógyítani

19682willem 2012.01.21. 15:13:27

http://www.emberiseg.hu/portal/blog/2011/04/komposzt-eromu-vizonellato-rendszer/

cath 2012.01.21. 18:00:52

a mai hozzászólásokbóli tanulság: cukrot és sót sokat kell készletezni. főleg hogy korlátlan ideig eltartható.

19682willem 2012.01.21. 19:44:27

lisztet is... Bálint, vagy valaki.. nekem lenne egy fontos kérdésem. mégpedig az, hogy a zeitgeistet cáfoló irományban(amivel egyetértek) viszont a videóban ha jól emlékszem 3 csillagot mutat egy vonalban és amikor felkel a nap, pont ennek a 3 összekötéséből adódó egyenest meghosszabbítva a horizont metszeténél kel fel a nap. nos erre ez a válasza Bálintnak: "A film egyébként, miközben asztrológiai alapon próbálja megmagyarázni a dolgokat, hemzseg az asztrológiai csúsztatásoktól és hibáktól. Közismert évszázadok óta, hogy a „Betlehemi Csillag" nevű égi jelenség a Jupiter és a Mars egy nagyon ritka optikai együttállása volt, a Szíriusz nem érdemelne említést semmilyen történetben, hiszen folyamatosan látható éjszakánként a téli égbolton. Ha az Aszcendenst a Szíriusszal összekötjük, az így kapott tengelyre nyilván fog esni valahol 3 fényesebb csillag, amikre rá lehet magyarázni, hogy ők a 3 király. (Arról nem is beszélve, hogy a Szíriusz, keleti elhelyezkedése miatt, nem látható a Nap-AC konjunkciójakor - hajnalban -, mert a Nap már az I. házból derengésbe vonja a keleti égboltot.)" az írással magával egyetértek de (csillagászati analfabetizmusommal) én annyit viszont felfedeztem, hogy az égen tényleg van 3 csillag ami nagyon is feltűnően fényes, teljesen egyvonalban van és oda mutat ahol a nap felkel.. szóval ez bennem igazat ad a zeitgeistnek, attól függetlenül, hogy tudom mire megy ki a játék.. valaki segítene elmagyarázni hogy akkor most mi van? mert erre nem lehet rámondani hogy: " az így kapott tengelyre nyilván fog esni valahol 3 fényesebb csillag, amikre rá lehet magyarázni, hogy ők a 3 király." mert a környékén sincs fényesebb csillag, ezek viszont azok, és egyvonalban..

Bombagyár 2012.01.21. 19:58:47

Lóval akarsz szántani? Oda meg állatorvos kell, meg állatgyógyászati készítmények, az miért egyszerűbb, mint a pótalkatrész meg az agrár-gépészmérnök? A traktor meg azért csak jobban bírja a használatot, mint a ló.

19682willem 2012.01.21. 20:04:56

ha van jófajta lovad, akkor nem kell oda annyi szar bár ilyen erővel, ha van egy jó japán kistraktorod (nem szar mtz, vagy ha mtz akkor olyan amiért tényleg az fél életed adnád, hogy mindig beindul) szóval olyan hogy tényleg üzembiztos legyen..

emjé 2012.01.21. 20:21:36

"Oda meg állatorvos kell, meg állatgyógyászati készítmények..." Ilyen egy nejlonparasztot...:-) Ez kábé olyan orbitális baromság, mintha azt mondanád, hogy az emberhez orvos és gyógyszer szükséges. Egy frászt. A lóhoz takarmány, istálló, patkolókovács (ő ma hiánycikk), lószerszám és - részedről - kondi kell. Továbbá eke, borona, fogas...

19682willem 2012.01.21. 20:36:19

ugyan ezt mondtam, csak nem akartam le nejlonparasztozni tomcatet :D ha van jó lovad (nem nemesített karikaistenfasza) akkor igénytelen lesz és nem lesz minden füttyre depressziós meg beteg.. de végülis a traktornál is igaz, mert ha van egy megbízható trakid akkor elmegy az... de egy jó vérű(és itt pont nem a nemesítettre gondolok, hanem arra amelyik tényleg "rideg"-en él), egészséges ló jobb. mert az 200 év múlva is lesz.. traktor meg nem

emjé 2012.01.21. 20:47:13

Pardonpardonpardon.... Jól értelmezem gyöngybetűid füzérét - Bombagyár művésznéven Tomcat az, aki itt torzul?

19682willem 2012.01.21. 20:48:49

én nem tudom.. nekem bombagyár = tomcat.. kicsit fura is hogy egy ilyen híres ember... :D de én nem tudom.. lehet

teGergő 2012.01.21. 21:47:17

19682willem, 2012. január 21. 19:44:27 Mondjuk semmi akadálya nem lett volna, hogy ezt a Zeitgest-es bejegyzés alá írd be, a bal oldali hasábban ugyanúgy megtaláltuk volna a kommentet (remélhetőleg) :), de mostmár itt válaszolok. Ha netán az Orion öv-ről van szó http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/5/5b/Orion.ogv/mid-Orion.ogv.jpg (a képen középtől jobbra, egy homokóra szerű formájú csillagkép, közepén három egymáshoz közeli csillaggal), legalábbis azt hiszem, hogy a Zeitgeist film is erről beszélt, annyit hozzátennék, hogy ez a három csillag sem pontosan egy vonalba esik, egy kis görbét "adnak". :D Egyébként nem tudok hozzászólni a témához.

19682willem 2012.01.21. 22:04:30

gondoltam rá, csak azt hittem az elfelejtett téma, de most hogy mondod, tényleg ott van oldalt az a hozzászólás mutató.. na mindegy nos az a baj velem, hogy én semmi homokórát nem látok.. (vagy olyan pici mint az a 3 csillag? ami a tetejét, közepét és alját jelentené?) egyébként nem tudom.. amit én látok itthon az égen, az más, és az tényleg egyenes + kicsit nagyobb táv van közöttük mint itt. jó lenne ha tudnék társalogni egy csillagásszal mert semmit nem értek hozzájuk.. kb a kisgöncölt, vagy göncöl szekér vagy mi.. azt találom meg (az sem biztos) meg a sarkcsillagot és annyi.. pedig fontosak volnának

teGergő 2012.01.21. 22:14:57

http://static8.origos.hu/i/0901/20090122orion1.jpg

Khang 2012.01.21. 23:50:35

M.A.! Azt hallottam, hogy a jövőben Borsodba akarnak betelepíteni bizonyos embereket, hogy különálló államuk legyen ott, ezzel mintegy leválasztva őket Magyarországról. Van erről valami infód, vagy véleményed? Mondd azt légy szíves, hogy marhaság...!

