HTML

A Játék Neve: Föld

Ez a blog arról szól, hogy hogy működik a világ valójában. Túl a látszatokon, a manipuláción, a mindent átszövő hazugságon és felelősséghárításon. A jelenkor eseményeinek mozgatórugóival is foglalkozik, ahogy a régmúltba is tapogatózik visszafelé, egészen az emberi lét kezdeteiig. Mindez egy sokéves kutatómunka eredményeire támaszkodik. A blog korábban "2012 blog" címen működött a blogol.hu szerverén. Kapcsolat: blog2012 kukac freemail ponnt hú!

Friss hozzászólások

  • Lazur: @Nikiló: www.youtube.com/watch?v=TQcqOW39ksk Apropó, és az már smafu, hogy a kínaiak azért akarnak... (2023.09.15. 00:32) Emberek, Irányítók és a Háttérhatalom
  • Gergő92: Nem csak én szoktam néha felnézni ide. :) (2023.01.18. 00:00) Mire készülnek a Marson?
  • Lazur: Ez egész friss: futureofhumanity.report/en www.youtube.com/watch?v=MYJFc3vA6N4 Csak a rotary klu... (2023.01.10. 18:29) 2019
  • Lazur: Szűk tíz évbe telt, de lassan a híradóba is bekerül ahogyan Kínában készülnek a cellák. www.youtu... (2022.12.05. 01:07) AUTOKRÁCIA (szerk)
  • Gergő Bohrát: A mostani események fényében bár 10 év késéssel, vagy inkább több, de csak efelé haladnak a dolgok... (2022.04.23. 22:12) A Jobbik és az Irányítók
  • Lazur: 2012 helyett 2021, de itt a mátrix 4. része: www.youtube.com/watch?v=JQVHrXek73E (2021.12.17. 20:30) Előadás videó - A Mátrix-trilógia (szerk)
  • Kápráz: ...Történt egyszer, hogy Noé szőlőt telepített, de a bortól megrészegedvén meztelenül feküdt sátrá... (2021.12.11. 21:02) Előadás videó (szerk)
  • maztro: @Gergő Bohrát: Szeretnek minket behúzni a csőbe, a cikk lényegében minden pontján prezentálja azt,... (2021.08.26. 05:03) Menetrend (szerk)
  • dangbird: Új nagy ívű, félelmetes novella a személyes blogomon: marioatreides.blog.hu/2020/01/06/nem_tehete... (2020.01.06. 10:36) Olyan, mintha
  • dangbird: ferfiakklubja.hu/fk_magazin/az_fk_noi_tamogatoi_korebol/amikor_nem_fogadjuk_el_a_ferfi_es_no_kozot... (2019.11.13. 10:09) A házasságról

Utolsó kommentek

2012 – a kezdet és a vég

2009.10.21. 13:10 dangbird

A 2012 Blog vonulatának utolsó bejegyzéséhez érkeztünk! Innentől a tervezett további bejegyzések spontán bejegyzésekkel keveredve, változatos témákban születnek majd. Ha ígértünk még valamiről egy bejegyzést, akár a rádióban, akár valamelyik bejegyzésben, akár kommentben, szóljatok!

Izgalmas bejegyzés következik :), lerántjuk a leplet a 2012-es év körüli „hype”-ról, és elmagyarázzuk, mi is fog történni 2012-ben valójában. Tulajdonképpen az összes eddigi bejegyzés azt a célt szolgálta, hogy ez a magyarázat lehetségessé váljon – és ezért hívják 2012 Blognak ezt a blognak nem is igen nevezhető írássorozatot – amelynek nemcsak témája, de puszta léte is szerves összefüggésben van a 2012-es és utána következő évek eseményeivel…

Amikor >a magasabb hatalmak< elvették a Föld feletti uralmat >Atlantisztól<, nyitva maradt a kérdés, mi legyen >az emberi fajjal<. Az emberiség puszta léte gyakorlatilag a háborúzást szolgálta, az Atlantisz elleni támadást végrehajtó fehér erők nem sok jövőt jósoltak neki, ráadásul látták azt a rengeteg fölösleges szenvedést, amelyet az emberi inkarnációk ciklusába bekerülő léleknek el kell viselnie, így eléggé el nem ítélhető módon az emberi faj teljes megsemmisítése mellett tették le a voksot, egybehangzóan. Az emberi szellemcsaládok vezetői azonban könyörögtek a Mestereknek, hogy adjanak a fajnak egy esélyt, és magukra vállalták a Föld vezetésének, eme félresikerült emberi faj kormányzásának súlyos felelősségét. A Mesterek így végül engedtek, megtiltották a fehér erőknek az emberi faj elpusztítását, és egy hallgatólagos kvázi-felhatalmazást adtak az emberi szellemcsaládok vezetőinek, hogy saját erejükből boldoguljanak a Földön, az alábbi feltételekkel:

1. Az emberek nem birtokolhatnak mesterkulcsokat; bármit, amit tesznek, saját erejükből kell elérniük, fizikai vagy szellemi úton.

2. Az emberi fajt megvakítjuk, Atlantisztól kapott látását és mágikus képességeit elvesszük, azokat visszaszerezni csak áldozatos munkával képes az egyén.

3. Az emberi faj nem hagyhatja el a Naprendszert. Atlantisz által belétek plántált sötét indulataitoknak engedelmeskedve egymással annyit háborúztok, amennyit csak akartok, de a galaxis jelenlegi, törékeny békéjét nem veszélyeztethetitek.

4. Amennyiben Atlantisz valamilyen módon újra hatalomra verekedné magát a Földön, ez a megállapodás érvényét veszti, az emberi szellemcsaládok vezetői „elbuktak” – és akkor visszajövünk, és mi fogjuk befejezni, amit ti elkezdtetek!

Lássuk, mit jelent mindez a történelmi események fényében:

Az emberek királyainak azért volt felhatalmazásuk a Földön uralkodni, mert a Mesterekkel, így közvetve Istennel ezt a megállapodást kötötték. Így a királyok hatalma, ha a rendszer legitim urai nem is ők voltak, valóban Istentől származott, ahogy az emberek hitték a történelem során. A Római Birodalom például a mai civilizáció prototípusa volt, amelyet atlantiszi >hátsó irányítók< hoztak létre – a pusztai népek, emberi törzsek, emberi vezetőkkel, elsősorban ezért áramlottak át (részben át, részben vissza) Európába. Az akkori vezetők még tudták, hogy kik az atlantisziak, kik az Irányítók, és tudták, hogy hatalmuk megőrzésének záloga az, hogy saját teremtőjüket nem hagyják uralkodni önmaguk felett. Ahol ilyen civilizáció felüti a fejét, azt az emberek királyainak meg kellett hódítania vagy meg kellett semmisítenie. (A >rádió 2. adásában< Pozsonyi Ádám említette is, hogy a Római Birodalom valójában nem szűnt meg létezni, csak germánok lettek az urai, kvázi-legitim emberi királyok.)

Végül aztán, nem nehéz kitalálni, az atlantisziak mégiscsak hatalomra jutottak >az Irányítókon keresztül<. Ahogy az emberi királyok fokozatosan elveszítették a hatalmukat és az atlantisziak fokozatosan megszilárdították saját uralmukat, bevezették saját rendszerüket, módszeresen elpusztítva azt az erkölcsi és hagyományrendszert, amelyre az emberi civilizáció épült végig a történelem (legalábbis az emberi történelem) során, úgy haladt fokozatosan az érvénytelenné válás útján az ember és Isten közötti „testamentum” – a fehér erők pedig elkezdték beváltani ígéretüket, és a hatvanas évektől egyre több és több fénylény született és születik a Földre.

„Óh, Bhárata leszármazottja, bármikor és bárhol is legyen a
vallás gyakorlása hanyatlásban és fölényes túlsúlyban a
vallástalanság, akkor alászállok Én Magam.”
(Bhagavad Gítá 4.7)

A hindu vallás tanítása szerint az az örök tudás, amely a lelkeket a fény felé vezeti, soha sehol nem szabad, hogy elvesszen, így ha valahol átmenetileg mégis elvész, elkopik, deformálódik, Krsna személyesen eljön, vagy elküldi hiteles képviselőjét, hogy az adott bolygón élő lények számára újra elérhető legyen ez a tudás. Ezért született Buddha, Krisztus és a többi nagy tudású tanítómester is erre a bolygóra. Figyeljük meg azonban az egyes számot! Hiteles képviselőről beszélnek és nem képviselőkről…Valójában a magasabb hatalmaknak általában elég egyetlen ilyen „fehér ügynököt” bedobni valahova, hogy gatyába rázzon mindenkit – ezek a küldöttek évezredekig fennálló vallásokat tudnak létrehozni. Ha valahol nagyon nagy probléma van, hát küldenek hármat, vagy éppen tízet.

