HTML

A Játék Neve: Föld

Ez a blog arról szól, hogy hogy működik a világ valójában. Túl a látszatokon, a manipuláción, a mindent átszövő hazugságon és felelősséghárításon. A jelenkor eseményeinek mozgatórugóival is foglalkozik, ahogy a régmúltba is tapogatózik visszafelé, egészen az emberi lét kezdeteiig. Mindez egy sokéves kutatómunka eredményeire támaszkodik. A blog korábban "2012 blog" címen működött a blogol.hu szerverén. Kapcsolat: blog2012 kukac freemail ponnt hú!

Friss hozzászólások

  • Lazur: @Nikiló: www.youtube.com/watch?v=TQcqOW39ksk Apropó, és az már smafu, hogy a kínaiak azért akarnak... (2023.09.15. 00:32) Emberek, Irányítók és a Háttérhatalom
  • Gergő92: Nem csak én szoktam néha felnézni ide. :) (2023.01.18. 00:00) Mire készülnek a Marson?
  • Lazur: Ez egész friss: futureofhumanity.report/en www.youtube.com/watch?v=MYJFc3vA6N4 Csak a rotary klu... (2023.01.10. 18:29) 2019
  • Lazur: Szűk tíz évbe telt, de lassan a híradóba is bekerül ahogyan Kínában készülnek a cellák. www.youtu... (2022.12.05. 01:07) AUTOKRÁCIA (szerk)
  • Gergő Bohrát: A mostani események fényében bár 10 év késéssel, vagy inkább több, de csak efelé haladnak a dolgok... (2022.04.23. 22:12) A Jobbik és az Irányítók
  • Lazur: 2012 helyett 2021, de itt a mátrix 4. része: www.youtube.com/watch?v=JQVHrXek73E (2021.12.17. 20:30) Előadás videó - A Mátrix-trilógia (szerk)
  • Kápráz: ...Történt egyszer, hogy Noé szőlőt telepített, de a bortól megrészegedvén meztelenül feküdt sátrá... (2021.12.11. 21:02) Előadás videó (szerk)
  • maztro: @Gergő Bohrát: Szeretnek minket behúzni a csőbe, a cikk lényegében minden pontján prezentálja azt,... (2021.08.26. 05:03) Menetrend (szerk)
  • dangbird: Új nagy ívű, félelmetes novella a személyes blogomon: marioatreides.blog.hu/2020/01/06/nem_tehete... (2020.01.06. 10:36) Olyan, mintha
  • dangbird: ferfiakklubja.hu/fk_magazin/az_fk_noi_tamogatoi_korebol/amikor_nem_fogadjuk_el_a_ferfi_es_no_kozot... (2019.11.13. 10:09) A házasságról

Utolsó kommentek

Az Árpád-vár

2009.08.14. 18:20 dangbird

Valódi blogbejegyzés következik.

Nándival ma fent voltunk a Pilistetőn, Dobogókőnél, és megmutatta nekem, hol van az a koordináta-pont, amelyre az a bizonyos Árpád-vár épült, ahol a beavató koronázását végezték az Árpád-házi (és feltehetően még egyes későbbi) királyainknak. Természetesen ez nem azonos a ceremoniális koronázással, mely a népnek szánt formaság volt, és a beavató koronázás után került rá sor.

Hangsúlyozom, ez a pont nem azonos Dobogókővel! Sokan azt hiszik, Dobogókőnél van a Föld „szív-csakrája”, valamint itt koronázták beavatott királyainkat is. Mindkét ponton téves az elképzelés. Kétségtelen ugyan, hogy Dobogókőn különleges energiák működnek, főleg felhős időben észlelhető, mennyire megmagyarázhatatlanul, „természetellenesen” világosabb van mind a közvetlen környezethez, mind a szomszédos csúcsokhoz képest. A Pilisben valóban működik egy igen jelentős energiaközpont, de annak epicentruma nem a Dobogkői szirteken található. Inkábbis egy völgykatlanban keresendő nem messze onnan, de természetesen még ha tudnánk, sem árulnánk el, hol van ez a pont, azt ugyanis nem kéne sem szájtáti zarándokok kegyhelyévé tenni (a dobogókői kilátóhoz hasonlóan), sem feketemágusok éjféli ügyeskedéseinek színhelyévé.