19682willem 2012.01.21. 23:52:44

http://www.jovonk.info/2011/11/01/ciganyorszag-es-budahazy itt van róla szó..

tulokvese 2012.01.22. 00:31:04

2012, a Google-lel mijabaj, tudtok valamit? Milyen veszéllyel számolhat, akinek fiókja van? Jobb törölni az egészet a csába?

M.A. 2012.01.22. 10:00:47

Hogy lenne már Tomcat. Bombagyár: változtass nevet! Házirend, 5.§, láthatóan megtévesztésre alkalmas nicket választottál.

19682willem 2012.01.22. 10:51:04

én azt hittem de nem tévesztett meg, mert nem voltam benne biztos.. csak azt hittem..

gyuff 2012.01.22. 11:51:43

nem akkor nem tévesztett volna meg, ha biztos lettél volna?:D

19682willem 2012.01.22. 11:53:20

roszul fogalmaztam.. nem voltam benne biztos, csak gondoltam rá, mint lehetőség. "i love Derren Brown because i have no choice" ezen de röhögtem ×D

cath 2012.01.22. 13:45:24

Borsodot kár lenne odaadni bármiyen népcsoportnak. Mert amúgy jó hely.

gyuff 2012.01.22. 15:12:42

igazad van cath minek adnánk a magyaroknak :D

spike 2012.01.22. 16:21:52

a második képen a jobb alsó fényes csillag a rigel?

aaaaaNiki 2012.01.22. 17:15:06

Nejlonparaszt! :))))))))))))))))))))) Kezdünk szépen csoportokba rendeződni. Urbanizált hülye (UH), földtúró paraszt és nejlonparaszt. Meg a további magyar hangok...

19682willem 2012.01.22. 17:39:57

:D :D :D de még UH őfelsége mindig nem adott elérhetőséget..

gyuff 2012.01.22. 19:28:09

ez a rész nagyon megy... mintha kötelező lenne:)

Jain Zar 2012.01.23. 07:08:35

emje: Tenyleg ki lehet kiserletezni, de ahhoz ido kell. Szerintem 3-4 ev alatt barki at tud allni a teljesen onfenntarto gazdalkodasra. A kulcsszo a 3-4 ev! A kerdeseim arra vonatkoztak, hogy van-e ennyi idonk. Egyeb esetben elsore kell jol csinalni mindent, kulonben "game over". Nyilvan minnel elobb elkezdi valaki, annal elorebb lesz. Nemsokara itt a tavasz lehet elkezdeni a probalkozasokat, akinek van kertje. Kutatgatni permakulturas forumokon. Elolvasni, hogy mi az az erdokert. stb... Mindegyikhez ido kell, de ha el se kezded, akkor ugyis racsesztel. :) Aki most per pillanat az urbanizalt hulye vagy a nejlonparaszt kategoriaba tartozik es meg kertje sincs, az is nezzen utanna a permakulturanak es az erdokertnek, mert ha lekapcsoljak az aramot, akkor mar nem lesz net sem. A fejedben levo tudas viszont megmarad! A kozossegek letrehozasa mellett ami meg nagyon fontos az a tudas! Ez az ami miatt egy mar meglevo kozosseg elgondolkozik rajta, hogy befogadjon-e teged. A mi kozossegunkben peldaul meg hiany van sebeszbol es fogorvosbol. :)

aaaaaNiki 2012.01.23. 08:30:41

Jain Zar: 'Iszen éppen fent írtam, én utána néztem, de ez könyvből nem megy. Persze, megpróbálhatom gyakorlatba átültetni, este 8 és hajnal 6 között még van erre időm... Ráér valamelyik nejlonparaszt, hogy kibékávézzon (!) velem minden éjjel valami Pest környéki erdőutánzatba, gyakorolandó az erdőkert telepítését? "Elemlámpa egyelőre még van" jeligére várom a jelenkezéseket. Maradok tisztelettel, UH

M.A. 2012.01.23. 10:03:45

"A mi kozossegunkben peldaul meg hiany van sebeszbol es fogorvosbol. :)" - ne aggódj, ha nem lesz finomított cukor, nem fog kelleni fogorvos se.

Rics 2012.01.23. 15:46:11

Olvasgatva a mai híreket, tovább erősödött a meggyőződésem, hogy hamarosan kitör egy elmérgesedő, többfrontos háború. Az EU szankciókat vezet be Irán ellen. Gondolom egyértelmű, hogy ez nyílt provokáció, ám előbb utóbb sikerül majd kiborítani a bilit, ha máshogy nem, kreálnak valami ürügyet. És elindul a háború. Másrészről számomra nagyon érdekes az Anonymus csoport ténykedése. Egyre hevesebb támadást intéznek mindenféle honlapok ellen és valószínűleg ez még csak a jéghegy csúcsa. Ha kitör egy háború, annak nagyon sok ellenezője lesz, vagyis nem elképzelhetetlen (ahogy a blog is utal rá) több helyen EGYSZERRE a háborús és polgárháborús állapot. Ez a mai reflexióm. :)

LeonCL 2012.01.23. 17:37:28

http://www.pozitivnap.hu/kulfold/ime-az-uj-megoldas-csaladi-haz-egymillio-forintbol-es-teljesen-onfenntarto-kepekkel

szece 2012.01.23. 17:47:31

jó ez a házikó, persze ehhez tényleg kell az 500.000.000 fős limit. Persze egyéni megoldásnak tökéletes, hiszen úgysem fogják százezrével követni a példáját.