A Földön jelenleg közel ötmillió fénylény él emberi testben.

Ebből nagyjából megsaccolható, hogy mekkora a baj, illetve az is, hogy a Földön a közeljövőben lezajló folyamatoknak mekkora jelentőségük van kozmikus szempontból is – nyilván ez a rengeteg fénylény nem mind csupa szívjóságból száll alá egy sötét világba, duplán szenvedni. (Egyszer azért, mert ember, másodszor azért, mert nem ember.)

Ezeknek a szellemi vezetőknek nagyobb része jelenleg alvó ügynök, sokan nem is tudják magukról, hogy honnan jöttek és mi a feladatuk – azonban természetesen a vezetők között is van „hierarchia”, és mikor az idő eljön, a vezetők vezetői megfújják a kürtöt, és az ötmillió alvó ügynök egyszerre fog megelevenedni…

Mindehhez még hozzászámolhatjuk azokat a szürke rendszerekből jött lelkeket, akik szintén segíteni vannak itt, csak túlságosan belebonyolódtak a földi létezésbe – a fénylények elsősorban őket próbálják megszólítani, és az ő dolguk lesz az embertömegek felé közvetíteni az elveszett tudást.

Így hát lehet arról vitatkozni internetes fórumokon, hogy Magyarországnak demokratizálódnia kellene vagy inkább királyt kéne koronázni, esetleg a nemzetiszocializmus a nyerő vagy egy igazi, emberbaráti arcú kommunizmus – csakhogy ezt nem az emberek fogják eldönteni. (A rádió 4. adásában >Nándi említette<, hogy az emberi faj nem önálló, mindenképpen szüksége van rá, hogy felülről kormányozzák.) A 4. pont értelmében az emberiség elveszítette azt az opciót, hogy saját sorsa felett rendelkezzen – jelenleg atlantiszi inkarnációk kormányozzák, azonban tőlük a hatalmat az emberi királyok már nem nyerhetik vissza, Atlantisz bukásával a fénylények fogják átvenni az uralmat, az emberi történelem véget ér, és az emberfeletti lények vezetésével fog felépülni az Új Világ. Persze a fénylények nem kívánnak a végtelenségig itt dekkolni, előbb-utóbb a számuk drasztikusan csökkenni fog a Földön, így az embereken fog múlni, hogy az itt maradt fénylényekre hallgatnak-e, vagy saját fejük után mennek, és az Új Világot is rövid úton káoszba döntik és pokollá változtatják.

Az Új Világ felépülésének feltétele, hogy Atlantiszt eltávolítsuk, s velük együtt nincs helye a Földön azoknak sem, akik az Irányítók jelenlegi hatalmát bármilyen okból támogatják. Az emberiség „jobbik felére” van szükség, hogy az Új Világ működőképes maradjon – erre a jobbik félre pedig Atlantisz nem kíváncsi, hisz jelenleg is csak a baj van velük. Az emberek szétszortírozása a fehér erőknek és Atlantisznak közös érdeke! Ezért nem visz el engem a MOSSAD :), ezért hagyják a hozzám hasonlókat ténykedni, ezért nem akarnak elhallgattatni – a felső szinten lévő Irányítók tudják, hogy akinek ébrednie kell, jobb, ha ébred, ők csak azokat az embereket akarják magukkal vinni, akik valóban mögöttük állnak és támogatják hosszabb távú elképzeléseiket.

Ahogy a fehér erők megígérték, az emberi történelmet ők fogják befejezni – ennek eszköze pedig az emberiség szétválasztása, amelyről sok felől lehetett már hallani. A megosztott emberiség két fele törvényszerűen egymásnak fog menni idővel, s ha kitör egy Irányító-ellenes globális felkelés, polgárháborúba fog torkollni. Ez lesz a „III. világháború”, közismertebb nevén az Armageddon, melynek több halálos áldozata lesz, mint ahány ember jelenleg a Földön él – a bolygó 3/4 része pedig lakhatatlanná válik majd. A Bibliában világosan le van írva, hogy az emberek királyai (nemzetei) fognak seregeket vezetni a Fenevad seregei ellen. Ezt a háborút már nem országok fogják vívni egymás ellen – mivel addigra nem lesznek országok a Földön.

A 2012-es év több szempontból is jelentős: akkor válik hivatalossá a Mesterek és az emberek királyai között köttetett megállapodás felbomlása, akkortól hivatalosan a fénylények uralkodnak a bolygón – innen a téveszme, hogy spirituális felemelkedés lesz –, annak ellenére, hogy persze a lehülyített emberi faj egyelőre nem fog hallgatni a fénylényekre és továbbra is az illegitim Irányítók társasága parancsol majd; ezen kívül az emberiség szétválasztása ekkor válik hivatalossá, innentől mindenki tintával jelöl a szellemi szavazólapon, innentől válik véglegessé, hogy ki hova tartozik. Aki nem tud, nem akar, nem mer állást foglalni 2027-ig, az a sötét oldal seregében fogja találni magát.

Ami az Irányítók számára legfontosabb: a Naprendszer elhagyására vonatkozó tilalom feloldódik! Az Irányítók számára lehetségessé válik, hogy egy emberi sereget vezessenek egy másik sötét világ felé, azt megszerezzék maguknak, és ott folytassák tovább tevékenységüket. Ezért vannak készen >a bolygó feladására<, ezért pusztítják szándékosan, teszik életre alkalmatlanná. Ha már itt kell hagyniuk a fénylényeknek, egy romhalmazt hagynak itt, ahol az emberek remélhetőleg nem fogják jól érezni magukat, és azt mondják majd: mégis jobb volt az Irányítók alatt! Így előfordulhat, hogy a következő életben az Irányítókkal elment emberek közé inkarnálnak.

S nem nehéz kitalálni, részben erre az „exodusra” készülnek a Marson (ahogy a 2. rádióadásban említést nyert), gyártják >az űrhajókat<, fegyvereket, az egyenlítő mentén hatalmas ültetvényeken növényeket termesztenek – hadseregük pedig az emberi fajnak azon fele lesz, amelyik követni hajlamos őket. Persze az Armageddon idején ezek jelentős része is meg fog halni, és már egy űrhajón, űrállomáson vagy esetleg az új bolygón fog emberként újraszületni. Sokakat pedig még a háború kitörése előtt elvisznek, hogy a fizikai populációt megalapítsák.

Amit az Irányítók 2012-re terveznek, az az Armageddon meghamisítása. Aki nyitott szemmel jár Magyarországon, látja, hogy itt is egy újabb rendszerváltásra készülnek, megint keverni akarnak egyet a kártyákon, hogy 15-20 évre újra elhiggyük, hogy már nem azok vannak hatalmon, akik. Ennél több idő pedig nem is kell nekik… 2012 környékén világszerte polgárháborúk, fegyveres felkelések, belső konfliktusok várhatóak (Magyarországon valószínűleg elsők között), amelyek után normálisabb, demokratikusabb, emberbarátibb kormányok kerülnek hatalomra, akik nem próbálják majd a nemzeteket, családokat, közösségeket szétverni, az emberek természetes identitástudatát elnyomni, hatékonyabban tartanak majd rendet, visszaszorítják a bűnözést, gazdasági fellendülés is várható – minden jobb lesz, de azért annyira nem. A jelenlegi gazdasági válság (amelynek még a derekát sem látjuk valójában, nemhogy a végét) is azért van, ahogy a politikai elnyomás is, hogy az utána következő időszak szebbnek tűnjön. Ez az Irányítók trükkje: elvesznek 10-et, fizikailag, szellemileg, és mikor már megszoktuk az új állapotot, visszaadnak 1-et a 10-ből, és mindenki ujjong. A 2012-2015 körül kezdődő világról elhitetik majd az emberekkel, hogy az már az Új Világ, miközben építgetik tovább szépen azt a globális birodalmat, amely a ’20-as évekre már nyílt színi globális diktatúra formájában fog megjelenni. Ezt a hatás-ellenhatás elve alapján fogják elérni, hogy pontosan hogyan, arról majd 2012 után beszélhetünk.

