HTML

A Játék Neve: Föld

Ez a blog arról szól, hogy hogy működik a világ valójában. Túl a látszatokon, a manipuláción, a mindent átszövő hazugságon és felelősséghárításon. A jelenkor eseményeinek mozgatórugóival is foglalkozik, ahogy a régmúltba is tapogatózik visszafelé, egészen az emberi lét kezdeteiig. Mindez egy sokéves kutatómunka eredményeire támaszkodik. A blog korábban "2012 blog" címen működött a blogol.hu szerverén. Kapcsolat: blog2012 kukac freemail ponnt hú!

Friss hozzászólások

  • Lazur: @Nikiló: www.youtube.com/watch?v=TQcqOW39ksk Apropó, és az már smafu, hogy a kínaiak azért akarnak... (2023.09.15. 00:32) Emberek, Irányítók és a Háttérhatalom
  • Gergő92: Nem csak én szoktam néha felnézni ide. :) (2023.01.18. 00:00) Mire készülnek a Marson?
  • Lazur: Ez egész friss: futureofhumanity.report/en www.youtube.com/watch?v=MYJFc3vA6N4 Csak a rotary klu... (2023.01.10. 18:29) 2019
  • Lazur: Szűk tíz évbe telt, de lassan a híradóba is bekerül ahogyan Kínában készülnek a cellák. www.youtu... (2022.12.05. 01:07) AUTOKRÁCIA (szerk)
  • Gergő Bohrát: A mostani események fényében bár 10 év késéssel, vagy inkább több, de csak efelé haladnak a dolgok... (2022.04.23. 22:12) A Jobbik és az Irányítók
  • Lazur: 2012 helyett 2021, de itt a mátrix 4. része: www.youtube.com/watch?v=JQVHrXek73E (2021.12.17. 20:30) Előadás videó - A Mátrix-trilógia (szerk)
  • Kápráz: ...Történt egyszer, hogy Noé szőlőt telepített, de a bortól megrészegedvén meztelenül feküdt sátrá... (2021.12.11. 21:02) Előadás videó (szerk)
  • maztro: @Gergő Bohrát: Szeretnek minket behúzni a csőbe, a cikk lényegében minden pontján prezentálja azt,... (2021.08.26. 05:03) Menetrend (szerk)
  • dangbird: Új nagy ívű, félelmetes novella a személyes blogomon: marioatreides.blog.hu/2020/01/06/nem_tehete... (2020.01.06. 10:36) Olyan, mintha
  • dangbird: ferfiakklubja.hu/fk_magazin/az_fk_noi_tamogatoi_korebol/amikor_nem_fogadjuk_el_a_ferfi_es_no_kozot... (2019.11.13. 10:09) A házasságról

Utolsó kommentek

Összeesküvés-elméletek helyett: az Irányítók (II.)

2009.02.26. 15:49 dangbird

S akkor nézzük, hogyan megy át mindez a köztudatba, s hogy válik az „isteni titok" paradox fogalma természetessé!

Hasonlítsuk össze a csillogó pompával utazó bárót egy mai hatalmassal!

És ugye nem kell sokat magyaráznom, hogy amint a feudalizmusban (vagyis föld alapú gazdaságban) minden földbirtokok végső hűbérura a király volt, s így ő volt a legfőbb hatalom, a jelenkor pénz alapú gazdaságában nem az elnökök, miniszterek, szenátorok, képviselők, polgármesterek, bírók a hatalom elsődleges letéteményesei - hanem azok, akik a pénz feletti legfőbb hatalmat birtokolják...

Hogyan is utaznak ők? Idézzük magunk elé róluk az éppoly sztereotíp - de legtöbbször éppoly találóan igaz - képet, mint amelyet a feudális nagyurakról festettem!

Lesötétített üveges kocsikban.