Bombfactory 2012.01.23. 20:26:41

Egy elég gyenge előadás egy NAGYON fontos témáról: (megérne egy külön posztot itt a blogon!) www.utolag.com/CivilAkademia0122.htm Frankfurti Iskola, ezt valószínűleg kevesen ismerik, pedig sajnos óriási hatása (rossz) volt a világra, ezek a naomarxisták találták ki, hogy az ifjúság és velük a jövő elrablása az oktatáson keresztül mehet a legkönnyebben. (miután látták, hogy a nép, a proletárok nem fognak önként meghalni a világforradalomért lenint, marx-t és engelszt szavalva) Sajnálatos módon ebben is volt egy "magyar" : lukács györgy. Ez a rendkívül kártékony csapat találta ki, hogy az oktatásban és a kultúrában kell átvenni a ideológiai vonalat, hogy a jövő generációja egy konzumidióta, Szép új világ-ot simán letüdőző zombihadsereg legyen. A másik hatalmas találmányuk a kritikai elmélet, a szex, drog, rock and roll, vallásellenesség, nyugati kultúra-ellenesség, fehér-ellenesség, családellenesség, stb.. További leírások lukácsról, gramsci-ról, adorno-ról, marcuse-ről a Nyugat halála c. könyvben 93.oldaltól. Adorno "találta ki" a Beatles-t a tavistock intézettel karöltve, állítólag a Beatles dalainak copyright jogait is ő birtokolta, amíg el nem adták azt az örökosei Michael Jackson-nak. További kapcsolódó anyagok: http://www.richplanet.net/starship_main.php?ref=74&part=1

2012 2012.01.24. 14:55:14

A túlélő könyv linkjét cseréltem, újra elérhető.

Bombfactory 2012.01.24. 23:49:26

Aleister Crowley tényleg maga volt a sátán megtestesülése, vagy mégsem? http://www.youtube.com/watch?v=qjDUrLG3WGM A műsorvezető vajon hogyan jut információhoz, mert állítása szerint nem a könyvekből. Hívjátok meg a következő blográdióba, vagy menjetek el a műsorába, érdekes lenne. Már maga az információcsere vagy az információszerzés módszertanának a megbeszélése is egy külön műsor lehetne.

spike 2012.01.25. 00:26:56

nem venném komolyan ezt a műsort. azért mert lefotózták crowley házának energiáit :D crowley biztos nem lehetett gonosz, csak mi nem értjük meg .... :)

Bombfactory 2012.01.25. 14:23:28

Azért ez nem ilyen egyszerű, hogy nem veszed komolyan a műsort, mert ez egy feltörekvő, egyre nézettebb, Magyarországon jelenleg az egyetlen, aki okkultizmussal, összeesküvésekkel foglalkozik. (jó lenne, ha biztosan tudnánk, hogy megbízható, vagy sem ezen a téren) (és TV, tehát nagyobb a hírértéke, mint bármilyen netes médiának)

gyuff 2012.01.25. 14:45:35

Steinerről meg azt mondják hogy sátánista, és akkor már az?

Vándorr 2012.01.25. 15:26:15

Az Enigmának vannak érdekes adásai, a fixtv honlapján (lehet h youtube-on is) az összes adást meg lehet nézni. Néha én sem tudom teljesen komolyan venni, de azért vannak jó gondolataik, meg sokszor kutakodnak jó irányba. Mondjuk amikor a műsor felénél maja pap által felszentelt ezo-fasságot sorsolnak a nézők között, mindig elmosolyodom...:D Dehát gondolom nem találtak jobb szponzort, és ez feltétele annak, hogy mehessen a műsor...:)

Jain Zar 2012.01.25. 16:12:45

M.A. "ne aggódj, ha nem lesz finomított cukor, nem fog kelleni fogorvos se" Egy kiadós szájba veréstől is szükség lehet fogorvosra, az pedig minden jobb búcsúban elő szokott fordulni. :) De amúgy egyetértek veled...

spike 2012.01.25. 17:43:31

sajnálom de az ilyesmi műsort nehezen lehet komolyan venni. kajakra 5 perc után már vártam, hogy mikor küldik nekem a zenergiát a tv-n keresztül. azt sem bírom amikor a műsorvezetők ecsetelik, hogy ők mekkora mágusok meg minden.

sayid 2012.01.25. 19:05:52

"lefotózták crowley házának energiáit :D" haha azt a részt láttam én is. majd nézd vissza.amikor a kamera (mobiltelo) optikája elé teszi az öngyújtó lángját. a hideg kirázott olyan félelmetes volt...... ááá dőltem a röhögéstől.XD. nem lehet kihagyni. az volt kb az összes házenergia fotó.

Bombfactory 2012.01.26. 20:30:44

Viszont ez a gyerek azért belemélyedt az egyház történelmébe, elég sokmindent mond, és mindet fejből: http://www.youtube.com/watch?v=EWP_Ztu6CpI

sayid 2012.01.27. 23:49:50

igen ez igaz. Száraz Gyuri meglehetősen sokat tud. nem csak az egyházakról hanem Atlantisz,lemuria.Egyiptom.. nem tud H Z olyat kérdezni tőle amire ne tudna válaszolni kapásból. rádioba tényleg meghívhatnátok.valami jó kis vitát halhatnánk. Sz Nándi vs Sz Gyuri :)

Bombfactory 2012.01.28. 20:56:18

Igen, jó lenne, mert ő (Száraz Gyuri) pl. Atlantiszt azt kifejezetten a megvalósult utópiának írja le, és csak az oda beszivárgó feketevérűek (ez nem tudom mi, a fekete nemesség ugrik be róla) ásták alá, és a csata után (ahol a védő erők vontak egy pajzsot a Föld köré, a támadók a titánokkal meg végül egy kisebb holdat vonzottak ide, ami elpusztította a szigetet) eltávoztak magasabb síkokra, ami már nem itt van. (Marson?) Mu vagy Lemuria is az Atlantiszi utópiát valósította meg, tehát 1 csapat voltak, részben időben átfedték egymást. Ha lesz vele műsor, ahhoz fel kell kötni a gatyát, hogy megfelelően magas szintű legyen a párbeszéd. (ha a zsidókat csak alig érintené a műsor, ez lehetne egy közös adás is, az jót tenne a 2012blog látogatottságának, a rádió az abszolút cenzúramentessége miatt lenne informatívabb, nyilván egy TV-ben nem lehet azt elmondani amit egy rádióban még igen, és egy szűkkörű előaadáson még azt is el lehet, amit egy rádióban sem.)