Ezért is „nyomják” annyira a 2012-es évet, ezért tartják annyira a köztudatban. Az igazi, komoly lövöldözés csak jópár évvel később várható, mikor majd a nyílt diktatúra ellen fellázadnak az emberek…

158 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekneve.blog.hu/api/trackback/id/tr576226099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012 Blog 2009.11.05. 11:05:33

Ez az ebresztes.tk egyelőre ebredezes.tk :) - de legalább jó fele halad...

Lili 2009.11.05. 12:53:33

szerintem ez az O. Deception

lényegtelen 2009.11.05. 13:20:38

Igen,igen! Bocs, hogy elmaradt a válasz. Az első film az Endgame. A második az Obama Deception.

Lili 2009.11.05. 13:46:32

Az alternatív ismeretterjesztő műsorokat és dokumentumokat 2008 elejétől a múlt hónapig fogadtam be nagy érdeklődéssel. Kielégítettek egy igényt - erre valók. Azonban a saját életem hétköznapjaira semmilyen pozitív hatással nem voltak, és valódi, releváns, új információval nem szolgáltak. A lényeget úgyis mindenki érzi, többet keresni értelmetlen, mert nem tudhatjuk, nem rosszindulat avagy egyszerű pszichózis van-e a viszonylag meggyőző retorika mögött. Ez vonatkozik erre a blogra is. Innentôl csak a belsô hangomban bízom, maradéktalanul. Ezt az ébredést kívánom mindenkinek, és azt is teljes szívből kívánom, hogy mások ne zuhanjanak olyan bénító kilátástalanság-érzésbe két hosszú évre, mint én. Teljesen lényegtelen, ki mit képzel bele a múltba ill. a jövôbe, és hogy mit ügyeskednek a befolyásosok. Csak a magunk életére lehetünk valódi hatással, ennek minden szabadságával és felelôsségével együtt. Csak az foglalja el magát ettôl elvontabb témákkal, aki fél a maga életét alakítani. Nem szándékozom a fentiekkel kapcsolatban párbeszédbe bonyolódni, ez volt az utolsó hozzászólásom ezen a blogon. Valóban ébredjetek fel, ez még mindig csak álom! Anthony de Mello - Ébredj tudatára. Az egyetlen olvasásra érdemes misztikus irodalom.

lényegtelen 2009.11.05. 14:13:27

Lili! Mindenben igazad van(kivéve két dolgot!) Tényleg az a legfontosabb, hogy a belső hangodra, a lelkiismeretedre halgass!!!!! Viszont abban nem értek veled egyet ,hogy "Csak a magunk életére lehetünk valódi hatással"- ezt az elmúlt két év szenvedései mondatják veled. Pont most értél meg arra, hogy másnak valódi segítséget nyújthass. Az ajándékod a polcra van készítve, csak érte kell nyúlnod! Továbbá azt is megkérdőjelezem, hogy eljutottál a végső igazsághoz. A kagyló héja rettenetesen vastag, és csak rettenetesen sok tanulás után pillanthatjuk meg az igazgyöngyöt. Üdv,

Diodara 2009.11.05. 15:08:52

Azt megnézem, hogyan segítesz a magad életén egyedül egy olyan világrendszer ellen, ami ellened lett kitalálva és felépítve, nálad jóval dörzsöltebb emberek által. :)

2012 Blog 2009.11.05. 15:11:42

Az a baj, hogy régen voltak vallások, amelyek eléggé komplex rendszerek voltak, misztikus-okkult igazságokat leredukálva teológiai-fiolzófiai rendszereket építettek, ezekre gyakorlati erkölcsi mércét és előírásokat alapoztak, és végül konkrét szokásrendszeren keresztül demonstrálták a helyes akármilyenvallású életet. Vagyis TETTEKEN keresztül tudtak az emberek viszonyulni filozófiai rendszerekhez. A mágia egyik sarkköve alapján, ha sokat táncolsz mondjuk Krsna szobra előtt, akkor kurvára komolyan fogod venni a tanításait, sokkal inkább, mintha ugyanezt az időt gondolkodással töltötted volna. A mai embernek az a baja, hogy csak absztrakt filozófiai rendszereket ismer, amelyeket nem képes átültetni a gyakorlatba. Így aztán csak sodródik ide-oda céltalanul, nincs, ami az anyag megkötő ereje által egy fix ponthoz rögzítené a megértését, tehát HITET alakítana ki benne. És az emberek folyton "továbblépnek", a fejlődés illúziójának magabiztosságával, miközben körbe-körbe járnak. Nem az a fejlődés, hogy tudod, amit nem tudtál, nem az, hogy elhiszed, amit korábban hinni nem tudtál, nem az, hogy képes vagy azt tenni, amit eddig nem voltál - az egyetlen igazi fejlődés ÉRTENI azt, amit korábban nem értettél. Aki a 2012 Blog által megértett bármit, aminek eddig is tudatában volt, csak nem értette, mi az, annak segítettem fejlődni. A többi csak rosszindulat avagy egyszerű pszichózis.

pheki 2009.11.05. 17:29:49

Hali! AZ egyik rádióadásban megemlítettétek hogy átírták a Bibliát és Jézus beszélt a reinkarnációról is.Valahol meg tudnám az "eredetit" nézni,vagy legalábbis Jézus reinkarnációra vonatkozó szavait?

steinerista 2009.11.05. 17:36:39

Előre is elnézést, sűrű bocsánat, de muszáj. Lilinek TELJESEN igaza van, aki nem érti mit mond, aki elvitatja tőle ezt az igazságot, arra még nyolc inkarnáció vár ebben a rendszerben. Mindenki olyan kurva okos itt, de lefogadom még a saját aurájuk színét sem tudnák megmondani. De atlantisz az fix, miiii??!? :D lololok, küldtem neked 1-2 hete mailt, nem a válaszért piszkállak, csak szólj ha nem kaptad meg, a gmail egy szemét béta és főleg a freemail nem szereti.

lololok 2009.11.05. 18:00:14

Hoppá, ne haragudj, olyan címet adtam meg itt, amit tökre nem szoktam nézni. De megkaptam, válaszolok.

lényegtelen 2009.11.05. 18:21:54

steinerista! Csak nagyon félénken próbálnám megtudakolni, hogy a Te aurád milyen színű?

lololok 2009.11.05. 19:01:17

Az enyém pink.

2012 Blog 2009.11.05. 19:21:27

Mert buzi vagy. :)

lololok 2009.11.05. 19:53:45

Viszont vannak rajta terepszínű csíkok is.

lényegtelen 2009.11.05. 22:00:26

Az enyém is pink, de nálam fehér bárányfelhők úszkálnak benne.

sergi 2009.11.06. 02:09:50

2012 csak egy kérdést szeretnék feltenni neked:miért nem tájékoztassa valaki a földön kivülről ide inkarnáló lelkeket a helyzet komolyságáról?

steinerista 2009.11.06. 10:02:33

Kedves lényegtelen, téged nyilván nem érdekel az aurám színe. Hidegen hagynak a szerepek, akár kérdezhetsz tőlem egyenesen is. Azt, hogy csuklóból visszakérdeztél, értsem úgy, hogy látod az aurát?

lényegtelen 2009.11.06. 10:06:05

Tényleg az aurád színére vagyok kíváncsi, mi másért tettem volna fel a kérdést.

steinerista 2009.11.06. 11:15:11

Nem akarok itt párbeszédbe kezdeni, ez nem az a hely, de ugyan miért lennél te kíváncsi az én aurám színére?

lényegtelen 2009.11.06. 11:29:14

Csak azt szerettem volna megtudni, hogy a Nagy Harcos jelmezed mögött milyen lélek lüktet. Különben is Te hoztad fel, s így joggal gondolhattam, hogy Te tudod a tiedet.