Nemcsak ők, általában személyes szolgálóik (a mai egyenlőségesdiben nem szokás használni ezt a szót, pedig bizony azok) és testőreik is sötét napszemüveget hordanak. Villáikat magas, átláthatatlan kerítés veszi körül, kamerák segítségével oldják meg, hogy a bent levők azért láthassák a kint ólálkodókat, s a birtokot biztonsági őrök, de az igazán gazdagok esetében bizony rendőrök is őrzik, huszonnégy órában.

Mindez természetesen csak elővigyázatosság, hiszen nem három ember három kézifegyverrel fog megállítani... mondjuk, teszem azt, egy népfelkelést...

Az igazi akadály az, hogy ezeknek a villáknak a holléte ismeretlen.

Sőt, tovább megyek: az igazi hatalmasok puszta személyének kiléte ismeretlen.

Leszármazottai ők azoknak az összeesküvőknek - és igen, akkor még azok voltak -, akik a háttérből Európa polgárosodási forradalmait kirobbantották. Ahogy Orwell is írja az 1984-ben, a középen lévők az alul lévők segítségével oldják meg a felül lévők eltávolítását, majd a helyükre ülnek. Miután ez megtörtént, az új uraknak több eszük volt annál, hogy a régi urak hibájába essenek, akikről mindenki tudta, hol laknak és hogy néznek ki, palotájukat meg lehetett ostromolni, őket elfogni és lefejezni, s ezzel valóban megszűnt létezni maga a hatalmi rendszer, hiszen az felülről lefelé építkezett, s csak fejét kellett levágni. (Nem véletlen az összefüggés!)

Ahogy a nyilvánosságnak a titkosság az ellentéte, a tudásnak a tudatlanság, az igazságnak pedig a hazugság.

A tudatlanság azzal is jár, hogy senki nem érti, hogyan is működik pontosan a hatalmi gépezet, a régi embereket kevés, szigorú és egyértelmű törvénnyel kormányozták, amelyeket általában mindenki könnyedén tudott alkalmazni, a mai törvényeket kívülállók számára érthetetlen tolvajnyelven beszélő jogászok csűrik-csavarják, hiszen azok nem egyértelműek, ráadásul már a jogszabályok puszta mennyisége lehetetlenné teszi a jogrendben való eligazodást.

A hazugság pedig azzal jár többek között, hogy mivel nyilván mindenki észrevenné, ha az eddig ismert nevű, arcú, sőt lakcímű(!) hatalmasok helyén csak nagy fekete kérdőjelek lennének, a hatalmi rendszer fenntartásának elengedhetetlen alapja, hogy egy látszat-hatalmat hamisítunk, melyről az emberek azt gondolják, az a valódi, és így nem is keresik a rejtett háttérhatalmat. Tessék csak megnézni a XX. század politikusait: öltönyös-nyakkendős, jól öltözött, jól fésült emberek, akiknek ruházatát és hajviseletét szakemberek tervezik meg és készítik el, és amikor a tévében szerepelnek, szakemberek által beállított-bevilágított felvételeket látunk, s nem nagy titok az sem, hogy szakemberek is írják a beszédeket. És tessék csak megfigyelni, ha nem is kifejezetten jóképű emberek, de mindenképpen olyan arcberendezéssel rendelkeznek, amely jellegzetességénél fogva megmarad az emberek agyában; melyet egyetlen alkalom után is újra felismerünk, s az arcok mellett a hangok, a hanghordozások egyénisége is éppilyen fontos. Mindez nem véletlen. Hofitól Nagy Bandón keresztül Markosig nem tudom, volt-e olyan humorista, aki ne parodizálta volna Kádár Jánost. De Horn, Orbán vagy Gyurcsány is nagyon könnyen parodizálható - mert beszédmodoruk, habitusuk, arcmimikájuk jellegzetes.

Reprezentálnak.