Bombfactory 2012.01.28. 23:18:12

Hajmeresztő elmélet: Orbán Soros szárnyai alól indult. Hogy egyértelműen pszichopata tüneteit mutatja, az gyanús amiatt is, mivel épp a Monarch-projekt tudatmódosított háttérhatalmi rabszolgáiról olvasok... Utána kellene már járni, mi az igazság az osztrák gyógyintézeti kezelésből. Hátha ott töltötték fel a program frissítését? (Bobkó Csaba blogjából)

emjé 2012.01.28. 23:52:02

Éjszakai ágybavizelést, nyilvánosság (kamerák) előtti idétlen gesztikulációt, viselkedészavart és zavart viselkedést - lásd a japán energiaügyi miniszterrel folytatott megbeszélés utáni gödöllői sajtótájékoztatót 2011 elején - Grazban pofoznak helyre leghamarabb. (Tényleg ott volt.) A programozás az más tészta. Ott már ügyelnek a diszkrécióra.

st.anger 2012.03.05. 13:19:40

" lásd a japán energiaügyi miniszterrel folytatott megbeszélés utáni gödöllői sajtótájékoztatót 2011 elején" hol lehet megnézni?

terecseny 2012.03.15. 20:05:59

Nekem csak egy kérdésem lenne.Honnan származnak ezek az infók a riegel meg űrutazás meg 2029-es dátumok ? Az orákulum jövendölte? Viccet félretéve, komolyan érdekel mert ez azért eléggé a fikció kategóriába esik hogy finoman mondjam.

spike 2012.03.27. 13:44:32

És persze, hogy ez azért is lesz jó, mert csökken a szén-dioxid kibocsátás :D

spike 2012.03.27. 17:50:06

Jut eszembe, érdekes, hogy az ABBA egyik tagja kampányol emellett, nekik van az a számuk, hogy "Money, money, money..." :D

szece 2012.04.25. 14:26:12

http://cuccos.com/hobby/index.php?op=dyncont&contid=39 listásoknak jól jöhet, ha még nincs meg

S.L. 2012.05.07. 21:20:03

Szia Bálint Mostanra végigolvastam az egész blogodat, értelmes, jó munka. Amire a korlátozott látásmódomból eredően nem jövök rá az az, hogy mi készteti generációkon át a hatalmi "elitet" arra hogy folyamatosan szövögessék a tervüket, tekintve hogy jó eséllyel abból ők már profitálni nem fognak. Vagy nem a végcélt nézik, hanem megelégszenek a jelen nyújtotta kiváltságokkal, előnyökkel, mintegy tudomásul véve hogy ők is csak szolgák? Tehát ezeknek ez a "hivatásuk", vagy csak simén rövidlátóak? Másik ami zavar (nem Veled kapcsolatban) Könnyű belátni hogy az utóbbi időben bizony nagyon "népszerű" téma az igazságkeresés nevű sport, mostanra szinte mindenki a környezetemben valamilyen szinten érintette már a témát. Tudjuk hogy a források jó része dezinformációs csatornákon érkezik, viszont azt gondolom ezeknek nem a legfőbb célja az emberek összezavarása, illetve olyanformán az, hogy mint az Te is említetted most jön el a látszólagos visszahúzódásuk ideje, ebben a helyzetben pedig, amikor bedöntögetnek ilyen olyan, az ember számára eddig mindennapos dolgokat ( penem et circenses ), a népnek fogalma nem lesz arról ki a felelős mindezért, köszönhetően a távozás előtti inforációs kavarnak. Személy szerint mindig látok abban valami szándékosságot, ha valami ilyen nagyszámú ember által elérhető, mégha az a "rend kedvéért" összeesküvés elmélet néven vált ismertté

spike 2012.05.07. 23:06:17

De, "profitálhatnak" a reinkarnáció miatt. Persze még ezenkívül több dolog is közrejátszik, mint pl a közös "eszme" ha lehet így hívni.(saját vélemény) Tudom nem az én válaszomat vártad, csak megjegyeztem.

st.anger 2012.05.09. 15:45:27

s.l. nézd meg milyen körülmények között élnek ezek a bábuk és tedd fel újra a kérdést, ha van kedved.

S.L. 2012.05.09. 18:40:56

St.anger, lesz kedvem Nyilván nem tudok azonosulni az ő életvitelükkel, illetve körülményeikkel, ezért az én helyzetemből helyénvalónak tűnhet a kérdés. Mint mindannyiunknak, nekem is kimaradt az az oldal, tehát csak saját magamból tudok kiindulni ha ezen elgondolkodom. Értem amit akarsz, feltételezhetően meg sem fordulna abban a helyzetben a fejemben hogy ezen tűnődjek, ugyanakkor valamilyen szinten intelligens figurák ezek, csak az érdekelt volna hogy mennyire

lololok 2012.05.11. 01:29:42

S.L., Az első kérdésed nagyon jó. Néhány megjegyzés: - Ha már beláttad, hogy korlátozott a gondolkodásod, be lehetne azt is látnod, hogy miben az. Erre nem tudom a választ, de ime egy ötlet: - Lehet, hogy a gondolkozásod a feltételezéseidben korlátozott. És nem abban az értelemben, hogy nem tudsz bizonyos feltételezéseket megtenni, hanem abban, hogy nem tudsz bizonyos feltételezéseket elvetni. Bővebben: - A kérdéseddel impliciten feltételezed a következők közül legalább az egyiket: (1) 'ők' is az 'egyszer élünk' elvet vallják (2) 'ők' is meghalnak legfeljebb egy emberöltő múlva - Az ellentmondás feloldásának egyik módja, hogy megvizsgálod a feltételezéseidet. Lehet, hogy az eredményed azért nem tünik értelmesnek, mert rosszak voltak az alapvető feltételezéseid. A második feltételezésedről nem sokat tudok, de az elsőről jó bizonyossággal tudom, hogy nem igaz. Gondolj csak a belterjes 'házasodásukra'.