lololok 2009.11.06. 11:29:42

pink aura: http://site.heavenlytreasures.com/images/w5715-pink.jpg

steinerista 2009.11.06. 11:38:52

Ahá, szóval mégsem az aurám színe érdekel. Ez alapján rajtad van jelmez, még egy névtelen-arctalan kommentre is felveszed. Az, hogy én milyen vagyok, nem nagyon fog kiderülni, elég naív dolog azt hinni, hogy itt bárkiről is megtudhatsz bármit, ha pedig ezen erőlködsz, azzal saját magadat szalasztod el. Egyébként ja, van, hogy látom az emberek auráját és mást is. Erre voltál kíváncsi, nem?

lényegtelen 2009.11.06. 12:18:49

Nem erőlködöm. Tök jóindulattal szerettem volna egy kicsit többet megtudni rólad. Mivel itt csak a beírások alapján lehet tájékozódni, ezért próbáltalak erre rávenni. Én sajnos nem látom az aurát. Én inkább érezni szoktam a lelket. Azt viszont tudom, hogy mindenki azért születik a Földre, hogy változzon. Én úgy szeretek változni, hogy közben a környezetemet is figyelem. Szerintem ez sem rosszabb, mintha csak magammmal lennék elfoglalva. A történelem nem az emberről, hanem az emberiségről szól. Lehet, hogy hitvány dolog a középutat választani, de az én programom ezen fut vígan. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy akik beírnak ide, azok nem azért teszik, hogy megváltsák vele a világot. Egyszerűen csak beköszönnek, gondolatot cserélnek és ezáltal gazdagodnak. Őszinte szeretettel !

2009.11.06. 12:41:40

lényegtelen = zui

steinerista 2009.11.06. 12:44:55

Vicces lenne innen megváltani a világot :D Részemről jóindulatodat eltakarta az, hogy kerülgeted a forró kását és csak kertek alatt kérdezgetsz. Sajnos mások ismerete nem vezet önismerethez, ahogy a gondolkodás sem juthat magasabb ismeretekhez. Amúgy az út nem bal, se nem jobb és nem is közép. Ha lenne még hozzám mondanivalód vagy kérdésed, írj inkább mailt kérlek, ez nem valami ismerkedési oldal (arra van/volt blogtalálkozó), ne degradáljuk a fenti bejegyzést ostobaságokkal és ne bőszítsük a szerkesztőt :) A fenti hozzászóláshoz lehetett volna egy név is, egyébként a nyakamat tettem volna rá én is.

sergi 2009.11.06. 13:05:11

Ha ez az egész egy ökörség nagyon jó könyvet lehetne belőle irni,aztán meg nagyon jó filmet lehetne belőle csinálni.

2012 Blog 2009.11.06. 13:23:31

sergi: A rádió legutóbbi adásában megválaszoltuk a kérdést, hogy "miért nem szól senki" az ide jövőknek. Hallgasd meg! steinerista: "Sajnos mások ismerete nem vezet önismerethez, ahogy a gondolkodás sem juthat magasabb ismeretekhez." - ezzel azért vitatkoznék. Gyakorlatilag szinte minden, amit az ember életében megtapasztal, a fejlődését segítHETi. Ha megfelelő, "minőségi" alapanyaga van a gondolkodásnak, az eredménye is lehet értékes. Másokon meg egy csomó olyan mintát láthatsz, amelyet magadon egyébként nem ismernél fel, mert nem tükör előtt zajlik az életed. Illetve mások által igen. A többi ember a környezetedben a saját tízezer darabra tört tükörképed.

zui 2009.11.06. 13:28:55

"naív dolog azt hinni, hogy itt bárkiről is megtudhatsz bármit" Rólam valaki sokat megtudott. Köszönöm neki. lényegtelen zui ( ezután már a régi nevemet használom, és befejezem a steineristával való szerelmeskedésemet!!!!!!!!!!!!!!! )

sergi 2009.11.06. 17:04:37

Egy szivmelengető szokás: http://magunk.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=645:a-lelek-eneke&catid=58:idezet&Itemid=135

steinerista 2009.11.07. 12:38:46

Zui, te nagyon kész vagy... Próbálj ki valamit, ez olyan tibeti imaginatív-szerű dolog. Képzeld magad elé saját magad és figyeld. Nem kötelező a lótuszülés, akár fekhetsz is (de azért háton), akár lefekvés előtt ha nem vagy ilyen rögtön-elalvós. Legyél laza, ne mozogj, szüntesd meg a gondolkodást, a figyelmed csak a magad elé képzelt testedre összpontosuljon, ahogy általában a tükör előtt is látod magad. Szánj rá időt, egy órát minimum, hetente többször (szerintem heti három ideális, hagyd azért ülepedni is a dolgokat). Nem mondom, hogy rögtön, a fegyelmedtől is függ, lehet hónapok múlva, de kirajzolódik a saját aurád és más testeid is. Ha megtörtént, azért még ne örülj, az egó nagy játékos, a következő alkalommal is kezd úgy, hogy csak fizikai testedet képzeled magad elé. Ahogy egyre többször sikerül, ahogy egyre jobb a koncentráció, úgy lehet majd egyre pontosabb képet kapni. Ha kicsit töredezik a koncentráció ne add fel, a legkomolyabb jógik se tudnak teljesen tisztán egy elképzelt fekete kockára összpontosítani túl sokáig. Átlagemberek fél percig se (itt van egyébként az a kutya is elásva, hogy miért nem tudunk olyan pontosan manifesztálni dolgokat a kis világunkba). A fenti nem "hivatalos", de sokféle meditáció létezik. Alap vipasszaná meditációval hosszabb-rövidebb idő múlva már ki is tudod tapogatni az étertestet, később talán mindenféle létezésed tudatára ébredhetsz. Ez már viszont más, nem azt mondom, hogy nem jó otthon magadtól csinálni, de érdemes mestertől tanulni. Ehhez, ha érzed, keresd fel tartózkodási helyedhez legközelebbi buddhista kirendeltséget! És itt jön az, hogy önismeretként én egy sokkal több dimenziós dolgot jelöltem, nem a személyiséged ismeretét. Bizonyos dolgokról pedig nem elég gondolkodni, kell hozzá a tapasztalat, anélkül semmit sem ér, bocs, nem voltam pontos. 2012 jól írta, nincs min vitázni. Regresszióról pedig kérdezd meg a hozzáértőket, valahol 2012 írta, hogy 2-3 alkalom után, ha már jól ismered ezt a tudatállapotot, magadtól is könnyebben eléred. Ehhez én nem értek, ezért beszélhetek csak meditációról, de szerintem ez is egy jó lehetőség lehet tapasztalásra, érdeklődj a szakiknál.