Dobogókőről továbbhaladva néhány kilométert az erdei utakon, hamarosan elértünk egy (a többihez képest) igen meredek csúcs közelébe, melyre nem vezetett fel semmilyen út. Az erdőben utat törve magunknak felmásztunk, és odafent egy szabályos háromszög alakú várrom fogadott bennünket, melyet szinte teljes egészében betemetett már a föld. A várrom közepén egy mesterségesen emelt halom, melynek tetején egy kő feküdt, melybe kettős keresztet véstek. Piros-fehér-zöld szalagot is találtunk az ágakon, rég kialudt mécseseket a földön – az Árpád-vár is kegyhely, azonban jóval ismeretlenebb és elhagyatottabb, mint Dobogókő.

Nem is örültem volna a hemzsegő turistáknak, jövő-menő autóknak, sivalkodó gyerekeknek, miközben próbáltam bemérni az energiapont epicentrumát. Mondjuk nehéz is lett volna elvéteni, mert minél közelebb kerültem hozzá, annál erősebb nyomást éreztem a gyomromban, mely a torkomba is felsugárzott.

Ráállva a pontos középpontra, egy, az egész Kárpát-medencét lefedő energiahálózatot pillantottam meg, melybe királyaink – a megfelelő beavatás birtokában – be tudtak „csatlakozni”, miközben fejükre helyezték a koronát, s részben ez biztosította hatalmukat eme föld felett. A pontról szimbolikusan letekintettek országukra, tovább-továbbfordulva egyenként mind a négy égtáj felé.

Szervezünk is oda egy túrát, >itt< lehet rá jelentkezni!

18 komment

Címkék: energia beavatás királyok koronázás Pilis Árpád-vár koordinátapont

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekneve.blog.hu/api/trackback/id/tr726226121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Laci 2009.08.14. 19:13:43

Jó ötlet a kirándulás. Előre is jentkezem. Remélem nem dolgozok a kirándulás napján. Sajna elég sűrűn nyomom az ipart hétvégén is, pedig szombaton tiltja a vallásom. :-))

lololok 2009.08.15. 15:34:05

dettó gyünnék!

VT 2009.08.20. 23:54:56

"de természetesen még ha tudnánk, sem árulnánk el, hol van ez a pont" Akkora nagy titok, hogy a Pilis-turistatérkép jelöli...

2012 Blog 2009.08.21. 11:00:23

Azt nem mondtam, hogy titok, hiszen fogunk oda felvezetni egy túrát (lásd az ide vonatkozó bejegyzést), de szerintem azért nagyon reklámozni nem kell. Egy dolog, hogy ott van egy Árpád-vár nevű ojjektum, ami kb. 2 db majdnem teljesen betemetett kőfalból áll, materialista szemmel kit érdekel, másik dolog tudni, hogy ott egy jelentős koordinátapont van, és ott koronázták jópár királyunkat! Ez utóbbi tény az, amit nem annyira kellene, hogy a széles nyilvánosság tudjon - ezt a blogot nem olvassák százezrek.

Fátum 2009.08.24. 13:57:34

Helyes (annak tartom), s egyetértek, hogy nem kell mindenkinek tudnia a helyről. Az embernek van egy olyan primitív (és undorító) tulajdonsága, hogy hajlamos mindenből pénzt csinálni, látványosságot és köré építeni ömlengős, nyálas látványosságokat...

2012 Blog 2009.08.24. 15:10:59

"Akkora nagy titok, hogy a Pilis-turistatérkép jelöli..." - most fogtam csak fel, hogy rossz választ adtam erre, mivel itt nem az Árpád-várról van szó, hanem a központi koordinátapontról, és azt bizony semmiféle térkép nem jelöli.

Fátum 2009.08.24. 18:04:16

Előző mondandómhoz: mínusz egy szó - *látványosságot.

zui0725 2009.09.06. 15:38:04

Egész délelőtt a csapatra gondoltam, hogy milyen szép napban van részetek, és milyen általunk nem ismert energiákat gyűjthettek magatokba. Ismeretlenül is veletek voltam gondolatban,de egyszer csak bejött egy szó, ami azóta sem hagy békén. Ez a szó pedig a depresszió, e kor leghatalmasabb és legalattomosabb betegsége. Arra kényszeríti az embert, hogy elforduljon az anyagi világtól, átélje az egyik legszörnyűbb állapotot; a tehetetlenséget. Mi váltotta ki ilyen hirtelen hogy az emberek tömegesen érzik, céltalan az életük, nincs erejük tenni sem magukért, sem másokért? Tudom, hogy ebben része van a modernkori rabszolgaságnak, de úgy érzem itt többröl van szó. Az emberiség tudatosodásának következménye ez a kór, vagy pedig egy új valami kialakulásának a lehetősége? Netán valami karma dolog van a középpontban? Van-e valami információ odáátról, ami velünk is megosztható? 2012Blog! Ha úgy érzed, hogy a téma nem illik ide, vagy nem akarsz róla írni, akkor törölj!