M.A. 2012.05.11. 07:35:11

Mellesleg üdv újra köztünk. :)

S.L. 2012.05.11. 18:13:19

Bálint, gondolom ez lololoknak szól, mivel mi nem ismerjük egymást (még)

S.L. 2012.05.11. 18:15:33

lololok nem a gondolkodásom korlátozott, hanem a látásmódom :-) próbálok természetesen arrafelé is, de ezt csak tapasztalati úton, vagy erősen, a témában ismerős egyén képes megfelelő hatásfokkal kivitelezni

lololok 2012.05.11. 20:54:56

S.L., Mi a különbség? A 'látásmód' a hagyományos értelemben is 'értelmezést' jelent, nem? A trükk az, hogy nem feltétlenül kell tudni semmit ahhoz, hogy a hibás feltételezésektől megszabadulj. Miért kellene ahhoz tudni valamit, hogy egy másik dolgot egyszerűen hagyj figyelmen kivül? M.A., Van egy hülye kérdésem: PG előadásaiban hallhatjuk, hogy szerinte az időszámitás ~300 évet 'késik'. Ha ez igaz, akkor mi lesz 2012-ben (értsd most)? Semmi? :) Ez az oka, hogy nem fog történni semmi 'emlitésre méltó'? Számomra valóban jobban elképzelhető az, hogy még nagyon-nagyon az elején vagyunk egy hanyatlási időszaknak, mintsem a végén.

S.L. 2012.05.11. 21:53:31

lololok másképp fogalmazok: egész egyszerűen nem látok rá az ő gondolkodásmódjukra, ezáltal nem vagyok képes abban a szellemben átgondolni ahogy esetleg"kellene" szóval ha rendelkezésre állna a megfelelő információ, úgy azthiszem a válasz is meglenne a korlátolt gondolkodás csak úgy szárazon azt jelentené hogy még ekkor sem vagyok képes átlátni szóval így értem

st.anger 2012.05.14. 15:25:51

... az időszámitás ~300 évet 'késik'. Ha ez igaz, akkor mi lesz 2012-ben (értsd most)? Semmi? :) Ez az oka, hogy nem fog történni semmi 'emlitésre méltó'? az európai és a maya naptár nincsen átfedésben egymással. a maya naptárciklus vége egy csillagászati esemény időpontja, ami 2012 dec.-re esik a mi időszámításunk szerint, függetlenül attól, hogy elcsaltak-e 300 évet vagy sem.

19682willem 2012.06.07. 16:41:29

jött egy olyan "vízióm", hogy ugyebár most robbannak be az indukciós töltők ami az egész háztartást, közlekedést (az elektromos autók révén) át fogja alakítani és ez is több légy egy csapásra, hisz fejlesztik a rákipart, fejlesztik az elektromos áram függőséget, stb stb.. tehát azért ez a nagy akksi fejletlenség a világon, hogy aztán amikor már tényleg "nincs" olaj, minden olyan csúnya, füstös, háborús rossz, meg nincs már semmi sem, akkor berobban egy felfedezés egy újabb kreálmány (pl egy használható akkumulátor) amivel végre valahára a zemberiesség ráállhat a cejtgejszt rémálomra, tehát megint jön egy ilyen szivárvány hányás, világgazdasági fellendülés meg "béke" (izrael-irán kamubékeprogramok.. we donvanna war.. például ma is van) eye candy vízió, :D amivel jól lefoglalják az embereket, a nagy depressziót és igazságkeresés-elindulást meglovagoló világrendet. Ne menj az erdőbe!!! Ott nincs áram!!!!!!!

aaaaaNiki 2012.06.12. 09:56:13

Willem: Minden rendben? :))))) (A "szivárvány hányás" kopirájtos vagy használhatom?)

gyuff 2012.06.13. 11:55:41

én csak annyit fűznék hozzá: vQzkPm XyeVNPgky EavDKMmdk dCodSq qMdaVb

19682willem 2012.06.15. 22:49:26

ne nevess ki. hagyjál. igen szprájtos.

19682willem 2012.06.26. 02:24:47

nincs olyan ember aki épp mostanság "tervez" egy utat úgy bele a világba?

Lazur 2012.06.27. 01:57:37

Ahogy vesszük. Persze minden képlékeny, s a világ is inkább csak a Szent Kereszt feltalálása körül fog forogni, de a közeljövőben járnék és terveznék egy utat.

kertész 2012.06.28. 19:58:03

nekem úgy fél éve kész a tervem világgá menni, eddig az irányítók nem hagyták kivitelezni...

19682willem 2012.06.29. 03:04:25

és merre mennél? majd szóljál :D

kertész 2012.06.29. 06:18:44

A cél a nagy erdőség, de bármerre mehetek, ha azzal jobb hellyé tehetem ezt a bolygót vagy szükség van a segítségemre.

M.A. 2012.06.29. 08:39:25

Egyébként rengeteg olyan hely van a Földön, ahol remeteként nyugodtan eltengethet az ember egy életet, levághat 1-2 hektárt egy erdőből magának, stb., anélkül hogy bárki zaklatná. Csak ez pont nem az a feltételrendszer, amiben segíteni lehet jobbá tenni bármit is. Ahhoz sajnos közel kell lenni a "sűrűjéhez". :/

19682willem 2012.06.29. 15:36:03

Én, még attól függetlenül is, hogy itt születtem ahol, nem lenne szívem kivágni 1-2 hektár erdőt.. mondjuk ha így átgondolom, ha olyan a hely, hogy a kivágott erdő helyett egy gyönyörű rét lenne, akkor fene tudja.. :D ha már fákat ültetsz, szerintem az is rohadt jó dolog, persze ehhez nem kell kimenni oroszországba vagy kínába vagy akárhova ahol millió hektárok vannak úgy hogy évekig egy emberi láb nem tapos rajta(hiszen ha ott erdő van, akkor minek erdősítenél..).. tehát itt Magyarországon keresni kell egy jobb helyet ahol azért nyugalom van és szépen erdősíteni mindenfelé + másoknak segíteni, ez szerintem tök jó.