zui 2009.11.07. 15:31:48

Az ember néha csalódik, néha nem,.. félni viszont nem kell tőlük! Ezt nemrég tanácsolták , s milyen igaz! A kommented számomra nagy ajándék, még akkor is, ha egy kicsit elrontottad a bevezető mondattal.( ezt nem részletezném, helyette egy linket ajánlanék: http://szentmiklos.extra.hu/index2.php?option=com_content&do_pdf=1&id=312 ) Az összes beírásod közül ez volt a legemberibb, mivel adni akartál , s nemcsak nekem-mert akkor e-mailt küldtél volna,-hanem mindenkinek, aki a blogot olvassa. Köszönöm! Mivel a blogon pihi van, így hosszabban idéznék Müller Péter Kígyó és kereszt c. írásából. „ A gondolat is rezgés. Minél intenzívebb és pontosabb, annál nagyobb a hatóköre. Amikor írok, mentális rezgésbe hozom magam. Eszméket, képeket formálok a semmiből. Ezek sugároznak a szavaimból, betűimből. De ha a képzeletem és gondolatom nagyon erős, és energiája lelkem atommagjából ered: se szó, sem betű nem kell hozzá- szétsugárzik, s a tér legtávolabbi pontján is fogható. Ez a művészet, de a telepátia titka is. Két dolog kell hozzá: egy erőteljes adó, s egy érzékeny vevő. Ha az utóbbi hiányzik, az adás éppolyan érzékelhetetlen , mint az éterben vibráló, fecsegő, zenélő rádióhullámok. Hiába a legnagyobb művészet, hiába egy akár krisztusi energiájú adó: ha nem vagy ráhangolva, úgy tetszik, mintha nem is lenne. A megfelelő hangoltság a szellemvilággal való kapcsolat előfeltétele. S mivel ez a világ a földközeli sűrű rezgésállapotoktól kezdve egészen a magas fényvilágig terjed, a legnehezebb dolog, hogy valaki a tiszta fénykörzetek lényeinek adását is vegye. Ha nem tudsz kifényesedni, ha nem tudod lerázni magadról legalább néhány percre vagy órára életed alacsony rezgésszámú aggodalmait, félelmeit, mohóságait, konok előítéleteit: a náladnál bölcsebb és tisztább és tapasztaltabb lelkekkel sohasem kerülhetsz kapcsolatba. Csakis azokkal, akik veled egy hullámhosszon : az aggodalmak, a félelmek, a mohóságok és előítéletek szintjén rezegnek. Ez így van a földi életben is. Az ember csak a hasonlóra, a vele egy húron pendülőre rezeg. Ha nem tudod áthangolni magad, az öröm, a derű, a gondoktól való szabadság rezgéseit sohasem veszed, s benne maradsz abban a boldogtalan rezgőkörben, ahol az emberek egymást fertőzik a gyűlölettel, a borúlátással és a reménytelen keserűséggel. Élni nehéz. Ma különösen az. De senki sincs kötelezve arra,hogy ebbe a nehézségbe érzelmileg és gondolatilag belesüppedjen, hogy elvágva magát saját távlataitól, önfényétől és derűjétől, részt vegyen egy olyan szánalmas körtáncban, ahol a jutalmat csakis a pénz és a karrier jelenti. Ez az adás ma zavaros és sötét. A mocsok, az önzés, a becstelenség , a brutalitás és a képmutatás szintjén rezeg. De nemcsak egy adó működik! Vannak más adók is, amelyek mélyebbről és magasabbról, egy tágabb életkörből , s főként a jövő irányából sugároznak feléd: ha nem hangolódsz rájuk, önmagad foglyává válsz.” Végezetül csak annyit mondanék, hogy nemcsak a keleti technikák segíthetnek ezen adók megtalálásában. Mindenki tudni és érezni fogja, ha rájuk talált. Én csak azt szeretném kérni, hogyha már rátalált, akkor ő is váljon adóvá, ne tartsa meg az adást csak a maga számára. Te most adó voltál, s ezt ismételten megköszönöm.

2009.11.07. 17:47:12

Zui, ha többi megnyilvánulásomat el tudnád olvasni egó nélkül, nem sértődnél meg. A sértődékenységen keresztül egyébként nagyon jól lehet mérni az emberegót. Én, ha meglátom a nyulat a bokorban, ki kell, hogy ugrasszam. Ettől függetlenül nem mondhatod, hogy itt folyamatosan terrorizálom a népet, általában nem engedek a megnyilvánulási kényszernek. Szeretet és társai dologról nem írnék, mert hosszú lenne és számodra sértő. Magamról pedig nem kell több, labirintusokban nem jó eltévedni. Müller P. jól írja, de gyakorlatilag mindenki egyfolytában vevő, valakiben ez, valakiben az tudatosul a sok "hang" közül, egója elnyomja és nem kizárja a többit (többször szerencsére elnyomja, egyébként gondolj csak a pszichiátriára, ott vannak az erre mentálisan felkészületlen emberek). Ezenfelül mindenki adó is egyszerre, folyamatosan, csak nem mindegy mit ad. Ha szorongsz és valaki melletted a buszon nem olyan jó vevő, akkor csak elkezd szorongani. A bkv-n például villámgyorsan megtelsz hulladékenergiákkal. Ha előző ajándék volt, akkor szívesen, de ne köszönd, hanem csináld és számolj be az élményekről. És itt van akkor még egy "ajándék", már utaltam erre a kóanra, de itt az egész: "- Nem a holdra mutató ujjról kérdezlek, hanem a holdról - mondta egy szerzetes. - Mi az a holdra mutató ujj, amiről nem kérdezel? - kérdezett vissza Fa-jen. - Nem a holdról kérdezlek, hanem a holdra mutató ujjról - mondta egy másik szerzetes. - A hold! - felelte Fa-jen. - Én az ujjról kérdeztelek, miért válaszoltál a holddal? - Mert az ujjról kérdeztél." És ezzel már azt hiszem túlzásba is vittem a buddhizmust :) A meditáció pedig nem feltétlenül adók keresése, sőt, félreérted. Egyébként nagyon kíváncsi lennék azokra a bizonyos nem keleti technikákra.

steinerista 2009.11.07. 17:47:54

ja igen, a steinerista lemaradt

zui 2009.11.10. 21:45:22

Tükröm, tükröm mondd meg nékem Ki, s mi igaz ma a földkerekségen? Miért akarod tudni, válaszolt a tükör. Hisz te sem vagy igaz, csak egy embőr.

zui 2009.11.21. 20:20:59

Azt, hogy tökéletes vagy, nem hinned, hanem tudnod kell! Azért, hogy ezt megtapasztald, megkapod az élet ajándékát. Az életben minden a rendelkezésedre áll ahhoz, hogy haladj, vagy visszafordulj. Az irányítók e tudás megszerzését hátráltatják, de vannak segítők is! Ha a tudásvágy tartósan akadályoztatva van, akkor robbanásszerűen fog feltörni! Amikor az ember útját ábrázolják, mindig csak egy vízszintes, távolba mutató utat ábrázolnak. Ez tévedés. Az ember útját a kereszt szimbolizálja hűen. Amikor a kereszt vízszintes ágán tartózkodsz, akkor hiszel. Amikor a függőleges szárán haladsz, akkor a tudásod gyarapszik. Ez az út egy kör, tele sok-sok vízszintes kereszteződéssel. Rajtad múlik, hogy a körön hány keresztet, csomópontot gyűjtesz össze. Ha a köröd útját végigjárod és visszajutsz a kiindulási pontba, akkor birtokolni fogod azt a tudást, amit az ember birtokolhat. A vágyak kioltódnak, s már semmi sem köt tovább a Földhöz és az irányítókhoz ( hátráltatókhoz ).

Fuzio 2009.12.04. 00:11:16

Megérkeztem a Jófejek közé Szaasztok! A 2012 téma olyan tág mint kevesen! Néhány kérésem van hozzátok Tesók! Nemhogy a "Fény Fiai" tevékenykednek, hanem vért izzadva, hányva de nem ontva szórják a Szeretet Fényét mindenkinek! Nincs Hitler, Rossz vagy a sátán stukijával hadonászó Ellenség. EGY van!!! Mi. Tanúljatok szeretni, együttérezni! Nehezebb Ez, mint szétszedni egy AK-t. De az Ember egyre inkább már csak erre lesz képes. Kifullad a gyűlölet. Elfogynak a félelmek. Nincs Gonosz!!! Félelem van. Minden jót! Fuzio

Fuzio 2009.12.04. 00:14:08

Jaés a Faszkivan blog is boncolja a témát. Szeretettel Fuzio

Fuzio 2009.12.04. 00:17:11

Ráadásúl mindannyian amatőr Pránaevők vagyunk. Fuzio

Diodara 2009.12.04. 00:54:16

Fuzio: Huh. 1: "Jófejek", "Tesók". Ez mi? Megelőlegezed, hogy ismersz minket, pedig nem. 2: A harmadik mondatod értelmetlen. Legalábbis én nem tudom értelmezni. 3: Hitler hogy jön a rosszhoz, meg a sátán stukijához? 4: Szeretetről beszélsz, aztán jön ez az AK-s metafóra. Az AK arról híres, hogy roppant egyszerű fegyver, ezért nem döglik be semmilyen körülmények között, ezért lett a legelterjedtebb kézifegyver. 5: Ha a gonosz szó mögé valami jelentéstöbbletet vonunk, ami a világunkban megtalálható, akkor igenis létezik, nem több egy szónál, aminek kapcsán asszociálsz valamire. 6: Mi ez a sok nagybetűzés? Csoportokra bontasz mindent, de azért ezek nem olyan konkrét dolgok.