Ennyi a politikusok feladata, nem sokkal több. Természetesen a végrehajtói feladatot is ténylegesen a kormány látja el - a hivatalos álláspont szerint is ez a feladata, csakhogy valójában nem a parlamenti döntéseket hajtja végre, hiszen a parlamenti képviselők is a pártjuk által előírt gombot nyomják meg szavazáskor, és a többségi párt vezetője, micsoda véletlen, éppen az az ember, aki a miniszterelnök. (Volt olyan, amikor két külön arcot és nevet ismertünk „miniszterelnökként" és „pártelnökként", de ez a lényegen nem változtat.) Kiknek a döntéseit hajtják is végre a pártok?

Kézenfekvő lenne az eddigi okfejtésből, hogy a gazdasági elit döntéseit, azonban ez csak féligazság. Kikből is áll a gazdasági elit: a leggazdagabb vállalkozókból, valamint a leghatalmasabb multicégek legfelsőbb vezetőiből. Ezek mind olyan nevek, akiket ismerünk. Az utca embere ugyan kissé nehezebben találja meg őket, mint egy bárót annakidején, de ha az utca embere mellé hatósági személyek is odaállnak (ahogy a Nagy Francia Forradalomban meg is történt), már nem nehéz őket megtalálni, elfogni, kivégezni, stb.

Nyilván a tényleges kormányzó hatalomnak is volt annyi esze, hogy erre rájött, így a politikai elit mögé búvás nem volt elég a teljes láthatatlanná váláshoz, hanem egy gazdasági elitet is létre kellett hozni. Magyarországon csakúgy, mint nemzetközi szinten, megvannak azok az arcok, nevek, amelyeket az emberek a gazdasági elittel azonosítanak. Miért pont őket? Miért pont Bill Gates vagy Soros György? A tévékamera objektív (ugye), de mögötte van a szubjektum, az emberi tényező, aki arra fordítja, amerre akarja. Azért azokból áll a gazdasági elit, akikből, mert róluk olvasunk az újságban, az Interneten, és őket látjuk a tévében.

Tessék csak megnézni őket. Nemcsak jól öltözöttek (naná, hiszen gazdagok), de éppolyan stílusban öltöznek, mint a politikusok, és éppolyan, ha nem is megnyerő, de jellegzetes arcaik vannak...

Az igazi hatalom az, amelyik árnyékban marad. Árnyékban marad, mert fél tőlünk. Fél tőlünk, mert becsapott bennünket, mert elhitette velünk, hogy szabadok vagyunk, a saját sorsunk urai, hogy mi választjuk a vezetőinket, miközben csak tévésztárokat választunk magunknak, az igazi hatalomnak a puszta létéről sem tudhatunk, nemhogy működésébe bármilyen módon beleszólhatnánk.

Kik tehát az Irányítók? A világ urai, a politikai, gazdasági és médiaelit mögötti, láthatatlan réteg.

Ez nem összeesküvés: ez ma a hatalom működésének alapelve. Aki nemzetközi összeesküvéseket próbál leleplezni, az nincs tisztában ezzel az egyszerű ténnyel.

Ajánlott irodalom:
Jim Marrs: Titkos uralom
(ő az Irányítók hatalomra jutásának és politikai ténykedéseinek folyamatát írja le fordított időrendben, tengernyi dokumentumra és egyéb forrásra támaszkodva.)

14 komment

Címkék: politika gyurcsány összeesküvés forradalom középkor titok hatalom királyság feudalizmus irányítók titkosság TÖRTÉNELEM

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekneve.blog.hu/api/trackback/id/tr376226155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cicc 2009.02.26. 21:02:42

Kiderül majd, hogy most kiket kell(ene) lefejezni?

2012 Blog 2009.02.27. 11:50:50

Sajnos ez nem ilyen egyszerű, elég alaposan eldugták magukat, de hogy mit lehet tenni az ügyben, arról még majd fogok írni, ha el nem visznek addig. :) (De a tuti receptet azért ne várja senki...)

gyuri 2009.07.13. 13:43:08

http://magyarsors.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=3014&Itemid=81 Sokan tudják ezt már. Túl sokan ahhoz hogy összeesküvés elméletnek lehessen hívni.