19682willem 2012.06.29. 15:39:56

én az elvonulást úgy látom a legjobbnak, ha nem magad miatt teszed hanem amiatt, hogy ott jobban tudsz élni és ezáltal sokkal intenzívebben tudsz másokon segíteni. Ezen felül tudsz erdősíteni ami igenis fontos dolog, állatoknak segíteni s a többi.

csillagzafír 2012.06.29. 16:27:31

én már gyűtőgetek (megylikőr:) saját készítés)és lavórban fürdök plussz a férjem csinalja a veteményes kertet , mi kezdünk felkészülni és mindenkinek ezt ajánlom , komolyan . és nagyon jó dolgokat olvastam még..köszönöm az agytágítást.

anevem 2012.06.29. 20:42:44

M.A.! Erről annyi jut eszembe, hogy szerintem ez nem mindenkinek lehetséges. Ahogy kicsit elmélyedtem a horoszkóp elemzésben(a sajátomban főleg, picit máséban is:) viszonylag szűk skálán mozgunk. Persze a szabad akarat rendben van, de nem mindenkinek van akkora mozgástere/jó karmája jelenleg, hogy ez össze jöhet neki. Másfelől viszont nagyon nemes ez a segítségnyújás, "ébresztgetés" úgyhogy tessék csak szépen maradni a frontvonalban.. :) (Egyébként tényleg tiszteletreméltó amit csináltok, és mindenekelőtt nagyon hasznos! Így tovább!:))

cath 2012.06.29. 23:25:18

" Ahogy kicsit elmélyedtem a horoszkóp elemzésben(a sajátomban főleg, picit máséban is:) viszonylag szűk skálán mozgunk."- ahogy elmélyedtem az élet mibenlétében itt a földön, viszonylag szűk skálán mozgunk... De a fenyők és csigák megérzik a tömeges fajpusztulásokat, mi emberek meg tehetünk ellene (nameg érte is:(. Összehangolva a sok szűk skálát egészen elképesztő ereje lehetne az életnek (ahogy többnyire van is, csak az emberek kimaradnak belőle..)

anevem 2012.06.30. 15:33:24

A horoszkóp nem az egyéni sorsok mibenlétét mutaja meg...? Itt a földön... Rámutattam valamire amin keresztül én megközelítem.. Nem értem miért szőrözöl ilyeneken, bár lassan kezdem megszokni! :D A többivel egyetértek. :)

cath 2012.06.30. 23:30:08

A horoszkóp csak egy "ajánlás" - lényegében... csak ezért szőröztem.:)

teGergő 2012.07.01. 10:56:47

Ti most a horoszkópról, vagy a csillagövi jegyekről akartatok valójában beszélni?

teGergő 2012.07.01. 10:57:51

Csak mert szerintem nem mindegy. :)

gyufa 2012.07.01. 21:45:21

vissza kanyarodtunk a korrekt definició hiányában elkövetett több értelmű szavak miatti félreértések talajára, mintha ez lenne a "havi" menű..

st.anger 2012.07.02. 20:24:28

más nem nagyon van - csak hogy én is fanyalogjak kicsit...

kertÉsz 2012.07.13. 05:26:37

Ma hajnal előtt támadt néhány gondolatom és ide írok, most nem részletezett "véletlenek" sokasága miatt. Az rendben van, ha esetleg jön egy komoly napszél ami minden mikrodzsippet átalakít bonyolultan elkészített levélnehezékké, így megnehezítve az elektromosság előállítását. Ez esetben a napelemek még fognak működni? Amennyire így gyorsban utánanéztem, a napelem ámítógép nélkül termeli az elektronsereget.

M.A. 2012.07.13. 09:47:25

Napelemből igazából kétféle van, az egyik, ami pl. a számológépeken is van, félvezető-technológiát használ, a másik, ami erőműként funkcionál (nagyobb teljesítményű, olcsóbb, de kisebb hatásfokú): ez gyakorlatilag hasonlóan működik, mint a kinti zuhanyzó vízmelegítő hordója, csak itt olajat melegítenek fel, és a hőt alakítják mozgássá, a mozgást pedig elektromossággá, mint a hő- vagy az atomerőmű esetében.

spike 2012.09.23. 11:36:31

M.A.: A Rigel 7 és 9 milyen szintű bolygók? Mivel háborúzgatnak, gondolom sokkal nem lehet magasabb mint a Föld, viszont azt is gondolom, hogy ott biztos nincs ilyen materialista világnézet, mint itt. Egyébként tegnap láttam a Képlet c. filmet. !Spoiler! A végén magas, szőke idegenek elvisznek a Földről pár kiválasztott gyereket egy másik bolygóra, mielőtt az egész bolygó elpusztulna. Mellesleg azon a másik bolygón a gyerekek nyulakat engednek szabadjára. Azért "hangsúlyoztam" hogy magas szőkék, mert a kataklizmán olvasottak alapján elvileg a rigeliek magas, szőke, emberszerű lények. A filmben pedig látszott, hogy az idegeneket játszó emberek mind átlagmagasság felett voltak, és mindnek ki volt szőkítve a haja. Gondolom nem véletlen.

lagnes86 2012.09.24. 16:47:29

„Hangsúlyozni kell mindjárt az elején, hogy az itt következő információk, állítások és javaslatok nem valami „arkangyali prófécia” részét képezik, […] Itt következik az az előrejelzés, amelyet 2003 és 2005 között, médiumok által kapott információkból raktunk össze.” ezt kicsit sem érzitek ellentmondásosnak?? megoldások közül az 'önmagunk felkészítése' jó, aztán még talán a 'hova tegyem a pénzem' (de mondjon vki egy munkaadót, aki nem utalással fizet). ezen kívül, nagyon lesarkítva: kifelé a városból - kinek van lehetősége manapság házat venni? hmm?valaki? nekem nincs, saját pénzből nincs, egyéb megoldás - banki hitel? kösz nem. készletezzünk = költsük a pénzt; önvédelem= költsük a pénzt, ráadásul valami miatt, amiket bizonyos "médiumok" még 2010-re jósoltak, és azóta sem történt meg...... kb minden, amit írtok ezzel kapcsolatban a "várjuk ki" kategória, nézzétek meg még egyszer a Legyél képben c. filmet, azt javaslom.

Vándorr 2012.09.24. 23:03:20

Nincs ellentmondás. A médium nem feltétlenül "próféta". Itt nem arról van szó, hogy egy ismeretlen entitástól származnak az infók, hanem feltételezem, hogy a médium(ok) azért utánajárkáltak bizonyos dolgoknak "odaát", esetleg az akashából hoztak át információmorzsákat. Ezek a "jóslatok" sose lehetnek 100%-osak, ezek csak az információgyűjtés pillanatában legvalószínűbbnek tűnő történések. Képzeld el úgy a világot, mintha egy számítógépes szimuláció lenne. Ha a szimulált világ (majdnem) minden adata ismert, akkor elméletileg minden lehetséges történésnek ki lehet számítani a valószínűségét. Van egy legvalószínűbb változat, de ezek a valószínűségek folyamatosan változhatnak, és minél távolabbi egy időpont, annál kevésbé lehet biztosra megmondani, hogy mi fog történni akkor. Szerintem ez valahogy így működik, de ha hülyeséget írtam, akkor majd M.A. kijavít.