Laci 2009.09.06. 15:47:53

A fényképen, a nagy kő mellett nem a "sün-kő" van?

2012 Blog 2009.09.06. 17:13:46

A depresszióról és az "élet értelméről" még lesz szó. De, az szerintem a sün! kő...

cath 2009.09.06. 17:42:30

zui : A depresszió előidézője valószínűleg ugyanaz, ami gerinces állatoknál (csak náluk egyedül laboratóriumi kisérletek között lehet megfigyelni, az életben nem)- ha az állatkát sorozatosan csak kudarc-élmény éri (ezt azt hiszem patkányokkal csinálták először, aztán majmokra már nem is próbálták mert nagyon gáz volt a patikkal is)- akkor depis lesz, és ha még x időn belül nem éri egyetlen sikerélmény sem, akkor leül a ketrecben és megvárja míg meghal! Tehát egy bizonyos intervallumon túl "feladja", még ha esetleg újabb próbálkozásra sikerülne is neki. nem tudom pontosan a kisérletet, de ez volt a lényeg, ami elég megdöbbentő. Az embereket is egyre kevesebb sikerélmény éri (siker alatt itt nem a siker-pénz-nők-csillogás értendő, hanem olyan pozitív belső visszacsatolás egy-egy eseményre vagy saját tettre, hogy az iilletőt "öröm" vagy legalábbis megelégedés tölti el. Napjainkban ha keveseknek is adatik ilyen pillanat, rögtön ott lohol a nyakában a következő gondolat a következő feladattal, gonddal, problémával, megélhetéssel, utál a főnököm felvillanással, utál a barátnőm, stb... :))) azaz ha van is pozitívum az ember életében , nincs meg a belső normál visszacsatolása, hogy ez most JÓ :). szerintem.

zui0725 2009.09.07. 17:25:22

cath! Elgondolkozatm azon,amit ítrtál, és sikerült jó messzire "elszállnom", de majd ti visszahúztok( remélem)! Szóval szerintem is megáll, hogy a kudarc sok mindenért felelőssé tehető. De a kudarc önmagában nem ok, hanem szintén okozat. Az igati ok sztem az, hogy nem ott vagyunk, ahol lennünk kellene, nem azt csináljuk, amit tennünk kellene. Ennek az oka pedig az a 12 pont, amit 2012blog nagyon jól bemutatott nekünk. Végső soron mindenért a HAZUGSÁG tehető felelőssé, amely elkápráztatja az embert. Viszont az ember eóbb vagy utóbb szembesül a valósággal, és attól függően, hogy milyen erők lakoznak benne, reagálni fog az eseményekre. Napjainkra egyre több és több ember reakciója a depresszó. És itt jön be az amit írtál, hogy a depresszió végső soron a halálra várás, vágyakozás. Valakik azt szeretnék, hogy az emberek nagy többsége távozzék el a Földről. Miért? Hát, mert nincs már rájuk szükség. Feleslegesen fogyasztják az energiát, ami ugye nagy kincs. Most már tudom, hogy atlantiszi programok futkároznak bennünk, de nem mindegyikünkben egyforma. 2012Blog írta, hogy a teremtésben az ember több lépcsőben és némiképp különbözően telepíttetett a Földre. Atlantisznak minden bizonnyal volt kedvenc típusa ( a mai irányítók ), akiknek jobb programot írt. Viszont nem árt, ha tudjuk, hogy az élet nem más, mint egy sok felvonásos színházi előadás. Úgy gondolom, hogy atlantisz megunta az ember játékát. Viszont önerőből nem akarta elpusztítani az embert, hanem kitalálta a technikai forradalmat, mellyel eljutunk oda, hogy az embert felváltják a gépek. Minden bizonnyal Lemúria rájött erre, ezért is panaszolta be az atlantisziakat nem is oly régen. Biztos vagyok benne, hogy valamilyen szinten vigyáznak ránk. Az irányítók legnagyobb tévedése viszont az, hogy azt hiszik, hogy ők kellenek még Atlantisznak! Óriási TÉVEDÉS! Atlantisz már semmi érdekeset nem találna abban, hogy az irányítók fényűzésében gyönyörködjön, amint a gépeket felhasználva a saját eszüket és egójukat imádnák. A végső kérdés az, hogy kell-e még az Atlantisz fölött álló szellemvilágnak az emberek játéka, vagy ez a színház örökre bezár. 2012Blog biztosan többet tud erről!!!!!