Jóska 2009.10.31. 22:30:08

Jól gondolom, hogy a Mátrix c. film nagy hatással volt rád?

lololok 2009.11.01. 09:38:17

Jóska, egy pár cikket kihagytál még a fika-sorozatodból!

2012 Blog 2009.11.01. 10:54:56

Nem sok újat mondott nekem a Mátrix - egyébként nem tudom, hogyan függ össze ezzel a bejegyzéssel.

remark 2010.01.22. 15:06:46

"Aki nemzetközi összeesküvéseket próbál leleplezni, az nincs tisztában ezzel az egyszerű ténnyel." Számomra eddig a "nemzetközi összeesküvés" fogalma pontosan annak a láthatatlan irányító csoportnak a tevékenységét takarta, akikről írsz. Tehát "nemzetközi összeesküvést" keresni nem más, mint felismerni az elsőre láthatatlan összefüggéseket, a láthatatlan emberek láthatatlan tevékenységének látható lenyomatai alapján.

nemmondommeg1 2011.05.12. 14:38:40

A királyok, bárók ugyanolyan bábok voltak, mint ma a politikusok. Ennek a blognak a szerzője nem tud az egykor mögöttük álló valódi irányítókról, akik a kezükben tartották őket, de ez csupán azért van, mert a valódi irányítók már akkor is elrejtőztek. A pompa pont arra kellett, hogy odavonzza a figyelmet a bábokra, és elvakítsa a pórnépet, épp úgy ahogy ma a kamerák kereszttüze is egyet dolgokat látni enged, mások felé viszont nem fordul.

2012 2011.05.12. 16:41:52

Mesélnél arról, hogy kik voltak a "szakrális rend" (ami akkor ugye nem is az) mögötti irányítók?

lakatos nintendo 2011.05.12. 18:11:29

Terence McKenna drogos szerint (psilocybin) az igazi irányítók hozták létre a Földi kavalkádot (helyi élővilág, stb), hogy el tudjanak rejtőzni mögötte (jelentsen ez akármit is), és ezek a lények hüllőszerű, valamik, akiket üldöznek a világegyetem többi részén, itt sikerült elbújniuk. (bűnözők? , vagy a bűnözők üldözik őket?) Állítólag a psilocybin és a DMT "segítségével" szinte bárki képes meglátni ezeket a lényeket. (most akkor mégsem rejtőztek el elég jól, vagy csak mi vagyunk erre képesek?) Jézust kellett volna megkérdezni, ő talán tudta a választ. (ezt is elqurták)

emjé 2011.05.12. 20:06:13

2011. május 12. 14:38:40 nemmondommeg1: Figyelmedbe ajánlom a 'Fel vörösök proletárok' c. munkásmozgalmi dal szövegét...:-)

Adrienne Galfi 2012.04.07. 21:00:09

Ha megtenned azt a szivesseget,hogy a Jim Mars konyv cimet angolul elkuldened;nagyon megkoszonnem.

teGergő 2012.04.12. 22:57:29

Az Új Világrend Igazsága: http://www.vilagrend.blogspot.com/ Érdekes, hogy noha az "összeesküvés-elméletek" mondanivalójával ma már nem igazán ért egyet - nem úgy, mint korábban -, viszont nem csupán az ezekben rejlő hibákra, logikátlanságokra, megtévesztésekre (stb.) szeretné felhívni a figyelmet, hanem mindamellett, hogy el is ismeri a háttérhatalmat, mint létező háttérben megbúvó hatalmat, teljes válszélességgel támogatja is azt. Egy eredetileg összeesküvés-elméletek által felébredt, majd azokból kinőve felvilágosult ember blogját olvasthatjuk majd itt. "Mert az igazság az, hogy valóban kell egy Új Világrend." Várjuk a folytatást?

teGergő 2012.04.12. 23:00:43

Lehet, hogy a 2012 Blogot még nem olvasta... :P :D
süti beállítások módosítása