M.A. 2012.09.25. 14:04:08

"hova tegyem a pénzem' (de mondjon vki egy munkaadót, aki nem utalással fizet" - erre ott a válasz: "egy dolog biztos, bankban ne maradjon semmi. Minden fizetést azonnal felvenni, amint megérkezik" "kinek van lehetősége manapság házat venni? " - nem mindenkinek, nyilván, ez arra vonatkozik, aki meg tudja tenni. Persze nem törökbálinti családi házból kell kiindulni, 1 millió körül már lehet tanyát kapni egész nagy alapterülettel. "készletezzünk = költsük a pénzt" - úgy értve persze, hogy a készletet FIFO rendszerben fogyasztjuk is, tehát mindig a legrégebbit megesszük, és helyette veszünk újat. Így gyakorlatilag nem kerül semmibe, csak előre fizetjük a fogyasztást. "önvédelem= költsük a pénzt, ráadásul valami miatt, amiket bizonyos "médiumok" még 2010-re jósoltak, és azóta sem történt meg" - napi szinten történik rengeteg olyan betörés, ami önmagában indokolttá tesz egy kis "erődítést". A "várjuk ki" mentalitással az a gond, hogy amikor ott lesz a baj, már késő lesz elkezdeni kapkodni.

lagnes86 2012.09.25. 19:22:17

nem így értettem a "várjuk ki" kategóriát, hanem így: "Könnyen elképzelhető, hogy változások lesznek a Földön, vannak erre utaló jelek a fennmaradt régészeti leletek között is, és nyilvánvaló, hogy a Föld már sok korábbi civilizációt látott, de a szomorú tény sajnos az, hogy egyszerűen nem tudjuk. Az X bolygó, (és a 2012 blog) akárcsak a többi, jól sikerült összeesküvés-elmélet, ideális választ kínál a rejtélyekre, miközben teljesen ellenőrizhetetlen*, és ezért végig ottmarad a "ki kell várni" kategóriában. Egy reális lehetőség, akár az összes többi, jól sikerült összeesküvés-elmélet, de jelen pillanatban semmilyen formában nem ellenőrizhető, és ettől megmarad puszta Elmélet." idézet a Legyél Képben c. filmből, amivel teljesen egyetértek. *: pl. építkeznek a Marson... és még hozzátenném: nem csak hogy puszta elmélet marad, de valódi megoldást nem kínál semmire. össze kellene fogni, nem pedig bebörtönözni magunkat, körülvenni magunkat cuccokkal, aztán majd csak túléljük a katasztrófát. kösz, de nem akarom túlélni, el akarom kerülni! mondhatjátok, hogy naiv vagyok, álmodozó, vagy bármi. ti meg vészmadarak vagytok... és folytathatnánk a vitázást, ami nem vezet sehová, ahelyett hogy értelmes emberi lények módjára hasznosan töltjük az időt és megpróbáljuk felébreszteni az országot és összefogni az embereket. a Jim Hadar, a Marson való építkezés meg az egyéb marhaságok csak félelmet keltenek az emberekben, és simán elkönyvelnek titeket őrültnek. egy csomó jó téma van a blogon, nagyon érdekeseket írtok, de senkinek sem merem ajánlani az ilyen elrugaszkodott, légből (vagy médiumok fejéből) kapott témák miatt. ne haragudjatok meg, ezt az egészet építő kritikának szántam - még ha nem is annak tűnik... egyébként, pár hete, mikor lekezdtem látogatni az oldalt, teljesen magába szippantott, oda-vissza voltam tőle. csakhogy azóta megrágtam magamban az egészet, olvastam könyveket, tapasztaltam dolgokat, stb. egyszóval változott a véleményem. ezért írtam most ezt meg. inkább ajánlom ismerőseimnek Drábik János könyveit, az említett film megnézését, Pap Gábor előadásait, mint a ti blogotokat. talán nem ártana ezen elgondolkodni (mármint nem az én véleményemen, hanem azon, hogy mégis mit akartok ezzel így elérni??). még egy érdekes észrevétel: milyen célból is jött létre a levelezési lista? tökjó, hogy összegyűjtöttétek az infókat egy rakás ébredező lélektől, de nekem pl még senki sem válaszolt a levelemre.... :-) sajna most hirtelen nem emlékszem annak a lánynak a "nevére", aki már elhagyta a blogot/fórumot, egy nagyon szép hozzászólással, hát tőlem csak ennyire telt :-) köszönöm, hogy itt lehettem.

aaaaaNiki 2012.09.26. 08:02:57

lagnes86: nem kaptam tőled levelet......

spike 2012.10.02. 13:04:07

Annak a programnak mi a neve, amivel a tavaszpontot mutattad?

M.A. 2012.10.02. 13:15:42

Starry Night. Elég sokat tud, ugyanakkor sajnos alapvető dolgok hiányoznak belőle.

spike 2012.10.02. 13:45:08

Köszönöm!

spike 2013.02.01. 00:15:49

Hihetetlen! El kellett olvasnom mégegyszer, hogy jól emlékeztem e. A Gundam 00 története szinte egy az egyben ugyanaz, mint amit leírtál a Rigel projectről. Külső támadás fejlettebb technológiával; mivel senki sem boldogul velük a népek egyesülnek (igazából addigra már 3 nagy únió); a háttérhatalom átadja a támadók által használt hajtómű technológiáját, a népnek azt mondják, hogy maguk fejlesztették ki.

spike 2013.02.02. 01:05:10

És még azt is hozzátenném, hogy a második évadban kiderül, hogy az irányítók célja, hogy az embereket az űrbe vezesse. Ami furcsa, hogy ezt az egészet nem úgy tüntetik fel, mint egy marha jó ötletet, ami az ember kedvét meghozná az űrutazáshoz meg a világkormányhoz, hanem épp ellenkezőleg.