Fuzio 2009.12.04. 08:32:57

Diodara! Nem ismerlek. Ez oké. A "Jófejek" kedvesség volt, nem gúny. Tesó, mert azt kutatjátok, azt a korszakot, itt és Magyarként amit én. Amúgy meg költő vagyok nem tudós. Az AK-s hasonlat is csak érzékeltetni próbál! Tanúltam a savból, köszi! Konkrétabb leszek! Tisztelettel Fuzio

2012 Blog 2009.12.04. 09:40:37

Fúzió, te nem véletlenül Ahmadinedzsád vagy?...

Fuzio 2009.12.04. 10:45:11

Az ki? Helló! F.

Fuzio 2009.12.04. 10:48:20

Megnéztem. Ok. Nem. F.

Fuzio 2009.12.04. 10:56:00

Elolvastam az elnök beszédét (Jobbik fordítás). Miért kérdezted? Fuzio

Fuzio 2009.12.04. 11:05:45

http://tttweb.hu/gyujtemenyek/cikkek/regi/Nibiru/Nibiru%20a%20vegzet%20bolygoja.htm

szakal 2009.12.04. 11:10:25

Sziasztok! Még egy kicsit nevek. Szóval a problémám az volt, hogy amit leírtok közel áll a valósághoz. Dicséretes a munkátok, csak azon akadtam ki, hogy a hagyományos neveket, titán, daemon,déva,démon, bukott angyal, sátán ivadékai, nem igazán használjátok. E helyet irányítókat írtok. Az a megérzésem, hogy a két (több) csoport tartalmilag fedi egymást, viszont egy misztikus rendszerben, a szimbólumok át és újraértelmezése félrevezető lehet. Lehet a hagyományos megnevezéseknek szándékos kerülése is, mivel a megnevezések érzelmi és értéktöltése a jelenlegi állapotokban jelentős átalakuláson megy át, így vannak akik számára vállalhatatlan, netán visszás mulatságos lehet. Ezért volt az első kérdésem, és csak kíváncsi voltam ráharaptok e. De valószínűleg ti, bár a forrásmunkák, biblia, védák, bhavahadGhita, Blavatsky és egyébb dzyan és titkos munkák értelmezései, valamiért egy modernizált alvilági struktúrában gondolkoztok. ez lehet a struktúra átalakulása miatt, de lehet egy szándékos torzítás, mikor a szavak erejét (nomen est omen, szómágia) szándékosan csökkentik. Olyan jelzőket kezdünk el használni, amik nem tartalmaznak tradicionális érzelmi, erkölcsi töltést. Más! Most kezdtem el szervezni, a dél-pesti kerecseny-fénylánc ünnepet. Mindig szer-vezetőkkel vagyok bajban, mert "papot" még nem sikerült kinevelnem :) Nincs valamelyikőtöknek a hagyomány megtartása mellet szer-vezetőséget vállalni akár részben. ;) (most kivételesen időben kezdem, tavaly 4 nap alatt hoztam össze :)) ) Ja !!! Aki nem elméleti hanem gyakorlati szakember, gyakó (harcos tipus ) és errefelé lakik (délpest 18-19,20 ker. mert ez az én akció körzetem :) ), annak örömmel jelzem, hogy októbertől van baranta kör Kispesten és szeretettel várjuk. ( http://koppanyvezerbaranta.gportal.hu/ ja kicsit pofátlanok vagyunk, le mertük nyúlni ezt a nevet :) ) Ja!! A fényünepen is szeretettel látunk mindenkit, nem csak szer - vezetőket. Hogy mikor meg hol majd megírom.

Fuzio 2009.12.04. 11:20:12

Igéretesnek tűnik amit az ENSZ-ben osztott! Fuzio

2012 Blog 2009.12.04. 12:35:22

A titán, déva, démon, bukott angyal, stb. kifejezések mindegyike egy sor dolgot felidéz az embereknek, csak azt nem, amit kéne. Az Irányítók se nem titánok, se nem bukott angyalok, se nem démonok. Azok, amiknek hívjuk őket: Irányítók. A hierarchia tetején szellemlények vannak, őket hívjuk atlantisziaknak. A hagyományos töltéseket, amikre hivatkozol, szándékosan összezavarták, ezért kellett új fogalmakat bevezetnünk.

szakal 2009.12.04. 13:11:42

Egyet értek. :) Csak a "jogfolytonosság" hiányára hívnám fel a figyelmet. Az irányítok nem most lettek :) Tehát nem árt ezzel tisztában lenni. (meg hülyén hangzik, ha 'utazás' közben belefutsz valakibe, akkor a távoz tőlem sátán helyet mondjuk, az "engem irányító te ne környékez" vagy hasonló szöveget mondod :) (szerintem ha ilyet hallana, ott gebedne meg a röhögéstől) (na majd egyszer kipróbálom :) ) ) ;) ) )

2012 Blog 2009.12.04. 13:49:45

Még egyszer: ezek teljesen különböző fogalmak. A sátán egy nagyon primitív fogalom, amit arra találtak ki, hogy mindenki megértse. Ha valaki az Irányítókat vagy Atlantiszt erre a szintre leredukálva magyarázza meg magának, az egy dolog. De attól még a kettő nem ugyanaz.

Fuzio 2009.12.04. 15:33:08

Ti ellenséget kerestek? Fuzio

zui 2010.01.11. 10:57:23

Találtam egy oldalt,ahol a fénylényeket csillagmagoknak hívják. http://www.foldimennyorszag.hu/Csillagmagok%20-%20Mik%20is%20azok%20a%20csillagmagok.html

Hun 2010.01.30. 00:32:59

Sziasztok! Engem megfogott az írásotok, s nem is enged! Zsenge korom ellenére úgy hiszem sok mindent megéltem már (persze ami ebbe a rövid időbe belefér), mindig is hajtott valamiféle láthatatlan erő az új megismerése felé, talán kíváncsiságnak mondanám, de nem is akarok elveszni most a szójátékok tengerében! Nekem igazából egy kérdésem lenne: a fénylények, ha nem értettem félre, akkor elvileg segíteni fognak nekünk? És azt is írjátok, h nem is tudja mindegyikük, h az! Ez azt jelenti, hogy egy adott pillanatban fognak "életre kelni", és feltárni magukból azt a tudást, vagy úgymond segédanyagot, amire szükségünk lesz? És egyáltalán a fénylény hogy fog rájönni, hogy az? Vagy egy magasabb erő fogja generálni ezt a felismerést? Egyenlőre ennyi...

cath 2010.01.30. 10:37:28

Hun, ezt majd kérdezd meg egy fénylénytől....

26 2010.01.30. 11:51:22

olyan szépen esik a hó, nem megyünk hóirányítót építeni? :)

2012 Blog 2010.01.30. 11:53:45

Nem muszáj egy fénylénynek rájönnie arra, hogy kicsoda és honnan jött ahhoz, hogy tudja tenni a dolgát.

csulok 2010.02.27. 11:40:10

2027 után már érdemes lesz ide születnie a lelkeknek? A 2027 dátum egyébként mibő látszik pont annyinak? Ugyanez a kérdésem 2012-vel kapcsolatban. Nándi asztrológiai előrejelzése, esetleg máshonnan is adódik?

M.A. 2010.02.27. 14:32:29

2030-tól lesz elvileg az új világ, de akkor se nagyon lesz érdemes leszületni, tekintettel arra, hogy a világháború után romokban lesz a Föld. Inkább szülessetek le Pandorára. :)

Ghost 2010.03.04. 22:30:51

2012 blog, ismered a Neon Genesis Evangeliont? (japán anime) Ha nem, nézd végig, megéri ! (Benne vannak az Irányítók(vagy azok Irányítói), az utolsó rész végén pedig "az élet értelme" vagyis az "én meghatározása". U.i:Még több postot !:D Nem tudok leszakadni róluk...