2012 Blog 2009.09.08. 11:28:23

Igazad van és nincs igazad. :) Ezen a bolygón rengeteg hazugság megy, hamisítás, becsapás, figyelemelterelés, és valóban nem a dolgunkat csináljuk. Viszont ennek pont az a célja, hogy itt tartson bennünket, de erről lesz egy külön bejegyzés. Mint ahogy arról is volt már, hogy az energia nem kincs és nem lehet "fogyasztani". Hogy a sötét erők csökkenteni akarják a Föld népességét félmilliárd alá, az szintén a hazugságok része, de nagyon sokan beveszik. Atlantisz kis kedvenceiről, a legfejlettebb prototípusról szintén lesz egy külön bejegyzés. A magasabb hatalmak próbálják bezárni ezt a színházat, de a karmikus programok kiélésének és ezáltal a fejlődésnek a lehetőségét mindenkinek meg kell adni - még Atlantisznak is!

zui0725 2009.09.09. 12:21:07

Sikerült szépen lebuknom, hogy nem olvastam el még minden bejegyzést, de pótlom folyamatosan. Viszont meghallgattam a 2. adást, ( kellemes a hangod és a MaCseké is -bocsi-) amiből azért mégiscsak az szűrődik le, hogy a jelenlegi felállásban az emberek nagyobbik részére ínséges, energiaszegény időszak vár. Azt írtad, hogy ennek az egész kaosznak az a célja,hogy itt tartson bennünket. Ne tudjunk megtisztulni, és ezáltal ha lassan is, de visszaindulni a teremtőhöz. Azaz végső soron bukjunk el. De kik akarják ezt, s ha ilyen a szándékuk, akkor hogyan remélhetik, hogy ők "sikeresek" lesznek, s visszatalálnak a teremtőjükhöz? Ha ez az akarat nem emberi, hanem isteni( szellemi), akkor mi is tkp. az ember esélye? A szellemvilág fejlődésén mit értünk? A számukra is elsődleges az ő teremtőjükhöz való visszatalálás, vagy ők tudatosan "születnek", mivel más minőséget képviselnek, mint az ember? Van egy kulcsszó:-fejlődés Mit jelent az ember számára a fejlődés? Semmiképp sem azt, amit ma annak tartatnak. Az anyagi világ kibontakozása nem az ember fejlődése. Az emberi civilizáció napjainkra teljesen elkorcsosult ( test-lélek-szellem), aminek végső soron mégiscsak az az oka, hogy eltávolodott a teremtőjétől. Be kell már végre látnunk, hogy csak emberek vagyunk!!!!!! Mi azért lettünk teremtve, hogy a teremtőt imádva boldogan éljünk, miközben a játékunkkal Őt szórakoztatjuk. Az imádathoz viszont olyan képességek kellenek, mint alázatosság, türelem, elfogadás...... Tehát nincs más út! Az ego várát le kell rombolni, akármennyire is fáj. Csinálni kell folyamatosan, és ezt kell csinálni! Nem önmagunkat kell megvalósítani, hanem Istent. Ezt viszont csak a törvényei betartásával tehetjük. Be kell engedni a fájdalmat magunkba ( az egot siratni rettenetes!- én már több mint fél éve kínlódok vele ), mert csak a fájdalom átélése adja meg a lehetőséget a tisztulásra.( Sajnos) A koszos ruhát sem lehet csak úgy lebegtetve megtisztítani. Az, hogy a dörzsölgetés közben sírok vagy nevetek az már az én dolgom. Viszont ha a ruha nagyon koszos, akkor a végén úgyis sírni fogok. Tudatosan, ésszel és egoval felszerelkezve a legnehezebb visszatérni hozzá, de semmiképp sem reménytelen!!! Túl lehet élni, de segítenünk kell egymásnak! Mondjuk már az is nagy segítség, ha nem hazudunk sem magunknak sem a másik embernek. Egy kérdést a végére azért még feltennék. Jézus "honnan" jött, és "ki" küldte?