8cmtgk 2013.05.20. 18:49:38

http://jovonk.info/2013/05/19/az-allamilag-nem-regisztralt-magok-hasznalatat-buntetne-az-eu

petiasün 2016.10.25. 20:32:42

zoldkor.blog.hu/2016/10/24/a_gyerekek_korabol_az_allatok_koraba_valtas_egy_uj_korszak

Nem tudom, hogy mennyire pontos asztrológiailag az okfejtése a faszinak, de eddig igencsak bejöttek a számításai. kíváncsi lennék pl Bálint mennyire támasztaná alá ezt az okfejtést, mindenképp látok némi összecsengést a két blog közlendője között.

Gergő92 2017.06.03. 00:22:25

"ilyenkor télen kísérletezzünk zokni+szandál kombinációval, hogy a lábunk is szokja a hideget (legalább egy boltba menés erejéig.." Főleg, ha fehér trédig érő a zokni, csak, hogy divatosak legyünk :D :D :D .

janiboy 2017.09.17. 12:03:22

Tud valaki valamit erről a 2017. szeptember 23 mániáról? Mostanában egyre több netes cikk foglalkozik ezzel a dátummal...

emberneve.gyufa 2017.09.21. 02:30:48

Szerintem csak egyre közelebb járunk az igazság pillanatához, ezért elkezdtek a piramis tetején is igazán rákapcsolni. Szerintem az utóbbi pár hónapban ennek elég egyértelmű látható jelei vannak. Egyébként ez a Jose és az utána következő Maria hurrikán elnevezési konvenció is érdekes.

Gergő92 2017.10.12. 12:54:28

Egyébként nekem van egy olyan érzésem, hogy az irányítók annyira nem akarják siettetni a dolgokat. Az idő inkább nekik dolgozik.

janiboy 2017.10.20. 23:33:10

Akinek van szabad 2 órája, az hallgassa végig Puzsér Robi, legújabb Előadását. Elég érdekes dolgokról beszél.
Egyre Budhább a Fickó...

www.youtube.com/watch?v=_0sF0RDd_S8

dangbird 2017.10.29. 10:16:31

Meghallgattam az első húsz percet, úgy látszik, Puzsér megpróbált belekóstolni az okkult tudásba is, persze az ő redukcionista logikájával ez elég reménytelen kísérlet. De legalább beszél róla embereknek: kezdőknek, kezdőtől. Nélküle lehet, sőt biztos, hogy a közönségből legtöbben nem is hallanának soha a Smaragdtábláról. Mert az ilyen ezotéria, Szepes Mária, izé, hagyjálmár.

emberneve.gyufa 2017.12.21. 20:51:11

Ex-UFO program chief: We may not be alone (korábbi ufo program vezető: lehetséges. hogy nem vagyunk egyedül)

www.youtube.com/watch?v=-2b4qSoMnKE

nyikk 2018.01.02. 13:00:08

És akkor most mi a helyzet a menetrenddel?

Gergő92 2018.01.05. 01:42:55

@nyikk: Az irányítók olvasták a blogot és sztornózták az egészet tervüket. :)

spike_spiegel 2018.01.08. 08:25:05

bár továbbra is erőteljesen nyomatják a zufó témát:) Ackbar admirális már a naprendszerben "krúzol"

Laco78 2018.10.18. 15:53:01

Elmaradt a világvége :D

Laco78 2018.11.20. 10:59:19

Elon Musk víziójáról hogyan vélekedtek? Marsra akarja költöztetni az emberiség csíráit, sötét korszakról és harmadik világháborúról beszél, 2030ig mindez bekövetkezik.

dangbird 2018.11.20. 13:39:32

Sötét korszak már bekövetkezett. Illetve egyre beljebb következik. :) Harmadik világháború jön a '20-as évek második felében, ezt már megírtam. A "Marsra költözés" meg tudati felkészítés a bolygó elhagyásához.

Milo 2018.11.26. 19:37:47

A Marson már tényleg van emberi jelenlét? Arany Laci már régóta ezt szajkózza ,médiában meg arról hallani az űrprogramok nem kifizetődőek és csak úgy félgőzzel folynak..

dangbird 2018.11.27. 12:02:45

Írtam már erről, még az elején, a Technikai fejlődés és űrkutatás, valamint a Mire készülnek a Marson? című bejegyzésekben. Szemrád Nándor pedig már legalább 15 éve mondja, hogy az űrkutatás sokkal előrébb tart, mint általában gondolják (beleértve akár azokat is, akik részt vesznek a látható űrprogramokban), emberek voltak a Holdon már a XIX. század végén, a Marsra pedig a 60-as években feljutottak "az amerikaiak". A 80-as évek óta térkapuk vannak, amik közvetlenül összekötik a Marsot a Földdel. Mezőgazdasági és ipari tevékenység folyik a Marson.

Milo 2018.11.28. 07:51:11

Kemény... köszi a választ

Milo 2018.11.28. 07:57:50

Akkor Elon Musk nem hiába magyaráz a Marsról, már lehet járt ott többször is.
Mekkora szemfényvesztések vannak,sokan meg mindent bevesznek a médiából. Pl. Californiát is ledózerolták energiafegyverrel és rámondják ,hogy erdőtűz.

emberneve.gyufa 2018.12.01. 21:32:48

www.youtube.com/watch?v=SjESt7qcIMI

Na, akkor ennek a szövege lehet más megvilágításba kerül.

Ez a rész különösen:
"Oh baby its cold, but we are going to hell.

For my vacation, im flying to Mars."

spike_spiegel 2018.12.03. 08:34:31

tyűű, hát ez ... undorító

maztro 2021.08.26. 05:03:11

@Gergő Bohrát: Szeretnek minket behúzni a csőbe, a cikk lényegében minden pontján prezentálja azt, hogy a NASA állítólag semmiről semmilyen bizonyítékot még sohasem talált, ebben a kontextusban pedig a téma jeles emberének mindössze clickbait-elt magánvéleményét, nevetség kategóriába sorolását tükrözi. Ettől függetlenül eközben lehet akár tényleges tudomása már most ittlévő fajokról is, a sorok között pedig mi olvashatunk, de valódi kiszivárogtatásnak jobban örülnék a szájából.
süti beállítások módosítása