Diodara 2010.04.26. 00:17:39

"2. Az emberi fajt megvakítjuk, Atlantisztól kapott látását és mágikus képességeit elvesszük, azokat visszaszerezni csak áldozatos munkával képes az egyén." "A 2012-es év több szempontból is jelentős: akkor válik hivatalossá a Mesterek és az emberek királyai között köttetett megállapodás felbomlása" Ezek szerint mégiscsak folyamatban van némi spirituális emelkedés, vagy lehetőség erre. Vagy ez nem fog változni, és továbbra is ilyen hülyíthető marad az emberi faj? :)

M.A. 2010.04.26. 12:43:38

A spirituális emelkedéshez idő kell. Meg persze válság. A tudatlanságot lehet gyógyítani tanítással, az ostobasághoz sajnos válság is kell. Ha azt kérdezed, hogy 2012-vel az emberek automatikusan visszakapják-e a mágikus erejüket, a válasz egyértelmű nem. :)

Kappa 2010.08.29. 22:04:00

Álomfogók-sorozat Böszörményi Gyulától: Gergő és az álomvámpírok: Orbánc főtáltosjelölt bukása. Zsófi és az ősboszorkány: Lúdvérc új világrendjéhez magyarmesehő skonzentrációstáborban kivégzésre, detúléli. Bővebben: Álomvámpír második kötet tizenharmadik fejezettől. Ősboszorkány kötetbe beleszerkesztett Zsófi és a dalnok című könyvnek első fejezete kezdődik a 457-edik oldalon. 588-adik oldalon szó van Lúdvérc új világrendjének építéséről, 599-600-adik oldaltól pedig egy koncentrációs táborról barakkokkal, benne olyan meseszereplők, kik szembenállnak az agyrabló rajzfilmszerep ötletével, pedig régi mesék fokozatosan felejtve. Dalnok pár hónappal játszódik álomvámpír után. Lehet, hogy jóslatok?

M.A. 2010.08.30. 13:45:55

Nem hiszem. Böszörményi Gyulát ismerem személyesen, nincs benne különösebben a misztikus dolgokban.

Chagall 2010.09.13. 21:00:22

Én azt gondolom a legnehezebb életszituációkban teeni a dolgunk természetesen a feladatunk. Legalábbis a kijelőlt. Hogy jól tettük a dolgunk egyfajta kegyelmi hálaérzet az ami értesit a bizonyitványról! Istent mint fogalmat nem tudom megragadni de legbelül egyfajta fényként érzékelni igen. De ennek a fénynek nincs fizikai megnevezhetősége. Ja a Steineri hapsinak: mivan ha az általa leirt nélkül is látja az ember az aurát:)? Ne oltsd fől az éles lámpát a fürdöszobába és állj egy cuccnélküli fal elé ugy hogy a tükörben a fejed főlőtt elnézel bele a tükörbe....és meglátod 1, kis vékony tejszerü csikot majd ha gyakorolsz a szint is. Többnyire sárgás, az enyém időnként zöld.

Kang the Conqueror 2010.09.13. 21:07:51

Az mit jelent, ha valakinek folyamatosan narancssárga?

Rics 2010.12.02. 00:27:43

Az új alkotmány tervében szerepel a hadkötelezettség visszaállítása (nem egyenlő a sorkatonasággal). Szerintetek tudnak már valamit, hogy rövidesen szükség lesz sok-sok katonára?

M.A. 2010.12.02. 11:56:57

Le vagyok maradva, jelenleg nincs hadkötelezettség? Szerintem inkább a jobboldaliság illúziójára játszanak, bár ki tudja.

Rics 2010.12.02. 12:53:31

Hivatásos katonaság van, az biztos, sajnos nem vagyok jogász. Nem tudom, hogy most háborúban behívhatnak-e... de ezek után tuti. Mindegy, én nem megyek, az hótziher, semmilyen háborúba... :)

spike 2010.12.02. 15:53:40

Ha behívnak és nem mész, akkor nem betesznek a börtönbe? Ez mondjuk igen elgondolkoztató, hogy mit csinálok, ha behívnak.Ha még csak abban a hitben élnék, hogy a hazámért teszem (ami nyilvánvalóan nem igaz) akkor sem biztos, hogy le tudnék lőni idegeneket. (erről eszembe jutott az Iron Maiden Afraid to Shoot Strangers című száma :) )

Rics 2010.12.02. 16:09:21

Keresni kell egy orvos ismerőst, vagy erkölcsi alapon megtagadni. Ööö... M.A! Tudod, hogy én szoktam mindig bizonyítékokat követelni, de most ettől eltekintve, milyen jellegű lesz az invázió? úgy értem hadviselés szempontjából? Mit támadnak, és milyen jellegű eszközökkel?

catsword 2010.12.02. 18:09:00

Rics, háborúban nincs orvos ismerős vagy ha van is (és megvan mindkét lábad kezed), akkor nem tehet semmit, és erkölcsi alapon sem tagadhatod meg a hadkötelezettséget. emjé, stresszhelyzetben sokmindenre képes az ember ,amit amúgy úgy itél meg hogy soha nem tenné vagy nem tudná tenni. különben soha nem lett volna háború a történelemben csak azért mert pár faszi kitalálta hogy a szomszéd területet is akarja...

2010.12.02. 18:17:42

Szerződéses katonaság van most, és 2. vh-ban meg lehetett tagadni erkölcsi alapon a hadkötelezettséget, csak el kellett menjél egy beszélgetésre.

Diodara 2010.12.02. 18:18:02

Előző én voltam.

M.A. 2010.12.02. 19:14:35

"2. vh-ban meg lehetett tagadni erkölcsi alapon a hadkötelezettséget, csak el kellett menjél egy beszélgetésre" - meg behívtak akkor munkaszolgálatra, nem? Annyiban más volt akkor a helyzet, hogy nem valami olajtársaság kedvéért háborúztak, hanem az emberek úgy érezték, hogy tényleg a hazájukért harcolnak, és Magyarország léte a tét, ezért nem is akartak kibújni a szolgálat alól. (Ahogy 1848-ban nem is volt sorozás, csak önkéntes toborzás, mégis fel tudtak állítani egy hadsereget.)

spike 2010.12.02. 19:35:42

"emjé, stresszhelyzetben sokmindenre képes az ember ,amit amúgy úgy itél meg hogy soha nem tenné vagy nem tudná tenni. különben soha nem lett volna háború a történelemben csak azért mert pár faszi kitalálta hogy a szomszéd területet is akarja..." Ez azt hiszem nekem szólt :D Értem én, persze amikor éles helyzet van, és vagy én lövök, vagy engem lőnek akkor biztos lőnék gondolkozás nélkül.De így távolról belegondolva más, és ha meg lehet oldani inkább kihagynám.Persze megint más a dolog, ha tényleg az országról van szó, és nem az a helyzet, mint pl amikor magyar katonákat visznek Irakba, csak mer jófejek vagyunk és segítünk az amcsiknak. Mondjuk ha lehetne választani inkább egy kardot forgatnék, mint hogy lövöldözzek, ha már harcolni kell.Csak mostanában nem divatos az ember ember elleni küzdelem, nyírjuk ki egymást gyorsan és gyáván, minél nagyobb hatótávú és pusztítóerejű fegyverekkel.

catsword 2010.12.02. 23:40:58

Ja, bocs, spike, tényleg. :)). Annyian vagytok mááá itt :))). Szerintem ha éles helyzet lesz, nem nagyon kérdezgetik ki mit akar, még majd én mint anyuka is mehetek kötözni a sebesülteket. De persze már van más mód is emberek likvidálására, a neutronbombától elkezdve a húsevő bacikig... Nekem ez a rémálmom, mert harc elől nőként el lehet menekülni és megvárni amig ismét termővé lehet kapálni a földet, de az ilyenek ellen nincs védelem. (najó a vízágyon gondolkodom mint bomba ellen életmentő ötlet...)

spike 2010.12.04. 13:02:47

Nem gond :D Ilyen fegyverek mellett pillanatok alatt lefolyhatna egy háború.Kérdés hogy kinek lesz arca először bevetni... utána lesz csak tűzijáték. Nem tudom, hogy milyen stratégia alapján gondolkoznak, és hogy ha a bombákra hagyatkoznak, akkor miért kellenek gyalogos katonák?Pl ha tudod, hogy úgyis le fogod bombázni az ellenfél országot, akkor minek küldöd oda a katonákat?(esetleg a légvédelmi rendszer kiiktatása miatt, bár ha rólunk van szó, nem hiszem, hogy olyan hatékony lenne)

Rics 2010.12.14. 13:21:09

A Voyager-1 közeledik a naprendszer széléhez, ahol " ahol a helioszférát egy buborékszerű jelenség zárja le." Néhány év alatt áthalad rajta. Érdekes egybeesés, hogy alig valamivel 2012 után? :)