cath 2009.09.09. 14:05:23

zui - érdekesen másképp működik az agyad, mint nekem. De jó példa vagy az "emberekre" :). Az anyagi- civilizált fejlődés is fejlődés, csak az éppen nem "emberi" és főleg nem szellemi. Sok nép és sok gyerek (gyerekből mind) képes és hivatott is a szellemi fejlődésre, jobbodásra (:))) milyen szó ez már),- az egy más kérdés, hogy a föld "nyugatnak" nevezett társadalmaiban ezt kb 5-6 éves korban mindenképp elkezdik letörni és visszaszorítani, vagy jobb esetben elterelni. Ettől függetlenül mindenkiben él a gyerek, akinek bár már van "egoja", mégis képes egy teljesen föntre szállt figyelőállásból is ránézni az életére. Ez nem nagy dolog, ez igazából teljesen normális lenne szerintem egy embernek. Az hogy sokan mégis kínkeservel mossák a szennyesüket- a hasonlatoddal élve, vagy épp még tovább hízlalják az egójukat, önnön megvalósításukban és királlyá emelésükben látva a kiutat a szenvedésből, nem hiszem hogy atlantisz vagy bármilyen más szellemi hatalom "műve". Aki akar LÁTNI, az lát (nem csak néz). Aki fel akar ébredni az felébred. Az akaráshoz vezető út a hosszú, maga az ébredés egy pillanat. Már annak aki elaludt és elnyomta magában ezt a gyermeket, aki végig mindent tud és pontosan lát. Az ilyen "visszatérés az istenhez" nekem nagyon félrevezetően hangzik. Most is ott vagyunk :) ugyanis, ha minden az Isten :), és főleg minden hozzá tartozik- az ő kivetülése (hülyén megfogalmazott szóval). Személy szerint én nem gondolom hogy azéret lettünk teremtve, hogy a teremtőt imádva boldogan éljünk... Én ha teremtő lennék, egyenesen kikérném magamnak, hogy imádjanak és én ezért cserébe boldogsággal lássam el a híveimet. Megadnám a lehetőségét, hogy tartalmas és boldog életet éljenek, amit ők maguk hoznak létre maguknak a lehetőségekből! És itt az átverés szerintem, hogy jelen világunkban NINCSENEK lehetőségek, csak "jogok", jogod van mindenre, meg mindent szabad, csak épp olyanok a körülmények, hogy esélyed sincs boldgnak lenni, mert a lehetőségek azok valójában illúziók vagy hazugságok- és nem élhetsz velük. És ez az ami a "teremtőink" számlájára írható- azaz ez nem normális dolog a teremtésben :). "csak emberek vagyunk"- ehhez írnék még kicsit: az EMBER fogalmat is lejáratták (lehet a humanisták utáni irányzat), pedig valójában az ember egy olyan élőlény, ami méltó "jógazdája" lehetne a földnek és az itt élő összes más lénynek. Az EMBER ugyanis alapvetően az lehetne, ami a "teremtőinkben" és az anygaban is jó. azaz lehetne egy olyan csodás keverék, amit sokan leírtak már - jelzőkkel- a különböző korok klasszikus emberideáljaiban (külsőleg szép, erős, ügyes, belsőleg érzékeny, okos, találékony, bátor, hősies, stb. ezer jelző van, amit összerakva egy a teremtőinktől ezerszer különb lény rakható össze, és ez az EMBER.) Az hogy nem ilynek vagyunk, nem csak a régi korok hibája, hanem a mienk is. Mert ennek a lehetősége viszont bennünk van. Jézus- :) érdekes nekem az ugrott be, hogy ecce homo. IME AZ EMBER :) -ezt írták a kivégzőfájára..... talán nem véletlenül.

FehérTea 2013.08.22. 15:34:32

Like cath Like :D

Lazur 2014.09.11. 22:54:03

www.youtube.com/watch?v=bHGaCiYCznw

vs

www.youtube.com/watch?v=7lHE5zECIpI

"...azt ugyanis nem kéne sem szájtáti zarándokok kegyhelyévé tenni (a dobogókői kilátóhoz hasonlóan), sem feketemágusok éjféli ügyeskedéseinek színhelyévé...."

Hát mivé kéne?
Maradjék vadlegelő?

Vagy hét emeletes vár borítsa, amit tízezres várnép lakik?
süti beállítások módosítása