Rics 2010.12.17. 14:44:57

Furcsa, hogy az előző bejegyzésemre senki sem reagált, pedig ha akarom, közvetett bizonyítéka a blogban leírtaknak a 2012-es feloldásról. Hiszen ha valaki '77-ben kilőtt egy szondát, ki tudta számolni, hogy mikorra lép ki a Naprendszerből. Valószínűleg csinált egy kis ráhagyást (feltéve persze, ha azok, akik döntöttek a kérdésről, tudtak a zárlatról), hogy nehogy túl korán lépje át a határt, hanem inkább később, és így igazolja, hogy nincs többé határvonal. Persze, az a blogban nem lett tisztázva, hogy mi is a tilalom pontosan, és mi a megvalósulási formája. Ellenben eszembe jutott még valami. Ha tényleg létezik ez a zárlat, és az Irányítók tudtak róla, mindjárt érthetővé válik, hogy miért akadályozta a tudomány fejlődését a Vatikán, ahol biztos, hogy ott vannak. Érthető, hogy miért tagadták Galilei felfedezését, vagy miért égették el Giordano Bruno-t, aki azt mondta, hogy a csillagok mind más Napok, mind körül keringenek bolygók, mindegyiken van élet, és mindegyiken dicsérik az Istent. Nem hagyhatták, hogy túl korán érje el a tudomány az űrutazási fejlettséget, mert akkor igen hamar kiderült volna róluk is egy csomó minden, még mielőtt elhúzhatnák a csíkot... Vagy teljesen téves az elképzelés? :)

2012 2010.12.17. 15:10:58

"Persze, az a blogban nem lett tisztázva, hogy mi is a tilalom pontosan, és mi a megvalósulási formája." - legjobb tudomásom szerint az emberi faj nem hagyhatja el a rendszert, úgyhogy egy legénység nélküli jármű már most is kijuthat. Persze itt nem egy automatizmusról van szó, úgyhogy inkábbis tudatos lények döntésétől függ, mit engednek át és mit nem. "miért tagadták Galilei felfedezését, vagy miért égették el Giordano Bruno-t, aki azt mondta, hogy a csillagok mind más Napok, mind körül keringenek bolygók" - http://bombagyar.hu/index.php?post=2631 "Vagy teljesen téves az elképzelés?" - mindig lehetett volna valami "tudományos magyarázatot" kreálni arra, hogy miért nem sikerült elhagyni a Naprendszert. Egyébként akartam reagálni a hozzászólásodra, akartam kérni forrást :), hogy hol írnak erről a buborékról.

Rics 2010.12.17. 19:36:42

Köszi a választ: http://index.hu/tudomany/urkutatas/2010/12/14/a_naprendszer_hatararol_uzent_haza_a_voyager-1/ meg a linket is. A módszert úgy értetem, hoygha mondjuk emberekkel telepakolt űrhajó indulna el, akkor mit tennének vele? Szétlőnék? Visszafordítanák?

Rics 2011.02.25. 19:36:15

Ezt mostmár azért mégis ideírom, mi lesz 2027-ben? Ez nekem nem egyértelmű.

AbszoluteSenki 2012.01.29. 21:23:42

azt valaki meg tudná mondani hogy honnan lehet tudni hogy 5 millió "fénylény" van most a világon?O_o

emjé 2012.01.29. 22:34:57

Megszámolták őket.

M.A. 2012.01.30. 09:27:05

"AbszoluteSenki": megszámoltuk őket 4057-ig, hogy megkapjuk a km/fő átlagot, aztán felszoroztuk a bolygó területére... (Házirend 5.§-t elolvasni és betartani kéretik...)

Jagger 2013.06.28. 15:10:06

Itt egy idevágó friss forrás: http://atitoksikerkulcs.shp.hu/hpc/web.php?a=atitoksikerkulcs&o=juventus_tanitasai_1_8c9u Olvassátok el, van benne sok ismerős elem.

gyufa 2014.04.25. 17:23:11

emberiség szétválasztása annó Bírák könyve 7. 1. Felkele pedig jó reggel Jerubbaál - ez Gedeon - és az egész nép, mely vele volt, és táborba szállának a Haród kútjánál, és a Midián tábora tőle északra volt, a Moré halomtól fogva, a völgyben. 2. És monda az Úr Gedeonnak: Több ez a nép, mely veled van, hogysem kezébe adhatnám Midiánt; Izráel még dicsekednék velem szemben, mondván: Az én kezem szerzett szabadulást nékem! 3. Azért kiálts a népnek füle hallatára, mondván: A ki fél és retteg, térjen vissza, és menjen el a Gileád hegységről. És visszatérének a nép közül huszonkétezeren, és csak tizezeren maradának ott. 4. És monda az Úr Gedeonnak: Még ez a nép is sok; vezesd őket le a vízhez, és ott megpróbálom őket néked, és a melyikről azt mondom néked: Ez menjen el veled, az menjen el veled; de bármelyikről azt mondom: Ez ne menjen el veled, az ne is menjen. 5. És levezette a népet a vízhez, és monda az Úr Gedeonnak: Mindazokat, a kik nyelvökkel nyalnak a vízből, mint a hogyan nyal az eb, állítsd külön, valamint azokat is, a kik térdeikre esnek, hogy igyanak.

aaaaaNiki 2014.04.26. 18:06:21

Nem mintha kötekedni akarnék az Úrral, de hogy lehet letérdelés nélkül nyelvvel inni tóból vagy folyóból vagy tengerből? Vagy ha valami asztalon volt az a víz egy tálban, akkor abból meg letérdelve hogy lehet inni........? (Ööööö... vagy egyáltlán, emberekről beszélünk?....)

HunBeton 2014.04.26. 22:55:21

Lehasalsz? :)

gyufa 2014.04.27. 11:01:59

"(Ööööö... vagy egyáltlán, emberekről beszélünk?....)" lehet csak allegória a történet nagy része

Lazur 2014.04.27. 11:45:04

A MERÉSZ-ség próbája.

aaaaaNiki 2014.04.27. 12:51:43

Hunbeton: De ahhoz előbb letérdelsz. Hacsak el nem gáncsolnak és emiatt esel gyakorlatilag arcra. És hasalva is úgy iszol, mint a kutya. Vagy kézzel. Vagy... Zavaros ez. Roppant kíváncsivá tett a történet afelé, hogy hogyan is történt a szétválasztás, milyen cselekedetek alapján....

gyufa 2014.04.27. 14:11:02

egy hosszú szívószál elegáns megoldás lett volna :) egyébként ha a történet nemszimbolikus/reális értelmezését veszem nekem mindig úgy hangzott ez a történet, hogy nem az számít, hogy térdepelsz vagy gugolsz, hogyha a kezeddel meríted a vizet, viszont ha azért hajolsz meg hogy lefetyelj az nem jó, bár nem egyértelmű :D

gyufa 2014.04.27. 14:14:12

még az jutott eszembe, hogy: Gedeon bácsi a nők(Isthár) baálványa

gyufa 2014.04.27. 14:19:03

bocs hogy nem együtt küldtem az előzővel: Bírák k. 3. rész 7. És gonoszul cselekedtek az Izráel fiai az Úr szemei előtt, és elfelejtkezének az Úrról, az ő Istenökről, és a !!Baáloknak és Aseráknak!! szolgáltak.

aaaaaNiki 2014.04.27. 19:28:33

Na, arról meg már nem is beszélek, hogy az ember nem tud lefetyelni, mivel nem olyan a nyelv- és szájberendezése, mint a kutyáé. Na mindegy...

gyufa 2014.04.27. 19:54:23

kicsit rossz farkát fogtad meg a dolgoknak úgy érzem :D

cath 2014.04.27. 20:15:46

na de végül kik maradtak? a nyelvesek vagy a letérdelők?

aaaaaNiki 2014.04.28. 10:39:53

(....akik ebben a sorrendben csinálták....) És akkor el lehet mondani, hogy semmi nem változott.... :)

gyufa 2014.04.28. 13:01:52

6. És lőn azoknak száma, a kik kezökkel szájokhoz véve nyaldosák a vizet, háromszáz férfiú; a nép többi része pedig mind térdre esve ivott.
süti beállítások módosítása